Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2011 18:20 - АД, ПЪКЪЛ, РАЙ - КАКВО КАЗВА БИБЛИЯТА ЗА ТЯХ!
Автор: estirbg Категория: Технологии   
Прочетен: 34774 Коментари: 94 Гласове:
14

Последна промяна: 23.01.2011 01:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Три библейски термина - струва си да чуем какво ни учи Словото на фона на всеобщото погрешно разбирането за безсмъртието на душата, както и за вечните мъки и вечното блаженство след смъртта. Това е една съдбоносна заблуда, засягаща почти целия християнски свят...

image


И така - основно учение на Библията е това за един всеобщ съд в края на земната история. Ап.Павел в речта си в ареопага на Атина заявява недвусмислено - Деян.17:31:
“Тъй като е назначил ден, когато ще съди света справедливо чрез Човека, Когото е определил; за което е и дал уверение на всички, като Го е възкресил от мъртвите.”
Тук се визира точно определено време на съд. Изразът “ден когато ще съди” фиксира строго определено време. И след като се произведе съд и се определи присъдата на всеки човек, едва тогава ще се даде всекиму заслуженото, награда или наказание. Твърдението, че всеки получава възнаграждението си непосредствено след смъртта не почива на библейска основа и не е логично. Ето и ясните думи на Спасителя - Мат.16:27 и Откр.22:12:
“Защото Човешкият Син ще дойде в славата на Отца Си със своите ангели и тогава ще въздаде всекиму според делата му.” (Мат.16:27).
“Ето ида скоро и у Мене е наградата, да отплатя на всекиго според какви то са делата му.” (Откр.22:12)

В тези текстове Исус изтъква, че едва при второто пришествие Той ще възнагради всекиго.
Можем да се позовем и на някои конкретни примери:
Апостол Петър говори на юдеите в Ерусалим за съдбата на най-великия еврейски цар, Давид - Деян.2:29,34:
“Братя, мога да ви кажа свободно за патриарха Давида, че и умря и биде погребан и гробът му е у нас до този ден. Защото Давид не се е възнесъл на небесата...”
Имаме всички основания да считаме, че Давид въпреки тежките грехове които стори, е един опростен грешник поради искреното му покаяние, и ще бъде спасен. Но ето Петър коментира, че Давид макар и оценен като праведник, около 1000 години след смъртта си все още не е получил награда.
Така стои въпросът и с всички герои на вярата, така хубаво представени от ап. Павел в Евр.11 гл. Но вижте какво казват заключителните стихове - Евр.11:39,40:
“Но всички тия, ако и да бяха засвидетелствани чрез вярата им, пак не получиха изпълнението на обещанието, да не би да постигнат съвършенство без нас...”
Тези праведници все още не са удостоени с вечната награда, защото Бог желае всички едновременно да бъдат удостоени с нея.

  Да видим какво е ОБЯСНЕНИЕТО НА ПОНЯТИЕТО “АД”
В Стария Завет фигуративното царство на мъртвите е наречено на еврейски “шеол”, което означава “гроб”. В нашите български Библии тази еврейска дума е преведена различно, в някои стихове с “преизподня” в други с “гроб”, а в трети - с “ад”. Всичко това винаги визира гроба, защото е все превод от оригиналната еврейска дума “шеол”.
Да вземем някои примери - Йов 14:10-15:
“Но човек умира и прехожда, да, човек издъхва и де го? Както водите чезнат из морето и реката престава и пресъхва, така човек ляга и не става вече; докато небесата не преминат те няма да се събудят и няма да станат от съня си. О, дано ме скриеше Ти в преизподнята, да ме покриеше докле премине гневът Ти, да ми определеше срок и тогава да би ме спомнил! Ако умре човек ще оживее ли? През всичките дни на воюването си ще чакам докато дойде промяната ми. Ще повикнеш и аз ще ти се отзова; ще пожелаеш делото на ръцете Си.”
Поради големите страдания Йов е настроен песимистично и мисли за кончината си. В този текст е употребена еврейската дума “шеол”, преведена в цариградския превод с “гроб”, а в по-новия с “преизподня”. Ако шеол е място на мъки, би ли желал Йов да бъде скрит там?
В контекста той говори за смъртния сън и мисли с копнеж за великия ден на възкресението, когато ще бъде повикан от гроба. - Йов 17:11-16:
“Дните ми преминаха, намеренията ми и желанията на сърцето ми се пресякоха. Нощта скоро ще замести деня... Ако очаквам преизподнята за мое жилище... ако съм викнал към тлението, баща ми си ти, и към червеите: майка и сестра ми сте, то къде е сега надеждата ми? ...При вратита на преизподнята ще слезе тя, когато едновременно ще има покой в пръстта.”
Тук отново Йов мисли за смъртта и безнадеждието и споменава два пъти “шеол”. В стих 16 той обяснява “шеол” като покой в пръстта. Съвършено ясно е, че “шеол” като обиталище на мъртвите не е нищо друго освен гроба. В стария български превод е този пасаж “шеол” е преведен с “гроб” и “ад”, а в новия - с “преизподня”.
И така, от горния анализ трябва да заключим, че трите думи в нашите бъргарски Библии, “ад”, “преизподня” и “гроб” означават едно и също нещо, именно гроба. В Новия Завет е употребена еквивалентната на “шеол” гръцка дума “хадес”, която означава също “гроб”, “обиталище на мъртвите”. Българската дума “ад” произхожда именно от гръцкото “хадес”.
Да вземем един интересен пример, който показва идентичността на двете понятия, еврейското “шеол” и гръцкото “хадес”. Ап. Петър в първата си проповед се позовава на едно пророчество в Пс.16:10 и го прилага за Христа - Деян 2:25-27:
“Защото няма да оставиш душата ми в преизподнята, нито ще допуснеш угодника Си да види изтление.” ( Пс.16:10 ).
“Защото Давид казва за Него: ...Винаги гледах Господа пред себе си ...защото няма да оставиш душата ми в ада, нито ще допуснеш Твоят Светият да види изтление.” (Деян.2:25-27).

Петър почти буквално цитира в ст.27 думите на псалмиста в Пс.16:10. Но докато в този псалом е употребена еврейската дума “шеол”, то в Деяния на апостолите е използвана вече гръцката дума “хадес”. Ясно е следователно, че двата термина “шеол” и “хадес” имат един и същ смисъл и визират гроба. За да не се заблуждаваме нека си спомним смисъла на “душа” в този текст - личност, същество.
Съгласно Св.Писание всички хора, праведни и грешни при смъртта си отиват в “шеол” и “хадес” т.е. в гроба. Сам Христос е бил също в гроба, както ни казва Деян.2:27,31. Гробът не е място на страдания, а на почивка - Йов 3:11,13,17,18:
“Защо не умрях при раждането и не издъхнах щом излязох от утробата? Защото сега щях да лежа и да почивам, щях да спя, тогава щях да съм в покой. Там нечестивите престават да смущават и там уморените се успокояват, заедно се успокояват и пленниците, не чуват гласа на насилника.”
Йов проклина деня на рождението си, и съжалява, че не е починал веднага. Тези разсъждения показват, че починалите дечица не се превръщат в ангели на небето съгласно някои наивни представи, а “спят” заедно с всички покойници в гроба.
Под влияние на една теология с платоническа насоченост и под влиянието на гръкоримската митология се е стигнало до лъжливите представи за ада като място на страшни мъки.
Данте Алигиери, знаменитият италиански поет от средните векове, е съчинил от позициите на католическата теология “Божествена комедия” с въображаемия ад от 9 кръга, чистилище и рай. Всичко това заедно със суеверията за дяволи с рога и опашки, казани с катран и разни митарства са измислици, които нямат нищо общо с Божието Слово.

Библията ни учи, че мъртвите са в гроба в абсолютна безсъзнателност и не се нуждаят от нищо. Целият арсенал от ритуали за мъртвите като задушници, помени и заупокойни молитви са напълно излишни и не почиват на библейска основа.

Вторият библейски термин, който ще поясним е ПЪКЪЛЪТ.
Тази дума се среща на много места в Новия Завет. Примерно в Мат.5:22, Исус говори за огнения пъкъл:
“А пък Аз ви казвам, че който се гневи на брата си без причина, излага се на съд... А който му рече “бунтовни безумецо”, излага се на огнения пъкъл.” (Мат.5:22).
Какъв е произходът на тази дума? Оригиналната гръцка дума е “геена”, огнена геена, и е транслитерация на еврейското “гехином”, което значи Еномов дол. Южно и западно от Ерусалим се намира една долина наречена долина на Еномовите синове или Еномов дол. Някога в древната еврейска история нечестивият цар Ахаз въвел варварски жертвоприношения на малки деца на езическия бог Моллох. Години по-късно добрият цар Йосия осквернил това място и по този начин прекратил тези чудовищни жертвоприношения. Така огньовете на Еном станали символ на огнения пъкъл във великият ден на Божия съд, когато всички грешници ще бъдат унищожени. Понастоящем не съществува никакъв пъкъл. Съгласно Откр.20:7-10 той ще бъде създаден като специално наказателно място за непокаяните престъпници:
“И когато се свършат хилядата години, Сатана ще бъде пуснат от тъмницата си и ще излезе да мами народите... но огън падна от Бога из небето та ги изпояде. И дяволът, който ги мамеше биде хвърлен в огненото жупелно езеро, където са и звярът и лъжепророкът и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.”
Както вече знаем, Бог ще запали нашата планета и тя ще се превърне в огнено кълбо. Горният текст говори за огнено езеро, именно огненият пъкъл споменат от Христа. Това не е някаква ограничена площ, а обхваща цялата земна повърхност. Цялата планета ще бъде обхваната от пояждащи пламъци и ще се превърне в огромно кипящо огнено море. Сатана, първопричината на злото ще бъде завинаги унищожен. Заедно с него се споменават и “звярът” - възроденото папство и “лъжепророкът” - отпадналият протестантизъм, които в края на земната история ще играят важна роля в измамването на човечеството.
Последната част на ст. 10 може да ни смути. Вечен ли ще бъде този огън, който ще ликвидира греха и грешниците?

Гръцката конструкция, преведена на български “до вечни векове” е “ейс айонас айонон”, което буквално означава “от векове на векове”. Този израз не означава непременно вечност, а дълги векове, дълъг неопределен период, и е свързан с обекта за който се отнася.
За да решим правилно този проблем, ще използваме сравнителния метод, с който си служеха Исус и апостолите, т.е. ще разгледаме и други текстове, които третират този въпрос. Малахия 4:1-3 ни казва, че унищожението ще бъде пълно и окончателно:
“Защото иде денят, който ще гори като пещ и всичките горделиви и всички които вършат нечестие ще бъдат плява. И тоя ден който иде ще ги изгори, казва Господ на силите, та няма да им остави ни корен ни клонче. А на вас, които се боите от името Ми ще изгрее Слънцето на правдата... ще стъпчите нечестивите, защото те ще бъдат пепел под стъпалата на нозете ви...” (Мал.4:1-3)
Тук четем, че този божествен огън ще изгори горделивите като плява и те ще станат пепел. Ясно е тогава, че след като си свърши работата този огън ще угасне. Откр.20:14 нарича огненото унищожение “втора смърт”, т.е. не живот във вечни мъки:
“И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това е втората смърт.” (Откр.20:14).
Размерът на наказанието ще бъде според греховете. Някои ще бъдат унищожени мигновено, други ще страдат повече. Мъките ще бъдат не само физически, но и морални. Сатана като корен на злото ще гори дълго след като последният грешник загине.
И други текстове на Библията показват, че наказанието няма да бъде безкрайно. В Юда 7 е записано, че покварените градове Содом и Гомор носят наказанието на “вечният огън”, но те не горят вече и отдавна са изчезнали:

“...както и Содом, Гомор и околните им градове,които подобно на тях се предадоха на блудство и изпаднаха в противоестествени пороци, са поставени за пример, като носят наказанието на вечния огън.”(Юда 7).
Смисълът на израза “вечния огън” е, че резултатите на този огън са вечни. Това е всъщност вечно наказание. Унищожението е окончателно и невъзвратимо.
В Мат.3:12 Йоан Кръстител предупреждава непокаяните за “неугасимия огън “:
“Лопатата е в ръката Му и Той здраво ще очисти гумното Си и ще събере житото Си в житницата, а плявата ще изгори в неугасим огън.”

Смисълът тук е, че това е стихия над която хората нямат власт. Няма сила, която може да попречи на този огън да свърши работата си до окончателното унищожение на злите.
Примерно в Еремия 17:27 Бог предупреждаваше юдеите, че поради нарушението на съботата Той ще запали в Ерусалим неугасим огън:
“Но ако не ме послушате да освещавате съботния ден... ще запаля огън в портите му, който ще пояде Ерусалимските палати и няма да угасне.”(Ер.17:27).
Това пророчество буквално се изпълни когато Навуходоносор II превзе града в 586 г.пр.Хр. Но очевидно днес вече този огън не съществува. Учението за вечните мъки е несъвместимо с характера на Един милостив и състрадателен Бог и Небесен Баща.

А какъв е смисълът на знаменития разказ в Лука 16:19-31 за богаташа и бедния Лазар?
Преди всичко трябва да имаме предвид, че това е притча и същността не е във фабулата, а в поучението. Най-малко два момента подсказват, че това не е действителен разказ, а алегория. Бедният Лазар при смъртта си бил отнесен в лоното на Авраама в блаженство, се казва в притчата. Но ап. Павел обяснява в Евр.11 гл. че Авраам още не е получил блаженство. Следователно и Лазар не е още на небето. Второ - в притчата се казва, че богаташът, който се мъчи в пъкъла отправя молба към Авраам, Лазар да натопи пръста си във вода и да разхлади езика му. Но душите, които предполагаемо са в блаженство или вечни мъки са безплътни и нямат език и пръсти!
Исус постави слушателите Си на собствената им почва. Някои вярваха в съзнателното състояние на мъртвите. Спасителят знаеше този предразсъдък и предаде важен урок използвайки техните предвзети представи. Основната поука тук е, че немилостивото отнасяне към бедните и страдащите неминуемо ще доведе до Божия справедлив съд.

 Нека да поясним и третия библейски термин - РАЯТ.
Това е гръцката дума “парадейсос”, което значи парк, градина с дървета и животни. Най-характерният новозаветен текст, където се среща тази дума е Лука 23:43:
“А Исус му рече: Истина ти казвам днес, ще бъдеш с Мене в рая.”
Исус увери разкаялия се разбойник от едната Му страна, че ще бъде с Него в рая. Тук трябва да отговорим на два въпроса: Първо - КАКВО Е раят? Второ - КОГА разбойникът и Христос ЩЕ БЪДАТ в рая?
Когато Бог създаде небето и земята Той приготви и един красив кът от нея наречен Едем, или Едемска градина. Това беше един шедьовър на Божието дело, предназначен за дом на първата човешка двойка. Там беше и дървото на живота - Бит.2:8-10:
“И Господ Бог насади градина на изток в Едем, и постави там човека когото беше създал. И Господ Бог направи да произраства от Земята всяко дърво що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота сред градината и дървото на познаване доброто и злото. И река изтичаше от Едем да напоява градината...”
В края на Св.Писание, в Откровението е описана столицата на обновената земя, Новият Ерусалим с дървото на живота и реката на живота - Откр.22:1,2:
“След това ангелът ми показа река с вода на живот, бистра като кристал, която извираше от престола на Бога и на Агнето и течеше сред улиците му. И от двете страни на реката имаше дърво на живот, което раждаше плод 12 пъти като даваше плод всеки месец...”
В деня на раздялата с учениците Си Исус им каза, че на небето има много обиталища (Йоан 14:1-3). Ние знаем, че при второто пришествие всички верни Божии чада ще бъдат отведени на небето за 1000 години, а след това Бог ще пресъздаде нашата Земя и тя ще стане родина на спасените. Христос и псалмистът потвърждават това - Мат.5:5 и Пс.37:11,29:
“Блажени кротките, защото те ще наследят земята”(Мат.5:5)
“Но кротките ще наследят земята и ще се наслаждават на изобилен мир.(Пс.37:11)

Праведните ще наследят земята и ще живеят на нея до века.”(Пс.37:29).
Очевидно раят не е нищо друго освен небесната слава и красота, и обновената земя.

