Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2010 22:48 - БИБЛЕЙСКИ ПЪЗЕЛ - коментар на случващото се до Днес 22.10.2010 г.
Автор: estirbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6698 Коментари: 21 Гласове:
6

Последна промяна: 23.10.2010 10:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Колкото повече наближава краят на времето, толкова повече събитията се ускоряват  на международната сцена и подреждат пъзела, описан в “Откровение на Йоана”. 

 В днешната информация искам да насоча вниманието ви към няколко събития, свързани с двете главни сили фокусирани в Библията, Първият звяр (Ватикана) и Вторият (САЩ), които все по целенасочено действат по  общия си план на действие....

  Неотдавна, Бенедикт XVI на аудиенцията за участниците в пленарната асамблея на Папската Академия за Социални науки заяви: икономическа система без етически правила е обречена на провал”

http://www.radiovaticana.org/bul/Articolo.asp?c=376357.

 В изказването си папата заяви, че финансовата криза се дължи на икономика без етически правила за цялостното  развитие на човека и насочена изключително само съм печалбата. Съвсем естествено е, че когато единственото правило е обогатяването без оглед на начините за постигането му, кризите ще бъдат неминуеми и катастрофални по размери. Но загрижеността на Бенедикт съвсем не е от хуманна по същност. Целта на папата и Католическата църква е от съвсем друго естество, а именно, да наложи на света своите виждания и ръководство, като принуди човечеството да изпълнява фалшивите й заповеди и приеме “спасителната” мисия на католицизма. По-нататък в изказването това може да се види съвсем ясно. Новото проектиране на бъдещето означава преоценка на онези „глобални стандарти” и цели, които „водят и ориентират икономическия живот”, поясни Папата. Църквата отново потвърждава съществуванието на „универсален природен закон”, чиито принципи са вписани от Бог в творението. Принципи, които са „достъпни за човешкия разум и като такива трябва да бъдат приложени като база в практическия избор”: "Моралния природен закон, като част от голямо наследство на човешкото знание и на който Църквата се базира, пречиствайки го (?!!) и развивайки (?!!) го в светлината на Християнското откровение, служи като фар и водач за усилията на хората и общностите в преследването на доброто и срещу злото, ориентирайки тяхната работа в изграждането на истинско справедливо и хуманно общество”.
   
За какъв универсален природен закон става въпрос? Единственият закон, който Бог е записал в сърцата на хората са Десетте Божии заповеди. Бенедикт съвсем категорично заявява, че те трябва да бъдат приложени като “база в практическия избор”. КАТО ОСНОВА! Вече ясно личи, че папата  съвсем открито говори за въвеждането на десетте морални заповеди в стопанската система на човешкия строй (икономиката)! Но това не е всичко. Изказването на Бенедикт не визира Десетте Божии заповеди, а съвсем други заповеди. Забележете:  "Моралния природен закон, като част от голямо наследство на човешкото знание и на който Църквата се базира, пречиствайки го и развивайки го в светлината на Християнското откровение...”. “...пречиствайки го и развивайки го в светлината на Християнското откровение...”? Какво означава това? Подразбира се, че Божият закон не е съвършен и папата иска да го развива! Впрочем, ние вече знаем, как Католическата църква вече “е развила” Декалога (вижте предишните постинги) и сега само го потвърждава, като заявява, че се базира на прилагането му в Християнското откровение. За какво става въпрос? Може би се досещате! Става въпрос за задължителното освещаване на неделята! Именно в това е “развитието”! Развитие, което може да наложи съботата да бъде  вече работен ден, а единствено неделята да бъде осветена  като "Божий" и неработен почивен ден (това е в пълно противоречие  с Истинският Божий закон в Библията, който категорично сочи Съботата като Господен ден, ден на освещение и почивка).

 Никога Католическата църква не е била по-ясна и конкретна! Явно е, че тя вече няма търпение да получи полагащото й се според  пророчеството място и да застане начело на бунта срещу Бога!

    Докато първият звяр изявява претенциите си, Вторият  (САЩ) вече ги налага. Колкото и да е странно, това може да се забележи от едно съобщение, което идва от ...Ватикана!

“Osservatore Romano” заяви: “Безпокойство за «новата американска супербомба». http://www.radiovaticana.org/bul/Articolo.asp?c=375665

 В статията се заявява, че Щатите, докато подписват договора за ПРО, правят ново оръжие: Оръжие, което в рамките до един час в може да порази всяка една цел на планетата, добавя ватиканския официоз. Супербомбата Convention Prompt Glfobdl Strike (Cpgs) ще бъде изстреляна с ракета Minutman, която е в състояние да прелети на 115 км височина, като в определен момент може да изстреля безмоторен самолет, който чрез сателитите събира информация за набелязаната цел.

