Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2012 09:04 - БЕНЕДИКТ ХVІ – ВЪЛКЪТ И СЕДЕМТЕ (МИЛИАРДА) КОЗЛЕТА!
Автор: estirbg Категория: Новини   
Прочетен: 21621 Коментари: 56 Гласове:
21

Последна промяна: 25.05.2012 15:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Една новина, която ми напомни, че съм пропуснала да ви осведомявам за един "тих", но съдбовно определящ фронт.

Моля ви, приятели, намерете време и прочетете постинга докрай. Споделете с близки, не оставяйте никой ваш любим човек да участва в бъдещата измама. Сега, докато е още ден и имаме мрежата на наше разположение, използвайте възможността да спасите нечий живот.

image


Тази седмица, на 17.05.2012 г.
Радио Ватикана излезе със съобщение: "На генералната аудиенция, в контекста на "Световния ден на семейството", Папа Бенедикт ХVІ отправи апел трудът да подкрепя и да помага на семейството „да се отвори към живота”. Папата се изказа относно Световния ден на семейството, обявен от ООН и инициативите "насочени към равновесието между труда и семейството": „Трудът не трябва да възпрепятства семейството, а трябва по-скоро да го подкрепя и сплотява, да му помага да се отвори за живота и да влезе във връзка с обществото и с Църквата. Пожелавам Неделята, ден Господен и ден на Пасхата, да бъде ден за почивка и повод за укрепване на семейните връзки”.

Непознаващите Божието слово не биха открили нищо обезпокоително. Напотив - обжарени от трудното си битие биха приветствали с овации всяка инициатива, която би защитила погазените права на заслужен седмичен отдих и пълноценна връзка със семейстото. Ала едва ли човечеството се досеща за коварния план на Римо-католическата църква, която работи упорито за налагането на неделята – Белегът на звяра, за който сме предупредени в „Откровение на Йоана”.

Ето и кратката ретроспекция на събитията, която отразява развитието на лукавия план:

През последните години на XX век, започва офанзива за издигане на неделята като ден за почивка. Най-напред Йоан Павел II изтъкна нейното значение. Последваха действия от настоящия папа. През 2009 година в италианския град Бари се проведе национален Евхаристичен конгрес  на тема “Не можем да живеем без неделята”. 

Два пъти бяха направени опити да бъде прокарана неделята като задължителен ден за почивка в Европейския Съюз. Най-напред бе внесена декларация  от петима депутати в Европейския парламент, за която ви споменах в постинга си „САЩ И ВАТИКАНА ГОТВЯТ ДА НАЛОЖАТ „НЕДЕЛНИЯ ЗАКОН” – БЕЛЕГЪТ НА ЗВЯРА” - част ІІІ, като трябваше да я подпишат  394 от общо 785 депутати, за да придобие тя статут на официален документ. На този етап инициативата на Ватикана не успя, но не се обезкуражи, а се амбицира да действа по много по-хитър план.

След като не успя да наложи неделята чрез Европейския парламент, поде подписка “отдолу” - чрез граждански организации, като направи и Пресконференция, на която присъстваха различни деноминации и синдикати, за да подкрепят инициативата. Намеренията бяха да се изтъкне необходимостта от ограничаване на работното време до  48 часа за седмица. Лесно е да се пресметне, че шест дни по осем часа правят точно една работна седмица. Следователно, задължително трябва да има един почивен ден! При това беше “доказано” с различни “научни изследвания”, че почивката в неделя е от полза за здравето на хората. Така тя прокара идеята неделята да бъде възприета като Ден на семействата.

В писмото на Бенедикт от 23 август, 2010 година до Председателя на Папския съвет за семейството, кардинал Антонели (http://amazingdiscoveries.org/10.09.26-pope-wants-sunday-as-day-of-rest-starting-in-2011.html) четем, че не е важно  дали хората почиват, а дали почиват в неделя! Освен това, неделята вече се представя и с нов заряд , който дава допълнителна тежест за необходимостта от празнуването й, - изтъква се, че това е “ден на човека”, на семейството, на обществото и на солидарността. Дори в тези думи може да се открие измамата на подмяната, защото седмият ден (съботата) е “ДЕН НА ГОСПОДА”, а  този (първият-неделята) вече е обявен като "ден и на човека"! Ето ви още една новаторска „благородна” традиция! За съжаление малко миряни познават Библията и не са наясно, че Исус дойде не да разруши закона, а да го затвърди. Повече от  тях, като слушат папските софистики, са готови да се съгласят  и да  повярват, че Католическата църква е загрижена за благото на човека.

Изминалата година бе ознаменувана с редица световни инициативи, въздигащи неделята като всеобщ световен ден за почивка, който впоследствие ще бъде много лесно трансформиран и в поклонение.

Ето някои от тях:

#На 24 март 2010  COMECE организира първата съвместна  европейска конференция на тема "Свободна от работа неделя"  в Европейския парламент.  Чрез своя диалог с европейските институции, конференции и семинари, чрез поредица от отражения и публикации, COMECE е поела ангажимент за насърчаване на защитата на неделята като седмичен почивен ден по принцип в Европейския съюз и да защитава достойни работни часове за работниците. COMECE подписа  Основополагащата декларация  на Европейския неделен Алианс и съорганизира  официалния старт на конференцията на Алианса на 20 юни 2011 г.  в Брюксел.”


 #На 3 юни 2011 г.  последва друго мероприятие – 1000 маси из цяла Германия, опънати в  искане за подкрепа на неделята без работа.

image

 

                                     1000 маси за неделя без работа

#
Предварително 18-и септември 2011 г.в САЩ бе обявен за ден, който е  определен за  “Нацията обратно към църквата в неделя”.
image
Повсеместно в Съединените щати бяха призовани всички църкви и вярващите да се включат в този празник, като се очакваше броят на църквите да достигне десет хиляди. На фона на 340 000 църкви в САЩ това число не изглеждаше голямо.Но скоростта, с която се развива неделното движение, е наистина потресаваща! Само преди година участващите в този ден църкви са били 3 800. За година броят им нараства с 26%, като са се записали 5177 църкви! Мнозина ще кажат, че това е все пак само ден за почивка. Но никой ли не се замисля, че в момента в целия свят започва едно лавинообразно раздвижване с искане неделята да бъде задължително неработна. Така дойде и моментът на официалното искането на Бенедикт XVI този ден да бъде без работа.

# Отговорът на Брюксел бе формиране на Европейски неделен алианс 

Брюксел / Белгия, 21.06.2011/ЦАСД Европейският алианс за неделя без работа беше основан  в централата на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) в Брюксел на 20 юни т. г ., неделя, като част от експертна конференция. Европейският алианс за неделята е мрежа от съществуващи национални неделни съюзи, сдружения, църкви и организации на гражданското общество в кампания за справедливи и достойни условия на труд, на баланс между професионалния, семейния и личния живот, и засилване на социалното сближаване.  В същото време съюзът призовава и за включването на неделната почивка  в договарянето на новосъздадената Директива за работното време (2003/88/ЕО) на ниво ЕС. 