Сега на втория въпрос. Текстът буквално гласи: “Истина ти казвам днес ще бъдеш с мен в рая.” Оригиналният гръцки текст няма препинателни знаци и думите са без интервали. Препинателните знаци са поставени много по-късно от преводачите. Къде трябва да се постави запетаята, преди или след “днес”? Три дни след разпятието Исус заяви на Мария, че още не отишел на небето - Йоан 20:17:
Каза й Исус: Не се допирай до Мене, защото още не Съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и кажи им: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог.”
Следователно и разбойникът не може да е отишъл на небето в деня на разпятието.
От целия анализ явствува, че запетаята трябва да се постави след “днес”. Именно на кръста Исус увери умиращия, че греховете му са простени и той ще бъде спасен. Така че текстът трябва да гласи: “ Истина ти казвам днес,...”
И така, скъпи приятели, адът, пъкълът и раят са в хронологическа последователност. Сега съществува адът, т.е. гробът, където отиват всички при смъртта си. Пъкълът ще бъде установен в края на хилядогодишния период. Много хора смесват ад и пъкъл, но както видяхме това се две съвсем различни състояния. И в края ще бъде раят или новото битие, новият свят на изкупените. Нека да бъдем сред тях!

по "Основни библейски учения"


Тагове:   библия,   пъкъл,   рай,   ад,


Гласувай:
14



1. анонимен - томас
17.01.2011 19:17
малко "избирателно" препускаш из Библията и защитаваш теория, която ти харесва. Говориш, че ще има ден, в който ще има съд - да ще има, но кой ти е казал, че присъдата ще е един миг огън, 1 час огън, или доживотна - т.е. вечна?

пъкълът -
в откровение е записано - до вечни векове - не е записано миг, два, час - вечни векове -


Откровение 20:10
И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.

Откровение 20:15
И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.


Апостол Павел казва

1 Коринтяни 15:51
Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,

- това е което знаем - ще се изменим - не ни е казано повече - как ще се изменим не ни е разкрито за сега -така, че няма как да знаеш дали има пръсти и език или няма.


Христос три пъти казва -


43 И ако те съблазни ръката ти, отсечи я; по-добре е за тебе да влезеш в живота недъгав, отколкото да имаш двете си ръце и да отидеш в пъкъла, в неугасимия огън,
44 [дето "червеят им не умира, и огънят не угасва"].
45 И ако ногата ти те съблазни, отсечи я; по-добре е за тебе да влезеш в живота куц, отколкото да имаш двете си нозе и да бъдеш хвърлен в пъкъла,
46 [дето "червеят им не умира и огънят не угасва"].
47 И ако окото ти те съблазни, извади го; по-добре е за тебе да влезеш в Божието царство с едно око, отколкото да имаш двете си очи и да бъдеш хвърлен в пъкъла,
48 дето "червеят им не умира, и огънят не угасва".

дали е случайно според тебе - "дето огънят не угасва.

Исая е писал за това - никой не може да обитава нормално във вечни пламъци -

Исая 33:14
Грешните в Сион се боят; Трепет обзема безбожните; и казват: Кой от нас ще обитава при поглъщащ огън? Кой от нас ще обитава при вечни пламъци?





цитирай
2. estirbg - Помисли, приятелю,
17.01.2011 19:23
Размерът на наказанието ще бъде според греховете. Някои ще бъдат унищожени мигновено, други ще страдат повече. Мъките ще бъдат не само физически, но и морални. Сатана като корен на злото ще гори дълго след като последният грешник загине.
И други текстове на Библията показват, че наказанието няма да бъде безкрайно. В Юда 7 е записано, че покварените градове Содом и Гомор носят наказанието на “вечният огън”, но те не горят вече и отдавна са изчезнали:
“...както и Содом, Гомор и околните им градове,които подобно на тях се предадоха на блудство и изпаднаха в противоестествени пороци, са поставени за пример, като носят наказанието на вечния огън.”(Юда 7).
Смисълът на израза “вечния огън” е, че РЕЗУЛТАТИТЕ на този огън са вечни. Това е всъщност вечно наказание. Унищожението е окончателно и невъзвратимо.

Наказанието ще е тук на възпламенената земя, но тази наша земя трябва да се възобнови отново, за да живеят изкупените на нея! Как ще се осъществи, ако на нея вечно горят грешните?
цитирай
3. estirbg - А и защо толкова да ни терзае този въпрос, вместо да се съсредоточим върху проблема как да бъдем между ИЗКУПЕНИТЕ!
17.01.2011 19:30
ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЕДНА ОТ СЛЕДВАЩИТЕ МИ МНОГО ВАЖНИ ТЕМИ. ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ КАК ДА БЪДАТ СПАСЕНИ СПОРЕД БИБЛИЯТА И САМО БИБЛИЯТА!
цитирай
4. анонимен - томас
17.01.2011 19:39
твърдиш, че ад – е гроб – поне аз така разбрах от думите ти??? Обаче е писано

Амос 9:2
Ако изкопаят до ада, И от там ръката Ми ще ги изтръгне; И ако се изкачат на небето, От там ще ги сваля;


Едва ли Господ казва на хората – ако и 2 метра да изкопаете – пак ще ви изтръгна – по-дълбоко е

Матей 16:18
Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят.

Очевидно е, че има място със зли същества, които се опитват да надделеят над църквата – което не е просто гроб.

Това пък, че "Размерът на наказанието ще бъде според греховете. Някои ще бъдат унищожени мигновено, други ще страдат повече. Мъките ще бъдат не само физически, но и морални. Сатана като корен на злото ще гори дълго след като последният грешник загине." пък никаде го няма - точно така записано - с тоя смисъл - има ясно казано - ВЕЧНО.

Знаех си, че това ще ми кажеш - за содом и гомор - а да те питам - ти знаеш ли дали тия жители на содом и гомор, не са запазени душите им за вечни огън - защото не е наказанието изгарянето на физическите им тела и градовете им ???? Библията казва, че са запазени за вечния огън - аз не искам да оспорвам Божието Слово - ти ако искаш го прави - мен ме е страх.


а пък за вечни огън и земята - никаде не е казано, че вечни огън е на повърхността на земята - написано е че адът е дълбоко - а вечния огън къде ще е Бог знае - със сигурност, никаде не се казва, че вечния огън и мястото където ще са спасените не е едно - пише че има огромна бездна между тях. .

цитирай
5. estirbg - Пише, че ще живеем на обновената земя -
17.01.2011 19:45
Ето и цитатите:
"А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят, и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат.
Прочее, понеже всичко това ще се стопи, какви трябва да сте вие в свето живеене и в благочестие,
като очаквате и ожидате дохождането на Божия ден, поради който небето възпламенено ще се стопи, и стихиите нажежени ще се разложат!
А според обещанието Му очакваме ново небе и нова земя, в която да живее правда. "2 Петрово 3:10-13

" Понеже, ето, създавам ново небе и нова земя; И предишните неща няма да се спомнят, Нито ще дойдат на ум.
Но вие веселете се и радвайте се винаги В онова, което създавам; Защото, ето, създавам Ерусалим за радост, И людете му за веселие, Аз ще се радвам на Ерусалим, И ще се веселя за людете Си, И няма да се чува вече в него глас на плач Нито глас на ридание.
Там не ще има вече младенец, който да живее само няколко дни, Нито старец, който да не е изпълнил дните си; Защото дете ще умре стогодишният, А грешник ако умре стогодишен ще бъде считан за проклет.
Те ще построят къщи, и ще живеят в тях; Ще насадят лозя, и ще ядат плода им.
Няма те да построят, а друг да живее там. Няма те да насадят, а друг да яде; Защото дните на Моите люде ще бъдат като дните на дърво, И избраните Ми за дълго ще се наслаждават в делото на ръцете си.
Не ще се трудят напразно, Нито ще раждат чада за бедствие; Защото те са род на благословените от Господа, Тоже и потомството им.
Преди да Ме призоват те, Аз ще отговарям, И докато ще говорят те, Аз ще слушам.
Вълкът и агнето ще пасат заедно, И лъвът ще яде слама както вола, И храна на змията ще бъде пръстта. Не ще повреждат нито ще погубват В цялата Ми света планина, казва Господ. "Исая 65:17-25

"И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.
Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.
И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.
Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.
И Седящият на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: Напиши, защото тия думи са верни и истинни. " Откровение 21:1-5
А и защо ровиш и търсиш ада там където го няма. Прочети още веднъж внимателно постинга...и по-добре да знаем само на теория къде е ада и къде е пъкъла, дано не достигаме до тях...



цитирай
6. анонимен - томас
17.01.2011 19:47
estirbg, аз се съсредоточавам да казвам истината на хората - не да бъда между изкупение - спомни си какво каза Мойсей

Изход 32:32
Но сега, ако щеш прости греха им, - но ако не, моля Ти се, мене заличи от книгата, която си написал.

моята цел не е да съм сред изкупените - а да казвам Истината на хората - Бог ще прецени какво съм заслужил - Христос умря доброволно на кръста за хората - и целта на вярващите не трябва да е да мислят, да са сред изкупените - а да казват истината на хората, да работят на Божията нива - а наградата им няма да избяга - но не ми се вижда много правилно да мислим за наградата си на първо място -

Исус казва

Лука 9:24
Защото който иска да спаси живота си, ще го изгуби; а който изгуби живота си заради Мене, той ще го спаси.
Лука 17:33
Който иска да спечели живота си, ще го изгуби; а който го изгуби, ще го опази.
Йоан 12:25
Който обича живота си, ще го изгуби; и който мрази живота си на този свят, ще го запази за вечен живот.


цитирай
7. kleotemida - Добър спор сте "заформили" :)
17.01.2011 23:47
Мисля, че и двамата сте прави.
И мисля, че трябва да се прави разлика между адът на нечестивите разбунтували се духове и този ад - за човеците, който ни е вкаран в съзнанието от някои от църквите. Томас, прав си, брат, с това: "Очевидно е, че има място със зли същества, които се опитват да надделеят над църквата – което не е просто гроб.". Но дали става дума и за тези човеци, които са мъртви? Мисля (а и имам още едно основание да смятам), че до Второто пришествие и Съда на Спасителя няма такъв ад за човеците. За ад, като място, където се прогонени падналите ангели пише доста просторно Енох. В българската православна Библия мисля, че има кратък откъс от нея. В коптската е доста по-обширен, но в евангелистките Библии тази книга е отречена и махната, както и някои други книги, които в православната ги има. Та в книгата на Енох доста подробно се говори за този Ад - на падналите ангели - сподвижници на Сатана.
Но Естир е права, нима наистина, познавайки справедливостта и любовта на нашия Отец, можем да допуснем, че би пратил някой от човеците на някакви предварителни мъки преди да бъде съден?
цитирай
8. анонимен - Alex
18.01.2011 00:33
Znachi , spored vas i Hristos e nechestiv , tyi kato v Bibliata pishe , che e sliezyl za 3 dena v ada !!!
Estir , vsichko tova deto pishesh E obiasneniata i viarvaniata na svidetelite na Iehova - nishto losho - no mislia , che bi triabvalo da pojasniavash tozi fakt , tyi kato znaesh mnogo dobre , che mejdu nas - pravoslavnite i vie - imame niakoi razliki v nachina po koito viarvame v Hristos i tylkuvame Bibliata ! Niamam absolutno nikakvo namerenie da te obidia i NE vi mrazia , no e hubavo da kazvash istinata i da dadesh vyzmojnost ta na choveka koito e sreshtu tebe da znae s kogo razgovaria i sam da izbere dali shte se vslusha v tova koeto govorish ili ne !
pozdravi - Alex
цитирай
9. kleotemida - Алекс разграничавай църквите!
18.01.2011 01:03
анонимен написа:
Znachi , spored vas i Hristos e nechestiv , tyi kato v Bibliata pishe , che e sliezyl za 3 dena v ada !!!
Estir , vsichko tova deto pishesh E obiasneniata i viarvaniata na svidetelite na Iehova - nishto losho - no mislia , che bi triabvalo da pojasniavash tozi fakt , tyi kato znaesh mnogo dobre , che mejdu nas - pravoslavnite i vie - imame niakoi razliki v nachina po koito viarvame v Hristos i tylkuvame Bibliata ! Niamam absolutno nikakvo namerenie da te obidia i NE vi mrazia , no e hubavo da kazvash istinata i da dadesh vyzmojnost ta na choveka koito e sreshtu tebe da znae s kogo razgovaria i sam da izbere dali shte se vslusha v tova koeto govorish ili ne !
pozdravi - Alex


Нерде Адвентната църква, нерде "Свидетели на Йехова". Ти май не си много наясно с това. А и аз мисля, че споменах за разликата в Библиите. Мисля, че и това трябва да се знае.
Би ли ми припомнил, обаче, къде точно пишеше за тези 3 дни на Христос в ада. Напиши ми, моля те, наименованието на книгата поне. Помня, че имаше нещо такова, но не помня къде точно. Искам да го прочета. Имам Библията, но не бих казала, че съм изчела всичко и всяка помощ за някои текствое би ми била от полза.
цитирай
10. estirbg - Боже опази!Алекс, бъркаш много!!! Адвентната няма нищо общо със Свидетели на Йехова!!! Самият създател на Свидетели на Йехова е масон 33 степен!
18.01.2011 08:41
Ако те са си харесали и присвоили нещо от истината на адвентната и са я омешали с техните манипулации, то е друг въпрос. По принцип това е тактиката на Луцифер - малко истина, много"любов"/уж Божията/ и по-нататък неговите отклонения и изопачения на Словото, включително до пълно отрицание на автентичното Божие слово и поставяне на негово място на "нови библии", които сега в мометнта се диктували на някои човеци. Сатана наистина е във вихъра си, като за последно...
цитирай
11. анонимен - VARTOLOMEY I BENEDIK 16 zabluzhdavat viarvashtite
18.01.2011 19:31
NE VIZHDATE LI <CHE VSIHKO KOETO PRAVIAT E S RAZREZ NA BOZHIETO SLOVO>A SASHTOTO SE OTNASIA I ZA SVOBODNOTO SACHINENIE NA -AD,PAKAL,RAI i avtora spazva kanonite na psevdopatriarha da si sachaniava otnema i dopalva varhu SVETITE PISANIA.
цитирай
12. kleotemida - NE VIZHDATE LI <CHE VSIHKO KOETO ...
18.01.2011 20:23
анонимен написа:
NE VIZHDATE LI <CHE VSIHKO KOETO PRAVIAT E S RAZREZ NA BOZHIETO SLOVO>A SASHTOTO SE OTNASIA I ZA SVOBODNOTO SACHINENIE NA -AD,PAKAL,RAI i avtora spazva kanonite na psevdopatriarha da si sachaniava otnema i dopalva varhu SVETITE PISANIA.


Честно казано не те разбрах много добре какво искаш да кажеш.
Но, в интерес на истината, най-малко адвендистите могат да бъдат упреквани, че не спазват Светото писание. Бих казала, че го спазват буквално до "запетайка".

Що се касае до "псевдопатриарха" (нищо, че и тези две думи срещам за сефте заедно), ако си тръгнал да съдиш някого и ако вярваш в Светото писание, не го прави. не мисля, че на теб, на мен или на когото и да било другиго е дадено да съди на тази семя. Само Еди е Съдията и Той ще реши и отреди кой крив и кой прав. Да се водят разгвори и да се спори по темата е едно, но да се правят квалификации и да се отсъжда като от "първа ръка" не е много християнско.
цитирай
13. анонимен - томас
18.01.2011 22:24
kleotemida и ти си вадиш заключения както ти е удобно или както ти се иска да е. Обаче Библията казва друго - всеки, който се противи на Бог - няма значение паднал ангел ли е или човек ще отиде в ада - за хората имат шанс да се покаят, но ако не го направят - бъди сигурна, че отиват там -

Притчи 23:13-14
13 Да не ти се свиди да наказваш детето, Защото, ако и да го биеш с пръчка, то няма да умре.
14 Ти, като го биеш с пръчката, Ще избавиш душата му от ада.

има вариант душата на човек - да иде в ада - така казва Библията



Притчи 15:24
За разумния пътят на живота върви нагоре, За да се отклони от ада долу.

неразумните - явно отиват в ада - ако живеят не както иска Бог - ако не се покаят и им бъдат опростени греховете.