 Изглежда изненадващо, че точно силата (Ватикана), която пророчеството посочва като получаваща власт от Втория звяр (САЩ), говори против “благодетеля си”. Но това е само на пръв поглед. Целта е много дълбока. Ватикана не иска да афишира в никакъв случай връзката си с Вашингтон, защото желае да бъде възприеман като  миротворец. По този начин се постигат едновременно няколко цели. Щатите могат да действат, като поемат  негативете за действията по налагането на Новия световен ред. В същото време Ватикана се афишира като “доброто” ченге. Щатите довеждат света до тотален контрол чрез оръжие, персонални идентификации (чипове), политически и икономически санкции. Ватикана пък изповядва ”загриженост” за състоянието на човечеството и иска всичко да бъде постигнато чрез посочените (по-скоро фалшивите) от Бога десет заповеди. Накрая Щатите приемат, че няма друг начин за въдворяване ред в света, освен да се съгласят с най-влиятелната личност в света и да приемат искането му: въвеждане на религиозни закони в обществото, за да може най-сетне да спрат “терористичните” действия и злото да бъде премахнато. Разбира се никой няма да признае, че двете сили действат съвместно, защото тогава планът би рухнал и никога хората не биха приели заблудата като истина. Ставащото в света е на принципа “създава се проблем„ (тероризъм); иска се решение от света; и създаващият проблема предлага решението... С други думи, този, който създава проблема, предлага и решението!...

Други моменти, които говорят заплашително:  Байдън и 5 Върховни съдии присъстват на „Червената меса” – 14-ти октомври, 2010 година http://www.ktfministry.org/en/news/895/biden-and-5-supreme-court-justices-attend-controversial-red-mass-

 Байдън? Какво прави там? Вече знаем , че във всички важни върховни органи се разполагат йезуити. Президент на ББС – йезуит. Президент на ЕС – йезуит. Вицепрезидент на САЩ – йезуит. Съветник от Националната сигурност на САЩ – йезуит. Джон Г. Робъртс-младши, главен съдия на Съединените щати, дясна ръка на Уилям Ренкуист, (в  един минал постинг бях ви цитирала негово изказване, с  което осъждаше раделението между политика и религия) вече бивш председателят на върховния съд на Съединените щати – йезуит. А сега самият Байдън заедно с върховните съдии на Съединените щати! При тази взаимна импрегнация на политика и религия дали все още изглежда далечна перспективата за промяната на Конституцията на Щатите?....
  Но за най-сериозна информация може да се приеме известието, че в САЩ се опитват да наложат Национална идентификационна карта. На пръв поглед това не е нещо сериозно. Прилича на личните карти, които се въвеждат в България и на които има биометрични данни. Но само на пръв поглед. Ето какво гласи коментарът за тези Идентификационни карти: “Националната програма ID ще бъде наречена Believe система, съкращение на Биометрични данни за записване, локално съхранена Информация и електронна проверка на заетостта.
Тя ще изисква всички работници в цялата страна да носят карта с цифров ключ за криптиране, който ще трябва да съответстват на база данни, за да получат разрешително за работа.
 "Картодържателят за самоличност ще бъде проверяван чрез свързването на биометрични идентификатори, съхранявани в микропроцесов чип на картата-идентификатор, предоставени от притежателя на картата, които се четат от скенер на работодателя”.
"Създаването на биометрични национални ID-карти ще бъде не само астрономически скъпо, но ще вкара правителството в самия център на нашия живот.  Всеки работник в Америка ще се нуждае от разрешение на правителството, за да работи.”

   Всеки човек да иска разрешение от правителството за да работи??? Не ви ли прилича това на “за да не може никой да купува и продава, освен онзи, който има белега на звяра” „Откровение” 13:17? Правителството все повече приема функцията на надзирател в концлагер,  отколкото на управленско тяло! ...
Самите Съединени щати  освен да убеждават света, че има заплаха за мира и сигурността, работят и по други линии за да постигнат световно господство. Разбира се, те не се отказаха от твърденията си, че тероризмът заплашва гражданите: Представител на Държавния департамент смята, че терористичната заплаха над Европа не е отминала
(http://www.focus-news.net/?id=n1450603).

