Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2012 10:47 - MADE IN USA: СЕНАТЪТ НА САЩ ЛЕГАЛИЗИРА СОДОМИЯТА (СЕКС С ЖИВОТНИ)!
Автор: estirbg Категория: Новини   
Прочетен: 30390 Коментари: 49 Гласове:
29

Последна промяна: 09.09.2012 12:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                 image


   Вчера Сенатът на САЩ  одобри законопроекта за легализирането на содомията и секса с животни.
  Само преди седмица Сенатът на Нигерия прие законопроект за забрана на еднополовите бракове и определи четиринадесетгодишнагодишна присъда за всеки осъден за хомосексуалност, открито пренебрегвайки заплахата на Великобритания и Съединените щати да откажат помощ на страни, нарушаващи правата на хомосексуалистите.
  При гласуване  93 срещу 7, Сенатът на САЩ не само отмени военния закон за содомията, но също така отмени военната забрана за секс с животни. Твърди се, че на 15 ноември Комисията по въоръжени сили на Сената единодушно е одобрила да се отмени член 125 от Единния кодекс на военното правосъдие (UCMJ). В член 125 от Единния кодекс се определяше, че е незаконно  хората да  влизат в содомия и секс с животни. Ето какво гласеше:
   А.  “Всяко лице, което е обект на настоящата глава и участва в неестествено плътско съвкупление с друго лице от същия или противоположния пол, както и  с животно, е виновно за содомия. Леко проникване е достатъчно за извършване  на престъплението.”
   Б.”Всяко лице, виновно за содомия, ще се наказва според наредбите на Военния съд.”

Както и се очакваше,  реакциите продължиха да разнищват  решението на законодателите на САЩ в страната и в други части на света, включително и в Нигерия.   В САЩ председателят на Семейния съвет за научни изследвания Тони Пъркинс заяви, че усилията за отстраняване на содомията от военното право произтичат от либерал-демократите в Сената и от подкрепата на президента Барак Обама за премахване на "Не питай, не казвай" от военната политика.  Всичко се отнася до използването на военните, за да премине администрацията към радикална социална програма", каза Пъркинс за CNS News.com. “Не само, че премахнаха "Не питай, не казвай", но имат и друг проблем и той е, че според военните закони содомията е незаконна, така както прелюбодеянието е незаконно, така, че трябваше да премахнат тази забрана на содомията”. Пъркинс каза, че “премахване на клаузата за содомия може да е била умишлена или просто „обезпечаване на щетите".

  "Дали е било неволно или не, всъщност те са отстранили клаузата срещу содомия" сподели той.  "Така че сега, съгласно Единния кодекс на военното правосъдие (UCMJ) там няма нищо за преследване на содомията ".

 Бившият полковник на САЩ Боб Maгинис заявил в съобщение, че някои военни юристи са посочили, че содомията може да подлежи на съдебно преследване според друга част на Кодекса за военното правосъдието - така наречения "съд за всичко”,  член 134 за престъпления срещу "добрия войскови ред и дисциплина."   “Но не разчитайте на това”, каза той. "Ако имаме войник, който участва в содомия с животно, било то държавно  или не, дали това би се тълкувало като престъпление  в действителност според военния закон? Мисля, че това е под въпрос”

  "Когато читателят спре да се смее, той трябва да си зададе въпроса, дали това не е от най-добрия интерес на правителството, от най-добрия интерес на армията и най-добрите интереси на страната? Мисля, че не е" коментира  Магинис и добавя: "Харесва ви или не, за съжаление войници са имали подобен вид поведение в миналото. Дали ще се държат така и в бъдеще, ако се премахне този статут?  Наистина не знам."

  "Сега допълнителната грижа е, че содомията е била отстранена, и като  открихме, забраната за содомия е била отстранена също и от Единния кодекс на военното правосъдие. Така че, Камарата на представителите  ще има проблеми с този законопроект” - заяви Тони Пъркинс.

  В Нигерийския анти-гей закон всеки, който подкрепя еднополовите съюзи или подбужда такива е изправен пред 10 години затвор, разпоредба, която се смята, че е насочена към правозащитни групи.

  Законопроектът, приет миналия вторник идва близо месец след като британския министър председател Дейвид Камерън заплаши да откаже помощ на страни, нарушаващи правата на гейовете, предизвиквайки възмущение в Африка, където лидерите тълкуват това като "колониална" изява на власт.
  Хомосексуалността е незаконна в повечето африкански страни въз основа на останки от закони за содомия, въведени по време на Британската колониална епоха и увековечени от културните вярвания.

  В Нигерия, анти-гей законът е бил широко приветстван, докато сексът с животни е осъден. Католическият епископ от епархията Джулинго в Тараба д-р Чарлз Хамава  заяви, че "това е човешко безумие и е неприемливо, а законът е погрешен.Това е същото общество, което осъжда престъпността и лошото лидерство. Наистина е жалко."

  "Не знам това, в какво светът се превръща. Необходимо е връщане към Бога. Това е много тъжна новина. Моля се Нигерия да не я вземе за еталон. "
  Пастор Уеил Дефарасин, ръководител на дружество "Пътеводна светлина" в Лагос, не можеше да си представи, че някой човек или държава би сътворил такъв закон. "Сериозно ли говориш?", отвърна той, добавяйки: "Моят коментар е, че ми е смешно."
Източник : "The moment"


  Коментар:
Творецът категорично е заклеймил подобни мерзости в Словото Си: "Ако някой легне с мъжко, като с женско, и двамата са извършили гнусота; непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях." Левит 20:13

"Ако някой се съвъкупи с животно, той непременно да се умъртви, и животното да убиете." Левит 20:15


Съвсем ясно е, че и този пореден законопроект е позорен отвратителен акт и ново обезсилване, заличаване, омърсяване и потъпкване на демократичните и святи принципи на Демократичната Конституция на САЩ.
Пророчицата на адвентистите Елън Уайт пише: „Когато... нашата страна обезсили (отхвърли) всеки принцип на своята конституция като протестантско и републиканско управление и вземе мерки за разпространението на папските заблуди и измами,
тогава трябва да знаем, че е дошло времето за чудотворното действие
на Сатана и че краят е наближил." (5 Свидетелства за църквата 451).
 
Няма да е далеч мигът, когато американците в един глас ще заявят, така че целия свят да чуе:
„Дайте ни справедливост! Дайте ни благоприличие! И по дяволите тази обезобразена и омерзена американска конституция!"











