Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2011 08:11 - КЛОНИРАНЕ И БЕБЕТА „ИН ВИТРО” – АРОГАНТНО ВМЕШАТЕЛСТВО В БОЖИИТЕ ДЕЛА!
Автор: estirbg Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 18946 Коментари: 44 Гласове:
10

Последна промяна: 07.01.2012 09:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ето ви още един белег на последното време – клониране и създаване на живот в епруветка!



                image

 

Бог не отрежда специални наказания за човеци, защото във всеки грях наказанието за него е вече заложено. Онова, което предлага човешкият ум в последно време, е безпрецедентно по своята извратеност. В Библията е казано, че причината за първородния грях се крие  в избора на човека. Адам избра автономия, независима линия на поведение,  отказа да се покорява на своя Творец, откъсна се от истината и поиска да бъде самостоятелен. С човека се случи същото, което се бе случило с прекрасния ангел - сина на зората Луцифер. Той каза: „Ще бъда подобен на Всевишния!" Синдромът на падналия ангел се прояви в Едемската градина, когато сатана обеща на човека: " ще бъдете като Бога - да познавате доброто и злото" (Бит. 3:5).   "Вие ще установявате критерии на истина. Усъвършенствайте се, вървете в собствената си светлина. Развивайте се, еволюирайте, култивирайте в себе си божество: сила, мъдрост, власт.” – това са неговите внушения.

Минаваха векове, сменяха се поколения. Докато се стигна до потопа. Написано е: „  умножаваше се злината на човека по земята и всичките въображения на мислите на сърцето му бяха само зло цял ден" (Бит. 6:5). Това бяха и гордост, и преситеност, и жестокост. Останаха само осем души с неизвратени помисли, които чуваха и се покоряваха на Бога - Ной и неговото семейство. Бог унищожи и заличи  всички, но спаси само тях. Ала представителите на допотопната цивилизация изглеждат невинни младенци в сравнение с хората от XXI век. След потопа, още „неуспели да изсъхнат" от него, хората започнаха да строят Вавилонската кула, кулата до самото небе и Всевишния. Бог бе принуден отново да се намеси в човешката история. Следващият всеобхватен грях бе  Содом и Гомора, градове, затънали в сексуални извращения и идолопоклонство. Този дух на отвратително отстъпление бе обхванал и стари, и млади. Бог не се забави да въздаде за тези зловонни мерзости и изля сяра и огън от небето. Днес, на мястото на великолепните градове и кътчето на райската природа съществуват само Мъртво море и безжизнените пустини. Минаха хилядолетия   Смениха се цивилизации, но грехът еволюира в най-отвратителните си форми и извращения.  В началото на XXI век сатана подари на човека множество пагубни идеи: атомно и бактериологично оръжие, различни средства за въздействието върху психиката, мощна техника, способна да влияе върху околната среда, да променя климата и много други. Днес науката се приближи до бариерата, след преминаването на която човекът навлиза в „забранената територия", принадлежаща единствено на Бога. Свидетели сме на съобщениеята на американски учени, че са разгадали генетичния код на човека. Какво означава това? Това дава възможност да се управлява развитието на зародиша, да се внасят необходимите наследствени признаци, да се определя характера на човека. Например да се  създават поети, философи, музиканти, атеисти, политици, войници и много други необходими (на кого?) видове разумни същества.

С други думи, човек не просто е извратил Божия закон и не просто е решил да демонстрира себе си, но заявява нагло и цинично на Бога: „Аз вземам от Тебе патента Ти на творение!” Не се ли осъществява древната сатанинка идея: ще бъдем като Бога? Човек е умножил знанията до невероятни предели и понякога му се струва, че той е бог:

- оседлава  атомната енергия, а после не знае какво да прави с нея. Пуснал е духа от бутилката. И всичко, което човешкото „божество" измисля, води до гибелта на самото „божество". Наистина, във всеки грях вече е заложено наказанието за него. Понастоящем гордият човешки ум се блъска върху създаването на изкуствен интелект, върху репродукция на живот в епруветка. Това е излизане извън границите на позволеното. Човек нахлува в лабораторията на живия Бог. Отдавна се правят изследвания по клониране. Първите опити с животните са били успешни  и човекът се е възгордял. Бог казва: „Душата, която е съгрешила, тя ще умре" (Езек. 18:4). Но грешният възгордял се човек отвръща: „Не, няма да умре, аз ще измисля как да възпроизвеждам себе си и ще живея вечно. Ние ще възпроизведем умрелите лидери, ще ги върнем към живота!” За преодоляването на пречките в това дяволско дело се хвърлят колосални средства, ресурси, интелект. В името на какво?...

 Тук искам да спомена за „популярните” в западния свят идеи на хуманизма. Благодарение на тях човекът е заел централно място в съзнанието на обществото: всичко се прави в  името на човека!. Обективните закони и вечните истини престават да съществуват, ако те не са угодни на човека. Неотдавнашното изявление на американски учени за клонирането на Исус Христос говори, че човешката гордост арогантно прескача всякакви етични норми. Създаден е проект под названието „Второ идване", което неминуемо поставя въпроса: Ако Содом и Гомора не избегнаха наказанието, как Бог възприема и ще реагира на „постиженията" на съвремената цивилизация?...

За съжаление, този проект подкрепиха и някои представители на либерални християнски църкви от 12 изповедания. Те заявиха: „Ние се изморихме да се молим и да очакваме Бог, Той трябва да дойде сега.” Помислете само: - човек иска сам да Го създаде и да Го управлява!!! "Аз - казва - ще го създам в епруветката!" С какво това се различава от древното езичество, когато хората правеха боговете си от камък или дърво? Ние живеем в техническия век на енергетиката, космоса, атома и генома. Ще вземем частици от Торинската плащаница, където има капки кръв и остатъци от косите на Исус Христос, ще извлечем молекулите на ДНК, ще направим клонинг, ще го имплантираме на млада девственица и тя ще ни роди Исус Христос. Някои скептици (при това бележити учени) иронизират, че ето - сега ние ще видим, можеше ли Той да прави чудеса, както пише Библията, или не. Ще проверим доколко това отговаря на истината....

 Докъде стига цинизмът им!

Едва ли в кръвта от двехилядолетната давност са се съхранили живи ДНК. Но дори и да се удаде да се направи клонинг, с други думи - тяло, човек не може да създаде Духа на Божия Син. Ние сме живи свидетели за кощунството и безумието на човека, гордостта му в това отвратително предизвикателство относно Бога. Може би християните ще  кажат: „Господи, не им считай този грях, защото не знаят какво правят." Тогава как ние трябва да се молим Бог да не порази веднага нашата земя! По скоро трябва да Го умоляваме: „Господи, спри тази нечувана дързост пред Твоето лице! Да не пламне праведният Ти гняв!”...

Идеята за клониране сега е подхваната, дяволът активно я ръководи и експлоатира, като се надява, че от епруветката може да излезе нещо непредвидено, страшно за цялото човечество. Нещо много по-чудовищно от всичко, което то е преживяло досега. И затова моралната отговорност на инженерите генетици е изключително голяма. Отговорността на Христовата църква - също.  

последици от Неизследвани опасности...

Група учени начело с Терухико  Вакайама се сблъска с проблем при клонирането на мишки от шесто поколение. Резултатите от последните им експерименти показват, че у зверчетата се появява някакъв скрит дефект, явно придобит в процеса на клонирането. Мишките изглеждат напълно здрави, но с всяко следващо поколение все по-трудно се поддават на клонирането. Въпреки отчаяните усилия на учените, при шестото поколение се родила само една мишка. И тя веднага била изядена от майка си „Предполагаме, че мишките клонинги носят в себе си някаква придобита аномалия" - казва Вакайама. Този дефект засега е скрит от очите на учените, но явно е познаваем от мишките, щом последният клонинг бил изяден от собствената си майка.

Това откритие е изключително важно за развитието на клонирането. Възникват въпроси: има ли гаранции, че при клониране на човешките органи няма да се изявят подобни или още по-сериозни дефекти, които могат да доведат до различни ракови заболявания или още по-непредвидени резултати?.. 

