Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2010 14:57 - БОЖИЯТ ПЕЧАТ - ГАРАНЦИЯ ЗА НАШЕТО СПАСЕНИЕ!
Автор: estirbg Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 9765 Коментари: 12 Гласове:
13

Последна промяна: 17.11.2010 22:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Това трябва да знаете, за да бъдете спасени!


image



В Бибилията се говори за едно велико всесветско дело на запечатване на истинските верни на Бога преди катастрофалния край на света при второто пришествие:

„ След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво.
И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза:
Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог.
И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните”.

Тук е представен самият акт на запечатването – отбелязват се преданите на Бога и това става преди всеобщото унищожаване, с цел да бъдат запазени верните. Бързам да поясня, че този знак е символичен, а не буквален. Впрочем нека разберем какво ни съобщава този пасаж.

Четирите ангела представляват божествените фактори, които задържат разрушителните сили на злото, преди да се извърши това специално дело. „Четирите ъгъла на земята” означава географски целият глобус, а „ветровете” символизират войни и конфликти.(Еремия 25:32). В светлината на великата борба между Христос и Сатана тези разрушителни сили представляват усилията на Сатана да сее навсякъде разрушения и унищожения. Когато Божието дело се приключи, Бог ще каже на ангелите:

„Не се борете повече против Сатана и усилията му да руши. Оставете го да излее злобата си върху чадата на непокорството, защото чашата на нечестията им е пълна...Тогава свирепите ветрове на човешките страсти, всичките елементи на борба, ще бъдат пуснати. Целият свят ще бъде въвлечен в гибел, по-страшна от оная, която дойде над древния Ерусалим...” Е.Вайт

Безпристрастно от позицията на Библейски наблюдател трябва да ви осведомя, че живеем във финалните времена, когато злите ветрове, до сега обуздавани заради нашата духовна подготовка, ще бъдат пуснати. Не трябва да губим време за личната си духовна реформация както и тази на близките ни, тъй като съгласно пророчествата и събитията това време съвсем скоро ще приключи...

Нека да видим каво по-нататък се казва в „Откровението”. Йоан вижда един друг ангел да се появява от изток, който носи със себе си Божия печат. От изток, в оригинала буквално значи „от изгрева на слънцето”. В древните времена изток беше главната географска посока. Посоките се определяха от позицията на човек, обърнат с лице към изток. В Библията Изток е Божията посока (Езек.43:2,1). Знамението на Човешкия син ще се появи също от изток („Великата борба” Е.Вайт)

В древността, в Близкия изток печатът се е употребявал за удостоверяване на законността и автентичността на един документ, като белег на собственост на даден предмет или за запазване на кутии и гробници от ограбване.

В края на „Откровение” 6 гл. е зададен съдбоносният въпрос: „Кой ще устои?” Става дума за ужасяващите събития преди второто пришествие. - „Откровение” 7 гл. отговаря: „Запечатаните с Божия печат!”. Същността на запечатването е да приготви Божия народ да устои в последното криза невредим, като Божия неприкосновена собственост. И така – що е Божи печат?

Под печат се разбират две неща: ИНСТРУМЕНТЪТ И ОБРАЗЪТ, който се получава. В Исая 8:16 четем:

„Запечатай закона всред учениците Ме!”

В Псалом 40:8 пророчески се казва, че законът щеше да бъде в сърцето на Исус, а в Евреи 8:10, че Бог ще вложи закона си в сърцата на християните.

Тези текстове ясно показват, че запечатващият инструмент е Божият закон, а образът, който се получава е Божият характер в умовете и сърцата на запечатваните, който да се отразява в живота ни. Следователно запечатването означава освещение и това е вътрешната, същинска страна на Божия печат. Но Божият печат има и външна, видима страна; логично е това да е нещо, което прави външно впечатление, нали? В Езекил 20:12,20 Бог заявява, че Съботата е белег на освещение и духовна връзка с Него:

„Дадох им и съботите Си да бъдат знак между Мене и тях, за да познаят, че Аз Господ ги освещавам.”

„Освещавайте още и съботите Ми, и нека бъдат знак между Мене и вас, за да познаете, че Аз Господ съм ваш Бог”.

