Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2012 09:44 - САЩ ОБЯВЯВАТ ХРИСТИЯНСТВОТО ИЗВЪН ЗАКОНА!(с актуално допълнение)
Автор: estirbg Категория: Новини   
Прочетен: 73198 Коментари: 136 Гласове:
32

Последна промяна: 20.04.2012 23:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нов закон за престъпления от омраза определя Истинското християнство като незаконно в Америка !

     image


                                

Нов закон е разгледан в Сената на САЩ и очаква одобрението на американския Конгрес, което по същество би дефинирало библейски консервативното и фундаментално християнство извън закона. Новият закон ще забрани "реч на омразата" в проповеди и обучение, в които има изразен негативизъм към всяка раса, религия, пол или сексуална ориентация, "Ако един християнин, мирянин или ръкоположено духовно лице говори и преподава срещу хомосексуалността, абортите, прелюбодейство или всякакви други доктринални въпроси, федералното правителство може да реши да се произнесе срещу него и окачестви действията му като престъпление от омраза.

Да, не се чудете! И аз бих извикала като съблогерката ни moniсa, „Какво по дяволите се случва в Америка!”, ако не бях запозната със Словото, пророчествата и предупрежденията в него. Жалкото е, че повечето християни го знаят, но отхвърлят близостта на ужасните финални събития, предупредително изречени в Библията. А рестриктните закони "изкристализираха" още в януарските студове. Само за три месеца бяха приети:

* законопроект, който ефективно слага край на Хартата за правата в Америка /31-12-2011 /, NDAA (National Defense Authorization Act) , по време на почивката си в Хавай, Барак Обама подписа мащабния военен законопроект за самоотбрана на стойност 662 милиарда долара, макар и с известни „резерви” отнасящи се до задържане на лицата, заподозрени в тероризъм.

* През януари 2012 г. беше създаден отдел за вътрешна сигурност обоснован с доклад "Националния консорциум за изследване на тероризма и Отговорите за терористични цели" при Министерството на вътрешната сигурност на USA. Най-шокираща част от този доклад са обсъжданията за "идеологическата мотивация", даващи нова дефиниция за това що е потенциален тероризъм. Нека припомня, че този доклад определя за терористи -

"Тези, които налагат строги религиозни принципи или закони на обществото (фундаменталисти)

- "Тези, които вмъкват религията в политическата сфера"

- "Тези, които се опитват да политизират религията"

- "Анти-аборт активистите"

- "Анти-католически настроените"

и други неугодни на правителството организации и движения.

* На 16 март 2012 г. Обама подписа нов безумен закон - закон NDRP (NATIONAL DEFENSE RESOURCES PREPAREDNESS)  в който се посочва, че президентът има право да конфискува всички вътрешни ресурси на САЩ, включително храна и вода. Също така се посочва, че президентът има право да блокира целия транспорт, енергетика и инфраструктура, в Съединените щати, както и насилствено да вкарва американските граждани в армията.
Законът съдържа също така неясни наредби относно "принудителен труд" за целите на националната отбрана.

Според този закон, упоменатите регулации не се прилагат само при извънредни ситуации и време на война. Те се прилага също и в мирно време.
NDRP се възползва и от друг закон от 1950 г. и така на практика всяко средство за оцеляването на човека е вече на разположение за конфискация и контрол от президента.monica.blog.b
g

* Сега на дневен ред е и този Нов закон за престъпления от омраза, което определя Истинското християнство като незаконно в Америка.

Това са само забелязаните от нас законови разпоредби, а колко ли подзаконови параграфи съществуват, в които  неподозирано ни причакват драконовски засади.

За всеки разумен четящ е ясно, че се бърза! Бърза се да се изкове законова уредба, която цели да превърне  всеки гражданин в роб и  затворник и в престъпник този, който желае да живее според гласа на съвестта си, възпротивявайки се на поставените безразсъдни закони. 

В момента Американските законодатели поставят финалните щрихи на новия абсурден закон, който ще постави Библията извън закона, като ще предифинира основните исторически доктрини на християнството и ги обяви за престъпление. Всяко духовно лице, което проповядва, преподава или изразява от амвона отрицателно отношение засягащо определена сексуална активност, (считана за грях според Библията) ще бъде възприето като "подбуждане на омраза."

Този законодателен ход в крайна сметка ще суспендира всички основни фундаментални доктрини и исторически догми, отнасящи се до:

# 1.Фактът, че Исус Христос е Син на Бога, Който е умрял за греховете на света.

# 2.Неговото заместническо умилостивение, чрез което от вечно проклятие може да се постигне спасение.

# 3.Истината, че спасението свободно се предлага като дар от Бога, само чрез вяра, а не чрез човешки усилия.

# 4.Съобразяването и валидността на Божия закон.

С други думи, християнските доктрини на спасението ще се определят като "престъпление от омраза."

За какъв нов закон става въпрос?
Законопроект S. 933 на Сенатът на САЩ, е предложен от сенаторът Едуард Кенеди (илюминат) от Масачузетс като S. 966 през 2003 г. и наистина е бил спрян тогава, но през лятото на 2004 г. безмълвно е добавен в Законопроекта за отбраната. Законопроектът е приет в Сената на САЩ чрез гласуване от 65 срещу 33 гласа, и се нарича: Локално прилагане на законодателството в областта на подобряване на Закона (S. 933), криминализиращ про-хомосексуалната омраза като престъпление. Този законопроект също е идентифициран като S. 966

Този нов закон, влизайки в сила, ще даде широки правомощия и свобода на действие на федералното правителство, за да преследва верните на Исус Христос или най-малко да упражни тормоз върху християните. Най-вероятно пъроначално той ще бъде използван като заплаха с цел да принудят църквата в приемането на нова религия на вавилонското квази-християнство (религията на Ню ейдж), която ще се превърне в единствена световна религия.

Тези църкви и вярващи, които ще се възпротивят и гласно се противопоставят на новия закон, като се опитат да отстоят правото си на "свобода на словото", ще бъдат поставени под арест и в крайна сметка в даден момент, ще бъдат уличени като "терористи", действащи срещу обществото. Ще бъдат обявени за врагове на държавата и престъпници срещу човечеството и ще бъдат изпратени в концентрационни лагери, от типа на Гуантанамо - лагера за терористи от "Ал Кайда". Всъщност законотворците и законоизпълнителите няма да правят никаква разлика между един терорист от Ал Кайда и консервативен фундаменталист от коя и да е църква, основаваща се на неподправеното Божие слово.

След като в историята си САЩ доказано присъства пряко или косвено в убийството на десетки милиони невинни хора, не трябва да се съмняваме, че САЩ няма да се спре и пред по-нататъшното кръвопролитие на невинни християни. Всъщност този нов Американски закон съвсем за кратко време ще прерастне в Световен закон за гонение и унищожение на верните на Христос последователи, както ни предупреждава самото Божие Слово и Божията служителка Елън Уайт. Първоначално този закон може само да е репресивен, с цел да заглуши истинското християнство и да потисне неговата спасителна мисия, преди да изяви истинската си демонична същност и пристъпи към масови кръвопролития.

Съмнения не може да има само за едно - църквите, проповядващи истинското Божието слово съвсем скоро ще бъдат обявени за незаконни. Словестното проповядване на Библейските спасителни истини, както издаването на пропагандна литература в писмен или електронен вид ще се превърне в углавно, наказуемо със смърт престъпление - тази близка предстояща переспектива трябва да знае всеки искрен християнин и да не се осланя на мисълта, че се отнася за далечното бъдеще и че подобни гонения едва ли биха го засегнали.

Това, което можете да направите и трябва да направите в момента е да изпратите този постинг на колкото се може повече приятели. Позволете им да знаят какво предстои да се случи. Вярващите в Христос трябва да бъдат наясно с произтичащите събития в Америка. Подобни безумия вече се случиха в Канада и в някои страни в Европа, случва се вече и в Америка, а веднага след това ще се проектира и в целия свят. Всъщност едва ли бихме искали да бъдем като християните в Китай, подложени от комунистите на унищожение.

Трябва да разберем отрезвяващата истина, че времето за нас, вярващите, в което свободно можем да разнасяме спасителната вест е вече към приключване. Прозорецът на възможността да се обяви истината за Исус Христос, ще се затвори съвсем скоро. Трябва да сме подготвени, емоционално, умствено и духовно за терзанията, които ни предстоят, преди Божият син да се завърне и да вземе църквата Си.

Това ще се развие по-рано, отколкото ние осъзнаваме и отлагаме с човешките си доводи и разсъждения, но когато се случи, дали ще повярваме, че живеем в днешната реалност, удавена в кръв от възкръсналата средновековнатата жестокост на преследване и екзекуции?...

Гответе се! Сега е времето! Четете Библията! Научете наизуст писанията и особено важни части и пасажи, отнасящи се за спасението и вярата в Бога. Новозаветните послания, колкото е възможно „сейфайте” дълбоко в съзнанието си.

Не правете дългосрочни семейни програми и не взимайте дългосрочни заеми за жилищно кредитиране или за други нужди. Изчистете по възможност всичките си банкови задължения по изплащания на кредити, полици и др. обязаности. Освободете се от всякакви финансови зависимости и обвързаности.

Който иска да спаси живота си и да бъде един ден (скоро ще е!) в присъствието на Божия син, нека дълбоко да размисли за духовното си състояние, да изследва душата си, да разрови всяко тъмно ъгълче и се покае за греховете си, защото всеки извършен грях е пречка за влизане в небето, а то е чистота и святост. Грешникът няма достъп в него. Всички сме грешници. „Понеже всички съгрешиха.” Римляни 3:23. На нашето място на кръста бе прикован Исус, който плати висока цена за нашия откуп и спасение:”Когато бяхме грешници, Христос умря за нас” Римляни 5:8

„Който за нас направи грешен Онзи, Който не е знаел грях, за да станем ние чрез Него праведни пред Бога.”2 Коринтяни 5:21

„И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището,
през новия и живия път, който Той е открил за нас
”Евреи 10:19-20

По-скоро предайте сърцето си на Него, приемете го като свой Спасител и Господ, не се бавете, защото „сега е благоприятно време, ето, сега е спасителен ден” 2 Коринтяни 6:2

Сега е времето, като никой друг път, буреносно време е, когато всяка душа трябва спешно да приеме в сърцето си предупрежденията на апостол Павел: „Днес, ако чуете гласа му не закоравявайте сърцата си!” Евр. 3-7:8

Побързайте! Все още можем да дойдем с молитва при Исус, да признаем греховете си и да започнем нов живот в послушание на заповедите Му. Така Исус ще бъде наш Ходатай в Божието съдилище, както и наш Единствен Спасител.

Сам Исус декларира:”Аз им давам вечен живот и те няма никога да загинат.” Йоан 10:28

Каквото и да се случи, както и да се развият събитията, никога не бива да губим вяра в Него. Той е верен докрай и ще изпълни обещанията Си...


”Нека държим непоколебимо надеждата, която изповядваме, защото е верен Оня, Който се е обещал;”
Евреи 10:23

по материали на http://www.federalobserver.com

п.п. Добавям една актуална новина, която бях написала като коментар, но тя е важен индикатор и  показател за динамичното развитие и затягане на тоталния репресивен контрол вече и над европейското население! Събитията бързат и се развиват наистина с обезпокоителна скорост:

94. estirbg - Съвсем "топли" новини!!! - dnevnik.bg
22:52 19.04.
"Европейският парламент одобри днес споразумение за трансфер на лични данни на пътници от Европейския съюз към американските власти, съобщи пресслужбата на институцията.
То бе прието с 409 гласа "за", 226 "против" и 33 въздържали се.
Сделката предвижда данните да могат да бъдат съхранявани от американските власти в активна база данни за период до пет години. След първите шест месеца информацията трябва да бъде "деперсонализирана" чрез кодиране на името и контактните данни на пътника.
PNR данните ще се използват основно за предотвратяване, откриване, разследване и преследване на тероризъм и сериозни международни престъпления. "Международно престъпление" по смисъла на споразумението е деяние, наказуемо с три или повече години затвор по законите на САЩ. Те ще служат и за "идентифициране на лица, които биха били предмет на задълбочен разпит или проверка".
Чувствителни данни, като расовата принадлежност, РЕЛИГИОЗНИТЕ УБЕЖДЕНИЯ, физическото и психическото състояние или сексуалната ориентация на пътника, могат да бъдат използвани единствено при наличие на изключителни обстоятелства, когато животът на лицето е под заплаха.Тези данни най-често са свързани с религиозните и диетични предпочитания и с изискванията за специална помощ при медицински състояния."
Това е пълна заблуда! Чиповете, които са приготвени за населението на САЩ (Потвърден е проекта за Закона за здравето на Обама, който ще направи задължително инсталирането на RFID чип за всички американски граждани. 
През 2013 г. ще бъде задължително имплантирането на микрочип RFID за всички американци) ги мотивират и прикриват с дълбоката "Здравна загриженост", но всеки знае, че са предназначени за тотален контрол! По същия начин сега заблуждават европейските граждани, като се прикриват зад афиша за борба и превенция срещу тероризма! Измами съшити с бели конци! Не се подвеждайте, приятели, САЩ, представен в Библията като Втория звяр, скоро ще наложи своите закони, включително и религиозни, отнасящи се до фалшивия почивен ден - неделята. Европа вече подгъна едното си коляно пред Америка, страната на неограничените възбрани. Остава й още малко, преди да коленичи и капитулира доброволно пред световния окупатор. www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament

И още една вест:
"В момента Вашингтон принуждава по-голямата част от света, която може да обхване, да отхвърли международните договори и международното право. Вашингтон е издал заповед, че неговата дума, сама по себе си, е по силата на международното право.(съмнявате ли се още в световната хегемонна роля на САЩ, която е посочена още в Древното Библейско писание?) Всяка страна, с изключение на тези, които получават разрешение от Вашингтон, ще бъде обект на санкции за търговия с Иран или купуването на ирански петрол. На тези страни ще се затвори достъпа до пазарите на САЩ, и тяхната банковата система няма да може да използва банките, които боравят с международни плащания."

 
http://www.activistpost.com/2012/04/washington-leads-world-into-lawlessness.html zahariada



Гласувай:
33



1. estirbg - Още нужна информация за спасението -
01.04.2012 10:02
за тези, които не са го приели:
http://estirbg.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/02/05/quot-spasenie-quot-debne-otvsiakyde-no-istinskoto-e-samo-v-i.680433
цитирай
2. balkanec - Там отдавна прокарват антихристиянски закони
01.04.2012 11:12
Държавната религия в страната на неограничените идиотщини

http://balkanec.blog.bg/politika/2011/06/19/dyrjavnata-religiia-v-stranata-na-neogranichenite-idiotshtin.768066

В ционистко-масонската държава - преследване на християнството:
Върхът на триумфа на ан­тихристиянството в Новия свят е решението на Върховния съд на САЩ от 1962 г., че в американските учили­ща не може да се четат християнски молитви и Библията.

Движение за домашно образование:
Християнско движение в САЩ - започва през 60-те години, когато Върховният Съд на САЩ забрани Библията в училищата.
Следват арести на християнски родители, отнемане на децата от семействата им и въдворяване в държавни интернати.
Християните издържат.

Война срещу Християнството в САЩ - Новата Юдея
Американците водят съдебни дела за правото да празнуват Рождество.

Елхите са наречени “празнични дръвчета”, а поздравът “Весела Коледа” е заменен с “Весели празници”.

Преследване на ученици:
2004 г. - Учител окачествил седмокласник като “нацист и антисемит” и го заплашил с изключване в частно училище в Кливлънд, защото ученика упорито наричал елхата коледно дърво и пожелавал “Весело Рождество” на децата.
За същите провинения две ученички от гр. Рочестър (Минесота) са наказани с порицание. "Ю Ес Нюс енд Уърлд Рипорт” твърди, че такава е ситуацията в 1200 нюйоркски училища.
В Бей Харбър, Флорида, където християнските символи на публични места са забранени, в средата на града е издигната 5-метрова менора (чифутски свещник), а звездата на Давид украсява дори уличните лампи. Една католичка завела дело срещу училище, което излагало менори и полумесеци, но забранило на децата й да си честитят Коледа. Съдът отхвърлил иска й.
В гр. Саут Ориндж (Ню Джърси) не се допуска дори инструменталното изпълнение на “Тиха нощ, свята нощ” и “Джингъл белс”.

Журналистът Джон Лио обяснява: “Хората в малките общини се свиват от страх, че ако празнуват Рождество публично, ще изплащат съдебните разходи и компенсации.
цитирай
3. estirbg - Това са само малка част от извращенията на здравия разум, приятелю balkanec
01.04.2012 11:28
Сещам се за още един пример, когато бащата на дете в началното училище се възпротивил срещу учебните внушения, че хомосексуалните семейства са по-добри от хетеро като модел на съжителство, бил вкаран в ареста и платил солидна глоба. В USA сайтовете има куп описани подобни безумия и наистина вече вярвам, че Америка се управлява от безумци, като лудостта е заразна и е тръгнала отгоре надолу.
цитирай
4. pevetsa - Господ Исус ни предупреди, че ще ...
01.04.2012 14:45
Господ Исус ни предупреди, че ще бъдем гонени, ...
и който издържи изпитанията, ще седи отдясно Му!
НЕКА БЪДЕ НЕГОВАТА ВОЛЯ!
цитирай
5. penchoan - В Америка са създадени над 800 ко...
01.04.2012 15:03
В Америка са създадени над 800 концлагера още от времето на Джордж Буш, които са консервирани, но с подготвен персонал. Само се чака сигнал, за да бъдат напълнени. Обама няма да позволи някой друг да спечели президентските избори.
цитирай
6. zabylgarite - Бог
01.04.2012 17:22
пази Своите Си. Не ние избрахме Него,но Той избра нас!!!
АМИН!
цитирай
7. анонимен - сем.Радушеви
01.04.2012 18:45
Точно така, както сте написали. Те могат да си пишат техните си човешки закони но едно не могат да ни вземат вярата в Исус. Той много скоро ще доиде и ще сложи краи на всичко. В оня ден Господ ще прекрати Своето мълчание. Гордото, надигнато и богохулно поведение на човеците най после ще престане. И тогава те ще влязат в пещерите и в дупките на скалите за да се скрият от Този Когото до сега са се подигравали и презирали.

Най накрая лицемерните маски ще се свалят, теятърът ще свърши. Започва съдът. И тогава настъпва последното сбогуване...
цитирай
8. анонимен - сем.Радушеви. Това са думи на един пастор.
01.04.2012 19:04
Голямото сбогуване което е точно пред нас. И когато Исус доиде ще каже тъжните думи, които са били написани в Библията толкова дълго като предупреждение за всеки от нас. исая 2 :17 до 21 стих

Сбогом, народи, с вашите веселби, с разюздания ви живот, с вашите постижения но и с вашите падения. С чудото на техническият прогрес, но и със смъртоносните бомби и ракети. Вие все нямахте време да потърсите Христа. Отхвурлихте го от живота си, но сега края е дошъл...

Сбогом, крале, царе и президенти, богати и бедни, учени и неучени. Вие никога не намерихте време да потърсите Христа и да предадете живота си в Неговите ръце. Винаги имахте проблеми, които отнемахте цялото ви време, а за Христос и Неговите велики истини така не отделихте и минутка. Но сега краят е дошал... и колко нищожни, празни и суетни ви се вицдат всички неща, които са стояли като преграда между вас и Христос. Но за промяна вече е много късно...

Сбогом и вие, млади хора, които изгаряхте от желание за повече удоволсвия. Които не мислихте за нищо друго, освен как по добре да се забавлявате, да испиете до дъно чашата на удоволствието, да направите живота си непрекъснат празник. Вие отхвърлихте Исус и Неговата покана за идеализъм, морална чистота, честност и справедливост. Исхабихте младежката си енергия в дискотеки и барове, отровихте телата си с цигари, наркотици и алкохол. Похабихте младият си живот в празни и суетни неща, а вечният живот и вечната младост, които ви обещаваше Христос презряхте... Но сега краят на всичко е дошал. За нищо друго вече няма време.
цитирай
9. анонимен - сем.Радушеви
01.04.2012 19:13
Сбогом и вие, стари хора. Живяхте дълго на този свят, но защо ли? Животът ви вече си отива, а вие така и неможахте да различите и оцените кое наистина е ценно и кое нищожно. Кое е праведно и истинно и кое измама и лъжа. Цял един живот не можахте да разберете, че изгубишли Христос губиш всичко. обременихте живота си с непрекъснати грижи за деца и внуци, а за Този, Които ви даваше живот и здраве и Които даде живота си за вас - за Него все нямаше време... Сега краят е дошъл време за преосмисляне няма.

