Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2011 15:33 - ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ КЪМ СМЪРТТА И АДА-ЕЗОТЕРИКА,ВСЕМИРНА МЪДРОСТ,НЕБЕСНА СОФИЯ, АНТРОПОСОФИЯ, БЛАВАТСКА, ДЪНОВИЗЪМ...
Автор: estirbg Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 35460 Коментари: 74 Гласове:
13

Последна промяна: 20.11.2011 01:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Моля ви, прочетете тази статия докрай. Тя е ключът към арсенала с най - фините духовни измами на Сатана, обсебила душите на милиони искрени и пламенни „духовни търсачи”. Сърцето ме боли, когато виждам как чрез блоговете на taidzi, rebellion, samorasla, minchomin, galatceaq, pandor, savremennik (сами може да допълните този списък) се разпръскват и сеят семената на най-коварните луцифериански учения. Колко пъти се опитвах да убедя тези блогъри да не въвличат себе си и множествата в лукавите сатанински капани... Увещавах ги, като им посочвах от Библията, как Бог ни е предупредил за тези уловки на Човекомразеца и Човекоубиеца. Доказвах им, че тези пътища водят към смърт и че са мерзост в очите на Създателя, но ... личните ми разговори бяха отминати като с „духовно недорасла и нееволюирала”, а коментарите ми, изобличаващи лъжите и измамите под статиите им изобщо не бяха допускани...

image

Затова днес ще публикувам една разтърсваща изповед на  анонимен младеж, успял да отскубне себе си и брат си буквално от сатанинската паст и смъртта. Моята приятелка загуби любимия си, който практикувайки „висшите” техники на отделяне на духа от тялото, не успя да накара сърцето си да затупти отново и да се върне от отвъдното...Той нямаше как да ни предупреди. Но съм сигурна, че ако можеше, би написал още по-разтърстваща история от тази...Ето я и

Истинската история на едно ученичество

... Аз бях излъган априори! Каква ирония само! Бях измамен чрез собствената си жажда за Бог. Но кой бе моят невидим измамник, така изкусно успял да ме подведе?... Това бе Вечният Противник на Бога. Този, който бе най-близо до Бога - най-довереният и приближен Негов слуга и Ученик.

Ще разкажа личната си история. Лично се случи с мен. Как поех по пътя на Ученичеството, по невероятните пътеки на познанието: рационално, ирационално, езотерично, екзотерично, окултно. За да се озова накрая на границата със смъртта и лудостта. Защото, незнайно как, бях станал Ученик не на Бога, но на Сатана. Няма друго "Вечно", хилядолетно Състезание на Ученика с неговия Учител, освен това на Сатана (бивш Архангел и херувим) с неговия Отец и Създател. Ето го предвечният Прототип. Всичко друго е бледо подражание. Аз бях въвлечен именно в това Състезание - жалка пешка, мислеща се за велик Цар. Някои от вас ще кажат: "Не, не, почакай, не ме заговаряй с този рязък тон. Това не се отнася до мен. Аз вярвам в Бога и отдавна съм решил този въпрос за мен". И Дяволът знае кой е Бог и Исус, дори много по-добре от нас, човеците. И "бесовете вярват и треперят". Аз също вярвах по онзи добре познат "свой си начин", с който така се гордеех. Това не ми помогна особено много, дори се превърна в примамката на моя капан. Ще разкажа Себе си, защото моята история е съдбата на Интелектуалеца, който търсеше познание за света и Вселената, неспиращ се пред нищо, пребродил много утъпкани и диви пътеки. Аз съм живият пример за това, което се случва сега с младите и не чак толкова младите в тази моя мила България, затънала до шия в окултизъм, магия и благовидни псевдоучения. Отказвам се още тук от блясъка на оригиналния изказ и философкото слово, от меланхолията на ексцентричния индивидуализъм и виртуозността на така любимия ми критически стил. Искам да запазя простотата на истината. Защото с какво ще ми послужи едно красиво словоплетство, сътворяващо "поредната" имагинерна Вселена от думи, смисли и безкрайности от представи. Как бих могъл да пиша по старому, след като мъка ме задавя и ми се иска по-скоро да изплача това, което ми тежи и ме гори отвътре. 

Аз - Ученикът

 

Едно непрестанно "Какво има Отвъд?" гореше в ума и сърцето ми още от малък. Тази примамлива отвъдност ме тласкаше с невидима ръка все напред и напред - по утъпкания път на каноничното знание, по дивите апокрифни пътеки на окултната мъдрост. Не се задоволявах с малкото и удобно обяснимото, жадувах за още и още. Отвъд слънцето и звездите, отвъд видимото и невидимото, в самия Център на Загадките. Оттатък на непосредствената мисъл и чувство, към заветния връх Априори. Замаян от величието на дивните пейзажи, разкриващи се пред взора ми, изведнъж осъзнавах, че съм забравил нещо по пътя си - Животът в неговото пълнокръвие. Кратките мигове на доволство от прозренията свише се редуваха с чувство на изстиналост и празна самота. Намирах своя мним Център, за да го изгубя малко след това. "Нима не е възможна мечтаната от мен хармония на Дух, Душа и Тяло?". Започнах да обожествявам вечното Търсене. Целта се сменяше с нова. Едно прозрение изместваше друго. Една истина - друга, по-богата и дълбинна, от по-висок "вибрационен" порядък. Издигайки духовната си вибрация, срещах по-високо вибрационни истини. Така си мислех тогава, вярвайки наивно, че Истината има нива, степени на откриване. Гордеех се с откритието си, че новият Смисъл изплува от дълбините на стария, девалвирайки го в рудиментарно духовно преживяване, изиграло ролята на стъпало в предходния етап на еволюцията.

Изпълних се с гордост и самодоволство, които сам не забелязвах, защото умело замаскирах под емблемата на Смирение и етикета на Еволюционно развитие.

Трудно е да се опише в цялост процесът и етапите, през които преминах - всички онези свръхфини прозрения и духовни преживявания. Започнах на 13-14 години с книгите по приложна психология на майка ми от рода на "Манипулирайте, но правилно", "Искуството да влияем на хората и печелим приятели" и т.н. Преминах по-късно през Философията (моята Любимка), за да стигна до едно Макропознание, подплатено с бляскавия рационализъм на Запада и магичността на Източния ирационализъм. Астрология, Антропософия, Християнска наука, Окултно познание бяха крайната ми спирка. Да, аз обикнах Странното и Чудното с надеждата, че в него се крие Отговорът, който не намерих в Традиционно-Разумното и Ординерното. 

"Но какво толкова се е случило с теб, младежо?! Нима това не е съдбата на много млади интелигентни хора днес с огнено сърце и неспокоен търсещ дух?" 

Да, тая съдба споделят мнозина млади днес - деца на своето време - и именно тя за малко не ме доведе до гибел. Въобразявах си, че се самопосвещавам в истината, учейки директно от извора на Всеобщото Знание. Та нали в мен бяха вложени априорни форми на познаване. Прегърнах идеята за Самоученичество. 

Но Кой стоеше, стои и днес зад това "Макропознание", "Всемирна Мъдрост", "Небесна София"? Бог, Който ни чака да еволюираме дотолкова, че да се приближим до Него със собствени сили? Или Някой друг, целящ да изкриви божественото и сам да се представи за Божество? Бог Отец-Създател на небето и земята, или "Богът на тоя свят", "Баща на лъжата"? (Нов Завет)

Трагическо повествование - точката на моето обръщане

 

Съдбата ме удари с гръм и разтърси из основи живота ми. Всичко започна с брат ми. По време на трескавите ми духовни търсения, брат ми вече пушеше първите си цигари марихуана и гълташе хапове амфетамини за "просветление". Забърка се в някакви източни учения, примесени с психотропни вещества за "духовен отскок". Измени се радикално за много кратък период от време. Онова момче, което прилежно тренираше своята дисциплина в Спортното училище и не отваряше книга, изведнъж започна да чете източна литература с окултно съдържание. В езика му се появиха понятия като Братска любов, Всемирна мъдрост, Космическо Съзнание, Учителство - всички онези добре известни ми емблеми на Ню Ейдж движението. И думите му бяха напълно смислени. Започна да се занимава с медитация, говореше с някакъв "хармоничен" дух посредством игла с конец и разчертан кръг с йероглифи... Докато един ден психиката му изгърмя. Бе станал наркоман под носа на родителите ми. Докторите не бяха единодушни и сигурни относно диагнозата му. Защото дори и "чист", поведението му бе крайно странно. Шизофрения! Когато за пръв път чух тая страшна дума, започнах да разбирам трагедията, която се случваше с брат ми.  

По това време се увличах по едно антропософско учение за демоните. Е, за една година живях с жив демон. През очите на така добре познатия ми човек ме гледаше някакво чуждо същество - зло, хитро, преструващо се на нормално, непокорно, с нечовешка сила и непредвидими реакции. Разговорите за духове, за хора с червени светещи глави, как баща ми прави уруки и магии, трайно се настаниха у дома. 

В пристъп на обладаност брат ми взе веднъж две пет килограмови гири и изпотроши цялата къща. Заплаши и майка ми с побой, след което скочи от третия етаж. (Тогава е пристигнал баща ми). Осъзнах колко опасна е била тази ситуация по-късно, когато нещо подобно се случи и с големия приятел на брат ми - другар в марихуаната, а както разбрах по-късно – и негов "просветител" в медитацията и магията. Това момче, ходило два пъти в Индия, ми беше на гости, видях очите му. Говореше ми за братство, любов, прошка, хармония. Година и половина по-късно уби жестоко баща си с брадва, а майка си почти умъртви с множество прободни рани.Това не бе всичко. 

Баща ми получи тежък инфаркт.

Аз бях нападнат в гръб в центъра на града, докато се връщах от нощен клуб. Не разбрах, че съм бил ударен и че съм лежал в безсъзнание почти час. Като на сън гледах капките кръв, стичащи се от главата ми и не разбирах какво става. Следващите по-ясни спомени бяха от една маса в Интензивното. До мен някакво момче крещеше от болка. Бе скочило от еди кой си етаж по неизвестни причини и бе с натрошен таз и крайници. В този момент аз се молех на Бога за помощ и предавах духа си в ръката Му. И Господ щеше да ме върне по-късно към този момент, показвайки ми, че е чул зова ми.

"Имате програма за унищожение на рода!" Това бяха точните думи на онази гледачка. Майка ми се допита до нея в отчаянието си. Трябваше да стане ясно какво става. Ситуацията бе извън контрол. По едно и също време се грижеше за трима тежко болни: единият син - наркоман със съмнения за шизофрения, другият - със счупен череп и парализирана лява половина на лицето, съпругът - с тежък инфаркт. Семейството ми бе призовано на смърт.

Всичко това ми се случи, защото "Аз бях Противник на Бога". Това бе фразата, с която трябваше да започна едно есе и която сам Господ вложи в ума ми по време на молитва.

Сега съм християнин. Бог придърпа към себе си първо брат ми, изцели го от наркоманията и шизофренията. Ръката Му прегърна и мен самия няколко месеца по-късно. Нещастията дойдоха, тъй като незнайно как бях обърнал гръб на Господа и потърсих "просветление" от сили и източници, които не са от Бога. В невежеството си смесих Любовта към Бог с учения, които въпреки благовидността си граничеха с чист Сатанизъм. Моят Учител се оказа самият Луцифер - най-красивият и мъдрият, стоял някога най-близо до Твореца.

Истинското лице на моето "Учение"

 

Астрологията бе един от бастионите на моето учение, умело преплетена в едно Макропознание за света, известно под името Ню Ейдж. Вече бях прегърнал идеята за прераждането, имах дори собствени "кармични" преживявания от други животи. Вярвах, че след смъртта душата се подготвя за своя нов живот, изчиствайки старите си дългове и устремявайки се към нови опитности. Докато не приключат всички цикли на еволюционно развитие. В своя нов поход духът избира определени енергии, подходящи за новата му мисия. Знаците на Зодиака бяха за мен определени типове съзнателност, която душата избира, за да разреши най-успешно кармичните си задачи. Цялостната астрологична карта на човека представляваше за мен своеобразна йерархична струкрура на личността - със своите акценти, слаби места и невралгични точки. Първична психоанализа, Пътят на душата - ето някои от емблемите, с които украсявах астрологията. Дотолкова бях обсебен, че вече гледах на хората не просто като на Той и Тя, а като на "Той-Скорпион с асцендент в Лъв" или "Тя-Риби с Луна в Телец". Придобих изключителна ловкост и ерудираност. Умело тълкувах звездни карти. Говорех свободно за съкровения вътрешен мир на хората. Слушателите ми се смайваха от тайните, които им разкривах, достъпни само на тях. Удивляваха се от точните ми попадения относно проблеми и въпроси в личността им, за които сами не бяха напълно наясно. Правех изказвания от рода на:

"Ммм да, бихте могли да се разбирате, но твоето Слънце е в Рак, а нейната Луна е във Овен и образува квадрат със Слънцето ти". И хората ми вярваха. Притежавах дар слово и омагьосващ магнетизъм. Вживях се в ролята на всемирен мъдрец, провиждащ съдбите с един поглед само. Достигнах до такова майсторство, че успявах да определя точния знак и асцендент на човек само след половин часов разговор. Веднъж успях дори да разгадая знака, месеца и точната дата (номерология) на раждане на едно момиче, само след дест минутно запознанство. Мнозина запалих с огъня на астрологията, подбуждайки ги сами да се занимават с астропознание и да посещават астролози. Проблемът не бе в това, че лъжех, а в това, че познавах. Тогава не знаех, че един астросеанс има силата да детерминира съдби. Не знаех, че изричам проклятия, защото очертавах контури на жизнени пътища и запечатвах събития. Две съдби има на света - тази която ти подхвърля Сатана и тази, която Бог е приготвил за теб. Втората дори не може да се нарече съдба, тъй като Господ само с едно мигване на окото е в състояние да измени живота ти из основи. И никой няма право да си играе на Господ. Защото ако не се обърнеш към Бог за знание, задължително се обръщаш към другата възможна сила, властваща в света под много имена: астрология, гадателство, запитване на духове, хиромантия, ченълинг...

