Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2012 12:33 - НЕЩО ЗА НАС, СПИРИТИЗМА, ДЕМОНИТЕ И БЛОГА НА minchomin (с допълнение)
Автор: estirbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 19319 Коментари: 29 Гласове:
25

Последна промяна: 17.11.2012 00:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg







"Възвишено духовно" явление ли е „Минчо Минчев” или нечие жалко забавление?

 
                                          image

Не, не бързайте да ме обвинявате в безлюбие и непочтеност към личността на нашия приятел - съблогър Минчо. Далеч съм от тази идея, но дълбоко съм разтревожена от измамните и агресивните послания, които публикува в блога си под формата на обръщения, изпратени от всевишния (?!), имащи дори общонационален и всесветски характер. Онзи, който диктува обръщенията (Минчо ги приема чрез автоматично писане т.н. ченълинг или психография), учудващо се е активизирал и явно много бърза. Бърза, защото знае, че много малко време му остава и използва всяка една психически лабилна личност, чрез която може да посее отровните плевелни семена. Подозирам, че веднага ще скочат неговите застъпници и яростно ще се впуснат да го защитават, но задавам един семпъл въпрос: Дали неговите читатели и почитатели  допускат, че източникът му на „мъдрост и насърчение” може да не е божествен, а сатанински? Всяко ли писание подпечатано с печата „Аз, Всевишният” безрезервно ще се  приема като достоверно и автентично?

Убедена съм, че всички, които са запозати с Божието Слово, веднага биха познали кой се е вселил в духа, ръката и блога на Минчо Минчев (а и само в неговия ли?!)

Нека да видим какво ни предупреждава Библията, истинското послание на Бога към човечеството:

В 1 Тимотей 4:1 четем: “А Духът изрично казва, че в последните времена някои ще отстъпят от вярата (вярата в Бога, истинското Слово на Живия Бог е това, което Бог е казал в Библията) и ще слушат измамителни духове и бесовски учения.” Вместо да приемат истината, някои хора ще приемат доктрините на демоните - лъжливите доктрини на измамителни духове, които твърдят, че това е Божието Слово. Точно това явление наблюдаваме в блога на Минчо! “Чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла” (стих 2). Те са безчувствени. Нечистите духовете, които вземат контрол над човешкия дух правят тези хора демони!

Ето как силите на сатана полагат основата на лъжливи доктрини, позовавайки се на всяка човешка слабост като унищожават вярата в Бога и Неговото слово, изявено още в зората на човечеството.

 Измамителните духове връзват онези, които ще слушат (в случая четат). Колко ли читатели вече са вързани, запознавайки се с измамните послания на Минчо? Дали и модераторите не са вече обладани, натрапвайки на вниманието ни непрекъснато тези сатанински обръщения, както и тези на Т.Микушина и Л.И.Маслов, бликащи и от блога на  delianaangel и други подобни?

С тревога наблюдавам какво се случва тук, в блога,  страната и  света...

Словото предупреждава:“Ще слушат измамителни духове...” Да измамиш означава да убеждаваш някого в лъжи, да склониш да се направят неправилни неща чрез изкушение, да участва в нечий коварен (сатанински) план, да се подчини сляпо някому, да се отклони от Истината и да се впримчи в заблудата. Измамителните духове са лъжливи духове. Каква е мисията на измамителните духове? Да ни убедят да съгрешим, да повярваме в лъжи (например - изумително откровена лъжа е обяснението на демоните за Chemtrails -химичните следи, оставяни в небето), да предложат нещо, което ще ни изкуши да повярваме в измамни доктрини (квантовия преход, който е пагубна заблуда - в следващия постинг ще ви докажа!) и да ни отклонят от истината в Божието слово, което е спасението - всичко, на което бихме се отзовали с искрен ентусиазъм.

Отклонявайки ви измамителните духове казват различни неистини, лъжи, които звучат напълно правдоподобно. Измамителните демони имат контрол над личността, която обладават и този човек подмамва останалите хора. Демоните обичат силата, която идва с обладаването на този, който им се предава.

Бих искала да направя разграничаване между онези, които са обладани от измамителни духове и онези които са под влиянието на измамителни духове. Както демоничното обладаване е различно от демоничното угнетяване, състоянието на обладаните от измамителни духове е различно от това на тези, които просто са попаднали под влиянието им.

Измамителните духове подбуждат хората, които са под влиянието им, да действат по един определен начин, като през това време се забавляват с тях. В същото време, демонът се смее и подиграва на обладания. И обладаният, и попадналите под влияние не осъзнават, че са станали за посмешище. Какво е мястото на Сатана в тази кутия с оплетени червеи? Да задоволи ненаситното си желание за власт и контрол под каквато и да е форма. Същото наблюдаваме и в постингите на Минчо – каква наглост и арогантност в посланията – потресаващи внушения за подчинение и контрол!!! Силното желание за власт е отличителна черта на демонично обладаните и те стават като марионетки, превръщат се в маша в ръката на Сатана, в неудържимият му стремеж да контролира всичко.

Милиони хора са били унищожени чрез тези измамителни духове. След като тези демони обсебят хората, те ги използват, за да мамят останалите. При пръв удобен случай (проблеми от битов или социален характер), демоните се активизират и обсебват личността, която до този момент е била само под влиянието на някой обладан и така колелото на обречените се върти и завлича нови и нови нещастници.

Точно тази регресираща еволюция, водеща към гибел наблюдаваме с блогъра Минчо – отначало той беше обсебен от посланията на други обладани и подчинени на сатана – (Л.И.Маслов, Т. Микушина и други контактьори), после окаяният ни съблогър от обсебен, стана обладан, като сам се превърна в говорител и проводник на злите духове! Личната му драма тепърва ще се задълбочава с включването и на дъщеря му в сатанинския замисъл. Но едва ли драмата ще бъде само лична, защото тя обсебва все повече и повече хора – наблюдавам от известно време екстензията на посещенията на минчовия блог, която е повече от обезпокоителна!

