Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2011 16:33 - ВАТИКАНА ПРИЗОВА ЗА НОВ СВЕТОВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ РЕД, БЕНЕДИКТ ХVI ПОЖЕЛА ДА "ПРЕГЪРНЕ" ЦЕЛИЯ СВЕТ!
Автор: estirbg Категория: История   
Прочетен: 31098 Коментари: 73 Гласове:
19

Последна промяна: 11.11.2011 18:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тази новина трябва да ви разлюлее с камбанния си звън! Стъпка по стъпка Библейските пророчества се сбъдват!


   image


    Едно съобщение, което е достатъчно показателно за очакващите ни преломни и заключителни събития в човешката история, инициирани от "звярът със седемте глави", визиращ в Библията Римо-католическата църква. Силата, която ще помогне да ги наложи и осъществи ще бъдат САЩ - Вторият библейски звяр, посочен в Откровение на Йоана (припомнете си какво съм ви разказвала в предишните си постинги „САЩ И ВАТИКАНА – ТАНДЕМЪТ ОСЪЩЕСТВЯВАЩ „НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД” СПОРЕД БИБЛИЯТА – ЧАСТ І и ІІ ).

А ето и какво накратко ни информира медията:”Ватикана призова за радикална реформа на световната финансова система, включително създаване на световен политически орган за управление на икономиката, предаде Асошиейтед прес.

Целта е да се създаде нов световен икономически ред, основан на етиката и търсене на общото благо, предаде БТА.

Предложението на Папския съвет за справедливост и мир бе оповестено днес. Документът е от 18 страници и е много конкретен, призоваващ, например за данъчни мерки върху финансовите транзакции.
Той бе предшествано от енциклика на Папа Бенедикт Шестнайсети от 2009 година, в което се посочва, че начинът на мислене, според който трябва да се преследва "печалба на всяка цена", е отговорен за световната финансова криза.

Новият документ подчертава, че икономиката се нуждае от етика. В него се предлага процесът на реформа да започне с ООН като отправна точка.
От Ватикана призоваха и за създаването на „световна обществена власт” и „световна централна банка”, която да ръководи финансовите институции, които са остарели и често неефективни в справянето с кризите, предаде "Фокус".

http://dnes.dir.bg/news/ikonomika-papa-benedikt-hv%D0%86-9761013?nt=10

 Хората, непознаващи Библията и истинската същност на Римокатолическата църква не биха открили нищо нередно в подобно „хуманно” и прочувствено обгрижване – Във всесесветското послание се говори се за „етика” в икономиката, дават се предложения за ”справедливост и мир”, насърчения за данъчни мерки и т.н. – никаква сянка от подмолни помисли. Нещо повече, дори „Ройтерс коментира, че документът на Ватикана трябва да звучи като музика за ушите на демонстрантите от движението „Окупирай Уол стрийт” и подобните акции по света, протестиращи срещу забавянето на икономиката.

Но дали е така...

Нека да ви върна малко назад във времето ...

През последните години на XX век започва офанзива за издигане на неделята като ден за почивка. Най-напред Йоан Павел II изтъкна нейното значение. Последваха действия от настоящия папа. През 2009 година в италианския град Бари се проведе национален Евхаристичен конгрес  на тема “Не можем да живеем без неделята”. Тогава Бенедикт XVI заяви:  „Светът в който живеем, често белязан от необуздан консумизъм, от религиозно безразличие, от затворен за духовното секуларизъм, може да изглежда не по-малко сух от пустинята, която премина еврейския народ”… „имаме нужда от този Хляб, за да преодолеем трудностите и умората от това пътуване”( http://storico.radiovaticana.org/bul/storico/2009-04/278606.html ). След това  добави нещо много съществено: “Посещаването на неделната литургия е основния статистически критерии за „практикуващите” католици. „Понякога – не еднократно се обръща към младежите Бенедикт ХVІ – може да ни изглежда неудобно да вместим литургията в неделния ден. Но ако положите усилия, ще забележите че именно тя дава истинския смисъл на свободното време”. Тогава думите му се отнасяха само и единствено за католиците, като в тях трудно можеше да се забележи някакво желание за налагане неделята на световен мащаб. Такова намерение можеха да открият само адвентистите, и то част от тях, поради факта, че познават пророчествата. За останалите всичко беше “в реда на нещата” – католиците са свикнали с неделята и папата им казва, че е добре да я пазят, нищо особено и необикновено, нали? Но...това беше преди повече от две години. Оттогава изтече достатъчно  време, което донесе много събития. – кои бяха те, какво трасираха и вложиха в понятието ватиканска „етика”, прочетете и си припомнете тук:

http://estirbg.blog.bg/lifestyle/2010/11/13/bibleiskite-prorochestvata-se-sbydvat-quot-belegyt-na-zviara.634090

На пръв поглед, на обществената сцена, Католическата църква все повече се застъпва за свобода на изповеданията и показва - поне външно - характер, съвсем различен от познатия през мрачното Средновековието. Между църквата, която е пращала несъгласните с ученията й на клада и настоящия й миротворчески лик, трудно може да се забележи някаква прилика. Понтифексът се моли за всички пострадали, раздава помощи, праща емисари, разпространява Библии, застъпва се за всички религии и се определя като последователен пацифист. Преговаря с евреите за палестинците и с арабите за Израел. Призовава целият свят да се обедини, за да просперира, а после заявява, че това е опасно за свободата на народите, показвайки бащинска загриженост за всеки човек. Малко хора разбират какво се случва, освен запознатите с библейските пророчества,. Малцина знаят например, че Библиите,  с които Католическата църква има намерение да наводни света, са толкова фалшифицирани, че спокойно могат да претендират за нов автор – Католическата църква. Така например в тях може да се прочетат на мястото на четвъртата заповед само думите “Помни седмия ден, за да го освещаваш”. Това е достатъчно манипулативно, тъй като мнозинството християни знаят, че седмият ден е неделя. По същия начин и зад останалите „добри” дела се крият коварни помисли, незабележими и трудно различими от тези, които не познават Божието слово...

Всъщност действията на Ватикана пред последните две десетилетия, недвусмислено говорят, че “Вълкът козината си мени, но нрава – никога!”.


image

 

Който отрече католическа истина...

Може би не знаете, но не много отдавна Бенедикт XVI увеличи правомощията на Конгрегацията за доктрината на вярата – това име нищо не ви говори, нали? Всъщност зад това ново авторитетно и лъскаво наименование стои жестоката средновековна Инквизиция! Защо трябва да се увеличават правата на тази организация? Защото явно се подготвя нещо прикрито за бъдещето и тази организация трябва да е готова за съответни предстоящи ситуации. Преди края на миналото столетие предишният папа беше вече направил подготовката за вече осъществената промяна. Ватикана заяви, че всеки, който не е съгласен с католическите учения, е терорист. Канон 1436 пояснява "как трябва да се постъпва с несъгласните с католическата вяра”. Всички знаем от историята как Средновековната Католическа църква постъпваше с еретиците:


image

„...трябва да бъде наказан като еретик.”

 Коментар не е нужен, споделеното от мен е дотук, размислите оставям на вас!

 

П.п. И все пак дължа едно уточнение: Моля, не ме разбирайте погрешно – не бих искала никого да плаша преждевременно с подобни новини. Само желая да погледнете случващото се и спешените политически събития от библейска гледна точка, за да разберете истината за идващият край на времето определено за грешното човечество. Нужно е да мобилизираме всичките си сили, цялото си съзнание, търпение и преди всичко вяра в Исус Христос, за посрещане на предстоящите трудности и изпитания като достойни божии синове и дъщери. Каквото и да се случи, имаме ли в себе си живи обещанията на Божия син, знайте, врагът само ще скърца с челюсти около нас!
"
Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне.
Съпротивете се нему, стоейки твърди във вярата, като знаете, че същите страдания се понасят и от братята ви в света.
 А Бог на всяка благодат, Който ви е призовал в Своята вечна слава чрез Христа [Исуса], ще ви усъвършенствува, утвърди, укрепи [и направи непоколебими], след като пострадате малко.
Нему да бъде господството до вечни векове. Амин."
1 Петрово 5 - 8:11


 по материали на таймс.бг


Тагове:   нов,   Ватикана,   световен,   ред,


Гласувай:
21



1. анонимен - В неделя почиват само държавните служители
29.10.2011 17:10
частният сектор от търговията и икономиката не се интересуват от почивните дни, особено от тези работници които искат повече да почиват отколкото да работят. Световен ред може само да ни разсмее, защото балканските народи не се влияят от ред и дисциплина, хаосът е водещият "войн4 който определя живота на гърци, българи, ромънци и среднозападни народности, хаосът и развратът са на високо място, знаем Ватикана какъв разврат и ватикански свещеници развратничат с малолетни, гледаме и виждаме истината. Ватикана е просто орган управляващ огромни парични средства в целия свят. Когато Ватикана казва че ще има ред - това означава, че се готвят да обвинят някой невинен. Не вярвайте на Ватикана - нейните членове са свързани с ЦРУ и изпълняват нациски задачи. Във Ватиканските подземни помещения се пазят много ценности от войната и много документи описващи изверските военни действия. Ватикана е самият дявол.
цитирай
2. estirbg - "Ватикана е самият дявол."
29.10.2011 17:19
Това е речено и в Библията...
цитирай
3. polopot - Той още през 2005 беше заявил нещо ...
29.10.2011 20:22
Той още през 2005 беше заявил нещо подобно. След, като в коледната си реч призова за Нов Световен Ред....

http://www.youtube.com/watch?v=eAbhRxmA46I
цитирай
4. анонимен - Не мисля, че неделята е белега на звяра
29.10.2011 21:41
Не мисля, че неделята е белега на звяра в Библията е казано, че белега на звяра ще се налага по целия свят. Как според теб примерно биха наложили неделята на някой мюсюлманин, будист или индуист. Също така е казано, че с белега ще се купува и продава. Как би могло да се купува или продава с неделята така, че не мисля, че е тя. Също така още е рано за белега. Преди него според мен ще се обединят всички религии. Вече има такива Ню ейдж движения, които твърдят, че има само един Бог, а Иисус Христос, Буда и Мохамед са един вид небесни учители. Това сега може да звучи налуничаво, но например след една Трета световна война такова обединение ще звучи доста съблазнително на хората и те сами ще го поискат. И два въпроса към адвентистите:

1.Събота на еврейски не е ли сабат(почивка). И четвъртата заповед не може ли да означава, че трябва да помним почивния (седми ден)?