Всички, които се допитват до подобни сили са "омразни" на Господа и върху им се освобождава проклятие:

"Когато влезеш в земята, която Господ, твоят Бог ти дава, недей се учи да вършиш мерзостите на тамошните народи. Да не се намира сред тебе някой, който да прекарва сина си или дъщеря си през огън, някой чародей, астролог, гадател или омайник, никой баяч, запитвач на зли духове, врач, запитвач на мъртвите, защото всеки, който върши тези дела е омразен на Господа" (Второзаконие 18:9-15).

Излиза, че аз съм бил "омразен" на Господа. Не просто се допитвах до духовете на Зодиака, но проповядвах и другите да вярват в тях. Без значение е, дали гадателите познават, защото крайната им цел е да те накарат да вярваш в "други богове":

"Ако се издигне сред теб пророк или съновидец и ти даде знамение или чудо, и знамението или чудото се сбъдне, за което той ти говори и казва: Да идем след други богове - които ти не си знаел - и да им служим! - да не слушаш думите на този пророк или съновидец." (Второзаконие13:1-3) И така, без да се усетя, бях станал предсказател. Брат ми пък експериментираше "бели" магии и разговори с "добри" духове. Каква е отплатата за това ли - смърт:

"Но пророк, който дръзне да говори от Мое име дума, която Аз не съм му заповядал да говори, или говори от името на други богове, този пророк да умре." (Второзаконие 18:20).

Без значение е, дали вярваме в Божието Слово или не. То се изпълнява удивително точно. Защото има Закон, писан преди Човешкия Закон и той е валиден, дори и да не вярваме и да не сме съгласни с него. Дори да го отричаме и дисквалифицираме като суеверна глупост и паметник на фанатизъм, тоя Божи закон действа винаги, тъй като Бог не си противоречи никога и Сам не е в състояние да отмени Думата Си. Модерният рационализъм, капсулиран в своето самодоволство, може и да отрича Божията повеля, дадена преди повече от 3000 години чрез пророците, но тя е първична, а човешкото мъдруване е вторично, под "юристдикцията" на Божия Закон.

Бързам да кажа, че аз вярвах в Христос. Много пъти влизах в църква и се молих на Господ, когато духът ми бе съкрушен. Но пак бях излъган от Властелина на земята. Този, който е наречен "Богът на тоя свят", "Князът на тоя свят"- падналият Архангел, "който мамеше цялата вселена" (Откровение 12:9)

Другата канара на светогледа ми бе Антропософията, изкокнала от Теософията на Блаватска. Самият Рудолф Щайнер, основал Антропософското дружество - един изключително ерудиран и културен човек - е бил ясновидец със силни окултни способности. Учението му ми допадна изцяло. Величаеше "Христос", но допускаше и окултни схващания и практики. Акцентът на цялата антропософия е поставен върху идването на "Христос" на земята като решаващо събитие за човечеството. Само че, забележете, идването на Месията се разглежда като духовно явление в етерния свят, което трябва да запали много сърца за идването на новата епоха - по-хуманна, по-благородна и милосърдна. "Духът на Христос", слязъл преди 2000 години върху човека Исус, го е напуснал при разпятието, за да дойде отново като Космически Дух, носител на вселенска мъдрост и съзнание. Каква бе радостта ми, когато разбрах, че огънят на промяната ще бъде разпален от славяните, но най-напред от българите. Ние сме едни такива интересни, мъдри, с широки възгледи и познание. (Живи окултисти - това сме ние). Чували ли сте някъде това изявление? Ако не, нека ви кажа откъде аз го научих - от Дъновизма, български вариант на антропософията. Дъновизмът е едно учение, смесило в тотална каша християнството, теософията, антропософията и практиките на окултизма. Зареждането с енергия край Седемте рилски езера, Паневритмията не е нищо друго освен Окулт (с главна буква). Под благовидната маска на християнските ценности се призовава към поклонение пред природата и разни природни духове на Хармонията, Слънцето и Енергията (която уж трябва да е "божествена".) Свободно се проповядва астрологическото събитие "Идването на Епохата на Водолея", която да замени "Епохата на Рибите". Тоест епохата на традиционното християнство, изиграло своята роля в човешката еволюция, трябва да отстъпи място на Окулта на Уран, когато във всички хора ще се събудят отдавна спящите параспособности!!! Целият Дъновизъм е Окулт, без значение, че се смесва за благовидност с християнските ценности. Видяхме отношението на Бог към окултистите, ето какво е то и към поклонението пред природата:

"И да не би като вдигнеш очи към небето, и видиш слънцето и луната и цялото небесно множество, да се подмамиш и да им се покланяш и да им служиш." (Второзаконие 4:19-22)

Син на свещеник и усърден ученик в Библейско училище, Дънов отлично е познавал Писанията и все пак издига едно учение, което, въпреки благата маска на милосърдие и братство, е явен бунт срещу Бог. Посланието на бялото братство е една сложна каша от пантеизъм, християнство, карма, астролгия и източни религии. Аз приех тезата, че Дънов е онзи Буда Майтрея, Бодхисатвата, отложил своята нирвана и сливане с Космическото Съзнание, за да дари на хората светлина и знание свише. Самото име, с което се именува - Бениса Дуно - е явен белег за самочувствието за статус и сан в духовния свят. Произлязла от Махаяна-будизма, преминала през теософията, идеята за Бодхисатвата каца и в антропософията. Тези милосърдни същества (бодхисатвите) отлагат своя последен стадий от кармичната си еволюционна верига (разтварянето, изчезването), за да спасят други, положили доверието си в тях. Както апостолите наричат Исус – Учителят, така и дъновистите именуват своя Месия.

Но всички тези учения и поклонение пред странни сили, в които здраво се бях забъркал, са изобличени от Божието слово като "грехът на идолопоклонство", замяната на истинския Бог с лъжлива версия на бог:

"Да нямаш други богове освен Мене. Не си прави кумир или каквото и да е било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш, нито да им служиш; защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху децата до третото и четвъртото поколение на онези, които Ме мразят" (Изход 20:3-6). Всеки, който се кланя на идоли и служи на други сили, "Ме мрази" - така казва Бог чрез Моисей. Защо? КОЙ всъщност стои зад тези сили.

Аз свидетелствам за това, как бях воден буквално за носа чрез примамката на жаждата ми за познание. Заслепен от такива бляскави понятия като Господари на кармата, Духове на Зодиака, Духове на Хармонията, Ангели, Архангели, Архаи, Музика на Сферите, незнайно как се озовах в призрачни гранични територии. За да ми бъде подхвърлено съвсем между другото, че няма как човек да обозре и осмисли цялото това небесно йерахично знание, ако не получи специално посвещение в мъдрост. Носителят на тази мъдрост е... Луцифер!!! Ето кой стои зад цялата благозвучна каша на Антропософията. "И няма как, о, човече, да разбереш пълната истина за всичко, ако не притежаваш това специално Луциферическо посвещение от Ангела на Светлината и Познанието. (Димитър Мангуров - лекции в LiterNet; цялата антропософска литература) Според Димитър Мангуров човек не е в състояние да "познае" същността на "Христос": първо, ако не е душа прераждала се поне няколко пъти и второ, ако не се е сдобил с ключа на познанието, държан от Луцифер. Той от своя страна не е представен като Черния Дявол от Библията, а по-скоро като безлично същество, което сам Бог отделя от Себе Си със задачата да изпълни определена мисия в човешката еволюция, след което отново ще го "оправдае" и върне при Себе Си. Навсякъде в Писанията, Бог и Неговият Син Исус рязко и ясно се разграничават от Сатана. Никакъв съюз и "опрощение" не са възможни.

Споменава се още, че сам Христос сега е Господар на Кармата, а не старите господари!?? А ако не си достатъчно дълго прераждала се душа, довери се на Бодхисатвата Бениса Дуно - в него ще "прогледнеш"!? Самият Луцифер не е истинският Противник на Бог. Не! Библията се е объркала! Сатана всъщност е Сорат - информация, получена "свише" от антропософските медиуми.

Ето къде бе крайната ми спирка. Забелязахте ли колко невинно започнах? И тъй, изкусно воден през философиятана на Ницше, астрологията, антропософията и окултизма, аз достигнах до чист Сатанизъм!!! Бях само на крачка от започване на експерименти и практики като пропускане и изследване на демони през мен и други такива. (Тръпки ме побиват, защото ако бях направил подобно нещо, може би нямаше да се спася). Ето как, мислейки, че ще помогна на човечеството, последвах Учителя си Сатана и се превърнах в Противник на Бог!

Искаме или не, ние хората сме въвлечени в една война, разразила се още преди човешката история. Участваме във "Вечното Състезание" на Сатана с неговия Създател и Учител. Няма неутрална територия, на която да стъпим. Не съществува духовен или душевен вакуум, в който да се капсулираме уютно, изолирайки себе си в безопасност. Или сме с Исус Христос и Неговия Отец Бог, или сме с Луцифер - Учителят измамник, "който мамеше цялата вселена", "който мамеше народите". (Откр.9:9). Така че, ако не се обърнем към Бог, а към някаква друга сила, тази сила ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е Сатанинска, въпреки благовидната си маска. За да ни измами, Сатана има властта да се преправи дори на светъл ангел. Дяволът бълва свои пророци и учители, които уж са "служители на правдата". Могат дори да проповядват с устни христянските ценности, но всъщност да са лъжепророци и лъжеучители: "Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли. И не е чудно; защото самият сатана се преправя на светъл ангел; тъй че не е голямо нещо, ако и негови служители се преправят на служители на правдата." (2 Коринтяни 11:13, 14)

Всички онези медитационни практики от будизма и хиндуизма - изпразване на мислите, разтварянето в Космическото Съзнание - се оказват изключително опасни. Защото не съществува такова нещо като неутрална Енергия или духовен вакуум. Когато личността се оттегля, на нейно място в човека влизат сили на мрака. Доказано е (от злощастен опит), че на своите сеанси майсторите йоги са в състояние да блокират някой от мозъчните центрове на участниците, с нищо неподозиращи, на какво всъщност се дължи рязката промяна в поведението и здравето им. Някои от хиндуистките практики директно водят до необратими психически отклонения. Уви, това бе случаят с брат ми. Повтарянето на мантри, контактът с духове, дългите часове медитация, обилно гарнирани със стимуланти за "духовен отскок", доведоха до разрива в психиката му. Това, което дойде в него, не бе Свръхсъзнанието, а Лудостта. Задочно познавам дъновисти, контактуващи с някакъв Дух на Хармонията ЗИК (Знание Истина Красота) посредством метода на автоматичното писане. Познавам лично и една "християнка", лекуваща с Рейки. Преди всеки сеанс, тя благодари на Рейки, че го има, че я закриля и го моли да й даде "целебна" сила в ръцете. Зная и човека, когото лекуваше дълго време - от години страдаше от някакво странно заболяване, което самите лекари не можеха ясно да диагностицират. Сатана е експерт-лечител. Той и неговите паднали ангели са присъствали при сътворението на човека и имат перфектни знания за човешкото тяло. Акопунктура, Иглотерапия, Учението за чакрите и жизнените токове - всички те се базират на сила, която не идва от Бога. Лечителите и врачките могат да излекуват на първо време нещо в теб, могат дори на правят велики чудеса чрез управляващата ги сила - да вдигат хора от инвалидна количка например. В замяна на това много смаяни хора попадат под властта на магията им. Милата ми родина е прегърнала окултизма с двете си ръце. Тачи Дънов като втората по значимост личност на България за всички времена. Толкова врачки, гледачки, екстрасенси и астролози има у нас и те са толкова мощни, че се нареждаме до такива гиганти на Магията като Арабия, Африка и Ямайка. Президентът ни награждава с орден Вера Кочовска. После се чудим защо сме на първите места в света по инсулти, инфаркти, спонтанни аборти и наркомания. Измираме като мухи, защото сключихме съюз със силите на мрака. На интервю с Венета Райкова преди Нова година (2007) Кочовска ясно заяви, че служи на Висшия Разум. На настоятелните запитвания на водещата, дали този висш разум е Бог, Вера ясно и авторитетно отговаря: "Не, Бог е едно, Висшият Разум - друго" (Познайте Кой е тоя Висш Разум). Врачката открито заявява, че кармата съществува и ни направлява; че мъртвите ни говорят и ни закрилят, насърчавайки зрителите към вярвания, "омразни" на Господа. (Виж "запитвачи на мъртвите" - Второзаконие 18:9-14) Тя страдала, горката, понеже се натоварила с греховете на хората, а простосмъртните търпят несполуки, защото не се вслушват в съветите й. Но Исус Христос е Един и Той вече взе греховете ни на кръста преди 2000 години. Не случайно Словото предупреждава за "последните дни", когато ще се появят много лъжепророци и лъжехристияни, правещи нечувани чудеса, които да отклонят хората от истината: "Пазете се да не ви измами някой. Мнозина ще дойдат в Мое Име и ще рекат: "Аз съм Христос" - и ще подмамят мнозина" (Марк 13:5-6); "Тогава ако някой ви каже: "Ето тук е Христос" или "Тук"- не вярвайте, защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят, ако е възможно и избраните (Матея 24:23-24)

Самото понятие "Антихрист" (Нов завет - старогръцки) хвърля светлина върху истинското лице на Сатана. В оригинала на гръцки "анти" не означава единствено "срещу", но и "вместо". Луцифер дълбоко копнее да му се покланяме като на Бог. Той иска да се окичи с титлата "Месия", мразейки истинския Христос. "Искате Христос - добре, аз ще ви дам моята версия на "Христос": ето ви Ванга, Ошо, Сай Баба, Бениса Дуно...". Сатана се крие умело зад такива образи като Висш Разум, Великият Архитект на Вселената (масони), Космическо Съзнание, Кришна Съзнание, НЛО... Бил някога печат за съвършенство, пръв по красота и мъдрост, Дяволът ни обсипва с хиляди теории и лъжеучения, целейки да изкриви вложения дълбоко у нас порив към Твореца и да го насочи към себе си. Ние сме Тяло, Душа и Дух, но само телесното измерение ни е непосредствено понятно. Почти 2/3 от съществуващото ни е напълно неизвестно. И точно тук Сатана се появява на сцената, предлагайки ни любезно помощта си. Психоанализа, хипноза, духовни учения, астрология трябва да ни дадат информация за липсващите измерения. Уверени ли сме обаче, че сме на правилния път? Всичко духовно непременно ли е добро?

