Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2010 13:22 - ЗАЩО НЕ МОЖЕМ ДА ЧУЕМ ИСТИНАТА ЗА СМЪРТТА, БЕЗСМЪРТИЕТО и ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ!
Автор: estirbg Категория: Технологии   
Прочетен: 6562 Коментари: 7 Гласове:
6

Последна промяна: 07.12.2010 18:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  ЗАЩОТО МОДЕРАТОРИТЕ СА ПОКЛОННИЦИ НА ВСИЧКО ДРУГО, НО НЕ И НА ИСТИНАТА. ЗАЩОТО ТЕНДЕНЦИОЗНО ВИ НАТРАПВАТ МИСБИС, ЗА ДА ВИ ИЗПРАТЯТ В ДЕВЕТА ГЛУХА И ДА ВИ ОТНЕМАТ СПАСЕНИЕТО!! ЖЕЛАНИЕТО МИ Е ДА ВИ ПРЕДСТАВЯ НЯКОИ ФУНДАМЕНТАЛНИ ИСТИНИ, ВАЖНИ ЗА ВАШЕТО СПАСЕНИЕ...НО ДАЛИ ЩЕ МИ СЕ ДАДЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ ОТ ГОСПОДА МОДЕРАТОРИТЕ...ЯВНО НЕ!!!
Всъщност какво става, когато човек умре? Защото със смъртта много се спекулира и масово хората биват подвеждани към спиритизъм и съответно към гибел!!!



                       image


Това е въпрос, който е обърквал хората през всички векове. И днес има много теории по този въпрос. Едни казват, че умрелите отиват на небето, други – че отиват в ада или в чистилището, трети – че мъртвите спят в пръстта до деня на възкресението, а други вярват в прераждането. Само че, ние искаме да знаем какво казва Библията, тъй като никой от нас не е умирал, нито се е връщал от смъртта, освен Исус. В Откр. 1:18 Исус твърди, че е Единственият, който има отговор на този въпрос – “... бях мъртъв и ето – живея до вечни векове и имам ключовете на смъртта и ада.”

  Още от Едемската градина насам Сатана е търсил начин да обърка хората относно смъртта. В Бит. 3:1 дяволът зададе на Ева въпрос чрез змията. – “Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?” Ева побърза да защити Бога в следващите стихове – “От плода на градинските дървета можем да ядем, но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.” (стихове 2,3) Следва първата записана в Библията лъжа. Стих 4 – “А змията рече на жената: Никак няма да умрете.” Коварно, нали! С други думи – дори и да умрете, всъщност не сте мъртви. И тази лъжа се е пренесла през вековете до днес, когато повечето хора вярват, че мъртвите “никак не са мъртви”! Както за всяка друга от Божиите прекрасни истини Сатана има своя фалшификация, така и тук той изфабрикува поредната: “Никак няма да умрете.” Но излъга! Съвсем основателно в Йоан 8:44 се казва, че той е “баща на лъжата”.

  Нека, тогава, отидем при Словото и видим каква е истината. Връщаме се съвсем в началото – в началото на живота, в Бит. 2:7 – “И Господ Бог създаде човека от пръст из земята и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.” Бог оформи човека от пръст. Междудругото, преди няколко години, един ентусиаст беше изчислил колко струва човешкото тяло – съдържащите се в него елементи: желязо, йод, цинк и т.н. Цената на един среден човек, висок около 1,80 струва...по-малко от долар - точно 93 цента! Смешна цена, но всеки един от нас в очите на Бог е безценен и изкупен с кръвта на Спасителя...

  Всъщност човекът се състои от два елемента: пръстеното тяло и Божието жизнено дихание. При съединяването на тези две неща, човекът стана жива душа. Важно е да обърнете внимание, че човекът не получи “душа” като нещо отделно от тялото, а стана душа при обединението на тялото с Божия дъх. Това е едно много просто уравнение. Тяло + Дъх = Душа. Душа – Дъх = (мъртво) Тяло. Нека проследим тази процес в обратен ред в Пс. 104:29 – “Скриеш ли лицето Си, те се смущават, прибираш ли лъха им, те умират и връщат се в пръстта си.” Отнемете ли дъха, резултатът е СМЪРТ. Стих 30 показва обратния процес – “Изпращаш ли Духа Си, те се създават и подновяваш лицето на земята.” Бог изпраща Духа Си или дъха Си и те се създават.

