Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2012 14:44 - ПЪТЕШЕСТВИЕ В СВРЪХЕСТЕСТВЕНОТО (две важни точки от свръхсекретния план на Измамника!)
Автор: estirbg Категория: Технологии   
Прочетен: 19839 Коментари: 48 Гласове:
13

Последна промяна: 16.03.2012 23:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Още доказателства за предстоящите измамами:

image

Днес, скъпи приятели, ви представям ексклузивното интервю на Роджър Морно, автор на  "Пътешествие в свръхестественото"  (A Trip Into The Supernatural,1995), в което са разкрити важни пунктове от плановете на Сатана за предстоящите измамни събития на земята!

 Кой е Роджър Морно?

Израствайки в семейство на посветени католици, като дете Роджър Морно е жаден да научи истината за живота и смъртта. Какъв е смисълът на човешкия живот, какво става с човека след неговата смърт, има ли живот след смъртта? Наистина ли Бог измъчва вечно грешниците в ада? Това са само някои от въпросите, чийто отговори търси будният ум на детето, възпитавано строго в католическата догма. Но след като любимата му майка умира преждевременно, малкият Морно остава много наранен и огорчен и решава, че Бог е твърде несправедлив задето отнема толкова рано най-скъпото му същество. Защо, ако Бог е всемогъщ и всесилен и обича човека, Той е допуснал тази трагедия в неговото семейство? Това е въпрос, на който момчето не може да си отговори, и се оставя да бъде водено от своите наранени и бунтовни чувства. Постепенно стига до извода, че няма Бог и решава завинаги да изхвърли Бога от живота си. Но Всемогъщият Творец и Спасител не оставя Морно. Бог вижда в това момче една копнееща за истината душа и има план за него. Не след дълго Бог ще се разкрие на тази душа по един твърде необикновен начин. Започва невероятната история на Роджър "Пътешествие в свръхестественото", която ще даде отговор на онези тревожни въпроси, измъчвали ума на малкото дете...Но преди да стигне до истината по своя уникален начин, Морно попада във водовъртежа на поклонението на демоните, обвързвайки се със своя приятел Роджър със сатанинското общество.

Роджър Морно разказва своите премеждия, дошли в резултат от заблудата за преизобилен живот и от обещанието един ден да бъде сред господарите на света във вечното царство на Сатана. В това интервю Роджър описва доста повече подробности от живота си в обществото на демоните, като хвърля светлина върху измамата, с която Сатана владее не само света като цяло, а и собствените си служители. На тях "Господарят" (както наричали падналия херувим) проповядвал Евангелието по същия начин, както го представи на Ева. Той ги убеждавал, че когато Господ Исус дойде при Второто пришествие, ще намери много малко верни, поради което ще се откаже от Земята и ще си замине. Тогава Сатана ще възкреси верните си хора и те ще управляват вечно над останалите. Истината , че измамените сатанински служители ще разберат истината чак когато видят идването на Исус. Така, както Ева разбра до какво води непослушанието, след като вече бе изгубила Рая... 

Когато гледате интервюто, моля да обърнете внимание на два изключително важни детайла: Сатанинският свещеник казва, че демоните са подготвили два сюрприза за човечеството в последните дни на земната история. Първият е въвеждането на първия седмичен ден (неделята) като ден за освещение. Светът ще бъде убеден от тях, че така се покланя на Господ Исус Христос, докато всъщност ще се покланя на “Господаря” на земята - Сатана. Това е доказателство, че наистина светът ще бъде под заплахата да бъде измамен чрез фалшивия ден за поклонение.

И ако тази “изненада” е доста проповядван от адвентистите и до голяма степен хората са известени за него (още повече, че в Библията Четвъртата заповед за освещение е за седмия, а не на първия ден!), то вторият „сюрпрз” ще изуми света. Демоните ще се представят като извънземни.

Демоните са заявили, че бедствията, кризите, катаклизмите и войните ще станат повсеместни и тогава те ще дойдат като “спасители”, представяйки се за извънземни същества от различни галактики. Това е изключително важно за всеки човек. Изпълнението му ще покаже, че само абсолютно верните на Бога  и будни вярващи ще устоят на тази невероятна измама, защото “загрижените” инопланетни същества ще заявят, че идват да спасят земята и да установят едно хилядогодишно царство. През последните десетилетия се появяват все повече съобщения за НЛО, както и снимки и видео материали на "летящи чинии". Медиите са пълни с "достоверни" разкази за отвличания от извънземни. Кои от тях са измислица и кои достоверни е трудно да се каже, но за демоните не е трудност да внушават, че са извънземни и тези, коита не познават Божието слово ще бъдат лесна плячка за заблуда и последваща гибел. Колко по-лесно ще бъде на падналите ангели да убедят човечеството, че идват като представители на извънземни цивилизации, когато земята е пред разрушение от катаклизмите или пред опасност от ядрена война! Ето защо подготвеният за осъществяване план на тъмните сили трябва да бъде разобличен и светът да узнае какво му подготвят Сатана и неговите слуги!
Споделете с приятели чутото и видяното - вие също сте отговорни за съдбата на ближните си!

по материали на Timesbg.com









Гласувай:
14



1. estirbg - ФАЛШИВИЯТ ДЕН НА ПОКЛОНЕНИЕ СЕ "ОКОПАВА" И РАЗПРОСТРАНЯВА ВЕЧЕ НАВСЯКЪДЕ!
10.03.2012 15:10
На 4 март 2012 г. се осъществи най-голямата проява на защитниците на неделята. Подготвяна месеци наред, тя подсказа, че скоро ще се разрази голяма буря и въпросът за поклонението ще е в центъра на конфликта. Който не е подготвен за този момент, ще бъде изненадан и трудно ще устои.
Какво точно се случи на тази дата?
L`Osservatore Romano пише:
* * * * *
Демонстрации в районите на много градове на континента
"Не" на работата в неделя в 13 европейски страни

Протести за свободна неделя
Рим, 5 март
В неделя, 4 март, 13 европейски страни се присъединиха към Европейския неделен алианс, съставен от различни видове съюзи, сдружения на гражданското общество, заедно с католици, протестанти и православни общности, всички заедно, за да се потвърди специалната и основна характеристика на неделята.
Това е пасивна демонстрация, която включва участието на хиляди хора в Австрия, Белгия, Чехия, Хърватия, Франция, Гърция, Унгария, Италия, Германия, Полша, Словакия, Швейцария и Испания. По този повод Комисията за справедливост и мир на конференцията на хърватските епископи с документ за повишаване осведомеността на християните срещу работата в неделя. Неделята трябва да остане един ден, посветен на семейството и на Господ. Документът на комисията гласи: “Това е необходимото уважение към неделята, като ден за почивка на всички. Ден, в който семействата да бъдат заедно, ден за доброволни и благотворителни дейности, за културни и социални дейности, и ден за християните, за да празнуват и прославят Господа.”
* * * * *
А Daily news пише: "Синдикатите проведоха малки протести в цяла Италия и католическата църква изрази подкрепата си в неделя като част от общоевропейска кампания срещу разрешението на повече фирми да останат отворени в неделя. Трите основни синдиката в Италия , CGIL, Cisl и UIL, които вече започнаха кампания срещу плановете на правителството да се работи на пожар в неделя, ще доведе до "по-лоши икономически условия." Мобилизацията в Италия е част от европейския ден за неработна неделя, кампания, наречена от Европейския неделен алианс, мрежа на синдикатите, организациите на гражданското общество и религиозни общности."
Ето един адвентен коментар по повод случилото се:
* * * * *