2. Имала ли е Елън Уайт грешни пророчества (според Библията един Божи пророк не трябва да има нито едно грешно пророчество)?

Затова адвентисти, моля Ви върнете се в първата и истинска основана от Христос църква - православната, на която самият Иисус Христос е глава и е казал, че портите адови няма да и надделеят. Само тя не е променяла вярата от апостолите насам и пази истинската вяра.
цитирай
5. estirbg - Вече няколко пъти се опитвам да пиша
29.10.2011 22:52
и интернета ми изчезва. Дори поръчах на моя приятелка да напише коментар, че ми е невъзможно да се включа в блога си...моля, извинете за момента на неудобство. Ще отговоря на всички въпроси и питания, ако не тази вечер, то утре при по-добра връзка!
цитирай
6. estirbg - до анонимен, №4
29.10.2011 23:31
Скъпи ми приятелю, Сатана е направил и продължава да прави всичко възможно, за да заслепи ума на всеки. Пропуск е, че към пророчествата се подхожда без доверие в Божието слово. Оказа се обаче, че има още един съществен проблем. Сатана много ловко и умело оплита повечето вярващи в мрежата си на тема “Бог е Любов” и “Бъдете едно, както Отец и Аз сме едно”. Малко вярващи обръщат внимание, че Господ поставя условие: Единството трябва да е на базата на словото Му и при това говори на Своите ученици. Не заявява на всеослушание, че всички трябва да се обединят, нито пък казва, че обединението може да бъде върху човешки учения. Още по-малко пък нарежда в Неговата църква да е пълно с езичници, които нямат намерение да се откажат от фалшивите си вярвания. За Сатана обаче няма никакво значение дали хората ще му се покланят като на Майтрея, на Буда, на Дева Мария или на “Исус”. За него е важно да получи поклон от целия свят, а кой за какъв ще го мисли е без значение. Никак не е случайно, че Измамникът не се представи на Господ Исус Христос като друг Месия, а дойде при Него като ангел. И въпреки това, дори и в такъв вид, щеше да му бъде достатъчно Исус да му се поклони. ЕТО КАК СТАВА ЯСНО ЗАЩО НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ХОРАТА ЩЕ СТАНАТ КАТОЛИЦИ ИЛИ НЕ. САТАНА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕТО. САТАНА ПРИЕМА ВСЯКО ПОКЛОНЕНИЕ, СТИГА МИРЯНИТЕ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ НЕГОВИТЕ ЗАПОВЕДИ. Ето това е основният проблем, КОЙТО НЕ СЕ РАЗБИРА В Откровение 13 гл. Хората се чудят как целият свят ще приеме католицизма. Само че такова пророчество Бог никога не е давал. Проблемът не е нито в Твореца, нито в пророците, а в неправилното разбиране на една дума. Когато стане въпрос за Откровение 15 гл. и стиха:
Откр.15:2. И видях нещо като стъклено море, размесено с огън, и че тия, които бяха победили звяра и образа му и числото на името му, стояха при стъкленото море, държейки Божии арфи.,
обикновено се стига до извода, че всички, които са белязани, ще бъдат католици, а останалите ще бъдат преследвани. В това има известна доза истина, но не е цялата истина. Защото се говори за поклонение, а не за преклонение. Това, че светът ще се поклони на звяра означава, че различните религии ще изпълняват неговите заповеди, но не говори, че те ще приемат в сърцето си католическите учения в замяна на собствените си вярвания. Вярно е, че ще има миряни от други деноминации, които ще станат католици. Но в мнозинството всеки ще остане в собствената си вяра, като същевременно ще слуша папските нареждания.
Откр.14:9. И друг, трети ангел, вървеше след тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони (а не преклони!) на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си...
Не е случайно, че Католическата църква не говори толкова за преминаване на миряни от други деноминации към нея. Ако има такива случаи – добре. Но това, за което наистина настоява, е признаване примата на папата, т.е. всички да признаят папското върховенство. Съвсем естествено е, че ако понтифексът е начело на света, няма как другите да не изпълняват нарежданията му, независимо каква религия имат!
Що се отнася за съмненията ти за неделята като "белега на звяра" поразходи се из блога ми, там подробно съм обяснила въз основа ЕДИНСТВЕНО И САМО ЧРЕЗ БИБЛИЯТА ТОВА ПРОРОЧЕСТВО. Не се осланяй на твоите мисли приятелю! И защо мислиш, че първата църква на Исус е била православната? Нещо повече, църквата на първите ученици на Исус е приета като секта и гонена и преследвана като такава...що се отнася до пророчествата Елън Уайт - те са безупречни в своето изпълнение и не търпят никаква критика. За Съботния ден, като Заповед от Декалогасъщо имам обяснение в постингите си. Потърси и прочети, за да не развивам и повтарям отново тези теми. Не се осланяй на мислите си и на прогнози давани от човеци или нечисти и непроверени източници. Бол от тях в сегашните последни времена. Не напразно мъдростта на Словото ни предупреждава:
Притчи 16:25
"Има път, който се вижда прав на човека. Но краят му е пътища към смърт"


