Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2012 09:34 - НОВ DHS ДОКЛАД: ВСЕКИ, КОЙТО Е ПАТРИОТ, ОБИЧА БОГА И Е АНТИГЛОБАЛИСТ Е ПОТЕНЦИАЛЕН ТЕРОРИСТ!
Автор: estirbg Категория: Новини   
Прочетен: 15140 Коментари: 21 Гласове:
30

Последна промяна: 03.03.2012 13:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Преброих! В България има само около 600 патриота, християни и глобалисти!
Само толкова се поинтересуваха от тази важна и предупредителна статия!!!

              image


Да, това е истина! Ако сте пламенен патриот, ако сте срещу глобализацията на света, против една световна икономика и едно световно правителство, ако дълбоко обичате и държите на личната си свобода, ако вярвате в теориите на конспирацията (уви, истината се налага да търсим само в тях в повечето случаи) или сте вярващ и дълбоко привързан към Бога, то вие вече сте потенциален терорист в съответствие с чисто нов създаден отдел за вътрешна сигурност, обоснован с доклад, който току-що е приет и освободен през януари 2012. Докладът е озаглавен "
Горещи точки на тероризма и други престъпления в САЩ, от 1970 до 2008 г. " и е създаден от "Националния консорциум за изследване на тероризма и Отговорите за терористични цели" при Министерството на вътрешната сигурност на USA. Най-шокираща част от този доклад са обсъжданията за "идеологическата мотивация", даващи нова дефиниция за това що е потенциален тероризъм. Докладът безсрамно се опитва да уличи всеки американец, който горещо обича страната си и свободата си като 100% опасен враг. Някога дълбоко патриотичните американците са били считани за гръбнака на Америка, но днес те са уличени като потенциални терористи и престъпници!

Този позорен доклад е още един пример, за това как уродливо се е модифицирало определението за "тероризъм". Преди десетилетие, целият фокус на "войната срещу терора" е бил съсредоточен върху радикалните мюсюлмани, като беше внушавано, че американските военни сили се изпращат на другия край на земята, за да се справят с тях.

Всеки може сам да се убеди, че в този нов доклад не се споменава никъде за исляма. Вместо това, докладът идентифицира патриотите, теоретиците на конспирацията, християните, активистите против абортите, survivalists и тези, които са срещу глобализма като реална заплаха.

Центъра на същността на "войната срещу терора" е фундаментално изместен.

"Враг" сега е този, който обича свободата и този, който обича Америка.

Ето кои групи хора, според вярванията си и идеологията си, вече влизат в списъка на американските терористи чрез новия доклад за DHS....

- "Яростно националистически настроените (за разлика от универсалната и международна ориентация)"

- "Антиглобалистите"

- "Тези, които са подозрителни към централизирания федерален орган"

- "Благоговеещите за индивидуалната свобода"

- "Вярващите в теориите на конспирацията"

- "Убедените, че личния и / или националния "начин на живот " е под атака"

- "Вярата в необходимостта да бъдат подготвени за атака или чрез участие в  паравоенни подготовки и обучение (survivalism),"

- "Тези, които налагат строги религиозни принципи или закони на обществото (фундаменталисти)" – (Внимание, братя и сестри, тук попадаме ние!)

- "Тези, които вмъкват религията в политическата сфера"

- "Тези, които се опитват да политизират религията"

- "Тези, които подкрепят политически движения за автономия"

- "Анти-аборт активистите"

- "Анти-католически настроените"

- "Поддръжници на Анти-ядрена енергетика"

Всички по-горе цитати са директно копирани от доклада.

Убедена съм, че повече от вас ще припознаят себе си в посочените групи!

Налице са съгласувани усилия, с които се цели злонамерено и тенденционно демонизиране на определени групи от хора в тази страна. В миналото, тези, които са обичали Америка, тези, които са се прекланяли и вярвали в Бога, тези, които са ратували за свободата, са били примери за подражание, сега те се считат вече за особено опасни!

