Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2016 20:13 - Моят път - Честит "Джулай" от СТАМАТ!
Автор: stamat2015 Категория: Поезия   
Прочетен: 1745 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.01.2020 11:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Моят път

Посетете първия Български Трансцендентален Зететичен сайт на СТАМАТ - stamat.org

image

imageimageimageimage

  Моят път към Аз-Истина-Творец-Творение започна с прочитането на „Сидхарта”, когато бях гимназист и издирвах по антиквариатите преводи на Фройд от 30-те години и провокиращо седейки на кошчето за боклук в кухничката на Ивона на шестия етаж над Американското посолство, заедно с Данчо Калканджиев, обменяхме мисли със стария Бъндарак за рока и философията. Беше време на необуздано израстване на свободното мислене у младите българи, повечето от които после го загърбиха и унижиха, заради пари и социумен статус.

После естествено дойдоха „По пътя” и „Пътуване към Икстлан”, които, всяка по своему, раздвои търсенията на младия непокорен и дерзаещ освобождение ум, само за да ги обедини след години. Съвсем не закъсняха Виан, Кафка и Гинзбърг, които отприщваха все повече и повече бента на въображаемото недоволство срещу измислените от самите Властващи спънки и препятствия към възвисяването на Човека. Едновременно с това Библията, Бхагавад-Гита и Брахма-сутра чертаеха едно възможно измъкване от смъртния захват на Елита, само за да се натъкнем на Ницше, издигащ в култ самозванеца суперегоцентрист.

 
Беше време, когато марката „Yes, Crimson Beatles’ Stones Kiss Maiden Judas Marillion Cream!” значеше много повече от всякакво „Джони” или „Боро”, защото въздействаше на момента и нямаше усложнения, а и навсякъде имаше достатъчно домашнярка и БТ (Българска телевизия). А събуждания призори бяха задължително акомпанирани от „Sunriseили „July Morning”!!!

Но, ето че тридесетина години по-късно най-после наистина се събудихме със „Sunriseи „July Morning”!!!

 image Кен Хенсли, Стамат и Паце на Пернишката крепост 30-ти Юни 2011-та година!

Тогава все още не знаех, че Земята е Плоска, тъй като е абсолютно неподвижна и хоризонтът е съвършено равен, но купона ме беше завъртял здраво, защото бе от класа!

 image Кен Хенсли с група „Сънрайз” на Джулай морнинг 2011-та година, крепостта Кракра Пернишки.

Щастливо изкарване на „Джулая” на всички рокаджии!!!   СТАМАТ   30-ти Юни 2016-та година 










Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stamat2015
Категория: Технологии
Прочетен: 281943
Постинги: 235
Коментари: 30
Гласове: 70