Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2011 15:11 - ИДВАТ ИЗБОРИ – ИЛИ КАК КЛЕТВИТЕ И ПРОКЛЯТИЯТА МОГАТ ДА СЪСИПЯТ ЖИВОТА НИ
Автор: estirbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 18959 Коментари: 36 Гласове:
17

Последна промяна: 22.10.2011 19:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


        image


Вместо предговор една кратка, но красноречива съпоставка:

 

2010 г. – извадка от ежедневните репортажи:

След като спират шофьор, минал на червен светофар, и го питат каква е причината за неговото нарушение, полицаите и зрителите удивени чуват неочакваното му оправдание: “Абе, ония горе в парламента, дано пукнат, дано!…” Може би някои от вас са били свидетели на този репортаж - беше излъчен по някои телевизии преди година.

 А сега нека се пренесем в не толкова далечната 1910 г.

Когато човек с прегоряла съвест и високо положение в обществото започне да безчинства, някоя блудница или неизвестен насилник и грабител се развихрят и влязат в устата на хорското осъждение, селските старейшини решават да го анатемосат (от гр. анатема - проклятие), за да го постигне Божието правосъдие. Воглаве със селския поп (!) разгневената тълпа в съботен ден с камъни и свещи в поясите отива извън селото на място, наричано “натемия”, което се намира на кръстопът (за да може много хора след това да минат оттам и да участват в проклинането), и попът след класическите за православната обредност свещенодействия първи хвърля камък на мястото и проклина въпросния “проклетник”. След това всеки от присъстващите извършва същия ритуал, без да се обръща назад (с достойнството на човек, изпълнил своя религиозен и обществен “дълг”). Всички, които минават през това място после са длъжни да проклинат човека и да хвърлят камък на същото място, а ако не го сторят, рискуват клетвата да падне върху тях самите. Историята е пълна с множество потвърждения, че този глас на народната съвест скоро е чут от бога и безчинникът е наказан с лудост, осиромашаване или смърт в мъки и нищета.+

Това са само два момента от нашата история и съвременност, но случаите в този дух са безброй. Повечето хора изобщо не се замислят, че цялата печална история на човечеството е под знака на духовния феномен „клетва” и следващите от него проклятия във всяка област от живота. Шофьорът като “представителна извадка” на българския народ днес спонтанно изразява общата нагласа на повечето българи към техните управници, защото подобни зли думи е изричал или слушал хиляди пъти. Но нашите предци през вековете, толкова стройно организирани в своето недоволство чрез подобни на “натемията” ритуали, с нищо не се различават.

Духовно просветеният християнин не може да сподели задоволството на етнографа, прехласнат пред удивителното единство на народа в мрачното и пъклено дело, наречено „натемия”. Без съмнение ритуалът е постигал целите си. Но това, което онези духовно помрачени наши сънародници (а и днешните им последователи) очевидно не съзнават, е, че такива ритуали по нищо не се различават от черната магия. Страшно е, че последствията върху “справедливо наказания” човек не идват от Твореца на вселената, а от бога на този свят - Луцифер. Самият Луцифер лично е постановил подобни начини за “молитва” към себе си, на които той и подчинените му демони с удоволствие отговарят, като поразяват милиарди човеци с власт, основана върху омразата на други, по нищо неразличаващи се от жертвата грешници.

И ако в цялата тази ситуация е имало реално действие на истинския Бог, то е, че често на местата с направена “натемия” е падала силна градушка, без съмнение породена от Божия гняв спрямо такива общонародни духовни безчинства. Странно защо обаче народът така и не се е замислял защо това се е случвало?!

Това всъщност никак не е чудно, защото няма нищо ново под слънцето. И днес, но под друга форма има един здраво установен ритуал, в който участва целокупният български народ. Почти няма невярващ в Христос (а тук, за съжаление, влизат и някои християни), който денем и нощем да не хвърля камъни върху “натемията” на народното недоволство срещу управниците чрез всякакви клетви и злостни думи. За съжаление, и множеството Божии “градушки” над народа ни не дават желания вразумителен резултат – българинът става все по-изкусен в сатанинския занаят чрез клетвите си да „произвежда” все по-проклети управници.

И ТАКА, КАКВА Е "АНАТОМИЯТА" НА КлетвиТЕ и проклятияТА

Повечето християни знаят, че клетвата е провокирана от демонична активност и провокира демонични действия. Но въпросът на какви принципи действат злите духове в тези процеси явно е много важен, защото в Библията се говори доста за това. В своето послание ап. Яков пише, че който не греши в говорене, е съвършен мъж – оказва се, че езикът е най-трудно обуздаемата част от тялото:езикът е огън, цял свят от нечестие. Между нашите телесни части езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота ни, а сам той се запалва от пъкъла” (Як. 3:6).

Явно има пряка връзка между езика и последствията от клетвите – думите от устата на човека могат да запалят “колелото на живота” (т.е. съдбата и на кълнящия, и на жертвата му). А твърдението, че езикът може да се запалва от пъкъла, изразява способността на демоничния свят да провокира човешките думи, като използва мозъка и говорния апарат на хората за своите душегубителни цели.

