Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2012 10:32 - ЗА ВРЪХЛИТАЩИТЕ НИ БЕДСТВИЯ И ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ – ИМА ПРИЧИНИ!
Автор: estirbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 20234 Коментари: 47 Гласове:
25

Последна промяна: 07.07.2012 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                          


image

Катастрофалното земетресение в Хаити - 12.01.2010 г.

image

Кадър от Свищовското земетресение


    Убедена с
ъм, че земересението, случило се в близост до София не само физически ни разлюля, но събуди задрямалата ни съвест с тревожни размисли – поне така се отрази върху мен. Случилото се ме провокира да напиша този постинг, защото е видно, че нещо не е наред с времето, а и не само с него - нещо се случва с планетата ни!
Застрахователните компании и метеоролози единодушно са съгласни, че времето, а и самата ни планета стават все по-нестабилни. Човешките усилия за подобряване на методите на прогнозиране, дори манипулиране на времето са се удвоили. И все пак, в края на краищата, тези усилия са без резултат. Дали е просто случайност на природата? Каквато и да е причината, тенденцията е прогресивно влошаване от началото на текущото десетилетие! 2010 година започна с ужасяващо катастрофално земетресение в Хаити (12 януари), при което загинаха стотици хиляди хора и останаха бездомни милиони. Смъртоносни трусове също удариха Китай, Индонезия, Чили и Турция – общо 16 земетресения с магнитуд над 7,0.

Така 2010 г. беше запомнена като една от най-черните години, характерна с безпрецедентната си сеизмична активност за изминалите десетилетия - 22 на брой силни и незапомнени труса.
В Съединените щати, 
Федералната Агенция за управление на спешни случаи (FEMA) заяви, че през 2010 г.са регистрирани повече бедствия, близо 2 Ѕ пъти повече от средната годишна стойност. "Терминът "100-годишно събитие" наистина загуби смисъла си тази година ", каза Крейг Fugate, ръководителят на FEMA. Най-големият презастраховател в света Swiss Re, оценява, че в световен мащаб, бедствията през 2010 г., струва три пъти повече от предходната година, на обща стойност близо една четвърт трилиона долара! "Това беше годината, в която Земята ни отвръща", пише Асошиейтед прес.

image

Повече от една четвърт милион хора са загинали в природни бедствия, многократно повече, отколкото броят на жертвите на тероризма през последните 40 години взети заедно. Поразителното в случващото се на земята е, че тази зловеща тенденция на климатични и сеизмични аномалии бе драматично засилена през 2011 г. - невиждани рекордни нива на бедствия, няма как да забравим разрушителното земетресение и вълните цунами в Япония и над 600 торнада, които „овършаха” южната част на САЩ .

 image  

                                     image

Само през януари същата година се случиха четири огромни земетресения в Аржентина, Япония, Пакистан и Чили. Наводненията в Бразилия, причиниха свлачища, които оставиха десетки хиляди бездомни и убити повече от 700 души. През февруари, Куинсланд беше шокиран от наводненията причинени от масивен циклон. След това на 22 февруари, едно изключително силно земетресение изравни голяма част от Крайстчърч, Нова Зеландия.

                

Според учените подобно тежко земетресение удря средно веднъж на всеки хиляда години. Три седмици по-късно земетресение с магнитуд 9,0 удари близо до Япония, и създаде цунами-убиец, което отне живота на десетки хиляди хора и доведе до ядрена катастрофа. Геополитическите въздействия на този трагедия промени трайно Азия.
През април, са отбелязани повече от 600 торнада в САЩ, разбивайки предишния рекорд от 267. Триста и дванадесет от тях се развихриха само за един 24-часов период, рекордни са опустошителните действия за ивица от 300 мили в цяла Алабама и Джорджия. В същото време, тежки наводнения потапят други части на страната, докато Тексас са хвърлени в огъня на  най-голямата суша от 1895 г., създавайки перфектни условия за хиляди пожари. По този начин, пшеничните култури изсъхнаха и изгоряха в Тексас, а фермите в Мисури се удавиха. И всяко едно следващо природно бедствие е дефинирано като повече от "Безпрецедентно". Няма как да не си зададем тревожния въпрос:
Какъв е проблемът с времето? Такива катастрофи в действителност трябва да провокират нашето мислене.
Те ни принуждават да съзерцаваме крехкостта на човека и да събираме мъдрост от такива събития.
Нека бъдем реалисти – тревожна е честотата в последните години на катастрофалните бедствия, които се множат както по вид, така и по численост. Това просто съвпадение ли е или има някаква първопричина? И наука и религия имат някакъв отговор на произтичащите процеси. Но отговорът е само един, който дава дълбоко и дори вдъхновяващо значение на тези „случайни” бедствия. Отговорът се намира в Книгата на книгите и нека разберем какъв е той.

  Най-ранните глави от Библията изобразяват Бог като Творец на океаните и сушата, атмосферните и метеорологичните условия, различните видове растения и животни, екосистемите и огромното множество закони, които управляват успешно всички природни явления. Тези глави описват как Бог изгражда комплекса-машина, с която Той ще поддържа човечеството. Библията учи, че природата не е само самоволна приумица на Божия ум, но всъщност е основен инструмент, чрез който Той общува с нас. Колкото и невероятно да звучи, в Библията всъщност се твърди, че установява причините за метеорологични катаклизми, както и възможност да се прогнозира дългосрочно метеорологичните тенденции! Нещо повече, бихме могли да разглеждаме природата като Негова радиостанция, чрез която Създателя ни говори. Библията показва , че това е точно така и тя показва, че нещо не е наред с времето. В момента ни е представено това съобщение чрез случващите се природни аномалии и всички ние трябва да чуем отправените послания.

Нарастващите бедствията, на които ние сме свидетели, всъщност са инструмент, чрез който Създателят на естествения свят е запазил за себе си, за да говори с нас! В крайна сметка, нека откровено да си признаем - ние не сме склонни да слушаме много добре. Но тежките природни явления е невъзможно да се игнорират. За повечето хора идват едно след друго съобщение. Въпросът е - готови ли сме да слушаме?

Pol Stenhouse, един католически свещеник, дава следния отговор на едни и същи събития по този начин: "Християнството не учи, че Бог предизвиква природните бедствия, нито учи, че Бог ги причинява, за да се накаже нечестието на жертвите.” Този възглед е незадоволителен, защото оставя без отговор очевиден въпрос: Защо Бог позволява бедствия? Разбира се, един всемогъщ Бог може да ги спре, преди да се случат. Защо Той не прави това? Може ли той да е толкова коравосърдечен при вида на неизмеримото човешкото страдание?  Естественият ум се бори да разбере каква е истината, но религиозният елит на света не предлага правдоподобно обяснение и като че ли няма надежда!
За съжаление повечето хора не приемат Бога, така както го разкрива в Библията! Те се покланят на един Бог, продукт на собственото им виртуално мислене.
Божието Слово не обяснява подробно защо тези събития се случват. Причините за тях са написани от първата книга на Библията до последната. Как е възможно толкова много хора да твърдят, че вярват в Бог, а все още яростно да отхвърли идеята, че Бог има някаква връзка с бедствията, свързани с природата?
Ако вие вярвате в Бога, що за Бог е Той? Мислите ли, че природните бедствия са извън Неговия контрол? Мислите ли, че Той не може да ги предотврати? Или пък се наслаждава да гледа как хората страдат?
Всякакъв род философстване и съчиняване на наши собствени идеи, даващи отговор на тези въпроси никога няма да са задоволителни. Вместо това, ние трябва да позволим на Бог да говори за Себе си от самото Слово.
Има значение. Налице е един урок, един важен урок, вложен в загуба на живот и всеобхватност на запустението на такива събития, които всеки от нас трябва да обмисли дълбоко. Истината, съдържаща се в рамките на случайни смъртоносни събития, отприщена в природния свят е изпълнен с жива надежда! Всъщност чий Свят е това? Всички виждаме - светът около нас стене в скръб и въздишка! Апостол Павел го описва много точно в Галатяни 1:4, когато той говори за епохата, в която живеем и че това е един „зъл свят. " Този „зъл свят" все още не е Божия свят! Така че тогава, чий свят е този, в който живеем ние сега?

