Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2014 22:42 - Безопасна ли е рок музиката
Автор: debeloto Категория: Новини   
Прочетен: 4393 Коментари: 5 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Музиката е един от най-популярните, мащабни и леснодостъпни начини за въздействие върху човешката психика.
В последните десетилетия тя се превърна в стил на живот и начин на общуване за милиони хора, формирайки характера на човек. И ако за едни музиката има ролята на вдъхновител и утешител, то за други тя е отдушник от напрежението. Не случайно музикалните концерти събират десетки, а понякога и стотици хиляди души на едно място.
В днешно време влиянието на музиката трудно може да бъде оразмерено и систематизирано.
Причина за това е фактът, че съществуват стотици музикални стилове, повечето от които се размесват едни с други, а достъпът, който обикновеният човек има до музиката като цяло в последните 20 години се промени коренно. Вече почти всяка търсена песен може да се намери в т.нар. безплатни сайтове, някои от които прераснаха във видеосайтове, предлагащи пълните дискографии на музикалните изпълнители.
Непретенциозният слушател и зрител на радиото и телевизията също е заливан непрестанно от музика, без, в повечето случаи, да си дава сметка за това какъв е смисълът на текстовете и посланията в самата музика.
Ще разгледаме няколко основни стила музика, които са особено популярни сред юношите и младежите. На първо място това е рок музиката (с последващите й вариации като хард рок, хеви метъл, хард кор, траш метъл и др.), поп музиката, хип-хопът и R`n`B стилът, и техно музиката.

Рок музиката като термин се появява в началото на 70-те години на миналия век в Америка, но в действителност нейното начало е малко по-рано, когато възниква "сексуалната революция" в Щатите. Заради времето, в което се появява, тя е определена като музика на бунта и непокорството. По-късно редица изследователи я наричат "дяволската музика". Написани и са редица книги, в които на рока е лепнато определението - дяволската музика.
Целта при рок музиката е слушателят да се отдаде на моментните емоции на музикалния ритъм. Звученето при рока се изразява в непрекъснато повторение на пулсации в съчетание с ускорени ритми, извършвано с помощта на барабан и бас китара, което характеризира ритъма на рок музиката. Повтарящите се пулсации възбуждат нервната система на човек и събуждат у него агресивно поведение.
Освен повтарящите се ритми постоянно повтаряните изрази се забиват в подсъзнанието на човек и от там самостоятелно работят, подбуждайки го към определени действия и постъпки.
Изследователят на рок музиката Жан Пол Реженбал пише, че "силата на рока се състои в отсечените пулсации, ритми, предизвикващи биопсихическа реакция на организма, способна да повлияе на функционирането на различни органи на тялото, в частност може да се предизвика ускорен сърдечен пулс, както и увеличено съдържание на адреналин, също така възбуда в половата сфера."
Навремето руски учени са направили следния опит: пуснали са рок музика в продължение на десет минути на група седмокласници, които след края на изпълнението са забравили таблицата за умножение.
Концертите на рок групите са придружени с алкохолни опивания, наркотични делириуми и сексуална разпуснатост.
Някои рок музиканти открито свидетелстват, че по време на изпълнението си усещат някаква сила, която управлява постъпките им. Други споделят, че влизат редовно в контакт с демони и тъмни сили, от които черпят вдъхновение.
Такъв е случаят с Алис Купър. Ето какво споделя той: "Бях на сеанс по спиритизъм, на който Норман Бакли умоляваше духа да му обърне внимание. Най-накрая духът се появи и заговори с мен. Той обеща на мен и музикалната група слава, власт в света на рок музиката и богатство. Единственото което поиска от мен - това бе да му отдам тялото си. Предоставяйки му възможност да обладава моето тяло, аз станах известен в целия свят. И за да постигна тази известност аз приех името, с което той се представяше по време на сеансите." И така Винсент Фуниер получава псевдонима Алис Купър.
По-късно музикантът издава албума "Алис Купър отива в ада" (1976).
