Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2011 09:44 - БИБЛЕЙСКИ ПЪЗЕЛ -"БЕЛЕГЪТ НА ЗВЯРА" В НАСТЪПЛЕНИЕ
Автор: estirbg Категория: История   
Прочетен: 12470 Коментари: 37 Гласове:
13

Последна промяна: 24.07.2011 12:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 





Спомняте ли си какво ви разказах в предишните си постинги - кой беше "белегът на звяра" и кой  е денят, който Бог освети и определи за поклонение в Словото Си? Ще ви припомня - Съботата е Истинският Божий ден, а неделята е фалшификатът издигнат от Луцифер, който ще се постарае с всички възможни средства да наложи над човечеството с подвластните Му църковни и държавни институции...


Откровение 13:16.
И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;

17. за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.

image

   Странни и непоследователни същества сме ние, хората. Неустойчиви и крехки във вярата и надеждата си. Когато едно събитие е очаквано с желание, нямаме търпение то да се случи. Така е било преди близо 170 години. Тогава мнозина, които са приели проповедите върху Второто пришествие, са напуснали своите църкви и изпълнени с нетърпение, са тръпнели от желание да посрещнат своя Господ. Но след като нищо не се случило и Исус не дошъл,  почти всички “очакващи” решили, че “това няма да бъде”...никога. Но ако оставим миналото настрана и се вгледаме в настоящето, ще видим още по-фрапираща ситуация. Вместо  нетърпението за идването на Господ Исус Христос да расте с отминаването на дните, вярата в Неговото пришествие се стопява и се превръща в мит, в една пра-стара красива сказка за утеха и надежда на умиращите и добро пожелание за живите. Това не са само думи. От една страна вярващите все повече се отделят от християнския начин на живот, който представлява не само четене на Божието слово, но и промяна.

 Евреи 12:14. Търсете мир с всички и онова освещение, без което никой няма да види Господа.

Същевременно вярата в пророчествата се заличава, защото все повече вярващи заявяват, че няма да си случи такова нещо като неделен закон; че това са измислици; че това е нечия идея, която няма да се осъществи изобщо и е плод на въображението на Елън Уайт  и на нейни съвременници. Сега се търсят всякакви други идеи (но не и неделята!), които отговарят на “белега” на звяра. Още по-странно е, че след последните изяви на католическите кръгове и на среди, които явно са заинтересувани от неделната почивка, вместо да има интерес или поне любопитство, мнозинството все повече заспива и не подозира, че живеем във време на невероятно бързо развиващи се събитията...  Нека проследим кратката хронология на случващото се, за да се уверим как Неделният закон тихо  се промъква в задъханото ни битие...

image

 

Ватикана стои в основата на искането за неделна почивка

В разстояние само на няколко години Ватикана неведнъж изяви искането неделята да бъде приета като основа за Европейската конституция,  а след последните финансови проблеми и голямата криза от близкото минало изтъкна, че  християнските корени  биха могли да помогнат, ако бъдат внедрени в живота на Европа. В противен случай положението би могло да се влоши още повече. За пропагандата съдействат и засилващите се проблеми в много европейски страни –  Гърция,  Ирландия,   Испания,  Португалия, както и постоянно понижаваният им рейтинг. Кредитните агенции всякаш се надпреварват, да доказват, че проблемите нарастват и страните стават все по-несигурни. Вече не може да се каже дали  Гърция ще обяви първа фалит или това ще бъде друга страна от ЕС. Преди няколко дни Италия се оказа изведнъж на ръба на пропастта и въпреки, че измислиха някакво решение за нея, положението не е никак обнадеждаващо. Още по-лошо е, че   САЩ са в такова състояние, че след по-малко от три седмици могат да обявят частичен фалит. Ако това се случи, цялата световна икономика и съществуващ до сега ред ще се срутят и доста неочаквано за живеещите в спокойствие ще се излее студеният душ на извънредните мерки. След около месец и половина предстои едно събитие, което би трябвало да стресне всеки запознат с пророчествата. На 18-и септември в САЩ е обявен ден, който е  наречен  “Нацията обратно към църквата в неделя”. В целите Съединени щати са призовани църквите и вярващите да се включат в този празник, като се очаква броят на църквите да достигне десет хиляди. На фона на 340 000 църкви в САЩ това число не изглежда голямо.Но скоростта, с която се развива неделното движение, е потресаваща! Само преди година участващите в този ден църкви са били 3 800. За година броят им нараства с 26%, а до момента са се записали 5 177 църкви! Мнозина ще кажат, че това е все пак само ден за почивка - не подозират, дори и не се  замислят, че в момента в целия свят започва едно раздвижване с искане неделята да бъде задължително неработна, като скоростта на изявите е лавинообразна:
Искане на Бенедикт XVI този ден да бъде без работа. Основаване на 