Притчи 9:17-18
17 Крадените води са сладки, И хляб, който се яде скришом, е вкусен,
18 Но той не знае, че мъртвите са там, И че гостите й са в дълбочините на ада.
цитирай
14. анонимен - томас
18.01.2011 22:26
Притчи 7:15-27
15 Затова излязох да те посрещна С желание да видя лицето ти и намерих те.
16 Постлала съм легло с красиви покривки, С шарени платове от египетска прежда.
17 Покадила съм леглото си Със смирна, алой и канела.
18 Ела, нека се наситим с любов до зори. Нека се насладим с милувки.
19 Защото мъжът ми не е у дома. Замина на дълъг път;
20 Взе кесия с пари в ръката си, Чак на пълнолуние ще се върне у дома.
21 С многото си предумки тя го прелъга, Привлече го с ласкателството на устните си.
22 Изведнъж той тръгна подире й, Както отива говедо на клане, Или както безумен в окови за наказание,
23 Докато стрела прониза дроба му, - Както птица бърза към примката, без да знае, че това е против живота й.
24 Сега, прочее, чада, послушайте ме. И внимавайте в думите на устата ми.
25 Да се не уклонява сърцето ти в пътищата й, Да се не заблудиш в пътеките й;
26 Защото мнозина е направила да паднат ранени; И силни са всичките убити от нея.
27 Домът й е път към ада, И води надолу в клетките на смъртта.

Притчи 5:1-5
1 Сине мой, внимавай в мъдростта ми. Приклони ухото си към разума ми,
2 За да опазиш разсъдливост, И устните ти да пазят знание.
3 Защото от устните на чуждата жена капе мед, И устата й са по-меки от дървено масло;
4 Но сетнините й са горчиви като пелин, Остри като изострен от двете страни меч.
5 Нозете й слизат в смърт, Стъпките й стигат до ада,
цитирай
15. анонимен - томас
18.01.2011 22:32
2 Царе 22:6
Връзките на ада ме обвиха, Примките на смъртта ме стигнаха


1 Царе 2:6
Господ умъртвява, и съживява; Сваля в ада, и възвежда.

Притчи 6:26
Защото поради блудница човек изпада в нужда за парче хляб; А прелюбодейката лови скъпоценната душа.


съветвам ви да четете - а не да си вадите изводи каквито ви се иска на вас да са - адът е тъмница - и Бог знае всеки един човек как е протекъл животът му - няма да прати, някой, който не заслужава там - но тия, които заслужават - ще отидат там
цитирай
16. анонимен - томас
18.01.2011 22:35
kleotemida, звучи смешно ако не е жалко - ти убедена ли си, че адвентистите, или които и да било други хора могат да спазват Божия закон до запетайка? - всичко ли спазват адвентистите?
цитирай
17. estirbg - Мога аз да ти отговоря, Томас.
18.01.2011 22:43
Да, адвентната спазва Божия закон, както и всички, които се подчиняват с любов на Господа.
"Ако ме любите ще спазвате моите заповеди" - казва самият Исус. Когато обичаш Божия син, заповедите не ги приемаш като обреченост, а като радост, (да зарадваш любим човек е радост, нали,колко повече Бога!).Ако не го преживееш, как да ти го опиша...
цитирай
18. анонимен - томас
18.01.2011 23:33
estirbg
ти твърдиш, че спазваш целия закон, - всичко, което е описано от битие - до откровение ли?

цитирай
19. анонимен - томас
18.01.2011 23:34
estirbg - никога ли не ти се случва да не успееш да спазиш нещо - да съгрешиш?
цитирай
20. анонимен - томас
18.01.2011 23:42
kleotemida
съветвам те да видиш това
звуци от ада
http://www.vbox7.com/play:9c06afde

Свидетелство За АДА!!!
http://www.vbox7.com/play:56391ad1

потърси в гугъл

БОЖЕСТВЕНО ОТКРОВЕНИЕ ЗА АДА
Мери Бакстър

Библията е категорична - адът съществува
цитирай
21. kleotemida - Томас, ти наистина ли вярваш, че знаеш кой точно Божи закон трябва да се спазва след Христа
19.01.2011 00:12
като си такъв всезнайко?

анонимен написа:
kleotemida, звучи смешно ако не е жалко - ти убедена ли си, че адвентистите, или които и да било други хора могат да спазват Божия закон до запетайка? - всичко ли спазват адвентистите?


и се въздържай от определения! Аз не съм от кротките божи кравички и така ще те понеса, че ще се чудиш коя те е огреяла!
Тук водим разговори, а не преливаме от пусто в празно и не се надсвирваме или надпяваме за кой е по- и най-. Ако ти е мила толкова Истината, колкото каза, ще помислиш преди да напишеш подобни думи. Човек падне от круша, па се ослуша, ти веднага тръгна да лепиш етикети и да съветваш! Я по-кротко малко!
цитирай
22. анонимен - томас
19.01.2011 00:48
kleotemida
това ми се струва, че е писано след Христос

Яков 2:10
Защото, който опази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко.

както и това


Матей 12:1-8
1 По онова време, в една събота, Исус минаваше през посевите; а учениците Му, като огладняха, почнаха да късат класове и да ядат.
2 А фарисеите, като видяха това, рекоха Му: Виж Твоите ученици вършат каквото не е позволено да се върши в събота.
3 А Той им рече: Не сте ли чели що стори Давид, когато огладня той и мъжете, които бяха с него,
4 как влезе в Божия дом и яде от присътствените хлябове, които не бе позволено да яде ни той, нито ония, които бяха с него, а само свещениците?
5 Или не сте ли чели в закона, че в съботен ден свещениците в храма нарушават съботата, и пак не са виновни.
6 Но казвам ви, че тук има повече от храма.
7 Но ако бяхте знаяли що значи тая дума: "Милост искам а не жертва", не бихте осъдили невинните.
8 Защото Човешкият Син е Господар на съботата.

и сега какво излиза - аз на Библията ли да вярвам или на хора, които си измислят каквото им се иска. Твърдиш, че не си била кротка - знаеш ли, че това ти е автогол - знаеш ли какво казва Христос?


Матей 11:29
Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите покой на душите си.
Матей 11:30
Защото Моето иго е благо, и Моето бреме е леко.

дано Бог ви даде да видите истината.
цитирай
23. анонимен - томас - "kleotemida - Томас, ти наистина ли вярваш, че знаеш кой точно Божи закон трябва да се спазва след Христа "
19.01.2011 00:50
kleotemida
би ли ми обяснила това - кой закон трябва да се спазва след Христа?

цитирай
24. estirbg - Томас, трябва да се спазват НЕОТМЕННИТЕ ДЕСЕТ БОЖИИ ЗАПОВЕДИ - ДЕКАЛОГА!
19.01.2011 08:25
И то в непроменене вид. Пак повтарям - римо-католическата църква ги е видоизменила. Незабравяйте Четвъртата заповед, която е Божия печат и е Истинския Божий ден - Съботата!!!
Прочетете постинга ми за Божия закон!
цитирай
25. анонимен - VSICHKO,KOETO SE PROPOVIADVA IZVAN BOZHIETO SLOVO E CHOVESHKI,POPSK,PAPSKI I SLOVOTO KAZVA V POSLEDNATA GLAVA NA IOANA: I VSEKI <KOITO PRITURI I IZVADI.....
19.01.2011 11:08
gospozho" estir" ,ne znaete li che GOSPOD BOG,kogato sleze na zemiata predi 2000 godini,doide da razkrie zabludite na fariseite i na segashnite popove i kardinali i e kazano "i koito pohuli DUHA,niama da mu se prosti" te tochno tova praviat,kato izmeniat SLOVOTO po ugodennachin za gnusna pechalba."BLAGODATNIA-VELIKDENSKI OGAN e falsh i zabluda,za da darzhat viarvashtite v zabluda,strah i zavisimost. i sashto taka i vie da znaete,che togava osveti vseki edin den za sabota,ot ponedelnik do nedelia.zashtoto spomnete si kolkoz primeri e dal za tova.i ne zabraviaite ,che veche sme v sedmia den,koito e sabota i vremeto e blizo.a kolkoto za dvete sataninski religii na psevdopatriarha i na psevdopapata,prosto veche se pognusiavam da gi obsazhdam. ako iskate vlezte v GOOGLE i otvorete PSEVDOPATRIARH VARTOLOMEY i prochete i sravnete.
цитирай
26. анонимен - DO KOGA SHTE NI ZABLUZHDAVAT HORA DVOINI IMENA<PO EDNO SVETSKO I PO EDNO ZABLUDITELNO>KAKVO E TOVA??? NE E LI DVULICHIE<NE SA LI PRIOMI NA SATANA TOVA?
19.01.2011 11:40
KOLKOTO I DA OBSAZHDAME<POPOVETE NIAMA DA VI OBISNIAT ZASHTO BOG E KAZAL NE SI PRAVI OBRAZ I PODOBIE IDOL I KUMIR I NE IM SE KLANIAITE i obshto s vatikanskoto KAPISHTE se obedinavat zashtoto sa razoblicheni ot BOZHIETO SLOVO oshte predi 2000 godini.PROSTO MOZHE DA SE OPISHE 2 dumi : "SVESHTENNI VERTEPI".
цитирай
27. estirbg - Анонимен №26 и 27, това е така, вярно е това,
19.01.2011 11:56
с една корекция относно Божия ден - ти казваш:"i sashto taka i vie da znaete,che togava osveti vseki edin den za sabota,ot ponedelnik do nedelia." - но това не е вярно, приятелю!
Нека довечера да ти обясня по-подробно как е според Библията, тъй като сега ми е невъзможно. :))
цитирай
28. анонимен - томас
19.01.2011 15:27
estirbg, ако обясненията ти са както за ада и пъкъла ...
цитирай
29. estirbg - Томас,
19.01.2011 17:54
Ако не те задоволяват обясненията - искай светлина от Бога! Молитвите ти няма как да не бъдат чути. Но от поведението ти под моите постинги лъха само един мрачен скептицизъм, който ще те моля да го задържиш за себе си и да не пропъждаш надеждата за спасение на хората. Надявам се да намериш по-добър учител, който ще ти разтълкува Словото КАКТО ТИ ИСКАШ!
Що се отнася за освещаването на всеки ден - това е абсурдно. Я погледни Декалога - какво е казано в Четвъртата заповед -
"8 Помни СЪБОТНИЯ ден, за да го ОСВЕЩАВАШ.(АКЦЕНТИРА СЕ САМО ВЪРХУ СЪБОТНИЯ!!! НЕГО ДА ОСВЕЩАВАШ! КЪДЕ ПИШЕ ВСЕКИ ДЕН ОТ СЕДМИЦАТА?!!)
9 ШЕСТ ДНИ ДА РАБОТИШ да работиш и да вършиш всичките си дела;
10 а на СЕДМИЯ ден, който Е СЪБОТА НА ГОСПОДА ТВОЯ БОГ, ДА НЕ ВЪРШИШ НИКАКВА РАБОТА, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова ГОСПОД БЛАГОСЛОВИ СЪБОТНИЯ ДЕН И ГО ОСВЕТИ". ИЗХОД 20:8-11(ПАК СЕ ПОДЧЕРТАВА, ЧЕ СЪБОТНИЯ ДЕН СЕ ОСВЕЩАВА!!!)
Като се представяш, че си голям тълкувател, намери ми текст в Библията, в който ПИШЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ОСВЕЩАВАМЕ ВСЕКИ ДЕН!!! СТИГА ВЕЧЕ ИНТЕРПРЕТАЦИИ!!!
цитирай
30. анонимен - томас
19.01.2011 18:32
estirbg
показал съм цитати, които говорят, че има ад и пъкъл -

не съм мрачен - съжалявам хора, като теб, които са се заблудили жестоко -

2 Коринтяни 3:14
Но техните умове бяха заслепени; защото и до днес, когато прочитат Стария завет, същото покривало остава, като не им е открито, че тоя завет преминава в Христа.

стария завет преминава в Христос -


Матей 22:36-40
36 Учителю, коя е голямата заповед в закона?
37 А Той му рече: "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум".
38 Това е голямата и първа заповед.
39 А втора, подобна на нея, е тая: "Да възлюбиш ближния си, както себе си".
40 На тия две заповеди стоят целият закон и пророците.

това са двете заповеди, които трябва да пазят хората -


Марк 12:32-34
32 И книжникът Му рече: Превъзходно, Учителю! Ти право каза, че Бог е един; и няма друг освен Него;
33 и да Го люби човек от все сърце, с всичкия си разум, и с всичката си сила, и да люби ближния си като себе Си, това е много повече от всичките всеизгаряния и жертви.
34 Исус, като видя, че отговори разумно, рече му: Не си далеч от Божието царство. И никой вече не дръзна да Му задава въпроси.

Христос не каза - пази съботата - няма нито едно място, където Христос да е казал да се пази съботата - напротив - Христос на много места не пази съботата -


Йоан 9:16
Затова някои от фарисеите казваха: Този човек не е от Бога, защото не пази съботата. А други казваха: Как може грешен човек да върши такива знамения? И възникна раздор по между им.


ако беше толкова важно да се пази съботата, мислиш ли, че Христос щеше да пази съботата?
цитирай
31. анонимен - томас
19.01.2011 18:48
Йоан 20:19
А вечерта на същия ден, първия на седмицата, когато вратата на стаята, гдето бяха учениците, беше заключена поради страха от юдеите, Исус дойде, застана посред, и каза им: Мир вам!
Деяния 20:7
И в първия ден на седмицата, когато бяхме събрани за разчупването на хляба, Павел беседваше с тях понеже щеше да отпътува на сутринта; и продължи словото си до среднощ.
1 Коринтяни 16:2
В първия ден на седмицата всеки от вас да отделя според успеха на работите си, и да го има при себе си, за да не стават събирания, когато дойда.



Колосяни 2:16
И тъй, никой да ви не осъжда за това, което ядете, или което пиете, или за нещо относно някой празник, или новомесечие, или събота;



тук изрично се казва - съботен път -


Деяния 1:12
Тогава те се върнаха в Ерусалим от хълма наречен Елеонски, който е близо до Ерусалим, на разстояние един съботен ден път.

мислиш ли, че един ден съботен път или един ден понеделничен път или един ден вторничен път е различно - нарочно е писано, че са пътували събота, за да знаят хората, че не са пазили съботата


Йоан 5:18
Затова юдеите искаха още повече да го убият; защото не само нарушаваше съботата, но и правеше Бога Свой Отец, и така правеше Себе Си равен на Бога.


Христос не пази съботата - ти днес караш хората да я пазят?????


цитирай
32. анонимен - zabludite na religiite
19.01.2011 18:49
narichash me priatelyu.blagodaria.iskash li da ti kazha ,che vie postaviate sabotnia den predi GOSPODA.i gospod e kazal"sabotata e napravena za choveka a ne chovek za sabotata.taka che tezi transformaci i sobstveni religii,kakavato sabotianstvoto,"pravoslavie i dr.pod nomer 666.sa zabludi zashtoto ne se bazirat na SLOVOTO.kakavto papata,na koito mu kolenichat proshtava grehove,moli se na hora,izdiga gi v kumiri i pravi bezbroi dr.merzostti,taka i psevdopatriarha,taka i vsiaka edna religia,kakvato e mi sabotianstvoto.zashto BOG kazva:koito prituri i otneme ot TOVA SLOVO...i koito pohuli DUHA niama da mu se prosti,e togava vashia bog ne e li sabotata,popskia bog ne e li idolite i vsichkite gnusotii,napata,ne e li sahtia bog-satana,bog na zabludite i choveshkite pouchenia?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
цитирай
33. анонимен - томас
19.01.2011 18:57
5 Но, рекоха те, някои от повярвалите между фарисейската секта станаха та казаха: Нужно е да се обрязват езичниците, и да им се заръча да пазят Моисеевия закон.
6 Тогава апостолите и презвитерите се събраха да разискват тоя въпрос.
7 И след много разпитване Петър стана та им каза: Братя, вие знаете, че в първите дни Бог избра между вас мене, щото езичниците чрез моите уста да чуят евангелското учение и да повярват.
8 И сърцеведец Бог им засвидетелствува като даде и на тях Светия Дух, както и на нас;
9 и не направи никаква разлика между нас и тях, като очисти сърцата им чрез вяра.
10 Сега, прочее, защо изпитвате Бога, та да налагате на шията на учениците хомот, който нито бащите ни, нито ние можем да носим?
11 Но вярваме, че ние ще се спасим чрез благодатта на Господа Исуса, също както и те.
12 Тогава цялото множество млъкна и слушаше Варнава и Павла да разказват какви знамения и чудеса Бог беше извършил чрез тях между езичниците.