Мили ми модератори, моля ви, ако е възможно, не четете отровните писма на Минчев, нито послания подобни на тези на Микушина и Маслов! Разберете и вие, скъпи ми приятели, че ако сте в близост до някой, или четете обръщения или вести от тези, които имат измамителни духове в душата си, това може да повлияе умът ви до такава степен, че да не можете дори да разсъждавате трезво - без да усетите и осъзнаете, вие се въвличате  в това, което обладаният човек мисли и това, което демонът в него иска. Не са малко случаите, когато дори Божии хора са се отвръщали от истината, тъй като се сприятеляват и дружат с някого, който е обладан от измамителни, заблудителни духове, отклоняващи го от правия път.

Пак ще ви повторя, запомнете: Тъмните сили заблуждават хората, като ги убеждават да се ангажират с всички видове грях и унизителни действия, да вярват в измамните доктрини за квантовия преход, да практикуват опасни духовни преживявания, които отнемат не само душите на заблудените, но и физическия им живот. Обладаната и използвана от измамителните духове личност е много убедителна, заблуждавайки много хора около себе си. Не съм чела всички послания на демоните чрез Минчо, но че са сатанински няма и капка съмнение – естеството ми е потресено от възмущение! Ето какво четем в Минчовите послания за химичните следи, които според неговия „творец” било: ”ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПРОСТРАНСТВОТО ОТ ВАШИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ДУХОВНО ЕДИНЕНИЕ”... „вие не следва да се притеснявате от тези следи. ПО СКОРО, БИ СЛЕДВАЛО ДА СЕ РАДВАТЕ, ЧЕ СЕ ПРОЧИСТВА САМОТО ПРОСТРАНСТВО ОКОЛО ЗЕМЯТА и се получава голяма концентрация на отрицателни йони, които действат положително върху вашето здраве. АЗ, ВАШИЯТ ТВОРЕЦ, ви казвам, че ТОВА ЯВЛЕНИЕ НЕ Е ОПАСНО ЗА ВАС И НЯМА МЯСТО ЗА ПРИТЕСНЕНИЕ.” (!?!?)

Минчо, Минчо, кога отрицателните йони започнаха да се овеществяват и визиолизират в пушечни влакнести въздушни магистрали по небосклона, каквито остават след себе си летящите пирати, в така наречения кем трейс? Ти знаеш ли какво означава „йонизиран въздух”? Знаеш ли, че здравословният йонизиран въздух е в КРИСТАЛНО ЧИСТИЯ ПЛАНИНСКИ ВЪЗДУХ, В ОСВЕЖЕНИЯ ВЪЗДУХ КРАЙ ПЛАНИНСКИЯ ВОДОПАД, В ЗДРАВАТА ВИТАЛНА  ГОРА? Разликата между кристално чистотото и пушечно сивото е толкова голяма, колкото между бялото и черното!

image

Явно е че си невеж и сатана използва невежеството, за да заблуждаваш и други! Кой знае как демоните се  търкалят от смях, когато лъжат теб и твоите читатели! Затова, моля, прочети за йонизирания въдух
тук и сам ще се убедиш как жестоко си измамен (и продължаваш да мамиш!) И ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМА НИЩО ОБЩО МЕЖДУ ЗДРАВОСЛОВНИЯ ЙОНИЗИРАН, ЗАРЕДЕН С ОТРИЦАТЕЛНИ ЙОНИ ВЪЗДУХ И ХИМИЧНИТЕ АЕРОЗОЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИЗВЪРШВАНИ НАД НАС!

image

"Дишайте с пълни гърди, братя и сестри! Дишайте и поздравявайте с възгласи летящите сатанинските слуги, когато ви ръсят с алуминий, барий, стронций и ви обсипват с букети от разнородни вируси, бактерии и гъбички!" Това ни внушава сатана чрез говорителя си Минчо! И вие му вярвате!

image

Докато християните и всички трезвомислещи хора алармират за случващите се престъпления, тъмните сили приспиват човечеството и го парализират в измамно спокойствие, водейки го към сигурна смърт, като животни маркирани за клане.

Всяко едно послание поотделно може да бъде развенчано в светлината на Божието слово, но Минчо не допуска нито един коментар, разобличаващ грозната лъжа, в която и вие вече сте неволни участници...
  Простете ме, толкова искрен гняв на възмущение избликва, че няма как да не укоря и модераторите:
Мили ми приятели, слепи ли сте, омагьосани ли сте, че непрекъснато набивате в очите на хората сатанинските послания на този нещастен човек, обладан от демони?!!  Вземете се в ръце - толкова истини по отношение на спиритизма, езотеричните науки, демоничните внушения на Блаватска, дъновизма и окултните науки съм споделяла лично в постингите си – да не бях ви предупреждавала, вина не бихте имали! Прав е апостол Тимотей, който предсказва за последните дни, чеще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти,
 и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните.”
2 Тимотей 4 – 3:4

Басните могат да галят ушите, личното ви ЕГО, да ви внушават, че не сте грешници, да ви успокояват, да ви издигат в лични говорители на „твореца”, както е случаят с Минчо, но с цената на какво – с цената на много лични нещастия, които ще се умножат многократно, когато и вие волно или неволно се превърнете в агенти на тъмните сили. Не забравяйте предупреждението на Исус: „А който съблазни едно от тия скромните, които вярват в Мене, за него би било по-добре да се окачи голям воденичен камък на врата му и да бъде хвърлен в морето.” Не се превръщайте в съблазнители, защото наказанието и страданията ви ще бъдат умножени в огнената геена...

