Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2010 14:31 - БОЖИЯТ ЗАКОН Е ОТХВЪРЛЕН И ОПОРОЧЕН - ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ БЪДЕ ПОГУБЕНО!
Автор: estirbg Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 12936 Коментари: 34 Гласове:
13

Последна промяна: 06.11.2010 20:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                     
Днес повечето от хората ще бъдат изгубени. Защо?



               
                 

              .image


Защото не са вършили волята на Бог Отец. Дори и да са ходили на църква всяка седмица, дори и да са се молили, проповядвали или са вършили много добри неща, да, даже и тогава! Защото докато не са вършили нищо лошо, те са и отказвали да вършат това, което е право. Те не са “вършили волята на Отца” и затова ще бъдат изгубени.

  Всъщност каква е Божията воля? В Пс. 40:8 Давид отговаря – “Драго ми е, Боже мой, да изпълнявам Твоята воля. Да! И законът Ти е дълбоко в сърцето ми.” Божията воля е в Неговия закон. В Новия Завет Павел казва същото: “Знаеш Неговата воля и разсъждаваш върху различни мнения понеже се учиш от закона.” (Римл. 2:18) Божията воля се учи от закона. Текстът в Осия 4:1,2 приковава вниманието ни и ни води към размисъл – “Слушайте словото Господно, израилтяни, защото Господ има спор със жителите на тая земя, понеже няма вярност, нито милост, нито знание за Бога по земята. Друго няма, освен клетва, лъжа и убийство, кражба и прелюбодейство. Разбиват къщи и кръв допира до кръв.” Бог има проблем с нас. Защо? Стих 6 – “Людете Ми загинаха от нямане знание. Понеже ти отхвърли знанието, то и Аз отхвърлих тебе да Ми не свещенодействаш. Понеже ти забрави закона на твоя Бог, то и Аз ще забравя твоите чада.” Защото сме забравили Божия закон! Причината за окаяното състояние днес в света и покварата дори в християнските църкви е, че сме забравили Божия закон и вече не вършим волята на Отца.

  Днес всяка държава си има закони. Волята на държавата е ние да се подчинявате на тези закони, защото без закони настъпва анархия. Божият закон би трябвало да стои в основата на всяко човешко законодателство, за да има хармония в създадения от него свят. Затова Бог е дал закона Си, за да може  да има хармония както между Твореца и чедата Му,  така и между самите хората.

  Всъщност Божия закон е единствената част от Писанието, за която Бог не се довери да бъде написана от човек. Изх. 31:18 – “И като свърши говоренето си с Мойсея на Синайската планина, Господ му даде двете плочи на свидетелството – каменни плочи, написани с Божия пръст. Това би трябвало да ни наведе на мисълта, че са важни. От другата страна е Луцифер, който мрази Божия закон и откакто самият той го наруши, работи за неговото разрушаване – нещо, което днес почти е постигнал. В началото на ХХ век във всяка църква, независимо от името си, е имало и изображение на двете плочи с десетте заповеди. На техните принципи са били обучавани както децата, така и цялото общество. Днес вече не се прави това. Защо?

Това беше започнато от "звяра" (римокатолическата църква) преди много години. Както вече ви показах в предишните постинги един от разпознавателните белези на звяра е желанието му да промени Божия закон. Когато тази промяна е вече налице, много християни я отхвърлят и продължават да се покоряват на Божия закон. Въпреки това през последните 50, 60 години се наблюдава тенденция за една тревожна промяна. Християнските служители започнаха да възприемат същите фалшиви учения. Естествено, по-лесно е да промениш или отстраниш Божия закон, отколкото да го спазваш! Особено в днешните греховни, луди по удоволствията  светски църкви! В опита да се подкрепи тази промяна са взети няколко изолирани библейски текста, а много други са пренебрегнати. Днес хората казват: “Законът не е задължителен.” или “Ние сме под благодат и няма нужда да го спазваме.” или “Законът беше прикован на кръста.” и т.н.  и  т.н. Ето защо длъжни сме разберем какво казва Бог и какво има предвид, когато казва, че повечето хора ще бъдат изгубени, защото не са вършили Неговата воля.
Бог е установил точно определени морални норми, изразени в Десетте заповеди. От времето на бунта в небето, планът на Сатана е бил или да отхвърли Божия закон - конституцията на Божието управление, или да промени тези заповеди, за да може по такъв начин да ни отклони от Божиите точни и справедливи мерки за доброто и злото.  Истината е, че Божият закон винаги е съществувал, дори и преди да бъде написан на каменните плочи на планината Синай. Бит. 26:5 – “…понеже Авраам послуша гласа Ми и упази заръчването Ми, заповедите Ми, повеленията Ми и законите Ми…” Дори Авраам спазваше Божия закон дълго преди Мойсей и Израил...

  Библията твърди нещо съвсем простичко – онези, които мразят Божия закон, обичат греха. Фактически, повечето хора, които не одобряват закона, дори не знаят какво гласи той. Човекът лесно отхвърля нещо, което не познава. Но преди да ви го представя трябва да отбележа една важна подробност, с която се спекулира днес - законът не бе изговорен само за благословение на евреите. Бог ги почете, като ги направи стражи и пазители на закона Му, но те трябваше да го съхранят като свято поръчение към целия свят. Предписанията на декалога са валидни за цялото човечество и бяха дадени за поучение и напътствие на всички. Десет правила - кратки, всеобхватни и авторитетни - обхващат дълга на човека към Бога и към неговия ближни. И всичките са основани върху великия, основен принцип на любовта. "Да възлюбиш Господа, твоя Бог, с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичката си сила и с всичкия си ум; и ближния си като себе си" (Лука 10:27; Втор. 6:4,5; Лев. 19:18). В десетте заповеди тези принципи са предадени в подробности и са приложими за човешките условия.

