Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2011 09:10 - ВЪВ ВЕЛИКИЯ ЗАГОВОР ЩЕ БЪДЕМ ВЪВЛЕЧЕНИ ВСИЧКИ (ВИДЕО!)
Автор: estirbg Категория: История   
Прочетен: 14009 Коментари: 40 Гласове:
29

Последна промяна: 17.12.2011 18:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


 

Днес няма да четете писанията ми. Досега със словестните си постинги се опитвах да дам една или друга представа за случващото се в света, което е предсказано в Библията още от древни времена и пророкувано от скромните божии служители. Представям ви документален филм с великолепна цялостна фактологическа документация за световните процеси, с лица и събития, случващи се задкулисно или в периферията на нашето забързано ежедневие. Били сме свидетели на едни или други политически факти и епизоди, но сме ги подминавали без да влагаме духовен или друг смисъл, който би ни засегнал пряко или косвено, но който би определил личната ни съдба както понастоящем, така и съдбата ни във вечността. Днес ще бъда пестелива в думи, но вие не пестете време да изгледате и трите части на Великия заговор, в който ще бъде въвлечен всеки един от нас - „неутрален” в предстоящите събития няма да има. Може да сте осведомени за много събития, може да сте чели и изгледали много интерпретации за случилото се, случващото се и предстоящото бъдеще, но истината е само тази, която е пречупена през Библията...

 

Вижте как ще ни въвлекат в един грозен заговор срещу самия Създател, само поради това, че сме били неосведомени!

Не се отказвайте да разберете цялата истина, когато видите някой познат кадър и не кликвайте „Стоп” с досадната мисъл:”Аз това вече го знам!” Само че не знаете как този факт е свързан с пророчествата на най-великата книга, в която Бог ни е дал за наше осведомление с много любов и бащинска грижа за личното ни спасение.

Не поглеждайте пренебрежително на това, че филмчето е озвучено на руски – атавистичната алергия към този език отдавна трябва да сме я надживели, защото Бог ще ни разкрива истината на всяка реч. Вслушайте се в предупрежденията, размислете над видяното и после отсъдете...

п.п.  Филмът е от три части. Втората част я имам само като линк, но това не би трябвало да ви притеснява и затруднява:

http://rutube.ru/tracks/4638367.html








Гласувай:
31



1. kiarasoto - Благодаря ти Естир!
04.12.2011 10:53
Никой не е по-голям от Божията Любов и Мъдрост, чрез които ще изживеем истината на сътворението. Който носи любов, страхът бяга от него. Който се докосне до мъдростта разгадава истината. Бъди в благословението Божие !
цитирай
2. believer23 - Интересни клипчета
04.12.2011 12:33
В тях има доста полезна информация. Има неща, с които не съм съгласен, но като цяло съм съгласен с това, че следващите няколко години ще са най-интересните, динамичните и тежките в цялата човешка история. Идва период на велика война, не визирам Третата Световна Война (каквато почти сигурно ще има), а войната на всеки отделен човек с неговия най-голям противник. Този противник няма да са масоните, илюминатите или демоните. Най-големия противник на човека не е дори и сатаната. Най-големият противник на човека е самия човек. Затова в последните времена всеки ще трябва да се изправи срещу себе си и да води своя собствена война, защото сатана не може да заблуди или да навреди на никого от тези, които не го допускат при себе си и които посяват семената на Истината в сърцата си. Заради това Бог използва язвите, звяра и сатаната, за да можем да победим злото в себе си и да изчистим сърцата си, та накрая да успеем да видим Бога. Бъдете сигурни в това, че този който притежава чисто сърце няма да се заблуди. Тези, които ще се заблудят са егоистите, лицемерите, себелюбците, сребролюбците и т.н., т.е. всички които поставят на първо място себе си. Именно така сатана ще се опита да заблуди хората, като издигне на пиедестал самият човек, като му внуши, че е равен на Бога, че самият човек сам си е бог и не се нуждае от Бог, че не му трябват добродетели, нито пък милосърдие. В последните времена, Бог чрез дявола ще свали маската на всеки един човек. Какво ще има под маската - красиво и сияйно лице или пък ужасяващо грозно и гротескно лице определяме ние с нашите дела и помисли, защото нашето истинско лице си го творим ние самите и от нас зависи какво ще бъде то. Бог ни е дал правото сами да си изберем какви искаме да бъдем.
цитирай
3. kleopatrasv - С най-голямо удоволствие ги раз...
04.12.2011 14:00
С най-голямо удоволствие ги разглеждам. Благодаря ти, че мислиш за нас!
цитирай
4. анонимен - Гледала съм много клипове по тази тема!
04.12.2011 14:06
Нека Господ да ни помогне да бъдем силни когато дойде времето и да не се отречем от Него.Който устои до край,той ще бъде спасен!
цитирай
5. mileidi46 - Blagodarq ti,Estir...
04.12.2011 15:36
Bog ni e dal um,du6a i pravo da izbirame..
vseki,koito tursi,6te nameri...6te nameri istinata za sebe si po koi put da trugne...
Izborut zavisi ot nas!!Film4etata ...da interesni sa mnogo,no za sujalenie,ne mojem da promenim ni6to ot tova,koeto e zapisano!ostava ni da 4akame...
Pozdravi i blagodarq ti!!!
цитирай
6. estirbg - Току що изтрих един коментар пълен с омраза и гнус
04.12.2011 17:58
Господин анонимен, искрените християни спазват изискванията на Господа и то не само тези, които им изнася - всяка една църква се издържа от вложения десятък на миряните й. Била съм в доста църкви и ВЪВ ВСИЧКИ СЕ СЪБИРАШЕ ДЕСЯТЪК ЗА ИЗДРЪЖКАТА НА ХРАМА И ПРОПОВЕДНИЦИТЕ. Така че, ако е засегнато твоето его, импрегнирано със сребролюбие и алчност, то поне не ми го развявай в блога - тук издигам Божиите повеления и не допускам човешки умопомрачения!!!
Малахия 3 глава:
"8 Ще краде ли човек Бога? Вие обаче, Ме крадете. Обаче думате: В какво Те крадем? В десетъците и в приносите.
9 Вие сте наистина проклети, Защото вие, да! целият тоя народ, Ме крадете.
10 Донесете всичките десетъци във влагалището, За да има храна в дома Ми, И опитайте Ме сега за това, Казва Господ на Силите, Дали не ще ви разкрия небесните отвори Да излея благословение върху вас, Тъй щото да не стига място за него."
цитирай
7. skit - полезна информация представена от грешна гледна точка
04.12.2011 18:29
Всяка нова "христянска" деномнация е стъпка по-далеч от Истината. Кой е оригинала?
цитирай
8. estirbg - Оригиналът е този, който спазва Божия закон и Божиите повеления
04.12.2011 18:47
Все още това е адвентната църква, ако и тя някъде не залитне да сътрудничи с другите компроментирани църкви по "обединения" път към Христа. От отстъпление и поквара никой не е застрахован освен тези, които ЗДРАВО се държат за автентичното и неподправено Божие слово. Вече има идикации, че има " нови" променени католически библии.
Позицията "грешна" и "безгрешна" трябва да се определя единствено от Билейски ъгъл.
Точно по тази причина и възоснова на единствения критерий (Библията и само Библията!) не приемам мнението, че представената информация във филма е от грешна гледна точка.
цитирай
9. maranatha - До skit
04.12.2011 19:29
Би ли ми посочил коя е най-старата християнска деноминация и дали според Библията критерият е древността или придържане към Божието слово?
цитирай
10. анонимен - До Естир
04.12.2011 19:38
Стига с това Sola Scriptura (Само Писанието). Ако Библията беше толкова лесна за тълкуване нямаше да има толкова много деноминации. Това да не ви е книжка "Направи си сам църква":D. Все пак всички протестанти твърдят, че само Библията е акуратна. Но какво казва самата Библия за Преданието.

