Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2013 11:32 - СТРАХЪТ ОТ "ЛЕТЯЩИТЕ ОЧИ" НА САЩ Е НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛЕН
Автор: estirbg Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 14583 Коментари: 5 Гласове:
21

Последна промяна: 21.07.2013 12:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Може би вече знаете какво е дрон. А запознати ли сте с неговата многофункционална същност, която буди съмнения, тревоги и напълно обоснована негативна реакция от страна на обикновените граждани? Особено днес...

До 2020 г. 30 000 дрона ще кръжат над небето на САЩ. Повечето от тях ще имат камера на борда, което смущава застъпниците за граждански права. В Германия също нараства страхът от наблюдение отгоре.

Само глухото бръмчене на крилата подсказва, че това не е истинско колибри. Иначе то се движи точно както първоизточника си в природата. Ту напред, ту назад, а понякога дори и настрани. Тази машинка дори тежи колкото истинско колибри и има размах на крилата от 16 см.

Само че това не е никакво колибри, а е дрон. Безпилотен летателен апарат, произведен от американската фирма “AeroVironment”, който носи името “Nano Hummingbird”. Той е оборудван със система за шпионаж, включително и видеокамера. Този, който управлява устройството, може да гледа на монитора пред себе си през “летящите очи” на дрона.image

Дроните са известни до този момент предимно с ролята си в борбата срещу тероризма. Те са използвани от американското правителство в борбата срещу “Ал Кайда”. Президентът Барак Обама разшири масовото използване на безпилотни летателни апарати, когато встъпи в длъжност. Но летящи роботи като нано колибрито се използват и вътре в Щатите, макар и не за убиване (по официални данни!). Те трябва да служат за наблюдение на подозрителни лица, сгради, цели територии и на екстремни метеорологични явления.

Летящи гранични патрулиimage

Това става възможно със закон, подписан от Обама през пролетта, който обаче срещна широко възмущение у защитниците на човешките права. Според този закон до края на 2015 г. американското въздушно пространство ще бъде открито за 15 000 дрона. Тогава за първи път ще бъде позволено използването на дрони от частни лица или фирми в небето над САЩ. До тогава това ще бъде привилегия само на официални органи като полицията или армията. Така, по данни на организацията за защита на данните “Public Intelligence”, Министерството на отбраната на САЩ ще притежава 64 бази за безпилотни самолети в границите на страната. Вътрешното министерство пък вече наблюдава границата с Мексико с 9 невъоръжени дрона.

Все още само 300 дрона кръжат с официално разрешение над САЩ. До 2020 г. обаче по силата на новия закон, агенцията по въздухоплаване “FAA” очаква във въздушното пространство на страната да има 30 000 летящи робота. По този начин малки шпиони като нано колибрито ще станат част от американското ежедневие. Най-евтините от тях ще са достъпни за обикновения човек – цената им е $300. Така че можем да си представим дроните като евтина платформа с всякакви приложения – за снимането на холивудски филми, или пък в ролята на репортери... също така обаче те биха могли да се използват от хора, които искат да шпионират съседите си. Именно дроните ръчна изработка в момента са ходи с нарастваща популярност.image

В Германия полицейските дрони вече са навлезли

Критиката не идва само от левицата. Републиканският сенатор Ранд Пол (син на някогашният кандидат-президент Рон Пол) изрази публично загрижеността си неприкосновеността на личния живот на американците. “Аз не желая някакъв дрон да кръжи над дома ми и да заснема, дали си изхвърлям боклука разделно”, пише Пол в коментар за CNN. Наскоро Сената дори създаде надпартийна комисия по този въпрос.

“Къде е границата?”, питат се един друг критиците. Досега в САЩ всеки робот, който лети на повече от 130 м височина се нуждаеше от сертификат от FAA. Досега само официалните органи можеха да извършат подобен полет. В бъдеще това ще бъде позволено практически на всеки.image

В Германия от юни има нов закон по проблема – дрони, които тежат по-малко от 5 кг, трябва да летят до 100 м височина. Това обаче става само с временно разрешение и (поне теоретично) при строги ограничения – например над райони на бедствия, местопроизшествия, масови събирания, затвори, индустриални обекти, електроцентрали, военни бази и т.н. не бива да се извършват подобни полети. Там държавата се възползва от предимствата на това въздухоплавателно средство – полицията в някои германски провинции отдавна използва дрони за тревога на защитниците на личните данни и човешките права.