И действително в Четвъртата заповед на Декалога (Десетте Божии заповеди) откриваме трите елемента на един печат: ИМЕТО, ТИТЛАТА, И ТЕРИТОРИЯТА НА НЕГОВАТА ЮРИСДИКЦИЯ –

„Защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.” Изход 20:11

Какво информация се дава: Неговото име е „Господ”, титлата Му – „направи”, т.е. Той е Творецът, и от този факт произтича властта Му, както е уточнена и територията Му на власт – „Небето и Земята”....

...  И така, на края на времената, непосредствено преди завръщането на Исус, в „Откровението на Йоана” се дава информация, че на земята ще има само две групи хора – праведни и нечестиви. След като Бог ще сложи край на този грешен свят, възниква един въпрос. Този въпрос кара всеки жив човек да вземе решение на чия страна да застане. Отборът на нечестивите ще се покланя на звяра и неговия образ, като ще приеме белега му, а противниковия тим ще се покланя на Бога, ще следва Неговата истина и ще приеме Неговия печат. Откр. 14:9,10 ни предупреждава за това – “И друг, трети ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си, той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел  пред светите ангели и пред агнето.”

  В Откр. 15:1 ни се казва, че Божият гняв – това са седемте последни язви, които ще се излеят точно преди Христовото завръщане. Тези язви ще бъдат най-ужасното мъчение, изливало се някога върху човек. Така че, нека зададем един интелигентен въпрос. Би ли ни изпратил нашият велик Бог – Който  така отчаяно ни обича и желае да ни спаси – такива ужасни язви, ако ние нямаше как да разберем кой е този звяр и какъв е неговият белег? Не! Бог е изяснил този въпрос напълно.

  Библията учи, че само онези, които имат Божия печат, ще бъдат спасени. (Откр. 7:2,3) Бог ще даде на всеки човек възможността да избере дали да отдаде своята вярност на Него или на силата на звяра. (Обръщам внимание, моля, не смесвайте тези диаметрално противоположни понятия - Божия печат и Белега на звяра) - .

Белегът на звяра, това е нещо, на което Бог гледа изключително сериозно. Каква е разликата между Божия печат и белега на звяра и как последният ще бъде налаган. Нека прочетем само стиховете, които обясняват как ще бъде налаган той. Откр. 13:16,17 – “И принуждаваше всички – малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби – да им се тури белег на десницата или на челата им, за да не може никой да купува или продава, освен оня, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име.” Как точно ще стане това, можем да предполагаме - може би, чрез Новия световен ред – безкасовото общество, кредитните карти, чипове и т.н. Това не е толкова важно – съдбовноопределящо е да фокусираме вниманието си върху получаването на Божия печат, а не да се притесняваме за получаването на белега на звяра. Разбирате ли – ако имате Божия печат, няма защо да се безпокоите за белега на звяра, защото те не могат да се положат върху един и същи човек едновременно! Нека сега разучим как можем да придобием Божия печат.

  2Кор. 1:21,22 – “А Тоя, Който ни утвърждава заедно с вас в Христа и, Който ни е помазал, е Бог, който ни е запечатал и е дал в сърцата ни Духа в залог.” Значи, Бог ни запечатва чрез дейността на Святия Дух. Еф. 1:13 ни казва как става това – “... в Когото и вие, като чухте словото на истината, сиреч, благовестието на нашето спасение, в Когото и като повярвахте, бяхте запечатани с обещания Святи Дух.” Словото на ИСТИНАТА – когато се повярва в него, позволява на Святия Дух да ни запечата.

ЩО Е ИСТИНА?

1. СЛОВОТО – Йоан 17:17

2. ЗАКОНЪТ – Пс. 119:142

3. ИСУС – Йоан 14:6

 

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДЕЛОТО НА СВЯТИЯ ДУХ?

1.Святият Дух ни води към истината – Йоан 16:13 – СЛОВОТО

2.Святият Дух ни убеждава за грях, за правда и за съдба – Йоан 16:8 – ЗАКОНЪТ

3.Святият Дух ни утешава и ни води при Исус – Йоан 16:7 – ИСУС

 

  Следователно, приемането на Божия печат става чрез три стъпки: Първо – трябва да оставим Божия Дух да ни заведе при истината – Словото. Именно това е причината за това някои хора никога да не приемат Божия печат. Те са или твърде заети, или твърде безразлични и никога не си отделят време да търсят истината. А тези, които се оставят на Духа да ги отведе до истината, които сериозно изучават своите Библии, са направили първата стъпка към приемането на Божия печат.

