Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2011 08:53 - ЛЪЖЕПРОРОКЪТ ИЗРЕЧЕ НОВАТА ЗАБЛУДА - НОВИНАТА Е ВАЖНА ЗА ВСИЧКИ!
Автор: estirbg Категория: История   
Прочетен: 36690 Коментари: 54 Гласове:
18

Последна промяна: 15.10.2011 10:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

     

    Неотдавна попаднах на едно изявление на д-р Били Греъм, Главата на американската протестантска евангелска църква, духовен съветник на девет президента на САЩ (всъщност кой е Били Греъм? - илюминат, масон и говорител на Сатана, моля, вижте клиповете приложени към постинга!),

http://vbox7.com/play:30827229

http://vbox7.com/play:f2c163c2

който изказва мнението, че с НЛО пътуват ангели, изпратени ни от Бога. С него е съгласен и презвитерианският свещеник   Бари Даунинг, автор на „Летящите чинии и Библията.“Той пише: „Ангелите идват при нас за да се борят с демоните в навечерието на Второто пришествие на Христос.“ През 2002 г. Даунинг, говорейки в популярна  програма на Си Ен Ен  твърди, че апокалипсисът ще се случи в следващите петдесет години (тук греши, точни години не могат да се посочат, но ще бъдем свидители и участници в него, моя вметка), и че нашествието на летящи чинии е само свидетелство за това.

Това изявление на библейския „лъжепророк” е поредната измама, с която ще бъде манипулирано неосведоменото човечество, за да бъде подведено в най-фината и коварна последна хватка на Луцифер – тя ще бъде фатална за всички, които ще повярват на сетивата си и се поклонят на падналия ангел, предявяващ претенциите за  божий син.

 

  И така да погледнем днешната действителност, с която се манипулира.

Всички сме свидетели как правителствата се заеха да запознават хората с резултатите от изследванията в областта на НЛО. Едва сега ни признават за достатъчно зрели да възприемем информация. Когато през 1983г. Уелс пуска своята радиошега Война на световете, той предизвиква паника сред обществото. Този факт се превръща в общоприето доказателство, че в интерес на обществото би трябвало да се намали страхът от НЛО. Няма по-голям страх от този пред неизвестността. Ние се променяме под въздействието на радиото, телевизията, науката и техниката. Съвременните технологични и технически чудеса превръщат немислимото в нещо съвсем реално и пораждат обществено-психологическа нагласа, че всичко е възможно. Действителността започва да се манипулира. Жак Вале разглежда НЛО като част от система за наблюдения, предназначена да трансформира нашата система от представи и вярата, като в крайна сметка я подчини на една по-висша цел.

Така художествената фантастика помага на някои извънземни сили, които отдавна се опитват да проникнат в човешката история. Нека погледнем истината в очите: общуване с извънземен разум е имало още в зората на човешката история.

През античността хората са общували с боговете от Олимп. Днес те влизат във връзка с чистия и високоразвит «разум» от други светове или с нематериални същности от други измерения. При това никой не забелязва какво е скрито зад подобни същности! Според закона, който Бог дава на Мойсей, всеки опит за контакт с чужди съзнания (духове) се наказва със смърт. Престъпилият тази заповед бил убиван с камъни. Нека най-после се събудим и видим към какво бъдеще се е устремил нашият свят.

Вече не е трудно да си представим, макар и схематично, бъдещите събития, когато правителствата по света ще влязат в контакт с извънземния разум, както се описва в Краят на детството, и когато ще получават от този разум всевъзможни инструкции как да управляват на Земята. При това положение не трябва да се учудваме, че Исус Христос няма да бъде признаван за пътя, истината и живота, нито да ни изненадва фактът, че за Него изобщо няма да се споменава. Но винаги трябва да помним, че тъкмо Исус Христос е истинският Спасител, и в ничие друго име няма спасение...

През всички времена небето вълнува особено жителите на земята, предизвиква у тях трепет. Според свидетелства от историята и археологията представата, че небето е обитавано от висши същества, е едно от най-разпространените. С това например се обяснява защо атмосферните явления въздействат толкова силно върху психиката на човека. Събитията в небето придобиват особен смисъл тъкмо защото стават във висините. Както е известно, високото положение открива широки хоризонти и в резултат дава повече информация. Затова то се свързва с представа за власт, авторитет и ум. Ниското пък, напротив, означава подчинение и недостиг на знания. Разбираемо е защо мисълта, че можем да се отделяме от земята, предизвиква чувство за превъзходство, дори ужас у нискостоящите. Тук трябва да се вземе предвид освобождаването от пространствените граници и абсолютната липса на прилика с условията, които човек намира на небето. Всичко това предизвиква благоговение, страх и копнеж за висшето.

В Библията постоянно се говори за “знаменията” от небето като за предвестници на идващия съд и бъдещата катастрофа. Необичайните явления в целия библейски текст се приемат като начало на “края на времената”, което предшества идването на Месия, за да съди човечеството. Самият Исус Христос ни говори за това: Защото ще се повдигне народ против народ и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове... ще има и ужаси, и големи знамения от небето. ( Мат. 24:7; Лука 21:11)
Този стих няма как да не го свържем с «реалността» на НЛО.

Всички знаем - НЛО – това са неидентифицирани летящи обекти. Съществуват множество теории, които обясняват техния произход и природа. Всеки ден към тези теории се прибавят нови и нови. Но това явление се изплъзва от всички обяснения и до днес никой не може да докаже за него нищо по същество. Известно е само, че те съществуват. Проучване, проведено в Америка през 1973 г., показва, че 15 милиона американци са виждали летящи чинии. И макар че по-голямата част от случаите може да сведем до естествени явления в природата, десетки изследователи стигат до извода, че значителна част от анкетираните (20-30%) са наблюдавали нещо, което не е възможно да се обясни чрез познатите методи. След много прецизен подбор остават над 2 000 случая, регистрирани като НЛО. В 700 случая може да се говори и за материални последствия от тези явления. Телата са наблюдавани с радар и при това е документирана невероятната скорост, с която са се движели. Хората са ги обстрелвали с изтребители и ракети – никакъв резутат. Тези обекти са със силно електромагнитно излъчване, което спира електродвигателите и нарушава елекрическите вериги. Под въздействието на това излъчване животните побесняват, а при хората често се наблюдават психически разстройства.

Литературата за НЛО изобилства с разкази за «срещи». Неочаквани контакти с екипажите на летящите чинии обикновено се осъществяват в пустинно място, където те съобщават на хората по телепатичен път нещо важно от рода на: «Земята е заплашена от саморазрушение»; «Ние идваме да помогнем, но не можем да започнем без вашата помощ». Повечето от тези послания са обвързани с някои от най-известните мотиви в окултната литература: космическата еволюция, откровения, различни психически прояви и т. н. Понякога на човека, влязъл в контакт, се съобщава, че е избран да бъде ръководител и месия за всички, които по-късно ще му дадат за помощници. Обикновено той е избраният посредник за по-нататъшното общуване (което по принцип се осъществява телепатично), и е длъжен да предава информацията на всички, които «имат уши».

 Но това не е всичко. Около НЛО се създават няколко секти с религиозен и полурелигиозен характер, като «Общество на Ефира», «Общество на Слънцето», «Школа на мисълта», и множество малки тайни групи. На практика все повече хора твърдят, че са били в контакт с НЛО. Вероятно става дума за поне 50 хиляди такива срещи само в САЩ.

  Похищенията

 Най-драматичните и невероятни контакти са свързани с «похищенията». В тези случаи е ясно изразен окултният характер на всичко, което става. Особено голям шум се вдига около похищенията на Бети и Барни Хилами (Ню Хемпшир, 1961), Хиксън-Паркър (Мисисипи, 1973) и Брайън Скот (Аризона и Калифорния, пет пъти в периода 1971-1975). Похитените изпадат в дълбок транс и впоследствие страдат от тежки психически травми. Твърдят, че са били на космически кораб, че са ги изследвали хуманоиди и след това са ги пуснали на свобода.

 Скот e похищаван четири пъти. Неведнъж той вижда «нажежени светещи кълба» около къщата си и вътре в нея. Изчезва тайнствено от дома си за 24 часа. Редовно изпада в транс, като в това състояние автоматично и с компютърна точност възпроизвежда текстове и чертежи. Няма покой - извънземните могат да нахлуят в живота му всяка секунда и да наводнят ума му с поток от математически данни, звездни карти и сложни планове на машини от бъдещето.

 Скот привлича вниманието на видни учени. Изследователите се надяват, че неговите текстове ще им помогнат да проникнат в определени области от генетиката и физиката. Последвалите съобщения от борда на НЛО подготвят Скот, че му предстои да получи информация за тайните на клонирането и на генното инженерство, които ще донесат полза на цялото човечество; също за машината, която работи въз основа на квантовата физика и ще позволи на хората да се придвижват отвъд времето и пространството; и, накрая – за проект на «машина за свободна психическа енергия», която ще позволи цялото човечество да мисли едновременно за едно и също нещо!

Ще спра вниманието ви върху още една личност – Ури Гелер, израелски медиум - най-известен от хората, имали контакт с извънземни. За психокинетичните му трикове с материята и духа се говори по целия свят. Той твърди, че получава приток на сили от «пришълците», с които установява контакт в градината на един арабин още като дете. Ури Гелер и неговият приятел спиритист д-р Андрия Пухарич твърдят, че имат контакт с «деветка» от планетата Хоова. «Деветката» уверява, че те са решили всички проблеми на битието. Идват, за да предадат на земните жителите «новата наука», която съдържа телепортация (преместване на материален предмет с усилие на мисълта), контрол над материята и биологичните системи, имплантация на усещания и знания в душата и разума на други хора. Разбира се, всичко това е не «нова наука», а старият окултизъм. Всички тези психо религиозни феномени са известни на окултистите и спиритистите още от древността. 
Манията за величие и мащабът на претенциите издават произхода на тази «деветка»: «Запомни, всичко това е истинско божествено водителство! Бог е не някой друг, а самите ние - деветте принципа на Бога! Няма друг Бог освен нас! Вярвай, че казваме истината! Ако Бог някога е говорил с хората, ако някога е избрал човека за свой инструмент, то е именно сега. Запазете този миг като най-скъпоценното в живота си! Това са думи на Бога!»
За всеки християнин това "послание" е съшито с бели конци, тъй като Божието Слово - Библията, говори за единствения Спасител Господ Иисус Христос, Който казва: «
Аз съм пътят, истината и животът».

Всъщност в откровенията дадени на Пухарич и Гелер се открояват важни особености в методите и намеренията на «извънземните» цивилизации - сочат присъствието на спиритуална технология, ясновидство и психически манипулации с материята. Техният опит, разбира се, не е изключение. Регистрирани са стотици съобщения за подобни срещи. Сред многобройните духове, посетили знаменитата Джейн Диксън, има много извънземни. Те й казват, че екипажите на техните НЛО се състоят от жени, които идват от досега неоткрита планета, разположена близо до Юпитер, и искат да обучат хората да използват Слънцето за разрешаване на всички енергетични проблеми на Земята. Джейн Диксън смята, че посещенията на извънземните «ще донесат на хората благословение».

              Като следваме свързаните с НЛО странности, няма как да не  стигнем до заключението, че явлението НЛО са  действия на падналите и демонични духове, които влизат в контакт с нашата планета.

Трябва да отбележа, че такава представа за НЛО имат не само християните. Ето например до какви изводи стига Лин Катое, която не е християнка. Като библиограф в библиотеката на Американския конгрес тя проучва 1600 статии и книги, посветени на НЛО. Катое пише: «В множество напълно правдоподобни съобщения за НЛО, публикувани в печата, има ярко изразени признаци на спиритични явления и демонична обладаност. С тези понятия отдавна са запознати богословите и парапсихолозите».

В сп. «Преглед на НЛО» четем:

«Няма да цитираме съобщенията за десетки случаи, но симптомите на демонични действия могат да се проследят тук отново и отново.»

Агностикът Джон Кил се пита не е ли целият този шум около НЛО една «голяма шега. Невидимите същества намират удоволствие в това да плашат, смущават и съблазняват човешкия род». Дори такива известни учени като Хинек и Вале говорят за възможността да съществува «пета колона, състояща се от НЛО, колона, която е длъжна да отклони човечеството от правилния път». 

Кил обосновава мнението си с факта, че съобщенията, предавани от НЛО, твърде много напомнят информацията, която мистици медиуми смятат, че получават от отвъдния свят.

Той пише: «Демонологията не е изобретение на неколцина луди. Това е стара наука за демоните, които съществуват заедно с хората в хода на цялата човешка история. На тази тема са написани хиляди книги. Авторите на много от тях са богослови, учени, естествоизпитатели. Всеки изследовател от тази сфера има възможност да използва голямо количество документирани факти. Проявите, описани в тази литература, много напомнят или дори направо съвпадат с това, което може се наблюдава при контактите с НЛО. Жертвите на демономанията имат същите медицински и емоционални симптоми, както хората при среща с НЛО».

Демоните и спиритуалната технология

Многобройните описания на НЛО ни подтикват да се запитаме не само за средствата, но и за целите на това явление. Окултните науки отдавна са запознати с левитацията, телепортацията, психокинезата, ясновидството, автоматичното писмо и «астралното» възникване на материя, привидно от нищото. Дори демони като падналите ангели са надарени с голяма сила. Демоните могат например да манипулират материята и да я възобновяват. Могат да влияят върху човешкото съзнание, да го обсебват и да пренасят в психиката на един човек преживявания на други хора. Те са способни да контролират човешкото съзнание. Похищенията от НЛО  се числят също към тази категория. В своята книга «Ури» Андрия Пухарич, без да си поставя за цел, подробно разкрива как демоните манипулират човешкото съзнание. Той си спомня поредица от събитията, станали с него, които, както се изяснява по-късно, просто са нереални.

                Библията не задоволява празното любопитство на хората за демоните, но ни дава ясна представа за сферата на тяхното влияние и за тяхната власт. В Библейски разказ действията на египетските чародеи не са представени като фокуси. Те явно манипулират материята и енергията, магиите им раждат жаби и змии, но всичко това се възприема не като нещо извънредно, а като обичаен факт. Господ потвърждава, че властта и познанията на чародеите са напълно реални, но служат за съблазън. Разбира се, на тези окултни сили по Божията воля е сложен край (Изх. 8:18). Но в «края на вековете» (това е нашето време!) човечеството отново ще се срещне с безпрецедентни явления и прояви на свръхестествени сили. Подобно на чародействата те ще бъдат в най-висока степен реални, но в крайна сметка неистинни. Целта ще е да бъдат излъгани и съблазнени хората. Исус казва за лъжливите пророци и месии: «Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят, ако е възможно, и избраните» (Мат. 24:24). Още по-конкретно предупреждава за това ап. Йоан, като говори за реалността на общуването с духовете и за силата на изкушенията от тяхна страна, които могат да ни подхлъзнат в предстоящата грандиозна измама (І Йоан 4:1-3).

