Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2010 09:42 - БИБЛЕЙСКИТЕ ПРОРОЧЕСТВАТА СЕ СБЪДВАТ - " БЕЛЕГЪТ НА ЗВЯРА" СТАРТИРА ОТ 2011 г.!
Автор: estirbg Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 11206 Коментари: 22 Гласове:
12

Последна промяна: 19.11.2010 18:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Още ли не вярвате, че сме съвсем в края на времената?

image

С тази топ - новина ви представям  истинското лице на  Ватикана, което лъсна на фона на голямата й загриженост за свободата на вероизповеданията и желанието да има разбирателство между отделните деноминации. Оказа се, че нито едното, нито другото е истина.  Католическата църква няма никакво желание да има свобода в мисленето и в избора на религия, освен ако тя не  е католическата. А под „разбирателство” с останалите църкви има предвид единство с догмите на Ватикана! Не вярвате ли?
   Адвентистите  повече от 100 години очакват издаването на Неделния закон, предсказан в Библейските пророчества и знаят, че когато той бъде наложен, Второто пришествие ще е на един дъх разстояние! Към края на XIX век  е  правен  опит миряните да бъдат задължени да пазят неделния ден, но той е излязъл неуспешен. През последните години на XX век, обаче, започва офанзива за издигане на неделята като ден за почивка. Най-напред Йоан Павел II изтъкна нейното значение. Последваха действия от настоящия папа. През 2009 година в италианския град Бари се проведе национален Евхаристичен конгрес  на тема “Не можем да живеем без неделята”. Тогава Бенедикт XVI заяви:  „Светът в който живеем, често белязан от необуздан консумизъм, от религиозно безразличие, от затворен за духовното секуларизъм, може да изглежда не по-малко сух от пустинята, която премина еврейския народ”… „имаме нужда от този Хляб, за да преодолеем трудностите и умората от това пътуване”(
http://storico.radiovaticana.org/bul/storico/2009-04/278606.html ). След това  добави нещо много съществено: “Посещаването на неделната литургия е основния статистически критерии за „практикуващите” католици. „Понякога – не еднократно се обръща към младежите Бенедикт ХVІ – може да ни изглежда неудобно да вместим литургията в неделния ден. Но ако положите усилия, ще забележите че именно тя дава истинския смисъл на свободното време”. Тогава думите му се отнасяха само и единствено за католиците, като в тях трудно можеше да се забележи някакво желание за налагане неделята на световен мащаб. Такова намерение можеха да открият само адвентистите, и то част от тях, поради факта, че познават пророчествата. За останалите всичко беше “в реда на нещата” – католиците са свикнали с неделята и папата им казва, че е добре да я пазят, нищо особено и необикновено, нали? Но...това беше преди повече от година и половина. Оттогава изтече достатъчно  вода, която донесе много събития.
Два пъти бяха направени опити да бъде прокарана неделята като задължителен ден за почивка в Европейския Съюз. Най-напред бе внесена декларация  от петима депутати в Европейския парламент, за която ви споменах в постинга си „САЩ И ВАТИКАНА ГОТВЯТ ДА НАЛОЖАТ „НЕДЕЛНИЯ ЗАКОН” – БЕЛЕГЪТ НА ЗВЯРА” - част ІІІ, като трябваше да я подпишат  394 от общо 785 депутати, за да придобие тя статут на официален документ. Опитът не успя (да благодарим на Бога, че примката не се затегна веднага и това е подарено време за предупреждение за грозящата ни опасност) - не се събраха достатъчно гласове. При втория опит Католическата църква постъпи доста по - ловко. Тъй като имаха  представа какво може да се случи, подеха подписка “отдолу” - чрез граждански организации, като направиха и Пресконференция, на която присъстваха различни деноминации и синдикати, за да подкрепят инициативата. Намеренията бяха да се изтъкне необходимостта от ограничаване на работното време до  48 часа за седмица. Лесно е да се пресметне, че шест дни по осем часа правят точно една работна седмица. Следователно, задължително трябва да има един почивен ден! При това беше “доказано” с различни “научни изследвания”, че почивката в неделя е от полза за здравето на хората. Този опит също пропадна, но Ватикана  не показа, че се отказва от намерението си. Напротив. Така, както пише в “Откровение”, “змеят се разяри”. Е, все още не е отишъл да гони останалите от „потомството на жената” (за което се споменава в „Откровение на Йоана”,т.е.тези, които пазят точните Божии заповеди, включително Съботата, която е Божият печат за спасение) и все още пази благоприличие поне на пръв поглед. Но... Ватиката свали маската си! Вече не  говори за почивка само сред католиците, а за почивка на всички християни. Любопитно е как лека - полека това се промъква в писмото на Бенедикт от 23 август, 2010 година до Председателя на Папския съвет за семейството, кардинал Антонели. Най-важните моменти могат да се видят чрез този линк:
http://amazingdiscoveries.org/10.09.26-pope-wants-sunday-as-day-of-rest-starting-in-2011.html