цитирай
7. estirbg - продължение -
29.10.2011 23:58
Знаете ли, че са въведени католически идентификационни карти?
Преди няколко години изтече информация, че за католиците се подготвят идентификационни карти, които ще съдържат снимки и други данни. Напълно възможно е те да са достатъчни за “идентифициране” на папското стадо и поданиците на Католическата църква да нямат нужда от допълнително белязване.
В Откровение 14 гл. се говори за три категории хора, които ще последват звяра. Едните ще се поклонят на звяра, вторите - на неговия образ, а третите няма да приемат ученията му, но ще изпълняват заповедите му поради някаква изгода или страх. Логично изглежда първите да са именно католиците, тъй като се покланят на самата сила и такива идентификационни католически карти биха им осигурили възможността да купуват и продават, тъй като папските заповеди са закон за членовете на Католическата църква.
Чрез все по-усъвършенстваните документи членовете на обединените чрез икуменизма църкви могат да бъдат освободени от контрол, тъй като въпреки че не са съгласни с католическите учения, признават фалшивия почивен ден и го освещават. Те ще са покланящите се на зверовия образ.
Вероятният начин за следене на "третата" група
Остава третата група. Дали ще са атеисти или пък хора, които са били в истината, но са отстъпили от нея, това ще са личности, които няма да са съгласни да изпълняват папските нареждания. Но тъй като нямат здрава основа и не се уповават на Спасителя, ще приемат фалшивите нареждания, за да могат да се издържат. Вероятно точно за тази група се подготвят RFID чиповете, за да бъде сигурно, че членовете на тази група ще бъдат послушни и верни поданици на Ватикана. Когато стане въпрос за такива средства за следене обикновено започват протести и твърдения, че не това е белегът. Разбира се, че това не е белегът. Това е средство за следене, чрез което получилите чип няма да могат да се укрият или да се откажат от следване на папските заповеди. Още повече, че е напълно възможно да е реално подозрението, че волята се ликвидира след имплантиране на тези чипове.
По такъв или подобен начин всеки, който не е поставил на първо място Божията воля, ще застане на страната на Измамника. Няма нужда човек да приеме католическата вяра, за да стане противник на Бога. Т.е. заблуда е да се вярва, че светът ще стане католически. Повечето хора ще останат членове на собствената си деноминация, но послушни на папските, а не на Божиите заповеди. По този начин всеки от тях ще се поклони на звяра, на образа му, или пък просто ще изпълнява нарежданията му поради някакъв интерес. Ето точно това трудно се разбира и пророчеството в Откровение бива отхвърлено като невъзможно. Още по-сериозно става всичко, защото и част от членовете на Адвентната църква започват да се чудят как светът може да стане католически, когато никой или почти никой не проявява желание да промени деноминацията си, с изключения на няколко хиляди англикани. Резултатът е съмнение в разбирането на Откровение, което накрая води до пълно отхвърляне на пророчеството. За това спомагат и действията на Ватикана.
цитирай
8. maranatha - Белегът на звяра е свързан с поклонение
30.10.2011 10:17
Забележи, че в Библията белег и знак винаги са свързани с Божия закон: Вт. 11:18, Ез. 9:1-4; 8:16. Белегът на звяра ще бъде поставен или върху челото, или върху ръката. С други думи, той е нещо, което приемаш или с ума си, или с ръката си. Белегът на властта на католическата църква е неделята, за което говорят самите те още от времето на събора в Трент, когато изобличават протестантите, че приемат за свой стандарт единствено Библията, а в същото време спазват неделята, за която няма никакви библейски доказателства, а се основава само на преданието. Всеки, който спазва неделята от убеждение, приема белега на звяра върху челото си. Всеки, който я спазва като отказва да работи в този ден поради някакво светско законодателство, получава белега върху ръката си. Смешно е да се твърди, че белегът ще бъде някакъв чип или баркод. Тук става въпрос за поклонение - на кого всъщност се покланяме, на Бог и неговите заповеди или на звяра и неговите фалшиви заповеди?
цитирай
9. анонимен - Въпроси до адвентистите
30.10.2011 10:46
1. Смятате ли, че Архангел Михаил е Иисус Христос?
2. Почитате ли Божията майка?
3. Отричате ли мъките в ада?
4. Вярно ли е, че в писанията на Елън Уайт "Животът на Христос се твърди, че:
- Христос бил пазен от ангели за да не съгреши.
- Той бил можел да съгреши и само благодарение на силния Си характер не съгрешил.
- Христос бил възкресен следствие на прочетен от ангел небесен указ.
- Той имал една почти смесена природа.
5. Вярвате ли, че душите на мъртвите спят и ако е така то какво е правил Христос три дни в ада и къде е разбойника, на който Христос е обещал, че ще е с него на небето още същия ден?
цитирай
10. estirbg - maranatha,
30.10.2011 11:14
в това приятелю, си безусловно прав. Но има един момент в Откровение 13:
"16 И ПРИНУЖДАВАШЕ всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;
17 ЗА ДА НЕ МОЖЕ НИКОЙ ДА КУПУВА ИЛИ ДА ПРОДАВА, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име."
"принуждаваше" - това значи със закон, сила или запрещения, независимо от духовните ти разбирания. Сатана прекрасно знае, че няма да може да пречупи духа на всички хора, особено на тези които са запознати с Библейските истини. Затова ще потърси алтернативния път на принудително поклонение, като затвори източниците на физическо оцеляване - финансии, храна, енергия и т.н. Т.е. ще принуди всички ни след като с духа си не му се поклоним, да направим това И ДА ГО ПРИЗНАЕМ с тялото си, с неговите физиологични необходимости, като принудително приемем и неговия физически, видим белег, вероятно представляващ три реда по шест цифри (това точно не мога да твърдя). Така че "белегът на звяра" има две проявления - духовно, свързана с Божия закон, както ти прекрасно си обяснил, така и физическо проявление, което ще поизчакаме още мъничко и ще видим как ще бъде осъществено - дали лазерно маркиране или чипиране, ще измислят подходяща технология за разграничително идентифициране.
цитирай
11. estirbg - Моля за извинение,
30.10.2011 11:46
от вчера имам сериозни проблеми с нета - уморих се да пиша, губя и след това да възстановявам отговорите си като коментари. Имайте търпение, ще се опитвам да дам отговори в отделните проблясъци на играта "има - няма"
цитирай
12. estirbg - до анонимен, №9
30.10.2011 12:02
Приятелю, отговор на всички твои въпроси ще намериш в блога ми. Започни да четеш от "Сатана демаскиран част I" и карай наред до днешния постинг.
Твоята четвърта точка ме изумява - няма такива моменти в съдържанието на"Животът на Исус Христос" от Е.Уайт. Ти лично чел ли си "Животът на Исус Христос", или си чул тези небивалици от трети лица. Народният фолклор наистина може да слага рога и копита на когото си поиска...Ще видя дали пазя линка, от който можеш да си изтеглиш лично книгата и да се убедиш, че подобни твърдения не съществуват...
цитирай
13. анонимен - В сатана демаскиран I
30.10.2011 12:28
В сатана демаскиран I ти си написала че Михаил и Иисус са едно и също лице. Според мен обаче, това е невъзможно. В Библията четем "Но архангел Михаил, когато в борба с дявола се препираше за Мойсеевото тяло, не посмя да произнесе против него хулителна присъда, но рече: "Господ да те смъмри." (Послание на Юда:9). Как ти се струва Господ Иисус Христос да не смее да осъди дявола.Също така каква борба би могла да има между Господ и дявола, той изобщо не може да се сравнява с Бог,докато с Михаил може да се каже, че са равностойни противници. И ако Михаил е Иисус Христос, защо не го смъмри, а казва "Господ да те смъмри"?
цитирай
14. estirbg - Никъде в Библията не се казва, че Михаил е ангел. Казва се, че е АРХангел. Началник на ангелите.
30.10.2011 13:25
Всъщност това е едно от имената на Исус.
Михаел=кой(то) е като Бога.
другото име на Христос е архангел Михаил. Няма друг архангел споменат в Библията, който да се е борил със Сатана или за човеците /народа на Израел,Мойсей/... КОЙ Е АРХАНГЕЛ МИХАИЛ
Изразът „архангел” е споменат само два пъти в Новия Завет – в Юда стих 9 и в 1Солунци 4:16 (от гръцки – „архи + ангелос” – началник, главнокомандващ на ангелите).
Само в Посланието на Юда пише, че Михаил е архангел. Но за кой Михаил става въпрос?
От Библията разбираме, че не става въпрос за човек, а за Този, който е главен в „небето” (в духовния, невидим за нас /плътските, материалните/ свят.) За Него пише и пророк Даниил (10:13,21; 12:1), където Михаил е наречен:
1. Един от главните князе (на иврит: ахад а сарим а ришоним – един от първите князе).
2. Вашият (на народа на Израел) княз Михаил.
3. Великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде (т.е. за еврейския народ, сънародниците на Даниил)
*Думата за княз на иврит тук е „сар”, но тя означава също и: владетел, управител, благороден, пръв по ранг, водач... В Библията има и други думи (на иврит) за „княз” - „нагид”, „надив”... (Думата за цар е „мелех”.)
В Даниил 9:25 Месията на Израел (който е Иисус – Йешуа а Машиах) е наречен Княз. (нагид – означава също и водач, вожд...)

Както Бог-Отец, така и Бог-Син имат много имена. Същото е валидно и за Святият Божий Дух!

Но кой е ТОЗИ, който може И СЕ бори срещу Сатана? От Откровение 12:7-13, разбираме, че това е именно Архангел Михаил, Великият Княз Михаил, Предводителят на небесните ангели – самият Цар на Царете – нашият Господ Иисус, Князът Месия, Ангелът на Завета, Застъпникът (Първосвещеник и Ходатай) на всички, които вярват в Него и които изпълняват Неговите заповеди (евреи и повярвали в Него от езичниците)... Мога да продължа да изреждам и други имена на Иисус, като: Човешкият Син, Пророкът, Лъвът от Юда, Отрасълът, Коренът или Потомъкът Давидов, Небесният Хляб, Пътят, Истината и Животът, Живият Камък, Канарата, Пастирът и т.н.

Не пише ли в 1Петр. 3:22, че всички ангели, власти и сили Му се (на Иисус) покориха! (Виж и Евреи 1:2-9)

„И тогава ще изпрати ангелите и ще съберат избраните Му...” Марк 13:27 (Виж и 1Солунци 1:7)

Кой е Този, Който заповядва на ангелите Си да изпълняват заповедите Му? Кого слушат те? Не е ли това техният Началник, Вожд и Пълководец, дори Генерал – Архангел Михаил и Князът Месия!
Впрочем, опитай се да ми докажеш, че Небесният Княз Михаил, Царят на Юдеите не е Исус!
цитирай
15. estirbg - Всъщност това е едно от имената на Исус. Михаел=кой(то) е като Бога. другото име на Христос е архангел Михаил. Няма друг архангел споменат в Библията, който да
30.10.2011 13:27
води ангелите си. Не е ли Бог, който притежава ангелите .
И защо Исус да не се нарече АРХАНГЕЛ -предводител на ангелите, нима Бог не може да води ангелите си .

А замислял ли си се кой има свой народ на земята и може ли ангел да има свой народ .
И Михаил е не само архангел, но и Великият княз
Защото в Данаил се казва :
1 И в онова време Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват - всеки, който се намери записан в книгата. 2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.
цитирай
16. maranatha - В сатана демаскиран I ти си написала ...
30.10.2011 13:42
анонимен написа:
В сатана демаскиран I ти си написала че Михаил и Иисус са едно и също лице. Според мен обаче, това е невъзможно. В Библията четем "Но архангел Михаил, когато в борба с дявола се препираше за Мойсеевото тяло, не посмя да произнесе против него хулителна присъда, но рече: "Господ да те смъмри." (Послание на Юда:9). Как ти се струва Господ Иисус Христос да не смее да осъди дявола.Също така каква борба би могла да има между Господ и дявола, той изобщо не може да се сравнява с Бог,докато с Михаил може да се каже, че са равностойни противници. И ако Михаил е Иисус Христос, защо не го смъмри, а казва "Господ да те смъмри"?


Не виждам защо имате проблеми с израза "Господ да те смъмри". Едно от най-убедителните християнски доказателства за Триединството е следният текст в Матей 22 гл:
42 Какво мислите за Христа? Чий Син е? Казват Му: Давидов.
43 Казва им: Тогава как Давид чрез Духа Го нарича Господ, думайки:
44 "Рече Господ на моя Господ: Седи отдясно Ми. Докле положа враговете Ти под нозете Ти?"
45 Ако, прочее, Давид Го нарича Господ, как е негов син?
46 И никой не можеше да Му отговори ни дума; нито пък дръзна вече някой от тоя ден да Му задава въпроси.

Библията сама обяснява себе си. Надявам се, сега разбирате защо МихаЕл и Христос са две имена за една и съща личност. Ако и това не ви е достатъчно, моля ви, изгледайте тази поредица на Дуайт Нелсън. Убеден съм, че ще разшири духовния ви кръгозор и ще обогати познанията ви върху пророчествата за последното време: http://thelastnews.net/index.php?option=com_phocadownload&view=category&id=44:2010-12-08-09-59-34&Itemid=27
цитирай
17. estirbg - до анонимен №9
30.10.2011 15:01
Ето и линка, нa който може да намерите книгата:
http://sdabg.net/page.php?id=books
цитирай
18. анонимен - Елън Уайт и масонството
30.10.2011 15:36
Поразрових се малко за Елън Уайт и открих някои неща за нея, които може и да не се харесат много на адвентистите. Сега ще Ви покажа три снимки, на които ясно личи, че Вашата папеса най-вероятно е била масон. И адвентизма е създаден от масонството. Първата снимка:

http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Illuminati/ellen_g_white-freemasonry.jpg

На тази снимка е показан гроба на Елън Уайт. Този паметник ми е познат отнякъде, откъде ли? А сетих се, същите постройки ги има във Ватикана, Вашингтон и на други места, та тези постройки се казват обелиски поразровете се в нета, за тях има много информация.

Втора снимка:

http://api.ning.com/files/sBmBqNitAzxE2Jt3iYnyDv90gIj26CAv2jXETRe7XnufiY2ViQIg8d2a4v6WSc6YaFjtQJe5wMFkArCGnBYJwS4z4OL*JOdNRqGkpXKK7Nw_/ARAI1944P3603.jpg

"Пророчицата" е заобиколена от хора, които са си пъхнали ръцете в палтата. Известен факт е, че именно масоните се снимат така. Има снимки на Наполеон в такава поза, на Кемал Ататюрк и други видни масони.