"Да нямаш други богове, освен Мене" (Изх. 20:3-17).

Йехова, Вечният, Самосъществуващият, Несътвореният, Който сам е Източник и Поддържител на всичко, единствен има право на върховна почит и поклонение. На човека се забранява да отдава първото място в своите чувства или служба на какъвто и да е друг обект. Ако поддържаме нещо толкова скъпо, което се стреми да отнеме от любовта ни към Бога или ни попречи да Му отдаваме дължимата служба, ние си правим от него бог.

"Не си прави кумир или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш, нито да им служиш."

Втората заповед забранява поклонение на истинския Бог чрез образи или подобия. Много езически народи твърдят, че техните изображения били просто фигури или символи, чрез които отдавали поклонение на Божеството. Но Бог е заявил, че такова поклонение е грях. Опитът да се представи Вечния с материални предмети би понижил представата на човека за Бога. Отклонен от безкрайното съвършенство на Йехова, умът би бил привлечен по-скоро към творението, отколкото към Създателя. И колкото повече човек снижава представите си за Твореца, толкова повече деградира.

" ... Аз, Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив ... " Близката и свята връзка на Бога с Неговия народ е представена метафорично чрез брака. Идолопоклонството, което е духовно блудство, предизвиква Божието негодувание, представено подходящо като ревност.

" ... който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят ... " Неизбежно е децата да страдат от последствията на родителските прегрешения, но те не биват наказвани заради вината на родителите си, освен ако участват в греховете им. Най-често обаче децата вървят по стъпките на своите родители. Чрез наследствеността и примера на бащите си синовете стават съучастници в греховете им. Порочните склонности, извратеният апетит и сниженият морал, както и физическите болести или деградации се предават като наследство от баща на син до трето и четвърто поколение. С тържествена сила тази страшна истина трябва да въздържа хората от погрешно поведение.

" .. .показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди."

Като забранява поклонение на фалшиви богове, втората заповед внушава поклонение на истинския Бог. А на верните в Неговата служба е обещана милост, за разлика от гнева, с който са заплашени мразещите Го, не само до трето и четвърто, а до хиляди поколения.

"Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно името Му."

Тази заповед не само забранява фалшиви клетви и обикновено ругаене, но ни забранява да употребяваме Божието име по лек и небрежен начин, без да имаме предвид страхотната Му значение. Ако небрежно споменаваме Бога в обикновен разговор, ако се позоваваме на Него за незначителни неща, ако често и безсмислено повтаряме името Му, ние го безчестим. "Свято е, преподобно е Неговото име" (Пс. 111 :9). Всички трябва да разсъждават за Неговото величие, чистота и святост, за да бъдат сърцата им изпълнени с чувството за възвишения Му характер, и святото Му име да бъде споменавано с почитание и тържественост.

"Помни съботния ден, за да го освещаваш. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела, а на седмия ден, който е събота на Господа, твоя Бог, да не вършиш никаква работа ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти. Защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко, що има в тях, а на седмия ден си почина. Затова Господ благослови съботния ден и го освети."

Съботата (това не е неделята!-напомням ви) не е въведена като нова институция, тя бе установена при сътворението. Трябва да я помним и пазим в памет на делото на Създателя. Тя посочва Бога като Творец на небесата и земята и отличава истинския Бог от фалшивите богове. Всички, които пазят седмия ден, показват с този си акт, че принадлежат на Истинския Творец. Така Съботата е знак за верността на човека към Бога дотогава, докато на земята има хора, които да Му служат. Четвъртата заповед единствена от всичките десет споменава и името, и титлата на Законодателя. Тя единствена показва чрез чий авторитет е даден законът. Така тя съдържа Божия печат върху Неговия закон и доказва автентичността и задължителната му сила ..

Бог е дал на хората шест дни, в които изисква да работят и да вършат личните си дейности. Дела на помощ и милост се допускат в събота. За болните и страдащите трябва да се грижим по всяко време, но в събота не належащата работа трябва стриктно да се избягва. "Ако отдръпнеш ногата си в събота, за да не вършиш своята воля в святия Ми ден, и наречеш събота наслада, свята на Господа, почитаема и Го почиташ, като не следваш в нея своите си пътища и не търсиш своето си удоволствие ... " Забраната не свършва тук: " ... и не говориш своите си думи ... " - казва пророкът. На хора, които в събота обсъждат делови въпроси или съставят делови планове, Бог гледа като на действително извършващи делова работа. За да пазим съботата свято, не трябва дори да допускаме умовете ни да се занимават с неща от светски характер. А заповедта включва всички хора, които се намират отвътре вратите ни. По време на святите часове обитателите на дома трябва да оставят настрана светските си, делови работи. Всички трябва да се обединят, за да почетат Бога, отдавайки Му с готовност служба в Неговия свят ден.

"Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ, твоят Бог."