  Съдържанието трябва да се чете много внимателно, за да се схване истинската мисъл на Ратцингер. В тази светлина Бенедикт XVI изрази съжаление за съвременната организация на работа ", в зависимост от пазарната конкуренция и максималната печалба", и концепцията за почивка или празнуване като "подходящ случай за бягство и потребление ."Той каза, че и двата фактора "допринасят за разпадането на семейството и обществото и за разпространението на индивидуалистичния начин на живот."

  Напръв поглед се демонстрира една дълбока загриженост за отрудения  човек, който едва намира време за отдих - угнетяван, затормозен и депресиран под тежкото бреме на служебни и битови проблеми – какво пък толкова лошо има, нали? Сега концентрирайте вниманието си в  представянето на истинските намерения:

  "По този начин - продължава папата - е необходимо да се насърчават размислите и усилията да се постигне съвместяване на изискванията и сроковете на работа с тези на семейството и да се възстанови истинското значение на празника, особено неделята, седмичният Великден, ДЕНЯТ НА Господа и денят на човека, денят на семейството, на обществото, и на солидарността. "

Ето каква била работата! Излиза, че не е важно  дали хората почиват, а дали почиват в неделя! Освен това, неделята вече се представя и с нов заряд , който дава допълнителна тежест за необходимостта от празнуването й, - изтъква се, че това е “ден на човека”, на семейството, на обществото и на солидарността. Дори в тези думи може да се открие измамата на подмяната, защото седмият ден (съботата) е “ДЕН НА ГОСПОДА”, а  този (първият-неделята) вече е обявен като "ден и на човека"! Ето ви още една новаторска „благородна” традиция! За съжаление малко миряни познават Библията и не са наясно, че Исус дойде не да разруши закона, а да го затвърди. Повече от  тях, като слушат папските софистики, са готови да се съгласят  и да  повярват, че Католическата църква е загрижена за благото на човека.

 Бенедикт продължава да развива идеята за необходимостта от неделна почивка, като заявява, че поради “...съвременната организация на работа ", в зависимост от пазарната конкуренция и максималната печалба", и концепцията за почивка или празнуване като "подходящ случай за бягство и потребление /консумация/... двата фактора "допринасят за разпадането на семейството и обществото и за разпространението на индивидуалистичния начин на живот."  Естествено е, че поради неправилното отношение към почивката, хората не могат да отпочиват, понеже работят по седем дни в седмицата. Връзките между съпруга и съпругата, между децата и родителите също се влошават, поради постоянните служебни и работни ангажименти. И кои са доказателствата, че точно почивката в неделя е тази, която ще доведе до духовна близост в семейството? Такива Библейски твърдения просто липсват. Всъщност истината е на другия полюс - Бог е дал време за почивка и желае всеки последен ден от седмицата (съботата) да бъде отделен за среща с Него. Тогава Той излива изобилно благословение върху децата Си, дава им физическа и духовна почивка и сили да се борят през следващите шест дни с проблемите от всякакъв характер. Бенедикт обаче измества центъра и вместо да насочва вниманието на вярващите към Автора на сътворението,  обещава сближаване по човешки, като заявява, че ако членовете на семейството се събират в един работен ден (защото неделята е обикновен ден!), ще имат духовна близост. Как може да се постигне обаче тя, след като го няма присъствието на Този, Който дава Духа Си?...

Папата не приключва само с изкривяването на истината, а  дори пожелава лъжата по-скоро да бъде приета и да стане част от живота на целия свят. По-нататък Бенедикт казва: "Това е моето желание, следователно,  още в течение на 2011 г.,  на 30-годишнината от  апостолската проповед" Familiaris Consortio ", великата  харта на пастирската грижа за семейството, да може да бъде приета като убедително  ръководство с инициативи на общинско, епархийско и национално ниво, насочени да хвърлят светлина върху преживяванията /опитностите/ на работа и празнуване в техните истински и най-положителни аспекти, особено по отношение на въздействието върху конкретния живот на семействата ".