Третата снимка е картината Джеймс и Елън Уайт " Way of life"

http://www.jesusisfreedom.net/uploads/6/5/7/4/6574805/9396133.jpg?628

На тази снимка вижте дървото. По-точно между клоните. Да Ви е познато отнякъде това изображение. Мисля, че беше символ на една организация, в която има 33 степени. Смятам, че се досещате, че това са масоните.

Дано гледайки тези снимки разберете кой е създал адвентизма. Дано разберете, от кого Елън Уайт получава виденията си - дали те са от любящия Бог или от неприятеля ни.
цитирай
19. maranatha - Краставицата съдържа 99 % вода
30.10.2011 16:00
Интересното е, че независимо дали става въпрос за папата или за икономическата криза, има няколко души, които ще ни повтарят до втръсване клипа на Мирча Кришан за краставицата, която съдържала 99 % вода.
Въпросният надгробен паметник е съвсем обичаен за Викторианската епоха. Има по всички гробища от онази епоха в такова изобилие, че е малко трудно да приемем дългата ръка на масонството. Все едно да кажеш, че всички гробове на Малашевци, върху които има петолъчки, посочват, че там са погребани илюминати. За втората снимка - мога само да ти препоръчам да поразровиш из мрежата стари снимки от 19 век. Тази поза е толкова обичайна, колкото и днешно време зайчетата, които хората си правят със знака на победата. Може би половината българи са почитатели на Плейбой, тъй като имат подобни снимки. Или може би са масони, тъй като този знак е въведен от Уинстън Чърчил. Адвентната е църква е една от малкото, които официално отхвърлят масонството. За справка: http://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_and_Freemasonry
Ако това ти е малко, прочети личното отношението на Елън Уайт към масонството: http://text.egwwritings.org/publication.php?pubtype=Book&bookCode=Ev&lang=en&collection=2&section=all&pagenumber=622&QUERY=%22free+mason%22&resultId=1&isLastResult=1
Ако и това не ти е достатъчно, влез в https://egwwritings.org/ и напиши в търсачката free masonry или free masons.
Приятно четене.
цитирай
20. maranatha - Що се отнася до третата "снимка"
30.10.2011 16:22
Тук ушите на лъжеца трябва да почервенеят най-много. Това е обичайна морализаторска литография, широко използвана в християнски издания от онази епоха. Авторът е неизвестен. http://www.loc.gov/rr/print/list/picamer/paReligact.html. В Ривю енд хералд е публикувана следната литография. Две години по-късно тя е променена с втората подред. http://pleasantvalleychurch.adventistnw.org/site_data/107/assets/0007/2887/Evangelical_Adventism_WayOfLife.pdf. При сегашните програмки като фотошоп е много лесно да покажеш това, което ти се иска да видиш. Лъжците и този път се изложиха.
цитирай
21. анонимен - Много ми е интересно
30.10.2011 18:37
Много ми е интересно защо адвентистите смятат иконите и мощите на светиите за идоли. Нима адвентистите, които твърдят, че си служат само с Божието слово са пропуснали този пасаж от Библията. "Тогава людете дойдоха при Моисея и казаха: Съгрешихме за гдето говорихме против Господа и против тебе; помоли се Господу да махне змиите от нас. И Моисей се помоли за людете. И Господ рече на Моисея: Направи си една горителна змия, и тури я на висока върлина; и всеки ухапан, като погледне на нея, ще остане жив.И тъй, Моисей направи медна змия и я тури на най-високата върлина; и когато змия ухапеше някого, той, като погледнеше на медната змия, оставаше жив." (Числа 21:7, 21:8, 21:9)
Защо адвентистите не почитате Дева Мария след като Божието слово казва:" И Мария каза: - Величае душата ми Господа,И зарадва се духът ми в Господа Спасителя мойЗащото погледна милостиво на низкото положение на слугинята Си; И, ето, от сега ще ме облажават всичките родове."(Лука 1:45,46,47)
цитирай
22. maranatha - Добре е, че ме цитираш
30.10.2011 19:11
Когато цитираш без коментар, поне не можеш да лъжеш. Да, ако видиш тази тема, ще разбереш, че неделният закон не се провъзгласява като такъв, а го прикриват като закон за защита на семейството. http://www.youtube.com/watch?v=IuxHjv4fFOY&feature=feedu

Това, че много адвентисти все още не разбират какво се случва, съвсем не означава, че вече не се надига едно огромно духовно съживление и реформация. Изгледай темата, надявам се да ти е полезна.
цитирай
23. maranatha - Досега беше смешно, но вече е комично
30.10.2011 19:19
анонимен написа:
http://triadays.org/Hispanic%20Winston-S/Images/SDA_Logo-4C_3_medium.png
Ми наподобява на сруктура на пирамида, а пламъчетата в центъра сякаш очертават око (пирамида с всевиждащо око). Още нещо, забележете кръста. Ако се вгледате в него ще видите, че той е...обърнат! Същот така не можем да не забележим, че и пламъчетата са шест на брой. Та дизайна на това лого случайно или не е масонски.


При тази шпиономания, която те е разтресла, можеш да видиш масонски символи във всяко лого на всяка църква по света. Не бях виждал по-изсмукан от пръстите постинг. Чудя се дали хомосескуалните църкви си имат свое лого. Може би е добре да ни ги разясниш и тях.

Ако следваме твоя пример, ето какви изненади можем да намерим: лого със слънчеви лъчи, следователно е масонско: http://boji-dar.info/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%91%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D1%8F%20%D0%A6%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0

Ето тук има риба, следователно според твоите непоклатими доказателства, това е масонско лого:
http://epc-straldzha.dir.bg/_wm/library/item.php?did=513360&df=728872&dflid=3&GDirId=0f8e491e231f88837604141f5e9c63ea

Тези използват дъгата в своето лого.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.264319763583511.87502.260120694003418&type=1

Мога да продължа до безкрай, но смятам, че за днес ти станаха прекалено много излагациите. След като разбрахме, че целият християнски свят е масонски, би ли ни посочил логото на своята църква.
цитирай
24. анонимен - Ето едно интересно предположение
30.10.2011 19:45
За това кой е звяра от Библията.
http://vbox7.com/play:3e7f82c424
http://vbox7.com/play:67e7e76ab6
цитирай
25. penchoan - води ангелите си. Не е ли Бог, който ...
30.10.2011 20:39
estirbg написа:
води ангелите си. Не е ли Бог, който притежава ангелите .
И защо Исус да не се нарече АРХАНГЕЛ -предводител на ангелите, нима Бог не може да води ангелите си .

А замислял ли си се кой има свой народ на земята и може ли ангел да има свой народ .
И Михаил е не само архангел, но и Великият княз
Защото в Данаил се казва :
1 И в онова време Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват - всеки, който се намери записан в книгата. 2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.


Ако папата беше Антихристът, с мед да го намажем, но не е.
В небесната ангелска йерархия има 10 степени:

1/ Серафими или Духове на Любовта
2/ Херувими или Духове на мъдростта и хармонията
3/ Престоли или Духове на волята
4/ Господства или Духове на интелигентността
5/ Сили или Духове на движението
6/ Власти или Духове на формата (Елохими)
7/ Началства или Духове на времето
8/ Архангели или Духове на огъня
9/ Ангели или Духове на живота
10/ Светии, Посветени, Адепти, Учители, Светият Дух
Десетата степен са напредналите човеци.
Христос е ангел, изпратен на Земята и няма нищо общо с Архангел Михаил.
(Тук става дума за историческия Христос). Иначе Христос не е личност, а съвкупност от Духовете на всички хора в Слънчевата система. Архангел Михаил е слънчев ангел, който ще управлява Земята 300 години, считано от 1876 г., до 2175 г. Бог Отец е Елохим (6 номер в йерархията). В по-старите Библии се казва: И Елохим създаде Земята и небето..., а сега е заменено с Бог създаде...
Ангелът на Завета Господен, Утешителят или Духът на Истината е Учителят Петър Дънов, идването на когото е предсказано от Апостол Йоан.
Князът Месия още не е дошъл на Земята и предстои да дойде.
Земята е седалище на Сатаната. Без него този свят не може да съществува.
цитирай
26. estirbg - Анонимен №26,
30.10.2011 20:50
изгледах филмчетата и да си призная не знаех че толкова масонски ентусиазъм е бил вложен в погребението на папа Йоан Павел II. Ако броим папите редът е следният. Нека да прочетем пак
“Откровение” 17:
10. те са и седем царе, от които петима паднаха и единият е сега, а другият още не е дошъл, и когато дойде, трябва само малко да постои;

