Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2010 21:43 - Технологии и контрол
Автор: estirbg Категория: Технологии   
Прочетен: 2184 Коментари: 1 Гласове:
2



С 25-и кадър ни зомбират да се развеждаме и да купуваме

Добавеният към традиционните за киното 24 кадъра хипнотизира, ни зомбира, тайно внушава да бъде купена дадена стока,с него лабилен психически човек може да бъде подтикнат към убийство... Що за чудо е секретното оръжие, което кара хората да прекрачват волята си, и има ли го изобщо, дискутира руският вестник “Спид-инфо”.

Ефектът “25-и кадър” се крие във възможността на човешкото око да възприема за 1 секунда 24 кадъра, на което се базира и съвременното кино. 25-ият кадър се вклинява, остава незабележим за човека, но той възприема подсъзнателно неговите внушения. Твърди се, че първият, който използвал магията на 25-ия кадър за масова хипноза, е Адолф Хитлер. Официално феноменът е патентован през 1957 година от американския психолог и маркетолог Джеймс Уайкъри=

 

Откривателят на 25-ия кадър провел експериментите си в киносалон в Ню Джърси. Докато пускали игрални филми на екрана, чрез втори прожекционен апарат изстрелвали по един път на всяка секунда посланията “Пийте кока-кола” и “Яжте пуканки”. Социолозите отбелязали ръст в потреблението им със 17 на сто след експеримента. Откритието на Уайкъри му донесло 38 млн. долара печалба, но най-неочаквано през 1974 г. психологът официално се отказал от авторството си, без да се мотивира.

Магията действа

Специална комисия на ФБР, разследваща убийството на Джон Ленън, стигнала до извода, че съзнанието на стрелеца Марк Чапмън е умишлено окупирано от натрапчивата идея да унищожи легендарния “Бийтълс”. Заключението на федералните експерти било, че такъв резултат може да се постигне само чрез хипноза или с ефекта на 25-ия кадър. Кой е програмирал Чапмън засега не е установено. Режисьорът на филма “В леглото с Мадона” Алез Кешишиян признава в интервю за в. “Ню Йорк таймс”, че е използвал 25-ия кадър. Тъкмо той бетонирал в съзнанието на зрителите идеята, че Мадона е секс символ на всички времена и народи.

“Ако във филма имаше само недвусмислени намеци за полов акт, то в 25-ия кадър пуснах чиста порнография. И тя зомбира зрителите”, твърди Кешишиян.

Една от версиите на ФБР след покушението над Рейгън е, че Джон Финкли стрелял по президента, след като бил програмиран да го убие. Контролните тестове и разследването показали, че дълги години престъпникът бил лекуван от стрес в секретния медицински център “Хевън хоспитал” в Латинска Америка. Във възстановителните процедури влизало и въздействие върху подсъзнанието с 25-ия кадър. ФБР следяло центъра като постоянна научна база на чуждестранно разузнаване. Рейгън прекратил държавното инвестиране на САЩ в икономиката на Латинска Америка, така че версията за зомбиране на убиеца му звучи достоверно.

През 1964 г. концернът “Ягуар” имал катастрофално ниски продажби. Маркетингът се обърнал към Холивуд с идеята да субсидира филм за Джеймс Бонд с 3 млн. британски лири срещу... 25-и кадър. Фактът, че колата на Агент 007 била “Ягуар”, е просто допълнителна екстра. След филма продажбите на луксозното возило скочили един път и половина, а режисьорът получил предложения от над 300 фирми да вклини и тяхната продукция в кинохипнозата.

През 1984 г. Джеймс Бонд сменя “Ягуара” с БМВ. Баварците потрошили 16 млн. долара за филма плюс още 7 млн. за 25-ия кадър, където логото на компанията било експонирано редом с короната на британската империя.

Коментар на спеца

Евгений Безносюк, специалист по сугестия (внушение), ръководител на курсове по психотерапия в Медицинската академия “М. М. Сеченов”: “Информацията, закодирана с технологията на 25-ия кадър, влиза директно в подсъзнанието. В резултат човек възприема внушението като собствена мисъл, дори не съзнава, че му е било въздействано. И така може да усвоява всичко освен абсолютно противоречащото на моралните устои на облъчвания. Например заповедта “Вземи брадвата и посечи жена си” ще бъде изпълнена единствено от човек, който го е планирал, но не е могъл да се реши. 25-ият кадър просто отприщва и насърчава. Начинът да се защитите от зомбирането на 25-ия кадър е да не ползвате нелицензирани касети и дискове. На дълбочината на внушението влияе количеството гледания. Опитите показват, че ефектът от 15-минутното въздействие трае не повече от 4 часа. А при многократно целенасочено повторение внушението работи с години.”

В помощ на човека

Един от най-известните случаи на изцеление от алкохолизъм чрез влияние върху подсъзнанието е на рок звездата Джеймс Удроу. Той разбил кариерата си, пропаднал, станал импотентен. Германската асоциация на анонимните алкохолици използвала 25-ия кадър. След като 3 месеца гледал филми, Джеймс Удроу не можел дори да погледне бутилката. Работата е там, че певецът имал фобия от плъхове. Психологът лечител натоварил 25-ия кадър с гризачи и бутилки.