по твоята логика - трябва да се обрязват хората и да се убиват ако се прави и днес всичко от стария завет

Изход 22:19
Всеки скотоложник непременно да се умъртви.



Левит 20:27
Също мъж или жена, която запитва зли духове, или е врач, непременно да се умъртви; с камъни да ги убият; кръвта им да бъде върху тях.

по тая логика - доста има за убиване ?!
цитирай
34. анонимен - томас
19.01.2011 19:00
анонимен написа:
narichash me priatelyu.blagodaria.iskash li da ti kazha ,che vie postaviate sabotnia den predi GOSPODA.i gospod e kazal"sabotata e napravena za choveka a ne chovek za sabotata.taka che tezi transformaci i sobstveni religii,kakavato sabotianstvoto,"pravoslavie i dr.pod nomer 666.sa zabludi zashtoto ne se bazirat na SLOVOTO.kakavto papata,na koito mu kolenichat proshtava grehove,moli se na hora,izdiga gi v kumiri i pravi bezbroi dr.merzostti,taka i psevdopatriarha,taka i vsiaka edna religia,kakvato e mi sabotianstvoto.zashto BOG kazva:koito prituri i otneme ot TOVA SLOVO...i koito pohuli DUHA niama da mu se prosti,e togava vashia bog ne e li sabotata,popskia bog ne e li idolite i vsichkite gnusotii,napata,ne e li sahtia bog-satana,bog na zabludite i choveshkite pouchenia?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????



опитвам се да им обясня, че законът е даден само за да се яви греха - и чрез пазене на закона - нито една твар няма да се спаси -


Римляни 3:20
Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона, понеже чрез закона става само познаването на греха.
Галатяни 2:16
като знаем все пак, че човек не се оправдава чрез дела по закона, а само чрез вяра в Исуса Христа, - и ние повярвахме в Христа Исуса, за да се оправдаем чрез вяра в Христа, а не чрез дела по закона; защото чрез дела по закона няма да се оправдае никоя твар.



спасяваме се чрез благодатта на Христос -

2 Тимотей 1:9
Който ни е спасил и призвал със своето призвание, не според нашите дела, а според Своето намерение и според благодатта, дадена нам в Христа Исуса преди вечните времена,

но когато четат буквално, само това, което искат да им хареса - трудно става
цитирай
35. estirbg - "Христос не пази съботата - ти днес караш хората да я пазят?" - я прочети по-внимателно
19.01.2011 19:05
Ето какво казва самият Исус:
"17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша, но да изпълня.
18 Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, НИ ЕДНА ЙОТА, НИ ЕДНА ТОЧКА ОТ ЗАКОНА НЯМА ДА ПРЕМИНЕ, докато всичко не се сбъдне."МАТЕЙ 5:17-18
Т.Е. ЗАКОНЪТ-ДЕСЕТТЕ БОЖИИ ЗАПОВЕДИ СА ВАЛИДНИ ДОКАТО ТРАЕ СВЕТЪТ, ДОКАТО ИМА НЕБЕ И ЗЕМЯ!!!!
НЕ МОЖЕ ЕДНИ ЗАПОВЕДИ ДА ИЗПЪЛНЯВАШ, А ДРУГИ - НЕ!!!
10 Защото, който опази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко.
11 Понеже Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона.
12 Така говорете и така постъпвайте като човеци, които ще бъдат съдени по закона на свободата. ЯКОВ 2:10-12

ПОМОЛИХ ТЕ ДА МИ ПРОЧЕТЕШ ПОСТИНГА "БОЖИЯТ ЗАКОН ОТХВЪРЛЕН-ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ БЪДЕ ПОГУБЕНО!"
цитирай
36. estirbg - Томас, много объркани разбирания и познания имаш, анонимният също да прочете постинга за Божия закон и КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД НЕГО, ЗАЩОТО ТЕ ОБЯСНЯВАТ СЪЩНОСТТА НА З
19.01.2011 19:13
ЗАКОНЪТ ИМА РОЛЯ ДА РАЗПОЗНАЕ ГРЕХА, НО ЗАКОНЪТ ВОДИ КЪМ ИСУС, ЕДИНСТВЕНИЯТ, КОЙТО ИМА ПРАВО ДА ГО ОПРОЩАВА ГРЕХА. НИКЪДЕ НЕ СЪМ СПОМЕНАЛА, ЧЕ ЧРЕЗ ДЕЛА МОЖЕ ДА СЕ СПАСИМ, ТОВА Е ФАРИСЕЙЩИНА...
цитирай
37. estirbg - СТИГА ВЕЧЕ БЕЗСМИСЛЕНИ ХУЛЕЩИ КОМЕНТАРИ, ЛИЧИ СИ КАКВИ "ХРИСТИЯНИ " СТЕ!!!
19.01.2011 19:21
И ЗАЩО МИ ПРЕПИСВАТЕ ВСИЧКИ КРИВОРАЗБРАНИ ЦЪРКОВНИ ИСТИНИ НА ПАПИСТИ, СЪМНИТЕЛНИ ДУХОВЕНСТВА,ТУК, ПОД ПОСТИНГИТЕ МИ, КАТО ТАКИВА НИТО СЪМ СПОМЕНАВАЛА, НИТО ЗАГАТВАЛА...
цитирай
38. estirbg - ЕТО ОЩЕ ОБЯСНЕНИЯ И ДАНО ДА РАЗБЕРЕТЕ ИСТИНАТА:
19.01.2011 19:24
В Библията срещаме два вида духовни закони:
а/ вечни и неизменни; б/с определена давност, временни.
Общо за характера на Божиите заповеди четем Пс.111:7,8:
“Делата на ръцете Му са верност и правосъдие; всичките Му заповеди са непоколебими, утвърдени са до вечни векове, като са направени във верност и правота.”
Горната класификация е по отношение на валидността във времето. А по отношение на всички аспекти на човешките задължения спрямо Бога и съчовека в Библията намираме 4 основни типа закони, които могат да бъдат систематизирани, както следва:
1. Морален закон. В литературата се среща и обозначението “Декалог”, което на гръцки означава “десетословие”. Моралният закон, състоящ се от 10 висши нравствени принципи, е същността на Божия закон и най-висшата му част. Докато всички други закони са дадени чрез Мойсей, декалогът бе произнесен на Синай с Божия глас пред народа. Бог го написа на две плочи (скрижалите на завета) и заповяда да се постави на най-святото място, във ковчега на завета, докато останалите Мойсей написа и постави отстрани на ковчега: Втор.31:24-26 и Изх.40:20:
“А когато Мойсей написа на книга думите на тоя закон дори до край, тогава Мойсей заповяда на левитите, които носеха ковчега на Господния завет, като каза: Вземете тая книга на Закона и турете я край ковчега на завета на Господа вашия Бог; и там ще бъде за свидетелство против тебе” (Втор.31:24-26).
“И като взе плочите на свидетелството, положи ги в ковчега...” (Изх.40:20).
Вечността и непроменимостта на декалога явствува от целия Нов завет и специално от думите и живота на Христос - Мат.5:17,18:
“Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона и пророците; не съм дошъл да разруша, но да изпълня.
Защото истина ви казвам: докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.”
Принципите на този закон отразяват Божия характер и са толкова непроменими, колкото и Сам Бог.
ПРОДЪЛЖАВА...
цитирай
39. estirbg - ПРОДЪЛЖЕНИЕ 1
19.01.2011 19:26
2. Церемониален (обряден) закон. Това бе цялата символична дейност за опрощаване на греховете в Ст.Завет. Имаше специално богослужебно място за жертвоприношения, наречено скиния или светилище. То бе обслужвано от свещеници и левити. Принасяха се жертви, които символизираха идещия Изкупител - Христос. И когато Христос увисна на кръста, символите отпаднаха и цялата старозаветна обрядна система се прекрати. Този въпрос е осветлен с изключителна вещина от ап. Павел в посланието му към евреите. И така, обрядният закон важеше до Христа - Евр.9:1,9-12:
“А даже при първия завет имаше постановления за богослужение, имаше и земно светилище... което е образ на сегашното време, съгласно с което се принасят дарове и жертви, които не могат да направят поклонника колкото за съвестта му съвършено чист..... плътски постановления наложени до едно време на преобразование. А понеже Христос дойде като първосвещеник на бъдещите добрини, Той влезе през по-голямата и по-съвършена скиния, не с ръка направена, сиреч не от настоящето творение, веднъж за винаги в светилището, и то не с кръв от козли и телци, но със собствената Си кръв и придоби на нас вечно изкупление.”
Това време на преобразование, за което говори нашият текст, е моментът на Христовата изкупителна жертва на Голгота.
3. Граждански закон. Намира се в Изход 21,22,23 глави. Той уреждаше правните отношения в еврейската държава. Когато еврейската държава престана да съществува като независима единица, тогава и Гражданският кодекс, съобразен с обществените условия на древния Израил като нация, загуби своята сила. Но тъй като този закон представляваше приложение на широките принципи на декалога към специфичните условия на Израил, основните правила на правда и съд и човешките етични отношения, включени в него са все още валидни.
цитирай
40. estirbg - ПРОДЪЛЖЕНИЕ 2
19.01.2011 19:28
4. Здравен закон (санитарен). Диетичните принципи заедно с други санитарни и хигиенни норми бяха предназначени от един мъдър Творец за поддържане и запазване здравето на човека. Основани на изискванията на човешкото тяло, тези принципи в никакъв случай не могат да бъдат засегнати от кръста или от изчезването на Израил като държавна единица. Всичко, което не е свързано с жертвения ритуал, а се отнася за човешкото здраве, безспорно остава валидно за християнина. Законите, които поддържаха здравето и стимулираха дълголетието преди 3 500 години, ще дадат същите резултати и днес.

Какво е “грях”. Дефиниция за грях ни е дадена от ап. Йоан 1Йоан.3:4:
“Всеки, който върши грях, върши и беззаконие, защото грехът е беззаконие.”
Кратко и ясно е казано тук: грехът е баззаконие, т.е. грехът е нарушение на закона и преди всичко на моралния закон. И така всяко нарушение на 10-те Божии заповеди с мисли, думи и дела се нарича “грях”. Познавайки добре съдържанието и смисъла на тези велики предписания, ние винаги можем правилно да оценим поведението си. Божият морален закон е даден в Изход 20:1-17 и повторен във Второзаконие 5:6-21
ОСТАВЯМ ВИ, ЗАЩОТО ИМАМ СРЕЩА ...ЩЕ ВИ ИЗТРИЯ, АКО ПИШЕТЕ НЕПРИСТОЙНИ И НЕОСНОВАТЕЛНИ НАПАДКИ!!!
цитирай
41. анонимен - томас
19.01.2011 19:42
estirbg

къде Христос или Апостолите пазиха съботата?
цитирай
42. estirbg - И ОЩЕ НЕЩО - ДВЕТЕ ГОЛЕМИ ЗАПОВЕДИ:
19.01.2011 19:43
"Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум".
Това е голямата и първа заповед.
А втора, подобна на нея, е тая: "Да възлюбиш ближния си, както себе си".
ТОВА Е ДЕКАЛОГА, СЪБРАН В ДВЕТЕ ЗАПОВЕДИ, ЗАЩО?
"Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум".
Това е голямата и първа заповед. - ВСЪЩНОСТ ТОВА СА ПЪРВИТЕ ЧЕТИРИ ЗАПОВЕДИ ОТ ДЕКАЛОГА, КОИТО УРЕЖДАТ ОТНОШЕНИЯТА ТИ СЪС СЪЗДАТЕЛЯ.
А втора, подобна на нея, е тая: "Да възлюбиш ближния си, както себе си". - ТОВА СА ОСТАНАЛИТЕ ШЕСТ ЗАПОВЕДИ ОТ ДЕКАЛОГА, КОИТО УРЕЖДАТ ОТНОШЕНИЯТА ТИ С БЛИЖНИЯ. ТАКА, ЧЕ ,ТОМАС, ТИ ПАК СОЧИШ, ЧЕ ТРЯБВА ДЕКАЛОГА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВА.ТОВА ИЗЯСНИ ЛИ ТИ СЕ СЕГА? ДЕСЕТТЕ БОЖИИ ЗАПОВЕДИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ, ЗАЩОТО:1 Йоаново 2:4
"Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него. "!!!!
ИЗЛИЗАМ!

цитирай
43. estirbg - СЛЕД СРЕЩАТА ЩЕ ТИ КАЖА ТОЧНО С ЦИТАТИ!!!ВСИЧКИ СА Я СПАЗВАЛИ, И В ЕВАНГЕЛИЯТА И В ДЕЯНИЯТА СА СПОМЕНАВА ПОНЕ НА ДЕСЕТ МЕСТА...
19.01.2011 19:46
ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО И ГЛЕДАЙ КОГА ИСУС Е ПРОПОЯДВАЛ!
цитирай
44. анонимен - томас
19.01.2011 19:46
Римляни 10:4
Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.

Христос изпълнява закона - а именно, че законът изисква смърт за греха - Христос умря, за да могат всички, които вярват в Него да живеят
цитирай
45. kleotemida - Как, Томас? Хайде обясни ми как точно само като умря, направи така, че всички, които вярват в Него да живеят?
19.01.2011 19:55
анонимен написа:
Римляни 10:4
Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.

Христос изпълнява закона - а именно, че законът изисква смърт за греха - Христос умря, за да могат всички, които вярват в Него да живеят


За това вече не се изискват цитати, а мислене. Та хайде да ми го разясниш.

И ще те помоля да не даваш такива дълги и пространни цитати, и ние вече имем търсачката (ти), а и настолни Библии имаме, та можем да прочетем кое-що.

Аааа, я да те питам още нещо. Не каза ли сам Исус:
Матей 5:18
"Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне."
??? Той какво точно имаше предвид с тези Си думи?
цитирай
46. анонимен - томас
19.01.2011 21:16
kleotemida -

Левит 17:11
Защото живота на тялото е в кръвта, която Аз ви дадох да правите умилостивение на олтара за душите си; защото кръвта е, която, по силата на живота, който е в нея, прави умилостивение.

живота е в кръвта.


1 Йоаново 1:7
Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение един с друг, и кръвта на Сина Му Исуса [Христа] ни очиства от всеки грях.



Яков 1:15
и тогава страстта зачева и ражда грях, а грехът, като се развие напълно ражда смърт.

Римляни 8:2
Защото законът на животворящия Дух ме освободи в Христа Исуса от закона на греха и на смъртта.
1 Коринтяни 15:56
Жилото на смъртта е грехът, и силата на греха е законът;

Римляни 6:23
Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.

Римляни 5:12
Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха, -
Римляни 5:21
така щото, както грехът бе царувал и докара смъртта, така да царува благодатта чрез правдата и да докара вечен живот чрез Исуса Христа нашия Господ.


kleotemida

Някой трябваше да умре за да се очистят хората от греха им - и не просто някой - а някой, който е над закона. Само Бог е над закона. Виж този клип

http://www.vbox7.com/play:28832581

Каквото и да правят хората - каквито и жертви да правят, колкото и да пазят заповедите на Бог - ако я няма жертвата на Господ Исус Христос - няма начин да се спасят - в Библията е писано, че само 3 ма човека могат да се спасят със своята си правда -

Езекиил 14:14
та ако тия трима мъже, Ное, Даниил и Иов, бяха всред нея, те щяха да избавят само своите си души чрез правдата си, казва Господ Иеова.


никой друг не може да се спаси със своята си правда - своите си дела - ако Бог реши да съди по делата -
цитирай
47. анонимен - томас
19.01.2011 21:17
kleotemida

дори нашите добри дела са като омърсена дреха пред Святия Бог -

Исая 64:6
Защото всички станахме като човек нечист, И всичката ни правда е като омърсена дреха; Ние всички вехнем като лист, И нашите беззакония ни завличат както вятъра.