Дяволът е най-големият гений на измамата - "бащата на лъжата". (Йоан 8 :44) Бил най-близо до Бог, той много добре познава Божието царство. Той копира йерархията, блясъка на Божията слава, за да клонира едно ново царство. Грабва такива понятия като: "братство", "любов", "милосърдие", "съзидание", "божественост". Възпроизвежда сиянието им, за да конструира един огледален свят - отражение на божествения. Изкусен илюзионист, Сатана успява да измами 1/3 от цялото ангелско войнство на Господа. Без никакъв проблем кара и хората да вярват във фалшификата, съдържащ единствено сянката на Божественото. Защото какво като вярвам в братска любов и милосърдие, след като не мога да ги живея, след като самото ми съзнание и инстинкт са отровени априори. (Че даже и пред-априори).

Дяволът много добре познава Божия закон и знае, че каквото Господ е наредил, то винаги е валидно както на небето, така и на земята. Затова и ни внушава, че Библията е само сбор от легенди, неточен превод, отживелица или непълна книга. (Защо ли уж "невключените" евангелия тъй категорично противоречат на цялостната Библия? Нима Бог си противоречи?) Замислете се, защо днес хора четящи Библията, "спонтанно" биват дисквалифицирани като ретроградни фанатици, изостанали от хода на Еволюцията и "сегашното ниво" на човешкия разум? И защо такова свръхестествено любопитство предизвикват книгите по Рейки, Медитация, Събуждане на Параспособностите? "Не вярвам в Библията, а и ако вярвам, тя ми е мноооого тежка за четене." И как няма да е, след като е 100% Божи Дух! Затънали в плътското, трудно превключваме на истински духовното. Сатана не желае да вярваме и се информираме от Словото на Бог! Но той самият е изключителен експерт в него. Изкушава в пустинята Исус чрез манипулативно цитиране на Писанията (Лука 4 гл.). Много добре знае, че грехът, посочен и изобличен в Словото, му дава право на легален достъп в живота на човек. Много добре знае, че Господ не благоволява там, където действа духът на окулта. Затова Дяволът се опитва да се смеси дори и с Църквата, с Вярата, проповядвайки своите лъжеучения и поклонение пред странни сили. "Да не слушаш и да не служиш на други сили и богове освен Мене!" - така каза Бог и това е първият, едва ли не най-големият грях, защото тези "други" сили и богове са подчинени директно на Сатана. Не можеш да имаш двама господари, защото ще обикнеш единия, а ще намразиш другия: "Не можете да пиете от Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвате в Господната трапеза и бесовската трапеза", защото това което се жертва, "жертвате го на бесовете, а не на Бог" (1 Коринтяни 10:20-22). Луцифер се крие зад такива теории като: "злото е нееволюирало добро", "нещата не са нито добри, нито лоши - мисълта за тях ги прави такива", "истинският живот е смесица между доброто и злото", "дяволът не e толкова черен, а злото е необходимият уравновесяващ контрапункт”, ”всички тези нещастия ми се случват, защото такава е кармата ми". Това са някои от крепостите и опорните точки на Сатана. Вярвайки в подобни съждения, даваме легално право на мрака да живее в нас. През тези канали, Дяволът успешно имплантира в човека вторични рефлекси, като неусетно започваме да ги разпознаваме като собствен анатомичен инстинкт. Сам Не-творец, Сатана прекодира вече сътвореното с друг смисъл и в своя полза, подмамвайки ни с величието на Божия дъх, дишащ във всяко творение. "Виждате ли, тук е Духът на Бога, значи можете да се покланяте на слънцето, звездите, природата, храма, човека, животното и животинския инстинкт все едно, че се покланяте на Господа" - това ни нашепва Сатана. Съвсем нормално е днес да пушим като комини, да пием, за да се развеселим, да имаме жена и любовница едноврменно. Марихуаната е безвредна - нали е растение. В реда на нещата е хомосексуалистите да сключват брак и да осиновяват деца, сакън да не ги лишим от равноправие. Да се занимаваме с Рейки и медитация за здраве и вътршен мир, да се допитваме до астролозии, да ходим на врачка. Порнографията ни среща още от деца - станала е една от константите на съвремието ни. Развратът и похотта са на мода, нищо че са кръстени "свободна любов". Мъжете и жените се разминават изначално, щастливият брак е невъзможен. Софи Маринова пее "Я твоя, дявол мой", Мадона - "иконата" - се качва на импровизиран кръст и показва среден пръст на публиката, крещейки: "Busterds", "Fuck you". Приехме за естествено всичко това, защото “така сме устроени”!!? 

Някаква вторична природа ни бе натрапена и започна да диша в нас. Обикнахме изкривеното. Кръстихме "нормално" онова, което е извратено.

***** ***** *****

"Но какво ни говориш ти, младежо, проповядваш ли ни, що ли?" Ще ви проповядвам, ако е нужно, защото аз споделям съдбата на България. Аз съм от децата й, за които се пее: "Ние сме млади - красиви птици без крила. Ние сме болни - умираме преди смъртта - вечна игра".("Остава"). Крилата ми бяха мъртви. Душата ми бе тъмна. Мозъкът ми - луд. Умирах и тъмно се раждах, заслепен от блясъка на тъмнината. Защото аз обикнах тъмнината повече от светлината и се предадох на нейната прегръдка.

Аз бях откъм вас, вие, мъдри и учени. Духът ми летеше над космически небеса и непрогледни гносеологически бездни. Умът ми пронизваше недрата на земята и центъра на слънцето. Академизмът бе моя дреха. Рискът на разума бе моя кръв. Познанието бе въздухът ми.

Аз бях откъм вас, вие, Ню Ейдж-клонинги. Познавам добре трапезата ви, цигарения дим и мириса на марихуана. Удавих се в дъното на алкохолизма ви. Зная астрологическите ви бръщолевения относно кой с кого си пасва и как - аз бях пръв в тях. Виждам гордостта в очите ви. Мислите си, че великата всемъдрост на вселената ви принадлежи. Още чувствам във вените си аеродинамиката на футуризма ви. Усещам в устните си привкуса на празната ви надежда, че можете да живеете ценностите, които проповядвате като роботи.

Познавам до дъно тайните ви, дъновисти и антропософи. Зная кой всъщност е вашият "Бог". Вие, които говорите мир, братство и толерантност, а тайно хулите и заклеймявате всеки с различно мнение от вас като простосмъртен и нееволюирал. Зная светлите ценности, с които сте се накичили, а сами не живеете и не можете да живеете, защото са само емблеми и ваша примамка. Вие презряхте истинския Христос, станал ви скучен - Божият Син, Който единствено може да изцели плътската ви природа и да ви дари истинския ключ на божествеността. Заменихте Го с ваш "Христос" - духовно явление, с Бохисатвата Бениса Дуно. На вас дължа присъдата си Смърт и проклятията, които ме застигнаха. Аз бях един от първите сред вас, ревностен и усърден ваш другар. Вашата версия за "Бог" гореше буйно в сърцето ми и аз я живеех и проповядвах. Вкусих отровата ви, окултисти и врачки. От малък идвах при вас да ме лекувате и да ми решавате проблемите. Вие ме заразихте с кривите си гени. На вас дължа свръхестествения си интерес към окултна литература, с която се затрупах и задуших, а впоследствие унищожих, за да спра странните нещастия в дома ми. 

Искам да кажа на всички вас: "Вие грешите!" И не защото сте зли по сърце, а защото бяхте гениално измамени. Обърнете гръб на силите, на които служите и се върнете към истинския Бог! За да не ви сполети това, което се случи на мен и брат ми! За да не порази проклятие ненадейно потомците ви, защото Бог е "Бог ревнив, Който въздава беззаконията на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение"! (Изход 20:4-5). Аз бях откъм вас и щях да умра, заради това! Бог ми показа, че съм жив единствено заради зова ми за помощ, който отправих с вяра към Господ, лежейки в Интензивното със счупен череп. Защото Бог е милостив и винаги помага на децата Си, търсещи Го от сърце. Прегърна ме и ме спаси, въпреки че Му бях противник и вършех най-омразни Нему дела. Стопли ме с дъха Си и ми прости всичко. Откри ми Лицето Си, не заради мъдрост или дело, а тъй като просто се смили над мен. Не по заслуга, а по благодат получих благоволението на Бог...Благодаря Ти, Господи!

 п.п.Моля ви всички - когато ви попаднат блогове със статии за медитации, карми, инкарнации, реинкарнации, космически разум, космическа любов, антропософии и други подобни съмнителни философиии - все "духовни" оръжия от арсенала на сатана, моля, оставяйте линка на тази изповед, която съм споделила с вас. Не се знае къде и кога с едно "кликване" може да спасите човешки живот...




Гласувай:
19



1. foreigner69 - !!!!
12.11.2011 16:13
Много информация,някои неща не мога да приема ..
НО истина е ,че в последните години ( последните 15-20г) се появиха всякакви врачки ,екстрасенси ,рейкисти и всякакви такива мошеници и мошеннички.Освен това ,че вземат пари от нещастието на хората ,най-лошото е ,че успяват дори да им навредят!!!!
Права сте ,че всеки е нужно да се насочи към чистото и истинско християнство..........
Поздрави
цитирай
2. estirbg - Постингът е наистина е обстоен, но това е една искрена изповед и покаяние,
12.11.2011 16:19
което дълбоко ме разтърси и не мога да съкратя...
цитирай
3. foreigner69 - ...
12.11.2011 16:44
....разбира се,имах предвид не толкова обема ,колкото много разнородна информация ...или излезеш ли от лоното на християнската църква -си кръвнал от пътя!!!!
Малко са хората ,които не са ходили по врачки и тем подобни ( с различни имена ,но еднакви функции),лично съм запозната с Рейки ,ходя на йога отвреме на време ,но лично ме е страх да влизам в някакви дълбочини...::))
Спомням си ,че една от версиите за смъртта на Людмила Живкова беше нещо от този сорт- невъзможност да се върнеш обратно...
цитирай
4. estirbg - И беше във ваната,
12.11.2011 16:48
точно както загина и приятелят на моята приятелка...
цитирай
5. estirbg - Злокуче,
12.11.2011 17:12
писала съм, че авторът е анонимен, а есето е участвало в ІV-ия национален конкурс по есеистика на името на Цветан Стоянов за 2006 г.
Пропускът е мой, извинете ме!
цитирай
6. estirbg - Хората толкова са отровени от опияняващите изпарения на Ню ейдж,
12.11.2011 18:23
че подминават парливото заглавие, което ще разруши миража на измамливите им "възвишени" въздушни кули. Жалко за тях - тълпят се да пият от отровните източници, а не идват да пият от Този, който им дава даром всичко!
цитирай
7. foreigner69 - за жалост
12.11.2011 20:05
обаче много лесно и бързо става преминаването от 'другата страна"...
най-неприятното и жалкото е ,че има фатален край.........
цитирай
8. анонимен - Най-лошото е,
12.11.2011 20:54
че всички тези хора (дъновисти,езотеристи и т.н..) се интерересуват от духовното. Те са разбрали, че не материалното е най-важното. Но за жалост се подлъгват по тези на пръв поглед изглеждащи прекрасни пътеки и се погубват. Сатана има всякакви видове трикове. Чрез материалните блага, той не позволява на материалистите да достигнат духовно развитие и да опознаят Бога, а пък духовните хора се опитва да заблуди с такива лъжеучения. Срещу нас имаме един брилянтен играч, с когото всички хора взети заедно не можем да се мерим и ако не внимаваме,не четем Божието Слово и Светите Отци то за него е детска игра да ни заблуди.
цитирай
9. foreigner69 - дали
12.11.2011 21:01
заради това,че лесно можем да бъдем подведени сме грешни??!!
цитирай
10. estirbg - Абсолютно си прав, анонимен №8
12.11.2011 21:13
нека не забравяме кой е Сатана и че е измамил дори небесните жители - той е свръхинтелигентен, като е приготвил и на днешната интелигентна човешка цивилизация най-фините капани. Ако хората четяха Библията, биха хванали уловките на крадеца на души, но те я пренебрегват и считатат за атавизъм и лош вкус. Митът за "квантовите преходи" е също продукт на Сатана и ако някой се интересува какво ни очаква съвсем скоро в бъдеще - трябва да прочете Откровение на Йоана, а не "Новата Библия" на minchomin (която сега се пишела, в момента, тъй като старата не важала?!!!)
цитирай
11. estirbg - foreigner69,
12.11.2011 21:19
грехът фигурира в човешкия геном още от прегрешилите Адам и Ева. Но за да не бъдем подведени, за да разграничим истината от лъжата, грехът от правдата, Бог ни е дал Неговото Незаменимо Ръководство - онази стара прастара Библия, която нито клади я унищожиха, нито режими успяха да заличат и изопачат. Намерете я, прочетете я, защото скоро и тя ще бъде фалшифицирана...
цитирай
12. morningstar1 - Естир...
13.11.2011 00:12
поздравления за този постинг! Това е истината ( уви, тя е неприятна) за всичките красиви и измамливи превъплащения на "княза на този свят".
Дано повече хора й обърнат внимание и се замислят на кой "бог" служат.
цитирай
13. estirbg - morningstar1,
13.11.2011 00:42
много ми се иска всички "гурута", от чиито блогове тече тази мътна развала да прочетат тази горчива изповед и ака поне мъничко са трогнати от искрените сълзи на това намерено от Бога момче, да се извинят на читателите си за заблуждението, в което са ги водели. Бог ще приеме всяко покаяние - дори за такова жестоко прегрешение, в което са въвели и други.
цитирай
14. vandela007 - Поздрав и от мен!
13.11.2011 07:35
Ще ми разрешиш ли да ползвам статията и да я разпространя?
цитирай
15. estirbg - Извини ме, скъпа дружке,
13.11.2011 08:29
едва сега си отварям компютъра...
Взимай каквото ти хареса, ако щеш всички постинги....и дано този "спасителен пояс" помогне и на други да се избавят от клопките на Сатана...
Това се отнася за всички, не само за теб!
Приемете този апел:" Прочети това - спаси приятел!"
Бог да ви благослови!
цитирай
16. анонимен - Много си се объркал, човече.
13.11.2011 11:06
С толкова много думи, толкова лутане в крайности. Достатъчно е да погледнеш в самия себе си- или докоснеш Природата, за да видиш Бог навсякъде. Всички школи за които говориш водят към Бог, но не си бил постоянен и нищо не си разбрал.
цитирай
17. estirbg - Очаквах подобен коментар от редиците на "зомбираните"
13.11.2011 11:28
Той е доказателство за пълното промиване на съзнанието, до което довеждат всички измамливи учения и доктрини на сатана. Изтъква се постоянството като фактор за самосъвършенство и "просветеност". Е, приятелю, когато ги достигнеш - ще бъдеш в отвъдното, но не ще можеш нито да се върнеш, нито да се покаеш за случилото се! Мигар малко ти бяха доказателствата от Истинското Божие Слово, че тези школи водят до смърт!!!
цитирай
18. анонимен - До анонимен 16
13.11.2011 12:15
Ако четеше Библията щеше да разбереш накъде водят тези школи. В Библията Бог се е показал кой е, и е казал как можем да достигнем до него. Там има всичко, което ти трябва, за да разбереш Истината. До преди около 1 година и аз се увличах по окултното и вярвах, че има извънземни раси, анунаки и рептили, които ни управляват, че има висш разум и ангели на светлината, с които можем да се свържем. Тогава имах тежки моменти и бях загубил вярата си напълно и дори по едно време бях склонен да вярвам, че Луцифер е от добрите. Но с течение на времето се отвратих от тези учения и разбрах нелепостта им. И станах атеист. Прелома започна да се случва преди около няколко месеца,когато по едно време, когато се присетих за проповедта на планината и прочетох Евангелие на Матей. Когато го направих разбрах, кой е Истината и къде трябва да го търсим. Надявам се и ти да го разбереш. Чети Библията, чети и от светите отци, не слушай разните там гурутата и ще видиш колко отвратителен и нелеп е пътя, по който си поел и ще видиш накъде води. Аз съм православен и смятам, че Православието е Църквата, на която Христос е глава. Дано го проумееш и да се махнеш от тези пагубни пътища. Надявам се и естир, на която много харесвам постингите, защото тя пише много хубаво както и това, че в тях има и доста истини, да погледне към Православието, да види, че адвентизма не е вярата на Апостолите от ранните години. Бих препоръчал на всички един много хубав сайт, в който да видите Православието в истинската му светлина. Ето един линк:
http://budiveren.com/
цитирай
19. juli13 - Напълно съм съгласна!
13.11.2011 14:11
Абсолютно съм съгласна с постинга .Аз познавам лично една дъновистка ,на която много говорих за Исус ,но за съжаление тя не повярва и след време разбрах, че полудяла и се събличала гола и плувала в градския басейн.Сатана я тормози!
цитирай
20. foreigner69 - ПОМОЩ 1 (По слав. 90).
13.11.2011 15:29

