Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2010 09:31 - БИБЛЕЙСКИ ПЪЗЕЛ - коментар на случващото се, нужен е и Днес
Автор: estirbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12743 Коментари: 5 Гласове:
13

Последна промяна: 25.12.2012 21:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Коментар на световните събития в библейски аспект.



Вместо предговор -
Моля правилно да ме разберете -

Когато ви давам информация от такава величина, не подхождам с предубеждение към която и да е религия или църква. За мен няма значение дали става въпрос за атеисти, евангелисти, католици, православни, адвентисти, мюсюлмани, юдеи, индуси – всички сме Божии създания и всеки е скъп на Бога. Ето защо написаното не се отнася за отделните вярващи, а за фалшивите учения най-вече на Ватикана, както и нейната скрита хегемония за тотална власт. Колкото до коментарите, които ще правя по случващото се днес, в нашето съвремие, не мога да постъпвам по друг начин, освен да правя сравнително подробен коментар на изложеното, защото в противен случай бих подвела доста хора. Освен това събитията няма да ги излагам, за да докажа нещо, което на мен ми е хрумнало, а ще изхождам от пророчествата, които са в Библията. Изследването на информациите в дълбочина и свързването  им в последователност така, както е посочено в Божието слово, дават до голяма степен представа в кое време се намираме. Именно в това е големият пропуск на всеки, който оставя събитията да минават покрай него, а в същото време да не поглежда Божието Слово. Библията е дадена да ни води по Пътя, но този Път има и километрични камъни. Така че, ако не гледаме на знаците, можем да попаднем в някоя пропаст или пък да припознаем в едно фалшиво събитие това, което очакваме. Ето защо, когато се прави някакъв коментар, той трябва да е всеобхватен, а не да бъде само във вид на съобщения. Съобщенията са за медиите и от тях ползата е такава, че светът няма представа за какво става въпрос, и как би могъл да ги разтълкува - какво и как ще рефлектират върху всички хора в настоящето или по-близкото бъдеще.


Случилото се ще разгледам в два аспекта: Религия (свързана в пророчеството с "Първия звяр" - римокатолическата църква)  и Политика (САЩ - символично фигуриращ в Божието слово като "Втория звяр"), защото те ще са определящи за съдбата на човечеството в последните времена според Библията.

В сферата на религията: Има доста интересни моменти. През последните дни Ирина Бокова успя да отиде при Московския патриарх, а след това  по необясними на пръв поглед причини, в Аулата Пий XI на  Католическия университет в Милано. Причината? Награждаването й с титлата доктор хонорис кауза за европейска и международна политика. (
http://www.radiovaticana.org/bul/Articolo.asp?c=427520). Странно е защо това награждаване е точно в Католическия университет, а още по-странно е, как бившите комунисти, които забраняваха на народа да влезе в църква, сега станаха “по католици от папата”...
Бенедикт XVI пък прави всичко възможно да представи пред света единствената възможност да се добере до световната власт, като убеждава човечеството, че само чрез обединение на религиите може да има мир: „Във време на кризи и конфликти, религиите са призвани да осъществят своето специално призвание да бъдат в служба на мира и съжителството”. „Религиите могат да помогнат на цялото общество за насърчаване на ненакърнимото достойнство на всеки човек”. Папата продължава: „За да живеят като автентична общност от братя и сестри, всички народи имат нуждата да се вдъхновяват и се опират на един общ фундамент от духовни и етически ценности”. (http://www.radiovaticana.org/bul/Articolo.asp?c=427503). На какво да се опират? “...на един общ фундамент от духовни и етически ценности”. “Религии, от всички страни, обединявайте си!”. В Международната среща за мир са участвали “...300 представители на християнските църкви и големите религии, от политическата и културна сфера”. На срещата са присъствали “многобройни представители на 11 Православни църкви, както и генералния секретар на Световната Лютеранска Федерация, Исмаел Ноко и председателя на Световния Методистки Съвет, Джон Барет.”. А също и представители на Московската патриаршия и Екзарха на Белорусия. Били са разгледани много въпроси, между които “глобализацията, мира, имиграцията, интеграцията и диалога между религиозните общности с особен акцент на Близкия Изток, Африка и Европа.  Наблюдаваното обединение (екуменизъм) поставя в центъра на действията на религиозните деятели "борбата за мир", за да може да бъде убеден светът, че всички религии работят активно за безопасността на човечеството.
Еремия 8:11
"... Като казваха: Мир, мир! а пък няма мир. "
За тази цел светът ще бъде доведен до безизходица, след което много лесно ще бъде подмамен от Ватикана, който ще внуши убеждението, че действа за сигурността на хората!