Неотдавна правителството на Япония предложи да се въведат големи глоби или лишаване от свобода за онези, които ще се опитат да клонират хора. Предложи се да се забрани не само клонирането на човек, но и производството на така наречените „химерни създания", които съчетават свойства на хора и животни. Лишаване от свобода за клониране вече е въведено в редица западни държави. В Германия за подобни експерименти човек може да получи до 5 години затвор, във Франция - до 20.

Но дали тези официални забрани ще спрат тайните експерименти в още по-потайните лаборатории? Едва ли? С благословията и финансирането на Луциферианските спонсори тези опити продължават далеч от обектива на обществото, за да бъде изненадано човечеството в един момент с ново чудо, нов жив идол, въплътил в себе си всичката сатанинска омраза към Божието Творение – човека. Сатана винаги е бил враг и завистник на творческия гений на Бога. И би създал нещо по-ужасно, по-отвратително от творението на Франкенщайн. Но дали Бог би допуснал това? Не! Той съвсем скоро ще сложи край на тази извечна уродлива надпревара между Творец и Неговите творения. Жалко, че Луцифер, най-прелестният от всички творения е „забравил” тази истина! Но прекрасно знае каква е неговата жалка участ. Това трябва да знаят и неговите слуги, облечени в човешка плът.

Що се отнася до „ин витро” създадените деца, те едва ли имат Божията благословия, както те, така и родителите им. Бог е този, който заключва и отключва женските утроби и когато прави това, Той има определен замисъл, който не е понятен за обикновения човек. ”Защото Моите помисли не са като вашите помисли. Нито вашите пътища като Моите пътища, казва Господ” Исая 55:8
Тогава, пренебрегвайки Неговата воля, опитвайки се да попречим на Неговите помисли, създавайки изкуствени деца „от епруветка” какво правим? Не вървим ли по пътя на бунтовничество спрямо Неговата воля? Не заявяваме ли арогантно: ”Ти няма да определяш съдбата ни, защото ние сме творци на собствения си живот?” т.е. в егоистичните си желания и помисли ние се превръщаме в закононарушители. Издигаме себе си до Създателя и се обявяваме за творци на живот и съдби. Когато Бог не благославя една семейна двойка с деца, Той има нещо предвид, но същността и значението на този акт не винаги в момента е ясен. Но повече от явно е, че в милостта Си към хората, в последните времена Той затваря и ще затваря все повече утроби, защото знае ужасите, които ще връхлетят всеки момент този свят. Ще ви припомня думите, които изрича Самия Исус в пророческите Си видения за последните дни, които предстоят в непосредственото ни бъдеще: ”Горко на непразните и на кърмачките през ония дни!” Марк 13:17 Бог иска да предпази хората от терзанията за техните невръстни деца, защото и те нямат да убегнат тежестта на идващите мъки и страдания. И ако разберат тази истина, двойките лишени от родителство не биха предприели опити и действия да бъдат неблагословени от Бога родители. Но колко от тях се съобразяват с помислите на Твореца. Колко от тях имат пълното упование и вяра в Неговата безпределна грижа и любов...

Ин витро зачатието крие още една опасност -  застрашава светостта на личността, а човешката личност е най-висша ценност в очите на Бога. Всеки човек, е уникална личност, която притежава Божия образа, (съдържащ се в духовната природа на човека) и трябва да му се даде възможност да стане Божие подобие (чрез духовно-нравствено усъвършенстване ). Божият образ и Божието подобие се изразяват с понятието „личност” или човешката личност е винаги Божий образ и подобие. Като създадена от Бога, тя в нищо не може да намери пълна радост, истинска утеха и съвършен мир, както в Бога, по Чийто образ и подобие е сътворена. И всеки от нас, обръщайки се към Господ Бог като към свой Творец и любящ Баща трябва да може да каже като Давид: "Ти си устроил моята вътрешност и си ме изтъкал в майчината ми утроба. Славя Те, защото съм дивно устроен. Дивни са твоите дела,... Боже, и колко е голям техният брой, (Пс. 138:13,14,17).

Човекът изкуствено създаде чрез кръстоски най-различни породи кучета – например питбула. Не са малко случаите, в които това куче се обръща срещу своя стопанин. Искаме да се правим на всемогъщи и да създаваме сами, (без Бога) нов живот?! Трябва ли да подменим природата с изкуствено създадените генетично-патологични ембриони, които могат фатално да променят човешкия вид? И ако отговорът е да, кой гарантира, че тази практика няма да се окаже унищожителна за човечеството?

Ето, над този въпрос трябва да размисли всеки, и лекари и реципиенти на зародиши „ин витро".

 

В този ред на мисъл и слово ето и моето послание:

Мили хора, бъдете покорни, дори когато Бог ви определя съдбата да нямате собствено дете. По-скоро станете приемни родители, приютете бездомно и лишено от родителска ласка дете, отколкото да се дефинирате като открити бунтовници към Създателя Си. Да, това иска Бог да ви каже чрез Словото Си – Бъдете покорни, дори  когато ви лишава или наказва: „Защото Господ изобличава оня, когото люби, Както и бащата сина, който му е мил” Притчи 3:12...

Още за бездетството и плодовете на любовта прочетете тук:http:
//hikari.blog.bg/tq-i-toi/2012/01/06/za-bezdetstvoto-i-plodovete-na-liubovta.877819



Тази статия поставям на вниманието ви, за да ви уверя, че Исус е до вратата. Побързайте да се погрижите за живота си, защото наистина никой и нищо на този свят няма сила да ви спаси, освен Неговата пребъдваща и нескончаема любов, милост и Безценна Жертва за нас, жалките объркани грешници...





Гласувай:
11



1. estirbg - И понеже знам, че ще има реакция на неодобрение към тази статия, нека по-обстойно да се обоснова и аргументирам против ин витро зачатието:
20.11.2011 08:15
Човек не бива сам да определя начина и началото на своето битие, да отделя сътворяването и съществуването си от отношението на любов между родителите и да бъде програмиран в медицински лаборатории, според личните ни предпочитания за пол, цвят на косите и очите, и пр., което води до унищожаване на ембрионите с нежелани характеристики.

Бог е определил всеки човек да се ражда от любовна близост, а не от механично сливане на генегични клетки (т. нар. гамети), напълно лишен от защитата и сигурността на съпружеското съвокупление. Лишени от божествено начало, от топлината на родителската обич при зачеването си, тези ембриони се произвеждат, носейки риска да бъдат използвани недобросъвестно и да послужат за донорство на други, а не на брачната двойка, пожелала ин витро процедурата. Досега държавата отпускаше средства на определени семейства, които да се използват за ин витро оплождане. Сега се говори, че ще бъдат отпуснати огромни средства за ин витро забременяване и рискът тези пари да се използват комерсиално е голям.

От християнска гледна точка е недопустим и проблемът с т. нар „излишни ембриони”, които стоят дълбоко замразени в камери (т. нар. криопрезервация) за евентуална бъдеща употреба на двойката, настояваща за ин витро процедура. Какво следва, ако при развод или смърт родителите не пожелаят отново до се възползват от тези ембриони и кой носи отговорността за това? Едното решение на проблема е те да бъдат дадени на други семейства. Това все пак е по-малкото зло пред възможността да бъдат унищожени. И ако последното се случи, този грях едва ли ще бъде по-малък от греха на аборта, при който убиват човек в утробата, а тук заченатия извън майчината утроба. И това е смъртен грях! Няма излишни хора на земята! Зачатието извън майчиното тяло обаче, прави възможни всякакви генетични манипулации и злоупотреби. Не става ясно и колко време могат да се съхраняват в замразителните камери ембрионите, получени при процедурата ин витро.