  Нека най-напред разгледаме как някои са повярвали в учението за “неумиращата душа” или за “безсмъртната душа”. Често ще чуете хората да казват, че когато човек умре, душата му отива в рая или в ада. Сега ще ви разочаровам. В Библията думата “душа” се споменава стотици пъти, но нито веднъж не е споменато, че тя е безсмъртна или живее вечно. Всъщност, в Библията има само един единствен текст, в който се употребява думата “безсмъртен”. 1Тим. 1:17 – “А на вечния Цар – на безсмъртния, невидимия, единствения Бог – да бъде чест и слава до вечни векове! Амин!” Само Бог е безсмъртен. Сигурно ще запитате: “Ами безсмъртната душа?” За нея не пише в Библията! Думата “безсмъртие” е използвана в Библията само четири пъти и нито един от тях не е свързан с “безсмъртната душа”.

  Тогава, какво е душата? Спомнете си  Бит. 2:7 – тялото и диханието съставят душата. ТИ си душа. Душата не е някякво мъничко създание вътре в теб, което отлита след смъртта ти! Библията учи точно обратното. Да прочетем Езек. 18:4 – “Ето, всичките души са Мои – както душата на бащата, така и душата на сина е Моя. Душата, която е съгрешила, тя ще умре. Душата умира, защото е живо същество – в този пример бащата  или сина. Нека разгледаме още няколко стиха, за да видим какво наистина е душата. Ще откриете, че винаги означава човек или животно – каквото и да е живо същество, което представлява това – "симбиоза" между тяло и жизнено дихание. Деян. 2:41 – “И тъй, тия, които приеха поучението му, се покръстиха и в същия ден се прибавиха около три хиляди души.” Старият Завет казва съвсем същото в Бит. 46:27 – “...  и синовете, които се родиха на Йосифа в Египет, бяха двама. Всичките от Якововия дом, които дойдоха в Египет, бяха седемдесет души.”  Деян. 27:37 – “И в кораба бяхме всичко двеста седемдесет и шест души.” Човекът не е единственият, който представлява жива душа. Четем в Откр. 16:3 – “Вторият ангел изля чашата си в морето и то стана кръв като на мъртвец и всяка жива твар в морето умря.” Това са всички живи същества. Така че, Библията е пределно ясна по този въпрос.
Следващият въпрос, който трябва да си изясним е: “Какво става, когато човек умре?” Екл. 12:7 отговаря простичко – “И се върне пръстта в земята, както е била и духът се върне при Бог, Който го е дал.”

  Думата “дух” е от еврейската “руах”. Тя е използвана 377 пъти в Библията. Превежда се с три различни думи. 117 пъти е преведена като “вятър”, 227 – като “дух” и 33 пъти – като “дъх”. Думата “дух” означава “дихание” или “дъх” според който и да било речник. Та, този “дъх” се връща обратно при Бога. Ето няколо текста, в които “дух” означава просто “жизнено дихание”. Йов 27:3 – “Заклевам се, че през всичкото време, докато е дишането ми в мене и Духът Божий – в ноздрите ми...” Какво, според вас, влага Бог в ноздрите ни? Нека сега погледнем Исус на кръста. Лука 23:46 – “И Исус извика със силен глас и рече: Отче, в Твоите ръце предавам духа Си!  И това като рече, издъхна.” “В Твоите ръце предавам духа Си” – т.е. – живота Си, жизненото Си дихание. Исус не отиде в рая след смъртта си, а в гроба до по-следващия ден – неделя – когато възкръсна. След смъртта Му, Неговият дух или дъх просто се върна при Бога.

  Яков 2:26 – “Защото, както тялото, отделено от духа е мъртво, така и вярата, отделена от дела, е мъртва. Значи, когато един човек умре, дъхът или духът му се връщат при Бога, а тялото му се връща в пръстта. Това става и с животните. Библията е съвсем ясна по този въпрос. Екл. 3:19,20 – “Защото, каквото постига човешките чада, постига и животните, една участ имат. Както умира единият, така умира и другото. Да, един дух има във всичките! И човекът не превъзхожда в нищо животното, защото всичко е суета. Всички отиват на едно място – всички са от пръстта и всички се връщат в пръстта.”

