Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2010 15:13 - БЕЛЕГЪТ НА ЗВЯРА, КОЯ ЛИЧНОСТ СТОИ ЗАД 666 - КАКВО НИ ПРЕДУПРЕЖДАВА БИБЛИЯТА!
Автор: estirbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 20314 Коментари: 24 Гласове:
7

Последна промяна: 19.01.2013 13:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Не чакайте това да чуете от утвърдените духовници в официалните църкви. Не очакайте да получите предупреждението от тях, защото едни от тях спят, а когато не спят - занимават се със себе си или традиционно с традициите си, други пък не искат да разбирате истината и я потулват, защото ще бъдат разобличени от нея ...

Малко от вас знаят за тройната ангелска вест, която се намира в Откровение 14:6-12. и която е от глобално значение. Те са точно толкова важни, колкото вестта на Ной преди Потопа. Защо? Защото съдържат последния призив на Небето преди завръщането на Исус Христос /Откр. 14:14-16/. Тези ангели са символични. Те символизират последната група християни, които провъзгласяват финалната Божия вест, отправена до целия свят от амвона, медите и мрежата. Те разкриват истинския антихрист, осуетяват приливната вълна на йезуитския футуризъм (доктрината на антихриста) и показват действителната истина за злокобния белег на сатана.

   Ето бърз преглед на тези мощни вести. Първият ангел провъзгласява вечното евангелие на Исус Христос, часа на съда и важността от почитане на Създателя на небето и земята /Откр. 14:6,7/. Вторият ангел обявява падението на вавилонската блудница, която опи цялата земя с опияняващото вино на измамата /Откр. 14:8/. Третият ангел тържествено предупреждава за звяра, образа и смъртоносния белег оповестявайки, че онези, които получават белега ще пият от виното на Божия гняв /Откр. 14:10,11/. Третият ангел завършва с тези изключително значими думи “Тук е нужно търпението на светиите, на тези които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса” /Откр. 14:12/.

Първото и най-важното, което трябва да разберем е, че поклонението на Създателя е определящо за спасението ни. Първият ангел казва с висок глас “Поклонете се на Този, Който е направил небето и земята, морето и водните извори” /Откр. 14:7/.След това третият ангел каза гръмогласно “Ако някой се кланя на звяра  и на неговия образ, и приеме белега не челото си или на ръката си, той ще пие и от виното на Божия гняв” /Откр. 14:9,10/. Тук на хората се дава решителен избор : или се поклонете на Създателя или се поклонете на звяра и получете белега му. Така че въпроса за поклонението на Създателя е най-важен за избягване на белега. Библията недвусмислено казва : “Измами ония които бяха приели белега на звяра” / Откр.19:20/. Забележете внимателно. Онези, които получат белега са измамени. Затова белегът на звяра трябва да включва  някакъв вид фина измама. Тоест, не трябва да е твърде очевидна или лесно уловима. Ако беше, то как би могло да се подведе почти целият свят? Исус ни предупреди, че измамите на сатана са толкова криещи опасности, че могат “да заблудят ако е възможно и избраните” /Мат. 24:24/.

Кой мислеха Мартин Лутер, Джон Калвин, Джон Уесли преводачите на Библията на Крал Джеймс, Сър Исак Нютон, Чарлз Спърджън, и безброй други исторически протестанти, че е звярът? Каква сила, която се надигна от Римската империя, говореше велики думи срещу Бог, води война със светиите, получи смъртоносна рана, която сега се излекува и изпълни всяка точка от пророчеството? Вече знаете отговорът от предишните ми постинги. Това е Римокатолическата църква. И белегът е “нейният белег”. Затова белегът на звяра трябва да е нещо което идва от самата Римокатолическа църква.

   В старите Библии от 19 век, определени текстове съдържат бележки под линия отразяващи вярванията на християните от този век. В Откровение 13:16 за белега на звяра фигурират бележки под линия, които вероятно никога не биха се появили в нашите съвременни библии. Наистина поразени ще бъдем, когато прочетем : “Стих 16, белег: Подчинение към ритуалите и церемониите на папската общност. На дясната им ръка. Чрез активно подчинение на папската власт. Или на челата им. Чрез външно изразяване на доктрините и непогрешим авторитет. ”/ The New Testament: with Commentaries, References, Harmony of the Gospel and the Helps Needed to Understand and Teach the Text, 1895, New York and St. Louis N.D. Thompson Pub.Co., p. 530  /. Същността е кратка точна и недвусмислена: Подчинение или Съпротивление на Римокатолическата църква!

Ще направя едно обобщение. Точно както има десет заповеди, така има и десет фундаментални факта в Библиите ни за белега на звяра.

1.Белегът на звяра е измамлив, не очевиден/Откр.19:20/.