Будят изумление  фактите, упоменати в доклада, че тероризъмът в Съединените щати действително е намалявал през последните няколко десетилетия. На страница 13 от новия DHS доклад, е изобразена графика, която показва, че броят на "терористични атаки" в САЩ намалява постоянно от 1970 г. насам.

На стр. 18 от доклада , е посочено, че "крайно леви групи като радикална комунистите са отговорни за пет пъти повече терористични атаки в САЩ между 1970 и 2008 г. в сравнение с всички" крайно десни групи и религиозни групи, съчетани заедно.

Истината е, че огромното мнозинство от американците, които са патриотично настроени, дълбоко и искрено вярващите в Бога или тези, които вярват в теориите на конспирацията, искат само най-доброто за тази страна.

Но и друга част от истината е, че чрез официалните медии се манипулира съзнанието на обществото, като му се внушава мисълта, че съществува епидемия на "антиправителствени екстремисти".

Ето ви едно примерно заглавие, което ще запрати мислите ви в много погрешна посока:
ФБР:  Местните хора търсят още помощ при антиправителствени екстремисти "....

ФБР се затрупани с обаждания от представители на местната власт, с молба за помощ при справяне с антиправителствени екстремисти, предаде Ройтерс.

Така ФБР „мотивирано” разшири толкова много определението за "подозрителна дейност", че буквално всеки може да попадне в него.

image


  Според ФБР , неприкосновеността на личния живот в интернет сега се счита за съмнителна дейност. Ако сте на обществено място и се опитате да се опазите от нечие любопитно надничане в екрана на компютъра ви, вие определено вече сте подозрителен и според ФБР трябва да бъдете докладван незабавно на властите. Звучи много смешно, но всъщност е отчайващо трагикокомично! За съжаление, федералното правителство усилено работи за създаването на плътна система от шпиони, които да докладват едва ли не за всяко едно ваше кихване! В цяла Америка, Министерството на вътрешната сигурност обяви и работи неуморно за насърчаване на кампанията " Вижте нещо, кажете нещо ".

По-долу са дадени някои цитати от правителствен документ, озаглавен " Потенциални показатели за терористични дейности, свързани с Интернет кафе ". Бихте изпаднали в недоумение от невероятната креативна находчивост на създателите, определящи дефинициите за "подозрителна дейност" ....

„Тези, които се опитват да предпазят екрана си от гледна точка на другите "

Ако аз правя някое онлайн банкиране или пиша мейл на приятел, аз не бих искала някой да наднича в моя екран. И всички го намираме за съвсем нормално. Да, но вече не е така! Заподозрян ще бъдете, щом държите на личната си неприкосновеност!

"Когато се плаща в брой или кредитна карта (и) от друго име (на)"

 Изглежда, че от сега нататък при използването на пари в Америка, ще се квалифицирате като потенциален терорист. Звучи много странно, нали?

"При подозрително нервно поведение "

Някои хора са просто с такова естество – нервно. Ако ме разлюлее шефката с неоснователни обвинения в работата едва ли бих изглеждала спокойна. Така дефиниран този индикатор може да се прилага за всеки от нас. И бихме се озовали в групата на заподозрените...

"Когато се наблюдава смяна на СИМ-карти, мобилен телефон или използването на множество мобилни телефони"

Ако батерията на вашия мобилен телефон е изтощена и трябва да използвате мобилния телефон на жена си, значи ли че сте потенциален терорист? Явно вече, да!

"При пътуване, когато изминавате нелогично дълго разстояние при използване на интернет - кафе"

Много пъти, хората ще използват интернет кафенета, когато са в произволен град на екскурзия. Има ли нещо по своята същност подозрително за такова твърдение? Според новите правителствени документи - вече да!

"Доказателство за жилищен доставчик на Интернет (признаци на Comcast, AOL и др.)"

Ако в Европа или останалия свят това не би се считало за съмнително, то в Америка това вече не е така.

"Използване на anonymizers, портали, или други средства, за да предпази IP адрес"

"Подозрителни или кодирани писания, използването на кодова дума, криптирани дневници и др."