Сбогом и вие, страхливи хора, които никога не намерихте сили и кураш да застанете здраво на страната на Христос и открито и смело да изповядатевярата си в Него. Вие се страхувахте от подигравки и укори, страхувахтесе да не би да загубите авторитета и служебното си положение. Не пожелахте да носите кръста на християнството, а спокоиствието си осигурявахте с непрекъснати компромиси. Желаехте да служите на двама господари но сега, когато краят е дошъл, разбирате, че през цялото време сте служили само на един, но той не е бил Христос.

Сбогоми на вас, полу- вярващи хора, които се задоволявахте само с емоционалната страна на религията- хубавите песни, хубавите проповеди, хубавото настроение в дни на богуслужение и празници, но никога не последвахте Исус Христос до край. Никога не се отрекохте от себе си и не жертвахте за Него време, любов, средства. Обичахте Исус, но себеси обичахте повече. Вашата полу-вяра сега се оказва неверие. Вечният живот, с когото така дълго флиртувахте, сега ви се изплъзва завинаги...
цитирай
10. анонимен - сем.Радушеви
01.04.2012 19:29
Сбогом и вие, фалшиви благочестивци,които се задоволявахте само с вид на благочестие, с добри маниери и превзети усмивки, но никога не вкусихте от силата на истинското благочестие. Никога не разбрахте какво значи да живееш истински благочестив живот. Живот за другите. Егоизъм и тесногръдие са парилали всяко ваше желание за добро и помощ и са направили от душата ви една безводна пустия, неспособна да дава живот. В този свят, където отвсякъде страданието викаше за помощ, вие се затваряхте в собствените си черупчици и се опитвахте с всички сили да пазите собствените си притежания, да не би случайно да помогнете на някого другиго и така да се ощетите. Вие небяхте лоши хора. Не вършихте злини като другите. Но и нищо добро не направихте за околние. Издигнахте себеси в идол, на когото се кланяхте през целият си живот. Но за такива хора на небето просто няма...

Сбогом и вие, полу-послушни християни, които бяхте послушни само на онези принципи, които ви допадаха а онова, което влизаше в противоречие с вашите обичаи, с вашите интереси, с вашите желания и вкусове- него отхвърляхте и нежелаехте да приемете. Направихте си ваше си учение и го поставихте на мястото на чистото евангелие на Христос. По този начин изкривихте, изопачихте истината и подведохте много хора да вярват, че точно това е християнството. Вие жестоко излъгахте както себе си, така и хиляди други. Сбогом!...

Сбогом и вие, хладки християни които преминахте живота си доволни от познанието на истината, но позволихте на тази истина да ви промени и освети. Вие заключихте тази истина с седем катинара, докато другите умираха без нея. Накрая с ужас ще установите че светилниците ви са изгаснали, а друго масло няма от къде да купите. Дълго ще блъскате на затворените врати, но единственият отговор, които ще чуете от Христос е следният: "Истина ви казвам: неви познавам"
цитирай
11. анонимен - сем.Радушеви
01.04.2012 19:49
Сбогом и вие, фалшиви служители на религията, които превърнахте вярата в Исуса само в мръсна търговия и печалбарство...

Сбогом, безгрижно и невярно човечество! Ти бе безразлично към поканата на Исус Христос. Ти бе безразлично към Неговата жертва - сметна за просто нещо пролятата на Голгота кръв. Ти не пожела божествените принципи, отхвърли ги от живота си. Ти живя с удоволствия и грехове, трупане на богатства и харченето им. Сбогом, човечество, за което суетните и празни неща бяха по важни, отколкото посвещението на Господа. Вещите и материални придобивки заемаха централно място в ежедневието ти и сега вечният живот, които така леко отхвърли се изпъзва от ръцете ти завинаги...Завинаги!

Ето така завършва Данаил 7гл. - с пълното унищожение на злото и злите и е крайния триумф на последователите на Христос. И пророчеството в тази глава 7 ма ни пренася през политическите сцени с картини на трагичният ход на средновековното християнство и достига връхната си точка със съда в небето. Този съд се извършва точно в определеното време и неговата задача е да осъди злото и оправдае искрените Христови последователи. В края на своето заседание съдът постановява, да се отнеме владичеството на малкият рог, да се изтреби и погуби докрай

Данаил 7:26,27

26 Но когато съдилището ще заседава, ще му отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край.
27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.
цитирай
12. анонимен - сем.Радушеви
01.04.2012 19:53
Скъпи читателю, всичко което и аз бих ти пожелал от цялото си сърце, е да запазиш и ти тези истини дълбоко в своето сърце. И когато дойдат тревоги, злини и неприятности в живота ти, спомни си за великите истини от Данаил 7гл. Помни, че скоро всичко това ще свърши, и после започва вечността... Помни това!
цитирай
13. sistemite - sistemite :
02.04.2012 12:29
Всяка тема съдържа в себе се характеристиката на многоаспектност, т.е. многообразие на облика и той главно се предпоставя от водещия главен вектор (посока) на съждение при анализа на даден процес или явление. С други думи казано - от гледната точка върху предмета на темата, която се съдържа вътре, в самия ъгъл, хвърлящ светлина върху него. За това говорим за многообразие на облика, тъй като същия е сбор от специфични черти. Ако една от тези черти е преобладаваща, то водещия главен вектор е вече специфичен - водещ главен вектор, а не кой да е ! И тъй като не съм вещ (estir - знае, че е така) в спецификата на вектора, нямам и основание да коментирам нещата от този ъгъл. Но, от друг ъгъл, т.е. от позицията на анализ на дадена система си позволявам лично мнение, още по-вече, че темата е обект и на друг фундамент, именно философията на обществените системи. Защо не и от този, друг ъгъл ?!. Нека вземем произволно избран пример : философия на "ястието" ?? Ако тематиката обсъжда дадено ястие, с основен вектор на съждения - "полезно за здравето или не" - и аз не съм вещ по темата, т.е. не знам за налични аргументи в защита на това, то не коментирам. Но по отношение на въпросното ястие съществува и друга специфика на съждения - една от които например е "вкусно или не" - тогава е възможно другото виждане, тъй като е допустимо, минимум с 1/4 вероятност от пълната комбинация между двете. Затова на въпроса :
Човешката общност на Земята е като всяка друга сложна система. Има и по сложни системи, където пък тази система е съставна част, т.е. подсистема. Световната обществена система подразделена и групирана по редица признаци, най вече устройствени, структуризира тази система - по съставни звена или подсистеми. Някои от тях са определящи и водещи и системата съществува в цялостна, интегрирана форма, единствено поради допустимата поносимост и функционална обвързаност между съставните и части, Тоест тя винаги търси и преследва равновесието си...........(в продължение)
цитирай
14. sistemite - sistemite
02.04.2012 13:14
(в продължение) .......Но тя - системата, е в състояние, като повечето системи да функционира и "работи" в ограничени, крайни, дадени референтни стойности, т.е. в рамките, заключени от "критични", върхови стойности. Това са "границите", чието прескачане може да предизвика "разпад" на всяка система. Когато определен функционален параметър или структурно звено показва белези, симптоми на поведение- неадекватно, т.е. доближаващо се до "критичните" референтни стойности, всяка система, а още по-вече ТАЗИ, за която говорим изпада в състояние на "вибрации", което се отразява на всички подсистемни звена. Системата усеща "граничните", опасните зони, отвъд които тя не може да запази своята цялост, т.е. тя предугажда "разпада" си и има две главни усилия :
или да се овладее и да се помъчи да намали вибрациите, като след това незабавно преструктурира проблемните неща вътре в себе си и в крайна сметка влезе в процес на ТРАНСФОРМАЦИЯ - това първо. Второ - да стартира предварително процес на ТРАНФОРМАЦИЯТА си, като премине през неприятното и болезнено състояние на разпад - предизвиквайки го умишлено !! Разбира се, че в човешката история има и други примери, но за подсистеми на тази световната, където дадена подсистема вижда, че губи собственото си равновесие, вибрира силно, но не предприема мерки за овладяване на това състояние, рискувайки да повлече след себе си и останалите "относително-автономни" подсистеми, т.е. така нареченото ЦЯЛО, при което такава подсистема, вече няма шанс да премине във фаза на собствено-контролиран разпад, а бива разрушавана от другите подсистеми. Това има пряка историческа връзка с етапите на социализация и интегрираност на всяка обществена система. В днешно време Световната система е в етап на реорганизационна структуризация, понеже регистрира в отделните си подсистеми сериозни предупредителни вибрации, дава си сметка, че нещата отиват към граничните стойности на рамката. При това активните звена (активните подсистеми) считат, че ..(в продължение)
цитирай
15. sistemite - . . . . равновесието на ЦЯЛАТА сис...
02.04.2012 13:53
....равновесието на ЦЯЛАТА система може да се възстанови, макар и на по-високото стъпало от предишното НОМИНАЛНО, като засили интегритета и типизира спецификите в социализация, т.е. като ги "изглади", "унифицира"( грозна дума, но факт) в други подсистемни обществени структури. Всичко това, в синтез, мисля, че е добра дефиниция на процеса - ГЛОБАЛИЗАЦИЯ. Активната позиция на звена, подсистеми на Голямата обществена система, които изпълняват
функцията на процесор на развитието, конструирайки ГЛОБАЛНА СТРУКТУРА, напълно интегрирана по всички функционални направления не може да бъде, а не бива да бъде процес без мярка. Мярката е онази точка, при която се забелязват и отчитат първите признаци на застоя, обрата и регреса. Така,че е не само необходимо, а и задължително поведение на постоянно регистриране , отчитане и контрол на този процес, защото последствията са много опасни и непредвидими, като реакция от страна на системата, тъй като ТЯ - системата, прескачайки тази точка, ще възприеме самата СЕБЕ СИ като "вражеска" структура и ще пристъпи към самоунищожение. Тя ще създаде структури, които по мощност и превес, ще бъдат почти като тези, от лагера на глобализма, т.е сили на АНТИГЛОБАЛИЗМА. По характер и ниво тези вторите няма да имат нищо общо със сегашната ни представа за движения. И ... тогава, при положение, че процеса не се овладее и стриктно контролира в недалечното бъдеще човечеството ще се изправи пред унищожителен конфликт. КОНФЛИКТ, при който, вече "предпоследната" Втора Световна война ще им се стори на хората, като безобидна игра на "стражари и апаши"!!!
цитирай
16. kenedi - концлагерите в САЩ - които си имат и крематориуми по ес-ес-овски образец
03.04.2012 02:21
от статията - "Америка в обсада" можете да научите какво точно се подготвя в САЩ. А от същия блог, можете да прочетете и 7 части на материал озаглавен - ужасната религия - той пък показва в дълбочина какво представлява днешното християнство. Понякога е хубаво човек да знае и другата гледна точка преди да реши окончателно на кого, и в какво да вярва... ето го линка:

http://kenedi.blog.bg/novini/2012/01/07/amerika-v-obsada.878406
цитирай
17. анонимен - Интересна новна
03.04.2012 17:15
А още по-интересни са коментарите отдолу. Явно на християните не им минава през ума, че това се дължи на заспалото християнство. Като чели Бог не владее над всичко. Плюс това каква е тая краткосрочна визия за бъдещето. Някога в историята да е имало езическа империя, която да е устояла и да се е задържала през времето. Всички езически империи в крайна сметка загиват. Няма начин да има здраво проспериращо общество без Божия закон и ред.
Дори да стане нещо подобно на този закон хуманистите след време сами ще се унищожат. Няма здраво функциониращо общество без Божия закон също както няма и физика без физичните закони. Всеки, който започне да гради общество отхвърляйки Божия закон, е като човек, който започва да строи къща пренебрегвайки гравитацията.
Християните от свия страна не трябва да бездействат, а да взимат мерки и да се намесят в строенето на бъдещето, защото те с единствените, които знаят как се прави това, или поне така би трябвало да бъде.
цитирай
18. анонимен - МАЛОУМНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
04.04.2012 13:16
МАЛОУМНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
19. анонимен - Това е много хубаво
04.04.2012 18:02
Крайно време е и другите държави да подемат инициативата, та и ние. Би било красиво - държава без религия. Направо се размечтах.
цитирай
20. zdimek75 - благодаря
04.04.2012 18:41

Благодаря за навременната информация, Естира
цитирай
21. estirbg - До анонимни №18 и 19
04.04.2012 18:59
Ако ви упрекна със Словото, дали бихте ме разбрали?..
Опитвам се да проумея разсъжденията ви и смисъла на многобройните удивителни и...достигнах до тъжни изводи - разпадът на човека е наистина на краен етап - няма как повсеместната духовност да не остави следи там, където мине...та дори и в блога ми. Някога Андрей Тарковски, един от най-великите режисьори на всички времена написа тежките горчиви пророчески думи :"„Духът и плътта, чувството и разумът никога вече няма да могат съединят. Твърде късно е. Увредени сме от страшната болест, наречена бездуховност, която, уви, е смъртоносна. Човечеството прави всичко, за да се самоунищожи“
Вие приятели, знаете ли какво залагате срещу духовната си пустота? - залагате вашия истински живот, такъв какъвто го е дарил Бог на човешките творения преди грехопадението им - неподвластен на смъртта. Помислете какво ще загубите, ако не разсъдите и не направите преоценка на досеашното си съществувание. Поразходете се в блога ми - дала съм достатъчно светлина, за да не остане никой в сянката на заблудата и гибелта. Ваш е изборът - дали ще отанете плевел, изгорена в пещта или житно зрънце, прибрано в Божията житница.
цитирай
22. анонимен - браво!!!
04.04.2012 19:25
крайно време е да се забрани не само християнството но и всички религии които размътват мозъците на хората и ги настройват едни срещу други.
цитирай
23. анонимен - Вярващ
04.04.2012 19:27
Против съм хората насила да налагат своите предразсъдъци и виждане спрямо света.
Бог не е ничие притежание!!!Нито на християни нито на мусулмани.
цитирай
24. estirbg - "Бог не е ничие притежание", но ние сме Негово, а тогава как би трябвало да се изявяваме?
04.04.2012 19:49
"Сега, прочее, ако наистина ще слушате гласа Ми и ще пазите завета Ми, то повече от всичките племена вие ще бъдете Мое собствено притежание, защото Мой е целият свят" Изход 19:5
Струва си да размислим...
цитирай
25. kleotemida - Много интересен коментар! :)))
04.04.2012 20:57
анонимен написа:
крайно време е да се забрани не само християнството но и всички религии които размътват мозъците на хората и ги настройват едни срещу други.


Религиите - ДА! Но какво общо има това с Вярата в Бога?

Всъщност, какво да кажем за най-голямта религия на този свят - Еволюционизма? Не е ли време и него да го забранят?
цитирай
26. анонимен - браво!!
04.04.2012 21:47
никой не забранява вярата на хората,но религите нямат толкова общо с вярата.те не са вяра а суеверие и настройват едни срещу други.подклаждат войни.
цитирай
27. анонимен - Америка срещу Иисус Христос
04.04.2012 23:17
Много "велики" личности са били против Бога с изградените от тях империи, но те са история, а Иисус е ЖИВ!
Нека бъде вечна слава и величие на Светата и Единосъщна Троица
Амин!!
цитирай
28. анонимен - otnosno statiata
04.04.2012 23:18
Mislia che oshte ima dostatachno obilna religiozna svoboda v zapadniasviat!
цитирай
29. kleotemida - никой не забранява вярата на хор...
04.04.2012 23:43
анонимен написа:
никой не забранява вярата на хората,но религите нямат толкова общо с вярата.те не са вяра а суеверие и настройват едни срещу други.подклаждат войни.


Опасявам се, че не правите разлика межу Вяра, религия и суеверия. Да не говорим за делата человечески, вкарани и във Вярата, и в религиите, и в суеверията.

Някога Човекът падна и доби първородния грях посягайки към дървото на познанието - познанието за Добро и Зло. И, макар и да доби познание за Доброто и Злото, изяждайки неговия плод, за толкова хиляди години така и не съумя да се възползва от това си познание. Много бих искала да разбера вашето мнение поради что се случи и случва това? Както и поради кои, засега "неведоми", причини моята вяра и тази на моите братя и сестри християните бива обругавана и охулвана. И, ако ще ми излезете с доводите за инквизицията, кръстоносните походи и едва ли не някакъв християнски джихат, не забравяйте, че тези дела също бяха человечески.
На всичкото отгоре се оказва, че християните нямат право да не одобряват определено човешко поведение или сексулана ориентация, но могат да бъдат подлагана ежедневно на разни шествия и походи, телевизионни програми, реклами и т.н., които най-натрапчиво да ни се навират в очите, независимо колко противоречат на разбиранията ни. Да сте видели някъде парад на хетеросексуалните, на въздържателите или на целомъдрените? За сметка на това пък непрекъснато ни се поднасят паради на хомосексуалистите, на биропочитателите (или други алкохоли), на голата плът. Е, кой над кого издевателства и кой с кого злоупотребява? Ние ли нарушаваме техните права или те - нашите, след като няма отърване от тях нито по улиците, нито по медиите? И след като само се дистанцираме, повтарям - дистанцираме от тях, пак ние сме виновни. Но ние не ги съдим, има само Един, Който може да съди. На Него и уповаваме! Тогава не ни съдете и вие. Не само защото нямате право, а защото нямате и основание!

Апропо, така и не получих отговор на въпроса си за религията еволюционизъм. Не мислите ли, че е време да бъде забранен, след като вече отдавна е доказано, че "те такова животно нема", барбар с всичките му там хайделбергски и кроманьонски човеци, да не говорим за австралопитеци и питекантропи(ци)? :))
цитирай
30. estirbg - "otnosno statiata "
05.04.2012 00:09
Пиятелю, моля те, погледни и тази! Обърни внимание върху двата пункта, отнасящи се до християнството! И това се случва в Европейска Великобитания!:
# 14 Във Великобритания, ако проповядвате срещу греха на публично място това е сигурен шанс, че ще бъдете осъден за престъпление от омраза.
И още как Великобритания се превръща в " Big Brother" наблюдавано общество
четете тук:
http://endoftheamericandream.com/archives/21-signs-that-the-uk-is-being-transformed-into-a-hellish-big-brother-surveillance-society
Това, че няма да намерим истината в официалните медии е свсем разбираемо...
Истината трябва да се издирва, а не да чакаме да ни я сервират на вечеря по време на новините по ТВ каналите.
(Благодаря на моите приятели, които ми подават информация за всички вас!)
цитирай
31. анонимен - небе
05.04.2012 08:43
анонимен написа:
Много "велики" личности са били против Бога с изградените от тях империи, но те са история, а Иисус е ЖИВ!
Нека бъде вечна слава и величие на Светата и Единосъщна Троица
Амин!!

Исус е жив,колкото са живи тия велики личности дето са на небето.
Исус е като тях на небето,там всички са живи,но в друг живот.
Не бъркайте Бог с Исус.
цитирай
32. анонимен - Християнин
05.04.2012 15:31
Слава на Господ Иисус Христос!!! Синът на Всевишния, Който дойде да изкупи греховете на човеците и в Неговото име, чрез вяря в Него, се спасяваме за вечността! Няма друго име на зцемята, в което ни е дадено спасението!
"Който повярва и се кръсти, ще бъде спасен; а който не повярва, ще бъде осъден." Марк 16:16.
Ако Иисус не беше Втората ипостас на Бога, нямаше в Негово име да стават изцерения и чудеса, а те стават!
"Великите мъртъвци" нямат нищо общо с Вечно Живия БОГ Иисус Христос!
цитирай
33. анонимен - хаха
05.04.2012 19:17
анонимен написа:
Слава на Господ Иисус Христос!!! Синът на Всевишния, Който дойде да изкупи греховете на човеците и в Неговото име, чрез вяря в Него, се спасяваме за вечността! Няма друго име на зцемята, в което ни е дадено спасението!
"Който повярва и се кръсти, ще бъде спасен; а който не повярва, ще бъде осъден." Марк 16:16.
Ако Иисус не беше Втората ипостас на Бога, нямаше в Негово име да стават изцерения и чудеса, а те стават!
"Великите мъртъвци" нямат нищо общо с Вечно Живия БОГ Иисус Христос!

