Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2014 23:23 - РУСКО-КИТАЙСКИЯ ОТГОВОР НА АНГЛО-САКСОНСКАТА СТРАТЕГИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1577 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Руско-китайския отговор на англо-саксонската стратегия

След обявяването на халифата в Леванта и преврата в Украйна, Вашингтон се готви да извади нова карта от ръкава си през септември – този път в сърцето на Русия – Санкт Петербург…

image

А нгло-саксонската агресия срещу Русия прие формата на финансова и икономическа война. Въпреки всичко Москва остава нащрек и за въоръжена агресия, развивайки своето селскостопанство, армия и подсилвайки своите стратегически съюзи като БРИКС и Евразийския съюз.
Способността на Русия да подсигури вътрешната си стабилност ще предопредели курса на събитията.

Офанзивата, ръководена от САЩ, Великобритания и Израел за световна доминация продължава успоредно в две направления:

  1. Преначертаването на Близкия изток, където „архитектите“ усилено са се заели с Ирак, Сирия, Ливан и Палестина.
  2. Отделянето на Европейския съюз от Русия чрез разпалената от САЩ криза в Украйна

Вашингтон неистово се опитва да запази хегемонията на американския долар като единствената валута на пазара на газ и нефт. Западната медия усилено прикрива войната в Донбас срещу мирното население и пренебрегва зверствата, на които са подложени жителите на Източна Украйна от държавната армия. Прикриват се наемниците от САЩ и други западни държави и нито дума не се споменава за ролята на ЦРУ в украинската криза. Западната медия не е особено заинтерсувана и от факта, че вече около 1 млн. източноукраинци са се превърнали в бежанци. От друга страна, Западната медия с огромно забавяне реагира на събитията в Северна Африка и Леванта, представяйки ги като резултат от т.нар. „Арабска пролет“.

image

След обявяването на разширението на Шанхайската Организация за Сътрудничество през септември (2014) тя най-вероятно ще обедини около 40% от световното население

Сега Русия е единствената сила, която има капацитета да поведе съпротивата срещу англо-саксонския империализъм. Русия разчита на три основни инструмента за това: БРИКС, алианса на петте най-бързо развиващи се икономики, Шанхайската организация за сътрудничество, която е важен стратегически съюз с Китай, целящ стабилизирането на Централна Азия и Организацията на Договора за колективна сигурност, която се явява военен алианс между бившите съветски държави.

На последната годишна среща на БРИКС, проведена между 14-ти и 16 ти юли, беше обявено създаването на валутен фонд и банка на БРИКС, които да се конкурират с МВФ и Световната банка като част в разгърнатата битка на Китай и Русия срещу доларовата система.

Но англо-саксонския лагер срещу Русия вече беше подготвил своя отговор предварително: реорганизирането на терористичната мрежа с марката  „Ал Кайда“ в готовност да използва мюсюлманите в Русия и Китай, за да дестабилизира централните власти в двете държави. Същевременно те продължиха своята офанзива в Сирия и прекосиха границите на Ирак и Ливан. Последния опит да се откъсне още палестинска територия за сметка на Египет и да се дестабилизира регионът още повече обаче не се увенча с успех. По отношение на Иран западната коалиция започна да се преструва, че иска мирни преговори, давайки време на президента Рохани да отслаби силите на хомейнистите в Иран, които са настроени силно против САЩ.

Два дни след обявяването на създаването на банка на БРИКС и собствен валутен фонд Съединените щати обвиниха Русия в свалянето на малайзийския „Боинг 777″ на малайзийските аеролинии над Източна Украйна, без да представят и до днес никакви доказателства. Това беше техния най-голям коз, за да накарат ЕС да се включи в икономическата война срещу Русия. Изживявайки се като международен съд Съвета за сигурност на ЕС също произнесе присъдата, според която Русия е свалила МН-17, отново без нито едно доказателство. Последваха санкции срещу Русия.

Европейските лидери не работят в полза на интересите на техните собствени хора, а за интересите на САЩ. Опитите на САЩ да въвлекат Русия във война с Украйна са очевиден капан, в който Путин едва ли ще влезе. Русия подкрепя опълченците с данни от разузнаването си, оръжия и хуманитарна помощ за мирните граждани на Югоизтока, също така вече е приютила над 700, 000 бежанци от Украйна, но отказва да изпрати войски в Украйна. Путин знае, че това е целта на САЩ. Той търпеливо ще изчака новите метежи в Киев, които ще стоварят гнева си и върху новата власт много скоро.

Бидейки мишена на икономическата война на англо-санксонците, Москва отговори с реципрочни мерки, но само селскостопански, а не финансови. Две са причините за това решение: в кратко-срочен план: държавите от БРИКС ще компенсират ембаргото над европейските селскостопански продукти, а в дълго-срочен план: Русия се готви за войната и иска да изгради своята селскостопанска промишленост.

Следващата цветна революция ще е в Москва

Англо-саксонците планират да парализират Русия в собствените й граници. Първия им инструмент е да използват ислямските радикали в тила на Русия и в собствената й територия.