  Второ – Духът убеждава “за грях, за правда и за съдба”. Тук също намираме една причина някои хора никога да не получат Божия печат. Когато Духът ги убеди за грях (а грехът е нарушение на закона – 1Йоан 3:4), те отказват да изоставят греховете си. Когато Духът ги убеди за правда, те не желаят да вършат това, което е право. И когато Духът им открие истината за Божия съд, те я пренебрегват. Чрез отхвърлянето на която и да е от тези точки човек може да се лиши от Божия печат. И обратно – онези, които “изповядат и изоставят греха”; които “вършат правда” и молят Христос да се застъпва за тях чрез кръвта Си в съда, те позволяват на Святия Дух да работи в тях и извършват тази стъпка в живота си.

  Трето – Духът “утешава”. Онези, които обичат истината и ходят според Словото, избирайки да захвърлят греха и да вършат правото, намират утеха в Христос. Те намират Един, Който прощава и дава сила и мир в живота им. Тъй като вярват в Бога, Неговото Слово и Неговия закон, “името на Отец” е на челата им, те имат Божия печат, тъй като с разума си са избрали Божията страна.

  По-нататък Бог взема една от тези части на “истината” и казва, че иска да запечата в сърцата ни точно нея. Ис. 8:16 – “Завържи увещанието, запечатай поуката между учениците Ми.” Бог желае да запечата в нас закона Си по един особен начин.

  Ето, че въпросът става съвсем ясен. Онези, които са на Божия страна, вярват в Божията истина. Те му се покланят и пазят свято неговия почивен ден – съботата. Те Го обичат  и пазят Неговите заповеди. Те следват Неговото Слово и прославят истината. Те са изпълнени със Святия Дух и имат Божия печат – името на Отца на челата си.

  Очевидно, този “печат” не е някакъв буквален видим печат. Челото символизира вашия ум, с който вземате решения. Когато изберете Бога, Неговият закон символично се записва в ума ви. Евр. 10:15,16 – “А и Светият Дух ни свидетелства за това. Защото след това е казал: Ето заветът, който ще направя с тях след ония дни – казва Господ – ще положа законите Си в сърцата им и ще ги напиша в умовете им.”

 

 

  А сега – какво представлява белегът на звяра? Най-просто казано, той е една постепенна фалшификация на приемането на Божия печат. Нека се върнем на пророчеството в Дан. 7:25 – “Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния и ще замисли да промени времана и закони. И те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена, и половин време.” Ще промени времена и закони. Първата стъпка на звяра е да фалшифицира Божия закон. Защо? Защото законът е “запечатан” в онези, които следват Бога. Забележете, че той променя и “времената”. Единствената заповед, която борави с времето, е четвъртата.

  Втората стъпка на фалшификацията е Дан. 8:12 – “И множеството биде предадено нему заедно със всегдашната жертва поради престъплението им. И той тръшна на земята истината, стори по волята си и успя.” Той “тръшва на земята истината”. Защо? Отново, защото истината е запечатана на челата на светиите. Ето ви едно съвършено изпълнение. Чрез силата си Папският Рим промени закона – втората, четвъртата (боравеща с времена) и десетата заповеди, и фалшифицира много от Божиите истини.

  След като извърши тези промени, папството започна да ги разпространява по целия свят, над който имаше влияние. Писателите на Библията са предвидяли това и са ни предупредили. 1Йоан. 4:3 – “А никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога. И това е духът на Антихриста, за когото вече сте чули, че иде и сега е вече в света.” Йоан казва, че духът на Антихриста вече е работел в неговите дни. След това Павел написа следните думи във 2Сол. 2:3,4,7 – “Никой да не ви измами по никой начин, защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта, който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи като Бог в Божия храм и представя себе си за Бог. Защото, оная тайна – сиреч беззаконието – вече действува, но само додето се отмахне отсред оня, който сега я възпира...”