Вервайте си нема лошо ама като едете горе един ден да не бъдете изненадани кат не намерите там никакъф измислен Исус или Мохамад.
цитирай
34. анонимен - Анонимен 33, твоето ХА-ХА да не се превърне скоро в АХ-АХ!
05.04.2012 20:16
Ти в какво вярваш, защото както е видимо си обречен кораб без платна и навигация.
цитирай
35. estirbg - Днес прочетох в българската преса нещо много обезпокоително,
05.04.2012 21:23
което още веднъж доказва, че сме безропотно подчинени на Щатите - посещението на Хилари Клинтън "дръпна шалтера " на АЕЦ Белене и осигури триумфалното завръщане на Шеврон с хищническото му плячкосване на земята и водата на Житницата ни Добруджа. (Румъния достойно се отказа от такъв проект! Днес с гласуване е създадена комисия за "проучване, анализ и обсъждане за добри практики и законодателни решения - ...за добив на шистови газ у нас!) Днес е черен деня и с още едно позорно отстъпление - Парламентът отказа да излезе с решение за оттегляне на страната ни от американския договор за подмолен контрол на хората чрез интернет. "За" АКТА " гласуваха 33-ма, против -2-ма и 77 "въздържали се" от 112 гласували.
Дали разбират всички какво значи това?
Не е трудно да се проумее, че каквито закони се приемат в Щатите, у нас този модел ще бъде многократно улеснен и скоростно въведен, защото имаме продажно правителство и безхарактерен и безволеви народ.
Предупреждението ми не е напразно и всеки трябва сериозно да се отнесе към него!
цитирай
36. kleotemida - Нещата няма да вървят по на добре, ...
06.04.2012 00:24
Нещата няма да вървят по на добре, Естир, писано е.

Но още едно е сигурно, че АЕЦ Белене, заигравките с шистовия газ и споразумението АКТА са лебедовата песен на Б.Борисов и съпартийците му. Освен, ако за едната година до изборите не вдигнат концентрационни лагери подобно на американските с цел намаляване на... безработицата...
цитирай
37. анонимен - Откога духовност се римува с религия
06.04.2012 08:20
Те, двете нямат абсолютно нищо общо. Религията (каквато и да е тя) ти дава псевдодуховност. Ако имах власт само че може би нямаше да ви забранявам със закон, защото вие в нелегалност трупате твърде много сили. Бих изложил други учения с по-голяма стойност, за да може обществото да прогледне и да спре с вашето насилие веднъж завинаги.

Религията за мен е равна на 100% абсолютно насилие във всичките му измерения. За мен няма значение дали сте протестанти, източно-православни, католици, мюсюлмани, юдаисти и т.н. - Всички сте ми еднакви. Всички според мен сте насилници. Вие сте тъмнината на този свят и абсолютната бездуховност.

Останете си със здраве :)
цитирай
38. анонимен - До анон.37
06.04.2012 12:45
Коментара, който си направил сякаш излиза от устата но Луцифер.
Защото в момента той прави точно това - издига религията на Ню ейдж с платформата на източните религии за инкарнации, прераждания, възнасяния и т.н.
точно тази религия се кани да бъде новата световна и наводнява книжните пазари и замърсява духовете на хората, като им отнема спасението. Когато тъмнината се самопровъзгласи за светлина и мерзоста заеме мястото на светлината, знайте, краят е настъпил.
Бог е този, който е съдия и ще определи кой е светлина и кой тъмнина,скъпи!
цитирай
39. анонимен - сем.Радушеви
06.04.2012 16:55
Предпотопния свят представя изключително точно състоянието,
към което бързо се приближава съвременното ни общество. Всеки ден
се извършват престъпления, черни и ужасни като тези, заради които
бяха унищожени предпотопните грешници.
Преди потопа Бог изпрати Ной да предупреди света, за да могат хората
да се покаят и така да избегнат заплашващото ги унищожение. Когато
наближи времето за второто идване на Христос, Господ изпраща
Своите слуги с предупреждение към света да се приготви за това велико
събитие. Множества живеят в престъпване на Божия закон и сега Бог
с милост ги зове да послушат святите му изисквания. Предложено е
прощение на всички, които оставят своите грехове чрез покаяние пред
Бога и вяра в Христос. Но мнозина смятат, че е твърде голяма жертва
да се изостави грехът.

Само осем души от онова многобройно население на земята преди
потопа повярваха и послушаха Божието слово, изговорено чрез Ной.
Сто и двадесет години проповедникът на правдата предупреждаваше
света за идващата гибел, но вестта му бе отхвърляна и презирана.
Така ще бъде и сега. Преди Законодателят да дойде и да накаже
непокорните, престъпниците ще бъдат предупредени да се покаят и да
се върнат към верноподаничество спрямо Него. Но за повечето хора
тези предупреждения ще бъдат напразни. Апостол Петър казва в 2петрово 3 :3,4

“...в
последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките
си ще ходят по своите страсти и ще казват: “Где е обещаното
Му пришествие? Защото откак са се поминали бащите ни
всичко си стои така, както от началото на създанието”

Исус попита ясно: “Обаче, когато Човешкият
Син дойде, ще намери ли вяра на земята?” (Лука 18:8).
цитирай
40. анонимен - сем.Радушеви
06.04.2012 17:03
В дните на Ной философите заявиха, че е невъзможно светът да бъде унищожен с вода. Така и сега има хора на науката, които се опитват да докажат, че светът не може да бъде унищожен чрез огън, че това е несъвместимо с природните закони. Когато велики и мъдри мъже доказваха за свое удовлетворение, че е невъзможно светът да бъде унищожен с вода, когато страховете на народа бяха успокоени и всички гледаха на Ноевото пророчество като
на заблуда, а на Ной като на фанатик, тогава дойде времето на Бога.
“...всичките извори на голямата бездна се разпукнаха и небесните отвори се разкриха” (Бит. 7:11)
и подигравачите бяха пометени от водите на потопа. С всичката си горделива философия хората твърде късно узнаха, че мъдростта им е глупост и че Законодателят е по-велик от законите на природата и че на Всемогъщия не Му липсват средства да изпълни намеренията Си.

“И както стана в Ноевите дни, така ще бъде и в дните на Човешкия Син” (Лука 17:26).

“А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят и земята, и каквото се е вършило по нея ще изчезнат” (2 Петрово 3:10)

Когато разсъжденията на философията прогонват страха от Божиите съдби;
когато религиозните учители сочат напред към една ера от дълги
векове на мир и благополучие и светът, погълнат в непрекъснатото
хоро на своя бизнес и удоволствия, сади и гради, празнува и се весели,
отхвърляйки Божиите предупреждения и подигравайки се с Неговите
вестители, “тогава ще ги постигне внезапно погубление... и никак
няма да избегнат” (1 Сол. 5:3). (Патриарси и Пророци)
цитирай
41. estirbg - Клео, не знам дали знаеш, но имаме сигурно обещание за решетки
06.04.2012 19:59
Още през октомври 2010 година от министерството на Маргарита Попова бяха съобщили, че държавата ще похарчи 15 милиона лева от бюджета за строителството на нови затвори и за ремонти на старите.
Четири нови затвора ще се строят в София, Варна и Плевен, а в Бургас ще изграждат затворническо общежитие. Пари за новите затвори щели да се търсят от европейските фондове и чрез публично-частно партньорство - това е съобщил зам.-министър на правосъдието Пламен Георгиев -"Чакаме да влезе в сила законът за публично-частното партньорство. Имаме и уверение, че ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЗАТВОРИТЕ ЩЕ БЪДЕ ВКЛЮЧЕНО В ПРИОРИТЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ".
Така че "решетките" са ги замислили още от 2010, парите също са осигурени, само се чакат заселниците.
Да не говорим, че при масови бунтовнически прояви на несъгласие с решения и закони, новопостроените мега спортни съоръжения спокойно могат да бъдат трансформирани в пунктове за задържане и арест на стотици протестиращи - чилийската хунта на Пиночет в миналото беше се възползвало от стадионите без съвест и угризения.
Така, че всичко е премислено и подготвено. Наш дълг е да предупредим хората.
цитирай
42. kleotemida - Хахахаха, че защо не ги изложиш?
06.04.2012 20:13
анонимен написа:
Те, двете нямат абсолютно нищо общо. Религията (каквато и да е тя) ти дава псевдодуховност. Ако имах власт само че може би нямаше да ви забранявам със закон, защото вие в нелегалност трупате твърде много сили. Бих изложил други учения с по-голяма стойност, за да може обществото да прогледне и да спре с вашето насилие веднъж завинаги.


Какво не ти достига за тях? Власт или идеи за учения с по-голяма стойност? Всъщност, кое точно учение би могло да бъде с по-голяма стойност от това:

Второзаконие 10:19
Обичайте, прочее, чужденеца, защото и вие сте били чужденци в Египетската земя.
Амос 5:15
Мразете злото, обичайте доброто И установявайте правосъдие в портата; Може би Господ, Бог на Силите, да се смили за останалите от Иосифа.
Захария 8:17
Никой от вас да не измисли зло в сърцето си против ближния си, и не обичайте лъжлива клетва; защото всички тия са неща, които мразя, казва Господ.
Захария 8:19
Така казва Господ на Силите: Постът на четвъртия месец, постът на петия, постът на седмия и постът на десетия ще станат на Юдовия дом радост и веселие и весели празници; затова обичайте истината и мира.
Матей 5:44
Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят;
Лука 6:27
Но на вас, които слушате, казвам: Обичайте неприятелите си, правете добро на тия, които ви мразят,
Лука 6:35
Но вие обичайте неприятелите си, правете добро, и заемайте, без да очаквате да приемете назад; и наградата ви ще бъде голяма, и ще бъдете чада на Всевишния; защото Той е благ към неблагодарните и злите.
1 Петрово 1:22
Понеже сте очистили душите си, като сте се покорили на истината, която докарва до нелицемерно братолюбие, обичайте се един друг горещо, от сърце,
1 Петрово 2:17
Почитайте всички; обичайте братството; от Бога се бойте, царя почитайте.
Римляни 12:10
В братолюбието си обичайте се един друг, като сродници; изпреваряйте да си отдавате един на друг почит.
цитирай
43. kleotemida - Я дай определение на духовност. Или трябва да приемем словесната еквилибристика за много знание по темата?... :)))
06.04.2012 20:28
Лука 6:45
Добрият човек от доброто съкровище на сърцето си изнася доброто; а злият човек от злото си съкровище изнася злото; защото от онова, което препълва сърцето му, говорят неговите уста.

анонимен написа:
Те, двете нямат абсолютно нищо общо. Религията (каквато и да е тя) ти дава псевдодуховност. Ако имах власт само че може би нямаше да ви забранявам със закон, защото вие в нелегалност трупате твърде много сили. Бих изложил други учения с по-голяма стойност, за да може обществото да прогледне и да спре с вашето насилие веднъж завинаги.

Религията за мен е равна на 100% абсолютно насилие във всичките му измерения. За мен няма значение дали сте протестанти, източно-православни, католици, мюсюлмани, юдаисти и т.н. - Всички сте ми еднакви. Всички според мен сте насилници. Вие сте тъмнината на този свят и абсолютната бездуховност.

Останете си със здраве :)

Всъщност, много често споделяш с нас липсата си на власт :))). Не знаех, че тя е задължителното условие за развитие на духовността и за излагане на други учения с по-гляма стойност... :))))

Но ти внимавай какво си пожелаваш, за да не се сбъдне, че много сълзи са проляти над сбъднати молитви... :)
цитирай
44. анонимен - сем.Радушеви
06.04.2012 20:39
Много хубави стихове...само дето някои които не вярва на свещенното писание ще почне пак да се изявява с критики...но то си е написано в Библията че е така:

1 Коринтяни 1:20,23

20 Где е мъдрият? Где книжникът? Где е разисквачът на тоз век? Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост?
23 а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост;

и още в 1 Коринтяти 2:14,15,16

14 Но естественият човек не побира това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже, то се изпитва духовно.
15 Но духовният човек изпитва всичко; а него никой не изпитва.
16 Защото,
"Кой е познал ума на Господа,
За да може да го научи?
А ние имаме ум Христов.
цитирай
45. анонимен - сем.Радушеви
06.04.2012 20:40
Между другото честита и благословена Събота :)
цитирай
46. estirbg - Благословена да е за всички, които четат, вслушват се и се съобразяват с повеленията на Твореца и Законодателя
06.04.2012 21:34
Създателят ни скоро ще се завърне и е нужно колкото може по-бързо да поправим "развалината", която е направила римокатолическата църква, като е въдворила неделния, а Съботния ден заличила.
Преди да дойде Хазяинът на световете, ние, наемателите, трябва да поправим Неговия закон (Десетте Божии заповеди!), за да не ни укорява, а да рече: "Хубаво, добри и верни слуги! в малкото сте били верни, над многото ще ви поставя; влезте в радостта на господаря си."
Тази ужасна нелепост (промяната на Божия ден) се е влачила толкова векове, крайно време е, ние, последното съдбовното поколение, да я поправим като възстановим автентичния Божий закон! Стига вече дяволски извращения и заблуди! В "Откровението на Йоан" съвсем ясно е казано кои ще влязат през портите на Вечния Ерусалим:
14 Блажени, КОИТО ПАЗЯТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.
15 А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже. " Откровение 22

цитирай
47. анонимен - Кой е авторът?
07.04.2012 00:25
Искам да попитам дали някой знае кой е авторът на текста публикуван от сем. Радушеви? :)
цитирай
48. анонимен - 16 На първия ден ще имате свет събор, ...
07.04.2012 12:32
16 На първия ден ще имате свет събор, и на седмия ден свет събор; никаква работа да не се върши в тях, освен около онова, което е нужно за ядене на всеки; само това може да вършите. (Изх. 12:16)

цитирай
49. kleotemida - А след това Бог повели:
07.04.2012 16:56
Изход, Гл. 20:
8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.
9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;
10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

Изход, Гл.31:
15 Шест дена да се работи, а седмият ден е събота за света почивка, света Господу;

Второзаконие, Гл.5:
12 Пази съботния ден, за да го освещаваш, според както Господ твоят Бог ти заповяда.
13 Шест дена да работиш и да вършиш всичките си дела;
14 а седмият ден е събота на Господа твоя Бог; в него да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, ни волът ти, ни оселът ти, нито някой твой добитък, ни чужденецът, който е отвътре портите ти, за да си почива слугата ти и слугинята ти, както и ти.
15 И помни, че ти беше роб в Египетската земя, и че Господ твоят Бог те изведе от там със силна ръка и издигната мишца; за това Господ твоят Бог ти заповяда да пазиш съботния ден.
цитирай
50. анонимен - сем.Радушеви
07.04.2012 18:16
Здравей, анонимен 47 :))
Последният е от книгата на Елена Вайт Патриарси и пророци, аз го написах а по горе. За темата за "Сбогом" тя е написана от пастор Илия Крушкин. Първо изнесена в царквата в град Варна, а след това цялата книга е публикувана в "Да видиш невидимото"( http://www.newlife-bg.com/show_book.php?id=101 ) . Тази книга и преди съм казал че разглежда много аргументирано и подробно пророчествата в Библията от книгата на пророк Данаил. Защо? :)
цитирай
51. анонимен - сем.Радушеви
07.04.2012 23:22
Почивният ден...!

http://bgbible.sdabg.net/ucheniya/u-13.htm
цитирай
52. meto76 - Глупости!
08.04.2012 21:41
Глупости!
цитирай
53. estirbg - meto76,
08.04.2012 22:10
"Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез ГЛУПОСТТА на това, което се проповядва, да спаси вярващите"
1 Коринтяни 1:21

"а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците ГЛУПОСТ; "
1 Коринтяни 1:23

НА ВСЕКИ ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ВЗЕМЕ В РЪЦЕТЕ СИ БИБЛИЯТА, ДОКАТО Е ОЩЕ ДЕН, ЗАЩОТО НЕ Е ДАЛЕЧ МИГЪТ, КОГАТО ЩЕ НАСТЪПИ НОЩТА НА ДУХОВНИЯ СМУТ И МРАКОБЕСИЕ. ЗА ВСИЧКО ТОВА СМЕ ПРЕДУПРЕДЕНИ В СЛОВОТО, ЧЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ И ТОВА НЕ Е СЦЕНАРИЙ НА ПОРЕДЕН ХОЛИВУДСКИ ТРИЛЪР. ТЕЗИ, КОИТО ОТМИНАТ С БЕЗРАЗЛИЧИЕ И НЕХАЙСТВО НОВИНАТА, ЩЕ ПОДМИНАТ СОБСТВЕНОТО СИ СПАСЕНИЕТО...
цитирай
54. estirbg - ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ВЯРВАТ, ОЩЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ТУК:
08.04.2012 23:00
http://estirbg.blog.bg/drugi/2012/02/12/made-in-usa-hristiianite-sa-zaplaha-za-politikata-dopylneno.900064

http://estirbg.blog.bg/novini/2012/02/26/nov-dhs-doklad-vseki-koito-e-patriot-obicha-boga-i-e-antiglo.909823
цитирай
55. анонимен - Отново анонимен 47
09.04.2012 13:23
Много благодаря, сем. Радушеви! :)
цитирай
56. анонимен - сем.Радушеви
09.04.2012 16:09
Да благодарим на Бог че е милостив и ни е открил картините на последните мигове от човешката история чрез Библията. И тези пастори също които са се молили и са получили мъдрост да напишат и обясняват тези истини и пророчествата от Свещенното Писание.

изхот 34:6
6 Господ замина пред него и прогласи: Господ, Господ, Бог жалостив и милосърд, дълготърпелив, Който изобилва с милост и с вярност

Амос 3:7
7 Наистина Господ Иеова няма да направи нищо
Без да открие Своето намерение на слугите Си пророците.
цитирай
57. анонимен - Ава Господи!
10.04.2012 17:03
Настава време за голямото сито за Вечен живот. Това е борба между сатана и Бога.
Всеки трябва да знае: Свят, Свят, Свят е Господ. От нас се иска само да Му вярваме, да Го обичаме и да любим един друга.
цитирай
58. анонимен - сем.Радушеви
10.04.2012 20:26
Така е 57, Но вярвам също, (а и ти, но само да го припомня), че и без да изпълняваме закона също не може нали. Защото само ако казвам на моята жена че много ама много я обичам а не съм и верен и ходя по чужди жени това не е любов. А и сам Христос го е казал в :

Йоан 14:15
15 Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.

:)
цитирай
59. mia87 - Много добра статия и много добре ...
11.04.2012 09:46
Много добра статия и много добри коментари. Пожелавам на всички вярващи да са смели и издръжливи, а на невярващите да повярват, че да не ги сполети лошо.
цитирай
60. анонимен - сем.Радушеви
12.04.2012 18:12
Поздрави на всички с 2 Петрово 1: от 2 до 8 стихове:

2 Благодат и мир да ви се умножи чрез познаването на Бога и на Исуса, нашия Господ.
3 Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко що е потребно за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила;
4 чрез които се подариха скъпоценните нам и твърде големи обещания, за да станете чрез тях участници на божественото естество, като сте избягали от произлязлото от страстите разтление в света;
5 то по самата тая причина положете всяко старание и прибавете на вярата си добродетел, на добродетелта си благоразумие,
6 на благоразумието си себеобуздание, на себеобузданието си твърдост, на твърдостта си благочестие,
7 на благочестието си братолюбие, и на братолюбието си любов.
8 Защото ако тия добродетели се намират у вас и изобилват, те ви правят да не сте безделни нито безплодни в познанието на нашия Господ Исус Христос.
цитирай
61. estirbg - "Репресията и диктатурата тук са навсякъде. Светът се променя. Светът се променя много бързо..."
12.04.2012 18:26
Току що antoninus ми изпрати този линк:
Репресии и диктат в Минеаполис
http://www.protestirame.com/archives/663
Заслужава си да го видите...
цитирай
62. анонимен - Свободата на избор е важното...
12.04.2012 20:01
Дано навсякъде забранят всички радикални текстове. Лично аз смятам,че религия изобщо не трябва да има, ама нали вярвам в свободата, онези ,които си вярват,нека си вярват , стига да имат такава необходимост... До момента, в който се опитат да отнемат свободата на онези , които не искат да вярват (в текущите религии говоря,щото човек винаги си вярва в нещо ). Точно това прави християнството ( и тем подобните) . Бидейки регистриран като християнин ,никой никога в живота ми дори не ме е попитал дали споделям тази вяра, когато ме е регистрирал. Присъствах на кръщение... На малкото бебе се назначава говорител , който да говори от името на бебето.. Но всички знаят, че хората все още не са развили телепатия... И дори да са я развили ,малкото бебе все още не може да взима решения... Та според мен,човек трябва да решава сам дали да е християнин(или каквото там реши) ,когато навърши пълнолетие..
Елементарна свобода на избор... Нищо повече.
Иначе споделям мнението ,че религията е инструмент на една група хора да решава как друга група хора да живее... И фанатично вярващите им последователи са инструмент за терор срещу другите, които все още се опъват.Те ще нарекат Луцифер всеки , който си пожелае свободата ,и даже са готови да го убият,и истински вярват, че правят добро..
Искам да попитам всички вярващи- дразни ли ви самата мисъл ,че човек трябва сам да реши дали да вярва? Ако да,защо?
До коментар 59 ,заплахите от последствия работят само срещу тези,които са на ръба (тоест, сами не знаят да вярват или не) . Не вършат абсолютно никаква работа срещу хора ,които вече са взели решението си... Тоест, такива като мен .
Е ,по твой модел, пожелавам на всички невярващи здраве и щастие :) . Както и на толерантните вярващи .