"Алианс за неделята" на 20 юни.

image

 

Европейски алианс за неделята

 1102 табла в Дюселдорф по църкви, спортни площадки, паркове и на други места с апел  за включване в “Неделя без работа”.  Събиране на
1 000 000 подписа във Франция за неделна почивка. Въвеждане на неделен закон във Фиджи още през 1989 година. Израелският премиер Нетаняху иска неделята да стане втори почивен ден, заедно със съботата. Сега “Нацията обратно в църквите в неделя” в САЩ. Същевременно много мюсюлмански страни почиват в неделя, Такъв почивен ден има и в далечния Изток. Трудно ли е при така развиващите се събития – финансови кризи, тероризъм, постоянни проблеми с изхранването на земното население, проблемът с петролните запаси, влошаващото се здравословно състояние на човечеството и към всичко това апелите на папата да се приемат християнските ценности, защото без тях никога няма да има оправяне на нещата, историята да се придвижи бързо  към своя най-черен миг – издаването на Неделен закон? Колкото и това да изглежда като далечно събитие (а за някои дори нереална идея), при евентуална нова световна криза с размери, подобни или по-големи от предишната, неделята ще бъде категорично наложена за световен почивен ден, защото хората ще приемат твърдението, че “Без неделята не можем да живеем”, както каза папата през 2005 г. А стигне ли се до приемане на задължителна неделна почивка и ден, в който не трябва да се работи, до изискването тя да бъде ден за освещение е по-малко от крачка...И всичко това ще бъде с една единствена цел - ЗАЛИЧАВАНЕ НА ИСТИНСКИЯ БОЖИЙ ДЕН И ОСВЕЩАВАНЕ НА ДЕНЯ НА ФАЛШИФИКАТА НА ЛУЦИФЕР - НЕДЕЛЯТА!

Остава да решим дали ще продължаваме да живеем с вярата, че “това няма да бъде” или ще обърнем внимание на белезите, които се изпълняват извънредно бързо и ни дават сигнал, че трябва да подготвим себе си и света за идването на нашия Господ, на Когото да бъде слава сега и до вечни векове!

Ето един от материалите по този въпрос:

  Нацията обратно към църквата в неделя

image

  Общоградска   инициатива
  • Представете си възможностите, когато множество църкви в общността  работят заедно!„Нацията обратно към църквата в неделя” (НОЦН) е невероятна възможност да се споделя Божията любов, тъй като дава възможност на членовете на църквата да бъдат най-силната форма надостигане до хората чрез силата на персонални покани.Само за три години НОЦН се превърна в единствената най-голяма информационна общност в страната с 10 000 църкви, очакващи да участват тази година. Споделяне чрез искреното послание и мисия да се приканят всички обратно в Църквата.
  •  
  • Въздействието - Има над 340 000 християнски църкви в Съединените щати и около 155 милиона редовни богомолци.

 

Ресурсите  и потенциалът на църквата са неизмерими, ако сме готови да се присъединим заедно като тялото на Христос и да поканим нашите цели общности на църква с обединени усилия.