Който живее под покрива на Всевишния,
Той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия.
2 Ще казвам за Господа: Той е прибежище мое и крепост моя,
Бог мой, на Когото уповавам.
3 Защото Той ще те избавя от примката на ловеца
И от гибелен мор.
4 С перата Си ще те покрива;
И под крилата Му ще прибегнеш;
Неговата вярност е щит и закрила.
5 Няма да се боиш от нощен страх,
От стрелата, която лети денем,
6 От мор, който ходи в тъмнина,
От погибел, която опустошава всред пладне.
7 Хиляда души ще падат от страната ти,
И десет хиляди до десницата ти,
Но до тебе няма да се приближи.
8 Само с очите си ще гледаш,
И ще видиш възмездието на нечестивите
9 Понеже ти си казал: Господ е прибежище мое,
И си направил Всевишния обиталището си,
10 Затова няма да те сполети никакво зло,
Нито ще се приближи язва до шатъра ти.
11 Защото ще заповяда на ангелите Си за тебе
Да те пазят във всичките ти пътища.
12 На ръце ще те дигат,
Да не би да удариш о камък ногата си.
13 Ще настъпиш лъв и аспид;
Ще стъпчеш млад лъв и змия.
14 Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ,
Затова ще го избавя;
Ще го поставя в безопасност1, защото е познал името Ми.
15 Той ще Ме призове, и Аз ще го послушам;
С него ще съм, когато е в бедствие; ще го избавя и ще го прославя.
16 Ще го наситя с дългоденствие,
И ще му покажа спасението, което върша.

цитирай
21. pristan - Потресен съм
13.11.2011 16:14
От няколко години мъчително се люлея между библейските истини и алтернативни мнения. Между другото, по настоящем чета точно Дънов и Щайнер, а снощи - пак Библията.
Искам да кажа, че имам определени опитности, които се отключиха точно в процес на интензивно съсредоточаване в областта на долния дан тиен, т.е. - в точката, разположена на около три сантиметра под пъпа (вид медитация). Тези опитности бих окачествил по-скоро като демонични. Напоследък започнах да съчетавам медитативното състояние с молитви към Бог, но това май пак не е много добре.
Казвам, че съм потресен, защото тази статия - благодаря на estir и на автора - силно ме алармира. Още повече, че тя е написана не от някой "книжен плъх", а от човек, врял и кипял в нещата. Ето това я прави ценна за мен и затова така силно ме "удари".
Аз също жадувам за познание, а това говори за липса на смирение и упование в Бог. А тази жажда за познание, което би трябвало да ме отведе до безсмъртие, разбира се, се поражда от страха от смъртта. Страхът е деликатес за Луцифер, а смъртта е неизбежна. Колко хора не се страхуват от смъртта? В колко от нас сияе пламъка на Любовта? Представете си какво широко и благодатно поле има Сатана за действие!
Моля се на Бог за всички нас:
Господи, прости ни!
И нека бъде волята Ти!
Амин!
цитирай
22. estirbg - Приятелю, pristan,
13.11.2011 17:45
горещо те прегръщам и се радвам, много, много се радвам, че си осъзнал бездната, над която си висял. Захвърли в боклука тези лъжеучения - не! Изгори ги, за да не ги намери никой повече и да не загине от измамните обещания за "съвършенство и възвишеност"! След като не успях да убедя въпросните блогъри, които съзнателно или не, са се превърнали в оръдия на сатана, дълго време се чудех как да ви предупредя - трябваше време, за да изучаа подробно доктрините на тези лъжеучения, а в днешното забързано ежедневие то е дефицит ...
Благодаря на Бога, който отново свърши цялата работа вместо мен и ми откри тази потресаваща изповед...Повярвай ми - плаках, когато я четях, плаках и когато я поствах и се молех колкото се може повече хора да я прочетат. Каквото и да напишех от свое име, нямаше да е толкова силно и разтърстващо...
Благодаря и на модераторите на блог.бг, които наистина осъзнаха важността на темата и я предложиха на преден план пред читателите...
Каквото трябваше да направим, направихме! Но ще трябва да продължим да се молим, за да може повече хора да бъдат докоснати и спасени от лапите на смъртта и ада!
Нека да благодарим на Бога и на това момче, чиято горчива опитност ще спаси много будни и търсещи истината хора...
цитирай
23. estirbg - Имам една молба към всички ви -
13.11.2011 20:51
когато ви попаднат блогове със статии за медитации, карми, инкарнации, реинкарнации, космически разум, космическа любов, антропософии и други подобни съмнителни философиии - все "духовни" оръжия от арсенала на сатана, моля, оставяйте линка на тази изповед, която съм споделила с вас. Не се знае къде и кога с едно "кликване" може да спасите човешки живот...
цитирай
24. анонимен - Повдига ми се от вас!!!
14.11.2011 20:53
Защо изобщо изопачавате теориите и всичко оправдавате с Библията?Да четеш Библията наистина не е лошо ,но не може всичко да започва и свършва с нея.Има и много други книги,които носят познание и Как не ви е срам да обиждате Учителя Дънов,Неговото Учение и последователи като ги наричате поклонници на Сатана.Ако искате да знаете Дънов е много по-близък до Бога от всички вас взети заедно и въобще вие нямате право да говорите така за него.Той е най-святият и най-мъдрият български духовен водач.И още нещо Дънов навремето е помагал на Георги Димитров да се крие от преследващата го Полиция и го е укривал в дома си на Улица Опълченска, където са били съседи.Може ли тогава такъв човек да е поклонник на Сатана?Спасявал е приятелите си от преследването на полицията преди 9 Септември без да е обръщал внимание на политическата им принадлежност.И макар ,че Георги Димитров е бил комунист, след като е дошъл на власт е помогнал на Дънов да не бъде преследван като духовен и религиозен водач, защото така би трябвало да постъпят всички християни.Нали проповядвате за мир и любов по света?Ами,след като е така докажете го на практика като помогнете на някой страдащ а не само да се биете в гърдите колко благочестиви християни сте и нищо съществено да не вършите.
цитирай
25. анонимен - До анонимен 24
14.11.2011 22:07
Освен Библията и творбите на светите отци нищо друго не може да ти донесе истинско познание. Ти казваш, че има и други книги, които носели познание. Разбира се, че има много книги, от които да се поучиш и от които да се научи граматика. Но книги, от които да се познае кой е Бог изън Библията не мисля, че има. Когато Христос е в пустинята и е изкушаван от Сатана Той как го побеждава. Като му цитира Божието Слово, т.е като използва цитати от Библията. Не му цитира Ведите, Махабхарата или думи на Буда, а Библията, защото само чрез Божието Слово можем да победим Сатана. Георги Димитров е всичко друго, но не и християнин.Вярващ комунист е все едно лъв да е вегетарианец През комунистическо, някога комунистите са премахнали религията от училище. До 1944г тя се е изучавала, след това се премахва. Тогава да ходиш на Църква си е било риск. Има разкази от хора пострадали заради това. Също така да ходиш на Църква и да си член на БКП е било невъзможно(сега БКП-арите се редят първи в Църквата). А Дънов, че е бил подкрепян от комунистите, не мисля, че е нещо, с което трябва да се гордееш. Целта на комунистите е била да унищожат вярата на хората, а какво по-добро средство за това като ги вкарат в такива лъжеучения. Чети Библията и прозри Истината. Излез от тази пагубна пътека и ще намериш Истината. Моля се да успееш.
цитирай
26. estirbg - Дънов от където и да го погледнеш е окултист!
14.11.2011 22:49
И арогантен престъпник на Закона! А всеки, който не се съобразява с Божиите заповеди и живее според своите си или други - прави себе си бог. Да, Дънов направи себе си бог, внушавайки и въвеждайки поклонение пред творенията. Дънов се е самоубил, явно под внушение на сатана, че може пак да си върне живота, както си го е отнел. А кой е Този, Който единствено има право да дава и взима живота - Единствен Бог Творец. Той е заповядал в една от заповедите си:"Не убивай!" - което се отнася и за собствения живот. Явно някои хора съвсем са загубили възможността да разпознават доброто от злото и истината от лъжата, за да защитават неоправдано самозванеца Дънов.
цитирай
27. анонимен - Браво
14.11.2011 23:32
Много добра статия с история. Почти няма какво да се добави освен ченълингите с извънземните които са същите бесовске духове.
цитирай
28. анонимен - за Ванга
15.11.2011 10:19
Имам лични наблюдения за тези на които Ванга е кръстница:-
Някои от тях се самоубиха, други имат тежки заболявания като епилепсия и шизофрения .Тя като окултист също носи проклятие!
цитирай
29. анонимен - Интересно 28ми
15.11.2011 11:11
Моля, говори с конкретни имена и факти. Така ще бъде достоверно! Предварително благодаря!
цитирай
30. анонимен - juli13-съм не съм анонимен
15.11.2011 13:04
анонимен написа:
Имам лични наблюдения за тези на които Ванга е кръстница:-
Някои от тях се самоубиха, други имат тежки заболявания като епилепсия и шизофрения .Тя като окултист също носи проклятие!

не съм анонимен ,тези хора са ми приятели не мога да ги цитирам ,но аз съм говорила лично с всеки от тях и с родителите на тази ,която се самоуби!
цитирай
31. анонимен - 777
15.11.2011 22:46
Приятелю, който защитавате Дънов. Всички ние тук не говорим срещу личности, не мразим личности, не се бием в гърдите, че сме прекрасни християни, но говорим срещу лъжливи учения, които водят към погибел, учения на дявола. За да разберете дали едно учение е нечисто, трябва да го сравните с Библията, защото тази книга е писмото на Бога до нас, еталон, с който мерим истината. Творецът ни обича и иска да ни дари с вечен живот в Неговото присъствие. А как ще бъдем с Него, когато защитаваме нещо, което Той е забранил. Поставяйте Бога на първо място и след това всичко, което е добро и в съгласие с Неговата воля! Желая от сърце и вярвам, че сте разумен човек, който с търсене ще открие истината и един ден да се срещнем в небесната родина при Бога.
цитирай
32. анонимен - 777
15.11.2011 22:55
анонимен написа:
Имам лични наблюдения за тези на които Ванга е кръстница:-
Някои от тях се самоубиха, други имат тежки заболявания като епилепсия и шизофрения .Тя като окултист също носи проклятие!

