Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2013 10:12 - ЗАКОДИРАНОТО ПОСЛАНИЕ НА ИИСУС КЪМ НАС - САМО КЪМ НАШЕТО ПОКОЛЕНИЕ!
Автор: estirbg Категория: Хоби   
Прочетен: 23041 Коментари: 19 Гласове:
27

Последна промяна: 17.08.2013 16:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg





Гледам и невярвам на очите си...



                   image

 


   
"Публичните домове за секс с всевъзможни животни никнат като гъби из цяла Германия. Това сe случва благодарение на закон, който направи животинското порно незаконно, но узакони секса с животни, съобщи активист за защита на животните, пише в. Франкфуртер Рудшау. Маделин Мартин разказва за изданието, че сегашният закон не защитава животните от зоофилите, които все повече избират секса с животни като начин на живот. Тя подчерта един случай, при който фермер от региона Грос-Герау в югозападната част на страната е забелязал, че обичайно приятелски настроеното му стадо от овце започнало да избягва контакти с хора. Той монтирал камери за наблюдение в своите кошари и така открил, че голям брой мъже се промъквали през нощта в жилището на овцете, за да се възползват сексуално от добитъка.....................................

Зоофилията изгуби статуса си на престъпление в Германия през 1969 г., но в последните години броят на хората, практикуващи този вид секс, се е увеличил значително. В страната дори са се появили „еротични зоопаркове“, в които посетителите може да се радват на животни, вариращи от лама до коза...”!?!?

 - чета „на крак” в подземната железница метро-вестничето „19 минути” и не вярвам на очите си!!! -

Отвращението ми от подобен род новини е не по-малко от възмущението срещу молбата на Барак Обама, отправена към Върховния съд, който трябвало да разшири и предефинира понятието за брак като съюз изключително между мъж и жена, а решението на Върховният съд на САЩ, който фактически легализира еднополовите бракове окончателно ме увериха, че светът се "търкаля" с главоломна скорост към окончателна гибел.

               image

Непонятни новини, които освен недоумение, будят и изумление сред повечето читатели, но за тези, които внимателно следят случващото се днес и точната им проекция върху предупредителните пророчества в Библията, това е още един сигурен знак, безспорен белег за непосредствено близкия финал на грешното човечество и приключване на неговата позорна бунтовна история срещу Твореца.

За безсрамното нечестие на последното поколение е писано на не едно място в Божието Слово. В Римляни 1:18-25 безпощадно директно е разобличен и обвинен в грях всеки, който поставя своята извратена мъдрост над Божията:

 21. Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.

 26. Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.

27. Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.

 

Днес ние сами сме свидетели на лавинообразното заливане на света с поредната гнусота, приемана от все повече правителства за нормална и съответно обявявана за легална. Тази отвратителна мерзост в очите на Бога е посочена в „Матей” 24 като белег за непосредствения край на човечеството. Спомнете си думите на Исус:

И като бяха Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.
Защото, както и в ония дни преди потопа, ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха, до деня до когато Ное влезе в ковчега,
 и не усетиха, до като дойде потопът и завлече всички, така ще бъде и пришествието на Човешкия Син.

На пръв „съвременен” поглед нищо необикновено не се съзира в тези думи на Исус -  не откриваме никакъв белег, дори намек, който да определя, че точно днешните дни са последните за човечеството. – Хората винаги са правили това – яли са,  пили са, женели са се, омъжвали са се, няма нищо нередно  в  стих 37-38 от Марк 24 - съвсем приемлива е описваната картина за отреденото ни земно битие, така характерна още от сътворението.

Само че няма напразно изречени Исусови думи, особено тези,  които се отнасят и указват за белезите преди Второто Му пришествие.

Истината, кодирана в думите женеха се и се омъжваха всъщност се отнася  за еднополови бракове, а не за нормални бракове,  с което точно се определя един от моментите, определящи Второто Пришествие на Исус. Това разбиране, отдавна бе споделено в адвентната църква от един брат и ето, че неговите правилни прозрения се потвърдиха  в  материал, написан от  Равин Сперо, който също изчерпателно представя исторически доводи в подкрепа  на тезата, че еднополовите бракове сочат към края на света.

 Джефри Сатиноувар, който притежава магистърска степен от Принстън, докторати от Йеил, MIT и от Харвард, обяснява, че в съответствие с "Вавилонския Талмуд" - книгата с тълкуванията от равините на светите писания 1000 година преди Христа, имало е  САМО ЕДИН ПЪТ в историята, който отразява къде се намираме в момента. Имало е само един път в историята, според писанията, където мъжете са се омъжвали за мъже, а жените са се женели за жени.
         Бихте ли направили предположение относно времето, кога това е било? Не, не е било в Содом и Гомор. Разбира се там е имало хомосексуалност, но според Талмуда НЕ Е имало хомосексуални "бракове". Ами древна Гърция? Рим? НЕ. Вавилон? Отново отговорът е НЕ. Единственият път в историята, когато хомосексуалните "БРАКОВЕ" са се практикували, е било ... по времето на Ноевите дни. А според Сатиноувар това е, което „Вавилонския Талмуд" приписва като последната капка, която довела до потопа.
          Равин Арие Сперо потвърди, че това е истина.
       Равин Сперо разказва също за Божията милост преди потопа, за надеждата Му, че хората ще се покаят и ще се върнат към Неговите пътища. Той е показал търпение в продължение на стотици години.
По-нататък Равинът допълва, че според писанията на Талмуда "преди потопа хората започнали ДА ПИШАТ БРАЧНИ ДОГОВОРИ между мъже, с други думи, документира се хомосексуален "БРАК ", което е повече от хомосексуална дейност - това дава официалният печат на одобрение и освещение на хомосексуално партньорство.      "Дори и в древна Гърция не са подписвали брачни договори между мъже. Имало е хомосексуалност и е било грешно, но не е имало официална "благословена" практика... Бракът е "освещение" (не просто партньорство). " Сперо допълва, че за придобиване на правото на освещение и святост върху това поведение е "може би един от най-големите грехове от всички, които човек прави срещу Божия план за този свят. "
         
Единственото време, през което това се е случило е било: "По времето на Ноевите дни."