Максимилиан Айхерн - римокатолически епископ на Линц, заслужил  бивш ръководител, епископ по социалните въпроси в Конференцията на австрийските епископи", се появи преди основаването на Европейския алианс. В изявление за Office Communications на епархията доволният епископ на Линц заяви:" Свободната неделя е най-старият закон за социалната юдео-християнска цивилизация,  и е основана на Стария Завет (третата от 10-те Божии заповеди).  Общата почивка, социалните контакти и възхвалата на Бога, са най-важните християнски ценности на човешкото достойнство и  вероятно са от съществено значение. "

"Борбата за почивка от работа в неделя в Европа, трябва да бъде водена на всички равнища, независимо дали  е на национално, регионално или местно ниво", заяви Ханес Крелер, експерт по труда в Католическото работническо движение (КРД) в Германия. Натискът върху Парламента на ЕС и Европейската комисия трябва да се увеличи, за да бъде тя да бъде в съответствие с основаването на Европейския алианс за неделните дейности, от една страна, и създаване на мрежи от друга страна, заяви Крелер.

#  Ето как 1102 табла разцъфтяха в Дюселдорф по църкви, спортни площадки, паркове и на други места с апел  за включване в “Неделя без работа”.  Във Франция пък бяха събрани над 1 000 000 подписа за неделна почивка.

# Миналата година Израелският премиер Нетаняху пожела неделята да стане втори почивен ден, заедно със съботата.

# И докато новата неделна инциатива се разгръща с пълна сила в Европа и Америка, то въвеждането на неделен закон във Фиджи датира още от 1989 година.

# На 13 февруари тази година огромен брой църкви, синдикати и търговски съюзи учредяват  ЕВРОПЕЙСКО НЕДЕЛНО СДРУЖЕНИЕ "Заедно за разумно работно време" !

# Преди около два месеца - 4 март 2012 г. бе обявен за  Европейски ден за неделя без работа.

 Европейският неделен алианс призовава всички членове и поддръжници,  да предприемат действия в неделя, 4 март 2012 г., като европейски ден за неделя без работа
 Във времена на финансова и икономическа криза, когато все повече и повече  социалните и трудовите права са под натиск, "неделята без работа"  е ясна и видима демонстрация, че хората и нашите общества не са зависими единствено от работата и икономиката.

  Ние вярваме, че всички граждани на Европейския съюз имат право да се ползват от нормално работно време, което по принцип изключва работа в късните вечери, през нощта, през официалните празници и в неделя. Само основни услуги трябва да се извършват  в неделя.

 Днес законодателството и местните практики, на равнище ЕС и на ниво  държавите-членки, трябва да бъдат в защита на здравето, сигурността и достойнството на всеки човек и трябва по-твърдо да се насърчава съвместяването на професионалния и семейния живот.  Ние вярваме, че социалното сближаване в европейското гражданство трябва да бъде засилено.

 Следователно, Алиансът призовава членове, поддръжници и  всички граждани да направят нашето общо искане видимо в неделя, 4 март 2012 г.!"

 image

                               Призивът на Европейския алианс за неделята

 Има неделни съюзи в някои държави-членки на ЕС, които са имали тази традиция в продължение на няколко години. Всяка организация трябва сама да реши какви действия или политически дискусии да предприеме.  Видимостта на тази специална неделя няма да зависи само от едно "голямо събитие", но и от иновативни идеи и проекти, които отразяват на местно и регионално ниво културата и европейските традиции. 

 Така идеята за Европейския ден на "неделя без работа" расте от година на година и безспорно реализира амбициозната план - програма на Бенедикт XVI, а с това неотменно се изпълнява и Библейското пророчество в "Откровение на Йоана".

"Християнските семейства и църковните общности от  целия свят трябва да се чувстват призовани по този начин да се включат и да  участват загрижено  в попрището към Милано 2012 година." -

 Няма как да не забележим, че Ратцингер говори за целия свят, а не само за католиците по света! Иска всесветско неделно поклонение!

Тук съм убедена, че всички вярващи от всички религии биха отхвърлили подобна опасност и биха изказали опровержението, че няма как всички да станат католици, и да бъдат подчинени на римо-католическите доктрини и канони и че не е възможно някой в XXI век тепърва да налага религиозни закони на  “цивилизования” свят. Секуларизмът е станал част от ежедневието на мнозинството и пазенето на Божиите заповеди се счита за архаизъм - това е горчивата истина. А да се налагат религиозни закони на хора, които смятат себе си за потомци на маймуните, изглежда повече от нелепо. И все пак Библията казва, че това ще се случи:

Откр. 13:4. поклониха се и на звяра, като казваха: Кой е като този звяр и кой може да воюва против него?

Дали ще повярваме или не е въпрос, който няма да промени пророчеството.

Само че дали всички вярващи обръщат внимание, че Господ Исус поставя едно съществено условие: единството трябва да е на базата на словото Му. Не заявява публично, че всички трябва да се обединят, нито пък казва, че обединението може да бъде върху  човешки учения. Още по-малко пък нарежда в Неговата църква  да е пълно с езичници, които нямат намерение да се откажат от фалшивите си вярвания. За Сатана обаче няма никакво значение дали хората ще му се покланят като на Майтрея, на Буда, на Дева Мария или на “Исус”. За него е важно да получи поклон от целия свят, а кой за какъв ще го мисли е без значение. Никак не е случайно, че Измамникът не се представи на Господ Исус Христос като друг Месия, а дойде при Него като ангел. И въпреки това, дори  и в такъв вид, щеше да му бъде достатъчно  Исус да му се поклони. Ето защо не е нужно всички да преминат в лоното на католическата църква. Сатана не се интересува от вероизповеданието, Сатана приема всяко поклонение стига миряните да изпълняват неговите заповеди. Ето това е основният проблем за разбиране на Откровение гл.13. Хората недоумяват как целият свят ще приеме католицизма. Само че такова пророчество Бог никога не е давал. Проблемът не е нито в Твореца, нито в пророците, а в неправилното разбиране на една дума. Когато стане въпрос за Откровение 15 гл. и стиха:

Откр.15:2. И видях нещо като стъклено море, размесено с огън, и че тия, които бяха победили звяра и образа му и числото на името му, стояха при стъкленото море, държейки Божии арфи.,

обикновено се стига до извода, че всички, които са белязани, ще бъдат католици, а останалите ще бъдат преследвани. В това има известна доза истина, но не е цялата истина. Защото се говори за поклонение, а не за преклонение.

                  image

Това, че светът ще се поклони на звяра означава, че различните религии ще изпълняват неговите заповеди, но не говори, че те ще приемат в сърцето си католическите учения в замяна на собствените си вярвания. Вярно е, че ще има миряни от други деноминации, които ще станат католици. Но в мнозинството всеки ще остане в собствената си вяра, като същевременно ще слуша папските нареждания.

     image

Откр.14:9. И друг, трети ангел, вървеше след тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони (а не преклони!) на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си...

Не е случайно, че Католическата църква не говори толкова за преминаване на миряни от други деноминации към нея. Ако има такива случаи – добре дошли! Но това, за което наистина настоява, е признаване примата на папата, т.е. всички да признаят папското върховенство. Съвсем естествено е, че ако понтифексът е начело на света, няма как другите да не изпълняват нарежданията му, независимо каква религия имат!