Родителите имат право на такава любов и уважение, каквито човек не дължи на никое друго лице. Самият Бог, Който им е възложил отговорност за поверените на тяхната грижа човешки души, е наредил в ранните години от живота на децата си родителите да бъдат за тях вместо Бога. И който отхвърля законния авторитет на родителите си, отхвърля Божия авторитет. Петата заповед изисква децата не само да отдават уважение на родителите си и да ги слушат, но също да им оказват любов и нежност, да облекчават грижите им, да пазят репутацията им и да ги подпомагат и утешават на старини. Тя включва и уважение към проповедници, управници и всички други, на които Бог е дал авторитет.

Апостолът казва, че това е "първата заповед с обещание" (Еф. 6:2). За Израил, който очакваше скоро да влезе в Ханаан, тя беше обещание към послушните за дълъг живот в тази добра земя. Но в по-широк смисъл в нея се включва обещание към целия Божи Израил за вечен живот в земята, когато бъде освободена от проклятието на греха.

                       

"Не убивай"

Всички дела на несправедливост, които целят да съкратят живота, духът на омраза и отмъщение или отдаването на някаква страст, която води до дела, увреждащи другите, или дори ни кара да им желаем злото (защото, "който мрази брата си, е човекоубиец"); самолюбивото пренебрегване на грижите за нуждаещите се и страдащите, всякакво себеугаждане или ненужно лишение, или пък прекалена работа, която води до увреждане на здравето - всичко това в по-голяма или в по-малка степен нарушава шестата заповед. Самоубийството също е заклеймено в тази заповед и също е грях!

"Не прелюбодействай"

Тази заповед забранява не само нечисти действия, но и чувствени помисли и желания или каквато и да е практика, която води до възбуждането им. Чистота се изисква не само във външния живот, но и в тайните намерения и чувства на сърцето. Христос, Който поучаваше за далеч простиращата се задължителност на Божия закон, заяви, че злата мисъл или злият поглед са също така грях, както и беззаконното действие.

"Не кради"

Тази забрана включва грехове в обществения и в личния живот. Осмата заповед осъжда отвличането на хора и поробването им, забранява завоевателни войни. Осъжда кражбата и грабежа. Изисква стриктно благочестие в най-малките подробности на житейските дела. Забранява алчността в търговията и изисква честно изплащане на дългове или заплати. Тя заявява, че всеки опит да се извлече полза от нечие невежество, слабост или нещастие се отбелязва в небесните книги като измама.

"Не свидетелствай лъжливо против ближния си"

Говоренето на неверни неща от каквото и да е естество; всеки опит или намерение за измама на нашия ближен са включени тук. И намерението да се измами съдържа лъжа. С поглед, с движение на ръката, с израз на лицето може да се излъже също така сполучливо, както и с думи. Всяко съзнателно преувеличаване, всеки намек или инсинуация, предназначени да създадат погрешно или преувеличено впечатление, дори изтъкването на факти по начин, който заблуждава, са лъжа. Това предписание забранява всяко усилие да увредим репутацията на нашия ближен с фалшиво представяне или зла догадка, с клевета или клюка. Дори преднамереното прикриване на истината, от което могат да настъпят вреди за другите, е нарушение на деветата заповед.

"Не пожелавай къщата на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти."

Десетата заповед удря в самия корен на всички грехове - забранява егоистичното пожелаване, от което произлиза грешното действие. Който в послушание към Божия закон се въздържа да се отдава дори на грешно пожелаване на нещо, което принадлежи на друг, няма да бъде виновен за грешна постъпка към ближните си.
Неспазването дори само на една единствена от тези  десет заповеди, води до нарушаване на целия Закон и ни прави закононарушители.

Яков 2:10-12 – “Защото който упази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко. Понеже Оня, Който е рекъл: Не прелюбодействувай!, рекъл е и: Не убивай! Тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона. Така говорете и така постъпвайте – като човеци, които ще бъдат съдени по закона на свободата.”



Мат. 5:17-19 – “Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците. Не съм дошъл да разруша, но да изпълня. Защото, истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне. И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство, а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство.”


Такива бяха святите предписания на декалога, изговорени сред гръм и пламъци и с чудна изява на силата и величието на славния Законодател. Бог възвести Своя закон сред сцени на сила и слава, които Неговият народ никога да не забрави. Божиите люде трябваше да бъдат убедени в необходимостта от дълбока почит към Автора на закона, Създателя на небето и земята. Той желае да покаже и на всички хора светостта важността и непреходността на Своя закон.

Има един много тържествен текст в Новия завет: 1Йоан 2:3,4 – “И по това сме уверени, че Го познаваме – ако пазим заповедите Му. Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е и истината не е в него.”Ако хората казват, че познават Бога, а не спазват Неговите заповеди, са лъжци и в тях няма истина!

  Някои хора казват: “Всичко, което трябва да направиш, е да вярваш.” Яков 2:19 дава отговор на това – “Ти вярваш, че има само един Бог. Добре правиш. И бесовете бярват и треперят.” Дяволът също вярва! Истинската вяра носи в себе си семето на действието. Ако вярваш, ще вършиш.

  „Откровението на Йоана” - последното послание към нас категорично подчертава необходимостта от спазването на Божия закон:Откр. 14:12 – “Тук е нужно търпението на светиите, на тези, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса. както и в Откр. 22:14 – “Блажени, които пазят Божиите заповеди, за да имат право да дойдат при дървото на живота и да влязат през портите на града.” Пазителите на заповедите са единствените, кото ще преминат през портите на святия град. Затова ви призовавам искрено - нека бъдем част от Божия народ, спазващ Неговия закон!