Документиране на природните бедствия от безопасно разстояние

“Същото е както с други научни постижение, които първоначално са използвани само от военните. Имаше ера на компютрите, после и на интернет. Сега идва ерата на роботиката”, казва Райън Кало от Вашингтонския университет – дългогодишен експерт по безпилотни самолети и по право.

Производителите са доволни от появата на новия цивилен пазар. “Дроните ще помогнат за подобряването на обществената сигурност”, заявява Мелани Хинтън, говорител на “Association for Unmanned Vehicle Systems International” (Международна асоциация за безпилотни системи и превозни средства). Компанията е най-големият производител на дрони в САЩ и новият закон е от изключително значение за нея. Хинтън казва, че роботите могат да са от полза при опасни спасителни мисии или пък да запишат от безопасно разстояние последствията от дадено природно бедствие.image

Какво обаче се случва с всички данни, които дроните събират при полетите си? “Агенцията по въздухоплаването е органът, който се занимава с разрешителните и най-вече с въпросите по безопасността на въздушния транспорт”, казва експертът Кало. Точно тук американските правозащитни и граждански организации виждат вратичка за общо наблюдение. “Поради твърде слабата защита на правото на неприкосновеност на личния живот в САЩ, съществува голяма опасност, че полицейските дрони ще извършват рутинно масово наблюдение”, казва Джей Стенли от “American Civil Liberties Union” (Американско сдружение за граждански свободи). “Представете си една демонстрация, където полицейски дрони наблюдават и заснемат всеки участник. Това би било повратна точка за свободата на словото и за конституцията”, добавя Дженифър Лин от “Electronic Frontier Foundation” (EFF).

Електрошокови пистолети и гумени патрони?

Според новия закон FAA трябва безусловно да одобри използването на безпилотни самолети от полицията и при спасително операции. Има само едно условие – теглото на безпилотния самолет не бива да надвишава 2 кг. Досега подобни разрешителни бяха изключение. Според EFF в момента 8 полицейски участъка тестват дроните за наблюдение или при борбата с трафикантите. След като закона бе оповестен някои шерифи използвали в изолиран случай дрони, оборудвани с шокови оръжия или гумени куршуми, съобщава американският вестник “The Daily”.

 image
Защо ви напомням точно сега за тази иновативна супер технология -

 В действителност съществува списък, който съдържа имената на най-малко осем милиона американци, известни като Главно Ядро (Main Core). Американското разузнаване е събирало данни за тях от 1980 г. насам). Скорошна статия в блог на Вашингтон цитира няколко по-ранни  списания и статии, които споменават за  тази програма - Разкритията са абсолютно зашеметяваща - особено в светлината на това, което Едуард Сноудън току-що разкри пред света. Оказва се, че правителството на САЩ не е просто събирало информация за всички американци (няма как да е се случва вече и това у нас, моя вметка). Истината е, че правителството на САЩ е използвал тази информация, за да се създаде списък на тези, които са потенциална заплаха за националната сигурност и в момент на национална криза ще бъде задържан. Всеки, който е запознат с новите административни разпоредби на правителството на Обама, знае какво означава това:
Правителството може да убива или да задържа за неопределен срок от време всеки американец на американска земя без всякакъв съдебен процес.

 Ако някога публично сте критикували правителството, имате много добър шанс, вече да фигурирате в този списък.

Ето как Wikipedia описва Главно Ядро ...

Главно Ядро е кодовото име на базата данни, поддържана от 1980 г. насам от федералното правителство на Съединените щати. Главно Ядро ​​съдържа лични и финансови данни на милиони граждани на САЩ, които са заподозрени като заплаха за националната сигурност. Данните, които идва от NSA, ФБР, ЦРУ и други източници се събират и съхраняват без заповед или съдебни заповеди. Името на базата данни произтича от факта, че съдържа "копия" на "Главно Ядро​​" или същността на всеки елемент на разузнавателна информация за американците, събрани от ФБР и други агенции на разузнавателната общност на САЩ."

 Christopher Ketchum на Radar Magazine , съобщава за първи път за съществуването на Главно Ядро, но по това време не се обърна много внимание на тази шокираща информация. Късно през 2008 г., Tim Shorrock на Salon.com също докладваха за този "черен списък" ...