“…Но езика никой човек не може да укроти; буйно зло е, пълен е със смъртоносна отрова. С него благославяме Господ и Отец и с него кълнем хората, създадени по Божие подобие! От същата уста излизат благословение и проклятие! Братя мои, това не трябва да бъде така” (Як. 3:8-10). Удивително е, че устата на човека може да бъде дотолкова универсален инструмент и само свободната му воля решава за какви цели са предназначени изразените му мисли и чувства. “Но ако в сърцата си имате горчива завист и свадливост, не се хвалете и не лъжете против истината. Това не е мъдрост, която слиза отгоре, а е земна, плътска, бесовска; защото, където има завист и свадливост, там има бъркотия и всякакво зло” (Як. 3:14-16). Ап. Яков посочва източника не само на думите, но дори на самите чувства и мисли, които ги провокират. Вдъхновеното в глъбините на човешката душа нерядко има за източник злите (поради отровата, която носят в себе си и предават на жертвата си, можем да ги наречем и змийски) духове.

Нека да анализираме клетвите от гледна точка на Словото, като се опрем преди всичко на казаното в Библията и на практическия опит на християнски душегрижители и психолози. Окултистите, независимо че служат на дявола, са установили емпирично, че: “Всяка негативна мисъл, облечена в слово и заредена с енергията на емоциите, се превръща в клетва". Принципът е подобен на баенето – вид заклинателство. По подобие на Създателя, Който твори чрез Словото Си, и нашите думи имат значение:Смърт и живот има в силата на езика и онези, които го владеят, ще ядат плодовете му (Пр. 18:21). Чрез думите си можем да насърчим някого не само като изпращаме информация към ума му, а и като въздействаме върху неговата емоционалност, т.е. върху вътрешното му естество. Думите, излизащи от едно добро, чисто и искрено сърце, могат да насърчат човека чрез любовта, с която са казани. Те преодоляват негативизма и отчаянието, несигурността и страха в душата на другия. Всеки вярващ познава могъщото действие на Исус Христос, когато Той утешава лично – непосредствено чрез Словото Си или чрез Своя Дух. Целенасочените Му думи стигат до сърцето, което се успокоява и усеща блаженството на Божия мир. Така се случва и когато Бог употребява благословен човек, за да благославя или благовества - в неговите думи има сила, защото те се възприемат от интелекта и духа на другия, като пораждат позитивен резултат.

Бог заповядва: “Благославяйте онези, които ви гонят, благославяйте и не кълнете” (Римл. 12:14). В благославянето има сила, защото словото, което излиза от нашия дух, подкрепено от силата и благодатта на Бога, въздейства върху околните. Животът на благославяните тръгва в положителна посока, защото самият Бог е обещал да прилага Своята сила към нашите позитивни думи. Това е своеобразна молитва към Бога и макар да не е формулирана и отправена пряко към Него, Той я възприема така и според волята Си много често отговаря. По този начин ние се отъждествяваме с Бога, ставаме едно с Него: “Който се съединява с Господ, е един дух с Него” (І Кор. 6:17).

Процесите и при благославянето, и при кълненето имат в основата си отъждествяването на човека с една от двете възможни духовни личности. Въпреки че ни е заповядано да се отъждествяваме с Бога („Благославяйте!”), много повече са хората, които избират другото. Когато човек облича в думи своите отрицателни мисли, негативни чувства, завист, злост, лицемерие и подмолност под формата на клетви, той се отъждествява духовно с дявола. Когато невярващ проклина, той става едно със своя духовен баща. Думите на Исус за милиардите непокаяли се хора са стряскащи, но верни: “Ваш баща е дяволът, и вие желаете да вършите похотите на баща си” (Йоан 8:44). Тук Той няма предвид, че дяволът е родил тези хора по начина, по който Бог новоражда, а, че те са негово потомство като негови подражатели в поведението и думите си.

       Както християнинът е съработник на Бога в молитва и Светият Дух го подтиква и насочва в този процес, така и при изричането на клетва зли духове подбуждат и направляват афектирания човек в това „свещенодействие” към Сатана. В отговор дяволът изпълнява клетвата в живота на прокълнатия чрез демоните, които действат в съответната област. Подобен е и принципът на магиите – когато преднамерено и целенасочено изрича заклинания или изпълнява религиозни ритуали, човекът призовава Луцифер и така му се дава власт да руши живота на жертвата. Така става и при проклинането, само че то е вербално, по-спонтанно и най-често непреднамерено. То е дяволският еквивалент на библейската истина: “Самуил растеше и Господ беше с него, и не оставяше нито една от всичките му думи да падне на земята” (І Царе 3:19). По подобие на Бога и сатана не дава на провокираните от самия него думи да останат без резултат.

Можем да се съгласим с етнографа, който вече цитирахме: “Народните вярвания относно клетвите и проклятията са особено разпространени. Вярва се, че те влияят осезаемо върху живота и съдбата на човека. Разграничават се на родителски, чужди и собствени.Чуждите клетви са най-разпространени. Родителските наистина са с голяма сила, защото влияят не само на децата, но на внуците и т.н., като вкарват поколение след поколение в един буквално омагьосан кръг, от който се излиза много трудно. Кълненето от кръвни роднини е много силно, защото е сериозна победа на силите на мрака – Сатана успява да се намеси в едно семейство, като подбужда баща или майка да прокълнат детето си, продължителя на техния род!"