Заплахата от предполагаем терористичен заговор в Европа все още съществува, поради което няма причини да се отменят пуснатите преди дни предупреждения към пътуващите за там, каза координаторът на Държавния департамент в борбата с тероризма Дейвид Бенджамин. 
САЩ защитиха издаването на терористично предупреждение за Европа”
(
http://www.focus-news.net/?id=n1450692). Американският държавен департамент защити решението си да издаде предупреждение за терористична заплаха за цяла Европа, но призна, че не е разполагал с конкретна информация за изготвен план или застрашена цел. Създаването на паника без всякаква причина е явно дълбоко обмислен план, с цел да бъде подкрепен със силови действия (при внушавана идея за  тероризъм), за да има основание налагане на Новия световен ред! Всъщност, човечеството бива убеждавано, че заплахи съществуват навсякъде, за да може да не оказва съпротива при ограничаване на правата му.
А ето по-накратко и следващите новини, които ще са в развитие и ще ни засегнат в една или друга степен:
Кибер атака е „вероятна” заплаха
(
http://www.focus-news.net/?id=n1449922). Това няма как да е  свързано със свободата на Интернета. А чрез заплахите и налагане волята над останалия свят, САЩ бързо се превръщат в описания в “Откровение” 13 глава втори звяр:
Генералният секретар на НАТО призова да бъде подкрепено създаването на колективна система за ПРО (
http://www.focus-news.net/?id=n1450523).
Междувременно Вашингтон според прогнозите започва борба и на друг фронт: САЩ започват валутна война
(http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-10-15&article=343888). Раздухването  й би могло да доведе света да плаща заемите на Щатите, защото Вашингтон ще остане или без валута, или ще се включи в подготвяния Североамерикански съюз...

 Що се отнася до тези, които са планирали Новия световен ред, очевидно е, че те правят всичко необходимо, за  да създадат нужното  напрежение и да доведат ситуацията в близкия Изток до планираната от тях Трета световна война:  Арабската лига може да поискат от ООН да признае съществуването на палестинска държава (http://www.focus-news.net/?id=n1450820).
И като финал на този информационене бюлетин:

Хомосексуалността не е въпрос на избор, смята Барак Обама
(
http://www.focus-news.net/?id=n1450687).
 
Президентът на САЩ като че ли желае да опровергае Библията с твърдението, чехомосексуалността и транссексуалността не са въпрос на житейски избор, а са биологично условени преди раждането”. Думите му правят възможно оправдаването на всякакви сексуални връзки, както и промяната на пола. Това е повече от плесница в лицето на Създателя, което е и акт на оскърбително заявление, обвиняващо Го, че сътворените от Него хора са несъвършени и ненормални. Това може да го заяви само противникът на Бога, който никога няма да преглътне факта, че Бог е  Творецът на съвършенството и красотата, а всъщност абнормалните и изродени човешки поведения са вследствие на греха, посят и култивиран от човекомразеца Луцифер.  Това е още едно потвърждение, че отиваме към време, което отговаря на думите на Исус “И както стана  в Ноевите дни, така ще бъде и в дните на Човешкия Син (т.е. пълен упадък на морала, който е един от основните белези за приближаване на края)” (Лука 17:26).

  

Следва...

 

 