Ето как зад обикновените думи на Исус е закодирано и изпратено до нас едно необикновено предупреждение за точното време на Неговото Второ съдбовно пристигане. Стихът в Матей 24:37 отключва още една пророческа истина за вярващите и очакващите деня на Спасителя:

          И като (бяха) Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. - Матей 24:37 

         Което значи, че ние сме точно в дните на Ной, точно сега - и само точно сега!


           Думите на равина са изключително важни, защото са исторически документирани и доказват, че Ноевите дни са се характеризирали именно с узаконяване на еднополовите връзки. Това не би било толкова важно, ако Господ не беше ни предупредил, че точно преди Второто пришествие времето ще е подобно на онова време. Узаконяването на “мъжките” и “женските” бракове особено зачестиха ТОЧНО В НАШИТЕ ДНИ - почти всяка седмица попадаме на подобни съобщения, публикувани от целия свят. Би било много наивно да не обърнем внимание на този факт. Ако той е основният белег за Ноевите дни, естествено трябва да е основен белег и за времето преди идването на Спасителя! А това означава, че времето, което остава до Второто пришествие е почти изтекло! Всички трябва да са наясно, че нямаме още много благодатно време! Ако не повярваме в думите на Господ Исус Христос и не се опитаме да разберем в дълбочина всички белези, които ни е дал (не само за еднополовите бракове!), Второто пришествие наистина ще ни завари като крадец. Не случайно Исус каза:

          
А каквото казвам на вас, на всички го казвам: Бдете.

Не само бдете, но побързайте и направете всичко необходимо, за да спасите живота си. Сега! Не утре, защото утрешният ден ви е подготвил нови служебни задачи, нови битови проблеми, нови срещи, нови запознанства, нови приказни дни в круизите и курортите за отдих и развлечения, нови изкушения с нови идоли и нови прелъстителни капани, които ще ви отвлекат от пра-старата истина оставена като лично послание към всеки един от нас, в
Книгата за нас - Библията.
Побързайте, не губете последния шанс да получите законното си право на място във Вечността...
"Понеже какво се ползува човек като спечели целия свят, а изгуби живота си?" Марк 8:36


 

По материали на Wnd.com

и адвентен новинарси сайт „Писано е”

 

 



Гласувай:
27



1. estirbg - Интересно е да прочетете как по пътя на логиката нашият брат от адвентната достигна до идентичните заключения на Равин А.Сперо
14.07.2013 14:18
Когато Исус отговаря на въпроса на учениците си кога ще дойде свършека на света и какви са неговите белези, Божият син описва и този момент в пословичния цитат:
„И като бяха Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.
Защото, както и в ония дни преди потопа, ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха, до деня до когато Ное влезе в ковчега,
и не усетиха, до като дойде потопът и завлече всички, така ще бъде и пришествието на Човешкия Син.”
Наистина едва ли Исус би визирал обичайните битови събития, които не биха дали никаква информация като белег за последните дни. Явно е имал нещо друго предвид. Какво?
Стария завет никъде не пише, че жените са имали право да се омъжват: те са отивали там, където са били изпращани от бащата (или брата, ако бащата е починал). Тогава? Щом не са имали правото да се омъжват, тогава защо пише, че “са се омъжвали”? Явно Господ не говореше за омъжване на жените, а за омъжване на ...мъжете! Ето защо Бог решил да унищожи човека. Едно такова разбиране дава обяснение за Потопа. Потвърждение се намира в Римляни 1:18-25 . Хората отказали да слушат Бога и в бунта си така се отдалечили от всичко нормално, че започнали противоестествени връзки. Сега вече всичко идва на мястото. Наивно е да се твърди, че Бог не е издържал на женитбите (нормалните, които Сам е благословил), то е напълно реално да е решил да сложи точка поради мерзостите от хомосексуалните връзки на Ноевите съвременници!
Това ще бъде най-вероятно последната капка и в днешни дни, с която ще прелее чашата на Неговото търпение.
.........................................................
Не трябва да бъдем само пасивни наблюдатели, а активни спасители. Огледайте около себе си колко ваши близки, роднини и приятели не подозират нищо за идващите усърдни времена - за едни спасителни, а за други - разгромителни.
Вие ще бъдете отговорни за съдбата им, съобщете им предстоящото кризисно време, което вече дори навлезе в още по-гореща фаза:
"7 А когато чуете за войни и за военни слухове, недейте се смущава; това трябва да стане; но туй не е свършекът.
8 Защото народ ще се повдигне против народ, и царство против царство, ще има трусове на разни места, ще има глад; а тия неща са само началото на страданията. " Марк 13 8
"народ ще се повдигне против народ" и този белег има вече потвърждение -
Това, което прочетох:
" Голяма световна война няма да има, но по целия свят американците ще запалят локални и регионални конфликти. В резултат ще възникне световна гражданска война на всички против всички, в която мюсюлманите ще воюват с мюсюлманите, християните с християните, съседите със съседите. Струва ми се, настоящата ситуация в Сирия – е модел на такава война. Този модел се отработва в момента, за да може да бъде пуснат по цялото световно пространство…" напълно изпълнява и потвърждава думите на Исус.
Цитатът съм ви копнала от блога на http://doktora757.blog.bg/politika/2013/06/08/na-praga-na-svetovna-grajdanska-voina.1118187
Размислите оставям на вас...

