Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2010 14:41 - Криза на обществата - хиперинфлация и бунтове
Автор: estirbg Категория: Новини   
Прочетен: 3871 Коментари: 4 Гласове:
3



Само революция щяла да спаси САЩ от крах

image Виж галерия 1 2»

ВАШИНГТОН - “САЩ трябва да преживеят нова революция, ако не искат да се окажат скоро на сметището на историята. Американците нямат по-големи врагове от хищните корпорации на “Уолстрийт” и “проститутките” им на Капитолия и в Белия дом.”

Това написа в понеделник в сайта infowars.com икономическото светило Пол Робъртс, смятан за баща на т.нар. Рейгъномика. Това е политика, наложена от президента (1981-1989 г.) Роналд Рейгън, основаваща се на намаляване на държавните разходи, ставките на подоходния и корпоративния данък и държавната регулация, както и на намаляване на инфлацията чрез контрол на парите в обръщение.

Край на хегемонията

Според Робъртс (71 г.), за да се предотврати крахът на САЩ, трябва Вашингтон да се откаже от опитите да установи световна хегемония и незабавно да прекрати всички войни, които води. Те носели изгода само на военнопромишления комплекс и на Израел “с опитите му за териториална експанзия”.

Това ще намали американския бюджетен дефицит със стотици милиарди долара годишно. Още толкова могат да се орежат от военния бюджет, който понастоящем надвишава сбора от бюджетите на всички сериозни военни сили по света, аргументира се Робъртс.

Той смята, че единственият начин американската икономика наистина да се съживи след рецесията е да се върнат работните места, изнесени в чужбина от алчните корпорации. Това връщане можело да стане с допълнителен данък върху произведените зад граница продукти на US компаниите. Така щял да се елиминира ефектът от евтината, но чужда работна ръка.

Хиперинфлация и бунтове

Иначе икономическият гуру предрича истински катаклизъм - доларът да загуби статута си на резервна световна валута, скок на цените в САЩ заради зависимостта от вноса, недостиг на комуникации и транспорт, хиперинфлация, паника и накрая бунтове и мародерство.

И Рей Бредбъри иска народна власт

Легендарният писател фантаст Рей Бредбъри също призова за революция в САЩ, за да се намали намесата на държавата в живота на хората. “Трябва всички да си спомнят, че управлението трябва да бъде от народа и за народа”, каза авторът на “Марсиански хроники” и “451 градуса по Фаренхайт”. Той даде интервю за в. “Лос Анджелис таймс” по повод предстоящия му в неделя 90-и рожден ден.

Бредбъри обясни, че е ядосан на президента Барак Обама. Но не заради икономическата криза, войната в Афганистан или плановете за вдигане на джамия близо до сринатите през 2001 г. от ислямски терористи кули близнаци в Ню Йорк. А заради спирането на плановете за полети до Луната. “Трябва да се върнем там и да отлетим и до Марс, да го колонизираме и да живеем вечно”, каза Бредбъри.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=580646 

 




Тагове:   криза,   обществата,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. liliyanaandreeva - Как ще ги стигнем американците?
23.08.2010 15:08
1 - като ги ислямизираме
2 - като ги накараме да строят социализъм и комунизъм
цитирай
2. estirbg - До liliyanaandreeva
23.08.2010 15:21
Да ги гоним ли?
Нашето общество трябва да има други приоритети, цял живот ли трябва да градим кули от парченца разбити илюзии...
цитирай
3. armorica - Кой ще изпусне сладката хапка!?
23.08.2010 16:24
Идеите на Пол Робъртс са хубави. Може би, ако се осъществят, Америка ще стане по-симпатична на света, защото сега, колкото и да се мъчим да подражаваме на американците, всъщност ги презираме и ги мразим (или в обратен ред, но и двете). Само че ще си даде ли хляба - намазания с медец - оръжейната индустрия?
цитирай
4. estirbg - Всъщност сценарият на "Вл...
23.08.2010 18:04
Всъщност сценарият на "Владетелят в сянка" постига точно целта си - не чрез сила, а чрез постепенно изтощаване на двете велики сили /САЩ и Русия/ да ги вкара в такава колосална задлъжнялост, която би дала възможност на техния кредитор /Ватикана/ да ги владее и управлява според своята воля! Но това е много обширна тема и смятам да се спра по-подробно в следващите постинги...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883598
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031