  Другият важен въпрос е: “Какво става в гроба? Къде са мъртвите? В ада или в рая?” Нека видим какво казва апостолът в Деян. 2:29,34 – “Братя, мога да ви кажа свободно за патриарха Давида, че и умря, и биде погребан, и гробът му е у нас до тоя ден... Защото Давид не се е възнесъл на небесата, но сам той казва: Рече Господ на моя Господ – седни отдясно Ми...” Апостолът съвсем ясно заявява, че Давид не е в небето. Нека сега видим какво казва Исус и тук вече стигаме до един много важен момент. Йоан 11:11-14 – “Това изговори и подир туй им каза: нашият приятел Лазар заспа, но Аз отивам да го събудя. Затова учениците Му рекоха: Господи, ако е заспал, ще оздравее. Но Исус бе говорил за смъртта му, а те мислеха, че говори за почиване в сън. Тогава Исус им рече ясно: Лазар умря.” Исус ясно проповядваше,че смъртта е сън. Смъртта е сравнена със сън на 66 места в Библията. Ето някои от тях:

 Втор. 31:16 – “И Господ рече на Мойсея: Ето, ти ще заспиш с бащите си...”

 2Царе 7:12 – “Когато се навършат дните ти и заспиш с бащите си...”

 3Царе 1:21 – “Иначе, когато господарят ми – царят – заспи с бащите си...”

 3Царе 2:10 – “И така, Давид заспа с бщите си...”

 3Царе 11:21 – “И когато Адад чу в Египет, че Давид е заспал с бащите си...”

 3Царе 14:20 – “И той заспа с бащите си, и вместо него се възцари синът му Надав...”

 3Царе 14:31 – “И Ровоам заспа с бащите си и погребан биде с бащите си...”

 3Царе 15:8 – “И Авия заспа с бащите си, и погребаха го в Давидовия град.”

 3Царе 15:24 – “И Аса заспа с бащите си, и биде погребан...”

 3Царе 16:6 – “И Вааса заспа с бащите си, и биде погребан в Терса.”

 3Царе 16:28 – “И Амрий заспа с бащите си, и биде погребан в Самария.”

 3Царе 22:40 – “Така Ахаав заспа с бащите си и вместо него се възцари синът му Охозия.”

 3Царе 22:50 – “И Йосафат заспа с бащите си...”

 4Царе 8:24 – “И Йорам заспа с бащите си, и биде погребан...”

 4Царе 10:35 – “И Ииуй заспа с бащите си, и погребаха го в Самария.”

 4Царе 13:9 – “И Йоахаз заспа с бащите си...”

 Йов 3:13 – “Защото сега щях да лежа и да почивам, щях да спя. Тогава щях да съм в покой.”

 Йов 7:21 – “Защото още сега ще спя в пръстта и сутринта ще ме търсиш, а няма да ме има.”

 Пс. 76:5 – “Твърдосърдечните бидоха обрани, заспаха във вечния си сън...”

 Ер. 51:39 – “И да заспят вечен сън, от който да се не събудят – казва Господ.”

 Дан. 12:2 – “И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят...”

 Мат. 9:24 – “Идете си, защото момичето не е умряло, а спи.”

 Йоан 11:11 – “Нашият приятел Лазар заспа, но Аз отивам да го събудя.”

“Сън” е ясният библейски термин за “смърт”. Можете да прегледате и останалите стихове, които сравняват смъртта със сън.
Така библейските писатели както в Новия, така и в Стария завет, използват думата “сън”, за да опишат смъртта. За тях, това е един сън в Исус Христос.
Сънят е една прекрасна илюстрация на смъртта. Това е като да си легнеш вечер, когато си уморен, сигурен, че на сутринта ще се събудиш. Това отнема от християните страха пред смъртта. Те лягат и заспиват с тихото уверение, че Исус ще ги събуди в утрото на възкресението при Второто Си идване.

 Трябва да гледаме на смъртта като на дълбок сън без сънища. Един човек може да е бил в гроба 1000 години, но когато възкръсне, ще изглежда, сякаш току-що е задрямал за малко. Когато ангелите посрещнат Божиите възкръснали светии пред гробовете им, това ще бъде като среща между любяща майка и нейното дете след кратка дрямка. Мат. 24:31 – “Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.”

  Човекът не е бъзсмъртен. Той е подвластен на смъртта. Но, Божият народ наистина има вечен живот сега. Вечният живот е онова чудо, онзи изпълнен с Исус живот, който започва с обръщането и ще продължи в небето. Бог е обещал, че Неговият верен народ, който сега има вечния живот, няма да пострада от втората смърт. Откр. 2:11 – “Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите: Който победи, няма да бъде повреден от втората смърт.” От тази смърт няма да има възкресение. Първата смърт, с която умираме всички, не отменя дара на вечния живот. Тя само го прекъсва за малко, докато светиите спят. Той продължава в небето след възкресението.