В Словото Божие много се говори и за собствените клетви: “Защото от думите си ще се оправдаеш и от думите си ще се осъдиш” (Мат. 12:37). Ако думите на изповед пред Христос като Господ имат спасителна сила за човека, защото предоставят на Бога власт да върши Своето благотворно дело в душата му, други слова могат да го доведат до страшно осъждане. Исус заявява: “Чули сте още, че е било казано на древните: "Не нарушавай клетвата си, а изпълнявай клетвите си пред Господ." Но Аз ви казвам: Изобщо да не се кълнете… Но говорът ви да бъде: „Да, да”, „Не, не”. А каквото е повече от това, е от лукавия” (Мат. 5:33-37). Забележете! Това, което е в повече, не е от човека, а е от лукавия (т.е. дявола). Тук Христос говори за заклеването, когато човек дава гаранции за верността на твърденията си пред други. В Стария Завет хората са се кълнели в Бога, за да потвърдят истинността на своите думи, а днес често можем да чуем: “Кълна се в майка си, в баща си, че това е вярно”… „кълна се да остана без деца, ако...” Когато Христос казва, че всяка дума в повече от простото “да” или “не” е от лукавия, Той явно има предвид, че именно дяволът подбужда човека да се кълне в каквото и да е било.

Историята познава твърде много случаи, когато някой се кълне за нещо и след това гаранцията се изпълнява поради лъжовността на твърдението му. Например, ако се кълне да остане без деца, поради твърдо установените духовни закони много често такъв човек наистина остава бездетен.

Изключителната опасност в акта на кълненето, от което се запалва колелото на живота, е в два аспекта. Първо, съдбата на човека, който е прокълнат, се руши в някаква посока и в определена степен. Но, второ, поради установените от Бога духовни закони за сеенето и жъненето животът на кълнящия (или лъжливо кълнящия се) също тръгва в ужасна посока. След майчини и бащини клетви много често се наблюдават окултни проблеми и пристрастявания от всякакъв род (по наше мнение минимум осемдесет процента от наркоманите или алкохолиците са станали зависими, защото са били проклинани като деца от свои родители или прародители). Резултатите много зависят от формулировката на клетвата – например след доста разпространеното: “Сърце да те яде!” атаката на демоните ще бъде наистина към сърцето. С болка трябва да споделим и зловещия факт, че след клетви за смърт (особено ако са изречени от хора с окултни познания и занимания) твърде често жертвата скоропостижно умира.

Нека всеки се запита дали не е изричал по нечий адрес думи като: “Чумата да го тръшне”, “Болест да го изяде”, “Бял ден да не види”, “Дано пукне, дано”...

 Урочасване

Този духовен феномен вероятно е сред най-разпространените окултни проблеми в България. Когато детето става неспокойно, не може да спи, плаче, страхува се, често боледува, това много вероятно е резултат от урочасване. При възрастните уроките предизвикват неоправдана уплаха, тъпа болка в главата, очите сълзят, усеща се необичайно напрежение в очните дъна. При по-сериозните случаи се наблюдава притъпеност на мисловния процес, общо усещане за физическа немощ и други болки. Може би оттам идва представата, че някой е “хванал очи”, защото се предполага, че именно чрез очите на даден човек може да възникне такъв духовен проблем.

Тъй като урочасването е едно от най-често срещаните духовни заболявания, народът ни е открил най-разнообразни техники за „справяне” с него. Почти всеки като малко дете е бил воден при „баба” - да му бае против уроки. Според окултистите изчистването на уроки е изключително лесно - било чрез свещ или баене на вода, чрез брашно, въглен, нова дреха, над която са четени молитви в храм, и т.н. Ако за други проблеми хората по правило ходят при екстрасенси, за уроките като начало отиват при баячка и след като научат някои „техники”, ги използват и сами вкъщи –– някъде гасят клечки, другаде пият от пребаяна вода - в зависимост от региона в България. Всъщност за дявола няма голямо значение какво ще направи човек, за да премахне болката, достатъчно е да бъде извършен акт на поклонение спрямо него. Плитката, но много ефикасна лъжа е, че чрез такива безумни ритуали могат да се премахват уроки. Номерът на дявола е доста елементарен: чрез пряко негативно въздействие на демоните върху тялото на жертвата той провокира близките или самият човек да се обърнат към някоя негова „слугиня” (в България броят на баячките, лечителките, врачките и т.н. расте неконтролируемо и главоломно). След т.нар. „лечение” демоните спират въздействието си, за да заблудят околните, че ритуалът действа. След неколкократно повторение на този дяволски номер нищо неподозиращата жертва чрез своеобразен духовен договор се обвързва с окултните сили, а това е вече широко отворена врата към зловещия свят на окултното. Много често следващата стъпка е на обработената още от най-ранна възраст душа да се направи и магия. „Изходът” и от този проблем вече е известен – посещение при окултист... Така през целия живот на продадения човек, станал сатанинско притежание, демоничният свят постоянно ще въздейства и все по-здраво ще го оковава в сатанинските вериги.

