Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2011 15:04 - КАРТАТА НА ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ II - ДЕСЕТТЕ ЗОНИ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД
Автор: estirbg Категория: История   
Прочетен: 54008 Коментари: 96 Гласове:
33

Последна промяна: 18.03.2017 22:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg





       Преди няколко години (още докато папа Йоан II беше жив) мой приятел много ентусиазирано сподели с мен интересна хипотеза, която документира с георафска карта на света, разделена на различни зони, номерирани до десет и оцветени за прегледност. Тази карта била на папа Йоан
II, представена през 1985 г. и най-вероятно изработена доста по-рано, но откого и кога няма точна информация. Честно да си призная тогава погледнах доста скептично на това негово виждане за разделение на света на десет зони за световно управление и господство и размислите и скептицизма ми тогава бяха „сгънати” заедно със сгънатата и прибрана от него карта на руло. Но това беше допреди седмица, когато видях и се запознах с изключителното му библейско прозрение, което доказва как КАРТАТА НА ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ представя ДЕСЕТТЕ ЗОНИ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД, карта, удовлетворяваща перфектно пророчеството на Даниил, и отразяваща днешните тенденции на обособяване в нови съюзи и политически и икономически мегаструктури. Но за да разберете същността й и изключителната достоверност на новото виждане за последното пророчество, отнасящо се за нас - нека ви припомня един епизод от Библията.

Спомняте ли си когато ви разказах в предишните си постинги за статуята в пророчеството на Даниил, която символизираше най-великите царства в света и предсказаната тяхна участ? Нека ви я щрихирам набързо: това беше образ на войн, изработен от различни метали: златна глава, сребърни гърди, меден корем, железни нозе и стъпала от желязо и кал. Внезапно неръкотворен камък пада от небето върху стъпалата на война и разбива статуята, като на мястото й остава камъкът, който започва да расте и да изпълва целия свят.

В тази своеобразна карта – монумент, отразяваща  човешкат история, понастоящем ние се намира в символичните „стъпала от желязо и кал”(вижте по-долу клипа).

 image

 Досега широко беше разпространено схващането, че десетте пръста на статуята от Даниил втора гл. и 10-те рога от 13 и 17 гл. на Откровение представляват всичките държави в Европа, получили се след разпадането на Римската империя. В такова разбиране има доста голяма нелогичност, тъй като Камъкът ще удари статуята в пръстите и ако те представляват европейските държави, то излиза, че Исус ще дойде само за Европа! Това обаче не отговаря на пророчеството. В такъв случай би трябвало да търсим друго обяснение. Има две възможности: или десетте пръста, десетте рога и десетте царе представляват всичките държави по света, или трябва да са буквални десет царе (управници). Ако приемем, че е първият вариант, ще се появи проблем: повече от 200 държави ще  бъдат принудени да приемат един световен религиозен закон, подготвян за непосредственото ни бъдеще. Всяка от тях ще трябва  да го разгледа поотделно. Ще има спорове в парламентите, протести от страна на населението, правителства ще си отиват,ще се предизвикват нови избори, а следващият парламент ще бъде принуден отново да разглежда този закон отначало. Това може да се проточи до безкрай. Така тази хипотеза отпада. Тя е напълно нереалистична и не отговаря на пророчествата. В такъв случай остава последната възможност, а тя е: десет буквални царе да управляват земята и да предадат властта над света на Ватикана, за да се изпълни записаното:

Десетте пръста ( десетте царе )

Дан. 2:44. И в дните на ония царе небесният Бог ще издигне царство, което до века няма да се разруши, и владичеството над което няма да премине към други люде; но то ще строши и довърши всички тия царства, а само то ще пребъде до века.

Откр. 13:1. И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.

 

Откр. 17:12. и десетте рога, които си видял, са десет царе, които още не са получили царска власт, но за един час получават власт като царе заедно със звяра;

13. те са единомислени и предават на звяра своята сила и власт;

   За днешно време „царе с корони” трябва да разбираме, че се отнася за управляващи, които ще имат власт и ще бъдат “като царе”. В това няма нищо нелогично. Защо? Защото ако в света съществуват само десет региона, ще е много по-лесно да бъдат въведени “необходимите” закони, отколкото в повече от 200 страни. Поради тази причина сатана след като е противопоставял народите едни на други стотици години, карайки ги да се избиват, сега говори за обединение, заявявайки, че то е искано от Бога и като доказателство сочи думите на Господ Исус Христос:

Йоан 17:21. да бъдат всички едно; както Ти, Отче, си в Мене и Аз в Тебе, тъй и те да бъдат в Нас, за да повярва светът, че Ти си Ме пратил.

Целта е записана в

Откр.16:14. защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог.

  И така, разделените държави започват бързо да образуват съюзи, които на брой трябва да станат ...десет! Може би ще кажете, че в ЕС, въпреки че има един център, страните са като „орел, рак и щука”. Но съществуването му като мегаинституция е факт. При приемането на Европейската конституция две страни отказаха да я подпишат. Но останалите я приеха. След това тя беше подложена на ново изпитание, поради нежеланието на някои да я  ратифицират. Но другите се съгласиха с нея. Договорът, който я замени, отново срещна протест, но почти всички го приеха. С това се доказа, че е много по-лесно да бъде наложен какъвто и да е закон вътре в една общност, отколкото в безброй страни. Сега Великобритания не е съгласна с искането за поредната промяна на Договора, но пък останалите са единомислени. Ако държавите не са в съюз всяка ще има свое мнение и приемането на Новия Световен Ред би била тромава, продължителна и трудна процедура – едва ли Сатана ще има търпението да отлага желанието си за поклонение и признание от целия свят.

 Разбира се, убедените, че пророчествата говорят за страните в Европа или за числото като символ на пълнота, трудно ще възприемат идеята, че десетте рога представляват десет съюза, въпреки че тя дава представа за правилното разбиране какво представляват десетте пръста (Дан.2), десетте рога (Откр. 13) и десетте царе (Откр. 17). Странно е да се отхвърли такава вероятност, особено когато точно такова развитие се осъществява пред очите ни:

   image

Картата на света, според  Йоан Павел II

Картата, представена от Йоан Павел II през 1985 г. и вероятно изработена доста по-рано от някой негов предшественик, разделя света на десет зони. До началото на това хилядолетие можехме да я приемем несериозно или като желание да се осъществи нечия налудничава идея. Но през последните години и особено до преди месец, обособяването на представените граници толкова напредна и се утвърди, че и най-големите скептици се разколебаха в критиките си. Първо Йоан II не би могъл да знае, че четири години след представянето на картата Германия ще възстанови своята цялост и ФРГ и ГДР ще премахнат границата помежду си. Не би могъл да предвиди и осъществяването на Латиноамериканския съюз по начина, по който това стана на 04.12.2011 г; или че арабските страни ще осъществят Арабския съюз така, както това се случи след Арабската пролет. Събитията обаче започнаха да опровергават вярването в “европейските пръсти” на статуята. Да, Европа наистина не стана едно цяло, но все пак развитието на историята показа, че пророчествата сочат именно разделяне света на десет зони. Основаването на всяка от тях и развитието им се преплитат, но в общи линии могат да се подредят по следния начин:

 

Латиноамерикански съюз

На  04.12.2011 г.   беше подписан договор, чрез който се създаде Латиноамериканският съюз (зона). В него се включват всички Южноамерикански страни, Куба и Мексико. Едно от съобщенията гласеше: "Венецуелският президент Уго Чавес стана домакин на учредителна среща в Каракас на регионална общност от 33 държави, която според него ще създаде по-легитимна алтернатива на подкрепяната от САЩ Организация на американските държави (ОАД), съобщи Ройтерс. Форумът на Общността на латиноамериканските и карибските държави (СЕЛАК), която нарочно не включва САЩ и Канада, предоставя на Чавес възможността отново да се върне на международната сцена, след като беше опериран от рак през юни." Според “нормалното” разбиране е по-логично Мексико да бъде към Северна Америка, но се оказа, че картата на Йоан Павел II не само не е шега, но е план, който е взет под внимание от лидерите на държавите от тази част на света.
   
image
         

Бъдещият Североамерикански съюз

    Пет дни по-късно беше обявено че САЩ и Канада задълбочават своето гранично сътрудничество и ще улеснят преминаването на хора и товари между двете страни. Съобщението гласеше: "Американският президент Барак Обама и канадският премиер Стивън Харпър се споразумяха за облекчаване на потока от стоки и пътници през съвместната граница между двете страни. След срещи в Белия дом лидерите обявиха, че ще предприемат серия от стъпки, сред които изглаждане на регулаторното сътрудничество, подобряване на проверката на товари и ускоряване на процедурите на митническите пунктове за стимулиране на икономическото взаимодействие". По всичко личи, че не е далече времето, когато Зона №1 (както е посочена на картата) ще стане факт. Двете страни (особено САЩ) се считат за протестантски и е удивително придържането към плана на Карло Войтила. Реалността обаче показва ясно: блудните дъщери се връщат към своята майка и слушат нейните нареждания.

Евразия

 Когато СССР се разпадна и Варшавският договор отиде в небитието, мнозина помислиха, че идва истинското “светло” бъдеще. Не онова, което комунистите обещаваха, а такова време, в което всеки ще е свободен да работи каквото иска; да печели колкото може и да живее така добре, сякаш е в Рая. Освен разруха в Русия, някакви несбъднати надежди в България и Румъния и временно щастие в останалите страни от Източния блок, друго не се забеляза -  народите от тази част на света не получиха нищо реално и всичко тръгна по обратния път. Лека – полека Русия започна да прибира под крилото си своите бивши съюзници, обявявайки основаването на Евразия. Доста еуфорично и футуристично име..! Не звучи като СССР или Варшавски договор. Така страните близо до Русия видяха нова надежда за изход от тежката ситуация, в която бяха изпаднали след разпадането на Съветския съюз. Според тогавашно съобщение " Човекът, който обяви срива на комунистическата държава за "най-голямата геополитическа катастрофа на века", изглежда беше решен да създаде нова империя. Той може да премахне рублата и да създаде обща валута с Казахстан, Беларус и Украйна". А Москва ни указа чест като покани България и останалите страни от бившия Съветски блок в новата зона: "Участниците предложиха Русия да привлече в бъдещия Евразийски съюз страни както от бившия СССР, така и редица други държави, лоялни към руските икономически интереси”. Сред тях според хората от “Единна Русия” са България, Унгария, Чехия, Финландия, Монголия, Виетнам, Куба и Венецуела."Да, България отказа, но има ли гаранция, че поради евентуалното сриване на еврозоната или поради вероятното идване на комунистите на власт при следващите избори, няма да погледнем отново на изток? Същото се отнася и за останалите страни, като Чехия вече се опъна на новия договор, предложен от Саркози и Меркел. Куба, Венецуела и Виетнам едва ли ще се включат в този съюз не само защото са далече, но защото са извън предложения от Йоан Павел II план. Така че, зоната Евразия е вече в ход на осъществяване.

Европейски съюз

image

А какво става с ЕС? Явно, точно това, което е планирано. Уж всички се обединиха, но се оказа, че съюзът прилича на кучета и котки, пуснати в една стая. Противоречията станаха явни и се задълбочават, особено след последната криза, когато се разбра, че бедните страни трябва да плащат за разточителството и разхищението на богатите си “домакини”, т.е. на държавите  от западната част на континента, за да не бъдат изхвърлени от ЕС. Това особено е валидно за България и Румъния, които са готови на всичко, само и само да влязат в Шенген. Но по всичко личи, че дори средствата, хвърлени за издръжката на затъващите богати страни в ЕС, няма да спрат разпада на еврозоната, така че накрая бившите съветски сателити ще бъдат изхвърлени като ненужни, за да отидат там, където им е мястото – в съюза Евразия.

    Най-интересно е положението със Северна Африка. На  13.07.2008 г се случи нещо любопитно: всички държави около Средиземно море създадоха нова организация помежду си. Според тогавашно съобщение "На учредяването на  Средиземноморският  съюз трябва да има  най-малко 43 членове: 27-те страни от ЕС, десет страни от южното Средиземноморие - Алжир, Египет, Израел, Йордания, Ливан, Мавритания, Мароко, Сирия, Тунис и Турция - и палестинската автономна власт, както и Албания, Босна и Херцеговина, Монако, Хърватия и Черна гора. Либия е в списъка на поканените." Когато беше основан Средиземноморският съюз, в състава му се включиха страните от северната част на Африка и целият ЕС. Средиземноморският съюз трябваше да обхваща население от 765 милиона души и да се простира от датските брегове на Гренландия до пясъците на Йордания.

Арабски съюз

Обаче целта е обособяването на   Арабски съюз,  който особено след така наречената Арабска пролет е на път да се осъществи. "В Триполи през юни, 2010 г. арабски лидери от Катар, Египет, Либия, Йемен и Ирак се срещнаха на конференция в Триполи. На срещата се обсъди създаването на Арабски съюз между държавите от Лигата на арабските страни", гласи една от информациите. Никак не е изненадващо, че точно по същия начин са посочени границите на Североафриканската зона в картата на Йоан Павел II.

Дотук имаме пет зони. На картата Китай (вече съществува Югоизточно азиатски съюз) и Япония са самостоятлни държави в своите зони, което добавя още две зони , т.е. може да говорим вече за седем готови области. Зона 4 е също малка - ЮАР, Аватралия и Нова Зеландия и множество малки страни (в Африка Свазиленд и Лесото и в Австралия - Океания).
В 8 и 9-та зона пък хората от одавна са под режими и няма да усетят как са обединени. Така картата я виждаме почти завършена, което е повече от показателно, че вече сме на крачка от Новият Световен ред с Десетте царства. Ето как „десетте царе” от 17 глава на пророчеството ще представляват десетте президенти на десетте съюза. Големите съвпадения между границите на образуващите се зони и картата на папа Йоан Павел II са изключително точни. Така вече бихме разбрали думите, записани в Откровение:

Откр.17:17. Защото Бог вложи в сърцата им желание да изпълнят Неговата воля, като действат единомислено и предадат царската си власт на звяра, докато се сбъднат Божиите думи.

  Ако всичко това се осъществява пред очите ни  е редно да видим истинското значение на думите “те са и десет царе”, защото след образуването на десетте зони следващото е:

Откр.17:13. те са единомислени и предават на звяра своята сила и власт;

............................

Изумително точно прозрение! Нямаше как да не го споделя с вас! Благодаря на Бога и на скромните Му съработници, че ни открива още истини от Словото Си определено за нас, последното човешко поколение...

 

Колкото времето напредва, толкова повече случващото се вписва в контурите на удивителните Библейски пророчества! Съвсем ясно е, че вече сме в „пръстите на статуята”, а това значи, че в  „ноктите” й ни причакват „десетте царе”, десетте съуправници на звяра!

Някой съмнява ли се още, че Библията не е обикновен сборник от митове и легенди, а едно прорчество-предупреждение за грешното човечество, което все още упорито ходи по греховните си пътища срещу Създателя и не Го търси нито за покаяние, нито за спасение...

п.п. Оцветените думи и дати са активни и отвеждат към съответните доказателствени съобщения и статии.

 по мат.наTimesb






Гласувай:
33



1. estirbg - Защо ли досега нито веднъж постингът не е преминал на последно прегледани?
18.12.2011 15:38
Тези, които са публикувани след мен, вече се "превъртяха"...
Какво не хареса на модераторите в тази важна информация?
цитирай
2. estirbg - Може ли дежурният модератор да ми обясни какво "лошо" има в темата,
18.12.2011 16:08
че стои на тъмно?
Каква е причината, моля за обяснение?
цитирай
3. estirbg - Излязах малко на "въздух"...
18.12.2011 18:28
А трябва, защото посланието в статията е важно...
цитирай
4. blagovestie - Много замислящи неща, Естир!
18.12.2011 22:28
Заложих го да се публикува утре сутрин в 07,07 ч. и при мен с линк към блога ти. Дано повече хора го прочетат и осъзнаят. Дано се приближат и хванат още по-здраво за Бог.

