Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2010 16:38 - СМЪРТОНОСНАТА ПРЕГРЪДКА НА СПИРИТИЗМА, ОКУЛТИЗМА И АСТРОЛОГИЯТА
Автор: estirbg Категория: Технологии   
Прочетен: 17400 Коментари: 40 Гласове:
50

Последна промяна: 11.12.2010 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       Това е една специална дейност извършвана от Сатана и неговите демони, източник на големи заблуди в съвременния и религиозния свят. Става дума за чудесата.



                             image

Поради ограничените познания и възможности на човека, някои факти и явления се възприемат като чудеса. Ние знаем, че светът е арена на действието на две могъщи сили - Доброто и злото, Бог и Сатана. Христос, най-великият представител на небесната цивилизация, дойде на земята, за да избави човешкия род от вечна гибел. В Своята спасителна мисия Той вършеше и чудеса, като лекуваше болни и възкресяваше мъртви. Но целта на тази чудотворна дейност беше благородна, възвишена и хуманна.
Евангелският разказ ни информира, че е имало и случаи, когато любопитни хора, търсещи зрелища и сензации, Го провокирали да докаже божествеността си чрез знамения. Христос обаче, категорично отказвал да върши чудеса за удоволствие, чудеса по поръчка – (Матей 12:38,39)
Но Св. Писание изтъква,че противникът също притежава свръх естествена сила в сравнение с ограничените човешки възможности. Сатана също върши чудеса, но с агресивни цели, именно, да омае и обърка умовете, да убеди присъстващите в някакво лъжливо учение, да обгърне хората с духовен мрак. Тази особена дейност на тъмните сили може да бъде проследена исторически в страниците на Светото Писание.
В библейската драма в Едем, първият странен факт от този род е разговорът между Ева и змията, предаден в Битие 3:1-5.
В онези Едемски времена змията не внушаваше страх и отвращение, а беше с една от най-привлекателните външности. Чудото тук е фактът, че едно животно говори. Естествено, то беше само оръдие на Сатана, медиум (посредник). Проговарянето на змията съдаде интерес в жената и я обърка. Тя беше силно привлечена от този феномен. Макар, че в текста не се споменава изрично, че Сатана е извършил чудото, това е очевидно от самия разговор. Целта на това чудо беше да разколебае доверието на Ева в Божията доброта, да опровергае Божието Слово и да подкрепи една заблуда - „Никак няма да умрете”.
Един друг фрапиращ случай е докладван във връзка с освобождението на еврейския народ от египетско робство - Изход 7:8-12:

И Господ говори на Моисея и на Аарона, казвайки:
Когато ви говори Фараон и рече: Покажете чудо в себеподкрепа, тогава кажи на Аарона: Вземи жезъла си и хвърли го пред Фараона, за да стане змия.
Тогава Моисей и Аарон влязоха при Фараона и сториха, според както заповяда Господ; Аарон хвърли жезъла си пред Фараона и пред слугите му, и жезълът стана змия.
Но Фараон повика мъдреците и чародеите, та и те, египетските магьосници, сториха същото с баянията си.
Защото хвърлиха, всеки от тях, жезъла си, и те станаха змии; обаче Аароновия жезъл погълна техните жезли.”

  Водачите на Израил, Моисей и Аарон, трябваше да докажат пред фараона,че са божии пратеници. Тук имаме типичен пример за сатанинска имитация. Дяволът винаги си е служил с този коварен метод, да имитира и фалшифицира Божиите действия, за да внуши объркване в умовете. Бог е източник на живота и Той създаде действителна змия от Аароновия жезъл, докато извършеното от египетските жреци беше само илюзия, защото Сатана не може да създава живот. Той хипнотозира присъстващите. И тук е очевидно, че фараоновите чародеи са действали чрез силата на Сатана, защото целта им беше да се противопоставят на Божието дело. Но Бог показа превъзходството си като Аароновата змия погълна другите змии.

Защо Бог допусна и Сатана да има известен успех при тези събития? Отговорът е в Изход 7:3

„Но Аз ще закоравя Фараоновото сърце, и ще умножа знаменията Си и чудесата Си в Египетската земя.”
За да може египетския народ по-ясно да види разликата между техните богове и живия и истинен Бог, и по такъв начин Бог да бъде прославен, Той позволи на Сатана да противодейства известно време. Не бива да ни учуднва изразът „Аз ще закоравя фараоновото сърце”. В Библията често Бог е представян като Един, Който извършва онова, което не предотвратява. Когато Бог се оттегли от един човек поради неговото упорство, тогава Сатана го завладява. Такъв беше случаят с фараона...

Всъщност нека сега да видим какво представлява спиритизма. Думата „спиритизъм” произлиза от латинската дума „спирит”, което значи „дух”.

Спиритизмът твърди, че душите на умрелите живеят и ние бихме могли да установим контакт с тях. В миналия постинг вече разгледах безсъзнателното състоянието на мъртвите според Библията.

Един древен спиритически сеанс е описан в 1 Царе 28:3-20:

"А Самуил беше умрял, и целият Израил беше го оплакал и беше го погребал в града му Рама. А Саул беше отстранил от земята запитвачите на зли духове и врачовете.
 И тъй, филистимците се събраха и дойдоха та разположиха стана си в Сунам; ....И Саул се допита до Господа; но Господ не му отговори...
Тогава Саул каза на слугите си: Потърсете ми някоя запитвачка на зли духове, за да ида при нея и да направя допитване чрез нея. И слугите му му рекоха: Ето, има в Ендор една запитвачка на зли духове.
И така, Саул се предреши като облече други дрехи, и отиде, той и двама мъже с него, та дойдоха при жената през нощта; и Саул й рече: Почародействувай ми, моля, чрез запитване зли духове, и възведи ми, когото ти кажа.
А жената му каза: Ето, ти знаеш що направи Саул, как изтреби от земята запитвачите на зли духове и врачовете; тогава защо впримчваш живота ми та да ме умъртвят?
Но Саул й се закле в Господа, казвайки: Заклевам се в живота на Господа, няма да ти се случи никакво зло за това.
Тогава жената рече: Кого да ти възведа? А той каза: Самуила ми възведи.
И когато жената видя Самуила, извика със силен глас; и жената говори на Саула и рече: Защо ме измами? Ти си Саул.
И рече й царят: Не бой се; но ти какво видя? И жената каза на Саула: Видях един бог който възлизаше из земята.
И рече й: Какъв е изгледът му? А тя рече: Един старец възлиза, и е обвит с мантия. И Саул позна, че това беше Самуил, и наведе се с лицето си до земята та се поклони.
И Самуил каза на Саула: Защо ме обезпокои, като ме направи да възляза? И Саул отговори: Намирам се в голямо утеснение, защото филистимците воюват против мене, а Бог се е отдалечил от мене, и не ми отговаря вече нито чрез пророци, нито чрез сънища; затова повиках тебе да ми явиш що да правя.
Тогава Самуил рече: ....
Понеже ти не се покори на гласа на Господа,... затова Господ ти направи това нещо днес.
При това, Господ ще предаде Израиля с тебе в ръката на филистимците; и утре ти и синовете ти ще бъдете при мене; ...
Тогава Саул изведнъж падна цял прострян на земята, защото се уплаши много от Самуиловите думи;”