Тагове:   пъзел,


Гласувай:
7



1. milady - vazxitena sam...
22.10.2010 23:12
Blagodarya vi..ot koga 4akam ..takova xronologi4no i..logi4no..obiasnenie..na Otkrovenie .Pozdrav i 4akaamm s netarpenie...o6e .:)))
цитирай
2. анонимен - Лекувай се! Спешно!
22.10.2010 23:13
Лекувай се! Спешно!
цитирай
3. estirbg - До анонимен №2
22.10.2010 23:29
Анонимен, истината е шокираща и някои хора като теб не могат да я асимилират ДНЕС, но когато в близкото бъдеще осъмнеш с "Неделния" закон, който ще изпита твоята духовна принадлежност - моля те, спомни си моите предупреждения!!!
цитирай
4. анонимен - Драги, съботата е упомената като ...
22.10.2010 23:46
Драги, съботата е упомената като почивен ден в книгите на Йехова, които несвестници като тебе имат за Свето писание, а Йехова си е един демон, който се е представил пред Моше за Бог. Когато в близко бъдеще на Съда те попитат защо разпространяваше лъжите на Йехова, спомни си моите предупреждения.
цитирай
5. estirbg - Анонимен в коментари №"2 и "4"
23.10.2010 00:03
Факта, че се обръщаш към мен в мъжки род, красноречиво говори че не си чел никога Библията! Което за мен е сигнал изобщo да не споря с теб - това първо.
Второ - твоят коментар че "Йехова си е един демон, който се е представил пред Моше за Бог", напълно доказва, че си чел някъде жълтите брошурки на княза на тъмнината и сега излизаш да се дуелираш с какво - с НЕИЗМЕННОТО, ВЕЧНОТО НЕУНИЩОЖИМОТО, ВЯРНОТО, ПРОРОЧЕСКОТО И ИСТИННО БОЖИЕ СЛОВО!
"КОЙТО ИМА УШИ, НЕКА ДА ЧУЕ "ТАКА Е РЕКЪЛ ИСУС.
цитирай
6. estirbg - milady.
23.10.2010 00:34
След толкова ровене, четене, сравняване, изпитване и най-вече с много вяра и молитва, мога категорично да потвърдя, че това е истината. Скрита е от нас и то с умисъл! Ще се постарая всичко да ви представя, което разбрах и издухах от прахта - тя истината просто си е лежала затрупана през вековете. Но ние сме последното поколение, живеещо в последните дни:
"1 А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена.
2 Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви,
3 без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто,
4 предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви,"2 Тимотей глава3."
По тези причини не се интересуваме нито от Бога, нито от това, което ни предупреждава!

цитирай
7. litceto - Преди време бях написал това на "icebarbi", която пише на същите теми.
23.10.2010 13:04
08.10 12:45 - И каза Бог - " Не убивай" !
27. И той им рече: тъй говори Господ, Бог Израилев: турете всеки меча на бедрото си, преминете през етана от врата до врата и назад, и всеки да убива брата си, всеки приятеля си, всеки ближния си
13. и, когато Господ, Бе г твой, го предаде в ръцете ти, погуби с острието на меча всичко мъжко в него;
16. Но в градовете на тия народи, които Господ, Бог твой, ти дава да владееш, не оставяй жива нито една душа,
18. всеки, който се противи на твоята заповед и не послуша думите ти във всичко, каквото и да му заповядаш, ще бъде погубен. Само бъди твърд и храбър!23. А градът и всичко, що беше в него, с огън изгориха; само среброто и златото, медните и железни съдове предадоха, (за да се внесат за Господа) в съкровищницата на дома Господен.
25. И каза Иисус: задето навлече върху нас бедствие. Господ напраща върху тебе бедствие в тоя ден. И всички израилтяни го убиха с камъни, изгориха него и нещата с огън, и нахвърлиха върху тях камъни.
26. След това Иисус ги удари, уби ги, и , ги обеси на пет дървета; и висяха на дърветата до вечерта.
27. При залез-слънце Иисус заповяда, та ги снеха от дърветата, хвърлиха ги в пещерата, в която се бяха крили, и към входа на пещерата притърколиха големи камъни, които са там и доднес.
28. В същия ден Иисус превзе Макед и порази с меч (него) и царя му, и предаде на заклятие тях и всичко живо, що се намираше в него: не остави никого, който да оцелее (и да избяга); и с македския цар постъпи тъй, както постъпи с иерихонския цар.
29. След това потегли Иисус и всички израилтяни с него от Макед за Ливна и воюва против Ливна;
30. и предаде Господ и нея в ръцете на Израиля, (и превзеха нея) и царя й, и я изтреби Иисус с меч и всичко живо, що се намираше в нея: не остави в нея никого, който да оцелее (и да избяга), а с царя им постъпи тъй, както постъпи с иерихонския цар.
И още и още......
Бях обвинен, че това е извадено от контекста за да бъде манипулиран текста.
Как бихте коментирали това?
Източник
http://www.bg-patriarshia.bg/index.php?file=bible.xml