Езекиил 28:12 описва прекрасния архангел, "изпълнен с мъдрост и съвършен по хубост ". Исая 14:13 ни казва, той се нарича Луцифер, който се опита да издигне своя собствен трон над Божия трон. Луцифер, сега се нарича сатана (което означава "противник"). Другаде Павел говори за сатана, като "бог на този свят" (2 Коринтяни 4:4). В Откровение 12:9, Апостола Йоан казва, че сатана "мами цялата вселена." Помислете за това! Библията разкрива, че в настоящия момент светът се управлява не от Бога, но от едно същество с отмъстителен дух, което е източник на всяко зло! Тя също така разкрива как дяволът придоби контрол на човечеството и защо Бог позволява това и до днес.
Нека ви върна в началото на историята на прародителите ни – спомняте си, че те се уповаваха на себе си, поддадоха се на изкушенията на сатана, дявола и ядоха от дървото на познанието на доброто и злото, което представлява начинът на живот на сатана. Този бунт беше грях против Бога и е източник  на всеобщото човешко страдание. За да разберем бедствията, които виждаме да тормозят нашия свят днес, ние трябва да разберем последиците от този съдбоносен момент в човешката история.
Битие 3:16-19 показват, че заради решението на Адам и Ева, Бог премахна Неговата защита и напътствие и обяви върху тях определени проклятия, след което бяха прогонени от Едемската градина и блокира достъпа им до дървото на живота (стихове 22-24). Това не трябва да се тълкува като емоционален афект: Бог, за да  запази и възвиси потенциал на човека, трябваше да избере този план. Всъщност Бог отсъди и даде на Адам и Ева, а и на всички онези поколения след тях, огромен урок:

"Щом не ме послуша иди, ти, Адаме, и цялото ти потомство, което представлява света, произвеждайте свой собствен фонд от знания. Решете за себе си какво е добро и кое е зло. Направете си собствени образователни системи и средства за разпространяване на знания, както сатана ще ви подведе. Формирайте собствени концепции за какво е Бог, във вашите собствени религии и собствените си правителства, вашия собствен начин на живот и форми на общество и цивилизация щом отхвърлихте Моята защита. Във всичко това сатана ще заблуди света с отношението си на егоцентризъм, нищожество, похот и алчност, ревност и завист, конкуренция и кавги, насилие и войни, бунт срещу Мен и Моя закона на любовта.”
Осъзнайте това: всеки аспект на нашето общество е засегнат от прсъствието на сатана, тъй като Адам и Ева не послушаха своя Създател! Този фатален избор, вписан в началото на човешката история е определил и човешкото страдание: 6000-годишният урок за човечеството вече е към края. Тази велика епоха, когато човекът по същество е отрязан от пряк контакт с Бог, е почти към края си. Скоро Бог ще премахне Луцифер от вселенската сцена, но не и преди това човек научи някои важни уроци.

  Чували ли сте за терапията на отвращението? - Някои клиники все още използват този метод, за да помогнат на хората да преодолеят наркоманията. Ако човек е алкохолик, например, той бива принуден да пие алкохол до крайната степен на отвращение, така че той никога не би пожелал дори да близне алкохолно питие! В известен смисъл, това е, което Бог прави с този свят. Въпреки, че Той не ни принуждава да вървим по пътя на сатана, Той със сигурност ни позволява да препълним нашите умове, с начина на живот, по който падналият ангел ни предлага. Бог позволява това да ни доведе до точката, до която ние ще възневидим и ще се отвратим абсолютно от този "настоящ и нечист свят." Той позволява на човек да върви и да се развива по собствения си начин, така че ние сами да можем да опитаме горчивите плодовете на нашия живот, придобити в противоречие с Божия закон на любовта. Да разберем собствената си безпомощност, нещастието и страданието, своята неадекватност, отделени от Бога – това е основния урок, който всеки от нас трябва да научи.

Проклятията на Бог, наложени върху Адам и потомството му са за цел да бъде научен този урок.

Това ни връща към въпроса за бедствия, свързани с природата.

Времето не е случайно!

Библията разкрива, че Бог е в основата на духовните и физическо закони и че Той в момента позволява на хората да се развиват по собствените си начини на живот, противоречащи на Неговите закони, като се възползват включително и от естествени последици, които са резултат от тези начини. Част от страданието, което преживяваме днес е просто жънене резултатите от собствените ни грешки, лошо управление и грях. Бог ни е дал щедро разнородни физически благословии. И все пак, нека бъдем обективни - ние буквално изнасилихме нашата околна среда.

Библията също показва обаче, че Бог, в Своята велика цел, позволява на сатана, временният владетел на този свят да се намеси със своите климатични модели и да има участие в катастрофалните събития. (Йов 1). Но има една велика истина, разкрита от Писанието, която показва, че дори и през тези 6000 години на безпризорност на човечеството, Бог ръководи и взима активно участие в събитията, гарантиращи Неговия спасителен план!
Богът на Библията твърди, че Той е Този, който контролира времето и природните явления! Той казва, че кара слънцето да изгрява над злите и над добрите и изпраща дъжд на праведните и на несправедливите. Авторът на Псалм 148 разбира Божията сила над природните елементи. Той пише в стих 8 за "Огън и град, сняг и пара, Бурен вятър, който изпълнява словото Му, ".

Имайки предвид, колко зависими сме от благоприятните природни условия, това със сигурност е начинът и Силата, която създава такива условия, може да демонстрира своята благосклонност и благоволение към нас. Всъщност в Писанието не на едно място Бог отправя  обещания  към хората, с благословения за добри климатични условия. В Левит 26:4-5, например, Той обещава мек климат, сезонен дъжд за изобилие. Във Второзаконие 28:11-12 Той прави подобни обещания. В древността Бог е направил това условно обещание за народа на Израел. Когато израилтяните са се обръщали срещу Бога в бунт, Бог им пращал пророци, за да ги предупредят за последствията за неподчинението, които са проклятие и пленничество.

 И все пак въпросът "Къде е Бог в случващото се днес?" тревожи вярващи и невярващи. Бог има толкова контрол над природните явления днес, колкото и в миналото. В Неговото всемогъщество Той може да спре елементарните сили, които толкова често сеят хаос в нашия модерен свят. Нека си припомним - Исус Христос успокои бурята само с няколко думи (Марк 04:39). Но забележете отново контекста на тези обещания. Те идват с условие: "Ако ходите в повеленията Ми, и пазите заповедите Ми, и да ги вършите "(Левит 26:3). Послушание към Бога е предпоставка за получаването на благословиите на благоприятните климатични и екологични условия, съгласно пасажи като Левит 26 и Второзаконие 28.

Непослушанието поражда горчивите плодове: „Ще строша гордата ви сила и ще направя небето ви като желязо и земята ви като мед. Силата ви ще се иждивява напразно, защото земята ви няма да дава плодовете си и дърветата на земята ви няма да дават плода си.” "(Левит 26:19-20).

Условните обещания на това пилотно пророчество са ясно изразени в Левит 26:14, „Но ако не Ме послушате и не извършите всички тия заповеди, и ако отхвърлите повеленията Ми”, т.е ако не се покоряваме на Бога, тогава Той ще донесе на нас активизиране на проклятията, такива, каквито този свят никога не е виждал! (стихове 16-25).
Богът на Библията не е безсилен. Той владее наказателния меч на всички природни бедствия (Второзаконие 28:22, 11:17) и (Амос 4:7) и го използва, когато е необходимо.

Книгата на Наум също говори за този меч на поразяване, укор и наказание: Господ е дълготърпелив, и велик в сила, И никак няма да обезвини нечестивия; Пътят на Господа е във вихрушка и буря, И облаците са праха на нозете Му,
 Смъмрюва морето, и го изсушава, И пресушава всичките реки; Васан и Кармил повяхват, И ливанският цвят се изнурява.
 Планините треперят от Него, И хълмовете се разтопяват; А земята се раздвижва от присъствието Му, Да! светът и всичките му жители.
 Кой може да устои пред негодуванието Му? И кой може да застане, когато пламне гневът Му? Когато яростта Му се излива като огън, Скалите се разпадат пред Него."

 В древността, Васан, Кармил. и Ливан са притежавали някои от най-плодородните земеделски земи в света. Но Бог пресуши реките със сушата, като цялото изобилие от тези региони просто изсъхна.
Бог иска този свят да научи и да знае, че Той контролира природата. Много "естествени" природни бедствия са всичко друго, но не и естествени! Скоро арогантните хора ще научат този урок и ще разберат, че Бог контролира времената. В няколкото библейски пасажи, които ви цитирах Той разкрива, че е налице пряка връзка между начинът ни на живот и природната ни обреченост. Очевидно, повечето хора просто не вярват в тези Библейски истини. Мнозина вярват в "Богът на любовта", който никога не би направил нещо толкова ужасно, както тези пророчества показват. Онези, които вярват, че такова нещо е възможно, обаче, не успяват да разберат изключително важен аспект на този въпрос. Да, Бог е всемогъщ. Да, Той би могъл да предотврати бедствия, ако  би пожелал. Да, възникването на природните бедствия отразяват наистина Божия характер, но въпреки това много хора не могат да приемат тази истина.