Какава е историческата обстановка: филистимцитесе готвятза война против Израел. Еврейският цар Саул се допитва до Бога, но Бог мълчи, защото царят беше тръгнал по нечестни пътища. Изоставен на пълно от Бога, той става пленник на тъмните сили. В тази безизходица Саул решава да се допита до някоя врачка. Неговите приближени, макар и учудени от това му желание, му посочват една жена в Ендор. Сатана действаше чрез тези медиуми и допитването беше отвратителен грях пред Бога. Но Саул, завлечен от греховете си, не подбираше вече никакви средства. Сега той иска да се посъветва със Самуил, верен Божий мъж, и пророк, и добър съветник на царя. Но Самуил беше вече починал и Саул е затруднен.

    Макар, че разказът използва името на Самуил, един добър анализ ще ни покаже, че тук се явява не Самуил, а един демон, който познавайки отлично живота на царя и Самуил, като имитира сполучливо Самуил...

    Обърнете внимание сега на съществения факт, че няколко пъти в разказа се казва, че става допитване до зли духове. А Самуил не е зъл дух, даже и душата му да съществува. Освен това при тези сеанси никой не може да контролира лицата, които се явяват. Царят не вижда нищо и врачката му обяснява, че възлиза „един бог”. Но в момента, когато злият дух се появява, жената разбира, че дошлият да се допита е самият цар. Ясно е кой й разкрива това. Този ефект се повтаря и при съвременните врачки, ясновидци и гледачи. Сатана и демоните знаят имена и подробности и в подходящ момент ги показват на медиумите. Описанието на врачката е много кратко и съвсем не е доказателство, че се е явил пророк Самуил, но Саул в този момент на напрежение веднага се съгласява, само и само получи по-скоро отговор.

    Ако съществуват душите на умрелите, праведният Самуил, би трябвало да дойде отгоре, а не от земята. И ако Бог мълчи, би ли се наел Самуил да разговаря с престъпния Саул?

    В края на сеанса злият дух казва на царя:”Утре ти и синовете ти ще бъдете при мене.”

    Това е ново противоречие, защото съгласно фалшивото учение за безсмъртието на душата, праведните и грешните са на различни места. Така, че Самуил и Саул не беха могли да бъдат заедно.

Учението на Библията за мъртвите е пределно ясно. Няма никакво съзнание след смъртта, никакъв задгробен живот – Еклисиаст 9:5,6,10:

„Защото живите поне знаят, че ще умрат; Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен;
Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето.
Иди, яж хляба си с радост, и пий виното си с весело сърце, Защото Бог вече има благоволение в делата ти.
Дрехите ти нека бъдат винаги бели, И миро да не липсва от главата ти.
Радвай се на живота с жената, която си възлюбил, През всичките дни на суетния си живот, Които ти са дадени под слънцето, - През всичките дни на твоята суета; Защото това ти е делът в живота И в труда ти, в който се трудиш под слънцето.
Всичко що намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; Защото няма ни работа, ни замисъл, ни знание, ни мъдрост в гроба гдето отиваш.”

А ап. Павел обяснява, че Сатана и падналите ангели са способни фалшификатори и имитатори – 2Кор. 11:14,15:

„И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;
тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.”

Всичко това ни показва, че при този сеанс не се явява покойният Самуил, а един зъл дух, който играе отлично неговата роля. Такъв е случаят с всички съвременни спиритически сеанси за повикване на душите на починали хора.
Когато Христос започна Своята публична дейност, Сатана се активизира, за да пречи на спасителния план. Тогава имаше хора завладяни от демонични сили, жертви на греха и злото. Исус лекуваше и такива нещастници. Ето един подобен случай – Марко 1:23-26:

И скоро след това се намираше в синагогата им човек хванат от нечист дух, който извика, думайки:
[Остави ни!] Какво имаш Ти с нас, Исусе назарянине? Нима си дошъл да ни погубиш? Познавам Те Кой си, Светий Божий.
Но Исус го смъмра, казвайки: Млъкни, и излез от него.
Тогава нечистият дух, като го сгърчи, изкрещя със силен глас и излезе от него.

  Забележете, че Спасителя се обръща към една втора съзнателна личност в самия болен, която говореше чрез гласа на болния.

  Когато настъпи времето на религиозното пробуждане в средата на миналия век и се появи адвентното движение, Сатана пак се аткивизира. Съгласно пророчеството в Откровение 13:13,14 древният спиритизъм и врачуване щяха да бъдат възкресени в последните дни на земната история.

 "И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя.”„И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците."

 Съгласно това пророчество модерният спиритизъм се появи в САЩ и със забележителна бързина заля света. Днес той брои милиони последователи. Създадоха се различни клонове на окултната „наука”. Общо взето, светът днес не вярва на чудеса. Скептиците ги приписват на случайността или ги считат за мошеничество. В науката няма място за свръхестественото. Но все пак тя не може да обясни интересните феномени на които сме свидетели днес, като полтергайст, аномални явления, НЛО. Сатана несъмнено е доволен от този скептицизъм, защото ако няма нищо свръхестествено, няма и Бог. Така той може да мами по-успешно човечеството. Свещеното писание ни посочва, че последната нашата генерация ще бъде подведена, измамена и отклонена от евангелската истина чрез сатанинска чудотворна дейност – различни форми на спиритизъм и окултизъм. Тази дейност на тъмните сили все повече се разраства като белег на последното време.

 Христос и апостол Павел, говорейки за последните дни, предупреждават – Мат. 24:24 и 2Сол.2:9,10  „защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните.”

„тогава, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса
и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.”