  • Фокусът - колективно усилие за работа, включително единна общоградска пощенска картичка и координиране на общоградски покани като „закачалки на вратата”, картички за покана и знамена, за да поканим целия град обратно към църквата.
  •  
  • Вниманието - Със съвместните усилия на целия град пресата ще забележи и ще покани вашата общност обратно към църквата.
  Не е толкова трудно да се направи само малко координация.   Предимства на общоградското ангажиране

 

Общоградските усилия помагат на местната църква, като:

  • Илюстрира единството в тялото на Христос, тъй като множество църкви организират своите събития заедно в Общността
  • Създаване на връзка между участващите църкви / деноминации, тъй като те се обединяват около една обща кауза
  • Осигуряване на по-голямо представяне на участващите църкви, тъй като местните медии го приемат като събитие на общността
  • Насърчаване на членовете да мислят за тяхната общност извън техните семейства и приятели
  • Осигуряване на икономии от размера за представянето, тъй като повече църкви може да достигне до повече
  • Ролята на единна цел сред вярващите църкви в общността
  • Представяне пред общността на достъпните църкви близо до тях, помага на хората да намерят семейна църква
  • Развиване на партньорства между църквите, които могат да се  подкрепят и подсилват взаимно през цялата година
  • Ангажиране на местните медии  чрез прессъобщения.
  • Започнете Facebook страница  на общността (Обърнете се към Ръководство за планиране на кампании за съвети).
  • Правете снимки и записи на събитията.
  •  
  • Насърчавайте другите с вашите разкази истории в Twitter и Facebook.

Невероятно смайващо е как е преиначено и нагласено всичко, така че хората да видят само "прекрасното" в измамата. Някога по същия начин беше излъгана Ева и тя повярва, че ще бъде като Бога. По същия коварен сценарий сега се изтъква силата, която ще придобият вярващите,  “ако сме готови да се присъединим заедно като тялото на Христос и да поканим нашите цели общности на църква с обединени усилия.” Единственото, което се спестява е, че Бог е осветил седмия ден и силата, на която разчитат авторите на “Нацията обратно към църквата в неделя”, съвсем не е от Бога! А това ни подканя да издигнем гласа си, за да предупредим света, тъй като всяко човешко същество е Божие творение и трябва да е наясно какво избира!

п.п. Думите в червено са активни и водят към съответните доказателствени линкове.

по материали на Таймс.бг

 



Гласувай:
16



1. estirbg - Благодаря на скъпите си опоненти и непримирими "врагове"
17.07.2011 12:16
zlokuche и barboroк, които побързаха да отразят милото си присъствие и привързаност към моя блог, като за пореден път ми натресаха набърза ръка минусите си...Само че не знаят, че там, горе на небето те се превръщат в неизличими "плюсове"!!! Така че драскайте и набивайте отрицателни вотове на воля!!!
цитирай
2. elinora - estirbg,
17.07.2011 22:20
разбрах! всяка неделя на църква, нали? :)
цитирай
3. estirbg - Не мила, точно обратното -
17.07.2011 23:26
Всяка СЪБОТА Бог иска деня за почивка и освещение. Това е казал в Четвъртата Си заповед от Десетте Му повеления към човеците:
"8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.
9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;
10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети." Изход, 20-8:11
СЪБОТА, а НЕ НЕДЕЛЯ (денят на езическото поклонение на слънцето и денят на Луцифер)! Сатана от векове работи усилено да бъде заличен истинския Божий ден, като същевременно е въздигнал свой собствен и съвсем скоро ще застави всички да му се покланят в неделя! Не забравяйте това, което сега ви предупреждавам, защото идат дни, когато този блог ще бъде затворет и заличен. Още от сега ви насърчавам някои по-важни и полезни статии за вашето спасение да съхраните поне някъде дълбоко в съзнанието си, за да не бъдете измамени, Идат жестоки дни на утеснени, преследване и страх...Не искам да ви плаша, но трябва да бъдете готови за ВСИЧКО!
цитирай
4. nkf - В статията има неточности и особ...
18.07.2011 15:33
В статията има неточности и особености,които сами по себе си,вече, поставят под съмнение "чистоплътността" и.Какво имам предвид!Ами в статията се говори(някъде в началото и към края) за множество църкви.Това само по себе си е един нонсенс,чиито корени могат най-ясно да се проследят до реформацията,но и преди това.Църквата е една и единствена!Множество "църкви" просто НЯМА!От друга страна,както вече съм казвал и преди, много е странно това упорито еврействане ,значи не е важно дали човек е приел Исус за Спасител ,ами важен е съботният ден!Браво!Нищо,че сам Исус е казал,че Той е пътят и истината и живота и ,че който в Него вярва има вечен живот.Освен това адвентистките "откровения" хич не са читава работа ,особено с трагикомичните им "предсказания" за края на света и дето все ен се сбъдват:).Ама тя и адвентната -прости Боже-църква не е хич читава,като с еима предвид,че е "майка" на бандата "свидетели на йехова"...
Естир,какво стана, ще ли ми докажеш най-после,че Исус е евреин?Чакам вече от месеци доказателството...
цитирай
5. estirbg - nkf, приятелю,
18.07.2011 19:41
отново ме изумяваш с прозренията си си!!! Твърдението ти "Църквата е една и единствена!Множество "църкви" просто НЯМА!" веднага бива покосено от Словото, по-точно Новия завет и особено последната книга "Откровение на Йоана". Хайде сега да видим какво казва Самия Исус в евангелието на Йоана: Йоан 10:16
"И други овце имам, които не са от тая кошара, и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир." Едва ли е заложен само смисъла за привеждане на езичниците към христовата църква. "Ще чуят гласа ми" - гласа не на пасторите от различните църкви, а гласът Му единствено от Библията, Неговети повеления в чист вид, неизопачен от човешки традиции и езически обичаи.(Нима ще отречеш, че и католическата и православната църква преливат от култове към езичаството?! Включително и петдесятната евангелска.) Това събиране и физическо отбиране на истинските християни, подвластни единствено на гласа Му от Библията ще стане при Второто Му идване, за което е дал твърдо обещание.
В "Откровение на Йоана", последната, Третата ангелска вест категорично повелява всички християни, които се идентифицират като Негови и послушни само НА Словото Му ДА ИЗЛЯЗАТ от омърсените с езичество църкви , за да не ги сполетят приготвените язви и наказания. Ето, чуй и ти:" 1 След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава.
2 Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица;
3 защото всички народи пиха от виното на нейното разпалено блудствуване, и земните царе блудствуваха с нея, земните търговци се обогатиха от безмерния й разкош.
4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;
5 защото греховете й стигнаха дори до небето, и Бог си спомни нейните неправди. " Цял постинг имам написан на тази тема.
Прочети в него кои църкви се включват в падналия Вавилон и после споделяй, че има само една. Една е Истинската, на днес на земята има стотици , които твърдят че са истински. Но дали е така - има няколко критерии, по които могат да се опредили дали една църква е истинска или фалшива, но на тази тема ще се спра в следващ постинг....
След малко ще продължа...защото имаш доста невярна информация както за адвентистите, така и за християнството като цяло...Извини ме за сега, трябва спешно да изляза!