цитирай
2. estirbg - Забелязвам,
14.07.2013 19:39
че темата се заобикаля -
явно мнозина не желаят да си развалят душевния комфорт -
състоянието им може да се сравни с онези птици, които заравят главите в пясъка -
едва ли ще се спасят от наближаващото торнадо на събитията, но ... Бог е дал право на всеки да определи съдбата си.
цитирай
3. estirbg - Трябва да направя едно уточнение
16.07.2013 19:14
Когато казвам " ние сме точно в дните на Ной, точно сега - и само точно сега!" имам предвид, че това обхваща един малък срок от време, когато този процес (на официално легализиране на хомосексуализма) ще обхване по-голямата част на света. Ето защо не значи, че точно утре ще дойде Исус. Нека не забравяме, че първо ще се яви Луцифер, представящ се Исус и едва след него, около три години и половина (хиляда и триста и тридесет и петте дни) ще дойде Истинският Божий син.
"11 И от времето, когато се премахне всегдашната жертва, и се постави мерзостта, която докарва запустение; ще има хиляда и двеста и деветдесет дни.
"12 Блажен, който изтърпи и стигне до хиляда и триста и тридесет и петте дни." Даниил 12:12-13
цитирай
4. bojiislujitel - И като дойде, Исус Христос ще ви &...
21.07.2013 01:56
И като дойде, Исус Христос ще ви "грабне" и ще ви отнесе в небето...
Е да, ама не. Царстовот на Исус ще е тук на тази земя-за 1000 години. За това ни говорят и Данаил-7 глава и Исаия 11, 65 и 66 глави и Псалмите и Захария 2 и 14 глави и Откровението 19 и 20 глави и изобщо-то си е в цялата Библия. А сам Исус казва три пъти, че ние не можем да идем на небето-защото не сме дошли от там. Но сме от пръстта-от тази земя.
Е, кой в каквото иска може да вярва, но разбира се-истината е една и не се променя от това, в какво вярваме.
И сега ще видя, дали ще оставиш този мой коментар тук, сестро... :)
цитирай
5. estirbg - О-о, добре си дошъл, служителю, жалко че не служиш полезно на хората!
21.07.2013 08:59
не трия чужди мнения, както ти правиш, само тези, които са пошли и арогантни....
Тъкмо пишех статия, в която можеш да визираш и себе си в образа на фалшивите служители.
Що се отнася до грабването - ще го има, братко, без да те пита нито теб, нито мен, поради фактът, че то е в прерогативите единствено на Всевишния -
в края на времената, след кошмарът, който ще се разрази и помете земята за кратко време. А тези 1000 години пак много ги бъркаш - бях ти оставила линк за милениума - http://estirbg.blog.bg/history/2011/06/25/mileniumyt-bibleiskata-istina-sreshtu-choveshkite-basni.771328 -
точно Библейската истина срещу човешките басни, с каквито и ти заблуждаваш хората, но пак в твърдоглавието и собствената си заслепеност не виждаш истината.
Била съм в няколко църкви, имала съм възможност да проуча много "тълкувания", но единствено АДВЕНТНАТА църква има правилни, логически и преди всичко КОРЕКТНИ с ИСТИНСКОТО БОЖИЕ СЛОВО разбирания и тълкуване на пророчества - т.е. не са измислени от хора, а единствено са обяснени от самата Библия, защото Библията тълкува и обяснява САМАТА СЕБЕ СИ.
И тъй като повдигаш отново темата за грабването, тук отново ще споделя редът на събитията, нещо повече, дори ще споделя на всеослушание, че "видях", да, видях, още преди да прочета Библията, всички събития, които ще се случат на земята, включително и грабването, чух тръбата, вярващите в Христа, издигащи се във въздуха, отдалечаващата се земя под нас, която все повече приличаше на кадифена перла, видях дъгата, в затворен кръг на небето, видях короните на изкупените и царските им златни атрибути...
а преди това видях как Луцифер дойде, представящ се за Божия син...и още и още...
НИЕ бяхме свидетели и участници, което значи, че ще се случи с нашето поколение, в наше близко време. Затова се старая в блога си да навеждам мислите на хората към застрашително близките времена, които наистина ще "дойдат като крадец". Непрекъснато ги "сръчквам" да се приготвят и духом и тялом за съдбовната среща, която ще определи участта ни.
Ето, пак ще повторя накратко редът на събитията, защото МИЛЕНИУМЪТ НЕ ЩЕ бъде хиляда години на слава и мир тук на земята! Не ще бъде и ера на технологичен прогрес или “втори шанс” за нечестивите. Преди него, по време на него или след него цялото човечество няма да се обърне с вяра към Христос! Нито Христос или Неговите изкупени ще бъдат на земята по това време.
Ето истината за милениума и събитията, които отбелязват началото и края му, отвори си Библията и прочети препратките към нея:
I. ИСУС ЩЕ СЕ ЗАВЪРНЕ, ЗА ДА ВЗЕМЕ СВОЯ НАРОД. Той ни Е ОБЕЩАЛ това. (Йоан 14:1-3) Ето защо вярваме, че наистина ще го направи.
II. ИМА ЧЕТИРИ БЕЛЕГА, ПО КОИТО МОЖЕМ ДА ИДЕНТИФИЦИРАМЕ ВТОРОТО ХРИСТОВО ПРИШЕСТВИЕ. Те не могат да бъдат фалшифицирани от лъжливи христосовци: 1. Ще дойде така, че всички живи по това време ще могат да видят завръщането Му (Откр. 1:7; Деян. 1:9; Матей 24:30, 23-27). 2. Ще
дойде така, че всички ще могат да Го чуят, (Матей 24:31; 1 Сол. 41:16).
3. Ще дойде във величествена слава - Неговата слава, славата на Отца и славата на милионите придружаващи Го ангели (Лука 9:26; Матей 28:2-4;
Матей 25:31; Откр. 6:14-17). 4. Ще дойде неочаквано (Матей 24:44;
24:36).
III. ВТОРОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ НАЧАЛОТО НА МИЛЕНИУМА. ЩЕ СТАНАТ ШЕСТ СЪБИТИЯ: 1. Той ще възкреси праведните мъртви (1 Сол.4:16).
2. ЩЕ ГРАБНЕ праведните живи заедно с възкресените праведни мъртви, за да Го посрещнат в облаците (1 Сол. 4:17). 3. Ще промени смъртните им
тела, за да станат подобни на Неговото славно тяло (Фил.3:20-21) и ще ги преобрази (1 Кор. 15:51-55; Исая 25:9). 4. След като е събрал всички
праведни 1 Сол. 4:17-18; Матей 25:34-40; 24:30, 31), ще вземе в небето Своите изкупени (Йоан 14:1-3; 17:24; 1 Сол. 4:16-18). 5. Живите нечестиви ще бъдат унищожени от блясъка на Неговото идване (Лука 17:26-30; 2 Сол. 2:8). 6. Ще върже Сатана на земята за хиляда години (Откр.20:2-3).
4. ПРЕЗ ВРЕМЕ НА МИЛЕНИУМА ЗЕМЯТА ЩЕ БЪДЕ ПУСТА (Откр. 20:3; Еремия 4:23-26; Исая 24:1, 3). Нечестивите са мъртви (2Сол. 2:8). Не е останал
жив човек (Исая 34:20-22; Еремия 4:25-26;25:31-33). Сатана е вързан на запустената земя (Откр. 20:1-3). Праведните са на небето (Откр. 20:4,6;
Даниил 7:22), заети с дело на съд (Откр. 20:4; 1 Кор. 6:1-3; Деян.24:25; Юда 6).
В КРАЯ НА МИЛЕНИУМА СВЯТИЯТ ДУХ СЛИЗА ОТ НЕБЕТО (Откр. 20:9; 21:1-5;Захария 14:4, 9); нечестивите са възкресени при “второто възкресение”
(Откр. 20:5, първа част). По този начин Сатана бива освободен отново да ги измамва (Откр. 20:7-8). Той и нечестивите заобикалят Святия град,
за да го превземат (Откр. 20:8-9). Всички те биват унищожени (Откр.20:9) и земята - подновена (Откр. 20:1-5; 2 Петрово 3:10-14). Гледайки напред към великия ден на Бога, пророк Еремия заявява:
“Погледнах на земята и ето, тя беше пуста и празна - на небето, инямаше светлината му. Погледнах на планините и ето, трепереха и всичките хълмове се тресяха. Погледнах и ето, нямаше човек и всичките
небесни птици бяха избягали, погледнах и ето, плодородната страна бе
пуста и всичките й градове бяха съсипани...” (Еремия 4:23-26).
Тук трябва да бъде домът на Сатана заедно с неговите зли ангели в ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ХИЛЯДА ГОДИНИ. Ограничен само в пределите на земята, той
няма да има достъп до други светове, за да изкушава и безпокои никога непадналите в грях. Именно в този смисъл е вързан - не може да упражнява мощта си върху никого. Напълно е лишен от възможността да
мами и руши - единствено негово наслаждение в продължение на толкова много столетия....