Според високопоставен представител на правителството, който е служител с висока степен на разрешенията за достъп в пет администрации: "съществува база данни за американците, които често, за най-малката и най-незначителна причина, се считат за враждебни, и които в даден момент на паника, могат да бъдат лишени от свобода. В Базата данни може да се установят и открият посочваните "врагове на държавата" почти мигновено. "Той и други източници като Radar, посочват, че базата данни понякога се нарича с кодовото име "Главно Ядро". Един добре осведомен източник твърди, че осем милиона американци сега са изброени в Главното Ядро ​​като потенциално заподозрени. В случай на извънредно положение, тези хора биха могли да бъдат предмет на засилен надзор и проследяване, подложени на пряк разпит и дори лишаване от свобода.
Съществува още една дефиниция за Главното Ядро ​​като "извънредна вътрешна система за сигурност на базите данни", предназначени за използване от военните в случай на национална катастрофа или от налагането на военно положение.

Разбира се, федералният закон е малко неясен за това какво би могло да представлява "национално бедствие". Указите през последните три десетилетия го определят като "природно бедствие, военна атака, [или] технологични или други извънредни ситуации", докато документите на Министерството на отбраната включват възможностите, като "бунтове, актове на насилие, въстания, незаконни пречки или съвкупности, [и] нарушения в ущърб на обществения ред и законност." Според един репортаж, дори и "национално противопоставяне на военната инвазия на САЩ в чужбина" попада в същата графа.

Така че, ако този списък съдържа осем милиона имена само през 2008 г., колко голям може да бъде броят днес?...

Истината е, че  Обама превръща Съединените Щати в полицейска държава доста агресивно. И Edward Сноудън  го заяви пределно ясно на целия свят.

Какво се случва в Америка?

И в какво Америка  превръща света?
Това не са маловажни въпроси -

Само фактът, че NSA събира 2,1 милиона гигабайта данни за всички нас, всеки един час и че NSА в момента влага 2 млрд. долара за създаването на център за съхраняване на тези данни в Юта е достатъчно красноречивив, че светът стремглаво се превръща в един всеобхватен Биг Брадър. Дроните, тези безпилотни технологии за следене и наблюдение, могат не само да контролират действията на "потенциалните врагове на държавата", но дори и да ги убиват...Звучи вече не фантастично, а ужасяващо смразяващо и реалистично.
Коя ще бъде следващата стъпка за масов контрол - едва ли ще се забави много поголовното лично идентифициране на населението чрез чипове или други електронни маркери. Предупредени сме от Божието Слово за тях и не трябва да се поддаваме на никаква измама относно сатанинската им същност...

image


по материали на

SPIEGEL ONLINE

http://endoftheamericandream.com/

http://www.globalresearch.ca/top-legal-expert-president-obama-says-he-can-kill-any-american-citizen-without-any-charge-and-on-his-own-discretion/28309

http://www.naturalnews.com/


 

 

Вие сте в списъка? Има ли някой от милионите американци, които са били обявени за заплаха за националната сигурност от правителството на САЩ? Ще подлежи на задържане, когато военното положение се налага по време на голяма национална извънредна ситуация? Както ще видите по-долу, в действителност има списък, който съдържа имената на най-малко 8 милиона американци, известни като основно ядро, че американското разузнаване е събирането от 1980 г. насам. Скорошна статия в блог на Вашингтон цитира няколко стари изделия списание, което споменати тази програма, и аз бях заинтригуван, защото аз не знам какво е това. Така че реших да погледна в основно ядро, и това, което разбрах, е абсолютно зашеметяваща - особено в светлината на това, което Едуард Сноудън току-що разкри пред света. Оказва се, че правителството на САЩ не е просто събиране на информация за всички нас. Истината е, че правителството на САЩ е използвал тази информация, за да се създаде списък на заплахи за националната сигурност, че правителството ще потенциално гледате, въпрос или дори да задържат по време на национална криза. Ако някога сте били публично критикува правителството, има много добър шанс, че сте в този списък.

По-долу е как Wikipedia описва основно ядро ...

Основно ядро е кодовото име на базата данни, поддържана от 1980 г. насам от федералното правителство на Съединените щати. Основно ядро ​​съдържа лични и финансови данни на милиони граждани на САЩ смята, че е заплаха за националната сигурност. Данните, които идва от НСА, ФБР, ЦРУ и други източници, се събира и съхранява без заповед или съдебни заповеди. Името на базата данни произтича от факта, че съдържа "копия на" основно ядро ​​"или същността на всеки елемент на разузнавателна информация за американците, произведени от ФБР и други агенции на разузнавателната общност на САЩ."