Една от причините урочасването да е толкова широко разпространено е, че огромен процент от децата в България още като малки са посвещавани на дявола. На прощъпалника („питката”, „погачето” – в зависимост от района този религиозен празник за посвещаване на бебето има различно название) или на честването в дома след православното кръщене чрез езически - въпреки че се назовават „православно-християнски” - ритуали детето се предава на „бога”, „небесната царица” или друга духовна личност. Тогава се изричат заклинания уж за здраве и благоденствие и му се връзват червени конци по ръцете, „миропомазва” се, пръска се със светена вода и т.н., за да не го хващат уроки.

Макар че тези действия се възприемат като символични и всичко се прави за „доброто на детето”, онова, което огромно множество наши сънародници не осъзнават, е, че подобни ритуали са характерни за всеки езически народ и епоха и по своята същност са поклонение на Луцифер. Почти идентични са действията и на отстъпилите от своя Бог евреи, които остро изобличава пророк Йеремия (Йер. 44:17-25). След този акт на продаване на дявола е съвсем естествено при обремененото дете да започнат най-разнообразни проблеми от духовен характер – главоболие, страх, безпричинен плач, - характерни именно за урочасването. Тези симптоми често съпътстват човека и в зряла възраст, но когато опитва да се „лекува” чрез окултните методи от детството си, те вече не дават предишния резултат. Сатана оттегля „благословението” си с цел да препоръча други методи на окултно “лечение” и така с времето обвързва със себе си все по-тежко хората, които отхвърлят светлината на благовестието.

Всъщност тези установени от демоничния свят обреди копират чистото и свято посвещение на деца, правено от искрени християни, когато чрез молитва на свещенослужител бебето е благословено от Христос и посветено на Бога още от най-ранна възраст, след което животът му наистина тръгва в благодатната посока.

И така, целта на демоничния свят при урочасването не е да се предизвика физически или душевен дискомфорт, а дългосрочни перспективи за установяване на договорни отношения между човешката душа и дявола.

  Изходът и правилното решение

Защо клетвите и урочасването имат сила и възможно ли е да бъде спряно въздействието им? Когато четем думите на Соломон: “Както врабче хвръква и както лястовица отлита, така и незаслужено проклятие не се сбъдва” (Пр. 26:2), нормално е да се запитаме защо тогава се сбъдват проклятията срещу толкова много хора, а дори и срещу деца?! Отговорът се съдържа в цялата Библия. Колкото и страшно да звучи, заслужени са!

Всеки човек без жива връзка с Христос реално живее под проклятие. Когато ап. Павел казва: “Който не обича Господ, да бъде проклет” (I Кор. 16:22) и “Проклет всеки, който не постоянства да изпълнява всичко писано в книгата на Закона” (Гал. 3:10), той не проклина определени хора, а прави страшна констатация за ужасяващото състояние на неспасения човек.

Божествената рецепта за освобождаване или предотвратяване на непрестанната опасност човек да попадне под проклятие е една-единствена и не е толкова сложна. След дълбоко покаяние пред Христос и отричане от сатана в присъствието на запознат с окултната област християнски служител той трябва да се присъедини към единствения народ под небето, който не е подвластен на проклинане – Божият.

Когато Валак призовава професионалния магьосник от най-висш ранг Валаам да прокълне Израил с думите: Ела сега, моля ти се, прокълни ми този народ, защото са по-силни от мене…, понеже зная, че онзи, когото ти благославяш, е благословен, а когото проклинаш, е проклет”, Валаам след три неуспешни опита му отговаря: “Ето, аз получих заповед да благославям. И Той като благослови, аз не мога да го отменя. Не гледа беззаконие в Яков, нито вижда извратеност в Израил; Господ Бог негов с него е и царско възклицание има между тях. Бог ги изведе от Египет: има сила като див вол. Наистина няма чародейство против Яков. И няма врачуване против Израил. На времето си ще се говори за Яков и за Израил: Какво е извършил Бог!” (Числ. 22:6; 23:20-23).

Да, вярващият човек, който обича своя Господ и е послушен на Него и Неговите заповеди, е напълно защитен от подобни духовни намеси. Затова вече години наред не спираме да се удивяваме как е възможно толкова много от нашите сънародници да предпочитат сумрака на проклятието, особено когато знаят, че единственото място, в което ще са защитени, е лоното на Исус Христос?!