   Сигурна съм, че ще попитате: “Защо, тогава, днес десетте заповеди се проповядват толкова малко? Защо се говори, че с тях е приключено?” Пророчеството за Звяра от  Дан. 7:25 дава отговор – “Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния и ЩЕ ЗАМИСЛИ ДА ПРОМЕНИ ВРЕМЕНА И ЗАКОНИ. И те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половин време.” Това е истинският въпрос. Две сили се борят за контрол над твоята воля. Едната е Антихристът, а другата – Исус Христос. Антихристът е променил и отменил Божиите закони и в резултат на това днес светът е пълен с войни, престъпления, неморалност, богохулства, попасти между поколенията, кражби и лъжи. По-голямата част от света следва Антихриста. От другата страна е застанал Исус Христос, Който ни приканва: “Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.”...

Това, което с този постинг  пожелах да ви напомня  е пряко свързано с Първата ангелска вест в "Откровение на Йоана":
"Бойте се от Бога, и въздайте Нему слава, защото настана часът, когато Той ще съди; и поклонете се на Този, Който е направил небето и земята, морето и водните извори." Тази вест всички трябва да я чуят! Всички хора на последното време са поканени да изоставят своите модерни богове и да се обърнат с почит към Твореца, защото само Той заслужава поклонение. Тази покана е особенно навременна днес, когато хората служат на съвременните богове - парите, вещите удоволствията. Великата вест на първия ангел акцентира върху Божият съд, който ще се извърши по Божия закон, като заявява:"Настана часът на Неговия съд." "Часът" внушава точно определено време за съд и истината, че краят е вече наближил. Все още има възможност за спасение, но не се бавете, реформирайте вашето съзнание и битие, защото краят на благодатта на земните жители приключва...

     И все пак: “Нека чуем края на цялото слово: Бой се от Бога и пази заповедите Му, понеже това е всичко за човека.” - Соломон в Екл. 12:13








Тагове:   отхвърлен,   Опорочен,


Гласувай:
14



1. minchomin - Всичко е много точно поднесено като ...
30.10.2010 17:08
Всичко е много точно поднесено като информация. За допълнителни знания и по-дълбоко разбиране на тези въпроси четете Маслов, Татяна Микушина и Нийл Доналд Уолш. Също така и литература от Йерарсите на Светлината или Великото Бяло Братство предадени чрез други техни контактьори. Добро обяснение по Десетте Божи Заповеди се дава в книгите Разговори с Бога.
цитирай
2. estirbg - Всяко учение трябва да се сверява с Библията! Аз не препоръчвам учители - само Господ Исус е единственият учител, който говори на хората от Посланията Си и Кого
30.10.2010 17:25
то трябва да слушаме. Бялото братство са слънцепоклонници и са в противоречие с ІІ-та Божия заповед! Да не говорим, че Петър Дънов се е самоубил и нарушава още веднъж Закона! Бъдете внимателни, изпитвайте и сравнявайте всяко учение със Словото! Сатана се е постарал с истината (думите и повеленията на Исус), добре да замаскира своите коварни планове!!! Единственият стандарт, по който трябва да съобразяваме живота си трябва да бъде Библията и само Библията! Никакви човешки традиции, никакви други философии и религии не бива да ни отвличат! Ако наистина не сме безхаберни към себе си и искаме да бъдем спасени...
цитирай
3. minchomin - то трябва да слушаме. Бялото бра...
30.10.2010 21:54
estirbg написа:
то трябва да слушаме. Бялото братство са слънцепоклонници и са в противоречие с ІІ-та Божия заповед! Да не говорим, че Петър Дънов се е самоубил и нарушава още веднъж Закона! Бъдете внимателни, изпитвайте и сравнявайте всяко учение със Словото! Сатана се е постарал с истината (думите и повеленията на Исус), добре да замаскира своите коварни планове!!! Единственият стандарт, по който трябва да съобразяваме живота си трябва да бъде Библията и само Библията! Никакви човешки традиции, никакви други философии и религии не бива да ни отвличат! Ако наистина не сме безхаберни към себе си и искаме да бъдем спасени...


Че в това Бяло Братство, Господ Исус, както казвате, е водеща фигура и те пишат новата Библия. И знайте, че, както казва Великият Бабаджи, който е бил Учител на Исус в Индия, справка "Тибетско евангелие", че "Единственото, което никога не се променя е, че всичко винаги се променя". Библията е Божествена наука за даден етап. Тя е отворена и сега се допълва. Никога не се ограничавайте. Между другото Християнството и другите религии не дават обяснение за Бог. По тази причина Християнството приемат и смятат Исус за Господ.
цитирай
4. estirbg - Не съм съгласна
30.10.2010 22:40
На твоета твърдение за "Тибетско евангелие", че "Единственото, което никога не се променя е, че всичко винаги се променя" ще отговоря какво е ПИСАНО в Книгата на живота.
Бог не се променя, нито Неговото слово!
"14 Познах, че всичко що прави Бог ще бъде вечно; НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ПРИТУРИ НА НЕГО, НИТО ДА СЕ ОТНЕМЕ ОТ НЕГО; И Бог е направил това, за да се боят човеците от Него." Еклисиаст 3:14
"8 Исус Христос е същият вчера днес и до века" Евреи 13:8
Внимавайте какво четете:
"Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти," 2 Тимотей 4:3
8 Внимавайте да ви не заплени някой с философията си и с празна измама, по човешко предание, по първоначалните учения на света, а не по Христа. колосяни 2:8
"9 Помнете предишните неща от древността; Защото Аз съм Бог, и няма друг; Аз съм Бог, и няма подобен на Мене,
10 Който от началото изявявам края, И от древните времена нестаналите още неща, И казвам: Намерението Ми ще устои, И ще извърша всичко що Ми е угодно;" Исая 46 9:10
Предупрежденията и изявленията са повече от ясни и категорични! Затова на всеки аргумент трябва да се търси отговор единствено с това, което е ПИСАНО в Словото. Исус на всяка атака на сатана отговаряше с "Писано е..." Затова трябва да търсим истината изявена и писана ТАМ, а не по други апокрифни книжа. Може да се доверим на Словото напълно, защото Бог се е постарал да го запази в чист и непроменен вид (единствено има промяна в Откровението
14 Блажени, които изперат дрехите си (в старогръцкия превод е "КОИТО ПАЗЯТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ), за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.
15 А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже. "