"Ролинг Стоунс"
Друга световна известна група, която жъне слава на музикалната рок сцена и до днес, е "Ролинг Стоунс". Групата е любима на поколения слушатели, повечето от които надали си дават сметка на кой бог се кланят въпросните музиканти. "Ролинг Стоунс" възникват в началото на 60-те години на миналия век, а през 1967 година явно показват на целия свят кой е техният господар със заглавието на албума си "В отговор на техни сатанински величия" ("Their satanic Majesties Request"). Самият Мик Джагър признава, че върховният жрец на сатанинската църква в Сан Франциско - Антон Лавей, е вдъхновил групата за тази плоча.
Някои от песните на групата носят заглавия "Симпатия към дявола", "Танцувайки с мистър дявол" и "Заклинание на моя брат демон". "Симпатия към дявола" се превръща в химн на поклонниците на сатана в Америка.
По-късно Мик Джагър композира музиката за филма "Invocation of my demon brother" ("Повикът на моя брат демон") и сам играе ролята на луцифер.
"Бийтълс"
Това е една от най-известните и слушани групи от самото си създаване до сега.
Създателят и лицето на групата - Джон Ленън, по време на свой гастрол в Германия през 1962 г. заявява пред Тони Шеридън: "Аз зная, че "Бийтълс" ще има успех, такъв какъвто никоя група не е имала. Зная го защото преди това заради този успех съм си продал душата на дявола."
Година по-късно започва манията по групата, а групата печели слава, пари и първите места в музикалните класации.
В началото на славата си богохулникът Джон Ленън заявява без капка срам, че групата му е по-известна дори от Господ Исус Христос.
Това е изречено от Джон Ленън пред изданието "San Francisco Chronicle" на 13 оприл 1966.
"Ние сме много по-популярни от Исус".
В своите текстове на песни и стихове на песни Ленън открито демонстрира, че не вярва в Бог. Пример за това е песента "God" от 1970 година, чийто текст е следният "Не вярвам в Библията, не вярвам в Исус, вярвам в себе си, Йоко в мен, Йоко и аз, това е реалността."
На една от първите плочи на групата - "Жълтата подводница" Джон Ленън е направил сатанинския знак с ръка - изпъчени показалец и кутре и свити средни пръсти. Този знак се използва в днешно време от рок музиканти, хеви метъл групи и поп изпълнителите.
До Джон Ленън е Пол Макартни, който е направил с пръсти знака "ОК" - свити във формата на нула палец и показалец и изправени останалите пръсти. Изследватери твърдят, че това е знакът за трите шестици - числото на звяра.
В следващата си дългосвиреща плоча - "Сърджант Пепър" "Бийтълс" слагат на корицата изявеният сатанист Алистър Краули. Кроули се е смятал за дете на сатаната и е вдъхновител на много известни музиканти по-късно Самият Краули умира като душевноболен и самотен, разрушен от алкохол и наркотици.
"Ние най-вероятно сме антирелигиозни, никой от нас не вярва в Бог", заявява през 1970 година в изданието "Hit Parader" Пол Макартни.
Краят на Джон Леньн е трагичен, както и последните години от живота му - той е застрелян на 8 декември 1980 година от почитателя си Марк Чапмън. В последните години Джон Ленън се отдава на наркотиците - признава, че взима ЛСД, марихуана, кокаин, умело смесени с алкохол.
През 1965 г. на концерт на "Бийтълс" в САЩ са убити около 100 човека, а по време на концерт на "Ху" са убити 11 и ранени 42 души.
За съжаление много съвременни музикални християнски групи признават без притеснение, че "Бийтълс" са техни вдъхновители.
Известният изпълнител на християнска музика Хил Кийги споделя, че уважава "Бийтълс".
"Кедмънс Кол" често изпълняват песни на "Бийтълс".
"Бийтълс" са вдъхновители на Ранди Стоунхил и на групата "Дъ Галактик Каубойс".
"Джарс от Клей" също заявяват, че черпят идеи от "Бийтълс" и Джими Хендрикс.
Ръс Бреймиър - директор на музикалния канал Christianity Today.com, ласкае през 2002 година Пол Макартни и заявява, че се е сбъднала мечтата му да се запознае лично с него.