Нека не забравяме, че всеки, който не е поставил на първо място Божията воля, ще застане на страната на Измамника. Няма  нужда човек да приеме католическата вяра, за да стане противник на Бога. Отново повтарям - повечето хора ще останат членове на собствената си деноминация, но послушни на папските, а не на Божиите заповеди. По този начин всеки от тях ще се поклони на звяра, на образа му, или пък просто ще изпълнява нарежданията му поради някакъв интерес.  Трудно се разбира този момент и пророчеството в Откровението бива отхвърлено като невъзможно. Светът не може да стане католически, когато никой или почти никой не проявява желание да промени деноминацията си, с изключения на няколко хиляди англикани. Действията и амбициите на Ватикана  са насочени в друга  посока. И още нещо съществено - не очаквайте измамата да бъде дефинирана под сухата формулировка ”Неделен закон!” Същността на предстоящото неделно поклонение ще бъде завоалирано зад най-благовидни, невинни и затрогващи дефиниции: „Неделята – ден за мама и татка”, „Неделята – ден за човека”, „Неделята – всички заедно у дома” или просто като”Неделята - Ден на семейството. Католическата църква не напразно е определена в Словото като леопард – трудно се различава хищникът с неговата пркритост и неочакваност на действие, още повече че сме свидетели как горещо се застъпва за свобода на изповеданията и показва - поне външно - характер, съвсем различен от познатия през Средновековието. „Човеколюбивата” показност не е нищо повече от една перфектна мимикрия, която неосведоменият човек трудно би могъл да разпознае и би се доверил фатално на „хуманните” идеи, „опаковали” световните неделни инициатви на Ватикана...

Нека разгледаме още някои детайли, които могат да ни покажат доколко е реално да очакваме Неделен закон. Това, че Католическата църква изисква спазването на неделята като Господен ден е недостатъчен, но съществен факт, ако се разглежда от страна на реалността. От една страна Католическата църква не е просто една деноминация в повече. Тя е единствената църква-държава, т.е. едновременно е политическа и религиозна сила.  Поради този факт тя има право на присъствие на заседанията на ООН. Същевременно убеждава и внушава на целия свят, че държи ключовете на Небесното царство, които са предадени на апостол Петър, Наместникът на Христос. Дали апостолът е основател на Римокатолическата църква е друг въпрос. Важното е, че над 1,2 милиарда католици вярват, че Петър е първият папа и, че “вън от Католическата църква няма спасение”. Ако това бяха само миряни, положението не би било толкова сериозно. Но обикновено високопоставените лица – крале, президенти, премиери и ръководители на важни институции - често се оказват потомци на католически родове или пък са се дипломирали в учебни заведения, свързани с Ватикана. Съвсем естествено е при това положение възпитаниците на Рим да се опитват да водят неговата политика.  И го правят - доказано твърдо и последователно! А и Ватикана съвсем не е някаква бедна църквичка, която се опитва да оцелява. Тя разполага с огромни богатства, които на практика са неизчислими. Столетия наред е трупала злато и скъпоценности, имоти и художествени произведения, а сега като акционер участва в редица компании и получава средства от всички възможни дейности. За натрупването на тези богатства е спомогнал и целибатът, който лишава свещениците от потомци - така придобитото от служителите остава и се в църквата. Да не забравя да отбележа, че Ватикана разполага и с неограничена медийна власт, като влиянието й по целия свят е повече от осезателно. Крале, президенти и премиери (независимо от религията на съответната страна!) търсят понтифекса за съвет, съдействие и закрила, за да наложат политиката си или да разрешат труден проблем. В Сената на САЩ огромна част от сенаторите са изцяло католически възпитаници и е обяснимо и предвидимо, че няма да бъде проблем да се наложи закон, изискван от Ватикана.


                 image

             Ръката на Ватикана е там, където малцина        предполагат

Към всичките тези детайли могат да се прибавят и засилващите се кризи във финансовата, икономическата и други области, като спокойно може да се търси в тях и присъствието на Католическата църква. Не би било странно Рим да се сдобива с мощ и по други нелицеприятни начини,  които едва ли са за коментар. Все повече скандали излизат за делата на свещеници и монахини и е напълно възможно чрез действията си тези служители да са спечелили допълнително влияние за Ватикана. Как? Лесно е да се предположи, че например случилото се в Испания с откраднатите над 300 000 бебета е донесло доста солидни доходи в хазната на Рим. Но още по-лесно е да се предположи, че бебетата не са продадени за жълти стотинки на случайни хора, а със сигурност са влезли в домовете на богати и влиятелни семейства. Едва ли отплатата е била само в парични знаци. Напълно е възможно тези деца да са възпитани в сериозни католически институти и сега с цялата си ревност и с благословията на папата и на приемните си родители да изпълняват ролята, отредена им от Ватикана, за постигане на така желаната световна власт.
......................................................................................

Един постинг едва ли би смогнал да разкрие истинския лик на Римокатолическата църква. Но е нужно да запомним и да не забравяме едно! Ватикана ще обясни кризите, настоящите и предстоящите природни бедствия с нарушаването на почитта към неделята!

На фона на 7 милиарда жители на планетата и на милионите църкви по цялата земя едва ли горната статистика за проведените неделни мероприятия прави някакво впечатление. Но това е само на пръв поглед. Когато хората са спокойни и в безопасност, не се сещат много за Бога. Но една поговорка припомня: На потъващия кораб няма нито един атеист”. Тези кризи, които вече изглеждат неконтролируеми, бедствията, тоталната безработица и проблемите, които ще възникват и ще се задълбочават все повече, ще накарат целият свят да поиска някаква сигурност. И точно тогава Ватикана ще обясни случващото се с непослушанието към Божията воля и нарушаването на фалшивата събота. Хората ще приемат това обяснение, защото няма как да разберат истината: изключително  целенасочено Ватикана вече залива света с фалшиви библии, в които на мястото на четвъртата заповед стоят думите “Помни седмия ден да го осветиш” или “Освещавай празниците”. Съвсем естествено е, че голяма част от света приема неделята като седми ден почивен ден (а всъщност седмия ден е съботата, за тези, които не са запознати с истината) и няма да има някакъв проблем да започне да я освещава!

Какво ще се случи с останалата част от човечеството – тази, която няма да се поклони на звяра?

Е, за нея е ясно:

Откр. 12:17. Тогава змеят се разяри против жената и отиде да воюва против останалите от нейното потомство, които пазят Божиите заповеди и свидетелството за Исус; и змеят застана на морския пясък.

Страшно...
Наистина ли?

Мат. 10:28. Не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият; но по-скоро бойте се от оногова, който може и душа и тяло да погуби в пъкъла.

Лука 12:32. Не бой се, малко стадо, защото Отец ви благоволи да ви даде царството.