  Замислете се над това за момент. Ако вашата майка е починала и в момента е на небето, щастлива ли е? Би ли могла да е щастлива, докато ви гледа как страдате, докато вижда войните, бедността, проблемите и трудностите? Не! Божият план е много по-добър! Да кажем, че един съпруг е починал и неговата съпруга се е омъжила повторно. Би ли бил щастлив този мъж, гледайки от небето своята съпруга в прегръдките на чужд мъж? Няма начин. Бог знае кое е най-доброто. Нашите мили починали спят спокойно.

  Но, нека да продължим и да видим какво още ни казва Библията. Екл. 9:5,6 – “Защото живите поне знаят, че ще умрат, но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, понеже споменът за тях е забравен. Още и любовта им, и омразата им, завистта им са вече изгубени, нито ще имат вече някога дял в нещо, що става под слънцето.” Мъртвите “не знаят нищо, нито обичат, нито мразят” и т.н.
Ето тук, обаче, стигаме до истинския въпрос. Ако мъртвите спят в Христос и не знаят нищо, тогава как да разбираме това, че често чуваме или четем за мъртви, които са се върнали и са се явили на другите? Какво да кажем за духовете на умрелите, които общуват със живите и за онези духовни същества, които отправят послания; за онези, които активно общуват с любимите си починали хора? Ако наистина нашите мили покойници се връщат, за да общуват с нас, то тогава Библията лъже! Не, не се заблуждавайте – дяволът също може да върши чудеса! Откр. 16:14 – “... защото те са бесовски духове, които като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог.”   

 

2Сол. 2:9 – “...тогова, чието идване се дължи на действието на Сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса...”

    Предимството на дявола е в това, че сърцата на хората са преизпълнени със скръб и те биха направили всичко, за да видят отново своите любими хора. Той се персонализира в техните образи и кара хората да повярват на лъжата му “никак няма да умрете”. Целият спиритизъм, цялото движение Ню Ейдж и всички магии се базират на тази измама. Ако не знаем истината, Сатана със сигурност ще ни измами.
Сатана се надсмива над безпомощността да се предпазим от тази заблуда...но нека това бъде тема на следващия ми постинг...

  Всъщност един текст от Писането прави нещата наистина прости и разбираеми. Йов 14:12-14 – “Така човек ляга и не става вече, докато небесата не преминат, те няма да се събудят и няма да станат от съня си. О, дано ме скриеше ти в преизподнята, да ме покриеше, догде премине гневът Ти; да ми определеше срок и тогава да би ме спомнил! Ако умре човек, ще оживее ли? През всичките дни на воюването си ще чакам, докле дойде промяната ми.” Обърнете внимание на следните неща – човекът е в гроба докато:

 А. ...“небесата не преминат”. Кога ще стане това? 2Петр. 3:10 – “А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят и земята, и каквото се е вършило по нея, ще изчезнат.”

 Б. ...”премине гневът Ти”. Кога е това? Откр. 15:1 – “И видях на небето друго знамение – голямо и чудно: седем ангела, които държаха седем язви, които са последните, защото след тях се изчерпва Божият гняв.”