 2011 да бъде началото на празнуването на неделята като ден на семейството! И забележете: “да може да бъде приета като убедително  ръководство с инициативи на общинско, епархийско и национално ниво” !!! Ето какво подготвя Ратцингер: празнуване на неделята на национално ниво! Схващате ли накъде отиват нещата? Явно звярът няма вече търпение и  бърза да получи поклонение от света!

 Бенедикт настоява “апостолската проповед “Familiaris Consartio” “да може да бъде приета като убедително  ръководство с инициативи на общинско, епархийско и национално ниво, насочени да хвърлят светлина върху преживяванията /опитностите/ на работа и празнуване в техните истински и най-положителни аспекти, особено по отношение на въздействието върху конкретния живот на семействата ". Неделята да окаже положително въздействие? Какво ли може да дочакаме през следващата година? Дали това няма да е времето, когато светът ще започне да възприема и налага неделята като ден за освещение, а “други”(разбирайте пазещите съботата) “ще пречат”?  Може ли да се окаже, че още през следващата година ще бъдем посочени с пръст като виновници за лошото състояние на света, защото не желаем да признаем фалшивия ден за поклонение и оттам “да създаваме проблеми”...

     Библейското пророчество се изпълнява скоростно - ето  следващите думи на Бенедикт:

 "Християнските семейства и църковните общности от  целия свят трябва да се чувстват призовани по този начин да се включат и да  участват загрижено  в попрището към Милано 2012 година."

 Ратцингер говори за целия свят, а не само за католиците по света! Иска всесветско неделно поклонение.

И ако това не се случи до посочените 1-2 години, според библейското пророчество, САЩ ще „принуди” човечеството да се поклони на папаската власт - как? - чрез Новия световен ред, който ще включва само една религия и едно поклонение (не напразно се втълпява и насажда непрекъснато призракът на „релегиозния фанатизъм и тероризъм”). Явно 2012 г. ще бъде година на великите илюзии – възможно е да очакваме да се „приземи” и Псевдоисуса, за чиято измама ни предупреждава самия Исус и неговите ученици. Най-вероятно това ще се случи в неделята, за да се затвърди и още веднъж да се узакони поклонението в този фалшив „Господен ден”, който вече има още една лъскава опаковка – „Ден на човека”. Преди около четири месеца открих блога си с коментар по една новина, която беше изключително показателна, че се готви измама, наистина най-грандиозната на вековете, в която ще участва самия Луцифер, сияйното, но и най-оскверненото небесно същество, което подлъга небесните цивилизации. Последната му акция ще бъде да излъже и нас, човеците, като се представи за Исус. Това не е фантастика! Това е нещо, което е казано в пророчеството! От нашето отношение към него зависи до голяма степен колко ще имаме увереност в Христовите думи: “Когато видите, че почне да се изпълнява това...”, да гледаме с надежда, че “времето на изкуплението ни наближава”...

 П.П. Между другото хвърлете поглед и върху съвсем горещите разкрития на нашия съблогър polopot - римокатолическата църква никога не е променяла същността си...и за съжаление в близкото бъдеще още веднъж ще се уверим в това:

http://polopot.blog.bg/politika/2010/11/14/tainiiat-holokost-nacistka-hyrvatiia-18.634840








Гласувай:
13



1. анонимен - Не ми трябват никакви доказателства,
13.11.2010 10:01
че сме в края на Времената. Знам го, чувствам го.
цитирай
2. estirbg - До анонимен №1
13.11.2010 10:06
За съжаление повечето хора не само, че не го чувстват, но дори отхвърлят фактите, когато им ги представим...и продължават по пътя си към погубване...
цитирай
3. milady - BOG s teb ..
13.11.2010 10:25
Estir... i az usesham kraya na vremenata ..neposilno ee ,No da si pripomnim..ISAYA 40 glava..Samo tia ,deto upovavat na Boga; ,nyama da se umoryat ida ..otpadnat....)
цитирай
4. dolsineq - Животът е една неприкъсната борба ...
13.11.2010 10:40
Животът е една неприкъсната борба между добро и зло. И чрез тази борба той се развива. А, докога? - Само Творецът знае!
цитирай
5. alchemist - Последната му акция ще бъде да из...
13.11.2010 11:00
написа:
Последната му акция ще бъде да излъже и нас, човеците, като се представи за Исус.