цитирай
63. анонимен - сем.Радушеви
12.04.2012 21:28
Добре си написал приятелю 62, думи на неодобрение и с правото си си защото това за кращението на бебете го няма в библията и не се подържа и от адвентната царква. А за другите неща като не трябва да има религия ми прозвуча като едно време от времето за потопа. Защото има много доказателсва освен Библията че е имало всемирен потоп...Та все едно да кажеш по онова време че е по добре да не се е вслушвал Ной в думите на Бог да прави ковчек.
Препорачвам ти да прочетеш Библията и там да се опиташ с Божия помощ и молитва да откриеш истината за Христос. Та дано Бог те чуе в молитвата и се смили над теб и ти се открие в тези последни времена...
Пророкувани от Библията прочети ги няма нужда някои да ти ги тълкува. Бог ти е дал ум и разум виж сам какво говори Исус:

Матей 24 глава

3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?
4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;
5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.
6 И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът.
7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.
8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания,
9 Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име.
10 И тогава мнозина ще се съблазнят, и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят.
11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.
12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.
13 Но който устои до край, той ще бъде спасен.
14 И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът.
цитирай
64. анонимен - сем.Радушеви
12.04.2012 21:31
матей 24 глава продължава

20 При това, молете се да се не случи бягането ви зиме или в съботен ден;
21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има.
22 И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят.
23 Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте;
24 защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните.
25 Ето предсказах ви.

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.
31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.
32 А научете притчата от смоковницата: Когато клоните й вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото.
33 Също така и вие, когато видите всичко това, да знаете, че Той е близо при вратата.
34 Истина ви казвам: Това поколение няма да премине, докле не се сбъдне всичко това.
35 Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.
36 А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец.
37 И като бяха Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.
38 Защото, както и в ония дни преди потопа, ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха, до деня до когато Ное влезе в ковчега,
39 и не усетиха, до като дойде потопът и завлече всички, така ще бъде и пришествието на Човешкия Син.


цитирай
65. анонимен - сем.Радушеви
12.04.2012 21:40
Ще си позволя да ти пратя и от старият завет от чудната книга в Библията, книгата на пророк Данаил. Тя е от 12 глави и е само в пророчества които са написани много преди да се случат. Само щте си пратя накои за хода на човешката история и ако сравниш с историята ше видиш:

Данаил 2 глава:
1 И във втората година от царуването на Навуходоносора, Навуходоносор видя сънища, от които духът му се смути и сънят побягна от него.

17 Тогава Даниил отиде в къщата си и яви това нещо на другарите си Анания, Мисаила и Азария,
18 за да просят милост от небесния Бог досежно тая тайна, тъй щото да не погинат Даниил и другарите му с другите вавилонски мъдреци.
19 Тогава се откри тайната на Даниила в нощно видение.
Тогава Даниил, като благослови небесния Бог, проговори.
20 Даниил рече:Да бъде благословено името Божие
От века и до века;Защото мъдростта и силата са Негови.
21 Той изменява времената и годините;Сваля царе и поставя царе;
Той е, който дава мъдрост на мъдрите И знание на разумните.
22 Той открива дълбоките и скрити неща;Той познава онова, което е в тъмнината;И светлината обитава с Него.23 На Тебе, Боже на бащите ми, благодаря,И Тебе славословя,Който си ми дал мъдрост и силаКато си ми открил онова,Което попросих от Тебе,Защото си ни открил царската работа.

26 Царят проговаряйки рече на Даниила, чието име бе Валтасасар: Можеш ли да ми откриеш съня, който видях и значението му?
27 В отговор Даниил рече на царя: Тайната, която царят изисква, не могат да явят на царя ни мъдреци, ни вражари, ни врачове, ни астролози.
28 Но има Бог на небеса, Който открива тайни; и Той явява на цар Навуходоносора онова що има да стане в последните дни. Ето сънят ти и това, което си видял в главата си, на леглото си;

следва:
цитирай
66. анонимен - сем.Радушеви
12.04.2012 21:42
Може да ти доскучее ама прочети поне. и после ще си коментираме ако желаеш...

цитирай
67. анонимен - сем.Радушеви
12.04.2012 21:43
31 Ти, царю, си видял, и ето голям образ. Тоя образ, който е бил велик, и чийто блясък е бил превъзходен, е стоял пред тебе; и изгледът му е бил страшен.
32 Главата на тоя образ е била от чисто злато, гърдите му и мишците му от сребро, коремът му и бедрата му от мед,
33 краката му от желязо, нозете му отчасти от желязо, а отчасти от кал.
34 Ти си гледал догдето се е отсякъл камък, не с ръце, който е ударил образа в нозете му, които са били от желязо и кал, и ги е строшил.
35 Тогава желязото, калта, медта, среброто и златото са се строшили изведнъж, и са станали като прах по гумното лете; вятърът ги е отнесъл, и за тях не се е намерило никакво място. А камъкът, който ударил образа, е станал голяма планина и е изпълнил целия свят.
36 Това е сънят; и ще кажем пред царя значението му.

37 Царю, ти си цар на царете, на когото небесният Бог даде царство и сила, могъщество и слава;
38 и където и да живеят човеците, горските зверове и небесните птици, Той ги е дал в твоята ръка, и те е поставил господар над всички тях. Ти си оная златна глава.
39 И подир тебе ще се издигне друго царство по-долно от твоето, и друго трето царство от мед, което ще обладае целия свят.
40 Ще се издигне и четвърто царство яко като желязо, понеже желязото строшава и сдробява всичко; и то ще строшава и стрива както желязото, което строшава всичко.
41 А понеже си видял нозете и пръстите отчасти от грънчарска кал и отчасти от желязо, това ще бъде едно разделено царство; но в него ще има нещо от силата на желязото, понеже си видял желязото смесено с глинена кал.
42 И както пръстите на нозете са били отчасти от желязо и отчасти от кал, така и царството ще бъде отчасти яко и отчасти крехко.
43 И както си видял желязото смесено с глинена кал, така те ще се размесят с потомците на други родове човеци; но няма да се слеят един с друг, както желязото не се смесва с калта.
44 И в дните на ония царе небесният Бог ще издигне царство
цитирай
68. estirbg - Приятелю, анонимен №62
12.04.2012 22:25
Какво имаш предвид като споделяш пожеланието "Дано навсякъде забранят всички радикални текстове"? Къде в Библията, в Божия закон, в Новия завет има радикални текстове? Ще съм любопитна да ги прочета :))
Що се отнася до свободния избор и кръщенето - Божието слово съвсем ясно е дало светлина по тези духовни моменти на осъзнаване. - В Библията никъде не се споменава за "бебешки" кръщения. Кръщението е символ на очистването и е външният акт, чрез който един човек става член на Христовата църква. т.е. разумна възраст, когато вече е запознат с истините на Светото писание, за да може да живее един пълноценен и плодоносен живот като християнин. Кандидатът за кръщение трябва да се покае от греховете си, за да започне да живее един нов живот, съобразен с Божиите заповеди.(едно бебе какви грехове има?) Кръщението е началото на духовното развитие и е свещен договор между Бога и човека, един завет, едно велико обещание и посвещение. В този двустранене договор човекът обещава да бъде послушен на Бога, а очаква от Него да го закриля и изработи спасението Му. От своя страна Бог поема задължението да спаси човека, но очаква от него искрено послушание. Всъщност кръщението е символично повторение на Христовата смърт, погребение и възкресение. Имам постинг на темата за кръщението, но трябва да намеря линка.
Що се отнася до свободата на избора - имаш ги, приятелю! Както също и Адам и Ева я имаха - но те избраха непослушанието и ...сгрешиха. Ти също имаш право на избор, да обичаш Бога или да го отхвърлиш - Създателя не насилва никого в подчинение на Себе Си. Той желае да има между Него и хората най-святата любов, както между двама влюбени. "Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди!" Йоан 14:15
Както виждаш няма насилие, няма издевателства. Изборът е твой - или ще бъдеш Божий или на Луцифер (дори когато си пасивен спрямо спасението, пак си откъм лагера на човекоубиеца). СРЕДЕН ПЪТ НЯМА, ПРИЯТЕЛЮ, И ТРЯБВА ДА ОСЪЗНАЕШ ТАЗИ СИТУАЦИЯ!
ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА ИЗБЕРЕШ СПАСЕНИЕТО, НЕ ОСТАВА ПОЧТИ НИКАКВО ВРЕМЕ ЗА КОЛЕБАНИЕ, празни човешки разисквания и умозаблуждения.
Ето и линка на постинга"Кръщението да е по Библията - не според официалните църкви!"
http://estirbg.blog.bg/history/2011/02/12/kryshtenieto-spored-bibliiata-ne-spored-oficialnite-cyrkvi.684809
цитирай
69. анонимен - сем.Радушеви
14.04.2012 09:37
Честита и благословена събота.
Желая да оставя един линк за темата за кръщението. Много подробно и аргументирано със стихове от Библията. А също там четвърта подточка говори и за детското кръщение, да или не, според свещенното писание...

http://www.thegodlove.com/svetlina2/30.html

цитирай
70. анонимен - сем.Радушеви
14.04.2012 09:45
Това,са книги за четене. Ето и една също толкова интерестна и с важни теми:

http://thegodlove.com/Nasheto%20Vreme%20i%20Prorochestvata%20na%20Bibliata/index.html

линк към други книги:
http://thegodlove.com/?cat=419
цитирай
71. анонимен - Ето за кръщението и
14.04.2012 13:56
кръщението на децата според свещеното Писание. Четете внимателно!

http://www.pravoslavieto.com/books/za_krushtenieto_na_decata_kalnev.htm
цитирай
72. анонимен - сем.Радушеви
14.04.2012 17:23
“Ако не бодърстваш, ще дойда като крадец и няма да знаеш в кой час ще
дойда при тебе” (Откр.; 3:3 Откр. 3:3). Пришествието на Христос ще
изненада фалшивите учители. Те казват: “Мир и безопасност!” Подобно на
свещениците и учителите преди падането на Ерусалим, очакват да настъпи
земно благополучие и слава за църквата. Знаменията на времето тълкуват
като предвещатели именно на такова бъдеще. Но какво казва
боговдъхновеното Слово? “Тогава ще ги постигне внезапно погубление”
(1Сол.; 5:3 1Сол. 5:3). За всички, които живеят по лицето на земята,
всички, които смятат този свят за свой дом, Божият ден ще дойде като
примка, като дебнещ крадец.
Този свят, изпълнен с бунт, разюздан живот, с безбожни удоволствия,
спи, спи в плътска сигурност. Човеците отлагат идването на Господа. Те
се подиграват с предупрежденията. Гордо се хвалят: “Всичко си стои така,
както от началото на създанието!” “И утре ще бъде както днес и даже още
по-изобилно!” (2Петрово; 3:4 56:12 2Петрово 3:4; Исая 56:12). Ние ще
потънем още повече в любовта към удоволствията. Но Христос казва: “Ето,
ида като крадец” (Откр.;16:15 Откр. 16:15). В същото време, когато
светът пита с презрение: “Къде е обещанието за Неговото идване?”,
знаменията за него се изпълняват бързо. Докато те викат: “Мир и
безопасност!”, ще дойде внезапна гибел. Докато този, който се присмива и
този, който отхвърля истината остават дръзки в поведението си; докато
отдадените на печелене на пари продължават своята дейност в различни
насоки без оглед на принципите на честността; докато учещият се стреми
жадно да погълне всяко друго знание, но не и знанието от Библията,
Христос идва като крадец.
цитирай
73. анонимен - сем.Радушеви
14.04.2012 17:25
Всичко в света днес се намира в състояние на възбуда. Злокобни са
знаменията на времето. Идващи събития хвърлят предварително сянката си.
Божият Дух се оттегля от земята и бедствие след бедствие и нещастие след
нещастие следват по море и по суша. Стават бури, земетресения, пожари,
наводнения и убийства от всякаква степен. Кой може да прочете бъдещето?
Къде има сигурност? Няма сигурност в нищо, което е човешко или земно.
Хората се нареждат бързо под знамена, избрани от самите тях. Неспокойно
очакват и наблюдават действията на своите водачи. Има такива, които
очакват, бдят и работят за идването на нашия Господ. Друга група се
нарежда под ръководството на първия и най-голям отстъпник. Много малко
хора вярват със сърце и душа, че ние имаме да избегнем пъкъл и да
спечелим небе.
Кризата постепенно, но неотменно се приближава крадешком към нас.
Слънцето си свети на небето, правейки своя обикновен кръг и небесата все
още разгласяват славата Божия. Хората все още ядат и пият, садят и
градят, женят се и се омъжват. Търговците все още купуват и продават.
Хората се блъскат едни в други, оспорвайки си първото място. Любителите
на удоволствията все още се тълпят в театри, по конни състезания, в
комарджийски салони. Навсякъде царува най-голяма възбуда и въпреки
всичко времето на благодатта свършва бързо и всеки случай ще бъде скоро
решен завинаги. Сатана вижда, че му остава малко време. Той е пуснал в
действие всички свои средства и сили, за да бъдат хората измамени,
заблудени, заангажирани и замаяни, докато благодатният ден свърши и
вратата на милостта се затвори завинаги.
цитирай
74. анонимен - сем.Радушеви
14.04.2012 17:26
Тържествено достигат до нас през вековете предупредителните думи на
нашия Господ от Елеонския хълм: “Но внимавайте на себе си, да не би да
натегнат сърцата ви от преяждане, пиянство и житейски грижи и ви
постигне оня ден внезапно като примка- Но бдете всякога и молете се, за
да сполучите да избегнете всичко, което предстои да стане и да стоите
пред Човешкия Син.” (Животът на Исус)
цитирай
75. анонимен - Уважаеми,
15.04.2012 15:56
нещата са сложни и незнанието ги прави по-сложни като няма икономическа,юредическа и т.н.култура и непознаване на науките.Рещих да сложа адреси и който иска да чете и гледа http://www.dokumentalni.com/?p=1748 за 3% ръст на БВП са нужни 5-планети или да се експлоатират другите http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=1629 и затова http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=170 САЩ въвежда закони противоречащи на Конституцията и Хартата за правата на човека на ООН и ЕС.Човека взел нобелова награда за неолиберализма се отказва от нея 1999год. http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=4899 отделно в Англия са засечени 15трлн.$ http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=5045 и още 20трлн.$ 2008год. напечатани и при 15трлн.БВП дълга на САЩ е 70трлн. колкото БВП на всички държави.''ТЕ'' занаят какво са забъркали и се знае от 100год. и да не откриваме Америка - книгата е ''Лихвата - рак на обществото''oт Владимир Богданов http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=199 и Силвио Газел през 1918год.пише до немски вестник, че до 25год. ще стане 2-световна война ако се запази действащата финансова с-ма. На стр.105 проф.Маргарет Кенеди го казва точно -''Отговорните за сегашната финансова система знаят ,че така неможе да се продължава дълго....'',и аз се питам дали осъзнават???,и трябва да се прочете цялата книга ''Лихвата рак на обществото'' - еволюция/стр.109-110/ щото може да стане революция от социално недоволство и безработица ,и трябва спешни мерки.Слагам и ''Къде се провалиха икономистите?''- http://greentech-bg.net/?p=2147 Глобално 50трилиона не са много http://www.greentech.bg/?p=21201 и всичко може да се избегне ако се прояви разум с милосърдие.Доклад на ООН от 2000год. - ако в богатите страни от всеки човек се отделят 3$ НА МЕСЕЦ няма да има хора коити да умират от болести на глада и мръсната вода.Надявам се и анонимните да помагат http://www.youtube.com/watch?v=iFXrVWTLj44&feature=related и ми харесва идеята да си помагаме кой с каквото може
цитирай
76. анонимен - до estirbg за коментар 35
15.04.2012 16:10
не се притеснявай за Белене щото цената е страшна - 20.000.000.000млрд.лв. с лихвите но за АКТА и шистовият е притеснително както и ако България разреши излитането на самолети и безпилотни срещу Иран - трябва да се събудим!? - http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=5142 Васил Филипов обяснява прекрасно ''примката''Южен поток'' - 3.000.000.000млрд.лв. само сухоземната част ,а подводната по Черно море??? Нетрябва да си енергиен експерт за да направиш проста сметка и тук е манипулацията - колко струва ''Южен поток'' и на каква цена ще излиза газта на бълг.територия.Васил Филипов го каза просто - Русия да си го строи и ако иска ще и дадем земя под наем или продажба. И тук http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=5089 проф. Детелин Дачев в 28-минута говори за находище на газ в Черно море – Обзор.Отделно да се знае за “Бомбата Черно море“ http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=1605 и това http://bnt.bg/bg/news/view/69477 Преди 2-3-седмици БАН http://www.greentech.bg/?p=26653 излезоха с друг патент за високо термична обработка на отпадъците и получаване на газ. Въпроса е кога ще заработи това.Да обобщя – проблема на тока от слънце и вятър е съхранението и непостоянството което задължително се комбинира с нещо което се пуска за минути – ТЕЦ на газ и ВЕЦ или ПАВЕЦ.И успоредно с това се гради енергетиката и икономиката върху това което има – въглища за 50год. течни http://energetika-bg.com/2010/08/17/tetchni-vaglishta-ve-fantaziya-ili-realna-ekologitchna-alternativa/ после следва енергия от слънце,вятър,речни и морски течения ,биомаса и фекалии за газ което дава 100% енергийна независимост ако се комбинират защото Sharp вече говори за 40% КПД при фотоволтаика и т.н. т.е.учените до 5год. ще удвоят,утроят КПД-то. Вариантите са много – http://e-vestnik.bg/5609 от вятър това го бива http://bnt.bg/bg/news/view/62845/ekocentrala_v_germanija от биомаса http://greentech-bg.net/?p=5789#more-5789 и http://www.sam-shum.com/biogaz.php
цитирай
77. анонимен - Уважаеми,
15.04.2012 16:46
на първо място както каза и Президента - 700.000 панелни жилища след 10год.са за бутане ако не се санират и 2.500.000млн. остават на улицата - топлоизолацията спестява 2000MW енергия/30% метан и т.н./ и гледах по БНТ-1 че БАН продава диодни лампи, икономисващи още 800MW http://www.greentech.bg/?p=19091 т.е.всички държ.сгради и улично осветление с диоди.Правил съм топлоизолация в Германия 1991год.и съм писал преди 1год. до всички държ.органи защото “На 31.12.2011 г изтича срока за обследване на сгради държавна и общинска собственост – общо 6450 на брой.“ http://pozicii.net/2011/01/kuhata-energiyna-efektivnost/ ''негавати срещу мегавати''Водата е важно нещо http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=873956 и за 1-ябълка са нужни 70л.вода.Проблемите са много и трябва да се започне по спешност и кое е най-евтино за България - енергийна ефективност - саниране,диоди и т.н. но в основата е лихвата защото хората ако вземат заем с 10% лихва за саниране,диоди и т.н. всичко е безмислено.
Отделно депозитите на домакинства са 31.23 млрд. лв./20% над 100.000лв./ в края на януари 2012 година. Те нарастват с 13.5% спрямо същия месец на 2011 г. общо неправителствения сектор са 49.34 млрд. лв. (61.3% от БВП).Хората неразбират че лихвата е рак на обществото и как ги лъжат ,и че инфлацията изяжда спестяванията им и затова парите да се влагат в саниране и като беше министър Плевнвлиев го каза - санирането е като 20% лихва но кой го разбра???? и естествено че не го обяснява подробно и открито защото..........може и да го........но както и да е.Аз също се опитвам да помогна като споделям информация и т.н. истини.Енергия ще има и учените откриват нови начини и Монсанто се занимава с водорасли http://greentech-bg.net/?p=1748#more-1748 и лошото е че са ГМО но има и още http://www.greentech.bg/?p=18527 ,и още http://greentech-bg.net/?p=12277 и http://greentech-bg.net/?p=12134 и да взема да обобщя - за България като бедни си остава течните въглища с водорасли около тях и фотоволтаици.
цитирай
78. анонимен - сем.Радушеви
16.04.2012 19:20