И аз искам да кажа нещо за Ванга. Моя приятелка с мъжа си отишли при нея. Влезнал съпругът, който е невярващ, и тя му казала, че е ерген. След това дошъл ред на приятелката ми, която е била искрено вярваща, но не познаваща Библията. Тя започнала да крещи срещу нея и я изгонила, защото духът й се е съпротивлявал на Божия Дух. В Негово присъствие тя не е могла да върши делото на противника, чиито инструмент е била.
цитирай
33. анонимен - 777
15.11.2011 23:02
estirbg написа:
грехът фигурира в човешкия геном още от прегрешилите Адам и Ева. Но за да не бъдем подведени, за да разграничим истината от лъжата, грехът от правдата, Бог ни е дал Неговото Незаменимо Ръководство - онази стара прастара Библия, която нито клади я унищожиха, нито режими успяха да заличат и изопачат. Намерете я, прочетете я, защото скоро и тя ще бъде фалшифицирана...

И аз искам да добавя, че само четенето, без изучаването и с подробности, особено що се отнася до пророчествата, ще е безсмислено. Трябва да искаме мъдрост от Автора й, за да разберем каква е Неговата воля за нас.
цитирай
34. анонимен - 777
15.11.2011 23:08
pristan написа:
От няколко години мъчително се люлея между библейските истини и алтернативни мнения. Между другото, по настоящем чета точно Дънов и Щайнер, а снощи - пак Библията.
Искам да кажа, че имам определени опитности, които се отключиха точно в процес на интензивно съсредоточаване в областта на долния дан тиен, т.е. - в точката, разположена на около три сантиметра под пъпа (вид медитация). Тези опитности бих окачествил по-скоро като демонични. Напоследък започнах да съчетавам медитативното състояние с молитви към Бог, но това май пак не е много добре.
Казвам, че съм потресен, защото тази статия - благодаря на estir и на автора - силно ме алармира. Още повече, че тя е написана не от някой "книжен плъх", а от човек, врял и кипял в нещата. Ето това я прави ценна за мен и затова така силно ме "удари".
Аз също жадувам за познание, а това говори за липса на смирение и упование в Бог. А тази жажда за познание, което би трябвало да ме отведе до безсмъртие, разбира се, се поражда от страха от смъртта. Страхът е деликатес за Луцифер, а смъртта е неизбежна. Колко хора не се страхуват от смъртта? В колко от нас сияе пламъка на Любовта? Представете си какво широко и благодатно поле има Сатана за действие!
Моля се на Бог за всички нас:
Господи, прости ни!
И нека бъде волята Ти!
Амин!


Мили приятелю,
Толкова съм щастлива, когато срещна човек, който прозира истината, който се стреми към нея, който обича Бога! Той да Ви благослови изобилно, да Ви даде радост в изучаването на Неговото слово! С уважение
цитирай
35. анонимен - 777
15.11.2011 23:16
анонимен написа:
Защо изобщо изопачавате теориите и всичко оправдавате с Библията?Да четеш Библията наистина не е лошо ,но не може всичко да започва и свършва с нея.Има и много други книги,които носят познание и Как не ви е срам да обиждате Учителя Дънов,Неговото Учение и последователи като ги наричате поклонници на Сатана.Ако искате да знаете Дънов е много по-близък до Бога от всички вас взети заедно и въобще вие нямате право да говорите така за него.Той е най-святият и най-мъдрият български духовен водач.И още нещо Дънов навремето е помагал на Георги Димитров да се крие от преследващата го Полиция и го е укривал в дома си на Улица Опълченска, където са били съседи.Може ли тогава такъв човек да е поклонник на Сатана?Спасявал е приятелите си от преследването на полицията преди 9 Септември без да е обръщал внимание на политическата им принадлежност.И макар ,че Георги Димитров е бил комунист, след като е дошъл на власт е помогнал на Дънов да не бъде преследван като духовен и религиозен водач, защото така би трябвало да постъпят всички християни.Нали проповядвате за мир и любов по света?Ами,след като е така докажете го на практика като помогнете на някой страдащ а не само да се биете в гърдите колко благочестиви християни сте и нищо съществено да не вършите.


Мили приятелю, всички ние тук не желаем да Ви създаваме проблеми със здравето. Ако Ви се повдига от нашите коментари, моля Ви не влизайте повече в този блог. Живейте си спокойно с това, което знаете. Но искам да Ви кажа, че никъде няма спокойствие в този бурен живот, освен при нозете на Исус.


цитирай
36. анонимен - Бог Е Любов
17.11.2011 12:48
"Изпълнен съм с любов към всяка църква и джамия,
към храмове и към параклиси, защото знам, че там
човеците с различни имена наричат
Единия Бог."
цитирай
37. анонимен - Анонимен 36,
17.11.2011 14:44
много грешиш! С този екуменически призив служиш единствено на тъмните сили, които имат едничка цел - обединение на всички вероизповедания и църкви и поклонение на кой? - на примата на римокатолическата църква! Прочети предишния постинг и ще видиш целите на Ватикана! Никъде в библията не пише "Бжог е любов!" И никъде, че всички църкви са божии!!! Моля, правете разлика! Бог определя критериите за Собствената си църква и те са изпълнение на Десетте Божии заповеди! Хайде, сега сами преценете кои са тези църкви, които изпълняват точно повеленията Му, без отклонения и видоизменения! Сам Исус казва, "Не всеки който ми казва , господи, господи е мой и ще влезе в божието царство"/възпроизвеждам по памет, простете, точно не мога да се спомня номера на стиха , но фразата съществува във всички евангелия на учениците му./
цитирай
38. pristan - Любов, а не разкол!
17.11.2011 15:53
Човеци!
Сатана ликува, когато чете коментарите ни, а Бог страда! Защо? Това, което се случва тук, под тази статия, е разкол. Това иска и Дяволът. Когато ни види разединени, настръхнали един срещу друг, той ни хваща един по един и - раз - на кола.
Ценното, което трябва да запомним от горната статия е, че трябва да се придържаме към Любовта, а не към знанието. Това е всичко. Ако всички ние се обичаме и сме готови да си помагаме, какво значение има всичко останало? Свят ли е Дънов или не, каква е била Ванга..., какво значение има това, ако ние живеем в мир? Може би ще кажете: "За да живеем в мир, трябва да знаем". Не, ако искаме да знаем, не можем да живеем в мир. Да живеем в мир можем само по един начин - просто да живеем в мир. Всяко знание води до разкол. Затова Исус сложи Любовта пред Мъдроста и това бе Неговият Нов Завет: Обичайте!
Сега тук сме се хванали за гушите и, докато всеки си мисли, че ЗНАЕ най-добре, всъщност вършим едно пъклено дело, защото Сатана просто всмуква енергийните престрелки между нас и става силен, силен...
Удръжте нападките, хора, и нека, където има събиране на души, пък било то и виртуално, то да бъде в името Христово!
Прости ни, Боже,
и нека отворим сърцата си за Теб,
че в Любовта ни към Теб е единствената наша надежда!
Амин!
цитирай
39. анонимен - До анонимен 37
17.11.2011 20:25
Грешиш, че в Библията не пише, че Бог е любов. Пишеше го мисля си на няколко места, но сега се сещам за едно.
16 И ние познаваме и сме повярвали любовта, която Бог има към нас. Бог е любов; и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него.

Единствената църква, която изпълнява точно повелите на Бог е Православната. Знам ти коя "църква" визираш, но тя не изпълнява критериите да е истинската църква, а пък папесата допуска доста грешки в пророчествата си, което е недопустимо за Божий пророк.
цитирай
40. анонимен - Анонимен 39,
17.11.2011 22:12
Елън Уайт всичко е познала досега. Обидите и клеветите, които ръсиш по нея - ВСИЧКО СЕ ПИШЕ В КНИГАТА НА ЖИВОТА ТИ... ...Виждал съм те и под други статии да се криеш зад расото на анонимността - зле прикрепеният ти рицарски кръст, под злите ти коментари винаги те издава...
В подкрепа на №37-
Матей 10:34
"Да не мислите, че дойдох да поставя мир на земята; не дойдох да поставя мир, а нож. " - Бог винаги е искал обединение,любов и разбирателство на базата на Божия закон, а не върху човешки догми и човешки апели. Бог е любов само тогава, когато се упражнява и развива на базата на ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЕСЕТТЕ БОЖИИ ЗАПОВЕДИ, А НЕ НА НЯКАКВА ЕФИМЕРНА ВИРТУАЛНА ЛЮБОВ САМО В СФЕРАТА НА ПОЖЕЛАНИЯТА!
цитирай
41. анонимен - До анонимен 40
17.11.2011 23:41
Приятелю, нито обиждам, нито клеветя. Просто изказвам мнението си предвид фактите и статиите, които съм видял. Аз съм на 17г.,отскоро се интересувам от религията. Първоначално адвентните учения не крия, че ме заинтригуваха понеже аз не бях много запознат нито с Библията, нито с Православието. Доста малко ми остана да стана адвентист, но търсейки информации се убедих за себе си, че Православието е Христовата Църква. Извинявам се много, ако коментарите ми са били зли или язвителни, не е била това целта ми. Първоначално целта ми беше да открия истината, а след като за себе си я открих исках просто да я покажа и на другите. Ако това е нещо лошо много се извинявам. Аз не целя да съдя никого заради това, в което вярва или да водя безмислени спорове. Всеки има свободната воля да реши в какво ще вярва. Просто ми се иска да се запознаете малко повече с Православието, защото си мисля, че го осъждате без да го познавате достатъчно добре.

Относно Елън Уайт на тези два сайта има интересна информация за нея. Бях ги сложил в мой предишен коментар. Главно благодарение на тях вече не се лутам между адвентизма и Православието. Прочетете ги, моля Ви.

http://budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=505:2011-08-21-20-34-44&catid=54:2010-06-04-20-22-35&Itemid=91

http://kosmos-21.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html
цитирай
42. анонимен - До 41
18.11.2011 08:44
Имам само един въпрос: Чел ли си "Великата борба" на Елън Уайт? Не ходи по жълти сатанински сайтчета, дето имат цел да отклонят хората от истината.
Прочети и останалите книги от пенталогията й и после ела да си говорим. Всичко, което е предрекла, сега пред очите ни се развива...
цитирай
43. анонимен - От друг анонимен православен
22.11.2011 21:28
Здравей Естир, Много се радвам на борбата ти с всички тези гнусни лъжеучения. Препоръчвам ти да прочетеш двете книги на йеромонах Висарион - Ванга и Дънов, предтечи на антихриста. Самият той е бил окултист и познава добре техните учения. Дал е много факти - документи и свидетелства, които явно поставят всички тези учения далеч от Христа.
До 42 - На вас препоръчвам за пореден път (както и на Естир за не зная кой път) да прочетете повече по история на Църквата. За първите християни - как са почитали неделята, иконите, Божията Майка, редовно са яли тялото и кръвта христови (и то не като символ). Вижте и чудесните линкове, които ви е дало момчето от постинг 41 . Бях дал линкове към една книга на Питър Гилкуст. Смятам, че всеки адвентист и протестант е длъжен да посвети малко време на независими източници на информация. Върнете се към корените. Прочетете старите св. Отци - някои от тях са преки ученици на Христовите ученици. Как не разбирате, колко важно е това приемство, а сте тръгнали да вярвате на лъжепророчицата Уайт и въобще да не четете от извора.
Лека и спасителна вечер !
цитирай
44. анонимен - Анонимен 43,
22.11.2011 22:46
и теб питам:Чел ли си поне "Великата борба" на Елън Уайт?
За кой път повтрям - всичко, дословно всичко от днешната икономическа и политическа действителност, екуменизма, отстъплението, сближаването между протестантска и католическа църква, въвеждането на неделния закон, който непосредствено предстои да бъде утвърден под формата на благозвучни хуманни славословия /ден на семейството и т.н./... всичко това Елън Уайт го е описала изключително точно и ясно още преди век!!! И още някой, ако я нарече лъжепророчица - ще го трия! Точно тя е тази, която ми разкри и изясни изключителния смисъл и съдържанието на Божия закон. Тя е тази, която ми отвори очите за важността на Четвъртата заповед и че тя ще бъде разделителната черта между истински и псевдовярващи в последното време...
Моля, прочетете обезателно "Великата борба", за да видите църквите в каква всеобща лъжа съществуват и как водят миряните към гибел!!!
цитирай
45. believer23 - до 44
23.11.2011 00:35
Неделя ще е белега на звяра само в адвентните басни и поговорки. Адвентистите смятате,че видите ли съботата и закона били най-важните, а също така и това, че преданието не важало.
Относно съботата, тя е дадена на евреите, за да помнят извеждането им от Египет. Това е еврейската Пасха. Но както има събота, то така има и Господар на съботата. А в кой ден е възкръснал Господаря на съботата? - в неделя. Вие почитате деня събота, а не Господаря на съботата. А това, че неделя бил деня на слънцето е глупав аргумент, понеже всеки ден от римския календар е бил кръстен в чест на даден бог. Съботата- Saturdаy идва от Сатурн, така и другите дни са кръстени на римски богове.
Да видим какво казва Библията за закона:

21 Не осуетявам Божията благодат; обаче, ако правдата се придобива чрез закона, тогава Христос е умрял напразно.(Гал. 2:21)

4 Вие, които желаете да се оправдавате чрез закона сте се отлъчили от Христа, отпаднали сте от благодатта.
14 Защото целият закон се изпълнява в една дума, сиреч, в тая "Да обичаш ближния си както себе си"(Гал. 5:4 и 14)

14 Защото, ако са наследници тия, които се облягат на закона, то вярата е празна, и обещанието осуетно; (Римл. 4:14)

Да видим и какво казва апостол Павел за преданието:

15 И тъй, братя, стойте твърдо и дръжте преданията, които сте научили било чрез наше слово или чрез наше послание.(Сол. 2:15)

В Библията има доказателства и за това, че душата не се намира в спящо състояние, но ще ги цитирам някой друг ден. Бог да Ви благослови и да Ви помогне да намерите истината.
цитирай
46. анонимен - Хайде довечера да ти докажа колко грешиш
23.11.2011 08:45
и се самозаблуждаваш...За кой ли път пак ще обяснявам....
цитирай
47. believer23 - Какво казва Библията
23.11.2011 15:33
за състоянието на душата след смъртта?