Днес тези сили действат по четири канали:

  1. Езичество - езически форми на поклонения прикрити от множество проповядвани религии, суеверия, теософия, йогизъм и т.н.
  2. Обществен спиритуализъм – сеанси на кръгла масичка, гледане на карти на кафе, врачуване, ходене при врачки и гледачки.
  3. Християнски спиритуализъм, приобщен към протестантското, православното и католическото поклонение, на базата на общата доктрина за безсмъртието на душата...
  4. Научен спиритуализъм, практикуван под формата на лабораторни изследвания, с различни имена, парапсихология, телепатия, сугестология, телекинеза, психотроника, екстрасенси и пр. Чрез този богат арсенал от начини и средства Сатана прокарва своите планове и води човечеството към сигурна гибел. Съгласно Откровение 16:13, 14 – в последните дни спиритизмът ще играе доминираща роля в политическата област, като ще внушава решения и действия на държавници и водачи:

„И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби;
защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог.”Откр.16:13,14

В този пасаж богопротивната коалиция е представена чрез символите змей, звяр и лъжепророк:

Змеят тук е езичествата и спиритуализмът, звярът е възобновения католицизъм, а лъжепророкът – протестантска Америка, която е родина на модерния спиритизъм и поддържа Рим.

 И в трите системи безсмъртието на душата е общопризнато и това ги обединява за последната борба против Божия народ. Шедьовърът на сатанинската дейност в края на световната история ще бъде един опит за имитиране на Христовото пришествие. Христос предупреждава,че ще се явяват много фалшиви пророци и казва, че най-измамливото от всички представяни от Сатана чудеса ще бъде имитирането на Исусовото пришествие. Сатана ще се явява на различни места и ще заявява, че той е завърналият се на земята Спасител. Според Исусовите думи съществува опасност да бъдат заблудени и някои от избраните. Затова Той навреме ни е предупредил за тези измами. На Сатана не ще бъде позволено да имитира напълно идването на Исус. Второто идване на Исус ще бъде като светкавица, която проблясва навсякъде.
/Матей 24:27/.
„Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.”

 

Всяко око ще види Исус, когато Той се яви в небесните облаци. Откр. 1: 7 - “ Ето, иде с облаците и ще Го види всяко око и ония, които Го прободоха, и ще се разплачат пред Него всички земни племена!”

 

Предстоят ни големи и забележителни чудеса:“И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел; тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.” 2 Кор.11: 14,15; Виж: Откр.13:13,14 ; 2 Солунци 2:9

 Само онези, които познават добре Божието слово няма да се излъжат – Мат. 24:27, 30:

„Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.”

    Има много тектове в Св. Писание, които показват Божието отношение към спиритизма във всичките му разновидности.

В обстановката на древния еврейски народ Бог беше забранил категорично това и го наричаше духовно блудство – Левит 19:31 Левит 20:6,27:

„Да се не отнесете към запитвачите на зли духове нито към врачовете; не ги издиряйте та да се осквернявате чрез тях. Аз съм, Господ вашият Бог.” Левит 19:31

„И човек, който се отнесе към запитвачите на зли духове и към врачовете за да блудствува след тях, против оня човек Аз ще насоча лицето Си и ще го изтребя изсред людете му.” Левит 20:6

„Също мъж или жена, която запитва зли духове, или е врач, непременно да се умъртви; с камъни да ги убият; кръвта им да бъде върху тях” Левит 20:27

Във всички вестници по света намираме колони за астрология /гадаене по звездите/. Според направена статистика у нас всеки трети ходи на врачка, а всеки 125-ти човек американец вярва в астрологията. През последните 100 години науката за гаданията по звездите и публикациите от такъв характер са се увеличили със 100%. Изглежда, че малцина разбират, че Бог е забранил строго това мнимо предсказване по звездите. Наистина при теократичното управление на Израилевия народ се наказваха със смърт не само гадателите по звездите, но и онези, които отиваха при тях за да им гадаят!

Пророк Исая посочва, че всеки опит за допитване до мъртвите е фактическа връзка със злите духове. Това е отвратителна мерзост в Божиите очи. Един просветен християнин никога няма да прибегне до такива съмнителни източници. Той има на разположение Божието Слово (Закона и Свидетелството), в което намира достатъчно светлина за всички случаи – Исая 8:19,20:

„И когато ви рекат: Допитвайте се до запитвачите на зли духове, И до врачовете, които шепнат и мърморят, отговорете: Не трябва ли един народ да се допита до своя Бог? Ще прибегне ли при мъртвите заради живите?
Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, Наистина няма зазоряване за тях.”

 Голямо разочарование очаква ония, които си служат с измама, за да покажат свръхестествени дела

В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; Махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.”  Матей 7:22,23

Съвсем безразлично е колко благочестиви се показват различните церители и чудотворци; щом животът им не е в хармония с ясните правила на Божието Слово, те няма да получат” развиделяването” и в деня на съда ще принадлежат към класата на престъпниците! Бог желае Неговият народ да е абсолютно чист и свободен от сатанински заблуждения – Второзак.18:10-12:

„Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, АСТРОЛОГ, гадател, или омаятел,
никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;
защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.”

Има един единствен начин християнинът да бъде запазен от хитрите измами на лукавия:

Ефес.6: 11-13,17: “Облечете се в пълното Божие въоръжение, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола. Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, а срещу началствата, срещу властите, срещу световните владетели на мрака на този свят, срещу духовете на злото в небесните места! Затова вземете пълното Божие въоръжение, за да можете да противостоите в злия ден и, като победите, да устоите!”Вземете също шлема на спасението и меча на Духа, който е Божието слово!”

Някои мислят, че ученията на Библията не са така важни и че не е нужно точното познаване на Писанието. Но едничкото оръжие на християнина срещу измамливите примки на врага на човеците е познаването на предупрежденията и ученията на Божието слово.

В Исус и в Неговото Слово има спасение за всички, не подминавайте  тази вест!

 

По А.Тахмисян




Гласувай:
51


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Религията е
04.12.2010 17:06
най- добре организираното мошеничество в човешката история, а църквата е акционерно дружество за експлоатация на човешката глупост.
цитирай
2. анонимен - Хубаво
04.12.2010 17:13
но тогава и сънищата, и интуицията, и собствените ни прозрения са от... дявола.