В статията за спиритизма бях ви говорила за коварните похвати на Сатана. Нека пак да ви припомня какво ни предупреждава Истинският Творец, не онзи самозванец „господ Сурия”, който диктува на Минчо:            

 „Когато влезеш в земята, която Господ твоят Бог ти дава, недей се учи да правиш според мерзостите на тамошните народи. Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън (който прави жертвоприношение като изгаря сина си или дъщеря си в огън), никой чародей (който прави черни и бели магии), астролог (който предсказва съдбата и бъдещето на хората по разположението на небесните тела; който прави хороскопи, месечни прогнози чрез биоритми; който изследва, вярва и разпространява зодиака, почита звезди и др.небесни тела и явления; ), гадател (ясновидец; който познава миналото и предсказва бъдещето като гледа на кафе, чай, карти, ръка, черти на лицето, на стъклена топка, пирамида и др.), или омаятел (който омайва като внушава мисли и състояния чрез магии, хипноза, музика и танци, алкохол, опиати и др.), никой баяч (който бае за здраве; прави заклинания; лее куршуми), запитвач на зли духове (медиум, спиритист, контактьор или използва автоматичното писане, какъвто е случаят с Минчо), врач, или запитвач на мъртвите (който вика душите на починалите и се съветва с тях)”. Второзаконие 18:9-11:
Към такива мерзости могат да се добавят още и всякакви ориенталски и азиатски култове и философии, окултни науки, вуду религия, автоматично писане (ченълинг!), откриване на вода или злато с мисъл или метални пръчки; носене на муски, амулети, талисмани; левитация, телекинеза,  полтъргайст, контакт с НЛО, лечение с екстрасенски умения и други подобни.
Отношението на Господ към изучаващите и упражняващите тези дейности е много категорично Втор.18:12-14: Защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.Съвършен да бъдеш пред Господа твоя Бог. Защото тия народи, които ще завладееш, слушат астролозите и чародеите; но на тебе Господ твоят Бог не е позволил това.”
Защо един любящ и дълготърпелив Бог така ясно изразява омразата  си (също и в Левит 17:7;19:28;31 и др.)? Когато търсим помощ не от Бог, а от друг свръхестествен източник, ние правим този източник свой бог, кумир, на когото се облягаме за опора в живота, а това Библията определя като идолопоклонство. Христос каза: „На Господа твоя Бог да се покланяш и само на Него да служиш” (Мат.4:10). Освен това Бог е загрижен за проклятието, което тези практики носят върху самите служители от този род, върху техните поколения и върху всички други хора, търсили доброволно услугите им. Затова ви умолявам всички, от цялата си душа - с искрена тревога и загриженост се обръщам и към модераторите – МОЛЯ ВИ, НЕ ЧЕТЕТЕ И НЕ ДАВАЙТЕ „ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА” НА ПОДОБНИ ОБРЪЩЕНИЯ, ПРЕПРАЩАНИ ОТ ЗАБЛУДЕНИ И УМОПОМРАЧЕНИ ЛИЧНОСТИ КАТО МИНЧО! ЗАЩО И ДРУГИ ДА БЪДАТ ОБСЕБЕНИ ОТ САТАНИНСКИТЕ СИЛИ!!! ДОСТАТЪЧНО НИ ЛЪЖАТ И МАМЯТ В ЕЖЕДНЕВИЕТО, ЗА ДА СЕ ОСТАВЯМЕ СЕГА, В ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПОСЛЕДНИ УСИЛНИ ГОДИНИ ОКОНЧАТЕЛНО ДА БЪДЕМ ОМАЯНИ С УЛТИМАТИВНИТЕ ВНУШЕНИЯ И НАРЕЖДАНИЯ НА ОНЗИ ЧОВЕКОМРАЗЕЦ И УБИЕЦ, КОЙТО БИБЛИЯТА НАРИЧА С А Т А Н А!!!

ФИНАЛНО ЗАКЛЮЧИТЕЛНО  ВРЕМЕ Е И ЛУЦИФЕР - САМИЯТ ДЯВОЛ, ЗНАЕ, ЧЕ МНОГО МАЛКО ВРЕМЕ МУ ОСТАВА. Затова се е активизирал неимоверно - мобилизирал е всички тъмни сили, цялата си черна енергия, за да омагьоса човечеството в подлите си замисли. Нечуваната му наглост и безочие прескочи границите на невежеството на обикновения народ – вероломното му желание е да диктува и ръководи централно от кабинетите на властоимащите! Целта е ясна – ДЕМОНИЗИРАНЕ НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО! ДНЕС ЗАПОЧВА ОТ БЛОГБГ, УТРЕ ЩЕ ЗАВЪРШИ В ЛЕНДБГ и всички земи на цялата планета! До момента, до който ИСУС (ИСТИНСКИЯТ!) СЕ ЗАВЪРНЕ И УСТАНОВИ ПРАВДАТА - ЩЕ УНИЩОЖИ ЗАВИНАГИ ИЗМАМАТА И БАЩАТА НА ЛЪЖАТА – ЛУЦИФЕР!

УМОЛЯВАМ ВСИЧКИ ИСКРЕНИ ВЯРВАЩИ ХРИСТИЯНИ, ДА СЕ МОЛЯТ НЕУМОРНО И ГОРЕЩО, БОГ ДА ОСВОБОДИ  МИНЧО МИНЧЕВ ОТ ПАГУБНОТО ВЛИЯНИЕ НА ЗЛИТЕ СИЛИ!