цитирай
5. minchomin - "На твоета твърдение за &q...
31.10.2010 00:24
"На твоета твърдение за "Тибетско евангелие", че "Единственото, което никога не се променя е, че всичко винаги се променя" ще отговоря какво е ПИСАНО в Книгата на живота".

Няма покой, всичко е движение във вечен относителен покой. Всичко е Бог и той е на всякъде и в нас самите. Ти, аз, всеки има частица от Бога като наш Създател и всеки се променя, следователно и Бог се променя. Промяна с вечната еволюция по спиралата нагоре. Застой има само в човешкото съзнание, което не е мръднало и йота, независимо, че Учители като Мойсей, Буда, Исус, Мохамед и много други това са проповядвали т.е. промяна на съзнанието. Затова има и толкова религии, като е използувано тяхното учение за база и после е изкривено и натъкмено за други цели. Дайте си обяснение за Бог и ще разберете нещата. Инак пак казвам, че тълкуванията ви в темата са правилни.
цитирай
6. estirbg - Трябва да се внимава
31.10.2010 00:42
Развитие и усъвършенстване може и трябва да има само в любовта към Твореца и съчовеците. "Развитие" предложи Сатана още на небето, като обяви Закона на Бог тежък и ограничителен. Затова Луцифер"разви "закона тук, като го промени и осакати. Не всяко развитие е прогресивно и витално, затова трябва много да се внимава:
"Има път, който се вижда прав на човека, Но краят му е пътища към смърт." Притчи 14:12

Лека нощ! Сериозната тема оставаме за утре...
цитирай
7. minchomin - Ти сама казваш, че ориентир са Де...
31.10.2010 01:10
Ти сама казваш, че ориентир са Десетте Божи Заповеди. А сега има нови Божи Заповеди. Има и Божествени закони и принципи. Те са ориентир за всичко. Е, трябва да се познават. Лека вечер!
цитирай
8. cornflower - Поздрави, Естир,
31.10.2010 08:29
за защитената позиция!
И благодарности за напомнянето...
цитирай
9. estirbg - Приятелю, каквито и "нови заповеди" да са писани, те са продукт на човешката мисъл!
31.10.2010 10:31
БОЖИИТЕ ДЕСЕТ ЗАПОВЕДИ са непреходни - те са били валидни за всички поколения, валидни са и за нас. Бог не е дал друго предписание освен Словото си, така че То да е достъпно до всеки човек и всеки да има правото да кандидатства за небесно жителство. Всяко нещо "ново", достъпно само до определени хора вече е под емблемата на някакъв окултизъм, а Бог е категоричан:
"1 Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света."Йоан 4-1
цитирай
10. estirbg - cornflower,
31.10.2010 10:37
скъпа, Библията сама защитава себе си и Тя не се нуждае от адвокати. Тя сама обяснява и тълкува пророчествата Си. Аз само Я донесох по-близо до вас...
цитирай
11. rebellion - БОЖИИТЕ ДЕСЕТ ЗАПОВЕДИ са непре...
31.10.2010 10:55
estirbg написа:
БОЖИИТЕ ДЕСЕТ ЗАПОВЕДИ са непреходни - те са били валидни за всички поколения, валидни са и за нас. Бог не е дал друго предписание освен Словото си, така че То да е достъпно до всеки човек и всеки да има правото да кандидатства за небесно жителство. Всяко нещо "ново", достъпно само до определени хора вече е под емблемата на някакъв окултизъм, а Бог е категоричан:
"1 Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света."Йоан 4-1