2.Белегът ще бъде получен на челото, което представлява ума, или на ръката, която представлява действията/Откр. 14:9, Втор. 11:18/.

3.Трите ангели разкриват обширна вест от Бог преди второто идване на Исус Христос към целия свят да помогнат на хората да разберат белега/Откр. 14:6-16/.

4.Онези, които се покланят на Исус Христос като Създател, няма да получат белега/Откр.14:7,9-11/.

5.Онези, които пазят десетте заповеди няма да получат белега/Откр. 14:9,12/.

6.Белегът идва от звярът, който представлява Римокатолическата църква.

7.Предупреждението срещу белега ще се даде с висок глас, така трябва да бъде ясно и лесно за разбиране/Откр.14:9/.

8.Белегът включва един специален грях срещу Самия Бог, защото онези, които го получат, ще пият от виното на гнева Му/Откр. 14:9,10/.

9.Белегът е свързан с промяната на Божия закон/сравнете Данаил7:25 с Откр. 13:16/.

10.Белегът на звяра има връзка с промяната на времена и закони на Бог/Дан.7:25/.

   Нека погледнем към текста, той ще “промисли да промени времена и закони”/Дан.7:25/.Сега забележете онази дума “времена”. Знаем, че думата “закони” има връзка с десетте заповеди, които продължават/да са валидни/ след кръста: Но какво да кажем за “времена”?

Има само една от десетте заповеди, която има връзка с “време”. Има само една, която е свързана със Създателя на небето и земята. И тази една, единствена заповед е единствената от десетте заповеди, за която римокатолическата църква определено казва, че е променила. Това е заповедта, която казва : “Помни съботния ден за да го освещаваш” - заповедта, която посочва Исус Христос като Създателя на целия живот.

Всемогъщият Бог не е написал десетте предположения, но десетте заповеди. Четвъртата казва : “ Помни съботния ден за да го освещаваш. Шест дена да работиш и да вършиш всичките си дела; а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог да не вършиш никаква работа, ... защото в шест дена Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; за това Господ благослови съботния ден и го освети.” /Изх.20:8-11/.

   “ Помни съботния ден за да го освещаваш.”  Къде да го помним? В челата си. Шест дена да работиш и да вършиш всичките си дела; а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог да не вършиш никаква работа.”  С какво работим? С ръцете си. Така заповедта за съботата е свързана както с челото, така и с ръката. “Седмият ден” е определен като “съботата на Господ.” Не е съботата на юдеите, но на Господ. “Защото в шест дена Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина.” Тези думи се цитират директно от първата ангелска вест /вижте Откр. 14:7/. И кой е този “Господ” - Този, Който “направи небето и земята”?  Според Новия Завет, това е Исус Христос. Така заповедта за съботата, в уникален и специален смисъл, открива Исус Христос като Господ и Създател на целия живот.

   Католическата църква в продължение над хиляда години преди съществуването на който и да е протестант въз основа на божествената си мисия, промени денят от събота в неделя /The Christian Sabbath,p. 29. Printed by The Catholic Mirror, the official organ of Cardinal Gibbons, Baltimore, Md., 1893/.

   Папата е с такъв върховен авторитет и сила, че той може да видоизменя, променя или тълкува дори божествени закони /Farraris’s Ecclisiastical Dictionary, Article, “The Pope”/.

   Разбира се промяната{от събота в неделя} бе нейно дело...и делото е белег на духовната и сила и авторитет по религиозните въпроси /Signed by H. F. Thomas, Chancellor for Cardinal Gibbons, in a latter dated, Nov. 11, 1895/.

   Католическата църква твърди, че папата има сила да промени Божия закон, точно както Данаил казва в глава 7:25. Тази църква твърди, че е променила съботата в неделята, което е променяне на “времена,” точно както Данаил 7:25 казва че ще стане. И папският Рим също нарича тази промяна “белег” на нейния авторитет, което кара това перфектно да съвпадне с Откровение глава 13!

Така че според Библията и самата римска църква неделята е белегът на звяра!

А какво ли е истинското значение на 666? Кой се крие зад мистериозните три шестици?

Ето последния идентификационен белег на звяра. Откр. 13:18 – “Тук е нужно мъдрост. Който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек. А числото му е 666.”

  Библейското пророчество казва, че звярът - Антихрист има глава като човешка. Човекът, който единствен отговаря на неговото описание е папата. Библията казва, че неговото число е 666. Рим, а и църквата по-късно, използва латинската азбука. А в латинската азбука буквите са едновременно и цифри. Всяко лично име е имало и числен израз, който се е получавал от сбора на числените стойности на всяка буква. Бог ни казва само, че това е число на човек  и е 666.