 





Гласувай:
22



1. antoninus - Уолтър Файт - Аз чувам грохота
20.05.2012 10:59
Една лекция от проф. Вайт също посочва колко сме близо до събитията, описани точно преди второто идване на Исус в слава:
http://www.youtube.com/watch?v=IuxHjv4fFOY
цитирай
2. анонимен - Боян
20.05.2012 21:08
Пише се милиард, а не милЯрд. >:)
цитирай
3. estirbg - Благодаря ти, приятелю,
20.05.2012 22:54
приемам забележката! Вече тотално не се усещаме къде на кирилица, къде на латиница - "я"- то пишем с "иа", "иа"-то с "я". Без да усетим деформацията е на лице - радвай се, че не съм написала постинга на българо-английски, защото вече и в това се "излових"...:(
цитирай
4. анонимен - Радио Светлина
20.05.2012 23:36
Слушайте: www.radiosletlina.org рубриката живото слово с п-р Веско Дончев!
цитирай
5. momchil - Освен Захариада и Кушел май и други ...
21.05.2012 22:23
Освен Захариада и Кушел май и други хора не си пият хапчетата.
цитирай
6. estirbg - Освен други читатели, май и ти, Момчиле, не си чел Библията -
21.05.2012 22:34
та и ти реагираш по този начин.
Грабвай Книгата и се съсредоточи на "Откровение на Йоана".
цитирай
7. анонимен - Серафим
22.05.2012 06:27
В държавата България ,, съвестните ги обвиняват в ,,непиене на хапчетата"....За това и дереджето ни е такова. ,,Волът рие, но на гърба му пада....."
цитирай
8. alexs - В такъв случай не трябва ли работ...
23.05.2012 20:17
В такъв случай не трябва ли работната седмица да започва от неделя.
Има едни съботияни или Адвентисти ти от тях ли си!
---------------------------------------------------------
Църквата на адвентистите от седмия ден По същество тя е християнска от протестантски тип. Възникнала е през втората половина на ХIХ в. в САЩ и признава единствено каноничната стойност на Библията. Малко от съвременниците ни знаят за нея повече от това, че привържениците й почитат съботите, а не неделите.

Според последователите и всеки, който почита неделята, ще бъде убит от Бога. Църквата им е известна у нас като съботянска и е основана през 1891 г.
цитирай
9. alexs - Адвентистите са силни антикато...
23.05.2012 20:37
Адвентистите са силни антикатолици и могат да бъдат много враждебни към католическата църква. Те очакват скорошното завръщане на Христос, както са обявили пророците, и както самият той е обещал, но не уточняват кога ще стане това. Според самата Елън Уайт папството е звярът със седем глави в морето, споменат в Откровение.
цитирай
10. antoninus - Do Alex
24.05.2012 08:35
alexs написа:
Адвентистите са силни антикатолици и могат да бъдат много враждебни към католическата църква. Те очакват скорошното завръщане на Христос, както са обявили пророците, и както самият той е обещал, но не уточняват кога ще стане това. Според самата Елън Уайт папството е звярът със седем глави в морето, споменат в Откровение.


Не само според адвентистите папството е антихриста. Също и според Бог, Библията и wsithki велики протестанти от Лютер насам:
http://en.wikipedia.org/wiki/Historicism_(Christianity)
Ти оправдаваш ли действията на инквизицията и мъченията над невинните хора?

цитирай
11. анонимен - Адвентистите са силни антикато...
24.05.2012 09:57
antoninus написа:
alexs написа:
Адвентистите са силни антикатолици и могат да бъдат много враждебни към католическата църква. Те очакват скорошното завръщане на Христос, както са обявили пророците, и както самият той е обещал, но не уточняват кога ще стане това. Според самата Елън Уайт папството е звярът със седем глави в морето, споменат в Откровение.


Не само според адвентистите папството е антихриста. Също и според Бог, Библията и wsithki велики протестанти от Лютер насам:
http://en.wikipedia.org/wiki/Historicism_(Christianity)
Ти оправдаваш ли действията на инквизицията и мъченията над невинните хора?



Няма начин щом вие пишете така трябва да е:))))))))))
цитирай
12. анонимен - Ти оправдаваш ли действията на и...
24.05.2012 10:00
Ти оправдаваш ли действията на инквизицията и мъченията над невинните хора?

[/quote]
А ти оправдаваш ли избиването на невинни хора от вашите пастори в Руанда?
цитирай
13. анонимен - Не само според адвентистите п...
24.05.2012 10:40

Не само според адвентистите папството е антихриста. Също и според Бог, Библията и wsithki велики протестанти от Лютер насам:
http://en.wikipedia.org/wiki/Historicism_(Christianity)
Ти оправдаваш ли действията на инквизицията и мъченията над невинните хора?

[/quote]


Знаеш ли отношението на Лутер към еврейте какво е било? Та той е много съвестен християнин, точно като вас - ако можехте щяхте да избиете един милиард католици.
цитирай
14. анонимен - Скъпа анонимна приятелко, тъй като ...
24.05.2012 10:51
Скъпа анонимна приятелко, тъй като си натоварена с бремето да разкриваш небесните истини на хората, а с това идва и отговорността, би ли споделила какво е твоето отношение към убииствата в Руанда през геноцида 1994 от ваши пастори, и какво е официалното становище на ръководния ви състав от Солунска 10?
цитирай
15. antoninus - Do 11, 12, 13, 14
25.05.2012 08:31
Ако някой иска да плюе по адвентната църква заради някакъв отстъпник и предател в нея, пък било то и пастор, може да започне преди това да плюе по Христос и Неговата първа църква от последователи, заради това, че има поне един предател в нея – Юда. И Христос знаеше какъв е Юда и пак го остави да си направи свободно избора да бъде такъв ида предаде „невина кръв.“

Апостол Павел ни предупреждава, че такива вълци-убийци ще има в стадото и че дори и ние можем да се окажем такива. Особено ако плюем по църквата, която Бог „придоби със собствената си кръв.“ С какво отношението Ви е по-различно от описаното от Павел за вълците, които не жалят стадото и говорят извратено, за да отвличат ученици след себе си? (Деян.20:28-30) Исус пита всеки от нас, особено такива фенове на „истината“: „Жито или плевел си в Божията нива?“

Църквата ни е демократична и Бог си я ръководи. Това най-много дразни дявола и неговите служители, които не спират да плюят по нея и да бъдат клеветници на братята денем и нощем (Откр.12:10). Това му е проблемът на всеки „доброжелател“.

Това, че не се хвалим и не рекламираме предателите в църквата, не означава, че премълчаваме проблемите си в църквата. 12 ученици на Христос под Неговото ръководство имаха проблеми помежду си, та 17 милиона, събрани от „кръстопътищата“ и „зли и добри“ няма да имат проблеми (Мат.22:9, 10).