"Лед Цепелин"
Един от лидерите на групата Джими Пейдж е изявен сатанист и последовател на Алистър Краули. Пейдж обитава къща на брега на езерото Лох Нес, която преди това е била на Алистър Краули. Пейдж е известен и с това, че има книжарница за окултна литература.
Той открито заявява: "Магията не е добра или лоша, черна или бяла, а метод да се разкрие и използва демоничната действителност."
Сред най-познатите песни на групата e "Stairway to heaven" ("Стълба към небето"). Текстът на тази песен обаче съдържа в закодирана форма (записано отзад напред текстово съдържание) сатанинско значение. Ако чуете "Stairway to heaven" отзад напред ще доловите следните фрагменти от изречения:
"Listen! We have been ther... I will sing, because I live with Satan... Serve me!... There is no escaping it... with Satan... if we"ve got to live for Satan... Master Satan..."
"Чуйте ние бяхме там... Аз ще пея, защото жи-вея със сатана... Служи ми!... Там няма отърваване... със сатана... когато трябва да живеем със сатана... господ и повелител..."
"Дорс"
Вокалът на групата Джим Морисън е дълбоко заинтригуван от окултизма. Той умира на 3 юли  1971 при неизяснени обстоятелства, но според съдебния лекар е получил инфаркт от прекомерна употреба на алкохол и наркотици. Още приживе Морисън е известен с извратеното си поведение, на концертите си излиза пиян, уринира върху публиката, ругае, приема наркотици в свръхдози.
Освен че Морисън е бил привъзан съм сатаниста Алистър Краули и е носил със себе си негов малък бюст, той признава своята привързаност към дявола. "Намерих духа в музиката, дяволът ми се появи във Венис. Бягайки, видях сатана или сатир, да върви след мен."
Неговият колега Рей Манзарек споделя, че Морисън не е бил нито музикант, нито шоумен, а шаман.
Ози Озбърн
Изявен сатанист, бивш фронтмен на сатанистката група "Блек Сабат" ("Черна събота") и на едноименната, носеща неговото име. Още на младини Ози Озбърн е увлечен по окултизма, а наред с това е известен с безкрайните си алкохолни оргии и наркотични пирувания.
Ози Озбърн признава, че винаги съчинява музика, когато се намира в състояние на транс.
Едно музикално списание го нарича "любимецът на луцифер".
Текстовете на песните и заглавията на албумите му са красноречиви "Speak of the Devil" ("Говори на дявола").
На обложката на албума му "Diary of a Madman" ("Дневниците на лудия") има обърнат кръст.
На своите извратени концерти Ози Озбърн откъсва с уста главите на птици.
Марк Боулан, солокитарист и създател на "T-Rex", споделя, че е живял в Париж заедно с магьосник, занимаващ се с черна магия. От него се научил да прави магии, на които отдава успеха на музикалната си кариера. За година и половина Марк Боулан продава над 18 милиона плочи, Боулан умира през 1977 година при мистериозен автоинцидент в Англия.
"Айрън Мейдън"
Популярна хеви метъл група, чиито текстове и обложки на албуми са изпъстрени с дяволски символи. Така например един от най-извествите им албуми от началото на 80-те носи името "Числото на звяра". Във всички следващи албуми на обложките на дисковети и плочите има чудовища в най-различни форми и интерпретации.
Една от най-популярните рок групи в света "AC/DC" също изявяват открито сатанинската си принадлежност. Повечето им песни са в култ към дявола, а и те самите споделят, че сами са избрали да вървят по този път.
Световноизвестната им песен "адови камбани" има следния текст: "имам моята камбана, ще те заведа в ада, ще те заведа при сатана..."
Друга тяхна песен се нарича "Магистрала към ада". Ето и част от текста й "Аз съм на прекия път за ада... Не ме спирай, хей, хей, хей... Йе, аз ще извървя пътя до края, уоу, прекия път за ада!"
Първият вокал на групата - Бон Скот, умира вследствие на алкохолно отравяне.