Това беше Christopher Ketchum на Radar Magazine , че съобщено за първи път от съществуването на основно ядро. По това време шокиращата информация, че той разкри, че не се получи много внимание. Това е доста жалко, защото е трябвало да изпрати шокови вълни в цялата страна ...

Според високопоставен представител на правителството, който е служил с висока степен на разрешенията за достъп в пет администрации, "Не съществува база данни от американците, които, често за най-малката и най-незначителните причина, се считат за враждебни, и които в даден момент на паника, могат да бъдат лишени от свобода. Базата данни може да се установят и открият посочваните "врагове на държавата" почти мигновено. "Той и други източници кажа Radar, че базата данни понякога се нарича от кодовото име основно ядро. Един добре осведомен източник твърди, че 8 милиона американци сега са изброени в основно ядро ​​като потенциално заподозрян. В случай на извънредно положение, тези хора биха могли да бъдат предмет на всичко от засилен надзор и проследяване на пряка разпит и дори лишаване от свобода.

Разбира се, федерален закон е малко неясно за това какво би могло да представлява "национално бедствие". Указите през последните три десетилетия я определят като "природно бедствие, военна атака, [или] технологични или други извънредни ситуации", докато Министерството на отбраната документи включват възможностите, като "бунтове, актове на насилие, въстания, незаконни пречки или съвкупности, [и] нарушения в ущърб на обществения ред и законност." Според един репортаж, дори и "национално противопоставяне на военната инвазия на САЩ в чужбина" може да бъде спусъка.

Така че, ако този списък съдържа 8 милиона имена чак през 2008 г., колко голям може да бъде днес?

Това е много страшно нещо да си помисля.

Късно през 2008 г., Tim Shorrock на Salon.com също докладваха на основно ядро ...

Датира от 1980-те и известни правителствени вътрешни лица, като "основно ядро," базата данни Съобщава се събира и съхранява - без заповед или съдебни заповеди - имена и подробни данни за американците считат за заплаха за националната сигурност. Според няколко бивши американски правителствени служители с обширни познания за разузнавателни операции, основно ядро ​​в сегашната си инкарнация очевидно съдържа голямо количество лични данни за американци, включително прихваща НСА на банкови операции и кредитни карти, както и резултатите от наблюдението усилия от страна на ФБР, ЦРУ и други агенции. Един бивш служител интелигентност описано основно ядро ​​като "извънредна вътрешна система за сигурност на базите данни", предназначени за използване от военните в случай на национална катастрофа, суспензия от Конституцията или от налагането на военно положение.

Така че, защо не тази информация, привличат повече внимание в момента?

Е, ако Обама беше загубил изборите през 2008 тя може да има. Но Обама спечели през 2008 г. и свободните медии Предполага се, че той ще сложи край на много от злоупотребите, които се случваха по времето на Буш. Разбира се, че не се е случило изобщо. Всъщност Обама постоянно преместени в дневния ред полицейска държава напред агресивно. Edward Сноудън просто го е направил, че пределно ясно на целия свят.

След 2008 г., че не е ясно точно какво се случи с основно ядро. Знаете го разгънете, променят имената, сливане с други програми или да се заменят от нова програма? Изглежда много малко вероятно, че той просто изчезна. В светлината на това, което току-що научих за подслушване NSA, някой трябва да попитате нашите политици някои много трудни въпроси за основно ядро. Според Кристофър Кечъм , точният вид подслушване NSA, че Едуард Сноудън е току-що описах е бил използван за изхранване на данни в основната база данни ядро ...

A домакин на публично оповестени програми, източници твърдят, сега предоставят данни за основно ядро. Най-забележително са НСА вътрешни програми за наблюдение, инициирани в навечерието на 9/11, обикновено, посочена в пресата като "без заповед подслушване." През март, на първа страница статия в Wall Street Journal се хвърли повече светлина върху изключително агресивни обхвата на усилията НСА: Според вестник, правителството сега може да следи по електронен път "огромни обеми от данни за вътрешни имейли и интернет търсения, както и банкови преводи, транзакции с кредитни карти, пътни и телефонни записи." Властите използват "сложни софтуерни програми", за да пресее през данните, търсене за "подозрителни модели." Всъщност програмата е масата на стоките от личния живот на американците. И това е забележително, че статията загатва възможността за програми като основно ядро. "The [NSA] усилие се вписва в данни от Временна събиране на така наречените черни програми, чието съществуване е неразкрита," на вестник съобщава, позовавайки се на неназовани длъжностни лица. "Много от програмите в различните агенции започва години преди 9/11 атаки, но тъй като били дадени по-голям обхват."