Акции в подкрепа на неделята, докато ние спим...
“Активисти в 12 различни европейски страни се включиха в публични демонстрации на 4 март, призовавайки за запазване на неделята като ден за почивка”. Точно както се видя и след това по-късно се оказа, йезуитите започнали да заемат Уолстрийт протестите, сега ще видим да започва протестите за защита на неделята в ЕС. Неделята ще става все повече и повече “обща кауза” на цялото човечество, дотам, че скоро ще е фалшиво разрешение за пасторите да се опитат да спрат останалите хора от проповядване истините, които ще опразват техните църкви. Следващото съобщение гласеше, че сега вече в тринадесета страна протестират. За по-малко от 24 часа това се е разпространило в нова нация!
* * * * *
Не е ли удивително как всичко, за което сме предупредени, се осъществява пред очите ни? Очаква ни изключително тежко време и ще бъдем свидетели на най-тежките моменти в земната история. Мнозина продължават да спят зимен сън, като не желаят да проумеят, че последните песъчинки в историята на този свят вече са готови да паднат. Но най-лошото е, че Божият народ е потънал в своите спални чували. Мнозина чакат неделята да бъде наложена в САЩ и тогава да станат за работа. Но когато това се случи, в целия свят тя вече ще бъде факт. Сатана не е толкова глупав, та да въведе неделята в САЩ, а след това да почне да я налага в страна по страна. Всичко е едновременно, но САЩ ще бъдат първи. Ако това не се проумее, ще се събудим след 1000 години. А това няма да е приятно.
Бог ни призовава да се стреснем и да разберем, че времето ни е дадено за да предупредим света, а не да ставаме част от него и да спим. Необходимо е покаяние от цялата църква за несвършената работа! Докато не се разбере, че без колективно покаяние няма да има никаква полза от каквито и да са евангелизации, проповеди, конференции и т.н., ще продължаваме да сме в това състояние!
цитирай
2. prespanski - Съботата е за евреите. В Новия Завет ...
11.03.2012 08:38
Съботата е за евреите. В Новия Завет няма заповед за освещение на който и да било ден от седмицата. Адвентистите правите същото, срещу което апостол Павел се е борил срещу юдействащите християни, налагащи тежки бремена на новоповярвалите от езичниците. Вие сте баш юдействащи християни.
А седмия ден може за юдеите да е бил първи ден, но в България събота е шестия, а неделя седмия. Просто е.
цитирай
3. estirbg - Приятелю, prespanski,
11.03.2012 09:13
разбираема е реакцията ти. Много искрени християни разсъждават като теб по същия начин, но има поне 100 библейски факта, с които Бог защитава и акцентира ТОЧНО НА СВОЯ ДЕН - СЪБОТАТА. Надъхани сме с погрешни знания и често сме слепи за истината от Божието Слово. И аз преди време бях на същото мнение, но когато Словото КРЕЩИ, то трябва да чуем какво ни повелява.
Давам ти линка на мой приятел, който се постара да събере тези 100 документирани Библейски факта за Святия Божий ден. Можеш да прочетеш да прочетеш и моята статия, в която съм засегнала Святостта на този ден:

http://antoninus.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/03/03/100-bibleiski-fakta-otnosno-sybotata.914164

http://estirbg.blog.bg/lifestyle/2011/04/08/ne-sabotiram-iniciativata-na-btv-no-tia-e-v-sybota-bog-ne-bl.725700
цитирай
4. maranatha - Интересно мнение
11.03.2012 11:39
prespanski написа:
Съботата е за евреите. В Новия Завет няма заповед за освещение на който и да било ден от седмицата. Адвентистите правите същото, срещу което апостол Павел се е борил срещу юдействащите християни, налагащи тежки бремена на новоповярвалите от езичниците. Вие сте баш юдействащи християни.
А седмия ден може за юдеите да е бил първи ден, но в България събота е шестия, а неделя седмия. Просто е.


Ако съботата е за евреите, това означава, че Адам и Ева са били евреи. Няма нито един текст в цялата Библия, в който съботата да е наречена "еврейската събота". Има десетки текстове, където е наречена "събота на Господа твоя Бог". Сам Исус казва, че съботата е направена за ЧОВЕКА, т.е. за човечеството. Ако това най-елементарно и най-доказано библейско учение не може да бъде разбрано от съвременния християнски свят, тогава как да очакваме да бъдат разбрани далеч по-тежките доктрини и пророчества?
цитирай
5. анонимен - А защо и Възкресението е в неделя и Петдесетница - 50 дни след Възкресение (отново в неделя?)
11.03.2012 19:17
1 Когато настана ден Петдесетница, те всички в единомислие бяха заедно.

2 И внезапно биде шум от небето, като че идеше силен вятър, и напълни цялата къща, дето седяха.

3 И явиха им се езици, като че огнени, които се разделяха, и се спряха по един на всекиго от тях.

4 И всички се изпълниха с Дух Светий, и наченаха да говорят на други езици, според както Духът им даваше да изговарят.

5 А в Иерусалим се намираха иудеи, човеци набожни, от всеки народ под небето.

6 Когато стана тоя шум, събра се много народ и се слиса, защото всеки ги слушаше да приказват на неговия говор.

7 И всички се чудеха и маеха, думайки помежду си: тия, които говорят, не са ли всички галилейци?

8 А как слушаме всички своя си роден говор?

9 Ние - партяни и мидяни, еламити и жители на Месопотамия, Иудея и Кападокия, на Понт и Асия,

10 на Фригия и Памфилия, на Египет и Ливийските страни, съседни на Кириния, и дошлите от Рим, както иудеи, тъй и прозелити1,

11 критяни и араби, - как слушаме тях да говорят на наши езици за великите Божии дела?

12 Всички бяха смаяни и в недоумение думаха един другиму: какво ли ще е това?

13 А други се присмиваха и думаха: със сладко вино са се напили.

14 Тогава Петър се изправи с единайсетте, издигна глас и почна да им говори: мъже иудеи и вие всички, които живеете в Иерусалим! Нека ви бъде известно това, и внимавайте на думите ми:

15 тия не са пияни, както вие мислите, защото е трети час през деня;

16 но това е реченото чрез пророк Иоиля:

17 "и ето, в последните дни, казва Бог, ще излея от Моя Дух върху всяка плът; синовете ви и дъщерите ви ще пророчествуват; младежите ви ще виждат видения, а старците ви ще сънуват сънища;

18 и в ония дни върху рабите Ми и рабините Ми ще излея от Моя Дух, и ще пророчествуват.

19 И ще покажа чудеса горе в небесата и личби долу на земята, кръв и огън, дим и пушек.

20 Слънцето ще се превърне в тъмнина, и месечината - в кръв, преди да настъпи великият и славен ден Господен.
цитирай
6. анонимен - сем.Радушеви
11.03.2012 21:28
Вярно е че се е излял на 50сятница Святият Дух И ?......да и са станали много и чудни дела, но за жалост там не се вижда ясна заповед да се почита и освещава неделята...
Моля някой да ми представи разумни и аргументирани доказателства, че трябва да се почита и освещава друг ден освен Съботата. Ако не може тогава защо си правите труда да отправяте критики към Естир и по точно не е към нея ами е към Свещенното писание за съжаление
Римляни 1:20,21,22,23
20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.
21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.

И както е писано: "Бог им даде дух на безчувствие, очи - да не виждат и уши - да не чуват". Римляни 11:8

А има и нещо което са казали но не се сещам къде сам го чел за папите и техните нагли твардения...че те имали право и са намесници на Божият син и имали право да изменят святоста на съботата в неделята, нищо че в библията било писано да се почита Съботата...А пророк данаил го е записал това че ще стане ако си спомняте в:
Данаил 7:25
25 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време.
цитирай
7. анонимен - Радушеви
11.03.2012 21:55
самото рождение на Църквата е на Петдесетница - в неделя, както и Възкресението на нашего Господа Иисуса Христа. Какви папи и наместници на Божият Син сънувате. Вие стигате дори по далеч, като наричате деня на Христовото Възкресение, ден на (знаете кой). Също така апостолите са се събирали в първия ден от седмицата, за да преломяват хляб и за да " отделят от успеха от работите си". И запомнете съботата е почивката на Господа и печата за сключения Стар Завет. А неделята е денят на новото начало, на новия живот ,на победата на живота над смъртта, сключването на Новия Завет! Завета на живота в нашия Господ и Спасител Иисус Христос, Сина Божий.
цитирай
8. анонимен - сем.Радушеви
11.03.2012 22:17
Сигурно е станало недоразумение, и сигурно е така като не може ме да си говориме очи с очи, но дори и с писане да е , не се разгневяваи ,макар че трябва много тарпение. Но ще запомня скапи ми приятелю, не сънувам а само ви моля да ми покажете това ново начало и каде го чети в библията че това е така...
цитирай
9. анонимен - сем.Радушеви
11.03.2012 23:21
Слава на Бога... вижте какво ми показа Той с Неговата любяща милост и любов надявам се това да е изчерпателен отговор по темата за Съботата... приятно четене и Божиите благословения с всички вас

http://www.thegodlove.com/svetlina2/20.html
цитирай
10. анонимен - сем.Радушеви
11.03.2012 23:41
Исая 66:22,23 /Съботата ще е и на Новото небе и на новата земя :) /