  Значи, тук става въпрос за човек, който изисква поклонение като Бог. Веднага възниква един проблем. На истинския Бог се покланяме в събота – седмия ден. Затова папският Рим имаше нужда да промени деня за поклонение в неделя – за да може да получи свое собствено поклонение. Впрочем всички официални религии правят това. Няколко века след Христос се появява пророкът Мохамед. Той казва: “Аллах е Бог. Покланяйте се на Аллах.” И след като създава нова религия, Мохамед също има нужда от нов ден на поклонение и той избира петък. Така е и до днес.

  Ако продължим по-нататък през историята, ще открием, че след като папстовото управлява света в продължение на векове, хората започват  да протестират. Това дава началото на Протестантската Реформация. След като авторитетът на Библията започва да се изправя срещу авторитета на папството, Рим  е изправен пред дилема. По някакъв начин светът е трябвало да бъде убеден, че Библията не е единственият авторитет на истината. През ХVІ век е взето решение “традицията” да бъде поставена пред Библията, тъй като Църквата има властта да го направи като Бог на земята и променя Божия закон, както и Божия ден на поклонение. Обърнете внимание на следните цитати:

Канон и традиция, Холтман, стр. 263 – “Архиепископът на Реджо произнесе реч, в която открито заяви, че традицията стои над Писанията... че църквата е променила... съботата в неделя не по заповед от Христос, а по силата на собствения си авторитет.”

  Това е самата основа на папския авторитет, който той твърди че притежава, за да променя закона и съботата.

Католически преглед – “Църквата е над Библията и промяната на съботата в неделя е доказателство за това.”

Вярата на нашите бащи, К.Ф. Томас, член на Съвета на кардиналите, стр. 14 – “Разбира се, католическата църква твърди, че промяната е нейно дело. И това дело е БЕЛЕГ на духовната  й сила и авторитет в областта на религията.”

  По този начин е отворен пътят към отвеждането на хората в поклонение пред звяра и приемането на неговия белег. Отваря се и път към поклонение пред “образа на звяра”. Образът е копие на оригинала. Има милиони хора, които не се покланят на звяра, но се покланят на неговия образ. Много църкви днес не са нищо друго, освен образ на папската църква. Може да носят друго име, но следват същите фалшиви учения, традиции и човешки заповеди. Фалшиви учения като кръщението чрез попръскване, безсмъртието на душата, поклонението в неделя, вечният огън на ада и т.н. – всички те са от звяра. Ако ние изберем да се присъединим към църква, която проповядва тези учения, ние просто следваме образа на звяра. Ето защо Бог ни призовава да излезем от духовния Вавилон (това ще разгледам в отделен постинг), да следваме Исус и истината.

  Нека проследим как човек стъпка по стъпка приема белега на звяра. Ако продължим да четем 2Сол. 2 глава, стигаме до стих 10 – “... и с всичката измама на неправдата между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.”

  Ето я първата стъпка към приемането на белега на звяра – Отказ да се обича истината (истината, която е запечатана в светиите). Така че, първата стъпка е лесна – няма нужда да правите нищо лошо; просто откажете да вършите това, което е право.

  Втората стъпка към приемането на белега на звяра е в стих 11 – “И затова Бог праща заблуда да действа между тях – за да повярват лъжа...” Що е лъжа? 1Йоан 2:3,4 – “И по това сме уверени, че Го познаваме – ако пазим заповедите Му. Който казва: Познавам Го!, а заповедите Му не пази, лъжец е и истината не е в него.” Да повярвате в лъжата, че можете да отидете в небето докато продължавате да нарушавате закона – хората предпочитат да повярват на тази лъжа на звяра, отколкото на любящия Исус и да пазят Неговите заповеди.

  Третата стъпка се намира в стих 12 – “... та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата.” Те са осъдени, защото не са повярвали в истината. Вместо да бъдат утешени от Духа, Който води при Исус, те застават осъдени заради това, че са следвали Антихриста. Поради съзнателното си решение да следват звяра, неговите фалшиви учения и практики, името на звяра се изписва на челата им и те са изгубени – получили са белега на звяра. Процесът представлява една постепенна подмяна или фалшификация на това, което святият Дух извършва за нас, за да ни даде Божия печат.

