Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2010 12:29 - САТАНА ДЕМАСКИРАН - ЧАСТ І
Автор: estirbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6594 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 06.09.2010 20:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                      
           ЗЕМЯТА, ЦЕНТЪР НА НАЙ-ДРАМАТИЧНИЯ КОСМИЧЕСКИ КОНФЛИКТ - ЕДНА УЖ ПОЗНАТА ИСТОРИЯ, В КОЯТО ИМА НЕПОЗНАТИ ИСТИНИ                           

                                   image


 

За да разберем коректно днешната политическа, икономическа и социална ситуация на планетата ни е нужно да се върнем назад през вековете. Затова настанете се удобно и търпеливо се запознайте с вселенския сблъсък, в чийто център е нашата планета. Ще започна от самото начало, и постепенно ще наредя пъзела в хронологична последователност, за да може да проумеете какво се случва в нашето съвремие, кои са потенциалните скрити сили на странните световни събития, случващи се днес и преди всичко да съумеем да демаскираме врага, за да знаем срещу кого да се борим и как да предотвратим атаките му.

За свой навигатор ще използвам най-величествената философия, изворът на дълбоките духовни истини, безсмъртната книга, святата книга, вечната книга на вечния живот, която, уви, днес безславно лежи някъде забравена, захвърлена от почти всички ни.

            Повечето от нас се чувстват затруднени да обяснят съществуванета на злините, неправдите, мизерията и страданието при наличието на един добър и любвеобилен Бог, нали? Вроденото ни чувство за справедливаст иска отговор на въпросите „Защо Бог допуска войните и кръвопролитията? Защо търпи беззаконието? Защо не се намеси?”

Самите ние сме свидетели, че нашият свят е зле устроен, но колко от нас могат да открият причината за това състояние на света.

Чарлс Таунс, лауреат на Нобелова премия за конструиране на лазерите в статията си „Сливане на науката с религията” пише:”В религията ни безпокоят страданията на заобикалящите ни хора и несъвместимостта на тези страдания с идеята на Бога като символ на любовта” Каква е основата на този фундаментален онтологичен проблем и как Библията го представя? Ето и историята, която уж знаете от бабините приказки, но обърнете внимание на това, което те не ви разказаха /текстът е болдван/, просто защото нямаше от къде да го научат.

       Хиляди години, преди да изведем първия изкуствен спътник в околоземната орбита и да започнем търсене на извънземни цивилизации, Библията свидетелства ясно за съществуването на разумни същества от небесен произход. Представени са два основни типа небесни интелигенти: ангели и жители на световете /вероятно подобни на човека/ и вие вече сте чували за тях.

С вяра разбираме, че СВЕТОВЕТЕ са били създадени с Божието слово, тъй щото видимото не стана от видими неща.”Евр.11:3

Новозаветният апостол говори за „СВЕТОВЕТЕ” и безпорно визира извънземни, другопланетни цивилизации. Днес астрофизиците говорят за повече от един трилион планети, сходни на земята. Само в нашата галактика тяхното число надминава 100 хиляди.

Ангелите се наричат „небесното войнство” и обитават в Божието присъствие.

„Ти си Господ, само Ти; Ти си направил небето, небето на небесата, и цялото им множество, земята и всичко що е на нея, моретата и всичко що е в тях, и Ти оживотворяваш всичко това; и на Тебе се кланят небесните войнства.” Неемия 9:6

Всъщност ангелите предтавляват куриерите на Вселената и за тях също важи йерархия. Има информация и за тяхната необикновена сила и мощ и че тяхната физика е несъмнено по-съвършена от нашата, а в познания и в нравствено отношение стоят много по-високо от човека. Но най-съществената разлика между земната и небесна цивилизация е, че там грехът като морална категория никога не е имал достъп.

Тези общества живеят в пълна хамония с Божията воля и там не съществуват фаталните последици на греха – злините, страданията и смъртта.

Ангелите споменати като Божии синове, са създадени преди сътворението на нашата земя, защото се казва, че те са приветствали Твореца радостно при устройването на планетата. Йов 38:4

Светото писание гарантира, че в тяхно лице ние имаме добри приятели, те са наши доброжелатели, помощници и закрилници.

„Не са ли те всички СЛУЖЕБНИ ДУХОВЕ, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?”Евр.1:14 - СЛУЖЕБНИ  ДУХОВЕ, които ни съдействат по пътя към Бога и спасението.

И така, след като се запознахме с главните герои на космическия конфликт достигаме до най-съществения момент, заключен между въпросите къде е началото и каква е първопричината на хилядолетния вселенски глобален конфликт между доброто и злото?