15 И тъй, братя, стойте твърдо и дръжте преданията, които сте научили било чрез наше слово или чрез наше послание.

2 А похвалявам ви, че ме помните за всичко, като държите преданията тъй, както ви ги предадох.

23 Защото аз от Господа приех това, което ви и предадох, че Господ Исус през нощта, когато беше предаден, взе хляб,
24 и, като благодари, разчупи и рече: Това е Моето тяло, което е [разчупено] за вас; туй правете за Мое възпоминание.

3 Възлюбени, като показвах всяко усърдие да ви пиша за нашето общо спасение, счетох за нужно да ви пиша и да ви увещая да се подвизавате за вярата, която веднъж за винаги бе предадена на светиите.

25 Има още и много други дела, които извърши Исус; но ако се напишеха едно по едно, струва ми се, че цял свят не щеше да побере написаните книги. [Амин].

Също така има един хубав цитат по тази тема на Иустин Попович: "Свещеното Писание е записано Свещено Предание, а Свещеното Предание е устно Свещено Писание".

Не на последно място, Адвентизма се появява чак през 1843, ако не греша. Щом тя е Божията Църква, то дотогава какво. 1500г. на Земята не е имало Божия Църква ли? 1500г. портите адови са надделявали над Божията Църква?А ако Адвентизма престане да спазва Божия Закон, какво? Да не би да трябва да чакаме още 1500г.за нова Църква? Как адвентистите не сте се сетили да напишете книга озаглавена "Адвентна теория за еволюцията на Църквата през вековете". :D (не го казвам с лоши чувства и цел обида)
цитирай
11. maranatha - До анонимен
04.12.2011 20:27
Ако си направиш труда да отвориш книгата Откровение, че ще разбереш, че църквата минава през седем етапа. Характерните черти на всеки период са дадени толкова ясно, че не е възможно човек да се обърка. Затова всеки, който твърди, че неговата църква произлиза от апостолската, просто лъже. Няма как Христос да иска от своите ученици да се молят бягането им в 70 г. да не бъде през зимата или в съботен ден, а други да казват, че Христос е сгрешил. Не е възможно Библията да забранява поклонението пред мъртъвци, а други да казват, че техните предания, митове и легенди са по-важни от Библията. Не е възможно три ангели да изричат една световна вест, описана в Откр. 14 гл., която забранява поклонението пред звяра и приемането на неговия белег, а други да казват, че Божият закон няма никакво значение и могат да го променят както и когато си поискат.
цитирай
12. estirbg - Анонимен №10,
04.12.2011 20:49
Твоите обвинения не се различават по нищо от обвинителите и гонителите на Мартин Лутер - папския римокатолицизъм. Лутер остава в историята на протестантизма с прозрението на истината, че Библията е единственият източник на божествено разкрито познание. И това е така! Пак повтарям - Библията и само Библията, не човешките предания, закони и езически обичаи!
Явно на теб не ти допада Нейния авторитет и хвърляш димките на преданията. Да, наистина се споменава за предания, но едва ли са тези, които поддържат православната и католическата църква. Защо вадите всичко от контекста и го изопачавате както на вас ви е угодно? В горните посочени стихове се подчертава, че трябва да се пазят преданията, включващи ученията на Учителя Исус, Който казва:"!Матей 5:17
"Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня."
Спомни си как Исус се възпротиви против човешките закони и предания, които бяха като хомот върху бедния и изтерзан израелски народ.
"8 "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене.
9 ОБАЧЕ НАПРАЗНО МИ СЕ КЛАНЯТ, КАТО ПРЕПОДАВАТ ЗА ПОУЧЕНИЯ ЧОВЕШКИ ЗАПОВЕДИ". Матей 15:8-9
Добре е да не забравяме старозаветните пророци, да си припомним и Декалога в Неговия автентичен вид с забравената Четвърта Заповед. Това заличено "предание" трябва да се възстанови!
цитирай
13. анонимен - Време е да дадете отговор
04.12.2011 22:09
за мястото и ролята на Православната Църква в подкрепа на Властта в многото империи и държави през вековете. Чудя се и друго, колко ви е добре сега, имате написано, преведено слово, номерирано, коментирано, фризирано, нагласено, напудрено, олекотено за по-добро поглъщане и храносмилане, а в продължение на векове християните не са имали ПИСАНА Библия, как тогава са я карали без библейското слово, пък на всичкото отгоре и се идентифицирате с тях - с първите християни, имащи само вярата, устните предания и истории, а в същото време громите всички думите: Само ПИСАНОТО Слово. Я, да ви видя вярата без Него, с видимото и овещественото доказателство може да докажете само разумността си, познанията си, но не и вярата си, нито любовта си - към хората, към Господа. С тая омраза към 1 милиард католици, може и да са се заблудили, но това не ви дава право да ги клеймите като престъпници и негодници. Твърде много сте се оприличили на фарисеи - горди с познанията си , готови да разпънат всеки извън общността ви.
цитирай
14. анонимен - До коментари 11 и 12
04.12.2011 22:22
Защо Христос иска учениците Му да се молят бягането им да не става зиме или през съботен ден? За зимно време е ясно защо. Но защо ли им казва за събота. Вие ще ми кажете, защото я почитат. Добре, но дори да я почитат нали Христос казва, че могат да се вършат добри дела и да се спасяват животи(дефакто бягането се явява спасяване на живот). Значи трябва да търсим разковничето другаде. Запитайте се кой спазва съботата - евреите. Тъй като в съботите евреите не трябва да изминават повече от определен брой километри, портите на града се залостват. Ако бягането се случеше тогава, как християните щяха да напуснат града и да се отдалечат на безопасно разстояние?

Естир, без Преданието не можем да тълкуваме правилно Библията. Не всеки може да я изтълкува. За тази цел трябва да имаш дар свише, затова Православната Църква има такива просветени хора наречени свети отци. Ако пред мен застанат трима пастори, какво ще стане? - всеки ще казва, че неговата деноминация разбира Библията най-добре, пък другите са прости и не могат да я разберат.

По темата за съботата ще използвам само Божието Слово:

9 а сега, когато познахте Бога, или по-добре, като станахте познати от Бога, как се връщате надире към слабите и сиромашки първоначални учения, на които изново желаете да робувате?
10 Вие ПАЗИТЕ ДНИТЕ, месеците, времената и годините.
11 Боя се за вас, да не би напусто да съм се трудил помежду ви.(Гал 4:9-11)

14 и като изличи противния нам в постановленията Му закон, който беше враждебен нам, махна го отсред и го прикова на кръста;
15 и като ограби началствата и властите, изведе ги на показ явно, възтържествувайки над тях чрез Него.
16 И тъй, никой да ви не осъжда за това, което ядете, или което пиете, или за нещо относно някой празник, или новомесечие, или събота; (Кол 2:14-16)

цитирай
15. анонимен - Продължение на коментар 14
04.12.2011 22:39
Адвентистите обвинявате Православните, че почитат съботата като ден на мъртвите. Съботата представлява почивката ни в Господа. В шест дни работим и се трудим на земята, а в седмия ден си почиваме в Господа.