Лека и спокойна нощ! :)
цитирай
5. estirbg - blagovestie,
18.12.2011 23:16
мило момиче, както на мен са ми дали "зелена" светлина да информирам хората, така и на теб я давам. Дерзай! Предай нататък! Кратко е времето преди да настъпи дълбоката и страшна нощ...
цитирай
6. анонимен - GRV
19.12.2011 03:23
Това последното малко като Исус го даваш. Бог е предвидил всичко и ние предупредил, а след това и изпрати Спасител за всеки, който повярва. Не ти се подигравам, но зелената светлина, която имаш не преигравай с нея.
цитирай
7. estirbg - GRV, ще ти отговоря не с мои, а с Неговите думи:
19.12.2011 05:50
"Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар.
Който повярва и се кръсти ще бъде спасен; а който не повярва ще бъде осъден."Марк 16 15-16
Това и правя...
цитирай
8. анонимен - Anton
19.12.2011 09:38
Estirbg,
Радвам се че си обобщила информацията за 10-те зони и, че си добавила моето виждане на Китай и Япония. Реших с Google Translator да пратя преведена твояята статия на братятя в amazingdiscoveries.org, така че повече хора да разберат: http://support.amazingdiscoveries.org/index.php?pid=viewticket&id=A44ABA&email=anton_b@abv.bg
цитирай
9. estirbg - Антоне,
19.12.2011 10:42
приятелю, адаптирах, обобщих и редактирах новината, за да бъде достъпна и разбираема за по-широките маси. Повечето читатели не са наясно с пророчеството на Даниил и трудно биха разбрали същността на разкритието. Ако имам време довечера в един коментар ще дам по-широки обяснения, за да стане ясно всичко и на непознаващите Божието Слово.
Поздрави от мен!
цитирай
10. анонимен - Estirbg,
19.12.2011 14:11
estirbg написа:
"Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар.
Който повярва и се кръсти ще бъде спасен; а който не повярва ще бъде осъден."Марк 16 15-16
Това и правя...

Тази карта ли е благовестието на Исус?
цитирай
11. анонимен - Антон
19.12.2011 14:39
Естир,
Според мен най-трудно е област Европа и област Южна Америка да обединят включващите се в тях държави. А за Европа - Великобритания, Швейцария и още 1-2 страни формално не са в границите на общността. Има още малко време да бъдат включени.
Иначе грешно съм се изразил - Южна Америка няма да стане 1 област с Европа.
Впрочем забелязах, че към Китай има 1-2 малки страни, а към Япония е Корея, но и сега тези страни си сътрудничат, така че наистина там обединението ще е по-лесно. Но Европа не се е обединила 2 000 хил. години и там ще е по-трудно. Все пак времето ще покаже дали съм прав.
цитирай
12. estirbg - Анонимен №11,
19.12.2011 15:15
картата е ярко доказателство за истинността и непреходността на Божието Слово, приятелю. Това реализирано и вече почти изпълнено пророчество от Библията е ново доказателство и поредната алармена светлина, че световните събития в човешката история вече наближават своя финал. Всеки разумен, прочел тази новина, би трябвало да се стресне, замисли и прецени какво е духовното му състояние, съизмеримо единствено с Божия стандарт, даден в Закона на Създателя - Десетте Божии заповеди. Покаянието и отвръщането от греховете, както и приемането на Единствената Изкупителна Жертва, Исус Христос, са задължителни за спасението на всяка човешка душа. Това е главната цел на постинга, приятелю, освен политико-икономическата информация дадена по-горе.
цитирай
13. estirbg - Антоне,
19.12.2011 22:43
статията ме навежда към много съществени заключения. Няма как да не се посочи факта, че единствено адвентната църква за сетен път доказа, че "звяра" е римокатолическата-църква (в лицето на папата), която се готви съвсем явно в близкото бъдеще с помощта на Втория звяр от пророчеството на Йоан (визиращ САЩ), да управлява разделения на десет зони свят. Всякакви други теории и представи за антихриста, които се внушават и проповядват в другите църкви се разбиват ОЩЕ ВЕДНЪЖ на пух и прах. Всичките техни измислени антихристи са живописно пресъздадени герои от бестселъри и нямат абсолютно никакава библейска аргументация и потвърждение. Хората не бива да бъдат заблуждавани и трябва да знаят истината....
Лошото е, че отново сме захвърлени в "тъмните коридори" на блог.бг, уви...
цитирай
14. анонимен - Здравей Естир
20.12.2011 01:34
Пак един от анонимните православни. Казвам се Петър. Многократно съм ти казвал да четеш св. Отци на Църквата, за Питър Гилкуист и т.н.
Моля да не отхвърляш с лека ръка пророчества на ред православни светии (някои преки ученици на Христовите ученици). Св. Иполит Римски живее във втори век сл. Хр. и говори доста за антихриста. Има ред пророчества от втори до 20-ти век, които в детайли са описали нашето съвремие, но ти просто не си ги чела. Римският папа е безспорен съучастник на антихриста според мнозина светии и духовни хора (но не е самия антихрист) . Неслучайно Достоевски показва Римо-католицизма по такъв страшен начин в своите творби. Отдавна римските папи са се предали в услуга на сили, противни на Христа, а по-страшното е, че са изменили и Христовото учение, добавяйки към Свещ. Предание и изменяйки смисъла на Св. Писание.
За мое голямо съжаление виждам и сред православните ми братя хора, които се съблазняват по разни лъжепророчества и лъжеучения. Предвид трудността на есхатологията аз не смятам, че трябва да заемаме крайни позиции. Мисля, че трябва преди всичко да се стараем да се каем и смиряваме. Безспорно е, че следващите години ще са тежки. Ето и един добър военно-стратегически анализ от руска гледна точка - http://www.youtube.com/watch?v=_lY88cSAozE&feature=player_embedded
Относно блог.бг - групата сайтове на инвестор водят анти-Църковна политика, което явно сочи на кой господар служат. Въобще, медиите в България показват странни зависимости и любов към окултното и омраза към Православието и християнското семейството.
цитирай
15. анонимен - Едни от главните
20.12.2011 15:52
държави против НСР са Северна Корея, Иран, Сирия и Русия. Китай си мисля,че са от кликата за НСР. За да станат тези зони тези държави трябва да бъдат подчинени. В Северна Корея вчера почина Ким Чен Ир и като нищо скоро можем да очакваме Севера да се съедини с Юга. Но остават Иран, Сирия и Русия. Освен чрез Трета Световна Война не виждам как ще ги накарат да влезнат в някоя от десетте зони. Особено пък Израел в Арабския Съюз изглежда невероятно. Затова в следващите няколко очаквайте война и невороятни по мащаб катаклизми. И едва след това очаквайте "Реда извлечен от хаоса".
цитирай
16. estirbg - Сценарии за световна дестабилизация - бол
20.12.2011 19:59
всяка една точка от земята е взривоопасна, но при всички случаи огънят ще бъде разпален надалеч от гнездото им. Това е сигурно. Там където имат отпор и непокорство, те си имат патент в решения - или "народен" бунт или в краен случай - "краткосрочна" кончина....предполагам че и на Ким са му "помогнали".
Пътят е разчистен от пречещи консервативни и костеливи "титуляри" - нека видим кой ще мине триумфиращ по него...
Но каквото и да се случи, тандемът Ватикана - САЩ ще пороби света с полицейщина и духовен терор, така е предречено в Библията - така ще бъде...
цитирай
17. pristan - Като стана въпрос за пророчества...
20.12.2011 21:46
Настоящият папа е последният. По време на Третата световна война той ще бъде убит и след това наследен от Антихриста. Ватикана ще е изиграл ролята си, но 666 наистина не е числото на папата, въпреки че донякъде е, защото папите служат на 666.
Погледнете червената зона 5 по-горе. В руските православни пророчества това е така. След Третата световна война в Русия духовността ще се възроди. Там и в целия руско-славянски блок тя ще достигне такава сила, че Антихриста ще се разтрепери. Докато тези земи процъфтяват, останалият свят ще бъде безпощадно мачкан от Сатана. За жалост, този период на духовен цъфтеж ще бъде като красиво нетрайно цвете. Бог отново ще озлоби сърцата на хората и след това ще настъпи Страшния Му съд...
Напълно подкрепям анонимен 14. - Петър. Смирение и покаяние - това са истинските християнски черти и това е пътят към Господ. Няма значение към коя църква е човек и въобще в църква ли е - смирение и покаяние - това е да си християнин, това е да си в Христовата църква, останалото е етикет.
цитирай
18. анонимен - :-)
21.12.2011 08:53
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Civilizations_map.png

Поне това е човека официално вкарал картата в обръщение.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D1%8E%D1%8A%D0%BB_%D0%A5%D1%8A%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%82%D1%8A%D0%BD

Ето ви и книгата на български, фор фрии :-).

http://chitanka.info/text/8364-sblysykyt_na_tsivilizatsiite_i_preobrazu

Но освен това ви предлагам и един още не преведен материал :-) :

http://www.tomwoods.com/books/how-the-catholic-church-built-western-civilization/
цитирай
19. анонимен - :-)
21.12.2011 09:06
Tom Woods е историк привърженик на "австрийския" икономикс, всъщност аз поне не съм срещал историк толкова добре боравещ с икономиката. Повечето историци се занимават с политиката, както можете да се убедите и от блоговете тук и форума История ;-).

Ако не броим Гълбрайт с неговата История на Икономиката, един от видните "кейнсиянци", в която той споменава Маркс но пропуска целия "австрийски" икономикс :-). Освен това проф. Гълбрайт все пак е икономист, в екипа на Рузвелт и т.н.

http://www.youtube.com/watch?v=TrcM5exDxcc
цитирай
20. анонимен - До :-)
21.12.2011 09:14
Засега хвърлих само един поглед върху Civilizations map.png и като гледам няма нищо общо с картата на Карло Войтила.
Другите линкове - едва довечера ще разгледам.
Мисля, че не спорим за една и съща хипотеза...
цитирай
21. polopot - ?!
21.12.2011 16:44
Естир твоят приятел може би е сънувал тази карта. Толкова безумно разделение на света на "съюзи" трудно мога да си представя. Ще ти посоча само няколко безумни и смешни грешки:

1.Как прати Мексико в Латиноамериканският съюз при положение, че те са част от НАФТА.

2. Северно-африкански съюз няма и няма да има. Писал съм за Средиземноморският съюз, чиято централа е в Барселона и чиято единствена пречка беше Либия, която го отхвърли. Реално този съюз си е "провинция на ЕС".

3.Така наречената "4 зона". Как постави Австралия и Южна Африка в един съюз не стана ясно.И сега двете държави са в съюз и той се ръководи от кралица Елизабет, която е и държавен глава на Австралия. Там е и Южна Африка, която е под британски контрол чрез фамилиите на Опенхаймер и Ротшилд, които действат, като "агенти на короната". В този съюз е и Канада...

4.Евразия....Тук Самуел Хънтингтън навремето предположи, че Русия ще създаде православен съюз, в които ще приобщи България, Сърбия и Румъния...Е явно е надценил руснаците... Сегашният съюз е едно малко "копие на СССР". Казахстан, Беларус и Русия не са чак такава опасност. Дори без Украйна този съюз няма голяма стойност.

5.Т нар. "съюз 8" въобще няма да съществува. От тези държави интересни са Нигерия заради петрола, Сомалия заради близостта до петролните пътища и Южен Судан пак заради петрола. И трите държави са "под контрол". За останалите държави на никой общо взето не му пука.

6.Съюз 3 от Япония и Южна Корея. Япония реално няма армия за да може да претендира за собствена роля в този регион. А скоро и икономически ще се влоши положението. И двете държави си остават военно-политически протекторати на САЩ. Пък и не виждам с какво могат да спрат Китай....

7. Съюз 10 или Китай. Тук вече приятелят ти е познал. Но то няма и как да сбърка...

8. Съюз 9. Как успя да вкараш Пакистан и Индия в един съюз не можах да разбера. Зад Пакистан стои Китай, а Индия е подкрепяна от САЩ и Англия като противовес на хегемонията на Китай в Азия.

цитирай
22. estirbg - pol,
21.12.2011 18:44
така се подреждат държавите според картата, но аз също трябва по-подробно да погледна какво имаш предвид. Ако не бързаш, ще му предам въпросите ти по Скайпа, сигурна съм, че или нещо не е дообяснил или ти не си разбрал. При него грешки няма...:)
Може пък и аз някъде да съм пропуснала или прибавила някоя държавица в бързината...то нали все на бързи обороти живеем..., но най-добре е да се консултирам с него.
цитирай
23. polopot - По принцип не бързам за никъде :)
21.12.2011 20:12
По принцип не бързам за никъде :)
цитирай
24. amity - КАРТАТА НА ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ II - ДЕСЕТТЕ ЗОНИ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД
21.12.2011 22:39
Полопот каза: "Естир твоят приятел може би е сънувал тази карта."

Тази карта не е нито сънувана, нито изработена от автора на статията. Тя е дело на Йоан Павел II или на някой преди него, но е представена от Войтила през 1985 г. Интересното е, че точно по нея се развиват събитията. тя може да бъде видяна тук:
http://mediaset.sdasofia.org/MEDIA%20SET/Kovshega_na_zaveta/Kovshega%20na%20zaveta%20A.avi
и тук:
http://mediaset.sdasofia.org/MEDIA%20SET/Kovshega_na_zaveta/Kovshega%20na%20zaveta%20B.avi
Това са двете части на "Ковчега на завета". Картата е показана във втората. Цветната карта е същата, само че е копирана от друго място.
Що се отнася до съюзите, те не са измислени. Всичко, което е писано в статията, може да се прочете и в препратките, които са оцветени в друг цвят. Например датата 04.12.2011 г, която е под Латиноамериканския съюз, показва именно сключването на този съюз. Същото е за останалите. Нищо не е писано наизуст, а доказателствата, както казах, могат да се видят в препратките. Още по-вероятно е това да е истина, защото препратките не са към религиозни сайтове, които могат да имат някакъв интерес от скалъпването на подобни съюзи, а от светски сайтове.
цитирай
25. penchoan - estirbg
22.12.2011 01:16
Постингът е интересен и вярно отразява разделението на света. Но планът на Черната ложа съществува от над 2000 години, записан в Откровение и не може да се приписва на папа Йоан Павел II. Той е само един от изпълнителите на плана. Превратите, които се огранизираха в арабските страни показват наближаване на събитията, които ще започнат вероятно през 2013 г.
"Внезапно неръкотворен камък пада от небето върху стъпалата на война и разбива статуята, като на мястото й остава камъкът, който започва да расте и да изпълва целия свят."
Камъкът, който разбива цивилизацията на желязната епоха е учението на Христос, изнесено от Учителя Петър Дънов. Петър означава камък, скала, а Дънов е основа, дъно. Може да се преведе като основен камък, който ще преобрази целия свят.
pristan -
Настоящият папа е последният. По време на Третата световна война той ще бъде убит и след това наследен от Антихриста. Ватикана ще е изиграл ролята си, но 666 наистина не е числото на папата, въпреки че донякъде е, защото папите служат на 666.

Този папа е предпоследен. Последният ще бъде Петър Римлянина - "роден несъвършен", ще бъде куц и вероятно черен.
Русия (5 зона) ще стане християнска империя, с която по-късно ще се обединят България и Европа. Ще бъде единствената държава, която няма да бъде завладяна от Антихриста. Тя ще воюва с Антихриста и ще го победи.
цитирай
26. анонимен - :-)
22.12.2011 05:24
Нямам намерение да споря, погледнете кой е Хънтингтън, къде е преподавал, какво и т.н.

Ако очаквате карта 100% покриваща това което сте дали просто не сте схванали идеята. Затова ви дадох линк с биографията му, както и книгата. Предупреждавам не е лесна за четене ;-). А другия линк просто развива тезата на Хънтингтън за Западната Цивилизация и Католицизма.

Тези които са са чували за Францис Фукуяма разбират добре разликата му с Хънтингтън.

Т.е. Фукуяма е шахматист, знаете Бжежински надявам се, а Хънтингтън бриджор ;-))).

http://www.youtube.com/watch?v=XKaA0WtfkIA
цитирай
27. анонимен - Уважаеми,
22.12.2011 12:03
penchoan написа:
Постингът е интересен и вярно отразява разделението на света. Но планът на Черната ложа съществува от над 2000 години, записан в Откровение и не може да се приписва на папа Йоан Павел II. Той е само един от изпълнителите на плана. Превратите, които се огранизираха в арабските страни показват наближаване на събитията, които ще започнат вероятно през 2013 г.
"Внезапно неръкотворен камък пада от небето върху стъпалата на война и разбива статуята, като на мястото й остава камъкът, който започва да расте и да изпълва целия свят."
Камъкът, който разбива цивилизацията на желязната епоха е учението на Христос, изнесено от Учителя Петър Дънов. Петър означава камък, скала, а Дънов е основа, дъно. Може да се преведе като основен камък, който ще преобрази целия свят.
pristan -
Настоящият папа е последният. По време на Третата световна война той ще бъде убит и след това наследен от Антихриста. Ватикана ще е изиграл ролята си, но 666 наистина не е числото на папата, въпреки че донякъде е, защото папите служат на 666.