Гласувай:
29



1. tutankhamon661 - estirbg
02.09.2012 10:56

Ето, че става точно както аз и много други предвидихме - днес едно е позволено, а утре - днешната перверзия. И всичко това защото се поощрява лудостта на всеки хахо. Те са хора, да, но с проблеми - трябва да се лекуват, а не да ни приравняват към тях.

Почакай! Cега е само позволено. А когато стане задължително?

Не е прекалено. Mалко ли абсурди видяхме? Ще има още ...

цитирай
2. x2012x - Това е потресаващо
02.09.2012 11:22
Докъде стигнаха тези американци ?! Направо не мога да повярвам ,че приемат това за нормално. То и Световната здравна организация определи любовта ,че е болест. Как човек да живее в такъв извратен свят ? Не може да е истина... Ако тези хора са приели такъв законопроект , то те са загубили ума си и са се предали на Сатана...
цитирай
3. estirbg - Тутане,
02.09.2012 11:44
безумия "валят" в САЩ вместо дъжд. Едва ли само сушата, огънят и гладът ще са Божия бич за янките - изпитвам дълбоко съчувствие към тях, но с огромно безпокойство следя какво се случва там, защото знам, че и нас ще ни залее поредното зловоние - спомни си за София прайд, който беше охраняван от Уорлик и евронаблюдателите.
Представи си сега и един парад от кози, крави и други кротки добичета, подкарани от техните почитатели...
Щом са способни на подобни извращения, колко им е на тези психясали законотворци утре да решат да ни убият, защото им дишаме въздуха.

цитирай
4. estirbg - x2012x,
02.09.2012 11:54
и моят ум не побра новината, но истината е тази, че сатана се е развихрила и триуфира в душите на все повече и повече хора, преобладаващите от които са управляващи и законотворци. Още безумия ще следват, гледай само и се моли Господ да дойде по-скоро, защото ние нормалните ще бъдем сочени за ненормални и прибирани по затворите (или изтребвани).
цитирай
5. tutankhamon661 - 3. estirbg - Тутане,
02.09.2012 14:23
estirbg написа:
безумия "валят" в САЩ вместо дъжд. Едва ли само сушата, огънят и гладът ще са Божия бич за янките - изпитвам дълбоко съчувствие към тях, но с огромно безпокойство следя какво се случва там, защото знам, че и нас ще ни залее поредното зловоние - спомни си за София прайд, който беше охраняван от Уорлик и евронаблюдателите.
Представи си сега и един парад от кози, крави и други кротки добичета, подкарани от техните почитатели...
Щом са способни на подобни извращения, колко им е на тези психясали законотворци утре да решат да ни убият, защото им дишаме въздуха.




Навсякъде е така. В Русия нали забраниха "Ну погоди". Ще стигнат до още по-големи глупости. Вече съм писал по темата:


http://tutankhamon661.blog.bg/drugi/2012/07/07/homoseksualni-zabludi.976680


Чакай да видиш като стигнем до некрофилията! Ще има "Злите мъртви" 1234-ти епизод. Ама на живо.

цитирай
6. estirbg - Приятелю Тутане,
02.09.2012 14:53
когато злият гений присъства в ума на себеподобните, колко му е да "прескочи" и да се материализира в действителността. Преситеният свят няма как да не изпие чашата на Божия гняв. Нека не се чудим на бедствията и Божиите наказания, връхлитащи върху човечеството...
цитирай
7. анонимен - Очаквайте ново разширяване на &...
02.09.2012 15:44
Очаквайте ново разширяване на "толерантността" към още по-тежки сексуални извращения.
А в САЩ вече има осъдени родители, че са се противопоставили на това, в училище децата им да бъдат подбуждани да експериментират с хомосекс, за да откриели истинската си ориентация.
цитирай
8. estirbg - Наистина оставам безсловестна
02.09.2012 15:51
след подобни факти, анонимен №7. Всеки коментар бледнее пред такива гаври...
цитирай
9. анонимен - Луди за вързване, на които сме ос...
02.09.2012 17:48
Луди за вързване, на които сме оставили да ръководят света.
Бойко, виждаш ли какво правят господарите ти?
цитирай
10. анонимен - Евреите приемат всички закони. Те ...
02.09.2012 17:51
Евреите приемат всички закони. Те са зад всяка световна мръсотия. А ние обвиняваме американците, които са техни първи жертви
цитирай
11. анонимен - Това някаква шега ли е? Ако е истина, ...
02.09.2012 20:12
Това някаква шега ли е? Ако е истина, тежко на човешкия род! Май вървим с бързи стъпки към самоунищожението си.
цитирай
12. estirbg - Шега?
02.09.2012 21:06
Ако беше шега, щеше да е лоша закачка, но всъщност е грозната действителност.
"Смехът поправя нравите" беше рекъл някога Жан-Батист, но случващото се не е до нрав, а до дълбок душевен деформизъм, граничещ с абсурдността на човешките възприятия.
Извращения, размиване на границите между доброто и злото, истината и лъжата, нравственото и безнравственото - това са разлятите контури на психологическия профил на днешното човечество. Едва ли Създателят още ще търпи зловония да се излъчват във Вселената от нашата планета.
" И както стана в Ноевите дни, така ще бъде и в дните на Човешкия Син;
ядяха, пиеха, женеха се и се омъжваха до деня, когато Ное влезе в ковчега, и дойде потопът и ги погуби всички.
Така също, както стана в Лотовите дни; ядяха, пиеха, купуваха, продаваха, садяха и градяха,
а в деня, когато Лот излезе от Содом, огън и сяра наваляха от небето и ги погубиха всички, -
подобно на това ще бъде и в деня, когато Човешкият Син ще се яви. " Лука 17-26:30
Мисля, че това подобие, дадено по-горе в думите на Исус, вече го достигнахме...и че съвсем скоро Той ще дойде да прибере своите Си.(Дай Боже и ние да сме сред тях!)
цитирай
13. анонимен - Глупости, чудят се с ква идиотия да ...
02.09.2012 21:14
Глупости,чудят се с ква идиотия да се занимават за да отвлекат вниманието на общвеноста от реалните проблеми.Безработица,дълг, който не подлежи на изплащане (освен ако всички американци не подарят по 30-40 бона на държавата),провалът в Либия,кризата с Сирия и Иран и така нататък.Затва са всички тъпотии.Секс с животни,едва ли стигнали до там ,че само законът да ги спира да го правят с животни.А който се е извратен и си го влекат такива неща той вече си прави мърсотийките.Така ,че имай вяра и не мисли,че светът свършва, защото хората са полудели.Те винаги са си били откачени.Даже бих казал,че сега са по-нормални от преди.Спомни си студената война и трескавото трупане на ядрени арсенали.Достатъчни да унищожат човечеството хиляди пъти.Гърмяли са атомни бомби в атмосферата и морето сякаш са фойерверки на нова година.Произвеждали са дори ядрени снаряди,мини и торпеда.Стотици самолети и подводници са патрулирали натъпкани с атомни бомби очаквайки командата за краят на човечеството.Мао се е гласял да убива половината човечество с оръжия за масово унищожение,изобщо всички лидери на големите сили са се били наточили на кръв.Само Кенеди е бил малко различен и си е правел устата чат пат за разоръжаване ама са го свитнали по тоя повод.И какво виждаш за сега сме живи и ни има.Ти си тръгнал да се страхуваш от някакъв идиотски закон.Нека се чукат с животни и да не поглеждат дори са миг хора.Нека нямат наследници.Човечеството няма нужда от такива извратеняци.Мен повече ме притеснява да не ни зацели някой по-голям астероид щото още никой няма адекватна защита срещу такива опасности.
цитирай
14. estirbg - Приятелю/лко №13, прочете ли коментар №12?
02.09.2012 21:25
Разбра ли, маркировката на събитията, която Исус дава за времето преди самото Си второ идване? Пак ще ги пейстна:
"И както стана в Ноевите дни, така ще бъде и в дните на Човешкия Син;
ядяха, пиеха, женеха се и се омъжваха до деня, когато Ное влезе в ковчега, и дойде потопът и ги погуби всички.
Така също, както стана в Лотовите дни; ядяха, пиеха, купуваха, продаваха, садяха и градяха,
а в деня, когато Лот излезе от СОДОМ, огън и сяра наваляха от небето и ги погубиха всички, -
ПОДОБНО НА ТОВА ЩЕ БЪДЕ И В ДЕНЯ, КОГАТО ЧОВЕШКИЯТ СИН ЩЕ СЕ ЯВИ. " Лука 17-26:30