Друг проблем възниква от егоистичното желание на майки в напреднала възраст да родят, без да помислят за нуждите на детето от тяхната родителска помощ, докато расте, и която една майка в напреднала възраст едва ли ще е в състояние да му даде, поради своята физическа немощ. Не след дълго самата тя ще се нуждае от опора, търсейки я във все още малолетното си дете. А често майките, забременяли чрез ин витро, са по-възрастни. Да не забравяме също, че след 37-та година се увеличава рискът от генетични заболявания.

В интерес на истината, накрая трябва да споменем и това, че не винаги Господ дарява с рожба тези, които Му се молят, но даже и тогава християните държат в мисълта си, че тази скръб им е изпратена от Бога като изпитание.. Такива да пазят в сърцето си мъдростите на Соломон, (4:1-3), че по-добре е бездетство с добродетел, защото споменът за нея е безсмъртен: Тя се признава и от Бога, и от людете. Кога е тука, подражават й, а кога си отиде, стремят се към нея; и във вечността тя тържествува увенчана, като удържала победа чрез непорочни подвизи. А плодородното множество нечестивци не ще принесе полза...

Има и такива жени, които не можейки да забременеят, са осиновили дете и като награда за стореното от тях добро, след това са получили Божията благословия и са родили.

Но няма човек в света, който да е безгрешен, а за своите беззакония всеки от нас заслужава много повече страдания, отколкото Милостивият Бог му е пратил. И не без цел ни се пращат скърбите на земята. Бог ни праща скърби и наказания, с една цел - да ни привлече към Себе Си, но поради своята ограниченост, ние не можем да постигнем всички дълбини и тайни на Божия Промисъл.

Скърби и болести идват в живота на вярващия и на невярващия, но при всички случаи е по-добре да ги понесем по християнски, защото за християнина те не са само бреме, но и мъдрост и награда от Бога.

Същността на истинската християнска нагласа е смирена покорност пред определенията на Божията промисъл, търпение и упование на Господ и на Неговата блага воля - това всеки трябва да проумее!. Тя отнема тежестта от бедите. Вярата в Бога внася и в страданието радост, превръща и скърбите в блаженство, и смъртта във възкресение и вечен живот... .

Страшно е да признаем, че науката ни направи богове, преди да сме станали хора, но не бива да забравяме, че Бог дойде и се роди, за да ни направи истински хора.
цитирай
2. estirbg - Тази статия публкувам като отзвук на статията на Захариада, разкриваща зловещата страна на децата-индиго
20.11.2011 08:33
Ето и линка:http://zahariada.blog.bg/drugi/2011/11/18/kyrvavite-samorazpravi-v-sasht-i-evropa-sa-delo-na-quot-deca.853065
Не е ясно от публикацията дали тези деца са заченати ин витро, но фактите са много тревожни и ужасяващи. Там, където Бог не благоволи, се намесват тъмните сили...
цитирай
3. estirbg - Поразрових се и потърсих и мнението и на Българската Православна църква
20.11.2011 08:58
Тя е на същата позиция - абсолтно "против" вмешателствата на Божиите дела и създаването на деца "ин витро".
цитирай
4. maranatha - Сурогатството
20.11.2011 09:05
Не е никак случайно, че българският парламент прие закона за сурогатните майки. Сега вече е напълно възможно да си поръчаш утроба и някой друг да ти износи детето, което после да вземеш за свое. А какво се случва, когато майката на една жена стане сурогатна утроба? Тя ще бъде едновременно майка и баба на детето. Когато човек се опитва да се прави на по-велик от Бог, винаги е имало трагични последици... за човека, а не за Бога.
цитирай
5. zlokuche - ха-ха-ха!
20.11.2011 15:38
Леко тъпичко подготвен постинг, бъкан с фактически грешки и откровена дезинформация. Друго и не очаквах.
цитирай
6. анонимен - Злото куче нещо не е в час
20.11.2011 15:57
Злокуче, би ли ощастливил читателите с доказателства за фактически грешки и откровена дезинформация. чакам с нетърпение.
Доброто куче.
цитирай
7. estirbg - Ето,
20.11.2011 20:55
вече съм тук и както виждам отново съм посетена от нежелани гости. Злото куче е вярно на уличната си природа и няма как да не мине и да не "маркира" /Извинете ме, скъпи читатели, за грубото сравнение!/, виртуалната си "своя" територия!
И нали е безидеен, влачи и от другите блогове де какво хване и прави с огризките пир на лешоядите!
Далеч съм от мисълта да му допадна и угодя на извратения му вкус, но все пак живея с мисълта, че Бог ще направи чудо и с него. Е, не куче с глава на синигерче /може да са сътворили вече такъв клонинг!/, но ново същество с ново сърце ! Зло куче, ще се моля за теб! Това е моето оръжие - и то е по-силно от твоите зъби!
цитирай
8. estirbg - bulgarinut57,
20.11.2011 20:57
приятелю, трябва ми време да го изгледам. Нали ще имаш търпение, ако закъснея с отговора, защото неотдавна се завърнах...
цитирай
9. estirbg - Още в подкрепа на темата
20.11.2011 22:27
По отношение на етиката на клонирането Библията е ясна, че Бог е Създател на целия живот. Един стих по-специално се прилага при въпроса за клонирането В Псалм 100:3 се казва: "Познайте, че Господ е Бог; Той ни е направил, и ние сме Негови."

Много други пасажи говорят за това как Бог ни е създал. Ето някои от тях:

В Псалм 139:13-16, псалмистът казва: "Защото Ти си образувал чреслата ми, Обвил си ме в утробата на майка ми. Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен; Чудни са Твоите дела, И душата ми добре знае това. Костникът ми не се укри от Тебе, Когато в тайна се работех, И в дълбочините на земята ми се даваше разнообразната ми форма. Твоите очи видяха необразуваното ми вещество; И в твоята книга бяха записани Всичките ми определени дни, Докато още не съществуваше ни един от тях."

В Исая 44:2, 21, 24 пророк Исая казва: "Така казва Господ, Който те е направил, И те е създал в утробата, ... Аз те създадох, ... Така казва Господ изкупителят ти, Който те е образувал в утробата: Аз съм Господ, Който извърших всичко; Който сам разпрострях небето, И сам разстлах земята."

Псалм 119:73 се казва: "Твоите ръце ме направиха и утвърдиха."