А ВСИЧКИ ВИЕ, КОИТО ПОСЕЩАВАТЕ БЛОГА НА МИНЧО, СЪВЕТВАМ ВИ С ДЪЛБОКА ТРЕВОГА – ЗАОБИКАЛЯЙТЕ ОТДАЛЕЧ ТЕЗИ МЪТНИ ИЗВОРИ, КОИТО ТРОВЯТ ДУХА И ЗДРАВЕТО, КОЛКОТО И ПРОВОКАТИВНИ ДА СА ЗАГЛАВИЯТА – ДОРИ САМО ЛЮБОПИТНОТО ВИ НАДНИКВАНЕ МОЖЕ ДА ВИ ПОДХЛЪЗНЕ И НЕУСЕТНО ДА ПОПАДНЕТЕ В ХИТРИЯ КАПАН НА ОБРЕЧЕНИЯ АНГЕЛ, ЗАЩОТО Е ДОВОЛНО ИЗМАМЛИВ И ПРИТВОРЕН – НЯМА ПО-ПАГУБНО ОТ НЕГОВИТЕ ПОЛУИСТИНИ – ОТРОВНИЯТ МУ ОПИУМ: МАЛКО ИСТИНА, ПРИМЕСЕНА С ЛЪЖА Е ПО-ОПАСЕН ОТ ОТКРОВЕНАТА ИЗМАМА! ПОВЯРВАТЕ ЛИ – В НЕГОВАТА КЛОПКА СТЕ! САТАНА Е ТАМ, КЪДЕТО НАЙ-МАЛКО ОЧАКВАТЕ, ПРИКРИТ В СЯНКАТА НА КРЪСТА (РИМОКАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА!) ИЛИ НЕЗАБЕЛЕЖИМ В СТРУЯЩАТА СВЕТЛИНА НА БЛАГОВИДНИТЕ ЛОЗУНГИ, ИЗЛЪЧВАНИ ОТ МИНЧОВИЯ БЛОГ, ТОЗИ НА ДЕЛЯНА АНГЕЛОВА(delianaangel), taidzi И ДРУГИ ПОДОБНИ НА ТЯХ : "ВЯРА, ЛЮБОВ, НАДЕЖДА, МЪДРОСТ”, "МИР, ЛЮБОВ И ЕДИНЕНИЕ" зад ТЕЗИ НЕБЕСНИ  призиви Е ЗАЛОЖЕН КАПАНА  на най-стария и непримирим враг на човечеството, самият Луцифер (това са посланията на "Ню ейдж")
Б Д Е Т Е! ПРЕДУПРЕДЕНИ СМЕ ОТ БОЖИЕТО СЛОВО!:

”Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне.” 1 Петрово 5:8

Не се оставяйте и вие да бъдете погълнати, скъпи ми модератори. Моля се горещо, с цялото си същество и за вас...

п.п. Призовавам всички искрени християни да се включат в тази духовна битка за спасението на събратята ни читатели и почитатели на Минчо Минчев (както и за самия него).

"Заяквайте в Господа и в силата на Неговото могъщество.
Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола.
Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.
Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите.
Стойте, прочее, препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник,
и с нозете си обути с готовност чрез благовестието на мира.
А освен всичко това, вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всичките огнени стрели на нечестивия;
вземете тоже за шлем спасението и меча на Духа, който е Божието слово;
молещи се в Духа на всяко време с всякаква молитва и молба, бидейки бодри в това с неуморно постоянство и моление за всичките светии.
..Ефесяни 6 – 10-18


 

Едно допълнение, което е нужно да направя –

Тъй като ми попадна един материал за ново наблюдавано „чудо” в различни части на света, т.н. Второ слънце, опасявам се, че „богът” на Минчо може да даде ново „виртуозно” обяснение и тълкувание. Като имам предвид лукавите му разяснения и „вещите” му прозрения, бъдете нащрек и не приемайте нито дума за „чиста монета”, колкото и да ви се вижда на пръв поглед случващото се за правдоподобно. Предполагам, че в близкото бъдеще този зъл дух на заблуждение, който бълва измама, след измама, ще се опита пак да направи репортажи от „свише” и ще изманипулира невинните неподготвени и неосведомени читатели. Ето и видеоматериала, който ме обезпокои и прочетох в блога на lucecita.

 

Краткият коментар, който оставих под постинга, е ключ към предстоящите близки събития и не бих желала никой от съчовеците ми да бъде злочесто подведен:

Планетата Х, наблюдения на Второто Слънце с невъоръжено око по целия свят:

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-mOTLg7uyic

Видео от 31 октомври 2012, 30 минути


http://www.youtube.com/watch?v=pXz2WSIn-xM

Видео от 11 май 2012, 15 минути


 Това е коментарът ми, който не видя "бял свят" и в този блог:

20:51 - Това е новото заблуждение на сатана и неговите адютанти в човешки вид! Чрез химичните следи (Chemtrail) се създава възможност да се сътвори тази измама. Забелязахте ли, че те присъстват във всички кадри?
Проектът "Синия лъч" в действие! Да видим кой е следващият "филм", който ще ни бъде прожектиран....Гответе се за голямата измама - "приземяването " на самият Луцифер, който ще се представи за Исус...:(
Още ли не вярвате, че сме съвсем на края на човешката история?...