 


 
 



Гласувай:
17



1. estirbg - тази тема я публикувам извънредно, за да не пропусна утрешното събитие.
22.10.2011 15:30
Обещаното продължение на предишната си, отнасяща се за престъпленията на НЛО ще забавя, тъй като материалът е трудно обхватен и си е цяла наука - уфология. За мен нещата са ясни, но за вас, невярващите ще ви трябват факти - вече съм ги събрала, предстои най-трудната част - да сглобя и отсея най-важното в рамките на един постинг. Ето това ме бави - толкова материал да "лиофилизирам" в определен брой знаци...Моля ви за още малко търпение!
цитирай
2. conrad - Тези духовни истини отдавна трябваше да бъдат публикувани
22.10.2011 19:47
Ежедневно в пресата под статии от всякакъв осведомителен тип може да се "наситим" с ругатни, проклятия и анатемосвания - като се започне от семейните обяви за вип персони, та се стигне до общонационални трагедии (например последното силно земетресение в Щатите). На хората трябва масово да им се разяснява какво си навличат с негативните емоции и коментари.Така че четейки и учейки се, трябва сами да разясняваме и информираме - само така ще има мащабен ефект и излизане от омагьосания кръг. Не заравяйте истината само за себе си, а я сейте в помръкналите души на неуките хора!
цитирай
3. milady - blagodarya .vi..:))
22.10.2011 23:26
Bravo ,Estir, milaa ,pak 4udesni zaraki..!!! Badi mi jiva i zdrava i blagöslovena..Ti itvoite deca !! S uvajenie JULIA
цитирай
4. estirbg - Моите роднини и моите деца - това сте вие, скъпа ми JULIA!
23.10.2011 00:15
Не знам дали древна Европа е тръгнала от нас, но много ми се иска бъдещия небесен Ерусалим да преобладава с нас, българите. А това е по-значимо и важно - и зависи изцяло от нас и истинските ни, искрени и любящи взаимоотношения с Исус - това е ключът за Портата към вечността!
цитирай
5. x2012x - Много ми е интересно да попитам за НЛО?
25.10.2011 19:01
Ако приемем ,че дяволът е ограничен само на Земята , то искам да попитам корабите над слънцето ,чии са? Не мога да приема ,че са на дяволите , защото в Библията е казано ,че дяволът е ограничен на Земята ? Интересно ми е твоето мнение ?!
цитирай
6. estirbg - А ние, всички, сигурни ли сме, че това, което наблюдаваме не са артефакти или оптични измами?
25.10.2011 19:38
Да не забравяме, че Луцифер е много интелигентен (МАНИПУЛАТОР, ФАЛШИФИКАТОР И ИЗМАМНИК) - колко му е да ни скалъпи едно оптично измамно шоу. Нали знаеш, приятелю, чии интереси обслужва НАСА (прочети постингите на Далида от блогл.бг за измамите на НАСА).
Ако се амбицирам, убедена съм, че ще изтипосам още по-сензационна снимка - способи и начини - бол. Ти чете ли постинга на Захариада за случайно заснетите извънземни в Бразилия(та дори и НЛО -то им(!??).
Като се рових за материали за UFO, имаше един сайт, в който се обсъждаха клипчета, заснети с НЛО. Там имаше доста коментари, които отразяваха тънкостите на оптичните измами, от които се разбираше, че близо 90% от всички "случайно" заснети кадри са добре, художествено и достоверно изработени фалшификати. Така, че скъпи ми приятелю, НЕКА ДА НЕ СЕ ОСЛАНЯМЕ НА СЕТИВАТА СИ ОЩЕ ОТ СЕГА, ТЪЙ КАТО ТОВА, КОЕТО ПРЕДСТОИ ДА ВИДИМ И ЩЕ БЪДЕМ СВИДЕТЕЛИ, ЩЕ Е ТОЛКОВА ГРАНДИОЗНО, ЗАШЕМЕТЯВАЩО И "ДОСТОВЕРНО", ЧЕ ДОРИ И ВЯРВАЩИТЕ И "ИЗБРАНИТЕ", КАКТО СЕ КАЗВА В СЛОВОТО ЩЕ БЪДАТ ЗАБЛУДЕНИ. ОЧИТЕ И МИСЪЛТА НИ ТРЯБВА ЗДРАВО ДА ДЪРЖАТ НА ФОКУС САМО КЪМ БИБИЛИЯТА, ЗА ДА НЕ БЪДЕМ ПОДВЕДЕНИ ОТ САТАНИННСКАТА ИЗМАМА. Изчакай постинга ми за престъпленията на НЛО - там ще поговорим по-подробно. Сега имам една много важна новина, която прочетох вчера и да видим как ще успея да напиша нещичко по събитието...Поздрави от мен и успех!
цитирай
7. анонимен - AroundOfTheWorld.ru - Тайны планеты, необычные вещи, интересные события, мир вокруг нас, интересные факты
05.12.2011 20:46
<img>http://aroundoftheworld.ru/wp-content/uploads/2011/12/ibiza3.jpg</img>

Земля – это планета невероятной красоты, где каждый уголок по-своему прекрасен и таинственен, будь то созданное природой место или построенный человеком мегаполис. Места, которые непременно стоит увидеть, можно перечислять очень долго. Но кроме мест есть в мире и множество интересных событий, традиций и просто фактов, благодаря которым хочется посетить именно эту страну, город, поселение или местность.
Блог «С миру по нитке» посвящен именно таким удивительным местам.