Ето какво пише Уелдън в своята книга «НЛО: какво се случва на земята?»: «Лекомисленото отношение към НЛО може да се окаже също толкова опасно, както и интересът към черната магия. И двата феномена еднакво привличат вниманието на невротици, лековерни и духовно незрели хора. Като резултат се стига до параноидна шизофрения, демономания (обладаност), даже самоубийство. Можем да дадем редица примери. Повърхностното любопитство към НЛО може да прерасне в мания, която руши психиката».

Анализът на "досиетата" с НЛО доказват, че контактите с НЛО по-често се осъществяват с помощта на окултни средства. Тайнствените посетители много рядко реагират на опитите за естествено приближаване до тях, било то преследване със самолет или непосредствена среща на земята. Окултните методи в този план дават много по-добри резултати.

Най-успешно в контакт с НЛО влизат спиритистите, които срещу пари могат, както самите те твърдят, да се свържат с духовете на умрелите. «Центърът на слънчевата светлина» твърди, че членовете му поддържат връзка с обитателите на много планети от нашата слънчева система. Ръководителката на центъра Мариана Франсис приема информацията от другите планети по същия начин както медиум, който е посредник за връзката при спиритичен сеанс.

Една от важните характеристики на НЛО са Прeсичащите се измерения (механизмите на действие на духовната сила).

Сериозната дискусия по повод демоничната природа на НЛО би била непълна, ако не се опитаме да изясним какви механизми предизвикват подобни феномени.

Джон Кил предлага теза, чрез която се опитва да обясни непостоянството и привидната здравина на летящите чинии: «Статистическите данни показват, че летящите чинии не са стабилни механизми, които се нуждаят от гориво, от техническо или математическо обезпечение. Най-вероятно те са просто форми на енергия и не съществуват в такъв вид, като например една книга. Те не са постоянни материални конструкции.»

Д-р Курт Вагнер, специалист по обща теория на относителността, е съгласен с Кил. В разговор с Дейвид Фечо той казва: «От това, което ни е известно, можем да направим извода, че свръхестествените сили са способни да манипулират материята и енергията. Например те извличат енергия от атмосферата (което се проявява в локалното изменение на температурата), за да я преобразуват в материя, и по такъв начин сякаш се нарушава вторият закон на термодинамиката. Мисля, че в случая с НЛО става дума именно за свръхестествено явление. Не мога да кажа, че зная това със сигурност, но мисля така. НЛО нарушават втория закон на термодинамиката. Те преобразуват енергията така, че силовите полета изглеждат като нещо материално, въпреки че това е само концентрирана енергия. За същинска материя тук и дума не може да става.»

Ето как астрофизикът Жак Вале обяснява внезапната поява на НЛО, внезапното им изчезване и напълно неочакваната промяна на формата им: «Всичко изглежда така, като че ли тези, които са видели НЛО, са наблюдавали многобройните проекции на многоизмерни обекти в нашето триизмерно пространство».

Понякога се твърди, че демоните (падналите ангели) и духовното пространство, което те обитават, имат по-голям брой измерения, отколкото «триизмерният» свят, където живеят хората. Какво се разбира под по-голям брой измерения? На човека са известни три измерения на пространството: дължина, широчина и височина (или дълбочина). Благодарение на тези три координати можем да определим положението на всеки предмет в пространството. За да посочим мястото на събитие с дадена продължителност, разполагаме с четвърта координата - времето. Затова времето често се определя като четвъртото «измерение». Ние можем да се придвижваме свободно в пределите на трите пространствени измерения, но не и в четвъртото, т.е. във времето. Така че ние сме «обусловени от времето» създания.

 Намеренията на НЛО (Най-важната част на постинга! Моля, прочетете внимателно!)

Ако предположим, че всичко това е реално, възниква трудният въпрос за намеренията, скрити зад всички тези феномени. И двата проблема – за пресичащите се измерения и причината НЛО да посещават земята – като цяло се допълват и се решават комплексно. Що се отнася до намеренията на Бога, освен да спасява е и да съди човека. В зависимост от своите разбирания част от хората стигат до покаяние, а другата част до съблазън и ожесточение.

Целта на Сатана е да държи човека в незнание за същността на битието. Сатана иска да натрапи на човека такъв начин на мислене, който ще му позволи да го пороби и да го използва като строителен материал, за да създаде своята психо духовна империя. Средствата за постигането на тази цел са много. Усилията на Сатана са насочени към това да разруши небесното царство и да построи свое собствено. Той се стреми да направи невъзможно познаването на Бога и поклонението пред Него, като сее разрушение, хаос и лъжа. Сатана разширява сферата на своето влияние, като поощрява едни и заплашва други.

Жак Вале прави смело предположение за гениалните планове, скрити зад обърканите, противоречиви явления, и вероятно е много близо до истината: «Смятам, че не сме прави, когато виждаме в НЛО само пришълци от космоса. Мисля, че трябва да говорим не за поредица от техни посещения, а за система на контрол.»

Вале свързва своите размишления за НЛО с някои наблюдения от психологията на човешкото поведение. Той пише: «Най-добрият начин да обучиш някого на нещо е да приложиш «метода на повторението», съчетаващ в еднаква степен периодичността и неочакваността»

 Процесът на обучението в този случай протича бавно, но сигурно и води до най-висока степен на приспособяване. Трябва да кажем, че този процес е необратим. Затова Вале се пита не въздейства ли схемата на периодичните появи на НЛО върху човечеството също както «методът на повторението». Но ако Вале стига до същността на проблема, остават открити основните въпроси: на какво искат да ни обучат и кого или какво контролира тази «система на контрол»?

«Термостатите контролират температурата, жироскопите – посоката на полета на ракетите. Какво могат да контролират тези паранормални явления? Мисля, че контролират човешкия светоглед и влияят върху него. Следователно НЛО са средство за пораждане на ново човешко мислене» - до такъв извод стига ученият.

Подобни предположения изглеждат прекалено опасни за нашето «просветено» мислене. Но те напълно се съгласуват с Библията. Нека сега да разгледаме въпроса за намеренията на НЛО от съвсем друга страна. А именно какво влияние е оказал големият интерес към НЛО върху научната, културната и интелектуалната сфера? И тук стигаме до същите изводи.

 «...Всяка нова вълна от НЛО засилва интереса на обществото към тези явления. Все по-голям брой млади хора се възхищават от космоса, от различните психически феномени и новите възможности на човешкото съзнание. Появяват се все повече книги и статии за подобни явления, което също променя нашата култура».

 Вале не си представя съвсем ясно как трябва да оценява тези промени и скритите зад тях намерения. От една страна, той се опасява, че сблъсъкът с истинската същност на НЛО би разкрил или «убиващата духа простота на часовниковия механизъм, който работи от само себе си», или «една ужасна, нечовешка чудовищност, простото съзерцание на която би побъркало човека». От друга страна, той с отчаяние се опитва да види зад тази схема целта да се присади в нас «по-дълбоко разбиране на човека». Ученият като че ли вижда ясно в НЛО психологическа «уловка» и същевременно се надява, че «това е все пак добра, доброжелателна примамка».

Разбира се, това е наивна надежда. Контролната система, която признава Вале, е само част от онова, което в Библията е наречено «система на света», «царство от този свят», т.е. изтънчена мрежа от манипулации под ръководството на «княза на този свят» - Сатана. Механизмите на манипулациите и лъжите са се усъвършенствали много за последните десетилетия. Дори науката, докато преживява криза, попада в мрежите на парапсихологията. В края на краищата огромният брой «убедителни» психически доказателства и опити ще способства на пълното преобразуване или, по-точно, разрушаване на съвремената наука. Центърът на тежестта ще се измести от данните и фактите към чистата субективност или проникване в човешкото съзнание като метод за познаване на действителността. Психическите феномени и преди всичко НЛО ще получат признанието на науката. Изключителният успех на филма «Междузвездни войни» е сигурен показател за нарастващия интерес към научната фантастика, НЛО и извънземните съзнания.

Джон Уелдън обяснява промяната в съзнанието, предизвикана от НЛО: «Ние смятаме, че многобройните случаи на въздействие на НЛО върху съзнанието на човека са само част от истинските им намерения. Те са включени в общия план да се подчинят важните сфери от нашето общество на въздействието на окултните явления. Така НЛО се стремят да изменят коренно колективния светоглед на човечеството. Всичко това трябва да ни подготови за идването на Луцифер.»
Този извод съвсем естествено се свързва с едно о
т  най-потресаващите пророчества за непосредствено предстоящата измама, предсказана  в ІІ Сол 2: 9-12: “...
действието на Сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса и с цялата измама на неправдата, за онези, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. И затова Бог праща заблуда да действа между тях, за да повярват на лъжа, за да бъдат осъдени всички, които не са повярвали в истината, а са имали благоволение към неправдата.”

п.п. Моля, споделете прочетеното с ваши близки, приятели и познати! Всички трябва да бъдат запознати с истинската демонична същност на НЛО, ЗА ДА НЕ ПОПАДНАТ  В ПРИМКАТА НА ПРЕДСТОЯЩОТО ВСЕСВЕТСКО  САТАНИНСКО ШОУ!
В следващия постинг ще докажа с факти зловещата същност  на НЛО, присъстващи и явно предизвикващи масовите беди, нещастия и катаклизми, случили се на планетата ни в този и миналия век.

23.     estirbg   - Преди малко, с известно закъснение прочетох този постинг на Захариада:
28.09 23:57
http://zahariada.blog.bg/novini/2011/09/28/wikileaks-obiavi-nachaloto-na-invaziiata-na-izvynzemnite.826906
Тази "новина" ще бъде тиражирана и набивана в главите на цялото земно население. Хората ще бъдат изправени на нокти от "ужасната действителност" за чуждопланетната инвазия иииии.... представете си сега как се оказва, че в тези инопланетни кораби, или летящи чинии вместо агресивно настроени извънземни изведнъж се окаже, че с тях идва "самият исус"/ всъщност това ще бъде Луцифер!/. Представяте ли си как от гърдите на човечеството се откъсва въздишката на облекчение, която ще разцъфне в дива и неописуема радост и еуфория?!!!! "Това е Исус!!! Божият син се завърна!!!!" Ще гърми планетата и малко хора ще са наясно с истината.... Ето това се казва супер холивудски екшън!!!! Всъщност - най-хитрият психологически сатаниннски трик, който ще подхлъзне хората в коварната измама и погрешното фатално поклонение!!!

ИМАЙТЕ ГОТОВНОСТ ЗА ТОЗИ СЦЕНАРИЙ!!!! ПРЕДУПРЕДЕТЕ ХОРАТА ОКОЛО ВАС И  ТЕЗИ, КОИТО СА ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ ВАС!!!

 

 






Тагове:   НЛО,   извънземни,   ангели,   демони,


Гласувай:
18



1. valben - Изключително, много ми хареса!
18.09.2011 09:16
Чудесен постинг! Кара те да размислиш. Благодаря за информацията.
цитирай
2. estirbg - Всички мои приятели, сънародници, всички хора
18.09.2011 09:45
трябва да разберат истината за НЛО. Сатана е яхнал трепетното очакване на човечеството да се срещне с братя по разум, за да извърши коварните си планове за контрол и поклонение. Масово се тиражират тези заблуди и ако не ги разберем още от сега (защото съвсем скоро няма да имаме възможност да казваме истината!), всякак ще влезем в клопката на собствените си сетива. Разказвайте, разкривайте на близките си истината, спасете ги от заблудите - НЛО НЕ СА ИЗВЪНЗЕМНИ, НИТО ПЪК АНГЕЛИ, КАКТО СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ВНУШАТ, А СА ДЕМОНИ(ПАДНАЛИТЕ АНГЕЛИ) ПРЕДВОЖДАНИ ОТ ЛУЦИФЕР. ВСИЧКИ СТАТИИ, КОИТО ЧЕТЕТЕ КАТО ПОСЛАНИЯ ОТ НЕБЕСНИ ЧУЖДОЗЕМЦИ, ТЕХНИ ВНУШЕНИЯ И "ДОБРОНАМЕРЕНИ" НАПЪТСТВИЯ ЗА ИЗВИСЯВАНЕ, ЧИСТОТА И Т.Н. НЕ СА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ПОРЕДНИТЕ ИЗМАМИ НА САТАНА, КРИЕЩ СЕ ТУ ЗАД МАСКАТА НА МЪРТВИТЕ НИ РОДНИНИ ,ТУ ЗАД ПРИЧУДЛИВИТЕ ФОРМИ НА "ИЗВЪНЗЕМНИТЕ". РАЗБЕРЕТЕ ТЕЗИ ИЗМАМИ И НЕ СЕ ТЪЛПЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ПОРЕДНИТЕ "НЕБЕСНИ" ПОСЛАНИЯ НА ОТ Х-ПЛАНЕТАТА НА Н-ГАЛАКТИКАТА...ГРАБИТЕЛЯТ НА ЧОВЕШКИ ДУШИ ЗНАЕ, ЧЕ МАЛКО МУ ОСТАВА
И ВСЯКАК ЩЕ СЕ ПОСТАРАЕ ДА НИ ИЗМАМИ.... Дано Бог да ни даде сили да преодолеем кошмара, който наближава!
цитирай
3. estirbg - Хората нехаят,
18.09.2011 15:22
нищо ново под слънцето! Не напразно Исус е казал:
"... широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях.
Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират. Матей 7:13-14
Сега ако не го проумеят, после ли? - тогава ще бъдат "омагьосани" от Луцифер и ...ще загинат...
цитирай
4. lisa19 - Хм.
18.09.2011 17:47
Много обичам да чета подобни четива, но не им вярвам. Тези НЛО са пляс пляс, че дрън. Всичко е психика. Тя като се разклати иди че я намествай. Бог, Сатана, масони, демони.... Конспирации и манипулации. Хората да вземат малко да се стегнат и да не се отдават на некви си лъжепророци и т.н. Хаосът управлява света, не друго. Абе да имах поне малко власт, всекви ми ти ротшилдовци и подобни щях да ги елиминирам. Хаха, не знам дали ще успея, но сигурно ще имам последователи с умове и перспективата ще е налице. Взимам от богатите и давам на бедните. Ни Господ, ни който и да е може да ми забрани да го направя. Самодето могат да ми видят сметката по бързата процедура. Обаче защо? Защото няма да им се понрави. Защото печелят от подобни филмчета, които пробутват на вярващи и непросветени люде. Ше ме омагьосват те мене.
цитирай
5. estirbg - Щом Библията е предрекла последната съкрушителна измама - значи ще се случи!
18.09.2011 18:02
Всичко, което е писано в Нея е станало - ще се изпълнят и последните пророчества, вярват или не вярват хората. Може това, което сега пиша и ви предупреждавам да изглеждат в очите ви фантасмагории, но случващото се днес бавно наслагва библейските краски и изпълняват пророчеството на последните дни.
Ще дойде моментът, когато врататa наистина ще хлопне и няма да има място и време за покаяние.
" а чадата на царството ще бъдат изхвърлени във външната тъмнина; там ще бъде плач и скърцане със зъби. " Матей 8:12
От една година подканям хората да се покаят и реформират живота си спрямо Божиите стандарти. От една година ги предупреждавам за примките и клопките на Сатана, а колко ли ме послушаха...
цитирай
6. lisa19 - Бъди сигурен, че уважавам твоята вяра.
18.09.2011 19:03
Просто моя мироглед е друг. Хората се промениха, но тук нищо общо няма Господ, нито Сатаната, нито ангелите. Това което ще кажа си е мое мнение, миродавно или не така си мисля. Във всеки човек има тъмна и светла страна. В момента Дарт Вейдър е взел превес, но при всички положения е започнала трансформацията - премахване на злото. Начинът е един за всички - отрицание на злоба, завист, простотия. Животът ни промени из основи. Прекаленото свръхнатоварване на психиката ни накара да се противопоставяме един на друг. Минало и настояще е нещото, което в момента е като ръжен срещу огън. Никой не мисли за бъдещето, защото такова всъщност няма. Живеем ден за ден. Някой отстрани все ни пришпорва и ние нямаме думата. Когато я чуят - нашата дума навън, когато я оценят по достойнство, тогава ще се прочисти психиката, животът ще стане по-лек и по-светъл. Сега сме с робска психика и все нещо ни тежи, противопоставя и накърнява собственото ни достойнство. Но ние българите сме яко семе. Винаги сме били между чука и наковалнята. В случая ще цитирам нещо на Гьоте, което ми е любимо:
...Не пилей напразно дните,
рядко случват се везните
на съдбата да са спрели,
ще се вдигаш или падаш,
ще печелиш или губиш,
ще робуваш и владееш,
длъжен си да бъдеш тук
НАКОВАЛНЯ ИЛИ ЧУК.