 Непознаването характера на Католическата църква е основното, което ще подведе голяма част от човечеството и ще го вкара в лапите на падналата църква. Това може да се види например от реакцията на Московската патриаршия, която изказва своята благодарност за оказаното съдействие от страна на римокатолическата църква, която им отстъпва свои сградина за провеждане на служби от православните.” Московската Патриаршия благодари на католиците за подкрепата на православните вярващи в чужбина(http://www.radiovaticana.org/bul/Articolo.asp?c=428459)

 И ако може да се каже, че ръководителите на Православните църкви все пак са наясно на каква цена се дават тези “подаръци”, то миряните ще предположат, че има една невероятна промяна във Ватикана, но късно ще разберат, че са станали жертви на нейните хитростите! А Президентът на Франция Саркози, който беше обект на атаките на Римокатолическата църква, отиде на крака при Бенедикт XVI (http://www.radiovaticana.org/bul/Articolo.asp?c=428521). От съобщението става ясно, че показаната неприязън  на Ватикана спрямо действията на френския президент (проблемът с експулсиране на ромите) са само прах в очите на хората, а истинските отношения са известни само на двамата “противници”: “В центъра на сърдечните разговори, информира нота на ватиканския пресцентър, „бяха поставени теми от международната политика, като мирния процес в Близкия Изток, ситуацията на християните в различните страни и разширяването на представителствата в зоните по света в многостранни Организми”. Накрая бе подчертана „взаимната воля за поддържането на постоянния диалог на различни институционални нива и продължаването на конструктивното сътрудничество по въпросите от общ интерес”. Явно възмущението на Ватикана от действията на Саркози  изобщо не може да се забележи, а и как да стане това, след като двамата са от един  тим? Ще спомена още един дипломатически момент в световните събития, който  много ме озадачи – това бе неотдавнашното посещението на Президента на Израел във Ватикана. Посещението би било нормално, ако Шимон Перес не беше се обърнал към Бенедикт XVI, а към ООН във връзка с възникналите проблеми, засягащи автономността на Израел; Особено красноречив бе  подаръка, представляващ сребърна Менора, подарена ат Шимон Перес на Бенедикт ХVІ . На нея  било изографисано послание, съчинено от самия него към папата, което гласи:

 

„На Негово Светейшество Папа Бенедикт ХVІ, Пастир който се стреми да ни води по пасбищата на благодатта и мира. С огромна почит. Шимон Перес, Президент на Израел”. И от своя страна Бенедикт   дарил бронзов медальон с диаметър 14 см., копие на медальона поставен през 1657 г. от Папа Александър ІІІ в първият камък на северната колонада на Базиликата „Свети Петър”. На медальона е изобразен началния проект за площад „Свети Петър”, разработен от Бернини. На дипломатически език това означава, че Президентът признава папата за духовен глава на света, а папата подчертава къде е Наместникът на Христос. (Впрочем, съжелявам, че не мога в момента да намеря и линка от срещата между Шимон Перес и кралица Елизабет II – където ясно се вижда неговата принадлежност. Масонският  поздрав между тях двамата, не се нуждае от коментар. Така че не се чудете на събитията, които стават по света.)


В сферата на  политиката: Според “Откровение на Йоана”, вече споменах в предишните си постинги, че САЩ са тези, които ще накарат света да се поклони на първия звяр (Римокатолическата църква).