  Този въпрос е бил отправен и към официалното издание на католическата църква “Нашият неделен гост” и в колонката за читателски писма на 18 април 1915г. му се отговаря – “Какво пише на короната на папата и какво означава?” Ето и отговорът на самото католическо списание: “Буквите, изписани на папската тиара са тези: VICARIUS FILII DEI. Което на латински означава Заместник на Божия Син.

  Това е една от най-възвишените титли на римския понтифекс и е официалното име на папата. След като пресметнем числената стойност на латинските букви, откриваме един удивителен факт:

 

V…..5                             F…..0                                D…...500

I…...1                              I…..1                                 E…...0

C..100                             L…50                                 I…...1

A….0                              I…..1                                       ______

R….0                              I…..1                                           501

I…..1                                    _____

U…5                                     53

S…0

    _____

     112

 

Ако сумирате стойностите на трите думи – VICARIUS=112 + FILII=53 + DEI=501, получавате 666. Папата има още четири официални имена, на латински – официални титли, дадени му в католическата литература – и всяко едно от тях има числена стойност 666. Има още три имена на гръцки и две на еврейски - и всички те дават 666.

  Ето още някои имена и титли на папата  с тяхната числена стойност:

 

HE LATINE BASILEIA, което означава Латински Крал

H        E        L        A        T        I         N        E

0         8        30       0        300     1        50        8

B        A        S         I         L        E        I          A

2         0        200      1        30       8        1          0  =  666

 

На гръцки римската църква се нарича ITALIKA EKKLESIA. А ето и числената стойност на това име:

I          T         A        L        I         K          A

10       300      0         30      10       20         0

E         K         K       L        E        S            I            A

8         20        20      30       8        200        10           0  =  666

 

През вековете папата е получавал най-различни титли. Ето две на латински с техните значения:

DUX CLERIВодач на духовенството

LUDO VICUSГлавен заместник на Римския съд

А ето и числената стойност на тези титли:

D         U          X             C             L             E               R              I

500      5           10            100         50            0               0               1  =  666

 

L         U           D             O             V             I               C              U            S

50        5           500           0              5             1              100            5            0  =  666

   Все пак искам да изясня нещо от първостепенна важност. Точно сега никой няма  този белег. Дори  верните и искрени вярващи не са чували за този белег. Убедена съм, че истински християни има във всички църкви, включително и римокатолическата църква. Но в един от  съвсем близките бъдещи дни, според книгата Откровение този белег на римската власт ще се приложи в действие чрез закон по целия свят. Той вече се подготвя, вече ви доказах...

   По време на близката предстояща криза, ще се разбере, че Исус е Спасителят на света и Създателят на целия живот. Съботата ще бъде представена като специален ден, който уникално разкрива Исус Христос и любовта Му за собствения Му загубен свят. Той е Господ на съботата /Мат. 12:8/. Тогава хората ще бъдат изправени лице в лице с централния въпрос, който накрая ще реши съдбата им. Ще се поклонят ли на Исус Христос, Създателят и ще пазят ли десетте заповеди на Бог, включително четвъртата "Помни Съботния ден..."? Или ще се поклонят на звяра и образа му и ще получат белега му, като спазват неделята - денят на Луцифер- езическото поклонение на слънцето? Човечеството ще е достигнало до последния си кръстопът. Небесният часовник ще е ударил среднощниат момент. Ще е настъпил последният решителен час. По време на онези заключителни секунди, седмият ден - съботата ще представлява преданост към Исус Христос, Създателят на целия живот, докато неделята ще представлява преданост на Рим.

   Исус каза: “Ако ме любите ще пазите Моите заповеди” /Йоан 14:15/. Същността на въпроса е любов към Исус Христос. Заради искрено оценяване на благодатта Му и големината на жертвата Му за греховете на целия свят, истинските последователи на Христос ще застант изцяло на Господната страна, независимо каква е цената. Трите ангелски вести са ясни: Онези, които приемат евангелието, прегърнат Агнето, поклонят се на Създателя и пазят заповедите, няма да получат белега на звяра. Това е което казва Библията! Точно в този кризисен момент Всемогъщият Бог ще надникне във вътрешните дълбини на вашето съзнание, ще реши дали ще получите  Неговия печат на челото си (не го бъркайте с белега на звяра!!!) Онези, които не вярват в пазенето на неделята, но които се съгласят с това заради социален или икономически натиск да се подчинят, ще получат белега на дясната си ръка. Онези,  които последват Агнето, като пазят съботата, независимо каква е цената, ще разкрият върховната си лоялност към великият Създател на небето и земята. Те ще имат Божието име на челата си, Неговия печат...
Следва...

Нека за Божия печат да ви разкажа в следващия постинг!

