Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2010 21:14 - САЩ И ВАТИКАНА – ТАНДЕМЪТ ОСЪЩЕСТВЯВАЩ „НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД” СПОРЕД БИБЛИЯТА – ЧАСТ ІІ
Автор: estirbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3909 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 07.10.2010 22:05


 ПРОЧЕТЕТЕ И ПРЕДАЙТЕ НАТАТЪК!!!НЯМАМЕ МНОГО ВРЕМЕ!!!

Моля ви, за да разберете правилно предстоящото, запознайте се първо с І част и след това четете ІІ!
Какво би струвало Америка да “постави образ” на римокатолическата църква? Какво би трябвало да се случи със Съединените щати да станат като Ватикана? Отговорът е прост, но страшен...

Нека продължим.

Римокатолическата църква е съюз на правителство и религия. Папата е не само лидерът на една църква, той е също царят на монархията. Градът Ватикана не е част от  Италия. Тя е независима страна със своя собствена швейцарска охрана, собствени пари и своя собствена пощенска система. Тази хибридна църква/държавна организация официално е призната от правителствата по света/ има над сто посолства на хълма на Ватикана. Римокатолическата църква не е демокрация. Епископите и не се избират от народа, но от кардиналите, които са назначени от папата. Изисква се от всички добри католици да се подчинят на авторитета на църквата, за да останат в правото си да са с Бог. По време на тъмните векове когато хората са се бунтували срещу Ватикана, епископите използвали различни методи да притиснат друти държавни правителства на Европа да наложат съгласие с Рим. Така папският Рим в самата му същност е съюз на църква и държава.

   Църквата на Рим в основата си се противопоставя на разделението на управление и религия. През 1864 Ватикана издаде своя известен Списък на грешки. Номер шест определя като ерес достойна за адския огън американската идея, че “църквата трябва да е разделена от държавата и че държавата трябва да е разделена от църквата ” /Philip Schaff, The Creeds of Christendom, vol.2, The Greek and Latin Creeds New York, Harper and Brothers, 1877, р.227/. Няколко години по-късно, в официално писмо с дата 20 юни, 1888, папа Лъв Тринадесети засегна “онзи фатален принцип на разделение на църква и държава” /The Great Encyclical Letters of Pope Leo XIII, 1903 , р.159/.

Правителството на Съединените щати е доста различно. Конституцията на Съединените щати прави разлика между правителство и религия. Първата поправка на Законопроекта на правата /1791/ обявява : “ конгреса няма да прави почитането на закона установяване на религия и забрана на свободното и упражняване.” Това означава, че федералното управление трябва да се придържа към гражданските въпроси без да се меси в Господните дела. Правителството не трябва да ограничава религията, нито да налага или “установява” религия. Когато става въпрос за връзката на личноста с Бог, няма използване на сила. Това допуска свободна църква в свободна държава и защитава религиозната свобода. Така първата поправка на конституцията на Съединените щати определено поставя в контраст управлението на протестантска Америка с това на римокатолическата църква, която винаги е изисквала подчинение на Папата.”

   Сега нека да се върнем към пророчеството. Вторият звяр има “два рога прилични на агнешки” /Откр. 13:11/. Агнето в Откровение символизира Исус Христос. Вторият звяр не е Исус, въпреки че има някаква характеристика като на агне или като на Христос. Тази специална характеристика е описана като “два рога.” Сега помислете за това. Истинските агнета нямат рога! Затова тези “два рога” трябва да са символични за едно специално поучаване на Исус Христос. Това поучаване трябва да има две измерения и трябва да има едно определено двойно отражение в управлението на втория звяр. Нека да обясня.

Спомнете си за случката в /Мат. 22:15/. “Правилно ли е да даваме данък на кесаря или не?” /стих 17/. С отговора си Исус ясно определи, че хората би трябвало да дават на Кесаря кесаревото и на Бога божието. Спасителят много ясно разграничи нещата на кесаря от нещата на Бог. Кесаря представлява управлението. Божиите неща засягат религията. В управлението на Древния Рим, кесаря и религията бяха обединени. “Заплетени” би могло да е по-добра дума. От християните се изискваше да почитат Кесаря или да бъдат хвърлени на гладните лъвове. Когато римската империя бе заместена от Римската църква, тази “заплетена” ситуация продължи. През тъмните векове онези, които отказваха да се подчинят на папата, бяха наказвани от държавата. Думите на Исус към онези лукави фарисеи осъждат всичко това. Той разграничи нещата на кесаря от нещата на Бог, като така отхвърли правото на управлението да наложи религия. Това класифициране закриля религиозната свобода от държавен контрол. Това е принцип на агнето. Да се отхвърли този принцип означава да се поощри управленческата система на Римокатолическата църква.