"Кис" - друга мегаизвестна група има страховит облик на сцената със своите перверзни оскъдни облекла, гротескно гримирани лица и извратени жестове с ръцете. Текстовете им звучат по следния начин "богът на рок ен рола ще открадне девствената ти душа."
Една от най-известните песни от 70-те е "Хотел Калифорния" на "Игълс".
Много хора си нямат представа, че песента се отнася за църквата на сатаната, която се намира в хотел на улица "Калифорния" в Сан Франциско.
От вътрешната страна на обложката на "Hotel "California" се виждат три подобни на прозорци отвора. В средния прозорец е плешивият Антон Лавей - основател на сатанинската църква в Америка.
Хората си казват, че групата не прави това на сериозно, а за да си вдигне продажбите на плочи, но мениджърът на групата Лари Салтър заявява в интервю пред "Tribune Herald" от 28 февруари 1982 г., че "Игълс" са замесени с църквата на сатана. Затова не е случайно, че имат и песен "Приятен ден в ада."
Джон Рокуел, автор на книгата "Барабанен огън", пише: "Музиката на "Hotel "California" ни кара сами да се извиняваме, че я слушаме. Ние изместваме истинското значение на думите, защото сме запленени от ритъма, заемащ централно място, от напевното усещане и от китарите."
Текстът в една песен на "Игълс" е следният: "Бих искал да припадна в пламъци в оная добра книга с имена и при това да наблюдавам как при-падам. О-о да, беше един добър ден в ада, а утре ще бъда определен за блаженство".
Друга популярна група с изявен сатанински облик са "Слейър". Визията им е изпъстрена с обърнати кръстове, железа, оръжия, песните им са пълни с насилие и откровен сатанизъм.
"Войни от портите на ада...в сатана ние вярваме..."
"Исус знае, че твоята душа не може да бъде спасена, Разпнатият, тъй наречен Господ, Той скоро ще ме последва, твоята душа е проклета, Твоят Господ ще ме следва да ми служи завинаги, адът чака."
Освен това във въпросната песен има записани скрити послания. Когато песента бъде прослушана отзад напред се чува следното "Присъедини се към нас, Присъедини се към нас".
Известният певец и музикант Бон Джови, основател на собствена група със същото име пее в песента си "Влак за вкъщи":
"Когато бях дете, дяволът хвана ръката ми, взе ме от дома ми и ме направи мъж и аз отидох долу, долу, долу, долу...
Пред списанието "Smash Hits" Бон Джови гордо обявява "Бих убил майка си заради рока."
Първият албум на рок групата "Туистед Систър" съдържа песента "Ще гориш в ада". Текстът на песента е следният "Добре дошъл в земята на забвението, ела, дете, вземи ръката ми, тук нищо не се случва...тук има пет букви, които да кажеш и да отидеш долу, долу, долу... ти ще гориш в ада."
Безсрамният богохулник Мерлин Менсън казва пред "Спин" от август 1996 г.: "Надявам се, да бъда запомнен като този, който довърши християнството."
Менсън е ръкоположен като преподобен в църквата на сатана. Неговите послания са "убий родителите си" и "обичам те, сатана".
Менсън издава албум, озаглавен "антихрист суперзвезда".
Популярната и толкова слушана сред младите американска група "Металика" открито пее в своите песни - "Злото ли съм аз? Да, аз съм злото!"
Първият албум на групата носи заглавието "Скачай в огъня" ("Jump In the Fire").
В друга песен - "The Prince", "Металика" открито демонстрира своята духовна принадлежност на ада.
"Ангел от дълбините, аз желая да ти продам душата си, дяволе, вземи душата ми, с диаманти я поправи, не ме е грижа за рая...аз ще горя в ада, когато умра."
"Рок музиката винаги е била дяволска музика. Вярвам, че рока е опасен, все едно сме пратеници на нещо тъмно", признава Дейвид Бауи пред сп. "Ролинг Стоун" 12 февруари 1976 г.
В песента на Мегадет "The Conjuring" се пее следното:
"Аз съм адвокат на дявола, ако желаеш, ела и се присъедини към мен, да отидем в адските дълбини. Аз имам душата ти."