Етика на клонирането – библейски ценности
Както можете да видите от тези стихове, Библията заявява две основни истини, свързани с морала на клонирането: (1) животът започва още от рано в утробата и (2) Бог дава живот. Тъй като ние сме творение на Бог и сме създадени по Негов образ (според Битие 1:26), животът е ценен. Голяма част от желанието на научната общност е да създаде клонинги за "резервни части", за да използват техните стволови клетки, органи и така нататък. Ясно е, че това не е библейско, защото един живот, на клонинга, е по-малко ценен от другия живот, на оригинала.
Последната тема относно етиката на клонирането в новините беше около двойки, клониращи собствената си ДНК за създаване на дете. Някой може да каже, че това е просто още един научен метод за пораждане на бременност като ин витро оплождането или изкуственото осеменяване. Ние ще попитаме защо е необходимо да има дете, чието ДНК е реплика на нечие друго? Дали обичаме себе си толкова много, че искаме да се възпроизведем точно? В този случай твърдим, че клонирането попада в категорията издигане на себе си до нивото на Бога и това наистина е форма на поклонение на самите нас си. Първата заповед е да не се кланяме на други богове и това включва и самите нас.
цитирай
10. estirbg - От понеделник тази статия не забелязах да е представяна на читателското внимание
25.11.2011 18:39
Защо ли модераторите не желаят хората да разберат Божиите изисквания към сътворените от Него? Постингът не бива да се тълкува като поход към семейните ценности, свързани с майчинството и родителството. По-скоро като съвет, съобразен със Словото и характера на Създателя ни. А това е най-ценното, поне за християните, които търсят Неговата воля, а не своите си съдби, несъобразени с Твореца. Някак неестествено ми се вижда толкова хора да посещават блога ми, и да не надникнат в последната статия, която лично аз я оценявам по съдържание и не толкова като форма на поднасяне на информация, както бях укорявана от" зли кучета". В края на краищата едно импулсивно споделяне на мисли трябва преди всичко да е ценно като източник на информация, и най-накрая да притежава естетическа и литературна съвършеност. Много хора днес не се докосват до Библията, защото я намират трудна за четене. Защо? Защото стилът и претенциите на днешните разглезени читатели силно се различава от писателския стил на древните боговдъхновени посланици. Така днешните "възвишени" читатели остават лишени от най-ценното в своя живот - БОЖИЯТА МЪДРОСТ и се осланят на жалкият си горчив човешки опит, който отново и отново ги води от грях в грях....
цитирай
11. vandela007 - Наистина, както каза:
25.11.2011 21:41
Моята статия се явява като подходящо допълнение към тази.
цитирай
12. анонимен - i vse pak ot kletkite se rajdat jivi sushtestva
26.11.2011 04:12
detsa po nishto ne razlichavshti se na vunshen vid ot drugite zachenati po estestven nachin.vinagi sum si mislila che invitroto niama da uspee,zashtoto lipsva mmmmmmometnoto jelanie momentnoto udovolstvie.sushto taka sum si mislila ,che zachenatite s nasilie sa emotsionalno obremeneni sushtoto sum si mislila i za detsata na prostitutkite zachenati v niakoi ot platenite im pohojdenia.no s poiavata na tezi invitro rodeni detsa se razkolebah vuv tezi moi zakluchenia.zashto Gospod go dopusna?
цитирай
13. estirbg - "zashto Gospod go dopusna?"
26.11.2011 12:24
Бог допуска, скъпа, на този свят, дори и насилствената смърт, войните, епидемиите, катаклизмите и т.н. Всички беди са вследствие на отдалечаване на човечеството от Твореца, непослушание към повеленията Му, абсолютна незаинтересованост на повечето хора към Създателя - това също е грях! Не напразно Господ казва:
"Всички се отбиха от пътя, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един."Псалми 14:3
Бог все още ни търпи! Изчаква хората да Го потърсят и намерят спасение в Единствената Изкупителна жертва - Исус. Както виждаш дори е допуснал да се намесиме и в Неговата лаборатория при създаване на живот. Но това ще е крайното безумие и арогантност, след което чашата на гнева Му ще прелее и ще унищожи всички, които са се превъзвишили до Него. Всички, които не са се вслушвали в думите и Закона Му ще загинат. В един от постингите ми "Сатана демаскиран - част първа" съм посочила как чрез нашата човешка зла участ, несъобразена с изискванията на Всевишния, се създава имунитет за целия Небесен унивърс срещу семето на греха. Прочети този материал и ще ти стане ясно защо земята и хората сме потопени в толкова мъка и терзания. Съвсем непосредствено близо предстоят изливането на чашите на Божия гняв, така конкретно описани в Откровение на Йоана. Ние сме последното поколение и ще бъдем свидетели както на идването на Псевдоисуса в лицето на Луцифер, така и на славното пришествие на Истинския Исус, малко време след коварния измамник....
Впрочем мен ме терзае друг въпрос: Дали тези деца "индиго", както и всички свръх активни и социалноопасни деца и младежи не са продукт точно на "ин витро оплождане" - Не е правена статистика и наистина ще е интересно да се проучи. Защото, ако наистина се окажат правилни моите предположения, то тогава вече ще е яно, че сме си създали още един проблем - нищо неподозиращото човечество ще се окаже, че е сътворило армия от себеподобни, които в даден момент ще се изправят и унищожат своите "създатели".
цитирай
14. estirbg - Току що приключи един футуристичен филм по БТВ - "Островът"
26.11.2011 23:06
Клонингите и тяхната безумна "употреба" като продукт за репарация на амортизираното и болно човешко тяло - това беше темата, разгледана и от етична гледна точка, пречупена през обектива на камерата и наситена с неотменния холивудски екшън...Сякаш нечия ръка завъртя и кинолентата, за да подкрепи темата ми ...
Няма нищо случайно в този живот, дори и това, че живея и споделям мисли с вас, моите приятели, в този малък бгформат. Всеки има някаква закодирана мисия в своя живот и ако я разберете и приемете, то бихте били най-щастливите и удовлетворени хора... Вслушайте се в себе си! Чуйте Необходимостта да се погрижите за ближния, да му разкажете как да се спаси от тази ферма на човешки материал, подготвян от Луцифер за управление и поклонение...
цитирай
15. анонимен - Всички хора са слуги на дявола!
28.11.2011 17:46
Когато Вие ходите да работите , това което създавате принадлежи на дявола , и затова всяка стока се маркира с баркод . Вие купувате стоки в магазина на която има баркод - печат на дявола . Вие не участвате ли във всичко това ? Понеже всички се отделечиха от Бога нашият свят се е превърнал в сатанинско сборище .
Затова Бог казва на хората да излезнат от Вавилон , т.е. от системата на дявола.
цитирай
16. estirbg - Мисля ,че съвсем скоро ще бъде маркирана разграничителната линия, която ще определи кой от чий отбор е!
28.11.2011 18:53
Идат изключително тежки времена. Ще бъдат въведени закони, които ще противоречат с Десетте божии заповеди - става дума за официално потъпкване на истинския Божий ден - Съботата и заменянето му с фалшификата издигнат от Ватикана, - неделята. Скоро тези, които се идентифицират като "божии" ще бъдат "принудени" да излязат от системата на баркодовете - тогава няма да могат ните да купуват, нито да продават, както е писано в "Откровението на Йоан". Това ще бъдат мъчителни времена на преследване, затвори, дори унищожение - спомнете си в средновековието гонения и инквизицията...
Що се отнася за Вавилон - библейският му смисъл е съвсем друг. Той обединява падналите църкви, като "майката блудница" символизира римо-католическата църква, а "нейните дъщери" са отпадналите църкви, омърсени с нечисти учения, езически практики и потъпкване на Божия закон. Ето и повече информация за "Вавилон":
http://estirbg.blog.bg/history/2010/12/18/merzostite-na-vavilon-quot-izlezte-ot-nego-liude-moi-za-da-n.653024
цитирай
17. believer23 - До 18 Естир
28.11.2011 22:01
Обясни ми, моля те как този ерес наречена папизъм може да е майка на Православната Църква, след като папизма е анатемосан от Православието през 1054г. и светите отци имат точно определение за него - латинска ерес.Също така името православие какво ти говори. Православие идва от това, че се следва правата вяра без отклонения, че върви по правия път т.е. то е преди папизма . Папизма може да е майка на протестанството, но не и на Православието. А имам въпрос към теб и той е защо Уилям Милър греши в прогнозите си за Второто Пришествие и защо дори обявява дати (на три пъти беше ако не греша) след като в Библията е забранено? Още един въпрос. Нали отричаш преданието, тогава защо използваш думата Библия след като в Писанието никъде не е спомената тази дума, а то е кръстено така от св. Йоан Златоуст? В добавка, ако неделята е белега на звяра, то излиза, че човекът е направен за съботата, а не съботата за човека.
цитирай
18. estirbg - Много въпроси задаваш, и с малко думи не бих могла да ти обясня
28.11.2011 22:07
Трябва да ставам много рано утре сутрин, така че ще ти обяснявам на "порции" на питанията ти...уморена съм и тази вечер мисля да затварям вече компютъра. Извини ме, ще ти отговора при първа възможност...
цитирай
19. estirbg - До 19 коментар, believer23
29.11.2011 20:41
Приятелю, помисли и по-задълбочено изследвай практиките и каноните на Православната, като ги съпоставиш с Билията. Възмущаваш се, че римокатолическата църква е квалифицирана като майка - блудница и една от нейнте дъщери се оказва и Православната.
Някъде из предишните си коментари бях посочила отклоненията на Православната от Словото и Закона. Сега съвсем накратко ще ти нахвърлям нейните фатални забежки, които я омърсяват и я причисляват към не истинските църкви - дъщерите -блудници:
1. Най-важната, според мен - нарушава Божия Закон в Четвъртата заповед, като неспазва истинския Божий ден, който е СЪБОТА, а не неделя. Всичките основни храмови събития за тачене на Господа са в неделя.
2.Съботата е трансформирана от Ден на Господа в ден на мъртвите и отдаване почит към тях. Никъде в Библията няма и загатнато да се провеждат каквито и да са възпоменания за мъртвите и свързаните с тях 9,40 и т.н.ритуални дни, възпоменателни панахиди, съпътствани с оставяне на храна и вино по гробовете, заупокойни молитви и др. ЕЗИЧЕСКИ обряди, които са мерзост в очите на Бога. Той е категоричен по отношение на състоянието на мъртвите - Мъртвите образно казано спят до момента на възкресението. Едни ще възкръснат за вечен живот, ако са живели в Христа, а други ще възкръснат, за да получат наказанието си, ако не са се съобразявали с изискванията на Господа - имам в блога си постинг за тях.
Нарушенето на Закона е с фатални последствия тъй като в Яков глава 2 много ясно е изречно:"10 Защото, който опази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко.
11 Понеже Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона.
12 Така говорете и така постъпвайте като човеци, които ще бъдат съдени по закона на свободата. "т.е.една заповед да нарушиш ти си вече законопрестъпник .
Хайде, сега разсъди и помисли накъде води миряните днешната Православна църква.
а ДА ТИ ПРИПОМНЯ ЛИ И ДУМИТЕ НА ИСУС, КОЙТО ЗАРЪЧВА:Матей 23:9
"И НИКОГО на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец, НЕБЕСНИЯТ."
Това потъпкване на думите на Учителя много ме е дразнило и възмущавало - хиляди отци и отчета в Православната си присвояват авторитета на Небесния и до ден днешен никой и не е направил и крачка за реформация и очистване на Православието. Ще потърся един коментар, който също допълва забележките ми по римокатолическите забежки на официалната ни църква...
Следва....
цитирай
20. estirbg - believer23, ето и един коментар, който ми беше оставен под един от постингите
29.11.2011 20:55
25. анонимен - evgeni
26.07 23:38
Относно: ИСТИНАТА Е ВАШЕ ПРИЗВАНИЕ.
Дата: Понеделник, 2011, Април 4 14:55:43 ЕЕЩ