Този папа е предпоследен. Последният ще бъде Петър Римлянина - "роден несъвършен", ще бъде куц и вероятно черен.
Русия (5 зона) ще стане християнска империя, с която по-късно ще се обединят България и Европа. Ще бъде единствената държава, която няма да бъде завладяна от Антихриста. Тя ще воюва с Антихриста и ще го победи.

Тук се цитират пророчества от Библията.Защо?Защото тя е Божие слово и пророкуваното в нея се изпълнява на 100 %, а не на 60 или 70 %, както е при други "пророци"...А Петър Дънов, освен че споменава Исус Христос, какво общо има с Него и с учението МУ? Той е доказан окултист...
цитирай
28. анонимен - Имам въпрос към polopot
22.12.2011 15:20
Polopot ти адвентист ли си или си от друга деноминация?
цитирай
29. watchtowerman - Всички девици
22.12.2011 17:51
(и десетте) заспаха...Заспиват и тези, които тръбят, че знаят как Спасителят ще Дойде. Странна е тая притча от 25 глава на Матей. Но и поучителна. Въпреки знанието си „Девиците” "заспиват". Тогава, що за знание е това, поради което вместо да са "будни" "заспиват" т.е. не са познали белезите за Пришествието? Не бленуват ли „девиците” свои човешки мераци за белези на Пришествието, докато истинските са други?
цитирай
30. estirbg - watchtowerman,
22.12.2011 19:07
а защо ли истинските "блудници" все търсят да обвинят и да осквернят "девиците"?
Елементарно, Уотсън -
Защото в днешно (а и утрещно) време по-лесно и изгодно и безопасно е да си "блудница", отколкото "девица"...
цитирай
31. amity - Настоящият папа е последният. По ...
22.12.2011 19:27
pristan написа:
Настоящият папа е последният. По време на Третата световна война той ще бъде убит и след това наследен от Антихриста. Ватикана ще е изиграл ролята си, но 666 наистина не е числото на папата, въпреки че донякъде е, защото папите служат на 666.
Погледнете червената зона 5 по-горе. В руските православни пророчества това е така. След Третата световна война в Русия духовността ще се възроди. Там и в целия руско-славянски блок тя ще достигне такава сила, че Антихриста ще се разтрепери. Докато тези земи процъфтяват, останалият свят ще бъде безпощадно мачкан от Сатана. За жалост, този период на духовен цъфтеж ще бъде като красиво нетрайно цвете. Бог отново ще озлоби сърцата на хората и след това ще настъпи Страшния Му съд...
Напълно подкрепям анонимен 14. - Петър. Смирение и покаяние - това са истинските християнски черти и това е пътят към Господ. Няма значение към коя църква е човек и въобще в църква ли е - смирение и покаяние - това е да си християнин, това е да си в Христовата църква, останалото е етикет.


Пророчествата в Библията казват нещо съвсем друго. Това са "десет царе, които предават властта си на звяра". Те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господ на господарите и Цар на царете. Тоже и тези, които са с Него - звани, избрани И ВЕРНИ" - (Откр. 17:12-14). Няма такова нещо като това, че Антихристът ще се разтрепери от Русия. Напротив: всички богопротивни сили се събират заедно и тръгват срещу Бога и верните Му - тези, които искат да пазят Божиите заповеди. Но Бог ще ги победи и ще сложи край на този сатанински съюз, когато Исус дойде при Второто пришествие. А твърдението на православните руснаци няма библейско покритие. Що се отнася до Ватикана, той е именно блудницата и все още не си е изпял песента. Около нея ще се обединят всички религии - православни, юдеи, протестанти, петдесятници и всички други, които не пазят Божиите заповеди.
цитирай
32. amity - "Идете по целия свят и проп...
22.12.2011 19:34
анонимен написа:
estirbg написа:
"Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар.
Който повярва и се кръсти ще бъде спасен; а който не повярва ще бъде осъден."Марк 16 15-16
Това и правя...

Тази карта ли е благовестието на Исус?


Всичко, което разкрива намеренията на сатана, трябва да бъде изявено. Дяволът се страхува да не бъдат разкрити плановете му и затова не иска да се казва нищо за тях.

Ефесяни 5:11 и не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте;


цитирай
33. amity - държави против НСР са Северна Ко...
22.12.2011 19:44
анонимен написа:
държави против НСР са Северна Корея, Иран, Сирия и Русия. Китай си мисля,че са от кликата за НСР. За да станат тези зони тези държави трябва да бъдат подчинени. В Северна Корея вчера почина Ким Чен Ир и като нищо скоро можем да очакваме Севера да се съедини с Юга. Но остават Иран, Сирия и Русия. Освен чрез Трета Световна Война не виждам как ще ги накарат да влезнат в някоя от десетте зони. Особено пък Израел в Арабския Съюз изглежда невероятно. Затова в следващите няколко очаквайте война и невороятни по мащаб катаклизми. И едва след това очаквайте "Реда извлечен от хаоса".

Трябва да се има предвид, че на практика всички управляващи са под едно ръководство, но се разиграва театър, за да бъде доведено човечеството само да влезе в капана, без да се усети. Достатъчно е да се види какво става в религиозните среди, за да се схване, че между католици, протестанти, православни, мюсюлмани, будисти и всякакви други няма никакво "разминаване". всички са заедно. поне що се отнася до ръководителите им. Това може да се види тук:

http://www.youtube.com/watch?v=CDPQbRou_ys

Само тези, които не искат да приемат фалшивите доктрини на Ватикана, ще бъдат противници на богохулната религия, която ще бъде наложена на целия свят при Новия световен ред. И...ще бъдат преследвани като бунтовници против режима. Не защото са наистина такива, а защото няма да се поклонят на човешки учения. Сатана не се бори нито за пари, нито за ордени. Той иска поклонение и именно поради тази причина ще бъде въведен този НСР със задължително освещаване на първия ден от седмицата. А това е бунт против Бога, Който е Господар на съботата.
цитирай
34. amity - http://en. wikipedia. org/wik...
22.12.2011 19:48
анонимен написа:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Civilizations_map.png

Поне това е човека официално вкарал картата в обръщение.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D1%8E%D1%8A%D0%BB_%D0%A5%D1%8A%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%82%D1%8A%D0%BD

Ето ви и книгата на български, фор фрии :-).

http://chitanka.info/text/8364-sblysykyt_na_tsivilizatsiite_i_preobrazu

Но освен това ви предлагам и един още не преведен материал :-) :

http://www.tomwoods.com/books/how-the-catholic-church-built-western-civilization/

Тази карта доста се различава от картата, която е прадставил Йоан Павел II. Освен това папата я показва през 1985 г, а тази е скорошна.
цитирай
35. amity - Един допълнителен любопитен фа...
22.12.2011 19:57
Един допълнителен любопитен факт
Саудитският крал призова да се създаде арабска свръхдържава
"На провеждащата се в Ер Рияд конференция на Съвета за сътрудничество на страните от Персийския залив (GCC), шокиращо предложение направи кралят на Саудитска Арабия."
Той каза: „Аз ви призовавам да преминете от етапа на сътрудничество към етап на съюз в рамките на единно формирование“. „Държавите от съвета трябва да се обединят, за да станат по-силни. "

http://30dumi.eu/2011/12/sauditskiyat-kral-prizova-da-se-sa-zdade-arabska-svra-hda-rzhava/

Може да изглежда подозрителен сайтът, но фактът си е факт и той говори, че зоните са в процес на изграждане.
цитирай
36. анонимен - До amity
22.12.2011 20:24
Да наистина отстъплението в Църквата се усилва. Но то е предречено в Библията. Също така скоро със сигурност ще се проведе осми вселенски събор. Това е пророкувано от православни пророчества още преди 100г. На този събор най-вероятно ще бъде решено Православието да се присъедини към икуменизма. Но бъди сигурна, че всички взели това решение ще бъдат анатемосани от останалите верни на правата вяра.

В допълнение и адвентните лидери на високо ниво се разбират добре с папата. Затова не можеш да обвиняваш Православието. Ето ти снимка на Bert B. Beach, в масонско ръкуване с покойния вече папа.

http://www.sdaapostasy.org/flash/sda2rcc/pope-bb_beach.jpg
цитирай
37. doktora757 - На някои много им се иска да осъще...
22.12.2011 23:22
На някои много им се иска да осъществят такъв Нов Световен ред, но едва ли ще успеят в тези си пъклени планове за световно господство! Лично аз считам, че бъдещия свят ще е многополюсен, което е и една гаранция за стабилност! Мир и Любов и Бог да бди над нас - това е всичко от което имаме нужда, а заговорниците да се пържат в ада!
цитирай
38. amity - Да наистина отстъплението в Цър...
23.12.2011 10:37
анонимен написа:
Да наистина отстъплението в Църквата се усилва. Но то е предречено в Библията. Също така скоро със сигурност ще се проведе осми вселенски събор. Това е пророкувано от православни пророчества още преди 100г. На този събор най-вероятно ще бъде решено Православието да се присъедини към икуменизма. Но бъди сигурна, че всички взели това решение ще бъдат анатемосани от останалите верни на правата вяра.

В допълнение и адвентните лидери на високо ниво се разбират добре с папата. Затова не можеш да обвиняваш Православието. Ето ти снимка на Bert B. Beach, в масонско ръкуване с покойния вече папа.

http://www.sdaapostasy.org/flash/sda2rcc/pope-bb_beach.jpg


Във 2 Сол. 2 гл. се казва, че Второто пришествие няма да дойде, докато не дойде отстъплението. Съжалявам, че трябва да го кажа, защото явно си православен. Но тук не става въпорс за принадлежност, а за истина. В света има повече от 2000 (ако не греша) християнски деноминации, но единствената църква, която е стриктно по Библията, не е Православната. Естествено е апостол Павел, когато говори за отстъплението, да визира именно тази църква, която има пълната светлина. Православието е всичко друго, но не и истинска Христовата църква. Ако някой смесва Библия с езичество, не може да твърди, че е с Христос. Така че тук става дума за отстъпление в църквата, която знае истината, а не в Православието. Дали ще има още някой и друг събор, дали на него ще взимат решения за изключване на някой "отстъпник" , е без значение. С или без съгласните с икуменизма, Православието е отстъпило. Вярата в задгробния живот, поклонението пред идоли, нарушаването на Божиите заповеди и всичко останало, е достатъчна гаранция, че то няма накъде повече да отстъпва. И така, когато единствената църква, която все още държи истината, допусне навлизане на светски учения и езически празници в себе си, ще дойде времето за действие на Католическата църква, икуменизма и НСР. А малко след това на язвите и Второто пришествие.
цитирай
39. amity - На някои много им се иска да осъще...
23.12.2011 10:44
doktora757 написа:
На някои много им се иска да осъществят такъв Нов Световен ред, но едва ли ще успеят в тези си пъклени планове за световно господство! Лично аз считам, че бъдещия свят ще е многополюсен, което е и една гаранция за стабилност! Мир и Любов и Бог да бди над нас - това е всичко от което имаме нужда, а заговорниците да се пържат в ада!

В Божието слово се казва, че заговорниците наистина няма да успеят. Но не защото няма да наложат този нов ред, а защото Господ ще приключи земната история и при Второто пришествие ще сложи край на тези планове:
Откр. 17:14. те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господ на господарите и Цар на царете; тоже и ония, които са с Него, ще победят, които са звани, избрани и верни.

цитирай
40. анонимен - До amity
23.12.2011 12:28
"Той не е Бог на мъртви, а на живи, защото у Него всички са живи" (Лук. 20:38).
"Бог не е Бог на мъртвите, но на живите" (Мат. 22:32)
"Ако пък сме умрели с Христа, вярваме, че и ще живеем с него" (6:8).

Това е по темата със задгробния живот. В Православието няма нито идолопоклонство, нито пък нарушаване на Божиите заповеди.

А адвентната "църква" е допуснала още от създаването си светските учения. Например приела е папското учение за Светата Троица (Филиокве), приела е папският(Григориански) календар, приравнява Божия Син с творението(Архангел Михаил), не почита Богородица, както и светиите, които Христос нарича свои приятели.

11 А понеже Христос дойде като първосвещеник на бъдещите добрини, Той влезе през по-голямата и по-съвършена скиния, не с ръка направена, сиреч, не от настоящето творение,
12 веднъж за винаги в светилището, и то не с кръв от козли и от телци, но със Собствената Си кръв, и придоби за нас вечно изкупление.(Евр.9)

Ето ти тук и отговор на адвентисткия теория за изследователния съд.

Да не говорим за самото зачеване на адвентната "църква". Как можете да вярвате на хора обявявали на 3 пъти датата на Второто Пришествие. При положение в Библията ясно да е казано, че никой не знае кога ще бъде то освен Бог Отец "а за този ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец" , също така е казано, че този ден ще дойде "като крадец"т.е. тайно и неочаквано.
цитирай
41. estirbg - Анонимен №40,
23.12.2011 12:53
"В Православието няма нито идолопоклонство, нито пък нарушаване на Божиите заповеди."
Православието превърна Божия ден - Събота, в ден на мъртвите. Почитате неделята и всички храмови тържества, проповеди и др.църковни мероприятия от този род ги провеждате в неделя - това си е чисто отстъпление и незачитане на Божия закон! Да не говорим за литийниите шествия, които са си откровена демонстрация на идолопоклонство. Поклонението пред "мощите" на Йоан кръстител какво е? - Комерсиализирано идопоклонство.
......
По другите контрапунктове - чакайте обяснения късно вечерта - коледните истерии много затрудняват трафика, както и тези, които не празнуват...
цитирай
42. estirbg - До анонимен№28,
23.12.2011 13:11
polopot определено не изразява /не съм забелязвала/ привързаност към някоя определена религия и по-скоро е атеист, отколкото вярващ. Но това не значи, че няма правилно виждане върху личности и събития, скрити зад завесата на медийните манипулации.
цитирай
43. анонимен - До коментар 41
23.12.2011 17:02
Никой да ви не осъжда за ядене, или пиене, или за някой празник или новомесечие, или събота: [2:17] това е сянка на бъдещето, а тялото е Христос.

Да неделята се почита, защото в този ден е възкръснал нашият Господ Иисус Христос. След разпятието, в съботния ден всички евреи са празнували Неговата смърт. Но, когато Той възкръсва, това се явява тържество над неговите убийци. В този ден, който се пада неделя, било ред на християните да празнуват. И затова докато убийците на Христа празнуват в събота, ние празнуваме в неделя.
Съботата също се почита от Православието. Постите в съботен ден са забранени например.

Също така Бог в Библията нарича съботата своя почивка.

1 И тъй, понеже ни остава обещание да влезем в Неговата почивка, нека се боим да не би да се открие, че някой от вас не е достигнал до нея.
2 Защото на нас се донесе едно благовестие, както и на тях; но словото, което те чуха, не ги ползува, понеже не се съедини чрез вяра в ония, които го чуха.
3 Затова ние, повярвалите, влизаме в тая почивка; както рече Бог: - "Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка"; ако и да са били свършени делата Му още при основаването на света.
4 Защото нейде си е говорил за самия ден така: "И почина си Бог на седмия ден от всичките Си дела";
5 а пък на това място: "Няма да влязат в Моята почивка".
6 И тъй, понеже остава да влязат някои в нея, а ония, на които от по-напред се благовести, не са влезли поради неверието си,
7 затова Той пак определя един ден, "днес", като казва толкоз време по-после чрез Давида, както вече рекохме: "Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си".(Евр. 4 1-7)

"В шест дена изминаваме жизненото поприще чрез пазене на заповедите; седмия прекарваме изцяло в гроба; а в осмия излизаме от него." - Св. Исаак Сирин
цитирай
44. polopot - Polopot ти адвентист ли си или си от ...
23.12.2011 17:35
анонимен написа:
Polopot ти адвентист ли си или си от друга деноминация?


Защо пък реши, че съм адвентист ?! По-скоро търся отговорите на някои въпроси, които ме вълнуват. И реших да споделя своето виждане в случай, че представлява интерес за някой в блога...

Освен това никога не съм твърдял, че моите виждания отговарят на истината.По-скоро споделям личното си мнение. Всеки сам си преценява и решава на какво да вярва и на какво не.
цитирай
45. lisa19 - Мдааааа...
23.12.2011 17:52
"Спасението е дар и който повярва в него като дар, получава спасението си. Исус Христос като Спасител и като път към Бога („Аз съм пътят и истината и животът“ - Евангелие от Йоан 14:6), реши да даде спасението на тези, които повярват в Него.
Има толкова добри хора днес и ако Бог е планирал да се спаси целият човешки род, Той щеше да обърне сърцата на всички към Него. Но това не е Неговата основна цел. Този, който се обърне към Него, ще се спаси."