 В. ... “дойде промяната ми”. Кога ще бъдат променени мъртвите? При Второто пришествие! 1Кор. 15:51-54 – “Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим в една минута, в миг на око, при последната тръба. Защото тя ще затръби и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим. Защото това тленното трябва да се облече в нетление и това – смъртното – да се облече в безсмъртие. А когато това – тленното – се облече в безсмъртие, тогава ща са сбъдне писаното слово: Погълната биде смъртта победоносно.” Забелязвате ли, че всички пасажи ни насочват  към Второто Пришествие? Човекът е в гроба до Второто пришествие! Само това има смисъл! Ако той не е истински мъртъв, а е в небето, защо тогава има нужда от възкресение? Замислете се над това. Това е истината - нашият вечен живот ще започне при Второто пришествие! Марко 10:29,30 – “Исус каза: Истина ви казвам – няма човек, който да е оставил къща или братя, или сестри, или майка, или баща, или чада, или ниви заради Мене и заради благовестието, и да не получи стократно сега – в настоящето време – къщи и братя, и сестри, и майки, и чада, и ниви заедно с гонения, а в идещия свят – вечен живот.” Така че, когато умрем, ние чакаме да бъдем възкресени и докато чакаме това, спим в гробовете си.Така достигаме до един изключително важен въпрос, фундаментален за библейската теология. Каква ще бъде съдбата на всеки човек, живял или живущ на Земята, при идването на Господа?
Съгласно обясненията на Св.Писание в края на земната история, ознаменуван от Второто пришествие, цялата човешка раса ще бъде разделена на четири категории с различни съдби:
Първата категория са мъртвите праведни. Това са всички хора, живяли на земята от сътворението на човека до Второто пришествие и приключили живота си като покаяни вярващи, с уредена сметка с Бога и ближния, и окачествени в небето като праведни. При славното Второ идване на Исус те ще бъдат извикани на живот, възкресени от мъртвите за вечен, безсмъртен живот в един нов свят.
Втората категория ще назовем живи праведни. Това са онези, които ще живеят като верни християни в последната генерация на човешкия род и ще посрещнат живи великото събитие. Библията ни казва, че те ще бъдат преобразени мигновено, за да получат безсмъртие и заедно с първата група ще посрещнат Спасителя.

1Сол. 4:13-18 – “А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда. Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса, Бог ще приведе заедно с Него. Защото, това ви казваме чрез Господното слово – че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха. И така ще бъдем всякога с Господа. И тъй, насърчавайте се един друг с тия думи.”
Това ще бъде наистина неописуемо тържество на радост и признателност. Разсъжденията на ап. Павел недвусмислено показват, че при идването си Христос няма да стъпи на земята, а ще остане в атмосферата на известна височина.
Божията тръба, спомената тук и в 24 гл. на Матей е символ на Божията творческа сила, която ще събуди мъртвите на живот...
Но трябва да знаем и страшната истина за съдбата на неправедните. Третата и четвъртата категории  са " мъртви грешни" и "живи грешни", аналогично на праведните. Мъртвите грешни са всички, които са живели и починали в грехове и престъпления, а живите грешни са хората на последното поколение, които никога не са приели Божията милостива покана да изоставят злите си дела и да приемат Божията благодат. Затова ще претърпят вечна гибел.
За третата категория четем в Откровение 20:5:
"Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.."
За съдбата на живите грешници четем в Еремия 25:33:
"В оня ден убитите от Господа ще лежат От единия край на земята до другия край на земята; Няма да бъдат оплакани, нито прибрани, нито погребани; Ще бъдат за тор по повърхността на земята. "
Те ще видят славата на Небесния цар и ще бъдат умъртвени от нея. За унищожението на беззаконниците и непокаяните при Пришествието пише и ап.Павел в 2 Сол. 2:8
"И тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,"
"И в оня ден ще рекат: Ето, Тоя е наш Бог; Чакахме Го, и Той ще ни спаси; Тоя е Господ; чакахме Го; Ще се възрадваме и развеселим в спасението Му. " Исая 25:9
"И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините;
и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето;  Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои? "Откровение 6:15-17

 Тези пасажи не се нуждаят от коментар. И най-безчувствените би трябвало да трепнат и да размислят в коя група биха желали да се намерят в оня съдбоносен час.
Нека всики, които са поверили живота си на Исус да не забравят думите Му:
"Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене.
В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.
И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие." Йоан 14:1-3
И тъй като Той е жив, то и ние ще живеем! Защото смъртта – този последен враг – ще бъде унищожена. Откр. 21:4 – “Той ще обърше всяка сълза от очите им и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка. Първото премина.”
А какво по-велико обещание би имало от това...

 