Хилари Клинтън в едно свое изказване потвърди това, както и записаното в “Откровение” 13 глава, че Вторият звяр ще реве като змей: “За САЩ световното лидерство е единствената възможност” (http://www.focus-news.net/?id=n1438250). Тя изрази ясно величието, което си приписват всички диктатори, като представят себе си за единствените, които могат, знаят и разбират всичко. Безапелационно подчерта и необходимостта САЩ да бъдат категоричният лидер в света: „Светът гледа към нас, тъй като Америка има възможност и решимост да мобилизира съвместни усилия за решаване на световните проблеми – в защита на нашите собствени интереси, но и в качеството на сила на прогреса. В това отношение ние нямаме съперници”. При тези думи не би трябвало да остава в нас съмнение в кое време живеем! “Откровение” 13 глава недвусмислено посочва: Вторият звяр “ще принуди” всички да направят образ на звяра. А за да принуди, то естествено, че трябва да ръководи цялата земя. Именно това се извършва в момента – САЩ изявява себе си като единствения световен лидер и страна, която може да наложи ред в света! Изявлението “Ние нямаме съперници” е категорично: “На нас никой не може да ни се опре!”

   Интересно е, че тази претенция за надмощие е съпътствана от един скандал, който в бъдеще може да се окаже решаващ не само за САЩ, но и за целия свят. Вероятно малко са тези, които знаят, че има доста обвинения срещу Обама и е факт, че е избран за президент, без да има необходимите условия по конституция. Този път обаче положението е доста сериозно. Всеки може да се запознае с материала, а съобщението гласи: Предполагаемо удостоверение за раждане на Обама в Кения е изпратено до всеки член на Конгреса!?

(http://beforeitsnews.com/story/163/441/Lucas_Smith_Interview:_Alleged_Obama_Kenyan_Birth_Certificate_Sent_to_Every_Member_of_Congress,_Got_Notice.html). Всъщност, това едва ли би било от значение, след като всеки американски президент върши едно и също, особено през последните десетилетия: ако не отваря една война, отваря ...две! Проблемът обаче е наистина сериозен, защото, ако бъде отстранен Барак Обама, на негово място ще дойде заместникът му.  Не е смущаващ фактът, че президентът може да отстъпи мястото си на вицепрезидента, а кой е вторият? - Джо Байдън, вицепрезидентът и той е...йезуит! Разбирате ли какво би станало, ако Обама бъде свален? Ще се осъществи планът, който е посочен в “Откровение”, защото йезуитите (казвам го за тези, които не са наясно с този орден - още при създаването си от Лойола са се появили с условието да са безпрекословни на искането на папата!) ще направят всичко възможно да осъществят налагането на католическите догми в страната!  А тъй като САЩ нямат съперници (както се изказа Хилари Клинтън), продължението би могло да бъде и налагане на тези учения в целия свят!  Ще кажете, че това са само предположения. Може и така да е, но ще се случат , ако не по този план, то по друг?...

 Между другото, има още един факт, който също може да окаже влияние и нищо чудно съвсем съзнателно да е подготвено използването му от този, който може да дойде на власт.  Ето и новината:  Барак Обама удължи извънредното положение в САЩ с още една година (http://www.focus-news.net/?id=n1439185). В резултат при евентуален “проблем” – атентат, заплаха, бунт или каквото и да е, включително измислена заплаха, Президентът на САЩ ще има извънредни пълномощия, които може да използва всеки момент!!!

