Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2011 18:39 - КОМПЮТЪРЕН МОЛИТВЕНИК ВМЕСТО МОЛИТВИ - НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ!
Автор: estirbg Категория: Технологии   
Прочетен: 6530 Коментари: 10 Гласове:
11

Последна промяна: 15.02.2011 23:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

                                    Молитвена джаджа

                Компютърен молитвеник вместо молитви

В годините на техниката и удобствата вече не  е изненада вярващите да гледат религиозни служби и проповеди по телевизията, на видео или на DVD. Не е  неестествено отново и отново да се връщат към запис на тема, която им е харесала (ако са протестанти), или към повторение на церемонии и ритуали, които са им любими или са ги впечатлили (ако са членове на традиционна църква). Естествено е да е така, защото духовният човек търси това, което смята, че го е доближило до Бога и желае да преживее отново същото чувство или да осмисли момента. Ако обаче повторното слушане на проповед е естествена необходимост и води до по-дълбоко разбиране на съдържанието й, повторното гледане на ритуали няма подобен резултат, тъй като те хранят очите, а не сърцето и ума. Още по-странно е обаче едно нововъведение в Римокатолическата църква, което е компилация от техника, молитви, посредничество, освобождаване от ангажименти към Бога и ближния, заменяне на вярата в Бога с вяра в мъртвите  и сънна терапия.

То осигурява в ръцете на вярващия молитвите на Йоан Павел, които започват тогава, когато са необходими – през деня или през нощта; насаме или пред публика; при радост или при скръб. Това “чудо” на Ватикана може да спечели Нобелова награда за практичност, но със сигурност ще заслужи Божието неодобрение заради погублението, към което води.

 Външен вид и характеристики на изобретението

 

image

Молитвеник на пазара за електроуреди

                Католически сапун за измиване грехове

1. На външен вид прилича на компютърна мишка (или на сапун), има два бутона и няколко индикаторни лампи, т.е. удобно е за хващане и е пригодено за слабограмотни. По този параграф устройството заслужава пълна шестица по шестобалната система.

2. Като заместител на молитвата този уред е изключителен, тъй като никога няма да сгреши и да употреби излишна дума и е програмиран така, че потребителят знае към кого е отправена молбата – към Бога или към Дева Мария. Така не може да се допусне объркване и “писмото” отива на съответния адрес. Отново пълна шестица!

 

image

 

 

модерна броеница

 

 

 

 

 

 

       Никаква грешка – според копчето – молитвата отива по направлени

3. Към двете положителни характеристики може да бъде прибавена и личната намеса на Йоан Павел II, който като бъдещ светец директно ще повтаря молитвата  и ще го прави тогава, когато е необходимо – достатъчно е да се натисне “Play”.
Оценка 6.

4. Следващата положителна черта е пълната липса на ангажименти. Естествено е, че след като има кой да замества нуждаещия се от молитви, отпада необходимостта собственикът на устройството да си губи времето да ходи на църква, да присъства на богослужение и да чете Библията. Достатъчно е да го включи и молитвите ще литнат към Небето, а той може да отиде на кино или да свърши някоя полезна работа, докато те пътуват нагоре. Оценката, естествено, може да бъде само и единствено 6!

5. Вярата в Бога също става излишна, тъй като е достатъчно да се вярва, че Йоан Павел II е на Небето, а батерията на устройството е нова. Оттук нататък Войтила поема всичко в ръцете си и отговаря за дейността си. Батерията пък му помага да докаже, че е достоен за оказаното му доверие. Оценка – шестица!

6. Всички характеристики показват, че след като вярващият няма нужда от вяра, специално време за молитва, посещаване богослужения или поемане ангажименти към другите, то може да използва минутите, през които Йоан Павел II ходатайства, за да си отпочине и да подремне. Това е съчетаване полезното с приятното: хем греховете опростени, хем грешникът е отпочинал. Ако за другите качества на  устройството може да се породят разногласия, то за тази характеристика едва ли някой ще спори: единодушна шестица!

 Сега нека направим рекапитулация.

