Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2018 22:52 - Инж. Йовков от "Винпром Карнобат": Ако бяхме отворили тръбата, както твърдят митничарите, щяхме да взривим завода и гарата
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5346 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Тръбата, за която говорят митниците, и която твърдят, че са открили току-що, всъщност е прост кран, монтиран отпреди близо 2 години. В завод, ежедневно посещаван от агенция Митници, чиито служители ежедневно "прескачат" въпросната тръба", коментира инж. Йовко Йовков, административен директор на ВИН.С Индустрийс ООД. "Ако случайно отворим крана, както твърдят митничарите, ще излязат газообразни субстанции - силно взривоопасни. Ще гръмнат и ще вдигнат във въздуха целия завод, плюс гарата. Тези 70% пари ще се изпарят в атмосферата, цялото помещение ще се насити с тях, а както всички знаем, те са всилно взривоопасни и ще последва неконтролируем взрив."  

Думите на Йовков бяха провокирани от изявлението на заместник-дируктора на Агенция Митници, който съобщи, че при проверката във „Винпром Карнобат“ са обследвани множество тръбни връзки и е установен кран, от който може да се извежда етилов алкохол по нерегламентиран начин. По време на брифинга митничарите бяха показани видеоматериали от извършените проверки, които показват тръбните връзки и доказват наличието на въпросния кран

 

"С решението си да затворят завода заради прословутия кран, държавата взриви социалния мир не само в Южна България, а и в цялата страна. Целта на крана е с него да проверяваме дали няма изтичане на алкохолни пари. През тръбата, на която е монтиран кранът, циркулира течностно-парна смес с темп. 80-85 градуса. Приблизителното съотношение на алкохолни пари и алкохолна течност е 70 към 30. При вземането на проба от Митниците, пробните им шишета се деформираха, защото температурата е над 80 градуса. ", коментира още Йовко Йовков. Според него това се прави, за да се пречисти максимално спирта: "Т.е за да предложим на хората спирт и спиртни напитки с максимално високо качество - на световно ниво. Прословутият кран технологично стои постоянно затворен. Иначе ще нарушим режима на работа", уточни Йовков.

 

Източник: "Флагман"

 image

 

 Карнобат потроши клубовете на ГЕРБ и линчува митничари, местният партиен лидер избяга в Тypция... Почти гражданска война избухна в Карнобат, след опита на Бойко Борисов да завземе алкохолния бизнес от местния "Винпром". https://bluffnewsbg.blogspot.com/2018/09/yp.html Тази нощ са разбити всичките 3 клуба на ПП "ГЕРБ" в града, няколко видни активисти на партията са пребити. Лидерът на местната организация е избягал със семейството си в Турция, която е най-близката външна граница. Пред деня служители на запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат отново излязоха на протест. Стигна се и до напрежение, след като протестиращите нападнаха митническия екип, съобщава bTV. Според хората митничарите трябвало да събират доказателства, а те не го правели. Твърдят, че заводът е запечатан неоснователно. Жандармерията успя да укроти напрежението. Пред завода, който се намира на метри от жп. гара „Церковски”, отново са се събрали стотици хора, които се притесняват, че ще изгубят поминъка си. В момента заводът раздава като заплати около 3-4 милиона лева месечно, или близо 50 милиона годишно. Дори най-смелите обвинения за "далавери" са за 1-2 милиона лева. Изобщо не се налага да се затваря производството и да се оставят без хляб хората. Кметът на Карнобат Георги Димитров изрази своите опасения, че ако фабриките за алкохол, които са свързани с арестувания бизнесмен Миню Стайков, останат затворени, това ще бъде фатално за общината. „Градът е зависим от този бизнес. Имаме почти нулева безработица, внасяме на ден над 1500 човека благодарение главно на този работодател”, каза още Димитров. Заповедта за затварянето на фабриките вече е обжалвана. В хода на всички разследвания на „Винпром Карнобат“ се оказа, че съществуват множество тръбни връзки, които служители на Агенция „Митници“ установиха. Едно от тях е кран, от който може да бъде изведен етилов алкохол, спирт без това извеждане да бъде контролирано от измервателни средства. Алкохолът е годен за употреба, но би могъл да се изнася нерегламентирано. Това каза пред журналисти зам.-директорът на Агенция „Митници” Юлиян Мирков по време на брифинг, на който беше изложено становището на Агенцията по казуса с данъчните складове в района на Карнобат, които бяха запечатани, предаде „Фокус“. Той обясни, че контролните действия от Агенция „Митници“ са започнали от 5 септември и са продължили до 20 септември, както и тези от Специализираната прокуратура. Наказанията могат да доведат до прекратяване на лиценза“, посочи той. Зам.- директорът на Агенция „Митници“ каза още, че това е първото установено по рода си нарушение. По думите му искането на Агенцията е за удължаване на срока на затворените предприятия. „Дадена е възможност гроздовата реколта да бъде приета в складови помещения, за да се стигне до унищожаване на готова продукция“, посочи той. Юлиан Мирков обясни, че работниците на заводите могат да продължат да ходят на работа, но изнасянето на стока от предприятията е забранена.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172275
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031