Този принцип на Исус Христос, който разделя управление и религия стана мощна последица в началото на Реформацията. В продължение на стотици години папският Рим налагаше религията си. Когато ученията на Мартин Лутер започнаха да намират почва в Германия, духа на свободата решително се премести върху принцове и народ.

В основата си протестът на принцовете и народа бе поставянето на Библията (обърнете внимание на този момент - Библията и само Библията!!!) над всички човешки традиции, докато в същото време отхвърли правото на което и да е земно управление да налага религия. Този протест в Спайърс бе протест от християни срещу властта на Римокатолическата църква, която се опитва да използва държавата за да контролира съвестта и дава ясна дефиниция какво означава да си протестант. Протестантството се застъпва за свобода. Библията е над традицията, и религия и голямо управление трябва да останат разделени. Това е което Исус Христос учеше, когато разграничи нещата на кесаря от нещата на Бог. Това е учението на Агнето, Което е нежно и Което никога не използва сила.

Готови ли сте да видите огромната истина? Този двоен принцип на Исус Христос, да разделя нещата на кесаря от нещата на Бог, не само крие истинското значение на думата “протестант”, но всъщност е фундаменталния принцип, който подкрепя първата поправка на конституцията на Съединените щати. “Конгреса няма да създава закон” за да основава религия. Това не означава, че политици, конгресмени и президенти не могат да бъдат християни. Това просто означава, че не трябва да използват авторитета на управлението в интерес на собствените си религиозни идеи. Църквата не трябва да контролира държавата, нито държавата да контролира църквата. Двете трябва да останат разделени и свободни. Това означава, както гражданска, така и религиозна свобода. Тези “две” ключови аспекти на  конституцията на САЩ /гражданска и религиозна свобода/ са “два рога подобни на агнешки.” Исус е Агнето. Исус не използва сила.... За над двеста години конституцията на Съединените щати подържаше този принцип. Това е една главна причина защо Бог е благословил Америка.

Първата поправка на Законопроекта на правата не изхвърлят Бог от Америка. Тя беше необходима, защото те осъзнаха, че когато управление се свърже с религия, резултатът е преследване. Това се случи във Вавилон /прочетете Дан. 3/, в Персия /вижте Дан. 5/, в Римската империя /вижте Колизеума/, по време на тъмните векове /оплачете инквизицията/, в Англия, в много след-реформаторски протестантски държавни църкви, дори в Колониална Америка. Накрая, след американската революция, новата нация бе готова за свобода. Не само свобода от британците, но също и свобода и от религията. В Божието провидение, чрез влиянието на хора като Роджър Уилямс, Томас Джеферсън и Джеймс Мадисън, бе основана една нова конституция. Роди се една протестантска нация с два рога подобни на агнешки. Исторически факт е, че Съединените щати са първата нация в историята която е отхвърлила правото на управление да наложи религия. Защо? Защото първите бащи на американците искаха да изгонят Бог от Америка? Не! Защото не искаха да изцапат с кръв американската почва в името на религията. Това ставаше в Европа в продължение на повече от 1000 години, и те бяха уморени от това.

А сега? Какво се случва сега? Какво би струвало Америка да  “постави образ” на римокатолическата църква? Какво би трябвало да се случи със Съединените щати да станат като Ватикана? Отговорът е прост, но страшен. Мирният принцип на Исус Христос, който разделя управление и религия би трябвало да бъде отхвърлен. Протестантският принцип на отхвърляне правото на религия да използва държавата да се наложи би трябвало да се отхвърли. “Двата рога подобни на агнешки” би било нужно да станат един. Протестантска Америка ще е формирала образ на Римската църква.

   Пророчеството не само предсказва, че образът ще дойде, но че когато дойде ще има “живот”/Откр. 13:15/. Това не означава, че някакъв гигантски идол един ден ще започне да въздиша и да ходи натам насам. Всички други зверове в Данаил глава 7 бяха живи /Дан. 7:12/, което просто означава, че те бяха нации с активна сила. Когато образът започва да живее, това просто означава, че е възникнала нова форма на тази нация. Тогава образът ще “говори”/Откр.13:15/. Това не се отнася за някоя огромна, почервеняла, димяща и говореща статуя. Какъв език би говорила? Испански или някакъв друг? Не. Нации и царства “говорят” чрез прокарване на закони. Образът ще “продума; също и да направи да бъдат избити ония които не се покланят на на зверовия образ” /Откр.13:15/. Така образът ще живее и “причини”, което загатва сила. А това използване на сила ще включи поклонение. Така, вторият звяр (САЩ) ще навлезе в нова фаза и ще започне да прокарва закони да наложи религия, точно както Римската църква.