Какво ли значи "подозрителни или кодирани писания"? Неясен език с произволни тълкувания, който може да включва широк спектър от различни неща, и който може да ви включи в нежелан доклад.

"Криптиране или използване на софтуер, за да скриете криптираните данни в цифрови снимки и др."

Това значи, че вече никой не трябва да използва криптиране.

"Подозрителни комуникации, използване на VoIP или комуникация чрез компютърна игра"

Как точно ще попаднете в категорията на "подозрителни комуникации"?

В една PC игра, ако изречеш нещо, което обикновено не би казал в реалния живот, вече ще те запрати в групата на заподозряните.

Например нещо от рода: "Добре, нека заедно с момчетата да убием шефа. Ще се срещнем в портите на на Ендор до половин час."

Ето още действия, с които според ФБР бихте могли лесно да бъдат етикетирани като "подозрителен", и който съответно трябва да се докладват на властите.

Документът е озаглавен "Потенциални показатели на терористични дейности, свързани с хотели и мотели", и можете да се запознаете с него точно тук .

Според ФБР "подозрителни” гости на хотела са тези, които изявяват:

"желания за стая или части от хотела с определени изисквания."

Всеки прави това през цялото време – може да изиска стая за непушачи, с определен изглед, с балкон  или да предпочита двойно легло. Също така, ако има много неща за носене може да поиска стая на приземния етаж. Това прави ли го подозрителен? Явно, да! Вече!

"Използването на пари за големи сделки или кредитна карта в името на някой друг."

Още веднъж, използване на парични средства се считат за подозрителна дейност.

"Когато се пристигне с необичайни количества багаж."

Малко са хората, които не са пътували с жена, разбираемо е , нали?

"Когато има необичайни запитвания за местности, включително и за правителствени, военни, полиция, комуникации и мощности".

Всеки, когато е на посещение в нова област, често ще разговаря с персонала на хотела, за места, където може да се хапне или места за посещение от туристическа любопитна гледна точка.

Това би ни създало вече проблем, за това по-добре се откажете от подобни словестни разяснения.

"Когато услугата за почистване на сметта е отказана."

Това е нещо, което повечето са правили без да се замислят. Кой ли би искал една камериерка,  да го събуди още при пукване  на зората? Но, ако отказвам почистване, вече ще фигурирам в черния списък...

"Използване на входовете и изходите, които избягват фоайето."

Входовете на много хотели са около сградата, така че да не се налага да ходим една миля, за да стигнем до колата си.

Ако използвам обаче странична врата, която  директно ме отвежда към колата ми, това, би ме окачествило като  потенциален терорист, колкото и невероятно да звучи.

"ако се откажете от една стая и оставите след себе си дрехи и тоалетни изделия."

Колко от нас някога са забравяли по нещо в хотелска стая по погрешка? Понякога дори и след тройна проверка на помещението, можем да не забележим някоя наша дреболия и така да оставим "улики" срещу себе си.

"Когато пребивават в стаята си продължително."

Понякога, когато имате почивен ден просто искате да остана в леглото цял ден.

Или, ако сте отскоро женен...

 Явно пак ще бъдете докладвани на правителството като потенциални терористи.

"При промяна на външния им вид."

Не променяме ли външния си вид през цялото време?

Повечето на почивка, могат да не се бръснат няколко дни наред.

И почти всички, носят различни дрехи всеки ден.

Колко драматична трябва да е "промяната" на външния ви вид, за да се считате за подозрителен?

"Оставете имота в продължение на няколко дни и след това се завръщате."

Понякога хората имат бизнес планове или продължителен ваканционен отдих, които включват необичайна схема. ...

Така при прилагането на тези срамни критерии, почти всеки би могъл да бъде набеден за участие в съмнителна дейност.

Най-обидното е, че федералното правителство възлага като задача на обикновените граждани, всеки един да гледа на друг с ужасяващо подозрение.

За съжаление, всичко разказано по-горе е една достоверна индикация за масовата параноя, чиято родина може определено да се назове Ню Америка.

Днес, всеки от земята на янките вече е "потенциален терорист" и ще бъде третиран като такъв.