А ми то много Исусовци се пръкнаха през миналия век - Петър Дънов, Мун, Висарион...
цитирай
6. estirbg - Скъпа Долцинея,
13.11.2010 11:11
Библията ясно представя събитията, които ще се случат преди Второто идване на Исус - не можем да ги пренебрегваме, дадени са като ориентир във времето. Точния ден и час не са посочени. Дори самия Христос с пределна яснота заявява това:"А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец." Матей 24:26
Но все пак Спасителя посочва какво можем да знаем с една твърде поучителна притча:"А научете притчата от смоковницата: Когато клоните й вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото.
Също така и вие, когато видите всичко това, да знаете, че Той е близо при вратата." Матей 24:32,33. Когато дървото се разлисти, ние знаем, че несъмнено лятото е наближило. След като изброяванякои събития и факти като предвестници, Исус казва в края на притчата "като видите всичко това"(именно белезите на последното време) "да знаете, че Той е близо при вратата". "Осткровението на Йоана" е послание към нас, последното поколение. В него точно и ясно са дифинирани двете световни фигури и сили, които ще определят хода на историята и съдбата на човечеството. Описано е как ще действат и как по техните решения също можем да се ориентираме в точността на времето на края. Затова, четейки Словото, следим и световните събития, които наистина се подреждат изключително точно в Библейския пъзел. А ето и думите на Исус за последното време по-долу:

цитирай
7. estirbg - В Матей 24 глава, Исус разказва на учениците си:
13.11.2010 11:13
Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?
4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;
5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.
6 И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът.
7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.
8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания,
9 Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име.
10 И тогава мнозина ще се съблазнят, и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят.
11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.
12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.
13 Но който устои до край, той ще бъде спасен.
14 И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът.
15 Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира),
16 тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините;
17 който се намери на къщния покрив да не слиза да вземе нещата от къщата си;
18 и който се намери на нива да се не връща назад да вземе дрехата си.
19 А горко на непразните и на кърмещите в ония дни!
20 При това, молете се да се не случи бягането ви зиме или в съботен ден;
21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има.
22 И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят.
23 Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте;
24 защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните.
25 Ето
цитирай
8. estirbg - Продължение:
13.11.2010 11:14
25 Ето предсказах ви.
26 Прочее, ако ви кажат: Ето, Той е в пустинята; не излизайте; или: Ето Той е във вътрешните стаи; не вярвайте.
27 Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.
28 Дето бъде мършата, там ще се съберат и орлите.
29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.
31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.
32 А научете притчата от смоковницата: Когато клоните й вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото.
33 Също така и вие, когато видите всичко това, да знаете, че Той е близо при вратата.
34 Истина ви казвам: Това поколение няма да премине, докле не се сбъдне всичко това.
35 Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.
36 А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец.
37 И като бяха Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.
38 Защото, както и в ония дни преди потопа, ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха, до деня до когато Ное влезе в ковчега,
39 и не усетиха, до като дойде потопът и завлече всички, така ще бъде и пришествието на Човешкия Син.
40 Тогава двама ще бъдат на полето; единият се взема, а другият се оставя.
41 Две жени ще мелят на мелницата; едната се взема, а другата се оставя.
42 Затова бдете, защото не знаете в кой ден ще дойде вашият Господ.
43 Но това да знаете, че ако домакинът би знаел в кой час щеше да дойде крадецът, бдял би, и не би оставил да му подкопаят къщата.
44 Затова бъдете и вие готови; защото в час, когато го не мислите, Човешкият Син иде.
45 Кой е, прочее, верният и разумен слуга, когото господарят му е поставил над домочадието си; за да им дава храна на време?
46 Блажен е оня слуга, чийто господар, като си дойде, го намери, че прави така.
47 Истина ви казвам, че ще го постави над целия си имот.
48 Но, ако оня слуга е зъл, и каже в сърцето си: Господарят ми се забави,
49 и той почне да бие служителите си, и да яде и пие с пияниците,
50 господарят на оня слуга ще дойде в ден, когато той не го очаква, и в час, когато не знае,
51 и, като го бие тежко, ще определи неговата участ с лицемерите; там ще бъде плач и скърцане със зъби.