<a href=http://aroundoftheworld.ru/>интересные события</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/italy/shopping-v-italii.html>шоппинг в италии</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/ves-mir/vse-o-zheltojj-presse.html>пресса</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/ves-mir/vse-o-zheltojj-presse.html>желтая пресса в россии</a>
цитирай
8. анонимен - levitra online 12778
20.10.2012 07:48
<a href=http://orderlevitrahere.com/#gwsyc>levitra online without prescription</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#rjhyr >levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#tqgfj levitra 10 mg
цитирай
9. анонимен - payday loans online 813 327
20.10.2012 08:52
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#3456>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#4954>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16987 payday loans
цитирай
10. анонимен - buy kamagra soft 10131
20.10.2012 12:40
<a href=http://orderkamagranow.com/#gqclx>buy kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#xzhgl >kamagra soft</a> , http://orderkamagranow.com/#qxcwe kamagra usa
цитирай
11. анонимен - cheap cialis 8608
20.10.2012 16:40
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#wywyw>buy cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#vliih >cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#xcaae cialis 40 mg
цитирай
12. анонимен - vCioqkp Find Out More
20.10.2012 21:18
pRrltwFf <a href="http://tinyurl.com/8k3vsha">aaron rodgers green jersey</a> oUeuqsOs http://tinyurl.com/8kz3njq
oLcwrlQc <a href="http://tinyurl.com/93g6oxr">plaxico burress jets jersey</a> pSdzzlPk http://tinyurl.com/9v2flmh
sJpcghIl <a href="http://tinyurl.com/93vwmso">cam newton nike jersey</a> wNvgxgFm http://tinyurl.com/936n228
xOanktIc <a href="http://is.gd/Zpsu9q">flacco ravens jersey</a> cXoqtoTp http://tinyurl.com/9eaaw55
uAadhzEi <a href="http://tinyurl.com/9demdrj">pink desean jackson jersey</a> cYfxjsZj http://tinyurl.com/9yllxp8
hUixkeTm <a href="http://tinyurl.com/9po2k5w">mark ingram jersey</a> pTbzgkQl http://tinyurl.com/8coqsjw
dWzjijPx <a href="http://tinyurl.com/94jfy32">von miller jersey</a> hLliybUs http://tinyurl.com/9aqjc63
mYcmfwOo <a href="http://tinyurl.com/9dzlnq7">cheap jason pierre paul jersey</a> rDxbmtYd http://tinyurl.com/9nagjx8
lGqbskSq <a href="http://tinyurl.com/9hqqf7h">heath miller jersey</a> tQjhevYi http://tinyurl.com/98khbg4
lSchpiRv <a href="http://tinyurl.com/8lbzanq">bears jay cutler jersey</a> jVvwozSu http://tinyurl.com/8ogx5lb
цитирай
13. анонимен - generic levitra 15936
21.10.2012 11:15
<a href=http://orderlevitrahere.com/#yynuv>levitra without prescription</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#ffxof >buy levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#sgfyu levitra online
цитирай
14. анонимен - buy generic cialis 3435
21.10.2012 14:13
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#ddoax>buy generic cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#nkiuq >generic cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#fgboo cialis 40 mg
цитирай
15. анонимен - pofcaf helpful web
21.10.2012 23:37
qKesqyVf <a href="http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp">coach factory outlet </a> xZmbasCt <a href="http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp">coach outlet store </a> hPcpynGc <a href="http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp">coach purses </a> rRicrbQr <a href="http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp">coach factory outlet </a> tYfvfmDw <a href="http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp">coach outlet store online</a> bAcsadUt <a href="http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp">coach outlet</a> oXmxojEt http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp
цитирай
16. анонимен - generic cialis 404 8568
22.10.2012 04:23
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#2416>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#231>cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#2264 generic cialis
цитирай
17. анонимен - payday loans 958 17688
22.10.2012 06:30
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#15392>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#1784>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#10664 payday loans
цитирай
18. анонимен - cheapest kamagra 8003
22.10.2012 07:18
<a href=http://orderkamagranow.com/#usznl>buy kamagra soft</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#aixnc >purchase kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#jxjfh online kamagra
цитирай
19. анонимен - nLpjlgw source
22.10.2012 12:56
Vrlxvx <a href="http://tinyurl.com/98cystu">Dont'a Hightower Nike Jersey</a> Ftqyyp http://tinyurl.com/8f3z8q7