Но хиляда пъти трябва да се отрече идеята, че Бог е жесток и безмилостен, който се радва на страданията на човешки същества.

Защо Бог позволява страданието?

Ние трябва да се смирим достатъчно, за да разберем и оценим трезво и безпристрастно невероятното библейското откровение по този изключително важен въпрос, че всъщност то е израз на любов! Всемогъщият Бог ни казва, че истинската причина за разклатените природни сили е грехът, който е нарушаването на Неговите закони (Виж 1 Йоан 3:4). Бог използва бедствията, за да  коригира и дисциплинира нас, Неговото творение, за да ни помогне да осъзнаем грешките в нашите пътища! Всемогъщият Бог е сътворил човечеството и познава човешката естество до най-дребния детайл. Той добре познава, мощните, зли сили, които работят и се опитват да откажат човека от изпълнението на повеленията Му.
Като наш Небесен Отец, Бог знае как да се справи с неговите деца! Той е дал един от основните закони на ефективното отглеждане на деца – спомнете си Притчи 29:15: "Тоягата и изобличението дават мъдрост, А пренебрегнатото дете засрамва майка си”. Този, същият принцип се отнася до начина, по който нашият Създател прилага към потомството Си (Битие 1:27), когато се отклони от пътя Му. Със сигурност ние може да разберем, че Бог, Онзи, който формира човека от пръстта на земята, знае най-добре как да привлечете вниманието на човека! Това е желанието на Бог за човечеството! Бог заявява, че ние сме като овце, които се заблудихме (Исая 53:6). От безкрайна любов към нас, Вечният Бог изобличава тези, които нарушават Неговия закон. Голяма част от това наказание идва под формата на така наречените природни бедствия. Бог ще продължава да прилага такива санкции за людете си, докато ги доведе до покаяние и те се обърнат към Него за помощ. Според Библията, природата предоставя средство за оценка на това дали Бог е доволен от нас, колкото и да не ни се вярва и да не го приемаме!

 И все пак защо се случват бедствия?

Отговорът е конкретен и се надявам, че го разбрахте – Бог иска да обърне вниманието на хората към Себе Си и да се вслушат в повеленията Му. Бог желае те да размислят върху своя егоистичен начин на живот, живот в грях и богопротивене, който предопределя връхлитащите ги беди, нещастия и катастрофи, като същевременно ги мотивира да предприемат действия, които действително ще спасят техния живот и живота на близките им!...

п.п. Добавям една достатъчно показателна графика,
image

която отразява разрушителните земетресения с магнитуд 6 и 8" за времето от 1900 до 2008 г. Очеваден е огромният скок за по-големите земетресения, който е драматичен за времето около 1999 г.
Данните са от http://www.science20.com/florilegium/blog/why_so_many_earthquakes_decade-65178


Възможно ли е бедствията да бъдат предотвратени и какво трябва да предприемем, четете в следващото продължение.


 

 



Гласувай:
25



1. imbe - Причини
17.06.2012 10:59
Ние хората сами си го правим да ни е така лошо.... http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
2. penchoan - Земетресенията се причиняват от ...
17.06.2012 11:35
Земетресенията се причиняват от човешките мисли. Колкото по-негативни стават те, толкова повече ще се увеличават бедствията.
цитирай
3. estirbg - "Българите също са много лоши и алчни. Никой от никого не се интересува."
17.06.2012 12:41
astoni, най-жалкото е, че огромен процент от народа ни не се интересува също и от Създателя си, а това е непростим грях! Ходи да се допитва точно там, където Господ е забранил - по врачки и екстрасенси, а това е следващия фатален грях, който ще го деведе до гибел. Не напразно Бог е рекъл: "Людете ми загинаха от нямане знание" Осия 4 -6
"12 Посейте за себе си по правда, Пожънете с милост, Разработете престоялата си земя; Защото е време да потърсите Господа, Докле дойде и ви научи правда.
13 Орахте нечестие, пожънахте беззаконие, Ядохте плода от лъжата; Защото си уповал на своя си път, На многото си силни мъже. " Осия
"14 Потърсете доброто, а не злото, за да живеете; Така Господ, Бог на Силите, ще бъде с вас, както вие казвате.
15 Мразете злото, обичайте доброто И установявайте правосъдие в портата; " Амос 5
"ТОЖЕ ЩЕ ИЗТРЕБЯ ОНИЯ, КОИТО СА СЕ ОТКЛОНИЛИ ОТ ГОСПОДА, И КОИТО НЕ ТЪРСЯТ ГОСПОДА И НЕ ПИТАТ ЗА НЕГО!" Софония 1:6
Дали изпълняваме поне това?
Ако отворим Библията няма как да не констатираме колко сме омърсени и жалки!
А тя е за пречистване, поучение, мъдрост, надежда, вяра, сила, и упование в силата на Създателя ни. Колко от нас я четат...Дори и аз, признавам, не мога всеки ден да я чета, толкова много задължения и глупави битовизми ме задушават ежедневно...:(
цитирай
4. lightsaber123 - Хайде холам с вашият бог
17.06.2012 13:04
"astoni, най-жалкото е, че огромен процент от народа ни не се интересуват също и от Създателя си, а това е непростим грях! Ходи да се допитва точно там, където Господ е забранил - по врачки и екстрасенси, а това е следващия фатален грях, който ще го деведе до гибел. Не напразно Бог е рекъл: "Людете ми загинаха от нямане знание" Осия 4 -6"

Стане нещо и вие веднага започвате да проповядвате лъжи, че края е близо. Края за вас християните може би, но КРАЯТ никой не знае дали е близко или далеч.
Какви сте ми лицемерни всичките проповядвате едно, а пък насилието, измамата, корупцията, в душите ви. Този край са го чакали преди да настъпи 20 век. естествено - имало е всички признаци, които хора като вас са разгласявали наляво и надясно.
И преди това са чакали края :)) То ще излезе, че вие не живеете, а само си чакате края - като в чакалня. Сигурно и в края на 21 век ще очаквате края, може би и в края на 22 век ще вещаете край на света и идване на месията ви... кой знае :)))
Приличате ми на еволюционно ниво като на индианците преди доста години, те са чакали брадатия бог Кецалкоатъл, само че тези индианци са си отишли, а пък брататия бог - никакъв го няма. Проста работа. Глупости на търкалета
цитирай
5. estirbg - Когато духовните пастири унищожават вярата ...Бъдете нащрек!
17.06.2012 13:07
Много пъти, за нещата, които се случват, видни свещеници и теолози казват, че това не е Божията воля. Някои от тях дори поставят под въпрос съществуването на Бог! А това е повече от духовно падение!
След азиатското цунами през декември 2004 г., което отне живота на повече от 225,000 души, "Сънди Телеграф отпечата това заглавие: "Архиепископ на Кентърбъри, признава: „Това ме кара да се съмнявам в съществуването на Бог." По онова време, този човек води 70 милиона англикани! И цунамито намалява вярата му.
Д-р Роуан Уилямс, казва: "Азиатското бедствие предизвикано от цунами трябва да накара всички християни да се попитат дали съществува Бог ".
Това е ужасно невярно твърдение! Достойно за съжаление! Такива бедствия трябва да увеличават нашата вяра, а не да я намаляват!
В своя статия, архиепископът пита: "Как можете да повярвате в един Бог, който позволява да се страда в такъв мащаб? " "Ако някои религиозен гений даде обяснение защо точно във всички тези смъртни случаи има смисъл,
ние бихме се чувствали по-щастливи или по-уверени в Бог?
Нима има Бог, който съзнателно планира програма, която изисква определена степен жертви? " – пита Д-р Роуан Уилямс
Това е доста опасно изявление. И жалко...Но Исус Христос има обяснение! Отговорът е в Библията. Христос е точно този "религиозен гений ", и Той има и отговорите. Дали архиепископ е запознат с Матей 24?...
цитирай
6. estirbg - lightsaber123,
17.06.2012 13:20
2 Петрово 3:9
"Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние."
Затова е бавенето - то заради теб и други, които са заети и затънали в земни дела.
Май фактите в началото на постинга за увеличаващия се интензитет на бедствията не те е впечатлил и не са те довели до подобни размисли.
Колкото злото у нас е необуздавано, толкова и бедствията ще се умножават и ще ни застигат.
Нужно е спешно покаяние и то дълбоко покаяние и отвръщане от греховете - това иска нашият Създател - друг е въпросът, че повечето хора не желаят да чуят и да разберат този призив от "природната радиостанция", къде от безхаберие, къде от гордост и самодоволство...
цитирай
7. анонимен - сем.Радушеви
17.06.2012 14:19
Струва ми се че е подходяща да се прочете цялата глава на апостол Павел. И този писател lightsaber123, изпълнява това пророчество...и не само той за съжаление.