САЩ бързо се превръща в Big Brother ,а.

В момента се твърди, че нашите права за сега са "ограничени привилегии", които могат да бъдат иззети по всяко време в името на "националната сигурност".

За съжаление, повечето американци са убедени, че ако се ограничат в свободата си, тя ще помогне на властите да осигури личната им безопасност.

Но това е измама. Без съмнение, по-лоши неща ще се случват в бъдеще.

Когато тези лоши неща се случат, обществото ще бъде уведомено, че трябва да се лиши още от свободата си.

Докато не се превърне в колония от роби.

Днес Америка е прототипът на бъдещия свят. 
Утре този еталон ще бъде проектиран и в най-отдалечената световна провинция.
Включително и у нас.
А за това ще се погржи Новият Световен ред и Новото световно правителство – така както ни съобщава и самата Библия.
Не си мислете, че това е в далечна переспектива - това е вече реалност, която е само на няколко часа авиоразстояние от нас. И е възможно да се ускори само с едно леко подръпване на конците на световните правителствени марионетки...

 по статии от http://endoftheamericandream.com

И тази още гореща тема беше непредвидена.Нямах такава цел за блога си, но стремглавото развитие на тревожни събития в световен мащаб, роенето на рестриктни закони и позорни запрещения, като че ли затрупват благородните ми помисли за този загубил красотата си осакатен свят. Как да си затворя очите и да подмина и тази срамна новина, която утре ще се превърне и в наша грозна действителност. Много ми се ще това да е последната лоша вест, предвестник на последните заключителни събития, ала Божието слово вещае още нови гонения, военни слухове и ужасни събития ...



п.п.Думите маркирани в синьо са активни и водят към съответните препратки и статии.


Тагове:   нов,   доклад,   DHS,   терористка,


Гласувай:
30



1. estirbg - Моля дежурния модератор,
26.02.2012 10:21
да ми обясни с две изречения защо още не съм минала на последно прегледани. Фактологическият материал е преизобилен и не може никой да ме обвини в свободни интерпретации.
Или да вярвам, че вече някой му е дръпнал конците...

...........................................................................

Изплувах най-сетне...и дано да не е само еднократно :))
Поздрави от мен!
цитирай
2. pevetsa - Бъди благословена сестрице ... знаеш кой е против нас!
26.02.2012 11:24
Матей 5:1-16
1 А Исус като видя множествата, възкачи се на хълма; и когато седна, учениците Му дойдоха при Него.
2 И като отвори устата Си поучаваше ги, казвайки:
3 Блажени нищите по дух, защото е тяхно небесното царство.
4 Блажени скърбящите, защото те ще се утешат.
5 Блажени кротките, защото те ще наследят земята.
6 Блажени които гладуват и жадуват за правдата, защото те ще се наситят.
7 Блажени милостивите, защото на тях ще се показва милост.
8 Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.
9 Блажени миротворците, защото те ще се нарекат Божии чада.
10 Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно небесното царство.
11 Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене;
12 радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас.
13 Вие сте солта на земята. Но ако солта обезсолее, с какво ще се осоли? Тя вече за нищо не струва, освен да се изхвърли вън и да се тъпче от хората.
14 Вие сте виделината на света. Град поставен на хълм не може да се укрие.
15 И когато запалят светило, не го турят под шиника, а на светилника, и то свети на всички, които са в къщи.
16 Също така нека свети вашата виделина пред човеците, за да виждат добрите ви дела, и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.
цитирай
3. estirbg - Тъй е рекъл Най-Великият, приятелю!
26.02.2012 12:25
И нека бъде волята Му както в небесата, така и на земята!
Предупредил ни е! Окрилил ни е! И ни е дал съкровената надежда за Неговото спасение, за което копнеем всички - и ден, и нощ!
цитирай
4. maranatha - Дали това ще стресне Божия народ?
26.02.2012 14:44
"Анти-католически настроените". Интересно, на фона на всеобщия разцвет на икуменизма, кои ли са тези антикатолически настроени?
цитирай
5. estirbg - Правилно ми подсказваш, приятелю maranatha,
26.02.2012 16:11
в суматохата съм пропуснала "Анти-католически настроените" да ги сложа в предупредително червения цвят. Най-тъмночервеният цвят!Ти и аз знаем кои имат предвид военната администрация. Надявам се и други да разберат кои влизат в "криптираната" група!
цитирай
6. tihatavoda - estirbg-"Враг" сега е този, който обича свободата и този, който обича Америка.
26.02.2012 18:11
Причината е , че няма " Враг". Без противостояние и противоборство - няма опора , няма здрава почва под краката . Никой не желае да замести чичо Джо . Никой не желае да се жертва , за да даде живот.....
цитирай
7. анонимен - Този доклад си противоречи
26.02.2012 21:14
значи вярващите са потенциални терористи - антикатолиците също. По тази логика всички са потенциални терористи. Също така католицизма е против аборта и отново попадаме в противоречие. А адвентистите досега не са преживяли нито едно гонение, нито една рестрикция. Абсолютно нищо, никакви препятствия за 150 години съществуване! Много ви се ще да чуете по новините, че е приет неделен закон и има заповед за арест на съботяните, ама...
цитирай
8. estirbg - Анонимен№7, просто не си осведомен, приятелю!
26.02.2012 21:50
Ето отговорът на репликата ти:
"А адвентистите досега не са преживяли нито едно гонение, нито една рестрикция.Много ви се ще да чуете по новините, че е приет неделен закон и има заповед за арест на съботяните, ама... "
http://www.timesbg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1069:nov-priziv-za-nedelna-pochivka&catid=2:2010-11-11-08-45-29&Itemid=2