Дай да се самоубиеме за да се свърши с Дявола! Това ли е тогава извода ви???????
цитирай
3. анонимен - И как така хора като Ванга и Едгар Кейси, дето си дадоха живота да помагат на стотици хиляди
04.12.2010 17:14
хора са били пратеници на Дявола. А ние които самодоволно мислим само за секс, забави и пари, и не си вдигаме пръста да правим добро... сме по-малко Дяволи от тях.
цитирай
4. estirbg - Това е и моето предупреждение:
04.12.2010 17:17
Затова, за да не бъдем лъгани от никого, трябва да четем САМИ Библията и да сравняваме дали църквата, към която принадлежим, спазва ТОЧНО Божието слово и дали с догмите си не ни води към огнената геена. Официалните църкви днес точно това правят - с езическите си онечиствания и ритуали, с човешките традиции и измислени канони масово заблуждават човечеството, което слуша проповедниците, а не чете Словото. Самият Исус предупреждава: Матей 15:14
" те са слепи водачи; а слепец слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата."


цитирай
5. estirbg - До анонимен №2
04.12.2010 17:29
Има разлика от пророчески сън, до обикновен сън, такъв какъвто сънуваме всяка нощ. Божиите вести се предават обикновено чрез сънища, видения и специално за Мойсей "уста в уста". Сънищата са една по-далечна връзка. По време на сън подсъзнанието е повлияно от Божия дух и са наложени известни поучения. Но веднага предупреждавам - ТОВА СА ОСОБЕНИ СЪНИЩА. СЪНОВИДЕНИЯТА ДАДЕНИ ОТ БОГА СА ВИНАГИ В УНИСОН С БИБЛЕЙСКИТЕ УЧЕНИЯ И НЕ НА ВСЕКИ ЧОВЕК БОГ СЕ ЯВЯВА НАСЪН. ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ЧОВЕШКИТЕ СЪНИЩА НЯМАТ НИЩО ОБЩО С бОГА, ТЕ СЕ ДЪЛЖАТ НА ОБИКНОВЕНИ ФИЗИОЛОГИЧНИ И ПСИХОЛОГИЧНИ ПРИЧИНИ. БИБЛИЯТА НИ ПРЕДУПРЕЖДАВА ДА НЕ СЕ УВЛИЧАМЕ ПО НАШИТЕ СЪНИЩА, ЗАЩОТО ПОНЯКОГА И САТАНА МОЖЕ ДА НИ НАТРАПИ СВОИТЕ ЗАБЛУДИ Екл. 5:
"Защото, макар да изобилват сънища и суети и много думи, Ти се бой от Бога."
цитирай
6. estirbg - До анонимен №3
04.12.2010 17:43
Приятелко/ю, нали точно това обяснявам в постинга си, че Сатана е невероятно хитър измамник и чрез своите медиуми, вкл. и Ванга, уж чрез "човеколюбие и грижа към обикновения човек" вкарва човечеството в грях към Бога и нарушаване на Неговите повеления. Нали по същия начин внуши на Ева, че ще разшири знанията си и ще стане като Бог, прилъга я да изяде ябълката и с това да наруши забраната на Твореца. Е, това беше "хуманизмът" му във внушената мисъл - сега всички поколения страдаме от едно непослушание... Щом БОГ е рекъл, че НЕ ТРЯБВА, ЗНАЧИ НЕ ТРЯБВА, НЕ ЗАВИСИМО ПОД КАКВА "ЧОВЕКОЛЮБИВА И НЕВИННА" ОБВИВКА ЩЕ НИ Е ПРЕДСТАВЕНО ДЕЯНИЕТО!!! НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА НА САТАНА - ДА НИ НАПРАВИ ЗАКОНОНАРУШИТЕЛИ И ДА НИ ПОВЛЕЧЕ СЪС СЕБЕ СИ КЪМ ОГНЕНАТА ГЕЕНА! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, САТАНА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ХИТЪР И ТРУДНО МОЖЕ ДА СЕ РАЗГРАНИЧАТ ФИНИТЕ МУ ИЗМАМИ...
цитирай
7. raders - Ако глупостта е Божие дело, то зн...
04.12.2010 18:53
Ако глупостта е Божие дело, то значи, че си Бог. Наистина ли вярваш във всичко, което пише библията? Защото на това биха се изсмели дори първолаците. Ако съществуваше Антихрист, той непременно би се подписал под подобна щуротия. Просто, за да прогони умните хора от лоното на църквата /кой ли грамотен човек би издържал на подобна глупотевица?/ И да останат "нищите духом". Които са по-лесни за манипулация.
цитирай
8. estirbg - Веднага ти отговарям, raders:
04.12.2010 19:02

"Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите." 1 Коринтяни 1:21
"Но естественият човек не побира това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже, то се изпитва духовно."1 Коринтяни 2:14

"Защото МЪДРОСТТА НА ТОЯ СВЯТ Е ГЛУПОСТ ПРЕД БОГА, понеже е писано: "Улавя мъдрите в лукавството им"; 1 Коринтяни 3:19
ДА УТОЧНЯВАМ ЛИ ОЩЕ ЧИЯ Е ГЛУПОСТТА...
цитирай
9. kleotemida - Не е необходимо :)
04.12.2010 22:32
Сама си го написала:

"Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите." 1 Коринтяни 1:21

Поздрави за статията от мен!
цитирай
10. estirbg - Радвам се, когато идваш!
04.12.2010 22:49
Ти си ми една от най-старателните четци и твоите посещения наистина ме окрилят...Благодаря ти, скъпа! Спокойна вечер ти желая и Бог да бди над теб!
цитирай
11. zlokuche - @raders: С какво попско-имамските ...
04.12.2010 23:16
@raders: С какво попско-имамските кретении се различават от всякакви други видове окултизъм, и на мен не ми е ясно. Иначе си приличат всичките - все им се ловят нищите духом на кретениите и вярват, без да си задават въпроси.
цитирай
12. estirbg - злословенето за Тахмисян, може да навреди на Божието дело, затова ме извини...
05.12.2010 00:26
Постингът не е правен само по Тахмисян, а и да си призная, едва ли някой забелязва това, след като повечето не го четат изцяло, а го минават по диагоналната система. Болшинството не обръщат внимание на Божиите думи, камо ли на човешките тълкувания...колкото и да се опитвам да ги цитирам дори с големи букви... А тълкуванията на Библията в "Основните учения" са верни и аз се придържам към тях като едни от най-точните, най-истинните и най-достъпно разбираемите. Доста неща съм изчела и затова по фундаменталните библейски въпроси го предпочитам...
цитирай
13. kleotemida - Аз бих препоръчала и Клайв Стейпълс Луис (Clive Staples Lewis) :)))
05.12.2010 00:52
или К.С.Луис - (1898-1963) - писател, поет и литературен критик, автор на десетки книги, есета и монографии и творец на един малък свят. Луис е и от най-видните представители на английската фантастика. Неговата трилогия "Переландра" се счита за вечна класика в жанра. През 50-те години излизат неговите седем книги за приказната страна Нарния ("Хрониките на Нарния"), но книгите, които донасят на К.С.Луис милиони тиражи и световна известност, обаче са в друг жанр. Това са Писмата на Душевадеца (The Screwtape Letters, 1942), Падението на човекa (Тhе Аbоlition оf Маn, 1943), Чудесата (Мiracles,1947), Изненадан от радостта (Surprised by Joy, 1955), Четири пъти любов (Тhe Four Loves, 1960), Писма до Малкълм: за молитвата (Рrayer:Letters to Malcolm, 1964) и други книги за християнството.