Още 2000 година това е било публична новина в адвентната църква: http://news.adventist.org/en/archive/articles/2000/01/26/supreme-court-refuses-to-hear-rwandan-pastors-extradition-case

А как е реагирала църквата на злото в Руанда още тогава може да прочете в новината от 2003: http://www.adventistreview.org/2003-1509/news.html

Удовлетворен ли си от отговора?
цитирай
16. анонимен - do14
25.05.2012 09:37
Тъкмо се бях приготвил с отговор и Антониус ме изпревари. Но все пак реших да го представя. Директният отговор на въпроса ти започва между 27,28минута, но не е зле да изтърпиш и да я чуеш цялата лекция: http://www.youtube.com/watch?v=gaOTEm-2qMU&feature=channel&list=UL
Поздрав от мен!
цитирай
17. linasda - чудесен отговор, № 16!
25.05.2012 11:03
но дали ще е достатъчно за критиците на адвентизма да се чуе само една проповед? Лошото е, че пишат без да са запознати с доктрините на Адвентната църква, а ако случайно са ги погледнали и не са открили, че са изградени САМО върху библейските, какво е заключението?Че не познават добре Библията...
цитирай
18. анонимен - Перфектен отговор си дал скъпи п...
25.05.2012 17:34
Перфектен отговор си дал скъпи приятелю. Геноцида е 1994, а официалната позиция е от 2003! Направо съм изумен от светкавичната реакция на ръководството ви:) Те пасторите ви от Руанда са били подведени под отговорност вече през 2003. Логично е църквата ви да се дистанцира от тях. А защо ръководството ви си мълчеше дотогава, а не излезе със становище по въпроса по-рано?
Колкото до теб скъпа приятелко, всички можем да прочетем аргументите ти в полза на истинската църква в абв форум. Много са стегнати и логично поднесени:)))) Лошото е, че не си успяла да убедиш нито един друг, бил той вярващ или безбожник, в правотата на идеите си. Всети твърди своето, а то е , че всички са по библията. Не само вие. А най-хубава беше темата за Вашия лидер, не помня името му(господ здраве да му дава) и Неговите материални придобивки. По-ревностна защитничка на вярата, и името на църквата, не бях виждал(чел)!!!
Но тъй като не ми разбирате въпроса ще го задам пак. Всяка църква в даден момент е злоупотребявала с власт и положение, та на вас какво ви дава право да плюете по католиците, т.е. с какво сте по-добри от тях? Очевидно и при вас има педофили, избивате невинни хора и т.н.
Брата antoninus писа едни глупости за музиката и креационизма и аз го попитах защо, аджаба, адвентисти пеят рок песни тогава по БНТ, и защо , виждаш ли, цитира псевдоучени, а той нашия ми изтри постовете? Това се нарича цензура. Искате другите да ви уважават, да не ви нарушават религиозната свобода, но като не ви изнася слагате цензура, а? Като пишеш в блог, ще отговаряш и на неудобни въпроси, и ще имаш толерантност към другите религии, като католиците например, за да няма после сектанти и ограничават ни религиозната свобода. Щото има откачалки в родината ни, които не ви харесват, и които няма да пишат по блогове разни, дали сте седмия или незнам кой си там рог, а могат да дойдат на солунска и е възможно да стане каквото стана във Варна. Затова пиша да уважавате другите, за да ви уважават и вас. Толерантност мол
цитирай
19. анонимен - продължавам
25.05.2012 17:44
Толерантност моля! - исках да напиша
А когато изнасяте дезинформация ще ви коригирам и ще задавам контра въпроси.
цитирай
20. анонимен - Ха, сега виждам - първият ми въпрос е ...
25.05.2012 18:06
Ха, сега виждам - първият ми въпрос е изтрит.
8-мия пост е отговор на въпроса ми:))))))))))))))) За това говорех Ц-Е-Н-З-У-Р-А
Значи пак питам:
С какво вие адвентистите сте по-добри от католиците?
цитирай
21. estirbg - Слушай приятелю, анонимен 20
25.05.2012 19:02
Сега влизам в блога си и се оплакваш, че вече съм те изтрила, как става това - не ми е ясно! (и други блогери се оплават, че анонимните им коментари се самоизтриват) ...
Колкото и странно да ти се вижда НЕ СЪМ ТЕ ТРИЛА, А току що ПРОЧЕТОХ ОБЪРКАНИТЕ ТИ ПО-ГОРНИ КОМЕНТАРИ, КОИТО ДОРИ СА НЕТОЧНИ В ПЕРСОНОЛИЗАЦИЯТА - къде ме намесваш в абв форумите, след като никога не съм присъствала там! Как реши, че съм взимала отношение в тях, това си е твое умозаключение, но едва ли е важно - никога не съм равнявала светогледа си спрямо пасторския и тези, които следят коментарите под постингите ми ще потвърдят същото - точно обратното, яростно критична съм спрямо всяко ръководно духовно лице, което не се придържа към Словото или го изопачава. Така че запази си амунициите за други цели - обвиненията ти са неоснователни и безпочвени. Аз не мразя католиците - и те както и други вярващи са заблудени миряни, които сляпо следват своите водачи и които, ако не се обърнат и ревизират сериозно отношението си към Истинското неподправено Слово и останат глухи към апелите в Трите ангелски вести, дадени ясно в "Откровение на Йоана", няма да видят спасението. А на въпроса ти "С какво вие адвентистите сте по-добри от католиците?" първото, което ми идва на ум е, че следваме точно Божиите повеления (Десетте Божии заповеди!), докато католиците следват човешките заповеди, изкривили и деформирали строгите изисквания на Твореца!(променена е Неговата Четвърта заповед, отнасяща се изискванията от Него ден на поклонение - СЪБОТАТА, НЕ НЕДЕЛЯТА! А какво да кажем, че поставят дева Мария дори над Божия син!!)
"Йоан 14:15
"Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди. "
Йоан 15:10
"Ако пазите Моите заповеди, ще пребъдвате в любовта Ми"
1 Йоаново 2:4
"Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него. "
Това не го казвам аз, а Словото - според него ще бъдем съдени и според него - оправдани!



цитирай
22. анонимен - Здравей анонимна приятелко И...
25.05.2012 19:39
Здравей анонимна приятелко
Извинявай по-горното, беше към другата приятелка linasda. За анонимността писах и преди. Като се логвах и пишех с истинското си име ти ми триеше приятелските постове. Затова като си напишеш името, тогава ще се логвам с моето най-истинско име и фамилия(на един цар съм кръстен):))) Докато лина и другия приятел си имат имена ти се криеш зад библейски персонаж:(((( Не е чесно;)
Писах пост 7, който си беше там за около 24 часа и сега виждам, че въпроса е .....

Сега сериозно - абсолютно никого не обвинявам, камо ли да оплювам. Радвам се, че има религиозна свобода в БГ, но пък вие не спирате да нападате католиците. За пример представи си този сценарии - вас ви забраняват с мотива, че нападате и подронвате авторитета на папата и католиците. Тогава? Ще се вайкате, че сте религиозно ограничени. Или не? Тоа лаф, че така или онака пишело за тях в библията не върви.
цитирай
23. antoninus - но дали ще е достатъчно за критиците ...
25.05.2012 19:50
linasda написа:
но дали ще е достатъчно за критиците на адвентизма да се чуе само една проповед? Лошото е, че пишат без да са запознати с доктрините на Адвентната църква, а ако случайно са ги погледнали и не са открили, че са изградени САМО върху библейските, какво е заключението?Че не познават добре Библията...

Пиши по дадена тема и няма да ти се изтриват постовете. При вaпрoси пиши на лични. Ако не ти харесва създай си блог и плюй всички деноминации. Аз никога не протестирам, ако някой не ми публикува мнението или го изтрие (напр. 1 петдесятник не ми публикува 2 мнения, но аз не тръгнах да го напдам, нито критикувам).
Аз лично не смятам, че съм по-добър от 1 католик, който според светлината, която има пази божиите заповеди. Нашето богатство е това, че познаваме Исус.
Estirbg не критикува католиците, а действията на Ватикана.
Изгледай това видео: http://www.youtube.com/watch?v=d9CM-osGimo&feature=g-user-у - обяснено е, че малкият рог е папата.