След като ти дадох ПРАВИЛНА ПОСОКА, моля те, коригирай разбиранията си и недей заблуждава хората, защото се подлагаш на голямо осъждане.
Яков 3:1
"Братя мои, не ставайте мнозина учители, като знаете, че ще приемем по-тежко осъждане."



цитирай
6. bojiislujitel - Отговори на това, което те питах...
22.07.2013 19:55
Отговори на това, което те питах-представил съм книгите и главите, сестро. Отговори ясно и точно. Иначе няма да има полза за никого. Ще ти се да бъдеш грачната и носена някъде-но ако не е в Библията, няма да стане.
Хайде сега-започваш от това, което ти представих и глава по глава, изречение по изречение го опровергаваш чрез Библията. От Даниил 7 глава, после Исаия и т.н. Всичките до едно! Но ясно и точно-без излишни приказки.
цитирай
7. estirbg - Виж колко часа е в момента...
22.07.2013 23:10
Утре трябва да ставам в 4.45 ч. за работа, ще се прибера в осем вечерта (дано да няма задръствания!), защото живея доста далеч от работното си място и ако имам време и сили ще ти обясня за какво иде реч. Надявам се да имаш търпение и уважение към моите скромни човешки физически възможности.
Спокойна нощ!
цитирай
8. atanasio - Има логика
24.07.2013 11:45
Има логика за жененето и положението е страшно.
Не мога да се съглася ,че трябва да има ''законни'' бракове между еднополови а осиновяването на деца е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Във Франция ако кмет откаже глобата е 5000евро и до 6 месеца затвор ?!

Единственият начин за справяне е референдум тоест гражданите да кажат дали са съгласни да има такива извращения.

В межд.право всяка държава е суверенна тоест ако гражданите с референдум кажат ,че не са съгласни означава ,че никой и нищо не може да им противоречи.

Моите притеснения са ,че някой иска да подмени и изопачи межд.право.
цитирай
9. amity - Царстовот на Исус ще е тук на тази ...
24.07.2013 21:27
bojiislujitel написа:
Царстовот на Исус ще е тук на тази земя-за 1000 години.