За да стане това обаче, е необходимо самите Съединени щати да “съберат” достатъчно сили, за да могат да доведат волята на човечеството до пълно подчинение и както сами виждаме - те все по-успешно го правят. Според “2 Солунци” 2 глава, антихристът ще дойде чрез знамения, чудеса и цялата измама на неправдата.  В момента могат да се забележат достатъчно начини за заблуждаване световното мнение, като все повече то бива убеждавано в наличието на световен тероризъм. Наистина, ако се гледа само повърхностно на материалите и на официалните информации, ще се стигне до извода, че наистина заплахите са реални: САЩ ще предупреди гражданите си за опасност при пътувания в ЕС( http://www.focus-news.net/?id=n1446517); Швеция предупреди своите граждани, пътуващи из Европа, да бъдат изключително внимателни(http://www.focus-news.net/?id=n1447039); Нивото на терористична заплаха в Италия остава „високо”( http://www.focus-news.net/?id=n1446925); Великобритания е изправена пред реална терористична заплаха от „Ал Кайда”( http://www.focus-news.net/?id=n1446884); “Ванкувър сън”: Канада призова гражданите си да са предпазливи в Европа(http://www.focus-news.net/?id=n1447080). И така нататък, и така нататък. Такива съобщения излязоха в изобилие. Но...какво се получава, ако се погледнат единичните, но съвсем противоположни съобщения? Берлин не разполага с данни за планирани терористични актове в Германия (http://www.focus-news.net/?id=n1447071). Мистериозна терористична заплаха надвисна над Европа (http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/10/04/971510_misteriozna_teroristichna_zaplaha_nadvisna_nad_evropa/?ref=email_mynews); Държавите от ЕС искат от САЩ повече подробности за предупреждението за терористична атака (http://www.focus-news.net/?id=n1448178) . Но може би най-впечатляващо е изказването на американския министър на правосъдието, която заявява: Няма конкретна информация за терористични актове в Европа (http://www.monitor.bg/article?id=263317). Няма конкретна информация? В такъв случай защо се предупреждава за такава опасност? Защото целта е да бъде всята паника в света и то да бъде доведено до такъв ужас, че да е готово да приеме всичко, което му се предложи. Естествено е, че само с тези постоянни виртуални заплахи няма да се мине и е възможно тук-там да избухне някоя бомба “за доказателство”. Така голямата част от земното население ще повярва, че предупрежденията са били реални и опасността от ликвидиране на мира е напълно възможна. Тогава на помощ ще дойдат тези, които са създали проблема, като изложат своите виждания за неговото решаване, а те са НОВ СВЕТОВЕН РЕД!  Вече всичко е готово, картите са раздадени, а планът върви към своето осъществяване: Бомба! 1-world government by 2025 1-световно правителство до 2025 г. (http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=211325).  . Upon studying the 69-page document , Corsi noted the conclusion is inescapable that the US and EU intelligence apparatus is setting the stage for one-world government by 2025. При проучване на 69-страничния документ , Corsi отбелязва неизбежното заключение, че разузнавателният апарат на САЩ и ЕС е подготвя почвата за едно световно правителство до 2025 г.. Забележете: ДО 2025 ГОДИНА! Не тогава, А ДОТОГАВА! Вероятно най-лошият за тях вариант е това да се осъществи след 15 години, но това медийно разтягане във времето до 2025 г. е тенденциозно, което е с цел „УСПОКОЯВАНЕ” НА РАЗТРЕВОЖЕНИТЕ МАСИ, ЗА ДА СЕ НАХЛУЗИ ХОМОТА НА ЕДНО ДЕЗОРГАНИЗИРАНО И ДРЕМЕЩОТО ЧОВЕЧЕСТВО - всичко говори, че бързането е изключително! Като потвърждение на разсъжденията по-горе, не мога да отмина горещото недвусмислено изявлениe, направено от Алексей Петров и предадено чрез Яне Янев снощи по ТV:
http://www.dnes.bg/politika/2010/10/13/aleksei-petrov-vliza-v-politikata.101172
"След хаоса винаги идва най-добрият ред – това е закон на физиката.
Новият ред ще се създаде с нова Конституция, която ще смени 20-годишния министър председателски тип управление с нов тип държавно устройство". По-красноречиво, по-директно не можеше да бъде изречено!!! Още ли не можете да проумеете, какво ни чака!!!...

 За да няма обаче противодействие на тези планове и да може да се осъществи намерението на тези, които желаят “вечно” да управляват света, е необходимо не само да се разпространяват неверни информации, като съобщенията за този въображаем “тероризъм”, но и да се попречи на разпространението на истина и информирането за плановете на заговорниците. Точно поради тази причина се взимат “предпазни” мерки от страна на “боговете”, ЗА ДА НЕ МОГАТ хората да се осъзнаят и да противодействат: Microsoft: Властите да лицензират достъпа до интернет

http://b2bnews.bg/index.php/%D2%E5%F5%ED%EE%EB%EE%E3%E8%E8/Microsoft-%C2%EB%E0%F1%F2%E8%F2%E5-%E4%E0-%EB%E8%F6%E5%ED%E7%E8%F0%E0%F2-%E4%EE%F1%F2%FA%EF%E0-%E4%EE-%E8%ED%F2%E5%F0%ED%E5%F2.html

 

 

Под претекста, че някой може да разпространява вируси, се предлага тотален контрол, за да не бъде заплашено бъдещото световно правителство. Коментарът завършва: “Като се изтъква заплахата от кибер атаки, за пореден път се предлагат странни защитни мерки, включващи блокирането на достъп до интернет. И политическите нотки просто не могат да не бъдат забелязани.”