ГЬОТЕ

Нещо много уникално по същност, съзнание и знание. Осъзнаването е трудно, но не и невъзможно. Едва ли е необходимо да аси мислим, че човека е най-кръвожадното животинско изчадие. Мислите ни правят такива. Важно е да се знае, че всеки човек иска подкрепа, но за същото е необходимо да се проумее, че за да я получи е необходимо да цени, а не обезценява. Да уважава, а не да обезличава.
цитирай
7. estirbg - "хората се промениха"- ти казваш. Защо?
18.09.2011 20:00
Защото живеят в някаква псевдодуховност - без Бог, без Неговите изисквания за етика и морал между човеците. Еталонът и подражанието е в холивудски стил, фалшив блясък, кратки, но многобройни връзки между хетеро и хомо индивиди, наркотици, алкохол и хард-рок, убийства, кражби и какви ли не мерзости - истински Содом и Гомор е днешният свят. Мислиш ли, че Бог ще търпи това! Не, Сатана е във вихъра си в момента и жъне човешки души - защо само той да иде в огнената геена? Защото знае, че няма да избяга от присъдата си. Единственото му утешение и "компенсация" на болното му съзнание ще бъде възможно по-голям брой завлечени от него човешки души. Мечтаел е за поклонение още на небето и след изхвърлянето си от присъствието на небесните цивилизации ще изисква поклонение от нас, защото той ни счита за негова собственост. Така че аз ти предлагам другата, истинната алтернатива в противовес на Гьотевата "наковалня или чук" - всеки от нас трябва да размисли трезво и да се идентифицира чие притежание ще бъде - на лукавия или на Жертвения агнец.
За сетен път повтарям - трети авариен изход н я м а!
цитирай
8. lisa19 - Добре.
18.09.2011 21:06
Аз се надявам да не ми се сърдиш на това което говоря и пак ти казвам, бъди сигурен/на че уважавам мнението ти. Лично аз не съм вярваща, но не ми пречи да съблюдавам общочовешки ценности и да уважавам даже и думата Човек. Кога се губи духовността? Това едва ли има пряка връзка с Бог. Моят отговор е следният: Когато превес вземе материалното. Това са парите. Те владеят света, те владеят и човешкото съзнание. Привлечени от материалното, се губи съвестта. Грешният може да сгреши, да компенсира една духовна загуба с материална и това му прави удоволствие. Той пренебрегва и не съблюдава библейските закони, заповеди и т.н. Той трупа за сметка на други, от които богатството се увеличава, а другите обедняват, но абстрахирайки се от неговото богатство те не отреагират на робската си и заблудена психика. Така, че Лукавия винаги ще го има както е агнеца. Третият изход е надхитряне на Лукавия. Говорих за холивудския стил на подражание. Да, нашата "свобода" се превърна в слободия. Според моето разбиране що-годе по математика сме едно имагинерно число. Това е едно комплексно число, чийто квадрат е равен на отрицателно реално число. Какво имам предвид: Народа като цяло гледа не напред, а назад и неговата мисъл е ... пари. Това е отрицанието, което не му дава възможност да направи крачка напред, да превъплати желанията си в реалност, мечтите също. Понякога сметките се правят така, че излизат криви. Всъщност да отреагират на принципа се иска сила и находчивост, но едва ли тук Бог има нещо общо. Не може да искаш нещо, а да имаш спънки които ти пречат да го направиш. Затова хората се питат защо и как? По какъв начин? Затова когато не могат да намерят съответният отговор се случват непредвидими последствия. Едва ли е толкова сложно да се види реалността. Въпроса е по какъв начин човек я вижда и как практически би могъл да преодолее дадена спънка. На кой е позволено и на кой не. Кому се кланяш и защо? Когато някой е на ръба буташ ли го или му подаваш ръка? Какъв е смисъла по принцип?
цитирай
9. lisa19 - Когато се лута човек,
18.09.2011 21:10
той губи смисъла и принципа. Обезверения човек не е находчив, той е придирчив, но няма сила и се примирява. Бог е условието което го кара да търси изход в нещо уж добро, но на кой служи Бог? Ето това е нож с две остриета. За едни Бог е баща и на думи и на дела, а за други - точно другите трябва да си обърнат и другата буза и дадат ризата си, па макар и последната. Защо? Чия примамка е Бог? Засега ще спра до тук. Приятна седмица.
цитирай
10. estirbg - това е твоята философия и разбиране за живота, скъпа приятелко,
18.09.2011 22:48
и тъй като и аз съм уморена ще ти отговоря само с едно изречение от Мъдростта на Словото Му:
"Има път, който се вижда прав на човека, Но краят му е пътища към смърт." Притчи 14:12
Нека да не се мслим по-умни от Създателя си. Щом Той е създал всички физични, математични, природни, етични, морални и други закони в този свят, защо трябва да създаваме наши и да ги поставяме над Неговите?
А ние вършим точно това, с това правим себе си богове...и с това нарушаваме повеленията Му
И аз за тази вечер приключвам. Спокойна нощ и спорна седмица. Бог да ни пази от злото, не забравяйте да Му благодарите за всичко, дори и ако сме имали неудачи - те са неминуеми и добра школа за духовното ни израстване!

цитирай
11. lisa19 - Не, не се мисля за по-умна от който и да било.
19.09.2011 00:36
Говоря за хората, а създателите са майка ми и баща ми. Кой е създал "физични, математични, природни, етични, морални и други закони в този свят"? Всички закони за човешки,особено моралните. Не знам защо мислиш така, но недоверието клокочи в мен. Иначе да, съгласна съм, че човешкият път свършва със смъртта. Това е неизбежният край - два на един и чимшир на главата во веки веков. В този век на хаос и несигурност не знам кой може да ме опази от злото. С Бог не знам как се говори, но с хората все още поддържам връзки. А те са способни на всичко. На всичко!!!
цитирай
12. estirbg - Още малко светлина по темата -
21.09.2011 23:51
Знаете ли, че симптомите на хората, контактували с НЛО, са същите като тези на
обладаните от духове? Дори сериозните изследователи поемат рискове. Битката между
Христос и Сатана не е фолклор. Тя е действителност. Демоните съществуват, те са коварни.
Имаме работа с разум, който е в състояние да промени възприятията и да предизвика
паранормално състояние на съзнанието. Може да се промени усещането за реалност на наблюдателя. Върху съзнанието се проектират доминиращи образи, които променят представите
на човека и го правят участник в системата за заблуда. Тук не става дума само за хипноза, но за
имплантиране на мисли. Човек си спомня онова, което съществото, контролиращо ума му
желае да запомни. Възможно е контактьорите никога да не са попадали на борда на летящи
чинии. Помнете, че демоните могат да манипулират съзнанието и да го довеждат до състояние
на транс. Ако попаднете на такъв човек в момента на похищението му, ще забележите, че той
стои неподвижен до колата си на пътя. Никъде не е бил. Събитието се е случило само в
съзнанието му.
Започвате ли да разбирате колко опасна може да бъде срещата с НЛО? Вземете например случаите на отвличане. Можете да кажете: щом никога не се случва, как може да бъде опа
сно? Нищо не е по-опасно от онова, което става в съзнанието ни. Човек мисли, че похищението се е състояло. Целият му живот може да бъде променен от това изопачаване на действителността. Ето, това е целта на феномена. Задачата му е да промени представите и поведението на човека и да го направи инструмент на системата. Дали наистина в небето има реални летателни апарати? Да, когато демоните искат да ги има, те съществуват! Може би вече
сме готови за въпроса: съществува ли наистина НЛО? Очевидно не съществуват така, както
съществува книгата, къщата или самолета. Феноменът обаче съществува.
Книгата на Джон Кил „Троянският кон на НЛО” може би дава най-подробна и логична
информация по въпроса. След 4 години денонощна изследователска дейност върху НЛО,
авторът стига до извода, че има два типа НЛО. Могат да се нарекат „меки” и „твърди” самолети. „Меките” обекти светят, променят цвета и формата си, разпадат се на части, изчезват пред
погледа ни и не могат да се обяснят. Те са по - многобройни и очевидно са истински феномен.
Единственото им обяснение е проявата на демонична сила. Никакво друго обяснение не може
да даде смислен отговор на фактите разумно.
Малко са обектите, които изглеждат твърди и цялостни. Когато стрелят по тях, куршумите рикошират. Понякога, когато се приземяват, оставят отпечатъци върху земята. Често от тях
падат метални парчета. Според Джон Кил тези на пръв поглед твърди, металически НЛО са
временно съчетание от материя и енергия, съществуващи от няколко мига до няколко часа,
вероятно за да се опитат да докажат, че са истински, или просто да ни смутят. С други думи
това е материализация, подобна на тази, наблюдавана при спиритизма, при който не рядко се
осъществява материализация на пепелници, поставки за книги, тромпети и др. След това
„енелонафтите” де материализират кораба си. Това е моментът на изчезването.
Приликите между спиритизма и феномена НЛО, между демоничната дейност и тази на
НЛО са поразяващи. Медиумите изпадат в транс, контактьорите – също. Духовете преминават
през затворени врати, а „човечетата” от НЛО сякаш отлитат до кораба си, вървят или се носят
до тях. И в двата случая хората и другите обекти се придвижват без видими превозни средства.
И при двата вида съществата променят образа си когато пожелаят. И демоните, и съществата от
НЛО могат да се персонифицират в хора и често го демонстрират. И двата вида привърженици
получават съобщения умствено – чуват ги в съзнанието си. Виждат призраци и чудовища.
Хипнозата варира свободно и в двете области, както и фалшификациите. Демоните са
майстори на лъжата, такива са и съществата от НЛО. Медиумите са обладавани, контролирани
и манипулирани, контактьорите – също. И двата вида посредници стават не само репортери, но
и интерпретатори на чуждо мнение.
Виждате ли разобличаващото доказателство? Има ли някакво съмнение, че същата сила, действаща в тъмната стая може да управлява своите космически играчки?
Човек, който се въвлича в каквото и да е общуване с НЛО, е в голяма опасност. Ако ня
кой отрича съществуването на феномена, може би го грози по-голяма заплаха, защото не е
подготвен за личния сблъсък с него. Да се отрича действителността на невидимия свят на демоните е все едно да бъдем погълнати от него!
Какво искат тези неуловими същества? Каква е ползата на тази глобална пропаганда?
Какъв е резултатът от всичко това? Ще видите. Гарантирам ви, че това е нещо по-голямо отколкото предполагате. Това, което виждаме не е безсмислена демонстрация. Тази армия от
измамници не се приготвя да смачка муха… Демоните имат предвид истинско ексцентрично
произведение!
Най-много от всичко Сатана и демоните му обичат да унищожават хората. Поради липсата на Божието одобрение да унищожат човешката раса, те се задоволяват със създаването на
играчки за неинформираните и безразсъдните. Бъдете уверени, че Сатана не обича притежанията си. Той се забавлява с тях известно време, играе зловредни игри с тях, храни ги с
глупости, смее се на трудностите им и накрая ги захвърля като парцалени кукли.
Приятели, никой от нас не е играчка за Исус! За Него всеки човек има безкрайна цена!
Стойността на една душа никога няма да бъде изчислена, освен ако не видим какво Му
струваше да я спаси!
Какво можем да кажем за тайнствените и мистични предсказания и послания от "извънземни". Те често са формулирани по един и същ начин, независимо от каналите, по които стигат до нас. Съобщенията често
са изказани по един и същ начин, независимо от езика. Можем единствено да заключим, че
мистичните предсказания имат общ източник. Ако това е самият Сатана, не е трудно да се
разбере защо катастрофи като тази на моста „Силвър бридж” и в Джонстаун, взели много
човешки жертви, не бяха предсказани. Сатана обича катастрофите. Колкото повече са погребаните хора, толкова по-голяма е насладата му. Предсказанията през 1967 г. включваха и
голям срив в енергийната система, потъване на Манхатън в морето, убийство на папата, самолетни катастрофи, огромна повреда на енергийната система на САЩ, катастрофа на реката
Охайо, изчезването на министър-председателя на Австралия, експлозии в Москва. Всичко това
се сбъдна, освен енергийния срив, убийството на папата и потъването на Манхатън в морето.
Не беше посочено мястото на катастрофата на река Охайо и това предсказание бе много общо.
Датата, на която стана, бе свързана от тези същества вероятно нарочно с повсеместната
енергийна криза. Виждате ли шаблона? Някои пророчества се сбъдват, други – не. Като цяло
най-точни са по-незначителните, като потъването на Манхатън. Защо?
Познават ли бъдещето тези свръхестествени същества или не? Защо гигантският пророчески синдикат не винаги познава, след като знае бъдещето? Отговорът е, че те не знаят
бъдещето. Знае го само Бог и когато го разкрива чрез пророците Си, предсказанията винаги се
сбъдват, а не само някои от тях!
Съществата, които управляват пророческия синдикат, не знаят бъдещето. Те, обаче, знаят собствените си планове. Със сигурност имат програма, която възнамеряват да осъществяват,
ако могат. Помнете, че Бог ги ограничава и им позволява само някои неща. Те, обаче, могат да
причинят много катастрофи в границите на своето действие. За тях е нещо обикновено да
предизвикат срутването на остарял мост. Те могат да сблъскат дори планети, ако Господ не ги
спре. Често познават за браковете и разводите, защото подслушват най-интимните разговори.
Присъстват в заключените стаи, където се замислят престъпленията. На умовете, които са под
управлението на демони, лесно може да им се внуши да извършат убийство.
Потапянето на Манхатън и Калифорния обаче, е прекалено голяма задача за падналия
ангел и сътрудниците му. Събитие с толкова големи последици няма да се случи, освен ако Бог
не го допусне! Разбирате ли сега, защо предсказанията на пророците обикновено се отнасят до
бракове, разводи, самолетни катастрофи, убийства и т.н.? Падналият ангел предсказва онова,
за което смята, че има големи възможности да осъществи. В Библията има грандиозни
пророчества, засягащи държави и целия свят, които говорят за бъдещето с абсолютна точност!
Това е извън възможностите на шарлатаните.
Почакайте, моля! Нали и те понякога предсказват големи събития като края на света?
Да, така е. Например случаят с д-р Чарлз Лафет. Той бил лекар в Мичиганския университет.
През 1954 г. започнал да общува със същество, което твърдяло, че е извънземно. Редица незначителни пророчества се сбъднали с изумителна точност. Последвало едно голямо пред
сказание – светът щял да се раздели на две и атлантическото крайбрежие щяло да потъне в
морето. Франция, Англия и Русия щели да имат същата участ. Неколцина избраници, обачещели да се спасят на космически кораб. Д-р Лафет и приятелите му били толкова впечатлени от
предишните пророчества, че взели това много на сериозно. Той направил изявление в пресата.
На 21 декември се събрали в една градина, за да чакат спасението. Били предупредени да не
носят никакъв метал. Махнали всички катарами, токи, химикалки и запалки, дори обувките с
метални дупчици. После зачакали!
Това се повтаря отново и отново. Участват много хора, които са повярвали поради точността на изпълнение на предишните пророчества. Съществата ги обгръщат с обещания и след
това ги повеждат по пътя на гибелта. Последователите им загубват работата си, жертват
кариерата си, разрушават семействата и здравето си. Крият се и се взират в стените. Срамът,
неудобството и ужасът често водят до самоубийство, лудост или смърт.
Това са правилата на играта. Съществата реализират изпълнението на няколко малки
пророчества и когато хората се убедят, че те знаят всичко за бъдещето, им подхвърлят най-
голямото предсказание. Верните им последователи чакат космическия кораб зад хълма, но той
никога не пристига. Това е безсърдечна игра. Нарича се „тигърът зад вратата на пророчеството”. Това не е всичко. Хората, наблюдаващи отстрани, също са засегнати. Те виждат как
големите пророчества пропадат едно след друго и решават да не им обръщат повече
внимание, пренебрегвайки дори библейските пророчества. Това вече е опасна грешка!
Защо хората попадат в подобни свръхестествени клопки. Една от причините е, че не познават ученията на Библията, въпреки, че е можело да ги научат. Могат да ги знаят, но са ги
отхвърлили. Апостолът ни предупреждава, че много хора ще бъдат измамени, защото са отхвърлили истината: „погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.
Затова Бог праща заблуда да действа между тях, за да повярват лъжа.” /ІІСол.2:10,11/.
Това не означава, че Бог създава измамата. Когато, обаче, хората категорично и окончателно отхвърлят истината, Бог допуска да бъдат победени от големите заблуди на Сатана.
Дейността на Сатана в тези последни дни ще включва всички видове фалшиви чудеса. Трябва
да сме подготвени затова. Ако продължаваме да си мислим, че всички чудеса са от Бога, ще
пропуснем шанса си!
В много случаи хората постъпват безразсъдно и опасно. Превръщат дома си в крепост с
ключалки и катинари, за да се предпазят от различни опасности. Те, обаче, разрешават на
демоните да посещават дома им във вид на починали любими близки, духовни водачи или лечители. Позволяват да управляват живота им, без дори да се запитат, кои всъщност са те и дали
може да им се вярва. Това вече е безразсъдство!Друга причина се заключава в това, че ученията на демоните се харесват на хората повече, отколкото истината. Апостол Павел пише на своя ученик Тимотей: „А духът изрично
казва, че в последните времена някои ще отстъпят от вярата и ще слушат измамителни
духове и бесовски учения.” /І Тимотей 4:1/ Истината им се струва безинтересна. Истината иска
посвещение, а на тях им е забавно да мислят, че общуват с починалите си близки или с извънземни същества. Демоните не им поставят изисквания – освен да предадат умовете и живота си на робство. Това, обаче, се установява твърде късно.
Исус също изисква от Своите последователи преданост и верност, да подчиним ума и
силата на волята и живота си в Неговите ръце и тогава Той ще ги промени като облагороди ума
и сърцето и ще ни дари със сила за всяко добро дело. Тук перспективата е коренно различна…
цитирай
13. estirbg - lisa19, ако те изтормози една статия, разкриваща заблудите, как ли ще прочетеш Библията,
23.09.2011 15:33
в която има толкова истина и предупреждения за човечеството.
Била съм наистина повече обстоятелствена, за да докажа на хората лъжите, с които предстои да ни заливат и манипулират. Написала съм, предупредила съм, пък който има разум да разсъждава. Разбрах твоето мнение и мисля, че не е учтиво да го натякваш. Извини ме, ако съм по-рязка, но сама прецени, че от толкова прочитания само ти не приемаш и отричаш споделеното от мен. Всеки има своя свободна воля и може да приеме или да не приеме истината. Аз лично на теб не я натрапвам и извинявай, но ще изтрия коментара ти, задръж си го, достатъчно оскърбителен е и...извинявай, че съм нарушила душевния ти комфорт...
цитирай
14. lisa19 - Не, нищо не си ми нарушила. Абсолютно нищо.
23.09.2011 16:22
В мен си е комфортно и нищо не ме тормози, поне в момента. Но тези Сатани, дяволи, демони и други подобни някак си не мога да ги приема. Това, че никой не пише тук, не значи, че всички от блог.бг приемат написаното. Библията не ми е настолна книга, никога не съм я чела и едва ли някога ще я прочета. А за всяко добро дело трябва човек, в който не вирее злоба, инерцията на лъжата, преплитане на истина с лъжа, или казано накратно 42.