11 Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка".(Евр. 3:11)

3 Затова ние, повярвалите, влизаме в тая почивка; както рече Бог: - "Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка"; ако и да са били свършени делата Му още при основаването на света.
4 Защото нейде си е говорил за самия ден така: "И почина си Бог на седмия ден от всичките Си дела";
5 а пък на това място: "Няма да влязат в Моята почивка".
6 И тъй, понеже остава да влязат някои в нея, а ония, на които от по-напред се благовести, не са влезли поради неверието си,
7 затова Той пак определя един ден, "днес", като казва толкоз време по-после чрез Давида, както вече рекохме: "Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си".
8 Защото, ако Исус Навиев беше им дал почивка, Бог не би говорил след това за друг ден.
9 Следователно, за Божиите люде остава една съботна почивка.
10 Защото оня, който е влязъл в Неговата почивка, той си е починал от своите дела, както и Бог от Своите Си.(Евр. 4:3-10)

За съботата и закона:

21 Кажете ми вие, които желаете да бъдете под закона, не чувате ли що казва законът?
22 Защото е писано, че Авраам имаше двама сина, един от слугинята и един от свободната;
23 но тоя, който бе от слугинята, се роди по плът, а оня, който бе от свободната, по обещание.
24 И това е иносказание, защото тия жени представляват два завета, единият от Синайската планина, който ражда чада за робство, и той е Агар.
25 А тая Агар представлява планината Синай в Арабия и съответствува на днешния Ерусалим, защото тя е в робство с чадата си.
26 А горният Ерусалим е свободен, който е [на всички] майка;


цитирай
16. анонимен - Завършване на коментар 15
04.12.2011 22:43
27 защото е писано: "Весели се, неплодна, която не раждаш; Възгласи и извикай, ти, която не си била в родилни болки, Защото повече са чадата на самотната, нежели чадата на омъжената".
28 А ние, братя, както Исаак, сме чада на обещание.
29 Но, както тогава роденият, по плът гонеше родения по Дух, така е и сега.
30 Обаче, що казва писанието? "Изпъди слугинята и сина й; защото синът на слугинята няма да наследи със сина на свободната".
31 За туй, братя, ние не сме чада на слугиня, а на свободната.(Гал. 21:31)

Очаквам Вашите тълкувания на тези цитати от Библията.
цитирай
17. raders - Само не ми е ясно как "Господ ...
04.12.2011 22:43
Само не ми е ясно как "Господ Исус" е могъл да напише библията, след като тя е писана, преписвана и преправяна безброй пъти няколко стотин години преди той да се роди. "Богът" - роден от човек /помирисал цвете/ :) Как става тая работа?
Освен това библията е писана толкова неграмотно, че е невъзможно да го е правил Бог. Просто е обидно да Му се вменява подобна идиотщина.
цитирай
18. gandolfini - без коментар....
04.12.2011 22:44
Йоан 10:11-17
11 Аз съм добрият пастир,добрият пастир дава живота Си за овцете.
12 Но който е наемник ,а не овчар,вижда ,че идва вълка и като оставя овцете,
бяга,и вълкът ги разграбва и разкъсва.
13 защото е наемник и не го е грижа за овцете.
14 Аз съм добрият пастир и познавам Моите ,и Моите познават Мен,
15 както Отец познава Мен и Аз познавам Отца,и Аз давам живота си за овцете.
16 И други овце имам,които не са от тази кошара,и тях трябва да доведа ,и те ще чуят гласа Ми,и ще бъде едно стадо с един пастир.
17 Затова М е люби О тец,защото Аз давам живота Си ,за да го взема пак.
Йоан 10:27-28
27 Моите овце слушат гласа Ми и Аз ги познавам,и те ме следват.
И Аз им давам вечен живот,и те никога няма да загинат и никой няма да ги грабне от ръката Ми.
Амин и Мараната.
цитирай
19. estirbg - Анонимен №22,
04.12.2011 22:47
този постинг, този филм е до всички - невярващи и вярващи от всички деноминации. Ако пазехме истината само за себе си, само за нашето спасение, сега не бихме спорили под тази тема. Би ли ми посочил къде клеймим като престъпници и негодници обикновените миряни, които са заблудени от свещениците?
Посланието е до всички!
Това че сме отговорили на нечии злостни нападки чрез Словото, защо го приемате като" гордост от познания"? Нека да прочетем какво ни съветват апостолите:
"13 Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите.
14 Стойте, прочее, препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник,
15 и с нозете си обути с готовност чрез благовестието на мира.
16 А освен всичко това, вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всичките огнени стрели на нечестивия;
17 вземете тоже за шлем спасението и МЕЧА НА ДУХА, КОЙТО Е БОЖИЕТО СЛОВО;" Ефесяни 6- 13:17
Що за обвинения са това?
Словото не е "фризирано, нагласено, напудрено, олекотено за по-добро поглъщане и храносмилане" - посочи ми поне един такъв пасаж. Хората не посягат към него, защото било трудно за разбиране. Къде по-примамлива и "възвишена" е например една езотерична наука или някоя друга приятна теософийка пълна с толкова много "любов", но теория без Спасителя Исус. Ти как мислиш, кои са по-излъгани и ощетени, предишните поколения или нашето?
цитирай
20. estirbg - И все пак - НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ОТЦИ И ПАСТОРИ!
04.12.2011 23:01
Сами трябва да четем Библията! Тя сама обяснява себе си! НЕ СЕ ОСЛАНЯЙТЕ НА СЪМНИТЕЛНИ ПРЕДАНИЯ. СВЕРЯВАЙТЕ ВСИЧКО СЪС СЛОВОТО. Всеки трябва да изследва църквата си дали отговаря и спазва Божиите стандарти. А за това трябва да намираме време да четем!
цитирай
21. estirbg - Тъй като вече е късно, а утре ме чака тежка трудова седмица
04.12.2011 23:07
повече отговори на коментари няма да давам тази вечер.
Който чул, чул, който видял филма, видял. И дано всички да сте разбрали истината...Успешна нова седмица ви желая от сърце. Благодаря на всички, които ме подкрепихте!
цитирай
22. penchoan - Този заговор е план на Черната ложа. ...
04.12.2011 23:16
Този заговор е план на Черната ложа. Но има и план на Бялото Братство на Христос. Борбата между двете сили представляват плана на Бога за Великата промяна и идване на Царството Божие на Земята. Планът на Черната ложа или Сатаната, както го наричат, също е необходим. Без него не може да се разруши старото, което трябва да си отиде. От нас зависи коя страна ще изберем.
цитирай
23. adassa - estir естир......кое име си взела за свое профилно.....дали знаеш коя е Естир
05.12.2011 00:40
и в какво е вярвала и какво е направила....не бързай да отговаряш....Не присвоявай чуждо име, което не можеш да носиш....не знаеш...и няма как да знаеш, като чета какви неща има в постингите ти, виждам , че не знаеш. Ще следя отблизо .....
цитирай
24. estirbg - adassa,
05.12.2011 05:26
ти трябва да знаеш защо. И макар и да сме с едно и също име, много бих искала да сме сестри и по призвание и Божия промисъл.
Някогашната Естир спаси народа си от гибел.
Когато бях невръстно хлапе, плачех и се молех на Бог, като Го питах по детски наивно как да спася хората от лошите човеци....
Бог е чул молитвата ми, Адасса, и му благодаря, че ми е дал Истината Си, за да спася народа си !
Слава да бъде на Вездесъщия!
цитирай
25. анонимен - всяка една църква се издържа от в...
05.12.2011 17:09
[quote=estirbg] всяка една църква се издържа от вложения десятък на миряните й.