Освен това Запада вече мобилизира мюсюлманското население в Русия за местните избори, които ще се проведат на 16-ти септември и организира широка публична кампания и агитация за опозиционните кандидати. Огромни суми пари вече са предоставени на опозиционните кандидати в 30 големи руски града. В допълнение са мобилизирани над 50,000 про-украински агитатори в Санкт Петербург, повечето с двойно гражданство. Това е началото на пренасянето на „Евромайдана“ в Русия. Следващата „цветна революция“ трябва да бъде в Москва. Първия мини „Майдан“ ще бъде в Санкт Петербург.

 

С наближаването на началото на пиесата в Русия, ръководена от Вашингтон, беше сменен и американския посланик в страната. Избора не е случаен – Джон Тефт – човекът, който беше сред ръководителите на „Революцията на Розите“ в Грузия и свалянето на Янукович в Украйна.

За Владимир Путин е изключително важно да запази лоялността на своите министри и най-вече на Дмитрий Медведев, който Вашингтон се опитва да вербува с напразни обещания за власт след свалянето на Путин.

Взимайки предвид непосредствената опасност, Москва най-вероятно ще успее да убеди Пекин да се съгласи с приемането на Индия и Иран в Шанхайската организация за сътрудничество. Решението ще бъде взето в Душанбе (Таджикистан) между 12-ти и 13-ти септември и при успех ще сложи край на вековния конфликт между Индия и Китай и ще ги обедини във военен съюз. Това ще нанесе тежък удар и над интересите на Вашингтон, който дълго се опитва да отдалечи Индия от Русия, охажвайки ги с даването им на право да развиват ядрени технологии. 

Приемането на Иран пък ще е още по-опасно за Вашингтон, тъй като стратегическия съюз между Иран, Китай и Русия ще отслаби санкциите на Запада срещу Иран, а ШОС ще получат прецизни данни за джихадистките движения в Близкия изток и начина, по който да ги неутрализират. Нещата обаче са на кантар и силно зависи кой ще концентрира занапред държавната власт в страната – хомейнистите или президента Хасан Рохани. Ето за това САЩ смекчиха тона по отношение на Иран и се преструват, че искат да водят преговори с Рохани, за да може той да се разправи с хомейнистите.

Това са само малка част от процесите, които бележат началото на измяната на света от Запад на Изток. И тази промяна трябва да бъде военно-обезпечена, защото разярения Запад няма да се откаже лесно от своята хегемония. За това ролята на Договора за колективна сигурност ще се увеличава все повече и в него трябва да се включи и Китай. За разлика от НАТО този алианс се придържа към хартата на ООН, която позволява на всяка държава да напусне алианса, когато поиска. И поради тази свобода на държавите-членки американския натиск над държави като Армения не е изненадващ, но опита на американците да си купят подчинението на Армения бяха оставени на заден план, поради заетостта им в Украйна.

 

 

 

Сподели »



Гласувай:
10



1. planinitenabulgaria - сАМО ГЛУПОСТИ ПИШЕШ.
19.10.2014 00:59
ПРЕСТАНИ, АКО С ОВА НЕ СИ ВАДИШ ХЛЯБА. НО Е НЕПОЧТЕНО, ПРАВИ НЕЩО ДОСТОЙНО.
цитирай
2. bojiislujitel - Част от информацията представена ...
19.10.2014 02:30
Част от информацията представена тук е вярна. Не цялата.
Факта е, че Америка е пред срив-пълен. Ще има издаден вътрешен долар, чийто цвят както казва един поне източник ще е червен. И още с излизането му от печат-ще падне с 30 процента. Което пък говори за поне 50 процента евеличаване на вноса за Америка от другите държави.
Това е само част от проблема. Шанхай-третият пазар на злато в света ще обяви нова цена на златото-над 2500 долара. С което ще принуди Англия и Америка да престанат да манипулират цената на златото.
Америка е пред края си.
Но кой ще я замести от запада? Европейският Съюз. Пророчествата не могат да бъдат нарушени!
Какво ще стане към края на управлението на човека над земята? ЕС ще иска да добави и Русия към себе си, но Русия ще откаже. И тогава ще има война. Ужасна война между ЕС и Русия, която ще бъде придружена от Китай, Индия и другите царе от изтока...
Знаете нещо, но не е цялостно и не виждате цялата картина. Имам доста повече сведения от това, което представих. И ако знаете добре английски, мога да ив насоча какво и къде да четете и слушате.
Факта обаче остава-светът е в навечерието на невероятни и зли събития! Ядрена война обаче няма да има!
А Путин в момента изчаква зимата... Когато Украйна ще се разпадне и да-в Киев ще се сменят още няколко правителства.
Но всичко това не е от глобално значение! Това са само последната фаза на "Но това е само начало на страданията"!

Добра е, че търсите какво става на глобално ниво, но ви трябват някои сериозни сведения за да се ориентирате напълно. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10364677
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930