  Интересно е да отбележим още нещо. Божият печат може да бъде сложен само на челото. А белегът на звяра може да се сложи на челото или на ръката. Защо?

  Днес има много хора, които избират да “повярват на лъжата”. Не просто слепи, а умишлено слепи. Те приемат белега на звяра на челата си. Днес, обаче, има много други хора, които не вярват в нищо. Те никога не са чели Библията , нито възнамеряват да го направят. Не знаят за Бога, не ги интересува – просто продължават да си живеят собствения живот на грях. Такива хора получават белега на звяра на ръката си. Ръката символизира работата, действието. Въпреки че, тези хора не вярват в звяра, техните дела разкриват, че следват неговите учения и грехове. Те са на страната на звяра не защото умишлено са направили този избор, а защото техният начин на живот показва на кого са верни.

  Това наистина е въпрос на вярност. В Римл. 6:16 се казва, че на когото се покоряваме, негови служители сме – “Не знаете ли, че комуто предавате себе си като послушни слуги, слуги сте на оня, комуто се покорявате – било на греха, който докарва смърт или на послушанието, което докарва правда.” Можем да изберем – Божията власт или властта на звяра. Това е и въпрос на истинско поклонение. Мат. 15:8,9 – “Тия люде се приближават при Мене с устата си и Ме почитат с устните си, но сърцето им далече отстои от Мене. Обаче напразно Ми се кланят като преподават за поучения човешки заповеди.” Нашето поклонение е напразно, ако следваме човешки заповеди.

  Днес Бог с любов ни призовава да Му служим с дух и истина. Решението, което ще вземем днес, ще се отрази на вечната ни съдба. В Откр. 15:2 е описан Божият народ, стоящ на стъкленото море, победил звяра и неговия белег. – “ видях нещо като стъклено море, размесено с огън; и, че тия, които бяха победили звяра и образа му, и числото на името му, стояха при стъкленото море, държейки Божии арфи.”

 

 

Ако искаме един ден да бъдем там, трябва да трезво да размислим още днес и изберем тази победа. Защото в следващия постинг ще ви информирам с топ-новината, която ще е поредното доказателство, че пророчествата в Библията скоростно се изпълняват...

 




