Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2010 17:30 - САЩ - "вторият звяр" посочен в Библейското пророчество!
Автор: estirbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6156 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 26.09.2010 22:23


   Внимателно прочете, за да научите коя ще е втората световна сила, която с "първия звяр" ще определят съдбите ни!




           image




Съединените американски щати сега са “единствената останала в света суперсила” /Time, July, 1991, р.13/. Вашингтон уместно е наречен “новият Рим” / Newsweek ,August 12  1991, р.33/. Библията ясно се позовава на древните нации Вавилон, Персия, Гърция и Рим. Те бяха суперсили по тяхното време и са споменати в пророчество, защото имат директна историческа връзка с избрания Божии народ. В нашите съвременни дни, Америка, повече от която и да е друга нация, е помогнала за разпространение на християнството. В националния си обет те все още твърдят, че са “една нация ръководена от Бог.” Върху парите им все още пише “Доверяваме се в Бог.” Затова е подходящо да попитаме: Америка оставена ли е на заден план в Библейско пророчество?

   Откровение 13 всъщност описва два звяра. Вече открихме неоспоримия и непроменим факт, че в библейско пророчество един звяр представлява царство. “Четвъртият звяр ще бъде четвърто царство на света” /Данаил 7:23/. Тази точка е от изключителна важност когато става въпрос за пророческо тълкуване. Също е неоспорим факт на историята, че за почти 400 години протестантите са тълкували, че първият звяр в Откровение 13 представлява царството на папският Рим. Но има втори звяр, който също е споменат в същата глава. Йоан пише : “ И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки, а говореше като змей.” /стих 11/. Кой е този втори звяр? Нека да открием.

   Йоан видя “друг звяр” надигащ се в сила. Отново, какво символизира един звяр? “Четвъртият звяр ще бъде четвърто царство на света” /Данаил 7:23/.Всеки признава, че Данаил глава 7 съответства с Откровение глава 13. Затова този втори звяр също трябва да символизира велико царство или нация. Също трябва да бъде царство в края на времето защото вторият звяр е напълно замесен във влизането в сила на онзи мистериозен белег/Откровение 13:11-17/. Вторият звяр възлиза “от земята” докато първият излиза от морето / Откровение 13:1/. Тази често пренебрегвана подробност е в действителност доста значима. Всъщност всичките четири звяра в Данаил глава 7 излизат от морето. Какво символизира в пророчество “морето” или водата?Тихият океан? Едва ли. В Откровение 17:1 Йоан вижда жена на име “Вавилон”, която седи над “много води.” Един ангел обяснява : “ Водите които си видял, дето седи блудницата, са люде и множества, народи и езици” /Откровение 17:15/.Така, “водата” символизира много хора.. Исторически великите нации Вавилон, Персия, Гърция, и Рим възлязоха от сред множеството нации в Европа и Средният Изток.

   Вторият звяр бе видян “да възлиза от земята.” Ако “водата” символизира много хора, тогава “земята” би символизирала рядко населен район - с повече пустинна местност. Вторият звяр е също описан “като агне.” В Библията агне е главният символ за Исус Христос /Йоан 1:29; Откровение 14:1/. Можем да сме сигурни, че вторият звяр не е Исус. Ще бъде “подобен”на Исус по някакъв значителен начин. Също има “два рога.” Рога в пророчество символизират или царе, царства, или разделения вътре в едно царство /вижте Данаил 7717,23,24; 8:3,8, 20-22/. Така, вторият звяр би могъл да има разделяне на сила вътре в себе си.

   Освен това има много повече по въпроса за времето кога този звяр възлиза отколкото едно просто появяване в края на времето. Пророчеството е по-специфично. На 31 декември 1991 почти целият свят мислеше за края на времената. Дали омразният компютърен дефект Y2K/компютърният проблем свързан с настъпването на двехилядната година/ ще доведе до глобален технически взрив? В новогодишната вечер  Питър Дженинкс в репортажа му по Ей Би Си започна да брои - пет, четири, три, две, едно...провал! Нищо не се случи. Двехилядната година настъпи едва ли не с хълцане, но когато става въпрос за времето на възлизавено на втория звяр, има нещо много по-голямо от провал, което би трябвало да привлече вниманието ни. Теоритичните съдбоносни пророчества за Y2K се оказаха фалшиви, но истинското пророчество никога не се проваля.

   В предишния постинг говорихме за нараняването на първият звяр (римо-католическата църква). Тази рана се появи навреме в точната година, която маркира края на 1260-те години. Коя година беше това? 1798. Тази рана е описана в Откровение 13:10. В посочения стих първият звяр е описан като отиващ в “пленничество.” С други думи, през 1798 той щеше да бъде свален. Сега забележете, точно в следващият стих вторият звяр (САЩ)е видян  като “възлизащ.” Това е като пророческо разклащане. Първият звяр (папството) потъва и след това вторият звяр(САЩ) възлиза.Тази дейност “долу и горе” се появява точно приблизително по същото време, затова трябва да търсим едно велико царство което се въздига в сила около 1798 година.