Здравейте, със следващите редове се обръщамкам към вас, избрани да защитавате правата и интересите на българския народ. Относно така наречената "православна" религия, делата и влиянието и върху държавата, и страната, и последствията от многовековните заблуди и лъжи. Религия, която хули Божието Име, потъпква заповедите Му и отрича СЛОВОТО, чрез създаване на попска религия съставена от човешки повеления, тълкованя, ритуали, обряди и всевъзможни разнообразни заблуди, и зависимости. Конкретно първата заповед на БОГА гласи: "Да нямаш други богове освен Мене", и втората: "Да не си правиш кумир, образ и подобие, и да не им служиш, нито да им се кланяш". На мястото на първата заповед се постави бог-лъжа, който в същност е самият сатана, и всякви дървени идоли с човешки имена. Издигат се в култ човеци и се боготворят молейки се на тях за посредничество към ГОСПОДА. Предлагат се още човешки кости за поклонение, под предлог, че е нещо свето, а пък БОГ казва: "Варосани гробници, от вътре пълни с всякакви нечистотии". Псевдосвещенниците /поповете/ се представят с "владика", "отец", "светейшества" и др., и много държат да им се вика така. Не знаете ли че ЕДИН е НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ??? Не знаете ли защо поповете си присвояват титли и правомощия, канонизират и узаконяват, и заклеймяват??? Защо обичат първите редове, и защо ласкаят управляващи, и лобират в тясна симбиоза с правителства, и силните на деня??? Не каза ли сатана: "...поклони ми се и ще ти дам всичките богатства на този свят"??? Тези, които ще ви кажат, че е "въпрос на тълкование и различни писания" се наричат попове и заблудители, водещи вярващите към заблуда и погибел. НЕ Е ЛИ ЕДИН ГОСПОД-БОГ??? НЕ Е ЛИ ЕДНО НЕГОВОТО СЛОВО И ЕВАНГЕЛИЕ??? НЕ Е ЛИ ИСТИНАТА ЕДНА??? Как тогава, и кой създаде всичките тези религии??? Не е ли самият дявол и сатана, използващ Божието Име, за да заблуди и отвлече вярващите от истината на Бога??? В някои страни се кланят на каменни богове с човешки имена. В други се кланят и боготворят крави, и пак в други се кланят на дървени богове с човешки имена, и ги наричат чудотворни, боготворят човешки кокали, предмети от дърво и метал, и всевъзможни неща. Не знаете ли, че БОГ е ДУХ и ТРЯБВА ДА МУ СЕ КЛАНЯМЕ С ДУХ И ИСТИНА, ЧРЕЗ ПОКАЯНИЕ И ВЯРА??? Не знаете ли, че СЛОВОТО нарича двете религии "православна" и "католическа" "ГРЬЦКИЯ КОЗЕЛ" и "ЗВЯР"????? Знаете ли каква е връзката на "ГРЪЦКИЯ КОЗЕЛ" с константин, констанинопол, истанбул и защо свърталището на "православието" наречено "патриаршия" се намира там???? НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ПАПАТА СЕ САМООПРЕДЕЛЯ за "божи наместник" и псевдопатриарсите за "вселенски" и поповете за "отци"??? НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЗЛАТНИТЕ КОРОНИ И ОДЕЖДИ И СКИПТРИ С КОИТО ХОДЯТ??? Дори ГОСПОД-БОГ не е дошъл на земята така, преди повече от 2000 години!!! Зрелищните церемонии и тържества, не са ли акт на впечатления и заблуда, и зависимост??? Попитайте поповете защо "кръщават" децата??? Водното кръщение не е ли акт на покаяние и примирение с БОГА, както и пълно обръщане от пътя на греха в пътя на Бога??? Тогава какво са прегрешили децата??? Не каза ли ГОСПОД : "не спирайте децата да идват при МЕН,защото на тях принадлежи БОЖИЕТО ЦАРСТВО" това "кръщение", което правят поповете не е ли акт на обвързване и зависимост, както и задължение за точно изпълнение на Божиите повеления, и заповеди??? Така направиха и с родителите на тези деца! Не знаете ли, че ХРИСТОС слезе на земята да премахне всички зависимости и заблуди на лукавия и развърже хората от веригите на сатана, и премахне изпълнението на буквата, за да донесе правилното изпълнение на Божията Воля??? Псевдосвещенниците ще ви кажат за иконите /идолите/ : "ние не се кланяме на иконата, нито на боята нито на дъската, а се кланяме на "същноста". НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ЗАД СЪЩНОСТА на БОЖИИТЕ ЗАБРАНИ се крие сатана??? ТОГАВА НА КОГО ВИ КАРАТ ДА СЕ ПОКЛОНИТЕ???? Обясняват още за иконата /идола/ : "когато едно дете отсъствува от вкъщи и майка му като види негова снимка си мисли още повече за него "АКО СЕ СЕЩАТЕ за ГОСПОД така както и по начина по които ви учи "православието", горко. Не виждате ли че колкото повече и разнообразни празници, обряди и ритуали канонизират, толкова повече ви обират, и предават душите ви на заблуди от сатана вследствието на което е погибел??? Не виждате ли разнообразните панахиди и помени, и "култ към смърта", не виждате ли как се правят, че се молят на помените??? Ако по този начин се прощаваха грехове, след като човек е умрял, то всеки един приживе би безчинствал, и за края на дните си за опрощение би заделил някой друг лев за молитвите на дядо поп?! Също така изливат вино и олио по гробове, паметници и др. мерзостни мероприятия. Не знаете ли че виното символизира НОВИЯ ЗАВЕТ В НЕГОВАТА КРЪВ??? Някога фараона канонизира и обяви себе си за бог, и си направи пирамида. После в други времена се построиха мавзолеи и се кланяха на човешки гнусотии. И в още по-други времена последни хората си направиха златна кутийка /пирамида и мавцолейче/ в която поставиха кокали за поклонение и обявиха, че ще направят българия "малкия йерусалим" - НЕ СА ЛИ ТОВА ГОЛЕМИ МЕРЗОСТТИ???? Карат хората да секланят на икони /идоли/ и след като умрат им поставят същите тези икони с човешки образ и брада, в краката. Може би като задължителен билет за божието царство - наричат ги "чудотворни" как няма да са чудотворни, след като една боядисана дъска-поднос/икона/ обира бабичките, първо финансово и после духовно. НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ЗАД ВСЕКИ ИДОЛ СЕ КРИЕ ЗЛО??? Вижте какво пише в Новия Завет, в "Откровение на Йоана" гл.22:15,18 и 19. Относно "православен и благодатен огън", и целия този цирк, и карнавал в Йерусалим трябва ли да бадем сапричастни, и проводници на "православните" лъжи??? Не знаете ли, че когато е падал огън от ГОСПОДА винаги е било пред очите на всички??? Но след идването на ИСУС вече не, и сам ТОЙ каза, че друго знамение няма да се даде, и при все, че ХРИСТОС обяви следното: "АЗ ще ви изпратя УТЕШИТЕЛЯ, ДУХЪТ НА ИСТИНАТА, който ще ви упътва на всяка истина", и всичките тези думи на БОГА бяха претрансвормирани от попската религия като "православен огън" и направиха тази световна лъжа, при все че такъв огън не се изпраща от НЕГО. Април месец ще излезе дядо поп от капището и ще каже: "ОТ ГОСПОДА Е" и отвън ще има предподготовка за по-зрелищно представяне на лъжата. НЕ Е ли ГОСПОД БОГ, БОГ на всички??? Как тогава се дава само на поповете, когато Господ е казал, че всички трябва да Му служат??? Несъществуващи неща използвани за манипулиране на масите за подържане на геополитическа зависимост и извичане на гнусни печалби използващи ГОСПОДНОТО ИМЕ.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Псалом 115:

1 Не нам, Господи, не нам, Но на Своето име дай слава, Заради милостта Си и заради верността Си.
2 Защо да рекат народите: Где е сега техният Бог?
3 Нашият Бог е на небето; Прави всичко що Му е угодно.
4 Техните идоли са сребро и злато, Направа на човешките ръце.
5 Уста имат, но не говорят; Очи имат, но не виждат;
6 Уши имат, но не чуват; Ноздри имат, но не миришат;
7 Ръце имат, но не пипат; Нозе имат, но не ходят; Нито издават глас от гърлото си.
8 Подобни на тях ще станат ония, които ги правят, Както и всеки, който уповава на тях.
9 Израилю, уповавай на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
10 Доме Ааронов, уповавайте на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
11 Вие, които се боите от Господа, уповавайте на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
12 Господ си спомни за нас; ще ни благослови; Ще благослови Израилевия дом; Ще благослови Аароновия дом.
13 Ще благослови ония, които се боят от Господа, И малки и големи.
14 Дано Господ ви умножава повече и повече - Вас и чадата ви.
15 Благословени сте вие от Господа, Който е направил небето и земята.
16 Небесата са небеса на Господа; А земята Той даде на човешките чада,
17 Мъртвите не хвалят Господа, Нито ония, които слизат в мястото на мълчанието;
18 Но ние ще благославяме Господа От сега и до века. Алилуия.
цитирай
21. sesi555 - Няма заглавие...
29.11.2011 21:20
Ей, набожната имаш ли деца...Даваш ли си сметка как е от другата страна...?
цитирай
22. estirbg - sesi555, може би и аз бих реагирала като теб, ако нямах великите обещания на Създателя, които при всички случаи са по-добри
29.11.2011 21:31
от вродените ми майчински терзания.. Ето ти и едно послание по-мъдро от човешката мъдрост:

"1. Весели се, неплодна, която не раждаш; запей с радост и възкликни, ти, която не си била в болките на раждане; защото повече са синовете на самотната, отколкото синовете на омъжената, казва Господ.

4. Не бой се, защото няма да бъдеш поругана; и не се смущавай, защото няма да бъдеш посрамена; защото ще забравиш срама, който си изпитвала в младостта си, и няма вече да помниш укора, който си носила.

5. Защото твоят съпруг е Творецът ти, Чието име е Господ на Силите; и изкупителят ти е Святият Израелев, Който ще се нарече Бог на цялата земя.

6. Защото Господ те повика като жена, изоставена и наскърбена духом. Да! Жена, взета в младост, а после отхвърлена. Казва твоят Бог:

7. Оставих те за малко време, но с голяма милост ще те прибера.
(Исая 54 гл.)

"Матей" 22
"36 Учителю, коя е голямата заповед в закона?
37 А Той му рече: "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум".
38 Това е голямата и първа заповед.
39 А втора, подобна на нея, е тая: "Да възлюбиш ближния си, както себе си".

За мен по-добро е да съм блгословена бездетна, отколкото неблагословена "детна" - това е позицията на тези, които признават Върховния авторитет на Твореца!
цитирай
23. believer23 - До 21 естир
29.11.2011 21:45

22 Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно. Умря и богаташът и бе погребан.
23 И в пъкъла, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия.
24 И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък.
25 Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш.(Лука 16:22-25)

Този цитат от Библията отговоря на въпроса спят ли душите и можем ли да наричаме някого отец.
Иисус Христос казва да не наричаме някого свой бог на земята. Например както някои римски императори са се обявявали за богове, то Христос ни е заръчал на тях да не им казваме господи, защото един е Бог Отец, който е на небесата.
Ако според теб не трябва да казваме на никого отче, то всеки човек нарушава това, защото отец означава баща. Това означава ли, че не трябва да викам на баща си татко. Така и духовниците и светите отци са ни един вид духовни бащи и наставници, които ни напътстват, дават ни пример и ни помагат да разберем как да стигнем до Спасението.
За съботата или неделята бях писал в предния ти постинг, че както има събота то така има и Господар на съботата. Съботата е печата между Бог и евреите, за да помнят тяхното извеждане от Египет, това е Старозаветната Пасха. Новозаветната Пасха е Възкресението Христово, което става в неделя. И в Деяния на Апостолите е описано, че хляба се е разчупвал в неделя.

цитирай
24. believer23 - Отговор на коментар 22
29.11.2011 22:01
Православието не нарушава нито една Божа Заповед. Не нарушава първата, защото
Св. ап. Павел казва, че Господ е поставил в Църквата едни за апостоли, други за пророци, други за евангелисти, други за пастири и учители(Еф. 4:11), а още казва и: Помнете вашите наставници, които са ви проповядвали словото Божие, и, като имате пред очи свършека на техния живот, подражавайте на вярата им(Евр. 13:7).
Сам Господ Иисус Христос нарича светиите Свои приятели (Лука. 12:4).
А как вие казвате, че не трябва да почитаме онези, които Господ е поставил в Църквата да бъдат наставници, и Сам ги нарича Свои приятели. Почитайки светиите, ние по този начин почитаме Господа, а точно този, който не ги почита нарушава първата Божия заповед, защото ясно е, че който не почита Божиите угодници, той не почита и Самия Господ.

Не нарушава Втората, защото:

Не сте прочели внимателно заповедта. В нея ясно се казва, че не бива да се правят кумири (идоли) и да се покланяме на тях. Идолът - това е фалшив, несъществуващ бог и покланяйки се на него, човек оскърбява Истинския Бог. Когато се покланяме на иконата на Господ Иисус Христос или на някой светец, ние по този начин почитаме Истинския Бог, а не дъската на която е нарисувана иконата. За нас светията е само ходатай пред Бога и винаги му се молим не като на Бог, а казвайки "Свети ....., моли Бога за нас!" Няма никакво идолопоклонство , защото за нас нито иконата, нито светията е Бог.