http://www.timesbg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1052:kapant-na-spokojstvieto&catid=2:2010-11-11-08-45-29&Itemid=2

И това се случва в днешни дни...
А утрешните?...
Ще се случи това, което Исус ни е предупредил:
6 И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът.
7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.
8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания,
9 Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име.
10 И тогава мнозина ще се съблазнят, и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят.
11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.
12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.
13 Но който устои до край, той ще бъде спасен.
Матей 24-6:13

Що се отнася до противоречията, приятелю, те са само привидни и объркващи. Защото католическата е против абортите и държи на този "бранд" само за да не загуби фалшивия си християнски облик, но посъщество си е същата свирепа средновековна църква, която скоро ще покаже истинския си лик с налагането на своята папска неделя. Виж горните линкове, които доказват как хитро действа!
цитирай
9. germantiger - ...
27.02.2012 09:33
Надявам се, някой да "забележи", а преди това да помисли, ЧЕ ТОВА ПЪРВО Е УДАР СРЕЩУ АМЕРИКАНЕЦА И БЕЛИЯ ТАКЪВ (после по всеки друг), А СЛЕД ТОВА ДА ПЛЮЕ "ПО ДЕФОЛТ" МЕРИКАНОСИТЕ!

Това което се "прави" с нас, първо се прави там с тях.

...

За инфото и КОНКРЕТИКАТА - благодаря и гласувам ЗА!
цитирай
10. maranatha - Анонимен, това е дезинформация
27.02.2012 21:27
Ако някой все още се съмнява дали църкви и правителства подготвят неделен закон, нека поразгледа посочените по-долу сайтове. Църкви, профсъюзи, обществени организации - всички се борят за прокарването на неделен закон. Някога протестантите се смееха на адвентистите, че това било химера. Сега участват активно заедно с католическата църква. Първият неделен закон е прокаран от Император Константин на 7 март 321 г.сл.Хр. В началото е само граждански. Само 4 години по-късно Никейският събор го прави религиозен. Някой прави ли паралел с настоящата ситуация???

http://www.europeansundayalliance.eu/site/home

http://www.free-sunday.eu/
цитирай
11. antoninus - Тази информация също е полезна
29.02.2012 15:52
19 Signs That America Has Become A Crazy Control Freak Nation Where Almost Everything Is Illegal
http://endoftheamericandream.com/archives/19-signs-that-america-has-become-a-crazy-control-freak-nation-where-almost-everything-is-illegal
цитирай
12. antoninus - И GOOGLE НИ СЛЕДИ? Появи се много голям – Голям брат!
02.03.2012 15:19
И GOOGLE НИ СЛЕДИ? Появи се много голям – Голям брат!