   Джон Уесли основава методистката църква в Англия през 18 век. Като много други протестанти по негово време, той не е имал никакъв интерес в спекулативните измислици на йезуитския футуризъм. През петдесетте години на 18 век, когато изучавал пророчествата, осъзнал, че периодът от 1260 години скоро ще свърши. През 1754, публикувал многоуважавания си труд Новият завет с обяснителни бележки. След като отнесъл първият звяр от Откровение 13:1-10 за папството, той наблюдавал възлизането на втория звяр. Под стих 11 Джон Уесли написал : “Друг...звяр....Но още не е дошъл, въпреки че не може да е далеч; защото трябва да се появи в края на четиридесет и двата месеца на първия звяр. И имаше два рога прилични на агнешки - мил, невинен изглед” /John Wesley,Notes on Revelation, 1754, р. 457/. Основателят на методистката църква улучил точно мишената!

   Агнето е младо животно, бебето на овцата. Фактът, че тази нация е описана като подобна на агне около 1798,означава, че това би била млада нация по онова време. Всички от другите познати зверове от Данаил глава 7 /лъвът, мечката и леопардът/ бяха като гладни диви животни. Нациите Вавилон, Персия, Гърция, и Рим възлязоха като завладяха предишните нации в които бе властта. Но звярът подобен на агне трябваше да възлезе по по-различен  исторически не толкова драматичен начин. Фактът, че няма корони върху рогата си е също изключително важно. Първият звяр от Откровение глава 13 има рога с корони. Короните символизират царска власт, както в Европейските нации. Но нацията подобна на агне щеше да опита нещо ново. Нямаше да има корони, така че щеше да се представи на историческата сцена като нация без цар.

   Откровение глава 13 предсказва, че вторият звяр (САЩ) накрая ще стане суперсила. Как знаем това? Защото този звяр (САЩ) накрая ще има способноста да налага белега на първият звяр (Римокатолическата църква) върху “всички” народи по света /Откровение 13:16/. Затова вторият звяр (САЩ) трябва да се надигне от сравнително малките и спокойни начала в една мощна нация със статус на суперсила с глобално влияние. И все пак, въпреки че се изявява подобно на агне, накрая ще “говори като змей” /Откровение 13:11/. Това означава окончателно отказване от принципите си, вътрешна деградация и използване на сатанинска сила.

   Откровение глава 13 е част от Божия пъзел. Така че нека да сглобим парчетата:

 1. Каква млада нация “възлизаше” в сила п пустинна област около 1798?

2. Коя нова нация около 1798 беше “подобна на агне”, с християнски черти, мила, спокойна, без да е необходимо да завладява друга велика нация в напредъка и?

3. Коя нация сега има “два рога”, тоест разделяне на сила вътре в управлението си?

4. Коя нация във формата си на управление няма корони, и е без царска власт, управлява се конституционно “от народа”?

5. И коя велика нация сега е единствената световна суперсила в 21 век  способна да наложи белега на звяра върху “целия” свят?

 Когато става въпрос за библейско пророчество има само една нация, която се окачествява като вторият звяр от Откровение глава 13. Вие знаете вече коя нация е тази - Съединените американски щати.  Декларация за независимост от Англия бе подписана през 1776. Законопроектът  за правата на човека  бе ратифицирана през 1791. "Вторият звяр Възлиза” точно навреме, около 1798 когато "първият звяр" (Римокатолическата църкна) потъваше. Чрез куража на набожни лидери и провидението на всемогъщия Бог САЩ стана велика нация. Съединените американски щати сега са единствената суперсила останала на планетата Земя.

   Какво крие бъдещето? Вече видяхме, че непогрешимото Божие Слово предсказва излекуването на раната на първия звяр /римокатолическата църква/. В следващият постинг ще ви разкажа как Библията описва  първия звяр /Ватикана/ и втория звяр /протестантска Америка/ като работещи и действащи заедно в заключителните секунди на изтичащото времето.