Помисли защо зоофилията (секса с животни) се нарича още СОДОМИЯ...
А като вече сме осведомени за предстоящото събитие, дали не трябва да се стреснем и да погледнем в духовния си двор, за да го прочистим с покаяние и вяра?
цитирай
15. анонимен - това е ,
02.09.2012 21:44
дъвка за тъпанари!
цитирай
16. анонимен - я вземи си измий мръсното съзнание
02.09.2012 21:47
http://krysy.blog.bg/hobi/2012/09/02/kakvi-sa-jenite-na-amerikanskite-prezidenti.996039 с тези консервативни лейдис, че от четене на руски сайтове човек оглупява!
цитирай
17. estirbg - Не чета руските сайтове, а Библията
02.09.2012 22:20
В нея ЯСНО Е НАПИСАНО, ТАКА ЧЕ И НАЙ-ГЛУПАВИТЕ ДА РАЗБЕРАТ, КОГА ЩЕ ДОЙДЕ БОЖИЯТ СИН, С ЧИЕТО ПРИШЕСТВИЕ ЗЕМНАТА ИСТОРИЯ ЩЕ ПРИКЛЮЧИ!!!
Всички, които мислят, че с този постинг търся евтина сензация и широка читателска аудитория - жестоко се заблуждават.
ТЕМАТА НЕ Е "ДЪВКА ЗА ТЪПАНАРИ", А ЖАЛОН, МАРКЕР, КОЙТО МАРКИРА ГРАНИЦАТА НА БОЖИЕТО ТЪРПЕНИЕ, СЛЕД КОЯТО НАИСТИНА ЩЕ НАСТЪПЯТ СМУТНИ ВРЕМЕНА, ТАКИВА КАКВИТО ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКИТЕ СЪЗДАНИЯ НЕ СА ПРЕЖИВЯВАЛИ НИКОГА.
ПЪК КОЙТО СМЯТА, ЧЕ ТЕМАТА Е ГЛУПАВА, ЗАЩО Я ОТВАРЯ ДА Я ЧЕТЕ...
БОЛ "УМНИ" ТЕМИ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ В БЛОГА, НО ПЪТИЩА, КОИТО ЩЕ ВИ ЗАВЕДАТ КЪМ СМЪРТТА, А НЕ КЪМ ЖИВОТА, ОБЕЩАН ОТ СПАСИТЕЛЯ.
ТОВА Е ТЕМА ЗА СЪБУЖДАНЕ, ТЕМА ЗА РАЗМИСЪЛ, А НЕ ПОРЕДНА МРЪСНА МЕДИЙНА СЕНЗАЦИЯ - приемате я по един или друг начин, в зависимост от "настройката" на съзнанието ви. Може би вече разбрахте , че предлагам темата под съвсем друг ъгъл ...
цитирай
18. анонимен - благодаря за ...пояснението!
02.09.2012 22:30
estirbg написа:
В нея ЯСНО Е НАПИСАНО, ТАКА ЧЕ И НАЙ-ГЛУПАВИТЕ ДА РАЗБЕРАТ, КОГА ЩЕ ДОЙДЕ БОЖИЯТ СИН, С ЧИЕТО ПРИШЕСТВИЕ ЗЕМНАТА ИСТОРИЯ ЩЕ ПРИКЛЮЧИ!!!
Всички, които мислят, че с този постинг търся евтина сензация и широка читателска аудитория - жестоко се заблуждават.
ТЕМАТА НЕ Е "ДЪВКА ЗА ТЪПАНАРИ", А ЖАЛОН, МАРКЕР, КОЙТО МАРКИРА ГРАНИЦАТА НА БОЖИЕТО ТЪРПЕНИЕ, СЛЕД КОЯТО НАИСТИНА ЩЕ НАСТЪПЯТ СМУТНИ ВРЕМЕНА, ТАКИВА КАКВИТО ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКИТЕ СЪЗДАНИЯ НЕ СА ПРЕЖИВЯВАЛИ НИКОГА.
ПЪК КОЙТО СМЯТА, ЧЕ ТЕМАТА Е ГЛУПАВА, ЗАЩО Я ОТВАРЯ ДА Я ЧЕТЕ...
БОЛ "УМНИ" ТЕМИ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ В БЛОГА, НО ПЪТИЩА, КОИТО ЩЕ ВИ ЗАВЕДАТ КЪМ СМЪРТТА, А НЕ КЪМ ЖИВОТА, ОБЕЩАН ОТ СПАСИТЕЛЯ.
ТОВА Е ТЕМА ЗА СЪБУЖДАНЕ, ТЕМА ЗА РАЗМИСЪЛ, А НЕ ПОРЕДНА МРЪСНА МЕДИЙНА СЕНЗАЦИЯ - приемате я по един или друг начин, в зависимост от "настройката" на съзнанието ви. Може би вече разбрахте , че предлагам темата под съвсем друг ъгъл ...