цитирай
48. pevetsa - 1 Коринтяни 13 глава 1 Ако говоря с ...
19.01.2011 21:37
1 Коринтяни 13 глава
1 Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка.
2 И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм.
3 И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува.
4 Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,
5 не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,
6 не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината,
7 всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.
8 Любовта никога не отпада; другите дарби, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати.
9 Защото отчасти знаем и отчасти пророкуваме;
10 но когато дойде съвършеното, това, което е частично, ще се прекрати.
11 Когато бях дете, като дете говорех, като дете чувствувах, като дете разсъждавах; откак станах мъж, напуснал съм детинското.
12 Защото сега виждаме нещата неясно, като в огледало, а тогава ще ги видим лице с лице; сега познавам отчасти, а тогава ще позная напълно, както и съм бил напълно познат.
13 И тъй, остават тия трите: вяра, надежда и любов; но най-голяма от тях е любовта.
цитирай
49. kleotemida - Въпросите ми бяха други. Аз попитак КАК, а не ЗАЩО. Не си съчинявай въпроси, на които да си отговаряш сам.
19.01.2011 21:52
анонимен написа:
kleotemida

дори нашите добри дела са като омърсена дреха пред Святия Бог -

Исая 64:6
Защото всички станахме като човек нечист, И всичката ни правда е като омърсена дреха; Ние всички вехнем като лист, И нашите беззакония ни завличат както вятъра.



Ти поради това ли си позволи да кажеш това:

"Христос не пази съботата - ти днес караш хората да я пазят?????"

Даваш ли си сметка какво казваш с това изречение???
цитирай
50. tomas1 - томас
19.01.2011 22:08
kleotemida
казах това, защото Исус не е пазил съботата - покажи ми къде Исус е пазал съботата?
цитирай
51. kleotemida - Научи се да отговаряш на въпроси! И не ми отговаряй с въпроси!
19.01.2011 22:19
tomas1 написа:
kleotemida
казах това, защото Исус не е пазил съботата - покажи ми къде Исус е пазал съботата?


Не те питах защо си го казал, а знаеш ли какво каза с тези си думи?
цитирай
52. tomas1 - kleotemida - съветвам те да четеш ...
19.01.2011 22:21
kleotemida - съветвам те да четеш Библията и не да се опитваш да доказваш теза, която на тебе ти харесва - закона е изпълнен -

Римляни 10:4
Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.
Римляни 13:8
Не оставайте никому длъжни в нищо, освен един друг да се обичате, защото, който обича другиго, изпълнява закона.
Римляни 13:10
Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона.

Христос казва това

Йоан 7:19
Не даде ли ви Моисей закона? но пак никой от вас не изпълнява закона. Защо искате да Ме убиете?

никой от хората не е изпълнявал закона - да не мислите, че вие днес ще го изпълните????
цитирай
53. estirbg - Томас, ето ти цитати, които показват,че Исус е спазвал Съботата, както и учениците Му:
19.01.2011 22:29
"И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая си влезе в синагогата един съботен ден и стана да чете." Лука 4:16

"И дохождат в Капернаум; и незабавно в съботата Исус влезе в синагогата и поучаваше" Марко 1:21

" И в друга събота влезе в синагогата и поучаваше; и там имаше един човек, чиято дясна ръка бе изсъхнала" Лука 6:6

И като замина оттам, дойде в синагогата им.
И ето човек с изсъхнала ръка; и, за да обвинят Исуса, попитаха Го казвайки: Позволено ли е човек да изцелява в събота?
Той им каза: Кой човек от вас, ако има една овца, и тя в съботен ден падне в яма, не ще я улови и извади?
А колко е по-скъп човек от овца! Затова позволено е да се прави добро в съботен ден.
Тогава казва на човека: Простри ръката си. И той я простря; и тя стана здрава като другата. " Матей 12:9-13

"Защото ерусалимските жители и техните началници, като не Го познаха, а без да разберат пророческите думи, които се прочитат всяка събота, изпълниха ги като Го осъдиха." Деяния на апостолите 13:27

"Когато си излизаха [из юдейската синагога, езичниците] ги молеха да им се проповядват тия думи и следващата събота." Деяния на апостолите 13:42

За тази вечер толкова! Лягам си!!!
цитирай
54. tomas1 - това, че е чел в събота, не значи, че е ...
19.01.2011 22:43
това, че е чел в събота, не значи, че е пазил съботата - да не мислиш ,че само събота е чел?

четенето в събота не доказва нищо - според закона не трябва да пътуват много в събота - а явно е идвал от друго място за да дойде в Назарет и Капернаум - освен това Господ Исус Христос не пропуска нищо - обяснява подробно и за прелюбодейството и това, че отпада око за око зъб за зъб и за пияниците и за всеки грях - само за съботата не споменава никаде да се пази - напротив - фарисеите казват "нямаш право да дигаш постелката си в събота" - Исус казва - стани и си вдигни постелката и ходи


Йоан 5:8
Исус му казва: Стани, дигни постелката си и ходи.
Йоан 5:9
И на часа човекът оздравя, дигна постелката си, и започна да ходи. А тоя ден беше събота.
Йоан 5:10
Затова юдеите казаха на изцеления: Събота е, и не ти е позволено да дигнеш постелката си.

цитирай
55. kleotemida - Ти не ме съветвай какво да правя, защото аз не чета Библията с търсачката.
19.01.2011 22:50
tomas1 написа:
kleotemida - съветвам те да четеш Библията и не да се опитваш да доказваш теза, която на тебе ти харесва - закона е изпълнен -

Римляни 10:4
Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.
Римляни 13:8
Не оставайте никому длъжни в нищо, освен един друг да се обичате, защото, който обича другиго, изпълнява закона.
Римляни 13:10
Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона.

Христос казва това

Йоан 7:19
Не даде ли ви Моисей закона? но пак никой от вас не изпълнява закона. Защо искате да Ме убиете?

никой от хората не е изпълнявал закона - да не мислите, че вие днес ще го изпълните????


И ти зададох въпроси, не ти развивах, нито ти доказвах тези.

Не си въобразявай излишности, нито си притуряй на написаното от мен!

Написах ти 2-3 въпроса, които нямат нищо общо нито с отговорите ти, нито с цитатите, които копира. Така че не ми се прави на интересен. Ако можеш отговори ми, ако не можеш, кажи простичкото - "Не зная." Незнанието не е грях, грях е гордостта, високомерието и чувтсвото за превъзходство и непогрешимост...
цитирай
56. kleotemida - Не доказва ли?
19.01.2011 22:57
tomas1 написа:
това, че е чел в събота, не значи, че е пазил съботата - да не мислиш ,че само събота е чел?

четенето в събота не доказва нищо - според закона не трябва да пътуват много в събота - а явно е идвал от друго място за да дойде в Назарет и Капернаум - освен това Господ Исус Христос не пропуска нищо - обяснява подробно и за прелюбодейството и това, че отпада око за око зъб за зъб и за пияниците и за всеки грях - само за съботата не споменава никаде да се пази - напротив - фарисеите казват "нямаш право да дигаш постелката си в събота" - Исус казва - стани и си вдигни постелката и ходи


Йоан 5:8
Исус му казва: Стани, дигни постелката си и ходи.
Йоан 5:9
И на часа човекът оздравя, дигна постелката си, и започна да ходи. А тоя ден беше събота.
Йоан 5:10
Затова юдеите казаха на изцеления: Събота е, и не ти е позволено да дигнеш постелката си.



Матей 12:8
Защото Човешкият Син е Господар на съботата.

и защото:

Марк 2:27
И каза им: Съботата е направена за човека, а не човек за съботата;

Но, ако нещо е направено от Бог за човека, той трябва ли да го похаби, да го захвърли, да го подмени с човешки дар и да се кланя на този човешкия дар, а да не тачи Божият?
цитирай
57. estirbg - Вярвай си Тома в твоите тълкувания - жив и здрав бъди! Помни! Скоро ще стане ясно кой е крив и кой прав!
19.01.2011 22:57
Такова извъртане и отричане на Истината е повече от фарисейско. Така да рита и да се бори срещу Съботата, Истинския Божий ден може само един, който винаги е искал да заличи и омаловажи Творческата съзидателна роля на Твореца...

цитирай
58. tomas1 - kleotemida Евреи 7 :12-28...
19.01.2011 23:16
kleotemida

Евреи 7 :12-28

виж това
и това
Галатяни 3:20-27
20 Но ходатаят не ходатайствува за един; а Бог, Който дава обещание, е един.
21 Тогава, законът противен ли е на Божиите обещания? Да не бъде! Защото, ако беше даден закон, който да може да оживотвори, то наистина правдата щеше да бъде от закона.
22 Но писанието затвори всичко под грях, та обещанието, изпълняемо чрез вяра в Исуса Христа, да се даде на тия, които вярват.
23 А преди да дойде вярата ние бяхме под стражата на закона, затворени до времето на вярата, която имаше да се открие.
24 Така, законът стана за нас детеводител, да ни доведе при Христа, за да се оправдаем чрез вяра.
25 Но след идването на вярата не сме вече под детеводител.
26 Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа.
27 Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, с Христа сте се облекли.

цитирай
59. tomas1 - estirbg фарисеите спазваха с...
19.01.2011 23:33
estirbg
фарисеите спазваха съботата и видя до къде я докараха -

2 Коринтяни 3:6
Който ни и направи способни като служители на един нов завет, - не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява.
цитирай
60. kleotemida - Ти май едно си знаеш, едно си баеш. А като го баеш по този начин дали го разбираш? Смисълът му имам предвид.
19.01.2011 23:42
tomas1 написа:
kleotemida

Евреи 7 :12-28

виж това
и това
Галатяни 3:20-27
20 Но ходатаят не ходатайствува за един; а Бог, Който дава обещание, е един.
21 Тогава, законът противен ли е на Божиите обещания? Да не бъде! Защото, ако беше даден закон, който да може да оживотвори, то наистина правдата щеше да бъде от закона.
22 Но писанието затвори всичко под грях, та обещанието, изпълняемо чрез вяра в Исуса Христа, да се даде на тия, които вярват.
23 А преди да дойде вярата ние бяхме под стражата на закона, затворени до времето на вярата, която имаше да се открие.
24 Така, законът стана за нас детеводител, да ни доведе при Христа, за да се оправдаем чрез вяра.
25 Но след идването на вярата не сме вече под детеводител.
26 Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа.
27 Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, с Христа сте се облекли.



И това на кой от моите въпроси е отговор?

Но и това, че сме се облекли в Христа какво значи според теб?
Че сме станали господари на съботата ли?
Или че имаме право нещо, което Бог е направил за нас да го заменим с друго - човешко и да възхваляваме него.


п.п. Странното е знаеш ли кое, че аз не съм адвендистка, но четейки точно Библията започнах да си задавам този въпрос относно съботата и защо се случи така, че нейният морален и духовен смисъл бе преместен точно в неделята - денят на Слънцето, на Юпитер и на един куп езически богове.
цитирай
61. анонимен - томас
20.01.2011 00:46
kleotemida
ами чети по-задълбочено Библията - Христос на много места пък и Апостолите казват ясно нещата - в крайна сметка - ти си избираш на какво да вярваш - аз предпочитам да вярвам на Божието Слово.
цитирай
62. estirbg - Томас,
20.01.2011 00:48
Фарисеите не спазваха съботата, така както Бог желаеше, а бяха я превърнали в непосилно бреме за еврейския народ. Бяха я натоварили с толкова безсмислени изисквания и ритуали, че сега ако ги прочетете, ще останете изумени от пълният идиотизъм на "притурените" човешки закончета върху Божията събота. (например - грях е да ходиш с подметки на сандалите си в събота, защото това било "работа")...
Исус дойде точно в този момент - да разкрие истинската същност на Четвъртата заповед, Деня на Творецакато, открито обвини главните духовници в изкривяването на смисъла и значението нa Господната Събота и разобличи лицемерието им директно:
Матей 23:13
"Но горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото затваряте небесното царство пред човеците, понеже сами вие не влизате, нито влизащите оставяте да влязат. "
Това е едната крайност.
Днес ние сме в другата крайност - най-спокойно и безсъвестно отричаме и отхвърляме Божия ден, като ненужен и излишен, което е грях и опорочаване на Божия закон.
Исусовият план беше всички негови последователи да се радват на седмия ден, съботата. Той заповяда със специална заповед всички Негови последователи да освещават седмия ден от седмицата, признавайки Го по този начин за Творец. Така, че Съботата е един мемориал на сътворението. Всички, които празнуват друг ден, почитат друг бог, защото човек няма право да променя четвъртата заповед, също тъй както няма право да променя и първата.
цитирай
63. kleotemida - Томас, аз мисля, че споменах точно Библията за собствените си изводи.
20.01.2011 09:26
анонимен написа:
kleotemida
ами чети по-задълбочено Библията - Христос на много места пък и Апостолите казват ясно нещата - в крайна сметка - ти си избираш на какво да вярваш - аз предпочитам да вярвам на Божието Слово.


Но пък ти ми правиш впечатление на човек, който хем се напъва да дава акъл, хем го прави поврътливо, когато трябва да дава отговори на въпроси, свързани с Библията, хем дава цитати, но без дори да си направи труда да вникне в тях или да ги осмисли. Като са ти толкова ясни нещата защо не напишеш тези ясноти със свои думички, а не само да цитираш и то доста често с цитати, които нямат нищо общо със зададения въпрос. Смяташ ли, че така обслужваш Истината? Или даваш някаква яснота по нея?

Христос каза: "бъдете незлобиви като гълъбите", но преди това със същата тежест каза и: "бъдете мъдри като змиите".

Апостолите се обръщаха към християните с наставления и ги карахе да се наставляват, а не да воюват помежду си и да се съдят.

Можеш ли наистина са се включиш в диалога тук точно по този начин?
цитирай
64. анонимен - ZABLUDITE NA RELIGIITE
20.01.2011 11:30
koe e nastavlenie i koe e voyuvane ? ne e li SLOVOTO,koeto pokazva koe e istina i koe e zabluda ? ne li zabluda da postavish sabotnia den predi BOGA ? promeni li tazi zapoved ,kato kaza:CHOVESHKIA SIN e gospodar i na sabotata ??? vseki den ne e li BOZHI den.ne navlezohme li veche v sedmia den ? ne e li kogato rabotish,da rabotish ugodno BOGU i kogato pochivash da bade saglasno NEMU ???vnimavaite,zashtoto sedmiat den e den na otdavane na zasluzhenoto na vsekimu spored delata /ako sa ot viara ili ot zabluda ili ot umishleno zlo.i kakvo shte stane ako na niakoi mu hrumne da osnove carkva osnovana na edna zapoved ?kakavo shte stane ako osnovesh carkva nazapovedta primerno-"NE KRADI" koia e parvata zapoved???????? ne e li HRISTOS ,koito osnovava carkvata si v osnova na ISTINATA.vnimavaite,che vsiaka raznovidnost na istinata e lazha.i zashto kazvate,che drugite sa v religii /zabluda/,sverete i vasheto delo dali e istinno spriamo BOZHIETO SLOVO.i za posledno shte citiram vas gospozho "estir",kadeto kazvate i davate primeri: luka 4:1 6,6: marko 1:21.ta vie da obiasnite kakvo e mislil GOSPOD,znaesh li che ako azi kazha che TOY e iskal ponezhe imalo mnogo hora i zatova e propovidval luka 4:1,shte bade moe talkovanie.po-dobre vizh koi e GOSPODARIA na sabotata i" sabotata e napravena za choveka a ne choveka za sabotata.ako sa vi zabluzhdavali niakoi psevdopastiri,koito izdigat sabotata za bog,taka pravi i vartolomey,sluzhesht na religiata s nai-mnogo zabludi i nai-bogata na cirkovi nomera,vzaimnopodkrepiashti se s psevdopapata i dvamata sluzhiteli na sataninski zabludi i izpolzvaiki BOZHIETO IME.
цитирай
65. анонимен - ЕХОООО, ЗАБЛУДЕНИЯ ТИ ДОКОГА ЩЕ ПИШЕШ НА ТАЯ МАЙМУНИЦА????
20.01.2011 12:09
анонимен написа:
koe e nastavlenie i koe e voyuvane ? ne e li SLOVOTO,koeto pokazva koe e istina i koe e zabluda ? ne li zabluda da postavish sabotnia den predi BOGA ? promeni li tazi zapoved ,kato kaza:CHOVESHKIA SIN e gospodar i na sabotata ??? vseki den ne e li BOZHI den.ne navlezohme li veche v sedmia den ? ne e li kogato rabotish,da rabotish ugodno BOGU i kogato pochivash da bade saglasno NEMU ???vnimavaite,zashtoto sedmiat den e den na otdavane na zasluzhenoto na vsekimu spored delata /ako sa ot viara ili ot zabluda ili ot umishleno zlo.i kakvo shte stane ako na niakoi mu hrumne da osnove carkva osnovana na edna zapoved ?kakavo shte stane ako osnovesh carkva nazapovedta primerno-"NE KRADI" koia e parvata zapoved???????? ne e li HRISTOS ,koito osnovava carkvata si v osnova na ISTINATA.vnimavaite,che vsiaka raznovidnost na istinata e lazha.i zashto kazvate,che drugite sa v religii /zabluda/,sverete i vasheto delo dali e istinno spriamo BOZHIETO SLOVO.i za posledno shte citiram vas gospozho "estir",kadeto kazvate i davate primeri: luka 4:1 6,6: marko 1:21.ta vie da obiasnite kakvo e mislil GOSPOD,znaesh li che ako azi kazha che TOY e iskal ponezhe imalo mnogo hora i zatova e propovidval luka 4:1,shte bade moe talkovanie.po-dobre vizh koi e GOSPODARIA na sabotata i" sabotata e napravena za choveka a ne choveka za sabotata.ako sa vi zabluzhdavali niakoi psevdopastiri,koito izdigat sabotata za bog,taka pravi i vartolomey,sluzhesht na religiata s nai-mnogo zabludi i nai-bogata na cirkovi nomera,vzaimnopodkrepiashti se s psevdopapata i dvamata sluzhiteli na sataninski zabludi i izpolzvaiki BOZHIETO IME.