Отговорите за Първата и Втората Божи Заповеди съм ги взел от коментари под една от статиите в сайта "Бъди Верен". Бях ги видял преди и сметнах, че са подходящи за случая.

Смятам да отговоря и на други от забележките на evgeni, но това ще стане най-вероятно утре.
цитирай
25. estirbg - Пак грешиш, приятелю,
29.11.2011 22:26
не веднъж съм давала обяснения в коментари на същите тези"аргументи", които отново ми поднасяш...Уморих се да пиша и да обяснявам все едно и също, но не ви се сърдя, просто защото това са ви учили...
Само си спомни епизодите с литийните шествия и не ми обяснявай, че не нарушавате закона в идолопоклонство, както и преклонения пред късчета от "Христовия кръст" или костите на Йоан Кръстител....... ами Четвъртата заповед, ами езическите обичаи и практики.... уморена съм вече и тази вечер приключвам с коментарите!
цитирай
26. maranatha - Слаби аргументи
30.11.2011 20:22
Христос е Господарят на съботата и това никой не оспорва. Ако имаше някакво желание да променя деня, обезателно щеше да го каже. Точно обратното: Когато говори за разрушаването на Ерусалим, той съветва своите ученици да се молят бягането им да не става в събота или през зимата. Ако съботата беше само за евреите, защо Бог я прави свята 2000 години преди появата на първия евреин, т.е. още при сътворението.

Що се отнася до притчата за Лазар и богаташа, там привържениците на платоническата идея за безсмъртието на душата имат много проблеми. Ако приемат притчата буквално, трябва да обяснят как безтелесната душа изпитва жажда и с какъв орган ще пие вода, как така мъртвите в "рая" и "ада" си общуват и защо накрая възкресението е представено като единственият начин човек да говори с живите. Тук дори най-висшата православна теология няма логични отговори, а само предания, митове и легенди.
цитирай
27. maranatha - Давам голяма награда
30.11.2011 20:25
Наистина давам 1000 лева награда на всеки, който посочи стих от Библията, в който мъртви християни са наречени светии. Още 1000 предоставям на всеки, който посочи дори един намек или съвет, че трябва да се молим на някой друг освен на Триединния Бог. Всеки, който се моли на мъртъвци, извършва най-гнусно богохулство.
Наистина държа на думата си. Очаквам библейските текстове, за да предоставя наградата.
цитирай
28. believer23 - Отговори от забележките на евгени
30.11.2011 21:37
Отговор на забележката относно костите на светиите.

21 И неколцина израилтяни като погребваха един човек, ето, видяха чета; затова хвърлиха човека в гроба на Елисея. А щом стигна човекът та досегна Елисеевите кости, оживя и се изправи на краката си.(4 Царе 13:21).

Другата ми забележка е относно Благодатния Огън. Слизането му датира още от 2-ри век. Малко трудно е да се повярва, че за 19 века една лъжа няма да бъде разкрита. Ако той беше лъжа, все някой патриарх щеше да признае. Благодатния Огън също така се праща от Бог, за да покаже, че е с нас, да покаже че Благодатта е с нас. Винаги Огъня е слизал при православния патриарх. През 1101г. не слиза тъй като не са поканени източните християни. А най-известният случай е, когато арменците подкупват султан Мурад през 1579г, за да могат само те да честват празника в Храма и да получат огъня. Арменският патриарх се моли цял ден, но Огънят не падал, докато изведнъж сякаш мълния паднала от небето и ударила колоната, до която се молил православния патриарх и небесният Огън се явил там.
Също така, ако Благодатния Огън беше измама искам да попитам, защо
след като Йерусалимската Църква въвежда новия стил (Григорианския календар, който е анатемосан от Църквата през 1538), тогава не пада Благодатен Огън на Великден на Божи Гроб, а започва да пада отново, когато Йерусалимската Църква връща стария стил (Юлианския календар). Ако беше измама защо йерусалимския патриарх си незапали свещите по новия стил?
цитирай
29. estirbg - believer23, за да не повтарям разсъжденията за благодатния огън, прочети коментарите под тази статия:
30.11.2011 22:08
http://estirbg.blog.bg/history/2011/04/22/velikden-ezicheski-ili-bibleiski-praznik-e.734049
цитирай
30. believer23 - До естир
01.12.2011 00:07
Естир прочетох коментарите, но не мога да приема тезата, че Благодатния Огън не е от Бога. Видях, че има цитати на Откровение 13:13. Този цитат се отнася за последните времена. След отстъплението, което се задава в Православието и свикването на бъдещия Осми Вселенски Събор, където най-вероятно ще бъде създадена универсалната религия - икуменизъм, в която ще бъдат обединени всички световни религии (блудницата от Откровение). Благодатният Огън вероятно ще спре да слиза. Когато след това бъде установен НСР ръководен от новия "месия", лъжепророка ще започне да сваля огън от небето вероятно пред очите на хората, "за да може да заблуди дори и избраните, ако е възможно". Благодатният Огън не е някакъв си циркаджийски номер, чрез него както казах по-рано Бог ни показва, че все още е с нас, че не се е отдръпнал все още, дава ни надежда.
цитирай
31. estirbg - Това са твои разбирания и за мен са несъстоятелни от библейска гледна точка
01.12.2011 00:26
Излишно е да спорим...
цитирай
32. анонимен - До maranatha
01.12.2011 16:24
maranatha написа:
Наистина давам 1000 лева награда на всеки, който посочи стих от Библията, в който мъртви християни са наречени светии.
Наистина държа на думата си. Очаквам библейските текстове, за да предоставя наградата.


8 И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите. (Откровение 5:8)

Вади сега 1000 лева. :D :D :D
цитирай
33. анонимен - Анонимен 34
01.12.2011 16:35
Добавка към предишния ми коментар:

51 И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха,
52 гробовете се разтвориха и много тела на ПОЧИНАЛИТЕ СВЕТИИ бяха възкресени,
53 (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина).

цитирай
34. анонимен - До maranatha
01.12.2011 17:48
В коментар 35 съм пропуснал да спомена, от коя глава съм цитирал. Цитата е от (Мат 27:52)

Ето още интересни пасажи

3 И, ето, явиха им се Моисей и Илия, които се разговаряха с Него.(Мат 17:3)

29 Иначе, какво ще правят тия, които се кръщават заради мъртвите? Ако мъртвите никак не се възкресяват, защо се и кръщават заради тях? (1 Кор. 15:29)

18 молещи се в Духа на всяко време с всякаква молитва и молба, бидейки бодри в това с неуморно постоянство и моление за всичките светии,
19 и за мене, да ми се даде израз да отворя устата си, за да оповестя дръзновено тайната на благовестието,

цитирай
35. maranatha - Да, всички живи вярващи са наречени ...
01.12.2011 21:42
Да, всички живи вярващи са наречени светии и няма нито един библейски текст, в който да е казано, че мъртъвци могат да се молят.
"Павел, с Божията воля апостол на Исус Христос, до светиите и верните в Христос Исус, които са в Ефес" (Еф. 1:1).
Кой е светия - живите или мъртвите? Очевидно живите.
Губиш, както са загубили всички почитатели на митовете и легендите.
цитирай
36. анонимен - До maranatha
01.12.2011 23:52
Ами Моисей не умира ли. Според адвентната доктрина душата му трябва да спи. Но как спейки се явява и говори с Иисус Христос?

9 И когато отвори петия печат, видях под олтара душите на ония, които са били заклани за Божието слово и за свидетелството, което опазиха.
10 И те викаха с висок глас, казвайки: До кога, Господарю свети и истинни, не ще съдиш и въздадеш на живеещите по земята за нашата кръв?
11 И на всеки от тях се даде по една бяла дреха; и рече им се да си почиват още малко време, докле се допълни числото и на съслужителите им и братята им, които щяха да бъдат убити като тях. (Откр. 6:9-11)

Душите на закланите за Божието Слово, спят ли или докато спят могат и да говорят?

А какво мислиш за този пасаж. Очевидно тук не става въпрос за жив светия.