Тагове:   спасение,   печат,   необходим,


Гласувай:
14



1. estirbg - Ето ви един прекрасен пример как ...
06.11.2010 15:30
Ето ви един прекрасен пример как ДНЕС, СЪБОТА, СВЯТИЯ ДЕН НА ГОСПОДА, ОФИЦИАЛНАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА, ПО СИЛАТА НА ЧОВЕШКИТЕ ТРАДИЦИИ Е ПРЕВЪРНАЛА В ДЕН НА МЪРТВИТЕ!!! ПО СИЛАТА НА НЕЙНИТЕ НАРЕЖДАНИЯ И КАНОНИ, ПРЕГАЗВАЙКИ БОЖИЯ ЗАКОН, ДНЕС ТЯ УМИШЛЕНО ВИ КАРА ДА НАРУШАВАТЕ ЧЕТВЪРТАТА БОЖИЯ ЗАПОВЕД ЗА ОСВЕЩЕНИЕ, КОЕТО ИЗИСКВА ГОСПОД!!! РАЗБЕРЕТЕ МЕ ПРАВИЛНО, НЕ ИСКАМ ДА БЪРКАМ В НИЧИЯ СКРЪБ, В НИЧИЯ ДУШЕВНА БОЛКА И РАНА, НЕ!! НО ТОВА Е САМАТА ИСТИНА. СЪБОТАТА Е ДЕН НА ГОСПОДА, А НЕ НА МЪРТВИТЕ!!! СЕГА ПОВЯРВАХТЕ ЛИ, ЧЕ БОЖИЯТ ЗАКОН Е ОТХВЪРЛЕН И ОПОРОЧЕН ДОРИ ОТ ОФИЦИАЛНИТЕ ЦЪРКВИ!!!ТРЯБВА ДА СЕ РЕФОРМИРАТ ТЕЗИ ГРЕШНИ ТРАДИЦИИ И ПОЗИЦИИ!!! ТРЯБВА ОСНОВНА И РЕШИТЕЛНА РЕФОРМА, АКО ИСКАМЕ ДА БЪДЕМ СПАСЕНИ!!! НО БОГ Е ПРОЗРЯЛ, ЧЕ ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ, ЗАТОВА КАТЕГОРИЧНО НИ ЗАЯВЯВА: "Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й; " - ОТКРОВЕНИЕ 18-4
В ОТДЕЛЕН ПОСТ ЩЕ ВИ ЗАПОЗНАЯ СЪС СЛЕДВАЩОТО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, ОТПРАВЕНО КЪМ НАС В "ОТКРОВЕНИЕ НА ЙОАНА"
цитирай
2. анонимен - може да погледнете има много въпроси и отговори
06.11.2010 15:56
http://letter-to-you.blogspot.com/
цитирай
3. estirbg - Като гледам каква мудност и неза...
06.11.2010 21:46
Като гледам каква мудност и незаинтересованост... Какво по-важно за човека има от това да разбере как да се спаси... И тук Исус ще се окаже прав: "Широка е вратата към погибелта, тесен е пътя за спасение". защо? - защото малко хора питат "Какво да направим?", още по-малко пък четат, дори когато им е даден отговора за спасението...Щом един постинг не могат да изчетат, какво остава за Библията...
цитирай
4. samorasla - Поздравления за усилията ти да разясняваш Светото писание
08.11.2010 10:32
Има много хора, които четат Библията, но не разбират смисъла на по-голямата част от нея. В православните храмове това не се прави, а я претоварват с още повече скрити и неясни послания. Може би е добре по-конкретно да поясниш в какво се състои "почитането" на съботата. Нали не е само да седне човек пред телевизора и да не работи?... Не само че всички задушници са в събота, но съботата е денят, когато хората, изгубили близки, посещават гробищата... За това, какво е да си воден от Светия Дух и за Божия печат на челото - също Универсалното учение дава по-конкретен отговор.
цитирай
5. estirbg - Скъпа, нека това стане довечера
08.11.2010 12:38
тъй като сега не е удобно от служебния компютър...;))
цитирай
6. samorasla - Лека работа
08.11.2010 13:31
И светъл ден
истински Божи дар
цитирай
7. estirbg - Скъпа Саморасла, ето и това,което те интересува в най-общ вид:
09.11.2010 20:25
Бог е дал на хората шест дни, в които изисква да работят и да вършат личните си дейности. Дела на помощ и милост се допускат в събота. За болните и страдащите трябва да се грижим по всяко време, но в събота не належащата работа трябва стриктно да се избягва. "Ако отдръпнеш ногата си в събота, за да не вършиш своята воля в святия Ми ден, и наречеш събота наслада, свята на Господа, почитаема и Го почиташ, като не следваш в нея своите си пътища и не търсиш своето си удоволствие ... " Забраната не свършва тук: " ... и не говориш своите си думи ... " - казва пророкът. На хора, които в събота обсъждат делови въпроси или съставят делови планове, Бог гледа като на действително извършващи делова работа. За да пазим съботата свято, не трябва дори да допускаме умовете ни да се занимават с неща от светски характер. А заповедта включва всички хора, които се намират отвътре вратите ни. По време на святите часове обитателите на дома трябва да оставят настрана светските си, делови работи. Всички трябва да се обединят, за да почетат Бога, отдавайки Му с готовност служба в Неговия свят ден.
Почитането на Святата събота библейски започва от залез слънце в петък вечер и продължава до залез слънце събота вечер. Лично аз се въздържам от домашна работа, не пазарувам и оставям работата от всяко естество за неделя (дори храната, ако е нужна по-специална подготовка приготвям още от петък), за да почивам физически, да се радвам в мъдростта на Словото на Създателя или "чета " от отворената книга на природата...Ходя на църква в събота - адвентистите от седмия ден са тези, които изпълняват точно каквото Бог изисква в Закона си и всичките Му повеления...Така, че Съботата наистина носи радост и духовно обновление...В този ден общението с Господа наистина е благословено, връзката ни с Него укрепва , молитвите ни приети, а доверието ни към Него се затвърждава...
цитирай
8. samorasla - Благодаря ти за отговора
13.11.2010 08:23
трудно изпълними условия при съвременния стил на живот. Аз лично не съм привърженичка на каноните и догмите. При розенкройцерите е прието поведение, което може да се формулира така:"Да си в света, но не от света" Това ще рече където и да си, каквото и да се върши, Духът винаги да съпровожда мислите и поведението.
Приятен уикенд!
цитирай
9. анонимен - томас
17.01.2011 16:29
съветвам всички на които Библията им е "трудна" - да преценят кое им е важно - сапунките, чалгите, дискотеките и може би нещо подобно или Библията? Отделяйте време за четене на Библията - зарежете всичко гнусно - светско с което умишлено се опитват да ви отклонят - чалгите, сапунките, предавания като биг брадър, азис, слави и т.н. - и не очаквайте да разберете нещата след като прочетете два реда, две страници или две глави - четете наред, страница след страница - и Святия Дух ще ви разкрива ако у вас има постоянсто и приемане на писаното в Библията - едно място може и 20 пъти да сте го прочели и след време при прочитане отново да откриете нещо, което сте пропуснали - защото Бог разкрива постепенно
цитирай
10. анонимен - томас
17.01.2011 16:41
estirbg