За да има царе разбрахме, трябва да има царство. А за звяра се казва, че има седем глави и излиза в последното време. Годината е...1929! Латеранският договор. От неговото подписване и създаването на Ватикана са минали шестима папи: Пий XI, Пий XII, Йоан XXIII, Павел VI, Йоан Павел I, Йоан Павел II. Бенедикт XVI е СЕДМИЯТ! И той едва ли ще дочака да възкръсне папа Йоан Павел II, според филмчето, за да довърши пъкленото дело.
"трябва само малко да постои;" -" малко", значи по-малко от 10 години. т.е.трябва да очакваме изненадите от Бенедикт XVI !
цитирай
27. анонимен - Priateli, edin pravoslaven e ot...
30.10.2011 20:58
Priateli, edin pravoslaven e otdelil dosta usilija da obori adventizma - http://kosmos-21.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html. Dori me predizvika da mu otgovorja vuv FB grupa Всичко изпитвайте; доброто задържайте (I Сол. 5:21):
""Съботата в НЗ не е отпаднала, но има много по-богато, многообразно и благодатно значение, отколкото в СЗ."? Във втора глава аз съм доказал, че вие адвентистите не пазите както трябва новозаветната събота! Евин директен въпрос - страхуваш ли се да прочетеш книгата? Очаквам директен отговор."
osveshtavat subotata kato tursjat Isus (ima i takiva, koito sa ja prevurnali vu
Molja za sudejstvie, tuj kato az ne mozhah da otgovorja na vsichki vuprosi, tuj kato se zapoznah s adventizma tazi godina.
Pozdravi i Bog da e s vas!
цитирай
28. estirbg - penchoan,
30.10.2011 21:11
винаги си ме изумявал със свободните интерпретации на тълкуване на Библията (ако въобще може да се нарече такова). Интересно ми е ти коя църква браниш и пропагандираш, защото като видях, че и Петър Дънов е "Святия дух", едва не се проектирах на земята... Петър Дънов в Святата Троица!!!!! Този слънцепоклоник идолопоклоник, лъжец и самоубиец - самата мерзост в очите на Бога да бъде част от Божията троица!!!! .....Ами тия 10 степени на архангелската йеархия къде ги пише, приятелю? В новата католическа библия ли?...
За днес наистина вече ми стига и хлопвам кепенците на блога си! Хора, четете Библията и не пишете нелепости! Това ми е финалната реплика за "Лека нощ!"
цитирай
29. penchoan - винаги си ме изумявал със свобод...
31.10.2011 07:21
estirbg написа:
винаги си ме изумявал със свободните интерпретации на тълкуване на Библията (ако въобще може да се нарече такова). Интересно ми е ти коя църква браниш и пропагандираш, защото като видях, че и Петър Дънов е "Святия дух", едва не се проектирах на земята... Петър Дънов в Святата Троица!!!!! Този слънцепоклоник идолопоклоник, лъжец и самоубиец - самата мерзост в очите на Бога да бъде част от Божията троица!!!! .....Ами тия 10 степени на архангелската йеархия къде ги пише, приятелю? В новата католическа библия ли?...
За днес наистина вече ми стига и хлопвам кепенците на блога си! Хора, четете Библията и не пишете нелепости! Това ми е финалната реплика за "Лека нощ!"

estirbg, не си прочела правилно. Не съм казал, че Петър Дънов е Светият Дух.
Йоан 16;13 "А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, <това> ще говори, и ще ви извести за идните неща."

В Учителя се вселяват Духът на Истината - Божият Дух и Христовият Дух. А когато в бъдеще се яви Князът-Месия, в него ще се всели Светия Дух.
Десетте ангелски йерархии ги има във всяка Библия, но в момента не мога да цитирам страницата, трябва да я потърся. Чети по-подробно Библията и ще разбереш много неща.
“Откровение” 17:
10. те са и седем царе, от които петима паднаха и единият е сега, а другият още не е дошъл, и когато дойде, трябва само малко да постои

Този цитат се отнася за човешките раси. По-точно за седемте подраси на пета раса. Петата подраса е сега, която пада. Идва шестата подраса на славянството, която ще е кратка - около 700 години. После ще дойде първа подраса на шеста раса след 2000 години. След нея идва седма подраса на пета раса, която поред се явява осма, тя ще бъде безплодна и ще загине:
Откр. 17;11 "и звярът, който беше и го няма, той е осмият <цар>, който е от седемте, и отива в погибел"
Моят съвет е: чети Библията, Учителя Петър Дънов, Рудолф Щайнер "Апокалипсисът на Йоан", по-малко Е.Вайт
цитирай
30. estirbg - Току-що изчезна коментара на анонимен №33
31.10.2011 12:00
Отново аномалии - зачезват ми снимки, коментари - дано не ми се изпарят и постингите...
цитирай
31. анонимен - Lucis Trust
31.10.2011 17:11
Естирбг, виж The Lucis Trust behind Occupy Wall street [UPDATED]
http://lalternativaitalia.blogspot.com/2011/10/lucis-trust-behind-occupy-wall-street.html
цитирай
32. анонимен - До 14,15 estirbg
31.10.2011 20:03
Както царят на една държава си има генерал, който да води войската му, така и Бог е положил начело на небесното войнство архангел Михаил. Също така в Откровение името Михаил се споменава само веднъж при войната в небесата, защото той е просто водач на небесната войска, докато Иисус Христос се среща или с името Си или като Агнето. Никъде в Библията не можеш да намериш пасаж, който да казва, че Иисус Христос е Михаил или някъде някой да каже, че Михаил е Господ. Михаил е един от ангелите на Бог, а не Бог! Прочети Евреи 1:1-6. и виж, че всички ангели са се поклонили на Божия Син, което със сигурност ще включва и Михаил. И за последно, ако Михаил е Бог защо не посмея да осъди дявола. Нали дефакто той е сътворил сатана. Изглежда ми нелогично Твореца да не посмее да осъди творението си.
цитирай
33. estirbg - Анонимен №32, много бъркаш, приятелю, и най-неприятното е, че не искаш да проумееш, когато ти даваме факти
31.10.2011 23:18
Нямам идея какво те терзае точно този пасаж. Дала съм обяснения, както и maranatha в позиции 14,15,16. Ти дори Библията не щеш да чуеш.
Самото име "Михаил" показва, Кой е Той. Никой ангел не е като Бога.
Виж какво пише в
"Откровение" 12:7. И стана война на небесата: излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели;
Ако за Сатана се казва, че е херувим, който е бил помазан за да засенява, т.е. бил е по-високопоставен от всички ангели, как някакъв ангел би излязъл, та да се бие с Луцифер? Предполагам, че знаеш как са се водили сраженията в древността или в Средновековието. Имало е случаи /като например този на Давид и Голиат/, при които само предводителите или избрани хора са се биели помежду си. И когато победи единият, се смятало, че цялата армия е победила. Та как би си представил да се бият най-високопоставеният срещу някакъв ангел? Все едно при срещата на две армии да излезе редник срещу генерал? Но дори да не приемеш подобна тафтология искам да помислиш върху следните въпроси:
Погледни изразите, които са използвани в Данаил
Великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде,.
Чий народ бяха евреите, не бяха ли Божи народ ?
Кой се застъпва за тях, някакъв ангел ли или самия Бог .
От кого бяха избрани,чии народ бяха кой се застъпва за тях ?
Посочи ми къде е казано, че Михаил е подчинен на Исус. Ама ТОЧНО ПО БИБЛИЯТА!!! ...
Понякога, приятелю, такива ненужни вторачвания и дребнави спорове ужасно натъжават Исус. Мислиш ли че Той точно това желае в момента от нас? След като упорстваш и държиш на твоето убеждение по-голям християнин ли ще бъдеш в тъжните очи на Божия Син? С тези безумни спорове дали му слагаме короната или Му я взимаме и как ли въздиша като вижда синовете и дъщерите сив безсмислени препирни...Моите сили ми трябват, за да спасявам хора, а не да разубеждавам хора, убедени в правотата си до маниакалност. Ако отговорите тук не те задоволяват, моли се на Бог да ти даде светлина по измъчващия те проблем - аз така правя, знай, че Той ще намери начин да те увери и задоволи терзанията ти /в случая с арх. Михаил/. Каквото можах, обясних. Уморена съм вече, днес ми е тежък ден.
Утре вечер ще се опитам да отговоря и на другите...Лека нощ, и Бог да ви пази!
цитирай
34. анонимен - Какви факти са това
01.11.2011 00:20
В Библията Иисус Христос се нарича Единороден. "Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нитo един, който вярва в Него, но да има вечен живот." Докато в Данаил се казва, че Михаил е един от главните князе. Това означава, че има и други като него. Също Михаил се нарича архангел(главен ангел). А в Евреи се заявява, че Иисус не може да бъде ангел. Споменаваш ми, че Михаил е пазител на евреите. Нормално е Бог на Своя народ да постави за пазител най-могъщия ангел. Относно небесната битка. Луцифер е бил най-високопоставения, най-хубавия и най-мъдрия. Но Михаил е създаден като най-силния и като най-добрия водач. Затова той е поставен начело на небесното войнство. Сатана може и да е бил по-високопоставен, но не е бил по-силен,той е бил създаден, за да озарява, а не да бъде перфектният войник и затова той няма никакъв шанс срещу Михаил.
цитирай
35. maranatha - Нека да проверим какво казва Библията, а не човешките мнения
01.11.2011 19:07
Предлагам за начало един интересн текст от Библията:
Съдии 13:21, 22
(21) И ангелът Господен стана невидим за Маное и жена му. Тогава Маное позна, че това беше ангел Господен.
Ангелът се явява на Маное и твърди, че синът им ще избави Израел от ръцете на филистимците - ст. 5
Шокиран от факта, че ангелът е нещо повече от вестител, Маное възкликва:
(22) Той каза на жена си: Със сигурност ще умрем, защото видяхме Бога.
Според бащата на Самсон ангелът е самият Бог. Забележи, че в ст. 11 ангелът нарича себе си АЗ СЪМ - Преводи Кинг Джеймс, Библейско общество и Верен .
Как е възможно ангел да бъде наричан Бог в Свещеното писание? Кой е този "ангел"?
Това беше ЕДИН от аргументите. Ако не е достатъчен, ще пристъпим и към останалите, но се надявам първо да получа отговор на въпроса.
цитирай
36. анонимен - До 35 maranatha
01.11.2011 20:55
17 И като го изведоха вън, рече единият на Лота: Бягай за живота си; да не погледнеш назад, нито да се спреш някъде в цялата тая равнина; бягай на планината, за да не погинеш.
18 А Лот им рече: Ах, Господи, не така!
19 Ето, слугата ти придоби Твоето благоволение, и с опазването на живота ми, Ти правиш още по-голяма милостта, която си показал към мене; но аз не мога да побягна на планината, да не би да ме постигне злото и да умра.
20 Гледай, моля, тоя град е близо, за да прибягна там, и малък е. Нека побягна там, (не е ли малък град?) и така животът ми ще се опази.
21 Той му каза: Ето слушам те и за това нещо, че няма да разоря града, за който ти говори
22 Бързай, бягай там защото Аз не мога да сторя нищо, доде ти не стигнеш там. Затова тоя град се наименува Сигор.(Битие 19:17-22)
Виж, че тук Лот, когато разговаря с двамата ангели се обръща към Бог и Той му отговаря чрез тях. Излгежда, че Бог може да използва ангелите като посредник между Господ и човека. Какво казва Бог в планината на Моисей
20 Рече още: Не можеш видя лицето Ми; защото човек не може да Ме види и да остане жив (числа 33:20).
цитирай
37. анонимен - Любопитна разлика в превода на откровение 22гл.
01.11.2011 22:38
Цариградски:14 Блажени които изпълняват неговите заповеди, за да имат власт над дървото на живота, и да влезат през портите в града. (Аз го разбирам като 10-те оригинални заповеди)

Православен:14 Блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.