Става въпрос за убийство - единствено народа на Израил ли има право да убива?
цитирай
8. estirbg - До liceto
23.10.2010 13:45
Имам отговор, по по-подробно ще се обоснова, но нека това да направя малко по-късно...-;)
цитирай
9. анонимен - litceto
23.10.2010 13:54
Съгласен.
цитирай
10. vandela007 - Йоан 7:17 казва:
23.10.2010 15:40
"Ако иска някой да върши Неговата воля, ще познае дали учението е от Бога...."
Не казва, че ако някой приеме Божиите учения, ще върши и волята Му, а обратно: ако иска някой да върши Божията воля, Бог ще му даде мъдрост да разбира Божиите учения.
цитирай
11. estirbg - До liceto
23.10.2010 16:57
И така скъпи приятелю, преди да ти отговоря искам да ти задам един въпрос: Правиш лш разлика между убийство и екзекуция? Има разлика, нали? Убийството без причина е грях, екзекуцията е наказание, определено от закон. Тези цитати, които си цитирал са повечето от момента отразен в стария завет като завладяването на Ханаан и падането на Ерихон от израилтяните, предвождани от богоизбраният водач Исус Навин. Нека ти разкажа накратко историята: Ерихон е бил най- непревземаемата крепост на страната Ханаан – град с палати и храмове, изпълнени с лукс и порок – град издигащ зад масивните си крепости явно предизвикателство към Израилевия Бог. Подчертавам – Ерихон бил едно от главните средища на идолопоклонство, посветено специално на Астарта – богиня на Луната. ТУК БЕ СЪСРЕДОТОЧЕНО ВСИЧКО НАЙ-ПОРОЧНО И НАЙ-ПОКВАРЯВАЩО В РЕЛИГИЯТА НА ХАНААНЦИТЕ. (включително идоложертвали деца).
Исус Навин получава заповед от Бога да не предприема никакви атаки-необходимо било само просто да обикалят града, като носят Божия ковчег, символ на Божието присъствие, и да свирят с тръби. И така по една обиколка всеки ден в продължение на шест дни. На седмия ден трябвало да обиколят седем пъти Ерихон и след последната обиколка да надуят тръбите си. Резултатът от изпълнените указания бил ужасяващ за Ерихонците – стените от здрав камък с масивните си кули и бойници се сгромолясали до основи. Така еврейските множества завладели града.
Тогава израилтяните не спечелиха победата със собствени сили. Победата принадлежеше изцяло на Бог. И подобно на първите плодове на земята, градът с всичко в него трябваше да бъде предаден в жертва на Бога. Това трябваше да запомни Израил – НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ БИЕ! А ПРОСТО ДА БЪДЕ ИНСТРУМЕНТ, ИЗПЪЛНЯВАЩ БОЖИЯТА ВОЛЯ. НЕ ДА СЕ СТРЕМИ КЪМ БОГАТСТВО И СЕБЕВЪЗДИГАНЕ, А ДА ВЪЗВЕЛИЧИ СЛАВАТА НА ЙЕХОВА. Всички жители на града, всяко живо същество в него, бе предадено на нож. Само вярната Раав и домът й бяха пощадени. Самият град бе изгорен до основи и мястото му беше прокълнато.
цитирай
12. estirbg - Продължение на отговора ми до Лицето
23.10.2010 16:58
. Ерихонската крепост не биваше никога да се построи отново. Пълното унищожение на народа на Ерихон бе само изпълнение на заповедта, дадена преди това чрез Мойсей за обитателите на Ханаан:”Да ги поразиш!”(по Второзаконие7:2). А от градовете на тия люде...да не оставиш живо нищо, което диша!” (Второзаконие20:16). ЗА МНОГО ХОРА ТЕЗИ ЗАПОВЕДИ СЯКАШ СА В ПРОТИВОРЕЧИЕ С ДУХА НА ЛЮБОВ И МИЛОСТ, ИЗЯВЕН В ДРУГИ ПИСАНИЯ НА БИТИЕТО, НО ТЕ НАИСТИНА БЯХА ИЗДАДЕНИ ПОРАДИ БЕЗКРАЙНА МИЛОСТ И ДОБРОТА. ПЛАНЪТ НА БОГ БЕ ДА УСТАНОВИ ИЗРАЕЛ В ХАНААН, ДА НАПРАВИ ОТ НЕГО НАРОД И УПРАВЛЕНИЕ, КОЕТО ДА ИЗЯВИ НЕГОВОТО ЦАРСТВО НА ЗЕМЯТА. Израилтяните трябваше не само да бъдат наследници на истинската религия, но и да разнесат нейните принципипо целия свят. Ханаанците се бяха отдали на най- отвратителното и покварено езичество и бе необходимо земята да се очисти от това, което със сигурност щеше да попречи за изпълнението на милостливите Божии намерения... Всичките тези цитати говорят за дълбокото отвращение на Бог от греха и ужасния Му гняв както към езичниците, така и към неговия собствен народ Израел, - Историята показва, че е наказван многократно поради отстъплението му от Създателя и блудстването му с идолите на езическите народи...


цитирай
13. litceto - Отговора ви не ме удовлетворява.
23.10.2010 19:32
"Правиш лш разлика между убийство и екзекуция? Има разлика, нали? Убийството без причина е грях, екзекуцията е наказание, определено от закон."