22 Защото, както новото небе
И новата земя, които Аз ще направя,
Ще пребъдат пред Мене, казва Господ,
Така ще пребъде родът ви и името ви.
23 И от новолуние до новолуние,
И от събота до събота,
Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене,
Казва Господ.
цитирай
11. анонимен - от православния Петър
12.03.2012 07:51
Естир, Естир .... Как може да си толкова лековерна. Само защото чуваш неща, които пасват на адвентното учение си готова да повярваш на един сатанист (при това първосвещеник на сатаната). Не си ли спомняш случаи от Новия Завет, в които Христос и апостолите забраняват на разни гадатели и демони да говорят дори истината ! Това съвсем не е случайно, защото в последните времена демоните ще се явяват съвсем реално (най-вероятно като инопланетяни) и ще говорят много истини, за да примамят дори истинските християни. Спомни си Цайтгайст. С многото истини във втората и третата част се опитват да пробутат лъжите от първата част (говоря за частите на първия филм). Моля те да ОТБЕЛЕЖИШ това, че ПЪРВОСВЕЩЕНИК НА ЛУЦИФЕР ти казва какви са плановете на господаря му. Сигурна ли си, че искаш всички да вярват в думите на най-изкусния ЛЪЖЕЦ-ДЯВОЛЪТ. До голяма степен съм съгласен с казаното относно Библията, че планът е да бъде променена. Ако потърсиш из нета ще откриеш дейността на доста хора, които опитват да я направят по-смилаема за съвременния "толерантен" човек. (Махат разни текстове, които клеймят педерастията и други извращения) Вчера прочетох новина, че римокатолиците ще редактират и ДОПЪЛВАТ Библията. Съгласен съм и с нещата казани за Ню-Ейдж, ерите на Водолеите и всякаквите идиотски окултни и сатанистки практики. Виждам къде отива човечеството, но този филм си е типична пропаганда. В отговор на този филм мога да ви дам десетки свидетелства на обикновени хора, които са умирали ( без мозъчна и сърдечна дейност, доказано от медицински лица). Някои хора от Западния свят разказват за светлини и всякакви глупости, но пък руснаците, за които зная, говорят за съвършено точно изпълнение на православното учение за задгробния живот. Заради различните свидетелства на разни хора, аз препоръчвам на всеки да бъде крайно внимателен към всякакви видения насън или наяве. Дори най-близка среща с Христос и апостолите е възможно да бъде фалшифицирана от духовете на злобата. Бъдете внимателни.
цитирай
12. анонимен - от православния Петър
12.03.2012 08:17
Сега стигнах до мястото, където Роджър Морно казва, че дяволът си избрал неделята за свой ден :) Хора, кой е дяволът, че да избира един от Божиите дни? Как не разбирате, че всеки ден е на Бога, защото Той е сътворил абсолютно всичко, дори и времето. Заначи най-страшно е да се почита сън-дей (ден на слънцето), а не е страшно да се почита сатурн-дей (деня на Сатурн) или пък ден на луната (понеделник). Как може да правите такава логическа грешка и да мислите, че щом някой си езичник-сатанист смята някой предмет за Бог и му посвещава дори ден от седмицата то това значи, че всеки който в същия ден почита Иисус Христос (а Него трябва да призоваваме всеки ден) е също езичник? Та това е абсолютно нелогично. По тази логика трябва да се откажем от половината Библия, само защото разни "просветлени" (будисти, сатанисти, дъновисти, муунисти ... -исти) смятат за морални част от Библейските заповеди?
цитирай
13. анонимен - оня
12.03.2012 14:01
Гледах десетина минути филмчето преди време и усещах, че тези са някакви адвентисти. Сега се потвърди. Просто мога да различавам повечето хора към коя религия са, кое течение, има си характерни особености в излъчването. Нямам осъждане в себе си, всеки има свободен избор, да вярва, мисли, решава каквото си иска. Пожелавам ви любов и светлина.
цитирай
14. estirbg - Приятелю, Петре,
12.03.2012 18:20
нещо много отгоре, отгоре си разбрал историята. Преди да обвиняваш, че рекламирам сатанисти, вникни в същността на историята.
Човешката му съдба започва с разочарованието му от детските години и личната психологическа криза, която е преживял, вследствие на което е загубил доверието си в Бога. Резултатът е ясен - поел е по срещуположния път към грабителя на човешки души.
По-късно обаче открива добрата вест за Бога на любовта и СКЪСВА СЪС САТАНИНСКОТО ПОКЛОНЕНИЕ! Т.Е. той временно е бил в лагера на врага и е донесъл на всички нас тези вести за плана на Луцифер.
И аз съм била преди в неистинската църква, преди да попадна в благословената на Неговия народ. Така че всеки е имал отреден път от Бога преди да достигне до истината. Няма никаква предумишлена пропаганда - човекът споделя, пък ти ако искаш взимай предвид предупрежденията му. Лично на мен тези доказателства на Морно не са нужни - предупрежденията са дадени в Словото, както и от Елън Уайт, написала ги преди век. Но ТОВА Е ДОПЪЛНИТЕЛНО ПОТВЪРЖДАВАЩО ДОКАЗАТЕЛСТО ЗА БЛИЗКИТЕ ПРЕДСТОЯЩИ ИЗМАМИ. Всеки разумен човек ще ги има предвид и ще ги има едно на ум, когато се случат.
Така че моля те, запомни ги и когато се осъществят и "овеществят" спомни си за моя "сатанински" постинг на предизвестие!!!
цитирай
15. estirbg - А що се отнася до личните ти разсъждения за Божия ден, приятелю Петре,
12.03.2012 19:30
сем.Радушеви е посочил един образователен сайт, който дава достатъчно ясна информация за Съботата - истинския Божий ден.
http://www.thegodlove.com/svetlina2/20.html
Моля те, посети го, прочети го внимателно и ела пак да спорим, ако желаеш!
Защото:
"Има път, който се вижда прав на човека, Но краят му е пътища към смърт. "Притчи 14:12
Не се осланяй на собствени умозрения!
цитирай
16. amity - Съботата е за евреите. В Новия Завет ...
12.03.2012 19:43
prespanski написа:
Съботата е за евреите. В Новия Завет няма заповед за освещение на който и да било ден от седмицата. Адвентистите правите същото, срещу което апостол Павел се е борил срещу юдействащите християни, налагащи тежки бремена на новоповярвалите от езичниците. Вие сте баш юдействащи християни.
А седмия ден може за юдеите да е бил първи ден, но в България събота е шестия, а неделя седмия. Просто е.


Не забравяш ли, че Господ каза: "Съботата е за човека"? Ако е само само за евреите, то само те са хора.
Ти смяташ ли се за човек или не?
цитирай
17. amity - до анонимен. Естествено е, че пе...
12.03.2012 19:51
до анонимен.
Естествено е, че петдесятница ще се случи в неделя, тъй като Пасхата през тази година е била в неделя. Но защо в други години е била в различни дни? Излиза, че Господ нещо не е доизкусурил, та не е наредил всяка година да е в неделя...
Между другото, дали когато Господ възкръсна, апостолите бяха извадили бъклици да отпразнуват събитието?
цитирай
18. анонимен - Православният Петър
12.03.2012 19:57
Здравей Естир. Няма да споря за съботата, защото няма смисъл. Нееднократно съм давал линкове към обяснение на православното мнение за съботата, което адвентистите просто не разбират (същото важи и за светиите и т.н.). Това, което казвам в по-горните постове, е, че Морно базира своите изводи относно Господния ден, единствената правилна църква, безсмъртието на човешката душа и т.н. единствено на думите на един първосвещеник на луцифер. Мисля, че не вникваш в смисъла на думите ми. Аз не казвам, че Морно лъже(за това не мога да отсъдя толкова лесно). Аз казвам (понеже гледах филмчето много внимателно), че изводите на Морно са погрешни, заради това, че вярва на неща, дошли от дявола(чрез неговите проводници - първосвещеници , ченълисти и т.н.). Написах и нещо за виденията, за да те провокирам да бъдеш по-критична. Отдавна следя твоя блог и си спомням, че си имала видения. Казвала си, че тези видения са описани от Е. Уайт детайлно. Аз пък ти казвам да внимаваш много в предоверяването си на Е. Уайт и собствените ти видения. Препоръчвам ти книгата на йеромонах Висарион срещу Ванга, защото там са изведени много примери на подобни мистични събития, които се оказва, че не са от Бога. Моят дядо е ставал свидетел на много чудеса в живота си (включително възкресение ), но винаги ги е изпитвал. Не се е предоверявал, защото дяволът умее да лъже и да показва изключителни картинки. Не ми се ще да спорим и за Е. Уайт, но мога да ти кажа, че по критериите на църквата, нещата при нея са в сферата на болната мистика. Относно "пророчествата", уверявам те, че прозорливи старци в Православната църква има стотици и аз имах честта да познавам един от тях. Те обаче не се рекламират, не търсят слава, а се молят непрестанно и помагат на хиляди хора да се борят със страстите си ...
цитирай
19. amity - самото рождение на Църквата е на ...
12.03.2012 20:01
анонимен написа:
самото рождение на Църквата е на Петдесетница - в неделя, както и Възкресението на нашего Господа Иисуса Христа. Какви папи и наместници на Божият Син сънувате. Вие стигате дори по далеч, като наричате деня на Христовото Възкресение, ден на (знаете кой). Също така апостолите са се събирали в първия ден от седмицата, за да преломяват хляб и за да " отделят от успеха от работите си". И запомнете съботата е почивката на Господа и печата за сключения Стар Завет. А неделята е денят на новото начало, на новия живот ,на победата на живота над смъртта, сключването на Новия Завет! Завета на живота в нашия Господ и Спасител Иисус Христос, Сина Божий.