Има обаче,една книга "Лествица" на СВ,ПРЕП ЙОАН ЛЕСТВИЧНИК и там клеветата и злословието са на 10 тото стъпало.
Размисли!
цитирай
19. анонимен - цитат от нея...
02.09.2012 22:32
Злословието е изчадие на омразата, тънък недъг; голяма скрита и спотайваща се пиявица, която изсмуква и унищожава кръвта на любовта; то е лицемерие на любовта, причина за оскверняване на сърцето и отежняване на съвестта; то е погубване на чистотата.
цитирай
20. estirbg - Никое писание няма силата и тежестта на Божието Слово, а То гласи:
02.09.2012 23:06
2 Тимотей 4:2
"проповядвай словото, настоявай на време и без време, изобличавай, порицавай, увещавай, с голямо търпение и непрестанно поучаване."

Тит 1:13
"...изобличавай ги строго, за да бъдат здрави във вярата"

Тит 2:15
"Така говори, увещавай и изобличавай с пълна власт. Никой да те не презира."

А цитатът от "Лествица", който си предложил е съвсем неуместен в случая на моята тема, приятелю!...

За тази вечер приключвам с отговорите на коментарите. Моля, не злоупотребявайте с липсата ми до утре вечер, защото и аз се трудя и си изкарвам хляба....не с евтини сензационни постинги. :)

цитирай
21. анонимен - Подводни
02.09.2012 23:58
Браво на ционистите в САЩ. Нищо по-различно не може да се очаква от педерасти.
цитирай
22. wolfgar - ДА, живота е кратък. Но не трябва ли ...
03.09.2012 08:26
ДА, живота е кратък.
Но не трябва ли да се радваме на тези глупости които творят?
Само когато обществото се разболее, ще може да започне да се лекува!
цитирай
23. watchtowerman - Моля,
03.09.2012 09:25
сведения за източниците!
Твърде неясно е поставен католическия отговор: "за" или "против". Твърдо съм убеден, че папата не би одобрил содомията под какъвто и да е претекст. Докато в статията се НАМЕКВА, че папата ОДОБРЯВА содомията. За мен и за читателите ще е много ВАЖНО ДА НАУЧАТ КОЙ ПОДВЕЖДА И ЛЪЖЕ МИРЯНИТЕ - папата или ...
цитирай
24. анонимен - Шлемът ти пречи да видиш, watchtowerman
03.09.2012 10:35
"The moment" е източникът и е свързан с линк. Гледаш тресчицата, а не колеца в окото си...
цитирай
25. watchtowerman - Грешката е моя. Не зададох ясно въпроса.
03.09.2012 11:30
А той е: къде са източниците, че този законопроект е дело на папата? Въпросът ми е следствие на цитата:

"Пророчицата на адвентистите Елън Уайт пише: „Когато... нашата страна обезсили (отхвърли) всеки принцип на своята конституция като протестантско и републиканско управление и вземе мерки за разпространението на папските заблуди и измами,".

Та, въпросът ми е за това: След като Законите за содомията са директно препратени като дело на католицизма и папата, то искам сведения за това, източниците. Затова и споделих, че цитираните изказвания на папския епископ са много неясни, и според мен - използвани за двусмислено възприемане, на който както му отърва.
Та, за да съм ясен, още веднъж: думите на папският епископ в подкрепа на содомията на американския Сенат ли са или са "против" Закона на Сената в САЩ ?!
Иначе, относно статията с факта за узаконяването на содомията - поздравления. Това у нас изглежда медийно е премълчано.
цитирай
26. анонимен - watchtowerman,
03.09.2012 12:28
отговорът на въпроса ти - в късната вечер. Хората работят не само в блога си....
цитирай
27. анонимен - сем.Радушеви
03.09.2012 15:59
В Библията Бог е записал ясно кое е омразно пред очите Му. И този закон се нарежда сред грешните, извратени и недопустими неща на един умопобъркан и извратен свят.
А съвсем скоро ще се излеят Божиите чаши на гнева. Още не са почнали, но още малко. За да се попълнят жителите на небето.
И после когато Господ каже дотук, тогава ще настане време каквото никога не е било...
Данаил 12 глава
1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата.
2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.
3 Разумните ще сияят със светлостта на простора, и ония, които обръщат мнозина в правда като звездите до вечни векове.
4 А ти, Данииле, затвори думите и запечатай книгата до края на времето, когато мнозина ще я изследват, и знанието за нея ще се умножава.
цитирай
28. анонимен - сем.Радушеви
03.09.2012 16:02
Ето скъпи читателю, как ще завърши всичко. Когато Божието търпение свърши:
Откровение 16 глава:
1 И чух из храма силен глас, който казваше на седемте ангела: Идете та излейте на земята седемте чаши на Божия гняв.
2 И първият отиде та изля чашата си на земята; и появи се лоша и люта рана на ония човеци, които носеха белега на звяра и които се покланяха на неговия образ.
3 Вторият ангел изля чашата си в морето; и то стана кръв като на мъртвец, и всяка жива твар в морето умря.
4 Третият ангел изля чашата си в реките и във водните извори; и водата им стана кръв.
5 И чух ангела на водите да казва: Праведен си Ти, Пресвети, Който си, и Който си бил, загдето си отсъдил така;
6 понеже те проляха кръв на светии и на пророци, то и Ти си им дал да пият кръв. Те заслужават това.
7 И чух [друг от] олтара да казва: Така, Господи Боже Всемогъщи, истинни и праведни са Твоите съдби.
8 Четвъртият ангел изля чашата си върху слънцето, на което се позволи да гори човеците с огън.
9 А като се опекоха човеците от голяма жега, похулиха името на Бога, Който има власт над тия язви, и не се покаяха да Му отдадат слава.
10 Петият ангел изля чашата си върху престола на звяра; и царството му потъмня, и човеците хапеха езиците си от болки,
11 и похулиха небесния Бог поради болките си и раните си, и не се покаяха за делата си.
12 Шестият ангел изля чашата си върху голямата река Ефрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътя на царете, които идат от изток.
13 И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби;
14 защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог.
15 (Ето, ида като крадец. Блажен оня, който бди и пази дрехите си, за да не ходи гол, та да не гледат срамотата му).
16 И събраха ги на мястото, което по еврейски се нарича Армагедон {Т.е. Хълмът на Магедон или )?) на поражението.}*.
цитирай
29. анонимен - сем.Радушеви
03.09.2012 16:02
17 И седмият ангел изля чашата си върху въздуха; и из храма излезе силен глас от престола и каза: Сбъдна се.
18 И произлязоха светкавици и гласове и гръмове, и стана силен трус, небивал откак съществуват човеци на земята, такъв трус, толкоз силен.
19 И великият град се раздели на три части, и градовете на народите паднаха; и Бог си спомни за великия Вавилон, да му даде чашата с виното от яростния Си гняв.
20 И всеки остров побягна и планините не се намериха.
21 И едър град, тежък около един талант, падаше от небето върху човеците; и човеците похулиха Бога поради язвата от града, защото язвата от него беше твърде голяма.
цитирай
30. анонимен - сем.Радушеви
03.09.2012 16:18
анонимен написа:
...Мен повече ме притеснява да не ни зацели някой по-голям астероид щото още никой няма адекватна защита срещу такива опасности.