21 И неколцина израилтяни като погребваха един човек, ето, видяха чета; затова хвърлиха човека в гроба на Елисея. А щом стигна човекът та досегна Елисеевите кости, оживя и се изправи на краката си.(4 Царе 13:21).
цитирай
37. maranatha - Ами Моисей не умира ли. Според ад...
02.12.2011 20:28
анонимен написа:
Ами Моисей не умира ли. Според адвентната доктрина душата му трябва да спи. Но как спейки се явява и говори с Иисус Христос?

9 И когато отвори петия печат, видях под олтара душите на ония, които са били заклани за Божието слово и за свидетелството, което опазиха.
10 И те викаха с висок глас, казвайки: До кога, Господарю свети и истинни, не ще съдиш и въздадеш на живеещите по земята за нашата кръв?
11 И на всеки от тях се даде по една бяла дреха; и рече им се да си почиват още малко време, докле се допълни числото и на съслужителите им и братята им, които щяха да бъдат убити като тях. (Откр. 6:9-11)

Душите на закланите за Божието Слово, спят ли или докато спят могат и да говорят?

А какво мислиш за този пасаж. Очевидно тук не става въпрос за жив светия.

21 И неколцина израилтяни като погребваха един човек, ето, видяха чета; затова хвърлиха човека в гроба на Елисея. А щом стигна човекът та досегна Елисеевите кости, оживя и се изправи на краката си.(4 Царе 13:21).


Мойсей е възкресен, а Илия е взет жив на небето. Никъде няма дори намек за някакви живи душици, които витаят от облак на облак, след като тялото е изгнило. Ако Мойсей не е бил възкресен, за какво му е на Христос да се препира за неговото тяло? - Юда 1:9. Не мога да си обясня как е възможно да се дава за пример един символ от книга, изпълнена със символи и образи, за да се докаже езическото учение за безсмъртната душа. Вероятно става въпрос за милиони души. Ако приемем, че всички те са под един олтар, трябва да обясниш колко голям е този олтар, за да ги побере. Ако са реални души, какво правят под олтара, а не в рая на вечно блаженство? Или вече отпада аргумента за Лазар в Авраамовото лоно? Още един въпрос: С какво викат душите, ако нямат гласни струни? Чакам отговорите с нетърпение.
цитирай
38. анонимен - До maranatha
02.12.2011 23:44
Първо не Христос, а Архангел Михаил спори за Моисеевото тяло. Душите под олтара са на УБИТИТЕ ЗА БОЖИЕТО СЛОВО, т.е. на мъчениците, а не на всички души. Казано е, че душите са под олтара, а не на него. Така, че големината му не е от значение.
На твоя въпрос как викат душите, ако нямат гласни струни, аз бих могъл да те попитам как спят като нямат мозък. Да не би да смяташ, че тялото и душата са едно и също нещо, та на душите да им трябват органи. Ангелите като са безплътни сили как говорят или те си имат гласни струни?
цитирай
39. maranatha - Нали си любител на притчите
03.12.2011 22:00
След като приемаш, че притчата за бедния Лазар и богаташа е истина, трябва да обясниш защо праведните отиват в Авраамовото лоно. Къде са отивали мъртвите преди Авраам? Ако душите под олтара са съществуващи и мислещи единици, защо не са заедно с Лазар в Авраамовото лоно. Освен ако не приемеш абсурда, че Авраамовото лоно се намира под някакъв олтар. Къде в Библията прочете праведните да се делят на видове и една част от тях да отиват в Авраамовото лоно, а друга част - мъчениците, да отиват под някакъв олтар, където да крещят до Второто пришествие. Ако крещящите под олтара души имат гласни струни, би трябвало да имат и стомаси, а следователно и отделителна система. Мястото под олтара би станало доста неприятно само след няколко дена престой на викащите души, които пият вода и се хранят. Може би ангелите са организирали някакъв специален кетъринг за викащите души и постоянно се грижат за тяхното меню. Сега разбираш ли до какви абсурди стигат защитниците на езическото учение за безсмъртната душа, за да доказват недоказуемата си теория. А за това кой е Архангел Михаил, можеш сам да провериш като видиш какво означава името Михаил на еврейски.
цитирай
40. анонимен - До maranatha
03.12.2011 22:26
Душите на мъчениците са при праведниците. Но на Йоан, когато му е дадено да ги види, ги вижда под олтара, защото те са жертви за вярата. Къде видя да съм написал, че душите имат гласни струни. Точно обратното, написах че не им трябват гласни струни, за да могат да говорят, така както и на ангелите, които са безплътни сили не им трябват гласни струни, за да говорят.
цитирай
41. maranatha - объркването стана пълно
04.12.2011 12:15
Мъчениците са в рая, но същото време Йоан ги вижда под олтара. На едното място славят Бога и пеят песни, а на другото крещят и питат Бог докога ще търпи. А къде са мъчениците за вярата преди Авраам? Например Авел. По негово време не е имало Авраамово лоно. Ето какво казва Библията по този въпрос Екл 9:10 "Всичко, което намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; защото няма нито работа, нито замисъл, нито знание, нито мъдрост в гроба, където отиваш."
Значи в гроба няма нито знание, нито мъдрост, а ти твърдиш, че там една част от светиите викат към Бога, а друга част се радват на вечно блаженство. Неправедните, разбира си, ги бодат с вили и ги пържат в казани, а на всичко отгоре душите в рая и в ада си приказват помежду си.
цитирай
42. aidriell - Подкрепям те напълно
31.12.2011 14:47
Природата е намерила перфектното решение за елиминирането на тези които са болни ,непродуктивни ли които ще направят поколение което ще е уродливо или дефектно като им е отнела изцяло възможността да забременяват за да се прекъсне процеса на това което трябва да се елиминира за да остане най доброто и да се гарантира бъдещето на всички останали .
Инвитрото обаче е нужно именно на този отпадък който не е Проектиран според създателя да има деца и манипулира цялостният процес на природата като игнорира всичките проблеми заради които Той или тя нямат деца като им дава възможност за наследство .Наследника обаче носи всичките тези дефекти гени наследени от родителите си и така природата е пренебрегната защитният и механизъм е игнориран и ДЕФЕКТНИТЕ продължават да се множат напук .
Това е върно не само в областта на инвитрото за съжаление но и изцяло в Фармаколофията и фармацевриката и медицината където всички болни заразени алергияни и неспособни биват изкуственно подкрепяни чрез всевъзможно измислени лечения нещо едопустимо в природните популации който са оставени на милостта на естествен отбор само че цялата тази манипулаци идва на цена и вмешателството води до все по слаби ппо уязвими и по болнави хора именно заради това каето сами сме си създали .
Може и да звучи жестоко но това е природата и тя така е работила милиони години докато само за 100 ние успяхме да манипулираме всичко от естественият отбор до създаването на поколения в индовиди заклеймени от природата и бог като такива които не би следвало да имат поколение
Ето затова принципно съм против Инвеитрото ,лекарствата ,антибиотиците и всяко друго вмешателство като въпросът става много противоречив Ако става въпрос за самият теб или семейството ти но все пак трябва да се имат предвид горните неща и да се знае информирано какво прави всеки инвирто въпреки всичко
цитирай
43. djasika - PROO-Обяви България
26.07.2012 16:27
Безплатен портал за обяви. Ако предлагате или търсите стоки и услуги, това е вашият сайт за обяви, подреден удобно по секции. - http://www.proo-obyavi.bg/
цитирай
44. maranatha - Природата?
26.07.2012 22:14
"Природата е намерила перфектното решение за елиминирането..." Природата се състои от атмосферата, водата, минералите, полезните изкопаеми, растителният и животинският свят... Как изброените елементи са намерили перфектно решение? С други думи, как материята се е самоосъзнала и самоорганизирала? За да твърдим такова нещо, се изисква огромно количество вяра, която надхвърля многократно религиозната вяра. За съжаление, аз нямам толкова силна вяра и затова приемем простичкото: "В начало Бог създаде небето и земята..."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883882
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031