Учениците са се събирали всеки ден да преломяват хляб. Ти не го ли правиш, когато ядеш? Ако не еясно, ето какво пише:
Деяния 20: 10. Но Павел слезе и като падна върху него, прегърна го и каза: Не се безпокойте, защото животът му е в него.

11. След това той се качи горе, разчупи хляба и яде, и приказва пак надълго до зори, и така тръгна.


Какво направи? Разчупи и яде... Дали това беше разчупване на хляба за Господна вечеря?


цитирай
20. amity - Сега стигнах до мястото, където ...
12.03.2012 20:06
анонимен написа:
Сега стигнах до мястото, където Роджър Морно казва, че дяволът си избрал неделята за свой ден :) Хора, кой е дяволът, че да избира един от Божиите дни? Как не разбирате, че всеки ден е на Бога, защото Той е сътворил абсолютно всичко, дори и времето. Заначи най-страшно е да се почита сън-дей (ден на слънцето), а не е страшно да се почита сатурн-дей (деня на Сатурн) или пък ден на луната (понеделник). Как може да правите такава логическа грешка и да мислите, че щом някой си езичник-сатанист смята някой предмет за Бог и му посвещава дори ден от седмицата то това значи, че всеки който в същия ден почита Иисус Христос (а Него трябва да призоваваме всеки ден) е също езичник? Та това е абсолютно нелогично. По тази логика трябва да се откажем от половината Библия, само защото разни "просветлени" (будисти, сатанисти, дъновисти, муунисти ... -исти) смятат за морални част от Библейските заповеди?


Господ каза да се освещава седмият ден още при Сътворението. Какво означава това? Че и той Си е измислил един ден? Не. Това е денят, който то е избрал като паметник на Сътворението. Все едно както ти имаш своя рожден ден. може ли това да го замени с някой друг - първият учебен ден, денят на сватбата ти или денят на раждането на детето ти? Не. Денят на Сътворението е единствен. Четвъртата заповед включва Божието име и неговото авторство. Ако бъде отхвърлена съботата , бива отхвърлено и името на Твореца, както и Неговата власт над земята.
Сатана не е никак глупав и може по-добре да разбира заповедите, за разлика от "умните" хора, които отхвърлят Божието ръководство и приемат собствени измислици за Божии заповеди.
цитирай
21. amity - до анонимен. Много интересно е как ...
12.03.2012 20:14
до анонимен. Много интересно е как човек може да вярна на някакъв йеромонах, а да не вярва на Божието слово. Предполагам, че си православен. Имаш ли представа, че тези "прозорливи" хора в Православната църква въобще нямат представа от Библията? Достатъчно е да се види разминаването между втората и четвъртата Божия заповед и това, което върши Православната църква. На категоричното "Не си прави кумир" и "Помни седмия ден за да го светиш, се противопоставя : прави икони и се покланяй в неделя". Е, има един момент, който е показателен. думите са точно на Този, Кой уж почитат православните:
Матей 15:9. Обаче напразно Ми Се покланят, като преподават за поучения човешки заповеди.
цитирай
22. анонимен - Православният Петър
12.03.2012 20:44
до amity. Виждам, че думите ми просто минават покрай ушите ти. Всъщност това е много типично за адвентистите. Когато давах цитати от Библията (под друга тема от този блог) точно относно тези две заповеди бях париран с аргументи - думата е припаднал (а не поклонил се, както специалист по старогръцки и староеврейски твърди(ставаше дума за поклонение на ангели, на св. мощи и т.н.)). На няколко от цитатите ми още не съм получил отговор. За идолопоклонството просто не ми се отваря тема, защото имам чувството, че не говоря с човек, който разсъждава, а с човек, който си пее своята песен и не иска дори да ме изслуша. Казал съм вече, че няма нормален православен, който да смята иконата за Бог. (ще припомня за четвърти път, че идолопоклонците се кланят на даден предмет, небесно тяло и т.н., като го смятат за Бог) Цитирането от мен на книга на йеромонах Висарион не е с цел да ви карам да му вярвате. Вярвайте на Библията, която той цитира. Бих ви препоръчал да вярвате и на Свещеното Предание, защото чрез него до нас е достигнало правилното тълкуване на някои места от Библията (а това предание е получено от апостолите). Относно Е.Уайт - брат ми е изключителен познавач на творчеството и и от него съм чувал достатъчно абсурди, за да ми е странно, че вярвате на жена като нея... Ох, няма смисъл да започвам тази тема. Относно линка, който ми се даде да чета за съботата ще ви кажа, че цитираното там е неиздържано от историческа гледна точка. Препоръчвам ви да четете Църковна история, за да разберете, че още в първи век Църквата започва почти всички основни практики, които има в днешната Православна църква.
цитирай
23. анонимен - сем.Радушеви
12.03.2012 21:01
Ще се радвам от сърце да ми напишете вашите расъждения и вярвания на другите църкви , не ме разбирйте погрешно , искам да се опознаеме, за да няма недорузомения и за това моля ви братя от сърце, с Божия помощ и аз ще ви напиша в какво вярва моята царква. С две думи да си представиме църквите ще чакам с нетърпение. Благодаря ви предварително, надявам се че ще си бъдем полезни. Поздравявам ви всички с следния стих в 2 Петрово 1:5

5 то по самата тая причина положете всяко старание и прибавете на вярата си добродетел, на добродетелта си благоразумие,
6 на благоразумието си себеобуздание, на себеобузданието си твърдост, на твърдостта си благочестие,
7 на благочестието си братолюбие, и на братолюбието си любов.
8 Защото ако тия добродетели се намират у вас и изобилват, те ви правят да не сте безделни нито безплодни в познанието на нашия Господ Исус Христос.
цитирай
24. анонимен - До 23
12.03.2012 21:24
Ето в това вярвам аз.

1. Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и на земята, на всичко видимо и невидимо.

2. И в един Господ Иисус Христос, Сина Божи, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, и чрез Когото всичко е станало;

3. Който заради нас човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Дух Светий и Дева Мария, и стана човек;

4. и бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан;

5. и възкръсна в третия ден, според Писанията;

6. и се възнесе на небесата, и седи отдясно на Отца;

7. и пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край.

8. И в Светия Дух, Господа, Животворящия, Който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и Го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.

9. В една, света, съборна и апостолска Църква.

10. Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете.