29 и ще излязат; ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане.(Йоан 5:29)

41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.
46 И тия ще отидат във вечно наказание, а праведните във вечен живот.(Матей 25:41 и 46)

11 И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му.(Откр. 14:11)

А тези стихове показват изключително точно какво става с душата:

22 Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно. Умря и богаташът и бе погребан.
23 И в пъкъла, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия.
24 И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък.
25 Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш.(Лука 16:22-25)

Как става така, че богаташът хем спи, па хем се мъчи и Лазар спи пък е в обятията на Авраама.

А също не бива да пропускаме и това, че Христос е три дни в ада и проповядва. Ако душите спят, то тогава той на кого проповядва там, да не би сам да си говори според вас адентистите?

18 Защото и Христос един път пострада за греховете, Праведният за неправедните, за да ни приведе при Бога, бидейки умъртвен по плът, а оживотворен по дух;
19 с който отиде да проповядва на духовете в тъмницата,
20 които едно време бяха непокорни, когато Божието дълготърпение ги чакаше в Ноевите дни, докато се правеше ковчега, в който малцина, то ест, осем души, се избавиха чрез вода.(1Петр.3:18-19)

Тези пасажи мисля, че показват какво става с душите след смъртта.
цитирай
48. pristan - Любовта трябва да обгърне познанието
23.11.2011 16:41
Виж коментар 38.

Човеци,
продължавате да се дърлите на тема "Аз знам повече и по-добре".
Каква полза от всичко това?
Пак ще кажа: най-важният извод, който трябва да си направим от постинга е, че Любовта трябва да обгърне познанието.
Бог ни е дарил със сърце - да обичаме, и с ум - да опознаваме.
Ако поставим Любовта над познанието, което имаме,тогава то ще стане мъдрост. Но, ако познанието за нас е по-важно от Любовта, то тогава то става разрушително.
Кажете ми сега, от тукашните коментари лъха ли Любов?
Ванга, Дънов, ала-бала...
Ако продължаваме да спорим, само ще разпалваме животинската си страст.
Нека запомним едно: каквото и да четем, когото и да четем, каквото и познание да придобием, не го ли пречупим през призмата на Любовта, то става сатанинско.
А как да разберем дали призмата, през която го пречупваме, е Любовта? - За това трябва да се обърнем към Бог с молитва и към Новия завет - с ума.

Братя и сестри,
опасявам се, че наистина живеем (в определен смисъл) в последни времена; времена на духовен и църковен упадък, времена на предстояща неимоверно унищожителна война, времена на мащабен геофизичен катаклизъм. И всичко това, провокирано от липсата на Любов в човешкото сърце.
Вече няма време за спорове, тичане след егозадоволяване, удоволствия и чревоугодничество. Сега е време за интензивна молитва, пост и разкаяние. Няма време, братя и сестри! Сатанинското колело е набрало маса и инерция, и чудо ще бъде, ако нашите молитви поне малко облекчат сблъсъка.
Покайте се!
Постете!
Молете се!
Това не е фантастика!
Дано Бог не отдръпне ръката си от нас скоро,
дано ни даде още малко шанс,
дано успеем да намалим размера и скоростта на Злото,
че иначе...
горко ни!

В Любовта ни към Теб, Господи, е единствената наша надежда!
цитирай
49. samorasla - По какви учебници сте учили, какви учители са ви учили?...
05.12.2011 00:20
Вярно е, че нито учебниците, нито учителите ни бяха перфектни, но въпреки това би трябвало нещичко да сте понаучили, скъпа ми сестро, estirbg. Страхът от Бог, който се опитвате да насаждате, говори за това, колко малко познавате истинското Христово учение на Сина Божи. А в него има единствено Любов, Безусловна Любов и състрадание към всички и всичко. Къде е свободата на Духа? Не страхът, а Любовта и Единението ще спаси света, мила!
....
Невежеството поражда страх. Страхът поражда нуждата от контрол. Нуждата от контрол създава и храни ВЛАСТТА. Там, където има власт и властващи няма никаква свобода и най-малко пък Духовна Свобода.
цитирай
50. estirbg - Скъпа ми Саморасла,
05.12.2011 19:02
прочете ли по-горе в постинга ми изповедта на окаяното момче? Явно не си...
Най-добрият учител знаеш ли кой е? - горчивият опит, който не винаги за съжаление е с щастлив край. В Библията пише:
Притчи 9:10
"Страх от Господа е начало на мъдростта; И познаването на Светия е разум." и още:
Притчи 1:7
"Страх от Господа е начало на мъдростта; Но безумните презират мъдростта и поуката."
Псалми 111:10
"Началото на мъдростта е страх от Господа; Всички, които се управляват по Него, са благоразумни; Неговата хвала трае до века"
Но това не е онзи страх, който ние разбираме и който държи в подчинение.
Не! Бог никога не е искал и не желае да Му се подчиняваме със страх, а с любов!...
Впрочем, никъде горе в постинга не се говори за страх, а за послушание към предупрежденията на Всевишния, отправени към нас. Вслушването в предупрежденията е гаранция за нашето съхранение.
Адам и Ева не се вслушаха в Божиите предупреждения, че ще умрат, ако ядат ат забранения плод (впрочем това беше един лесен тест за вярност към Бога и те не го издържаха) и това наистина се случи, като последствията от греха ние също носим в генома си.
Бог иска послушание и вярност, а това е твърде различно от страха. Както двама влюбени съпрузи са обвързани в любов, вярност и взаимно съобразяване и вслушване в желания и действия, така същото Бог изисква и от нас, като ни е обещал ответната любов и грижа...
Темата на постинга доказва, че вървейки по пътните знаци на забраненото - ще достигнем единствено до смъртта и ада...което наистина е така.



цитирай
51. annavissi - Тц тц тц, какво лъха от написанот...
05.12.2011 19:42
Тц тц тц, какво лъха от написаното-страх и чувство за вина! Скъпа/скъпи, кой ви изплаши така? Защо отказвате да спасите себе си, а си мислете, че друг/и може да подкрепите? НИЩО не можете, докато отричате това, което сте!!! Нищо, разбрахте ли!?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Плюс това откажете се да смесвате моя Бог с вашия псевдо-играч. Далеч е дори от идеята за Бог, камо ли да бива истински такъв!
За "горчивият опит"-драга, ако знаехте кой е Луцифер-щеше да знаете, че Той е просто инструмент за/от Създателя! Той ни приканва(както и Вас, между другото) към добро и като ние откажем(т.наречения свободен избор)-еми, започват страданията, за да (чети добре!)се НАУЧИМ, защото, колкото, и да ми пишеш, че разбираш, докато ТИ, лично го нямаш изпитано са си празни слова, написани в интернет.
Знаете ли, какво е изобщо грях? Съмнявам се.
Айде стига и с братя, сестри.
30 години комунизъм ни стигат.
цитирай
52. анонимен - . . . защото, колкото, и да ми пишеш, ...
08.12.2011 15:18
annavissi написа:
... защото, колкото, и да ми пишеш, че разбираш, докато ТИ, лично го нямаш изпитано са си празни слова, написани в интернет. ...
...Знаете ли, какво е изобщо грях? Съмнявам се. ...

Toва ми напомня един скеч с Боби Турбото - гушнал с едната ръка тоалетната чиния, в другата хванал черпак и казва загребвайки: "Човек трябва да опита от всичко". ;)

Иначе за текста - изключително точно описание на процеса! Благодаря на estir, че го е публикувала, и имах възможност да го прочета.
цитирай
53. brink - Здравейте!
08.12.2011 16:17
estirbg, приеми моите най-искрени благопожелания. Харесвам блога ти и отношението ти. С твое позволение ще обърна внимание на няколко пасажа, които будят у мен съмнение.
1. Авторът на историята се е доверил на "онази гледачка", че "има програма за унищожение на рода"??? От кого идва тази "програма" и как може думите на една гледачка да са отправна точка на неговата вяра?
2. Автора твърди, че нещастията, които са му се случили са защото се е превърнал в противник на Бог, но доколкото знам Господа Бога наш не ни съди и наказва приживе, а делата ни се претеглят чак на оня свят.

Бих искал също така да ти обърна внимание на една връзка на "светите книги", проточила се назад през вековете. Като погледнеш назад ще видиш, че всички са свързани и Библията далеч не е най-старата, напротив - съдържанието и е адаптирано от много по-ранни текстове, които също претендират да са "директно от Бог".Връзката е следната:
Авраамови религии - Египет - Вавилон - Зороастризъм - Хиндуизъм

Вярвам, че ще си направиш необходимото проучване, но ако искаш да ме питаш за нещо конкретно - пиши ми на лс. Поздрави!
цитирай
54. brink - В тази връзка, просто като "...
08.12.2011 16:26
В тази връзка, просто като "оглеждане на околностите", много ми хареса една статия на d3bep:
http://d3bep.blog.bg/history/2011/02/10/istinskata-hristiianska-religiia-ili-kak-svobodniiat-stava-r.683316

Извинявам се предварително ако съм предизвикал някакъв дискомфорт у някого. Просто аз съм и винаги ще бъда с отворено и търсещо съзнание. Да се страхувам от познанието не мога и не искам. Същевременно с милосърдие, любов и страх от Бога вървя напред и знам, че Бог е с мен и ми помага - винаги съм го чувствал.
цитирай
55. annavissi - Toва ми напомня един скеч с Боби ...
09.12.2011 20:55
анонимен написа:

Toва ми напомня един скеч с Боби Турбото - гушнал с едната ръка тоалетната чиния, в другата хванал черпак и казва загребвайки: "Човек трябва да опита от всичко". ;)

Иначе за текста - изключително точно описание на процеса! Благодаря на estir, че го е публикувала, и имах възможност да го прочета.
анонимен, ти между "изпитване" и опитване-правиш ли разлика? Може да си опитвал вино, многократно, но никога да не си изпитал радостта от вкуса на хубаво вино...
цитирай
56. анонимен - Патилан
11.12.2011 19:38
Не виждам причина Дънов и Ванга да бъдат заклеймявани!

Най-главното, на което Петър Дънов е наблягал често в своите беседи, е да научи хората да любят Бога. Той е приказвал за науката и за изкуството, за подвига на изпитанията, но за нищо не е говорил така вдъхновено и категорично, както за необходимостта човек да възлюби Бога над всичко в света!!! Главни категории в учението на Петър Дънов са любов, мъдрост, истина, правда и добродетел!

Цялото огромно наследство на този забележителен маг Петър Дънов би могло да се сведе, независимо от голямото му многообразие, до три основни начала: любов, която носи изобилния и пълен живот; мъдрост, която носи пълното знание и светлина; истина, която дава пълната и безгранична свобода. Най-главното, на което той наблягаше често в своите беседи, е да научи хората да любят Бога. Той е приказвал за науката и за изкуството, за подвига на изпитанията, но за нищо не е говорил така вдъхновено и категорично, както за необходимостта човек да възлюби Бога над всичко в света.

Петър Дънов се защитава срещу нападките на някои православни изследователи, които го набеждават, че се е самообявил за прероден Христос: "Понякога казвате: „Господин Дънов дали е Христос, или Христос е в него?” Ще ви кажа: Христос не съм. Но Христос е в мен. Ако бях Христос, за когото ме мислите, щях да управлявам целия свят; щом не съм такъв човек, не съм и Христос. Христос не е на физическия свят.”

Баба Ванга е е била “Светица”, поклон пред паметта и! Христос е казал "по делата им ще ги познаете"
Поповете, Оскверниха Дънов, същото и с Ванга, Бог да ги прости и поживи.
Те и с нас правят същото, но не усещаме. Но иде Съдията, Който ще постави всеки на мястото му. И великият ден на Великия Съд е близък!

Любовта е връзка на човешката душа с Бога.
Словото и животът на Учителя ще останат като утеха и пример не само за малката българска страна, в която се роди, но и един не¬забравим дар за всички хора по земята, душите на които са жадни за Божественото знание.
цитирай
57. анонимен - Патилан
11.12.2011 19:40
Ванга си е Ванга - един природен феномен и светица и Дънов си е Дънов – лечител, учител и пророк на високо духовно ниво, това са фактите и няма за какво да се спори и обсъжда!!!
Ванга и Дънов накараха светът да се вгледа в малка България. Какви са били Ванга и Дънов, говори най-добре техният личен пример. Живот - образец ва висок нравствен морал, посветен единствено и само в помощ на хората!!!
Такъв ли е животът на обкръжението на полковник Максим ??? Ами който не признава баба Ванга, да се покланя на "Максим и отец Николай" те поне са с много мерцедеси, и в някой "Далаверка" може да го вкарат!
С какво е призвана да се занимава църквата? Да помага на страдащите, на бедните - с храна, дрехи и подслон, да поддържа вярата и духа им!
А не, да се изживява в ролята на Средновековна Инквизиция и да търси магьосници! Нашите иеромонаси и свещеници искат да анатемосат Дънов и Ванга, както са правели в миналото иезуитите, но не правят нищо за обединяването на църквата. Ако запитаме свещениците, колко от миряните им вечер си лягат гладни, няма да могат да ни отговорят, но тръгнали да съдят, сякаш са упълномощени от Господ Бог.
Бог е Любов, а не Омраза! Христос ни е завещал църквата не като институция (още по-малко като тая на полковник Максим!), а като общество, на вярващи в Бога, които имат висок нравствен морал!” Когато някой ми покаже цитати от библията, където се казва, че Исус е носел златни накити, живял е в златни дворци и се е радвал на безпределно охолство, тогава ще повярвам, че “покварените попове” са негови проводници!
(Не се отнася са съвестните духовници в църквата)!