Ето и двата текста, които имат за нас огромна евристична стойност. Без тях ние не бихме познали произхода на злото:

„Така казва Господ Иеова: Ти си печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост.
Ти бе в Божията градина, в Едем; ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни: със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден.
Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни.
Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе.
... затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм,
Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си; Аз те хвърлих на земята...Езекил 28:12-17

„Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;
А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,
Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния.”

     Така на вселенската сцена се появява и виновникът за конфликта. Цитираните текстове ни говорят за едно сияйно ангелско същество, сътворено като „шеф” на ангелския свят, с особени привилегии, стоящо най - близо до Бога след Божия син. Във втория стих е посочено името му, Деница, син на зората, преведено от еврейското „хелел”, което значи светещ, блестящ. В латинския превод на Библията  направен от Йероним, той е наименован Луцифер, което значи носител на светлина. Цитираните текстове говорят за трагедията на този висшестоящ херувим. Той е заемал най-високия пост на небето, именно в непосредствена близост до Бога, в блясък и възвишено положение, и извършвал специални функции. В първия текст се говори за произхода му, надарен с висша мъдрост и красота и наречен „осеняващ”херувим”. Споменаването на различните скъпоценни камъни в Езекил 28:13 подчертават високото положение на този ангел, който след Христос е бил най-почитан на небето.

В далечната космическа история, много преди сътворението на нашата земя, по необясними за нас причини в душата на това същество се появява недоволство и завист към Бога. Във втория текст виждаме как във възгордялото се същество се развива желанието за първенство и доминиране на небето, с идеята за узрпиране дори на Божията власт. Външните видими причини са изключителните му дарования и красота. /Тук съвсем на място трябва да наблегна с три удивителни за внимание!!! За надарените хора съществува голяма опасност от възгордяване, а гордостта според Библията е най-безнадеждният грях и води неминуемо до падение/. Гордостта и завистта са бацили, с които този блестящ херувим е заразил и земните жители. Така стигаме до едната от двете велики тайни, за които ни говори Библията – „тайната на беззаконието”.

Ако има невъзможно разгадана мистерия, то това е грехът и той не може да бъде обяснен напълно и безусловно. Да бъде обяснен, би означавало да бъде оправдан. – Луцифер е бил поставен в идеална хармонична среда, без грях, и не е бил онеправдан в нищо, напротив, бил е най-привилигерованият и неговата поведение е необяснимо. Това е същност „тайната на беззаконието”/2 Сол. 2:7/

И така, висшестоящият ангел започва своята подривна дейност всред небесните интелигенти, използвайки големия си авторитет и красноречие. Отначало прикрито, с благовидните аргументи за подобряване  на небесния ред и за щастието на небесната цивилизация, а след това постепенно стигайки до открит бунт против Божия авторитет и закон. Той е твърдял, че Божият закон е несъвършен и се нуждае от корекции. / Връщаме се в днешно време – кой, чия личност можем да сравним по подобни действия в духовния ни живот от съвременната световна сцена?/

Твърдял е, че Божият закон ограничава свободата на разумните същества. В тази борба могъщото небесно същество успява да въвлече и една част от ангелите. Бог в любовта си дълго е търпял бунтовния дух и е направил много усилия за връщането му към верноподанство, обяснявайки, че неговото поведение ще бъде фатално за него и за щастието на небесния свят. Но многократните апели остават нечути и неприети. Той става все по-упорит в своите действия и когато бунтът става непоправим, Бог взема мерки за ограничаването му.

Първата санкция, която му се налага е лишаването му от поста осеняващ херувим и изгонването му от Божието присъствие. Нашите два текста говорят именно за това понижение, но това не е още окончателното му изгонване от небето. Враждата на Сатана е започнала вероятно много отдавна и във всички случаи предхожда сътворението на Земята, защото в Едем той се явява вече като враг. В Библията го срещаме с двете му имена „сатана” и „дявол”. Първата е от еврейски произход, а втората от гръцки. И двете означават „противник”, „враг”, а неговите сътрудници и съмишленици от ангелския свят са наречени демони - паднали ангели.

В Божиите действия срещу Сатана съзираме величието на Неговата мъдрости и любов. Той би могъл веднага да го унищожи. Но Божието управление е основано на любов, разбиране и свободно самоопределяне. Ако Бог би унищожил веднага Сатана, небесните цивилизации не биха разбрали Неговата постъпка. Все пак Луцифер е бил много обичан от ангелите и те биха възприели Бога като тиран и деспот, и биха продължавали да Му служат не вече с любов и разбиране, а от страх. Те не са разбирали страшната природа на злото. Грехът като морална същност, е бил абсолютно непознат на небесните същества.