2 Петрово 3 глава:

1 Ето възлюбени, пиша ви това второ послание; и в двете събуждам чрез напомняне вашия чист разум,
2 за да помните думите, изговорени по-напред от светите пророци и заповедта на Господа Спасителя, дадена чрез изпратените вам апостоли.


3 Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват:

4 Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието.
5 Защото те своеволно не признават това, че чрез Божието слово от начало е имало небе и земя сплотена от водата, и всред водата,
6 но пак посредством тях тогавашният свят, потопен от водата загина.
7 Така със същото слово, и днешните небе и земя са натрупани за огън, пазени до деня на страшния съд и погибелта на нечестивите човеци.
8 Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден.
9 Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.
цитирай
8. анонимен - сем.Радушеви
17.06.2012 14:20
10 А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят, и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат.
11 Прочее, понеже всичко това ще се стопи, какви трябва да сте вие в свето живеене и в благочестие,
12 като очаквате и ожидате дохождането на Божия ден, поради който небето възпламенено ще се стопи, и стихиите нажежени ще се разложат!
13 А според обещанието Му очакваме ново небе и нова земя, в която да живее правда.
14 Затова, възлюбени, като очаквате тия неща, старайте се да се намерите чисти и непорочни пред Него, с мир в сърцата си.
15 И считайте дълготърпението на нашия Господ като средство за спасение; както любезният ни брат Павел ви е писал, според дадената му мъдрост.
16 както пише и във всичките си послания, когато говори в тях за тия работи; в които послания има някои неща мъчни за разбиране, които неучените и неутвърдените изопачават, както правят и с другите писания, за своята погибел.
17 И тъй, вие, възлюбени, като сте предизвестени за това, пазете се да не би да се завлечете от заблуждението на беззаконните и да отпаднете от утвърждението си.
18 Но растете в благодатта и познаването на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Нему да бъде слава и сега и до вечния ден. Амин.
цитирай
9. анонимен - сем.Радушеви
17.06.2012 14:38
А ето и на вниманието на всички нещо интерестно за това дали всичко си е така както е преди години. Или има опастност като виждаме всичко да закоравямаме сърцата си. Например земетресенията, не са едни и същи, ето ви и това за което говоря:
http://www.thehorizonproject.com/earthquakes.cfm

И тези неща според Матей 24гл :7 стих е само НАЧАЛОТО НА СТРАДАНИЯТА

7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.
8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания,
цитирай
10. анонимен - сем.Радушеви
17.06.2012 14:40
http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/world/historical.php
цитирай
11. анонимен - Леле, мале!ТЕЗИ ПАСКВИЛИ, НАПИ...
17.06.2012 15:16
Леле,мале!ТЕЗИ ПАСКВИЛИ, НАПИСАНИ ОТ ХОРА ОБИТАВАЩИ ЛУДНИЦАТА ЛИ СА?
цитирай
12. анонимен - сем.Радушеви
17.06.2012 15:34
анонимен написа:
Леле,мале!ТЕЗИ ПАСКВИЛИ, НАПИСАНИ ОТ ХОРА ОБИТАВАЩИ ЛУДНИЦАТА ЛИ СА?



Ще се радвам ти да напишеш нещо, което според теб не е ПАСКВИЛИ, за да си сравним може и там да сме и ти трябва да ни искараш от там... :)
цитирай
13. анонимен - сем.Радушеви
17.06.2012 15:36
Или трябва по добре да обясниш за кои говориш... като дадеш цитат че така не се разбира...:)
цитирай
14. estirbg - ТЕЗИ ПАСКВИЛИ
17.06.2012 15:46
са написани точно за теб, анонимен №13!
Анонимен за нас си ти, но не и за Бога.
Когато утре домът ти се разтресе още по-страшно, припомни си, моля те, отправеното и към теб послание в този постинг...
Дано милостта на Бога те защити, защото
"колко по-тежко наказание, мислите, ще заслужи оня, който е потъпкал Божия Син, и е счел за просто нещо проляната при завета кръв, с която е осветен, и е оскърбил Духа на благодатта?
Защото познаваме Този, Който е рекъл: "На Мене принадлежи възмездието, Аз ще сторя въздаяние"; и пак: "Господ ще съди людете Си". Страшно е да падне човек в ръцете на живия Бог. " Евреи 10:29-31
цитирай
15. анонимен - Тук
17.06.2012 15:51
Онези, които претендират и се преструват,
че са нормални и здравомислещи
в един такъв луд свят,
са безнадеждно умопобъркани.

Периодите на проверка са фурна,
в която се отделя среброто от мръсотията.
Жадният човек, който не разбира,
че гръмотевиците известяват идването на дъжда,
се оплаква, че бумтежът му причинява главоболие.
Как ще станеш чисто огледало, ако негодуваш срещу полирането?
Страданието е кутия за дарения,
чието съдържание е милост и доброта.
Свали обвивката.
Ядката е свежа.
цитирай
16. анонимен - Бог да благослови пишещите братя и ...
17.06.2012 17:48
Бог да благослови пишещите братя и сестри защото писаното ви е истина ,но искам да ви попитам чул ли е някой защо един колега от блога Захари Андреев- zahariada-не е писал в блога си вече толкова време
цитирай
17. анонимен - също мога да добавя че честотата на ...
17.06.2012 17:54
също мога да добавя че честотата на земетресенията според мен е по голяма защото от 1997 година започма да функционира HARP както и промяната на климата след 2000 година когато започват аерозолните пръскания на нашите "приятели"илюминати ,а знаем кой е техния господар-князът на този свят
Бог да благослови
цитирай
18. анонимен - Леле, мале!ТЕЗИ ПАСКВИЛИ, НАПИ...
17.06.2012 18:07
анонимен написа:
анонимен написа:
Леле,мале!ТЕЗИ ПАСКВИЛИ, НАПИСАНИ ОТ ХОРА ОБИТАВАЩИ ЛУДНИЦАТА ЛИ СА?



Ще се радвам ти да напишеш нещо, което според теб не е ПАСКВИЛИ, за да си сравним може и там да сме и ти трябва да ни искараш от там... :)

С душевно болни не се занимавам!ЗА ЦЕЛТА СИ ИМА ПСИХИАТРИИ!Толкова от мен!
цитирай
19. анонимен - сем.Радушеви
17.06.2012 18:26
псалом 14

Безумният рече в сърцето си:
Няма Бог.
Поквариха се; сториха развалени дела;
Няма кой да прави добро.
2 Господ надникна от небесата над човешките чада
За да види, има ли някой разумен,
Който да търси Бога.
3 Всички се отбиха от пътя, заедно се развратиха;
Няма кой да прави добро, няма ни един.
4 Без разум ли са всички, които беззаконствуват,
Които изпояждат людете ми както ядат хляб,
И не призовават Господа?
5 Тогава ги нападна голям страх;
Защото Бог е в поколението на праведните.


Така е за света ще сме, Исус е казал, ще ви хулят , преследват...
Матей 5 глава


10 Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно небесното царство.
11 Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене;
12 радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас.



А за тези неща които се случват има нещо записано в Библията, кои ще разберат...

Данаил 12:8,9,10
8 И аз чух, но не разбрах. Тогава рекох: Господарю мой, каква ще бъде сетнината на това?
9 А той рече: Иди си, Данииле; защото думите са затворени и запечатани до края на времето.

10 Мнозина ще се чистят и избелят и ще бъдат опитани; а нечестивите ще вършат нечестие, и никой от нечестивите не ще разбере; но разумните ще разберат.



цитирай
20. injir - ,,..разумните ще разберат.,,
17.06.2012 20:04
,,..разумните ще разберат.,,
цитирай
21. анонимен - Една
17.06.2012 20:05
Всичко написано в Библията е истина. Всичко написано там се е сбъднало. Ще се сбъдне и написаното в последната книга.

Трябва да си сляп, за да не виждаш как с всеки изминал ден изстива любовта между хората, как все повече озверяваме един срещу други, как потъваме в някакви материалистични стремежи и предаваме приятелства, любов, а някои и родителите си дори за материални придобивки и най-смешното- ПРЕСТИЖ, моля ви се! Пред кого престиж?! Пред глухи, слепи и заблудени ... Предаваш си душата, предаваш човешкото си достойноство- СВОБОДНАТА СИ ВОЛЯ за глупости- ПРЕДАВАШ ПЪРВОРОДСТВОТО СИ ЗА ПАНИЦА ЛЕЩА ...