Имам неговата малка книжка "Обикновено християнство" и съм възхитена от нея. Там всичко е написано простичко и ясно... и дава отговори на много въпроси, особено на най-важните...

п.п. И силно се надявам да е ченге - "Ченге" на Бог! ;) :))))
цитирай
14. estirbg - Благодаря ти, скъпа!
05.12.2010 01:01
Чела съм някои негови творби, но "Обикновеното християнство" не ми е попадало пред очите. Чудесно е да се напътстваме взаимно и да си помагаме в търсенето на Истината - нали затова се бунтувах в миналия постинг блогленда да превърнем в земя на знанията, истината и светлината...:))
П.П. Мила, просветнаха ми някои случки тук, в блога - ето защо и мен преследват и нападат "На всеки километър" :)))
цитирай
15. estirbg - Сега се сетих, че във връзка с пок...
05.12.2010 01:45
Сега се сетих, че във връзка с поклонението на Мария, майката на Исус, представена като спасителка на света има цялостно изместване на Библейското учение за сметка на традициите и небиблейските догми като Богпоставени...но нека утре да имам възможност да разкажа...
цитирай
16. анонимен - и мислиш,че с тези цитати убеждаваш хората и себе си,че библия единствен и верен път
05.12.2010 08:58
към истината? Коя истина? ние всички сме късчета от тази истина и всеки субективно и лично си върви към цялото.Нима мислиш,че Твореца е разчитал да се научим да пишем,да открием хатрията..че да ни се представи?
Позволи на хората да си имат лична връзка с Твореца,все пак.
Не сме идиоти,нито Твореца е такъв,че да чакаме ти с твоята библия да ни спасиш.
Намираш "доказателства" на случващото се по света в Библията.Не е учудващо.
Приличаш на човек.дали му сценария на театрална постановка да го прочете в къщи и после отивайки в театъра се удивлява,че всичко се сбъдва....
Ще се сбъдне я,като една човешка ръа го е написала,като един огромен сценарий за човечеството.
По-добре се концентрирай вътре в себе си,там където е частицата от Твореца
цитирай
17. анонимен - ..продължение:а всичко,наречено алтернативно
05.12.2010 09:00
е РЕАЛНОСТ за тези написали сценария
цитирай
18. estirbg - "всеки субективно и лично си върви към цялото."
05.12.2010 09:53
Анонимен,
"Има път, който се вижда прав на човека, Но краят му е пътища към смърт." Притчи 14:12
Затова Исус акцентира и словата Му са емблематични за този объркан и многопътен свят:"
"АЗ СЪМ ПЪТЯТ, и ИСТИНАТА, и ЖИВОТЪТ; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене. "Йоан 14:6
ДРУГА АЛТЕРНАТИВА ЗА СПАСЕНИЕ НЯМА!
Казваш: "да чакаме ти с твоята библия да ни спасиш." - Само в Библията е даден пътя за спасението, затова ви я представям, защото не я поглеждате или сте я забравили. Ти, ако познаваш истинския път за спасение няма ли да го споделиш на вселослушание, за да предпазиш от скръб и унищожение съчовеците си?...
А това, че случващото се в света в момента е точно по "Сценария" на Библията е ОЩЕ ЕДНО ГРАНДИОЗНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА НЕЙНАТА НЕПОГРЕШИМОСТ И ИСТИННОСТ. Няма нито една религия, нито една пророческа книга, която толкова точно и конкретно да пасва на цялата минала, настояща и бъдеща човешка история. Откривам ти пътя - твоя воля е дали ще го приемеш и ще тръгнеш по него - Бог ни е създал със свободна мисъл и съвест, ако не ти харесва - тичай по "широкия път на погибелта"...Аз изпълнявам дълга си, пък ти ако щеш ме слушай.
цитирай
19. rebellion - И отново чета глупости на кило ! Т...
05.12.2010 12:05
И отново чета глупости на кило ! Толкова ли не ти идва в съзнанието, че тези познания са нарочно укрити от създателите на религиите ? Пускат ти разни боклуци - храна за ума и те държат на тъмно !
цитирай
20. maranatha - Безсмъртието на душата
05.12.2010 12:09
Има едно-единствено учение, което обединява всички религии по света, християнските деноминации, окултизма и спиритизма - и това е учението за безсмъртието на душата. Ако хората вярват, че смъртта душата продължава да се рее из облаците, тогава няма причина да се отхвърли учението за прераждането, кармата и всички останали твърдения на Ню ейдж.
цитирай
21. raders - Анонимен, "Има път, който се ...
05.12.2010 12:41
estirbg написа:
Анонимен,
"Има път, който се вижда прав на човека, Но краят му е пътища към смърт." Притчи 14:12
Затова Исус акцентира и словата Му са емблематични за този объркан и многопътен свят:"
"АЗ СЪМ ПЪТЯТ, и ИСТИНАТА, и ЖИВОТЪТ; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене. "Йоан 14:6
ДРУГА АЛТЕРНАТИВА ЗА СПАСЕНИЕ НЯМА!
Казваш: "да чакаме ти с твоята библия да ни спасиш." - Само в Библията е даден пътя за спасението, затова ви я представям, защото не я поглеждате или сте я забравили. Ти, ако познаваш истинския път за спасение няма ли да го споделиш на вселослушание, за да предпазиш от скръб и унищожение съчовеците си?...
А това, че случващото се в света в момента е точно по "Сценария" на Библията е ОЩЕ ЕДНО ГРАНДИОЗНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА НЕЙНАТА НЕПОГРЕШИМОСТ И ИСТИННОСТ. Няма нито една религия, нито една пророческа книга, която толкова точно и конкретно да пасва на цялата минала, настояща и бъдеща човешка история. Откривам ти пътя - твоя воля е дали ще го приемеш и ще тръгнеш по него - Бог ни е създал със свободна мисъл и съвест, ако не ти харесва - тичай по "широкия път на погибелта"...Аз изпълнявам дълга си, пък ти ак щеш ме слушай.