11. Чакам възкресение на мъртвите

12. и живот в бъдещия век! Амин.
цитирай
25. анонимен - До 19
12.03.2012 21:26
Къде в Деяния 20:10 пише, че преломяват хляб?
цитирай
26. анонимен - Православният Петър
12.03.2012 21:27
до сем. Радушеви. В работната седмица ми е трудно да отделям време. Надявам се през уикенда да успея да напиша и в тази тема неща, които вече съм писал, пък ако брат ми отдели време, може да напиша и повече от Църковно-историческа гледна точка. Цитатът ви е много добър и със сигурност трябва да взема бележка, защото явно съм написал хаплив коментар, за което съжалявам. Макар да имаме различия във вярата, не е зле поне да намерим общ език за нещата, срещу които явно сме всички, а именно - антихрист, НЛО, окултисти, източни лъжеучения, извращения и т.н.
цитирай
27. анонимен - До 21
12.03.2012 21:51
Иконата не е нарушение на Втората Божия заповед. Ако беше така, щеше ли на Ковчега на Завета да има херувими? Също така, до идването в плът на Христос, Бог е неизобразим (защото не е видян). Но след идването му в човешка плът, ние вече имаме Неговия Първообраз. Ние можем да го изографисваме, и това помага да успеем да съсредоточим мислите си към Бога, гледайки образа Му, вместо да блуждаем в празното пространство и да отклоняваме мислите си към житейските грижи. Вие се чудите и как някои икони могат да лекуват. Много лесно - помните ли в Евангелието на Матея, как в тълпата една жена се излекува само, защото се докосна до дрехата на Иисус с вяра. Не е ли същото и когато някой целуне славния Му образ с вяра. Онази жена също е вярвала, но е трябвало да се докосне до Него, за да се излекува, същото е и с иконите. Бог може да лекува и от разстояние, но както виждате, понякога Той иска от нас да извършим някакво действие, с което да покажем вярата си. А и иконите, ако не бяха от Бога, щяха ли да оцелеят по време на иконоборческия период, когато дори няколко византийски императора,започват страшни и кървави гонения срещу иконите и защитниците им. Но въпреки това, Православието не отстъпва и печели и тази битка, защото както Бог е казал "на този камък, ще съградя църквата Си и портите адови не ще и надделеят".
цитирай
28. анонимен - сем.Радушеви
12.03.2012 21:54
Бог да е с вас. Наистина като четох сега толкова бързи отговори в които и аз съм съгласен направо сърцето ми заскача от радост. Наистина сме братя по Вярата в Христа Исуса и сме си заети от работа и аз съм все там. Толкова хубави думи за толкова кратко време. Благодаря ви. Аз бях чел и намерил едни записки които са дълги подкрепени с много стихове от Свещенното писание, и на този които ги е писал му е отнело много време но ще ви пратя линка надявам се да ви хареса. Ето някои от подточките:
1. БИБЛИЯТА Е БОГОВДЪХНОВЕНО БОЖИЕ СЛОВО
2. ВЯРА В ТРИЕДЕНСТВОТО НА БОГА
3. СЪТВОРЕНИЕТО

6. ЖИВОТЪТ, СМЪРТТА И ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА ХРИСТОС

9. ЗЕМНАТА ХРИСТОВА ЦЪРКВАТА

11. ЕДИНСТВОТО НИ В ХРИСТОС
12. КРЪЩЕНИЕТО И ВЛИЗАНЕТО В ЦЪРКВАТА

14. ВЯРА В БОЖЕСТВЕНОТО ДАРУВАНИЕ ОТ СВЕТИЯ ДУХ С ДУХОВНИ ДАРБИ НА СЛУЖЕНИЕ КЪМ БОГА И ХОРАТА И ЗА УКРЕПЯВАНЕТО И РАСТЕЖА НА ЗЕМНАТА ХРИСТОВА ЦЪРКВА

19. ХРИСТИЯНСКО ПОВЕДЕНИЕ И НАЧИН НА ЖИВОТ
20. ВЯРА В СВЕТОСТТА НА БРАКЪТ И СЕМЕЙСТВОТО

22. ВЯРА В СВЕТОСТТА И РЕАЛНОТО ВИДИМО И БУКВАЛНО ВТОРОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС.

25. ВЯРА В СЪТВОРЕНИЕТО НА НОВОТО НЕБЕ И НОВАТА ЗЕМЯ В КОИТО ЩЕ ЦАРУВА ПРАВДА

цитирай
29. анонимен - малко стихчета за размисъл
12.03.2012 22:08
Извиняваи ама сам бил и вярващ в католическата църква и та м се кланят на светии, и смея дори да кажа на дева Мария която сега спи и чака Исис да я възкреси от мъртвите както се казва за погребаните: (5 Защото живите поне знаят, че ще умрат;
Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват,
Понеже споменът за тях е забравен;
6 Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени,
Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето.)

.А в Изход 20:4,5 ясно е написано:
4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.

2коринтяни 4:17,18
17 Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас,
18 които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.

Иоана 20:26,27,28,29
26 И подир осем дни учениците Му пак бяха вътре, и Тома с тях. Исус дохожда, като беше заключена вратата, застана насред, и рече: Мир вам!
27 Тогава каза на Тома: Дай си пръста тука и виж ръцете Ми, и дай ръката си и тури я в ребрата Ми; и не бъди невярващ, а вярващ.
28 Тома в отговор Му рече: Господ мой и Бог мой!
29 Исус му казва: Понеже Ме видя, [Томо], ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали.

цитирай
30. анонимен - сем.Радушеви
12.03.2012 22:40
Естир намерих нещо интерестно докато си търсих от твоите клипчета които ни претстави преди време за заговора против Христа на руски(те са общо 1 до 6, знаеше ли :) ? http://www.youtube.com/watch?v=rkHXZ-1eti8 ). Супер са и те и това:
http://www.youtube.com/watch?v=dbGtSqMGXXE&feature=related
цитирай
31. анонимен - сем.Радушеви
12.03.2012 22:52
Внимаваи на себе си братко 27...
Така е за жената която се е докоснала до Исус но има и нещо друго, друг човек които слугата беше болен и: матеи 8 глава:

5 А когато влезе в Капернаум, един стотник дойде при Него и Му се молеше, казвайки:
6 Господи, слугата ми лежи у дома парализиран, и много се мъчи.
7 Той му казва: Ще дойда и ще го изцеля.
8 Стотникът в отговор Му рече: Господи, не съм достоен да влезеш под стряхата ми; но кажи само една дума, и слугата ми ще оздравее.
9 Защото и аз съм подвластен човек и имам подчинени на мен войници; и казвам на тогова: Иди, и той отива; и на друг: Дойди, и той дохожда; а на слугата си: Стори това, и го струва.
10 Исус, като чу това, почуди се, и рече на ония, които идеха изподире: Истина ви казвам, нито в Израиля съм намерил толкова вяра.
11 Но казвам ви, че мнозина ще дойдат от изток и запад, и ще насядат с Авраама, Исаака и Якова в небесното царство;
12 а чадата на царството ще бъдат изхвърлени във външната тъмнина; там ще бъде плач и скърцане със зъби.
13 Тогава Исус рече на стотника: Иди си; както си повярвал, така нека ти бъде. И слугата оздравя в същия час.

иоан 4 глава:
46 Прочее, Исус пак дойде в Кана Галилейска, гдето беше превърнал водата на вино. И имаше един царски чиновник, чийто син бе болен в Капернаум.
47 Той, като чу, че Исус дошъл от Юдея в Галилея отиде при Него и Го помоли да слезе и да изцели сина му, защото беше на умиране.
48 Тогава Исус му рече: Ако не видите знамения и чудеса никак няма да повярвате.
49 Царският чиновник Му каза: Господине, слез докле не е умряло детенцето ми.
50 Каза му Исус: Иди си; син ти е жив. Човекът повярва думата, която му рече Исус, и си отиде.
51 И когато той вече слизаше към дома си, слугите му го срещнаха и казаха, че син му е жив.
52 А той ги попита в кой час му стана по-леко. Те му казаха: В седмия час треската го остави.
53 И така бащата разбра, че това е станало в същия час, когато Исус му рече: Син ти е жив. И повярва той и целият му дом.
цитирай
32. estirbg - Мило семейство Радушеви,
12.03.2012 22:53
загледах филмчето - започва наистнина много внушително, но е твърде дълго за моята къса свободна вечер...Непременно ще го догледам, защото наистина е чудесно да се радваш на изумителните Божии дела!...
Радвам се, че пак сте ми нагости в блога и ме подкрепяте от все сърце и душа! Бог да ви благослови и да ви дава сили и дръзновение в Слово и действие!
цитирай
33. анонимен - сем.Радушеви
12.03.2012 23:02
А сащо, 27, е вярно и че няма нищо лошо в иконите , както няма нищо лошо да си разговарям с чужди жени и да ги погледна дори, но е лошо и е грях да ги пожелая в сърцето както Исус е казал в матей:
27 Чули сте, че е било казано: "Не прелюбодействувай".
28 Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си

Та и иконите могат да са само за стената като картина на Исус или картини на Ангели които пазят малки деца. Но как гледаш ти на иконите да не им се кланяш и да не им се молиш, нали братко. Както икона малка в колата мисля че беше на свети Николай , да му се моля и да му вярвам че ще ме пази по патя вместо да се помоля на Исус за закрила по пътя. А и най уродливото е да се помоля на свещенник и той да ми опрости греховете и прегрешенията вместо на Исус
Както пророк Данайл е предсказал в