http://www.haskovo.net/news/97549/GOOGLE_%D0%9D%D0%98_%D0%A1%D0%9B%D0%95%D0%94%D0%98?_%CF%EE%FF%E2%E8_%F1%E5_%EC%ED%EE%E3%EE_%E3%EE%EB%FF%EC_%96_%C3%EE%EB%FF%EC_%E1%F0%E0%F2

Държава искания за информация




САЩ 4287

Бразилия 2435

Англия 1343

Франция 1017

Германия 668

Италия 651

За България не са посочени данни.
Така, че има върху какво да се замислим, когато ползваме „безценната” търсачка. Впрочем, вижте основните обвинения срещу „Гугъл“ от организацията „ГугълУоч“.

цитирай
13. анонимен - сем.Радушеви
02.03.2012 17:52
Браво на всички за вашият труд в търсене на информация(обща и Библейска), макар че не всички пишат но като гледам голям прои почитатели четат :)
цитирай
14. анонимен - ново доказателство
05.03.2012 16:41
http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/03/05/1780782_sasht_moje_da_dadat_obosnovka_za_likvidiraneto_na/?ref=rss
цитирай
15. анонимен - Ето ти и план/закон/ за чипосване до 2017та...
06.03.2012 04:41
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http://futurepredictions.com/2011/06/future-predictions-all-humans-to-have-microchip-rfid-implants-by-2017/&ei=119TT8HPOYbl4QTf3MXVDQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=7&ved=0CGoQ7gEwBg&prev=/search%3Fq%3Dmicrochip%2BRFID%26hl%3Dbg%26sa%3DX%26biw%3D1366%26bih%3D642%26prmd%3Dimvns
цитирай
16. ka4ak - С Обич!:)))
08.03.2012 18:51
ka4ak.blog.bg/politika/2010/03/08/jenite-prekrasni-ste.506687
цитирай
17. barborok - демек всички фундаменталисти , и разни радикалисти са обявени за опасни...
08.04.2012 11:18
.... много лошо , мнооого лошо.. и вече не може да се хвърлят камъни и коктейли молотов по полицаите??? да не би да са забранили и масовите самоубийства на сциантолозите ... тцъ тцъ.. накъде отива света, лошо, и аз сега като съм подръжник на "анти ядрената енергетика" не мога да паркирам камион - бомба до реактора на аец козлудий !!! бахти :(
цитирай
18. penchoan - В същото време се намират хора, к...
08.04.2012 18:29
В същото време се намират хора, които твърдят обратното - че силите на Новия ред ще бъдат разгромени в скоро време и ще настъпи златен век.
http://lucecita.blog.bg/novini/2012/04/07/epohalni-sybitiia-po-celiia-sviat.936495
цитирай
19. estirbg - lucecita е взела името на Луцифер и то е нейния брандинг на същността, която носи
10.04.2012 19:37
както и на измамната и пагубна информация, която внушава! Бъдете нащрек, мили приятели, Сатана знае, че му остават броени дни и ще се старае с всички възможни средства да ви заблуди, за да не достигнете до спасението, което даром ви дава Божия син Исус. Послушайте какво казва Словото, чуйте думите на Исус, които са "думи на вечен живот", изберете Него, доверете Му се и не отхвърляйте спасителната вест...
цитирай
20. анонимен - до анонимем 7
28.04.2012 21:55
Говориш неверни факти и откъде ти е информацията че адветистите не са гонени. Прочети книгата на Кирил Щемков за затвора в Белене на какви мъчения е бил подложен в продъжение на 7 години.И много други които са лежали по затворите и са били интернирани.
цитирай
21. анонимен - Книгата на Кирил Шемков е Вяра зад ...
29.04.2012 00:24
Книгата на Кирил Шемков е Вяра зад Бодливата тел.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1881170
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031