Благодарна съм, че има хора, които търсят Господ и мислят за него, за това, че имам възможност да обменямам мисли и кураж с тях!

ГОСПОД ДА НИ ПАЗИ, ДА НИ НАПЪТВА, ДА ПРОЩАВА ГРЕХОВЕТЕ НИ- ВОЛНИ И НЕВОЛНИ, ДА НИ БЛАГОСЛОВИ И СПАСИ, ЗАЩОТО НЕГОВА Е СИЛАТА, И СЛАВАТА, И ЦАРСТВОТО НАБЕСНО! АМИН!
цитирай
22. анонимен - от мен
17.06.2012 21:59
Постингът е много добър и верен,но това не е всичко.Само това мога да кажа със сигурност.
цитирай
23. estirbg - Да, наистина това не е всичко, анонимен 25
17.06.2012 22:24
Едва ли един постинг е достатъчен да даде поне бегла представа за характера и същността на Твореца...
Не съм толкова праведна и чиста, и аз съм грешница като всички вас и със страхопочитание пристъпвам към тази тема...
Всъщност много опасно и отговорно е да се прави "психологически профил" на Създателя ни - за Него мога да съдя само от Словото Му и от изявите му в живота ни.
Продължението на постинга ми ще хвърли още малко светлина за това какво Той желае от нас, съобразно Святата си същност - кое е добро и какво да направим, за да ни заобикалят бедствията или поне да бъдат поносими в идващите скорошни тежки времена.
Бихте се отнесли всички отговорно към поставения от мен проблем, който всъщност е в нас самите, както и самото решение, така че дано злото не ми попречи да постна продължението през следващите почивни дни.
цитирай
24. анонимен - Анализ преди синтеза
17.06.2012 22:49
Голяма част от нас смятат, че са генетично подготвени за живота.
Имаме за разрешаване в кратко време въпроси за личното си съществуване и при по-голям късмет това на децата си.
Става въпрос от една страна за материалното съществуване, а от друга за натрупаната духовна енергия. Човешката енергия постоянно се преобразува без да е ясен физическия и строеж и свойства. Натрупването на енергия, само в отрицателна посока води до бъдещо преобръщане на физическото статукво, както ни го ни подсказва ПЛАНЕТАТА.
Ние „виждаме” какво става около нас едва с част от сетивата си и за това малко са хората, които ако отидат например в Батак, ще почувстват безизходицата, страха и сами ще преживеят ужаса на загиналите.
Години наред се говореше за генетична предразположеност. Някои я пренебрегваха тотално, определяйки средата (обществото) като най-важни. Сега най-модерната насока е нещо втълпено така, че да е в зависимост от развитието на пазарите и нуждата от потребление в обществото. Кризите се регулират с печатане на пари и медийно продухване на съзнанието. Ние сме горди и не искаме да приемем, че съдбата е важна. Смятаме че ще се покаем и ще сме опростени. Това е типично „бизнес” отношение към битието. Картелните разпределения сочат държавата ни само като източник на евтини енергоемки или „мръсни” продукти.
Ако смятаме, че сегашното положение е несправедливо, искаме да прекъснем случващото се десетилетия, искаме да намерим мярата, да създадем хармония и справедливост, изградили сме честно и достойно своето място в обществото и искаме да го запазим, е необходимо да създадем правила и закони, които да са в хармония с гореизложеното.
цитирай
25. анонимен - За всички злини
17.06.2012 22:58
Слабите хора търсят причината за всички злини в божието наказание, а всъщност всичко е природа:)
цитирай
26. estirbg - До анонимен 27 - Нека още веднъж да напомня едно от "заключенията" на Създателя:
17.06.2012 23:03
"Безумният рече в сърцето си:
Няма Бог.
Поквариха се; сториха развалени дела;
Няма кой да прави добро.
2 Господ надникна от небесата над човешките чада
За да види, има ли някой разумен,
Който да търси Бога.
3 Всички се отбиха от пътя, заедно се развратиха;
Няма кой да прави добро, няма ни един.
4 Без разум ли са всички, които беззаконствуват,
Които изпояждат людете ми както ядат хляб,
И не призовават Господа?
5 Тогава ги нападна голям страх;..."
Псалом 14
цитирай
27. анонимен - Подводни
18.06.2012 02:19
Не бива да търсим вината във времето, природата или Бог. Проблемът не е в хоРАта. Проблемът е в една част от населението на гара- разпределителна (планетата Земя).
цитирай
28. estirbg - Едва сега отварям блога си и забелязвам...
18.06.2012 18:56
Модераторите са ме "разжалвали" - отнели са ми едната звездичка, поради неизвестни причини.
Не че за мен са важни, но по-скоро са индикатор за отношението, духовната култура и нагласа, която доминира в средите на оценяващите и цензуриращите. Не знам с какво не са съгласни, но съм готова да вляза във всякакво обсъждане и произволен вид дебат, за да защитя Истината. Възможно е някой да им е "дръпнал конците", а това е убедителен показател, че глъсът на съвестта вече се заглушава и краят на деня е съвсем близо...
Това е горчивата истина, приятели, и не се учудвайте, когато един ден "хлопнат" и заключат вратата на блога ми...Още от сега скътайте някои драгоценни и важни информации от постингите ми, защото не се знае утре сутрин какво ще изгрее - слънце или прожектор от системата на Биг Брадър...
цитирай
29. анонимен - Това са нормални неща, които са ставали и ще стават...
19.06.2012 16:46
...и нямат нищо общо с вашето измислено божество.
Това е просто природа. Нищо нередно няма тук. Някои намесват американците в последното земетресение. Всъщност американците имат голяма изгода и излишни пари, за да потрошат доста къщи в Перник и малко в София и от цялата работа да си отидат от този свят 1-2 и то от инфаркт или нещо подобно. Американските данъкоплатци биха платили доста за да се свърши това злокобно дело :))).

Вие мислите ли като пишете?

Земетресения са ставали и преди, стават сега и ще стават завбъдеще. Нищо ненормално няма. Просто земните пластове се наместват и това е откакто свят светува и който оцелее оцелее, който не - светлина по пътя на душата му :))) никой не е застрахован.
цитирай
30. estirbg - ДО АНОНИМЕН №31, ПРИЯТЕЛЮ,
19.06.2012 21:47
Първо - В поднесения постинг никъде не обвинявам американците за скорошните земни трусове - май по диагонал си ме чел. :) (впрочем това може да се проучи)
Второ - Преди да пиша - чета, информирам се, анализирам, сравнявам с Божието слово и не на последно място се моля Святият дух да ми даде мъдрост, за да не сбъркам някъде и да заблудя читателите с дезинформация и невярни твърдения. Молитвата към Святия дух може да е чужда и непонятна за невярващите, които слушат своя си плътски дух. Но това е тема за друг постинг...
Трето - ако беше погледнал графичната статистика, нямаше как да не забележиш драстичния и драматичен скок, който е направен от 1999 г до днешни дни, а те са също толкова неспокойни. Така че твърдението ти "Земетресения са ставали и преди, стават сега и ще стават завбъдеще. Нищо ненормално няма." е безпочвено и неубедително. Ако прибавим и останалите бедствия, които покосяват човечеството, последните години ще се окажат най-смъртоносните в климатично отношение за човечеството от Ноевия потоп до днес. И защо ли?
Ако направим бърз анализ и връзка между упадъка на морала и бедствията, няма как да не установим права пропорционалност между тях.
До Ноевия потоп никога не е имало признак на климатично издевателство - дори не е валяло дъжд, а земята се е оросявала само от роса - толкова благоприятен е бил тогава климатът! До момента, когато не е прелял Божият гняв при вида на извратеното и разюздано предпотопно човечество, което е било в същия морален и духовен упадък, в какъвто се намираме и ние в момента. Само осем човека бяха праведни пред Бога (слушаха и и изпълняваха повеленията му) и само те бяха спасени. След потопа поколението на Ной относително стриктно се придържаше и държеше към моралните изисквания на Своя Създател и Спасител, но с вековете грехът ескалираше в най-омразните форми и превъплъщения, които бяха мерзост в очите на Бога.
До преди няколко години. И особено днес, когато моралното се счита за отживелица (дори аморално!), а аморалното е прикрито зад толерантност, хуманизъм, взаимна любов, демократично съжителство, мир и сексуална търпимост. Време, когато официално повсеместното гей съжителството пълзи като лигав плужек по целия свят. А само това ли? Пълна духовна пустош и материализъм в най- разнообразна форма и превъплъщения. Време, което точно е дефинирано в пророчеството на Исус
„26 И както стана в Ноевите дни, така ще бъде и в дните на Човешкия Син;
27 ядяха, пиеха, женеха се и се омъжваха до деня, когато Ное влезе в ковчега, и дойде потопът и ги погуби всички.
28 Така също, както стана в Лотовите дни; ядяха, пиеха, купуваха, продаваха, садяха и градяха,
29 а в деня, когато Лот излезе от Содом, огън и сяра наваляха от небето и ги погубиха всички, -
30 подобно на това ще бъде и в деня, когато Човешкият Син ще се яви.” Лука 17-26:30