За толкова години не успя да разбереш, че няма как Исус да отиде в Небето, да дойде да вземе учениците и да ги води там, където е , като същевременно остане на земята...
Изглежда се налага отново да продължим дискусията, която толкова ти беше непонятна в абв-форума.

цитирай
10. bojiislujitel - Царстовот на Исус ще е тук на тази ...
25.07.2013 17:56
amity написа:
bojiislujitel написа:
Царстовот на Исус ще е тук на тази земя-за 1000 години.

За толкова години не успя да разбереш, че няма как Исус да отиде в Небето, да дойде да вземе учениците и да ги води там, където е , като същевременно остане на земята...
Изглежда се налага отново да продължим дискусията, която толкова ти беше непонятна в абв-форума.



Първо-научи се каксво означава "дискусия"-щото си нямаш и понятие! Дискусия се води между две страни като едната задава въпроси и другата отговаря на тях ясно и точно. После ако другата има въпроси-първата отговаря ясно и точно! Дискусия не е нещо-както вие си го мислите, при което едната страна налага лъжите в които е повярвала на другата страна и никога не може да отговори на нито един въпрос. Ха сега и ти-който и да си-виж какво точно питам сестрата и ми отговори на вески един въпрос. Ако изобщо знаеш нещо от Библията! После ще ти задам още въпроси и ще трябва да ми отговориш и на тях. Иначе няма смисъл да си губя времето с вас-вие сте бита карта!
цитирай
11. amity - Георги, Какви въпроси ще ми зада...
28.07.2013 23:18
Георги,
Какви въпроси ще ми задаваш, след като твърдиш, че ще има 1000-годишно царство на земята и ще има вечни мъки? Та този твой брат Буи преди да ви учи, трябва да се научи най-напред на Божието слово, вместо да си пише свое.
цитирай
12. bojiislujitel - Въпросите съм ги задал тук и самият ...
04.08.2013 01:16
Въпросите съм ги задал тук и самият факт, че не искате дори и да ги пипнете, но продължавате с вашите си лъжи, показва на всеки трезво мислещ човек, че нямате нищо общо с Исус Христос от Библията.
Това е чистият факт. Сестрата каза, че била уморена-преди няколко седмици ли беше... :) а ти ми казваш, че Библията не била Божието Слово. Щото лицемерието ви стига да такива величини, че дори и не сте в състояние да разберете простият факт-брат Буи, както и аз също-четем и преподаваме Ббилията както е и обясняваме Библията чрез Библията. За разлика от вас окито лъжете и се опитвате да обяснявате лъжите на Елън Уайт чрез Елън Уайт.

Тъжно ми е за вас-защото сте в такива лъжи забъркани и продължавате да наричате Исус Христос лъжец, та огненото езеро май ви е в кърпа вързано... А тогава и ще разберете-че не е временно явление.
Тежко ви е положението-още за кратко време ще си поиграете на хриситяни.
цитирай
13. estirbg - Не знам чий служител си, но в никакъв случай не си Божий!
04.08.2013 13:04
Фактът, че случаят не ми позволява да се доближа дори до компютъра и съм блокирана с хора около себе си, потърсили спасение от градските жеги!( Да, на благословено място живея), не означава че отбягвам отговори и не мога да ти отвърна така, че да потрепериш от генералните си разминавания между Библията и проповядваното от теб...
Радвай се на още малко въздух, защото съм почти на половината на постинга си, с който мисля да те детронирам в твоята самозабрава.
Истина ли е, че изтри твърденията си, че нямало обещания за небето, след като ти доказах от Словото, че има такива? Заличи най-позорно срамните си следи на невежество, потули истината като изтри коментарите ми и заключи блога си, така че да не мога да те разобличавам с Истината в цитати от Библията...
Погледни - нямаш нито един коментар, и нито една подкрепа и съм убедена, че от всякъде се сипят критики към празнословието, с което заливаш читателите. Провокативните заглавия на постингите ти са подобни на днешните фалшиви храни - ментета в лъскави опаковки с гръмки надписи и пълни с отрова, химия и смърт. Това са твоите жалки богословски напъни - пълно словоблудство!...
Радвай се още на малко спокойствие, да изпратя гостите си и да мога на спокойствие да отворя Библията! Търсиш си го и ще си го получиш, щом не разбираш от кротка поправка и забележка!
Имаше един на небето, който сам е лъжец и обвиняваше и продължава да обвинява другите в лъжа - досети ли се кой е! На него подобен и достоен си...
Задръж омразата за себе си...
В момента съм заета и не мога да отговарям на ненавистните ти коментари...
цитирай
14. atanasio - до естир и всички
07.08.2013 11:23
тук - https://www.youtube.com/watch?v=NfGhLf4W35k#at=26 след 11 минута академик ясно казва за как щитовидната жлеза е увредена т.е. производството на хормони.

В Уикипедия - психопат - човек който няма съвест - доказано с ядрено-магнитен резонанс 5 до 7 минута - http://www.youtube.com/watch?v=TWrqR_-04Uw но при политици и банкери е опасно защото обричат милиони на смърт.Или е просто някакви мании http://zahariada.blog.bg/politika/2012/05/02/vlastta-deistvitelno-razvrashtava.948488 ,и само болни хора може да кажат това - http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2012/07/12/kak-da-bydat-unishtojeni-izlishnite-hora-eto-niakoi-idei.978313 ,даже и като извадено от контекста ,и тук http://www.balkanmedia.bg/2012/06/06/id_8898/
Ако таксиметровите се явяват на психо всеки 6-месеца защо всички високопоставени държ.служители да не се явяват на психо тестове от всякакъв характер и ядреномагнитен резонанс и т.н. изследвания.