извинявай ама не мога да се сдържа да те попитам :) - сигурна ли си че адвентистите успяват да спасят абсолютно всичките Му повеления?

Колко птичета Му принесе в жертва днес?


Яков 2:10-12
10 Защото, който опази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко.
11 Понеже Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона.
12 Така говорете и така постъпвайте като човеци, които ще бъдат съдени по закона на свободата.

Римляни 3:20
Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона, понеже чрез закона става само познаването на греха.
цитирай
11. анонимен - томас
17.01.2011 16:42
estirbg
погледни тия цитати

Галатяни 3:15-29
15 Братя, (по човешки говоря), едно завещание, даже ако е само човешко, веднъж потвърди ли се, не се разваля, нито на него се прибавя нещо, от никого.
16 А обещанията се изрекоха на Авраама и на неговия потомък. Не казва: "и на потомците", като на мнозина, но като за един: "и на твоя потомък", Който е Христос.
17 И това казвам, че завет, предварително потвърден, от Бога, не може да бъде развален от закона, станал четиристотин и тридесет години по-после, така щото да се унищожи обещанието.
18 Защото, ако наследството е чрез закона, не е вече чрез обещание; но Бог го подари на Авраама с обещание.
19 Тогава, защо се даде закона? Прибави се с цел да се изявяват престъпленията, докле да дойде Потомъкът, на Когото биде дадено обещанието; и беше прогласен от ангели чрез един ходатай.
20 Но ходатаят не ходатайствува за един; а Бог, Който дава обещание, е един.
21 Тогава, законът противен ли е на Божиите обещания? Да не бъде! Защото, ако беше даден закон, който да може да оживотвори, то наистина правдата щеше да бъде от закона.
22 Но писанието затвори всичко под грях, та обещанието, изпълняемо чрез вяра в Исуса Христа, да се даде на тия, които вярват.
23 А преди да дойде вярата ние бяхме под стражата на закона, затворени до времето на вярата, която имаше да се открие.
24 Така, законът стана за нас детеводител, да ни доведе при Христа, за да се оправдаем чрез вяра.
25 Но след идването на вярата не сме вече под детеводител.
26 Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа.
27 Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, с Христа сте се облекли.
28 Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса.
29 И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание.

цитирай
12. estirbg - Да, Томас,
30.01.2011 22:08
Каквото Бог изисква и е дал на последователите си, всичко това правят адвентистите, включително мият един на друг нозете си:
"Исус,...
4 стана от вечерята, сложи мантията Си, взе престилка и се препаса.
5 После наля вода в умивалника и почна да мие нозете на учениците и да ги изтрива с престилката, с която бе препасан.
6 И тъй дохожда при Симона Петра. Той Му казва: Господи, Ти ли ще ми умиеш нозете?
7 Исус в отговор му рече: Това, което Аз правя, ти сега не знаеш, но отпосле ще разбереш.
8 Петър Му каза: Ти няма да умиеш моите нозе до века. Исус му отговори: Ако не те умия нямаш дял с Мене."
Йоан 13:3-8
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884009
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031