Нека сега ви дам тема за размисъл с последните информации за тези, които застават по върховете на най-големите институции. Няма как да не сте чули за йезуитите? А за Игнаций Лойола? А за Инквизицията? Този страшен орден, който е бил, е и ще бъде дясната ръка на Ватикана, все повече разполага своите верни членове на стратегическите места. Една от информациите, която датира от 2004 година, но все още е актуална, се отнася до Марк Томпсън, назначен за генерален директор на ВВС. Предполагам, че всеки е чул за тази агенция, така че едва ли тя се нуждае от представяне. Какво би могъл да прави на този пост един йезуит? В Божието слово пише, както вече ви споменах, че антихристът ще дойде чрез различни измами. Следователно тази информационна агенция ще представя заблуждаващи факти и ще увлича хората по неверни следи! Но не е само ВВС. Президентът, който беше избран начело на ЕС – Ромпой, е също йезуит. Вицепрезидентът на САЩ, Джо Байдън е йезуит. С други думи, истинският управляващ в тази страна не е Обама, а Католическата църква чрез Байдън. Но и това не е всичко. За да е по-сигурно, че няма как да се изплъзне управлението на тази страна от ръцете на Ватикана, Обама постави КАТО СЪВЕТНИК ОТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ(!!!) Том Донилтън. Вероятно не ви е известно името му, но нека ви кажа каква е информацията за него: “Той е близък до вицепрезидента на САЩ Джо Байдън”! (http://www.focus-news.net/?id=n1448856).А какъв беше Байдън? Йезуит! И така, има ли все още съмнения, че всички фигури са наредени и остава само да се създадат нужните условия, за да бъде наложен Новият световен ред? А условията се създават доста бързо. Предизвикани земетресения; съобщения за терористични заплахи; бедствия по страните вследствие използването на различни оръжия; може би в скоро време ще има и тук-там извършен някой атентат “за потвърждение”, че наистина има тероризъм и...ето ги условията, за да се предяви искането за Новия световен ред дори от обикновените хора, защото те ще бъдат в ужас “от това, което ще постигне земята”. Впрочем, никак не са случайни такива екологични катастрофи като случилото се в Мексиканския залив и ВР, както сега и бедствието в Унгария. Няма да се учудя, ако след време да се докаже, че и заразяването на река Дунав от отровната кал е също предизвикано умишлено, както се доказа, че историята с петрола съвсем не  е случайна. Важното е ние дали ще продължаваме да си мислим, че всичко е спокойно и ще спим дълбок сън!

 

  Сега нека помислим върху всички новини, които бяха изредени. В момента по върховете на “ръководните постове” се наместват йезуитите, които са дясната ръка на Ватикана. Определя се срок за въвеждане Новия световен ред. Създават се умишлено условия за предизвикване глад и страдания сред населението. Предизвиква се страх от възможни терористични действия. Религиите се обединяват “ в името на мира и безопасността”, а хората вече не виждат никакъв изход от създаващото се положение. Бенедикт претендира да бъде признат за Примат на всички християни. А единствената страна, която е получила “лично” Божиите заповеди (Израел) престава да държи на тях и е готово да извърши всичко, само и само да има мир.