ЗА ТЕБ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК НЯМА ЛИ? КОЙ СПОРЕД ТЕБ Е ДЛЪЖЕН ДА ТИ ЧЕТЕ ШЛЬОКАВИЦАТА, НА КОЯТО ПИШЕШ???

Аз лично след първия ти пост не я чета. Човек, който не може да пише на собствения си език и да се изразява на него, не си заслужава да бъде четен!
цитирай
66. tomas1 - kleotemida аз казах каквото имах ...
21.01.2011 18:07
kleotemida
аз казах каквото имах да кажа - ти се опитваш да си вадиш изводи без да познаваш Библията или ако я познаваш игнорираш очевидни неша - ако искаш да разбереш каква е истината - чети Библията - наред всичко - не от тук от там и да объркваш себе си и хората
цитирай
67. анонимен - Само на мен ли ми прави впечатление
22.01.2011 11:55
Но какво прави такава тема в раздел Бизнес???
цитирай
68. kleotemida - И аз Томас, но не кавото имах да кажа, а което беше нужно да кажа!
22.01.2011 18:23
tomas1 написа:
kleotemida
аз казах каквото имах да кажа - ти се опитваш да си вадиш изводи без да познаваш Библията или ако я познаваш игнорираш очевидни неша - ако искаш да разбереш каква е истината - чети Библията - наред всичко - не от тук от там и да объркваш себе си и хората

А дали аз игнорирам или ти, времето ще покаже.
цитирай
69. estirbg - Това са общочовешки истини, приятелю анонимен №68
22.01.2011 19:02
Постингите ми са "пътуващи" по категориите и са валидни за всички хора. Даже и за заетите в бизнеса. Божиите послания са особено нужни и актуални днес, когато сме съвсем в края на времената, преди да се стоварят обявените в "Откровението на Йоана" язви над човечеството. Мисията ми е да предупредя всички мои сънародници (ако можеше и цялото човечество) за готвените измами от Луцифер, чрез неговите агенти в човешка плът. Заедно с това няма как да не отворя и мъдрите страници на Словото, което е както за спасение, така и за изобличение. Не се сърди приятелю, първо сме човеци, после бизмесмени, поети, историци, политици и всичко друго, което ни е отредено на този свят.
Днес ние всички, независимо дали желаем или не, сме участници в един грандиозен последен заключителен спектакъл, който ще определи нашата вечна участ. Бог е изпратил своите човешки посредници да предупредят забързания и улисан свят в грижи и суети да отвърне поглед от хоризонталните си възприятия. Сега погледът ни повече от всякога трябва да бъде насочен нагоре, към Създателя и Неговите Повеления.Струва си да знаем какво ще ни се случи, ако не се вслушаме в тях...Не го приемай като заплаха, а като истина, която е за спасение, а не погубление.

цитирай
70. анонимен - Много благодаря за мисията ти
22.01.2011 21:16
Но отдавна науката е доказала че бог няма, че библията е пълна с протвиречия и глупости. Вместо да се хабя да пиша - изгледай това:
http://www.youtube.com/watch?v=Pk0K1zgCDtE
Имам предвид, че оценявам загрижеността ти за безсмъртната ми душа, но не смяташ ли, че точно това натрапване на някакви измислици е доста отблъскващо? Както аз не идвам на събранията ви да ви говоря за еволюцията или за откритията на Стивън Хокинг, че няма нужда от бог, така и вие не би трябвало да разводнявате категориите.
П.С. И все пак - ако искате да си базирате живота на брътвежите на пра-исторически шизофреници- ваш си е избора.
цитирай
71. estirbg - Горчиво е пророчеството, което се изпълнява и в твоите думи, приятелю:
22.01.2011 21:44
"Обаче, когато дойде Човешкият Син ще намери ли вяра на земята?" Лука 18:8

Самият Исус ни насърчава: "Имайте вяра в Бога.
23 Истина ви казвам: Който рече на тая планина: Дигни се и хвърли се в морето, и не се усъмни в сърцето си, но повярва, че онова, което казва, се сбъдва, ще му стане.
24 Затова ви казвам: Всичко каквото поискате в молитва вярвайте, че сте го получили, и ще ви се сбъдне.
25 И когато се изправите на молитва, прощавайте, ако имате нещо против някого, за да прости и Отец ви, Който е на небесата, вашите прегрешения.
26 [Но ако вие не прощавате, то нито Отец ви, Който е на небесата, ще ви прости съгрешенията]."

Нека и аз да ти препоръчам една чудесна лекция за вярата, на проф. Veith, а що се отнася до науката, тя ДОКАЗВА, че има БОГ. Това което гледаш са жълти Луциферски пропаганди! Пълно е тях в youtube.

http://mediaset.sdasofia.org/MEDIA%20SET/LASTNEWS/Total%20Onslaught%20Mini%20Series/1.0FaithSub.avi
цитирай
72. анонимен - Коя по-точно наука?
23.01.2011 18:30
Дай ми една сериозна публикация? Докато аз ти давам референции към най-умния човек жив днес - Стивън Хокинг.
Религията иска от хората да спрат да използват точно най-големия дар на еволюцията - ума. Трябва сляпо да вярваш без доказателства. Само така хората са лесно манипулируеми. Е... всеки сам си гради живота. Но както казах - не харесвам на всички религиозни тов, че искат насила да си наложат вижданията. И нищо друго не приемат - като коне с капаци. Те са прави.
цитирай
73. estirbg - В момента не мога да ти дам линк
23.01.2011 19:03
Може ли в близките дни да се "поогледам" за материали и да ти ги представя?
цитирай
74. анонимен - томас
23.01.2011 21:43
70. анонимен

http://istina-za-spasenie.narod.ru/kakvo_ne_tryabva_da_pravim/evolyutsiya_ili_stvorenie_/

Еволюция или Сътворение

ти виждал ли си на какво прилича този плужек хокинс - колко е обезобразен от Бог - това ли ти е примера - някой побъркан психопат?

Еволюция не съществува - няма нито един друг еволюирал вид - само уж маймуните. Даже и дарвин се отказва от лъжливата си теория, няма междинни звена от никой вид - не само при човека, да не говорим, че еволюцията се занимава с живите организми - но не може да даде отговор на въпроса как е възникнал живота - никой еволюционист не може да даде отговор на тоя въпрос - голяма част от науката днес се използва за заблуждение на обществото
цитирай
75. kleotemida - Анонимен, аз ще ти отговоря, когато ти ми отговориш на ей този въпрос:
23.01.2011 22:13
Защо в "Кратка история на времето", той твърдеше, че законите на науката не отричат непременно ролята на Твореца в създаването на света? Там той написа: "Ако открием завършена теория, това ще е абсолютният триумф на човешкия разум, защото ще сме наясно с Божия промисъл" - писа тогава физикът. Той добави: "Вярата е нещо отвъд това... както аз гледам вселената, така и други хора, разбиращи повече от мен от космология и математика, я гледат през погледа на вярата. Те я виждат също като във висока степен съответстваща на човешките схващания за Бог и Творението."

Та защо милият ни и изключително умен професор се изметна?
цитирай
76. анонимен - томас
23.01.2011 22:43
70. анонимен -

виж тоя клип
Еволюция или сътворение
http://www.vbox7.com/play:700bf94b
цитирай
77. kleotemida - По същата причина и аз не харесвам атеистите-еволюционисти
23.01.2011 23:09
анонимен написа:
Дай ми една сериозна публикация? Докато аз ти давам референции към най-умния човек жив днес - Стивън Хокинг.
Религията иска от хората да спрат да използват точно най-големия дар на еволюцията - ума. Трябва сляпо да вярваш без доказателства. Само така хората са лесно манипулируеми. Е... всеки сам си гради живота. Но както казах - не харесвам на всички религиозни тов, че искат насила да си наложат вижданията. И нищо друго не приемат - като коне с капаци. Те са прави.


Не стига, че не могат да изровят свързващите си звена от амебата, пардон от зелената еугленка или чехълчето до маймуната, ами и смятат 95% от населението на земята за коне с капаци и дори идиоти. Та освен празнословието, къде ви са еволюционистките доказателства?

Опс, за малко да пропусна. Ти други физици освен Хокинг четеш ли?
цитирай
78. анонимен - Естествено, че чета
24.01.2011 16:47
Точно същия въпрос щях да ви задам - вие освен религиозна литература друго четете ли? Кога за последен път видя по National Geografic или по Дискавъри да говорят за креационизма (освен с хиляди доказателства да го отричат).
За ваша информация - аз съм ИТ специалист с интереси в астрономията и физиката. Сега карам просто от интерес втора магистратура в католическия университет в Льовен (нанофизика). И не се бъркайте от името - католически е просто по наследство. Живот и здраве стажа ми ще е точно в института ЦЕРН, който окончателно ще ви закопае идиотските вярвания.
Как да ви уважава човек, като точно религиозни фанатици като вас стрелят по стъклата на първите телескопи, защото щяло да се види, че земята е на милиони години, не на хиляди както пише в идиотската библия. Що за идиот трябва да си - насилствено да искаш човечеството да тъне в невежество.
И ще оценя ако отговорите на противоречията в Библията от предаването на Пен и Телър :), чийто линк постах по-горе.
цитирай
79. estirbg - Приятелю, анонимен, не се гневи!
24.01.2011 18:55
Ето един много богат сайт поне с десетина филми, които ще изяснят недоуменията и съмненията! Най-добре е всички да гледаш. Междудругото аз не съм имала време да се запозная с тях, тъй като това което виждам около мен, природата, живия свят, докоснати от Твореца са ми достатъчни. А молекулярната биология първа ме доведе до Създателя. Учебниците ми бяха първите библии, коита ме подтикнаха да търся Гения на мирозданието...
Ето и сайта:

http://thelastnews.net/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=7&Itemid=53&lang=bg

цитирай
80. kleotemida - Що за идиот може да си мисли, че вярат в Бога е водене на човечеството към невежество?
24.01.2011 23:12
Хммм, може би само тези, които живетя с представата за вярата още от времето на инквизицията... :))). Горко им!

анонимен написа:
Точно същия въпрос щях да ви задам - вие освен религиозна литература друго четете ли? Кога за последен път видя по National Geografic или по Дискавъри да говорят за креационизма (освен с хиляди доказателства да го отричат).
За ваша информация - аз съм ИТ специалист с интереси в астрономията и физиката. Сега карам просто от интерес втора магистратура в католическия университет в Льовен (нанофизика). И не се бъркайте от името - католически е просто по наследство. Живот и здраве стажа ми ще е точно в института ЦЕРН, който окончателно ще ви закопае идиотските вярвания.
Как да ви уважава човек, като точно религиозни фанатици като вас стрелят по стъклата на първите телескопи, защото щяло да се види, че земята е на милиони години, не на хиляди както пише в идиотската библия. Що за идиот трябва да си - насилствено да искаш човечеството да тъне в невежество.
И ще оценя ако отговорите на противоречията в Библията от предаването на Пен и Телър :), чийто линк постах по-горе.


Ще ти отговоря по противоречията, когято ти ми покажеш на картинки всички свързващи звена в еволюцията, младежо :). Все пак аз първа повдигнах въпроса за доказателствата.

National Geografic и Дискавъри... хахахаха, ти от тях ли се образоваш? Само не ми давай утвърдителен отговор, щото съвсем ще се разхиля. Ха, кажи сега как да те уважава човек като учен? М?
цитирай
81. estirbg - Приятелю, анонимен №78
26.01.2011 23:52
Успя ли да се запознаеш с филмовата колекция, която ти препоръчах?
Нищо не сподели...
цитирай
82. estirbg - Томас,
28.01.2011 19:08
набързо прегледах клиповете за ада и мога да ти кажа от кого са режисирани и по чий сценарий, да не говорим, че нямат абсолютно никаква библейска основа и са продукции за храна на наивниците - това е визиуализация на доктрината на римокатолическата църква за ада. Всички тези чудовища, дето ги филмират са с цел - всяване страх и подчинение. Използва се Библейското слово, за да се постигне по-силен ефект на достоверност и съвсем да обърка тези, дето не са наясно със Светото Писание. Да не забравяме, че и Сатана цитираше Словото и искаше да заблуди дори Исус...колко повече могат да бъдат заблудените хора. И когато князът на злото го провокираше с библейски думи Исус как го разобличаваше - пак със Словото, нали, но не взета само една фраза или част от мисъл(както правеше Синът на погибелта), а като цитираше истинската фраза със нейното недвусмислено значение. Така, че моля те, не внушавай на хората тези смразяващи Луцифериански страхове.
цитирай
83. tomas1 - томас
30.01.2011 01:00
Библията е категорична за съществуването на ада
цитирай
84. estirbg - Томас, щом със Словото не успях да те убедя, че не е така,
30.01.2011 08:53
вярвай в чудовищата и вечния ад.
Аз пък ще се постарая с постингите си хората да не питат къде е ада, а как да се спасят от огнената геена. :)))
цитирай
85. amity - АД, ПЪКЪЛ, РАЙ - КАКВО КАЗВА БИБЛИЯТА ЗА ТЯХ!
06.02.2011 13:16
Томас,

Божието слово казва:

Матей 16:27 Защото Човешкият Син ще дойде в славата на Своя Отец със Своите ангели; и тогава ще въздаде на всеки според делата му.

Кога ще дойде Исус? При Второто пришествие.

Какво ще направи? Ще въздаде на всеки според делата.

Хайде сега да помислим. Ако има ад според разбиранията на съвременното християнство, излиза, че в момента неправедните се мъчат. Ако е така, при Второто пришествие Исус ще дойде, ще ги измъкне от мъките и ще каже, че е открил, че са виновни и ги праща на мъки... Това няма да е присъда, а гавра!
Думите на Спасителя са пределно ясни: Когато дойде, ТОГАВА ще въздаде на всеки според делята му. Не по-рано.
цитирай
86. amity - АД, ПЪКЪЛ, РАЙ - КАКВО КАЗВА БИБЛИЯТА ЗА ТЯХ!
06.02.2011 13:22
анонимен написа:
Но отдавна науката е доказала че бог няма, че библията е пълна с протвиречия и глупости. Вместо да се хабя да пиша - изгледай това:
http://www.youtube.com/watch?v=Pk0K1zgCDtE
Имам предвид, че оценявам загрижеността ти за безсмъртната ми душа, но не смяташ ли, че точно това натрапване на някакви измислици е доста отблъскващо? Както аз не идвам на събранията ви да ви говоря за еволюцията или за откритията на Стивън Хокинг, че няма нужда от бог, така и вие не би трябвало да разводнявате категориите.
П.С. И все пак - ако искате да си базирате живота на брътвежите на пра-исторически шизофреници- ваш си е избора.