По всяка точка това чудо на техниката получи най-високата оценка. Шест характеристики – шест шестици. Ако към тях се прибавят и оценки за тотален духовен срив на вярващия и особено огромните доходи, които ще прибере Католическата църква от тези “молитвени посредници”, шестиците ще станат много повече от три (от тези, за които са посочени в Библията). Но при всички положения доказват нещо съществено: дори чрез това устройство Римокатолическата църква потвърждава, че е достоен  ”наместник на...змея”:

 Откровение 13:2. Звярът, който видях, приличаше на леопард, а краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят му даде силата си, престола си и голяма власт

Колкото до “отличните” оценки в дейността му по измамване на вярващите, те са повече от необходимите:

 Откровение 13:18. Тук е нужна мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

Все шестици...







Гласувай:
11



1. kleotemida - По-нелепо нещо досега не бях виждала!
01.02.2011 21:07
Да се чуди човек да плаче ли или да се смее?!...

Я ми припомни, не бяхме ли прегрешили с дървото на познанието???...
цитирай
2. estirbg - По - добре да ти припомня пародията с индулгенциите!
01.02.2011 21:10
Като има овце, има и вълци - нищо ново под слънцето...
цитирай
3. tutankhamon661 - estirbg
02.02.2011 00:18
Лека-полека всички се превръщат в зомбита. С техниката става още по-лесно.
цитирай
4. ferdi - ?! :)
02.02.2011 10:56
Е това вече ме изуми!! И молитвата отивала към когото трябва?! :)))) хаха
Наистина да се смее ли човек, да плаче ли.. безумия!
цитирай
5. pevetsa - Римляни 8:22-26 22 Понеже знаем, ...
02.02.2011 12:06
Римляни 8:22-26
22 Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега.
23 И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло.
24 Защото с тая надежда ние се спасихме; а надежда, когато се вижда изпълнена, не е вече надежда; защото кой би се надявал за това, което вижда?
25 Но, ако се надяваме за онова, което не виждаме, тогава с търпение го чакаме.
26 Така също и Духът ни помага в нашата немощ: понеже не знаем да се молим както трябва; но самият Дух ходатайствува в нашите неизговорими стенания;
цитирай
6. estirbg - Мисля, че това е едно доста абсурдно средство да се привлече в църквата най-вече младежка аудитория -
02.02.2011 23:08
и доста странен начин да се "крачи" в темпото на научно-революционните постижения. Римокатолицизмът до каквото и да се е докоснал, всичко е осквернявал или унищожавал - защо сега да не посегне и към личното общение на миряните със Създателя. Няма нужда от интимни мисли и връзки с Твореца, доверете се на пасторите, Намесниците и...новата техновръзка - няма нужда от молитва...Всъщност това е съкровеното желание на Сатана - да ни откъсне от Бога, от небето и по всякакъв начин да ни накара да му се поклоним...Така се опита да съблазни в пустинята Исус, така и нас ще се опита да ни измами и застави, само че:
" Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас?"... Римляни 8:31
цитирай
7. nkf - Отвратително!!!
03.02.2011 15:22
Отвратително!!!
цитирай
8. amity - КОМПЮТЪРЕН МОЛИТВЕНИК ВМЕСТО МОЛИТВИ - НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ!
06.02.2011 20:24
ferdi написа:
Е това вече ме изуми!! И молитвата отивала към когото трябва?! :)))) хаха
Наистина да се смее ли човек, да плаче ли.. безумия!

Трябва да се разбира иронията. Първо, Бог иска лично да се обръщаме към него за всичко, което искаме. Второ, мъртвите са си мъртви и не знаят нищо. Така че тези "молитвеници" са подигравка с Бога. А това "молитвите отиват към когото трябва" не е в буквален смисъл, а показва наивността на хората, които считат, че е достатъчно някой като Йоан Павел II да чете молитви(още повече като мъртъв) и Бог да чуе.
Трябва да се разбира кога се говори в прав текст и кога - кога думите означават точно обратното. Нещо като "Да, ама не".
цитирай
9. анонимен - Съдите ли някого за делата му?
14.02.2011 03:21
Съдите ли някого за делата му?
цитирай
10. amity - Съдите ли някого за делата му? Ако ...
19.03.2011 10:52
анонимен написа:
Съдите ли някого за делата му?

Ако кажеш на този, който се кани да пипне кабел под напрежение, че е опасно за живота му, дали означава, че го съдиш?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1889571
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930