Цитат естир: картата е ярко доказателство за истинността и непреходността на Божието Слово

Като съблогърка трябва да те уважавам и го правя, НО: Всичко това за мен е дрън-дрън. Някаква проповед, която руши тенденциозно психиката на хората. Заблуди, заблуди, заблуди... Няма Божие слово, всичко е измислица от предишни векове. Защо в тези рисунки трябва да се търси под вола теле. Хора, МИСЛЕТЕ!!!
цитирай
46. estirbg - Продължение на отговора до Анонимен №40
23.12.2011 22:09
.... - В книгата "27 основни учения" много добре е обяснено какво е официалното становище на адвентната по въпроса за Триединството. Адвентната църква започва съществуването си като антитринитарианска църква и доктрината за триединството постепенно си пробива път. Първите официални документи за това, че ЦАСД е тринитарианска църква датират от 20-те години на ХХ век.
- "приела е папският(Григориански) календар," - хайде да видим защо!
В 46 г. пр. Хр. е създаден Юлиянският календар, съобразен със слънчевата година - 365 дни, 5 часа, 48 минути и 46 секунди. Той е създаден по нареждане на Юлий Цезар от Александрийския астроном Созиген. Но поради неточността на този календар, в 16 век е създаден Григорианският календар (в чест на папа Григорий XIII) за коригиране на грешките. Това, всъщност, е нашият съвременен календар. В него 06.10.1582 г. е бил обявен за 15.10.1582 г. При тази календарна реформа седмичният кръг (последователността на седмичните дни) не е променен. Променена е само датата. Така, че СЕДМИЯТ ден не е загубен, и може да сме абсолютно уверени при освещаването на оригиналната събота. (Последната реформа, наречена Нов стил, е въведена в България много по-късно, в 1916 г.) Явно е,че приемането на Грегориянския календар не подронва с нищо Божието Слово, а Бог се е погрижил за запазването на истинския седми ден – съботата.
- "не почита Богородица, както и светиите" - всички хора са с грешно естество и единственият път за спасение е само в Божият Син Исус и НИКОЙ друг.
Деяния 4:12
"И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим." - така че всяко залитане по други "светци" и "святи" личности е съдбовно опасно. Издигането им, почитането им и приравняването им, дори превъзвишаването над Исус, омаловажава спасителната жертва на Божия син.
След малко ще продължа по контрапункт - "Как можете да вярвате на хора обявявали на 3 пъти датата на Второто Пришествие."

цитирай
47. estirbg - До Анонимен №40 - продължение:"Как можете да вярвате на хора обявявали на 3 пъти датата на Второто Пришествие."
23.12.2011 22:34
Към края на 18-ти век и началото на 19-ти век се пробужда един нов интерес към големите пророчества на Даниил и Откровението в различни страни. 3апочва прилежно изучаване. Божият Дух подбужда едновременно искрени хора от различни страни по света за задълбочено изследване на Данииловите пророчества. Появяват се множество брошури и печатни материали. Един от първите е американецът Дейвис. В Своето изследване той стига до извода, че 2300 години завършват в 1844 г. В 1818 г. неговата брошура била разпространена и в Англия. Католикът Мануел Лакунца от Южна Америка стига до същия извод. Публикуват се книги и статии, възвестяващи близостта на Христовото пришествие от много автори като Томас Нютон, Едуард Ирвин, Йохан Бенгел, Франсоа Госен и др. в Англия, Германия, Швейцария, Холандия, Франция.
Но сега, драги читателю, след като си проучил предната глава, ще попиташ в недоумение: "Какво общо има между 2300 денонощия и Второто пришествие на Исус?"
Пресмятането на големия пророчески период от 2300 денонощия, съгласно Дан.8:14, довежда тези искрени християни в началото на 19 век до дълбокото убеждение, че в 1844 година Христос ще дойде, ще настъпи краят на света. 3ащо? Изчислението, направено от тях, било съвършено вярно, но те сгрешили в тълкуването на израза "светилището ще се очисти” Всеобщо било разбирането тогава, че светилището е нашата, земя. Те приели този възглед и го свързали с огненото очиства не на земята и считали, че това ще стане при Второто идва на Христос.
Точното пресмятане на пророческия период от 2300 години като вземем предвид всички налични библейски и исторически данни, показва, че той трябва да завърши на 22.10.1844 r Защо 22 октомври? 3ащото денят на омилостивението през 1844 г. се пада на 22 октомври. Това изчисление е абсолютно вярно! Но сгрешили в тълкуването на събитието, тези искрен вярващи очаквали славното пришествие на Спасителя на 2 октомври 1844 г. Те чакат от сутринта до вечерта, но Исус н се появява в небесните облаци. Тогава в тези среди настъпва горчиво разочарование и болшинството от тях се отказват от вярата си. Но остава една малка вярна група от около 50 души които се залавят с усърдни молитви да открият причините за тяхната несполука.
Първият човек, получил светлина по този въпрос, е Хайръ Едсън. На 23 октомври, веднага след разочарованието, той решил да посети някои вярващи, за да ги насърчи. Когато стигнал до средата на своята нива, внезапно се спрял. Той ясно вижда небесното светилище - как в края на 2300 денонощия Исус, нашият Първосвещеник напуща Светая и преминава Светая Светих, за да извърши една специална работа там. По такъв начин Бог отговорил на искрените молитви на своите верни чада. По-нататък основното проучване на Библията довежда до откриването на фундаменталните истини за небесното светилище, службата на Христос като Първосвещеник изследователния съд, а още по-късно и големите крайъгълни камъни на библейското вероучение като Божия Закон, съботната институция, състоянието на мъртвите и т.н. Става ясно, че в края на 2300 г. Христос не трябваше да дойде на земята, а да премине от Светая в Светая Светих и с това да започне изследователният съд.
Логично е да зададем въпроса: 3ащо Бог е допуснал това разочарование? Съществуват няколко основни причини. Християнската теология по онова време е отлагала Второто пришествие за далечно неопределено време и това е била общата психология на световното християнство. Бог е искал да промени мисленето на вярващите чрез едно енергично проповядване на близостта на края и то в световен мащаб. И Той постигнал тази цел чрез всесветското адвентно движение в началото на 19-ти век. Една втора причина можем да изтъкнем във факта, че мнозина възприели адвентната вест от страх, повърхностно, а не от сърце и искрена любов към истината. Така, чрез допускането на тази грешка, разочарованието се превръща в сито на искреността. Нездравото отпада и остават най-качествените, чрез които Бог може да извърши световна реформация и евангелизация. Но най-интересното е, че самото разочарование на първите адвентисти беше предсказано в Откровението.
Тук трябва да подчертаем едно много съществено обстоятелство. Една църква е истинска Божия църква, ако тя може да се намери в библейските пророчества. Адвентната църква не е за съществувала случайно по волята на някой богослов или учен, а е родена от Святия Дух и се явява в точно определено от библейските пророчества време. В Библията има редица пророчества, които говорят за дейността и мисията на адвентната църква в Божия план. Основания: Откровение 1О глава, където е очертан външният облик на това движение и Откр14:6-12, където е дадено съдържанието на адвентната вест до човешкия род. В първите стихове са обрисувани символично силата, яснотата и разпространението на Трите ангелски вести на милост към човечеството. Всичко е представено чрез действията на един мощен ангел - Откр.10:1.2:"И видях друг силен ангел, който слизаше от небето, облечен в облак; над главата му имаше дъга, лицето му беше като слънцето и краката му - като огнени стълбове. Той държеше в ръката си разгъната книжка ... "
Според описанието дадено в тези стихове, ангелът не е никой друг, освен Сам Христос. Сходството с описанието на Откр. 1 гл. ни внушава това. Този пасаж уточнява началото на вестта исторически. Ангелът държи в ръката си "разгъната (разпечатана) книжка". Някои части от книгата на пророк Даниил трябваше да останат запечатани до последното време. А разпечатването и стана, след 1798 г. ясно е тогава, че адвентната вест трябваше да прозвучи след 1798 г., както и в действителност стана - Откр.10:5,6:"А ангелът, когото видях да стои в морето и на земята, издигна десницата си към небето и се закле в живеещия до вечни векове ... че няма да има вече време. "
Изразът "няма да има вече време" (преводът в някои Библии "бавене" на гръцката дума хронос е погрешен) означава, че след 1844 г. няма вече други пророчески периоди в Библията, чието изпълнение да очакваме и че краят е близо. Най-интересна е последната част на тази глава - Откр.10:8-11: А гласът, който чух от небето, проговори пак към мен и ми каза: Иди, вземи разгънатата книга, която е в ръката на ангела ... И така, отидох при ангела и му казах да ми даде книжката. Той ми отвърна: Вземи и я изяж; и в корема ти ще бъде горчива, но в устата ти ще бъде сладка като мед. И така, взех книжката от ръката на ангела и я изядох и в устата ми беше сладка като мед, но като я изядох, в корема ми стана горчиво. Тогава ми бе казано: Трябва пак да пророкуваш за много народи и племена, езици и царе."
Тук именно е знаменитото пророчество за разочарованието на първите адвентисти. Действията и преживяванията на Йоан метафорично представят действията и преживяванията на тези ранни очакващи. "Изяждането" на една книжка беше добре позната фигура в библейски времена и означаваше усвояване на съдържанието на книгата. Изразът "в устата сладка като мед" представя сладките надежди, които вдъхнало разпечатването на Данииловото пророчество. Най-после Христос ще дойде и ще сложи край на злините на този свят. "Вгорчаването" в корема пък представя това горчиво разочарование на вярващите, когато Христос не идва в очакваното време. Може би, последният - 11 ст. е най-важен. Той посочва световната мисия на адвентната вест след разочарованието. Думичката "пак" означава - след разочарованието
цитирай
48. amity - До 40. анонимен "Ако пък сме ...
24.12.2011 00:02
До 40. анонимен
"Ако пък сме умрели с Христа, вярваме, че и ЩЕ живеем с него" (6:8).

"Ще живеем" е в бъдеще, а не в момента. За Бога всички са живи, защото МОЖЕ да ги възкреси. Но не и за хората. всички, които са умрели физически, са си в пръстта.
Ако в Православието няма идолопоклонство, няма да има икони, поклонение пред мъртви, пред камъни, дървета, паметници и т.н. Втората заповед изрично казва, че не трябва да се прави изображение за поклонение. Явно за Православните това не е валидно.
Що се отнася до Дева Мария, Адвентната църква я почита, но не й се кланя. Само Бог заслужава поклонение. А Мария не е Богородица. Ако е, то излиза, че еродила Бога, нали? Между другото, да се почита един човек е едно, да се боготвори е съвсем друго. Ако не се почитаха апостолите, нямаше да се четат изобщо евангелията и посланията, нали?
Архангел Михаил е самият Исус Христос. Ако прочетеш 1 Йоаново 2:1 ще видиш, че само Исус е Ходатай. В Даниил 12:1 пише, че Михаил ще се надагне. Откъде? В Даниил 7 гл. се говори за съд. Съдът приключва и Михаил (Исус Христос) приключва със Своята адвокатска дейност, за да дойде да прибере праведните. "Архангел" означава Началник на ангелите. Къде пише, че има повече от един архангел?
Никъде Адвентната църква не е проповярвала Второто пришествие. Дори това, което е било през 1844 година, не е нейно, а на Адвентното движение, което е било от представители на всички деноминации.
Относно влизането на Христос зад завесата, проучи колко са завесите в Светилището в стария завет.
цитирай
49. анонимен - До коментар 46
24.12.2011 01:05
Естир в грешка си за календара. Срещу папския календар са били против Галилео Галилей, Николай Коперник и самата папска институция Сорбоната. Неслучайно дори съвременната наука си служи точно с Юлианския календар, а не с Григорианския.

Че единственият път за спасение е само Иисус Христос няма никакъв спор. Но светииите живеят в него и Христос ги нарича свои приятели. Православните не се молят за спасение на светиите, а се молят така. Свети ......, моли Бога за нас.
Тъй като са по-близо до Бога, те могат да се застъпят за нас пред Него. Нима тяхното застъпничество за нас да няма значение за Бога? Нима той не слуша своите приятели?
Да кажем напримерно, че някой син някога съгрешил против баща си, реши да се върне в дома си. Но тъй като го е страх да се срещне директно с баща си и да му поиска прошка, той решава да помоли например майка си да помоли баща му да го приеме отново. И майката молейки бащата да прости на сина си, застъпвайки се за него ще накара бащата по-лесно да прости прегрешението на детето си.
цитирай
50. estirbg - "светииите живеят в Христос" - да видим какво казва
24.12.2011 09:42
Божието Слово - Екл.12:7: "И се върне пръстта в земята както е била, и духът се върне при Бога, Който го е дал. "
Може би си озадачен от израза "и духът се върне при Бога". Но няма нищо странно тук. Духът е жизнената енергия, която идва от Бога и се връща при Него при смъртта. Но дали този "дух" има индивидуален характер, дали е личен и в това състояние да се запазва при Бога? Дали това е духът на конкретна личност? Дали този дух продължава някакво съзнателно съществуване след смъртта на човека?
Ето отговорът- "
Екл. 9.5.6.10 "Защото живите поне знаят, че ще умрат, а мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват... Също и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени ... Всичко, което намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; защото няма нито работа, нито замисъл, нито знание, нито мъдрост в гроба, където отиваш.
Йов 14:21 "Синовете му достигат до почитание, а той не знае; и са свалени, а той не забелязва това за тях.
Пс. 146:4-"Излезе ли духът му, той се връща в земята си; в същия този ден загиват намеренията му ."
В тези и други текстове се описва състоянието на мъртвите.
Първо - те не знаят нищо, в смъртта няма съзнание, те са в пълна неизвестност за онова, което става с близките.
Второ- в смъртта няма никакви чувства, няма любов, нито омраза, няма емоционални преживявания.
Трето - няма волеви импулс, няма никаква дейност.
Така че, съгласно Св. Писание, смъртта е пълно и абсолютно прекратяване на живота във всичките му форми: духовни, психически и Физически. Изчезва личността. Библията се присъединява към здравия разум, който инстинктивно разбира, че съществува тясно родство между смъртта и небитието. При смъртта си човек изпада в пълно небитие, той не съществува. Няма никакъв задгробен, съзнателен живот след смъртта. Времето престава да тече за починалия. Между живите и мъртвите мостовете са окончателно прекъснати. Духът или диханието на живота няма персонален характер. Това можем да схванем по-добре, ако онагледим духа с електрическия ток. Ние не можем да кажем: това е токът на радиото или телевизора, на електромотора, или на котлона. Това е същият ток, който при преминаване през различни уреди дава различен ефект - топлина, светлина, движение и т.н. Така и духът, този ток на живота, не е личен. При преминаване през различни организми с различна генетична конструкция, дава различна индивидуалност и психика. При смъртта тази сила на живота се връща при Бога и с личността се свършва.
В Св. Писание срещаме една подходяща илюстрация на смъртта: тя е сравнена със сън в много пасажи:
Иов-14:10-12- Но човек умира и прехожда;да! човек издъхва, и де го?Както водите чезнат из морето,и реката престава и пресъхва,така човек ляга, и не става вече; докато небесата не преминат те няма да се събудят,и няма да станат от съня си.
Пса-17:15- А аз ще видя лицето Ти в правда;когато се събудя ще се наситя от изгледа Ти.
Дан.12:2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.
Йоан 11:11-14 "Това изговори и след това им каза: Нашият приятел Лазар заспа, но Аз отивам да го събудя. Тогава учениците Му казаха: Господи, ако е заспал ще оздравее. Но Исус бе говорил за смъртта му, а те мислеха, че говори за потъване в сън. Тогава Исус им каза ясно: Лазар умря."
Тук сам нашият Спасител сравни смъртта със сън. Това сравнение е много подходящо по две причини: първо, защото Смъртта е несъзнателно състояние подобно на сън, като изключим разбира се и сънищата, и второ, защото смъртта е поставена в перспективата на възкресението. Както от всеки здрав сън има събуждане, така и от смъртния сън ще има събуждане.
Тогава за какво застъпничество на мъртвите светии ще говорим? Те, както и Дева Мария са мърти и безсъзнателни. Да се поставят посредници между грешника и Спасителя е абсолютно недопустимо и ПОГРЕШНО! ТОВА ДОБАВЯ РИМОКАТОЛИЧЕСКИ НЮАНСИ В ОТНОШЕНИЕ СЪЗДАНИЕ-СЪЗДАТЕЛ.
Молитвата, която Исус препоръчва е ДИРЕКТНА към нашия Създател и всяка човешка приумица или отклонение води до фатални последствия.
цитирай
51. amity - Божието слово сравнява смъртта със ...
24.12.2011 10:28
До анонимен 49
Божието слово сравнява смъртта със сън. А дори и вие по некролозите пишете: "Спи спокойно вечния си сън". Заспалите не знаят какво става около тях. Нито говорят, нито се хранят, нито ходатайстват. Те са извън живота. Чак когато Исус дойде и възкреси тези, които са умрели с вяра в Него, те ще почнат отново съществуването си. До онзи момент са си в гробовете и са в пълно незнание за ставащото по света:

Псалми 115:17 (25)Мъртвите не хвалят Господа,
Нито ония, които слизат в мястото на мълчанието;

цитирай
52. penchoan - Христос никога не е напускал Зем...
24.12.2011 15:25
Христос никога не е напускал Земята. Той казва след възкресението си: "Даде ми се всяка власт на небето и земята". Така че приказките за изследователния съд и светая Светих от 1844 г. са последната измислица, която да оправдае невежеството в прогнозите на адвентната църква. Защо при Даниил дните на Апокалипсиса са 1290+45=1335 дни, а в Откровението са 1260 дни? При тези 1260 дни също ще има добавка от 45 дни. Защото датата на небесният план от времето на Даниил до апостол Йоан се променя и съответно се коригират дните. Тук става дума за календарни дни, а не за години. Дори може да се каже, че и дните от Откровението вече не са актуални, а приблизителни, поради последното отлагане на Второ пришествие от 1999 г. досега.
цитирай
53. анонимен - До естир
24.12.2011 15:31
56 Баща ви Авраам се възхищаваше, че щеше да види Моя ден; и видя го и се зарадва. (Йоан 8:56)

В цитатите от Стария Завет се говори само за тялото, че е в сън, а не за душата. Тъй като Спасителя все още не се е появил и възкръснал и не е победил смъртта. Тя е непонятна за юдеите. Те не знаят какво става точно с душата и съдят по тялото.
Спасителя също говори само за тялото на Лазар, а не за душата му. Казва образно, че тялото му спи и отива да го събуди като върне душата в тялото му.