Добра е българската поговорка: “Вържи попа да ти е мирно селото”.
цитирай
58. анонимен - Патилан
11.12.2011 19:44
При положение че библията е пренаписана от евреи - винаги ще се намерят подходящи цитати оправдаващи лакомията и сребролюбието.

Дедо ПОП проповядва да дадем едната риза на ближния си.... а той има Линкълн който струва 100 000 ризи, но нито една не дава!!!

Ако имаше два Линкълна отец Кирил, щеше да даде единия на ближния си отец Иван
обаче Господ дал само един Линкълн.

Това с ризите е остаряло, сега да се чете "Ако имаш два Линкъла - дай единия на владиката".

Подобни мутри в раса, отблъскват хората и те все по-ряко влизат в храма, а иначе православието е много добра, човеколюбива религия! В тази икономическа криза, когато много хора губят работата и си и се чудяк как да преживеят, тоя тиквеник се разхожда с лимузина!? Дедо Владика, да ти припомняме ли че Иисус е влязал в Ерусалим на магаре, не на обкована със злато колесница или си ги забравил тия работи?

Докато в Африка деца умират от глад всяка минута, Папата харчи милиони за посещения в Рим и Неапол.

А тия попове четат Библията както дявола чете Евангелието.
А Отец Иван е изградил приют за бездомни деца и възрастни "Св. Николай" към манастира "Св. Троица" в Нови хан и помага на хората, но Без компромис - държавата остава непреклонна и ще събаря каквото е направил ....е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. Имоти на всякакви мутри и разни "бизнесмени" стоят незаконни по българските земи, а на отец Иван трябва да се събори!?

Дядо попе Кирил с Линкълнът, той Господ хубаво ти дава на тебе, ама той обича и да взима. Изводите са си за теб, грешнико в расо.

В библията си е написано всичко - добрите ще страдат в този живот, лошите ще си правят кефа на гърба на добрите - но в следващия живот, много много лошо очаква хората, които не са следвали Христос. В този случай горко на поповете с Линкълните и Мерцедесите...... В Библията има няколко много поучителни истории. Първата е, когато Исус казва на един човек : "Ако искаш да видиш божието царство, трябва да продадеш имота си на бедните"... В същия контекст се казва: "Много по-лесно е да влезе едно корабно въже през игла, отколкото да види богаташ царството"
цитирай
59. анонимен - да, annavissi.
12.12.2011 21:41
annavissi написа:
анонимен, ти между "изпитване" и опитване-правиш ли разлика? Може да си опитвал вино, многократно, но никога да не си изпитал радостта от вкуса на хубаво вино...

А ти правиш ли разлика между отговор и замазване на положението и успокояване на съвестта? ;) Знам, че ще кажеш "да", та да продължим с аналога с виното. Ще цитирам пак думите ти от предишния постинг:
annavissi написа:
за да (чети добре!)се НАУЧИМ, защото, колкото, и да ми пишеш, че разбираш, докато ТИ, лично го нямаш изпитано са си празни слова, написани в интернет.
Знаете ли, какво е изобщо грях? Съмнявам се.
- излиза, че смяташ, че страданието и греха трябва да се опитват докато не ги изпиташ? Още по-зле.
И в крана сметка, какво искаш да изпиташ - страданието или поуката от страданието?
Подозирам, че е второто, защото никой не е такова камикадзе. Но, за щастие хората са го измислили - можеш да се учиш не само от собствен опит и всеки път да откриваш топлата вода, а вместо това можеш да стигнеш до същото с мъдрост и осмисляне, както и да се ползваш от чужди концепции (нали разбираш - ако един си блъсне главата в стената и разбере, че боли, няма никакъв смисъл всички останали да тръгнат да си блъскат главите, за да проверяват прав ли е, дали пък тях няма да ги боли, дали пък не ги лъже и т.н.).
Затова този начин определено е по-забавен и бърз, а и със сигурност ще признаеш, че го използваш редовно в ежедневиоето си (както за топлата вода например).
Успех! :)
цитирай
60. merita - Изключително полезна и навремена ...
10.01.2012 12:37
Изключително полезна и навремена статия.Прочетох и коментарите под нея и нищо не ме изненада.Ще споделя само , че опасноста да се плъзнем по фалшиви учения винаги ще я има.Тук на помощ винаги ще идва Святия Дух.Той е "помощника , който ще ни ръководи"Когато търсим съзнатерно неговото ръководство , ще сме предпазени от заблудата и Божието слово ще е источника на мъдрост , когато вземаме решения.
Поздрав!
цитирай
61. анонимен - Владислав
11.01.2012 19:54
Имах преди време Рейки приятелка, която "вливаше" енергия в моите длани. Като резултат си докарах явлението полтъргайст у дома. Не е като по филмите, но бе достатъчно, за да ме смущава. Дано Бог да ни прости мерзостите.
цитирай
62. анонимен - Елена Господинова
13.01.2012 01:22
Ето и моята подкрепакъм тази статия с няколко думи. Виждам,че много хора коментирали,след дълги лутания са достигнали до истината-до Бог. Аз също от малка съм привличана от сатанински действия,но незная как съм се предпазила.После като голяма исках да науча повече за това,кой е моя Бог,кой ще е до мен ,когато имам нужда. И аз четох много източна литература,ходих да се запозная в протестанска,католическа църкви.И други такива учения,които винаги са ме карали да се замисля.Единствено минавайки покрай православна църква ,винаги съм изпитвала страхопочитание,не мога да опиша чувството ...четях и библията.Странното беше,че всеки път когато я отварях и зачитах,започвах да плача ,сякаш всичко се отнася точно за мен,точно в този момент.И ,да,взех решение,аз съм родена християнка,неосъзнала това в годините на тийнейджърството. Когато реших да се кръстя и да имам божия дух върху себе си,всеки път,когато взимах решение за периода на своето посвещаване,нещо се случваше и не успявах да изпълня своя завет . Знаех ,че е от дяволско присъствие ,но не се упаших нито за миг и не съм се отказвала. Вече 5 години са минали.Сега съм почти на 30 и смея да твърдя,че не мога да преборя вътршните си сили ,за да достигна до пълно изпълнение на Господния завет. Но всеки ден,благодаря,за всичко.От цялото си сърце,за всяко нещо ,което ми се случва.Знаете ли?Когато човек остави живота си в ръцете на Господ,всичко минава леко.Всичко е сякаш лесно . Всичкия страх от възможна опасност ,която очевадно седи на пътя Ви ,изчева по най-безболезнен и недокосващ Ви начин. Изпитвам Божествената благодат всеки ден в различни ситуации и не забравям да Благодаря. не го забравям нито за миг,колкото и примамки да се изпречват на пътя ми. И в библията го пише ,че това ,че не го забравяме и се обръщаме към него(Нашия Бог)това Го радва.Не само в лошо или когато изключителен късмет в нещо имаме.Това е била неговата ръка.И тогава не трябва да го забравяме и да мислим ,че е съдба или късмет.Не,той е.Нашия Господ Бог
цитирай
63. анонимен - Стоян Иванов
16.01.2012 01:44
Скъпа Естир, възхищавам се на духа ти , но не мога да се съглася с всичко казано и ето какво ме притеснява: След всичко прочетено ми се наби една натрапчива мисъл в главата , че Княза на този свят Луцифер така ни е увладал и залъгал , че сме изгубили всичките си божествени черти. Веднага се съгласих от страх и спрях с опитите си да говоря с божия дъх който е в мен за да не би да ме лъже Лукавия и се зачетох по-задълбочено в божието писание.
(Числа 11: ) "17 И Аз като сляза ще говоря там с тебе; и ще взема от духа, който е на тебе, и ще го туря на тях; и те ще носят товара на людете заедно с тебе, за да не го носиш ти сам.18 И кажи на людете: Очистете се за утре, и ще ядете месо; защото плачехте в ушите на Господа и казвахте: Кой ще ни даде месо да ядем? защото добре ни беше в Египет. Затова Господ ще ви даде месо, и ще ядете.
19 Няма да ядете един ден, ни два дена, ни пет дена, ни десет дена, ни двадесет дена,
20 но цял месец, догде ви излезе из ноздрите и ви омръзне; защото отхвърлихте Господа, Който е между вас, и плакахте пред Него, думайки: Защо излязохме из Египет?21 И Моисей рече: Людете, всред които съм, са шестстотин хиляди пешаци; и Ти рече: Ще им дам да ядат месо цял месец.
22 Да се изколят ли за тях овците и говедата, за да им бъдат достатъчни? или да им се съберат всичките морски риби, за да им бъдат достатъчни?
23 А Господ каза на Моисея: Скъсила ли се е Господната ръка? Сега ще видиш, ще се сбъдне ли с тебе думата Ми, или не."
Скъсила ли се е или не от тогаз божията ръка аз туй искам да питам? Укуражен сядам аз и се моля : "моля те Боже Исусе Христе тури думите на Отца в мен , тъй както си ги слагал на предците ако съм достоен да ми кажеш туй що ме вълнува и ако не съм моля те в твое име нека нищо не дойде нека никой ангел на Злия не ме залъже със сладки думи предпази ме" и си чакам и думите идат и след като ми отвори сърцето и бликна любов та ме разплака каза " сега дръшай туй чуство , че имам да говоря нещо важно..." продължение :
цитирай
64. анонимен - Стоян Иванов
16.01.2012 02:08
"И искам да запишеш сега това заради мен - И който отрича , че Бог има силата да поставя думи в устите на човек е глупец - запиши тези думи сега. " спирам и ги записвам и тъй като се зачудих защо след като бях разбрал реших , че явно не е за мен и се сещам за поста и ей ме де говорейки за изотерика вярвайки неотлъчно в Господ Бог.. Не казвам втурвайте се на магове и врачки и тем подобни да ви заключват съдбите или на лечители който се кланят на идоли и духове за енергия , нит на "Учители" говорещи от свое име не е от името на Бог. Аз казвам не затваряйте сърцето си за всяко знание от страх да не попаднете на лъжите на Лукавия. Бог създава никой друг . Дори самата лъжа Бог казва , че я е турил между ни да се научим да я познаваме от истината. Но с криене на главата в пясъка едва ли ще се чуе каквото и да е .Луцифер само може да използва туй що Бог е създал в негова полза и понеже нии не го разбираме и го мислим за чудо той ни казва , че е едно , а то е друго и тай от неведение падаме в капана.
Ами какво ако Ной си беше казал : "туй що ми се дума най-вероятно ще е от Сатана та кой добър Бог ще иска да ни прави потоп" и какво ако не беше построил ковчега да не би да го излъже Сатана? да но ще кажете " какво ако пък Ева и Адам не се бяха доверили на Сатана и бяха познали , че той им говори из зад маската на красивия величествен звмей . Сега още щяхме да ядем от плодовете на Едем . " и ще сте тотално прави. Затова лъжата трябва да се търси и познава. И Божиите закони трябва да се спазват. И когато нещо колкото и сладко да звучи говори за прескачане на Божиите закони то туй е Сатана.
цитирай
65. анонимен - PsyDom.ru - Место, где живет психология
07.02.2012 20:49
<img>http://psydom.ru/images/sized/images/uploads/2012-01-29/gde-najti-vremya-dlya-samorazvitiya-ili-poleznye-pyatiminutki-chast-2-170x170.jpg</img>

Психология на Psydom.ru – ваш верный помощник

Добро пожаловать на наш сайт! У нас полезную для себя информацию смогут найти люди любых возрастов и профессий: школьники, студенты, родители, педагоги, психологи. На наших страничках вы лучше узнаете о том, что такое психология, как знание этой науки помогает в жизни. Материалы нашего ресурса включают в себя описание известных психологических методик, упражнения, которые способствуют развитию различных навыков, а также памяти, внимания, мышления. Всё это можно узнать благодаря полезным ссылкам, которые мы вам предложим.

<a href=http://psydom.ru/articles/seksualnost-muzhchiny-glazami-zhenschin/>мужчины сексуальны в</a>

<a href=http://psydom.ru/articles/rasstayomsya-krasivo.-kak-skazat-emu-proschaj/>как красиво сказать я ухожу от тебя</a>

<a href=http://psydom.ru/page/funkcionalizm/>влияние джеймса на психологию хх столетия</a>

<a href=http://psydom.ru/page/biheviorizm>идеи бихевиоризма нашли отражение в</a>
цитирай
66. анонимен - Наивници
09.04.2012 18:35
Как може в 21 век ,в ерата на покоряване на космоса,да има все още хора които вярват в съществуването на сатаната,дявола,божествата,да се кланят на попове и патриарси или пък сляпо да вярват в еволюцията,която доведе човечеството до изтребване.Как, ако не със съзнанието на самия бог,който допуска всичко това да се случва?
цитирай
67. анонимен - Някои жени се замозабравят :))
19.04.2012 02:15
estirbg написа:
И арогантен престъпник на Закона! А всеки, който не се съобразява с Божиите заповеди и живее според своите си или други - прави себе си бог. Да, Дънов направи себе си бог, внушавайки и въвеждайки поклонение пред творенията. Дънов се е самоубил, явно под внушение на сатана, че може пак да си върне живота, както си го е отнел. А кой е Този, Който единствено има право да дава и взима живота - Единствен Бог Творец. Той е заповядал в една от заповедите си:"Не убивай!" - което се отнася и за собствения живот. Явно някои хора съвсем са загубили възможността да разпознават доброто от злото и истината от лъжата, за да защитават неоправдано самозванеца Дънов.