цитирай
9. orinavi - .......
13.11.2010 12:45
Ей, как не разбрахте, че крайт на времената за всеки човек е различно. Защо не се казва крайт на Времето, а се казва краят на времената?
Елементарно. Ако се каже "краят Времето", то означава, че за всички хора ще е един краят на Времето.
Иначе, като му свърши на отделния човек животецът и му идва неговият край на временцето му и "вижда" какви ги "творил" докато е имал свободната воля. И то си е вярно, че ще има плач и скърцане със зъби. Защото не е разбрал отделния човек тази простичка истина.
Хайде, че ми омръзна вече да чета за този "край на времената ви". Ми като пукнем (умрем) , какво толкова много има? Ми ще си пукнем и толкова.
Лично мене не ме е страх да умра.
По ме е страх сред глупци и жестоки хора да живия.
цитирай
10. estirbg - До orinavi
13.11.2010 12:56
То по тази логика трябва всички да намерим избавление в смъртта...Мен не ме е страх да живея сред вълци, защото имам изключителната опора и защита в Исус - мога да споделя невероятни лични епизоди от живота ми, в които Бог ме е извеждал от "долината на мрачните сенки", и ме е издигал до върха...Своята протекция Бог е обещал на всеки, който Му се довери и Му вярва безрезервно и без колебания...
цитирай
11. orinavi - .......
13.11.2010 19:57
Не съм казал друго, освен, че не ме е страх от смъртта. Не съм казал, че е лошо да си жив. Не ме поучавай на погрешни неща. Нямам никакви съмнения, че в Иисус Христос има опора. Доверил Му съм се изцяло. На Него доверие ДА, на хората - не. Нали правиш разликата?
цитирай
12. estirbg - Далеч съм от идеята да те поучавам на погрешни неща, приятелю orinavi!
13.11.2010 20:17
Тогава от какво се страхуваш? В страха има робство, а в Исус свобода:
"Това ви казах, за да имате в Мене мир. В света имате скръб; но дерзайте Аз победих света." Йоан 16:33