Поздрав
Иоана 17:13 до 26

13 А сега ида при Тебе; но догдето съм още на света казвам това, за да имат Моята радост пълна в себе си.
14 Аз им предадох Твоето слово; и светът ги намрази, защото те не са от света, както и Аз не съм от него.
15 Не се моля да ги вземеш от света, но да ги пазиш от лукавия.
16 Те не са от света както и Аз не съм от света.
17 Освети ги чрез истината; Твоето слово е истина.
18 Както Ти прати Мене в света, така и Аз пратих тях в света;
19 и заради тях Аз освещавам Себе Си, за да бъдат и те осветени чрез истината.
20 И не само за тях се моля, но и за ония, които биха повярвали в Мене чрез тяхното учение,
21 да бъдат всички едно; както Ти, Отче, си в Мене и Аз в Тебе, тъй и те да бъдат в Нас, за да повярва светът, че Ти си Ме пратил.
22 И славата, която Ти Ми даде, Аз я дадох на тях; за да бъдат едно, както и Ние сме едно;
23 Аз в тях, и Ти в мене, за да бъдат съвършени в единство; за да познае светът, че Ти си Ме пратил, и си възлюбил тях както си възлюбил и Мене.
24 Отче, желая гдето съм Аз, да бъдат с Мене и тия, които {Гръцки: Каквото.}* си Ми дал, за да гледат Моята слава, която си Ми дал; защото си Ме възлюбил преди създанието на света.
25 Отче праведни, светът не Те е познал, но Аз Те познах; и тия познаха, че Ти си Ме пратил.
26 И явих им Твоето име, и ще явя, та любовта, с която си Ме възлюбил, да бъде в тях, и Аз в тях.
цитирай
79. анонимен - сем.Радушеви
16.04.2012 19:25
и 1 Солунци 5 глава от 1 до 23 стихове

1 А за годините и времената, братя, няма нужда да ви се пише;
2 защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем.
3 Когато казват: Мир и безопасност! тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избягнат.
4 Но вие, братя, не сте в тъмнина, та да ви постигне оня ден като крадец.
5 Защото вие всички сте синове на светлината, синове на деня: не сме от нощта, нито от тъмнината.
6 И тъй, да не спим, както другите, но да бъдем будни и трезвени.
7 Защото, които спят, нощем спят, и които се опиват, нощем се опиват;
8 а ние, като сме от деня, нека бъдем трезвени и нека облечем за бронен нагръдник вяра и любов и да турим за шлем надеждата за спасение.
9 Защото Бог ни е определил не на гняв, но да получим спасение чрез нашия Господ Исус Христос,
10 Който умря за нас, тъй щото, било че сме живи, или че сме починали, да живеем заедно с Него.
11 Затова насърчавайте се един друг, както и правите.
12 И молим ви, братя, да признавате тия, които се трудят между вас, като ваши настойници в Господа, и ваши увещатели,
13 и да ги почитате твърде много с любов заради делото им. Живейте мирно помежду си.
14 Молим ви още, братя, увещавайте безчинните, насърчавайте малодушните, поддържайте слабите, бъдете търпеливи към всички.
15 Внимавайте, никой да не връща никому зло за зло; но всякога търсете доброто един на друг и на всичките.
16 Винаги се радвайте.
17 Непрестанно се молете.
18 За всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Христа Исуса.
19 Духа не угасвайте.
20 Пророчества не презирайте.
21 Всичко изпитвайте; дръжте доброто.
22 Въздържайте се от всякакво зло.
23 А сам Бог на мира да ви освети напълно; и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок, до пришествието на нашия Господ Исус Христос.
цитирай
80. estirbg - Преди малко, Светослав Иванов, репортер от БТВ
16.04.2012 23:28
ми хвърли бяла ръкавица, с изнесената от него информация, която "успокои" разтревожените ни духове, ценители и последователи на Божието слово, като ни увери, че Библията е толкова "вплетена" в забързаното ни технократско ежедневие, че само с един клик може да "чуем" Божия глас от мрежата.
Само че дали Светльо знае, че новите библейски издания вече са коригирани, уж да бъдат доближени до нашата съвременна реч? Да, там вече няма цитирана "съботата", а се казва "почитай седмия ден!", което неопитния читател няма как да не го свърже с неделята - ПОГРЕШНАТА УМИШЛЕНА КАТОЛИЧЕСКА ПРОМЯНА, ЗАЛИЧАВАЩА ИСТИНСКИЯ БОЖИЙ ДЕН - СЪБОТАТА. НЕЩО ПОВЕЧЕ, В ЕДНИ БИБЛИИ ЧЕТЕМ:" Евангелието от Матей, глава 10 стих 38 Христос казва: и който не вземе кръста си и не върви след Мене, не е достоен за Мене".
а В ДРУГИ:В Евангелието от Матей, глава 10 стих 38 Христос казва: и който не вземе кръста си, А СЛЕДВА ПОДИРЕ МИ, не е достоен за Мене."
РАЗЛИКАТА Е ОГРАМНА И ФАТАЛНО ОБЪРКВАЩА, САМИ МОЖЕ ДА РАЗСЪДИТЕ КАКВО БИ СЕ СЛУЧИЛА В единия, И В ДРУГИЯ СЛУЧАЙ.
Вижте как е бил объркан celestian: http://celestian.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/04/09/za-bog-hristos-i-bibliite-onlain.937082
Светльо, знам че четеш блога ми, но е нужно да четеш и сравняваш библиите, приятелю, после прави публични опровержения!
цитирай
81. анонимен - С Уважение и нещата са по-сложни
17.04.2012 10:42
става въпрос за съзнателно манипулиране с различни цели - създатели на реклами използват най-новите открития в психологията, антропологията и нервно-лигвистичното програмиране http://www.dokumentalni.com/?p=754 плюс 25-кадър на Фишер.И нещата са ''по-дълбоки''
В началото на “Студената война” – 1947 г. - Алън Фостър Дълес – първият шеф на ЦРУ - заявява:
“Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".
През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: “Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив”. http://www.bgsviat.narod.ru/ и в интервюто на проф.Ран с водещият на ''Панорама'' беше ..като палячо,смешник......,и повече подробности http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=1615 ,и проф. д-р Илия Христов го обобщи прекрасно.Около 45-минута се обади икономист на някаква радикална партия и каза за конспирацията замислена от САЩ за заграбване на печаливши заводи на държавата и отваряне на нови пазари.
цитирай
82. анонимен - За мен е просто експеримент
17.04.2012 10:54
на неолиберализъм и ''вашингтонският консенсус'' но автора на неолиберализма от САЩ получил нобелова награда за това преди 30год. СЕ ОТКАЗВА от своята теория за неолиберализма през 1999год.,а какво се прави след 1999год. във България ???? - прилага се неолиберализъм и защо се прави??? - от неукост или за да се ограби народа??? Аз си съчиних едно стихче - ''Стани,стани юнак балкански от сън дълбок се събуди и с върховенството на закона по-добър живот си изгради''. С петиции,референдуми и всичко разрешено от Конституцията но и трябва да се образоват гражданите и стигаме до ''4-влас'' която умишлено или несъзнателно манипулират или премълчават фактите и т.н.Капитализма и неолиберализма се провалиха и в Давос го признаха с половин уста,и може да се направят много неща,и заедно-задружно можем да се справим.До колкото си спомням цар Соломон е казал ''който обработва земя няма да обеднее'' и основата е земята и от две нац.катастрофи РБ-я е излизала само с земеделие и животновъдство и тъй като сега сме в третата нац.катастрофа и световна - затова от 1год.пиша да се приеме закон като Гърция за земеделската земя защото ако земед.земя е продадена на ''чужди'' или дадена под наем за 10-20год. как ще се оправи България???? - чл.21от Конституцията ''под особенна закрила'' е и закон като Гърция - държавата е изкупува и после е дава под наем и като социална политика на фермерите за да си сеят и фураж за животните http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15289449,00.html Пригответе се за войни за храни- http://e-vestnik.bg/11714/prigotvete-se-za-voyni-za-hrani/ - и в Гърция са го измислили. Отделно чл.21 от Конституцията указва за какво да се използва земед.земя и ''Промяна на нейното предназначение се допуска по изключение при доказана нужда ...''- ''доказана нужда''от ВЕИ ли???? ВЕИ на земед.земя е промяна на нейното предназначение - нарушение на чл.21. И от 1 до 8 категория земед.земя се използва само за храна и фураж с компромис http://www.greentech.bg/?p=20602
цитирай
83. анонимен - Нещата са сложни и
17.04.2012 11:09
трябва да се знаят основни неща и откъде да започнем - изчезва фитопланктона даващ около 80% от кислорода на Земята http://www.ifrvarna.com/?p=1368 и скоро гледах снимки на НАСА от космоса.Фитопланктона изчезва от повишаващата се киселинност на океаните идваща от азотно-фосфорни съединения/изкуствените торове/ и има алтернатива за улавяне на метана/парников газ/ http://www.sam-shum.com/biogaz.php и да се знае че бобовите растения обогатяват почвата на азот за пшеницата.За протокола от Киото - въглеродният двуокис трябва да бъде изкаран а търгуването с емисии е смешно защото в списание ''Наука и техника'' брой 12-1988год. е написано за карбонатно-силикатният цикъл от трима учени Дж.Уолкър и П.Хейс от Мичиганския университет и Дж.Кастинг от НАСА.Благодарение на парниковият ефект температурата на Земята е с 35 градуса по-висока и какъв е цикъла - при затопляне се изпарява вода която ''измива'' СО2 го превръща в въгл.к-на разтваряща калциево-силикатните минерали нужни за образуване на черупките на миди и т.н.,когато става охлаждане се увеличава СО2 /парниковият ефект/ и се изпарява вода - дъжд - ''измива'' СО2 - и така затворен кръг премъдро направено от Бог.С една дума ''учените'' или незнаят или се правят че незнаят??? Друг факт е твърденията на д-р Пол Фрейзър - NF3 замества перфлуоровъглеродите главно при производство на платки и нараства с 5% за 1год. и е 170.000 пъти по-мощен от СО2. Другото е СО2F2 заместител на бромида като дизинфекц.средство при раститителна защита и нараства с 11% за 1год. и е 5000 пъти по-мощно от СО2. Биодизела от рапица е 1,7 пъти по-мощен от С02 за парниковият ефект защото се тори с азотно-фосфорни и т.н. изкуствени работи.Затова твърдя че С02 трябва да се изкара от Киото и да не лъжат хората че въгл.двуокис е опасен парников газ и още по-малко да се продават емисии,а дали съзнателно се лъжат хората аз незнам но Бог-Отец знае.Метана е в пъти по-опасен газ и идва от- 20% горски пожари,тресавища,фекалии,депа за отпадъци,газ гризу и т.н.
цитирай
84. анонимен - Харесва ми това от monika.blog.bg
17.04.2012 11:55
''До всички граждани: прочетете, копирайте и разпространявайте този текст.
До всички медии /журналисти: събудете се от медийната хипноза, която сами създадохте. Вие носите морална отговорност за информацията която предлагате на българите, и ако те не са достатъчно информирани за нещата, които предстоят да се случат в близкото бъдеще, отговорността ще е ваша! ''
И трябва да се изясняват някои неща и как се ограбва България - закон за изкупуване на ток от ВЕИ/слънце,вятър и т.н./ поробва бълг. данъкоплатец с договори за фиксирани цени и 20години което е ''ъ''бсурд.За 2010год. е отчетено 15% ток от ВЕИ и за плана на ЕС 20/20/20 т.е. 20% от ВЕИ има още много време и трябва мораториум на закона и гледах Премиера в http://btvnews.bg/tazi-sutrin/razgovori-s-gosti/nyama-da-ima-nedostig-na-tok-proizvezhdame-dvoino.html да казва че ще намалят изкупните цени на тока от ВЕИ и ще видим кога.И най-интересното което каза по ''btv'' Премиера е че ''предишните'' си гласували закон да не бъдат
съдени и не че чух нещо ново но се чудя на наглоста и безочието и като чета какво се прави в САЩ се плаша.Маргарита Михнева около 2000год. с риск за живота го каза по ТВ - по закон данъчните декларации/досиета/ на фирми се пазят 10год. т.е. 2001год. се унищожават от 1990год. и сега 2012год. се унищожават от 2001год. и скоро научих че 2005год. депутатите са намалили този срок от 10год. на 5г. и слушал съм за палежи на мястото където се съхраняват досиетата и до 1996год. се раздаваха кредити/милиони/ без покритие и за да се оправят нещата се направи,измисли схемата хиперинфлация - взимаш или имаш 1.000.000млн.лв. купуваш долари и когато долара стана 1000лв. с 10.000$ купуваш лева и връщаш кредита далаверата е 90.000$ никой не е раздавал ''куфари с пари'' - само кредити.Тъй като се очаква гласуването на закон за конфискация на имуществото придобито чрез престъпления пак се повтарям че това е невъзможно защото досиетата на фирмите се пазят 5год. и няма как да се докаже произхода на парите.
цитирай
85. анонимен - до estirbg и всички
17.04.2012 17:21
''Ако някой мисли, че знае нещо, той още не е познал както трябва да познава.''/1.Кор.8:2/ ''Ако някой мисли,че знае нещо,той още нищо не е тъй узнал ,както трябва да знае.'' - и това ми е по-близко до сърцето и има разлика но за мен всеки ден е - в смисъл ''Един различава ден от ден, а друг смята всички дни еднакви. Всеки да постъпва, според както е напълно уверен в ума си.
6. Който различава дните, различава ги за Господа; и който не различава дните, за Господа ги не различава. Който яде, за Господа яде, защото благодари на Бога; и който не яде, за Господа не яде, и благодари на Бога. ........
12. И тъй, всеки от нас ще отговаря Богу за себе си.''/Рим.14:5-12/
И мен много ме притесняват тези разлики /като превод/ и съм смутен.
Основата е казаното от Господ Исус Христос и записаното в Новия Завет и трябва да се предържаме строго към Новия Завет в който е записано всичко и Господ е казал ''Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори,..''/Мат.7:7/ '' И тъй, всеки от нас ще отговаря Богу за себе си.'' и да внимаваме защото Господ е казал ''За всяка празна дума която кажат човеците ще отговарят в съдният ден'' - ''онова, което излиза из устата, произхожда от сърцето, и то осквернява човека.Защото отвътре, от сърцето на човеците, излизат зли помисли, блудства, кражби, убийства,
22 прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство.
23 Всички тия зли неща излизат отвътре и оскверняват човека.''
Исках да кажа да внимаваме какво пишем особенно за Бог и тълкуване на Христовото слово ,и не аз а Господ така казва.
Иначе за юредическите 'ъ'бсурди на САЩ и в България противоречащи на основните права на Хартите на ООН и ЕС трябва да пишем и крещим за да не ПОДМЕНЯТ ОСНОВИТЕ на юредическата наука и в учебника по психология има термин за хомосексуалните.Благодаря на Господ че в България като дете съм кръстен в православна Църква-манастир и има разлика - /1.Иоан.2:27/ и /Мат.23:8-10/
цитирай
86. анонимен - Искам да обобщя
17.04.2012 20:58
анонимните http://www.youtube.com/watch?v=i4WKH1jOrL4&feature=player_embedded#! в 2-минута го казват отлично и трябва да се облегнем на ''перото и мастилото'' в смисъл да информираме и образоваме хората отвсякъде според възможностите си,и от които науки разбираме.Аз от компютри неразбирам но имам познания в някои науки и като цяло.Не съм съгласен с всичко http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=zx4_DgKgHJs но трябва да се почне от някъде и да се казват фактите и истината и много ми харесва идеята ''До всички граждани: прочетете, копирайте и разпространявайте този текст'' и че ''4-власт'' ще трябва да отговаря.Но отдавна вече има и ''5-власт'' - интернет и блогове ,и т.н.Всяко нещо е като атомната енергия зависи за какво ще го използваш и същото важи за нета,блоговете,телевизия и ГМО има добри страни.Важното е да попаднеш на добри блогове и въобще всичко да се използва по-предназначение за добро.Неща съм ги изложил в коментарите 75,6,7 и 81,2,3,4,5 и има още много като крушки ''убийци'' http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2523751 излъчващи лъчи които озоновият слой улавя и живака отделно http://energetika-bg.com/2011/01/13/es-vrashta-v-upotreba-starite-lampi-s-nazhezhaema-zhitchka/ Това е много дълга тема http://pozicii.net/2010/12/tsenata-na-bezotgovornostta-na-darzhavata/ но трябва да се знае че има глоби от ЕС за пречиствателни станции и т.н. от тунеядството и некомпитентноста на държ.служители.Много се ядосвам за фотоволтаиците и изкупните цени и че лъжат хората че тока се вдига заради тях.Няма лошо първата година тока да се изкупува и 1лв. но всяка следваща да се намаля като Германия 9-24% годишно http://en.wikipedia.org/wiki/Financial_incentives_for_photovoltaics#Germany Мога да дам много примери за ''вратички'' и как се краде но искам да изясня принципа и какво си мисля - ''Съединението прави силата'' е силно гражданско общество за петиции и референдуми и т.н. конституционни права чрез информираност и образоване - неук народ слаба държава.
цитирай
87. estirbg - До анонимен №85, ти казваш:"да внимаваме какво пишем особенно за Бог"
17.04.2012 23:03
Прав си и не мисля, че се отклонявам от Библията (добре е да погледнеш по-ранните ми постинги, разглеждащи основни моменти в Писанието).
Правилно цитираш:"И тъй, всеки от нас ще отговаря Богу за себе си."
Но нека и аз ти отговора с думите на ап. Павел от същото послание до Римляните, които важат и са в сила и за мен (както и за другите братя и сестри):
" И тъй, колкото за това, КОЕТО СЕ ОТНАСЯ ДО БОГА, аз имам за какво да се похваля в Христа Исуса.
Защото не бих се осмелил да говоря за нещо освен онова, което Христос е извършил чрез мене за привеждане езичниците в покорност на вярата чрез моето слово и дело,
със силата на знамения и чудеса, със силата на Светия Дух [Божий], ... Обаче имах за цел да проповядвам благовестието...
но, както е писано: - "Ония ще видят, на които не се е възвестило за Него; И ония ще разберат, които не са чули". Римляни 15-17:21
Приятелю, мислиш ли, че бих имала смелостта да говоря неща от себе си и да ги притурям към Библията? Правя само това, което Христовите ученици са правили, възвестявам и добавям светлина относно някои детайли, които биха заблудили "дори избраните". Ако аз не го направя, Бог чрез някой друг свой служител ще осведоми хората, но върху мен ще тегне наказанието на малодушните и страхливите.
" И това вършете като знаете времето, че часът е вече настанал да се събудите от сън; защото спасението е по-близо до нас сега, отколкото, когато изпърво повярвахме.
Нощта премина, а денят наближи; и тъй нека отхвърлим делата на тъмнината, и да се облечем в оръжието на светлината." Римляни 13-11:12