"— Четиридесет и две — каза той. — Да, правилно. Той спря. Отсенки на размисъл и припомняне минаха през лицето му като сенки от облаци, минаващи по земята. — Страхувам се — каза той накрая, — че Въпросът и Отговорът взаимно се изключват. Ако знаеш едното от тях, е невъзможно да узнаеш другото. Невъзможно е и двете неща да се узнаят някога в една и съща Вселена. Той отново спря. Разочарованието запълзя по лицето на Артър и се върна в изходно положение. — Освен — каза Прак, борейки се с някаква мисъл, — ако се случи, изглежда че Въпросът и Отговорът ще се унищожат един друг и ще вземат Вселената със себе си, като след това тя ще бъде заменена от нещо още по-странно и необяснимо. Възможно е това вече да се е случило — прибави той със слаба усмивка, — но има доста солидна доза Несигурност в това."

Така, че ти си имаш твоята истина, аз моята. В какво да вярвам, в чие предупреждение да се вслушам си е мое право и на никой друг. Съвети приемам, стига да имам основание за това, но след като не намирам съответното потвърждение на моята мисъл с гореизложеното, то единственото което ми остава е да се отдам на живота, който така или иначе е кратък и не го запълвам с подобни мисли. Добрината, както и свободата е душевен комфорт. Приложима е от всички човешки същества, с една единствена цел - светлината в битието. Обикновено някой иска да я скрие. Ти не можеш да ми натрапиш нищо. Не знам защо ми триеш постовете, но все пак блога си е твой, решенията също. Както прецениш.
цитирай
15. estirbg - "...защото не приеха истината, за да се спасят" - с това приключвам разговора с теб, съжелявам!
23.09.2011 16:53
"...ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,
9 тогава, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса
10 и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.
11 И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа,
12 та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата." 2 Солунци 2:9-12
цитирай
16. анонимен - Демонизирана
23.09.2011 17:09
lisa19 написа:
В мен си е комфортно и нищо не ме тормози


Абе не изглеждаш да ти е много комфортно :)
цитирай
17. lisa19 - Казах поне за момента.
23.09.2011 18:33
Не вярвам в Бог, сигурно съм представител на Сатаната, но нямам представа. И защо все пак мислиш така? Кое не ми е наред? Ако гледаш на стъклена топка и познаваш кажи. :) Ще ми е интересно.
цитирай
18. lisa19 - към естир
23.09.2011 18:36
Щом така решаваш твоя воля. Но честно казано, нищо не разбрах от последния ти пост. Сигурно защото не съм чела Библията. Извинявай все пак ако съм допуснала междуличностно недоразумение . Случва се и при най-добрите приятели. По-горе ми каза "приятелко". Аз не мисля така. Съжалявам. Приятелството е нещо много ценно и в него освен доверие, независимо от различията, има уважение и значимост на достойнството на другия. Аз съвсем не мисля, че съм накърнила твоето его.
цитирай
19. estirbg - Когато не разбира нещо човек, прочита втори път и ако трябва - нека да пита, а не да пише нелепости
23.09.2011 18:43
Прочети коментар №2, там е дадено есенцията на постинга-послание. Извини ме, в момента имам работа и не мога да дискутирам ...
цитирай
20. lisa19 - А, спокойно. Работи си.
23.09.2011 20:32
Аз моята си я свърших. Дано и ти свършиш твоята. Днес много ми дойде. Хайде лека вечер.
цитирай
21. watchtowerman - estirbg,
28.09.2011 21:50
да смятам ли, че за теб всички християни извън адвентната църква са сатанисти?
цитирай
22. estirbg - Приятелю, откъде ти хрумна този въпрос?
28.09.2011 22:25
Някъде да съм правила такива изявления или дори намек за такова безумно заключение? Дори някой някъде да е бил заблуден, то това е нормално - всички сме били и продължаваме да бъдем заблуждавани. Важното е да търсим и издирваме истината...ти дори можеш да ми помогнеш...
Виждам, че имаш доста материали за НЛО - е, погледнати от друг ъгъл, наистина, но има детайли, които изкристализират и потвърждават измамата.
Поздрави от мен!
цитирай
23. estirbg - Преди малко, с известно закъснение прочетох този постинг на Захариада:
28.09.2011 23:57
http://zahariada.blog.bg/novini/2011/09/28/wikileaks-obiavi-nachaloto-na-invaziiata-na-izvynzemnite.826906
Тази "новина" ще бъде тиражирана и набивана в главите на цялото земно население. Хората ще бъдат изправени на нокти от "ужасната действителност" за чуждопланетната инвазия иииии.... представете си сега как се оказва че в тези инопланетни кораби, или летящи чинии вместо агресивно настроени извънземни изведнъж се окаже, че с тях идва "самия исус"/всъщност това ще бъде Луцифер!/. Представяте ли си как от гърдите на човечеството се откъсва въздишката на облекчение, която ще разцъфне в дива и неописуема радост и еуфория?!!!!"Това е Исус!!! Божият син се завърна!!!!" Ще гърми планетата и малко хора ще са наясно с истината.... Ето това се казва супер холивудски екшън!!!! Всъщност - най-хитрият психологически сатаниннски трик!