За финал да напомня 1 мисъл на Исус:
„Този, който не събира с Мен, разпилява” (Матей 12:30).
цитирай
24. estirbg - Репликата ти "Тоа лаф, че така или онака пишело за тях в библията не върви."
25.05.2012 19:59
ми е достатъчен, за да преустановя писмения си диалог с теб.
Обширни обяснения съм дала, както тук, така и в другите си постинги. И какво те ползва истинското ми име - Яна, Ана или Естир, името не значи нищо, още повече, че с нови имена ще бъдем във възкресението (дано Бог да чуе молитвата ни да се сдобием с тази привилегия!)
Хайде, остани си със здраве и придобивай мъдрост!
цитирай
25. анонимен - Скъпи приятелю ич ми не дреме дали ...
25.05.2012 20:05
Скъпи приятелю
ич ми не дреме дали ще ми триеш постовете:))))))))
Смешни са ми напъните ти и нежеланието ти другите да четат по-различни неща от глупостите които бълваш. Колко са научни писанията ти например, а не виждаш в каква каша от безумие си затънал. Отвори си очите и ще видиш, че пиша точно по темата. Само бягаш по тъча и отказваш да видиш, че си затънал в религиозно невежество и фанатизъм, докато колегите ти съботяни си слушат рок и чалга. Всеки може да ви види как изглеждате благодарение на дяволското изобретение наречено фейсбоок.
Готин, та аз пак де те питам - къде видя да плювам, а?
цитирай
26. анонимен - Скъпа естирбг
25.05.2012 20:10
Не си мисли, че не съм сериозен. За мен е по-важно съдържанието, а не количеството! И ето пак ме нападаш, че не съм мъдър. Защо?
Нима мъдроста не се придобива с времето?
цитирай
27. estirbg - Анонимен,
25.05.2012 21:25
"Страх от Господа, туй е мъдрост, И отдалечаване от злото, това е разум"Йов 28:28
Едва ли мъдростта е функция на възрастта - Една арменска поговорка казва:"Умът не е във възръстта, а в главата"
Така че "Главното е мъдрост; затова придобивай мъдрост, И при всичко, що си придобил, придобивай разум." Притчи 4:7



цитирай
28. анонимен - Скъпа естирбг
25.05.2012 21:44
Еее, и време и опит си трябва. Ще ти дам един пример. Самата ти пишеше , че си била християнка преди, но скоро си станала (колко скоро не знам) адвентиска, значи си е трябвало време и малко опит за да достигнеш до някакво знание, или мъдрост.
цитирай
29. estirbg - Приятелю,
25.05.2012 22:07
петък вечер е и е денят на Господа - не е ли по-добре да си четем Библиите си и да бъдем насаме със Създателя, вместо да мъдреем помежду си?
Извини ме, но ще се оттегля засега от компютъра.
цитирай
30. анонимен - Съжалявам, достатъчно за днес т...
25.05.2012 22:28
Съжалявам, достатъчно за днес тогава.
цитирай
31. antoninus - Do 28
26.05.2012 08:58
анонимен написа:
Не си мисли, че не съм сериозен. За мен е по-важно съдържанието, а не количеството! И ето пак ме нападаш, че не съм мъдър. Защо?
Нима мъдроста не се придобива с времето?


Естествено в адвентната църква няма здравомислещ човек , който да оправдава какъвто и да било геноцид. Това е все едно да попитам православен: "Ти оправдаваш ли поп Кръстьо, за предателството на Левски?". Макар че в последно време се лансира версията, че не е го е предал той...Това в случая не е от значение. За мен подобни дискусии са безпредметни, защото показват духа на човека отсреща. Каквото и да отговоря, ще се намери нещо друго с което да се захванеш и да ме атакуваш.
Относно Дейвид Кореш, той е бил изключен от Адвентната Църква преди всички тези екцесии , които извърши.
По тази логика може да попитаме: Ти оправдаваш ли Исус Христос, че е избрал Юда за апостол? Оправдаваш ли го, че в последствие не го е разобличил публично и ясно за кражбите и подготвеното предателство?
Моля да ми отговориш?
цитирай
32. анонимен - до 31 прилятелю
26.05.2012 11:59
Пак не си пазбрал. Руанда и Кореш ги споменах за да ви намекна,че всяка деноминация си има добри страни и падения, включително и вие, с цел да не плювате по католиците. Не съм ви нападал, точно обратното - ти попита дали може да се оправдае инквизицията, а аз питах за геноцида. Дискусиите не са безпредметни, както ти писах вече, особено като цитираш католически свещеник в защита на адвентни идеи, или псевдоучен, който е отхвърлен от целия научен и ЗАБЕЛЕЖИ християнски свят. Така, че не ми излизай с номера, че ви нападам. Никъде няма и намек за нападане. Писах за обратното прослушване на музиката на теб, а също така и за 25 кадър на естирбг, от позицията на човек който си изкарва хляба с това. Работата ми е свързана с телевизията. Работя с NLE Avid Media Composer, Adobe Premiere Pro и звукозаписни програми като PROTOOLS и PYRAMIX с цел добавяне на музика, звук и звукови ефекти към видео и ТВ програми. Та затова пиша, че в Европа Пал видеото винаги е било и все още е 25 кадъра, а за теб, че доскоро в домашни условия беше почти невизможно да се чуят тези послания, за които пишеше. Не, че не ги е имало, но това е с рекламна цел. А първият такъв запис, доколкото знам, е на Лед Зепелин и е абсолютно станал случаен. Мога да ти дам линк да го чуеш и сам да прецениш дали наистина се чува 'сладки сатана' или не. Според мен не е много ясно, но явно достатъчно за да възбуди нечии умове, а също така медиите и по-късно да бъде широко експлоатирано от голямите лейбъли с цел по-голями печалби. Пак ти пиша, дано разбираш, ако исках да ви нападам има други начини. Просто коригирам неточностите и грешната информация, която се изнася.
По тази логика няма място за сравнение с Исус и Юда, а с вас и католиците. И извода е очевиден - и едните и другите правят грешки. Ако се цупиш и се правиш на засегнат, значи си още много млад:))) Придържай се към фактите и се аргументирай с факти!
цитирай
33. antoninus - До 32
29.05.2012 09:33
Брате,
Това, че Дейвид Кореш е бил член ан Адвентната църква за известно време, не означава, че по някакъв начин нашата църква е симпатизирала на действията му, след като е напуснал църквата. Неговото разбиране върху Библията и пророчествата е тотално различно от адвентното и това, че е имал минало в нашата църква за известно време, не значи, че той е изповядвал адвентизма по време на убийствата в Уейко.
Дори по време на Генералната конференция по това време в Утрехт (1995 г.) председателя на църквата Роберт Фолкенберг е казал, колко е наскърбен да чуе, че е имало и адвентисти, които са участвали в кланетата. Това е било етническо напрежение подстрекавано от португалските власти, които са били колонизаторите там. Явно това е много чувствителна тема и за съжаление и някои християни са се включили. Разбира се Ръководството на църквата вероятно е имала изказвания и преди това, че не одобрява постъпката, но ти си запознат със случая и сигурно знаеш повече от мен тези случаи.
Преди няколко години Генералната конференция и Дивизията, към която е църквата в Руанда, успяха да постигнат примирие между племената Хуту и Тутси в Адвентната църква, така че църквата там отново е единна. Надявам се, че братята и сестрите са успяли да оставят зад гърба си болката и умразата и да станат отново едно в Христос.
цитирай
34. antoninus - До 32
29.05.2012 11:11
Папата се извиня за действията на инквизицията, казвайки че просто нямали друг избор. Наитсина?! Нямали друг избор, освен да избият 50 (а по някои оценки 80 млн) души? Можеш да намериш инфо в интернет, за това "извинение". И ако се разйкайват наистина, то защо Инквизицията се подвизава сега под името Конгрегация за доктрината на вярата http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%B7%D0%B0_%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0
И защо сегашния папа я е оглавявал близо 25 години (25 ноември 1981 - 2 април 2005) въпросната Инквизиция? Пак защото съжалява за делата на предшествениците си ли? Много странен начин да го покаже.