Коментарът чака одобрение
Постинг:
Планетата Х: наблюдения по целия свят
Автор на постинга:
lucecita

Редактирай | Изтрий

 

 

 



Гласувай:
28



1. penchoan - Минчо е болен човек, обсебен от т...
11.11.2012 12:41
Минчо е болен човек, обсебен от тъмни духове. Но не е само той, има много хора, които вярват че говорят с "Господ", с "архангел Михаил", вярват в т.н. "квантов преход", едно сатанинско учение, което търси наивници по форумите.
Всеки сам си избира пътя и сам ще си носи кръста.
цитирай
2. kentof - Той поне вярва в нещо.
11.11.2012 12:55
Той поне вярва в нещо.
цитирай
3. estirbg - Точно за това съм много разтревожена, penchoan
11.11.2012 13:20
разболява и други, като ги тласка по пътя на погубление. Толкова увещавах Минчо на "лични", защото не допускаше коментарите ми, но освен грубост и простащина, друго не видях като просветление. Положението му вече е почти безнадеждно...:(
Много съм притеснена за читателите, защото и те са човешки души, склонни да приемат лъжата за истина - точно както бяха излъгани прародителите ни от змията, медиумът на сатана.
цитирай
4. shao22 - Не е само той болен в този блог...за съжаление
11.11.2012 19:16
Поне не е агресивен спрямо другите, както е Гина Аврамова alllyalllyallly.blog.bg.
На такива хора би трябвало да им се забрани да богват и разболяват и другите с маниите и самовнушенията си за величие. Чиста шизофрения си е това.
цитирай
5. podvodni - Всеки сам избира своят път. Минчо си ...
11.11.2012 19:21
Всеки сам избира своят път. Минчо си е избрал своя. Четейки неговите „диктовки“ оставам с впечатлението, че нямат нищо общо със истината за „квантовият преход“.
цитирай
6. jabokrek21 - Да, отдавна се вижда, че не е нормално
11.11.2012 19:42
Това, което пише е доста ненормално.
цитирай
7. podvodni - Поне не е агресивен спрямо другите, ...
11.11.2012 19:47
shao22 написа:
Поне не е агресивен спрямо другите, както е Гина Аврамова alllyalllyallly.blog.bg.
На такива хора би трябвало да им се забрани да богват и разболяват и другите с маниите и самовнушенията си за величие. Чиста шизофрения си е това.

Не бих заложил голяма сума на твърдението, че не е агресивен.
цитирай
8. estirbg - Дали не е агресивен?...И още как...
11.11.2012 19:53
Вчера ме заплаши, че моя блог и блога на podvodni ще бъдат изтрити!
След това ме нагруби с най-свинския епитет...
И това ако е "небесен избранник"...Исус е рекъл:Матей 7:16
"От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? "
Още ни е предупредил за "вълците в овчи кожи"...
Дали да продължа да конкретизирам?...
цитирай
9. estirbg - Всеки сам избира своят път - така е, приятелю, Подводни
11.11.2012 20:04
но този път трябва да се сверява с правилната посока, а за да не сбъркаме, Бог ни е дал Своето Слово - Библията, тя е навигатора и мерилото за правда, истина и верен път, защото:

"Има тежко наказание за ония, които се отбиват от пътя; И който мрази изобличение ще умре!"Притчи 15:10
цитирай
10. raders - )))))) Е хайде сега малко преуве...
11.11.2012 20:23
)))))) Е хайде сега малко преувеличаваш! Минчо не е обхванат от демони. Самият той си е демон - всемогъщ и всесилен))))). Ако не и Бог... "Pater omnipotens aeterne Deus." Как хубаво звучи само - Бог Минчо ))))
Вие - вярващите в разни идоли - сте толкова заблудени, че не можете да схванете дори, когато някой човек е леко мръднал и веднага започвате да говорите за вещици и демони. През средновековието точно заради подобни религиозни дебили са горели клади. А Минчо не е леко, а дори доста тежко мръднал. Ами човещина е; на всеки може да му избие съчмата в тези тежки времена с много Богове и пророци. Какво толкова - нека си ги плещи човека, щом това го освобождава от грижите. ))))))
цитирай
11. estirbg - raders,
11.11.2012 20:54
не може безразборно да се "плещи", още повече от форум, какъвто е и блогбг.
Мога да те осведомя с един цитат от Словото за какво иде реч:
"1 Но имало е лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел.
2 И мнозина ще последват техните похотливи дела, поради които човеци пътят на истината ще се похули.
3 От лакомство те ще ви мамят с присторени думи; но тяхната присъда, отдавна приготвена, не се забавя, и тяхното погубление не дреме" 2 Петрово 2

Що да завлича хора със себе си Минчо, като сам си е избрал огнената геена?
цитирай
12. podvodni - Естир, Минчо е прав в своя път защото ...
12.11.2012 02:26
Естир, Минчо е прав в своя път защото това е негов личен избор. Този избор е обусловен от дуалността на нашият свят, прехода който е в ход и икономическата криза. Не трябва да се лъжем, преход ще има. Но това е продължителен процес и Минчо го знае прекалено ясно. И понеже сме в дуалност и ще следва преход, следователно, съществуват две противоположни сили които се надпреварват за нашето внимание. Условно ги разделяме на Светли и Тъмни. Едва ли е нужно да обяснявам, че те са двете половини на цялото и съществуването им по отделно, в нашият материален свят, е невъзможно. Независимо от това борба между тях съществува. Икономическата криза налива допълнително масло в огъня и поставя хората в ситуация на краен избор. Ако човек избере Светлите, то той се обрича на, може би, дълго чакане на светлите дни. Но ако избере Тъмните, то неговите финансови проблеми, защото все още живеем в този ненормален свят. Много биха сметнали, че това са измислици на Минчо и плод на неговата фантазия. Но проектирането на мисли става по няколко начина, включително и чрез технически средства, което във случая е малко вероятно поради малката значимост на човека Минчо. В нашият случай имаме астрален канал на връзка с ниско вибрационни същества. Този начин на връзка наричаме ченълинг. Според "Библия"-та това е дело на Тъмните, но не трябва да забравяме че "Старият завет" също е ченълинг.
цитирай
13. estirbg - podvodni,
12.11.2012 05:16
нека довечера и аз да ти обясня нещата от Библейска гледна точка, защото Библията не е писана по метода на ченълинга, тук грешиш приятелю...Съжалявам, но трябва да тръгвам за работа...
Поздрави !
цитирай
14. raders - не може безразборно да се "...
12.11.2012 20:43
[quote=estirbg]не може безразборно да се "плещи", още повече от форум, какъвто е и блогбг.
Мога да те осведомя с един цитат от Словото за какво иде реч:
"1 Но имало е лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел.
2 И мнозина ще последват техните похотливи дела, поради които човеци пътят на истината ще се похули.
3 От лакомство те ще ви мамят с присторени думи; но тяхната присъда, отдавна приготвена, не се забавя, и тяхното погубление не дреме" 2 Петрово 2