И с право:
Откровение 8 глава:
6 И седемте ангела, които държаха седемте тръби, се приготвиха да затръбят.
7 Като затръби първият ангел, настана град и огън, размесени с кръв, които бидоха хвърлени на земята; и третата част на земята изгоря, също и третата част от дърветата изгоря, изгоря и всяка зелена трева.
8 И като затръби вторият ангел, нещо като голяма планина, пламнала в огън, се хвърли в морето; и третата част от морето стана кръв,
9 та измря третата част от одушевените същества, които бяха в морето; и третата част от корабите биде унищожена.
10 И като затръби третият ангел, падна от небето голяма звезда, която гореше като светило, и падна върху третата част от реките и върху водните извори.
11 А името на звездата е Пелин, и третата част от водите стана пелин, и много човеци измряха от водите, защото се вгорчиха.
12 И като затръби четвъртият ангел, третата част от слънцето, и третата част от луната, и третата част от звездите биде поразена, тъй щото да потъмнее третата част от тях, и третата част от деня да не свети, така и третата част от нощта.
13 И видях, и чух един орел, който летеше всред небето, и казваше с висок глас: Горко, горко, горко на земните жители поради останалите тръбни гласове от тримата ангели, които още има да затръбят.

...не съм много сигурен какво значат всички тези неща. А и тези думи за *пламналата планина*. Но със сигурност не са нещо приятно.
И все пак аз вярвам, че Бог управлява и контролира всичко. А също че и може съвършенно да спасява всеки които смирено отиде при Него и моли за прошка
цитирай
31. анонимен - сем.Радушеви
03.09.2012 16:23
http://www.youtube.com/watch?v=qKp96B10RTA
цитирай
32. estirbg - watchtowerman,
03.09.2012 23:03
Днес има някакво странно излъчване(!) и всички ни болят главите - може би и ти като си чел не си внимавал достатъчно, за да разбереш, че (цитирам точно както е в статията):"При гласуване 93 срещу 7, Сенатът на САЩ не само отмени военния закон за содомията, но също така отмени военната забрана за секс с животни." Ако не вярваш на превода, под постинга източникът е активен и води към оригиналната статия.
Така отговарям на първия ти въпрос - Сенатът е инициаторът на тази поправка.
Второто ти съмнение, че папата не бил одобрил подобни грозни деяния официално е така. Естествено, че публично папата не би насърчил перверзиите, напротив, горещо ще заклейми тази мерзост и очаквам дори публично да се произнесе, но новината е още съвсем гореща и радио Ватикана засега мълчи (дали пък няма да се направи на разсеяна и да подмине подобна поправка във военния законопроект като нещо незначително - засега може само да предполагаме, но ще следим реакцията.) Но за мен е повече от ясно, че след педофилските, хомосексуалните и развратни издънки на някои католически духовни лица, Ватикана ще бъде още по-осторожна за собствения си имидж и тя ще се постарае с нови прочувствени и емоционални речи и обръщения да порицае подобни морално нездравословни решения и позорни поправки. Впрочем, тя няма как да не е знаела за тези абсурдни допущения - помисли само, всички ръководни административни органи, Сенатът, та дори и военната отбрана, силовите ведомства - всичките високопоставени ръководни кадри в USA са възпитаници на престижните католически висши учебни заведения. Съвсем обяснимо е, че ще са зависими от Ватикана и ще водят нейната политика и не ще направят нещо без нейното знание или одобрение. Ето защо, лично мое мнение е, че няма как църквата на Ратцингер да не е била предварително запозната с подобна поправка, особено когато се отнася до „пипане” на морален закон.
Едва ли ще имам възможност, а и не се наемам да бъда последователен обвинител и разобличител на лицемерната същност на римо-католическата църква (ако имаш време поразходи се в блога на polopot - чудесно и документирано се е постарал нашият приятел да свали маската на средновековната инквизиция), надянала днес мантията на миротворец и съхранител на човешките добродетели – това е много фина измама – знай, тя никога не се е променяла, само е осъвършенствала еволюционно своята мимикрия. Не напразно Библията описва тази църква като леопард Откровение 13:2
”И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.” – леопардовата окраска скрива звяра и го прави непредвидим и неочакван в скока и нападението над жертвата. А жертвата е самото човечество...
Сега пред нас се разиграва един изкусен маскарад между лошото ченге, момчето, което върши все пакости (в лицето на САЩ) и доброто ченге, в лицето на Ватикана, която уж все го порицава само и само да докаже пред човечеството колко кристално чисти и бащински любящи са нейните помисли, желания и действия. Щом спечели доверието на хората, не само на католици, но и на всички вероизповедания, тогава тя фино ще ги измами и приплъзне към огнената геена като заповяда да се изпълнява нейната волята, а не това, което Творецът изисква в закона си (Декалога). Не напразно е написано в Откровение 13-3:4, че „цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;
поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него?”...
Времето отново напредна и мисля засега да приключа с отговора си...
Така че приятелю, когато мислиш, разсъждаваш и преценяваш, внимавай на коя позиция ще застанеш, за да не се окаже, че без да искаш, дори несъзнателно, само и само под влиянието на упоритото желание да опонираш, си се превърнал в адвокат и защитник на дявола...
цитирай
33. анонимен - Добродетел
05.09.2012 07:17
Лелее,какви гнусотии! Добре че не вярвам в Библията и съм АТЕИСТ!
цитирай
34. estirbg - Анонимен №33,
06.09.2012 00:08
знаеш ли кой е истинският признак за наличие на добродетел?
- да бъдеш недоволен от себе си.
А от коментара ти личи, че си удовлетворен от неверието си и позицията на атеист.
Има една мъдрост от Книгата на книгите, която често я цитирам, за да предпазя хората от погрешната им самоувереност:Притчи 14:12
"Има път, който се вижда прав на човека, Но краят му е пътища към смърт."
Виж, приятелю, има само един път, който е правилен и това е Исус. Йоан 14:6
"Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене."
Всички други пътища, които не водят към Него са гибел. Дори само фактът, че не търсиш и не признаваш Създателя Си е грях и води до погубление.
Прочети колко конкретен и категоричен Е Творецът:
"Съвсем ще погубя всичко От лицето на земята, казва Господ.
Ще погубя човек и животно, Ще погубя въздушните птици, и морските риби, И съблазнителните идоли заедно с нечестивите; И ще изтребя човека от лицето на земята, казва Господ. ...
Ще изтребя и ония, които върху къщните покриви се кланят на небесното множество, И ония поклонници, които се кълнат в Господа, И които се кълнат в Мелхома;
ТОЖЕ ЩЕ ИЗТРЕБЯ ОНИЯ, КОИТО СА СЕ ОТКЛОНИЛИ ОТ ГОСПОДА, И КОИТО НЕ ТЪРСЯТ ГОСПОДА, НИТО ПИТАТ ЗА НЕГО, ...
Близо е великият ден Господен. Близо и много бърза, - Гласът на деня Господен; Там ще извика горчиво и силният.
Ден на гняв е оня ден, Ден на смущение и на утеснение, Ден на опустошение и на разорение, Ден на тъмнина и на мрак, Ден на облак и на гъста мъгла,
Ден на тръба и на тревога Против укрепените градове И против високите кули при ъглите.
Аз така ще наскърбя човеците Щото ще ходят като слепи, Защото са съгрешили против Господа; Кръвта им ще се излее като прах, И месата им като нечистотии.
Нито среброто им, нито златото им Ще може да ги избави В деня на гнева Господен; Но цялата земя ще бъде погълната От огъня на ревнивостта Му; Защото ще довърши, и то скоро, Всичките жители на земята. " Софония1:2-18
Всяко човешко предоложение или прогноза се разбива на парченца пред това Върховно заявление - така че не ни остава избор, освен да се съобразим с Божествените изисквания, ако искаме да оцелеем...
цитирай
35. анонимен - сем.Радушеви
06.09.2012 16:28
Чудесни цитати естир. Бог да те благослови, а и всички които четат редовете. Както са правили апостолите...