Следната информация изглежда е честна игра за събиране без заповед: на имейл адресите, изпраща и получава от, както и предмета линии на тези съобщения, телефонните номера наберете, числата, които се свържат към телефонната линия и времетраенето на повикванията, на интернет страниците, които посещавате, и ключови думи в интернет търсачките; за дестинациите на билети, които купувате; сумите и за разположението на вашите тегления от АТУ, и стоките и услугите, които сте закупили за кредитни карти. Цялата тази информация се архивира на държавни суперкомпютри и, според източници, също подава в основната база данни ядро.

Това нещо е абсолютно охлаждане.

И е имало намеци, че такъв списък съществува и днес.

Например, показанията на анонимен вътрешна правителство, което наскоро бе публикуван на shtfplan.com намекна за такъв списък ...

"Знаем, че всичко това вече," I е посочено друго. Той ме погледна и ме изглежда като никога не съм виждал, и всъщност натисна с пръст в гърдите ми. "Вие не знаете Джак", каза той, "това е по-голям, отколкото можете да си представите, по-голяма, отколкото някой може да си представи. Тази администрация събира имената на източниците, сигнали за корупция и техните семейства, имената на медийни източници и всички те говорят за и съм говорил с, и те вече имат огромен списък. Ако не работим за MSNBC или CNN, вие вероятно сте в този списък. Ако сте собственик на уебсайт с един жив ​​читатели и консервативна извито, ти си в този списък. Това е политически дисидент списък, не е списък враг заплаха ", заяви той.

Какво по света се случва в Америка?

Какво по света са се превръща в?

Както споменах в предишната статия, НСА събира 2,1 милиона гигабайта данни за всички нас, всеки един час. В НСА в момента е изграждането на 2 млрд. долара център за данни в Юта за да съхранявате всички тези данни.

Ако сте обезпокоени от всичко това, сега е времето да се изправи и да каже нещо. Ако тази криза удари над и хората забравят за всички тези неща отново, на Big Brother мрежа за наблюдение, които се строят навсякъде около нас просто ще продължи да расте и ще продължи да стане още по-потискащ.

Америка умира точно пред очите ви и времето изтича. Моля се изправи и да се брои, докато все още можеш.

image

- See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&ei=Z1FyUe3XCsnZsgaqmoCoDw&hl=bg&prev=/search%3Fq%3Dhttp://endoftheamericandream.com/archives/all-over-america-evangelical-christians-are-being-labeled-as-extremists-and-hate-groups%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DKZU%26rls%3Dorg.mozilla:bg:official&rurl=translate.google.bg&sl=en&u=http://endoftheamericandream.com/archives/main-core-a-list-of-millions-of-americans-that-will-be-subject-to-detention-during-a-national-crisis&usg=ALkJrhjsXieTfqN7H55FDSliJrOqReoKuw#sthash.sbQiKC4u.dpuf

Вие сте в списъка? Има ли някой от милионите американци, които са били обявени за заплаха за националната сигурност от правителството на САЩ? Ще подлежи на задържане, когато военното положение се налага по време на голяма национална извънредна ситуация? Както ще видите по-долу, в действителност има списък, който съдържа имената на най-малко 8 милиона американци, известни като основно ядро, че американското разузнаване е събирането от 1980 г. насам. Скорошна статия в блог на Вашингтон цитира няколко стари изделия списание, което споменати тази програма, и аз бях заинтригуван, защото аз не знам какво е това. Така че реших да погледна в основно ядро, и това, което разбрах, е абсолютно зашеметяваща - особено в светлината на това, което Едуард Сноудън току-що разкри пред света. Оказва се, че правителството на САЩ не е просто събиране на информация за всички нас. Истината е, че правителството на САЩ е използвал тази информация, за да се създаде списък на заплахи за националната сигурност, че правителството ще потенциално гледате, въпрос или дори да задържат по време на национална криза. Ако някога сте били публично критикува правителството, има много добър шанс, че сте в този списък.

По-долу е как Wikipedia описва основно ядро ...