Тагове:   смъртта,


Гласувай:
7



1. estirbg - Защо се спрях на тази тема -
27.11.2010 14:27
Реших да се спра на тази тема днес, тъй като "разхождайки " се из блог пространството, бях изумена от невероятните интерпретации, разбирания, тълкувания и внушения на изобилие от модните апокрифните евангелия?! Възгласи като „Ние не сме грешници”, „Ние не се нуждаем от Спасител” войнстващо втълпяват едно - “Исус от обора” трябва да бъде изхвърлен вън, да бъде заклеймен като остарял, ретрограден и ужасно-ужасно нетолерантен. Новите евангелия вече звучат така: “Разцепете дърво и Той е там. Вдигнете камъка и ще Го видите.” Вече не ни трябва окървавен Месия, спасяващ ни от греховете ни, а Бог, който живее в нас в и спомага за реализирането на нашия потенциал.Тоест Нов Бог, съответстващ на Новата Епоха на Водолея, в която чудесата и магиите (разбирай астрологията, магьосничеството, гадателството и ред други такива) ще ни въздигат все по-нагоре и по-нагоре. До върха на нашата Нова Вавилонска кула. Ню Ейдж сбирщината от “много и най-различни пътища до Бога” наистина е омайващо учение, което чисто и просто възкресява древни религиозни практики и божества, като ги гримира по най-последния писък на светската мода. И да не се заблуждаваме, че е “само чиста духовност”. Мистични пътешествия на душата, изпадане в транс, редене на мантри, достигане на нирвана. Не. Защото в този антихристки квас набъбването идва от учението за Успеха (те няма да го нарекат обаче "тщеславие" и "Мамон"), Самоусъвършенстването и в крайна сметка, постигането на Богоравенство (забравяйки, че ние, хората, сме само Богоподобни, но не и Богоравни). Строителите на древната вавилонска кула не бяха ли изпълнени с подобни амбиции?” – чудесно го е предсавил нашия приятел unlov.
Ето защо се постарах да „поправя” изкривените представи за смъртта, и „преражданията”, защото погрешните разбирания за тези фундаментални истини ще бъдат пагубни за нас...
цитирай
2. rebellion - Пак ще ти го кажа - много си далеч от ...
27.11.2010 18:19
Пак ще ти го кажа - много си далеч от истината , естирбг . Не само има прераждане , а на всичко отгоре е многократно !
цитирай
3. alchemist - Не само има прераждане, а на всичко ...
27.11.2010 18:47
написа:
Не само има прераждане , а на всичко отгоре е многократно !

Сега ЩЕ задам един въпрос и той е - след като има прераждане и то многократно, как душите на хората са все така мръсни, отмъстителни и зли както от каменната епоха? Как така за около 6000 години съзнателно съществуване на човечеството(~200-300 поколения) ДУШАТА не се е научила да бъде добра, благородна и справедлива? Колкото и малко да помни душата от миналите си животи за това време сега човечеството можеше да бъде много по-добро от днешното. Очевидно в теорията за прераждането нещо издиша.
цитирай
4. estirbg - Ребелионе, защо приятелю не помислиш, че злото също може да внушава измами, водещи до самозаблуждение?
27.11.2010 19:43
Пророк Исая ПРЕДУПРЕЖДАВА за страховитата измама, която ще дойде върху грешните, карайки ги да смятат, че са в безопасност от Божиите присъди: "Ние сключихме договор със смъртта и се съгласихме с преизподнята, че когато заливащата беда минава, да не дойде до нас, защото си направихме ЛЪЖАТА прибежище и под ИЗМАМА се скрихме." (Исая 28:15). В описаната тук група са включени онези, които в упоритата си непокаяност се успокояват с уверението, че няма да има наказание за грешника, че всички хора, без значение колко са покварени, ще бъдат въздигнати на небето, за да станат Божии ангели. Но още по-категорично правят договор със смъртта и споразумение с ада онези, които се отказват от истините, предоставени от небето за защита на праведните в деня на скръбта и на онези, които решат да избегнат лъжите на Сатана - измамните претенции на спиритизма.
цитирай
5. estirbg - Защо желаех да чуете Библията днес!
28.11.2010 12:33
Много държах да прочетете тази публикация, както и следващата, която подготвям за спиритизма, екстрасенсите, врачуванията и всички"чудеса", които се вършат пред очите ни днес, тъй като те са основата на ПОСЛЕДНОТО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ,Третата ангелска вест в "Откровение на Йоана", която е отправена към нас, последното поколение, и е изключително важно да разберете, за да избегнете последните язви, които са приготвени за непокаяното човечество! Затова публично се възпротивих срещу медийното затъмнение и неетичната манипулация над съзнанието на читателите в Обръщението си към Свободно мислещите хора...
цитирай
6. nkf - Чудесна статия.Благодаря.
29.11.2010 21:23
Чудесна статия.Благодаря.
цитирай
7. kleotemida - Великолепна статия! Благода...
01.12.2010 18:17
Великолепна статия!
Благодаря!

п.п. Има някои "тълкувателни детайли", с които не съм съгласна, но те с нищо не променят основния смисъл и посланието на цитираните стихове, затова няма да споря по тях :).

Бог да те пази и закриля!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884327
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031