Ако Бог моментално би ликвидирал този бунтовник, проблемът над злото не би бил разрешен веднъж за винаги, радикално в Унивърса, защото злото би могло да се появи след време другаде. Тогава Бог би трябвало постоянно да унищожава престъпниците. Затова великият творец е тръгнал по друг път. Той е разрешил на Сатана да демонстрира естеството на своите претенции, за да се видят страшните резултати на това противопоставяне на Божия Закон. Целият Унивърс трябваше да опознае естеството на греха, с неговите ужасни последствия, та никое разумно същество, никога вече да не го пожелае. Измамникът трябваше да бъде демаскиран.

Сега нека разберем кога в нашата история Сатана и ангелите му са били окончателно изгонени от небето. Има някои пасажи в Св.писание, които могат да ни подскажат нещо. В Йов 1:6,7 е представено заседание на небесния парламент:

„А един ден, като дойдоха Божиите синове да се представят пред Господа, между тях дойде и Сатана.
 И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам натам по нея.”

Божиите синове са представители на земните цивилизации. Най-интересното е, че и Сатана е между тях. Стих 7 показва, той е присъствал там като представител на Земята. Защо? Резонно би било Адам да бъде тук, но когато Първия човек се предаде на Сатана в Едем, лукавият узурпира титлата му и стана „к н я з на този свят”.

Така новосъздадената наша земя стана плацдарм на драматичния конфликт между Христос и Сатана. И в нашия текст, по времето на Йов, около 1600 г.пр.Хр., намираме Сатана на небето в диалог с Бога. Това показва, че известно време той е имал достъп до небесния свят, макар и в ограничена степен, не вече като небесен поданик, а като „княз на този свят”, както го нарече Исус.

Решителното изгонване на Сатана и демоните от небето става, когато Христос спечелва пълна победа на кръста. С две свои изказвания Той загатва това:

„А Той им рече: Видях Сатана паднал от небето като светкавица

Сега е съдба на този свят; сега князът на този свят ще бъде изхвърлен вън"

 

В Откровение 12:7-12 се описва небесната война и окончателното изгонване на лукавия и пълчищата му. Естествено, това не е война в земен смисъл. Двете воюващи страни са Михаил /Исус Христос/ и Неговите ангели , и змеят /Сатана/ и неговите ангели. Макар, че нашият текст първично фокусира времето на кръста, уместно е да приемем, че той се отнася и за началота на космическия конфликт. Но тази война стига своя апогей, когато Христос увисна на кръста. Цялото небе наблюдава с изключителен интерес битката между светлината и тъмнината. И когато Христос в Своята агония на кръста извика „Свърши се!”, един триумфален вик проехтява във всички светове. Неговата смърт отговори на въпроса дали Отец и Синът имат достатъчно любов към човека, за да проявят себеотрицание. В жестоките сцени около Голгота Сатана разкри истинския си лик на лъжец и убиец. В сърцето на небесните интелигенти не остана никакво съмнение относно Божията любов и правда, и сатана беше решително изгонен от небето без право на достъп там. Това е второто му понижение. С е г а З е м я т а е неговата бърлога. Библията ни учи, че при Второто пришествие той ще бъде ограничен още повече Откр. 20:1-3:

„И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига.
Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години”

Хиляда години Сатана ще прекара сред руините на опустошената земя в пълно бездействие. С това се подготвя и окончателното му унищожение в края на милениума. Откр. 20:10:

„И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.”

Библията и само Библията ни обяснява изчерпателно произхода на злото, трудният проблем проблем, който смущава милиони. Най-важният извод, който трябва да направим е, че злото не е вечно, както твърдят източните религиозни философи /Библията опровергава дуализма на старите философии. Ормузд и Ариман – Бог на доброто и Бог на злото./, а е причинено от едно сътворено същество и ще бъде премахнато от Земята с унищожението на причинителя. Ужасната история на греха, позната вече на всички, ще бъде ВЕЧНИЯТ ИМУНИТЕТ НА ВСЕЛЕНАТА ПРОТИВ ЗЛОТО. НИКОЙ НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА ПОЖЕЛАЕ ГРЕХА, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЩЕ ПОМНЯТ ТРАГЕДИЯТА НА ЗЕМНАТА РАСА.

Библията заявява, че безопастността на Вселената ще бъде завинаги гарантирана против зараждането на нов бунт : Наум 1:9

„Какво се съвещавате против Господа? Той ще направи пълно разорение, Тъй щото бедствие няма да ви нападне втори път.”