Всъщност, нищо от онова, което са пророкували разни библейски откачалки не се е състояло. Там се прогнозират безброй стълпотворения и втори пришествия /сякаш нищо добро не може да се случи/, с които някакво комплексирано от незачитане божество непрекъснато заплашва и, които не са се състояли, но и няма как да се състоят. Ако всичко това беше вярно, планетата Земя отдавна да се е превърнала в огромно пепелище, за хатър на някой изкукал равин или някоя фанатизирана бабичка, само че не е и няма как да стане. Нищо, нищо в тази библия не е вярно и не е възможно да бъде вярно, след като тези, които са я съчинявали са обикновени неграмотни равини от синайската пустиня. Подобни щуротии вероятно съществуват и в корана и във всички религиозни писания, с които се тъпчат главите на простолюдието.
цитирай
22. estirbg - raders, излишно е да споря с теб
05.12.2010 12:53
Достатъчно ясна бях и с нищо не бих могла да сломя упоритото ни нежелание да приемеш наготово поднесената Истина - твоя воля, но това не ти дава право да хвърляш кал върху библейските писатели, които водени от Божия дух са писали Словото, така че ти сега обиждаш не тях, а самия Святи дух. - Знай, един ден всеки ще отговаря, както за думите си, така и за делата си! Моля бъдете по-внимателни в коментарите си по Свещената книга!
цитирай
23. victoriavselena - точно днес писах за това - Лукавия в нас
05.12.2010 13:27
http://victoriavselena.blog.bg/zabavlenie/2010/12/05/lukaviia-glas-v-nas.645819
цитирай
24. raders - Достатъчно ясна бях и с нищо не бих ...
05.12.2010 13:41
estirbg написа:
Достатъчно ясна бях и с нищо не бих могла да сломя упоритото ни нежелание да приемеш наготово поднесената Истина - твоя воля, но това не ти дава право да хвърляш кал върху библейските писатели, които водени от Божия дух са писали Словото, така че ти сега обиждаш не тях, а самия Святи дух. - Знай, един ден всеки ще отговаря, както за думите си, така и за делата си! Моля бъдете по-внимателни в коментарите си по Свещената книга!