Православната Църква не събира десятък от миряните.
цитирай
26. estirbg - "Православната Църква не събира десятък от миряните."
05.12.2011 18:33
Възможно е. Но затова пък не пробира и не изпуска случай да вземе пари при всяка възможност - абсолютно всички "услуги" и църковни "екстри" се заплащат - като започнеш от венчавка, кръщене, опело, погребение, молитва за здраве, освещаване и т.н. Да не говорим за другите доходи от имоти, търгови и др. нерегламентирани източници.
Аз също не одобрявам, пускане на кошче след всяка проповед - лично за мен е унизително да ме подсещат по този начин, че трябва да дам дължимото Богу. При реформаторите адвентисти този момент го няма, но ВСЕКИ Е ДОСТАТЪЧНО ОТГОВОРЕН И, сам по съвест и сърце да даде нужното, определено от Словото.
цитирай
27. анонимен - Духовна проституция или да
05.12.2011 18:48
http://budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=564:2011-12-04-20-35-33&catid=41:2010-02-18-16-33-13&Itemid=78
цитирай
28. анонимен - Здравей Естир
05.12.2011 22:26
Искам да кажа, че Българската Православна Църква не членува в Световния съвет на църквите (както и още няколко поместни православни църкви). За услугите - има ред правила от Вселенските събори, които утвърждават реда на разпределение на даренията от християните. Аз също не харесвам тези ценоразписи, но за жалост комунизмът успя да унищожи доста духовници и ще трябва време, преди Църквата ни да се вдигне отново на крака. За мен най-важното е, че свещениците, които познавам не вземат пари за изповед и причастие, т.е. спасението ви е безплатно, стига да поискате.
цитирай
29. estirbg - Понеже е свързана малко или много с темата на постинга - ето още една топла новинка за дискусии
06.12.2011 21:21

"Варненският владика впечатли с последен модел "Линкълн"
Само американският президент се вози на такава, каза митрополит Кирил, след като слезе от "Линкълн MKZ Хибрид"
Амтомобилът, марка "Линкълн", с който митрополит Кирил пристигна днес на храмовия празник в църквата "Св. Никола" Амтомобилът, марка "Линкълн", с който митрополит Кирил пристигна днес на храмовия празник в църквата "Св. Никола"

Варненският митрополит Кирил попадна днес в центъра на медийното внимание, след като се появи с автомобил "Линкълн MKZ Хибрид" на храмовия празник на църквата "Св. Николай Чудотворец" във Варна.

"Моделът е от 2012 г. Доставена е специално за мен преди да излезе на пазара. Само американският президент се вози на такава", каза митрополит Кирил, цитиран от варненския сайт Petel.bg.

Досега варненският владика се возеше на "Пежо".

"Наложи се да го заменим. Много гори", обясни той.

Митрополит Кирил каза още, че не се притеснява от финансови проверки. Колата не била купена с църковни пари.
Автомобилът е първият хибриден модел на "Линкълн" и включвал седем технологии за безопасност. В интериора са вградени елементи от истинско дърво. Колата се смята за най-екологичния луксозен автомобил в САЩ."