Unjinw <a href="http://tinyurl.com/8b9zced">womens tony romo jersey</a> Vzvfjr http://tinyurl.com/9jdpspu
Wgjblm <a href="http://detroitlionsjerseysstore.us/ndamukong-suh-jersey-c-7.html">suh jersey</a> Mnhdnv http://detroitlionsjerseysstore.us/calvin-johnson-jersey-c-2.html
Pmxmfn <a href="http://neworleanssaintsjerseystore.us/drew-brees-jersey-c-1.html">drew brees jersey</a> Hmmktd http://neworleanssaintsjerseystore.us/marques-colston-jersey-c-21.html
Soonpx <a href="http://greenbaypackersjerseysstores.us/jermichael-finley-jersey-c-64.html">jermichael finley jerseys</a> Szweih http://greenbaypackersjerseysstores.us/donald-driver-jersey-c-66.html
Wahpjd <a href="http://tinyurl.com/9kzlh3t">matthew stafford jersey</a> Mcptep http://tinyurl.com/9kzlh3t
Lxjtzk <a href="http://tinyurl.com/8wqzero">champ bailey jersey youth</a> Vxyvsl http://tinyurl.com/9vheddk
Ifgheb <a href="http://chicagobearsjerseysshop.us/jim-mcmahon-jersey-c-11.html">mcmahon jersey</a> Qzsqqd http://chicagobearsjerseysshop.us/devin-hester-jersey-c-6.html
Exkavh <a href="http://chicagobearsjerseysshop.us/walter-payton-jersey-c-4.html">walter payton authentic jersey</a> Lgqnec http://chicagobearsjerseysshop.us/walter-payton-jersey-c-4.html
Bdacae <a href="http://www.animewired.net/charles-woodson-jersey-c-59.html">charles woodson jerseys</a> Igktwn http://www.animewired.net/
цитирай
20. анонимен - gKdfqda Visit More
23.10.2012 05:00
tVigduQg <a href="http://tinyurl.com/9tjd8sb">colston jersey</a> bKtegpQa http://tinyurl.com/9tjd8sb
uUfckpKy <a href="http://tinyurl.com/8h7u6vz">cheap jets revis jersey</a> rKmbgwXn http://tinyurl.com/8h7u6vz
xYbieiYc <a href="http://tinyurl.com/93vwmso">cam newton youth jersey</a> hFaelkEj http://tinyurl.com/936n228
rAqfsaQx <a href="http://tinyurl.com/9xa6ryw">patrick peterson cardinals jersey</a> lNyyhnVq http://tinyurl.com/8zh4ff8
sXjocnSj <a href="http://tinyurl.com/8tge7du">greg jennings elite jersey</a> bYepqgDg http://tinyurl.com/8tge7du
tWnkwnKt <a href="http://tinyurl.com/9aam5bz">tom brady jersey cheap</a> fTnuixDf http://tinyurl.com/8s3evmb
wPisfiQj <a href="http://tinyurl.com/8ultfmo">joe greene steelers jersey</a> dRhhgrWf http://tinyurl.com/9czghqj
zNbzywTt <a href="http://tinyurl.com/9s3mo6p">forte jersey</a> wOsbbsGf http://tinyurl.com/95uj6qm
vGqjodAy <a href="http://tinyurl.com/9aqjc63">womens champ bailey jersey</a> sKhlxmCp http://tinyurl.com/9u36lzu
hDsiqtZk <a href="http://tinyurl.com/8pqator">staubach jersey</a> eCgsnkKt http://tinyurl.com/92elyeo
цитирай
21. анонимен - iJbifzx Recommended Article
23.10.2012 18:10
Yqqjzw <a href="http://fashionjacketssale.webeden.net/">canada goose</a> Hprsuz <a href="http://fashionjacketssale.webeden.net/">canada goose</a> Rthhov <a href="http://fashionjacketssale.webeden.net/">goedkope canada goose jassen</a> Yyzllb http://fashionjacketssale.webeden.net/
Htsdje <a href="http://cheapjackets.webeden.net/">canada goose</a> Npqrlt <a href="http://cheapjackets.webeden.net/">canada goose jackor</a> Cswyde <a href="http://cheapjackets.webeden.net/">canada goose</a> Gefojx http://cheapjackets.webeden.net/
цитирай
22. анонимен - nEacuzv Read This
23.10.2012 18:25
Yjborn <a href="http://www.aujoe.com/">custom nfl jerseys</a> Bmggly <a href="http://www.aujoe.com/">custom nfl jerseys</a> Jpfjbk <a href="http://www.aujoe.com/">custom nfl jerseys</a> Nbxguc http://www.aujoe.com/
цитирай
23. анонимен - sXzsudy Learn More
23.10.2012 20:08
Snmvtd <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">ugg boots uk</a> Zrznve <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">ugg boots uk</a> Yfeoda <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">ugg boots stockists uk</a> Thksni http://tinyurl.com/8gbupgb
Odgqmz <a href="http://tinyurl.com/8cv2tw3">ugg boots clearance</a> Jrsyod <a href="http://tinyurl.com/8cv2tw3">ugg boots clearance</a> Oufgnh <a href="http://tinyurl.com/8cv2tw3">ugg boots clearance</a> Aoiqfa http://tinyurl.com/8cv2tw3
цитирай
24. анонимен - zuwoyy Follow me
23.10.2012 20:46
Yetukm <a href="http://uggnbootssale.webeden.co.uk/">uggs on sale</a> Txyimf <a href="http://uggnbootssale.webeden.co.uk/">uggs on sale</a> Igdzhg <a href="http://uggnbootssale.webeden.co.uk/">ugg boots sale</a> Knrshb http://uggnbootssale.webeden.co.uk/
Gkltox <a href="http://uggbootsauk.webeden.co.uk/">cheap ugg boots uk</a> Cjouin <a href="http://uggbootsauk.webeden.co.uk/">ugg boots uk</a> Ikpubk <a href="http://uggbootsauk.webeden.co.uk/">ugg boots uk</a> Jjlaxu http://uggbootsauk.webeden.co.uk/
цитирай
25. анонимен - kMpjkhc origin
24.10.2012 05:37
Qwktut <a href="http://victorcruz-jersey.info/">victor cruz authentic jersey</a> Lgeiqo <a href="http://victorcruz-jersey.info/">victor cruz jersey</a> Nahjws <a href="http://victorcruz-jersey.info/">victor cruz giants jersey</a> Xlfrkt http://victorcruz-jersey.info/