Що да завлича хора със себе си Минчо, като сам си е избрал огнената геена? [/

quote]

Това са глупости, разбира се. Каква огнена геена ти се привижда, като човекът има психични проблеми? Клиничната му картина е ясна като бял ден и всеки лекар, дори не психиатър, може да постави диагнозата от раз. Касае се за шизоидна картина с мания за величие. Но вие - религиозните фанатици изглежда сте по-луди и от лудите и не можете да проумеете, че не трябва да се съди болен човек. Дори и Господ не разрешава да се прави това, защото Той вече го е наказал достатъчно. Когато Господ иска да накаже някого, първо му взема акъла. Не е достатъчно да се чете само библията госпожо/жице/, не е... Има и други книги, написани от умни хора... Но това ти няма да го проумееш никога.
цитирай
15. estirbg - Не съм тази, която ще го съдя, но не мога да го оставя да омайва и разболява с лудостта си неосведомените
12.11.2012 21:33

Що се отнася до огнена геена, raders, тя ще е за всички, които не живеят според Божиите закони. Какво остава за тези, които служат на сатана по един или друг начин.
Дори тези, които нито питат, нито се интересуват от Твореца и Неговите повеления, също ще загинат...Сам Той го заявява:
"2 Съвсем ще погубя всичко От лицето на земята, казва Господ.
3 Ще погубя човек и животно, Ще погубя въздушните птици, и морските риби, И съблазнителните идоли заедно с нечестивите; И ще изтребя човека от лицето на земята, казва Господ.
4 Ще простра ръката Си върху Юда И върху всичките ерусалимски жители; И ще изтребя от това място останалите Ваалови служители, И името на жреците на идоли заедно със свещениците;
5 Ще изтребя и ония, които върху къщните покриви се кланят на небесното множество, И ония поклонници, които се кълнат в Господа, И които се кълнат в Мелхома;
6 ТОЖЕ ЩЕ ИЗТРЕБЯ ОНИЯ, КОИТО СА СЕ ОТКЛОНИЛИ ОТ ГОСПОДА, И КОИТО НЕ ТЪРСЯТ ГОСПОДА НИТО ПИТАТ ЗА НЕГО, " Софония 1:2-6

Казваш:"Има и други книги, написани от умни хора... Но това ти няма да го проумееш никога."
Питам те, raders, нима творението(човекът) може да бъде по-умно от Твореца си и неговите книги да бъдат по-умни от Неговите писания?

Прочети това и помисли, приятелю:
"19 Понеже е писано: "Ще унищожа мъдростта на мъдрите, И разума на разумните ще отхвърля".
20 Где е мъдрият? Где книжникът? Где е разисквачът на тоз век? Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост?
21 Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите." 1 Коринтяни 1:19-21


"Горко на онзи, който се препира със Създателя си! Черепка от земните черепки! Ще рече ли калта на този, който й дава образ: Що правиш? Или изделието ти да рече за тебе: Няма ръце?..."

Ще се препираш ли още, приятелю raders, и с нас, "религиозните фанатици " или само ще ни поставяш "минусчета"?...
цитирай
16. raders - Първо, това не може да бъдат Божи ...
12.11.2012 22:33
Първо, това не може да бъдат Божи думи: Чудя се как е възможно да има хора, които се връзват на подобни брътвежи. Тук се вижда само: "Ще погубя, ще унищожа, ще изтрия, ще изтребя" и т.н, и т.н. Това не може да бъде казано от Бог, мила. Това няма как да бъдат Божи думи. Подобни изрази би могъл да употреби само някой съвсем изпушил фанатик, за когото е съвсем незначителен проблем да издига клади и да инквизира хората. Това са думи на обикновен садист и тази библия, в която се кълнете, само е оризилила Бога, ако го има разбира се. Бог трябва да е много по-велик и по мъдър от това злобно старче, както го представя библията. Що се отнася до "минусчета" или "плюсчета", дори не зная и не ме интересува как се правят. Кълна се, не е така; това е под човешкото ми достойнство. Със здраве!
цитирай
17. estirbg - raders,
12.11.2012 22:51
оставяш ме безсловестна....
Но ако имаш желание, отвори он лайн библията, намери цитатите, които съм означила от къде са взети, пък после, след като ги прочетеш, дано намериш сили да речеш:"Прости ми, Господи, ..."
цитирай
18. estirbg - Цяла седмица прашясва постингът ми
16.11.2012 22:16
без да излезе на "прозореца" в дясно - може да е поостарял за една седмица, но това не значи, че не е актуален и животоспасяващ..
Дано все пак е достигнал до тези, които наложително трябваше да го прочетат и дано са предупредили и предпазили ближните си от опасните заигравания с асистентите на Луцифер.
цитирай
19. injir - Навярно raders e прав.
16.11.2012 22:29
Навярно raders e прав.
цитирай
20. estirbg - Кое, injir,
16.11.2012 22:51
това че raders казва:"Бог трябва да е много по-велик и по мъдър от това злобно старче, както го представя библията." ли?
Хората не познават добре характера на Създателя и винаги са си го представяли като един сълзлив мелодраматичен старец с разкиснато сърце от "любов" и нетърсещ отговорност от чедата си за прегрешенията им. Мнооого би ни се искало да е така, осигурява ни един измамен комфорт и се самоприспиваме в собствените си илюзии. Само че...
Словото е категорично и ясно и недвусмислено посочва, че Бог няма да обезвини виновните:
Наум 1:3
"Господ е дълготърпелив, и велик в сила, И НИКАК НЯМА ДА ОБЕЗВИНИ НЕЧЕСТИВИЯ; Пътят на Господа е във вихрушка и буря, И облаците са праха на нозете Му, "
КОЛКОТО И ДА НЕ НИ ХАРЕСАТ ТЕЗИ СЛОВА, ТЕ СА САМАТА ИСТИНА! Някой да се осмелява да оспорва думите Му?...
Господ е и Съдия - не забравяйте как нечестивото човечество беше унищожено в Потопа и само Ной и семейството му бяха помилвани и спасени.
Не забравяйте и Содом и Гомор, а заедно с това и десетки цивилизации, които са били зловоние и отвращение за Твореца - историята документира тяхното унищожаване и заличаване.
Святото естество на Господа е несъвместимо с греха, да, Той е
"дълготърпелив и многомилостив, прощава беззаконие и престъпление," но" и никак не обезвинява виновния, и въздава беззаконието на бащите върху чадата до третия и четвъртия род." Числа 14:18