Да приемем, че Бог не съществува. Как ще си обясниш, че една безмозъчна природа се е изхитрила да направи такива сложни организми като хората, а освен това ги е създала мъж и жена, които няма как да създадат деца, ако "не си пасват" на 100%? Освен това , самите те би трябвало да бъдат деца, преди да станат родители. Та бих те задал популярния въпрос за кокошката и яйцето по друг начин: Кое е първото - бащата и майката, или децата? Ако са бащата и майката, значи са се появили , без да бъдат деца, но за да станат родители, е трябвало да минат през детската възраст. А ако са най-напред децата, то кой ги е създал, след като са нямали родители? Излиза, че природата не е помислила по този въпрос и ни обърква... :)
цитирай
87. amity - АД, ПЪКЪЛ, РАЙ - КАКВО КАЗВА БИБЛИЯТА ЗА ТЯХ!
06.02.2011 13:33
анонимен написа:
Znachi , spored vas i Hristos e nechestiv , tyi kato v Bibliata pishe , che e sliezyl za 3 dena v ada !!!
Estir , vsichko tova deto pishesh E obiasneniata i viarvaniata na svidetelite na Iehova - nishto losho - no mislia , che bi triabvalo da pojasniavash tozi fakt , tyi kato znaesh mnogo dobre , che mejdu nas - pravoslavnite i vie - imame niakoi razliki v nachina po koito viarvame v Hristos i tylkuvame Bibliata ! Niamam absolutno nikakvo namerenie da te obidia i NE vi mrazia , no e hubavo da kazvash istinata i da dadesh vyzmojnost ta na choveka koito e sreshtu tebe da znae s kogo razgovaria i sam da izbere dali shte se vslusha v tova koeto govorish ili ne !
pozdravi - Alex


Алекс,


Разликата се състои в това, кой на какво вярва. Православните вярват на преданията и на апокрифните книги в Библията. Ако вярваха на Господ Исус Христос, нямаше да се подвеждат от думите на Сатана "Никак няма да умрете". След грехопадението Бог каза на Адам: "Понеже си пръст, в пръстта ще се върнеш". Не му каза: "Тялото ти ще отиде в пръстта, а ти ще останеш да пееш на четири гласа в Рая". Единствено Бог е безсмъртен. Ако ние бяхме безсмъртни и имахме душа в смисъла, който се влага от езическите религии, тогава и без Бог бихме били живи. Само че Библията казва: "Душата, която съгреши, ТЯ ЩЕ УМРЕ". (Езекиил 18:4).Тотално и пълно прекратяване на съзнанието на човека. Има ли смисъл Исус да пожертва живота Си, ако няма да ни избави от смъртта? Ще дам пример. когато отидеш на пазар и ти дадат развален домат, можеш да го смениш само за друг домат, нали? но няма да можеш да го смениш за банан или за портокал. Така Исус даде живота Си, за да можем и ние да живеем. Ако ние можехме да живеем без тела, щеше да бъде безсмислено да умира, защото нямаше в какво да ни замести.
цитирай
88. анонимен - томас
18.03.2011 17:27
amity
никой не ти е казал, че неправдите се мъчат -

1. От грехопадението насам всички хора страдат - боледуват, умират, гладуват и т.н. - в една или друга степен - даже и да са повярвали в Бог - животът на земята не е идеален - идеален ще стане в царството на Господ Исус Христос
2. страданията от пъкъла въобще не могат да се сравнят с условият на земята - въпреки нашите грехове - Бог ни е дал много прекрасни неща - вода, топлина, която е точно нужната ни за живот - прекрасни плодове, зеленчуци и много други неща - в пъкъла няма такива неща
цитирай
89. анонимен - томас
18.03.2011 17:31
има едно нещо, което се нарича втора смърт


Откровение 2:11
Който има ухо, нека слуша, що говори Духът към църквите: Който победи, няма да бъде повреден от втората смърт.
Откровение 20:6
Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.
Откровение 20:14
И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт.
Откровение 21:8
А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.


смърт на душата - отделяне завинаги от Господ
цитирай
90. amity - amity никой не ти е казал, че не...
19.03.2011 10:58
анонимен написа:
amity
никой не ти е казал, че неправдите се мъчат -

1. От грехопадението насам всички хора страдат - боледуват, умират, гладуват и т.н. - в една или друга степен - даже и да са повярвали в Бог - животът на земята не е идеален - идеален ще стане в царството на Господ Исус Христос
2. страданията от пъкъла въобще не могат да се сравнят с условият на земята - въпреки нашите грехове - Бог ни е дал много прекрасни неща - вода, топлина, която е точно нужната ни за живот - прекрасни плодове, зеленчуци и много други неща - в пъкъла няма такива неща


А какво означава "пъкъл", според теб? Място, където вечно ще има огън и около което спасените ще се наслаждават на крясъците на измъчваните неправедни? Или пък поради липсата на храна на това място, неправедните ще изпитват безкраен глад (както мисля, че искаш да кажеш)?
цитирай
91. анонимен - OFICIALNITE ZABLUDI
12.07.2011 15:03
Относно: ИСТИНАТА Е ВАШЕ ПРИЗВАНИЕ.
Дата: Понеделник, 2011, Април 4 14:55:43 ЕЕЩ

Здравейте, със следващите редове се обръщамкам към вас, избрани да защитавате правата и интересите на българския народ. Относно така наречената "православна" религия, делата и влиянието и върху държавата, и страната, и последствията от многовековните заблуди и лъжи. Религия, която хули Божието Име, потъпква заповедите Му и отрича СЛОВОТО, чрез създаване на попска религия съставена от човешки повеления, тълкованя, ритуали, обряди и всевъзможни разнообразни заблуди, и зависимости. Конкретно първата заповед на БОГА гласи: "Да нямаш други богове освен Мене", и втората: "Да не си правиш кумир, образ и подобие, и да не им служиш, нито да им се кланяш". На мястото на първата заповед се постави бог-лъжа, който в същност е самият сатана, и всякви дървени идоли с човешки имена. Издигат се в култ човеци и се боготворят молейки се на тях за посредничество към ГОСПОДА. Предлагат се още човешки кости за поклонение, под предлог, че е нещо свето, а пък БОГ казва: "Варосани гробници, от вътре пълни с всякакви нечистотии". Псевдосвещенниците /поповете/ се представят с "владика", "отец", "светейшества" и др., и много държат да им се вика така. Не знаете ли че ЕДИН е НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ??? Не знаете ли защо поповете си присвояват титли и правомощия, канонизират и узаконяват, и заклеймяват??? Защо обичат първите редове, и защо ласкаят управляващи, и лобират в тясна симбиоза с правителства, и силните на деня??? Не каза ли сатана: "...поклони ми се и ще ти дам всичките богатства на този свят"??? Тези, които ще ви кажат, че е "въпрос на тълкование и различни писания" се наричат попове и заблудители, водещи вярващите към заблуда и погибел. НЕ Е ЛИ ЕДИН ГОСПОД-БОГ??? НЕ Е ЛИ ЕДНО НЕГОВОТО СЛОВО И ЕВАНГЕЛИЕ??? НЕ Е ЛИ ИСТИНАТА ЕДНА??? Как тогава, и кой създаде всичките тези религии??? Не е ли самият дявол и сатана, използващ Божието Име, за да заблуди и отвлече вярващите от истината на Бога??? В някои страни се кланят на каменни богове с човешки имена. В други се кланят и боготворят крави, и пак в други се кланят на дървени богове с човешки имена, и ги наричат чудотворни, боготворят човешки кокали, предмети от дърво и метал, и всевъзможни неща. Не знаете ли, че БОГ е ДУХ и ТРЯБВА ДА МУ СЕ КЛАНЯМЕ С ДУХ И ИСТИНА, ЧРЕЗ ПОКАЯНИЕ И ВЯРА??? Не знаете ли, че СЛОВОТО нарича двете религии "православна" и "католическа" "ГРЬЦКИЯ КОЗЕЛ" и "ЗВЯР"????? Знаете ли каква е връзката на "ГРЪЦКИЯ КОЗЕЛ" с константин, констанинопол, истанбул и защо свърталището на "православието" наречено "патриаршия" се намира там???? НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ПАПАТА СЕ САМООПРЕДЕЛЯ за "божи наместник" и псевдопатриарсите за "вселенски" и поповете за "отци"??? НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЗЛАТНИТЕ КОРОНИ И ОДЕЖДИ И СКИПТРИ С КОИТО ХОДЯТ??? Дори ГОСПОД-БОГ не е дошъл на земята така, преди повече от 2000 години!!! Зрелищните церемонии и тържества, не са ли акт на впечатления и заблуда, и зависимост??? Попитайте поповете защо "кръщават" децата??? Водното кръщение не е ли акт на покаяние и примирение с БОГА, както и пълно обръщане от пътя на греха в пътя на Бога??? Тогава какво са прегрешили децата??? Не каза ли ГОСПОД : "не спирайте децата да идват при МЕН,защото на тях принадлежи БОЖИЕТО ЦАРСТВО" това "кръщение", което правят поповете не е ли акт на обвързване и зависимост, както и задължение за точно изпълнение на Божиите повеления, и заповеди??? Така направиха и с родителите на тези деца! Не знаете ли, че ХРИСТОС слезе на земята да премахне всички зависимости и заблуди на лукавия и развърже хората от веригите на сатана, и премахне изпълнението на буквата, за да донесе правилното изпълнение на Божията Воля??? Псевдосвещенниците ще ви кажат за иконите /идолите/ : "ние не се кланяме на иконата, нито на боята нито на дъската, а се кланяме на "същноста". НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ЗАД СЪЩНОСТА на БОЖИИТЕ ЗАБРАНИ се крие сатана??? ТОГАВА НА КОГО ВИ КАРАТ ДА СЕ ПОКЛОНИТЕ???? Обясняват още за иконата /идола/ : "когато едно дете отсъствува от вкъщи и майка му като види негова снимка си мисли още повече за него "АКО СЕ СЕЩАТЕ за ГОСПОД така както и по начина по които ви учи "православието", горко. Не виждате ли че колкото повече и разнообразни празници, обряди и ритуали канонизират, толкова повече ви обират, и предават душите ви на заблуди от сатана вследствието на което е погибел??? Не виждате ли разнообразните панахиди и помени, и "култ към смърта", не виждате ли как се правят, че се молят на помените??? Ако по този начин се прощаваха грехове, след като човек е умрял, то всеки един приживе би безчинствал, и за края на дните си за опрощение би заделил някой друг лев за молитвите на дядо поп?! Също така изливат вино и олио по гробове, паметници и др. мерзостни мероприятия. Не знаете ли че виното символизира НОВИЯ ЗАВЕТ В НЕГОВАТА КРЪВ??? Някога фараона канонизира и обяви себе си за бог, и си направи пирамида. После в други времена се построиха мавзолеи и се кланяха на човешки гнусотии. И в още по-други времена последни хората си направиха златна кутийка /пирамида и мавцолейче/ в която поставиха кокали за поклонение и обявиха, че ще направят българия "малкия йерусалим" - НЕ СА ЛИ ТОВА ГОЛЕМИ МЕРЗОСТТИ???? Карат хората да секланят на икони /идоли/ и след като умрат им поставят същите тези икони с човешки образ и брада, в краката. Може би като задължителен билет за божието царство - наричат ги "чудотворни" как няма да са чудотворни, след като една боядисана дъска-поднос/икона/ обира бабичките, първо финансово и после духовно. НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ЗАД ВСЕКИ ИДОЛ СЕ КРИЕ ЗЛО??? Вижте какво пише в Новия Завет, в "Откровение на Йоана" гл.22:15,18 и 19. Относно "православен и благодатен огън", и целия този цирк, и карнавал в Йерусалим трябва ли да бадем сапричастни, и проводници на "православните" лъжи??? Не знаете ли, че когато е падал огън от ГОСПОДА винаги е било пред очите на всички??? Но след идването на ИСУС вече не, и сам ТОЙ каза, че друго знамение няма да се даде, и при все, че ХРИСТОС обяви следното: "АЗ ще ви изпратя УТЕШИТЕЛЯ, ДУХЪТ НА ИСТИНАТА, който ще ви упътва на всяка истина", и всичките тези думи на БОГА бяха претрансвормирани от попската религия като "православен огън" и направиха тази световна лъжа, при все че такъв огън не се изпраща от НЕГО. Април месец ще излезе дядо поп от капището и ще каже: "ОТ ГОСПОДА Е" и отвън ще има предподготовка за по-зрелищно представяне на лъжата. НЕ Е ли ГОСПОД БОГ, БОГ на всички??? Как тогава се дава само на поповете, когато Господ е казал, че всички трябва да Му служат??? Несъществуващи неща използвани за манипулиране на масите за подържане на геополитическа зависимост и извичане на гнусни печалби използващи ГОСПОДНОТО ИМЕ.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Псалом 115:

1 Не нам, Господи, не нам, Но на Своето име дай слава, Заради милостта Си и заради верността Си.
2 Защо да рекат народите: Где е сега техният Бог?
3 Нашият Бог е на небето; Прави всичко що Му е угодно.
4 Техните идоли са сребро и злато, Направа на човешките ръце.
5 Уста имат, но не говорят; Очи имат, но не виждат;
6 Уши имат, но не чуват; Ноздри имат, но не миришат;
7 Ръце имат, но не пипат; Нозе имат, но не ходят; Нито издават глас от гърлото си.
8 Подобни на тях ще станат ония, които ги правят, Както и всеки, който уповава на тях.
9 Израилю, уповавай на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
10 Доме Ааронов, уповавайте на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
11 Вие, които се боите от Господа, уповавайте на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
12 Господ си спомни за нас; ще ни благослови; Ще благослови Израилевия дом; Ще благослови Аароновия дом.
13 Ще благослови ония, които се боят от Господа, И малки и големи.
14 Дано Господ ви умножава повече и повече - Вас и чадата ви.
15 Благословени сте вие от Господа, Който е направил небето и земята.
16 Небесата са небеса на Господа; А земята Той даде на човешките чада,
17 Мъртвите не хвалят Господа, Нито ония, които слизат в мястото на мълчанието;
18 Но ние ще благославяме Господа От сега и до века. Алилуия.

цитирай
92. анонимен - OFICIALNITE ZABLUDI
12.07.2011 15:06
Относно: ИСТИНАТА Е ВАШЕ ПРИЗВАНИЕ.
Дата: Понеделник, 2011, Април 4 14:55:43 ЕЕЩ