Съжалявам Es, вярно че се увлякох, но за мен истината е доста по-различна. Понякога човек се нуждае и от заблуди, за да му е ведро на душата. Не би трябвало да ти отнемам заблудите /дори не мога/. Всичко хубаво, Еs!
цитирай
25. estirbg - readers, цялата човешка история представлява сбъднати пророчества!
05.12.2010 14:39
Една трета от съдържанието на Свещеното Писание има пророчески характер: от 39-те книги на Стария завет 17 са пророчески, отделни глави и пасажи на Новия завет, а също и цяла една книга - книгата "Откровение", са с пророческо съдържание. Ето някои цитати:
"И когато ви рекат: попитайте бесовъпрошателите и вълшебниците, които шепнат и мърморят, тогава отговорете: Един народ не ще ли попита своя Бог? Ще притича ли някой при мъртвите, за да пита за живите?" (Исая 8:19).
"Нека се съберат всички народи заедно. Нека дойдат накуп всички племена! От тях кой би възвестил това и кой би показал бъдещите събития?" (Исая 43:9)
Съпоставени с други предсказания, библейските пророчества са много по-прецизни в детайлите и са силно обвързани с времето. Като започнеш от обещанието на Бог, дадено на Адам и Ева, че ще изпрати Спасител, Обещанието на Авраам за многочисленото наследство и Новата земя, която ще даде на потомство му, точното предсказание за 400 годишното робство на Израил под Египетско робство, и освобождението му предвождано от самия Бог. Пророчеството за унищожаването на град Тир финикийската столица и т. н. Но най- важните пророчества са съсредоточени в двете големи книги на Божественото откровение: книгата на пророк Даниил в Стария завет и книгата "Откровение" в Новия завет - тук мога да ти напиша за пророчествата поне 10 постинга. Ето част от Пророчеството на Даниил:
"Ти, царю, си видял голям образ. Той е бил велик и блясъкът му е бил превъзходен. Застанал е пред тебе и изгледът му е бил страшен. Главата на този образ е била от чисто злато, гърдите и мишците - от сребро, коремът и бедрата - от мед, краката от желязо, стъпалата - отчасти от желязо и отчасти от глина. Ти си гледал, докато се е отсякъл камък, не с ръка, и е ударил образа в стъпалата му, направени от желязо и глина, и ги е строшил. Тогава желязото, глината, медта, среброто и златото са се строшили изведнъж и са станали като прах по гумното лете; ...
цитирай
26. estirbg - продължение
05.12.2010 14:41
вятърът ги е отнесъл и за тях не се е намерило никакво място. А камъкът, който е ударил образа, е станал голяма планина и е изпълнил целия свят. Това е сънят и сега ще кажем значението му" (31-37 ст.)
З л а т н а т а В а в и л о н с к а и м п е р и я (605-538 г.пр.Хр.)
"Царю, ти си цар на царете, на когото небесният Бог даде царство, сила, могъщество и слава. Където и да живеят хората, горските зверове и небесните птици, Той ги даде в твоята ръка и те постави господар над всички тях. ТИ СИ ОНАЗИ ЗЛАТНА ГЛАВА!" (37,38 ст.)
С р е б ъ р н а т а п е р с и й с к а и м п е р и я (538-331 г.пр.Хр.)
"И подир тебе ще се издигне друго царство, по-долно от твоето..." (39 ст.)
М е д н а т а Г р ъ к о - М а к е д о н с к а и м п е р и я (331-322 г.пр.Хр.)
"И ще се въздигне друго царство от мед, което ще обладае целия свят" (39 стих).
Ж е л я з н а т а Р и м с к а и м п е р и я (168 г.пр.Хр. - 476 г.сл.Хр.)
"И ще се издигне четвърто царство яко като желязото понеже; желязото строшава и сдробява всичко, така и то ще строшава и стрива." /40 ст./
"А понеже си видял стъпалата на пръстите отчасти от глина /в други преводи - от пръст или грънчарска кал/ и отчасти от желязо, това ще бъде едно разделено царство - в него ще има нещо от силата на желязото, както си видял желязото да бъде смесено с глината. И както пръстите на краката са били отчасти от желязо и отчасти от глина, така и царството ще бъде отчасти силно и отчасти крехко. И както си видял желязото, смесено с глинената кал, така те ще се размесят с потомците на другите родове човеци, но няма да се слеят един с друг, както желязото не се смесва с калта." (Дан.2:41-43)
означава, че след Римската империя няма да се появи друга, но от нея ще възникнат множество царства. Успоредно с този процес на раздробяване ще се появи нова сила, коренно различна от царската и императорската власт. Противоборството и съюзите, които тези царства ще осъществяват с въпросната сила и помежду си, както и тенденциите за възстановяване на империята, които пророчеството обрича на провал, са характерни особености от времето на залязването на Римската империя до Второто пришествие. В Даниил точно в този пасаж е дадена и съдбата на Европейския съюз, която е ПРОВАЛ!!! Имай търпението и прочети подробно тук:
http://www.bgbible.sdabg.net/proroch/d-1.htm
цитирай
27. balgarski7vinarki - sluchka ot lichen opit
05.12.2010 15:04
... biah mnogo veselo i bezproblemno za vsichki sashtestvo, sashto i jak kasmet, ... ta sled mnogogodishni gavri v Obshtina Triadiza, pod rejisurata na "rodnini" , ot ziganski rodove, tradizionno praktikuvashti chernata... i za udobstvo, podslonili se pod familiata Bogdanov, nai-nakraia platih za edna pochti razgromena ot polzvane panelka, i nadplatih- okolo 200 000 lv.1996 g. Radost, otvariashe se moiata karma- nov brak i t. n.
Otpripnah v zarkvata, nedalech ot obshtinata - Nikolai Chudotvorez , palnah svesht za blagodarnost , pusnah i pari v urnizata,
povtorih rituala i v Sv.Petka - az sam rodena v petak..
Sled tova obache- de kapan de, shto ujas i sasipia se stovari v jivota mi...
A po temata spiritizam i magia- dali ima ot auditoriata poprochrli kak se razpraviaha s neudobnite prez onia godini- 6-to de, parvo - dosieto, parite, a posle za vseki sluchai- vzemi mu malko krav i na hodjata v Tolbuhin, Petrich ili Kardjali - sega te, sashtite drugari usardno, zaedno s familii i rodnini praktikuvat hristianshtina.
Ima i drugi opitnosti po taia tema, no zashto li da se chopli- to koeto e napraverno, plashtat go potomzite, taka che niama strashno-
A za zmiata - zashto pak tocho tia, a ne pak nekoi si chovek.
Sega ima veche informazii che zmii se razmnojavat bez seks- pritchata na nerakotvornoto zachatie v eko-variant, moje pak da se revanshira i da doide ottam
mesia, choveka veche e sgafil dostatachnmo.
Ta za hristianstvoto- vidiah az tehnia Gospod, sega te shte vidiat Moia.
Chao i izviniavai ako ima neshto,
Nadja
цитирай
28. raders - Да, да да. Всичко това ми е известно. ...
05.12.2010 16:40
Да, да да. Всичко това ми е известно. Имам няколко библии и стари, и нови; чел съм ги, но не съм възхитен особено от писанията. Известни ми са също така алтернативни текстове с доста разумни опровержения. Ами при внимателен прочит се забелязва, че много от "библейските събития" /имам и такава книга на Зенон Косидовски/ са представени по различен начин. Библейските автори взаимно си противоречат и самоопровергават на безброй места, колкото и да вярваме, че са "вдъхновени свише". Дори има драстични разминавания по време. Едно и също събитие според различни автори се е случило няколко пъти по различно време /пример превземането и разрушаването на град Ерихон/. Това дори не се е случило по времето на Исус Навин, както твърди библията, а много по-рано /180 г/ и дори не е дело на Навин, а на друго нашествие /от държавата Мари/. И т.н, и т.н. Ами то просто противоречи на всякакъв разум. Недопустимо е всичко, което е разумно, да бъде приписвано на сатаната, а небивалиците - на Господ. Според мен не е така.
цитирай
29. estirbg - raders, не бързай да правиш погрешни заключения -
05.12.2010 17:04
Приятелю, ако толкова те смущава точната историческа хронология и я намираш неизрядна, то тогава погледни какво става днес, ти си свидетел, всички ние сме свидетели - можеш ли да отречеш, че случващото се не е в съответствие с предсказаното в Св.Писание - половината ми постинги са с доказателства за потвърждение на предреченото в Библията, невероятните екологични катастрофи, за които сме предупредени в Словото, а случващото се на международната сцена? - Белегът на звяра, който стартира от 2011 г., страхът от тероризмът, който умишлено се нагнетява, за да бъде обоснован Новия световен ред, ами моралният упадък, който е повече от фрапиращ, вплитане на спиритизма в управленческата дейност на държавници и политически сили - всички тези белези са предречени в Светото писание...впрочем ти ме навеждаш на нова тема, в която ще ви докаже, че всички пророкувани белези вече са изпълнени и сега чакаме да дойде скоро псевдоисуса, самият Луцифер, който ще се представи за Христос и ще дойде с НЛО (вече споменах някъде из постингите си, че те са сатанинските жандарми тук, на земята и не са кораби на извънземни)...
цитирай
30. raders - Е след подобни аргументи, просто ...
05.12.2010 22:49
Е след подобни аргументи, просто прекратявам диалога. Щом са дошли вече "сатанинските жандарми" аз съм дотук...:) Всичко хубаво!
цитирай
31. whitepigeon - Поздравления за чудесния постинг. ...
05.12.2010 23:40
Поздравления за чудесния постинг.
Доста труд си положила, обаче той е безценен.
Пиша една тема за нестинарството и ще пусна линк към тази твоя тема. Прекрасно обяснено и подплатено. Браво!
Поздрави :-)
цитирай
32. estirbg - Не заслужавам поздравленията - нека благодарим на "неграмотните равини от синайската пустиня" - както тук ги дефинираха някои присъстващи.
06.12.2010 00:05
Аз съм обикновен проводник на Словото на Всевишния, Негова служителка...и просто си изпълнявам дълга, но не просто дълг, а дълг импрегниран с много обич към всички...Спокойна нощ, приятелю и успешна нова седмица! Нека Бог да ни закриля и напътства в Неговата мъдрост!
цитирай
33. анонимен - Слушай, естирбг!
10.12.2010 09:38
"те са слепи водачи; а слепец слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата."