цитирай
6. estirbg - nkf,
18.07.2011 21:13
обвиняваш ме в непонятна за мен категория "еврействане" или както аз разбирам, щом проповядвам Съботата, значи "еврействам". Нека да ти докажа, че грешиш...Имай търпение и изчети всичко, което ти представям. И така, нека ти дам един възлов текст, който поваля обвинението ти че "еврействаме", като съблюдаваме седмия ден - святата на Бога Събота:
“Който казва,
че пребъдва в Него, сам е длъжен
да ходи, както е ходил Христос.” І Йоан 2: 6
ако претендираме, че сме в Него, то трябва да ходим ”както Той е ходил.”, нали?
Апостол Павел беше на това становище- І Кор. 2: 2
“защото бях решил да не зная между вас нищо друго, освен Исус Христос, и то Христос разпнат.”
Едничката надежда на християнина е да ходи, както Учителят е ходил, и да върши това, което Учителят е казал. Примерът и ученията на Исус са едничкият пътеводител на християнина. Като разучаваме важния въпрос ”Кой ден трябва да освещаваме?”, нека да оставим настрана всички предразсъдъци и предубеждения и да се вгледаме за няколко мига в следите на Учителя. Това, че Исус нарича Свой един особен ден, се вижда в Откр. 1: 10:
“В Господния ден бях в изстъпление чрез Духа; и чух зад себе си силен глас като от тръба, който казваше: Каквото виждаш, напиши...”
Да видим кои са НЕГОВИТЕ СЛЕДИ -
1. Кой е сътворил света?
Виж Евреи 1: 1,2; Колос.1:13,15,16; Ефес.3: 9;
Седем текста в Новия завет ни казват, че Исус е Творецът на небето и земята, както и на Едемската градина (виж Йоан 1:10; Йоан 1:1-3,14; Евр.1: 8-10; 1 Кор. 8:6).
2. Как прекара Исус първата събота в световната история?
“Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство. И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките Си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.” Битие 2: 1-3
Ако ти съществуваше в първата събота в Едемската градина, ти би видял Исус, Творецът, да почива от работата Си.
“То е знак между Мене и израилтяните за винаги; защото в шест дена направи Гопод небето и земята, а на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките Си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.” Битие 2: 1-3

Ако ти съществуваше в първата събота в Едемската градина, ти би видял Исус, Творецът, да почива от работата Си.