18 И като дойдоха при него, рече им: Вие знаете по какъв начин, още от първия ден, когато стъпих в Азия, прекарах цялото време между вас
19 в служене на Господа с пълно смиреномъдрие, със сълзи и с напасти, които ме сполетяха от заговорите на юдеите;
20 как не се посвених да ви изявя всичко що е било полезно, и да ви поучавам и публично и по къщите,
21 като проповядвах и на юдеи и на гърци покаяние спрямо Бога и вяра спрямо нашия Господ Исус Христос.


А ето и една интерестна новина:

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&tl=bg&u=http%3A%2F%2Fwww.thetrumpet.com%2F%3Fpage%3Dcolumns


яков 5 гл.
7 И тъй, братя, останете твърди, до Господното пришествие. Ето земеделецът очаква скъпоценния плод от земята и търпи за него докле получи и ранния и късния дъжд.
8 Останете и вие твърди, и укрепете сърцата си; защото Господното пришествие наближи.
9 Не роптайте един против друг, братя, за да не бъдете осъдени; ето, Съдията стои пред вратите.
10 Братя, вземете за пример на злострадание и на твърдост пророците, които говориха за Господното име.
цитирай
36. анонимен - сем.Радушеви
06.09.2012 16:29
Римляни 13 глава:

10 Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона.
11 И това вършете като знаете времето, че часът е вече настанал да се събудите от сън; защото спасението е по-близо до нас сега, отколкото, когато изпърво повярвахме.
12 Нощта премина, а денят наближи; и тъй нека отхвърлим делата на тъмнината, и да се облечем в оръжието на светлината.
13 Както в бял ден нека ходим благопристойно, не по пирования и пиянства, не по блудство и страстолюбие, не по крамоли и зависти.
14 Но облечете се с Господа Исуса Христа, и не промишлявайте за страстите на плътта.
цитирай
37. анонимен - До коментар 32. Какво общо пък може ...
07.09.2012 14:16
До коментар 32. Какво общо пък може да има папата с приемането на законите в САЩ.
Първо в САЩ мнозинството са протестанти.
Второ до момента само един католик е ставал президент на САЩ - Джон Кенеди. Трето Конституцията на САЩ е изградена върху масонски принципи още от създаването си.
Четвърто, ако САЩ се контролира от някого, това не е Ватикана, а ционизма.
цитирай
38. анонимен - Estirbg
08.09.2012 11:41
Tук http://estirbg.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/02/05/quot-spasenie-quot-debne-otvsiakyde-no-istinskoto-e-samo-v-i.680433 в коментар №1 прекрасно започваш и казаното Господ Исус Христос не са 10-те Божии заповеди.
Естир мислиш ли ,че Господ би забравил или пропуснал да спомене за събота или направо да каже 10-те Заповеди.
Oсновата и всичко е казаното от Господ Исус Христос и записаното в Новия Завет и има духовно помагало ''Православен катехизис'' -проф.Тотю Коев.
Има недостатъци Православието но от всички вероизповедания само Православието се придържа строго към Новия Завет.