цитирай
21. kurodyrvov - С какво си по-различна от Минчо?...
17.11.2012 20:18
С какво си по-различна от Минчо?

Каквото и да пишеш е само ТВОЕ МНЕНИЕ. НЕ Е ФАКТ!!!!! ЛИЧНО МНЕНИЕ!!!!!!

Ако приемеш, че бог ти говори е ДИАГНОЗА!

Толкова си права, колкото когато се луташе по другите секти. И тогава си мислеше, че си по-по-най-най мега ултра права, па се местеше като пчеличка от цвете на цвете, пардон от църква на църква.

Помни ми думата - един ден ще те изхвърлят и от съботянската секта, и ти ще започнеш да проклетисваш и кълнеш адвентистите.

Само не знам от къде вадиш всичката тази злоба? Християнин - злоба, злоба християнин. Кое е по-голямото?
цитирай
22. estirbg - С какво съм по-различна от Минчо ли?
17.11.2012 21:17
С това, че МОЕТО МНЕНИЕ е сверено с Божието слово, ако не си забелязал и то е дотолкова мое, колкото само е моя инициативата да го изявя.Случаят Минчо в статията е погледнат през окуляра на Библията и ТЯ ТОЧНО ПОКАЗВА, че контактьорството(ченълинга), което практикува Минчо е смъртен грях!
Това е моето участие, като предварително споменах в постинга, че не съм аз тази, която го съдя, защото един ден всеки според Словото ще бъде съден. Постингът ми е предупредителен както за Минчо, така и за тези, които го четат, защото ето какво и мен предупреждава Библията:
"17 Сине човешки, поставих те страж за Израилевия дом; слушай, прочее, словото от устата Ми, и предупреди ги от Моя страна.
18 Когато кажа на беззаконника: Непременно ще умреш; а ти не го предупредиш, и не говориш за да предпазиш беззаконника от беззаконния му път та да спасиш живота му, оня беззаконник ще умре в беззаконието си; но от твоята ръка ще изискам кръвта му.
19 Обаче, ако предупредиш беззаконника, но той не се върне от беззаконието си и от беззаконния си път, той ще умре в беззаконието си; а ти си избавил душата си. "Езекил 3:17-19

Казваш:"Лутала съм се по другите секти". Лутала съм се по другите църкви, приятелю, не отричам, но с едно уточнение - ако смяташ православната и евангелската петдесятна църква за секти, то тогава адвентната в коя категория ще бъде според твоята класация?
Да, ако адвентната отстъпи от автентичните библейските доктрини и участва в срамни и непристойни дела, бих я напуснала дотолкова, доколкото да не участвам в евентуални позорни служби (говоря хипотетично!), но това не значи ,че ще изоставя нейните учения и единствено правилни разбирания върху Словото.
В този ред на мисли бих ти споделила безкрайната си благодарност, която питая към Бога, затова, че ме преведе през доста църкви, докато ме доведе до Истинската, за да мога лично да установя и да се убедя, че това е ТЯ, Неговата, за която говори в много от пророчествата Си.
"Само не знам от къде вадиш всичката тази злоба?" - укорът, приятелю, не е злоба. Може ли един родител, който назидава детето си да бъде злобен? Или приятел, който въдворява прегрешилия си приятел да е зъл?

" и не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте; "Ефесяни 5:11
Това и правя...

п.п.Измисли си друг ник, защото втори коментар не бих ти писала - Бих перифразирала една крилата библейска фраза: "По ника (делата) ще ги познаете..."


цитирай
23. kurodyrvov - п.п.Измисли си друг ник, защото втори коментар не бих ти писала - Бих перифразирала една крилата библейска фраза: "По ника (делата) ще ги познаете..."
19.11.2012 20:16
:)))))
Е те това не може. Избрал съм си го, защото отговаря на вътрешната ми красота и световото ми възприятие;)

Ти що си estirbg? А не Димитринка или Кръстанка? Можеше да си estiril и щеше да е по-правилно. Щото само една е estir и е от il, демек юдейка.

Иначе на мен злобата ти, ту грешка на езика, укора ти не ми пречи(де се не обидиш даже), даже ме забавлява!