цитирай
88. анонимен - до estirbg от анонимен 85
18.04.2012 15:04
Искам да помогна и четох 2,3-дена постингите/старите/ и книгата Естир от Библията ,и филма гледах.На Св.Ап.Павел се е явявал Господ /Деян.18:9/ много пъти и 3год. се е учил ,и казваше някъде, че като проповядва на другите внимава сам негоден да не стане т.е. старае се да изпълнява Божиите заповеди - да проповядва като дава и пример с делата си. В послание до Римляните гл.12:4 много добре обяснява че ''всички членове/християни/ вършат не една и съща работа'' - просто искам да те предупредя да внимаваш и ''притегляш'' какво пишеш защото тълкуването и проповядването не е за всеки ''защото..''/Мат.24:24/.Аз съм чел Новият Завет повече от 3-пъти и места от Старият и около 20 книги православни и катехизиса и има 2-3 основни които съм чел повече от 1-път.Изповядвам 'Символа на вярата' и вярвам в възкресението и Бог-Отец Вседържител,Творец на небето и земята на всичко видимо и невидимо, Който написа на Мойсей /Втор.10:1/ два пъти върху каменни плочи 10-Заповеди и изпрати Господ Исус Христос да ни каже всичко и всичко е записано в Новия Завет.
Книга на Пророк Исаия гл.7 стих 14-15 - ако Господ е трябвало да се учи и да се ''храни с мляко и мед, докле се научи да отхвърля лошото и да избира доброто'' какво остава за нас грешниците??? - трябва много смирение и да се молим за да разберем волята Божия спрямо нас в смисъл виж Римляните гл.12 до стих 8 и след това.НО за всички без значение дали са миряни,свещенослужители и от монах до Патриарх и проповедници важи казаното от Господ Исус Христос в Матея 7:21.
''И тъй бъдете съвършени ,както е съвършен и Небесният ваш Отец''/Мат.5:48/ ''Бъдете милосърдни, както и Отец ваш е милосърден.''/Лук.6:36/ и ''Като послушни чеда ,непостъпвайте според предишните ваши похоти,кога бяхте в неведение,но както е свет Тоя, Който ви е призовал, така бивайте свети и вие в цялото си държане/всички постъпки/;защото е писано: "Бъдете свети, понеже Аз съм свет" 1.Петр.1:14-17 ''...ламтете за неподправеното...''/1.Петр.2:2/ Христово слово е БОЖИЕ.
цитирай
89. анонимен - И трябва да се борим
18.04.2012 16:13
за ПРОЗРАЧНОСТ и ИНФОРМИРАНОСТ и да не подменят основите на юредическата наука и нещата са наистина много сериозни но повечето политиците са некомпитентни за екологията и откъде да се почне и как и в коментар 83 е описано плюс http://www.dw.de/dw/article/0,,4736438,00.html и следя нещата но публичните финанси се прахосват http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=671614 и държавата да излиза от ''Южен поток''.И ''торбичките'' ''са 200 пъти по-щадящи за климата от тези, направени от памук, предпочитани от повечето природозащитници-проповедници.''- http://www.greentech.bg/?p=17848 ......???? Имаше в Асеновград ''Химик'' и искаше да прави от пласмаси шахти и т.н.продукти за всичко но ''умниците''-умуваха...и сега http://www.greentech.bg/?p=17134. Беше около 2001г. когато гледах за Япония как се правят милиони от Е-боклук и сега се сетиха в ЕС http://www.greentech.bg/?p=17269 и се сещам за ''Дамбовеца'' преди 1год. при Сашо Диков как може да се ''открадне'' завод за Е-боклук с неплащане на кредити към банки.За това без коментар - http://efb.bg/flv/naredba40.html http://www.youtube.com/watch?v=QsDrwTL0JZI И почнаха да ми стават ''интересни'' и смешни NASA че ще правят атмосфера на Марс ,и 60млрд.$ са пари за да ''гониш вятъра''
А за ГМО-водорасли може да стане много страшно http://greentech-bg.net/?p=7591#more-7591 заради печалба и ние сме първи http://spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0/356-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%BE.html. Коментар за 20млрд.евро http://www.pari.bg/blog/2011/04/07/Komentar_Premiert_shhe_nadmine_Todor_ZHivkov_Po_dlgove и г-н Фъртунов има в архивите много добри филми като Цайгайст 3 http://valentinfortunov.com/wordpress/?m=201105 и в СКАТ.ТВ са останалите предавания http://www.skat.bg/products.php?type=1&genre=28&page=0 и немога да сложа всички адреси но ще обобщя - неграмотност на повечето хора идваща от и манипулация.
цитирай
90. estirbg - Анонимен №88,
18.04.2012 22:28
Чрез Словото Си Бог е предал на човека познанието, необходимо за спасение. Свещените писания трябва да бъдат приемани като авторитетно, непогрешимо откровение на Неговата воля. Те са образец за характер, източник на учения и мерило за живот. “Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата; за да бъде Божият човек усъвършенстван, съвършено приготвен за всяко добро дело” (2Тимотей 3:16,17).
Но фактът, че Бог чрез Словото Си е разкрил Своята воля на хората не изключва присъствието и ръководството на Светия Дух и занапред. Напротив, Духът е бил обещан от Спасителя, за да изясни Словото на Неговите служители и да покаже как да се прилагат ученията му. И тъй като Божият Дух е Този, Който е вдъхновил Библията, не е възможно ученията на Духа да противоречат на ученията на Словото.
Духът не е бил даден, нито може да бъде даден някога с цел да измести Библията. В Писанието е казано ясно, че Божието слово е мерилото за проверка на всяко учение и всяко преживяване. Апостол Йоан пише: “... Не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света” (1Йоаново 4:1). Исая заявява: “Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, наистина няма зазоряване за тях” (Исая 8:20).
Библията разказва как хора чрез Светия Дух са получавали предупреждения, укори, съвети и наставления по въпроси, които в никакъв случай не са свързани с даването на Писанията. Споменати са пророци от различни епохи, чиито слова не са били записвани. По същия начин след завършването на библейския канон Светият Дух е трябвало да продължи делото Си на просвещение, предупреждение и утешение за Божиите чада.
Исус е обещал на Своите ученици: “А Утешителят, Светият Дух, Когото Отец ще изпрати в Мое име, Той ще ви научи на всичко и ще ви напомни всичко, което Съм ви казал.” “А когато дойде Онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина... и ще ви извести за идните неща...” (Йоан 14:26, 16:13). Писанието учи ясно, че тези обещания не са били ограничени само до апостолската църква, а се отнасят за Христовата църква през всички векове. Спасителят уверява Своите последователи: “...Аз Съм с вас през всичките дни до свършека на века” (Матей 28:20). Павел заявява, че дарбите са дадени в църквата “за делото на служенето, за назиданието на Христовото тяло с цел да се усъвършенстват светиите, докле всички достигнем в единство на вярата и на познаването на Божия Син, в пълнолетно мъжество, в мярката на ръста на Христовата пълнота” (Ефес. 4:12, 13) "Великата борба"
Нека, приятелю, имаме предвид и това. Нека да не се отнасяме с подозрения и предубеждения, като все пак единствен еталон трябва да остане Библията и само Библията.
цитирай
91. анонимен - Относно Писанието,
18.04.2012 23:12
тук има два линка, прочетете ги внимателно и ще видите несъстоятелността на тълкуванията на Библията от страна на протестантите. В този случай вторият линк (втората част на текста) е по - подходящ, защото разкрива грешките на протестантите.

http://www.budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=616:2012-03-11-20-55-26&catid=43:2010-02-18-23-07-14&Itemid=67

http://budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=638:-2&catid=43:2010-02-18-23-07-14&Itemid=67
цитирай
92. estirbg - Приятелю №91,
18.04.2012 23:30
нима не разбра вече, че не съм от протестантска църква?
Нека да не фаворизираме православната църква и да не изпълваме света с нейната "непогрешимост" и единствена предопределеност. Ставаме досадни с повтарящи се банални спорове за църквите и коя е по - по - най- и тук под този постинг.
Впрочем, по-добре да говорим само за Словото и върху Словото... да оставим деноминациите настрана.
цитирай
93. анонимен - до estirbg от анонимен №88
19.04.2012 22:23
повод коментар 90 - аз винаги се предържам към казаното от Господ Исус Христос и записаното в Новия Завет и не се доверявам на никой и изследвам всичко.Приятелко estirbg горещо ти препоръчвам да изпитваш и изследваш ВСИЧКО. Важното е какво иска да ни каже Господ и защо, и това се разбира ,и постига с много молитва ,и смирение ''и награждава ония които Го търсят''/Евр.11:6/ и Господ ни е дал молитвата ''Отче наш...'' в която всяка дума е изпълнена с мъдрост и премъдрост и как /Мат.6:6/
''6.. А ти, кога се молиш, влез в скришната си стая и, като си заключиш вратата, помоли се на твоя Отец, Който е на тайно; и твоят Отец, Който вижда в скришно, ще ти въздаде наяве.
7. А кога се молите, не говорете излишно като езичниците; защото те мислят, че в многословието си ще бъдат чути;
8. прочее, не бивайте тям подобни; защото вашият Отец знае, от какво имате нужда, още преди да поискате от Него.
9. А молете се тъй: Отче наш.....''

Трябва да се борим и да не допускаме да ПОДМЕНЯТ ОСНОВИТЕ НА юредическата наука и Хартата за правата на човека на ООН и Конвенцията на ЕС.
''Съединението прави силата'' е силно гражданско общество за петиции и референдуми и т.н. конституционни права чрез информираност и образоване - неук народ слаба държава и трябва елементарна юредическа култура за основните права и задължения и по Конституция.И сега чух по btv че ще искат всички данни ако пътуваш със самолет и религиозни убеждения за каква храна предпочитаме и ще се съхраняват 5год. но това са лични данни и може да се злоупотреби и манипулира с тях макар че предтекста е защита от тероризъм и без коментар - http://efb.bg/flv/naredba40.html http://www.youtube.com/watch?v=QsDrwTL0JZI

цитирай
94. estirbg - Съвсем топли новини!!! - dnevnik.bg
19.04.2012 22:52
"Европейският парламент одобри днес споразумение за трансфер на лични данни на пътници от Европейския съюз към американските власти, съобщи пресслужбата на институцията.
То бе прието с 409 гласа "за", 226 "против" и 33 въздържали се.
Сделката предвижда данните да могат да бъдат съхранявани от американските власти в активна база данни за период до пет години. След първите шест месеца информацията трябва да бъде "деперсонализирана" чрез кодиране на името и контактните данни на пътника.
PNR данните ще се използват основно за предотвратяване, откриване, разследване и преследване на тероризъм и сериозни международни престъпления. "Международно престъпление" по смисъла на споразумението е деяние, наказуемо с три или повече години затвор по законите на САЩ. Те ще служат и за "идентифициране на лица, които биха били предмет на задълбочен разпит или проверка".
Чувствителни данни, като расовата принадлежност, РЕЛИГИОЗНИТЕ УБЕЖДЕНИЯ, физическото и психическото състояние или сексуалната ориентация на пътника, могат да бъдат използвани единствено при наличие на изключителни обстоятелства, когато животът на лицето е под заплаха.Тези данни най-често са свързани с религиозните и диетични предпочитания и с изискванията за специална помощ при медицински състояния."
Това е пълна заблуда! Чиповете, които са приготвени за населението на САЩ (Потвърден е проекта за Закона за здравето на Обама, който ще направи задължително инсталирането на RFID чип за всички американски граждани. През 2013 г. ще бъде задължително имплантирането на микрочип RFID за всички американци)
ги мотивират и прикриват с дълбоката "Здравна загриженост", но всеки знаеq че са предназначени за тотален контрол! По същия начин сега заблуждават европейските граждани, като се прикриват зад афиша за борба и превенция срещу тероризма! Измами съшити с бели конци! Не се подвеждайте, приятели! САЩ, представен в Библията като Втория звяр, скоро ще наложи своите закони, включително и религиозни, отнасящи се до фалшивия почивен ден - неделята. Европа вече подгъна едното си коляно пред Америка, страната на неограничените възбрани. Остава й още малко, преди да коленичи и капитулира доброволно пред световния окупатор.
www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament
цитирай
95. анонимен - до estirbg
20.04.2012 09:33
приятелко /Мат.12:1-12/ ако съм лекар и в събота,неделя работя и спасявам животи ,ако съм пожарникар и в събота,неделя съм спасил хора не нарушавам Божията заповед и сега има ненормирано работно време и 5-дневна раб.седмица и незнам какво искаш да кажеш с ''до фалшивия почивен ден - неделята'' и нека да се стараем с всички сили да изпълняваме другите 9-Заповеди - /Лук.18:11-14/ и при четене на словото Божие небива да се правят едни или други заключения от отделни изрази ,откъснати от текста и нямащи връзка с предидущите и следващи мисли.Всяко изречение трябва да се тълкува в контекста на речта и във връзка с общото съдържание на словото Божие и Христовото учение като цяло. Трябва да се вникне в думите ''...затова и ти заповяда Господ, Бог твой, да тачиш, съботния ден''/Второз.5:15/ а ние тачим неделния ден защото на ''третият ден'' е възкръснал Господ.Немисля че Господ ще го смята за нарушение/Рим.14:5-6/ ако работим в събота или неделя ако такава ни е професията и т.н. ,отделно има 75% и двойно заплащане в почивни и празнични дни.
Не може и нетрябва да се смесват гражданските права и нетрябва да се допуска подмяна на основите на юредическата наука и правата и чл.32ал.2 от Конституцията е ясен както и чл.34 ,30,31 и правилото ''незнанието на закона не те освобождава от наказателна отговорност'' е горе-долу добро и лошото е че се правят ''вратички'' в законите с различни цели и дано Господ им прости което неозначава че ние трябва да спрем да се борим и казваме истината от всички сфери на науките.Ето хора които се опитват да направят нещо в области които разбират http://efb.bg/?page_id=8 и аз неразбирам всичко признавам си и сложно е http://www.youtube.com/watch?v=93fClcoCt7s&feature=related ,а САЩ http://www.investor.bg/analizi/262/a/novata-sopa-se-kazva-cispa,133020/?utm_source=dnes.bg&utm_medium=box&utm_campaign=box
''Съединението прави силата'' е силно гражданско общество за петиции и т.н. конституционни права и трябва да се образоваме и информираме.
цитирай
96. анонимен - допълнение към пост №95
20.04.2012 14:18
Имаме прекрасна Конституция и трябва да се допълни тук-там чл.150 ''...действа по инициатива на...''- на всеки бълг.гражданин/наема адвокат/ на основание чл.6 ал.2 ''не се допускат никакви ограничения на права и привилегии...'' Незнам каква е системата в САЩ и дали Обама може с подпис да конфискува но в РБ-я има законодателна - изпълнителна и съдебна власт за взаимен контрол и с чл.150 се ограничават правата на гражданите и фактически власта е в Конституционният,Върховният кас. и админ.съд с висшият съдебен съвет.
Казано просто гражданите немогат да сигнализират за вратички в законите и т.н. ,а ''вратичките'' се правят много лесно защото чл.69 ''Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.'' - гласуват си в параламента как им дойде и неказвам че винаги е умишлено но е и от простотия като се надяват на чл.69 - кой ще ги осъди???? - колективна безотговорност!!!!

За мен е ясно и аз знам че трябва да и ще отговарям пред Бог за всяко дело и празна дума и затова никога не ще стана депутат без юредическо образование или ще искам тези които вкарват законопроекта да носят отговорност за ''вратичките'' и противоконституционност на текстовете.
Притеснявам се да не подменят нещо защото Конституцията ни е прекрасна и това е друга тема ,и трябва да гледате ,и не ми се иска да е вярно че '' В Европа бе извършен държавен преврат....'' http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=1514 и тук са филмите http://valentinfortunov.com/wordpress/?m=201106 Лисабонски договор 1-2 част.

Затова винаги пиша да не подменят основите на човешките правата и основите на юредическата наука.
цитирай
97. анонимен - продължавам коментар 96
20.04.2012 21:41
колективна безотговорност е ''игрички'' с ''вратички'' и да плаща държавата но държавата сме ние бълг.данъкоплатци които плащаме за всичко http://pozicii.net/2010/12/tsenata-na-bezotgovornostta-na-darzhavata/ и това са малко стари данни и има още заведени дела и от ЕС.Нещата са много страшни защото от 2013год. почват глоби за въгл. двуокис емисии и преди 2год. съм писал до Министерски съвет с входящ номер да се махне СО2 от протокола в Киото и в коментар 83 съм обяснил защо и вече НАСА го потвърждава http://zahariada.blog.bg/novini/2012/04/13/50-vodeshti-astronavti-ucheni-i-injeneri-podpisaha-pismo-v-k.939477 Не искам да се хваля но за две години съм изпратил много писма до всички държ,органи и БАН и т.н. и само от Министерски съвет съм получил 8-уведомления че се разглеждат писмата ми.И повечето неща които сега стават съм ги описал в писмата си.Неможе просто да се казва че ел.колата е екологична защото трябва да се види откъде идва тока.И направо ви казвам най-добрият вариант - представете си ДВГ-генератор който призвежда ток отиващ в ел.двигател задвижващ колата и тънкоста е буфера/кондензатори/ съхраняващи тока за 15мин. и прехвърлянето му в акумул.батерия при излишък и вижте http://www.dw-world.de/flashcms/autos/bg/bg_autos_popup.htm този ДВГ на фолсвагена 1л.на 100км. може да е просто динамо-генератор който дава ток на ел.мотора на ел.колата и ДВГ-генератора да е на метан , етанол и от водорасли.Принципа е като на http://bnt.bg/bg/news/view/50175/ruski_hibriden_avtomobil_stava_vse_po_populjaren и http://www.greentech.bg/?p=20888 но има няколко тънкости но задължително е бълг. ел.коли с бълг.оловни батерии http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=661204 Това за ДВГ-динамо и тези http://www.greentech.bg/?p=19282 са откраднали от http://stzagora.net/2010/05/18/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B2/
цитирай
98. анонимен - до estirbg от анонимен №97
21.04.2012 16:33
пиша в твоя блог защото ми хареса това което казваш на някои места - казаното от Господ Исус Христос ''Даром давайте'' и че нямаш претенции за авторски права.
Информацията е важно нещо и като знание за обща култура по икономическата,юредическа и т.н. науки.
Повечето хора нямат елементарна обща култура и трябва защото имаме прекрасна Конституция като цяло ,и има забележки - да се допълни тук-там чл.150 - всички граждани да могат да сезират на основание чл.6 ал.2 защото чл.69 води до колективна безотговорност 'игрички' с 'вратички'

И това е страшното:
"В момента Вашингтон принуждава по-голямата част от света, която може да обхване, да отхвърли международните договори и международното право. Вашингтон е издал заповед, че неговата дума, сама по себе си, е по силата на международното право.'' - да не подменят основите на юредическата наука и Хартата на ООН и ЕС за правата на човека и т.н.

Нещата са страшни и ген.секретар на ООН каза че имаме 10год. да се спасим от еко-катастрофа и основното е http://www.ifrvarna.com/?p=1368 фитопланктона даващ 80% от кислорода на Земята и гледах снимки на НАСА че изчезва планктона поради киселинноста на океаните и повечето политиците са некомпитентни за екологията и откъде да се почне и как http://www.dw.de/dw/article/0,,4736438,00.html
Нещата са по-сложни и тук http://darikfinance.bg/novini/74253#comments съм обяснявал и сега вече НАСА го потвърждава http://zahariada.blog.bg/novini/2012/04/13/50-vodeshti-astronavti-ucheni-i-injeneri-podpisaha-pismo-v-k.939477
Отделно логиката и историята е стигнала до заключението преди 100год. и да не откриваме Америка - книгата е \'\'Лихвата - рак на обществото\'\'oт Владимир Богданов http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=199 която трябва да се изучава в университетите и Силвио Газел през 1918год.пише до немски вестник, че до 25год. ще стане 2-световна война ако се запази действащата финансова с-ма.

''Съединението прави силата'' е силно гражданско общество за петиции и т.н. конституционни права и трябва да се образоваме и информираме.
цитирай
99. анонимен - Здравейте, благословен ден на в...
21.04.2012 16:53
Здравейте, благословен ден на всички. Няколко цитата желая да ви представя на размисъл. В тях има интересни мисли и нека всеки да си направи равносметка с Бога каде е по пътя към Него. Дали се качва по Христовата стълба нагоре по небето или слиза...Дали стои или не.
Както е казано в Библията в 1 Коринтяни 10:11,12

11 А всичко това им се случи за примери, и се написа за поука нам, върху които са стигнали последните времена.
12 Така щото, който мисли, че стои, нека внимава да не падне.

Та цитатите са от книгата Събития на последните дни:


Гоненията пречистват църквата
“Благоденствието увеличава в църквата броя на вярващите само по име. Бедите прочистват църквата от тях” (“Свидетелства”, т.4).
“Не е далеч времето, когато всяка душа ще бъде изпитана. Белегът на звяра ще ни бъде наложен. Този, който стъпка по стъпка отстъпва пред желанията на света и се съобразява със светските обичаи, не ще бъде затруднен да отстъпи пред земните власти вместо да понася подигравки, обиди, ужасно затворничество и смърт. Спорът е между Божиите заповеди и човешките закони! В това време в църквата златото ще бъде отделено от шлака” (“Свидетелства”, т.5).
“Във времето на липса на гонения в нашите редици се вляха хора, които на пръв поглед са твърди и християнството им не може да бъде поставено под съмнение. Но ако започнат гонения, тези хора ще ни напуснат” (“Евангелизъм”).

“Когато Божия закон бъде направен невалиден, църквата ще бъде пресята чрез огнени изпитания и голяма група ще тръгне след лъжливи духове и бесовски учения” (“Избрани вести”, т.2).

...

цитирай
100. анонимен - сем.Радушеви
21.04.2012 17:01
Предното пак е от мен ама забравих да се представя :)
Та цитатите в продалжение:

Плевелите отделени от житото
“Разделяне ще има в църквата. Две групи ще се оформят. Зърното и плевелите ще растат заедно до жътвата” (“Избрани вести”, т.2).
“Ситото ще се разклати. Славата ще бъде отделена навреме от зърното. Поради умножаването на нечестието, любовта на мнозинството ще охладнее. Това е времето, когато най-твърдото нещо ще е истината” (Писмо 46).
“Историята на Кореевия и Датановия бунт се повтаря и ще бъде повторена в края на времето. Кой ще застане на Господната страна? Кои ще бъдат заблудени и на свой ред ще станат измамници?” (Писмо 15, 1892 г.).
“Господ скоро ще дойде! Трябва да има пречистване, процес на пресяване във всяка църква, защото между нас има нечестивци, които не обичат истината и не почитат Бога” (“Ревю енд Херълд”, 19 март 1895 г.).
“Ние живеем във време на пресяване, време, когато всичко, което може да се пресее, ще бъде пресято! Бог не ще погледне благосклонно към онези, които познават истината, ако не бъдат послушни на Неговите заповеди в слово и дело” (“Свидетелства”, т.6).