Малки разлики с голямо значение :)
цитирай
38. estirbg - Точно така е, №37!
01.11.2011 22:51
В старогръцкия превод е "Блажени които изпълняват/пазят/ неговите заповеди", докато в повечето библии, които съм разгръщала е "Блажени, които изперат дрехите си"... Много ловко подхлъзване на читателското внимание... Разликата е огромна ...както и последствията при тази грешка. По принцип изпирането на дрехите значи покаяние и опрощение на греховете, но конкретната информация, като условие за влизането в небесния Ерусалим е заличена както в православния, така и в останалите Библии. Не е зле да се снабдим още сега с неопошлени и нефалшифицирани Библии - много ще са ни необходими, особено за времената, които идват скоро...
цитирай
39. maranatha - До анонимен 36
02.11.2011 20:19
За щастие Библията обяснява сама себе си. Ако Исус е един от "мъжете", които влизат в Содом, всичко си идва на мястото. Продължавам с доказателствата, че в Библията много често самият Бог е наричан ангел.

Изход 3:2-4
2. Там АНГЕЛ ГОСПОДЕН му се яви в огнени пламъци изсред един бодлив храст; и Моисей видя, че бодливият храст не изгаряше, макар да бе обхванат от пламъци.
3. И Моисей си каза: Да свърна и да видя това велико явление, защо бодливият храст не изгаря.

Кой говори на Мойсей от храста?

А когато Господ видя, че той свърна да види, Бог го извика изсред бодливия храст: Моисей, Моисей! Той отговори: Ето ме.

В ст. 2 ясно се казва, че "ангел Господен му се яви в огнени пламъци". "Бодливият храст не изгаряше, макар да бе обхванат от пламъци". Същите думи се повтарят в стих 4, но този път ангелът е самият Бог. Отново Бог е видян от човек. Както добре знаем, Бог Отец не може да бъде видян. Тогава кой е този ангел?

Може би ден след ден ще продължаваме с доказателствата, че Архангел Михаил е самият Бог Син. Остава да преценим на кого да вярваме - на Библията или на човешки мнения?
цитирай
40. estirbg - До анониен №24
02.11.2011 22:02
Към филмчетата, които си споделил с нас имам една забележка - "звярът" там го представят като"злата църква", визирайки единствено Римокатолическата-църква. Но в Библията "майката блудница"/римокат.-църква/ има и дъщери блудници/това са другите църкви, омърсени с нечиста езическа същност, езически елементи, или човешки доктрини. Така, че това "семейство на блудници" е доста многолюдно и представлява голяма фамилия от заблуждаващи и фалшиви църкви. Истинската църква трябва да отговаря на критериите и изискванията на Библията, както и да спазва автентичния Декалог/десетте Божии заповеди/ без нелепи човешки корекции.
цитирай
41. penchoan - Към филмчетата, които си споделил с ...
02.11.2011 22:19
estirbg написа:
Към филмчетата, които си споделил с нас имам една забележка - "звярът" там го представят като"злата църква", визирайки единствено Римокатолическата-църква. Но в Библията "майката блудница"/римокат.-църква/ има и дъщери блудници/това са другите църкви, омърсени с нечиста езическа същност, езически елементи, или човешки доктрини. Така, че това "семейство на блудници" е доста многолюдно и представлява голяма фамилия от заблуждаващи и фалшиви църкви. Истинската църква трябва да отговаря на критериите и изискванията на Библията, както и да спазва автентичния Декалог/десетте Божии заповеди/ без нелепи човешки корекции.


Няма истинска църква на Земята! Всички църкви представляват блудницата. Истинската църква е небесния Йерусалим, Божието Царство, което ще слезе на Земята.
цитирай
42. estirbg - penchoan,
02.11.2011 22:34
поне приятелю, прочети Откровението на Йоана и се попитай срещу кого се изправя "звяра", и кого преследва. Ако нямаше истинска църква, то нямаше да има и гонения. Гонения, смърт и ужас имаше в миналото, значи е имало истински последователи - същото ни очаква и в близкото бъдеще. Този, който ще е в най-голямо утеснение, той е и от истинската църква...съвсем простичко разсъждение, без да навлизам в подробности.
Небесната Истинска църква се състои от земни истински последователи с изграден Исусоподобен характер и Дух.
цитирай
43. анонимен - До 40 estirbg
03.11.2011 00:36
Единствената църква, непроменена от апостолско време е Православната. Другите църкви са ереси. Мнозина смятат, че Православната църква се е отделила от Католическата, но се е случило точно обратното. Католическата църква се отцепва от православната, защото папата започва да променя догматите на църквата. От Римокатолическата църква вече започват да се зараждат дъщери блудници. От нея първо се отцепват протестантите. Къде обаче грешат протестантите. Според тях църквата трябва да се направи само въз основа на Библията, без Преданието. Да, но ако дадеш на 10 човека по една Библия и им кажеш да си направят църква, всеки ще я изтълкува по свой си начин и един ще вземе за основа едно нещо, а друг коренно различно. Вие сами виждате колко протестантски църкви има - Лутерани, Калвинисти, Баптисти, Адвентисти и т.н. Протестантската църква няма да спре да се дели до Второто пришествие.Затова ето тук е ролята на Преданието, което отричате, благодарение на него църквата е успяла да се съхрани. Ето вие адвентистите сами виждате за какво става на въпрос като самите вие имате разцепвания по-между си. Както има адвентисти от седмия ден, така има и адвентисти от първия ден и др. Така че, ако обвиняваш православната църква, че е блудница първо погледни в собствената си паница. "По плодовете им ще ги познаете", а какви са плодовете на протестанството? - Постоянно разделение и поява на нови и коренно различни една от друга църкви, като всяка една от тях твърди, че разбира Библията най-добре.
цитирай
44. estirbg - Анонимен 43, не си прав
03.11.2011 09:10
едва довечера, когато се прибера ще мога да ти обясня защо
цитирай
45. penchoan - поне приятелю, прочети Открове...
03.11.2011 09:16
estirbg написа:
поне приятелю, прочети Откровението на Йоана и се попитай срещу кого се изправя "звяра", и кого преследва. Ако нямаше истинска църква, то нямаше да има и гонения. Гонения, смърт и ужас имаше в миналото, значи е имало истински последователи - същото ни очаква и в близкото бъдеще. Този, който ще е в най-голямо утеснение, той е и от истинската църква...съвсем простичко разсъждение, без да навлизам в подробности.
Небесната Истинска църква се състои от земни истински последователи с изграден Исусоподобен характер и Дух.


Тук си права, предполагам, че във всяка църква има истински последователи на Христос, затова ще бъдат преследвани. Кога има преследване?
Когато църквата не си е на мястото и обслужва сатаната (държавата), а истинските последователи на Христос, като малцинство се противопоставят на църквата.
Но като цяло, няма истинска църква на Земята. Учителят Петър Дънов е предсказал, че България е единствената страна, в която един поп няма да остане жив. Голяма Божия метла ще играе тук.
цитирай
46. анонимен - вижте и това
03.11.2011 16:57
http://www.youtube.com/watch?v=aH9jL1ZT3RU&feature=player_embedded
цитирай
47. анонимен - Възможно ли е да е истина
04.11.2011 21:44
Попаднах наскоро на трейлъри на два филма. Единият се казва 11.11.11., а другият The immortals и двата излизат на 11.11.11. Та сигурно вече се питате кое е странното. Странното е, че в 11.11.11. се говори че портите на ада се отварят. В The immortals пък се говори за битка в небесата. Също така чета и в интернет, че хора от цял свят се събират да медитират по едно и също време на 11.11.11. Някои от тях твърдят, че "извънземни" и някакви "сили на светлината" им шепнат, че на тази дата ще се случи нещо. Питам се аз възможно ли е на датата 11.11.11. да е описаната война в небесата, в която "Михаил и неговите ангели, воюват против змея и неговите ангели" и това да е датата, в коята сатана и неговите ангели са прогонени на земята . Възможно ли е те да са чаканите от медитаторите "емисари на светлината". Знаем, че за илюминати 11 е много важно число. Наскоро също така гледах клип, в който се обяснява че 11 11 11=666. Та питам възможно ли е тежките времена да започнат на тази или след тази дата? Според мен на тази дата нещо ще се случи. Възможно е да не го усетим или видим. Възможно е на тази дата нищо да не стане във физическия свят, но според мен на тази дата дявола окончателно ще бъде свален на земята и ще започнат времената, в които ще има много "плач и скърцане със зъби.
цитирай
48. virtu - Ще чакаме
04.11.2011 22:30
и ще видим !
цитирай
49. анонимен - Искам да попитам
05.11.2011 17:38
Къде изчезнаха коментарите ми, които разобличиха адвентистката "църква"? Защо са премахнати? Да не би някои да ги е страх от тях, да не би някои да не могат да отговорят на въпросите ми. Задавам въпрос защо във всеки сайт адвентистите използвате едни и същи заучени пасажи и ги цитирате постоянно? Сякаш пасторите ви ви учат на избрани пасажи, които да повтаряте като папагали. Чудно ми е дали ви плащат, за да пропагандирате адвентните лъжеучения или сте толкова заслепени, че не виждате истината?
цитирай
50. анонимен - А къде изчезват коментарите ми
05.11.2011 20:53
А къде изчезват коментарите ми в православния сайт????????Дори не ги допуснаха, въпреки че започваха и завършваха с - Мир вам............... И като сложиш, че бяха отговор на хули и неверни информации за адвентизма.......
А сега поо темата. Вижте това:
http://www.youtube.com/watch?v=7qg7uk69Lmg&feature=player_embedded#!
цитирай
51. анонимен - Нищо не е изчезнало - липсваше само един анонимен коментар
05.11.2011 21:04
с препратка към ютюб. Дори Естир го е забелязала и е реагирала в в позиция 30.
Помоли ме да ви уведомя, че майка й е починала днес.
Моля, не злоупотребявайте с отсъствието й. Тя не три заядливите ви коментари, но аз ще го правя. Няма да позволя да вгорчава някой живота й в един от най-трудните й моменти!
Нейна приятелка - /името ми не е интересно/
цитирай
52. анонимен - До анонимен 50, 51
05.11.2011 21:21
Коментарите ми бяха във връзка с коментар 42. Бях ги пуснал днес, но щом казваш, че нищо не е изчезнало ще ти повярвам и пак ще ги пусна този път като един. Надявам се този път да не се изпари, а да получа отговори на въпросите си.