Питам ви скъпи ми православни приятели, средствата за това президентско возило от къде са? - от сватби и кръщенки или църковни заменки.
Хайде, давам ви тема за предположения, допущения и размишления.
цитирай
30. анонимен - До коментар 29
06.12.2011 22:02
За жалост за митрополит Кирил от отдавна се носи мълвата, че е масон. Дали е вярно или не само Бог знае. Но ако е масон е нормално да не е от най-примерните християни. Всички знаем, че масоните са врагове на Църквата и целят нейното унищожаване. Както във всяка една градина може да се появят плевели посяти от неприятели, то същото е и в Църквата. Ето ти една хубава притча по тази тема:

24 Друга притча им предложи, като каза: Небесното царство се оприличава на човек, който е посял добро семе на нивата си;
25 но, когато спяха човеците, неприятелят му дойде и пося плевели между житото, и си отиде.
26 И когато поникна стволът и завърза плод, тогава се появиха и плевелите.
27 А слугите на домакина дойдоха и му казаха: Господине, не пося ли ти добро семе на нивата си? тогова откъде са плевелите?
28 Той им каза: Някой неприятел е сторил това. А слугите му казаха: Като е тъй искаш ли да идем да го оплевим?
29 А той каза: Не искам; да не би, като плевите плевелите, да изскубете заедно с тях и житото.
30 Оставете да растат и двете заедно до жетва; а във време на жетва ще река на жетварите: Съберете първо плевелите, и вържете ги на снопове за изгаряне, а житото приберете в житницата ми.(Мат. 13:24-30)