Преди около 2год. гледах ''при Карбовски'' интервю с затворник ''момата'' сериен убиец ,който разказваше как като дете е бил насилван от вуйчо си и го приема за нормално да е гей,че това е нещо нормално.Един професор по психология каза че в учебника по психология това е описано като социална патология т.е. заболяване.Аз ги съжалявам и Св.Ап.Павел в /1.Кор.6:9-11/ го е казал ясно и в стих 11 се казва че те имат шанс да се покаят и поправят - ''И такива бяха някои от вас ,но вие измихте себе си от такива неща...'' Дали трябва да отидат в пустинята като Мария Египетска борила се 17год. с пороците си /житие 1-април/ незнам, но трябва да се скъса с греховете и да се борим да не грешим.

Хомото е болест и всеки случай е различен, и трябва да се помогне на тези хорa - Мария-египетска е била проститутка но 17год. се е борила и победила пороците.

Най-важното според мен е ,че тези хора имат шанс да се поправят и Господ да им прости - така си мисля ,че имат шанс да се покаят и поправят.

Темата е много сложна но осиновяването на деца е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

цитирай
15. estirbg - Независимо, че темата на горния ми постинг не е за Милениума (хилядата години, които изкупените ще са на небето със Своя Спасител, а Сатана ще бъде вързан, тук,
11.08.2013 12:28
готова съм да ти го докажа, но първо да видим на кои стихове ти се опираш, като твърдиш, че няма небесни обещания за изкупените, а Божието царство ще бъде единствено само, тук, на земята.
Посочил си ми:"Данаил-7 глава и Исаия 11, 65 и 66 глави и Псалмите и Захария 2 и 14 глави и Откровението 19 и 20 глави"
Какво пише в Даниил 7:тук е описана историята на човечеството, съдбата на най-големите царства-династии, в символи на зверове, и съответните обяснения, които са дадени на Даниил за тях. В тази глава, не пише нищо за хилядагодишното царство. На края е споменато само, че "А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват." Всъщност това е генералното послание и обещание, пронизващо цялата Библия.
Да видим по-нататък какво си ми дал:Исая 11 глава:
Описва това, което ще се случи, след претопяването и пречистването на земята - обещанието за "нова земя и ново небе" дадено в Исая 65:17
"Понеже, ето, създавам НОВО небе и НОВА земя; И предишните неща няма да се спомнят, Нито ще дойдат на ум."
Исая 66:22
Защото, както НОВОТО небе И НОВАТА земя, които Аз ще направя, Ще пребъдат пред Мене, казва Господ, Така ще пребъде родът ви и името ви.
2 Петрово 3:13
А според обещанието Му очакваме НОВО небе и НОВА земя, в която да живее правда.
Откровение 21:1
И видях НОВО небе и НОВА земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.
Описанието в Ис.11
" Вълкът ще живее с агнето, Рисът ще си почива с ярето, Телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; И малко дете ще ги води.
Кравата и мечката ще пасат заедно; Малките им ще си почиват задружно; И лъвът ще яде слама както вола.
Сучещо дете ще играе над дупката на аспида; И отбито дете ще туря ръката си в гнездото на ехидна.
Те не ще повреждат, нито погубват в цялата Ми света планина; Защото земята ще се изпълни със знание за Господа..."
се отнасят за НОВАТА ЗЕМЯ и НОВОТО НЕБЕ, които ще бъдат възобновени точно след тези 1000 години на разруха, тъмнина и обезлюдение, тук на земята, където Сатана ще бъде вързан за този период от време.Виж Откровение 20:1-3
1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига.
2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години,
3 и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време.”
След малко ще продължа...

цитирай
16. estirbg - В същата глава, която си ми дал, Исая 66,
11.08.2013 14:37
е описано какво ще се случи с грешниците и невярващите при Второто пришествие на Исус:
„15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци,
16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.
17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.”
В Исая 24, също съвсем ясно и недвусмислено е дадено какво ще се случи на земята при идването на Божия син:
„1 Ето, Господ изпразва земята и я запустява, Превръща я разпръсва жителите й.
3 Съвсем ще се изпразни земята, и съвършено ще се оголи; Защото Господ е изговорил това слово.”
Да видим по-нататък какво се случва:
„1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига.
2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години,
3 и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време.”
Прочети сега събитията описани в Откровение 20 глава, които са продължение от 19 гл. След гибелта на непокаяните и беззаконните при Христовото пришествие, незабавно слиза един мощен ангел на Земята, за да се справи с дявола и с това започва милениумът. Това е един период от 1 000 години, споменат в Библията само тук; от 1-7 ст. е споменат шест пъти. Ти, служителю, внушаваш на читателите една погрешна теория за естеството и целта на този хилядагодишен период. Други също твърдят съвсем произволно, че на земята ще настъпи златен век за църквата по целия свят и хилядагодишен просперитет на земята преди Пришествието или след Пришествието – мненията се различават. Откровение 20 гл., ни казва истината по този въпрос. Същност тази ера има съвършено друг характер и смисъл.
“Бездната” в този пасаж е превод на гръцкото “абюсос”. В гръцкия превод на Ст.Завет в Бит.1:2 е употребена същата дума, за да се опише хаотичното състояние на материята при сътворението на Земята. В такъв случай “бездна”-та от Откровение 21-1 е символ на разорената и обезобразена планета при Второто пришествие. Страхотно земетресение превръща земята в развалини при седмата язва – Откр.16:18:
“И произлязоха светкавици и гласове и гръмове, и стана силен трус, небивал откак съществуват човеци на Земята, такъв трус толкова силен.”
“А земята беше пуста и неустроена и тъмнина покриваше бездната …” Бит.1:2.
Старозаветните пророци описват конвулсиите на земята при уникалното събитие с апокалиптичен език – Ис.24:19,20 и Ерем.4:23-26:
“Земята се съкруши съвсем, земята се разложи съвсем, Земята силно се разтърси. Земята ще полита като някой пиян и ще се люлее насам – натам като колиба; беззаконието й ще натегне върху нея…”
“Погледнах на земята и ето тя беше пуста и празна, – на небето, и нямаше светлината му. Погледнах на планините и ето, трепереха и всичките хълмове се тресяха. Погледнах и ето – нямаше човек и всичките небесни птици бяха избягали. Погледнах и ето – плодородната страна бе пуста и всичките градове бяха съсипани от присъствието на Господа и от Неговия пламенен гняв”.
Исая и Еремия говорят за окончателното разрушаване на всичко земно и за пълното запустяване на нашата Земя. Еремия не иска да каже, че слънцето ще изчезне; ще станат космични изменения на целия комплекс Земя-атмосфера и може би планетата ще бъде обвита в небулоза и слънцето няма да бъде наблюдавано.“Ключът на бездната”, който ангелът носи, показва, че небето контролира събитията и Сатана не може да избегне съдбата си. “Веригата” е символ на ограничения, верига на обстоятелствата, защото едно духовно същество не може да бъде вързано с материална верига. Това показва, че през тези 1 000 години дяволът ще бъде напълно ограничен в действията си, защото на Земята не остава нито един човек, когото той да мами и изкушава. Опустошената земя ще бъде негов затвор, в който той ще преживее хиляда години в пълно бездействие. Обикаляйки мрачната пустота и мъртвите руини Сатана трябва да види плодовете на пъклената си дейност в цялата световна история. Той е давал различни обещания на хората в историческото време, че може да създаде благоденствие за човечеството, че може да създаде живот. През този период на пълна безжизненост, която той няма да може да промени, ще се докаже, че всичките му обещания са били само лъжа и измама. В края на милениума Сатана ще бъде “пуснат за малко време”. Това означава, че Земята отново ще се насели с хора, върху които той ще упражни своята сила за кратко време. Това ще стане чрез възкресението на грешните в края на хилядата години. Колко ще трае това “малко време”, Божието Слово не ни информира, но все пак – достатъчно, за да може Сатана да организира безбожните за един последен конфликт.