Да адвентистката "църква" е в голямо утеснение. Имат безброй "църкви" по света, имат си университети, болници. Очевидно е, че не са зле с финансите. Не знам някой член на църквата да е бит или арестуван от полицията, защото е адвентист. Даже Джордж Буш и Хилъри Клинтън правят обръщения към адвенистите от седмия ден. Абе направо да ожалиш горката "гонена" адвентистка "църква".
Три въпроса към адвентистите.
Откъде са парите, с които са построени "църквите",болниците и университетите?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Seventh-day_Adventist_colleges_and_universities
Тук можете да видите, че "гонените" адвентисти имат безброй колежи по целия свят!
2. Спонсорира ли масонската фамилия"Forresters" адвентисткият университет"Loma linda"?
3. Крещи ли ваш пастор, че Аллах е Бог?
http://www.youtube.com/watch?v=fU6-rKqfigM
Адвентизма е една маша на масонството. По-горе се бях изказал относно това. Не очаквам, че ще ви убедя в това, но се старая да покажа на тези, които умуват дали да ви повярват да не го правят. Също така не ме разбирайте погрешно, не искам ви обидя или пък да кажа, че не можете да се спасите, ако не станете православни. Просто искам да ви покажа истината за вашата "църква".

Ето и ласкателствата
към адвентистката църква от страна на двамата видни масони.
http://www.youtube.com/watch?v=I2CeiHXZFHE
Това е обръщението на Хилъри Клинтън към Адвентистите от седмия ден
http://www.youtube.com/watch?v=CjBEc7dWQCQ&feature=related
Тук пък е обръщението на Джордж Буш към Адвентистите от седмия ден
цитирай
53. анонимен - От анонимен 52
05.11.2011 21:29
Моите съболезнования към Естир. Бог да и даде сили в този труден за нея момент.
цитирай
54. анонимен - Православието е затънало в масонство
05.11.2011 23:05
Просто е смешно православни да обвиняват когото и да било в масонство. Цялото православие е затънало в масонство, управлява се от масони и получава пари от масони. Малко информация за размисъл.

http://mymartyrdom.com/orthomason.htm

http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Russian_Orthodox/ro-idolatry.htm
цитирай
55. анонимен - До анонимен 54
06.11.2011 00:05
Прав си, че масонството настъпва и в православието. Целта на масоните е православието да бъде вкарано в икуменическото движение. Засега позицията на православието е твърдо не. За щастие много православни са против това и няма лесно да отстъпят. Има трудове на архимандрит Серафим и други православни богослови, които са твърдо против това. Очаквам в бъдеще много православни да се обърнат към икуменизма. Най-вероятно някои автокефални православни църкви ще отстъпят. Но православието ще устои на това. Винаги са се появавали еретици и отстъпници в Христовата Църква. Както по време на арианските смутове, в продължение на 40 години сред висшата църковна йерархия господстващо вероизповедание е арианството, сега се появява масонството. Но предполагам сте чували думите на Христос, че "портите адови няма да и надделеят". Както ереса на Арий не можа да и надделее, както папата през 1054г. не успя да и надделее и беше отлъчен, както латинските походи не успяха да я да направят католическа(Византия е завладяна и се водят войни с България, която разбива латинците), а и също така най-страшното от всички опита за ислямизация от страна на турците. Така и масонството ще загуби, защото никой не може да надделее над Божията Църква. Тя е оцелявала през множество перипетии през годините. Атакувана от ереси, в изключително неблагоприятнатната ситуация да е притисната на запад от Римо-католицизма, а на изток постоянно атакувана от мюсюлманите, тя ще преживее и последната най-страшна атака, която и предстои преди завръщането на Иисус Христос.
цитирай
56. анонимен - православие и масонство = упадък
06.11.2011 08:49
Православието е най-загнилият клон на християнството. Масоните отдавна са успели да го превърнат във фарисейска религия на празни ритуали и безсмислени церемонии. Православната църква е раздробена на множество държавни църквици, които са изцяло подчинени на държавната власт. Тези местни църквици обикновено воюват една с друга, а всички заедно - с Вселенския Патриарх, който е масон. В Русия православната църква се занимава с търковия с петролни продукти, алкохол и цигари. В същото време обслужва КГБ и имперската политика на Русия. В България няма член на Св. Синод (с едно изключение), който да не е бил доносник на ДС. Не е случайно, че не разкриват досиетата на клира - просто чакат патриархът комунист да умре, за да отворят досиетата. Иначе би станало грандиозен скандал. Лицето на православието е грозно и отблъскващо. Затова Бог е предал тази полухристиянска религия на греховете й, а служителите й - на разврат, лихварство и връзки с мафията.
цитирай
57. анонимен - Не отричам,
06.11.2011 11:00
че много от висшия клир са масони и не се занимават с дейности угодни на Бог. Но и сред житото дявола се стреми да посее плевели. Както съм написал по-горе и при поп Арий положението е било подобно. Повечето от висшите църковни служители са били ариани. И какво като бяха, станали православието арианство. Разбира се, че не. Така ще се случи и с масонството, то ще отпадне, няма да успее да унищожи православието.
24 Друга притча им предложи, като каза: Небесното царство се оприличава на човек, който е посял добро семе на нивата си;
25 но, когато спяха човеците, неприятелят му дойде и пося плевели между житото, и си отиде.
26 И когато поникна стволът и завърза плод, тогава се появиха и плевелите.
27 А слугите на домакина дойдоха и му казаха: Господине, не пося ли ти добро семе на нивата си? тогова откъде са плевелите?
28 Той им каза: Някой неприятел е сторил това. А слугите му казаха: Като е тъй искаш ли да идем да го оплевим?
29 А той каза: Не искам; да не би, като плевите плевелите, да изскубете заедно с тях и житото.
30 Оставете да растат и двете заедно до жетва; а във време на жетва ще река на жетварите: Съберете първо плевелите, и вържете ги на снопове за изгаряне, а житото приберете в житницата ми.

Ето ти отговор защо има масони и не особено Богоугодни дейности в православието. В момента заедно растат и житото и плевелите, но ще дойде момент, в който плевелите ще бъдат събрани на снопове за изгаряне, а житото ще отиде в житницата Му.
Въпрос към теб: Какво са изживяли адвентистите та да претендират, че са Христова Църква, били ли са гонени, забранявали ли са им дейността. Защото мога да ти дам много примери за православни, които са предпочели да умрат отколкото да оставят правата вяра. Това, което е изживяло православието никоя друга религия него е изживяла. То за разлика от адвентизма, винаги е било атакувано, нападано (и от вън и от вътре), но то е устоявало както и сега ще устои.
цитирай
58. анонимен - Това не е никакъв критерий, а самозаблуда
06.11.2011 12:14
Не е важно колко е гонена дадена религия, а дали ученията й съвпадат с ученията на Библията. Католиците в Полша са понесли жестоки гонения от православието по време на руската окупация през 18 и 19 в. Мюсюлманите са били избивани от кръстоносците и са предпочитали да заплатят с живота си верността към своята религия, но да не приемат този извратен вид християнство. Богомилите в България и по целия Балкански полуостров са били жестоко гонени от официалната държавна православна църква и след време са предпочели да приемат исляма, но не и този езически вид християнство. Православието е било в основата на погромите против евреите в Русия. В България държавната църква в лицето на местните свещеници е събирала тълпи лумпени, които са атакували протестантските храмове и проповедници в края на 19 и началото на 20 в. След приемането на Закона за защита на държавата (с гласовете на депутати православни духовници) се затварят много протестантски църкви, а на Солунска 10 поставят жандарми, които да записват имената на богомолците.
цитирай
59. анонимен - И кое в православието
06.11.2011 14:05
не съвпада с ученията на Библията? Ереса на поп Богомил се е доближавал повече до исляма. Богомилството отрича Божествеността на Христос, за какво християнство може да става въпрос. Те се доближават много повече до исляма,който също отрича Божествеността на Христос, отколкото до християнството. Затова не е чуден и избора им да приемат исляма. В Русия повод за погромите над евреите става убийството на цар Александър II, за което са обвинени евреи и хората са си го изкарали над цялата еврейска общност. За последното не съм много запознат, не съм чел по тази тема. Но сега нима вашите проповедници не проповядват сбободно. Нима из цяла България няма разни протестантски "църкви". Нима не сте признати за официални вероизповедания. В момента вие не можете да се оплачете от липса на равноправие, защото вие сте по-равноправни и от православните. Някой в последните години да е спрял протестантите да си строят "църкви". Въпреки, че не е ясно, откъде се набират парите за тях. А през 2002г. американският пастор Томи Лий Озборн не агитираше ли срещу православието в НДК.Не казваше ли, че той прави това, което правeше Христос и че поповете са престъпници. Сигурен съм, че и във вашите "църкви" агитират против православието. Те ви учат повече да мразите другите религии, отколкото да обърнете внимание над спасението си, да вършите добри дела. Не ви учат на двете най-важни Божи заповеди, а именно да обикнете Бога с цялото си сърце и да обикнете ближния така както обичате себе си. И не казвай, че православито е езическо преди да видиш протестанството. Виждала ли си евангелистите как почти изпадат в транс при техните сбирки. А за адвентизма какво мога да кажа, освен че е създаден за заблуда от истинския белег на звяра. А той е RFID чипа, в чиято направа участват... адвентисти. Ето и линк към клип доказващ това, за да не ме обвиниш в лъжа.