  При всичко това дали е възможно още много време да мине преди Бог да се намеси? Да, Бог може да спре и да забави унищожаването на земята. Но Бог няма да гледа безучастно пропадането на морала и бунта, в който се замесват всички хора на земята. Все пак нека да погледнем следния стих:

 

 “Откровение” 17: 10. те са и седем царе, от които петима паднаха и единият е сега, а другият още не е дошъл, и когато дойде, трябва само малко да постои;

 Какво може да значи този стих? За да има царе, трябва да има царство. А за звяра се казва, че има седем глави и излиза в последното време. Годината е...1929! Латеранският договор. От неговото подписване и създаването на Ватикана са минали шестима папи: Пий XI, Пий XII, Йоан XXIII, Павел VI, Йоан Павел I, Йоан Павел II. Бенедикт XVI  е СЕДМИЯТ! Мнозина биха казали, че пет години не са малко. Но според мен всяко число, което е под десет, е малко. Така че събитията показват, че навлизаме в последната фаза на земната история, колкото и да не ни се иска да повярваме...

 


Тагове:   пъзел,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
13



1. ferdi - ...
14.10.2010 11:20
Благодаря ти, много ценнен материал за размисъл!
цитирай
2. estirbg - Ferdi, това е само един бърз птичи поглед...
14.10.2010 11:35
Ferdi, това е само един бърз "птичи" поглед на събитията, а има още толкова неща, които не подозираме и не виждаме...
В "Откровение на Йоана" има специални послания на Твореца, отправени към нас, последното поколение. Но официалните църкви мълчат. Защо? Ще разбереш в следващия ми пост...
цитирай
3. estirbg - Броячът пак "блокира"!
14.10.2010 13:16
Приятели, спряно е отчитането на посещенията! Явно администраторите са се уплашили от ударната вълна, която се заформи от сутринта и са решили да я "замразят" в тоя размер "22 гласа". Стига толкоз, че току вземе да излезе напред и да ги компрометира там където не трябва! Не се безпокойте и не гледайте цифрите! Важното е информацията да достигне до вас, не само до вас, но и хората около вас! Истината никога не е излизала на първа страница, защото князът на този свят, мрази светлината!Така че дерзайте, носете светлината!
цитирай
4. анонимен - Девойче!
03.01.2012 09:49
Тези думи -
"Когато ви давам информация от такава величина",
говорят за изпадане в "прелест", едно тежко, греховно състояние на душата. А самомнението за величие в "прелестта" те довежда до екзалтация. В това състояние е и естествено да проявяваш любов към всеки "различен" като му размажеш главата.
цитирай
5. bojiislujitel - Както обикновенно-доста погрешно ...
18.04.2013 20:49
Както обикновенно-доста погрешно разбиране на това, което става в света днес. Но като знаем, че сте адвентисти от седмия ден-не е чудно...
Ппроблема е, че САЩ не са звяра с агнешките рога... Гледайте какво става с Европейският Съюз, а не с Америка! Но това ми говори за липсата на разбиране на пророчествата на Библията-дори и на Даниил 2 глава и намесата на фалшивата пророчица Елън Уайт. Добре е да се знае, че Елън Уайт не е била нищо друго, но Сатанински медиум. Това го пиша за хората с отворено съзнание!
При вас-адвентистите от седмият ден-има винаги едно постоянно желание за нагласяне на събитията които виждаме в света по "пророчествата" на Елън Уайт и това ви е капиталната грешка. Забравяте да изучавате Библията съвестно и я заменяте с лъжите на медиум на Сатана. Е-в това отношение не сте сами... Всичките протестантски и православни църкви са като вас, но при вас измамата е най-финна.
Не го пиша за да се заяждам с вас, но с надеждата поне някои от вас да си отворят съзнанието и да осъзнаят, че именно вие сте в предният ешелон на Римските католици. Но... избора е личен, спасението също. И всеки сам трябва да го изработи с трепет и страх.
А сега да всички които четат това, което писах: ако не го изтрият, обърнете внимание на простият факт, че Америка дори не съществува в пророчествата на Библията. Как точно ще изчезне от както мислят някои-първото място на силните в света-още не знаем, но има твърде много реални причини поради които няма да омже да играе важна роля в последните гневни събития. А те ще се разиграят между Европейският Съюз и Русия със съюзниците й. А кой е звяра с двата рога ли-папата и военният водач на ЕС! Между другото-дори някои пастори на адвентистите знаят този факт... Но болшинството от адвентистите са в невероятна мъгла и заблуда-страшно е!
А сега-понеже разбирате, че това, което писах е самата истина-трийте... Но не и от Книгата на спомените-от там няма да можете... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884252
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031