Здравейте, със следващите редове се обръщамкам към вас, избрани да защитавате правата и интересите на българския народ. Относно така наречената "православна" религия, делата и влиянието и върху държавата, и страната, и последствията от многовековните заблуди и лъжи. Религия, която хули Божието Име, потъпква заповедите Му и отрича СЛОВОТО, чрез създаване на попска религия съставена от човешки повеления, тълкованя, ритуали, обряди и всевъзможни разнообразни заблуди, и зависимости. Конкретно първата заповед на БОГА гласи: "Да нямаш други богове освен Мене", и втората: "Да не си правиш кумир, образ и подобие, и да не им служиш, нито да им се кланяш". На мястото на първата заповед се постави бог-лъжа, който в същност е самият сатана, и всякви дървени идоли с човешки имена. Издигат се в култ човеци и се боготворят молейки се на тях за посредничество към ГОСПОДА. Предлагат се още човешки кости за поклонение, под предлог, че е нещо свето, а пък БОГ казва: "Варосани гробници, от вътре пълни с всякакви нечистотии". Псевдосвещенниците /поповете/ се представят с "владика", "отец", "светейшества" и др., и много държат да им се вика така. Не знаете ли че ЕДИН е НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ??? Не знаете ли защо поповете си присвояват титли и правомощия, канонизират и узаконяват, и заклеймяват??? Защо обичат първите редове, и защо ласкаят управляващи, и лобират в тясна симбиоза с правителства, и силните на деня??? Не каза ли сатана: "...поклони ми се и ще ти дам всичките богатства на този свят"??? Тези, които ще ви кажат, че е "въпрос на тълкование и различни писания" се наричат попове и заблудители, водещи вярващите към заблуда и погибел. НЕ Е ЛИ ЕДИН ГОСПОД-БОГ??? НЕ Е ЛИ ЕДНО НЕГОВОТО СЛОВО И ЕВАНГЕЛИЕ??? НЕ Е ЛИ ИСТИНАТА ЕДНА??? Как тогава, и кой създаде всичките тези религии??? Не е ли самият дявол и сатана, използващ Божието Име, за да заблуди и отвлече вярващите от истината на Бога??? В някои страни се кланят на каменни богове с човешки имена. В други се кланят и боготворят крави, и пак в други се кланят на дървени богове с човешки имена, и ги наричат чудотворни, боготворят човешки кокали, предмети от дърво и метал, и всевъзможни неща. Не знаете ли, че БОГ е ДУХ и ТРЯБВА ДА МУ СЕ КЛАНЯМЕ С ДУХ И ИСТИНА, ЧРЕЗ ПОКАЯНИЕ И ВЯРА??? Не знаете ли, че СЛОВОТО нарича двете религии "православна" и "католическа" "ГРЬЦКИЯ КОЗЕЛ" и "ЗВЯР"????? Знаете ли каква е връзката на "ГРЪЦКИЯ КОЗЕЛ" с константин, констанинопол, истанбул и защо свърталището на "православието" наречено "патриаршия" се намира там???? НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ПАПАТА СЕ САМООПРЕДЕЛЯ за "божи наместник" и псевдопатриарсите за "вселенски" и поповете за "отци"??? НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЗЛАТНИТЕ КОРОНИ И ОДЕЖДИ И СКИПТРИ С КОИТО ХОДЯТ??? Дори ГОСПОД-БОГ не е дошъл на земята така, преди повече от 2000 години!!! Зрелищните церемонии и тържества, не са ли акт на впечатления и заблуда, и зависимост??? Попитайте поповете защо "кръщават" децата??? Водното кръщение не е ли акт на покаяние и примирение с БОГА, както и пълно обръщане от пътя на греха в пътя на Бога??? Тогава какво са прегрешили децата??? Не каза ли ГОСПОД : "не спирайте децата да идват при МЕН,защото на тях принадлежи БОЖИЕТО ЦАРСТВО" това "кръщение", което правят поповете не е ли акт на обвързване и зависимост, както и задължение за точно изпълнение на Божиите повеления, и заповеди??? Така направиха и с родителите на тези деца! Не знаете ли, че ХРИСТОС слезе на земята да премахне всички зависимости и заблуди на лукавия и развърже хората от веригите на сатана, и премахне изпълнението на буквата, за да донесе правилното изпълнение на Божията Воля??? Псевдосвещенниците ще ви кажат за иконите /идолите/ : "ние не се кланяме на иконата, нито на боята нито на дъската, а се кланяме на "същноста". НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ЗАД СЪЩНОСТА на БОЖИИТЕ ЗАБРАНИ се крие сатана??? ТОГАВА НА КОГО ВИ КАРАТ ДА СЕ ПОКЛОНИТЕ???? Обясняват още за иконата /идола/ : "когато едно дете отсъствува от вкъщи и майка му като види негова снимка си мисли още повече за него "АКО СЕ СЕЩАТЕ за ГОСПОД така както и по начина по които ви учи "православието", горко. Не виждате ли че колкото повече и разнообразни празници, обряди и ритуали канонизират, толкова повече ви обират, и предават душите ви на заблуди от сатана вследствието на което е погибел??? Не виждате ли разнообразните панахиди и помени, и "култ към смърта", не виждате ли как се правят, че се молят на помените??? Ако по този начин се прощаваха грехове, след като човек е умрял, то всеки един приживе би безчинствал, и за края на дните си за опрощение би заделил някой друг лев за молитвите на дядо поп?! Също така изливат вино и олио по гробове, паметници и др. мерзостни мероприятия. Не знаете ли че виното символизира НОВИЯ ЗАВЕТ В НЕГОВАТА КРЪВ??? Някога фараона канонизира и обяви себе си за бог, и си направи пирамида. После в други времена се построиха мавзолеи и се кланяха на човешки гнусотии. И в още по-други времена последни хората си направиха златна кутийка /пирамида и мавцолейче/ в която поставиха кокали за поклонение и обявиха, че ще направят българия "малкия йерусалим" - НЕ СА ЛИ ТОВА ГОЛЕМИ МЕРЗОСТТИ???? Карат хората да секланят на икони /идоли/ и след като умрат им поставят същите тези икони с човешки образ и брада, в краката. Може би като задължителен билет за божието царство - наричат ги "чудотворни" как няма да са чудотворни, след като една боядисана дъска-поднос/икона/ обира бабичките, първо финансово и после духовно. НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ЗАД ВСЕКИ ИДОЛ СЕ КРИЕ ЗЛО??? Вижте какво пише в Новия Завет, в "Откровение на Йоана" гл.22:15,18 и 19. Относно "православен и благодатен огън", и целия този цирк, и карнавал в Йерусалим трябва ли да бадем сапричастни, и проводници на "православните" лъжи??? Не знаете ли, че когато е падал огън от ГОСПОДА винаги е било пред очите на всички??? Но след идването на ИСУС вече не, и сам ТОЙ каза, че друго знамение няма да се даде, и при все, че ХРИСТОС обяви следното: "АЗ ще ви изпратя УТЕШИТЕЛЯ, ДУХЪТ НА ИСТИНАТА, който ще ви упътва на всяка истина", и всичките тези думи на БОГА бяха претрансвормирани от попската религия като "православен огън" и направиха тази световна лъжа, при все че такъв огън не се изпраща от НЕГО. Април месец ще излезе дядо поп от капището и ще каже: "ОТ ГОСПОДА Е" и отвън ще има предподготовка за по-зрелищно представяне на лъжата. НЕ Е ли ГОСПОД БОГ, БОГ на всички??? Как тогава се дава само на поповете, когато Господ е казал, че всички трябва да Му служат??? Несъществуващи неща използвани за манипулиране на масите за подържане на геополитическа зависимост и извичане на гнусни печалби използващи ГОСПОДНОТО ИМЕ.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Псалом 115:

1 Не нам, Господи, не нам, Но на Своето име дай слава, Заради милостта Си и заради верността Си.
2 Защо да рекат народите: Где е сега техният Бог?
3 Нашият Бог е на небето; Прави всичко що Му е угодно.
4 Техните идоли са сребро и злато, Направа на човешките ръце.
5 Уста имат, но не говорят; Очи имат, но не виждат;
6 Уши имат, но не чуват; Ноздри имат, но не миришат;
7 Ръце имат, но не пипат; Нозе имат, но не ходят; Нито издават глас от гърлото си.
8 Подобни на тях ще станат ония, които ги правят, Както и всеки, който уповава на тях.
9 Израилю, уповавай на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
10 Доме Ааронов, уповавайте на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
11 Вие, които се боите от Господа, уповавайте на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
12 Господ си спомни за нас; ще ни благослови; Ще благослови Израилевия дом; Ще благослови Аароновия дом.
13 Ще благослови ония, които се боят от Господа, И малки и големи.
14 Дано Господ ви умножава повече и повече - Вас и чадата ви.
15 Благословени сте вие от Господа, Който е направил небето и земята.
16 Небесата са небеса на Господа; А земята Той даде на човешките чада,
17 Мъртвите не хвалят Господа, Нито ония, които слизат в мястото на мълчанието;
18 Но ние ще благославяме Господа От сега и до века. Алилуия.

цитирай
93. estirbg - Анонимен №92,
19.07.2011 22:24
абсолютно си прав! Тъкмо това и аз се опитвам да разяснявам в блога си, защото почти всички са заблудени от официалните църкви, представляващи падналия Вавилон в Откровението на Йоан. Благодаря за присъствието ти и подкрепата за Истинското Божие Дело!
Поздрави от мен!
цитирай
94. анонимен - [ Относно: ИСТИНАТА Е ВАШЕ ПРИ...
26.07.2011 23:36
[
Относно: ИСТИНАТА Е ВАШЕ ПРИЗВАНИЕ.
Дата: Понеделник, 2011, Април 4 14:55:43 ЕЕЩ

Здравейте, със следващите редове се обръщамкам към вас, избрани да защитавате правата и интересите на българския народ. Относно така наречената "православна" религия, делата и влиянието и върху държавата, и страната, и последствията от многовековните заблуди и лъжи. Религия, която хули Божието Име, потъпква заповедите Му и отрича СЛОВОТО, чрез създаване на попска религия съставена от човешки повеления, тълкованя, ритуали, обряди и всевъзможни разнообразни заблуди, и зависимости. Конкретно първата заповед на БОГА гласи: "Да нямаш други богове освен Мене", и втората: "Да не си правиш кумир, образ и подобие, и да не им служиш, нито да им се кланяш". На мястото на първата заповед се постави бог-лъжа, който в същност е самият сатана, и всякви дървени идоли с човешки имена. Издигат се в култ човеци и се боготворят молейки се на тях за посредничество към ГОСПОДА. Предлагат се още човешки кости за поклонение, под предлог, че е нещо свето, а пък БОГ казва: "Варосани гробници, от вътре пълни с всякакви нечистотии". Псевдосвещенниците /поповете/ се представят с "владика", "отец", "светейшества" и др., и много държат да им се вика така. Не знаете ли че ЕДИН е НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ??? Не знаете ли защо поповете си присвояват титли и правомощия, канонизират и узаконяват, и заклеймяват??? Защо обичат първите редове, и защо ласкаят управляващи, и лобират в тясна симбиоза с правителства, и силните на деня??? Не каза ли сатана: "...поклони ми се и ще ти дам всичките богатства на този свят"??? Тези, които ще ви кажат, че е "въпрос на тълкование и различни писания" се наричат попове и заблудители, водещи вярващите към заблуда и погибел. НЕ Е ЛИ ЕДИН ГОСПОД-БОГ??? НЕ Е ЛИ ЕДНО НЕГОВОТО СЛОВО И ЕВАНГЕЛИЕ??? НЕ Е ЛИ ИСТИНАТА ЕДНА??? Как тогава, и кой създаде всичките тези религии??? Не е ли самият дявол и сатана, използващ Божието Име, за да заблуди и отвлече вярващите от истината на Бога??? В някои страни се кланят на каменни богове с човешки имена. В други се кланят и боготворят крави, и пак в други се кланят на дървени богове с човешки имена, и ги наричат чудотворни, боготворят човешки кокали, предмети от дърво и метал, и всевъзможни неща. Не знаете ли, че БОГ е ДУХ и ТРЯБВА ДА МУ СЕ КЛАНЯМЕ С ДУХ И ИСТИНА, ЧРЕЗ ПОКАЯНИЕ И ВЯРА??? Не знаете ли, че СЛОВОТО нарича двете религии "православна" и "католическа" "ГРЬЦКИЯ КОЗЕЛ" и "ЗВЯР"????? Знаете ли каква е връзката на "ГРЪЦКИЯ КОЗЕЛ" с константин, констанинопол, истанбул и защо свърталището на "православието" наречено "патриаршия" се намира там???? НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ПАПАТА СЕ САМООПРЕДЕЛЯ за "божи наместник" и псевдопатриарсите за "вселенски" и поповете за "отци"??? НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЗЛАТНИТЕ КОРОНИ И ОДЕЖДИ И СКИПТРИ С КОИТО ХОДЯТ??? Дори ГОСПОД-БОГ не е дошъл на земята така, преди повече от 2000 години!!! Зрелищните церемонии и тържества, не са ли акт на впечатления и заблуда, и зависимост??? Попитайте поповете защо "кръщават" децата??? Водното кръщение не е ли акт на покаяние и примирение с БОГА, както и пълно обръщане от пътя на греха в пътя на Бога??? Тогава какво са прегрешили децата??? Не каза ли ГОСПОД : "не спирайте децата да идват при МЕН,защото на тях принадлежи БОЖИЕТО ЦАРСТВО" това "кръщение", което правят поповете не е ли акт на обвързване и зависимост, както и задължение за точно изпълнение на Божиите повеления, и заповеди??? Така направиха и с родителите на тези деца! Не знаете ли, че ХРИСТОС слезе на земята да премахне всички зависимости и заблуди на лукавия и развърже хората от веригите на сатана, и премахне изпълнението на буквата, за да донесе правилното изпълнение на Божията Воля??? Псевдосвещенниците ще ви кажат за иконите /идолите/ : "ние не се кланяме на иконата, нито на боята нито на дъската, а се кланяме на "същноста". НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ЗАД СЪЩНОСТА на БОЖИИТЕ ЗАБРАНИ се крие сатана??? ТОГАВА НА КОГО ВИ КАРАТ ДА СЕ ПОКЛОНИТЕ???? Обясняват още за иконата /идола/ : "когато едно дете отсъствува от вкъщи и майка му като види негова снимка си мисли още повече за него "АКО СЕ СЕЩАТЕ за ГОСПОД така както и по начина по които ви учи "православието", горко. Не виждате ли че колкото повече и разнообразни празници, обряди и ритуали канонизират, толкова повече ви обират, и предават душите ви на заблуди от сатана вследствието на което е погибел??? Не виждате ли разнообразните панахиди и помени, и "култ към смърта", не виждате ли как се правят, че се молят на помените??? Ако по този начин се прощаваха грехове, след като човек е умрял, то всеки един приживе би безчинствал, и за края на дните си за опрощение би заделил някой друг лев за молитвите на дядо поп?! Също така изливат вино и олио по гробове, паметници и др. мерзостни мероприятия. Не знаете ли че виното символизира НОВИЯ ЗАВЕТ В НЕГОВАТА КРЪВ??? Някога фараона канонизира и обяви себе си за бог, и си направи пирамида. После в други времена се построиха мавзолеи и се кланяха на човешки гнусотии. И в още по-други времена последни хората си направиха златна кутийка /пирамида и мавцолейче/ в която поставиха кокали за поклонение и обявиха, че ще направят българия "малкия йерусалим" - НЕ СА ЛИ ТОВА ГОЛЕМИ МЕРЗОСТТИ???? Карат хората да секланят на икони /идоли/ и след като умрат им поставят същите тези икони с човешки образ и брада, в краката. Може би като задължителен билет за божието царство - наричат ги "чудотворни" как няма да са чудотворни, след като една боядисана дъска-поднос/икона/ обира бабичките, първо финансово и после духовно. НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ЗАД ВСЕКИ ИДОЛ СЕ КРИЕ ЗЛО??? Вижте какво пише в Новия Завет, в "Откровение на Йоана" гл.22:15,18 и 19. Относно "православен и благодатен огън", и целия този цирк, и карнавал в Йерусалим трябва ли да бадем сапричастни, и проводници на "православните" лъжи??? Не знаете ли, че когато е падал огън от ГОСПОДА винаги е било пред очите на всички??? Но след идването на ИСУС вече не, и сам ТОЙ каза, че друго знамение няма да се даде, и при все, че ХРИСТОС обяви следното: "АЗ ще ви изпратя УТЕШИТЕЛЯ, ДУХЪТ НА ИСТИНАТА, който ще ви упътва на всяка истина", и всичките тези думи на БОГА бяха претрансвормирани от попската религия като "православен огън" и направиха тази световна лъжа, при все че такъв огън не се изпраща от НЕГО. Април месец ще излезе дядо поп от капището и ще каже: "ОТ ГОСПОДА Е" и отвън ще има предподготовка за по-зрелищно представяне на лъжата. НЕ Е ли ГОСПОД БОГ, БОГ на всички??? Как тогава се дава само на поповете, когато Господ е казал, че всички трябва да Му служат??? Несъществуващи неща използвани за манипулиране на масите за подържане на геополитическа зависимост и извичане на гнусни печалби използващи ГОСПОДНОТО ИМЕ.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Псалом 115:

1 Не нам, Господи, не нам, Но на Своето име дай слава, Заради милостта Си и заради верността Си.
2 Защо да рекат народите: Где е сега техният Бог?
3 Нашият Бог е на небето; Прави всичко що Му е угодно.
4 Техните идоли са сребро и злато, Направа на човешките ръце.
5 Уста имат, но не говорят; Очи имат, но не виждат;
6 Уши имат, но не чуват; Ноздри имат, но не миришат;
7 Ръце имат, но не пипат; Нозе имат, но не ходят; Нито издават глас от гърлото си.
8 Подобни на тях ще станат ония, които ги правят, Както и всеки, който уповава на тях.
9 Израилю, уповавай на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
10 Доме Ааронов, уповавайте на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
11 Вие, които се боите от Господа, уповавайте на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
12 Господ си спомни за нас; ще ни благослови; Ще благослови Израилевия дом; Ще благослови Аароновия дом.
13 Ще благослови ония, които се боят от Господа, И малки и големи.
14 Дано Господ ви умножава повече и повече - Вас и чадата ви.
15 Благословени сте вие от Господа, Който е направил небето и земята.
16 Небесата са небеса на Господа; А земята Той даде на човешките чада,
17 Мъртвите не хвалят Господа, Нито ония, които слизат в мястото на мълчанието;
18 Но ние ще благославяме Господа От сега и до века. Алилуия.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883588
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031