ИМАЙТЕ ГОТОВНОСТ ЗА ТОЗИ СЦЕНАРИЙ!!!! ПРЕДУПРЕДЕТЕ ХОРАТА!!!
цитирай
24. анонимен - Ех, Естир
30.09.2011 00:00
Здравей! Първо да те поздравя за борбата срещу НЛО. Бях гледал из нета, че имаше група хора, които систематизираха случаи на отвлечени от извънземни, които при споменаване на Христовото име се избавяли моментално от състоянието, в което се намират.
Естир, ти нищо не ми отговаряш за ранните християни? Много ми се ще да разбера дали адвентистите смятате ранните християни за отстъпници от Христовото учение, защото те са се осенявали със св. Кръст, почитали са икони и неделята, Възкресението, светии и св. Богородица, причастявали са се непрекъснато със св. тяло и кръв Христови. Чувала ли си нещо за Питър Гилкуист и 2000 протестанти, станали православни? Ето ти материал за размисъл - http://www.pravoslavieto.com/books/Da_STANESH_pravoslaven.htm
Поздрави,
Православен Християнин
цитирай
25. alchemist - В края на 80-те години на 20 век,
30.09.2011 17:34
точно преди краха на комунизма, започнаха да се появяват съобщения за НЛО(каквито и да са те). Явно с цел, да се отклони общественото внимание от наболелите въпроси, същото беше и в зората на демокрацията, когато престъпниците заграбваха парите на хората. Нужно беше да се отклони вниманието на хората. и успяха.
Иначе докато не ми кацне някоя летяща чиния(?) в двора на село, няма да повярвам.
цитирай
26. estirbg - :)), alchemist, приятелю,
30.09.2011 21:45
това не е обикновена дива патица за примамка за озверелия народ. Де да беше...
Всъщност в основата стои съкровената мечта на Луцифер за поклонение. И тъй като досега той е отвличал хората от Божието слово с лъскави илюминации, пищни тържества и купони и като прекрасно знае, че човешките сетива са жадни още за сензационни изненади, помни, ще даде това, което грешната същност на човечеството иска да види...Небесно шоу, приятелю! Ще го изпипа съвършено, така че да измами дори и избраните, както се споменава в Марк 13-22.
Щом и осведомените ще се поддадат на измамата, какво остава за неосведомените...
Лошото, приятелю е, че когато мине фалшивият исус с летящата си флотилия над нашата мъничка държава, ще предизвика земетресение. Летяща чиния няма да кацне в двора ти, но ще го раздруса...и тогава ще си спомниш за моите думи на предупреждение...
цитирай
27. watchtowerman - estirbg,
30.09.2011 22:04
папата, католиците - сатанисти,
Били Греъм и протестантизма - сатанисти,
Православието едва ли е извън сатаниската адвентна схема.
И кои останаха?!
Йеховисти, все пак произлезли са от адвентизма,
мормонисти,дъновисти - не съм чул да ги сатанизирате, все пак "бели братя" като Елена Бялата...
И адвентисти. Ама кои от адвентистите? Че има повече от дузина адвентни църкви, всяка воюваща срещу останалите. И коя ще е онази по-, или най-истинската, праведната...Пълен цирк. Или по-точно - пазар. Сергии много...Ама това, че някой викат най-силно за да хвалят стоката си, не значи, че стоката им е читава. Мъдрите оценяват стоката не по викането на продавача, а по качеството на предлагагания продукт. И какво предлагат адвентистите?! Една провалена през 1844 година идеологема. И понеже няма какво да предложат, сочат продуктите на съседите, с обяснението, че са фалшиви и отровни.
цитирай
28. estirbg - До анонимен №24
30.09.2011 22:41
В 1 Йоаново 2:18. има превенция срещу антихристи.
„Дечица, последно време е; защото, както сте чули, че идва Антихрист, и понеже сега има много антихристи, от това знаем, че е последно време.
От нас излязоха, но не бяха от нас; защото ако бяха от нас, щяха да си останат с нас; но излязоха, за да стане явно, че те всички не са от нас.”
Освен това в:
Римл. 1:19. „Понеже това, което е възможно да се знае за Бога, им е известно, защото Бог им го изяви.
Понеже от създаването на света това, което е невидимо у Него, вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така че човеците остават без извинение.
Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но се извратиха чрез своите мъдрувания и несмисленото им сърце се помрачи.
Представяха се за мъдри, а станаха глупци
и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четирикраки и на влечуги.
Затова според страстите на сърцата им Бог ги предаде на нечистота, така че да се опозорят телата им между самите тях,
те, които замениха истинския Бог с лъжлив и предпочетоха да се покланят и да служат на творението, а не на Твореца, Който е благословен довека. Амин.”
Още повече за това се говори 2 Солунци 2 глава, „Въпреки че е частично за онова време:
няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,"
Ето това приятелю, анонимен, се говори в Словото - отначалото, още след апостолското време, е настъпило отстъпление. Осъждането идва от Словото, а не от нас, така че отговорът е ясен.
Не съм чувала за Питър Гилкуист и не мога да коментирам нищо за него, но тъй като ти ме провокираш с факта, че някаква си групичка проминала от протестантите към православните това не може да бъде събитие, доказващо правотата и чистотата на Православната църква. Аз самата първо бях в православната.След като видях, че има жестоко разминаване между Слово и дела се преместих в евангелската петдесятна. Но разочарованието и тук беше същото - отново имаше неспазване на Божия закон / те празнуват неделята вместо Истинския Божий ден -Съботата, който категорично е изречен в Десетте Божи заповеди. Така най-накрая се озовах в адвентната, която ЗАСЕГА изпълнява точно Божиите повеления, има най-правдоподобните виждания, разбирания и тълкувания на Божието слово. А пророчествата за последните дни, дадени от Елън Уайт, издигнатата и утвърдена от Самия Създател, се изпълняват с главоломна скорост. Да, твърдо мога да кажа, това е Истинската Божия църква, която съм намерила чрез издирване и съпоставяне между Слово и същност на църквата. Впрочем, защо православните сайтове не публикуват числото на разочарованите и напусналите лоното й? Знай, че и аз бях една от тях. И се радвам, че го направих овреме, преди да ме достигне Божият гняв, който ще се излее върху духовния Вавилон, сбрал в чреслата си всички църкви омърсили и опили човечеството си с теории и практики, коити са човешки учения, а не Божии. Осъзнай се приятелю, бягай оттам, защото Бог недвусмислено е заповядал в Откровение 18:4
"И чух друг глас от небето, който казваше: ИЗЛЕЗТЕ от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;" Чашата на Неговия гняв ще бъде излята върху всички тези омърсени църкви /включително и върху присъстващите в тях миряни!/...
Поздрави от мен!
цитирай
29. watchtowerman - А какво да кажем за сатанинските колесници?
30.09.2011 22:46
"Елисей се молеше и думаше: Господи! Отвори очите му да види. И Господ отвори очите на слугата, и той видя, и ето, цялата планина пълна с коте и огнени колесници около Елисея" - 4 Книга на Царете 6:17.
Тези колесници сатанински ли бяха?"И стана война на небето:Михаил и Ангелите Му воюваха със змея, а змеят и ангелите му воюваха против тях, но не устояха, и за тях не се намери вече място на небето. И биде свален големия змей, древния змей, наричан дявол и сатана, който маме цялата вселена, свален на земята, а ведно със него бидоха свалени и ангелите му...Горко вам, които населявате земята и морето, защото дяволът е слязъл при вас..." - Откровение 12:7-12.
След като сатана е свален и обитава земята как така "колесници", идващи от звездите ги квалифицирате като сатанински? Такива определения могат да дават само онези човеци, които са слугуват на сатана. От Небесата не може да идват сатанински произведения, защото сатана и ангелите му са вързани да обитават само пределите на земята. И е напълно естествено сатана, ангелите и слугуващите им човеци да съзират ОПАСНОСТ от Идващите ЗНАМЕНИЯ от Небето, защото те са доказателство за Пришествието на Господа Христа, Който ще ги премахне от съществувание и от земните предели... И затова е напълно естествено земните власти на сатана да дават измамни определения на случващото се откъм Небесета. Затова комунистическият атеизъм отхърляше и отхвърля тези Небесни Явления, докато западният окултизъм, езичество и сатанизъм ги квалифицира с измамни определения.
цитирай
30. estirbg - Приятелю watchtowerman,
30.09.2011 22:59
извини ме, че те питам, но ти коя църква толерираш? Защото доколкото съм подразбрала от коментарите ти, ти си бивш адвентист и като такъв трябва да си наясно с "провалената" 1844. Бог допусна този провал, за да пресее истинските християни от импулсивните и неверните. Тази дата е свързана с отговора на въпроса за "очисване на светилището", което се оказа, че не е на земята, както се е считало и разбирало дотогава, а на небето. Изчакай малко, че имам разговор на скайпа и после по-подробно ще обясня ...И все пак...непонятно ми е твоето озлобление към бившите си братя и сестри, но...това само Бог и самият ти знаеш...
цитирай
31. estirbg - watchtowerman, нямаше да поставяш така йезуитски под съмнение 1844 г., ако имаше малко знания за значението на тази година. Ето ти светлина по тази неяснота!
30.09.2011 23:24
Пресмятането на големия пророчески период от 2300 денонощия, съгласно Дан.8:14, довежда искрените християни в началото на 19 век до дълбокото убеждение, че в 1844 година Христос ще дойде, ще настъпи краят на света. 3ащо? Изчислението, направено от тях, било съвършено вярно, но те сгрешили в тълкуването на израза "светилището ще се очисти” Всеобщо било разбирането тогава, че светилището е нашата, земя. Те приели този възглед и го свързали с огненото очиства не на земята и считали, че това ще стане при Второто идва на Христос.

Много духовници от различни църковни поделения проповядвали близкия край. В Германия евангелизаторът Гасне говорел пред аудитория от 15000 души. Православни свещници проповядвали около Каспийско море. В Англия и Шотландия Едуард Ирвин, презвитериянски пастор, с рядко красноречие благовествал пред аудитория от 6000 до 12000 души. В Скандинавия Бог действал по особен начин. Проповедите за близкото идване на Христос били забранени там, но деца от 1О до 14 годишна възраст се качвали на маси и вдъхновени проповядвали същите вести. От 1821 до 1848 г. неуморния пътешественик Йозеф Волф носел добрата вест в много ориенталски страни - от Гърция до Индия и от Тибет до Арабия в САЩ движението добило изключителен характер. Старият чифликчия и бивш капитан Уилям Милър бил доведен до искрена вяра в Христос чрез лично изучаване на Библията в усамотение. Той бил начело на движението. Негови сътрудници били д-р Джоусая Лич, Джошуа Хаймс, и др. Уилям Милър и съмишлениците му разглеждали Дан.8:14 съвместно с Откр.14:6,7: „И видях друг ангел, че летеше сред небето, който имаше вечното благовестие, за да прогласява на обитаващите по земята и на всеки народ, племе, език и хора. Той каза със силен глас: Бойте се от Бога и Му въздайте слава, защото настана часът, когато Той ще съди; и се поклонете на Този, Който е направил небето и земята, морето и водните извори." В посочения текст се оповестява великата истина, че е настъпил часът на Божия съд.Тези искрени изследователи на библейските пророчества не забелязали в началото, че в Откровение 14 глава следват и други две съобщения и изтълкувал и часа на Божия съд като край на света. Фактически Откр.14:6,7 - първата ангелска вест - била разгласена мощно сред протестантските църкви на САЩ до пролетта на 1844 г. Но те заемат отрицателно становище спрямо нея и това заставя първите адвентисти по убеждение (тогава не съществува още адвентна църква като организация) да напуснат тези църкви, в които дотогава членували. През лятото на 1844 г. Около 50 000 души напускат протестантския свят и се отправят към него втората ангелска вест, дадена непосредствено след първата -Откр.14:8: "И един друг ангел, втори, следваше отзад и казваше: Падна, падна великият Вавилон, който напои всички народи от виното на своето разпалено блудстване. "

С това те заявили, че тези църкви, заедно с римокатолическата църква са отпаднали от истинската вяра, тъй като отхвърлят евангелската вест за Второто идване на Христос. Целият, изневерил на истината, Християнския свят е наречен тук "Вавилон". За такова твърдение съществува сериозен мотив. По онова време мнозина искрени вярващи били прогонени от своите братя и изключени от църквите, само защото вярвали във Второто идване на Христос.

Точното пресмятане на пророческия период от 2300 години като вземем предвид всички налични библейски и исторически данни, показва, че той трябва да завърши на 22.10.1844 r Защо 22 октомври? 3ащото денят на омилостивението през 1844 г. се пада на 22 октомври. Това изчисление е абсолютно вярно! Но сгрешили в тълкуването на събитието, тези искрен вярващи очаквали славното пришествие на Спасителя на 2 октомври 1844 г. Те чакат от сутринта до вечерта, но Исус н се появява в небесните облаци. Тогава в тези среди настъпва горчиво разочарование и болшинството от тях се отказват от вярата си. Но остава една малка вярна група от около 50 души които се залавят с усърдни молитви да открият причините за тяхната несполука.

Първият човек, получил светлина по този въпрос, е Хайръ Едсън. На 23 октомври, веднага след разочарованието, той решил да посети някои вярващи, за да ги насърчи. Когато стигнал до средата на своята нива, внезапно се спрял. Той ясно вижда небесното светилище - как в края на 2300 денонощия Исус, нашият Първосвещеник напуща Светая и преминава Светая Светих, за да извърши една специална работа там. По такъв начин Бог отговорил на искрените молитви на своите верни чада. По-нататък основното проучване на Библията довежда до откриването на фундаменталните истини за небесното светилище, службата на Христос като Първосвещеник изследователния съд, а още по-късно и големите крайъгълни камъни на библейското вероучение като Божия Закон, съботната институция, състоянието на мъртвите и т.н. Става ясно, че в края на 2300 г. Христос не трябваше да дойде на земята, а да премине от Светая в Светая Светих и с това да започне изследователният съд.

Така достигаме до болния въпрос, с който ,приятелю, ти ме провокираш вече за втори път! 3ащо Бог е допуснал това разочарование? Съществуват няколко основни причини. Християнската теология по онова време е отлагала Второто пришествие за далечно неопределено време и това е била общата психология на световното християнство. Бог е искал да промени мисленето на вярващите чрез едно енергично проповядване на близостта на края и то в световен мащаб. И Той постигнал тази цел чрез всесветското адвентно движение в началото на 19-ти век. Една втора причина можем да изтъкнем във факта, че мнозина възприели адвентната вест от страх, повърхностно, а не от сърце и искрена любов към истината. Така, чрез допускането на тази грешка, разочарованието се превръща в сито на искреността. Нездравото отпада и остават най-качествените, чрез които Бог може да извърши световна реформация и евангелизация. Но най-интересното е, че самото разочарование на първите адвентисти беше предсказано в Откровението.

Тук трябва да подчертая едно много съществено обстоятелство. Една църква е истинска Божия църква, ако тя може да се намери в библейските пророчества. Адвентната църква не е за съществувала случайно по волята на някой богослов или учен, а е родена от Святия Дух и се явява в точно определено от библейските пророчества време. В Библията има редица пророчества, които говорят за дейността и мисията на адвентната църква в Божия план. Ще дам само с Две основания: Откровение 1О глава, където е очертан външният облик на това движение и Откр14:6-12, където е дадено съдържанието на адвентната вест до човешкия род. Посочвам някои важни положения в Откр.1О гл. В първите стихове са обрисувани символично силата, яснотата и разпространението на тези вести на милост към човечеството. Всичко е представено чрез действията на един мощен ангел - Откр.10:1.2:"И видях друг силен ангел, който слизаше от небето, облечен в облак; над главата му имаше дъга, лицето му беше като слънцето и краката му - като огнени стълбове. Той държеше в ръката си разгъната книжка ... "

Според описанието дадено в тези стихове, ангелът не е никой друг, освен Сам Христос. Сходството с описанието на Откр. 1 гл. ни внушава това. Този пасаж уточнява началото на вестта исторически. Ангелът държи в ръката си "разгъната (разпечатана) книжка". Като си чел Библията, няма как да не си забелязал, че някои части от книгата на пророк Даниил трябваше да останат запечатани до последното време. А разпечатването и стана, както знаем след 1798 г. ясно е тогава, че адвентната вест трябваше да прозвучи след 1798 г., както и в действителност стана - Откр.10:5,6:"А ангелът, когото видях да стои в морето и на земята, издигна десницата си към небето и се закле в живеещия до вечни векове ... че няма да има вече време. "

Изразът "няма да има вече време" (преводът в някои Библии "бавене" на гръцката дума хронос е погрешен) означава, че след 1844 г. няма вече други пророчески периоди в Библията, чието изпълнение да очакваме и че краят е близо. Най-интересна е последната част на тази глава - Откр.10:8-11: А гласът, който чух от небето, проговори пак към мен и ми каза: Иди, вземи разгънатата книга, която е в ръката на ангела ... И така, отидох при ангела и му казах да ми даде книжката. Той ми отвърна: Вземи и я изяж; и в корема ти ще бъде горчива, но в устата ти ще бъде сладка като мед. И така, взех книжката от ръката на ангела и я изядох и в устата ми беше сладка като мед, но като я изядох, в корема ми стана горчиво. Тогава ми бе казано: Трябва пак да пророкуваш за много народи и племена, езици и царе."

Тук именно е знаменитото пророчество за разочарованието на първите адвентисти. Действията и преживяванията на Йоан метафорично представят действията и преживяванията на тези ранни очакващи. "Изяждането" на една книжка беше добре позната фигура в библейски времена и означаваше усвояване на съдържанието на книгата. Изразът "в устата сладка като мед" представя сладките надежди, които вдъхнало разпечатването на Данииловото пророчество. Най-после Христос ще дойде и ще сложи край на злините на този свят. "Вгорчаването" в корема пък представя това горчиво разочарование на вярващите, когато Христос не идва в очакваното време. Може би, последният - 11 ст. е най-важен. Той посочва световната мисия на адвентната вест след разочарованието. Думичката "пак" означава - след разочарованието.