цитирай
17. estirbg - Да видим какво се случва след тази печална гледка на разорената земя -
11.08.2013 14:47
Откровение 20:4-6-
4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.
5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.
6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години. "
това видение ни пренася на Небето и ни представя праведните в небесна обстановка. Те са възвеличени, седнали на престоли, символ на царственост, и удостоени от Бога със съдийски авторитет. През тези хиляда години те ще съдят света. Два текста са много характерни в това отношение – 1Кор.6:2,3 и Пс.149:5-9:

“Или не знаете, че светиите ще съдят света?… Не знаете ли, че ние ще съдим ангели?… (1 Кор.6:2,3).

“Светиите ще тържествуват славно, ще се радват на леглата си. Славословия към Бога ще бъдат в устата им, и меч остър от двете страни в ръката им, за да отдават възмездие на народите и наказание на племената… за да извършат над тях писания съд! Тая чест принадлежи на всички Негови светии” (Пс.149:5-9).

Този дълъг съдебен процес несъмнено включва грижливо изследване на небесните доклади за делата на злите и определяне размера на присъдите според греховете и престъпленията на всеки. Всички тайни беззакония ще се разкрият.И в края всеки ще се убеди в правотата на Божиите решения.
следва...
цитирай
18. estirbg - Какво се случва по-нататък -
11.08.2013 15:38
“И когато се свършат хилядата години, Сатана ще бъде пуснат от тъмницата си и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, чието число е като морския пясък.
И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от Бога из небето, та ги изпояде.
И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът, и лъжепророкът; и те ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.”
Тук e описана великата развръзка на земната драма. Описани са събитията в края на милениума. Бог възкресява всички грешници и Сатана отново получава на разположение огромни човешки маси, които може да предвожда към зло. Това ще бъдат милиарди човешки същества, описани като “морски пясък”. Всички беззаконници и богопротивници от всички векове са назовани символично Гог и Магог. Тези имена се срещат в Езекиил 38:1-3 и са имена на водачи на някои народи, които са били врагове на древния Израил. Бог беше обещал, че ще съкруши тяхната мощ, ако Израил Му бъде послушен. Но това условно пророчество не се изпълни поради непослушанието на древния Божий народ. То ще се изпълни съгласно текст от Откровение в края на милениума в лицето на неизброимите пълчища от грешници, които Бог ще унищожи. Тази война е последният конфликт между Бога и бунтовното човечество, водено от Сатана. Сега дяволът ги уверява, че неговата мощ ги е извела от гробовете и им посочва стана на светиите, който те трябва да унищожат, за да станат пълновластни господари на земята. Това е небесният Ерусалим, описан така прелестно в Откровение 21 и 22 глави. В края на описаното хилядолетие тази небесна столица прави космично пътешествие от глъбините на Вселената и се установява на Земята в неописуем блясък и слава – Откр.21:2:
“Видях и светия град, новия Ерусалим да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста, украсена за мъжа си.” Ако съвременното човечество изпраща в Космоса междупланетни станции, трябва ли да се учудваме на Божиите възможности? Сега Христос за трети път посещава Земята заедно с всички изкупени.
Ето и последователността на събитията:
“Докато слиза в страшно величие, Христос заповядва на безбожните мъртви да станат от гробовете си, за да получат присъдата си… Христос слиза на Елеонската планина, откъдето Той след възкресението Си се възнесе на небето и където ангелите повториха обещанието за Неговото завръщане… Когато Новият Ерусалим в своя ослепителен блясък слезе от небето, той се установява на очистено и приготвено място, и Христос, народът Му и ангелите влизат в светия град.” (ЕГВ, “Великата борба”, стр.548,549).
Следва краят, кулминацията – страшният съд, огненото унищожение. Сатана се приготвя за последната битка. Съставят се планове за завладяването на небесния град. Приготвят се оръжия. Във върховния момент, когато той издава заповед за настъпление, Бог се намесва и запалва планетата. “Огненото езеро” не е някаква ограничена площ, а обхваща цялата повърхност на земята. И други библейски писатели говорят за този финал Малахия 4:1 и 1Петр.3:10:
“Защото ето иде денят, който ще гори като пещ; и всичките горделиви и всички, които вършат нечестие, ще бъдат плява. И тоя ден, който иде, ще ги изгори, казва Господ на Силите, та няма да им остави ни корен, ни клонче.”(Малахия 4:1)
“А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят, и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат.” (1Петр.3:10)