Също така искам да ми отговориш на това.

18 Защото и Христос един път пострада за греховете, Праведният за неправедните, за да ни приведе при Бога, бидейки умъртвен по плът, а оживотворен по дух;
19 с който отиде да проповядва на духовете в тъмницата,
20 които едно време бяха непокорни, когато Божието дълготърпение ги чакаше в Ноевите дни, докато се правеше ковчега, в който малцина, то ест, осем души, се избавиха чрез вода. (1 Петр. 3:18-20)

Този пасаж какво означава Естир. На кого проповядва Иисус Христос в тъмницата и защо не спи?
цитирай
54. анонимен - До коментар 48
24.12.2011 15:49
"Ако пък сме умрели с Христа, вярваме, че и ЩЕ живеем с него" (6:8).
Когато казват това те са още живи. Не може за нещо, което се отнася за бъдещето да говорят в сегашно време. Все едно аз да кажа: Утре ходя до магазина.

В Православието няма поклонение, а почитане на икони. Ако изображенията бяха забранени как трябва да тълкуваме медната змия, която Бог казва на Моисей да изработи, ами херувимите на Ковчега на Завета. Също така в Новия Завет Бог слиза в плът и кръв т.е. вече би могло да бъде направено негово изображение, защото вече е видян.

"Това което думата съобщава чрез звука, нарисуваното го прави явно чрез образа". Св. Василий Велики.

По темата за Богородица имаше една хубава мисъл, която ще цитирам по памет. Да, наистина жена не може да роди Бог, но Бог може да направи така, че да се роди от жена.

За Светилището ясно е казано, в книга Евреи глава 9(11-12), че влизането в Светилището е еднократен акт и Христос ни е изкупил веднъж завинаги със Собствената си кръв.
цитирай
55. estirbg - Коментари №52, 53 и 54
24.12.2011 16:28
Нека ви отговоря по-късно, отговорите ми отнемат доста време, а ми се ще да напиша нов постинг...дано да имам време...
цитирай
56. amity - Апостол Павел съвсем не говори за ...
24.12.2011 18:02

Апостол Павел съвсем не говори за седмичната събота. Ако съботата от седмицата е премахната за освещение, излиза, че Господ сам Се отрича, понеже казва, че е нейн Господар. Учениците Му също са освещавали съботата. А самият Павел казва, че Законът е свят - Рим. 7:12. Излиза, че лъже, щом казва, че седмият ден е сянка. Но той всъщност не говори за седмичната съботат, а са сянковите празници, които са наричани със "събота".
Що се отнася до това, което е казал някой си, няма никакво значание. Господ изрично каза, че напразно Му Се кланят, като преподават за поучения човешки заповеди.
цитирай
57. amity - Исус ни е изкупил, но всеки ще отг...
24.12.2011 18:12
Исус ни е изкупил, но всеки ще отговаря за делата си. Иначе излиза, че Той е платил за нас, а след това ние можем да си правим каквото искаме. Само че при подобно положение в Небето биха влезли всякакви престъпници. Да, ама не. Божието слово ясно казва:

Откр. 21:8. А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.

Ако вече беше разрешено поклонението пред идоли, нямаше идолопоклонниците да бъдат хвърлени в огненото езеро. Но да оставим това къде ще бъдат. Достатъчно е само да се ппомисли дали да се моли човек пред някакъв предмет говори за нормален разсъдък. Колкото има полза от молитвата пред стена, толкова има полза от молитвата пред някакъв образ. Бог е забранил да се правят изображения за обожествяване, а който не желае да Го слуша, ще си поеме отговорността.

Що се отнася до медната змия, Бог искаше да насочи мисълта на евреите към бъдещия Месия. но когато те обърнаха всичко в поклонение пред змията, тя беше унищожена. Вие бихте ли унищожили своите икони? Освен това откъде знаете кой образ на кого е? Гледате надписа, нали? Само че на едно място Исус е с брада, на друго - без, на трето е чернокож, а на четвърто - китаец. Доста разнолик, нали? Май не прилича изобщо на себе си... А във Второзаконие пише:

Втор.4: 15. Прочее, внимавайте добре на себе си, (защото в деня, когато Господ ви говори на Хорив изсред огъня вие не видяхте никакъв образ),

16. да не би да се развратите и си направите идол, подобие на някой образ, подобие на мъж или на жена,


С какво сравнява Бог поклонението пред икони? С РАЗВРАТ! Както Господ каза: "Който има ухо да слуша, нека слуша"

цитирай
58. анонимен - До amity
24.12.2011 19:18
Иисус Христос е изкупил тези, които повярват в него и започнат да вършат волята Му.

За хиляден път повтарям, че не обожествяваме иконите, нито пък се кланяме на дървото. Те не са идоли - идол означава фалшив бог.

Втор.4: 15. Прочее, внимавайте добре на себе си, (защото в деня, когато Господ ви говори на Хорив изсред огъня вие не видяхте никакъв образ),

16. да не би да се развратите и си направите идол, подобие на някой образ, подобие на мъж или на жена,

В този текст се казва да не се прави образ, защото те не са видяли никакъв образ и тяхното творение не би имало никаква прилика с първообраза. Но нещата биха били различни, ако бяха видели Божия образ. Дори в този пасаж недвусмислено се заявява, че ако бяха видели Божия образ, то те щяха да могат да го изобразяват. А преди около 2011г. не слезе ли Божия Син в плът. Не стана ли невидимото видимо. Православието не изобразява невидимите Бог Отец и Светия Дух, а видимия Иисус Христос и неговите приятели, които живеят с него - светците. Аз не съм виждал на православна канонична икона Иисус Христос без брада или пък китаец.
цитирай
59. анонимен - До amity
24.12.2011 19:36
Сега за съботата. Да самият Иисус Христос и учениците са пазели съботата до Неговото Възкресение, защото са били юдеи. Но те също са спазвали и юдейската Пасха и са били обрязани. Защо и адвентистите не го правите? Бог е Господар на съботата(почивката), в което няма съмнение. Но виж в книга Евреи 4 глава, че Божията почивка(съботата) има и друга роля освен 24 часов период.

Тук има интересна статия за Православието и съботата.

http://draganbachev.wordpress.com/2011/06/24/%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%81%D1%8A%D0%B1/
цитирай
60. watchtowerman - Исус ни е изкупил, но всеки ще отг...
24.12.2011 20:07
amity написа:
Исус ни е изкупил, но всеки ще отговаря за делата си. Иначе излиза, че Той е платил за нас, а след това ние можем да си правим каквото искаме. Само че при подобно положение в Небето биха влезли всякакви престъпници.


Е, в Небето не влезе ли един от двамата престъпници, разпънати до Господа?! И то без да е спазвал Закона, даже Го беше нарушил?! И поради каква Причина му се ОБЕЩА МЯСТО в Царството Небесно без да е СПАЗВАЛ Закона ?! По причина на ЛИЧНО ПОКАНИЕ и Вяра, и в ответ от Господа - по Милост и Любов към каещия се, нищо, че до преди минута е бил "престъпник", престъпник дори на Закона.
Огромна част от еврейското общество по времето на Христос СПАЗВАШЕ Закона и въпреки това беше ОСЪДЕНО от Господа. Защо? Поради липса на проява на Любов и Милост. Ще добавя към това и случая с "престъпницата"-блудница - попаднала под ударите на Закона, осъдена от Него, но Помилвана от Господа.
За "съботата".
"Някой има един ден за по-свят от друг ден, а друг има всеки ден еднакъв...Който различава деня, различава го за Господа, и който не различава деня, за Господа не го различава" - Римляни 14:5-6
Въпросът ребром - Съботата ли СПАСЯВА или Господа?! От кого ще попросим Милост? По Причина на Що ще получим Спасение? И Кой ще ни Го даде?! Съботата или Господа? Не извисявайте и не противопоставяйте съботата срещу Господа. Христос, а не съботата, е висшата СТОЙНОСТ пред Която се покоряваме и с разум, и със сърце, и с Любов!

цитирай
61. анонимен - До watchtowerman
25.12.2011 14:39
Ако Вие наистина сте "Наблюдател от кулата", щяхте да се чувствате задължен да предупреждавате хората долу за появяващата се опасност. А не да ги залъгвате с човешки измислици, както правите! Защото:
1. Бог съди според светлината - разбойникът не е имал време да се запознае с Писанията, Закона и другите Божии разпоредби. Но е разбрал, че Разпънатият Исус от Назарет е Дългоочакваният Месия. Покая се и Господ му прости...Ако човек днес познава Библията, знае Закона и съзнателно не го изпълнява, не ще бъде спасен...
2. Спасението е по благодат, но не ни освобождава от пазенето на Закона. Сам Господ е казал:
оан 14:15
15. Обещание за изпращане на Святия Дух
Ако Ме обичате, ще пазите Моите заповеди.
3. А за съботата:
Лука 6:5 Каза им още: Човешкият Син е господар на съботата.
И изобщо не е отменяна - вижте Матей 5:17-19
цитирай
62. amity - 56 Баща ви Авраам се възхищаваше, че ...
25.12.2011 23:15
анонимен написа:
56 Баща ви Авраам се възхищаваше, че щеше да види Моя ден; и видя го и се зарадва. (Йоан 8:56)

В цитатите от Стария Завет се говори само за тялото, че е в сън, а не за душата. Тъй като Спасителя все още не се е появил и възкръснал и не е победил смъртта. Тя е непонятна за юдеите. Те не знаят какво става точно с душата и съдят по тялото.
Спасителя също говори само за тялото на Лазар, а не за душата му. Казва образно, че тялото му спи и отива да го събуди като върне душата в тялото му.

Също така искам да ми отговориш на това.

18 Защото и Христос един път пострада за греховете, Праведният за неправедните, за да ни приведе при Бога, бидейки умъртвен по плът, а оживотворен по дух;
19 с който отиде да проповядва на духовете в тъмницата,
20 които едно време бяха непокорни, когато Божието дълготърпение ги чакаше в Ноевите дни, докато се правеше ковчега, в който малцина, то ест, осем души, се избавиха чрез вода. (1 Петр. 3:18-20)
Този пасаж какво означава Естир. На кого проповядва Иисус Христос в тъмницата и защо не спи?

Да допуснем, че Исус е отишъл да проповядва в "ада". Какво пише тук? "Оживотворен по дух". Кога е оживотворен? Преди да излезе от гроба? Защото от подобно разбиране излиза, че Исус е възкръснал и е слязал при мъртвите...
Всъщност въобще не се говори за мъртви, а за живите, които са имали дух на непокорство. Такъв дух, какъвто е съществувал и по времето на Потопа.
Какво каза Исус на двамата ученици, които искаха да заповядат да падне огън от небето? "Не знаете на какъв дух сте". Те в "ада" ли бяха"? Не. Бяха в "тъмница". Бяха под въздействието на Сатана. Ето какво означава стихът. Но трябва да се разбира правилно, иначе се стига до такива изводи, че от Библията не остава нищо...
Що се отнася до Лазар, Исус съвсем не казва, че тялото на Лазар е заспало, а че Лазар спи. Т.е., Лазар е мъртъв. Когато Господ възкреси Лазар, не извика "душата" му от небето, а каза: "Лазаре, излез вън".
цитирай
63. amity - Е, в Небето не влезе ли един от два...
25.12.2011 23:33
watchtowerman написа:
Е, в Небето не влезе ли един от двамата престъпници, разпънати до Господа?! И то без да е спазвал Закона, даже Го беше нарушил?! И поради каква Причина му се ОБЕЩА МЯСТО в Царството Небесно без да е СПАЗВАЛ Закона ?! По причина на ЛИЧНО ПОКАНИЕ и Вяра, и в ответ от Господа - по Милост и Любов към каещия се, нищо, че до преди минута е бил "престъпник", престъпник дори на Закона.
Огромна част от еврейското общество по времето на Христос СПАЗВАШЕ Закона и въпреки това беше ОСЪДЕНО от Господа. Защо? Поради липса на проява на Любов и Милост. Ще добавя към това и случая с "престъпницата"-блудница - попаднала под ударите на Закона, осъдена от Него, но Помилвана от Господа.
За "съботата".
"Някой има един ден за по-свят от друг ден, а друг има всеки ден еднакъв...Който различава деня, различава го за Господа, и който не различава деня, за Господа не го различава" - Римляни 14:5-6
Въпросът ребром - Съботата ли СПАСЯВА или Господа?! От кого ще попросим Милост? По Причина на Що ще получим Спасение? И Кой ще ни Го даде?! Съботата или Господа? Не извисявайте и не противопоставяйте съботата срещу Господа. Христос, а не съботата, е висшата СТОЙНОСТ пред Която се покоряваме и с разум, и със сърце, и с Любов!

Разбойникът е частен случай.Ако беше свален от кръста и пак заживееше стария си живот, дали щеше да влезе в Небето? Не. Няма евтина благодат.
Спасението наистина е по благодат, но това не означава, че можем да пресичаме на червено през Божиите заповеди и да останем "цели".
Това за дните не визира седмичната събота, а се отнася до празниците от Стария завет. Сега те могат да се пазят, но могат и да не се пазят. Нито едното, нито другото е грях. Въобще не се отнасят думите до седмия ден. В противен случай щеше да излезе, че апостолът се противопоставя на Исус, Който каза, че е по-лесно небето и земята да преминат, отколкото една точка от закона да падне.
цитирай
64. amity - Сега за съботата. Да самият Иисус ...
26.12.2011 00:03
анонимен написа:
Сега за съботата. Да самият Иисус Христос и учениците са пазели съботата до Неговото Възкресение, защото са били юдеи. Но те също са спазвали и юдейската Пасха и са били обрязани. Защо и адвентистите не го правите? Бог е Господар на съботата(почивката), в което няма съмнение. Но виж в книга Евреи 4 глава, че Божията почивка(съботата) има и друга роля освен 24 часов период.

Тук има интересна статия за Православието и съботата.

Кога е дадена съботата?
Бит.2:2. И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал.
3. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.

А Господ за кого каза, че е съботата? За евреите ли?
Марко 2:27 И каза им: Съботата е направена за човека, а не човек за съботата;
Който не се смята за човек, може да не я пази...