 




Тагове:   Какво,


Гласувай:
8



1. semtomovi - Идете на Ютууба
16.10.2010 17:29
имат много хубави филми за 666
цитирай
2. estirbg - Понякога ме изумява блог. бг общ...
16.10.2010 17:43
Понякога ме изумява блог.бг обществото!!! Централната минерална баня повече го вълнува от собствената му съдба!!! Сякаш посланието, което отправям не е до хора, а до мекотели, които не могат да живеят без аквариум!!! Събудете се бе, хора........дори не знам как вече да се обърна към вас....Толкова ли сте безхаберни за себе си? След като в предишншя постинг ви дадох с факти колко е близка грозящата ви опасност, защо малко не се постреснете и да попитате поне" Какво да правим? Как да се спасим???"
цитирай
3. estirbg - имат много хубави филми за 666 ...
16.10.2010 17:51
semtomovi написа:
имат много хубави филми за 666

скъпа, в Ютууба има много подвеждащи клипчета. Сатана се е погрижила да ни заблуди и подхлъзне в примамливи за сетивата вариации. За това трябва здраво да се държим за Библията. Няма нещо, което да е предрекла и да не се е сбъднало. Този свят, както и повечето медии са под контрол на Луцифер, за това трябва да бъдем много внимателни! Остава много малко време, колкото и да не ни се иска да чуем това!
цитирай
4. vandela007 - .
16.10.2010 23:51
"...когато дойде Човешкият син ще намери ли вяра?" - вярващите не се стряскат, ти очакваш другите. Но ние сме длъжни да предупредим. Бог казва: "...сейте при всяка вода". Ние ще сеем, а Бог прави да произрасте.
цитирай
5. estirbg - Здравей, Ванче!
16.10.2010 23:54
Ще ли има време вече да израсте, скъпа приятелко, защото всичко говори, че идва жътва...
цитирай
6. estirbg - Късно се сетих, но дано да не е фатално късно!
17.10.2010 14:44
Късно си сетих да ви подсетя да прочетете постинга ми "Сащ и Ватикана се готват да ни наложат "Неделния закон" - Белега на звяря!" - както и "Библейски пъзел", за да разберете колко на края на времената сме!!!
цитирай
7. dolsineq - И защо трябва да вярвам на всичко ...
18.10.2010 18:18
И защо трябва да вярвам на всичко написано? Има ли събития, които са предсказани в Библията и са се сбъднали?...
цитирай
8. estirbg - До Долцинея:Цялата човешка история е предречена в пророчества, които след това са се изпълнявали!!!
18.10.2010 20:00
Всичко, мила! Цялата човешка история! Една трета от съдържанието на Свещеното Писание има пророчески характер: от 39-те книги на Стария завет 17 са пророчески, отделни глави и пасажи на Новия завет, а също и цяла една книга - книгата "Откровение", са с пророческо съдържание. Ето някои цитати:
"И когато ви рекат: попитайте бесовъпрошателите и вълшебниците, които шепнат и мърморят, тогава отговорете: Един народ не ще ли попита своя Бог? Ще притича ли някой при мъртвите, за да пита за живите?" (Исая 8:19).
"Нека се съберат всички народи заедно. Нека дойдат накуп всички племена! От тях кой би възвестил това и кой би показал бъдещите събития?" (Исая 43:9)
Съпоставени с други предсказания, библейските пророчества са много по-прецизни в детайлите и са силно обвързани с времето. Като започнеш от обещанието на Бог, дадено на Адам и Ева, че ще изпрати Спасител, Обещанието на Авраам за многочисленото наследство и Новата земя, която ще даде на потомство му, точното предсказание за 400 годишното робство на Израил под Египетско робство, и освобождението му предвождано от самия Бог. Пророчеството за унищожаването на град Тир финикийската столица и т. н. Но най- важните пророчества са съсредоточени в двете големи книги на Божественото откровение: книгата на пророк Даниил в Стария завет и книгата "Откровение" в Новия завет - тук мога да ти напиша за пророчествата поне 10 постинга. Ето част от Пророчеството на Даниил:
"Ти, царю, си видял голям образ. Той е бил велик и блясъкът му е бил превъзходен. Застанал е пред тебе и изгледът му е бил страшен. Главата на този образ е била от чисто злато, гърдите и мишците - от сребро, коремът и бедрата - от мед, краката от желязо, стъпалата - отчасти от желязо и отчасти от глина. Ти си гледал, докато се е отсякъл камък, не с ръка, и е ударил образа в стъпалата му, направени от желязо и глина, и ги е строшил. Тогава желязото, глината, медта, среброто и златото са се строшили изведнъж и са станали като прах по гумното лете; вятърът ги е отнесъл и за тях не се е намерило никакво място. А камъкът, който е ударил образа, е станал голяма планина и е изпълнил целия свят. Това е сънят и сега ще кажем значението му" (31-37 ст.)
З л а т н а т а В а в и л о н с к а и м п е р и я (605-538 г.пр.Хр.)
"Царю, ти си цар на царете, на когото небесният Бог даде царство, сила, могъщество и слава. Където и да живеят хората, горските зверове и небесните птици, Той ги даде в твоята ръка и те постави господар над всички тях. ТИ СИ ОНАЗИ ЗЛАТНА ГЛАВА!" (37,38 ст.)
С р е б ъ р н а т а п е р с и й с к а и м п е р и я (538-331 г.пр.Хр.)
"И подир тебе ще се издигне друго царство, по-долно от твоето..." (39 ст.)
М е д н а т а Г р ъ к о - М а к е д о н с к а и м п е р и я (331-322 г.пр.Хр.)
"И ще се въздигне друго царство от мед, което ще обладае целия свят" (39 стих).
Ж е л я з н а т а Р и м с к а и м п е р и я (168 г.пр.Хр. - 476 г.сл.Хр.)
"И ще се издигне четвърто царство яко като желязото понеже; желязото строшава и сдробява всичко, така и то ще строшава и стрива." /40 ст./
"А понеже си видял стъпалата на пръстите отчасти от глина /в други преводи - от пръст или грънчарска кал/ и отчасти от желязо, това ще бъде едно разделено царство - в него ще има нещо от силата на желязото, както си видял желязото да бъде смесено с глината. И както пръстите на краката са били отчасти от желязо и отчасти от глина, така и царството ще бъде отчасти силно и отчасти крехко. И както си видял желязото, смесено с глинената кал, така те ще се размесят с потомците на другите родове човеци, но няма да се слеят един с друг, както желязото не се смесва с калта." (Дан.2:41-43)
означава, че след Римската империя няма да се появи друга, но от нея ще възникнат множество царства. Успоредно с този процес на раздробяване ще се появи нова сила, коренно различна от царската и императорската власт. Противоборството и съюзите, които тези царства ще осъществяват с въпросната сила и помежду си, както и тенденциите за възстановяване на империята, които пророчеството обрича на провал, са характерни особености от времето на залязването на Римската империя до Второто пришествие. В Даниил точно в този пасаж е дадена и съдбата на Европейския съюз, която е ПРОВАЛ!!! Имай търпението и прочети подробно тук:
http://www.bgbible.sdabg.net/proroch/d-1.htm
цитирай
9. satanas - Странно...
24.10.2010 17:09
estirbg написа:
semtomovi написа:
имат много хубави филми за 666