Естир незнам защо толкова си се вкопчила за съботата и няма значение цвят на кожата,произход и мъжки или женски пол - всички имат равен достъп до Бога чрез Господ Исус Христос.
Всеки ден трябва да напредваме, да побеждаваме слабости в смисъл трябва да се стараем да разберем и изпълняваме казаното от Господ Исус Христос /Мат.23:8-10/

Иначе немога да повярвам ,че САЩ може да направи такава глупост ,и много се радвам ,че Естир дава ценна информация за много неща и нека всеки сам да си прави изводите.

Естир много ми харесва как точно си го формулирала ''Търсеща и изучаваща Пътя към Истината и Живота'' - всички трябва да търсим и изучаваме Пътя към Истината и Живота и Господ Исус е казал ''Аз съм пътя,истината и живота''
цитирай
39. estirbg - До анонимен №37
08.09.2012 13:17
И аз понякога чета по диагонал и пропускам някои съществени моменти - сега и ти си пропуснал да забележиш в коментара ми №32 и отговорите на въпросите, които ми поставяш.
Питаш:"Какво общо пък може да има папата с приемането на законите в САЩ." - много, приятелю, вече споменах, че всички ръководни административни органи, Сенатът, та дори и военната отбрана, силовите ведомства - всичките високопоставени ръководни кадри в USA СА ВЪЗПИТАНИЦИ НА ПРЕСТИЖНИТЕ КАТОЛИЧЕСКИ ВИСШИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ. Съвсем обяснимо е, че ще са зависими от Ватикана и ще водят нейната политика, ЩЕ ПРОКАРАТ НЕЙНИ ЗАКОНИ и не ще направят нещо без нейното знание или одобрение.
Казваш:"в САЩ мнозинството са протестанти." - протестанти, които вече са в духовна сплав с католиците - екуменизмът тук вече свърши своето дело. Отстъплението на протестантизма започна още с признаването на папската неделя и незачитането на истинския Божий ден, даден в Божия закон, а той е Съботата:" Помни съботния ден, за да го освещаваш.
9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;
10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети."Изход 20-8:11
Така, че протестантите са вече само по име протестанти, но по същност - огледално отражение на католицизма!
Пишеш:"Конституцията на САЩ е изградена върху масонски принципи още от създаването си." - масонството е в основата преди всичко на Ватикана и после другаде. Имам постинги, в които съм представила истинската същност на католицизма, а в блога на polopot ще намериш изобилие от доказателства, публикувани снимки и архивни документи, които точно определят нейната масонска същност с култ към луцифер. Дори самото погребение на папа Йоан е извършено изключително по масонски ритуали и лично аз бях изумена в клипа, който гледах за сатанинската същност на замисъла, а той е: „ Възкресение с помощта на демонични сили!!!!”
Споделяш:”Ако САЩ се контролира от някого, това не е Ватикана, а ционизма.” – приятелю, в Библията е посочено точно кои са враговете на човечеството и това са „първият звяр” – в лицето на римокатолическата църква и „втория звяр” – в лицето на САЩ, който ще внедри силово и изцяло папските доктрини, включително задължителното работене в съботата и задължителното освещаване на папската неделя. ДРУГИ ВРАГОВЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО НЯМА ПОСОЧЕНИ В ПИСАНИЕТО!!!Кризата, която е изкуствено предизвикана, е с тази цел: Каквото сe случва в Гърция, скоро ще се случи и в целия свят. ВЕЧЕ ГЪРЦИТЕ ГИ ЗАДЪЛЖИХА ДА РАБОТЯТ В СЪБОТА, ПОД ПРЕДЛОГ – КРИЗАТА. В ЕВРОПА РЕЦЕСИЯТА СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА, БЕЗРАБОТИЦАТА РАСТЕ И СЪВСЕМ БЛИЗЪК Е ДЕНЯТ, КОГАТО ВСИЧКИ ЩЕ НИ ЗАДЪЛЖАТ ДА РАБОТИМ В СЪБОТА И ДА ПОЧИВАМЕ И ОСВЕЩАВАМИ САМО НЕДЕЛЯТА – А ТОВА Е ЦЕЛТА НА ЛУЦИФЕР, ПРИЯТЕЛЮ, И ТЯ ЯСНО Е ДАДЕНА В СЛОВОТО – ЛУЦИФЕР МРАЗИ ТВОРЧЕСКАТА СЪЩНОСТ НА СЪЗДАТЕЛЯ - БОГ И ИСКА ДА ГО ИГНОРИРА КАТО ТВОРЕЦ! ЗАТОВА ЩЕ ПОДМАМИ ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ДА СЕ ПОКЛАНЯ В НЕДЕЛЯТА – НЕГОВИЯ ДЕН, А СЪБОТАТА – ИСТИНСКИЯ БОЖИЙ ДЕН, ЩЕ СЕ НАПРАВИ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕН И ЗАБРАВЕН! – само искрените и верни христови последователи няма да се съобразят с този папски неделен декрет и ще продължат да спазват повеленията, дадени в Божия закон (Десетте Божии заповеди).
Ако искаш да имаш още светлина по въпроса, съветвам те да прочегеш „Великата борба” на Елън Уайт. Все още може да си я изтеглиш от мрежата. На всички я препоръчвам горещо - там маската на римокатолическата църква е свалена и подробно е разяснена коварната й луциферианска същност!!!

Като допълнение, приятелю, ето, прегледай - в този постинг също има много факти за истинската масонски луцифериански характер на римо-католическата църква!:
http://estirbg.blog.bg/history/2010/12/30/v-hod-e-zadyljitelno-preprogramirane-syznanieto-na-syvremenn.659320
цитирай
40. анонимен - Само факти
08.09.2012 16:23

Нарушaват се международните правила и закони.
Тук http://bloginfo-bg.com/video.php г-н Пашов експерт и преподавател в УНCС ясно обяснява за трилиони незаконни приходи на банки от манипулациите на ЛИБОР по Алфа ТВ - 21.07.2012год. Крадеш трилиони ,а глобите са милиони????
Тук http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=5045 към 25 минута лорд Джеймс в английският парламент обяснява за незаконно отпускане на 15.000.000.000.000трлн.$ на 20 европейски банки ,и Митко Хитов каза за още 20.000.000.000.000трлн.$ незаконно отпуснати 2008год. в САЩ.
Ето за одита на ФЕД - http://krizata.blog.bg/biznes/2012/09/05/pyrviiat-odit-na-fed-shokira-s-rezultatite-si.996829
Неможе в 21-век да има тайни сметки - http://www.dw.de/dw/article/0,,16216508,00.html и ошфорки http://economymagazine.bg/news/6750/1/1/21-triliona-ukriti-v-ofshorki.htmle
''Почти 30 години светът се е возил на кола с повреден двигател. Неговата подмяна означава принципно изменение на всички институции в икономиките по света, изградени за последните десетилетия.Това не е рецесия, това е системна криза.'' - http://www.investor.bg/blogosfera/363/a/svetyt--v-recesiia-ili-v-sistemna-kriza,92906/
Тук е добре казано - http://krizata.blog.bg/biznes/2009/08/04/istinata-za-systoianieto-na-amerikanskata-i-svetovnata-finan.374449 ''''За да не се допусне неконтролируем разпад на системата .............''
цитирай
41. mero2 - :((
09.09.2012 13:31
Ужас!!
цитирай
42. анонимен - Псалом 14
09.09.2012 20:57
Цар Давид бащата на цар Соломон