Днешното идолопоклонство и морално разложение по нищо не отстъпва на предпотопното и това на Содом и Гомор. Високият пик на ескалация на земните трусове съвпада с пика на духовното зловоние, в което затъваме все повече.
Има една ясна закономерност, която всеки трябва да проумее: БЛИЗО ЛИ СМЕ ДО БОГА, СПАЗВАМЕ ЛИ НЕГОВИЯ СТАНДАРТ И ИЗИСКВАНИЯ – ПОД НЕГОВА ЗАЩИТА СМЕ И САТАНА НЯМА ДОСТЪП ДО НАС И НЕ МОЖЕ ДА НИ НАВРЕДИ (А ТОВА ЗНАЧИ - БЕЗ БЕДСТВИЯ И КАТАКЛИЗМИ ).
ОТКЛОНИМ ЛИ СЕ ОТ СЪЗДАТЕЛЯ СИ, ОТДАЛЕЧИМ ЛИ СЕ ОТ НЕГО (ИЛИ ПЪК ВЪОБЩЕ НЕ ГО ТЪРСИМ, КАКТО Е С ПО-ГОЛЕМИЯ ПРОЦЕНТ ХОРА), АВТОМАТИЧЕСКИ ОПРЕДЕЛЯМЕ ПОД ЧИЕ ФАТАЛНО ВЛИЯНИЕ ОСТАВАМЕ (САМИ СИ ГО ОПРЕДЕЛЯМЕ!).ТОВА ОЗНАЧАВА СЪОТВЕТНО МИНИМУМ ЗАЩИТА ОТ БОЖИЯ СТРАНА И МАКСИМУМ ТЕРОР, МЪКА И СТРАДАНИЕ ОТ СТРАНА НА ЧОВЕКОУБИЕЦА- САТАНА!!!
Ето защо в никакъв случай не можем да уличим Бог за случващите се нещастия в пряк смисъл. Вината е само в нас и в никой друг!...
Но върху този въпрос ще се спра отново в продължението на този постинг...
Така че, приятелю, приеми дружески съвет от мен – чети Божието слово и не уповавай само на сетивата си, нито на фонд знания, редуциран от „редактора” Луцифер...:)
цитирай
31. анонимен - До estir
20.06.2012 06:39
Приятелю,
Всичко се мени. Хората ставаме все повече на тази планета, изсмукваме полезните й изкопаеми, тровим я, вече трудно ни изхранва, тъй като ставаме все повече и повече - "множим се и се плодим", перифразирам една приказка от вашия бог. Затова вероятно планетата реагира, което е нормално, както един организъм се защитава, когато бива атакуван.

А по отношение религията ви (и като цяло всички религии по света) - за мен е абсолютна измама, черногледство, манипулация, насилие, корупция. Ако съществува зло - за мен това са религиите. Вас (християните) не ви обвинявам толкова тежко, защото според мен сте излъгани или обусловени от много малки. Не свързвам религията с нищо светло и възвишено. Поемам пълната отговорност за думите ми, пиша ги в съвсем ясно съзнание.
цитирай
32. анонимен - сем.Радушеви
20.06.2012 22:16
Ако ми позволиш анонимен 33, ще добавя нещо. И ще се опитам много приятелски разбира се.
Ако си лъган или подвеждан те разбирам, че нямаш истината и мислиш негативно за религията... точно това е целта на сатана - да обърква, обезсърчава, и заблуждава. И май се справя чудесно. Има само над 1200 християнски църкви!!! А най новата е нудиска църква... коментарите са излишни.
Само се моля и се надявам Бог да ти се открие от всички заблуди и да ти покаже любовта си като Създател. Вземи Библията и там ще намериш отговори, а ако не вярваш и й нямаш доверие потърси там пророчествата около раждането живота и смъртта на Исус, които с поразителна точност от дати и години описват всичко. Или пророчествата на световната история...и така.
А за земетресенията и другите катаклизми е ,че те ще стават по един или друг начин ставали са и ще продължават, но Библията ни предупреждава, че като ЗАЧЕСТЯТ да знаеме, че скоро, (няма ДАТА), Господ е при вратата и ще дойде.

Разбира може да си напишем и за всичкото това зло и размирици, гладуващи деца като само на ден умират от глад 30 000 деца... :(
И човек като мен и теб пита ... Каде е Бог??? Нали е могъщ и силен защо не спре това зло? Нали може да нахрани всички Исус както пише в Библията че може... Защо, защо и пак защо?
Но истина и светлина може да ни даде само Библията. А един от отговорите, може и да не е , и тои не е изчерпателен е, че ние ХОРАТА така си избрахме да си живеем сами без Бог.
Както едина ПРИТЧА която видях скоро в нета:

http://www.youtube.com/watch?v=Ubd3mmAXfqQ&feature=results_video&playnext=1&list=PL66337D6FD568C6E2
цитирай
33. анонимен - сем.Радушеви
20.06.2012 22:23
А ето и един интересен преглед на някои части от Библията и нещата около нас. Изнесената тема, която е с невероятни клипчета, е от световно известният проповедник Дък Бачелор.

http://www.youtube.com/watch?v=2r9B-v6aefY&feature=related

приятно гледане на всички :)
цитирай
34. lightsaber123 - На сем. Радушеви
21.06.2012 17:30
Истината е че аз бях искрен християнин около 10-15 години, даже бях на път да стана монах. Около година след това ми желание прозрях моята истина сам, без чужда намеса. Чел съм библията ви от кора до кора - старият и новият завет, старият 1-2 пъти, новият многократно. Не мога да простя на християнството, че са ме кръстили, когато съм бил бебе - могъл ли съм да се съротивлявам тогава - не. Бил ли съм в ясно съзнание - не - за мен това е насилие. В библията ви според мен няма нито мир, нито любов - вижте само колко кръв е проливана в името на религията - и продължава да се пролива. Вижте какво става с Ватикана - сексуални осегателства върху деца, хомосексуализъм, у нас също подочувам такива неща. Просто няма как човек да е напълно наред със себе си за да избере подобно антиприродно дело.

За мен зло не съществува, вашият бог не съществува (това не означава, че съм атеист - вярвам във всемирното божествено, извън него според мен не може да съществува нищо). Ако искаше вашият бог да ми се открие - да ми се беше открил, същото важи и за вашия сатана - ваши, защото според мен вие (не точно вие :), а ранните християни) сте ги измислили - нещо като моркова и тоягата. Не ме е страх вече от нищо. Каквото и да дойде в живота ми - приемам го с отворени обятия и да ви кажа досега - аз съм един здрав, щастлив и богат човек с приятели, семейство и т.н. Ако това е от вашия сатана - тогава избирам него :) въпреки че последното беше шега - той не съществува.

Хайде със здраве.

Защо да зачестяват земетресенията - в България предпоследния силен трус - май беше около 86 г., т.е. всичко е в реда на нещата
цитирай
35. анонимен - сем.Радушеви
21.06.2012 20:39
Много се радвам че ми писа. Александър се казвам и съм от адвентната църква...
А за Бог дали съществува съм убеден че е така.
Днес си мислех за един пример който не е съвършен... за радио вълните или тока. Нито го виждаме нито го чуваме ама знаеме че ги има. И ако някой се опита да ме накара да му вярвам че ги има трудно ще ме обеди ако няма уреди разбира се. Та се чудя колко много "уреди" Господ ни е оставил да изследваме и да Го намерим. В съвършенно подредения космос, животни и дори едно здраво и мислещо същество което може да обича, наречено човек. А и едно писмо адресирано до всеки един от нас наречено Библията, която трябва да иследваме. А за папата и тази институция Библията ясно говори какво е правила и какво ще прави за в бъдеще.
Радвам се че си добре и всичко както каза е наред с семеиството ти. Като съм в църквата неозначава че моето дете което е на 5 няма да е болно или както става понякога или да му правят скоро операция на ушичките. Или да съм богат. Или жена от моята църква коята почина на средна възраст, а беше много полезна и помагаше и ядеше здравословно. Но не говоря за това...това не е критерии къде сме. Милостивият Бог дава слънце и вода на праведните и на неправедните. Но зная че е жив Изкопителят ни и е обещал да обърше всяка сълза от очите ни , както го е казал в Словото: откровение 21:4

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.
2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.
3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.
4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.
5 И Седящият на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: Напиши, защото тия думи са верни и истинни.