цитирай
101. анонимен - сем.Радушеви
21.04.2012 17:19
Неосветените служители ще бъдат пресети
“Големият спорен въпрос, който скоро ще бъде разгледан (налагането на Неделния закон), ще отсее онези, които Бог не е одобрил, като при Него ще останат чисти, истинни и осветени служители, готови да приемат късния дъжд”

Повърхностните християни ще се отрекат от вярата
“Работата, която църквата е пропуснала да извърши във времето на мир и благоденствие, ще трябва да извърши във времето на ужасна криза под натиска на най-силни обезсърчения и неприятни обстоятелтва. Предупреждението, премълчано от световния конформизъм, трябва да бъде провъзгласено под най-жестока опозиция от страна на врага на вярата. В това време групата от повърхностни и консервативни вярващи, чието влияние постоянно е забавяло развитието на делото, ще напусне църквата”
“Тези, които са имали привилегия и възможност да разберат истината и въпреки това продължават да работят против приключването на Божието дело, ще бъдат отсети, защото Бог не приема служене от личност, чиито интереси са раздвоени”
“При засилването на изпитанията в нашите редици ще бъдат наблюдавани две групи. Някои, които сега са готови да издигнат оръжия за бран, във времето на истинските трудности ще покажат, че не стоят на здрава основа ­ те ще отстъпят пред изкушението. Тези, които са притежавали голяма светлина и скъпоценни привилегии, но не са ги развили, ще ни напуснат под един или друг претекст”

Божията вярност ще се разкрие
“Бог има верни служители, които по време на преследването и изпитанията ще застанат пред лицата на човеците. Има скъпоценни души, сега скрити, които не са пре-клонили глава пред Ваал. Те не са имали светлината, която пряко е осветявала твоя път. Може да е под груб и непривлекателен външен вид, но чистият блясък на истинския Христов характер ще бъде изявен. През деня гледаме към небето, но не виждаме звезди. Те са там, поставени на небесния свод, но човешкото око не може да ги различи. През нощта обаче виждаме техния истински блясък.”
цитирай
102. анонимен - сем.Радушеви
21.04.2012 17:40
“Всеки път, когато започва гонение, Божиите служители вземат решение или в полза на Христос, или против Него.

Да оставим настрана всички борби и несъгласия
“Когато работниците имат обитавани от Христос души, когато бъде унищожен всеки егоизъм, липсва съперничество, борба за господство и е налице хармония, тогава благодатния дъжд от Светия Дух ще бъде излят върху тях убедително, защото Божиите обещания никога не ще пропаднат нито с една точка или йота. Но когато делото на други не е одобрено и работниците показват своето собствено превъзходство, те доказват, че делото им не носи белезите, които трябва да притежава. Бог не може да ги благослови” (“Избрани вести”, т.1).
“Ако във великия Господен ден застанем до Христос, като наше убежище, наша висока кула, трябва да отстраним всяка завист, всяка борба за Господство. Трябва да изкореним напълно тези несвети чувства така, че да не покълнат повторно в живота. Трябва да застанем изцяло на страната на Господа” (“Този ден с Бога”).
“Нека християните оставят всички несъгласия и се предадат на Бога, за спасяване на изгубеното. Нека молят с вя¬ра за обещаните благословения и ще ги получат” (“Свидетелства”, т.8).
Обичайте се един друг
“Християнството е изявяване на най-добрите чувства един към друг...
Христос трябва да е обект на върховна любов от страна на съществата, които е създал. Той желае и човекът да изпитва свято отношение към своя съчовек. Всека спасена душа ще бъде спасена посредством любов, която извира от Бога! Истинско обръщане е промяната ­ от егоизъм в свято чувство към Бога и един към друг” (“Избрани вести”, т.1).
“Качествата, които Бог цени най-много са милосърдие и чистота. Те трябва да бъдат проявени от всеки християнин” (“Свидетелства”, т.5).
“Най-силният аргумент в полза на Евангелието е проявяващият любов и любвеобилност християнин” (“Служители на здравето”).
цитирай
103. анонимен - сем.Радушеви
21.04.2012 17:51
Необходимо е пълно предаване

“Бог не ще приеме нищо по-малко от пълно предаване! Обърнатите наполовина грешни християни никога не ще влязат на небето. Там те не биха намерили щастие, защото не познават високите и свети принципи, ръководещи членовете на небесното семейство. Истинския християнин държи отворени прозорците на душата си отворени към небето. Той живее в общение с Христос.Желанията му са съобразени с тези, на Христос. Най-големият му копнеж е да става все повече и повече подобен на Христос” (“Ревю енд Херълд”, 16 май 1907 г.).
цитирай
104. анонимен - по повод коментар 103
21.04.2012 21:32
какво значи ''пълно предаване'' или ''Истинския християнин държи отворени прозорците на душата си отворени към небето'' Св.Ап.Павел е бил пратен да проповядва /1.Кор.1:17/ и то не с мъдри думи - ''но в църквата предпочитам да кажа 5-думи разбрани ,за да поуча и другите,отколкото хиляди на език непознат''/1.Кор.14:19/
цитирай
105. анонимен - сем.Радушеви
22.04.2012 16:25
18 И като ми говореше, аз паднах в несвяст с лицето си на земята; но той се допря до мене и ме изправи.
19 И рече: Ето, аз ще те науча що има да се случи в последните гневни времена; защото видението се отнася до определеното последно време.
20 Двата рога на овена, които си видял, са царете на Мидия и на Персия.
21 Буйният козел е гръцкият цар; и големият рог между очите му е първият цар.
22 А гдето се строшил той и излезли четири вместо него, значи, че четири царе ще се издигнат от тоя народ, но не със сила като неговата.
23 И в послешните времена на царуването им, когато беззаконниците стигнат до върха на беззаконието си, ще се издигне цар с жестоко лице и вещ в лукавщини.
24 И силата му ще бъде голяма, но не като силата на другия; и ще погубва чудесно, ще успява и върши по волята си, и ще поквари силните и светите люде.
25 Чрез коварството си ще направи да успява измамата в ръката му, ще се надигне в сърцето си, и ще погуби мнозина в спокойствието им; ще въстане и против Началника на началниците; но ще бъде смазан, не с ръка.
26 А казаното видение за денонощията е вярно; все пак, обаче, запечатай видението, защото се отнася до далечни дни.
27 Тогава аз Даниил примрях, и боледувах няколко дни; после станах и вършех царските работи. А чудех се за видението, защото никой не го разбираше.
цитирай
106. анонимен - сем.Радушеви
22.04.2012 20:05
Хубави въпроси си ми задал приятелю 104. Отговори ми кой е малкият рог в данаил 7 и 8 глави и като ги прочетеш ми отговори на въпроса и после ще си говориме за другите неща...


9 И из единия от тях излезе един малък рог, който порасна твърде много към юг, към изток и към славната земя.
10 Той се възвеличи дори до небесната войска, и хвърли на земята част от множеството и от звездите и ги стъпка.
11 Да! Възвеличи се дори до началника на множеството, и отне от него всегдашната жертва; и мястото на светилището му се съсипа.
12 И множеството биде предадено нему заедно с всегдашната жертва, поради престъплението им; и той тръшна на земята истината, стори по волята си, и успя.
13 Тогава чух един свет да говори; и друг свет рече на този, който говореше: До кога се простира видението за всегдашната жертва, и за престъплението, което докара запустение, когато светилището и множеството ще бъдат потъпквани?
14 И каза ми: До две хиляди и триста денонощия; тогава светилището ще се очисти.
15 И когато аз, аз Даниил, видях видението, поисках да го разбера. И, ето, застана пред мене нещо като човешки образ;
16 и чух човешки глас, който извика изсред бреговете на Улай и рече: Гаврииле, направи тоя човек да разбере видението.
17 И така, той се приближи гдето стоях; и когато дойде аз се уплаших и паднах на лицето си; а той ми рече: Разбери, сине човешки; защото видението се отнася до последните времена.

Тези стихове са също от 8 глава. Бях ги пратил но не ми е излязъл първият коментар, ще ти пратя и от 7 глава. стихове
цитирай
107. анонимен - сем.Радушеви
22.04.2012 20:09
данаил 7 гл

19 Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, -
20 и за десетте рога, които бяха на главата му, и за другия рог, който излезе, и пред който паднаха три, то ест, за оня рог, който имаше очи и уста, които говореха надменно, и който наглед бе по-як от другарите си.
21 Гледах същия рог като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях,
22 докато дойде Старият по дни, и се извърши съд за светиите на Всевишния, и настана времето, когато светиите завладяха царството.
23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши.
24 А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе.
25 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време.
26 Но когато съдилището ще заседава, ще му отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край.
27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.
28 Тук е краят на това нещо. Колкото за мене, Даниила, размишленията ми ме смущават много, и изгледът на лицето ми се измени; но запазих това нещо в сърцето си.
цитирай
108. анонимен - до сем.Радушеви и всички
23.04.2012 15:07
Господ е казал че само Отец знае деня и часа ,и не това е важното защото всеки човек ще отговаря за себе си за времето в което е живял 1-2-...21 век.
Основата е казаното от Господ Исус Христос и записаното в Новия Завет и в Старият е опасно за начинаещи и неукрепнали във вярата.Щом четете това значи може да си прочетете сами Новия Завет http://bg-patriarshia.bg/index.php?file=bible_new_testament.xml и по-добре в книжен вариант четете.
Ако ме питате за нещо от Новия Завет и го знам да ви отговоря и мисля че на много малко хора е дадено да проповядват и който иска да проповядва трябва да прочете какво казва Св.Ап.Павел до 1.Коринтяните гл.2 ''И аз, братя, като дойдох при вас, дойдох да ви явя Божието свидетелство не с превъзходно слово или мъдрост;....................И словото ми, и проповедта ми бяха не в убедителни думи на човешка мъдрост, а в проява на дух и сила,
5. та вярата ваша да се утвьрдява не на човешка мъдрост, а на силата Божия.''

И затова в коментар 104 питам - какво значи ''пълно предаване'' или ''Истинския християнин държи отворени прозорците на душата си отворени към небето'' Св.Ап.Павел е бил пратен от Господ да проповядва /1.Кор.1:17/ и то не с мъдри думи - ''но в църквата предпочитам да кажа 5-думи разбрани ,за да поуча и другите,отколкото хиляди на език непознат''/1.Кор.14:19/

Неможе безразборно да се слагат или вадят текстове от Библията/Новия Завет/ и при четене на словото Божие небива да се правят едни или други заключения от отделни изрази ,откъснати от текста и нямащи връзка с предидущите и следващи мисли.Всяко изречение трябва да се тълкува в контекста на речта и във връзка с общото съдържание на словото Божие и Христовото учение като цяло.
1. Да говоря всички езици човешки и дори ангелски, щом любов нямам, ще бъда мед, що звънти, или кимвал, що звека.
2. Да имам пророчески дар и да зная всички тайни, да имам пълно знание за всички неща и такава силна вяра, че да мога и планини да преместям, - щом любов нямам, нищо не съм..../1.Кор.13:1/
цитирай
109. анонимен - Някога Андрей Тарковски, един от ...
23.04.2012 15:07
Някога Андрей Тарковски, един от най-великите режисьори...

И как реши, че е един от най-великите режисьори? По твоя критерий ли? Или колко филми за исус е направил? Разбиташ от кино колкото и от всичко друго за което пишеш:))) То според съботяните Fireproof и Courageous са едни от най-хубавите филми:))))))))))) Ма като не разбираш не пиши простотии, както писа за 25-тия кадър (това е направо убийствено невежество), защото си смешна, не направо жалка! :(((((((
цитирай
110. анонимен - и аз ще сам анонимен като всички
23.04.2012 18:09
По повод 109 коментар...много остър и неприличен, с заядливи думи. Ти като си много веж, осветли ни нас невежите...Напиши или даи някаква информация да се получим ,но ако нямаш не дей да критикуваш този или онзи...
цитирай
111. анонимен - сем.Радушеви
23.04.2012 18:36

какво ми има на изказването анонимен 108...ама вие наистина само знаете да се дразните и нищо полезно и поучително.

еми ясно е написано : пълно предаване> а не 50/50 както Христос е казал в: Матей 6:24 или в Лука 16:13

13 Никой служител не може да служи на двама господари; защото или ще намрази единия и другия ще обикне, или ще се привърже към единия а другия ще презира. Не можете да служите на Бога и на мамона.

и това ли е неясно... или си с Христос или си против Него среден път няма. И така. Ако си хладък пак не е ПЪЛНО ПРЕДАВАНЕ.
откровение 3:16
15 Зная делата ти, че не си студен нито топъл. Дано да беше ти студен, или топъл.
16 Така, понеже си хладък, нито топъл, нито студен, ще те повърна из устата Си.

А за интересните прозорци това е МЕТАФОРА. И то е обяснено в коментара ми който пак казвам не е мои ами от една книга, но го подкрепям напълно и съм съгласен с него...

(Той живее в общение с Христос.Желанията му са съобразени с тези, на Христос. Най-големият му копнеж е да става все повече и повече подобен на Христос”)


Сега следващият ти въпрос може би ще е :какво е да ставаш подобен на Христос...???

Аз не критикувам ако ти изглежда така. Не! Мене ме боли от това че някой могат като изповядващи вярата в Исус да си позволяват такива остри нападки...без основание...
А за тези които са изван Христовата вяра и не желаят да се качат на Ноевият ковчек, ги съветвам да се качат докато вратата на благодатта и Божията милост е все още отворена. Защото Христос скоро ще каже Свърши се и край...
цитирай
112. анонимен - сем.Радушеви
23.04.2012 18:39
В дните на Ной философите заявиха, че е невъзможно светът да бъде
унищожен с вода.
Когато велики и мъдри мъже доказваха за свое удовлетворение, че е
невъзможно светът да бъде унищожен с вода, когато страховете на
народа бяха успокоени и всички гледаха на Ноевото пророчество като
на заблуда, а на Ной като на фанатик, тогава дойде времето на Бога.
“...всичките извори на голямата бездна се разпукнаха и небесните
отвори се разкриха” (Бит. 7:11) и подигравачите бяха пометени от
водите на потопа. С всичката си горделива философия хората твърде
късно узнаха, че мъдростта им е глупост и че Законодателят е по-
велик от законите на природата и че на Всемогъщия не Му липсват
средства да изпълни намеренията Си. “И както стана в Ноевите
дни, така ще бъде и в дните на Човешкия Син” (Лука 17:26). “А
Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине
с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят и земята, и
каквото се е вършило по нея ще изчезнат” (2 Петрово 3:10). Когато
разсъжденията на философията прогонват страха от Божиите съдби;
когато религиозните учители сочат напред към една ера от дълги
векове на мир и благополучие и светът, погълнат в непрекъснатото
хоро на своя бизнес и удоволствия, сади и гради, празнува и се весели,
отхвърляйки Божиите предупреждения и подигравайки се с Неговите
вестители, “тогава ще ги постигне внезапно погубление... и никак
няма да избегнат” (1 Сол. 5:3).
Само осем души от онова многобройно население на земята преди
потопа повярваха и послушаха Божието слово, изговорено чрез Ной.
(патриарси и пророци)
цитирай
113. анонимен - сем.Радушеви
23.04.2012 18:41
Така ще бъде и сега. Преди Законодателят да дойде и да накаже
непокорните, престъпниците ще бъдат предупредени да се покаят и да
се върнат към верноподаничество спрямо Него. Но за повечето хора
тези предупреждения ще бъдат напразни. Апостол Петър казва: “...в
последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките
си ще ходят по своите страсти и ще казват: “Где е обещаното
Му пришествие? Защото откак са се поминали бащите ни
всичко си стои така, както от началото на създанието” (2
Петрово 3:3, 4). Не чуваме ли същите думи повторени не само от
открито невярващите, но и от мнозина, които говорят от амвоните
в нашата страна? “Няма причина за тревога - викат те. - Преди да
дойде Христос, целият свят ще бъде обърнат и правдата ще царува
хиляда години. Мир, мир! Всичко продължава, както е от началото.
Нека никой не се тревожи от вълнуващата вест на паникьорите.” Но
учението за хилядогодишнината не хармонира с ученията на Христос
и апостолите Му. Исус попита ясно: “Обаче, когато Човешкият
Син дойде, ще намери ли вяра на земята?” (Лука 18:8). И както
вече разбрахме, Той заявява, че състоянието на света ще бъде както
в дните на Ной. Павел ни предупреждава, че с приближаването
на края ще видим как нечестието се умножава: “А духът изрично
казва, че в последните времена някои ще отстъпят от вярата
и ще слушат измамителни духове и бесовски учения” (1 Тимотей
4:1). Апостолът казва, че “в последните дни ще настанат усилни
времена” (2 Тимотей 3:1). И дава удивителен списък на греховете,
които ще вършат имащите само вид на благочестие. (патриарси и пророци)
цитирай
114. estirbg - До анонимен №109,
23.04.2012 23:06
фактът, че не оценяваш творческия гений на Андрей Тарковски, означава че никога не си разбрал нищо от творбите му...за съжаление, и духът ти никога не се е извисил до героите му...
Всеки, за когото филмите са много повече от обикновено зрелище или развлечение, може би си спомня с носталгия за неговите гениални творби. Не знам дали щеше да бъде по-различно, ако не си бе отишъл толкова рано и имаше възможност да снима и днес подобно на Жан-Люк Годар, Марлен Хуциев, Анджей Вайда, Ален Рене и други големи майстори, вече преминали 80-годишната граница.
Тарковски си отиде на 54 години, успявайки да заснеме едва 7 филма. Но името му заема видно място в пантеона на седмото изкуство, наред с тези на Бергман, Антониони, Фелини, Бунюел, Куросава... А какво би било, ако бе осъществил поне половината от онова, за което мечтаеше?... Неговата удивителна работоспособност би му позволила да прави по два филма годишно, а не по един на три години. За съжаление, повечето от проектите му са отхвърлени от държавната кинематография (Госкино) на бившия Съветски съюз. Искал е да екранизира „Престъпление и наказание“, „Идиот“ и „Бесове“ на Достоевски, „Обломов“ на Гончаров, „Хамлет“ на Шекспир. Мечтаел да пренесе на екрана „Майстора и Маргарита“ на Булгаков. Години наред обмисля идеята за филми, посветени на протопоп Авакум и свети Антоний. Но така и не успява да осъществи тези грандиозни замисли.
Най-интересното е, че в неговите предложения до Госкино няма нищо дисидентско, нищо антисъветско. Дори и след като се озовава на Запад като невъзвращенец, той вътрешно продължава да е дълбоко руски по дух творец. Съветската социалистическа система обаче никога не го възприема като свой. Чиновниците в сферата на културата през онези години (70-те и 80-те) не са можели (или не са искали!) проникнат в дълбочината и многозначността на неговите филми и просто с кожата си са усещали, че в тях са закодирани някакви „вредни“ послания.
В действителност „вредното“ в кинематографичното творчество на Тарковски от тяхна гледна точка се корени в стремежа му да възроди низвергнатите от социалистическата държава вечни, християнски ценности. „Културата не може да съществува без религия. Културата сублимира в религията, а религията — в култура“, — смятал Тарковски, който е не само изключителен кинорежисьор, но и изключително дълбок религиозен мислител, умеещ като никого другиго да „проповядва“ чрез своите високохудожествени филми. Разбира се, че на такъв като него, няма как да му е било лесно в условията на една атеистична държава, като бившия Съветски съюз! Но едва ли би му било по-лесно и днес – в условията на повсеместна бездуховност - не само в родната му Русия.
Само който е гледал филмите му, ще се удивите на прозорливостта на този човек, който още през 70-те години на миналия век предусеща надвисналите катастрофи над неговата страна. Но не скорошния разпад на системата и властта са го тревожели, а разпадът на човека. „Духът и плътта, чувството и разумът никога вече няма да могат да се съединят. Твърде късно е. Увредени сме от страшната болест, наречена бездуховност, която, уви, е смъртоносна. Човечеството прави всичко, за да се самоунищожи“, - пише той в своя дневник. Опитва се да предупреждава за това чрез изкуството си, да бие камбаната за надвисналата опасност и по тази причина всеки следващ негов филм е по-песимистичен от предходния.
Тарковски не е можел, а и не се е опитвал, да се приспособява и да играе по правилата. Той се стремял да живее свободно в условията на една стопроцентово тоталитарна държава. А това никому не се прощавало. Ето защо неговите заявки и сценарии са категорично отхвърляни, а със заснетите филми цензурата се отнасяла убийствено жестоко. Тарковски си изработил свой метод за борба с този натиск: изхитрявал се с изискваните от него поправки дори да подобрява своите филми. И мъжествено да извоюва допускането им до екрана.
„Иваново детство“, „Андрей Рубльов“, „Огледалото“, „Соларис“, „Сталкер“ предизвикват фурор по международните фестивали, а в родината си техният създател е едва ли не аутсайдер. Системата бавно и методично го изтласква извън пределите си, така както преди него прогонва Солженицин, Ростропович, Бродски др.
Но великият режисьор не се чувства щастлив нито в Италия, където снима „Носталгия“, нито в Швеция, където създава „Жертвоприношение“. Той е истински руски творец и по тази причина преживява мъчително тежко принудителната откъснатост от родната почва. Едва ли е случайно, че в последните му филми все по-отчетливо зазвучава мотивът на саможертвата.
Преждевременната смърт на Тарковски е именно такава изкупителна жертва. Той изгаря като свещ (ако сте гледали филма му „Носталгия“), но с филмите си осветява пътя на поколенията след него, готови да служат на изкуството честно, стоически, безкомпромисно!
В дневника си, наречен от самия него „Мартиролог“ и издаден от сестра му през 2008 г., той пише: „Никога не съм желал да ми се прекланят (бих се срамувал да изпадна в ролята на идол). Винаги съм мечтал за това – да бъда нужен“....
Може би и затова го чувствам толкова близък ...защото съм имала неговата мечта - да бъда потребна и полезна някому.