Когато чуя думата "заповед" - веднага ми светва, че това не е Бог , а някакво същество, имащо се за Бог !
цитирай
12. estirbg - Каква е целта на Закона - това е важно да обясня
31.10.2010 11:01
Римл. 3:20 – “Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела, изисквани от закона, понеже ЧРЕЗ ЗАКОНА СТАВА САМО ПОЗНАВАНЕТО НА ГРЕХА.” Това е целта на закона. Той прави възможно познаването на греха. Той не може нито да ви оправдае, нито да ви спаси. Ако можехе та бъдете оправдани чрез подчинение към закона, не бихте имали нужда от Исус. Законът не може да ви спаси! Не това е неговата задача. Тогава каква е тя? Законът просто ви казва какво трябва и какво не трябва да правите. Той е като червената светлина на светофара. Тя не може да спре колата ви, но ви казва, че сте длъжни да спрете!
Още каква задача изпълнява законът? Яков 1:23-25 – “Защото ако някой бъде слушател на Словото, а не изпълнител, той прилича на човек, който гледа естественото си лице в огледалото; понеже се огледва, отива си и завчас забравя какъв бе. Но който вникне в съвършения закон на свободата и постоянствува – той като не е забравлив слушател, но деятелен изпълнител – ще бъде блажен в дейността си.” Законът е като огледало. Бог казва: “Огледай се в закона Ми!” И когато Законът казва: “Мръсен си.” трябва да помислиш върху себе си - Римл. 3:20 (законът дава познаване на греха). Но ако искаш да бъдеш очистен, трябва да отидеш по-далеч от закона - до “извора на кръвта”, която очиства всеки грях – кръвта на Исус Христос. Нашите грехове могат да да бъдат очистени в искрена молитва на покаяние ОТПРАВЕНИ единствено към БОЖИЯ СИН и НИКОЙ ДРУГ, ТОЙ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ХОДАТАЙ ЗА НАШИТЕ ГРЕХОВЕ, нито Дева Мария, нито други светци...Изкуплението на нашите грехове става ЕДИНСТВЕНО С НЕГОВАТА КРЪВ! Запомнете това и не следвайте човешки традиции, които ще ви отведат в нарушаване на Втората заповед, а заедно с това и към погубление...
цитирай
13. estirbg - Ребелионе, отдавам настроението ти на "смяната на времето". Нека не се борим срещу Бог и повеленията Му! Ето виж:
31.10.2010 11:17
Изход 15:26
Ако прилежно слушаш гласа на Господа своя Бог, и вършиш онова, което Му е угодно, и слушаш заповедите Му, и пазиш всичките Му повеления, то не ще ти нанеса ни една от болестите, които нанесох върху египтяните; защото Аз съм Господ, Който те изцелявам.
Изход 16:28
Тогава рече Господ на Моисея: До кога ще отказвате да пазите заповедите Ми и законите Ми?
Изход 20:6
а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.
Изход 24:12
Тогава рече Господ на Моисея: Ела горе при Мене на планината и стой там; и ще ти дам каменните плочи, закона и заповедите, които съм написал, за да ги поучаваш.
Изход 34:28
И Моисей стоя там с Господа четиридесет дена и четиридесет нощи без да яде хляб, или да пие вода. И Господ написа на плочите думите на завета, Десетте заповеди
Левит 22:31
И тъй, да пазите заповедите Ми и да ги вършите. Аз съм Господ.
Левит 26-14
14 Но ако не Ме послушате и не извършите всички тия заповеди,
15 и ако отхвърлите повеленията Ми, и ако душата ви се погнуси от съдбите Ми, та да не вършите всичките Ми заповеди, и нарушите завета Ми,
16 тогава ето какво Аз ще ви направя: ще изпратя върху вас ужас, охтика и треска, които ще развалят очите ви и ще стопят душата ви; и ще сеете семето си напразно, защото неприятелите ви ще го ядат.
Числа 15:22
И ако прегрешите и не изпълните всички тия заповеди, които Господ каза на Моисея,
Числа 15:40
та да помните и изпълнявате всичките Ми заповеди, и да бъдете свети на вашия Бог.
Второзаконие 4:40
И пази повеленията Му и заповедите Му, които днес ти заповядвам, за да благоденствуваш, ти и потомците ти след тебе, и за всегда да се продължат дните ти на земята, която Господ твоят Бог ти дава.
Второзаконие 5:10
и Който показвам милост към хиляди поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.
Второзаконие 6:2
за да се боиш от Господа твоя Бог, да пазиш всичките Му повеления и заповедите Му, които ти заповядвам, ти, синът ти, и внукът ти през всичките дни на живота си.
цитирай
14. estirbg - "Хората ми ще загинат поради липса на знание"...
31.10.2010 11:28
Това са само част от ЗАПОВЕДИТЕ МУ в Стария завет, а ако трябва да извадя ЗАПОВЕДИТЕ МУ и от Новия завет, ще блокирам сигурно блога си...:)))
цитирай
15. rebellion - Аз си говоря, ама кой да ме чуе !!! Не ...
31.10.2010 11:35
Аз си говоря, ама кой да ме чуе !!! Не си ли спомняш какво ти казах в мой коментар преди - ЧОВЕЧЕСТВОТО ИМА БЕЗКРАЙНО ИЗКРИВЕНА ПРЕДСТАВА ЗА БОГ !
Идва някое същество с по-висока степен на еволюция тук и започва да издава заповеди ! Това е голата истина !
цитирай
16. estirbg - Ребелионе, преди всичко трябва да слушаме Библията, а тя казва това:
31.10.2010 12:18
За какво същество става въпрос, приятелю? Нямам идея какво си чел. Създаването на световете, земята, и всичко що е по нея е живо и внушително свидетелство за Един Бог:
"Небесата разказват славата Божия, И просторът известява делото на ръцете Му. "
Псалом 19:1
"4 Защото всяка къща се строи от някого; а Тоя, Който е устроил всичко, е Бог."
Евреи 3:4
10 Ето, Господ Иеова ще дойде със сила, И мишцата Му ще владее за него; Ето, наградата Му е с него, И въздаянието Му пред него...