Адвентната църква е организирана като самостоятелна деноминация в 1862 г. въз основа на Мат.16:18,19 и Мат.18:15-18:"Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тази скала ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да я надвият. Ще ти дам ключовете на небесното царство и каквото вържеш на земята, ще бъде вързано на небесата, а каквото развържеш на земята, ще бъде развързано на небесата." Мат. 16:18. 19 "И ако съгреши брат ти спрямо теб, иди, покажи вината му между теб и него насаме. Ако те послуша, спечелил си брат си. Но ако не те послуша, вземи със себе си още един или двама и от устата на двама или трима свидетели да се потвърди всяка дума. И ако не послуша тях, кажи това на църквата; а ако не послуша и църквата нека бъде за теб като езичник и бирник. Истина ви казвам: Каквото вържете на земята, ще бъде вързано на небесата и каквото развържете на земята, Ще бъде развързано на небесата." Мат. 18:15-18

Тук Христос говори за правата и пълномощията, които е дал на Своята организирана църква. Когато църквата действа съгласно тези директиви, тогава и небето ще потвърди всяко
нейно решение. "Връзване" и "развързване" образно означава приемане на членове и освобождаване на членове.

Днес адвентната църква, снабдена с Множество отдели, проповедници, мисионери, учители и лекари, е разпространена в цял свят и върши своето благородно дело за приключване на Божия спасителен план на земята. Така че моля те, коригирай мнението си за нея. Може да си огорчен от нещо или някой, но погледни истината преди за сипеш оскърбителни коментари.
Що се отнася за "библейските огнените колесници", както се опитваш да представиш НЛО, те нямат нищо общо - едните са Божии творения, докато Уфото са сатанински изобретения за контрол и беди над човечеството. Ако ми дадете възможност и време, ще ви убедя, че това наистина е така...
Лека нощ и ...отскубни тази омраза, този отровен плевел от себе си. Моли се Бог да ти дава мъдрост и светлина, пък дано на всички ни прости грешките и заблужденията, защото всички сме грешници и "няма ни един праведен".
цитирай
32. estirbg - И още един въпрос, watchtowerman, преди да отида на среща...с възглавницата си
01.10.2011 00:19
ти твърдиш, че НЛО са божиите колесници. Няма как да не знаеш, че те излитат точно от глъбините на земята, от Тибет, Китай. Божиите колесници много точно са описани как изглеждат и нямат нищо общо с формата и структурата на НЛО. Само дето няма кой да внимава , когато чете Бибилията...Има още нещо, което е свързано с много въпросителни. Когато се говори за "небесата" и "земята", не се уточнява разграничителна точна линия в мерни единици. т.е. към понятието "земя" може да се интегрират, ако щеш и прилежащата й слънчева система, а не само нашата земя както ние си я знаем - планетата и атмосферата около нея. Така че сатана не е вързан до последния атмосферен пласт. Помисли само, ЩОМ ГРЕШНОТО ЧОВЕЧЕСТВО СЕ ДОПУСКА ДА ПРОНИКНЕ И ДОСТИГНЕ ДОНЯКЪДЕ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА /НА ДОСТАТЪЧНО БЕЗОПАСНО РАЗСТОЯНИЕ ОТ ДРУГИТЕ БЕЗГРЕШНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ/, ТО МИСЛИШ ЛИ ЧЕ САТАНА, КОЙТО Е БИЛ НАЙ-УМНИЯТ ОТ АНГЕЛИТЕ И Е МНОГО ПО-ИНТЕЛИГЕНТЕН ОТ ХОРАТА /СЪЩЕВРЕМЕННО КОВАРЕН, ЧОВЕКОМРАЗЕЦ И ЧОВЕКОУБИЕЦ !/ НЯМА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТ НА СЪЩОТО РАЗСТОЯНИЕ?
СЪВСЕМ ЯВНО Е, ЧЕ ИМА БЪРКАНЕ НА ПОНЯТИЯТА "НЕБЕСА" И "ЗЕМЯ". ТАКА ЧЕ, КОГАТО ВИЖДАМЕ В НЕБЕСАТА НЛО, В ОРБИТАТА НА ЗЕМЯТА НЛО ИЛИ ЛЕТЯЩИ АПАРАТИ В ОБСЕГА НА ТЕЛЕСКОПА/ДОРИ И ОТ РОДА НА ХЪБЪЛ/, ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ ВСИЧКО ТОВА Е В ПЕРИФЕРИЯТА НА "ЗЕМЯТА" И "НЕБЕСАТА" ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСЯТ НА ДРУГИ , МНОГО ПО-ВИСОКИ И ОТДАЛЕЧЕНИ РАВНИЩА.
ТАЗИ ГРЕШКА ДОПУСКАТ ПОВЕЧЕТО - ТОЧНО ЗАТОВА ЩЕ БЪДАТ И ИЗМАМЕНИ, КОГАТО ЛУЦИФЕР "ДОЙДЕ ОТ НЕБЕТО", ВСЪЩНОСТ ТОЙ ЩЕ ДОЙДЕ ОТ ПРИЛЕЖАЩИТЕ БЛИЗКИ КОСМИЧЕСКИ ОБЛАСТИ ОКОЛО ЗЕМЯТА...НО НЕКА ДА ПРИКЛЮЧИМ ДОТУК ТАЗИ ВЕЧЕР...
цитирай
33. estirbg - МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ, ЗАТОВА, ЧЕ БАВЯ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА ПОСТИНГА!
08.10.2011 16:43
СЪБИРАЙКИ ФАКТИ ЗА НЛО-ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ЗЕМЯТА, ПОПАДНАХ НА МНОГО ВАЖНИ МАТЕРИАЛИ, ОТРАЗЯВАЩИ ОБВЪРЗАНЕТО НА СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ С ПОДПИСАНИ ДОГОВОРИ СЪС САМИЯ ЛУЦИФЕР И НЕГОВАТА АРМИЯ ОТ ПАДНАЛИ АНГЕЛИ, ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ КАТО "ИЗВЪНЗЕМНИ". ШОКИРАНА СЪМ ОТ ПРОЧЕТЕНОТО, КОЕТО Е САМАТА ИСТИНА И НИЕ СМЕ В МОМЕНТА СВИДЕТЕЛИ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТЕЗИ ВЗАИМНО РАТИФИЦИРАНИ ПЛАНОВЕ ( МЕЖДУ СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ И ЛУЦИФЕРИАНСКАТА АРМИЯ, ПРИКРИТА ЗАД ФАСАДАТА"ИЗВЪНЗЕМНИ"). РАЗКРИТИЯТА СА СВЪРЗАНИ С ИМЕТО НА Милтон Уйлям Купер – 23 май 1989г., бивш офицер от спецслужбите на САЩ. ДАВА ГЛАСНОСТ ЗА "Маджестик 12", контролирала дейността на всички служби, свързани с НЛО. МИЛТЪН ПРАВИ СЕНЗАЦИОННИ РАЗКРИТИЯ, СВЪРЗАНИ С УБИЙСТВОТО НА ДЖОН КЕНЕДИ. Джон Кенеди е станал жертва на управляващия елит на САЩ, след като разбрал за връзките му с извънземни пришълци от Космоса. Една организация, известна като "Маджестик 12", контролирала дейността на всички служби, свързани с НЛО. Първоначално те успели да контролират Кенеди, който впоследствие обаче разбрал за тайното финансиране на организацията с пари от търговия с наркотици. Според Купър през трагичната 1963 г. Дж. Кенеди поставил ултиматум на "Маджестик 12" да прекрати наркотърговията. Освен това той ги информирал, че е решил да съобщи на американския народ и света за присъствието на извънземни пришълци на Земята. Това накарало групата да действа. Джон Кенеди е бил застрелян от шофьора си Гриър, който карал линкълна, в който бе убит президентът в Далас на 22 ноември. Оказа се, че той също е бил агент на ЦРУ. По време на покушението Гриър, вместо да даде пълна газ след началото на стрелбата, рязко натиснал спирачките, като по този начин направил Кенеди идеална мишена. Това било грубо нарушение на указанията за агентите по сигурността. Раздробеният мозък на Кенеди, от който можело да се прецени с колко куршума е убит президентът и от какво разстояние, също изчезва мистериозно. Нещо повече - тялото на младия Джей Еф Кей е кремирано. Според Уилям Купър шофьорът Гриър лично е стрелял с лявата си ръка срещу лицето на Кенеди. Това се виждало и на редица оцелели документални ленти. Гриър стрелял със специално устройство с разкъсващи патрони...
Милтон Уйлям Купер Е УБИТ НА УЛИЦАТА ПРЕД ДОМА СИ, СЛЕД ПУБЛИЧНО ОГЛАСЕНАТА ИСТИНА.
ОЩЕ ПОТРЕСАВАЩИ РАЗКРИТИЯ...В НЯКОИ ОТ СЛЕДВАЩИТЕ МИ ПОСТИНГИ.
цитирай
34. kikowsky - Сатана, Бог...
10.10.2011 13:14
Дръжки. Има Живот. И той е цялостен. Добро и зло... глупости.
Докато има вкопчване в разделеното възприемане, винаги ще има теории. И за всяка от тях могат да се намерят безчетни потвърждения и опровержения. И какъв смисъл има в това?
цитирай
35. watchtowerman - След като ми обясни
10.10.2011 13:55
аргументирано, докъде ТРЯБВА дя се простира земята, сега не е лошо да обясниш и къде се намират "небесата".
Само ще вметна, че "Откровението" е писано на старогръцки.И когато ние четем "земя", гърците разбират, че става въпрос за "Гея". Луната пък я наричат "Селена", Слънцето - "Елио", и т.н. За първи път се натъквам на подобна уникална логика - понеже наблюдаваме НЛО на Луната, а и още повече, че човекът отишъл до там, то тогава Луната не е нищо друго освен Земята.
Но за мен щом древните са записали, че Сатана биде свален на Земята - Гея, то той - Сатана, не може да бъде и на Луната, иначе древните биха записали - биде свален Змея на Земята - Гея, и на Луната - Селена.
На мен ми е пределно ясно, че тези логически безмислици, които изписваш не са твое дело, а ги взаимстваш от някои твой адвентни учители. След като ти казват, че влиянието на Сатана се простира до края на Вселената, защо не допускаш, че Сатана може да е прострял влиянието си и в адвентана църква?! А това последното ще се разбере много скоро, когато извадят агентурните списъци на ДС кадрите, внедрени на работа в религиозните общности...
цитирай
36. estirbg - watchtowerman,
10.10.2011 15:47
нека ти отговоря в по-късните часове, тъй като сега ми е невъзможно...
Не си прав и ще ти обясня защо...
Не се остaвяй да бъдеш влачен от умраза и пренебрежение...Нали знаеш, че тези чувства са братоубийствени? ...
цитирай
37. estirbg - И така, приятелю,
10.10.2011 23:02
първата грешка, която допускаш е, че когато четеш Библията приемаш символите дадени в нея буквално, което е неправилно.
Тълкуването на символичния език трябва да се прави толкова внимателно и независимо от личните идеи и предположения колкото е възможно. Нито човешкото въображение, нито пък личните усещания са най-безопасния водач в определяне значението на символичния език. Образите и езикът използвани в Откровение предават значение, което е шифровано и е необходим ключ за отключването и разбирането им. В някои случаи Йоан е информиран за значението на специфичния символ и това ни помага да разберем значението на посланието. (Примерно Откр.1:20)
Повечето тълкуватели са стигнали до заключение, че езикът и образите използвани в Откровението са дълбоко вкоренени в стария завет. И така, за да ги разберем е необходимо да имаме в предвид този факт в разглеждането им. Изследванията направени върху езика на книгата потвърждават това заключение.
Това означава че параметрите, постоянните величини използвани в тълкуванието на Откровението се осигуряват от самата Библия. Това изисква усърдно изучаване, молитва и време. Използването на конкорданс е необходимо и в някой случай използването на добър библейски речник може да бъде доста продуктивно. Ако след направеното необходимо Библейското изследване, ние все още не сме способни да открием библейското значение на символа, по-добре е да оставим символа неизяснен, отколкото да изпълним текстът с наши собствени предположения.
Ти казваш, че "Откровението" е писано на старогръцки.И когато ние четем "земя", гърците разбират, че става въпрос за "Гея"."
Символът " земя" в Откровението има съвсем различен смисъл - адвентистите традиционно прилагат символа “земя” в Откровение 13:11 за да обозначат нарядко населен регион. От използването му в Библията се разбира че това е добро тълкувание или най-малкото единствено възможното (виж Еремия2:6; Притчи21:19).
Това тълкувание е също базирано, основано на факта, че в Откр. 13:1 има звяр, излизащ от морето. Тъй като морето е символ на хора и нации (народи), (Откр. 17:1,2), земята следва да бъде символ на ненаселена територия. Но с този подход може да бъде злоупотребено и следствието от него да доведе до едно безразборно тълкуване на символите. В този смисъл символът "земя" в Откровение то на Йоан" в никакъв случай не може да се приеме като буквална земя, както ти ми посочваш.
Когато в Библията се говори за небесата винаги се има предвид световете населени с небесни цивилизации, в които цари Божията хармония, мир, радост и любов., световете, в които грехът не ги е докоснал и са чисти и незаразени от този вирус на разложение и смърт. И за да успеем да кандитстваме и да бъдем утвърдени за небесното гражданство е необходимо да изградим характери подобни на Исус още тук на земята...
Така че разбиранията ти за буквалното небе (атмосферния слой около земята), както виждаш, не се припокриват с Библейското, както и твоята "гея" и със символа "земя" даден в Откровението.
Използвайки твоята логика искам да попитам:
Ако Луцифер е хвърлен на ЗЕМЯТА (в изгнание поради бунтовническа и подривна дейност всред небесните цивилизации), то какво правим ние, грешните хора в НЕБЕСАТА (свободно разхождайки се с ракети, совалки и т.н.)? Върху нас тежи грехът със същата сила, както и върху Луцифер. Нещо повече, той е князът на този земен свят, и понеже знае, че още малко време му остава, затова възпрепятства по всякакъв начин хората да намерят Единствения път за спасение, който е САМО ИСУС.
С този въпрос, приятелю, ти доказвам, че нашите буквални днешни разбирания за "земя" и "небе" не се припокриват с Библейските и е погрешно да се тълкуват по този начин (дори и в старогръцкия им превод)...
цитирай
38. анонимен - Пак анонимния православен
11.10.2011 07:43
Здравей, Ти пак си ми дала прекрасни цитати срещу идолопоклонството, но все не разбираш, че няма истински православен християнин, който да се кланя на самите икони. Иконата е отображение - духовна патерица. Възможност да виждаш ясно целта - Христос (и неговите най-близки приятели). Разочарованието ти от православната Църква е било прибързано. Безспорно е, че навсякъде има голямо отстъпление и аз съжалявам, че не си попаднала на добра църковна община (каквито зная, че има). Дадох ти Питър Гилкуист и неговото паство за пример, защото в този линк - http://www.pravoslavieto.com/books/Da_STANESH_pravoslaven.htm
ще намериш добри обяснения за причините за връщането им към православието. Ще видиш как още в първи век са утвърдени основните ти препъни-камъни в православието. Как апостолите и учениците им са изповядвали Христовото учение по православен начин, как богослужението им е като нашето. (Дано намериш време, ако не цялата книжка, да прегледаш поне основните проблемни моменти)
Лек и спасителен ден!
цитирай
39. estirbg - Анонимен 38,
11.10.2011 09:13
само погледай по ТВ литийните шествия. Един истински убеден християнин не се нуждае от духовни патерици, а само и единствено от вяра в Исус и Божието слово.
В момента не мога да дискутирам...
цитирай
40. watchtowerman - estirbg,
11.10.2011 10:50
„Какво означава очистването на (Небесното – б.а.) светилището? Старият завет заявява, че е имало такава служба в земното светилище. Но може ли в Небето да има нещо, което трябва да бъде очиствано?”. Много интересен въпрос задава Елена Вайт във „Великата борба”(стр. 284, София, 2001 . За да отговори по-долу – стр 286:
„Както в древността чрез вяра греховете на народа се възлагаха върху жертвата за грях и чрез нейната кръв се пренасяха образно върху земното светилище, така и в Новия завет греховете на покаялите се чрез вярата се възлагат върху Христос и фактически се пренасят в небесното светилище.”
Земните грехове се "пренасят" и в Небесата! Те ти булка Спасов ден!
Но да продължа с великите словесни упражнения на „пророчицата”:
„И както опетненото от грехове земно светилище се очистваше чрез символичното им премахване, така и действителното очистване на (опетненото от грехове – това повторение на фразата в началото е задължително, но Вайт съзнателно го изпуска, или пък преводачите, защото всеки читател, с нормален логически апарат, би го възприел като богохулство! – б.а.) небесното трябваше да се извърши чрез премахването или заличаването на записаните там грехове.”
Провалът на адвентната доктрина за Идването на Христос през 1844 година се компенсира с друга, Анти-Библейска и дори Богохулна доктрина – тази за „очистването на Небесното светилище”, сътворена през 1848, но върната назад във времето за да замести провала от 1844г. Именно тази Богохулна доктрина дава основния облик на адвентото движение като структура и организация. При това положение адвентистите няма как не виждат присъствието на Сатана дори до Престола на Бога .
Да сте ми живи и здрави! Само гдето съм сериозно притеснен за вас...По какво ще различите кой е Бог и кой е Сатана след като и двамата са в „Небесата” ?! И то не какви да е "Небеса", ами опетнени и с грехове, според адвентистите.
цитирай
41. estirbg - watchtowerman,
11.10.2011 12:44
неосведомеността ти не бива да е трамплин за хули и критика.
Пак те предупреждавам - от началото на горните ти коментари извира един мътен извор на нетърпимост и безпочвени дребнави заяжданици със същността на адвентизма. Сякаш парченце от счупеното огледало на Ледената кралица е заседнало в очите ти и виждаш всичко изкривено, грозно и изродено...
Ще чакаш за отговор късно вечерта, когато се прибера...ако още имам сили и не заспя някъде по пътищата...:(
цитирай
42. анонимен - Historical References to Sabbath Observance
12.10.2011 16:11
Естир, съжалявам, че не е по темата, но исках да публикувам следният линк със спазването на събота през вековете http://www.abcog.org/sabquote.htm. Прави впечатление, че през 9 в. Българското православие е било убеждавано от патриарх Фотий да спазва събота като Господен ден.
цитирай
43. estirbg - watchtowerman,
12.10.2011 23:10