Дан 8:11,12
11 Да! Възвеличи се дори до началника на множеството, и отне от него всегдашната жертва; и мястото на светилището му се съсипа.
12 И множеството биде предадено нему заедно с всегдашната жертва, поради престъплението им; и той тръшна на земята истината, стори по волята си, и успя.
цитирай
34. анонимен - сем.Радушеви
12.03.2012 23:06
Колко невъспитано от моя страна Естир да не ти се претставиме още :)
Аз сам Александър, съпругата ми Веселина а детенцето ни което е на 5 годинки се казва Кристиян.Ние сме от варненската църква център. И теб Бог да те пази и благославя, благодарим ти и на теб за подкрепата...
цитирай
35. анонимен - сем.Радушеви
12.03.2012 23:11
анонимен написа:
Бог да е с вас. Наистина като четох сега толкова бързи отговори в които и аз съм съгласен направо сърцето ми заскача от радост. Наистина сме братя по Вярата в Христа Исуса и сме си заети от работа и аз съм все там. Толкова хубави думи за толкова кратко време. Благодаря ви. Аз бях чел и намерил едни записки които са дълги подкрепени с много стихове от Свещенното писание, и на този които ги е писал му е отнело много време но ще ви пратя линка надявам се да ви хареса. Ето някои от подточките:
1. БИБЛИЯТА Е БОГОВДЪХНОВЕНО БОЖИЕ СЛОВО
2. ВЯРА В ТРИЕДЕНСТВОТО НА БОГА
3. СЪТВОРЕНИЕТО

6. ЖИВОТЪТ, СМЪРТТА И ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА ХРИСТОС

9. ЗЕМНАТА ХРИСТОВА ЦЪРКВАТА

11. ЕДИНСТВОТО НИ В ХРИСТОС
12. КРЪЩЕНИЕТО И ВЛИЗАНЕТО В ЦЪРКВАТА

14. ВЯРА В БОЖЕСТВЕНОТО ДАРУВАНИЕ ОТ СВЕТИЯ ДУХ С ДУХОВНИ ДАРБИ НА СЛУЖЕНИЕ КЪМ БОГА И ХОРАТА И ЗА УКРЕПЯВАНЕТО И РАСТЕЖА НА ЗЕМНАТА ХРИСТОВА ЦЪРКВА

19. ХРИСТИЯНСКО ПОВЕДЕНИЕ И НАЧИН НА ЖИВОТ
20. ВЯРА В СВЕТОСТТА НА БРАКЪТ И СЕМЕЙСТВОТО

22. ВЯРА В СВЕТОСТТА И РЕАЛНОТО ВИДИМО И БУКВАЛНО ВТОРОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС.

25. ВЯРА В СЪТВОРЕНИЕТО НА НОВОТО НЕБЕ И НОВАТА ЗЕМЯ В КОИТО ЩЕ ЦАРУВА ПРАВДА



Та това можете да прочетете на следният сайт:))

http://sites.google.com/site/casdkotel/calendar
цитирай
36. анонимен - До 29
12.03.2012 23:35
28 Ангелът влезе при нея и рече: радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените.
29 А тя, като го видя, смути се от думите му и размисляше, какъв ли е тоя поздрав.

30 И рече й Ангелът: не бой се, Мариам, понеже ти намери благодат у Бога;
39 И като стана Мариам през тия дни, отиде набързо в планинската страна, в град Иудин,

40 и влезе в дома Захариев и поздрави Елисавета.

41 Когато Елисавета чу поздрава Мариин, проигра младенецът в утробата й; и Елисавета се изпълни с Духа Светаго,

42 извика с висок глас и рече: БЛАГОСЛОВЕНА СИ ТИ МЕЖДУ ЖЕНИТЕ, И БЛАГОСЛОВЕН Е ПЛОДЪТ НА ТВОЯТА УТРОБА!

43 И ОТКЪДЕ МИ Е ТОВА - ДА ДОЙДЕ ПРИ МЕНЕ МАЙКАТА НА МОЯ ГОСПОД?

44 Защото, щом гласът на твоя поздрав достигна до ушите ми, проигра младенецът радостно в утробата ми.

48 задето Той милостно погледна унизеността на рабинята Си; защото, ето, отсега ще ме ОБЛАЖАВАТ ВСИЧКИ РОДОВЕ;

Сам Ангелът и казва, че е благословена измежду жените!

Елисавета изпълнена с Духа Светаго, също казва, че е благословена измежду жените! И я нарича МАЙКАТА НА МОЯ ГОСПОД!!! сиреч БОГОРОДИЦА, а вие хулите нейното свято име като я наричате просто Мария и Христородица.

Самата Богородица твърди, че ще я ОБЛАЖАВАТ ВСИЧКИ РОДОВЕ!!!

Относно светиите, Бог ясно казва, че "НЕ Е БОГ НА МЪРТВИ, А НА ЖИВИ"! Да не би да оспорвате Божиите думи?

Елисеевите кости нещо да ви говорят?

Ако ли само дрехата на Иисус изцерява, колко ли повече го правят мощите на Неговите приятели, както Той сам нарича светците. Нима не можем да се молим на тях да молят Бога. Нима Иисус не позволява на Неговите и приятели да Го молят за някого. Не се ли моли Моисей за народа си на Господ и не измоли ли спасението му от разгневения Господ. Не можеше ли Господ да пощади народа си и без Моисей - можеше. Но Господ помилва юдеите, защото праведния Моисеи се моли за тях и помилвал недостойните, заради праведника и неговите заслуги към Господа.

Ето повече:

http://www.pravoslavieto.com/books/za_molitvata/index.htm

цитирай
37. анонимен - До 33
12.03.2012 23:48
Приемете Духа Светаго. На които простите греховете, тям ще се простят; на които задържите, ще се задържат." (Иоан. 20:22-23)

Както на десетимата прокажени Иисус Христос казал: "Идете, покажете се на свещениците" (Лука 17:14) и те, като отишли, се очистили, така и ние трябва да се изповядаме греховете и да се освободим от духовната проказа, наречена грях.

Бог не случайно ни е дал да се изповядваме пред свещеници, защото когато се изповядваш пред Бог, се чувстваш спокойно, все едно разговаряш със себе си. Но когато се разкриеш пред свещеника и се изчервиш от срам, ще се постараеш да на вършиш много и срамни грехове, за да не се червиш пак.

Прочетете този текст, и се надявам да се убедите в това колко е важна изповедта.

http://pravoslavie.domainbg.com/04/as-lekarstvo.html
цитирай
38. анонимен - Православният Петър
13.03.2012 08:20
Виждам добро включване на православен събрат. Искам да добавя за изповедта - Иисус пак им рече: мир вам! Както Ме Отец прати, тъй и Аз ви пращам.
22. И като рече това, духна и им казва: приемете Духа Светаго.
23. На които простите греховете, тям ще се простят; на които задържите, ще се задържат. (Апостолите чрез ръковъзлагане предавали тази власт за разрешаване на греховете на своите ученици и така до ден днешен на свещеници и епископи)
Ако получа тук отговор, че тази власт е дадена само на апостолите, но не и на техните приемници, то ще ви кажа, че и кръщението е дадено само на апостолите (Идете научете всички народи като ги кръщавате ...) Това ще значи, че само 12-те апостоли са кръщавали, а всички след тях са некръстени?
За иконите - Не зная как да обясня, че иконата няма нищо общо с идол. Пак ще напиша (за поне шести път), че идол е нещо веществено, което хората решили да нарекат бог. Принасяли дечица в жертва на тези идоли. Разберете, че идолопоклонците смятат идола за бог. Правосланият човек смята иконата за ОБРАЗ НА БОГ и Неговите ПРИЯТЕЛИ. Той не се кланя на самата икона, на самото дърво и боя, а се покланя на Първообраза - Бог, стоейки пред иконата.
Отново ще подчертая, че както майката целува снимката на своето дете (нали няма да кажете, че тя си е направила кумир от снимката ?), което е далеч от нея, така и ние целуваме образите на нашите мили приятели.
Ето ви два линка с много кратък текст, които говорят за иконопочитанието - http://pravoslavieto.org/ikoni.html
http://www.pravmladeji.org/node/671