Ама карай по-весело де! Мани ги тези теми сериозни. Дай нещо по-така, за душата. Е не чалга де. Кажи кво те забавлява, кво правиш в свободното си време, на кво се кефиш. Те такива работи де.
цитирай
24. ivoki - estirbg
19.11.2012 20:56
БРАВО !
цитирай
25. antoninus - Църквата на адвентистите от седмия ден (ЦАСД) не е секта, а деноминация
07.12.2012 13:00
Църквата на адвентистите от седмия ден (ЦАСД) http://antoninus.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/12/06/cyrkvata-na-adventistite-ot-sedmiia-den-casd-sekta-ili-cyrkv.1028151

Църквата на адвентистите от седмия ден (ЦАСД) определено отговаря на критериите за деноминация, а не за секта.
Църквата на адвентистите от седмия ден е християнска цъква като останалите християнски църкви, но не защото сме решили да е така. Християнският статут на нашата Църква е признат от неадвентистите.
цитирай
26. sophia11011 - "Бъдете трезвени, будни. ...
11.01.2013 09:30
"Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне.” 1 Петрово 5:8

Всеки е дошъл на този свят да изживее Божественото. Изправени пред много предизвикателства в живота си, Бог е винаги с нас и Да! неговите закони не престават да действат в нито един момент, така че който е избрал да търси под вола теле, скоро няма да се види в развитие! Нека да бъдем с широко отворени очи и да разпознаваме доброто в живота си. Не е нужно нищо да правим,а само да се обичаме и да бъдем добри един към друг. Ако усетим,че изпитваме нещо негативно, то значи не сме напълно прочистени, за да виждаме ясно. Има си начини човек да се прочисти и това със сигурност става с вяра и добрина!!! Всеки да си му намери начина!
цитирай
27. minchomin - Естир, да си глупав, не си, защото ...
15.03.2013 13:07
Естир, да си глупав, не си, защото пишеш умни приказки за мен, но ще ти кажа следното, че ти си пълен с невежество по отношение на Божествената наука, защото само цитираш мои казаници, а нямаш една твоя дума измислена, освен това, че ме плюеш от всякъде. Ти не си автор на нищо, освен да цитилаш нещо казано от найкой друг, поради това, че този някой е казал нещо по даден повод.
Днес е 15.03.2013 год. и аз ти правя коментар по тази твоя изкривена статия и ще ти докажа, че ти си пълен с невежество по проблемите на Божествената литература, защото ти цитираш изцяло Библията, която Библия се познава най-малко от хората, включително и от теб, макар, че си учен поп, но това ти е само повод да знаеш, нещата, но от части. Сега знай, че моите диктовки са диктовки от самия Аз Съм Това, Което Аз Съм, който се е представил на Мойсей в Стария завет, но ти знаеш добре, че той се представя и с други имена, като Яхова и много други имена на Божества. Ти дори не знаеш, че Той се представя и като Нашия Творец или, че е Създателят наш или, че нашия Висш Аз. Ти, Естир, си пълен с измама от Божественото учение, поради това, че цялата ни БПЦ е лъжовна. Вие сте изцяло облечени в черно, а ти не знаеш например, че черното е и Светлина, но за това се нужни и други познания. Знай, че аз съм прочел няколко трудовашки колички литература, за да напиша всеки един ред и отделно аз сам получавам информация от Своя Висш Аз, който се казва Създателят наш. Сега може да прочетеш осемте книги на руския академик по финанси и технологични проблеми и който е съветник на Президента Путин на Русия, за да видиш какво казва за Вътрешния Аз на човека. От тук може да вземеш книгите по психология, за да видиш какво означава интуиция и погледни какво пише Фройт по тези въпроси. естир, ти си добър поп, но неси нищо друго от поп и поп ще си останеш. Желая ти успех, но Владика няма да станеш, а още по малко патриарх, защото никой не те знае с истинското име, за да те подкрепи. Ти си само Естир и нищо повече.
цитирай
28. estirbg - mincho,
17.03.2013 19:50
няма да оставям многословна реплика под твоя коментар. Достатъчно красноречив е за твоето невежество, не за моето...
Поне да беше се поинтересувал коя библейска личност носи името Естир, за да не се обръщаш към мен в мъжки род. Пък как можеш да пишеш за Библията като не си я чел, показателно е че не знаеш коя е Естир.
Или да беше проверил профила ми и да бе видял, че съм жена...
Казваш:"получавам информация от Своя Висш Аз, който се казва Създателят наш."
По-голяма самоизмама внушена от сатана едва ли може да има. Това ли е новата интерпретация на Луцифер? Ние, всички сме богове! И трябва да слушаме собственото си АЗ, така ли?
Това, приятелю, е отровното внушение на Ню ейдж и жалкото е, че не проумяваш в чия мрежа си попаднал...
Ще се молим за теб...
цитирай
29. minchomin - Или да беше проверил профила ми и да бе видял, че съм жена...
15.04.2013 22:57
Име:estirbg bg / Не те зная що за ЕСТИР си, но това ти е името в профила. Ако имаш малко съвест моля те да излезеш с личното си име. Инак приемам, че си пълен/на/ с измама и нищо повече, та макар да си и жена! Писнало ми е от такива скрити таланти, като теб!!! Ако искаш да ми бъдеш опонент излез от кафеза си и се яви открито. Бъди жив/а/ и здрав/а/ и чакам да се представиш пред публиката открито!
цитирай
30. krumbelosvet - Не съм попадал на "Минчо",
14.10.2016 11:56
Но на юдейската царица на халдейците (май), Естир, съм попадал. Тя прави блестящи с ерудираност (и или софтуер) анализи на библейски текстове, също не лишени от претенции. Тук обаче за.първи път виждам Естир да се поддава на.методите на опонента. Да пази Бог.от лукавия.
Господната молитва, т.н. "Отче Наш", при изключителната си краткост, не е.спестила.тия думи - "... но избави ни от лукавия". Няма начин да няма защо. Има, има защо!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883540
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031