скъпа, в Ютууба има много подвеждащи клипчета. Сатана се е погрижила да ни заблуди и подхлъзне в примамливи за сетивата вариации. За това трябва здраво да се държим за Библията. Няма нещо, което да е предрекла и да не се е сбъднало. Този свят, както и повечето медии са под контрол на Луцифер, за това трябва да бъдем много внимателни! Остава много малко време, колкото и да не ни се иска да чуем това!

Как може да се придържаш към дадено писание, при положение, че е доказана историческата му манипулация. За справка - Първия Никейски Събор.
Християнството много отдавна е политическа религия. Не правят изключение исляма, юдаизма и т.н. Всичките имат общ корен, разработка на една и съща притча, но претендиращи за истинност.
Колкото до пророчествата - сбъдването им не изключва умишлена намеса от силните на деня. Останалото е приемственост...
цитирай
10. estirbg - До satanas
24.10.2010 17:41
Точно това е идеята на поста ми! Едиктът на Константин, издаден в 321 г. след Христа имал граждански характер - римляните били езичници и в чест на главното си божество слънцето, почитали неделния ден (Sunday). В 325 г. папа Силвестър излиза с обяснението, че по силата на апостолския авторитет, който той има (по-точно сам си определя), обявява неделята за Господен ден!. Първият официален акт на римокатолическата църква в полза на неделята е Лаодикийския събор, свикан в 364 г. Канон 29-ти разпорежда:"християните не трябва да юдействат и бъдат незаети в събота, но трябва да работят в този ден, но Господния ден те трябва специално да почетат, и като християни, ако е възможно да не работят този ден. Ако обаче бъдат намерени, че юдействат, те ще бъдат отлъчени от Христос". Ето така, по силата на един човешки апостолически авторитет бива променен Божия ден събота в неделя. Никъде в Библията няма никакво доказателство Бог да е променял Своя ден на поклонение и освещение. Погледни по-горния ми коментар до Долцинея - цялата история на човечеството е наистина низ от сбъднати пророчества. Как да не вярваме на Писанията - не говоря за църквите, особено официалните, които са опорочили и омърсили с идолопоклоничество всичко свято в Словото и водят масово човечеството към гибел в огнената геена...
цитирай
11. bogolubie - Папата нито е звярът, нито е негов представител.
10.11.2010 13:43
Числото на звяра 666 е много ясно и подчинените на звяра отдавна вършат работата си методично, целенасочено, агресивно или подмолно... Но исках да ви кажа нещо друго, че преяждането с духовна храна е също така опасно, както преяждането с физическа храна. Така човек угоява сърцето си и вместо любов, то се сковава от озлобление към всички и всичко.
цитирай
12. estirbg - Боголюбие, съжалявам за теб и "вярата" ти!
12.11.2010 20:00
За да се оттърсиш от заблужденията на официалното духовенсттво, и за да разбереш истината, те помолих да прочетеш постингите ми от "Сатана демаскиран І, ІІ, ІІІ част". - Явно не си ме послушала... Пренебрегваш историческите факти, които съм се постарала в хронологична последователност да представя, за да получите вие, всички четящи, истинни представи за духовния фундамент, над който всички ние се надграждаме - знаеш, че той е пясъчен или от скала...Въпреки това продължаваш с фанатичен инат да отричаш истината, за което мога само да съжалявам, но не мога да те принудя да спреш да целуваш иконите и да им се кланяш и молиш...Православната църква, наред с практикуването на многочислени езически традиции и ритуали, НАРУШАВА И БОЖИЯ ЗАКОН (ВТОРА И ЧЕТВЪРТА ЗАПОВЕД) и по този начин МАСОВО ВОДИ НЕЧЕТЯЩИТЕ БИБЛИИТЕ "ВЯРВАЩИ" КЪМ ОГНЕНАТА ГЕЕНА, ЗАЩОТО ИЗРИЧНО СЕ КАЗВА в СЛОВОТО" Който опази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко.
Понеже Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона.
Така говорете и така постъпвайте като човеци, които ще бъдат съдени по закона на свободата."ЯКОВ 2-10:12, Т.Е.САМО ЕДНА ЗАПОВЕД, АКО НАРУШИШ, ТИ СИ вече ЗАКОНОНАРУШИТЕЛ!!!
А В 1 Йоаново 2:4 категорично се твърди:"Който казва: Познавам Го (Господа), А ЗАПОВЕДИТЕ Му НЕ ПАЗИ, ЛЪЖЕЦ Е, И ИСТИНАТА НЕ Е В НЕГО."
Лука 6:46
"И защо Ме зовете, "Господи, Господи! " и не вършите това, което казвам?"(НАПОМНЯМ ТИ ДУМИТЕ НА ИСУС)
Не напразно Господ е казал за упоритите в неистината фарисеи:
"Истина ви казвам, че бирниците и блудниците ви изпреварват в Божието царство." Матей 21:31
Проумей и разбери:
"Блажен оня човек, когото Ти, Господи, вразумяваш, И когото учиш от ЗАКОНА СИ !" Псалми 94:12
Ще се моля за теб!
цитирай
13. alchemist - Въпрос
13.11.2010 19:06
estirbg написа:
.Православната църква, наред с практикуването на многочислени езически традиции и ритуали, ...