Тагове:   звяр,


Гласувай:
4



1. krainici - krainici
26.09.2010 18:02
ВЕЛИКИ ТЪПИЗМИ
цитирай
2. estirbg - ТЪПИЗМИ В БИБЛИЯТА НЯМА!
26.09.2010 18:27
ТЪПИЗМИ В БИБЛИЯТА НЯМА, НО ТРЯБВА ДА ИМА ХОРА, КОИТО ИСКАТ ДА Я РАЗБЕРАТ! ИЗВИНЯВАЙ, КОРИГИРАМ СЕ!
цитирай
3. estirbg - Впрочем, ако беше прочел постинга ...
26.09.2010 19:06
Впрочем, ако беше прочел постинга за "първия звяр", символите нямаше да ти се сторят безсмислени. Лошото е, че повечето от вас не са чели "Откровение на Йоана" и затова всички тълкувания ви се струват неразбираеми. Затова може би още в началото на поста трябваше да предупредя да не се четат материалите, преди да е прочетено "Откровението". Все пак и за най-повърхностните читатели трябва да стане ясно, че САЩ и Ватикана са тези, които ще преобърнат света "наопъки" и които със сила ще въведат Новия световен ред!
цитирай
4. анонимен - След като прочетох "Не пипай ...
30.09.2010 12:25
След като прочетох "Не пипай тази книга" от Ян Ван Хелсинг,потърсих подобни статии из нет-а и др. подобна информация,честно казано.....доста е показно всичко,символиката на Новия Световен Ред ни заобикаля отвсякъде.Който иска - вижда,никога нищо не е крито от човечеството.
Към автора на блога - мислите ли че всичко това ще ни се стовари именно през 2012г? И какво ни очаква тогава според Вас?
цитирай
5. estirbg - Напълно е възможно!
30.09.2010 22:49
Напълно е възможно! След като човечеството е изнурено от беди, безпътици, икономически и социални кризи, стресирано непрекъснато от пукота на халосни терористични заплахи, от нови пандемии и всякакви други медийни заплахи(много добре знаем кой стои зад тях),то самото ще приема почти доброволно този Нов Световен ред, в името на внушаваната му собствена сигурност. Нещо повече - човечеството се задъхва от абсолютна безпереспективност и почти панически се е хванало за ИСТОРИЧЕСКИ ЗАПЕЧАТАНАТА ОТ САТАНА 2012 Г.,като начало на нова епоха на просветление, духовно освобождение и възвисяване на човечеството. Напълно е възможно тогава да се появи и "псевдо исуса" - самият Луцифер, както е предсказано в Библията,и който подготвя от векове измамата (вижте първия ми постинг в началото на блога.) И още нещо - проследете сакралните години, кратни на 11 - едно "любимо" число на масоните.
Първата реч на Буш - 1990 г. + 11
Атаката върху кулите близнаци - 2001 г. + 11
2012 г.е следващата, която съм убедена, че няма никак да ни зарадва...
Следващият ми постинг ще бъде на тема за незабележимото за обществеността срастване на Ватикана със силовата мощ на САЩ - световен жандарм и инициатор на закони и рестрикции на свободата и демокрацията. Думите наскоро изречени от Хилaри Клинтън, че САЩ нямат съперници, не могат да се тълкуват в друг смисъл. А това, че Барак Обама удължи извънредното положение в САЩ с още една година (http://www.focus-news.net/?id=n1439185). при евентуален “проблем” – атентат, заплаха, бунт или каквото и да е, включително бутафорна заплаха - Президентът на САЩ ще има извънредни пълномощия, които може да използва всеки момент, не ви ли говори, че нещо се готви!!!
Имам още едно предположение, но то няма да се събере в оставащите ми позволени символа.
Ще пиша и ще опитам да давам коментари на случващите се световни събития пречупени в светлината на Библията. След като Тя ясно ни е посочила "героите", значи че ние може да ги следим, за да не бъдем неприятно изненадани
цитирай
6. demokrat63 - този нов световен ред се казва ол...
10.12.2010 22:08
този нов световен ред се казва ологархия. още перикъл преди 26 века предупреждава, че демагог и демократа вървят ръка за ръка , както демокрацията и олигархията. ням друга форма на управление която да не унищожава всичко ценностно сред народите в името на едно- силата на парата. а не случайно е и притчата за 30-ъе сребърника/ там са още предателството и подлостта/ за САщ е ясно- те са такъв сбиротък, че само поклона към долара е в състояние да ги убедини. демокрацията в САЩ е привидна и имаш свобода докато не засегнеш някой олигарх, а това стане ли- изчезваш. генезиса на олигарха е да смуче "кръвчица' следователно той живее върху народа- собствения и външен. затова е и агресивната им политика спрямо други народи. схемата е проста-ЦРУ чрез свой представители подготват почвата- с т. нар икономически убийци и ако те не свършат работа идва армията. така, че това пророчестов е 100% истина и лошото е че и ние се хванахме на въдицата им. но явно тук ще е и основната арена на действията. според същите пророчества трябва да се появи библейския давид. а и " антихриста ' също е от негово коляно. дали ще са едно и също лице- тръпки ме побиват като зная, че ттрябва да стане преди 2017 г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884041
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031