Бъди сигурна, че ако има църковни заменки, то Църквата надали получава някакви дивиденти. Знаеш ли, че има ( както и 28 коментар ) е написал свещеници, които не взимат пари за дейности като кръщенетата или взимат символични суми. Знаеш ли колко свещеници не могат да достигнат и 200лв заплата. Някои от тях се издържат единствено от прадажбата на свещи. Това, че някой масон може да се крие под расото не е голяма работа. Бог оставя плевелите да растат. Наистина в момента растат по много и нависоко, но скоро иде жътва и всеки ще отговаря за това, което е вършил. Поздрави и Бог да те благослови.
цитирай
31. анонимен - Гледайте небето по-често...(Самолетите)...и открийте разликите
07.12.2011 01:02
Ако хора влияят с технологии и предизвикват земетресения, урагани и тн. То тогава може да са си ги записали тези неща в библията. И до какъв извод можем да стигнем тогава? Някой с много сериозен и древен план си действа. Май искат всички да им се хвамем на въдицата с библейските потопи и да ни намалят драстично! Събудете се! Библията е 2000 годишен и променян от хора капан. Това не отхвърля БОГ! Само може да се окаже, че новия месия ще е антихриста...
цитирай
32. estirbg - Ако Библията е капан за унищожение, драги ми №31,
07.12.2011 21:47
- то тогава не би трябвало да има план за спасение с реален жив Спасител, а такъв има в нея.
- при положение, че има Бог (както ти също потвърждаваш), съвсем разбираемо е, че Той ще остави послание към творенията Си, нали. Е, това послание е точно Библията. Тези писания дават моралния кодекс, определящ както отношенията между Творец и творение, така и взаимоотношенията между самите творения (хората).
- Библията е толкова антична и в непроменен вид, че няма как древните божии пророци да напишат какво ще се случи в днешните времена, ако Бог не бе им дал във видение събитията, засягащи нас,
- Библията е истинна и непротиворечива. Тя не греши и говори винаги истината, независимо какъв въпрос засяга - всяка научна истина намира потвърждение в Свещенното слово. То е мъдрост,порядък, хармония и закон, точно както в книгата на природата.
- и най-важната й характеристика - около 30 % от целия й текст е пророчески. В никоя друга свещена книга на народите и в никаква друга литература в нашия свят не се съдържат точни пророчества. Тази уникална характеристика притежава единствено Библията. Описаните пророчества и тяхното точно покритие с историята представляват Божествения печат на Божието слово.
Самият Творец заявява:
"9 Помнете предишните неща от древността; Защото Аз съм Бог, и няма друг; Аз съм Бог, и няма подобен на Мене,
10 Който от началото изявявам края, И от древните времена нестаналите още неща, И казвам: Намерението Ми ще устои, И ще извърша всичко що Ми е угодно; ". Исая 46
След тези думи коментар не би трябвало повече да правим.
Анонимен №31, надявам се, че ти помогнах да промениш мнението си, защото то е идентично на мнението на блогърката Мисбис. :)) Познах те!
цитирай
33. estirbg - Навсякъде по постингите ми пълзят спамове и трябва непрекъснато да "обикалям", за да ги трия
07.12.2011 21:56
някаква защита няма ли против тази зараза, тук в блогбг?
цитирай
34. noahidebg - уточнение
07.12.2011 22:33
Библията никъде не говори за т.нар. христос; несръчната компилация, наречена "нов завет", не е сред библейските книги;
заговор срещу измислено същество попада в сферата на фантастиката - интересно, но нереално
цитирай
35. estirbg - "Библията никъде не говори за т.нар. христос; несръчната компилация, наречена "нов завет", не е сред библейските книги;"
07.12.2011 23:05
Да видим къде грешиш, приятелю -
След прегрешението на човешката фамилия в Едем в Бит.3:15 четем:
15 Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата."
Бог се обръща тук към змията, медиатора на Сатана при измамата на първите ни родители. Тук се загатва за спасителния план за прегрешилия човек. Тук се говори за "потомъка на жената". Според теб кой е този потомък?
Забележително е, че в Библията всички родословия са дадени по мъжка линия. Само тук се говори за потомъка на жената, с което се предсказва свръхестественото зачатие и раждане на Спасителя Исус.
Изкупителния план много ясно е даден и в обещанието дадено на Авраам, бащата на вярата: "в ТВОЕТО ПОТОМСТВО ще се благославят всички народи"
Точно в Галатяни 3:16 се обяснява, че това се отнася точно за Исус Христос.
Стария и Новия завет са взаимно свързани и те са неделими. Стария завет е предвечно приготовление на човечеството за идването на Неговия Спасител, докато Новия е същността на самото спасение в личността и жертвата на Божия син. Уточнението е точно това, скъпи ми приятелю!
цитирай
36. estirbg - До анонимен №14,15 , както и всички, които искат да разберат истината за Четвъртата заповед и нейната непреходна валидност
10.12.2011 17:20