ВИЖДАШ ЛИ РАЗЛИКАТА - ПРИ КАТОЛИЦИТЕ, ИНКВИЗИЦИЯТА Е ОФИЦИАЛНА ПОЛИТИКА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА СТОТИЦИ ГОДИНИ, КАТО ИМАТ ПОДКРЕПА ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ЦЪРКВАТА, А ПРИ НАС Е КАТО СЛУЧАЯ С ЮДА - МАЛЦИНА СА ГО СТОРИЛИ.

Аз не оправдавам нито едните, нито другите, но ние нямане такава политика.
цитирай
35. antoninus - До 32, за финал
29.05.2012 11:20
Моля те да кажеш кой е този "псевдоучен, който е отхвърлен от целия научен и ЗАБЕЛЕЖИ християнски свят" и коя е статията - посочи линк, ако обичаш. Зашото ако визираш http://antoninus.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/05/03/filmyt-quot-razkrivane-tainata-na-jivota-quot-2002.948907 Харун Яха, то аз искам да ти посоча цитатите и на други учени: Norman Macbeth и датският учен W.L. Johannsen, които съм посочил преди твоя коментар, от който съм взел горния ти цитат.

По делата ше ги познаем, нали знаеш. И като говорим за дела да спомена, че ние имаме най-голямата световна благотворителна организация - АДРА http://www.adra.org/site/PageServer.

Впрочем аз смятам да постъпвам като Исус и да не се защитавам повече, както и църквата ни.
цитирай
36. antoninus - Който отрече католическа истина...
30.05.2012 09:47
Но най-явните доказателства, че “Илия си е пак в тия” са действията на Ватикана пред последните две десетилетия. Никак не е случайно, че Бенедикт XVI увеличи правомощията на Конгрегацията за доктрината на вярата – нещо, което мнозина дори не са схванали, тъй като това благозвучно име е всъщност същата страшна средновековна Инквизиция! Защо трябва да се увеличават правата на тази организация? Защото явно е подготвено нещо за бъдещето и тази организация трябва да е готова за съответното време. Преди края на миналото столетие предишният папа беше вече подготвил почвата за това, което ще се види в близкото бъдеще. Ватикана заяви /http://blogcritics.org/politics/article/im-a-terrorist-says-the-vatican/, че всеки, който не е съгласен с католическите учения, е терорист. Канон 1436 "пояснява" как трябва да се постъпва с несъгласните с католическата вяра http://www.sundaylaw.net/books/other/standish/popesltr/pl02.htm. А се знае как трябва да се постъпва с еретиците и средновековната Католическа църква вече го е показала.

Canon 1436 – § 1. Whoever denies a truth which must be believed with divine and catholic faith, or who calls into doubt, or who totally repudiates the Christian faith, and does not retract after having been legitimately warned, is to be punished as a heretic or an apostate with a major excommunication; a cleric moreover can be punished with other penalties, not excluding deposition.
§ 2. In addition to these cases, whoever obstinately rejects a teaching that the Roman Pontiff or the College of Bishops, exercising the authentic Magisterium, have set forth to be held definitively, or who affirms what they have condemned as erroneous, and does not retract after having been legitimately warned, is to be punished with an appropriate penalty.

Как мислиш - променила ли се е Ватикана?

цитирай
37. анонимен - minio uishiba
31.05.2012 20:02
neai im se dadem nali lapeta i jenskoi moi i malki lavbceta i lavici iskat da na paryat geyove i prostitutki ne ce ne sme de:P,kvo becse tva uja agenki na fbr i cry a prostitutki v bardak ranco moite kucki prodavte se za pario li i na vas li obestaha pai ot torta nov svet red ?
цитирай
38. анонимен - MINIO UISHIBA
31.05.2012 20:06
ei darti ciganoi bango vasili i dart hui csi min vi zamesni li ste v taz dalvetA A DARTI CUGANI TAKVIZ KVO KOMUNIZAM V CELATA PLANETA TEI LI HAI VAKARIOMASKARI TAKVIZ?.
цитирай
39. анонимен - minio uishiba
31.05.2012 20:09
TE ZA TUI NA CUPAT MOITE LAPITA OT MALKI NA UCAT DA JIVEIV ZATOR SUCHKITE UCILISTA V SHIVAV VIRA S OGRADI DOM MANEL S DVE KAT ZATOR,EDN vanshna i edna za sporta.e nea nadzirteli a nadzirtelki ne vrat a csia.
цитирай
40. анонимен - minio
31.05.2012 20:12
ami za bezrabotnite kat ne bacshkat toz azakon vaji li ?
цитирай
41. анонимен - minio uishiba
31.05.2012 20:15
benedikte kaput d ami vrstacs trona na pap minio uishiba balkanski 1 dovno darto takova i mi dai jezala na moisei da bia kardinalite po lajlivite i kradlivi glavi bakluk s bokluk nfaskia dolna.
цитирай
42. анонимен - до estirbg
01.06.2012 17:57
Защо не ги триеш тези пишещи на латиница
цитирай
43. анонимен - до 36
01.06.2012 18:02
И MINIO UISHIBA ли е то вашите съботяни? Ма много неграмотно момченце! Вземете и го пообразовайте да научи езика ни преди да пише простотии, че нямах нерви да изчета цялата му полемика:))))))))))))))))))))))))
Е, поне знае кога е създадена България:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
44. estirbg - До анонимен №42
01.06.2012 21:20
трия само пошли и арогантни коментари. Тези на MINIO UISHIBA не мога да разчета, за да разбера какви са...:(
Е, понякога човек е щастлив, когато разговаря сам със себе си - нека не му пречим. Ние, хората, не винаги се разбираме, но Бог е този, който знае всичко за нас и ни познава повече от самите нас...
цитирай
45. анонимен - сем.Радушеви
02.06.2012 18:37
10 неща който Бог няма да те попита в Съдният ден :))
http://www.youtube.com/watch?v=YiCx6xHoFCY

А може да видите и този линк:

http://www.youtube.com/watch?v=GYh_PdLhfzQ

Нещо което някой е направил с много любов...
Когато го изгледах много ми хареса. Нека Бог да благослови труда на такива хора които са Негови деца и разпръскват светлината на Божието Слово.