Закон написан от човека. Въпреки всичко си остава убийство.
Първия цитат е от момента, когато Моисей слиза от планината и вижда телеца направен от злато. Тогава Левитите застанали на негова страна избиват всички, които не приемат Моисеевия Бог. Това много ми прилича на идеология от онова време. Идеология, с която който не е съгласен трябва да умре. И в какво се превръща тоягата на Моисей - в змия. И на какво е символ змията в днешни дни?
Колкото до Библията чел съм я много пъти и продължавам да я чета и в мен вече се прокрадва съмнението, че може би е манипулирана. Толкова много противоречия.
Според вашите думи убийство и екзекуция не е едно и също. Тогава това, което става сега в близкия Изток какво са убийства или екзекуций или е запвед издадена от безкрайна милост и доброта както казвате вие. Ще кажете може би, че такъв е Божия план, но след като се твърди, че Бог е молосърдие и любов откъде тогава този гняв, защо толкова кръвопролития в противоречие със заповедта "Не убивай". Не са ли се отнасяли заповедите само за Израелтяните и отношенията между тях, а всички които не са от тях да бъдат обречени на смърт, игнорирайки заповедтта "Не убивай". Нима тази демокрация, която имаме днес не е същата тази Вавилонска доктрина, която дава повод да бъдем избити с оправданието, че не е угодна Богу. Доктрина, която убива и днес по света хора под различни предтексти, а в същото време гъмжи от разврат и насилие.
Искам да отбележа, че аз също вярвам във Бог, но в добрия Бог - Бог, който проповядва човешки добродетели и не е подплатен с църкви, попове и тем подобни мошенници имащи се за богоизбрани.
Не искам да ме разбирате криво. Не е нищо лично към вас - повлияно от омраза или с цел усмиване на вашите убеждения и вяра.
Просто исках да знам защо за едни да убиват е призвание от Бог, а за други е забранено - та било то и екзекуция
цитирай
14. estirbg - Скъпи приятелю, отговорът който ...
23.10.2010 20:07
Скъпи приятелю, отговорът който търсиш е заключен в самия декалог -Десетте Божии заповеди. Набелязала съм си да напиша един по обстоен пост по тази изключително важен пункт в Библията и тогава ще ти се изясни това противоречие, което е само на пръв поглед, но сега...вечерята ми ще изгори. Ще ти отговоря, възможно най-скоро!
цитирай
15. estirbg - До liceto
23.10.2010 20:30
Междувпрочем, част от отговора, който търсиш, е в поста ми "Сатана демаскиран" - І част. Прочети го и ще ти стане ясно защо са ужасите и кръвопролитията, които наблюдаваме в цялата човешка история!
цитирай
16. litceto - Ще чакам отговора ти.
23.10.2010 21:10
Колкото до постинга ти "Сатана демаскиран" съм чел и трите части, но въпреки това ще изчакам да видим какво ще ми отговориш.И защо ли ми се струва, че библейския звяр е финансовата система, която е сложила белега си на целия свят на кой в дясната ръка на кой в мислите или на челото, но това ще го дискутираме друг път, защото сега съм зает.

Поздрави и бъди здрава.
цитирай
17. анонимен - Библейски цитати
24.10.2010 03:51
"И рече Бог (Иехова) на Авраама: а ти запази Моя завет, ти и твойте потомци след тебе в родовете им. Този е моят завет...целият мъжки пол у вас да бъде обрязан... А необрязаният от мъжки пол, който не обреже крайната си плът (на осмия ...ден), тая душа ще се изтреби..." [Бит. 17:9, 10, 14]

--- "...двамата сина на Иакова, Симеон и Левий...взеха всеки своя меч и смело нападнаха града и избиха всичкия мъжки пол; убиха с меч и самия Емор и сина му Сихема...и всичкото им богатство и всичките им деца и жени откараха в плен, и разграбиха всичко, що имаше в къщите." [Бит. 34:25, 26, 28, 29]

--- "...когато Моисей порасна...видя още, че един египтанин бие едного евреина...И като се огледа насам-нататък и видя, че няма никого, той уби египтянина и го скри в пясъка." [Изх. 2:11,12]

--- "...И дигна (Аарон) тоягата (си) и удари по речната вода...и всичката вода в реката се превърна в кръв, и рибата в реката измря, и реката се осмърди...и кръв беше по цялата Египетска земя"[Изх. 7:20, 21]