Мат. 24:15-20 – “Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на свято място (който чете, нека разбира), тогава ония, които са в Юдея, нека бягат по планините; който се намери на къщния покрив, да не слиза да вземе нещата от къщата си и който се намери на нива, да се не връща назад да вземе дрехата си. А горко на непразните и на кърмещите в ония дни! При това, молете се да се не случи бягането ви зиме или в съботен ден.” Тук Исус хвърли поглед 40 години напред в бъдещето и каза на Своите ученици да продължават да почитат съботата. Бог отговори на техните молитви и бягството им стана през 70г.сл.Хр., през октомври, в сряда, в град на име Пела и нито един християнин не беше убит при превземането на Ерусалим. Ако Исус очакваше от Своята църква да пази съботата 40 години след Неговото време, можем да бъдем сигурни, че желанието му е същото до края на времето. Фактически, четвъртата заповед е единствената в това пророчество, която Исус специално поръча да бъде спазвана след смъртта Му!
Ето още важна информация:
http://mediaset.sdasofia.org/MEDIA%20SET/LASTNEWS/Pdf%20Books/ForgottenDay.pdf
цитирай
37. анонимен - Естир, не си прочела
10.12.2011 19:41
внимателно коментар 14. Там ти дадох отговор, защо нашия Господ Иисус Христос казва на учениците си да се молят да не бягат зиме или в съботен ден, но ще ти отговоря втори път. Той им казва да се молят да не се случи зиме, защото поради по-тежките климатични условия, бягството им ще бъде доста затруднено и по-слабите, жените и децата няма да имат почти никакъв шанс за спасение. Също така им казва да се молят да не се случи и в събота. КАЗВА ИМ ГО, ЗАЩОТО ЮДЕИТЕ, КОИТО СПАЗВАТ СЪБОТАТА, ЗАКЛЮЧВАТ ЙЕРУСАЛИМСКИТЕ ПОРТИ И ПОСТАВЯТ ПАЗАЧИ ДА ГИ ОХРАНЯВАТ. ПРИ ЕДНО ЕВЕНТУАЛНО ГОНЕНИЕ В СЪБОТЕН ДЕН, ХРИСТИЯНИТЕ ЩЯХА ДА МОГАТ ДА БЯГАТ САМО ДО ПОРТИТЕ НА ЙЕРУСАЛИМ И ЩЯХА ДА ПОПАДНАТ В БЕЗИЗХОДИЦА И ДА БЪДАТ ИЗБИТИ ПОЧТИ ВСИЧКИТЕ.
Надявам се да ти е станало ясно, защо християните е трябвало да се молят гоненията им да не се случат зиме или в съботен ден.
цитирай
38. estirbg - Възможно е и такъв исторически детайл да е съществувал,
10.12.2011 20:29
но според есхатологичната картина на евангелията от Матей, Марко и Лука събитията преди Пришествието и самото Пришествие протичат по начин, който е много сходен със старозаветните пророчества за Господния ден. След като посочват важни знамения, които ще се случат в религиозния, политическия и обществения живот (Матей 24:4-14; Марко 13:5-13; Лука 21:8-19), и тримата евангелисти подчертават едно ключово знамение:
„Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира), тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините; който се намери на къщния покрив, да не слиза да вземе нещата от къщата си и който се намери на нива, да се не връща назад да вземе дрехата си. А горко на непразните и на кърмещите в ония дни! При това, молете се да се не случи бягането ви зиме или в съботен ден, защото тогава ще има голяма скръб небивала от началото на света до сега и каквато не ще има“ (Матей 24:15-21; виж също Марко 13:14-19).
„А когато видите Ерусалим, че е заобиколен от войски, това да знаете, че е наближило запустяването му. Тогава ония, които са в Юдея, нека бягат в планините и които са всред града нека да излязат вън, а които са в околностите, да не влизат в него“ (Лука 21:20, 21).
Заобикалянето на Ерусалим от войски е знак, че предстои неговото унищожение. А това пък е знак, че Исус ще се завърне (виж Матей 23:34-24:3). Поради това заобикалянето на Ерусалим от войски е трябвало да бъде знамение за християните, които живеят в него, да го напуснат, а тези, които са от други части на Юдея, да бягат по планините.
Работата обаче е там, че само вярващите в Ерусалим и Юдея могат да видят всичко това и да се „възползват“ от това най-ясно посочващо Пришествието на Христос знамение. А останалите християни? До тогава благовестието е трябвало да обхване целия свят (Матей 24:14; виж Кол. 1:23), но обсаждането на Ерусалим няма как да бъде видяно от християните от другите краища на света. Разбира се, насочването на една многочислена войска към Ерусалим не може да остане незабелязано – новините сигурно ще стигнат и до отдалечените краища на Римската империя. И все пак живеещите извън Юдея няма да могат да бъдат наясно, кога какво се случва, за да знаят и кога точно ще се случи Пришествието. Очевидно обсаждането на Ерусалим не може да бъде знамение, което да ги ползва. Затова и евангелистите не пропускат да опишат живота и извън Юдея. Само че те описват този живот като протичащ съвсем нормално, когато настане Пришествието. Христос се явява на небесните облаци в огромна слава и бива видян от всички, което кара всички земни племена да заплачат (Матей 24:30). За тези, които са живели в Ерусалим и Юдея, това не е някаква голяма изненада, защото обсадата на Ерусалим им е