На кои традиции и ритуали викате езически? При условие,че църквата не ги е забранила, а могла. Следователно тези ритуали НЕ пречат на каквото и да е било.
Искам да задам един въпрос: Tрябва ли да живея в пещера, да ям лук, праз и камъни за да не сгреша с нещо и да не ида в геената огнена?
цитирай
14. estirbg - alchemist, извинявай, едва сега видях въпроса ти към този постинг
16.11.2010 20:02
Езически ритуали са всички обязаности, които се правят на гробищата за мъртвите - празнуване на девет дни, 40 дни и т. н.Библията има много ясно заявление по въпроса за мъртвите - духовете на умрелите образно казано "спят" - до Съдния ден, когато мъртвите ще бъдат събудени, за да получат за делата си съответното наказание (това става при второто възкресение). Ще напиша подробен постинг за смъртта, духовете, двете възкресения -точно както е представено в Библията, а не както е съчинено в каноните на една или друга религия. Небиблейски практики са кръщенията на бебета(какво общо с греха имат бебетата - кръщението трябва да става в една осъзната възраст, така както Исус е дал пример със Своето кръщение, въпреки, че Той нямаше нужда от него, защото беше безгрешен). Небиблейски е празнуването на неделята, денят на слънцето (никъде в Библията не се говори за освещаване на този ден, дори учениците на Исус след неговото възнесение пак са спазвали Денят на Господа-Събота). Небиблейски е изискването на духовниците да се обръщаме към тях "отче" - Исус е категоричн: Матей 23:9
"И никого на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец, Небесният."
Езически са всички ритуали около иконите, кланяне, целуване, предвождане на шествия - това е мерзост пред Бога (припомням Ви Втора заповед - отношението на Бог към идолите).
Езически в този смисъл са и поклонения пред мощи и прогласяването им за светини, вярата в тахната сила (защото зад "чудесата" им стоят прикрити силите на мрака). Езически обичаи са курбаните, оставянета храна на гробовете и т.н. много, много ...
И не е нужно да живеете в пещера и да ядете праз, лук и камъни :)))))))))))), наистина много ме развеселихте.
За да се спасиш е нужно покаяние(отвръщане и непрактикуване на грехове), вяра в жертвата на Христос, спазване на Божиите заповеди и чист морален живот. Целият закон се крепи на две заповеди: Обичай Бога с цялото си сърце и с цялата си душа и обичай ближния като себе си!
цитирай
15. анонимен - estir
30.12.2010 22:17
estir
цитирай
16. анонимен - българската естир или..?
31.12.2010 00:22
Колкото истина говориш, толкова и заблеждения сееш.
Правенето на 40 дни, година и т.н не означава езически обред. Едва ли молитвите към Бог, с молба за опрощение греховете на починалите са езически обред. Нима неможем да изпросим от Бога прошка за греховете си. Та нали чрез молитви и пост Бог е помагал на всички, както е описано и в Библията.
Светите отци на Православната църква не са ли постили?.. няма да давам примери с такива светии, които били повикани от Бога за служението си. Как извършвали чудеса, напр св. Иван Рилски не е ли извършвал чудодеяния? Също така, ако не се позоваваш на каноничността на Библията, от къде тогава изхождаш? Кръщението на Господа Иисуса(пише се Иисус, не с едно, а с две "и-та". С едно "и", ако не се лъжа протестантите пишат.)е установяване на св. тайнство Кръщение. И не както казваш ти, а трябва да бъдем кръстени всички в това тайнство, защото това ни очистя от първородния грях. Ето това се явява причината новородените да бъдат кръстени, а не когато станат на 30 годишна възраст, на каквато е бил Спасителят. Надали хората могат да останат безгрешни до навършване на 30 годинишна възраст на каквато бил и Господа.
За спасение на душата на човека са нужни две неща; 1-во св. тайнство покаяние и 2-ро приемане на св. причастие.
Мисля, че на 7-ми Вселенски събор се решава иконопочитанието на светиите. Тези същите, на които им отдаваме почит, заради тяхното благочестие пред Бога.
Курбана е кръвната жертва, с която хората очистват греховете си.
цитирай
17. estirbg - И къде пише всичко това в Библията? Бог дал ли е такива нареждания или са човешки заповеди,
22.01.2011 21:05
за които Творецът е категоричен - "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене.
9 Обаче напразно Ми се кланят, КАТО ПРЕПОДАВАТ ЗА ПОУЧЕНИЯ ЧОВЕШКИ ЗАПОВЕДИ". Матей 15:8-9
Къде е казал да се кланяме на светци-чудотворци?
Когато Йоан беше обезглавен от Ирод Исус дали отиде да се поклони на мощите Му или прояви неуважение?