Ясно ви е вече, че ние сме сцена на най-драматичния небесен конфликт, както че и сме във властта на Сатана /ако му се поддадем духовно, разбира се/, ясно е че небесните цивилизации нямат достъп до нас, защото сме „заразни”, потънали в грях и морална разруха, докато не дойде Исус с цялата си слава на небето и не настъпи цялостно обновление на планетата, такава, каквато ни е обещал Бог:

„А според обещанието Му очакваме ново небе и нова земя, в която да живее правда.”

2 Петр.3:13

„И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.” – Откр.на Йоана 21:1

 А що се отнася до нашествията на НЛО, които вече станаха ежедневие за човечеството, те не са нищо друго освен сатанински изобретения, едни от инструментите ЗА контрол над планетата.

Злото не е планирано от Бога, но Той го е предузнал и е взел превантивни мерки за предотвратяването му.

Добрата вест на Евангелието е, че Сатана е победен и омаломощен враг. Но в никакъв случай не трябва да забравяме, че той е все още властелинът на този свят и в последните години на човешката история Змеят ще бъде особено разярен, защото знае, че малко време му остава. Божият дух ще се оттегля все повече от земята, поради неверието на хората и силите на мрака ще се активизират, природните катаклизми ще се умножават както никога досега и цялата вселена ще тръпне в ужас от неочакваното. Всичко говори, че устоите на този свят вече се пропукват и че той едва издържа тежестта на злините и беззаконията.

Ако човек иска да победи в борбата срещу злото, трябва да приеме духовните оръжия – вярата, Божието слово и молитвата. Трябва да знае истината, за да може да разобличава врага, а това е възможно само, ако се съветва с Най-мъдрата книга.

Следва продължение...




Тагове:   сатана,


Гласувай:
6



1. vandela007 - Поздравления!
06.09.2010 18:59
Чудесно!
Само че зададе един въпрос, а не даде отговор: Кой в днешно време също е сметнал, че Божият закон е несъвършен и . . . на практика го е променил? За него в Даниил 7:25 е пророкувано: "...ще замисли да промени времена и закони..."
цитирай
2. estirbg - РИМО-КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА!!!...
06.09.2010 20:20
РИМО-КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА!!!
ТЯ ОСАКАТИ ЦЕЛИЯ БОЖИ ЗАКОН! ПРЕМАХНА ЗАПОВЕДИ, ЗАЛИЧИ СВЕТИЯ БОЖИЙ ДЕН СЪБОТА И ВЪЗДИГНА НЕДЕЛЯТА - ЕЗИЧЕСКИЯ ПРАЗНИК НА СЛЪНЦЕТО / SUNDAY/! ЩЕ НАПИША МНОГО ПОДРОБНО, С ИСТОРИЧЕСКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА В ЕДИН СЛЕДВАЩ ПОСТИНГ! ТОЗИ ВЪПРОС Е МНОГО ВАЖЕН И ТРЯБВА ДА СЕ РАЗБЕРЕ ОТ ВСИЧКИ, ЗАЩОТО, АКО СПАЗВАМЕ ФАЛШИВАТА ЗАПОВЕД - НЕДЕЛЯТА, ДОРИ И ДА СПАЗВАМЕ ВСИЧКИ ДРУГИ БОЖИИ ЗАПОВЕДИ, ПАК СМЕ ЗАКОНОНАРУШИТЕЛИ! СПОМНЕТЕ СИ КАКВО КАЗВА ЯКОВ 2 - 10:12
"Защото, който опази целия закон, А СЪГРЕШИ В ЕДНО НЕЩО, БИВА ВИНОВЕН ВЪВ ВСИЧКО.
Понеже Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона.
Така говорете и така постъпвайте като човеци, които ще бъдат съдени по закона на свободата. "
и ОЩЕ-" В ОТКРОВЕНИЕ" 22 -14, ОПИСВАЩ ПОСЛЕДНИТЕ ВРЕМЕНА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО НА НЯКОЛКО МЕСТА СЕ НАБЛЯГА АБСОЛЮТНАТА НЕОБХОДИМОСТ ОТ СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНА, ВИЖТЕ "В ОТКРОВЕНИЕ" 14 -12
"Тук е нужно търпението на светиите, на тия, КОИТО ПАЗЯТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ и ВЯРАТА В ИСУСА."
И ОЩЕ:
"14 Блажени, които ПАЗЯТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.
15 А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже. "
ТОВА Е В СТАРОГРЪЦКИЯ И ЦАРИГРАДСИЯ ПРЕВОД, НО НЕЗНАЙНО КОЙ Е ПРОМЕНИЛ "ПАЗЯТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ" С "ИЗПЕРАТ ДРЕХИТЕ СИ" В ПОВЕЧЕТО СЪВРЕМЕННИ БИБЛИИ!!!