Кой е храмът, който Исус показва, изграден от кал и вода, окичен със злата и профили? Или храмът, който сам той се назова стъпил в плът и кръв като скала на нашата земя!
Човеко, ако ти и твоят храм сте извън божията плът и кръв, което ще назова, за да разбереш - твоето тяло, което обитава душата ти, а не църквата, която твоето тяло обитава. И ако ти не четеш със сърцето си в този храм господен от живата книга, която ще назова отново, за да разбереш - твоето тяло-дворец, който е с много врати, вместилище на Живото Слово, а седнал си с ума си в дом от кал и вода съграден и окичен със злата, а в ръката взел си хартиената книга и оповаваш се на свят, който е извън този свят, който ще назова отново - храмът господен, твоето тяло, дворец, Живата Книга с много врати и страници.

То кажи ми човеко, ще се наречеш ли виждащ водач, ако ти все още не си прогледнал в собствения си храм? Кажи ми ти, човеко, тогава на къде си тръгнал да водиш братята си!!
цитирай
34. estirbg - ИМАМ ВЪПРОС към анонимен 33 -
10.12.2010 20:35
Оставил сте ми послание, което е доста объркано и неясно - точно както проповедите в православните храмове - трудно асимилиращи се (и може би с цел!). Както смътно подразбирам, сте останал с впечатление, че аз, "неопознала и непрогледнала в собствения си храм", съм тръгнала да водя човеците. И с какво сте решил, скъпи приятелю, че съм непрогледнала? Затова, че признавам Единствен Водач Библията ли? Затова, че отричам всички човешки писания, канони и традиции, които замърсяват и оскверняват Истинското Послание, което Бог е изказал ясно, точно, конкретно и недвусмислено в Словото Си. В какво ще ме обвините, че не мога да чета и разбирам Закона на Бога ли или че искам да се възстанови в Неговия автентичен вид? Какво ми внушавате, че Словото не е разбираемо и достъпно до обикновените миряни ли? Искате Вие ли да ми го тълкувате, пречупено и изкривено, през призмата на десетките събори, всеки един от които измества Истината все по-надалеко и по-надалеко, за да приеме почти демонични контури...Да, дотам доведохте Жертвата на Христос, да бъде плашило, но не и Спасение. Защо мислите, че Божия син се появи в точно този исторически критичен момент в духовното падение на Израил - за да помете цялата човешка измислена система на традиции и "людски предания", правещ Божия закон непосилно бреме за обикновените хора. Думите на Исус са бич за всички, които го почитат само с устни:
"ЗАЩО И ВИЕ ЗАРАДИ ВАШЕТО ПРЕДАНИЕ ПРЕСТЪПВАТЕ БОЖИЯТА ЗАПОВЕД?... ЗАРАДИ ВАШЕТО ПРЕДАНИ, ОСУЕТИХТЕ БОЖИЯТА ДУМА.
Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: -
"Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене.
ОБАЧЕ НАПРАЗНО МИ СЕ КЛАНЯТ, КАТО ПРЕПОДАВАТ ЗА ПОУЧЕНИЯ ЧОВЕШКИ ЗАПОВЕДИ".
Днешните официални църковни водачи не са по-различни от някогашните духовни водачи на Израил, фарисеите. За тях Исус е казал:
"Оставете ги; те са слепи водачи; а слепец слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата." Матей 15;3-14
Господин Анонимен,
цитирай
35. estirbg - ПРОДЪЛЖЕНИЕ -
10.12.2010 20:50
Господин Анонимен, с крехката си същност, но С ВСИЧКИЯ СИ ЕНТУСИАЗЪМ И УКРЕПЕНА С БОЖИЯТА СИЛА ВИ ЗАЯВЯВАМ ОТКРОВЕНО - НЯМА ДА ОСТАВЯ СЪЧОВЕЦИТЕ СИ ДА БЪДАТ ЛЪГАНИ И ИЗМАМЕНИ В НАЙ-СЪКРОВЕНИТЕ СИ НАДЕЖДИ! НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ НА НИКОЙ ПОВЕЧЕ ДА ГИ ВОДИ ПО ГРЕШНИ ПЪТИЩА! МОЙ НАВИГАТОР ЩЕ БЪДЕ САМО
БОЖИЕТО СЛОВО!!!

"И тъй, какво да кажем за това? Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас?..."
Римляни 8:31
цитирай
36. razkazvachka - Поради ограничените познания и възможности на човека, някои факти и явления се възприемат като чудеса.
10.12.2010 21:26
Това е истината.
Но днес, навирили нос в самозаблудата колко много знаем, оставаме същите невежи спрямо разширяващия се свят, както един неграмотен селянин от 12 век сред буря с с мълнии и гръмотевици... И с нищо не сме по-добри.
цитирай
37. liliyanaandreeva - ТЕЗИ,ДЕТО ПОДКАНЯТ КЪМ САМОУБИЙСТВО,СА САТАНИ НА ДЯВОЛА...
10.12.2010 21:44
...НАШИЯТ ГОСПОД БОГ НИ Е ЗАБРАНИЛ САМОУБИЙСТВОТО И СВЕЩЕНИЦИТЕ НЕ ОПЯВАТ САМОУБИЙЦИ!...
цитирай
38. zelas - Ние знаем, че светът е арена на де...
11.12.2010 00:33
estirbg написа:
Ние знаем, че светът е арена на действието на две могъщи сили - Доброто и злото, Бог и Сатана.


Няма добро или зло. Всичко е в нашите ръци. Инструментите са ни дадени от нас зависи как ще ги използвуваме.

Това което наричате "зло" ..., то е сигнал.
цитирай
39. анонимен - До > estirbg
04.01.2011 23:43
estirbg, като Експерт познавач на Библията, мога ли да ти задам някои въпроси. В началото на Библията пише, че Бог съзадл човека с мъжки и женски пол, дал им за храна плодове. След това Бог си починал и създал Адам и Ева. какво значи това, че Адам не е човек? Ами нали ние сме негови наследници, и ние ли не сме хора? Кои са хората , които Бог е създал. Бог им е дал за храна плодове и зеленчуци. Къде се вписват печените агнета за Гергьов ден на фона на това? ??????
цитирай
40. estirbg - Анонимен №39,
21.01.2011 19:51
това, което ми разказваш...ме втрещи...да не си чел някоя библия от шоу програмите..."Бог създал човека с мъжки и женски пол"???"След това Бог си починал и създал Адам и Ева.?"...и какво общо имат гергьовденските агнета със сътворението, приятелю?
Намери Цариградския превод на Библията, прочети я и после ще ти обяснявам. С оставащите ми 1660 писмени знака(букви) как да ти я разкажа ?...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883644
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031