Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2010 21:51 - ВЗЕМИ И ЧЕТИ НЕЗАБАВНО
Автор: estirbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1851 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.08.2010 22:49


Неразпечатаното Писмо на Гай Юлий Цезар

Популярният писател Емил Лудвиг остави биография за "Първият Гражданин на

Рим" - Гай Юлий Цезар.

На 50-годишна възраст Цезар е господар на половината свят. Той детронира и възкачва крале от Египет до далечна Галия. Той определя, предначертава съдбините на целия континент. Цезар се стреми да осъществи мечтата на Александър Велики - Империята на Света. Той изковава железен гениален план за невиждан поход срещу приказна Персия и далечна Индия. Всички знаем фаталната историческа развръзка – грандиозният стратег и пълководец пада пронизан от предателска ръка. Жертва на какво се оказва? Спомнете си последната сцена:

На 15 март Сената е свикан, а на 17 март, Цезар трябвало да потегли за гигантския поход. Цялото му внимание и мисъл са фокусирани в предстоящите планове, изчисления и тактика за "17-и", за битката, за славата... Не обръща внимание на зова на един верен нему роб, който се опитвал да го изтръгне от мислите му, за да му предаде важно сьобщение. Ученият Артимед, успява да се промъкне в навалицата и да се добере до императора, като му предава незабелязано един свитък с настоятелна молба: "ВЗЕМИ И ЧЕТИ НЕЗАБАВНО!" Това писмо съдържало предупреждение за заговорническите намерения на предателите, но Цезар нямал време да чете. Неговата мисъл витаела в плановете за предстоящите сражения... Само след няколко крачки, когато влиза в Сената , той бива нападнат от Кавка, Касий, а Брут го убива. Цезар пада пронизан многократно, стискащ в ръка неразпечатаното писмо ...

Каква съдба! Цезар имал верни приятели, които рискували, живота си за да му дадат предупреждението, той обаче нямал време! Колко му е било необходимо, за да разпечата писмото и да хвърли бегъл поглед върху съдържанието му?

Този исторически сюжет е сериозно предупреждение и за нас - повлечени от неизбежния битувизъм и служебна ангажираност, ние също нямаме време да хвърлим поглед върху БОЖИЕТО ПОСЛАНИЕ ДО НАС - БИБЛИЯТА.

Защото Библията е книга – чудо. Несравнима с никое творение на човешкия дух, претърпяла тежки преследвания и все пак вечно жива, книга, която е достигнала до нас. Нейната древност и същевременно автентичност не е ли чудо? Минала през жестоки аутодафета, тя и днес шества по света и носи светлина навсякъде. Понеже е Божие Слово, тя е неунищожима:

„Защото "Всяка твар е като трева, И всичката й слава като цвят от трева; Тревата изсъхва, и цветът й окапва,
Но Словото божие трае до века"; и това е словото, което ви е благовестено.”

1 Петр.1:24,25

Второто удивително качество на Библията е нейната истинност и непротиворечивост – много научни истини се потвърждават от Нея, а историята, археологията, астрономията, медицината абсолютно потвърждават нейната правдивост. Всеки, който търси Истината ще се увери в това. Само невежеството може да счита библейските твърдения за легенди.

”Същността на твоето слово е истина”Пс.119:160

Третото чудо на Библията е нейното въздействие върху човека. Колко мъдреци, философи и социолози са служили и отдали живота си за една кауза – да преобразят света и облагородят човека – постигнато е твърде малко или нищо. Но онова, което никой друг фактор не е в състояние да направи, Библията е постигнала с хиляди хора. Единствено Библията, като Божие слово и сила, може да помогне и преобрази грешника, да го направи Божи син и дъщеря.

Но най-удивителното чудо на Библията, което я прави уникална, са нейните пророчества. Около 27% от библейския текст е пророчески. Тази книга съдържа стотица предсказания от различен характер: предвиждания за историческото развитие на света, пророчества за Месия /Христос/, предсказания за събитията – белезите на последното време, пророчества за крайната съдба на света и човечеството и т.н. Не мога да не отбележа един фундаментален факт – НИКОЯ ДРУГА СВЕЩЕНА КНИГА НА НАРОДИТЕ  И В НИКОЯ ДРУГА ЛИТЕРАТУРА В НАШИЯ СВЯТ НЕ СЕ СЪДЪРЖАТ ТОЧНИ ПРОРОЧЕСТВА, ОСВЕН В БИБЛИЯТА. ТЕЗИ ПРОРОЧЕСТВА И ТЯХНОТО ТОЧНО ПОКРИТИЕ С ИСТОРИЯТА СА БОЖЕСТВЕНИЯ ПЕЧАТ НА БИБЛИЯТА. САМ ВЕЛИКИЯТ ТВОРЕЦ ГО ИЗВЕСТЯВА:

„Помнете предишните неща от древността; Защото Аз съм Бог, и няма друг...
Който от началото изявявам края, И от древните времена нестаналите още неща...” Исая 46:9,10

Ето и един красноречив пример:

Спомнете си историята за възхода и залеза на Отоманската империя. Издигайки се като приливна вълна, турците застрашават Европа през ХVІ век. В продължение на 400 години вилнеят над Източна Европа. Но постепенно тази империя запада, докато започва да се дефинира като „Болникът” на епохата. Глава 9 на Откровение, написано около 2000 години от Йоан, е забележително пророчество за съдбата на Отоманската империя. Въз основа на Откр.9:15, Йосия Лич от Филаделфия публикува в 1838 г. тълкуванието си , че на 11 август 1840 г. Турция ще капитулира пред великите сили. Неговите възгледи били отбелязани и осмивани в списания и атеистични клубове в Америка. Но когато наистина се случва това събитие, всички били потресени. За няколко месеца Лич получава повече от 1000 писма от изтъкнати атеисти, в които последните заявявали, че се отказват от борбата против Библията и я приемат като Божествено откровение до човека.

„Защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух.”2 Петр.1:21

Библията е Божие послание до теб и мен, за да ни осветли относно смисъла и целта на живота и да ни помогне във всяка една ситуация.

НЕЙНОТО НАЙ-ВЕЛИКО ДОСТОЙНСТВО Е, ЧЕ НИ ПОСОЧВА СПАСИТЕЛ, ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС, И ПЪТ КЪМ БОЖИЕТО ЦАРСТВО.

Скъпи приятели , ще остане ли за вас БИБЛИЯТА едно "Неразпечатано Писмо"?

„Блажен, който прочита, и ония, които слушат думите на това пророчество и пазят напса и исаното в него; защото времето е близо.” Откровение 1:3

„Но всеки, който ме слуша, ще живее в безопасност, И ще бъде спокоен без да се бои от зло.” Притчи 1:33

Сега и аз ви отправям настойчиво молбата на Артимед „ВЗЕМИ И ЧЕТИ НЕЗАБАВНО!”

„ВЗЕМИ И ЧЕТИ НЕЗАБАВНО!” още и за да не бъдеш лъган и измамен в духовните си копнежи по обещания от Исус Нов Безсмъртен Живот и Свят, защото много „вълци в овчи кожи” се навъдиха. Но това ще бъде тема на друг мой постинг...

 


Тагове:   незабавно,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1889989
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930