Против семейството

В началото на 80-те години в много страни от Западна Европа социолозите забелязали рязко нарастване на разводите. Учените направили анкети и анализите показали, че за всичко са виновни... телевизионните реклами, пропагандиращи богаташкия начин на живот. Сред скъпите коли, готините мацки и елитните курорти като 25-и кадър били използвани мантрите “Сам можеш всичко!”, “Всичко това е само за теб!” В социологическите анкети 53% от разведените съпрузи на възраст от 27 до 35 г. признавали, че мечтаят да забогатеят, но им пречи грижата за семейството.

На съд

През 1977 г. в Калифорния частният предприемач Брайън Валенски подал иск срещу “Парамаунт пикчърс”. Обвинявал компанията, че използвала 25-ия кадър във филмите си, който го подтикнал напълно неоправдано да закупи пивоварната “Милуоки бест”. Валенски твърдял, че бил зомбиран за покупка, което противоречи на конституционното му право на избор. Адвокатите на “Парамаунт” се опитали да докажат, че във всеки холивудски филм има 25-и кадър със скрита реклама, но съдът постановил, че никой няма право да манипулира съзнанието на гражданите и присъдил 18,5 млн. долара на Валенски като обезщетение за моралните и материалните вреди.

Ние сме беззащитни

Генералният директор на Института за медико-биологични информационни технологии в Москва Александър Кучинов признава, че и в Русия шашмата на 25-ия кадър е позната: “Съвременните методи позволяват внушението да се използва при всяко телевизионно или радиопредаване, в компютърните игри, компактдисковете и аудиокасетите. През април 2000 г. специалисти от Общоруския научноизследователски институт по телевизия и радио забелязаха във видеозаписи на Екатеринбургската АТН (Авторски телевизионни новини) монтирани 25-и кадри с текстов призив “Гледай само АТН!” Лишиха компанията от лиценз и я глобиха.”

Контра

През 1982 г. в шведския затвор “Каненсраг” правят първият в света експеримент за корекция в поведението на престъпник. Сексуалният маниак Коен Хааг, осъден на доживотен затвор за серийно изнасилване и убийство на деца, бил опитното зайче. Обработвали го с 25-ия кадър, на който била фиксирана екзекуция на електрически стол. След половин година психиатрите го освободили като “напълно нов човек”. Три дни по-късно убил и изнасилил отново.

Реконтра

През 1999 г. японската корпорация за битова техника “Айсутси хай текнолоджис” платила над 120 млн. йени за касети с 25-и кадър, внушаващ на служителите да бъдат спокойни и да обичат шефовете си. Той съдържал образи на неудачници, пушещи цигари, забъркани в скандали.

Първоначално производителността и дисциплината се подобрили, пушачите намалели. Но след месец-два всичко станало постарому. Корпорацията подала иск срещу производителя на клиповете “Нипон камера уан”. Съдебните експерти установили, че няма никакъв 25-и кадър. Самовнушението, че гледат “въздействащи” касети, повишило временно производителността на работниците.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=581681


Dattoo приближава реалния свят до виртуалния

Татус сменя телефона

 

В бъдеще татуировките ще престанат да бъдат просто обикновено украшение на човешкото тяло и ще се превърнат в средство за предаване на информация. При това не графично, а съвсем истинско, цифрово. Доказателство за това е Dattoo, татуировката, способна да сближи реалния и виртуалния свят.

Идеята за Dattoo се появява преди пет години в компанията Frog Design. Тя включва миниатюрен интерфейс, информация за носителя (на базата на неговото ДНК) и други кибертехнологии.
Предполагало се, че в тялото трябва да бъдат интегрирани наноустройства с данни, които да не предизвикват алергия, но да гарантират идеална съвместимост и връзка с други такива устройства.
Днес Dattoo е почти реалност, но концепцията е променена, съобщава Gizmag. Татуировката няма да се интегрира в тялото, а ще може да се разпечатва от съответния сайт, да се лепи върху кожата или дрехата, да се използва един ден и да се... измие. А когато се употребява отново, да се разпечата и да се повтори процедурата.
Как работи Dattoo? Клиентът избира на сайта татуировката, която в момента му трябва, и в нея се вгражда микрофон, акустична система, фотоапарат или други устройства. Благодарение на способността си да разпознава собственика по ДНК, Dattoo го позиционира в пространството и го свързва с други хора. Така всеки клиент ще бъде уникален с кода на своето ДНК, а светът по време на използването на Dattoo ще се превърне за него в микс от виртуално и реално.
Dattoo ще може успешно да замени мобилния телефон, компютъра или други устройства, и светът значително ще съкрати разходите за тяхното производство.
Радослава Григорова

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-08-18&article=336761


 



Тагове:   контрол,


Гласувай:
2



1. misbis - крайно време беше
24.08.2010 00:26
“Татуировката няма да се интегрира в тялото, а ще може да се разпечатва от съответния сайт, да се лепи върху кожата или дрехата, да се използва един ден и да се... измие. “
Нали живеем в матрица на търговия със стоки,равно на печалба,и човека,пардон,консуматора трябва да има баркод.
Сега поне ще го узаконят...и ще се сложи край на конспирационните теории
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884167
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031