показвала, че това ще се случи съвсем скоро. За останалите обаче това е като гръм от ясно небе. До последно те са живели според нормалния ход на живота – някои са на полето, други – на мелницата, трети ще са отдадени на безгрижно веселие (Матей 24:37-41), а някои – дори ще спят (Лука 17:34-36). Пришествието е изненадващо за всички тях. Исус заповядва на ангелите Си да съберат избраните Му по земята (Матей 24:31) и те взимат всеки според мястото, на което го заварват: някой – от нивата, друг – от мелницата (Матей 24:40, 41), а друг – от леглото му (Лука 21:34). За другите ще е вече твърде късно да мислят за примирение с Бога и промяна на живота. Не случайно авторите на евангелията подчертават, че Пришествието ще бъде изненадващо и призовават верните към бдителност (Матей 24:42-44; Марко 13:33-37; Лука 21:34-36). Изобщо евангелистите са се опитали да опишат, какво ще се случи по различните места на земята, когато Исус се завърне.
Забелязвате ли разликата между този сценарий за края и описаното в Откровението? Според евангелията само някои от очакващите Пришествието ще имат по-ясна представа за времето на неговото настъпване, а за повечето то ще се случи напълно изненадващо, докато те водят всекидневния си начин на живот. Според Откровението обаче първо ще има изливане на седем унищожителни язви, които ще покажат на всеки, че предстои края на този свят и чак след приключването им Исус ще се завърне на земята. Тук Откровението внася изключително важен допълнителен елемент, за който евангелията дори не загатват. Това трябва да ни убеди в специалната роля, която книгата Откровение има. Новозаветните пророчества преди Откровението описват нещата според състоянието на света и църквата към момента на даването им. Но определени фактори оказват влияние върху представената картина и затова сценарият предложен от тях става валиден само принципно. Именно затова се появява книгата Откровение, за да покаже в яснота, какво ще се случи. Тя запазва идеята на евангелията, че ще е твърде късно да се търси покаяние и обръщане към Бога, когато Исус се завърне. Благодатна възможността за това ще е вече изтекла. Доброто решение е трябвало да се вземе преди това. Добавката, която Откровението прави е, че вече Ерусалим не представлява знамение, което да ориентира живеещите наоколо за времето на Пришествието, а също и че Христовото завръщане ще е предшествано от седем язви. Това пък означава, че според Откровението обстановката на земята далеч няма да е спокойна и нормална в момента на завръщането на Христос, както евангелистите описват живота извън Юдея.
Това е причината пророчествата на Стария и Новия завет, които са свързани с края, да бъдат разглеждани през призмата на Откровението. То е крайният авторитет определящ ясно, кой детайл от някое предишно пророчество ще отпадне и кой – ще остане; а който остане, как точно ще се случи.
Ако Откровението бива пренебрегвано в интерпретирането на последните събития, можем да стигнем до доста погрешни изводи. Например някои тълкуватели, след като се позовават на евангелията, стигат до заключението, че Христовото пришествие ще протече на два етапа, в единия от които Исус ще грабне тайно Своите избрани, докато те живеят ежедневния си живот. Тези тълкуватели се позовават именно на стиховете, които вече разгледахме:
„Тогава двама ще бъдат на полето: единият се взема, а другият се оставя. Две жени ще мелят на мелницата: едната се взема, а другата се оставя“ (Матей 24:40, 41).
Проблемът в една подобна интерпретация е не само пренебрегване на контекста, който ясно посочва, че вземането и завеждането на светиите при Христос ще стане, след като Той се появи видимо и заповядва на ангелите Си да съберат избраните Му (Матей 24:30, 31), но също и неразпознаване ролята на Откровението в тълкуването на библейските пророчества за края. Една такава интерпретация пропуска да открои сценария за последните събития според евангелията и намесата на Откровението в оформянето на окончателния сценарий.
цитирай
39. penchoan - От началото на II Пришествие до края ...
11.12.2011 01:29
От началото на II Пришествие до края му, ще има около 3,5 години. При Даниил е дадено 1290 дни, а в Откровението 1260 дни. Поради многократно отлагане на събитието и двете числа вече не са верни. Адвентистката църква ги тълкува като ден-година, но това е грешка. Ще бъде близко до тях число. Накрая ще има още 45 дни, когато Земята ще бъде изгорена и едва тогава малцината, останали до тогава на Земята без физическо тяло, ще бъдат грабнати като духове в етерно тяло.
цитирай
40. estirbg - penchoan, приятелю,
11.12.2011 14:28
Пак бъркаш и никак не си прав.
Ще отговоря по-късно, заета съм с последния си постинг в момента, извини ме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884052
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031