12 Кой е премерил водите с шепата си, Измерил небето с педя, Побрал в мярка пръстта на земята, И претеглил планините с теглилка, и хълмовете с везни?
13 Кой е упътил Духа Господен, Или като съветник Негов Го е научил?
14 С кого се е съветвал Той, И кой Го е вразумил и Го е научил пътя на правосъдието, И Му е предал знание, и Му е показал пътя на разума?
15 Ето, народите са като капка от ведро, И се считат като ситен прашец на везните; Ето, островите са като ситен прах що се дига.
17 Всичките народи са като нищо пред Него, Считат се пред Него за по-малко от нищо, да! за празнота.
18 И тъй, на кого ще уподобите Бога? Или какво подобие ще сравните с Него?
21 Не знаете ли? не сте ли чули? Не ли ви се е известило отначало? От основаването на земята не сте ли разбрали
22 Онзи, Който седи над кръга на земята, Пред Когото жителите й са като скакалци, Който простира небето като завеса, И го разпъва като шатър за живеене,
23 Който докарва първенците до нищо, И прави като суета земните съдии?
25 И тъй, на кого ще Ме уподобите Та да му бъда равен? казва Светият.
26 Дигнете очите си нагоре Та вижте: Кой е създал тия светила, И извежда множеството им с брой? Той ги вика всичките по име; Чрез величието на силата Му, И понеже е мощен във власт, Ни едно от тях не липсва.
28 Не знаеш ли? не си ли чул, Че вечният Бог Иеова, Създателят на земните краища, Не ослабва и не се уморява? Неговият разум е неизследим.
29 Той дава сила на ослабналите, И умножава мощта на немощните.
Исая 40
цитирай
17. rebellion - О, не ! И ти веднага приемаш Йехова за ...
31.10.2010 12:34
О, не ! И ти веднага приемаш Йехова за Бог ?! Та той е съществото с по-висока еволюция , който си играе с хората ! Както си играеха горнокласниците в училище със "зайците" - абсолютно същата работа е и тази !
Омръзна ми - от вярващите , които четат сляпо Библията и не разсъждават кое е истинско и кое - фалшиво, както и от атеистите с техните глупотевини . Не си ли помогнеш сам - и Господ не е в състояние да ти помогне !!!
цитирай
18. анонимен - Хайде сега обясни съвсем кратко -
31.10.2010 13:04
тоя въпрос никой християнин не си задава и никой не му отговаря-.
По силата на какво Бог е велик, а Аллах, Буда и т..н. не са.?
Кой е извършил тая класация на боговете?
За един будист най-велик е Буда. Защо всеки Бог отхвърля другите точно като хората?
Не го пиша тенденциозно, а съвсем добронамерено, и аз съм християнин, но не чета сляпо Библията, а разсъждавам, както пише по-горе.
цитирай
19. estirbg - "О, не ! И ти веднага приемаш Йехова за Бог " - Ребелион каза това
31.10.2010 13:16
ДА, ПРИЕМАМ ГО! САМ БОГ СЕ ИДЕНТИФИЦИРА:
"2 Аз съм Иеова твоят Бог,
3 Да нямаш други богове освен Мене."Изход 20
Толково очевадно ясно е заявил!
От по-горния ти коментар излиза, че само ти знаеш истината и само ти ще бъдеш спасен!!! А тези, от предишните векове, които нямаха хилядите днешни теории и умряха на кладите заради едното голо истинно Божие слово в пепелта на историята ли ще останат? Нахалост ли загинаха?!!! Те трябваше да бъдат ярък пример за любов и вярност към Бога и Словото. Но ние презряхме и Бога, и Словото Му, а за делото на Реформистите повечето от нас не знаят, а и не се интересуват! Повярвай, тяхната кръв ще бъде изискана и от нашето поколение...заради безумието и безразличието ни...
цитирай
20. анонимен - Аллах Рµ нашия Бог, ...
31.10.2010 13:20
Аллах е нашия Бог, другото му име е Яхве или Йехова - Еллех.. Несъм много сигурен но... Буда е създал атеистично учение.. Будисткото учение казва че всичко е плод на нашият ум, за това трябва да унищожим всички плодове на ума - дори и любовта, така ще се слеем с нищото и ще престанем да сме нещастни.. Тука също не съм много сигурен..
цитирай
21. estirbg - Няма класации на Богове - Бог е само Един, Полигоре, независимо ти дали го приемаш
31.10.2010 13:41
Бог е предузнал, че хората ще си създадат стотици богове, стотици теории и хиляди идоли. Затова в Първата заповед се УТВЪРЖДАВА ВЕЛИКИЯ ФАКТ, ЧЕ ИМА САМО ЕДИН БОГ И ТОЙ ИЗИСКВА ПОКЛОНЕНИЕ САМО НА НЕГО. Политеистичната(многобожна) вяра и практика на езичниците не приемат схващането за един Бог. Източните религгии, както и всички останали са езически. Затова Бог даде на евреите Закона си да го пазят и предадат на всички езически народи. Но те не приеха Истината. Затова света ще бъде унищожен! Цялата Библия рзказва за тази борба, вземете и я прочетете, пък после елате да спорим...в кои векове се връщаме в тъмните времена на езичниците и безбожниците ли?
цитирай
22. rebellion - ДА, ПРИЕМАМ ГО! САМ БОГ СЕ ИДЕНТИ...
31.10.2010 13:50
estirbg написа:
ДА, ПРИЕМАМ ГО! САМ БОГ СЕ ИДЕНТИФИЦИРА:
"2 Аз съм Иеова твоят Бог,
3 Да нямаш други богове освен Мене."Изход 20
Толково очевадно ясно е заявил!
От по-горния ти коментар излиза, че само ти знаеш истината и само ти ще бъдеш спасен!!! А тези, от предишните векове, които нямаха хилядите днешни теории и умряха на кладите заради едното голо истинно Божие слово в пепелта на историята ли ще останат? Нахалост ли загинаха?!!! Те трябваше да бъдат ярък пример за любов и вярност към Бога и Словото. Но ние презряхме и Бога, и Словото Му, а за делото на Реформистите повечето от нас не знаят, а и не се интересуват! Повярвай, тяхната кръв ще бъде изискана и от нашето поколение...заради безумието и безразличието ни...