Надявам се че пак ще влезнеш да си попишем :)


цитирай
36. анонимен - Темата е много сериозна и сложна
21.06.2012 22:47
Защото Бог допуска някои неща за да ни предпази от по-големи злини.Както майката и бащата съветват и понякога наказват децата си с цел за по-добро така и Бог знае какво да допусне за да ни предпази от по-големи злини и беди.
Нещата са много по-сложни и незнам от къде да започна - повишава се киселинноста на океаните благодарение на изкуствените торове http://www.dw.de/dw/article/0,,4736438,00.html ,а това убива фитопланктона http://www.ifrvarna.com/?p=1368 даващ около 80% от кислорода на Земята.
Аз вярвам и съм сугурен, че Бог е приготвил нова земя и небе но големият въпрос е до тогава какво да правим??? - да стоим и гледаме или да пишем за истината защото Бог е казал да управляваме Земята /Бит.1:26-28/
От екологична гледна точка е ясно http://www.greentech.bg/?p=21201 и тук http://darikfinance.bg/novini/74253#comments съм обяснявал и сега 50-учени го потвърждават http://zahariada.blog.bg/novini/2012/04/13/50-vodeshti-astronavti-ucheni-i-injeneri-podpisaha-pismo-v-k.939477
А за ресурсите и енергийните източници в този филм http://www.dokumentalni.com/?p=1748 е анализирано добре ,и тук http://e-vestnik.bg/14675/naselenieto-na-sveta-izyazhda-zhivotinskite-i-rastitelni-vidove/ ,и трябва да се знае 1-2-3 закон на термодинамиката т.е. защо и ''Къде се провалиха икономистите?''- http://greentech-bg.net/?p=2147
И пак ще ви попитам какво да правим до Христовото пришествие ??? - да се грижим ли за еклогичното равновесие ???

И това е най-малкото защото нещата са сложни и от финансовата система.Икономиката е точна наука и 10год. са много http://e-vestnik.bg/13784/zhak-atali-vsichki-razoreni-sled-10-godini/
Eто 100-факта http://krizata.blog.bg/zabavlenie/2011/10/20/amerikanskite-semeistva-poluchavat-poveche-dohodi-ot-socialn.838515
Добро обобщение http://krizata.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/06/11/ispanskata-kriza-i-bylgarskiiat-faktor-po-sveta-i-u-nas.966581
И http://worldissue.blog.bg/politika/2012/05/29/cenata-shtetite-i-opasnostta-porodeni-ot-dolara.960944
цитирай
37. анонимен - ПРОДЪЛЖАВАМ КОМЕНТАР №38
21.06.2012 22:59
Трябва да започна отдалече за да се разберат правилно нещата.Всичко е много взаимосвързано и неможе да се разглежда ''на парче''.
Трябва да се знае какво е ФЕД и отлично е написано - http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/05/15/federalniiat-rezerv-chastna-evreiska-mashina-za-pechatane-na.954184 и защо убиха Кенеди и 3-президента на САЩ - http://lambo.blog.bg/politika/2009/08/28/quot-prokliatieto-quot-nad-kenedi-se-kazva-rotshild-ubiistvo.387764
Добър и обобщаващ филм http://www.youtube.com/watch?v=jfu22Ixw8tY&feature=relmfu и още един добър филм за Обама http://star07.in/videogallery.php?video_id=73 и за Лари Съмърс човека който помогна да се махне закона за контрол на банките от 1930год.и докараха кризата 2008год. ,и кои са кукловодите незнам - http://zahariada.blog.bg/politika/2012/05/19/okupirai-bilderberg-2012.956315

Но основният проблем е лихвата и примера с Канада http://www.courtfool.info/bg_A_tale_of_two_monetary_systems.htm и Германия в книгата ''Лихвата - рак на обществото''oт Владимир Богданов http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=199 е достатъчен за държ.банка като обществена институция и се взима най-доброто от комунизма и капитализма.
цитирай
38. анонимен - продължавам №39
21.06.2012 23:00
''Това, което банкерите премълчават е, макар те самите да го знаят отдавна, че частните банки създават парите, които отпускат като кредит по същия начин, по който го правят държавните. Разликата е просто в това, че държавната банка връща лихвите на правителството и обществото, докато частната банка насочва лихвите в собствената си капиталова сметка, за да ги реинвестира с цел получаване на още лихви, прогресивно изтегляйки пари от продуктивната икономика.'' - http://www.courtfool.info/bg_A_tale_of_two_monetary_systems.htm - ''Днес този таен преврат е толкова добре прикрит, че правителства и играчи са убедени, че единствените алтернативи за справяне с дълговата криза са вдигането на данъците, орязването на услугите или разпродаването на обществените активи. Забравихме, че има и друга възможност: премахни дълга като заемеш пари от собствената банка на правителството, която връща приходите си в публичната хазна. Премахването на лихвите показва, че така се редуцира средната стойност на обществените проекти с до 40%.''
Не е справедливо да се вземат 200.000.000.000млрд.евро с 2% лихва от австрийските граждани и да се дадат на Източна Европа с 3-4% лихва - http://www.dw.de/dw/article/0,,4191253,00.html ,а за тези факти ''дълговете на ирландските банки надвишават 11 пъти националния БВП, на холандските – 7 пъти, на белгийските – 4 пъти.Банките в еврозоната имат активи, възлизащи на 330% от БВП на еврозоната'' - http://www.dw.de/dw/article/0,,4178555,00.html


Неможе просто така да пуснеш 15.000.000.000.000трлн.$ http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=5045 на 20 европейски банки и още 20.000.000.000.000трлн.$ 2008год. и тук добре е казано http://zahariada.blog.bg/novini/2012/03/15/selente-koshmarna-shema-za-prikrivane-kolapsa-na-amerika.920984 и законите на САЩ не са над международното правото http://zahariada.blog.bg/politika/2012/04/19/sasht-tlaska-sveta-kym-bezzakonie.942409
цитирай
39. анонимен - продължавам №40
21.06.2012 23:04
''В САЩ – „Големите момчета” откраднаха парите, а сега се готвят да разоръжат врящата и кипяща Америка в отчаян опит да се спасят от справедливия гняв на милионите честни американци'' http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=170
И чак до война за Арктика незнам http://zahariada.blog.bg/novini/2012/04/28/pokrivyt-na-sveta-nato-se-gotvi-za-voina-v-arktika.947014 но нетрябва да си търсят причина за конфликт - http://www.youtube.com/watch?v=9T2igt6Ei1s&feature=related както изсипаха 200 тона обеднен уран в Сърбия защото на бомбите им изтичаше срока на годност може би???
Едно време имаше СИВ/съвет за икономическа взаимопомощ/ за който ''През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: “Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив” - http://www.bgsviat.narod.ru/
СИВ е в пъти по-добро от икономическият/валутен/ - ЕС ,и съжалявам но няма много начини за спасение на еврото и ЕС ,и колкото да ми е тъжно около 50% от този филм е вярно http://www.youtube.com/watch?v=dtsh8Zp5gdQ&feature=related
и може да се спаси ЕС но еврото е под въпрос.