Вокалът на Мегадет Дейв Мустейн е признавал своите зависимости от наркотици и алкохол.
"Аз съм адвокат на дявола. Ние имаме свои последователи, които се наричат "групис" - момичета, които ни дават телата си..." - признание на Франк Дзапа пред Питър Брадърс в книгата "За християнския рок".
Самият Франк Дзапа бе намерен мъртъв на 4 декември 1993 г.
Карлос Сантана обяснява, че е контролиран от демони по време на своите изпълнения.
Вокалистът хомосексуалист Робърт Халфорд основава групата "Файт". На концертите си те излизат с фланелки с надписи 666.
Елтън Джон заявява, че никога не е съчинявал и никога не би изпял ни една песен, ако преди това тя не е била написана на езика на магията.
Бритни Спиърс се появи преди време на парти на МТВ с фанелка 666. По-късно, когато бе вкарана в психиатрия се острива гола глава, написа на темето си 666 и се разкрещя, че тя е антихриста.
Поп певицата Мадона е известна последователка на кабала движението. На един от своите концерти тя изнесе три пана - на едното християнски кръст, на второто звездата на Давид и на третото ислямски полумесец. По-късно на сцената тя се поруга с християнският кръст, като се качи и се пристори на ръзпаната.
Преди няколко години пък Мадона се целуваще уста в уста с певицата Бритни Спиърс.
Лидерът на известната християнска рок група "Скилед" заявява в интервя, че е черпил вдъхновение от Ози Озбърн и групата "Мотли Крю" - перверзници, които също имат антихристиянски текстове в песните си.
Известният електронен музикант Вангелис започва кариерата си в групата "Децата на Афродита", чийто албум се казва "666".
По време на своите концерти рок и поп изпълнителите използват сатанинска символика - обърнати петолъчки, огън, масонски и илюминатски символи, обърнати кръстове, черепи и кости или само черепи, обърнат триъгълник, който в магията се явява като печат на сатана, както и пирамида с око в нея. В днешно време символиката на черепа и двете кости е широко разпространена сред младите хора, целейки се да ги научи, че това не е нещо опасно. Тя се наблюдава особено силно и в някои младежки музикални групи какъвто е случаят с мексиканската група "РБД". Тя възниква по време на снимките на едноименен тинейджърски сериал с развратно и пошло съдържание, и прераства в музикална група от 6 човека. Преди концерти на групата на огромна видеостена се показват една след друга снимки на символики на масонски организации, окултни религии и други. В някои от песните на групата има вкарани сатанински текстове записани на обратно. Въпросните послания бяха разкрити не от кого да е, а от фенклуб на самата група. Друг позорен факт е личният живот на въпросните музиканти. Един от тях - мъж, се омъжи за свой приятел!!!
Като стана дума за скрити послания в музикалните песни ще обясним какво представляват те.
Закодираните послания в песните са записани на обратно текстове. Те са също така известни като backward masking. Целта е да не се доловят с обикновено ухо. Идеята за това идва от Алистър Краули, за когото вече бе споменато, според когото, ако човек наистина се занимава с окултизъм, трябва да бъде в състояние да говори, да чете, да пише, да мисли и обърнатите писания и текстове.
Изследванията от учени, проведени в това направление, показват, че подсъзнанието може да улови фраза произнесена отзад напред, а после да я разшифрова като съобщение, даже, когато съобщението е изразено на непознат на аудиторията език. Ще представим няколко нагледни примера на обратно записани текстове в известни песни на известни музиканти.
Групата "Кис" и песента им "бог на гръмотевиците" има следното замаскирано съобщение: "дяволът сам той е бог".
Певицата Мадона и песента й "Като дева" има следното замаскирано съобщение: "аз се трансформирам в грях".
Групата "Куин" и песента им "Голямата лудост наречена любов" е със замаскирано съобщение: "По дяволите библията, всичко, което аз искам, това е магията."
Групата "Полис" и песента им "Всичко, което тя върши е вълшебство" е със замаскирано съобщение: "Силата е в злите."