За да ти стане ясно и излезеш от блатото на собствените си недоумения и предубеждения, които трансформираш в хули и обиди, отправени към избраната и утвърдената от Бог велика пророчица Елън Уайт, намери време и място за съсредоточение, прочети внимателно това което ти пиша и... помоли Бог да ти прости.
Може би ти е известно, че грехопадението и наличието на греха в живота на човека налага известна служба за опрощаване на греховете, оправдание и изкупление. Съгласно Св.Писание от най-дълбока древност до наши дни формите на богослужение са преминали три фази: патриархална епоха, старозаветна епоха и новозаветна епоха. Ще ти ги отбележа последователно:
- Във времето на патриарсите описано в кн.Битие, богослужението се е извършвало съвсем просто. Главата на семейството, който е имал и свещеническа функция е построявал един олтар на полето от пръст, чим или камъни и е принасял една животинска жертва за опрощаване на греховете и примирение с Бога. Описани са редица случаи на такова семпло богослужение в началните страници на Библията. – Виж Бит.8:20 и Бит.12:7,8:
“И Ной издигна олтар на Господа; и взе от всяко чисто животно и от всяка чиста птица, та ги принесе за всеизгаряния на олтаря.”
И Господ се яви на Аврама и рече: На твоето потомство ще дам тая земя. И там издигна олтар на Господа, Който му се яви. От там се премести към хълма, който е на изток от Ветил, гдето разпъна шатъра си... и там издигна олтар Господа и призова Господното име.”
Патриархът e свиквал цялото си семейство и може би местните хора около олтаря, призовавал е Божието име, изказвал е молитва, придружена несъмнено с апел към присъстващите за служба на Бога. Първоначално не е имало специално отредени места за богослужение, както се вижда от разказа на Битие, а Божиите представители Ной, Авраам, Исак строили олтари на различни места в Палестина и с това свидетелствали пред местните ханаански племена за вярата в живия истинен Бог. Ханаанските народи били идолопоклоници и многобожници (политеисти). Но когато Бог поставя в действие Своя изкупителен план чрез един избран народ, евреите, налага се да се определи и място и начин на богослужение. Това е вече втората богослужебна система свързана исторически с религията и съдбата на Авраамовите потомци, които образуваха израилевия народ. Съгласно обещанията дадени от Всевишния на Авраама, поради неговата вярност, този народ бе определен от Бога като богоизбран народ за осъществяване на Божиите цели с човечеството. Избирането на евреите не беше произволен акт от Божия страна, но следваше логически от избирането на Авраама. Извеждайки ги от Египет, Бог сключи завет с този народ основан на верност и послушание спрямо Божиите наредби - Изх.19:5,6:
“Сега прочее ако наистина ще слушате гласа Ми и ще пазите завета Ми, то повече от всичките племена вие ще бъдете Мое собствено притежание, защото Мой е целият свят; и вие ще ми бъдете царство свещеници и свят народ.”
- Старозаветната богослужебна система.
Кратко време след изхода от Египет Бог даде чрез Мойсей подробни инструкции за построяването на едно светилище, наречено скиния (шатър за богослужение), един сглобяем, портативен храм, приспособен за нуждите на пътуващия еврейски народ - Изх.25:1,8,9:
“Тогава Господ говори на Мойсей казвайки:... И да Ми направят светилище за да обитавам между тях. По всичко, което ти показвам - образа на скинията и образа на всичките й принадлежности - така да я направите.”
Макар, че Бог е Творецът на Вселената, Той желаеше народът Му да чувства осезателно присъствието и близостта Му. Той винаги е търсел път към човешките сърца. Според ст.9 на Моисей е бил показан съвършеният модел на небесното светилище и земното трябваше да бъде по възможност копие на великия оригинал (Евр.8:5). От глава 25 на кн.Изход, до края на тази книга са описани в пълни подробности устройството и принадлежностите на скинията, одеждите на свещениците и самото изграждане на този уникален храм. В описанието дадено от ап. Павел в Евр.9:1-7 придобиваме представа за него:
“И даже при първия завет имаше постановления за богослужение, и земно светилище. Защото беше приготвена скиния, в първата част на която бяха светилникът, трапезата и присъствените хлябове, която част се казва святото място; а зад втората завеса беше оная част от скинията, която се казваше пресвятото място, където бяха златната кадилница и ковчегът на завета отвсякъде окован със злато, в който бяха златната стомна, съдържаща манната, Аароновият жезъл, който процъфтя и плочите на завета; и над него бяха херувимите на Божията слава, които осеняваха умилостивилището, за които не е сега време да говорим подробно. И когато тия неща бяха така подготвени, в първата част на скинията свещениците влизаха постоянно да извършват богослужението, а във втората веднъж в годината влизаше само първосвещеникът, и то не без кръв, която принасяше за себе си и за греховете на людете сторени от незнание.”
И така, земното светилище, поставено в специален двор се състоеше от две части, наречени “светая” и “светая светих”, разделени със завеса. Пред скинията отвън беше жертвеният, или наречен още меден, олтар, на който се изгаряха жертвите. Между него и входа на скинията беше поставен омивалник, в който свещениците се миеха преди службата. Как беше обзаведено първото отделение, светая? Там бяха златният светилник, трапезата с присъствените хлябове и кадилният или златен олтар. Светилникът конкруиран от чисто злато със седем цеви е светел постоянно в храма. Върху трапезата, малка масичка от ситимово дърво, се поставяха 12 безквасни хлебни пити, по числото на 12-те израилеви племена, които всяка събота се изяждаха от свещениците при специален ритуал и се сменяха с пресни.
Кадилният олтар поставен непосредствено пред завесата служеше за ежедневно принасяне на темян. В нашите български Библии в Евр.9:4 се говори за “кадилница” а не за кадилен олтар. Гръцкият термин обаче означава буквално “място за горене на темян”. Но странно е, че Павел свързва този олтар със Светая Светих, след като се знае, че той е бил в Светая. Вероятно великият апостол е искал да подчертае, че функцията на този олтар беше тясно свързана със Светая Светих. Завесата отделяща двете отделения не стигаше до тавана , а само донякъде, така че когато свещеникът принасяше темян на олтаря, благовонието, заедно с молитвите на поклонниците проникваше в Светая Светих и го изпълваше.
Второто отделение беше най-святата част на скинията. То беше по-малко по размери и там стоеше ковчегът на завета направен от ситимово дърво, обкован със злато и покрит с така нареченото омилостивилище. Вътре в основата на ковчега бяха поставени скрижалите на завета - двете плочи с десетте велики принципа на Божия закон. Аароновият жезъл и една златна стомна с манна също бяха положени в ковчега.
Омилостивилището е било направено от голямо парче злато от което се извисявали два херувима с разперени крила и лица обърнати надолу към ковчега. Върху него е била святата “шекина”, светло сияние, израз на видимото Божие присъствие.Изобщо цялата композиция в Св.Светих е представлявала Божието постоянно присъствие, като в основата на Неговото управление стои Неговата правда, изразена с плочите на закона.
Какъв беше смисълът на всичко това? Цялата тази сложна богослужебна система беше символична и всяка нейна подробност сочеше на идващия Изкупител, Месия. Но нека поясним детайлно това.
Основният елемент на тази система беше жертвата. Съгрешилият донасяше в двора на скинията едно жертвено животно, предписано от церемониалния закон в книгата Левит, поставяше ръцете си върху главата на невинното животно и изповядваше престъплението си. С този акт той символично пренасяше греха си върху жертвеното животно и го заколваше със собствената си ръка. А свещеникът принасяше кръвта и плътта на животното на жертвения олтар. Това беше принципът на заместническата жертва. Вместо да умре грешникът за греха си, на негово място умира невинното животно. Но приносителят бе поучаван от свещениците, че една животинска жертва не може да премахне греха, че това опрощаване е условно. Той трябваше да гледа напред с вяра в идещия световен Изкупител - Месия. И когато Христос дойде, Йоан Кръстител тържествено Го посочи на народа като Божий Агнец, Който щеше да бъде пожертвуван за греховете на цялото човечество - Йоан 1:29:
“На следния ден Йоан вижда Исуса, че иде към Него и казва: Ето Божият Агнец, Който носи греха на света!”
Светлината излъчвана от златния светилник символизираше Исус като светлина на живота - Йоан 8:12:
“Тогава Исус пак им говори казвайки: Аз Съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнина, но ще има светлината на живота.”
Така че Неговият примерен живот и учения трябва да са духовна светлина за нас.
Присъствените хлябове символизираха Исус, като хляба на живота - Йоан 6:48-51:
“Аз съм хлябът на живота. Бащите ви ядоха манната в пустинята и все пак умряха. Тоя е хлябът, който слиза от небето за да яде някой от него и да не умре. Аз Съм живия хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да, и хлябът, който Аз ще дам е Моята плът която Аз ще дам за живота на света.”
Неговото Слово и цялото Му същество са духовен хляб, който ни осигурява живот и спасение.
Темянът принасян от свещениците олицетворяваше Христовия свят живот и заслуги като благоухание пред Отца.
В продължение на 1500 години, от Моисей до Христа функционираше тази жертвена церемониална система, наречена още сянкова (символична) състояща се от жертвоприношения, празници, дарове и редица други символични действия. И докога трябваше да действа тази система? Отговор ни дава богословът на Новия Завет - Евр.9:8-10:
“С това Светият Дух показваше, че пътят за светилището не е бил открит докато е стояла първата скиния, която е образ на сегашното време съгласно с което се принасят дарове и жертви... плътски постановления наложени до едно време на преобразование.”
Тук ап. Павел пояснява, че небесното светилище не е било открито докато службите са се извършвали в земното копие, но посочва и времето на една кардинална промяна в богослужебната система. А кога е това време на преобразование? Мат.27:50,51 и Евр.10:19,20:
“А Исус като извика пак със силен глас, издъхна. И ето завесата на храма се раздра на две, от горе до долу, земята се разтресе...” (Мат.27:50,51)
“И тъй братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч плътта Си.” (Евр.10:19,20)
Христовата изкупителна смърт на Голгота е повратната точка, вододелът между старозаветната и новозаветната богослужебна система. Раздирането на завесата разделяща двете отделения на храма показваше фигуративно, че символичната жертвена система се прекратява. Когато символите срещат същността, те загубват вече своето значение.
Щом е пренесена истинската жертва за греховете на човечеството, символите, които сочеха на нея, отпадат.
И така, навлизаме в новозаветната богослужебна система и великият апостол пояснява – МОЛЯ, ТОВА ПРОЧЕТИ МНОГО ВНИМАТЕЛНО, ЗА ДА НЕ ИЗПАДАШ ПОВЕЧЕ В НЕУДОБНИ СИТУАЦИИ, ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ОБЯСНЕНО В БИБЛИЯТА И СВОБОДНИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ ОТ РОДА НА ТВОИТЕ В ГОРНИЯ ТИ КОМЕНТАР СА МНОГО ПАГУБНИ!
Евр.9:11,12,23,24:
“А понеже Христос дойде като Първосвещеник на бъдещите добрини, Той влезе през по-голямата и по-съвършена скиния, не с ръка направена, сиреч не от настоящото творение, веднаж за винаги в светилището и то не с кръв от козли и телци, но със Собствената Си кръв и придоби за нас вечно изкупление.
И тъй, необходимо беше образите на небесните неща да се очистват с тия жертви, а самите небесни - с жертви по-добри от тях. Защото Христос влезе не в ръкотворено светилище, образ на истинското, но в самите небеса, да се яви вече пред Божието лице за нас.”
След като има вече реална жертва, небесното светилище се открива и започва да функционира, като Христос е едновременно вечната жертва и вечният Първосвещеник. С други думи, службите от земното светилище се прехвърлят в небесното. Може би знаеш, че Мойсей трябваше да конструира скинията по небесния образец. За това логично е да приемем, че и небесният оригинал се състои от две отделения, където Христос служи като наш Първосвещеник. Но безсмислено ще бъде да се спекулира с точните размери и интериора на небесния храм, защото никаква земна постройка не може да се сравни с измеренията и славата на небесната действителност. Библията различава ясно два свещенически чина: Ааронов и Мелхиседеков. Мелхиседек е една интересна личност от патриархалния период, споменат като цар и свещеник на Всевишния. (Бит.14:18)
Боговдъхновението използва това лице, което е преди Аарона и няма нищо общо с него, за да олицетвори Христовото свещенство. Знаменитото пророчество в Пс.110:4 ап. Павел прилага за Христа в Евр.5:4-6:
“Господ се закле и не ще се разкае, като каза: Ти Си свещеник до века според чина Мелхиседеков.”
“И както никой не взема на себе си тая почит, освен когато бъде призван от Бога, както бе Аарон, така и Христос не присвои на Себе Си славата да стане Първосвещеник, а Му я даде Оня, Който Му е казал: “Ти Си Мой Син, Аз днес те родих”, както и на друго място казва: “Ти Си Първосвещеник до века по чина Мелхиседеков.” (Евр.5:4-6).
Още тук се чувства превъзходството на Христовото свещенство в сравнение с Аароновото. Посланието към евреите е е изключително важно за изясняване на този фундаментален въпрос на библейската теология, именно приемствеността и различията между Мелхиседековия и Аароновия свещенически чин, и превъзходството на Мелхиседековото, т.е. Христовото свещенство.
Цитирам ти само Евр.7:22-27:
“Толкоз на по-добър завет Исус стана поръчител. При това поставените свещеници са били мнозина, защото смъртта им пречеше да продължават в чина си, но Той понеже пребъдва вечно, има свещенство което не преминава на другиго. Затова и може съвършено да спасява тия, които дохождат при Бога чрез Него, понеже всякога живее да ходатайства за тях. Защото такъв първосвещеник ни трябваше: свят, невинен, непорочен, отделен от грешните и възвисен по-горе от небесата; Който няма нужда всеки ден като ония свещеници да принася жертви първо за своите грехове, после за греховете на людете; понеже стори това веднаж за винаги като принесе Себе Си.”
Разбра ли сега в какво се състои превъзходството на Христовото свещенство? Да видим по-нататък къде неразбираш същността...
И така, третата и последната богослужебна система исторически е новозаветната. В новозаветната епоха службите се извършват в небесния храм. За това на земята не трябва да има храмове, а молитвени домове, в които вярващите да поднасят молитви и славословия на Бога, в името и заслугите на Исус Христос нашият Спасител.. Не трябва да има свещеници, защото Христос е нашият велик Свещеник. Апостолите в Новия завет не бяха свещеници, а проповедници на Евангелието. И трето, не трябва да се принасят животински жертви, така нареченото колене на курбани, защото Сам Христос е нашата жертва. Правенето на курбани омаловажава Христовата жертва. Разбра ли сега защо Е.Уайт казва"Новия завет греховете на покаялите се чрез вярата се възлагат върху Христос и фактически се пренасят в небесното светилище.” ?
- Евр.7:25:
“Затова и може съвършено да спасява тия, които дохождат при Бога чрез Него, понеже всякога живее да ходатайства за тях.”
След като толкова подробно ти разясних ролята и значението на земното и небесното светилище, след като в по-горнияте си коментари ти разясних валидността и смисъла на 1844 г., която така свирепо си „захапал”, сега разбираш ли, че попадаш сам в капана на твоите неверни теории и криворазбрани тълкувания на Е Уайт ? Тендециозно злонамерените ти нападки и клевети - цитирам те: „При това положение адвентистите няма как не виждат присъствието на Сатана дори до Престола на Бога.” са жалки, гнусни и говорят за упорито невежество и изопачаване на основни Библейски истини. Колкото и да се старая да ти отворя очите и сърцето за светлината, ти пак я отричаш. За такива като теб има писано в Словото:
2 Солунци2 -11:12
„И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа,
та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата.
2 Тимотей 4:3
Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти, и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните.
Е, след толкова разяснения крайно време е да проумееш къде е истината. Всъщност тя идва само при този, който я търси, а не я подритва...
Съжелявам, че трябва да ти напиша тези слова на укор, но ти наистина прекали!