Посочената статия съдържа абсолютно неверни детайли. Йеховистите не почитат съботата. Това ми беше достатъчно, за да не чета други детайли от нея.
В Евреи 4 глава пише "остава". Означава ли, че думата "остава" означава "не остава"? В Новия Ерусалим ще бъде освещавана съботата:
Исая 66:23 И от новолуние до новолуние,
И от събота до събота,
Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене,
Казва Господ.
Не е ли нелепо сега да не се пази седмия ден, а тогава да се пази?

Колкото до обрязването, то именно е за плътските юдеи. Съботата е дадена още при сътворението и е паметник на Божието дело, а не някакъв обикновен ден, който ние можем да отхвърлим..освен ако не искаме да покажем, че сме плод на еволюция, разбира се. Защото без да се освещава седмичната събота, се отхвърля и Авторът й. В четвъртата заповед пише Кой е сътворил всичко, включително и нас самите. Ако отхвърлим съботата, отхвърляме и Бога, който е наш Творец.
цитирай
65. amity - Иисус Христос е изкупил тези, които ...
26.12.2011 00:07
анонимен написа:
Иисус Христос е изкупил тези, които повярват в него и започнат да вършат волята Му.

За хиляден път повтарям, че не обожествяваме иконите, нито пък се кланяме на дървото. Те не са идоли - идол означава фалшив бог.

Втор.4: 15. Прочее, внимавайте добре на себе си, (защото в деня, когато Господ ви говори на Хорив изсред огъня вие не видяхте никакъв образ),

16. да не би да се развратите и си направите идол, подобие на някой образ, подобие на мъж или на жена,

В този текст се казва да не се прави образ, защото те не са видяли никакъв образ и тяхното творение не би имало никаква прилика с първообраза. Но нещата биха били различни, ако бяха видели Божия образ. Дори в този пасаж недвусмислено се заявява, че ако бяха видели Божия образ, то те щяха да могат да го изобразяват. А преди около 2011г. не слезе ли Божия Син в плът. Не стана ли невидимото видимо. Православието не изобразява невидимите Бог Отец и Светия Дух, а видимия Иисус Христос и неговите приятели, които живеят с него - светците. Аз не съм виждал на православна канонична икона Иисус Христос без брада или пък китаец.

Не обожествявате иконите? В такъв случай защо търсите точно определена икона? Ако е в манастир "Х", приемате, че е по-лековита от икона на някого със същото име, но на друго място...Нали този, който е на всичките икони, трябва да има еднаква сила? Например, защо тичате при "Троеручицата", а не ходите в обикновена църква? Излиза, че на едно място изобразеният има определени способности, които на друго място са по-малки. Ако е един и същ "светецът", няма да прави разлика между образите, които са уж негови.
цитирай
66. анонимен - Православният Петър
26.12.2011 00:43
Здравейте мили адвентисти. Гледам, че сте захапали с мой православен събрат тежки теми. Хора, разберете, че няма нормален православен, който да се кланя и целува боя и дърво. Разберете, че икона (вижте и в гръцки какво значи) няма нищо общо с идол. Отново ви казвам - човек целува снимка на свой близък, но така не целува самата хартия и боя, а целува образа на човека. Православните целуваме скъпите образи на Христовите близки. Православните вярващи се кланяме ПРЕД иконата НА Бога. Целувайки иконата ние целуваме Бог. Вие случайно да сте чували за учтиво отношение към хора? Например в Япония е прието да се покланяш леко на всеки човек. Защо хората, които са достигнали по-близо до Бога от нас да не заслужават такова уважение? Вие не бихте ли се поклонили на св. Павел, ако беше сред нас? (пак не говоря тук за поклонение като на Бог, а поклон , изразяващ уважение) Драги ми адвентисти, вие знаете ли, че дълги години е било прието младите да целунат ръка на по-възрастните? Защо аз, бидейки млад във вярата, да не целуна мощите на по-възрастен от мен във вярата (или ръката на някой зрял духовник)? Съветвам ви да вложите известно време в изучаване на православните доктрини, защото показвате ИЗКЛЮЧИТЕЛНО повърхностно познание по тях. Давал съм ви линкове поне няколко пъти от pravoslavieto.com - там има чудесни статии и за почитането на икони, светии, Божия майка... За съботата в православието сте също в дълбока заблуда. Вярно е, че малко на брой православни осъзнават важността на съботата, но това не пречи те да я почитат... Спирам до тук. Надявам се да постъпите по съвест и поне да задълбочите познанията си (за православието), че да има за какво да разговаряме.
Лека и спасителна седмица!
цитирай
67. анонимен - Православният Петър
26.12.2011 01:00
до 65. Първо, множество православни „вярващи“ не са никакви православни. Някои от тях смятат Ванга за пророчица. Аз не отговарям за действията на тези хора. Православното учение е много ясно и всеки, който иска да го узнае, може да чете усърдно или да намери добър духовник, който да му обясни.
Второ - защо аз бих отишъл да потърся определена икона - Някои икони ми харесват, защото ми въздействат по определен начин (дали това е правилно отношение - не зная, просто е субективно). За други икони се знае, че са чудотворни, т.е. Бог с присъщата си милост е дал чрез тази икона (образ на свят човек или Христос), хората да получат телесно изцеление и духовна помощ (укрепване на вярата).
цитирай
68. amity - До анонимен 66. В Библията има нещо, ...
26.12.2011 10:19
До анонимен 66.В Библията има нещо, което се нарича Божии заповеди. Бог е забранил да се правят образи за поклонение.Независимо как ние ще интерпретираме целуването на икони, на статуи, на починали, на камъни, на кръстове, това е против Божията воля. Ние по-мъдри ли сме от нашия Създател? Никъде в Библията не пише, че Бог е одобрявал подобно поклонение. Например в Стария завет изрично е давал нареждане на евреите където ги заведе, да унищожават идолите на околните племена. Защо? Защото се принизява Неговото величие.Никой не е видял Бога и не може да го рисува, нито пък да си го представя.Казвате, че вече сме видели Исус.Това не ни дава право да се кланяме на някакъв образ, който ние сме си съставили.А и дори образите на две еднакви икони не си приличат.Поклонението е пред името на иконата, а не пред действителния образ.Ако се постави друго име, ще почнете да се кланяте на друг.Така, както е сторено преди близо 1900 години.Имената на статуите на езически богове са били заменени с имена на починали християни и са станали изведнъж вярващи в Христос.Дали бих се поклонил на живия Павел ако беше с нас? Не.Нито на Петър, нито на когото и да е.Самият Петър е отхвърлил поклонение пред себе си -Деян.10:25,26. същото е сторил и Павел, когато с Варнава са поискали да им се поклонят -Деян.14:11-18. Защо са сторили това? Защото РЕЛИГИОЗНО поклонение може да се отдава ЕДИНСТВЕНО на Твореца!Всяко друго е идолопоклонство.Ето, твърдиш, че се покланяш на образа на Бога. Но това, което е нарисуване, не е Бог, а е човешко произведение. Бог е до всеки от нас и иска поклонение в сърцето.Все едно някой да е до теб, а ти да му обърнеш гръб и да целуваш снимката.За подобни неща Бог казва, че това е развращаване и такива хора са несмислени(имат проблеми с ума) -Рим.1:19-25.
Освен това мъртвите са в гробовете и не знаят нищо, въпреки че ги пращате в Рая. Те ще възкръснат(оживеят) при II пришествие. Поклонението пред тях не само е неправилно, но е глупаво.Все едно да се покланяш пред стена.
цитирай
69. amity - до 65. Първо, множество правосл...
26.12.2011 10:34
анонимен написа:
до 65. Първо, множество православни „вярващи“ не са никакви православни. Някои от тях смятат Ванга за пророчица. Аз не отговарям за действията на тези хора. Православното учение е много ясно и всеки, който иска да го узнае, може да чете усърдно или да намери добър духовник, който да му обясни.
Второ - защо аз бих отишъл да потърся определена икона - Някои икони ми харесват, защото ми въздействат по определен начин (дали това е правилно отношение - не зная, просто е субективно). За други икони се знае, че са чудотворни, т.е. Бог с присъщата си милост е дал чрез тази икона (образ на свят човек или Христос), хората да получат телесно изцеление и духовна помощ (укрепване на вярата).

Господ Исус Христос каза: Елате ПРИ МЕНЕ всички вие, които сте отрудени и обременени, И АЗ ще ви успокоя". Дали не сбърка, като каза вярващите да отидат при Него ЛИЧНО, а не ги прати при някакви икони?
Твърдението, че иконите представляват Бога е толкова нелепо, колкото да се твърди, че снимката на човек е самият човек. Можете да удрате една снимка колкото си искате, но човекът няма да усети нищо!
цитирай
70. анонимен - Православният Петър
26.12.2011 11:18
Аз имам чувството, че говоря на себе си :) Мили ми адвентисти, просто за момент проявете разум и се опитайте да вникнете в думите ми! Аз казвам едно, amiti повтаря същото, но си мисли, че ми казва противоположното.
Кумир или идол, според обяснението на самата заповед се нарича изображението на някоя твар, която е на небето (небесните светила) или на земята (различни одушевени и нeодушевени предмети), или във водата (различни водни животни), твар, на която хората се покланят и й служат вместо на Бога. Тъй че втората Божия заповед забранява да се покланяме на идолите, които са въображаеми божества или изображения на лъжовни богове.
Втората Божия заповед не забранява да имаме свещени изображения. Това се вижда ясно още в Стария Завет, гдето Бог заповядал на Мойсей да постави в скинията (подвижния еврейски храм) златни свещени изображения на херувими, и то да ги постави в онази вътрешна част на скинията, към която народът се обръщал да се покланя на Бога, т.е. да ги постави в Святая Святих (Изх. 25:18-19). Знае се също, че в храма, изграден от Соломон, вътре на стените били изваяни и изписани образи на херувими; такива имало и на вратите на храма (3 Цар. 6:23-29, 32, 35).
Прочетете още подробности тук - http://www.pravoslavieto.com/books/pravoslaven_katehizis/vjara/2_bozha_zapoved.htm и тук - http://www.pravoslavieto.com/ikonopis/docs/v_zashtita_ikoni.htm , и на още хиляда места, ако искате да научите.
цитирай
71. анонимен - Православният Петър
26.12.2011 11:39
Вторият линк, който дадох е особено полезен. Вижте някои неща - "А скинията направи от десет платнища… и по тях направи херувими изкусна работа" (Изх.26:1).
"Там ще се явявам на Израилевите синове, и това място ще се освети с Моята слава" (Изх. 29:43). "Иисус раздра дрехите си и падна ничком наземи пред ковчега Господен" (Ис.Нав. 7:6). "Да си вземем от Силом ковчега на завета Господен, и той ще върви пред нас и ще ни спаси" (1 Цар. 4:3). (Ковчегът ще ни спаси - това не ви ли смущава малко и не ви ли напомня на едни хоругви, които ходят пред народа при православна лития?) "А в Святая Святих направи два херувима резбарска работа, и ги обкова със злато" (2 Парал. 3:10)."И направи завеса… и на нея изобрази херувими" (2 Парал. 3:14). "От горнището на вратата, както отвътре в храма, тъй и отвън, и по цялата стена наоколо, отвътре и отвън, имаше резбарски изображения, бяха направени херувими и палми" (Иезек. 41:17-19).И както пред изображенията в скинията, така и пред изображенията в храма се е отдавала почит:
"И застана Соломон пред жертвеника Господен…" (3 Цар. 8:22).
"И всеки израилски мъж и всяка израилска жена… паднаха пред храма…" (Иудит 4:11)
"Аз пък, по Твоята велика милост, ще вляза в Твоя дом и ще се поклоня в светия Твой храм… "(Псал. 5:8).
Дойдете да се поклоним и припаднем, да приклоним колена пред лицето на Господа, нашия Творец" (Псал. 94:6).
"Да идем в Неговото жилище, да се поклоним пред подножието на нозете Му" (Псал. 131:7).
"Покланям се пред светия Ти храм…" (Псал.137:2).
"Тогава на небето се отвори храмът на Бога, и се яви ковчегът на завета Му в Неговия храм…" (Откр. 11:19).
"И рече Господ на Мойсея: направи си (медна) змия и я окачи на върлина, като знаме…" (Числ. 21:8).
Подари на тия, които Ти се боят, знаме, за да го издигнат заради истината" (Псал. 59:6). (Св. Кръст)
"Тури знак по челата на людете…" (Иезек. 9:4).
цитирай
72. анонимен - Православният Петър
26.12.2011 11:49
А сега да видим няколко цитата за почитанието на светиите - "И славата, която Ми бе дал, Аз дадох тям, за да бъдат едно, както Ние сме едно" (Йоан 17:22). "Вие, които Ме последвахте, при пакибитието… ще седнете на дванайсет престола…" (Maт. 19:28). "Те са равни на Ангели и… са синове Божии" (Лука 20:36). "Които Той е предузнал… тях и прославил" (Рим. 8:29-30).
"Кратковременното наше леко страдание ни доставя в голямо изобилие пълна вечна слава" (2 Кор. 4:17). "Очаква ме венецът на правдата, който ще ми даде в оня ден Господ…" (2 Тим. 4:7-8). "Да възхвалим сега главните мъже и отците на нашия род…" (Прем. Сир. 44:1-2). "Телата им са погребани в мир и имената им живеят в родовете; народите ще разказват за тяхната мъдрост, а Църквата ще разглася тяхната хвала" (Прем. Сир. 44:13-14). "Във вечна памет ще остане праведникът…" (Псал. 111:6). "Авраам и Лот се поклонили доземи на Ангелите" (Бит.18:2; 19:1). "И отвори Господ очите на Валаама, и той видя Ангел Господен… поклони се и падна ничком…" (Чис. 22:31). "Аз съм вожд на воинството Господне… Иисус падна ничком на земята, поклони се и му каза…" (Иис.Нав. 5:14). "Пророк Даниил се поклонил на Ангела" (Дан. 10:9-13).
Явно е, че да се счита почитането и поклонението пред ангелите и светиите, които сам Бог е прославил, за идолопоклонство, е дръзка сектантска клевета срещу православните хора. Нима някой може да допусне, че вярващите православни християни смятат ангелите и светиите за богове? Православните вярват в "един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо", т.е. вярват в единия Бог като творец на целия свят, следователно и на светиите и на самите Ангели. Православните почитат св. Ангели като най-близки до Бога и най-свети духове, и светиите като "Божии приятели", като първенци на Църквата, записани на небесата.
"И той (мъртвецът) като падна, допря се до Елисеевите кости, оживя и се изправи на нозете си" (4 Цар. 13:21).
"След смъртта на Елисея, тялото му пророчествало" (Прем Сир. 48:14
цитирай
73. amity - До анонимен 70 След като тези и...
26.12.2011 13:47
До анонимен 70
След като тези изображения не са свещени за вас, бихте ли ги разкъсали, смачкали или изгорили?
А сега да видим какво е направил Соломон:
2 Царе 6:23. В СВЕТИЛИЩЕТО направи два херувима от маслиново дърво по десет лакътя високи.
Знаеш ли къде е това? В Светая Светих. Там не влиза никой човек, освен първосвещеникът и то само на Йом Кипур - деня на съда.
Но да допуснем, че е направил нещо, което считате за нормално. Какъв стана Соломон? Покланяше се на всички богове, защото имаше 700 жени и 300 наложници. Вие на него ли искате да приличате?
Между другото, известно ли ви е, че Сатана е най-красивото сътворено същество и съвсем не е с рога и копита? Той е бил в Божието присъствие. Следователно, ако някой изобщо заслужава поклонение от творенията, това е Луци. Защо в такъв случай Исус отказа да удовлетвори претенциите му?
Мат.4:10. Тогава Исус му каза: Махни се, Сатано, защото е писано: "На Господа твоя Бог да се покланяш, и само Нему да служиш".
На кого да служи човек? На Бога! На кого да се покланя? На други хора? На образи? На мъртви? На паметници? Не! Само и единствено на Бога!
Пред мен можете да се оправдавате, но мислете как ще го сторите пред Бога.