Вярвай в каквото пожелаеш , естирбг , ти си своя най-добър учител !
цитирай
23. estirbg - Не, ТОЙ е моят най-добър учител!
31.10.2010 13:55
Не, ТОЙ е моят най-добър учител!
цитирай
24. анонимен - И аз мисля,
31.10.2010 15:52
че светът трябва да бъде унищожен - в него няма нищо, свързващо ни с Бога.
цитирай
25. анонимен - мирвам
01.11.2010 15:31
Боговете не са много. Бог винаги е един. Но има много различни човешки сенки. Докогато човекът на земята хвърля сянка, дотогава си има личностен бог, но той не е повече от човешка сянка. Без сянка са тези, които стоят в светлината. Само те познават Бога. Та нали Бог е Светлина, а само Светлината може да познае Светлината. Всичко е загадка за човека, който е със сянка Дотогава, докогато човек назаем взима светлината си, той ще се спъва и натъква на сянката си. Когато започне да свети с Разбирането, сянката ще изчезне.
цитирай
26. анонимен - Леле-мале, все още ли има заблудени ...
04.11.2010 00:00
Леле-мале, все още ли има заблудени овци, които вярват, че демонът Йехова бил Бог? Горко ви!
цитирай
27. estirbg - До анонимен №26
04.11.2010 09:18
Анонимен,защо не си отвориш Библията на Изход 20, прочети - дори ще ти помогна с цитат:
"2 Аз съм Иеова твоят Бог,
3 Да нямаш други богове освен Мене."Изход 20
Нали за това съм ви припомнила Десетте заповеди на Създателя ни, за да не ви излъже никой! Защото в близкото бъдеще ще бъдете изкусно манипулирани заради неинформираността си /да не казвам невежество/!
Само Луцифер може да оскверни Бог и да го нарече "демон"! Но сатана от край време си е бил клеветник и докато не бъде унищожен напълно, ще работи със своите оръдия - агенти в човешка плът до последния ден. Колко пъти съм ви умолявала да четете Библията!!! Спасението на всеки един от вас е в собствените ви ръце и глави...
цитирай
28. milady - lubim ..
07.11.2010 11:25
axx tozi..stix mi e lubim..ISAYA 40 GLAVA ..dA SIsi blagoslovena ESTIR.bg.
цитирай
29. estirbg - Благословени всички, които търсят ...
07.11.2010 21:52
Благословени всички, които търсят Божия син и Го очакват с нетърпение!
цитирай
30. анонимен - До minchomin !
17.11.2010 11:27
Ей, стига си лъгал и въвеждал в заблуда. Чрез устата ти говори сатаната, а ако не мислиш така, то ти си в голяма заблуда !! Престани да се кланяш на разни учения и "учители" . Естир ти го казва, Само еди не Учителят!!! Библията е една, Бог е : Любов, Истина и Слово. Библията е Словото Божие. Бог е истинен и щом е казал какво да правим, трябва да го правим, а не да следваме отворените ти лъжливи учения. Бог ни обича и ни е обещал вечен живот и истинно е Словото Му.
цитирай
31. анонимен - До rebellion
17.11.2010 12:46
Пълно е със сатанисти като теб. Или подведени от сатана, мислейки си че служат на някакво "истинно" учение и учител или пък, със ясната представа, че служат ИМЕННО на сатана. Думите ти говорят именно за второто, макар и да е възможно да не го осъзнаваш! Жалко! Жалко е колко много хора има в заблуда и предателство като теб!!!
цитирай
32. анонимен - До estirbg
17.11.2010 12:51
Много ме радваш! :) Харесва ми силата с която браниш Словото,а Тя е Свише, т.е. от Бог и на (чрез) Светият Дух! Харесва ми поразителната уместност и точност с която даваш цитати! Бог да те благослови и подкрепя в делото ти да доставяш Словото Му, до повече търсещи изгубили се овце.....като мен :) Бог да те пази, Амин !!!
цитирай
33. estirbg - До анонимен №32, с признателност!
18.11.2010 12:31
Вярвам, че небето се е снишило и ми е изпратило ангел-подкрепител :))
Благодаря ти, приятелко/ю! Дано да се срещнем, ако не тук, то на небето! Знай - скоро ще е! Отговорно го заявявам, така е! Благодаря на Бога, че ми довери вестта!!!
цитирай
34. morningstar1 - радвам се...
17.01.2011 02:14
че има хора като теб, Естир! Бог да те благослови! Продължавай все така да издигаш Словото като единствена истина на този свят!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884027
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031