Поп изпълнителят Принс в песента си "Пурпурен дъжд" е замаскирал съобщението: "Небесата е трябвало да бъдат взривени по-рано."
Групата "Бийтълс" и песента им "Революция номер 9" има замаскирано съобщение: "Започни да пушиш марихуана и ме обърни срещу покойника" - тъй като сатанистите се страхуват от името на Господ Исус Христос, те го наричат покойника.
За съжаление не са малко и българските песни, в които има замаскирани послания. В песента на Д 2 и Део "Две следи напред", в частта, в която се пее "Д2 и Део... две на пред", при прослушване назад се чува следната гнусотия: "Е**, е**, е**, моят ми е в теб".
В песента на Слави Трифонов "В Джаза", в припева изпълняван от Десислава, напред звучи "А пък ти се възмути", а назад, ако се прослуша излиза "К*р за Левски".
При песента на Мария Илиева "Нищо", прослушана назад се чува "Плачи, мълчи, плачи, мълчи."
В песента на "Контрол" "Леле како" се чува при нормално прослушване "Каодашно, евалата дашно", а назад "Ох, сатана! Ох, само ад!"
В крайна сметка всеки сам трябва да си зададе въпроса и да си отговори на него за чия слава е музиката, която слуша - за тази на изпълнителя, за Божия слава или за адова, и как музиката се отразява и влияе на живота на всеки? Защото музиката не е безобидно хоби, което се слуша междудругото. Всяка песен, всяка мелодия имат свое послание, своя цел, с която искат да покажат или изразят определено нещо на слушателя, а когато песента е придружена с текст, силата й става по-голяма.
Един велик композитор, мисля че Бетовен беше, навремето е казал: "Музиката е създадена да хвали Господа и да освежава душата, в противен случай тя е едно демонично крещене."
По-долу е даден тъжният край на някои по-известни музикални изпълнители.
Барабанистът на "Хелоуин" Инго Швихтенберг се самоубива на 29 годишна възраст.
Рок музикантът Хилел Словак от "Ред Хот Чили Пепърс" умира от свръхдоза наркотици на 25 години.
Известният рапър Тупак Шакур е убит на 25 години.
Гари Тейн от "Юрая Хийп" умира от свръхдоза наркотици на 27 години.
Елвис Пресли също умира от свръхдоза наркотици на 42 години.
Вокалът на "Куин" Фреди Мъркюри умира от СПИН ня 45 години.
Вокалът на "Инексес" Майкъл Хътчинс се самоубива на 37 години.
Кърт Кобейн от Нирвана се самоубива на 27 години.
Стив Кларк от "Деф Лепърд" умира на 30 години от алкохолно отравяне.
Робърт Пилатус от "Мили Ванили" умира на 32 от алкохол и наркотици.




Гласувай:
3



1. danailvdimitrov - за съжаление всичко това е вярно.
14.03.2014 16:39
Всички те получиха своите 5 минути слава!
цитирай
2. christof - Пълни глупости. Толкова много ф...
14.03.2014 17:37
Пълни глупости. Толкова много фактологични неточности относно музиката не бях чел. Имам чувството, че авторът е някой мазен чалгаджия.
цитирай
3. ivo1 - Аз също бих попитал автора. „А ча...
14.03.2014 22:35
Аз също бих попитал автора.„А чалгата!Тя какво е? Средство за затъпяване на тълпата и мутризацията и!
цитирай
4. ivo1 - Музиката по принцип е храна за ду...
14.03.2014 22:38
Музиката по принцип е храна за душата!И във всеки жанр има хубава и грозна такава.Истинския ценител умее да слуша и отсява семето от плявата.
цитирай
5. danailvdimitrov - Господата "беснеят" но аргументи не дават!
15.03.2014 11:58
Почти всичко от това са факти добре известни в рок-музиката.Взети са от стотици интервюта,снимки,книги...къде са вашите?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: debeloto
Категория: Новини
Прочетен: 458378
Постинги: 269
Коментари: 210
Гласове: 438
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930