“То е знак между Мене и израилтяните за винаги; защото в шест дена направи Гопод небето и земята, а на седмия ден си почина и се успокои.” Изход 31: 17.

Всеки, който влиза в радостта на съботата, си почива и се освежава физически и духовно(Евреи 4:9). Виж как Исус учреди тази първа събота:

Той си почина на седмия ден

Той благослови седмия ден

Той освети седмия ден

Думата “освещавам” означава”отделям за свята употреба.” Исус отделя седмия ден за свята употреба. Значи този ден трябва да е много свят.

3. За чия полза беше установен съботния ден?

“И каза им: Съботата е направена за човека, а не човек за съботата; така щото Човешкият Син е господар на съботата.” Марко 2:27,28

Ние виждаме, че макар Исус да се нарича Господар на съботния ден и да нарича съботата ”Моят свят ден”(Исая)Той е установил този ден за човека. И не само първият човек, Адам, трябваше да се радва на съботното благословение, но и цялото голямо семейство на Адам, което щеше да притежава земята.

Ти казваш, че съботата е била учредена само за юдеите. Но това не може да е така, защото бяха изминали 2 500 години(130 000 съботи), откак Исус и Адам опразнуваха първата събота, докато се появиха юдеите. Ето тук имаш неверен поглед върху"еврействането"

4. Когато Исус дойде на земята не като Творец, а като Спасител и образец, кой ден празнуваше по обичая Си?
“И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая Си влезе в синагогата един съботен ден и стана да чете.” Лука 4:16
Исус отхвърли сложните ограничения и традиционните забрани на юдейските духовни водачи (Матей 15: 2-13). Но като отхвърляше традицията, Той почиташе Десетте заповеди и святата събота, която Той беше установил като паметник на сътворението.

Ако ние следваме по стъпките на Учителя, то божественият пример на пазене на съботата ще ни заведе до дома Божий.

5. В кой ден ще се покланят последователите на Исус?

“Защото, както новото небе И новата земя, които Аз ще направя, ще пребъдат пред Мене, казва Господ, така ще пребъде родът ви и името ви. И от новолуние до новолуние, и от събота до събота, ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, казва Господ.” Исая 66: 22,23

Нека помним, че на новата земя всички, заедно с Исус, ще се покланят в събота. Затова сигурно още сега всички тук трябва да започнем да почиваме в святия ден на Исус, а именно, в седмия ден - събота.

6. Какво очаква Исус от Своите последователи? Кой ден отбелязва Бог като особен почивен ден за Своя народ, когато Десетте заповеди бяха дадени на Синай в писмен вид?

Виж Изход 20: 8-11; Йоан 14: 15

Исусовият план беше всички Негови последователи да се радват на седмия ден, съботата. Той заповяда със специална заповед всички Негови последователи да освещават седмия ден от седмицата, признавайки Го по такъв начин за Творец.

Съботата е един паметник на сътворението. Всички, които празнуват друг ден, почитат друг бог, защото човек няма право да променя четвъртата заповед също тъй, както няма право да променя и първата.

7. Божият закон, а заедно с него и съботната почивка, бяха ли познати през времето от Едем до Синай?

Виж Битие 26:5; Изход 16: 14-30

Около 1 500 години от световната история са ограничени в пространството от една страница на Библията. Независимо от тази краткост, Бог си е отделил време да ни даде няколко забележителни примери за пазенето на закона, които са станали през времето между живота в Едемската градина и даването на Десетте заповеди върху каменните плочи на Синай.