Основно ядро е кодовото име на базата данни, поддържана от 1980 г. насам от федералното правителство на Съединените щати. Основно ядро ​​съдържа лични и финансови данни на милиони граждани на САЩ смята, че е заплаха за националната сигурност. Данните, които идва от НСА, ФБР, ЦРУ и други източници, се събира и съхранява без заповед или съдебни заповеди. Името на базата данни произтича от факта, че съдържа "копия на" основно ядро ​​"или същността на всеки елемент на разузнавателна информация за американците, произведени от ФБР и други агенции на разузнавателната общност на САЩ."

Това беше Christopher Ketchum на Radar Magazine , че съобщено за първи път от съществуването на основно ядро. По това време шокиращата информация, че той разкри, че не се получи много внимание. Това е доста жалко, защото е трябвало да изпрати шокови вълни в цялата страна ...

Според високопоставен представител на правителството, който е служил с висока степен на разрешенията за достъп в пет администрации, "Не съществува база данни от американците, които, често за най-малката и най-незначителните причина, се считат за враждебни, и които в даден момент на паника, могат да бъдат лишени от свобода. Базата данни може да се установят и открият посочваните "врагове на държавата" почти мигновено. "Той и други източници кажа Radar, че базата данни понякога се нарича от кодовото име основно ядро. Един добре осведомен източник твърди, че 8 милиона американци сега са изброени в основно ядро ​​като потенциално заподозрян. В случай на извънредно положение, тези хора биха могли да бъдат предмет на всичко от засилен надзор и проследяване на пряка разпит и дори лишаване от свобода.

Разбира се, федерален закон е малко неясно за това какво би могло да представлява "национално бедствие". Указите през последните три десетилетия я определят като "природно бедствие, военна атака, [или] технологични или други извънредни ситуации", докато Министерството на отбраната документи включват възможностите, като "бунтове, актове на насилие, въстания, незаконни пречки или съвкупности, [и] нарушения в ущърб на обществения ред и законност." Според един репортаж, дори и "национално противопоставяне на военната инвазия на САЩ в чужбина" може да бъде спусъка.

Така че, ако този списък съдържа 8 милиона имена чак през 2008 г., колко голям може да бъде днес?

Това е много страшно нещо да си помисля.

Късно през 2008 г., Tim Shorrock на Salon.com също докладваха на основно ядро ...

Датира от 1980-те и известни правителствени вътрешни лица, като "основно ядро," базата данни Съобщава се събира и съхранява - без заповед или съдебни заповеди - имена и подробни данни за американците считат за заплаха за националната сигурност. Според няколко бивши американски правителствени служители с обширни познания за разузнавателни операции, основно ядро ​​в сегашната си инкарнация очевидно съдържа голямо количество лични данни за американци, включително прихваща НСА на банкови операции и кредитни карти, както и резултатите от наблюдението усилия от страна на ФБР, ЦРУ и други агенции. Един бивш служител интелигентност описано основно ядро ​​като "извънредна вътрешна система за сигурност на базите данни", предназначени за използване от военните в случай на национална катастрофа, суспензия от Конституцията или от налагането на военно положение.

Така че, защо не тази информация, привличат повече внимание в момента?

Е, ако Обама беше загубил изборите през 2008 тя може да има. Но Обама спечели през 2008 г. и свободните медии Предполага се, че той ще сложи край на много от злоупотребите, които се случваха по времето на Буш. Разбира се, че не се е случило изобщо. Всъщност Обама постоянно преместени в дневния ред полицейска държава напред агресивно. Edward Сноудън просто го е направил, че пределно ясно на целия свят.

След 2008 г., че не е ясно точно какво се случи с основно ядро. Знаете го разгънете, променят имената, сливане с други програми или да се заменят от нова програма? Изглежда много малко вероятно, че той просто изчезна. В светлината на това, което току-що научих за подслушване NSA, някой трябва да попитате нашите политици някои много трудни въпроси за основно ядро. Според Кристофър Кечъм , точният вид подслушване NSA, че Едуард Сноудън е току-що описах е бил използван за изхранване на данни в основната база данни ядро ...