--- "И рече Моисей: тъй говори Господ (Иехова): около полунощ Аз ще мина посред Египет,
и ще умре всеки първороден син в Египетската земя от първородния син на фараона...до първородния син на робинята...а у Израилевите синове нийде куче език няма да помръдне нито против човек...за да познаете, каква разлика прави Господ (Иехова) между египтяни и между израилтяни. "[Изх. 11:4, 5, 7]

--- "Ти водиш с Твоята милост тоя народ, който ти избави, и го придружаваш със силата Си в жилището на Твоята светиня. Чуха народите и треперят: ужас обзе филистимските жители. Тогава се смутиха едомските князе, трепет обзе моавските главатари, паднаха в униние всички ханаански жители." [Изх. 15:13, 14, 15]

--- "...око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога, изгоряло за изгоряло, рана за рана, натъртено за натъртено..."[Изх. 21:24, 25]
цитирай
18. анонимен - Безгранична справедливост или технология на злото?
24.10.2010 03:52
"Който принася жертви на богове, освен на едного Господа (Иехова), да бъде изтребен."[Изх. 22:20]

--- "Пазете съботата, защото тя е света за вас: който я оскверни, да бъде предаден на смърт; който в тоя ден върши работа, тая душа трябва да бъде изтребена измежду народа си."[Изх. 31:14]

--- "...турете всеки меча на бедрото си, преминете през стана от врата до врата и назад, и всеки да убива брата си, всеки приятеля си, всеки ближния си. Тогава Левиевите синове сториха според Моисеевата дума: и в оня ден паднаха от народа около три хиляди души."[Изх. 32:27, 28]

--- "...никой от твоето семе през всичките им родове, който има телесен недостатък, не бива да пристъпва, за да принася хляб на своя Бог (Иехова)... нито човек сляп, нито хром, нито крънонос, нито такъв, комуто ногата е строшена, или ръката строшена, нито гърбав, нито дръглив, нито с белмо на окото, нито крастав, нито келяв, нито килав...защото има недостатък върху него: той не бива да безчести моето светилище..."[Лев. 21:17,18,19,20,23]

--- "Тогава Моисей говори на синовете Израилеви и изведоха хулителя вън от стана и го убиха с камъни..."[Лев. 24:23]

--- "Когато синовете Израилеви бяха в пустинята, намериха едного, че береше дърва в съботен ден...и го убиха с камъни, и той умря, както заповяда Господ (Иехова) на Моисея."[Числ. 15:32, 36]

--- "И порази го Израил с нож и завладя земята му..."[Числ. 21:24]

--- "И те поразиха него и синовете му и целия му народ, тъй че ни един не остана жив; и завладяха земята му"[Числ. 21:35]

--- "Тогава Моисей каза на съдиите Израилеви: нека всеки убие своите люде..."[Числ. 25:5]
http://ziezi.net/zloto.htm

--- "...считайте за врагове мадиамците и ги поразявайте..."[Числ. 25:17]

--- "...и избиха всички от мъжки пол...убиха и мадиамските царе...убиха с меч Валаама...Мадиамските пък жени и децата им синовете Израилеви ги взеха в плен...и всичкия им имот заграбиха...и всичките им градове...и всичките им села с огън изгориха...
цитирай
19. estirbg - До анонимен №17 и 18
24.10.2010 10:56
Всички цитати са извадени от Стария Завет, по времето от периода на заселването на израелците в Ханаан. Отговорът ми е твърдо даден по-горе. Идолопоклоническите народи прекрасно са знаели категоричните заявления на Създателя в Десетте Му заповеди:" Аз съм Иеова твоят Бог
7 Да нямаш други богове освен Мене.
8 Не си прави кумир, подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята доле, или което е във водите под земята;
9 да не им се кланяш нито да им служиш; защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
10 и Който показвам милост към хиляди поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди."
Въпреки това, те са продължавали да ги нарушават, нещо повече, опитвали са се чрез жените на тези езически народи да претопят израелския народ, като му предадат отвратителните и гнусни за Бога традиции на идолопоклонство. За да остане чист народа на Господа и за да запази Завета Му, Бог е заповядвал да бъдат убити ДОРИ и отклонилите се от Закона Му и идоложертващи израилтяни. Защо - единствено с една цел - Законът Му да достигне чист и непроменен до днес и до нас. Това е Моралния закон - Десетте Божии заповеди и Създателят през вековете се е грижил наистина да остане непокътнат до нас. Защото не мислете, че и ние няма да бъдем съдени спрямо него!!! Друг е въпросъ, че Римокатолеческата църква го е променила и премахнала втората заповед ....ЩЕ НАПИША ОТДЕЛЕН ПОСТ НА ТЕМА "ЗАКОНА", ЗАЩОТО ТОЙ Е ЖИЗНЕНО ВАЖЕН И СЪДБОВНО ОПРЕДЕЛЯЩ!!!!
Така, че ако са били убивани единици хора по времето на стария завет то е С ЦЕЛ ДА НЕ ЗАГИНАТ МИЛИАРДИ СЛЕД ТОВА. Впрочем, още в следващия пост ще ви запозная и с повеленията на Създателя ни, тъй като печата на Господа, с който трябва да се стремим да бъдем подпечатани, за да не бъдем унищожени се намира в Десетте Божии заповеди! :)
цитирай
20. estirbg - Отговор на Злокуче, което ме обвинява в нетолерантност към хомосексуалните!!!
24.10.2010 22:45
"С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота"
"ЛЕВИТ 18:22