цитирай
74. amity - До анонимен 71. Дали правите р...
26.12.2011 14:00
До анонимен 71.
Дали правите разлика между поклонение пред образ и "поклонение" пред ковчега на завета? Никой не се е кланял на заповедите. Това е символично обяснение, че човекът се прекланя пред волята на Бога и пази заповедите Му! Интересно: четете, четете и хич не проумявате, че тук става въпрос за преклонение пред Божията воля. Но да кажем, че наистина сте прави и евреите са се прекланяли пред ковчега. Какво се намира в ковчега? Божиите заповеди. Кой ги направи? Хората? Бог! А тези икони, които смятате за изображения на Бога, кой ги направи ? Бог? Много е странно да оправдавате нещо, което Бог е забранил в словото Си, точно чрез словото Му! Направо е неповторимо. дали така ще кажете на Исус, когато дойде: Виж, Ти си ни казал, че трябва да се покланяме на делата на ръцете си...Ти Си виновен за това.
Впрочем, като сте толкова наясно, синагоги има достатъчно. Влезте в някоя и вижте колко изображения има в тях и колко евреи падат пред образи.
Още нещо. Да предположим, че наистина е разрешено поклонението пред икони. Ако на някоя, на която пише "Петър" бъде сменено името на Йоан и не знаете, към кого ще се обърнете?
цитирай
75. amity - До анонимен 72 Объркали сте вс...
26.12.2011 14:20
До анонимен 72
Объркали сте всичко. Първо, прославянето ще бъде чак при Второто пришествие. Второ, използвате неканонични книги. Трето, изсипването на няколко стиха, като в кошница не означава, че доказват нещо. Дава се пример с един или два, за да може да се отговори. Поради тази причина ще започна отначало, пък "който има уши, нека слуша". "И славата, която Ми бе дал, Аз дадох тям, за да бъдат едно, както Ние сме едно" (Йоан 17:22) Какво казва Исус? "Да бъдат". Това е в бъдеще време. Никой от тези, които ще получат вечен живот, не ев момента в небето. Това ще стане при Второто пришествие. А що се отнася до "славата", това не е белег за поклонение, а естеството, което всеки ще има. Никъде не пише, че спасените ще получават поклонение от някого. Напротив, пише, че те ще се покланят пред Бога и Агнето! ). "Вие, които Ме последвахте, при пакибитието… ще седнете на дванайсет престола…" (Maт. 19:28). Това е само задачата, която спасените ще имат - те ще съдят. Никой няма да се покланя пред тях! "Те са равни на Ангели и… са синове Божии" (Лука 20:36). А къде пише, че някой се е покланял пред ангелите? Никой ангел не е приемал поклонение. "Които Той е предузнал… тях и прославил" (Рим. 8:29-30). Отгново същото. Къде пише, че спасението означава право на поклонение? "Очаква ме венецът на правдата, който ще ми даде в оня ден Господ…" (2 Тим. 4:7-8). "Венецът на правдата" означава вечния живот. Кога ще го получат спасените? В ОНЯ ДЕН! При Второто пришествие. За разлика от вашите учения, които твърдят, че спасените отиват веднага в небето и са в блаженство. Интересно как гледат отгоре на мъките на близките си. Вероятно се наслаждават на техните страдания! ). "Във вечна памет ще остане праведникът…" (Псал. 111:6). Не ви е точен преводът. Не се говори за вечна памет, а за това, че завинаги ще бъде верен. Ето началото на стиха, защото думите си извадил от контекста: 6. Той няма да се поклати довека.Т.е., праведният ще бъде твърд като паметник. Не се говори за задгробен живот.
цитирай
76. amity - До анонимен 72. прод. "Авраам ...
26.12.2011 14:28
До анонимен 72.прод.
"Авраам и Лот се поклонили доземи на Ангелите" (Бит.18:2; 19:1). Дали се поклони на ангелите или на Ангелът? Ето последните думи: " се поклони доземи" Кой беше Този, с Когото разговаряше Авраам? Исус!
"И отвори Господ очите на Валаама, и той видя Ангел Господен… поклони се и падна ничком…" (Чис. 22:31). Същото. Валаам се поклони пред Исус. Ето 25 стих: 35. И рече Ангелът Господен на Валаама: иди с тия люде; само говори това, което Аз ще ти казвам. И отиде Валаам с Валаковите князе.
И тук е същото - това е Господ - "Аз съм вожд на воинството Господне… Иисус падна ничком на земята, поклони се и му каза…" (Иис.Нав. 5:14).

"Пророк Даниил се поклонил на Ангела" (Дан. 10:9-13). Това е абсолютно невярно. Даниил не се поклони, а припадна: 9. Чух, обаче, гласа на думите му; и като слушах гласа на думите му аз паднах на лицето си В НЕСВЯСТ, с лицето си към земята.

Научете Библията и след това доказвайте, че поклонението пред образи или каквото и да е, различно от Бога, не е идолопоклонство.
цитирай
77. анонимен - Православният Петър
27.12.2011 15:02
Обвинявате ме, че изсипвам цитати. Това звучи много странно, когато идва от адвентист :) Нали неколкократно се възмущавам от такова изсипване на цитати (не ми е за пръв път, когато разговарям с адвентисти). Използвам неканонични книги - добре, тогава отговорете на цитатите от каноничните книги (гледам, че нямам отговор за няколко много ключови цитата). За Валаам и Христос мисля, че нямаме разногласия. Изображения в синагогите мен не ме интересуват. Юдеите- сатанисти, които Христос така страшно укорява, толкова изменят смисъла на св. Писание, че днешните синагоги за мен нямат никаква доказателствена стойност.
И така, това, което адвентистите не разбират е, че идолопоклонството е много специфична дейност. Какво са правели идолопоклонците и езичниците? Принасяли в жертва дечица, правели оргии в чест на разни богини, имали богове на всякакви удоволствия. Кланяли се на статуи, на дървета, на слънцето, на камъни и небесни светила. (Кланяли се НА тях, а не пред тях на Бога) Разбирате ли тънката разлика? Поклонение НА тварта. Аз, както и всеки нормален православен, не се кланям НА иконата, а пред нея. Аз уважавам иконата, защото тя изобразява скъп за мен човек или Богочовек, НО аз ПОЧИТАМ първо Бог, после негавата мила майка (която ще ублажават всички родове, освен рода на адвентистите и повечето протестанти), неговите приятели - апостоли и светии и моля тяхното молитвено застъпничество, НО поклонението ми е ПРЕД иконите НА Бог. Целувайки икона аз не целувам дърво и боя, а целувам истинското мило на мен същество. По същия начин майката целува снимката на своето мило чедо, което е на война или в чужбина. Тази майка не смейте да наричате идолопоклонка! Относно неточности в превода трябва да ви кажа, че познавам най-добрите капацитети по арамейски, староеврейски и старогръцки в България (брат ми е един от тях), което ме подсеща, че бъдещето време в Йоан 17:22 не е никакво бъдеще време, а си е сегашно време(в старогръцкия текст по думите на брат ми).
цитирай
78. amity - До анонимен 77. В Рим. първа глава ...
28.12.2011 19:17
До анонимен 77. В Римляни първа глава Бог ясно казва чрез апостола, че хора, които се покланят на изображения, имат проблеми с разума. Няма значение дали си мислят, че се покланят на боята, на материала, или на това, което изобразяват тези статуи, икони, камъни или дървета. Веднъж вече казах, сега го повтарям. Ако удариш на една статуя шамар, доста е интересно дали тя ще се защити. Господ ясно каза: "Елате при Мене...и Аз ще ви успокоя." Дали Се обърка и не каза: Отидете при някое изображение, то ще ви утеши!? Само че Господ е дал на човека ум, с който да разсъждава. Ако някой реши, че умът му е даден да се покланя не пред Бога, а пред някакви представи, значи не го ползва по предназначение и има проблеми с разсъдъка. Най-добре е да прочетеш Исая 44:10-20.
цитирай
79. анонимен - До amity
28.12.2011 20:07
За десето-хиляден път, православните не се кланят нито на боята, нито на дървото. Чрез изображението ние почитаме първообраза. Напримерно хората, които поднасят венци и се покланят пред паметника на Васил Левски на статуята ли се покланят или пред неговата личност и неговите заслуги за Родината т.е. пред първообраза. Същото е и с иконите. Никой православен, който е с разсъдъка си няма да се кланя на дървото и боята и да нарича иконата Бог.

А същевременно чували ли сте за древната синагога Дура Еуропос, на която са били изобразени сцени от Петокнижието.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dura-Europos_synagogue
цитирай
80. анонимен - GVR
29.12.2011 10:42
Наистина нищо не ви разбирам. Спорите страшно много бе хора. Не ви разбирам, един Бог ли почитате? Един ли е Христос или не е? Колко християнски религии има? Защото На всичките Библията е една или не е една? Наистина не мога да разбера. Прочетох Библията и ми се видя не толкова отвлечена книга. Наистина в частта за пророчествата е неразбираема, но в посланието за спасението за мен е много ясна. Няма условия, няма догми, само вяра, надежда и Божествена любов. Но аз съм обикновен човек и разбирам нещата просто, не ги усложнявам с поклонения пред икони, съботи, попове, човеци-пророци, говорене на езици, които са част от това което открих в християнството. Всъщност всеки сам отговаря за себе си. Но не ви разбирам, следвате Бог, Който казва, че любовта помежду ви ще показва на останалите че сте негови ученици, а всъщност къде във вечните деноминационни спорове е тя? Къде?
цитирай
81. estirbg - Скъпи GVR,
29.12.2011 11:39
Исус е казал:
"Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди" Йоан 14:15
Това много християни не го разбират, а техните църкви не спазват, защото учат миряните по човешки канони, а не по Божиите.
Спасението е и взаимна обич между Създателя и творението. Виж колко простичък е ключът, с който се отварят небесните порти на Вечността!"Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди"
Точно това на другите църкви не им оттърва, защото знаят, че се намират във фатално нарушение на Божия закон - Десетте Божии заповеди. Всички нарушават Четвъртата заповед: "Помни Съботния ден....". Единствено адвентната църква и тази на реформаторите адвентисти я спазват. Една заповед от Десетте да нарушаваш - вече си закононарушител! -
"10 Защото, който опази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко.
11 Понеже Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона.
12 Така говорете и така постъпвайте като човеци, които ще бъдат съдени по закона на свободата." Яков 2 - 10:12
Всички църкви нарушанат Четвъртата заповед, като спазват неделята - деня на поклонение на Луцифер.
Това е основата на спора и дебатите - всякакви други дребни дразги и препирни около тази дълбока бразда на разделение са почти безсмислени.
цитирай
82. анонимен - Естир, грешиш
29.12.2011 12:36
в думите си, че само адвентистите и реформаторите адвентисти спазват съботата. Адвентизма приема учението за съботата от баптистите от седмия ден, които възникват два века по-рано от адвентистите от седмия ден. Също така луцифер няма ден на поклонение. Всички дни са създадени от Бог и са Негови дни, както събота така и неделя и понеделник и т.н. Ако неделята е ден на поклонение на сатана, защо тогава Иисус Христос възкръсва в неделя, а не в друг ден? В добавка след разпъването в петък, евреите в съботата празнуват, а християните страдат за своя Учител. Представяш ли си каква радост е била за християните в неделя, когато са видяли Христос жив. Това е било истински празник за тях. Нима ти щеше да празнуваш в съботите заедно с убийците на Христа - евреите или щеше всяка неделя да се събираш с християните и да празнувате неговото Възкресение.

7 И в ПЪРВИЯ ДЕН на седмицата, когато бяхме събрани за разчупването на хляба, Павел беседваше с тях понеже щеше да отпътува на сутринта; и продължи словото си до среднощ.(Деян. 20:7)

1 А колкото за събирането на милостинята за светиите, правете и вие както наредих в галатийските църкви.
2 В ПЪРВИЯ ДЕН на седмицата всеки от вас да отделя според успеха на работите си, и да го има при себе си, за да не стават събирания, когато дойда.(1 Кор.16:1-2)

цитирай
83. анонимен - До GVR
29.12.2011 13:00
Има много християнски религии, но само една Църква - Православната. Църквата, която е създадена преди около 2000г. от самия Иисус Христос, който е и глава на Църквата. Миряните, свещениците, митрополитите и патриарсите пък оформят нейното тяло т.е. тя е Богочовешки организъм, съвместно творение на Бога и човека. Само с вяра не можеш да се спасиш, защото и "бесовете вярват и треперят". За т.нар. условнисти виж какво казва Библията.

"И когато ядяха, Иисус взе хляба и, като благослови, преломи го и, раздавайки на учениците, каза: вземете, яжте: това е Моето тяло. И като взе чашата и благодари, даде им и рече: пийте от нея всички; защото това е Моята кръв на новия завет, която за мнозина се пролива за опрощаване на грехове" (Мат. 26:26-28).

"Аз приех от Господа това, което ви и предадох, а именно, че Господ Иисус през нощта, когато бе предаден взе хляб, поблагодари, преломи и каза: вземете, яжте това е Моето тяло, за вас преломявано; това правете за мой спомен. Взе също и чашата подир вечеря и каза: тая чаша е новият завет в Моята кръв; това правете, колчем пиете за Мой спомен." (1Кор. 11:23-25).

А догмите представляват просто защита на учението от нововъведения и изкривявания на вярата. Защото винаги ще се появяват разни лъжеучители, които ще искат да благовестят нещо друго от това, което ни е благовестено.

Но ако дори ние, или Ангел от небето ви благовестеше нещо по-друго от това, що ние ви благовестихме, анатема да бъде.(Гал. 1-8)

Деноминационните спорове се водят с една цел - спасението на отсрещния човек.
цитирай
84. watchtowerman - За Закона и Съботата
29.12.2011 13:49
Римляни 4
Примерът на Авраам
„Какво тогава можем да кажем, че е открил за вярата Авраам, нашият праотец по плът? 2 ако е станал праведен чрез делата си, той има основание да се хвали, но не пред Бога. 3 Писанието казва:
„Авраам повярва в Бога и той прие вярата му и го счете за праведен.“
4 Този, който работи, получава заплата за труда си не като подарък, а защото я е заслужил. 5 Но ако някой се доверява не на делата си, а на Бога, който прави праведни грешните, Бог приема вярата на този човек и го счита за праведен...
9 Дали това щастие се отнася само за обрязаните или и за тези, които не са обрязани? „Бог прие вярата на Авраам и го счете за праведен.“ 10 А кога бе счетен за праведен? Преди или след като бе обрязан? Бог го счете за праведен преди, а не след обрязването.”

Апостол Павел извлича основния аргумент, че Авраам се е оправдал, когато той "не беше още обрязан" (Рим. 4:10). Фактът, че Авраам се е оправдал без да бъде обрязан, без "делата (по Закона)", е неоспоримото доказателство, че оправданието на човека чрез вярата и без Закона е засвидетелствано! Дори още в Стария Завет !

„11 По-късно Авраам се обряза като доказателство, че благодарение на вярата той бе праведен пред Бога още преди да бъде обрязан. И така той стана баща на всички, които вярват и са приети от Бога като праведни, въпреки че не са обрязани, 12 и на тези, които са обрязани, но същевременно следват вярата, която нашият баща Авраам показа преди да бъде обрязан.
13 Обещанието, дадено на Авраам и потомците му, че ще бъде наследник на света, дойде не чрез Закона, а чрез праведността, която произтича от вярата. 14 Защото ако тези, които следват Закона, са наследници на света, вярата губи смисъл и обещанието е без стойност.”
( Не Съботата е БЕЛЕГ за праведност и СПАСЕНИЕ. Осмислете най-после тази Истина. Събота не прави хората праведни или по-праведни пред Бога, отколкото Аврам-Авраам. Спасението е от Вяра, а не е от или поради Съботата).
цитирай
85. watchtowerman - Продължение:
29.12.2011 13:52
„16 Ето защо обещанието беше дадено поради вярата, според незаслужената милост, и така то е сигурно за цялото му потомство, не само за онези, които се придържат към Закона, но и за онези, които се придържат към вярата на Авраам.”