И това момиче го е казала преди 20год. ,и винаги ме разплаква http://www.youtube.com/watch?v=QZYdux-qAFk
цитирай
40. анонимен - сем.Радушеви
21.06.2012 23:13
От книгата Патриарси и Пророци:

Господ в Своето провидение бе допуснал това изпитание за Авраам, за
да му предаде уроци на смирение, търпение и вяра. Тези уроци щяха да
послужат за благословение на всички, които по-късно щяха да бъдат
призовани да издържат тежки изпитания. Бог води Своите чада по път,
който те не познават, но не забравя и не изоставя доверилите Му се.
Той допусна Йов да бъде тежко изпитан, но не го изостави. Позволи
обичаният Йоан да бъде заточен на пустия Патмос, но там Божият
Син се срещна с него и му представи видения, изпълнени със сцени
на безсмъртна слава. Бог позволява тежки изпитания да изкушават
Неговия народ, но чрез постоянство и послушание вярващите могат
да се обогатят духовно и примерът им да стане източник на сила за
други. “Аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля
за мир, а не за зло...” (Еремия 29:11). Самите трудности, които тежко
изпитват нашата вяра и ни карат да мислим, че Бог ни е изоставил, са
предназначени да ни приближат до Христос, за да сложим всичкия си
товар в Неговите нозе и да преживеем мира, който Той ще ни даде в
замяна.
цитирай
41. анонимен - сем.Радушеви
21.06.2012 23:14
Бог винаги е прекарвал Своя народ през пещта на страданията. Огънят
на тази пещ отделя шлаката от истинското злато на християнския
характер. Исус наблюдава изпита. Той знае какво е нужно за очистване
на скъпоценния метал, за да отрази излъчването на Неговата любов.
Чрез тежки изкушения Бог дисциплинира Своите слуги. Той вижда,
че някои хора имат сили, които в бъдеще може да бъдат използвани в
Неговото дело, и ги подлага на изпит. Провидението Му ги поставя
в положения, проверяващи характера им и разкриващи скритите и
от самите тях дефекти и слабости. Изпитанието им дава възможност
да поправят недостатъците си и да се подготвят за служба Нему.
Показва им колко са слаби и ги учи да се опират на Него, защото
Той е единствената им помощ и защита. Така се постига Неговото
намерение. Те биват научени, подготвени и дисциплинирани да
изпълнят голямата цел, за която са им дадени сили. Когато Бог ги призове за действие, те са готови и небесни ангели могат да им
сътрудничат в делото, което трябва да извършат на земята.
цитирай
42. анонимен - на сем. Радушеви
22.06.2012 07:40
"Днес си мислех за един пример който не е съвършен... за радио вълните или тока. Нито го виждаме нито го чуваме ама знаеме че ги има."

Да, но те могат да се докажат научно (т.е. абсолютно недвусмислено с факти), за разлика от вашият бог. Аз не мога да ви докажа, че вашият бог го няма, вие от своя страна няма как да ми докажете, че го има. Просто църквата е опорочила доста неща и е специализирана в създаването на чудеса. Нека приложа един пример за "неизгарящия огън", който идва от божи гроб по времето на великден мисля. Има един газ, който се казва Браунов газ - та той гори, но когато си пъхнеш ръката в огъня - не те изгаря. Не казвам, че непременно е този Браунов газ - просто е една теория. Ако се допуснат доказано необвързани с християнството учени до вашите "чудеса", мисля, че ще развенчаят доста, ако не и всички.

По отношения католицизъм и папата - там е ясно - кръстоносни походи, кървави бани, война между католици и протестанти. Но изглежда, че православието също има своите приноси към кървавите бани. Православието изглежда е вкарано у нас насила и то от политик и то с много кръв. Може да нося името на този цар - но аз просто го презирам, като поредния насилник. Да, сигурно могат да се извадят доста доводи защо го е направил, но кървавото дело си е кърваво дело. Ами богомилите, същите кървави ръце, същата църква...

Ако вашият бог наистина държи на мен - нека ми се разкрие, а да не се крие, защото аз няма да го търся, няма да извърша същата грешка като на младини.

Наистина няма какво да добавя.

Приятен ден.
цитирай
43. анонимен - сем.Радушеви
22.06.2012 18:31
Радвам се че пак си тук. Не съм от никои от тези които изброи, които насилват съвестта. Ще се моля за теб. Знам че ще кажеш няма нужда но ти писа Бог да ти се открие. Така е, ще Го направи. Бог винаги ни търси.
Той потърси нашите първи родители, Той потърси Йона които бягаше с кораб, Той потърси пророк Илия когато бягаше уплашен от царицата, Той ще потърси и ще ни спаси. Невъзможното за човеците за Бога всичко е възможно!

лука19:9,10
9 И Исус му рече: Днес стана спасение на този дом; защото и този е Авраамов син.
10 Понеже Човешкият Син дойде да потърси и да спаси погиналото.
цитирай
44. анонимен - сем.Радушеви
22.06.2012 18:35
предният коментар е за анонимен 44, и всички които четат :)

Приятен и благословен ден.
цитирай
45. анонимен - сем.Радушеви
25.06.2012 20:21
Малко стихове за размисъл:

римляни 3 23,24
23 Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога,
24 а с Неговата благост се оправдават даром чрез изкуплението, което е в Христа Исуса,


1 Коринтяни 1:23,24,25
23 а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост;
24 но за самите призвани, и юдеи и гърци, Христос Божия сила и Божия премъдрост.
25 Защото Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците.


Иоан 13:19
19 Отсега ви казвам това нещо преди да е станало, та когато стане да повярвате, че съм Аз това, което рекох.

Иоана 15:14-26
14 Вие сте Ми приятели, ако вършите онова, което ви заповядвам.
15 Не ви наричам вече слуги, защото слугата не знае що върши Господарят му; а вас наричам приятели, защото ви явявам всичко що съм чул от Отца Си.
16 Вие не избрахте Мене, но Аз избрах вас, и ви определих да излезете в света и да принасяте плод и плодът ви да бъде траен; та каквото и да поискате от Отца в Мое име, да ви даде.
17 Това ви заповядвам да се любите един друг.
18 Ако светът ви мрази, знайте, че Мене преди вас е намразил.
19 Ако бяхте от света, светът щеше да люби своето; а понеже не сте от света, но Аз ви избрах от света, затова светът ви мрази.
20 Помнете думата, която ви казах, слугата не е по-горен от господаря си. Ако Мене гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят.
21 Но всичко това ще ви сторят поради Моето име, защото не познават Онзи, Който Ме е пратил.
22 Ако не бях дошъл и не бях им говорил, грях не биха имали; сега, обаче, нямат извинение за греха си.
23 Който мрази Мене, мрази и Отца Ми.
24 Ако не бях сторил между тях делата, които никой друг не е сторил, грях не биха имали; но сега видяха и намразиха и Мене и Отца Ми.
25 Но това става и да се изпълни писаното в закона им слово, "Намразиха Ме без причина".
26 А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене.
цитирай
46. анонимен - сем.Радушеви
25.06.2012 20:28
Матея 5:1:12
1 А Исус като видя множествата, възкачи се на хълма; и когато седна, учениците Му дойдоха при Него.
2 И като отвори устата Си поучаваше ги, казвайки:
3 Блажени нищите по дух, защото е тяхно небесното царство.
4 Блажени скърбящите, защото те ще се утешат.
5 Блажени кротките, защото те ще наследят земята.
6 Блажени които гладуват и жадуват за правдата, защото те ще се наситят.
7 Блажени милостивите, защото на тях ще се показва милост.
8 Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.
9 Блажени миротворците, защото те ще се нарекат Божии чада.
10 Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно небесното царство.
11 Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене;
12 радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас.


1 Иоаново 2 : 9 - 21
9 Който казва, че е в светлината, а мрази брата си, той и до сега е в тъмнината.
10 Който люби брата си, той пребъдва в светлината; и в него няма съблазън.
11 А който мрази брата си той е в тъмнината и в тъмнината ходи, и не знае къде отива, защото тъмнината е заслепила очите му.
12 Пиша вам, дечица, защото ви се простиха греховете заради Неговото име.
13 Пиша вам, бащи, защото познавате Този, Който е отначало. Пиша вам, младежи, защото победихте лукавия. Писах вам, дечица, защото познавате Отца.
14 Писах вам, бащи, защото познавате Този, Който е отначало. Писах вам, младежи, защото сте силни, и Божието слово пребъдва във вас, и победихте лукавия.
15 Не любете света, нито каквото е на света. Ако люби някой света, в него няма любов към Отца.
16 Защото всичко що е в света, - похотта на плътта, пожеланието на очите, и тщеславието на живота, - не е от Отца, но е от света;
17 и светът преминава, и неговите похоти; а който върши Божията воля, пребъдва до века.


Числа 6:25,26.
25 Господ да осияе с лицето Си над тебе и да ти покаже милост!
26 Господ да издигне лицето Си над тебе и да ти даде мир!
цитирай
47. анонимен - сем.Радушеви
01.07.2012 09:02
Матей 24:29-36

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.
31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.
32 А научете притчата от смоковницата: Когато клоните й вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото.
33 Също така и вие, когато видите всичко това, да знаете, че Той е близо при вратата.
34 Истина ви казвам: Това поколение няма да премине, докле не се сбъдне всичко това.
35 Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.
36 А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец.


Днес гледах една тема на Марк Клеминсън, който разкрива заблудите на Сатана и последните събития. Надявам се да ви хареса. Представена е от *Амazing Discoveries* или преведено *Удивителните открития*

http://timesbg.com/

или: http://www.youtube.com/watch?v=djLzDauaylY&feature=player_embedded

приятно гледане
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884082
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031