цитирай
13. анонимен - РўРё адвентистка ли ...
13.11.2010 22:54
Ти адвентистка ли си?
цитирай
14. анонимен - adventistka li si?
14.11.2010 09:21
adventistka li si?
цитирай
15. estirbg - Има една единствена църква, на к...
14.11.2010 09:57
Има една единствена църква, на която Бог е дал цялостна яснота на пророчествата в Библията и това е адвентната църква. Единствено тази църква съблюдава Божиите НЕПРОМЕНЕНИ БОЖИИ ЗАПОВЕДИ, притежава специалния божий дар, ДУХЪТ НА ПРОРОЧЕСТВОТО, познава и проповядва ТРОЙНАТА АНГЕЛСКА ВЕСТ ОТ "ОТКРОВЕНИЕТО НА ЙОАНА" и подготвя хората за завръщането на Исус. Това са белезите на истинската църква.За малко време бях в православната, бях и в евангелската петдесятна, но и там видях, че има разминаване между Словото и действията - те също спазват неделята, деня на слънцето и не поглеждат към "Откровението на Йоан". Така че друга църква НЯМА, която да е чиста и еквивалентна на Библията. При наличието на такъв конгломерат от заблуди и фалшификации в света, чистата Божия църква е пазител, съхранител и крепител на истината в света. В края на световната драма Бог заявява, че ще спаси своята победоносна църква.
цитирай
16. анонимен - te ne vyrvat che chovek e poveche ot ...
14.11.2010 11:37
te ne vyrvat che chovek e poveche ot materiy, i tova me otvrashtava ot adventnata zala. Te ne vyrvat che ima dusha nito duh.
цитирай
17. estirbg - До анонимен №16
14.11.2010 12:24
Има някакво недоразумение, такова твърдение не съществува, не си разбрал скъпи приятелю/лко или не са ти обяснили обстойно. Човекът не е само материя, това е абсурд. Адвентистите твърдят, че след смъртта хората най-образно казано "спят". И всички тези "духове", за които спиритизма така сърцераздирателно защитава, не са нищо друго освен духовете от падналата армия на Сатана, които се представят за мъртвите ни близки. Това е, което отричат адвентистите. Обещавам ти, още следващата събота ще разясня подробно този въпрос и съм сигурна, че вече няма да имаш съмнения. Тогава може по-надълго и широко да поговорим...
цитирай
18. dalida - При древните българи НЕДЕЛЯТЯ е
15.11.2010 11:28
била денят, когато семейството се събира на трапезата.
Днес семейството е пръснато. Младите са в чужбина за да печелят пари.
Ако, се прием неделята като задължителен почивен ден, ще се обърка цялата ни икономика. ПОМИСЛЕТЕ С МОЗЪЦИТЕ СИ! ако спре токът, бог няма да ни види къде сме се навряли.
Ако спре водата да тече в тръбите, и бог немой да ни помогне.
ако спрат магазините да продават храни, хляб, зеленчуци, какво ще сложим на масата за да посрещнем семейството?
Не вярвам в библията - тя е сбор от измислици на малоумници, някои даже са и анонимни, страхът от наказание ги е принудил да не си оставят имената.
Библиите са нагодени преводи за да стряскат хората. В цял свят има около 200 библии, които много яко се разминават с оригиналната библия.
Католиците, като раздел на християнството,са лицемери, защото тачат своите ритуали още от първобитно време. Така както ние българите си обичаме нашата древна религия и нищо на света не би ни попречило да си празнуваме нашите си обичаи-български от времето на Адам и Ева. Кой ще забрани на българите да празнуват кукеровден, или нестинарските танци, или бабинден, или Сирни заговезни, илиолалията, илиХамкането или колко още да изброявам?
Не вярвам и на маите, защото от тогава,когато те са били най-учения народ са изминали хиляди години и маите са променени. Тези дати са добре поднесена пропаганда за да се стреснат хората и да направят така, че по-малко злоба да сеят на Земята. Но, както виждаме - Русия се въоръжава, Америка - също, Иранците направиха атомната бомба, Япония и Китай се въоръжават до зъби - това е бум на новите технологии и сега държавите водачи в тези технологи и си търсят пазари и място, където да си изпробват умните машини и т.н.
Приятно четене на библията - но, знайте,че там има много лъжи, манипулативни откровения на фалшификаторите ПРЕВОДАЧИ - изляли своята завист и злоба на мястото, което мислят че набожните непрогледнали хора ще се страхуват от тези измислици. Това е целта на библията - да се е СТРАХ /.
цитирай
19. estirbg - ОК,Далида! Това е твоето мнение, но нека довечера се обоснова аз, тогава може би ще си го промениш...
15.11.2010 12:20
В момента не ми е възмаожно ...на работа съм!
цитирай
20. анонимен - Verno li e che sega sme 1710-godina? ...
15.11.2010 12:54
Verno li e che sega sme 1710-godina? - sled hrista.
цитирай
21. анонимен - sled 1855-godina niama da ima veche ...
15.11.2010 12:58
sled 1855-godina niama da ima veche trafik na robi v galaktikata!
цитирай
22. estirbg - Далида, с какво те измами Библията, че така безсърдечно я нахока
16.11.2010 18:49
Знаеш ли Далида,мъчно ми стана, когато четях коментара ти.И те питам-ти в какво вярваш? В себе си?-Тогава как ще се почувстваш, когато в един момент например се окажеш без работа на улицата(да речем, намерили са начин законно да се оттърват от теб, за да назначат роднините си). Какво правиш по-нататък?Потресена, вбесена, огорчена, разстроена, разбита изведнъж се оказваш във "вакуум" - започваш трескаво да си търсиш работа, но все се оказва, че или на теб не ти харесват условията на предлаганата работа, или заплащането е малко или други неприемливости.Така се минава месец, два, пет - няма това, което търсиш, а безспокойството ти расте, увереността някъде и тя те е напуснала в безспирните ти самоупреци...и къде се изпари твоята вяра в себе си?...Нали това е новата религия "Вярвай в себе си!". Едва,когато се разболееш тежко, се сещаш, че само Бог може да ти помогне. Защо трябва да дойдем до Създателя си, едва тогава.Дори когато в безкрайната си милост Той ни върне здравето, ние пак непочтенно и грубо Му обръщаме гръб ...и не Го търсим повече, още по-малко пък се интересуваме от Словото Му, което /държа да отбележа/ все още е запазило своята автентичност. Ти колко Библии прочете, и как успя да ги сравниш и установиш, че се разминават в същността си... Мила, Бог се е постарал да запази посланията Си към нас, дори в последното поколение. Но скоро, Божието слово наистина ще бъде фалшифицирано и изопачено, и последните заключителни предупреждения на Йоан:" Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в тая книга", говорят именно това - язвите, които ще се излеят върху земята и непокаяното човечество, ще застигнат и тези, които ще манипулират Словото.Така че тези, които не са си купили Библии, нека по-скоро го направят, за да не си купят фалшификати в близкото бъдеще...Понеже не си чела Библията, моля те, не прави несъстоятелни изказвания от рода,че "сее страх". Не, мила, тя е най-голямата утеха, надежда, любов и свято обещание за грешното човечество..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884009
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031