Заключение:

1. Евреите, адвентистите, съботяните, както и всички други народи, са равнопоставени пред Бога и всеки има право на Неговото оправдание. СЪБОТАТА НЕ ДАВА ПРАВО за Оправдание !
2. Оправданието е чрез вяра, независимо от Моисеевия закон.
цитирай
86. estirbg - Такаааа,
29.12.2011 14:49
май пак ще трябва да обяснявам обяснени вече позиции...
Анонимен 82, питам те:Посочил ли е Бог, кой е Неговия ден?! Посочил го е и това е НЕГОВАТА СЪБОТА, седмия ден!!!
Да ви е възвестявал поклонение в първия ден - неделята??? НЕ, НИКЪДЕ!
Неделя, SUNDAY, какво значи, ДЕН НА СЛЪНЦЕТО. Луцифер се отъждествява със светлината и въздига своя фалшив ден на поклонение, още чрез едиктът на Константин, издаден в 321 г. след Христа, а папа Силвестър, през 325 г. по силата на апостолския авторитет, обявява неделята за Господен ден.първият официален акт на църквата в полза на неделята е Лаодикийският събор, свикан в 364 г. Канон 29-ти разпорежда: "християните не трябва вече да юдействат и бъдат незаети в събота, но трябва да работят в този ден, но Господния ден който е неделя те трябва специално да почитат, и като християни, ако е възможно да не работят в този ден. Ако, обаче, бъдат намерени, че юдействат и пазят съботата, те ще бъдат отлъчени от Христос.".Факт е, че късно в 4 век официалната църква е била принудена да налага духовни санкции - анатемосване, заплашване показва, че и в 4 век е имало верни християни, които съблюдавали Божията събота. А в 538 г. Орлеанският събор задължава и селяните да не работят в неделя на полето. Да не забравяме, че самата католическа църква официално признава, че тя е извършила промяната. И не само това, тя счита този акт като белег на църковната и мощ.
Примерно, в катехизиса на Трентския събор от 16 век, публикуван под покровителството на папа Пий V четем:
"Но църквата на Бога, в своята мъдрост, е наредила почитането на съботния ден да бъде прехвърлено в Господния ден."
Известен е прочутият диспут между д-р Ек, католически богослов, и Мартин Лутер.Когато реформаторът заявява, че стои здраво на библейска основа и че не би желал да приеме нищо, което противоречи на Библията, д-р Ек го засреща с необоримия аргумент, че в Библията няма никакво указание в полза на неделята, но че римокатолическата църква чрез своя авторитет е прехвърлила почивния ден в неделя.И тук д-р Ек е бил прав! Смъртен човек няма право да променя Божиите постановления. Втор.4:2: ,Да не прибавите нищо към наредбите, които ви заповядвам, нито да отнемете от тях, за да пазите заповедите на Господа, вашия Бог, които ви заповядвам." Така че главният фактор за налагането на нов почивен ден, именно неделята, е римокатолическата църква чрез нейните действия против Божия закон. Изобщо, знаменитите библейски пророчества, респективно Даниил и Откровението, предвиждаха едно световно израждане на християнската църква след смъртта на апостолите, едно вероотстъпление от чистите евангелски учения, което достига своя апогей при папизма. ТОВА СА БИБЛЕЙСКИТЕ ФАКТИ! и НЕ МИ ПОСОЧВАЙТЕ И ВНУШАВАЙТЕ НЕДЕЛЯТА!Пророчеството на Даниил в 7 глава ТОЧНО ТОВА Е ОПИСАНО.
Стига вече сме оспорвали исторически доказани библейски факти. Луцифер винаги е бил имитатор и на Истинския Божий ден е въздигнал хитроумно свой ден на поклонение. Как не виждате клопките?
Ще продължа след малко...
цитирай
87. estirbg - Ето ви и съвсем пресен пример за разсъждение от преди няколко дни
29.12.2011 15:14
Празнувахте ли Рождество Христово? Да, ама не! Исторически е доказано, че Исус е роден през септември и че 24 и 25 декември са езически празници за поклонение на езическото божество Митра /вижте последните два постинга на Ернест!/.
ЗАПОМНЕТЕ, ЛУЦИФЕР СЕ КРИЕ В СЯНКАТА НА КРЪСТА - ТАМ, КЪДЕТО НИКОЙ НЕ ПОДОЗИРА СЪЩЕСТВУВАНЕТО МУ! ПРАЗНУВАЙКИ "РОЖДЕСТВО" НА 24 ДЕКЕМВРИ, НИЕ НЕСЪЗНАТЕЛНО МУ СЕ ПОКЛАНЯМЕ НА НЕГО, ПАДНАЛИЯ АНГЕЛ. САТАНА ВИНАГИ Е БИЛ ЗАД ЕЗИЧЕСКИТЕ БОЖЕСТВА И НЕ НАПРАЗНО БОГ НЯКОГА ДО СМЪРТ Е РЕВНУВАЛ СВОЯ ЕВРЕЙСКИ НАРОД И НЕВЕДНЪЖ Е ПОВЕЛЯВАЛ ДА СЕ ПАЗИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕ ПРЕД ЕЗИЧЕСКИТЕ БОГОВЕ НА ОСТАНАЛИТЕ НАРОДИ. ПОВЕЧЕТО ТРАДИЦИИ СА ЕЗИЧЕСКИ, МАСКИРАНИ С ХРИСТИЯНСКИ СИМВОЛИ - ТОВА СА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ПОЗОРНИЯ КОМПРОМИС МЕЖДУ ХРИСТИЯНСКАТА ЦЪРКВА И ЕЗИЧЕСТВОТО НА ДРЕВНИТЕ НАРОДИ....ПО ТАЗИ ТЕМА МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ МНОГО, НО ЗАСЕГА ТОЛКОВА
цитирай
88. estirbg - "СЪБОТАТА НЕ ДАВА ПРАВО ЗА ОПРАВДАНИЕ!"!
29.12.2011 15:24
watchtowerman, ТИ ГО КАЗВАШ ТОВА, НО ПРЕДИ МАЛКО ПО-ГОРЕ ПРОЧЕТЕ ЛИ КАКВО КАЗВА СЛОВОТО?
Една заповед от Десетте да нарушаваш - вече си закононарушител! -
"10 Защото, който опази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко.
11 Понеже Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона.
12 Така говорете и така постъпвайте като човеци, които ще бъдат съдени по закона на свободата." Яков 2 - 10:12
И КАК ЗАВЪРШВА ОТКРОВЕНИЕ НА ЙОАНА?
"14 Блажени, които ПАЗЯТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.
15 А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже. "
ТУК СЕПОСОЧВА ЕДНО ОТ НЕОБХОДИМИТЕ УСЛОВИЯ, ЗА ДА НАСЛЕДИШ ВЕЧЕН ЖИВОТ И ДА ВЛЕЗЕШ ПРЕЗ ПОРТИТЕ НА НЕБЕСНИЯ ЕРУСАЛИМ - "които ПАЗЯТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ". СЪБОТАТА ФИГУРИРА Н Е И З М Е Н Н О В БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ И ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА, ЗА ДА ИМАШ ВЕЧЕН ЖИВОТ. ТАКА ЧЕ ЧОВЕШКИТЕ ТИ ВИЖДАНИЯ И РАЗБИРАНИЯ НЕ ИЗДЪРЖАТ НА КРИТИКАТА НА БОЖИЕТО СЛОВО - ТО ВЕДНАГА ГИ ИЗПЕПЕЛЯВА ...
цитирай
89. estirbg - СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ ПУСНА ЕДИН ПОСТИНГ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ЗА ТАЗИ НЕДЕЛЯ, ДЕТО КРИВО Я ТЪЛКУВАТЕ.
29.12.2011 15:26
МОЛЯ, ИМАЙТЕ ТЪРПЕНИЕ!
Налага ми се да изляза в момента, так че моля, не злоупотребявайте с отсъствието ми...
цитирай
90. amity - До анонимен 79. Дали другите са п...
29.12.2011 15:31
До анонимен 79.
Дали другите са правили нещо или не, си е лична работа. Господ ясно каза: "Влезте през тесния път..." Ако се върви така, както ходят другите, а не през Вратата, ще се стигне дотам, докъдето ще стигне мнозинството - в погибел. Какво, ако не това, означават думите "Защото мнозина са звани, а малцита избрани" и "Тук е нужно търпението на тези, КОИТО ПАЗЯТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ"? Излиза, че Бог не знае какво говори, след като няма значение дали хората ще се покланят на него или на разни предмети, дело на ръцете им. отделно, че да се покланя човек на предмети е сериозен проблем, който се лекува от специалисти, нали?
цитирай
91. amity - в думите си, че само адвентистите и ...
29.12.2011 15:37
анонимен написа:
в думите си, че само адвентистите и реформаторите адвентисти спазват съботата. Адвентизма приема учението за съботата от баптистите от седмия ден, които възникват два века по-рано от адвентистите от седмия ден. Също така луцифер няма ден на поклонение. Всички дни са създадени от Бог и са Негови дни, както събота така и неделя и понеделник и т.н. Ако неделята е ден на поклонение на сатана, защо тогава Иисус Христос възкръсва в неделя, а не в друг ден? В добавка след разпъването в петък, евреите в съботата празнуват, а християните страдат за своя Учител. Представяш ли си каква радост е била за християните в неделя, когато са видяли Христос жив. Това е било истински празник за тях. Нима ти щеше да празнуваш в съботите заедно с убийците на Христа - евреите или щеше всяка неделя да се събираш с християните и да празнувате неговото Възкресение.

7 И в ПЪРВИЯ ДЕН на седмицата, когато бяхме събрани за разчупването на хляба, Павел беседваше с тях понеже щеше да отпътува на сутринта; и продължи словото си до среднощ.(Деян. 20:7)

1 А колкото за събирането на милостинята за светиите, правете и вие както наредих в галатийските църкви.
2 В ПЪРВИЯ ДЕН на седмицата всеки от вас да отделя според успеха на работите си, и да го има при себе си, за да не стават събирания, когато дойда.(1 Кор.16:1-2)


Нека видим кой греши:
Деяния 2:46 И всеки ден прекарваха в храма единни духом и разчупваха хляб по къщите, и се хранеха с радост и чистосърдечие,
Какво пише? Всеки ден разчупваха хляба! а какво правеха след това? Богослужение? Не! ХРАНЕХА СЕ! Не се ли благославя хлябът преди хранене? Неправилно е да се обърква разчупването на хляба (храненето) с освещаването на деня.
Още по-неправилно е да се върви против това, което Исус казва: "Съботата Е ЗА ЧОВЕКА", освен ако този, който отхвърля съботата не твърди, че ене е човек.
цитирай
92. amity - Има много християнски религии, но ...
29.12.2011 15:47
анонимен написа:
Има много християнски религии, но само една Църква - Православната. Църквата, която е създадена преди около 2000г. от самия Иисус Христос, който е и глава на Църквата. "И когато ядяха, Иисус взе хляба и, като благослови, преломи го и, раздавайки на учениците, каза: вземете, яжте: това е Моето тяло. И като взе чашата и благодари, даде им и рече: пийте от нея всички; защото това е Моята кръв на новия завет, която за мнозина се пролива за опрощаване на грехове" (Мат. 26:26-28).

До анонимен 83. странно. Никъде в библията не пише, че Исус е създал Православна църква. Пише, че има Своя църква, но не съм срещал думата "Православна". За Бога има само две църкви - Невястата и блудницата. Ако църквата пази това, което Исус е казал, тя е неговата невяста. Ако се е смесила със света и пази човешки учения, е блудница. Впрочем, думата "блудница" означава, че е обърнала гръб на Съпруга си и се покланя на други богове. Няма значение как ще ги нарече: светии, Мария, икони или по друг начин. само Един е достоен за поклонение, "защото ВСИЧКИ СЪГРЕШИХА и не заслужават да бъдат прославени от Бога". Никъде в Библията не пише, че вярващите трябва да се покланят на човек.
По отношение господната вечеря. Господ каза, че това трябва да се прави ЗА СПОМЕН, а не отново да бъде разпъван - нещо, което е всъщност литургията! освен това нареди на тези, които наистина са Негови, да си мият нозете преди да пристъпят към хляба и виното. Правите ли го? Не. Да не говорим, че вместо отдлно да се дава хлябът (при това безквасен) и виното (гроздов сок), православните дават обикновен хляб и алкохол. Да не би Исус да е съгрешил, та не се обръща внимание на това? защото квасът е символ на греха. Явно "Христовата" църква Го обвинява в грехове.
цитирай
93. анонимен - До естир
29.12.2011 15:53
Да неделя се е казвала ден на слънцето. Но и съботата се е казвала SATURday (ден на Сатурн), понеделник MONday(ден на луната) и т.н. По тази логика в нито един ден не трябва да се покланяме на Бог, защото всичките дни носят имена на римски богове. През 325г. папа Силвестър нарича неделята Господен ден, защото не иска денят на Христовото Възкресение да се нарича ден на слънцето. Също така на този събор той разпорежда в съботни дни да не се пости, освен на Велика Събота. В добавка много от християните са били юдеи, които продължавали да си спазват старите традиции включително и съботите.

Относно твърденията, че римо-католиците са променили деня на почитане нямат никаква състоятелност. Те твърдят и че апостол Петър е първият папа, това вие вярвате ли го или вярвате само на това, което ви изнася.
цитирай
94. amity - До watchtowerman. Да се оправдава ...
29.12.2011 15:55
До watchtowerman.
Да се оправдава човек чрез дела е едно, да бъде послушен - съвсем друго. След като не се оправдаваме чрез дела, може ли да извадим пистолети и да стреляме по всеки, който не ни харесва? Ще кажеш, че това е невъзможно. А как е възможно да се гази през една от заповеедите, само защото не се спасяваме чрез дела? Все едно да искаш да се спасиш от катастрофа, ако пазиш Закона за движение по пътищата. Това, че не минаваш на червено, не ти гарантира, че някой шофьор няма да реши да пресече при забранителен сигнал. Но ако ти минеш на червено, гаранцията да влезеш по най-спешния начин в болницата или на друго място, е почти сигурна.
Освен това тук не става въпрос за някакво нарушение, а до признаване Бога за наш Създател. В четвъртата заповед е записано Божието име и авторството Му върху планетата ни и върху нас. Ако отпадне тя, ние ставаме плод на еволюция. Искаш ли да си наследник на ония, които са слезли от дърветата?
Исус каза, че "съботата Е ЗА ЧОВЕКА" Ако не се смяташ за човек, можеш да не я освещаваш.
цитирай
95. estirbg - До анонимен №93,
29.12.2011 18:21
Знаеш ли, приятелю, че в Библията седмичните дни нямат имена. Евреите са наричали дните по следния начин: първи ден на седмицата, втори ден на седмицата и т.н. Шестият ден е наречен "Приготвителен ден" и седмият "Шабат", което значи "почивка". За пръв път в Библията е посочено кой е седмият ден - по време на събитията описани в Изх.16:4,514-31
4 Тогава рече Господ на Моисея: Ето, ще ви наваля хляб от небето; и ще излизат людете всеки ден да събират колкото им трябва за деня, за да ги опитам, ще ходят ли по закона Ми, или не.
5 А на шестия ден нека сготвят внесеното, което да бъде два пъти, колкото събират всеки ден.
22 А на шестия ден, когато събраха двойно количество храна, по два гомора за всекиго, всичките началници на обществото дойдоха и известиха на Моисея.
23 А той им рече: Това е точно каквото каза Господ. Утре е събота, света почивка Господу; опечете колкото искате да опечете, и сварете колкото искате да сварите; и турете настрана каквото остане, да ви стои за утре.
25 Тогава Моисей им каза: Яжте това днес, защото днес е събота Господу; днес няма да го намерите на полето.
26 Шест дена ще го събирате; но седмият ден е събота, в нея няма да се намира.
27 Обаче някои от людете излязоха да съберат на седмия ден, но не намериха.
28 Тогава рече Господ на Моисея: До кога ще отказвате да пазите заповедите Ми и законите Ми?
29 Вижте, понеже Господ ви даде съботата, затова на шестия ден ви даде хляб за два дена. Седете, всеки на мястото си; на седмия ден никой да не излиза от мястото.
30 И тъй, людете си отпочиваха на седмия ден. "
В Светото Писание денят след Съботата, т.е. неделята, е наречен първи ден на седмицата виж Марко 16:1,2 1 А когато се мина съботата, Мария Магдалина, Мария Якововата майка, и Саломия купиха аромати за да дойдат и го помажат.
2 И в първия ден на седмицата дохождат на гроба много рано, когато изгря слънцето."
.............................................................
Мисля, че достатъчно ясно Бог е показал още от древни времена кой ден е Събота и че само тя е имала име и то не произволно...по-късно другите дни са получили имената си, естествено отново езически.
цитирай
96. estirbg - До анонимен №93,
29.12.2011 18:37
Що се отнася до мнението ти, че"твърденията, че римо-католиците са променили деня на почитане нямат никаква състоятелност." може само да съжаляваш. че го изразяваш. Вярваш или не, това се е случило и твоето лично мнение не може да промени фактите в историята. В документите на самата римокатолическа църква се потвърждава тази истина и трябва да почетеш повечко.
Тук има малко факти, ще потърся още материал...

http://estirbg.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/10/16/belegyt-na-zviara-koi-se-krie-zad-666-kakvo-ni-preduprejdava.621062
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884049
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031