цитирай
44. watchtowerman - Фактът, че съглежам доктринални противоречия в адвентното учение,
13.10.2011 13:32
явно за теб, е израз на омраза към учението, а не позиция на човек, търсещ Христа, който се вглежда в човешките опити Той да бъде обяснен. В края на краищата дори Адвентното движение, в тълкуванието си за Притчата за „Десетте девици” от Матей 25 глава, допуска наличие и на други „праведно-християнски” църкви в лицето на 5-те „разумни девици”. И за да не те съблазнявам повече с мойте контстатации(за да не бъда обвиняван в ЛИЧНА ОМРАЗА) относно идеините противоречие на Адвентизма, ще ползвам цитати от една книга на бивш проповедник от софийската адвентна църква – „Адвентизъм или...” от Недко Николов, арестуван многократно от комунистическите тайни служби, по доноси и сведения от служители и пастори в самата Адвентна църква, на когото също му е била предлагана „кариера” в йерархията на църквата, командировки в чужбина и прочие, в замяна на „сведения за случващото се в църквата”....Твърдо отказвайки се да сътрудничи той, естествено, е изхвърлен от църквата. Случаят с Н. Николов не е единствен в нашата комунистическа действителност по онова време, което идва да покаже, че конкретно в Адвентната църква остават на „служба” – от „онова” време, само съгласилите се да „сътрудничат” с комунистическата-атеистична власт т.е. само онези съгласили се да „клеветят” братята и сестрите. Мнозина от тая йерархична доносническа дружина на комунистическата държавна сигурност навлязоха и във времената на „новото време”. Същите много често развиват и доказват идеологията на адвентизма(и не само там!) чрез методите научени от атеизма на комунизма. Поради това не е случайно съвпадението на възгледите на атеистите-адвентисти по отношение на проблема „НЛО”. Но на БЪЛГАРСКИТЕ адвентисти-комунисти. Защото на Запад положението е доста по-различно, заради слабото влияние на комунистическия атеизъм сред църквите. Поради това, ние, вярващите българи от „ония времена” много ясно ги съзираме, за разлика от младите... Продължи на адрес:
http://watchtowerman.blog.bg/politika/2011/10/13/.834489
цитирай
45. estirbg - Като отмина в момента политическите окраски, които привнасяш към адвентната църква, определена от Бога като Негова
13.10.2011 14:04
/нека това обясня в друг коментар, тъй като сега ми е невъзможно/, бих искала предварително да ти открехна малко към следващата си тема, която все още не мога да сглобя, поради огромното количество материал и поради дефицит на време /нали трябва да взимам отношение и пиша коментари и под старите си постинги, които още "пушат"/. Следващата тема ще изобилства от факти, които са без политически привкус и доказват точно сатаниннското естество на НЛО, така че и религиозно инертните да разберат истинската същност на сатанинските изобретения. Не ме отклонявай, моля те, повече по фундаментални истини, които да разяснявам нашироко, за да имам време да посъбера и осмисля темата си...Мога още да поспоря по личните ти огорчения, но сега наистина ми е невъзможно, извини ме...
цитирай
46. penchoan - Второто Пришествие беше предви...
14.10.2011 22:12
Второто Пришествие беше предвидено за 1999 г., но поради неизвестни за нас причини се отложи за близкото бъдеще. Първо ще се изяви Антихристът и ще започне световна война. После ще стане Второто Пришествие. По-важно е, че Христос и Лъжепророкът ще дойдат едновременно. Христос - в небето или в човешкото съзнание, а Лъжепророкът - в човешки образ. За него писа Нострадамус: "През юли 1999 г. от небето ще дойде царя на ужаса...".
Една част от хората ще видят Христос, като Спасител, а други ще видят Лъжепророка и ще му служат. Не е изключено Лъжепророкът да дойде с летяща чиния, за да заблуди мнозина.
цитирай
47. estirbg - penchoan, приятелю,
14.10.2011 22:48
тази компилация в кой бестселър я прочете, защото няма нищо общо с Библията. От нея са взети само главните действащи герои, а като забелязвам и намесения Нострадамус, който е взимал упойващи вещества и е "гледал" в бъдещето - виждам, че горепосочения сценарий може спокойно да се екранизира в нова кооппродукция, която успешно да се снима и екранизира в Бояна и на БГ територия. Имаме си всички необходими атрибути, за за пресъздадем както рая, така и ада!
Нека четем и се придържаме към Божието Слово и да не намесвами магове, врачки и баячки!
цитирай
48. анонимен - нло
16.10.2011 13:50
Добър опит.
Духовните истини нямат нищо общо с материалните и дори с повечето душевни човешки преживявания.
Как ще види слепият рая или ада на картинка?!
И кой ги е виждал наистина, за да сме сигурни!
Безбройните видения на психически лабилни или комерсиално насочени "християни" нямат не са никакви доказателства за съществуването на рай и ад ДНЕС! Адът или раят са в сърцата и душите ни, те не са материално ограничени, някъде си, места!
Бъдещият вечен живот ще настъпи едва след възкресението, а дотогава "Нито УХО е чуло, нито ОКО е видяло...".
Пренасянето на ап. Павел до "третото небе" не е повод да си въобразяваме, че и ние сме били там или, че там е раят!
Думата "небе" е духовно понятие и описаните с материални думи преживявания, често объркват умовете на милиони мераклии за извънземни преживявания.
цитирай
49. penchoan - тази компилация в кой бестселър я ...
17.10.2011 00:00
estirbg написа:
тази компилация в кой бестселър я прочете, защото няма нищо общо с Библията. От нея са взети само главните действащи герои, а като забелязвам и намесения Нострадамус, който е взимал упойващи вещества и е "гледал" в бъдещето - виждам, че горепосочения сценарий може спокойно да се екранизира в нова кооппродукция, която успешно да се снима и екранизира в Бояна и на БГ територия. Имаме си всички необходими атрибути, за за пресъздадем както рая, така и ада!
Нека четем и се придържаме към Божието Слово и да не намесвами магове, врачки и баячки!


Драга estirbg, Нострадамус не е врачка и баячка, а високо посветен човек в Божествения план за Апокалипсиса. Той е бил истински християнин, лечител и се е придържал много точно към Библията. Не е бил светец, но е изпълнявал Божията воля. Изпратен е от Бога на Земята за да съобщи на човечеството подробности за предстоящи събития, които не са дадени в Библията. Фактът, че днес повечето тълкуватели не могат да разгадаят неговите послания, не намалява тяхната стойност, а ограничава броя на получателите на тези послания.
цитирай
50. estirbg - Преди да описва виденията си е употрабявал упойващи вещества и е гледал в стъклено кълбо....
17.10.2011 10:09
Това е достатъчен аргумент, както и "изпълнилите" му се пророчества, за да го класифицирам към врачовете. На него не трябва да му се вярва.
цитирай
51. анонимен - Браво
27.10.2011 00:53
Хубава статия, добре е да напишете и подобна за "посланията от извънземни" , получени от "контактьори-ченелинги" :)
цитирай
52. анонимен - Малка корекция!
05.01.2012 00:18
Интересно и поучително, но "радио-шегата" на Уелс "война на световете" е излъчена като РАДИОПИЕСА през 1933, а не през 1983 година !
Уплашените хора са си мислели че става въпрос за ДИРЕКТЕН РАЗКАЗ за реално нападение от извънземни!!!
цитирай
53. анонимен - трябва да разберат истината за НЛО. ...
07.04.2012 01:55
estirbg написа:
трябва да разберат истината за НЛО. Сатана е яхнал трепетното очакване на човечеството да се срещне с братя по разум, за да извърши коварните си планове за контрол и поклонение. Масово се тиражират тези заблуди и ако не ги разберем още от сега (защото съвсем скоро няма да имаме възможност да казваме истината!), всякак ще влезем в клопката на собствените си сетива. Разказвайте, разкривайте на близките си истината, спасете ги от заблудите - НЛО НЕ СА ИЗВЪНЗЕМНИ, НИТО ПЪК АНГЕЛИ, КАКТО СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ВНУШАТ, А СА ДЕМОНИ(ПАДНАЛИТЕ АНГЕЛИ) ПРЕДВОЖДАНИ ОТ ЛУЦИФЕР. ВСИЧКИ СТАТИИ, КОИТО ЧЕТЕТЕ КАТО ПОСЛАНИЯ ОТ НЕБЕСНИ ЧУЖДОЗЕМЦИ, ТЕХНИ ВНУШЕНИЯ И "ДОБРОНАМЕРЕНИ" НАПЪТСТВИЯ ЗА ИЗВИСЯВАНЕ, ЧИСТОТА И Т.Н. НЕ СА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ПОРЕДНИТЕ ИЗМАМИ НА САТАНА, КРИЕЩ СЕ ТУ ЗАД МАСКАТА НА МЪРТВИТЕ НИ РОДНИНИ ,ТУ ЗАД ПРИЧУДЛИВИТЕ ФОРМИ НА "ИЗВЪНЗЕМНИТЕ". РАЗБЕРЕТЕ ТЕЗИ ИЗМАМИ И НЕ СЕ ТЪЛПЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ПОРЕДНИТЕ "НЕБЕСНИ" ПОСЛАНИЯ НА ОТ Х-ПЛАНЕТАТА НА Н-ГАЛАКТИКАТА...ГРАБИТЕЛЯТ НА ЧОВЕШКИ ДУШИ ЗНАЕ, ЧЕ МАЛКО МУ ОСТАВА
И ВСЯКАК ЩЕ СЕ ПОСТАРАЕ ДА НИ ИЗМАМИ.... Дано Бог да ни даде сили да преодолеем кошмара, който наближава!

цитирай
54. анонимен - Защото живеят в някаква псевдод...
07.04.2012 02:12
estirbg написа:
Защото живеят в някаква псевдодуховност - без Бог, без Неговите изисквания за етика и морал между човеците. Еталонът и подражанието е в холивудски стил, фалшив блясък, кратки, но многобройни връзки между хетеро и хомо индивиди, наркотици, алкохол и хард-рок, убийства, кражби и какви ли не мерзости - истински Содом и Гомор е днешният свят. Мислиш ли, че Бог ще търпи това! Не, Сатана е във вихъра си в момента и жъне човешки души - защо само той да иде в огнената геена? Защото знае, че няма да избяга от присъдата си. Единственото му утешение и "компенсация" на болното му съзнание ще бъде възможно по-голям брой завлечени от него човешки души. Мечтаел е за поклонение още на небето и след изхвърлянето си от присъствието на небесните цивилизации ще изисква поклонение от нас, защото той ни счита за негова собственост. Така че аз ти предлагам другата, истинната алтернатива в противовес на Гьотевата "наковалня или чук" - всеки от нас трябва да размисли трезво и да се идентифицира чие притежание ще бъде - на лукавия или на Жертвения агнец.
За сетен път повтарям - трети авариен изход н я м а!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884003
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031