A домакин на публично оповестени програми, източници твърдят, сега предоставят данни за основно ядро. Най-забележително са НСА вътрешни програми за наблюдение, инициирани в навечерието на 9/11, обикновено, посочена в пресата като "без заповед подслушване." През март, на първа страница статия в Wall Street Journal се хвърли повече светлина върху изключително агресивни обхвата на усилията НСА: Според вестник, правителството сега може да следи по електронен път "огромни обеми от данни за вътрешни имейли и интернет търсения, както и банкови преводи, транзакции с кредитни карти, пътни и телефонни записи." Властите използват "сложни софтуерни програми", за да пресее през данните, търсене за "подозрителни модели." Всъщност програмата е масата на стоките от личния живот на американците. И това е забележително, че статията загатва възможността за програми като основно ядро. "The [NSA] усилие се вписва в данни от Временна събиране на така наречените черни програми, чието съществуване е неразкрита," на вестник съобщава, позовавайки се на неназовани длъжностни лица. "Много от програмите в различните агенции започва години преди 9/11 атаки, но тъй като били дадени по-голям обхват."

Следната информация изглежда е честна игра за събиране без заповед: на имейл адресите, изпраща и получава от, както и предмета линии на тези съобщения, телефонните номера наберете, числата, които се свържат към телефонната линия и времетраенето на повикванията, на интернет страниците, които посещавате, и ключови думи в интернет търсачките; за дестинациите на билети, които купувате; сумите и за разположението на вашите тегления от АТУ, и стоките и услугите, които сте закупили за кредитни карти. Цялата тази информация се архивира на държавни суперкомпютри и, според източници, също подава в основната база данни ядро.

Това нещо е абсолютно охлаждане.

И е имало намеци, че такъв списък съществува и днес.

Например, показанията на анонимен вътрешна правителство, което наскоро бе публикуван на shtfplan.com намекна за такъв списък ...

"Знаем, че всичко това вече," I е посочено друго. Той ме погледна и ме изглежда като никога не съм виждал, и всъщност натисна с пръст в гърдите ми. "Вие не знаете Джак", каза той, "това е по-голям, отколкото можете да си представите, по-голяма, отколкото някой може да си представи. Тази администрация събира имената на източниците, сигнали за корупция и техните семейства, имената на медийни източници и всички те говорят за и съм говорил с, и те вече имат огромен списък. Ако не работим за MSNBC или CNN, вие вероятно сте в този списък. Ако сте собственик на уебсайт с един жив ​​читатели и консервативна извито, ти си в този списък. Това е политически дисидент списък, не е списък враг заплаха ", заяви той.

Какво по света се случва в Америка?

Какво по света са се превръща в?

Както споменах в предишната статия, НСА събира 2,1 милиона гигабайта данни за всички нас, всеки един час. В НСА в момента е изграждането на








Гласувай:
22



1. gandolfini - Благодаря за изчерпателната информация
07.07.2013 11:47
Системата се основава на страха и постоянното създаване на страх.
Благословена бъде с Божия мир и правда
цитирай
2. estirbg - В първата част на постинга съм представила новото технологично чудо в по-светли и безобидни нюанси,
07.07.2013 12:17
но истината е жестока и неофициалните данни говорят за едно безнаказано, дръзко безочливо своеволие от страна на милитаристичните кръгове на САЩ:
Бюрото за разследваща журналистика предлага следната статистика за ударите на американски дронове (към януари 2013 г.):

· Общо удари: 362
· Общо загинали: 2,629 – 3,461
· Загинали цивилни: 475 – 891
· Загинали деца: 176
· Общо ранени: 1,267 – 1,431
· Удари при администрацията на Буш: 52
· Удари при администрацията на Обама: 310

Едва ли коментар е нужен...
цитирай
3. estirbg - Тук съм и не съвсем ...
07.07.2013 14:50
Готвя от известно време една много всеобхватна и важна тема...и все не мога да я завърша. Колкото пъти се захващам за нея, все се случва нещо... врагът на човечеството намира начин да ме отклони от нея- или проблеми у дома ще ми създаде, или в службата ще ми спретне безсмислен скандал. А компютърът ми ме изнервя допълнително със затормозената си памет. Надявам се по-често вече да съм тук - имам какво да споделя с вас.
Поздрави от мен, скъпа Милейди!
цитирай
4. shtaparov - Има отлични ефикасни методи за б...
28.07.2013 23:22
Има отлични ефикасни методи за борба с досадните "дрони",но не е работа на американците да ги знаят. На който му трябва,той ще си го узнае и без чужда помощ. Крайният резултат ще е досада и проклятия срещу натурниците,които ни ги набутват,затова "царуването" им няма да трае дълго!
цитирай
5. gosho568 - Ужас!
15.06.2014 23:49
Опазил ни господ от такива неприятности!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883661
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031