пс. Моля не правете грозни коментари... нека всеки сам си размисли.
цитирай
46. анонимен - сем.Радушеви
02.06.2012 19:45
Не пропускайте скъпи приятели и тези линкове за ценители:))
http://www.youtube.com/watch?v=thuViaxRd_w&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=hiZR3dtBHE0


Нашата планета земя, която разкрива любовта, силата, творчество, съвършенство, гениалност и сложност, премъдрост и безкрайна...(допълнете моля:)) ) разкрива Един Бог и един Баща на тези творения от чудни по чудни , от които творения си и ТИ! :)
цитирай
47. antoninus - ПАПСТВОТО Е АНТИХРИСТЪТ
03.06.2012 21:21
Интересно - католици заявяват, че:
ПАПСТВОТО Е АНТИХРИСТЪТ
http://antoninus.blog.bg/history/2012/01/16/papstvoto-e-antihristyt.883703
цитирай
48. linasda - Всяка църква в даден момент е з...
04.06.2012 14:52
[quote=анонимен]
Всяка църква в даден момент е злоупотребявала с власт и положение, та на вас какво ви дава право да плюете по католиците, т.е. с какво сте по-добри от тях? Очевидно и при вас има педофили, избивате невинни хора и т.н.
Брата antoninus писа едни глупости за музиката и креационизма и аз го попитах защо, аджаба, адвентисти пеят рок песни тогава по БНТ, и защо , виждаш ли, цитира псевдоучени, а той нашия ми изтри постовете? Това се нарича цензура. Искате другите да ви уважават, да не ви нарушават религиозната свобода, но като не ви изнася слагате цензура, а? Като пишеш в блог, ще отговаряш и на неудобни въпроси, и ще имаш толерантност към другите религии, като католиците например, за да няма после сектанти и ограничават ни религиозната свобода. Щото има откачалки в родината ни, които не ви харесват, и които няма да пишат по блогове разни, дали сте седмия или незнам кой си там рог, а могат да дойдат на солунска и е възможно да стане каквото стана във Варна. Затова пиша да уважавате другите, за да ви уважават и вас.*** Отговор: Това, че във всички църкви има необърнати, е неоспорим факт. Но не може да бъде причина да не се изтъкват отклоненията на дадена църква от автентичното - библейското .- християнство. Точно затова ние "критикуваме" Католическата църква, и всичко е подплатено с библейски цитати...А ти не бъди голословен - посочи точно кога, къде и кои адвентни младежи са пели рок-ресни по тв?
Благодаря предварително и чакам отговор...
цитирай
49. estirbg - А ето какво е казал папата, публикувано вчера 03.06. в "Радио Ватикана"
04.06.2012 23:01
„Призовавам работодателите да мислят за семейството и да мислят как да могат да се съчетаят тези два приоритета. Но съществува неделята, празника: надявам се в Америка неделният ден се зачита. Неделята е от голяма важност, защото е Ден Господен и като такъв също „ден на човека”, за да сме свободни.. В тази свобода, на единия за другия, за самите себе си, ние сме свободни за Бог! Смятам, че защитаваме човешката свобода, защитавайки неделята!”.
http://www.radiovaticana.org/bul/Articolo.asp?c=593451
Коментар едва ли е нужен!!!
цитирай
50. анонимен - сем.Радушеви
07.06.2012 14:08
http://www.youtube.com/watch?v=EQrTdxb962Q&feature=related
цитирай
51. анонимен - сем.Радушеви
16.06.2012 18:33
Е мисля че скоро и то е сега, като ще се ограничат човешките права, (както стана в америка от темата на естир от предната тема)...Като не ти дават да говориш срещу нещо което не е редно и Библията говори ясно против някои обичаи сред населението... Та те чака затвор и глоби, вече и в България. Внимавайте как цитирате Библията, че може да ви глобят :)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=648733
цитирай
52. анонимен - Една
17.06.2012 20:50
Естир, моля да ми обясниш- от къде си сигурна, че 7-мия ден е събота. Ми сега седмицата запозва в понеделник и доколкото мога да броя, 7-мия ден е неделя.

Значи ми се струва, че смисълът на Божията заповед е 1 ден в седмицата да почиваме и да не се правим на по-големи от Господ, който точно така е постъпил.

Не мога да разбера вкопчването ви в тая събота и неделя и издигането на тоя "проблем" до някакви абсурдни размери. Значи според вас излиза, че човек може да е крадец, убиец, всякакъв, обаче ако си почива в събота- работата е уредена и той ще бъде спасен. А един богобоязлив, честен и добър човек, но да речем не толкова умен, като вас просто не разбира как така събота е седмия ден и да речем за всеки случай почива и събота, и неделя ще гори в ада.

Е, ИЗВИНЯВАЙ, НО ТОВА СА ГЛУПОСТИ!!!

Та много ще бъда благодарна да ми обясниш с думи прости това вторачване в тая неделя, както и от къде точно идва многократното твърдение в постинга ти, че неделята е ден на звяра.
цитирай
53. estirbg - До анонимна 52
17.06.2012 23:08
Скъпа приятелко,
нощта напредва, а утре трябва от тъмни зори да ставам за работа. Обясненията и разясненията, които искам да ти дам изискват доста време - нека ти отговоря през седмицата, за да бъда повече обстоятелствена и съответно правилно разбрана.
Поздрави от мен и успешна нова седмица!
цитирай
54. анонимен - сем.Радушеви
19.06.2012 00:30
Ето анонимен 52, Бог да те благослови,, че търсиш истината и се надявам да съм ти полезен с тази книга приятно четене. Искрено се надявам да намериш отговорите които търсиш а те са само в БИблията.

http://www.thegodlove.com/svetlina2/20.html
Тази книга е за съботата и неделята.

А ето и още една :

http://thegodlove.com/Nasheto%20Vreme%20i%20Prorochestvata%20na%20Bibliata/31.html

цитирай
55. анонимен - Лъжливите пророци
05.09.2012 10:44
Доста досадна статия, най-малкото защото неделята се празнува още от ранното Средновековие - когато католици не е имало! - и с това ранните християни са отбелязвали възкресението на Спасителя. Нека който толкова мрази папата да си го мрази, но и да си зададе въпроса: Какво хубаво е получил, след като се е отрекъл от апостолската последователност и е загубил благодатта, която минава от свещеник на свещеник? Тази последователност е запазена чрез тайнствата на вярата освен при католиците и при православните, така че сигурно и тях мразите, нали? Може ли една книга, дори и да е вдъхновена от Божиите думи, да е повече от Светия дух? На книгата ли вярвате, или на духа?!
цитирай
56. estirbg - Вярвам на Божието слово повече. Самият Исус, когато води диалога с изкушаващия го сатана в пустинята казва:"Писано е...
09.10.2012 22:58
Има много духове, повечето от които са демони, представящи се в чиста небесна светлина.
2 Коринтяни 11:14
"И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;"
Така че аз , както и други истински христови последователи държим на Словото и изпълняваме каквото е писано!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883580
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031