цитирай
3. анонимен - чудесен постинг
06.09.2010 23:06
моля да ми отговориш дали Сатаната има нещо общо с расата на рептилиите /влечугите/. Нали той е уподобяван на змия, змей и пр. В откровението на Йоан се споменава и за др.раса, служители на Змея. С образ на тигър, излязла изпод земята
Ще чакам с нетърпение продължението(
цитирай
4. estirbg - Не, няма нищо общо!
06.09.2010 23:22
Не, няма нищо общо, специално ще се спра на символите в Библията и ще видите, че те изобразяват познати световни реално съществуващи сили, действащи точно днес! Виждам, че тук в блога, хората масово тичат да гонят рептилиите, а Сатана им се присмива и е доволен, защото пак е под прикритие, а на него това му и трябва - хората да са заблудени и въобще да не знаят истината. Най-лесно се ловят заблудени овце...
Продължението, дано Господ ми помогне, очаквайте другата събота и неделя, защото и аз се трудя. :-)
цитирай
5. satanas - Интересно
12.11.2010 16:58
1. За да може да бъде познавано доброто, трябва да има негов антипод - зло.
2.Самия факт, че Бог е любов, автоматично означава, че му придаваме човешки качества - нещо, което е немислимо.
3.В началото твърдите, че ако бъдел унищожен Сатана, цититам:
"Ако Бог моментално би ликвидирал този бунтовник, проблемът над злото не би бил разрешен веднъж за винаги, радикално в Унивърса, защото злото би могло да се появи след време другаде. ", а по-надолу:
"Най-важният извод, който трябва да направим е, че злото не е вечно, както твърдят източните религиозни философи /Библията опровергава дуализма на старите философии. Ормузд и Ариман – Бог на доброто и Бог на злото./, а е причинено от едно сътворено същество и ще бъде премахнато от Земята с унищожението на причинителя." "Библията заявява, че безопастността на Вселената ще бъде завинаги гарантирана против зараждането на нов бунт : Наум 1:9" и т.н.
Не намирате ли известно противоречие - хем ако Луцифер би бил унищожен, злото ще се появило на друго място, хем по-късно се 'гарантира' че с унищожението на въпросния със злото е свършено, респективно бунт нямало да има ?
Ако няма зло, как ще познаете кое е добро ?

Статията не е нищо друго, освен манипулативен похват, каквито има доста напоследък в интернет, било под формата на текстове или клипове.
цитирай
6. estirbg - До Satanas
21.11.2010 22:10
Приятелю, едва сега видях коментара ти под един отдавнашен пост. Няма никаква манипулация. Помисли - ако Сатана беше унищожен веднага, без да се даде възможност на всички небесни цивилизации да се запознаят със злото в развитие (както сега тук се случва на земята), те нямаше да разберат какви последствия биха произлезли - едно прибързано унищожение нямаше да убеди небесния унивърс какво зло може да връхлети световете. Затова Бог го е оставил да се развие тук, в "мини план" на земята. Така ние представляваме сцена на изявата на Сатана и ...съм уверена, че наблюдавайки ни всички цивилизации са повече от ужасени от жестоките сцени случващи се тук на земята. Така, след като видят всичко това, никой няма да допусне дори в съзнанието си мисъл за противоречие от подобен род ( Сатана е искал да седне на престола на Бог - представяш ли си, творението да седне на престола на Твореца си, повече от арогантност и "безочие" е това ). Така вече всички ще знаят какво представлява злото и няма да го допуснат никога сред себе си. Ако Адам и Ева не бяха съгрешили, ако не бяха отстъпили вследствие на греха, планетата ни, Сатана сега нямаше да е "управител" и господар (но не абсолютен, с ограничени права е)... Добрата вест е, че дните му са вече преброени и абсолютно уверено мога да заявя, че ние сме последното поколение, което ще преживее язвите описани в Откровението и всичко описано там, както явяването на самия Луцифер, представящ се за Исус. В края на мъчителната история на земята е дадено и самото завръщане на Исус в слава и величие, за да прибере неговите верни. Докато невярващите и непокаяните грешници ще бъдат унищожени от огненото Му величие... Понататък какво ще се случи (хилядягодишния милениум и т. н.), ще разказвам в следващите постинги...:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884127
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031