http://www.youtube.com/watch?v=RYCkbLemMtY
цитирай
60. анонимен - Православието винаги е било преследваща религия
06.11.2011 14:57
Както и да извърташ, не можеш да отречеш факта, че православието като държавна религия винаги е било преследващо и е унищожавало евреи, католици и "еретици". Няма данни където и да е по света адвентисти да са преследвали и убивали други хора заради тяхната вяра. Само една отпаднала религия, която е забравила за Бога, може да убива хора заради тяхната вяра или политически убеждения. Православието е религията, която благославя бойните знамена и изпраща войниците да се бият на фронта в името на правата вяра. От това по-голямо отстъпление не може да се измисли. Православието е религията, която взима пари за кръщанета, сватби, молитви за здраве здраве, панихиди и освещаване на мутренски офиси. Православието търгува с оръжие, петрол, алкохол и цигари. Православието е затънало до шия в корупция, шпиономания и доносничество. Православието е допуснало патриарх и митрополити да бъдат доносници на ДС. Православни свещеници пожелаха канонизацията на Ванга и на капището в Рупите служи православен свещеник. Мога да продължавам още много, но няма смисъл. Всеки, който живее в православна държава вижда плодовете на тази отстъпила езическа религия.
цитирай
61. анонимен - За Ванга,
06.11.2011 15:43
като цяло мнението на православието е негативно настроено. Предполагам си пропуснала новината, че църквата се кани да анатемоса Ванга и Дънов. Има мнения и на богослови, че този храм в Рупите не може да се нарече православна църква. А православието да канонизира Ванга е абсурд на абсурдите. Това няма да се случи никога. Изгледай едно клипче за това, коя е истинската Христова църква.В него богослова Георги Тодоров е обяснил много добре защо православната църква е истинската Христова църква.

http://www.youtube.com/watch?v=JH_LBFaOX3I
цитирай
62. анонимен - До анонимен 58
06.11.2011 17:12
Кажи ми кои учения на Православието не съвпадат с Библията. Кажи ми кое е езическото в нея. Кажи ми кое я прави част от "Вавилон". Осведоми ме, моля те. Къде греши Православието според вас адвентистите.
цитирай
63. анонимен - Православието е езичество
06.11.2011 20:30
Библията категорично забранява правенето на изображения и поклонението пред тях. Единственият ходатай между човека и Бога е Исус Христос, а не светци и Дева Мария. Няма нито един стих или дори намек в Библията за канонизиране на светци и на Дева Мария. Няма нито един стих, в който да се казва, че съдбата на мъртвите може да се промени и те да отидат на по-хубаво място, ако извършваме някакви служби за тях. Плюскането върху гробовете и поливането им с вино и разни други огнени течости са такива мерзости, че човек става отвратен от православното "благочестие". Никъде в Библията не е казано, че друг освен Бог може да прощава грехове. Самата идея за свещеничество противоречи на Библията и отхвърля Христос като наш Първосвещеник. Всички вярващи са наречени избран род, царско свещенство. Прибавянето на неканонични книги към Библията е богохулство, тъй като ясно е казано какво се случва с тези, които прибавят към Свещеното писание или отнемат нещо от него. Има ли смисъл да продължаваме. Моля, ако някой твърди, че е допустимо поклонението пред икони, молитви пред светци и службите за умрели, да го докаже с текстове от Библията.
цитирай
64. анонимен - До анонимен 63
06.11.2011 20:56
Значи според вас адвентистите иконите са идоли и са нарушение на Втората Заповед. Но явно не сте прочели внимателно заповедта. В нея ясно се казва, че не бива да се правят кумири (идоли) и да се покланяме на тях. Идолът - това е фалшив, несъществуващ бог и покланяйки се на него, човек оскърбява Истинския Бог. Когато се покланяме на иконата на Господ Иисус Христос или на някой светец, ние по този начин почитаме Истинския Бог, а не дъската на която е нарисувана иконата. За нас светията е само ходатай пред Бога и винаги му се молим не като на Бог, а казвайки "Свети ....., моли Бога за нас!" Няма никакво идолопоклонство , защото за нас нито иконата, нито светията е Бог.

Другата ти забележка е за това, че когато почитаме светците и Дева Мария нарушаваме Първата Заповед, нали така? Ето и отговора.
Св. ап. Павел казва, че Господ е поставил в Църквата едни за апостоли, други за пророци, други за евангелисти, други за пастири и учители(Еф. 4:11), а още казва и: Помнете вашите наставници, които са ви проповядвали словото Божие, и, като имате пред очи свършека на техния живот, подражавайте на вярата им(Евр. 13:7).
Сам Господ Иисус Христос нарича светиите Свои приятели (Лука. 12:4).
А как вие казвате, че не трябва да почитаме онези, които Господ е поставил в Църквата да бъдат наставници, и Сам ги нарича Свои приятели. Почитайки светиите, ние по този начин почитаме Господа, а точно този, който не ги почита нарушава първата Божия заповед, защото ясно е, че който не почита Божиите угодници, той не почита и Самия Господ.
цитирай
65. анонимен - До анонимен 63
06.11.2011 21:01
Прочети това:

http://budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=505:2011-08-21-20-34-44&catid=54:2010-06-04-20-22-35&Itemid=91

Също и това:

kosmos-21.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html
цитирай
66. анонимен - Удивителен фирм изобличение на православието
06.11.2011 21:06
Защо един здравомислещ човек не може да бъде православен?

http://www.youtube.com/watch?v=3CO537JbYro
цитирай
67. анонимен - До анонимен 66
07.11.2011 15:15
Този филм може да хвърля помия по Православната Църква колкото си иска, но няма да промени факта, че тя е единствената Една Света и Съборна Апостолска Църква. Църквата е Божие творение, а не човешко такова, макар и на протестантите много да им се иска да е така. Ако твърдим, че Църквата е човешко творение то тогава защо да се противим на икуменизма. Не твърди ли и той същото богохулно нещо, че има частица истина във всяка църква и те трябва да се обединят. А Истината се намира само на едно място, само в една Църква. На тази Църква, на която Христос е глава, защото Истината не е нещо, а е някой и това е Христос.Той е Истината. Така че протестантите как могат да имат Истината след като техните църкви са човешко творение. В днешно време с пълна сила важат думите, че "много и просторни са пътищата, които водят до погибел, но тесен е пътят, който води до спасение". Много хора днес напускат православието и се впускат с пълна сила към просторните пътища. Много хора се интересуват от окултизъм, други стават евангелисти, трети баптисти, четвърти адвентисти и т.н. Все неща нямащи нищо общо с Христовата Църква. Тези, които сляпо вярват на Елън Уайт, да прочетат линковете от коментар 65, а не само да слушат лъжеученията на пасторите си.
цитирай
68. анонимен - mihala,
07.11.2011 20:28
линка, който си копнала и удостоверява техниките на магьосничество нямат нищо общо с първите глави на Откровението. Църквите, описани в началото на Откровението отразяват историческото развитие и особености на Христовата църква като последната описана - Лаодикийската отразява състоянието на днешната.
Магьосничеството и езотериката са гнус и мерзост в очите на Всевишния и няма нищо общо с Неговата Божественост и Непогрешимост.
цитирай
69. анонимен - тройната вест
09.11.2011 18:49
&#8206;6 И видях друг ангел че летеше посред небето, който имаше вечното благовестие, за да прогласява на обитаващите по земята и на всеки народ и племе, език и люде.
7 И каза със силен глас: Бойте се от Бога, и въздайте Нему слава, защото настана часът, когато Той ще съди; и поклонете се на Този, Който е направил небето и земята, морето и водните извори.
8 И един друг ангел, втори, следваше изподире и казваше: Падна, падна великия Вавилон, който напои всичките народи от виното на своето разпалено блудствуване.
9 И друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,
10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето.
цитирай
70. анонимен - По темата:
15.11.2011 11:15
http://mediaset.sdasofia.org/MEDIA%20SET/LASTNEWS/Velikiyat%20zagovor%20protiv%20Hrista%20i%20Negoviqt%20narod/Velikiyat%20zagovor2.avi
http://mediaset.sdasofia.org/MEDIA%20SET/index.php?path=LASTNEWS%2FVelikiyat%20zagovor%20protiv%20Hrista%20i%20Negoviqt%20narod%2F&download=Velikiyat%20zagovor2.srt
http://mediaset.sdasofia.org/MEDIA%20SET/LASTNEWS/Velikiyat%20zagovor%20protiv%20Hrista%20i%20Negoviqt%20narod/Velikiyat%20zagovor1.avi
http://mediaset.sdasofia.org/MEDIA%20SET/index.php?path=LASTNEWS%2FVelikiyat%20zagovor%20protiv%20Hrista%20i%20Negoviqt%20narod%2F&download=Velikiyat%20zagovor1.srt
Така е по-наглелдно....
цитирай
71. анонимен - Прави сте до някъде чеда мои
23.12.2011 01:56
Хора, безпорна е вярата на всички ви. Няма защо да се притеснявате. Дръжте се по-силно един за друг. Нямам никакъв опит с тези неща, не съм чел Библията - може ли да ми кажете кой е авторът й, защото не обичам да чета книги, ако незнам нещо за авторът им.

Обичам себе си и тъй както гледам на себе си, гледам и на другите.

И мен ме боли, че хора страдат от глупостта си, но така сме устроени. Историята се повтаря.

Дано доживеем до преклонна възрат и дано успеем да изпълним завета си.


Напишете ми нещо интересно на bodeful@abv.bg
цитирай
72. анонимен - buy generic online
16.03.2012 10:51
Hello! п»ї<a href=http://www.allegresse.org/press/>buy propecia online</a> .
цитирай
73. анонимен - twxp http://frdeabercromfitchmagasinn.info n czyiv frutb
21.10.2012 10:51
rchps <a href=http://frdechaussuresloubutinnmagasin.info>louboutin</a> xmmgk <a href=http://frdeabercromfitchmagasinn.info>abercrombie france</a> hamze http://frdeabercromfitchmagasinn.info ja gya http://longchamppliagebagsdesoldes.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883699
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031