цитирай
39. анонимен - Православният Петър
13.03.2012 08:57
Виждам добро включване на православен събрат. Искам да добавя за иконите. Не зная как да обясня, че иконата няма нищо общо с идол. Пак ще напиша (за поне шести път), че идол е нещо веществено, което хората решили да нарекат бог. Принасяли дечица в жертва на тези идоли. Разберете, че идолопоклонците смятат идола за бог. Православният човек смята иконата за ОБРАЗ НА БОГ и Неговите ПРИЯТЕЛИ. Той не се кланя на самата икона, на самото дърво и боя, а се покланя на Първообраза - Бог, стоейки пред иконата.
Отново ще подчертая, че както майката целува снимката на своето дете , което е далеч от нея (нали няма да кажете, че тя си е направила кумир от снимката ?), така и ние целуваме образите на нашите мили приятели.
Ето ви два линка с много кратък текст за иконопочитанието - http://pravoslavieto.org/ikoni.html
http://www.pravmladeji.org/node/671
цитирай
40. sanbg - оххх най -голямата самоизмама е ...
13.03.2012 15:02
оххх най -голямата самоизмама е вътре в нас ... убеждението ,че ако правим това и това ,ще влизаме и преминаваме в други измерения .... и стана някак модерно това т.нар. духовно развитие ... дали самият Сатана няма да е облечен в бяло ? от сега виждам вманиачени хора хипнотезирани от идеята ... ами ако всичко е просто план стратегия , за да не чувстваме ,да приемем нещо друго ? за нечия облага ... не нападам ,само отбелязвам своето наблюдение ...
цитирай
41. анонимен - Православният Петър
13.03.2012 21:19
до sanbg. Да - напълно възможно е антихристът да е облечен в бяло. Православните пророчества говорят за това, че първоначално ще показва изключителна ласкавост, ще върши "чудеса" (дори ще сваля огън от небето), но искрено вярващите ще видят фалшивостта на всичко това. То толкова струват и "чудесата" и "пророчествата" на Ванга - най-често дяволът лекува нещо физическо, за да заболее душата. Тези "духовни" развития на съвремието са си чиста проба сатанизъм. Какво е модерно? Модерни са Ванга, Дънов, Ошо, Буда, Мохамед, Муун, Ню-ейдж, теософия, Кастанеда, Коелю... Модерно е и да казваш, че си християнин, но всъщност да не знаеш какво значи това. Сега е модерно да си толерантен към греха. Когато Църквата каже, че не е редно да се убиват оплодени яйцеклетки - вой до небесата. Казва, че педерастията е грях - отново Църквата е нетолерантна. Когато детето ми изучава измислиците на Дарвин, Ницше и извратения Фройд, Маркс и т.н. аз трябва да съм толерантен. Когато децата ми гледат извращенията по билбордовете и телевизията - аз пак трябва да мълча?
Написала си и за някакви измерения. Православната църква не говори за никави измерения. Има само две неща, които трябва да "правим", за да наследим живот вечен. Жертвена, топла любов към Бог и жертвена, топла любов към хората. Тези две неща са базата на десетте заповеди, базата на всички православни тайнства и обреди. Ако тези две неща ги няма, всички обреди се обезсмислят. И хиляда години да постя, и всичкия си имот да раздам на бедни, и целия свят да придобия, ако нямам смирение и любов - нищо не съм (това не прави тайнствата и поста ненужни. Просто трябва да участваме в тайнствата с любов).
цитирай
42. анонимен - сем.Радушеви
13.03.2012 21:38
матей 5 глава

1 А Исус като видя множествата, възкачи се на хълма; и когато седна, учениците Му дойдоха при Него.
2 И като отвори устата Си поучаваше ги, казвайки:
3 Блажени нищите по дух, защото е тяхно небесното царство.
4 Блажени скърбящите, защото те ще се утешат.
5 Блажени кротките, защото те ще наследят земята.
6 Блажени които гладуват и жадуват за правдата, защото те ще се наситят.
7 Блажени милостивите, защото на тях ще се показва милост.
8 Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.
9 Блажени миротворците, защото те ще се нарекат Божии чада.
10 Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно небесното царство.
11 Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене;
12 радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас.
13 Вие сте солта на земята. Но ако солта обезсолее, с какво ще се осоли? Тя вече за нищо не струва, освен да се изхвърли вън и да се тъпче от хората.
14 Вие сте виделината на света. Град поставен на хълм не може да се укрие.
15 И когато запалят светило, не го турят под шиника, а на светилника, и то свети на всички, които са в къщи.
16 Също така нека свети вашата виделина пред човеците, за да виждат добрите ви дела, и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.
17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня.
18 Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.
19 И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди, и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство.
20 Защото казвам ви, че ако вашата правда не надмине правдата на книжниците и фарисеите, никак няма да влезете в небесното царство.
21 Чули сте, че е било казано на старовременните: "Не убивай; и който убие излага се на съд".
22 А пък Аз ви казвам, че всеки, който се гневи на брата си [без причина], излага се на съд; и който рече на брата си Рака {Безделниче.}*, излага се на Синедриона; а който му рече: Бунтовни безумецо, излага се на огнения пъкъл.
23 И тъй, като принасяш дара си на олтара, ако там си спомниш, че брат ти има нещо против тебе,
24 остави дара си там пред олтара, и иди, първо се помири с брата си, тогава дойди и принеси дара си.
цитирай
43. анонимен - сем.Радушеви
13.03.2012 22:03
таке петре 41. право казваш

матей 22 глава
36 Учителю, коя е голямата заповед в закона?
37 А Той му рече: "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум".
38 Това е голямата и първа заповед.
39 А втора, подобна на нея, е тая: "Да възлюбиш ближния си, както себе си".
40 На тия две заповеди стоят целият закон и пророците.


но и аз се чудя как да пратя детето си на училище... Сега слушка чете си библията молиме се а после след училище...просто незнам
цитирай
44. анонимен - Православният Петър
14.03.2012 07:43
до сем. Радушеви. С жена ми сме си говорили за училището, пък и въобще за възпитанието на децата. Мисля, че трябва да внимаваме да не се получи насилие над децата, когато се ходи на църква, когато се молим и т.н. Мисля, че е добре да се приучават към добри навици, но всичко да става спокойно. Когато детето не иска да отиде на църква, не трябва да се насилва волята му, а само да му се обяснява смисъла на отиването в Божия дом. Иначе виждам, че иконите оказват силно въздействие върху малката (тя много им се радва). Та така ще стигнем и до училището. Мисля, че не трябва да делим децата от обществото. Дали ще станат монаси - това трябва да е техен избор, когато имат опит да избират, но междувременно те трябва да минат през взаимоотношенията с другите членове на обществото. Една православна психоложка съветва родителите да говорят с децата за случилото се през деня на училище. Когато има нещо неморално трябва да се обсъди от християнска гледна точка. Същата психоложка съветва децата да се приучават към качествена музика, литература, изкуство, близост до природата, труд. Ако те се научат да различават Моцарт от Азис; класиците от модерното изобразително "изкуство" ; Достоевски, Дикенс, С. Михайловски, Йовков да се различат от Коелю, братя Грим, филмите на Дж. Лукас и т.н. то работата ни като родители ще е наполовина свършена. Другото нещо е да виждат любовта между родителите си, да усещат любовта към тях ... Има и още нещо. Една мисъл на старецът Йоан Крестянкин - "И от нищо не се бойте в живота, само от греха. Само той ни лишава от Божието благоволение и ни предава във властта на вражеския произвол и тирания".
цитирай
45. antoninus - 4 March action day
16.03.2012 20:34
http://www.europeansundayalliance.eu/site/4marchcampaign

"We believe that all citizens of the European Union are entitled to benefit from decent working hours that, as a matter of principle, exclude working late evenings, nights, public holidays and Sundays. Only essential services should operate on Sundays.
Today, legislation and practices now in place at EU and Member State levels need to be more protective of the health, safety and dignity of everyone and should more assertively promote the reconciliation of professional and family life. We believe that social cohesion in European citizenship should be reinforced.
Therefore, the European Sunday Alliance calls on members, supporters and all citizens to make our common demand visible on Sunday, 4 March 2012!"
цитирай
46. анонимен - сем.Радушеви
18.03.2012 16:09
не искам да бъда нито груб нито критикуващ. но мене ме боли от изказвания и възгледите на някой царкви и братя. Само искам скъпи мои приятели и братя ще посмея да ви напиша няколко стиха и да обърна лицето ви и моето към Библията. За да не се окажеме накрая пред Христос и Той да ни каже:

матей 7: 21,22,23

21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.
22 В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?
23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

А какво е безаконие...неспазване на закона, а има само един закон Десетте Божий заповеди. И какво ще се случи с беззаконнитте:...матей 13

37 А в отговор Той каза: Сеячът на доброто семе е Човешкият Син;
38 нивата е светът; доброто семе, това са чадата на царството; а плевелите са чадата на лукавия;
39 неприятелят, който ги пося, е дяволът; жетвата е свършекът на века; а жетварите са ангели.
40 И тъй, както събират плевелите и ги изгарят в огън, така ще бъде и при свършека на века.
41 Човешкият Син ще изпрати ангелите Си, които ще съберат от царството Му всичко що съблазнява, и ония, които вършат беззаконие,
42 и ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби.
43 Тогава праведните ще блеснат като слънцето в царството на Отца си. Който има уши [да слуша], нека слуша


Матей 15

7 Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: -
8 "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си;
Но сърцето им далеч отстои от Мене.
9 Обаче напразно Ми се кланят,
Като преподават за поучения човешки заповеди".