Цялата планета ще бъде обхваната от пояждащи пламъци и ще се превърне в огромно кипящо огнено море. Вероятно гореща магма ще изригва от земните недра и материята на земята ще се превърне в огнетечна маса. Сатана ще бъде завинаги унищожен, всички нечестиви ще бъдат унищожени, божественият огън завинаги ще ликвидира с грях и грешници. Праведните заедно с Христос ще бъдат под специалната Божия протекция зад кристалните стени на града.
Останалата част от Откровение 20 глава, именно 11-15 стихове представлява един детайл на грандиозните събития в края на милениума и специално обявяването на справедливите присъди.
Фразата: “И ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.” в ст.10. Какво означава това? Вечни мъки ли?
“До вечни векове” – на гръцки “ейс айонас айонон”, буквално “от векове на векове”. Този израз не означава непременно вечност, а дълъг неопределен период, свързан с обекта, за който се отнася. “Денем и нощем”, т.е. без отдих в самия период на наказанието. Смисълът на целия израз е, че резултатите ще бъдат вечни. Унищожението е окончателно и невъзвратимо. За Содом и Гомор, които днес не горят, се казва - Юда 7:
“Както и Содом, Гомор и околните им градове, които подобно на тях се предадоха на блудство… са поставени за пример, като носят наказанието на вечния огън.”
Размерът на наказанието ще бъде според греховете. Някои ще бъдат погубени мигновено, други ще се мъчат повече. Мъките ще бъдат не само физически, но и душевни. Сатана като корен на злото ще гори дълго след като и последният грешник загине. След като изпепели всичко, божественият огън естествено ще угасне. Учението за вечни мъки е несъвместимо с представата за добрия и милостив Бог и Небесен Баща, и не се поддържа никъде в Св. Писание.
А какво ще стане след това? От земната материя пречистена от грях великият Творец ще създаде нова, красива планета, като вечна родина на всички Божии чада.
ЕТО, ЗА ТОВА НОВО НЕБЕ И НОВА ЗЕМЯ СТАВА ВЪПРОС, СЛУЖИТЕЛЮ, във всички стихове, които си ми дал да разгледам - и то ще бъде след тези хиляда години, през които праведните ще са на небето, а сатана вързан, тук на земята. След тези 1000 години, обновената и пречистена земя ще бъде вечния дом на изкупените.От Откр.21:3 научаваме вълнуващата истина, че Божият престол и седалище ще се преместят на обновената земя не само временно, но завинаги:
“И чух силен глас от престола, който казваше: Ето скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде и сам Бог, техен Бог ще бъде с тях.”
Това означава основна промяна в космологията. Системата на света ще стане геоцентрична, защото е теоцентрична. На какво се дължи тази висока чест за Земята? На тази малка планета Творецът се смири и преживя страдания и смърт, за да я изкупи. Тук беше преследван Неговият народ и преживя толкова мъки и изпитания. В чест на Божиите верни чада през всички векове, водили неравна борба със злото и греха и победили чрез Христовата благодат, Земята бива възвишена в най-висок ранг. Яков нарича вярващите “пръв плод” Як.1:18, защото те са срещали греха лице с лице, съзнателно са се борили и отрекли от него; те са като че ли най-качественият плод на Божиите творения и заслужават тази чест.
Това е истината, служителю, поучи се сам и недей да заблуждаваш читателите в неверни човешки теории...
Достатъчно подробно обясних и мисля да не се впримчвам в твоите неясни и неверни съждения. Отне ми времето за цял нов постинг, но ако пак риташ срещу истината, то поне други дано я научат и разберат...
цитирай
19. atanasio - с уважение
12.08.2013 10:24
Не мисля ,че важното е дали земята ще се ''пречисти'' или ще има ново небе и земя/Ис.66:22/

Най-важното е какво иска да ни каже Господ Исус Христос - на какво ни учи.
''Искайте и ще ви се даде ;търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори ................. вашият Отец Небесен ще даде блага на ония ,които му искат?'' /Мат.7:7-11/

Основата е Христовото слово - ''казах всичко що съм чул от Отца Си''/Иоан.15:15/ и записаното в Новия Завет и на места в Старият Завет.

Аз винаги се моля на Господ да ми помага да разбирам нещата и света и всичко.

Трябва да се грижим и за екологията като разсъждаваме защото без мечки човечеството не е застрашено но без пчели и планктона който дава около 75% от кислорода на земята ще стане страшно плюс глоб.затоляне.
Трябва да се грижим за земята в смисъл според силите си като екология - което зависи от нас.

Ще се опитам да го кажа образно - само Православието е над 51% и всички останали са под 50% и има какво да се поучи от останалите - не искам да ги наричам всички секти но повечето са секти.
Има много неща за оправяне във БПЦ като институция и управление ,и катехизис но това е друга тема.







цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883601
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031