Десетте заповеди са съществували от Едем до Синай. Заповедта за съботата беше известна на израилтяните в пустинята, преди да им бяха дадени каменните плочи. Бог написа Десетте заповеди от Синай върху каменни скрижали като едно трайно и непроменимо изложение на Своя закон за народа Си. Да се опълчиш срещу този закон днес е също така фатално, както беше за израилтяните, защото когато отказваме да бъдем послушни на Десетте заповеди, ние презираме примера на Христос. Искаме ли да получим изкупление, ние трябва да го търсим във верното следване по стъпките на нашия Спасител.

След като даде закона Си от Синай, Бог потвърди валидността на съботата чрез чудеса в течение на 40 години. През първите шест дни всяка седмица Той даваше да пада манна за израилтяните, но в събота не даваше. (“Ето, понеже Господ ви даде съботата, затова на шестия ден ви даде хляб за два дни...И така, сложиха го настрана до сутринта, както заповяда Моисей, и не се усмърдя, нито се намери червей в него.” - Изход 16:29, 24). Този факт би трябвало да ни накара да почувстваме, че съботата не е нещо от маловажно значение. Ако Исус, Царят на Вселената, по такъв начин почете един специален ден – седмият - то сигурно никой не би трябвало да се осмели да гледа повърхностно на този божествен и вечен паметник.(Изход 16: 11-31)

Човек не може да промени своя рожден ден; също така той не може да промени и съботата - рожденният ден на света и непроменимият паметник на Създателя -Христос.

Друг забележителен факт е, че в много от езиците на този свят за почивен ден, за седмия ден от седмицата, е употребена думата събота - почивка.

8. Кой ден бе признат от близките и учениците на Исус за събота по време на Неговия живот?

“А в първия ден на седмицата, сутринта рано, жените дойдоха на гроба, носещи ароматите, които бяха приготвили.” Лука 24:1; Виж Лука 23:54-56;

Исус бе разпнат в петък, шестият ден от седмицата, в деня на приготовление. Когато настъпи съботата, Исусовите последователи преустановиха работата с помазването на Неговото тяло, и докладът ни казва изрично: ”И в събота си почиваха според заповедта.”

В първия ден от седмицата Исус възкръсна от мъртвите. Някои казват, че не знаели кой ден от седмицата бил истинската събота. Това е денят между петъка и неделята, седмият ден от седмицата. Всички католически, юдейски и протестантски календари отбелязват съботата като седмия ден от седмицата.

Би ли могло да има нещо по-ясно? Съботата, седмият ден от седмицата, беше валидна още по време на Исусовата смърт, понеже Той, Господарят на съботата и нашият пример, приживе, а и след възкресението Си, не беше дал никаква поръчка за променянето на тази събота. В първия ден на седмицата те продължиха работата си, която не искаха да вършат през святите часове на съботата. Докато Исус почиваше в събота в гроба, Неговите последователи Му служиха ”според заповедта” и с това почитаха своя Господ като Творец на небето и на земята. Би ли трябвало ние днес да проявяваме по-малко почитание към нашия Спасител, който е наш Творец и пример?

Някои вярват, че съботата е трябвало да бъде променена с разпятието на Исус. Но това не може да бъде, защото святата събота, седмият ден от седмицата, беше дадена, преди грехът да е проникнал в Едемската градина, следователно, тя не можеше да бъде сянка на кръста в един безгрешен свят. На кръста бяха приковани годишните празници или съботи, и именно като ”сенки на бъдещи добрини”; но тези празници нямаха нищо общо със седмичната събота на Господа твоя Бог.

9. Кой ден заповяда Исус на Своите ученици да спазват и след възнесението Си?

Виж: Матей 24:16,20

Исус описва на учениците Си времето, когато Неговият народ в Юдея трябваше да бяга пред римските войски. Това бягство стана през 70 г. след Христа, 36 години след Исусовото възкресение. Относно това бягство Исус каза на учениците Си да се молят да не се случи то през зимата или в събота. Колко много трябва да е почитал Исус този свят ден, щом Той, Творецът, Който го е постановил в Едем, не искаше да види нито един-едничък съботен ден осквернен поради бягството на чадата Си.

10. Кои работи са позволени в събота?

Виж Матей 12:10-12

Когато Исус дойде, Той освободи съботата от различни традиции, които бяха затъмнили нейното истинско значение. Съботата не е само ден на почивка и поклонение; този свят ден става едно от най-големите благословения, когато се използва за служене на другите.