А това се отнася за злото куче, не говоря с мои думи, нека Словото го съди:

„12 Тия, обаче, като животни без разум, естествено родени, за да бъдат ловени и изтребвани, хулят за неща, които не знаят, и ще погинат в своя разврат 2 петра
"Те са безводни кладенци, мъгли тласкани от буря, за които е запазена мрачна тъмнина [до века].
18 Защото, като говорят с надуто празнословие, те с разтленността подмамват в плътските страсти ония, които едвам избягват от живеещите в заблуда.
19 Обещават им свобода, а те сами са роби на разврата; защото от каквото е победен някой, на това и роб става” 2 Петрово послание

„18 В последно време ще има присмивачи, които ще ходят по своите нечестиви страсти.” Съборно послание на Юда” 18
10 Тия, обаче, хулят всичко, което не знаят; а което знаят естествено, както животните без разум, в това развращават себе си.
11 Горко им! защото ходят по Каиновия път, заради печалба се впускат във Валаамовата заблуда, и погиват в Кореевото упорство.
12 Тия са подводни скали, когато пируват с вас в дружелюбните ви гощавки, и без страх напасват себе си; безводни облаци, носени от ветровете; есенни дървета, безплодни, дваж умрели, изкоренени;
13 свирепи морски вълни; които изпущат като пяна своите безсрамни дела; скитащи звезди, за които се пази мрачна тъмнина до века.
14 За тях пророкува и Енох, седмият от Адама, като рече: Ето Господ иде с десетки хиляди Свои светии,
15 да извърши съдба над всички, и да обяви за виновни всичките нечестивци за всичките нечестиви дела, които в нечестие са сторили, и за всичките жестоки думи, които нечестивите грешници са говорили.” Съборно послание на Юда”
Междудругото злото куче ми направи огромна услуга -
Заповядайте, приятели, елате и четете Истината!!! Потърсете я в Библията, потърсете я и в блога ми!
цитирай
21. анонимен - мирвам
29.10.2010 22:15
"Потопът, който днес набира сила, ще бъде по- разрушителен от този, по времето на Ной. Земята, която е залята с вода е пълна с пролетни надежди. Това не е Земята, мятаща се в кървава агония. Но не се опасявайте за Земята. Тя е много млада и гърдите и са препълнени. Още много поколения ще откърми, много повече, отколкото можете да изброите.
И не се безпокойте за Човека, стопанина на Земята. Защото той е неразрушим. Освен това е и неистребим. И е неизчерпаем. Ще влезе в Леярната човек, а ще излезе бог.
Бъдете твърди. Гответе се. Съблюдавайте пост за очите, ушите, езиците си, за да познаят сърцата ви този свят глад, който, ако утолите веднаж, завинаги сити ще бъдете.
Вие сте длъжни да бъдете сити, за да можете да засищате желаещите. Винаги бъдете твърди, силни, за да давате опора на слабите, на колебаещите се. Винаги бъдете готови за буря, за да дадете на бездомните убежище. Вие винаги трябва да бъдете светли, за да можете в тъмнината пътниците да водите.
Слабите са бреме за слабите. А силните винаги ще им дойдат на помощ. Търсете слабите. Тяхната слабост е ваша сила.
Гладните ще предизвикат глад у гладните. За ситите гладните са благо. Търсете гладуващите. Тяхната ситост е вашата цел.
Слепият препъва се в слепец. За зрящия пък той е указателен знак. Търсете слепите. Тяхната тъмнина е ваша светлина."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883942
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031