Миличка, ти какво общо имаш с окултизма? И много внимавай какво ще отговориш. Всъщност, нямаш никакъв шанс и всеки твой опит ще бъде изключително забавен :))
цитирай
68. анонимен - Та кои СТЕ ВИЕ?
19.04.2012 02:42
анонимен написа:
Ако четеше Библията щеше да разбереш накъде водят тези школи. В Библията Бог се е показал кой е, и е казал как можем да достигнем до него. Там има всичко, което ти трябва, за да разбереш Истината. До преди около 1 година и аз се увличах по окултното и вярвах, че има извънземни раси, анунаки и рептили, които ни управляват, че има висш разум и ангели на светлината, с които можем да се свържем. Тогава имах тежки моменти и бях загубил вярата си напълно и дори по едно време бях склонен да вярвам, че Луцифер е от добрите. Но с течение на времето се отвратих от тези учения и разбрах нелепостта им. И станах атеист. Прелома започна да се случва преди около няколко месеца,когато по едно време, когато се присетих за проповедта на планината и прочетох Евангелие на Матей. Когато го направих разбрах, кой е Истината и къде трябва да го търсим. Надявам се и ти да го разбереш. Чети Библията, чети и от светите отци, не слушай разните там гурутата и ще видиш колко отвратителен и нелеп е пътя, по който си поел и ще видиш накъде води. Аз съм православен и смятам, че Православието е Църквата, на която Христос е глава. Дано го проумееш и да се махнеш от тези пагубни пътища. Надявам се и естир, на която много харесвам постингите, защото тя пише много хубаво както и това, че в тях има и доста истини, да погледне към Православието, да види, че адвентизма не е вярата на Апостолите от ранните години. Бих препоръчал на всички един много хубав сайт, в който да видите Православието в истинската му светлина. Ето един линк:
http://budiveren.com/



Не мога да проумея едно единствено нещо: защо ли "разбралите" всячески се опитват да вразумят другите, опитвайки се да им отнемат правото да извървят своя собствен път до Разбирането? Та кои сте вие?
цитирай
69. ti4era - Малко статистика за любимата ви БИБЛИЯ ----->
11.06.2012 19:17
Братя мои! Съмнявам се че авторката е прочела цялата Библия, но аз съм я чел от начало до край и на Български и на Английски, така също и Багадвадгита и Корана. Ако проучите по-подробно тези източници ще разберете, че Библията е първенец по страхотии и заплахи (инструментите на властта ). Мога да ви дам следната статистика, която сам направих: В Библията думи като - смърт, унищожение, ще умреш, ще изгориш, убит с камъни - са употребени 3400 пъти;Думи като - грях, греховен, грешен, грешници - над 1040 пъти;Думите "кръв" - 453 пъти, "съд" (страшния съд) - 452 пъти, Думи като - огън, жертва, страх, плач, гняв, прокълнат, наказание, вина, страдание и др. - над 3500 пъти; Общият брой на съществителни и глаголи със заплашителен характер са над 21,168. От друга страна думата „молитва” -само 117 пъти!! Думата - прошка - 76 пъти, състрадание - 72 пъти; добрина - 107 пъти; ти мислиш - 35 пъти; медитирам - 16 пъти, медитация - 3 пъти !! Обаче най интересно става, когато се заговори за свещенници и даровете за олтара в църквите: Думата "дарение” - над 1400 пъти !! Думата "свещенник" - над 1000 пъти; Думата "храм" - 730 пъти; Думата "злато" - 470 пъти; "сребро"- 350 пъти; Общият брой на думите свързани с властта на свешенниците и даровете към църквата са над 10,600 !!.Това за мен е каталог за индулгенции а не духовен пътеводител! Всеки компютърно-грамотен човек може да направи тази статистика. Сами си направетe извод кой и защо е написал Библията? А за да не звучите фанатично – вникнете в ценностната система на Исус или това което са посмяли да напишат за него в Библията, не забравяйте, че той е признат едва 300 г. след смъртта му (по политчески причини) и че е станал известен първо като лечител (Йешуа Бен Йосиф), който е лекувал бедните и онеправданите: Просто следвайте думите му: "Обичай ближния", "Не се страхувайте от никого", "Аз седях до трона на моя Отец Създател - и вие бихте могли като мен" , "прощавайте на враговете си” , „Обичайте се” :))
цитирай
70. анонимен - Рада
02.07.2012 17:28
Как да познаем истинското от фалшивото в огромното информационно блато?
Ами ето моите няколко съвета:

1) "По делата им ще ги познаете.">>> Не слушайте кой какво говори, а гледайте кой какво върши, какъв човек е и как прилага прочетеното. Всички четем различни книги, но информацията няма никакво значение, ако не води до трансформация към добро.
2) Уповавайте се на Бога, вършете Неговата воля и няма как да сбъркате. Всичко, което правим, трябва да минава през сърцето. И в тази връзка пак да повторя: от много приказки и словоплетстване няма нужда. Да говориш за братство и хармония и да убиеш баща си с брадва, противоречи и на 1-ва и на 2-ра точка.
Как да разберем кое е от Бога? Като четем и повтаряме дословно Библията, която е орязана, допълвана и писана от десетки хора? Не. Можем, само ако четем осъзнато и с дълбоко разбиране, в съответствие с мерилото, заложено вътре в нас- нашата съвест. Това е гласът на Бог, който тихичко ни нашепва Истината.
3)И ОСНОВНОТО: "Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед, която звънти, или кимвал, който дрънка."
"И ако имам пророческа дарба, зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, така че и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм."
"И ако раздам целия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползва."
Развиване на добродетелите, победа над страха( защото от него идват всички пороци и недостатъци) и живот в Любов и разбирателство за мен е Пътят към Бога.
И не на последно място: не отричайте и не отхвърляйте нищо, нито едно учение и доктрина и не хвърляйте кал по светли личности, които не познавате, а вземете от всяко учение това, което ви е най-ценно в този момент по пътя на усъвършенстване на душата ви.
Дано съм помогнала с нещо на някого. Едва ли ще участвам повече в дискусията, защото вече избягвам излишните приказки. Мир, Любов, Благодарност и Истина ви пожелавам.
цитирай
71. анонимен - Да запитам само
28.07.2012 19:42
Чудя се как ли живеят невярващите в Исус около 5 милиарда души на земята? Как ли страдат не изпитвайки страх от нашия Бог? Духовното осъзнаване е индивидуален процес. Опитите да бъде вкарано в колективност, са несериозни.
цитирай
72. анонимен - На всеки може да се случи :)
28.10.2012 23:33
Здравей, Estir!

Името ми е Роман. Имам един въпрос към теб.

Представи си човек, който тръгва да изкачва висок и стръмен планински връх, окрилен от силен ентусиазъм. Възможно е поради своя ентусиазъм или поради разни други емоции този човек да е подценил трудността на задачата или да е надценил своите способности. На всеки може да се случи. След множество лутания из горите в подножието на планината нашият човек в крайна сметка се отказва.

Като всеки друг на негово място, той започва да търси причините за своя отказ. Но вместо да започне със своята неспособност да се ориентира в трудните планински условия, вместо да отчете неумението си да разчита различните маркировки водещи в най-различни посоки, вместо да признае липсата на воля и смелост за покоряване на върха въпреки страховития вид на непроходимите гори, отвесните скали и острите зъбери, този човек изнамира най-удобното за себе си обяснение.

Той заключава, че причината за неговия неуспех се крие само и единствено в планината. Той започва да сипе всевъзможни хули, критики и нападки срещу нея. Обвинява планината, че е измамна, че крие коварни капани, че маркировките в нея нямат никаква друга цел, освен да объркват и заблуждават хората и т. н. и т. н.

Въпросът ми е, какво би си помислил(а) за такъв човек – би ли заключил(а), че този човек разглежда точно, обективно и безпристрастно причините за своя отказ и добре разбира източника на своето разочарование?
цитирай
73. анонимен - boje, kolko maka i radost ima po tozi ...
06.11.2012 02:47
boje,kolko maka i radost ima po tozi sviat boje..........................
цитирай
74. occult4 - Треперя от играта на думите ви..................!!!!!!!
18.04.2017 04:30
Искам да кажа само малко,защото,темата е свръх дълга,ГЛУПОСТИИИИИИ,макар и верни неща да има,НИКОЙ,НИКОЙ ЧОВЕК,НЕ МОЖЕ ДА ОТРИЧА ВЕЛИКИЯТ И МОГЪЩ В ЗНАНИЕТО СИ,ОКУЛТИЗЪМ И ЕЗОТЕРИКА,НЕ ВИ Е СРАМ!!! ТОВА СА ЗНАНИЯ ОТ КОГАТО СВЯТ СЪЩЕСТВУВА ,БИЛИ НА ЗЛОТО.....И ТН.ДРЪН ДРЪН,ГЛУПОСТИ НА ТАРКАЛЕТА! ХОРА ЧОВЕКЪТ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИ ТАЗИ СИЛА БОГ ИЛИ КАКТО СИ ИСКА КОЙТО ДА КАЗВА,НИЕ НЯМАМЕ ПОТЕНЦИАЛА ЗА ТАЗИ ВИСША ВИБРАЦИЯ,ЯСНОООО!!! ЗОМБИРАНИ МОЗЪЦИ,ЦЯЛАТА БИБЛИЯ/СЪВРЕМЕННТО ХРИСТИЯНСТВО/ Е ОТРОВЕНО ОТ ЮДОЦИОНИЗМА,СЪБРАЛИ СЕ НА 1 И 2 ВСЕЛЕНСКИ СЪБОР ГРУПА КИЛИМЯВКИ-УБИЙЦИ НА ХОРА СЪС ЗНАНИЯ И РЕШИЛИ ДА РАЗДЕЛЯТ ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА,РЕШИЛИ ДА СЛОЖАТ НЯКОЙ ЕВАНГЕЛИЯ,А ДРУГИ ДА МАХНАТ,ЗАЩОТО,НЕ ИМ ОТЪРВА И ТН.,ПРЕПРАВИЛИ ЦЯЛОТО СЛОВО И ПР.,ПРЕМАХНАЛИ СУМАТА СИ ПАСАЖИ,РЕДОВЕ И ЦЕЛИ ГЛАВИ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНАТА БИБЛИЯ-СТАР И НОВ ЗАВЕТ-С КАКВО ПРВО,ПИТАМ АЗ ,С КАКВА ОТГОВОРНОСТ,ЩЕ ПИПАТ ТАМ ,КЪДЕТО НЕ ИМ Е РАБОТАТА,ДА ЦЕНЗУРИРАТ ВСИЧКО,КАК ИМ ОТЪРВА,И ПОСЛЕ МИ КАЖЕТЕ,ЧЕ ХРИСТОВОТО УЧЕНИЕ Е СТИГНАЛО ДО НАС ЦЯЛО,А!!!???? ИМА ЕДИН МНОГО СИЛЕН ФИЛМ ПО ВЪПРОСА:''СТИГМАТА'',КЪДЕТО В ЕВАНГЕЛИЕТО НА ТОМА/КОЕТО Е МАХНАТО/,ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС КАЗВА:''-ВДИГНЕТЕ КАМЪКА И ЩЕ МЕ ОТКРИЕТЕ,РАЗЦЕПЕТЕ,ДЪРВОТО И ЩЕ МЕ НАМЕРИТЕ-'',НЕКА ВСЕКИ ГЛЕДА ТОЗИ ФИЛМ И ВИДИ ИСТИНСКОТО ДЯВОЛСКО ЛИЦЕ НА СЪВРЕМЕННАТА ЦЪРКВА,БИЛА ЗАПАДНА ИЛИ ИЗТОЧНА!!! АМИ САМОТО ХРИСТИЯНСТВО,СЕ ГРАДИ ИМЕННО НА ЕЗИЧЕСТВОТО,ИМА ЛИ НЯКОЙ ДА ПРОТИВОРЕЧИ,А ИЛИ ЩЕ Е ВЪВ ВОЙНА С ИСТОРИЯТА!!!??? ЗА ТОВА ГНОСТИЦИЗМА Е АНАТЕМОСВАН,ЗАЩОТО Е ИСТИНСКИ,КАКТО ИСИХАЗМА,БОГОМИЛСТВОТО,АЛХИМИЯТА,ЕЗОТЕРИЧНОТО ПОЗНАНИЕ,ОКУЛТИЗМА/КАТО НАЙ-ВИСШЕ ПОЗНАНИЕ ЗА МИРОЗДАНИЕТО/!!!!!!!!!!-ИДВА ОТ ФРЕНСКАТА ДУМА ОКЮЛТ,КОЕТО ЗНАЧИ СКРИТ,ТАЕН,САМО ЗА ИСТИНСКИТЕ ТЪРСАЧИ И ВЯРВАЩИ!!!!! ТОВА СА НАУКИ НЕ ЗА ВСЯКА ЛЪЖИЦА УСТА,''ЗАЩОТО,Е ГРЯХ ДА ДАВАШ,БИСЕРИТЕ НА СВИНЕТЕ'',ЗНАЕТЕ ОТ КЪДЕ ИДВА ТОВА!!! НЕ ЗНАЯ КАКВИ БЪЛВОЧИ ЩЕ СЕ ИЗПИШАТ ЗА КОМЕНТАРЪТ МИ,НО ТОВА,НЯМА ДА СА ИСТИНСКИ ДУХОВНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА С ХАРАКТЕР!!! САМО ДА ГО ИЗТРИЕТЕ,ПАК ЩЕ ГО КАЧА! ЯСНО!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883653
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031