Какъв пример посочи Спасителя като прие кръщение в Йордан?....
Бог каквото е искал да ни каже го е оставил в Библията. Стига канони, стига светци, стига човешки измислени традиции!!! "Преподобните отци" /междудругото още веднъж омърсявате думите на Исус, който казва, че с "отче" трябва да се обръщаме единствено към Небесния си отец, Бог, а вие си присвоихте титлата Му и ни прнуждавате да ви наричаме "отчета"!!!/ омерзостихте Закона на Бог, заличихте Четвъртата заповед - Съботната институция и ни карате да "освещаваме" Неделята - деня на езическото божество слънцето и деня на Луцифер! Направихте Свидната на Господа Събота - в ден на мъртвите. Карате човечеството да се кланя, да целува и да вярва в икони, а Бог категорично забранява във Втората си заповед създаването на изображения и обожествяването им, въвеждате и поддържате традиции и идолопоклонства, които са мерзост в очите на Създателя и още в колко други езически ритуали и нечисти дела въвличате невежия клет народ!!!Приспивате човечеството, когато всички белези за Второто пришествие са налице... Водите миряните към смърт, а не към спасение. Не напразно Бог почти крещи от "Откровене на Йоана": "Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;
защото греховете й стигнаха дори до небето, и Бог си спомни нейните неправди." Откр. 18- 4:5
Чети това, което е в моя блог - започни от "Сатана демаскиран І, ІІ, ІІІ", та до последния, както и следващите...Ако си човек на истината, ще се опомниш, но ако сляп водач...горко ти в съдния ден, защото кръвта на заблудените от теб ще лежи върху ти!
цитирай
18. penchoan - Звярът е Антихриста, който ще за...
13.08.2011 21:16
Звярът е Антихриста, който ще започне Трета световна война и ще прочисти света. Името му е Барак Хюсеин Обама. Като се сумират буквите се получава числото 666. Нещастният папа, дори да приемем, че е антихрист, защото прави знака на рогатия с ръка, няма никакви права и пълномощия за да заплаши света. Дори ще бъде убит.
Под Великата блудница се разбира на първо място Римокатолическата църква, после Православна църква, Адвентистка църква, джамии, синагоги и всички съществуващи религии.
Въпросът за съботата е правилен като Божи ден, но не е толкова съществен. Адвентистите са ограничени в буквата на закона и пропускат съществените неща. Според окултната наука Първият ден (Период) на сътворението е на Сатурн, вторият е на Слънцето, третият на Луната, четвъртият на Земята, в който се намираме ние сега. Той има Марсова половина, която е изтекла и Меркуриева половина, която сега започва. В бъдеще ще дойде Период на Юпитер, на Венера и на Вулкан. От тази гледна точка в седмицата събота (Сатурнов ден) е първият от Сътворението, тогава неделя ще бъде седми ден.
цитирай
19. estirbg - penchoan, ти казваш:"Въпросът за съботата е правилен като Божи ден, но не е толкова съществен.
17.08.2011 08:34
Съботата влиза в една от Десетте Божии заповеди. И фатална груба грешка да игнорираш или да се променя тази заповед/както направиха римокатол.църква, като преместиха Божиаята събота в неделя. Прочети постинга ми за "Божия закон опорочен...". После ще те убедя, че грешиш в много пунктове - сега съм заета....
цитирай
20. анонимен - Аз имам белег на челото си! Ако ...
03.09.2011 20:54
Аз имам белег на челото си!
Ако някой се интересува да пише на stefanvgm35@gmail.com
цитирай
21. анонимен - Бъркате в много неща.
30.09.2011 19:43
Бъркате в много неща. В Откровението е казано , че чрез БЕЛЕГА ЩЕ СЕ КУПУВА И ПРОДАВА а не виждам как чрез спазването на един отделен закон ще се пък било и той за съботатат ще се купува или продава. А в буквален превод от гръцки означава белег от убождане. Белегът на звяра е RFID CHIPA който се имплантира на дясната ръка и на челото.
цитирай
22. estirbg - Белегът има преди всичко духовно съдържание
29.10.2011 01:03
но не изключвам по този начин да бъдат разделени с "маркиране" послушни на властта от "непослушни". Както по-горе съм писала, повтарям - неделята е белегът на звяра! Ще разберете това при предстоящото скорошно въвеждането на неделния закон...
цитирай
23. penchoan - но не изключвам по този начин да б...
29.10.2011 12:42
estirbg написа:
но не изключвам по този начин да бъдат разделени с "маркиране" послушни на властта от "непослушни". Както по-горе съм писала, повтарям - неделята е белегът на звяра! Ще разберете това при предстоящото скорошно въвеждането на неделния закон...