цитирай
47. анонимен - Ето думи на св. Йоан Дамаскин за съботата
20.03.2012 21:49
Глава 23. Против иудеите, за съботата

Съботата е седмият ден и означава покой. Защото на този ден Бог си почина от всичките Си дела (Бит. 2:2), както казва божественото Писание. Затова броят на дните, щом стигне до седем, отново се повтаря и започва от първия ден. Това число е почитано при иудеите, тъй като Бог заповядал да го почитат, и заповядал не случайно, а с доста тежки наказания за нарушаване (на заповедта) (вж. Числ. 15:35). Заповядал това не просто така, а поради определени причини тайнствено постигани от духовните и проницателни хора [315].

Доколкото аз, невежият, съм разбрал (ще обясня) като започна от по-низшето и грубото. Бог, познавайки както грубостта, така и привързаността към плътските удоволствия, и казано най-общо, пристрастието на израилевия народ към вещественото, а заедно с това и неговата неразсъдливост, (дал този закон), първо, за да си почине робът и оселът ти, както е написано (Втор. 5:14), тъй като праведният се грижи и за живота на добитъка си (Притч. 12:10), а заедно с това, като се наслаждават на покоя откъм грижи за вещественото, да се обръщат към Бога, прекарвайки целия седми ден в пеене на псалми и славословия и с песни духовни (Ефес. 5:19), и в занимания с божественото Писание, и почивайки в Бога. Защото, когато още нямало нито закон, нито боговдъхновено Писание, и съботата не била посветена на Бога. А когато чрез Моисей бе дадено боговдъхновеното Писание, съботата бе посветена на Бога с цел на този ден да се упражняват в това занимание (тоест в четене на Писанието), та и тези, които не посвещават на Бога целия си живот, които не служат на Господ като на Отец, от любов, а Му служат като неблагодарни слуги, да отделят за Бога поне малка и незначителна част от живота си и да правят това поне от страх от наказанията и укорите, следващи след нарушаването (на заповедта).
цитирай
48. анонимен - Защото законът е установен не за ...
20.03.2012 21:52
Защото законът е установен не за праведник, а за неправедния (1Тим. 1:9). (Доказателство за това е) преди всичко Моисей, който в продължение на четирийсет дни и после - на още четирийсет (Изх. 24:18; 34:28) стоейки в пост пред Бога, несъмнено и в съботните дни се изнурявал с пост, макар законът да заповядвал (на иудеите) да не се изнуряват с пост в съботен ден. Ако ни възразят, че това се е случило преди закона, какво ще кажат за Илия Тесвитец, който извървял четиридесетдневен път след еднократен прием на храна (вж. 3Царств. 19:8)? Защото той, като се изнурил не само с пост, но и с пътуване в съботите на тези четиридесет дни, нарушил съботата; и Бог, Който дал закона за съботата, не само не му се разгневил но и сякаш като награда за добродетелта му се явил на Хорив. А какво ли ще кажат за Даниил? Не прекарал ли той три седмици без храна (Дан. 10:2, 3)? И какво - целият Израил не обрязва ли младенеца в събота, ако осмият ден (след раждането) се падне в събота (вж. Лев. 12:3)? И не спазват ли големия пост, постановен от закона (Лев. 23:27), ако той се случи в събота? А свещениците и левитите не оскверняват ли съботите със заниманията си покрай скинията и при все това не са виновни (Мат. 12:5)? И ако в съботен ден домашно животно падне в яма, измъкналият го оттам е невинен, а отминалият подлежи на осъждане. И какво - не обикаляше ли целият Израил иерихонските стени, носейки около тях Божия кивот, седем дни, сред които несъмнено е имало и събота (вж. Иис. Нав. 6 гл.) [316]?

И така, спазването на съботата било установено за все още невръстните, за поробените под стихиите на света (Гал. 4:3), за плътските и неможещите да разберат нищо, което е над тялото и буквата, с цел, както казах, да починат с Бога, да Му отделят поне малка част от времето си и да отдъхнат робът и впрегнатият добитък.
цитирай
49. анонимен - Но, когато се изпълни времето, Бог ...
20.03.2012 21:53
Но, когато се изпълни времето, Бог изпрати Своя Син (Единороден), Който се роди от жена и се подчини на закона, за да изкупи ония, които бяха под закона, та да получим осиновението (Гал. 4:4, 5). Защото на нас, които Го приехме - на вярващите в Неговото име - даде възможност да станат чеда Божии (Иоан. 1:12). Така че вече не сме роби, а сме синове (срв. Гал. 4:7), не сме под закона, а под благодатта (Рим. 6:14); служим на Господ не отчасти и не от страх, а трябва да Му посвещаваме цялото си време и винаги да даваме почивка на роба, имам предвид гнева и похотта, от греха, и да посвещаваме цялото си свободно време на Бога, като непрестанно устремяваме към Него всяко свое желание, а гнева си насочваме против Божиите врагове; по същия начин трябва да даваме почивка от робството на греха и на впрегнатия добитък, тоест на тялото, като го караме да служи ревностно на божествените заповеди.

Духовният закон на Христа ни заповядва всичко това и тези, които го спазват, се издигат над Моисеевия закон. Защото, когато дойде съвършеното знание и това "донейде" изчезна (вж. 1Кор. 13:10), когато покривалото на закона, тоест завесата, бе раздрано чрез разпването на Спасителя и когато Духът блесна с огнени езици, тогава буквата бе отхвърлена, телесното се прекрати, законът на робството свърши и ни бе дарен законът на свободата. Празнуваме пълния покой на човешката природа; говоря за деня на възкресението [317], в който Господ Иисус, Началникът на живота и Спасителят, ни въведе във владение на имота, обещан на служещите духовно на Бога, в който Сам влезе като наш Предтеча, като възкръсна от мъртвите, и след като Му бяха отворени небесните порти, седна телесно отдясно на Отца; там ще влязат и спазващите духовния закон [318].

Затова за нас, постъпващите по дух, а не по буква, е присъщо всяко отстраняване на плътското, духовно служение и единение с Бога.
цитирай
50. анонимен - http://www.pravoslavieto.com/books/Damascene/tochno_izlozhenie/index.htm#gen105
20.03.2012 21:54
Защото обрязването е отстраняване на телесното удоволствие и на всичко излишно и ненужно, тъй като крайната плът не е нищо друго, освен кожа, излишна за изпитващия удоволствие член. А всяко удоволствие, което не е от Бога и не е в Бога, е излишък от удоволствие, образ на което е крайната плът. А съботата е покой от греха. Така че обрязването и съботата са едно и също нещо и постъпващите по дух спазват и едното, и другото; те не извършват дори незначително беззаконие [319].

Трябва да се знае още, че числото седем обозначава цялото сегашно време, както казва премъдрият Соломон: Давай дял на седем души, и дори на осем (Екл. 11:2). И богоречивият Давид, пеейки за осмия (Пс. 6:1 - слав.), пеел за бъдещото състояние - след възкресението от мъртвите. Затова законът, повелявайки (на иудеите) да прекарват седмия ден в покой от телесни дела и да се занимават с духовни, по тайнствен начин показал на имащия виждащ Бога ум истински Израил да се приближава винаги към Бога и да се извисява над всичко телесно [320].
цитирай
51. анонимен - сем.Радушеви
21.03.2012 22:38
...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883950
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031