цитирай
26. анонимен - vpdron Clicking Here
24.10.2012 10:14
Cvhchd <a href="http://cheapcuggboots.webeden.co.uk/">cheap ugg boots</a> Xeamnq <a href="http://cheapcuggboots.webeden.co.uk/">cheap ugg boots</a> Jfrpjw <a href="http://cheapcuggboots.webeden.co.uk/">cheap ugg boots</a> Bbqiud http://cheapcuggboots.webeden.co.uk/
Sjteld <a href="http://uggsyoutlet.webeden.net/">ugg boots outlet</a> Aukxbr <a href="http://uggsyoutlet.webeden.net/">ugg boots outlet</a> Yoacal <a href="http://uggsyoutlet.webeden.net/">uggs outlet online</a> Ewoeoj http://uggsyoutlet.webeden.net/
цитирай
27. анонимен - idvpwa useful web
24.10.2012 10:57
Yeqxwn <a href="http://deluxestraightener.webs.com/">ghd straighteners australia</a> Jwjuwk <a href="http://deluxestraightener.webs.com/">ghd straighteners australia</a> Btqnyp <a href="http://deluxestraightener.webs.com/">ghd hair straightener australia</a> Inbyhf http://deluxestraightener.webs.com/
Czeiqj <a href="http://designerstoreonline.webs.com/">sac louis vuitton pas cher</a> Lbpyur <a href="http://designerstoreonline.webs.com/">sac louis vuitton pas cher</a> Wgfdxs <a href="http://designerstoreonline.webs.com/">sacs louis vuitton</a> Xmkrwj http://designerstoreonline.webs.com/
цитирай
28. анонимен - cheap cialis 1839
24.10.2012 14:23
<a href=http://cialisstorehere.com/#mmsmg>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#mduqv >generic cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#xvuwy cialis online
цитирай
29. анонимен - cheap kamagra 12524
24.10.2012 15:28
<a href=http://kamagrastorehere.com/#ctmyh>buy kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#qrowe >kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#rzklq generic kamagra
цитирай
30. анонимен - payday loans 980 14449
24.10.2012 15:41
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#13405>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#13209>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#14155 payday loans
цитирай
31. анонимен - buy cialis online 342 3917
24.10.2012 16:40
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#8449>generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#303>buy cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#9715 buy generic cialis
цитирай
32. анонимен - buy levitra online 1253
24.10.2012 17:12
<a href=http://levitrastorehere.com/#iwpqe>buy levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#miyxx >buy levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#epajq buy levitra
цитирай
33. анонимен - cheap levitra 20521
24.10.2012 18:56
<a href=http://levitrastorehere.com/#qdycw>cheap levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#fsicr >buy levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#tifpn cheap levitra
цитирай
34. анонимен - buy generic levitra
24.10.2012 20:25
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#7454 - buy cheap levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9047>cheap levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#8613 online
цитирай
35. анонимен - anbcuh Read Full Article
25.10.2012 03:45
Pslnnk <a href="http://deluxeshoponsale.webs.com/">gucci handbags on sale</a> Gftrdm <a href="http://deluxeshoponsale.webs.com/">gucci handbags on sale</a> Olmnjo <a href="http://deluxeshoponsale.webs.com/">gucci sale</a> Fviwun http://deluxeshoponsale.webs.com/
Usfcno <a href="http://deluxebagdiscount.webs.com/">lv handbags</a> Jmsqcl <a href="http://deluxebagdiscount.webs.com/">lv bags outlet</a> Segyqn <a href="http://deluxebagdiscount.webs.com/">lv outlet</a> Hsphht http://deluxebagdiscount.webs.com/
цитирай
36. анонимен - kamagra online 6698
25.10.2012 08:05
<a href=http://kamagrastorehere.com/#zadxt>buy kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#ckdvb >cheap kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#hknbb cheap kamagra
цитирай
37. анонимен - eCgnkyz Read Full Article
25.10.2012 15:53
Rymngr <a href="http://tinyurl.com/8rutohe">ugg boots sale uk</a> Cyjtap <a href="http://tinyurl.com/8rutohe">ugg boots sale</a> Qteyqs <a href="http://tinyurl.com/8rutohe">ugg boots sale</a> Milfla http://tinyurl.com/8rutohe
Bvbufo <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">cheap ugg boots uk</a> Ceroqm <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">cheap ugg boots uk</a> Hykjsm <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">cheap ugg boots uk</a> Ctvnnd http://tinyurl.com/8gbupgb
Dmtogm <a href="http://tinyurl.com/969q9h9">ugg sale</a> Wcofxv <a href="http://tinyurl.com/969q9h9">ugg boots clearance</a> Mhngze <a href="http://tinyurl.com/969q9h9">ugg sale</a> Oezekm http://tinyurl.com/969q9h9
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883567
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031