''1. Господи, кой може да пребъдва в Твоето жилище? кой може да обитава на Твоята света планина?
2. Оня, който ходи непорочно, върши правда и в сърце си говори истина;
3. който не клевети с езика си, не прави зло на приятеля си и не понася хули за ближния си;
4. оня, в чиито очи е презрян отхвърленият, но който слави ония, които се боят от Господа; който се кълне, макар и на зъл човек, и не изменява;
5. КОЙТО НЕ ДАВА ПАРИТЕ СИ С ЛИХВА и не приема дарове против невинния. Който постъпва тъй, няма да се поклати навеки.''

Господ само на едно място казва ''...и на заем давайте ,без да очаквате нещо назад..''/Лук.6:35/ защото това е ясно.

С безлихвен заем не се изчерпват християнските задължения.
И поради лоши намерения не е лошо нотариална заверка на заема.
цитирай
43. анонимен - ето едно предложение
09.09.2012 21:20
http://krizata.blog.bg/technology/2009/12/07/koncepciia-za-revalvaciia-na-bylgarskiia-lev-skrita-devalvac.450372


цитирай
44. анонимен - Kak се ограбва България обяснява ...
14.09.2012 21:53
Kak се ограбва България обяснява екс-депутат доц.Христов http://krizata.blog.bg/history/2011/05/16/doc-mincho-hristov-finansovata-mafiia-zamislia-vtori-bankov-.747854 за банките, за ЕРП-тата ,и софийска вода и т.н.
Как се ограбват бълг.граждани с ВЕИ - http://darikfinance.bg/novini/80521#comments , и интересно как така Цветелина Бориславова е на последно място.
Двама професори обясняват как се изнася злато и и още 12 скъпи елемента от таблицата на Менделеев - и тук http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=5631 - само 2.000.000.000млрд.$ годишно.

Утре от 17:00h пред президентството и в Пловдив ще се събират точно заради тези неща http://econ.bg/%D0%A1%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-_l.a_i.391347_at.2.html

цитирай
45. анонимен - Трябва да има търпимост и любов към ...
23.09.2012 08:56
Трябва да има търпимост и любов към всички хора но трябва ,и да се посочват текстове от Библията ,и всеки човек да прочете ,и реши кое е истина.
Бог се явява на Мойсей - ''Аз съм Бог на баща ти,Бог Аврамов, Бог Исааков, Бог Иаковов...''/Изх.3:6/
Всички знаят кой е Мойсей и как Бог-Отец е говорил с него /Изх.33:11/ и за чудесата които е извършил.
Но Мойсей изрично казва на евреите /и всички/ -
''15. Господ, Бог твой, ще ти издигне Пророк изсред тебе, от твоите братя, като мене, - Него слушайте'' /Второзаконие 18:15/

И по-надолу в стих-18 Мойсей точно е записал казаното му от Бог
''17. И рече ми Господ: добро е това, що (ти) са казали;
18. Аз ще им издигна Пророк изсред братята им, какъвто си ти, ще вложа думите Си в устата Му, и Той ще им говори всичко, що Му Аз заповядам;
19. а който не послуша думите Ми, които (Оня Пророк) ще говори от Мое име, от него ще диря сметка.''

Всеки трябва да си зададе въпроса за кой говори Мойсей преразказвайки казаното му от Бог-Отец.

Единственият Праведник и Пророк извършил чудеса като Мойсей и изпратен от Бог-Отец/Иоан.8:26/ е Господ Исус ,и Христос е гръцка дума - на еврейски е Месия,Помазаник.

И трябва да се учим и молим /Мат.7:7/ за да разберем какво иска да ни каже ,и научи Господ Исус Христос ,и всичко е записано в Новия Завет ,и на места в Старият Завет, и трябва да се стараем да изпълняваме /Лук.6:46/
цитирай
46. pevetsa - БЛАГОДАРЯ!
28.09.2012 15:35
БЛАГОДАРЯ ТИ ПРИЯТЕЛКО, БЛАГОДАРЯ!
цитирай
47. анонимен - Господ Исус Христос е казал ''Ис...
05.10.2012 20:03
Господ Исус Христос е казал ''Искайте и ще ви се даде ;търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори ................. вашият Отец Небесен ще даде блага на ония ,които му искат?'' /Мат.7:7-11/

Под ''блага'' се разбира мъдрост,разум и всичко необходимо за да достигнем до познание на истината и да се спасим /1.Тим.2:4/

Трябва да се учим и молим /Мат.7:7/ за да разберем какво иска да ни каже ,и научи Господ Исус Христос ,и всичко е записано в Новия Завет ,и на места в Старият Завет.

Евангелие на Матея глава 23 стих 8-10
Господ е нашият Учител и Наставник и всичко е записано в Новия Завет.

Господ е казал ''...не съм дошъл да призова праведници ,а грешници към покаяние''
Господ ни обича и иска да ни помогне но и от нас се иска да се учим и молим ,и покаем.
цитирай
48. bojil - Или-или
12.11.2012 17:04
Тия или са невменяеми,или са интимни партньори на содомитите и травеститите- третото положение е да са мошеници,които искат да съсипят чистите нрави на народите,за да им създадат нови обичаи на мястото на старите или да им се натропосат след време в качеството на "спасители"!!!
цитирай
49. djani - За сведение...
10.12.2012 19:01
На проблемите с милите животинки съм посветил постинга "Зоофилия ли, що ли?" и цяла новела "Живот в кучкарника". Повече от човешки позиции. А от англосаксонските лицемери можем да очакваме всичко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884041
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031