Когато антихристът завладее България, ще ликвидира всички църкви, джамии и синагоги, всички попове. Тогава ще разберете, че Голямата блудница е определение за всички църкви, включително адвентистката църква. След като свърши една полезна работа по прочистване на света, антихристът ще бъде убит.
цитирай
24. estirbg - penchoan, приятелю,
25.11.2011 15:27
това Дънов ли го е предрекъл. Защото в Библията не е написано така...Нека само Тя да ни бъде пътеводител и да не следваме чужди интерпретации!
цитирай
25. анонимен - Independthatail
15.02.2012 14:50
Да бе, с тези пророчества - всеки път се опитвате да плашите хората. То, религията (каквато и да е тя) разчита на страха да свърши работата. Гадна работа е религията - лъжовна. Дори и да има някога край на света, такъв, какъвто го познаваме - какво от това - с това нищо не свършва - живота продължава във всякакви измерения. От какво да ме е страх, от кой - за да бъда ясен :))) предизвиквам цялата християнска пасмина - например вашия бог, ангели, архангели, херувими, демони, вашия сатана ако искате - нека да се пробват да ми направят нещо.... уви... нищо не се случи... я, продължавам и да дишам... странно - трябваше да съм пострадал вече, уви - имате власт само над страхливите. Ще пиша тук отвреме навреме, да се уверите, че съм жив и здрав :))), даже и щастлив, с широка усмивка на лицето.

Хайде със здраве уплашени хорица...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883679
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031