п.п.Моля да ми дадеш линка към постинга, в който съм писала "простотии" за въпросния кадър, защото аз не откривам такава информация.
Нека ти напомня една деликатна истина, която подритваш с изразения от теб коментар - не забравяй, че гордост, лош характр и липса на позитивни чувства са трите корена на лошите обноски...а ти точно това демонстрираш. Съжалявам, че трябва да ти го кажа публично, който и да си, защото за мен може да си анонимен, но не и за Всевиждащия Бог!
цитирай
115. анонимен - до сем.Радушеви от анонимен 108
23.04.2012 23:08
това от коментар 111 ''А за интересните прозорци това е МЕТАФОРА. И то е обяснено в коментара ми който пак казвам не е мои ами от една книга, но го подкрепям напълно и съм съгласен с него...'' С много уважение и почит се опитвам да ви кажа че има само една книга и Библия е гръцка дума в превод на български е книги.Основата е казаното от Господ Исус Христос и записаното в Новия Завет и трябва много строга да се предържаме към Новия Завет и да се молим Господ да ни научи и наставлява.
''8 Но вие недейте се нарича учители, защото Един е вашият Учител-Христос, а вие всички сте братя.
9 И никого на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец,Който е на небесата.
10 Недейте се нарича нито наставници, защото Един е вашият Наставник- Христос.''/Мат.23:8/

Основата е Христовото слово което е Божие и всичко записано в Новия Завет.

''Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори...''/Мат.7:7/
цитирай
116. анонимен - до 110 научи се да пишеш грамотно за да не те обиждам :)))))
25.04.2012 02:38
до естир
Абсолютно си анонимна и преди съм ти го писал! Ако благоволиш да си напишеш името аз ще се логна и ще ми видиш истинското име и фамилия. Ако разбираше от кино нямаше да си съботянка (и въобще християнка). Та точно твойте пастори плюят тези имена които ти посочи. Изобщо писанията ти са нещо несъвместими с киното. Писах ти за 25-тия кадър преди и ти ми изтри поста както винаги. Съботяните са като мъртвите - за тях или добро или нищо!!! Цензура яка.
А това ,че се опитваш да разтягаш локуми и да даваш мнения за извисения ми дух, да обрисуваш и превъзнасяш някой, който не си виждала, познавала или общувала си е направо лудост. И да ти разбия илюзиите - няма такова животно като кино изкуство - казва се шоубизнес, а не шоуарт. И най-ефтиния филм струва толкова пари, колкото не си виждала или ще видиш (вервам твойте пастори виждат и повече). Всички режисьори са пионки в ръцете на продуцентите, инвеститорите и студиата по целия свят. Без изключение! Имаш ли идея колко творческа свобода има който и да е режисьор? Сигурен съм, че и идея си нямаш. А да повдигна въпроса - дреме ли му на някой режисьор за алчната ви сектица? Или изобщо за религия? Или как му интерпретирате и изопачавате според вярата си филмите му.
Та така - в Европа телевизията се записва в Пал формат, който е зависим от тока - 50 херца. В Америка ТВ системата е ЕНТИЕССИ и е зависима от тяхния ток, който е 60 херца. През аналоговата ера в Европа сигнала се е записвал 25 кадъра в секунда, но удвоени т.е. 50 полу кадъра интерлейс. В Америка са 60. В момента пал сигнала се записва 25 кадъра прогресивно хай дефинишън. Т.Е. в Европа (поне развитите държави) снимат всички филми в 25p 1080, а ТВ предаванията 25p или 50i 1080. Та трябва да си идиот да вярваш, че някой ти пуска 25-ти кадър, за да ти промива мозъка (то на някои са им промити мозъците като свински черва, но от друго). Особено в Аметика, където сигнал с 25 кадъра е невъзможно да се излъчи. Та това троето е меко казано параноя.
цитирай
117. анонимен - та да продължа...
25.04.2012 03:40
Та питам те - ще си напишеш ли името?
A като адвентиска не ти ли се струва, че има много кръв и насилие във филмите на Куросава? А кой ти е любимия филм на Годард? А любим герой? Щото на мен ми е любим Bande à part. И какви какви извисени, морални и адвентни характери се срещат във филмите му и сигурно затова Ана Карина ми е любима героиня? А секса и безразборните връзки?
Значи си падаш по криминални характери а? И пак да те светна специално за Годард. Филмите са му уникални поради ред други причини, които ти никога няма да проумееш, щото пак ти пиша - нямаш си и хал хабер от филми. Пречупваш ги през собствената си фанатизирана адвентно незнам-каква-си-там призма. Ама не виждаш конфликта с писанията и убежденията си т.е. Аз питам - как се връзва християнство с френската "Нова вълна" режисьори, Куросава и другите които си изредила? Кое според теб е критерия за "един от най-великите режисьори". Дай пример какво гениално е направил - въвел е нов похват в синематографията или какво? Примери ако може примери с линкове(но не към адвентни сайтове), не расъждения тип християнин. Локуми такива съм се наслушал много. Един пример - така наречените 'Jump cuts' са измислени от един от твойте "любими режисьори" по-горе. Е това е революционно т.е. никой не го е използвал преди. Дали ще го разбереш? А дано, ама надали!
Ти харесваш ли Fireproof? И неговият ли режисьор е един от най-великите?
И що не спреш да забъркваш главите на хорицата с дезинформация?
Майтапа настрана ама поста за кока колата е убиец. Ама най-любим ми е за земетресенията в Япония.
цитирай
118. анонимен - до 112
25.04.2012 03:48
Брей брадчет, не знаех, че е имало философи по времето на Ной!!!!!! А псохолози имало ли е?
цитирай
119. estirbg - До развихрилия се в нощната доба анонимен
25.04.2012 05:25
В ранната утрин оставям с усмивка твоите саркастични и злобни коментари - БЕЗ КОМЕНТАР....:))))
РАЗМИСЛИ ЗАЩО!
цитирай
120. анонимен - До 119
25.04.2012 10:13
А не допускаш ли, че може би живея в други геогравски ширини? Не съм луд да стоя посред нощ, сега виждам 3.40 БГ време, за да ти отговарям:)))))))
Само да попитам ще си напишеш ли името за да изплуваме и двамата от АНОМИНМОСТТА- съвсем сериозен съм!!! Аз като се логвах, пак го повтарям, ти ми триеше постовете дори без да съм те обидил лично!!!! Защо? Неудобен ли съм?
цитирай
121. анонимен - от православния Петър
26.04.2012 22:39
Ех Естир ! Като чета твоя коментар (114-ти) се чудя как може, разбирайки толкова много неща в киното, да не си разбрала православието? Та нали същият този руски дух е толкова силен, защото е православен! Как не разбираш, че половината творчество на Достоевски е унищожителна критика точно на западния дух, който е в основата и на адвентната деноминация? Не искам да те ядосвам и да предизвиквам твой отговор от 3-4000 символа в цитати.
Нека кажа за злободневното. Ако не си се информирала за новия закон "за" детето, информирай се или поне подпиши петицията, защото нещата се очертава да станат страшни. - www.nmr.bg Приканвам хората да протестират в събота 28.04 в 12:00 пред НДК !
цитирай
122. estirbg - Приятелю, Петре,
27.04.2012 06:05
Бързам за работа. Отговорът ми - по-късно...
цитирай
123. estirbg - Петре, ти казваш:"половината творчество на Достоевски е унищожителна критика точно на западния дух, който е в основата и на адвентната деноминация?"
28.04.2012 11:22
Не ми е известно Достоевски да е изразявал в писанията си подобен род мисли. Друг въпрос е, че всеки може да тълкува и интерпретира идеите и внушенията му по начин, който на него му е изгоден и удовлетворява тъждествата му.
За мен лично Достоевски е много противоречива личност. Основните психологически моменти в произведенията му в повечето случаи са непонятни като маниер на внушение и по-скоро биха се обяснили със силните пристъпи на епилепсия, за които Библейското слово дава точна диагноза - сам Исус е гонил причинителите на страданията на нещастните гостоприемници.
Дори "Престъпление и наказание", една от мечтите на Тарковски за екранизация е твърде опасно тресавище от сложни емоционални преживявания, терзания, самоунищожение и възраждане. Самият Достоевски е имал като първоналачната цел да обори най-дълбоките аргументи срещу християнската вяра, в частност, като се противопостави на модерния по онова време в Европа „рационален егоизъм“. Чрез душевните терзания на главния си герой Разколников, с изкупителната сила на страданието му, руският писател внушава, че само чрез Христовата вяра се постига истинска духовна свобода. Може би тази пречистваща идея Тарковски е искал да постави на вниманието на зрителите,но отредения му кратък земен път не му позволи да достигне осъществяването на замисъла си...
И още една забележка, приятелю: Моля те, не афиширай православието като единствен носител и съхранител на духовността на човечеството. Да, имало е моменти, когато е било факлоносец на духовни истини и съхранител на християнския дух, но днес, когато има вече толкова знания и нова светлина върху същността на Божието слово, пророчествата и изискванията за последното време, трудно бихме приели спасителната мисия на православната църква. Тя, както и преобладаващите религии в днешно време няма чистия и свят характер, отличаващ християнската вяра в дните на Христос и апостолите. Поради духа на компромис с греха, поради това, че на великите истини от Божието слово се гледа така безразлично, и затова, че в църквата съществува толкова малко истинско благочестие, християнството е толкова популярно в света днес. Но истинската Божия църква не е била никога сред популярните, както в първите векове на своето съществуване, така и днес. Достатъчно е да се появи едно съживяване на вярата и силата на първата църква и духът на преследването ще се възобнови, което е и предречено в Словото....
Приятелю, нека да спрем с коментарите дотук, за да имам време да помисля върху нова тема.
цитирай
124. анонимен - сем.Радушеви
29.04.2012 13:23
Поздрави на всички.

Искам да повдигна пак (106) един въпрос за размисъл и разглеждане, защото според Библията е много важно да го разгледаме. За да можем да разберем някой неща относно темата за Малкият рог от книгата Данаил 7 и 8 глави. За себе си съм слушал теми и коментари и съм убеден кой е, но в един от коментарите го бях задал (106) на тези който не го знаят и не съм получил отговор. А защо е важно...защото в Библията ни се казва, че той щял да убива и мъчи светиите на Бога или друго казано децата на Бога и щял да успява. Кой е малкият рог? Кои са тези 10 белега или характеристики, които ангела посочи за малкият рог.

1. Малкият рог се появява между 10 те рога
2. Появява се след 10 те по време.
3. Той е много по различен от другите с това че има човешки очи и уста.
4. Той е малък, но по як от другите.
5. Три от роговете се изкореняват от напора на неговата сила.
6. Малкият рог говори горделиво и се държи надменно.
7. Той говори думи против Всевишния.
8. Воюва със светиите на Всевишния и печели победи на тях.
9. Замисля да промени времена и закони.
10. Ще извърши всичко в период от време и времена и половина време.
цитирай
125. estirbg - сем.Радушеви,
29.04.2012 21:57
регистрирайте се в blog.bg - не е трудно. Искам нещо да ви изпратя на "лични съобщения" - има такава опция и е много удобна за размяна на мисли и информация!
Оставете ми съобщение, когато сте готови с регистрацията.
Поздрави от мен!
цитирай
126. анонимен - до estirbg и всички
01.05.2012 15:03
Скоро чух един професор по психология да казва че в учебника по психология хомосексуалноста е описана като битова психопатия и има много видове психопатии http://www.youtube.com/watch?v=TWrqR_-04Uw хора които нямат състрадание към неволите и болките на другите т.е. нямат съвест.Във Библията за това има други имена - сребрелюбието е идолопоклоничество и някъде четох изявление на американски учени
за ''хомо'' че в мозъка ставали такива промени все едно е минал ток 25.000 волта т.е. ги е ударила светкавица.
Хомосексуалноста е болестно състояние и може да се лекува.
"Ако един християнин, мирянин или ръкоположено духовно лице говори и преподава срещу хомосексуалността, абортите, прелюбодейство или всякакви други доктринални въпроси, федералното правителство може да реши да се произнесе срещу него и окачестви действията му като престъпление от омраза.'' - това не е от омраза а от любов да не грешим както майката и бащата казват на детето си да не пипа това или онова за да го предпазят от лоши неща и дори смърт и защото -
Св.Ап.Павел го казва прекрасно ''Не се лъжете........''/1.Кор.6:9-11/
Думите ''малакийци и мъжеложници'' нямат точен превод но по-важното е че Св.Ап.Павел казва ''И такива бяха някои от вас; но вие измихте себе си от такива неща...'' - с покаяние /Мат.9:13/
Немога да кажа с 100% сигурност но хомосексуални може да се покаят и лекуват и да започнат нов живот,а осиновяването на деца е 'ъ'бсурд.
Има примери в ''Житията на светиите'' 1-април Мария-Египетска е била проститутка но се обърнала.
Често да си кажа се ядосвам когато слушам че гей-двойки осиновяват деца вместо да се търси причината довела до това заболяване.Гледах при Карбовски един затворник ''Момата'' който разказваше как като дете е бил изнасилван от вуйчото и от тогава го смята това за правилно. Има нещо в детството и възпитанието което може би провокира хомосексуалноста но при всички случаи човек не се ражда такъв.
Содом и Гомора са били наказани и за да не научат околните народи на мерзост.
цитирай
127. анонимен - Продължавам коментар 126
01.05.2012 15:14
Както вече писах има много психопатии и тези тук http://www.youtube.com/watch?v=TWrqR_-04Uw са само единия вид но при всички е болестно състояние и трябва да им се помогне на тези хора с много търпение.
цитирай
128. анонимен - сем.Радушеви
02.05.2012 23:12
Прави сте за извратеноста ама...Скоро ми попаднаха някой стихове които дават отговор че като отхварлиха Бога и не искаха да Му служат станаха...: в Римляни 1:18 до 32 стихове. И съм далеч да ги съдя, не ме разбирайте погрешно и на мен ми е мъчно. Но ние като вярващи можем само да се молим и да им изявяваме истината за Бога и Библията.

18 Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.
19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.
20 Понеже от създанието на света {В изданието от 1938 г. "света" липсва.}* това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.
21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.
24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог и ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -
25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.
26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.
27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.
28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,
29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба;

продължава...
цитирай
129. анонимен - сем.Радушеви
02.05.2012 23:20
30 шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си,
31 безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви;
32 които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат.


А също има и предупреждения за вярващите. И пак ще напиша не критикувам коментара на никой. Та като продължим по нататък е следното пак в римляни 2 глава:

1 Затова и ти си без извинение, о човече, който и да си, когато съдиш другиго; защото в каквото съдиш другия, себе си осъждаш; понеже ти, който съдиш, вършиш същото,
2 А знаем, че Божията съдба против тия, които вършат такива работи, е според истината.
3 И ти, човече, който съдиш ония, които вършат такива работи, мислиш ли, че ще избегнеш съдбата на Бога, като вършиш и ти същото?
4 Или презираш Неговата богата благост, търпеливост и дълготърпение, без да знаеш, че Божията благост е назначена да те води към покаяние?
5 а с упорството си и непокаяното си сърце трупаш на себе си гняв за деня на гнева, когато ще се открие праведната съдба от Бога,
6 Който ще въздаде на всеки според делата му:
7 вечен живот на тия, които с постоянство в добри дела търсят слава, почест и безсмъртие;
8 а пък гняв и негодувание на ония, които са твърдоглави и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата;
9 скръб и неволя на всяка човешка душа, която прави зло, първо на юдеина, после и на гърка,
10 а слава и почест и мир на всеки, който прави добро, първо на юдеина, после и на гърка.
11 Понеже Бог не гледа на лице.


цитирай
130. анонимен - сем.Радушеви
02.05.2012 23:23
А също е страшно когато някой се наричат християни а пък вършат дори и по големи злини...

17 ... облягаш се на закон, хвалиш се с Бога,
18 знаеш Неговата воля, и разсъждаваш между различни мнения, понеже се учиш от закона;
19 ако при това си уверен в себе си, че си водител на слепите, светлина на тия, които са в тъмнина,
20 наставник на простите, учител на младенците, понеже имаш в закона олицетворение на знанието и на истината,
21 тогава ти, който учиш другиго, учиш ли себе си? Ти, който проповядваш да не крадат, крадеш ли?
22 Ти, който казваш да не прелюбодействуват, прелюбодействуваш ли? Ти който се гнусиш от идолите, светотатствуваш ли?
23 Ти, който се хвалиш със закона, опозоряваш ли Бога като престъпваш закона?
24 Питам това, защото според както е писано, поради вас се хули Божието име между езичниците.
цитирай
131. анонимен - сем.Радушеви
12.05.2012 14:47
Естир какво да направя за да виждам коментарите само виждам до 130...
Пиши ми на предният коментар може там да ги видя новите ....
цитирай
132. estirbg - сем. Радушеви, току що прочетох коментара ви - №131, -
30.05.2012 19:21
Коментарите в момента са 131, с последния ви. Не си спомням колко бяха, но е възможно някои да са изчезнали (на мен също не ми е ясно как се самоизтриват, но съм забеляза това странно явление и в други постинги - възможни са всякакви хакерски атаки, така че не мога да обвинявам модераторите!)
Няма други коментари, освен тези, които виждате - поне засега.
цитирай
133. анонимен - minio uishiba
31.05.2012 20:25
vervam ti mila nali nacsi vseti troica bil gayt iskat da s aobiavayt za bogova za tva ni hakat brambari te elektonika v telata d a znaiaT MISLITE M'NI KAK SE KAZVA NANOBOTI S TEI A LI SI ELO ILI S MAJA S E S MAJA SI BYBA MARA KVO IZBRA DAI S TATI I TI MAI SI FYRNADJISKA LUPATA I TI ISKACSDA UPRAVLIAVACS NALI ELKE ILI SI S MENA RADZDVOENA OK E BUBA MARa eza svetovnia elit ok mila lence obicam ta:LP.pravolsaven minio .
цитирай
134. анонимен - Петър Белоречки
17.06.2012 21:44
Много интересно...ами всичко това е в нарушение на Конституцията на САЩ- бащите на тази държава са изхождали от принципите на християнството и Библията. Това е очевидно при такива закони. Не е за учудване. САЩ са за АСТА и за всякакъв тотален контрол над всяко същество не само на тяхна територия а и по света...Дали ни чакат тежки библейски събития?
цитирай
135. estirbg - До Белоречки
17.06.2012 22:56
Приятелю, Библията не е оптимистична за последните времена (а те непосредствено предстоят!). Сам Исус ни е предупредил за "небивалата скръб" виж Матей 24:21
"защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има."
Гоненията, язвите, които ще се изсипят върху нас и Божиите проклятия - фантазията ни е бедна за ужасът, който ще ни връхлети...
Не искам да бъда лоша пророчица, само разказвам това, което пише и за което сме предупредени, вследствие на нашите грехове и незачитане повеленията на Създателя ни. Затова трябва да четем Библията и да чуем какво Той желае от нас, за да намерим обещаната защита от Него през тези тежки времена.
цитирай
136. bubulechka - ?
16.06.2014 11:30
Недоумявам! Християнството религия на омразата ли е?! Ако християнството проповядва негативизъм към всяка раса, религия, пол или сексуална ориентация и т.н. напълно заслужава да подлежи под ударите на закона.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883703
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031