Но защо ще се формира такъв образ и кой ще го формира? Отговорът на тези въпроси е наистина удивителен! Ще бъде една от най-големите иронии в цялата история. С тъга пиша това, но истината трябва да се каже. В Америка, във финалните моменти на времето, в момента се случват странности!!!. Както юдейските религиозни лидери притиснаха Пилат Понтийски и както Римокатолическата църква съюзена с Константин и Римската държава, така мнозина американски протестанти по време на една отчаяна национална криза, накрая ще отпаднат от благодатта като притиснат федералното правителство да наложи религия. Когато религия и правителство се обединят в Европа, това формира звярът. И по време на заключителните секунди от историята, съюз от правителство и религия в Америка ще оформят белега на звяра. И всичко това ще се случи в името на Исус Христос като предполагаемо разрешение както на американките национални проблеми, така и на европейските,  и всички останали нации...

В статията със заглавие : “Свещената война на Америка”/Time, Dec. 9, 1991, р.60/

Тайм разкрива, че се образува една реакция сред християните в Америка срещу разделянето на църква и държава! Близо до центъра на статията бе снимка на Уилям Ренкуист, един лутеран и Антонин Скалия, римокатолик, на литургия въ Вашингтон Колумбийски Окръг. В дръзки писма Ренкуист бе цитиран да казва : “Стената на разделението между църква и държава е базирана на лоша история...Би трябвало да е искрено и категорично изоставено”/пак там, стр.63/. Както вече видяхме, тези думи отразяват същата римокатолическа перспектива, както бе изразена в Римския “Списък на грешки” от 1864 година и от писмо на Папа Лъв 13 от 1888.Все пак готови ли сте за най-удивителното нещо? Уилям Ренкуист е председателят на върховния съд на Съединените щати.
(не знам дали знаете, че и
Джо Байдън е йезуит и е ключова фигура в управлението на американското правителство в момента, а и само той ли?...)

Бързо наближава 12 –ия час и когато накрая удари, този свят ще бъде потопен в това, което Данаил нарича “време на страдание” /12:1/. По време на тези експлозивни, заключителни секунди от историята, много християнски лидери, които “не знаят какво правят” ще преминат по ръба на бездната на най-голямата грешка в историята. Те ще притиснат правителството на Съединените щати да наложи религия в отчаяно усилие да спасят страната. И ще го направят в името на Исус Христос. Ето как вторият звяр с “два рога подобни на агнешки” накрая ще “говори като змей” /Откровение 13:11/.Ето как протестантска Америка ще оформи образ на Римокатолическата църква. И този образ няма да е измислена говоряща статуя. Ще бъде реална и трябва да се изправим лице в лице с нея. Във време на отчаяние, образът ще има живот, ще говори и ще прокара един определен закон в заблуден опит да върне Америка обратно при Бог. Какъв е този закон? След сътрудничество със звяра (Ватикана) и формиране на образа му, втория звяр (САЩ) ще наложи белега си...

Но за това, - в следващия постинг...

Следва....

 



Гласувай:
5



1. estirbg - Статистиката на посещенията не е вярна!
09.10.2010 13:03
Приятели, не се смущавайте - броячът на посещенията на този постинг е изключен, и от време на време се отключва, за да не вдигам врява и обвинявам в умишлена цензура! Явно модераторите се страхуват от по-горни санкции, но те трябва да знаят, че един ден Бог ще държи всеки отговорен за това дали му е сътрудничил или е пречил за спасяването на човеците!
цитирай
2. анонимен - Ама ти да не мислиш, че ще те оставят ...
09.10.2010 16:17
Ама ти да не мислиш, че ще те оставят да си пишеш каквото си искаш. И модераторите са хора и тях ги е страх.
цитирай
3. estirbg - Коя оценка е по-определяща - тази на ...
09.10.2010 17:26
Коя оценка е по-определяща - тази на Твореца или тази на човеците, сътворени от Него?
За мен лично, по-важна е тази на Създателя, за това съм и тук - за да ви предупредя за грозящата ви опасност - така че човешката оценка не ме засяга...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1889949
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930