11. Какво казва Исус относно вечната валидност на Своя свят закон?

“Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша, но да изпълня. Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.” Матей 5: 17,18.

Небето още съществува; земята също; затова съществува и Божият свят закон. Ние можем да получим спасение само като изпълняваме с послушание и примера на нашия любим Водач - Исус. Когато следваме Неговия пример, ние получаваме радост и вечен живот. Така че,, приятелю, да следваш Исус във всички пътища не значи да "еврействаш", а да Християнстваш...Дано да съм ти била полезна...:))
цитирай
7. melina26 - Звучи страховито.
22.07.2011 08:59
Звучи страховито.
цитирай
8. анонимен - Ех, Естир
22.07.2011 23:50
Нека и един православен Християнин се включи. Естир, чела ли си творенията на св. Отци от първите векове? Знаеш ли, че тези свети хора са тълкували евангелията? Те са били близо до Христа и учениците му. Това са хора, които са разбирали в пълнота езика и културата на онази епоха. Имали са дълбоко смирение и любов, без които човек нищо не може да разбере от Св. Писание. Защо не прочетеш какво са писали ранните отци? Св. Йоан Златоуст, св. Василий Велики, св. Григорий, св. Ириней Лионски, св. Ефрем Сирин, св. Симеон Нови - само прочети за живота и дейността им. Защо у протестантите има такава гордост? Защо протестантите мислят, че всички ранни отци с тяхната близост до Христовото учение бъркат, а съвременните хора са достони за откровения? С какво живота ви е по-достоен от живота на тези Божии угодници или на хилядите мъченици за вярата, които са почитали неделята за Господен ден. Естир, моля те да започнеш да четеш ранните църковни отци. Много се радвам на жарта, с която се опитваш да запалиш хората, но помисли, дали не е възможно да бъркаш, казвайки, че правосавните християни са идолопклонци и еретици :( Надявам се да помислиш върху думите ми. Лека и спасителна нощ!
цитирай
9. estirbg - Анонимен,
23.07.2011 13:58
а ти прочете ли по-горе какво съм разяснила. Не съм протестантка, а акуратна привърженичка на неподправеното Слово, без езически елементи и човешки традиции и измислени празници, включително и на светци. Даваш ми пример със Св. Йоан Златоуст, св. Василий Велики, св. Григорий, св. Ириней Лионски, св. Ефрем Сирин, св. Симеон Нови - нима само тогава е имало светци? И кой ги е канонизирал? И кой е отразил живота им и ги е въздигнал почти равни на Бога, правейки ги мъртви идоли, на чиито дървени изображения днес православното християнство се покланя? Ето ти едно "неусетно", но коварно нарушаване на Втората Божия Заповед:
"4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди. " Изход 20-4:6
Анонимен, не мислете, че само вие православните и католиците четете и "разбирате" Библията. Преди столетия, преди Реформацията, Библията не се допускаше да достигне до хората и само католиците я четяха и тълкуваха изопачено на неуките и слепи човешки маси. Промениха истинският Божий ден, (Съботата). Ти как мислиш, защо Бог започва Четвъртата Си заповед в повелително наклонение "ПОМНИ СЪБОТНИЯ ДЕН!"? Защото е знаел, че този ден ще бъде забравен, а Бог ревностно държи на Своя Си ден!!! Нито православните, нито католиците Го почитат и водят миряните масово към погибел, защото е казано, че ако една заповед нарушиши, ти вече си законопрестъпник и си кандидат за огнената геена. По долу ще ти препечатам един коментар оставен от читател към един от постингите ми. Прочети го - много ми се иска да видиш измамата, и фаталните грешки, които допускат официалните религии. Ако забележа, че и в адвентните редове има отстъпление и разминаване със Словото, ще напусна и тази църква. Най-жалкото е, че както Библията, така и Елена Вайт е предупредила, че такова ще има и там... Тогава ще дойде и времето на Пришествието...
Ето ти и още" Православните заблуди" -
http://pentecost.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/07/23/pravoslavni-zabludi.788610
цитирай
10. estirbg - Ето и оставения коментар под постинга ми за ада и пъкъла -
23.07.2011 14:08
92. анонимен - OFICIALNITE ZABLUDI
12.07 15:06
Относно: ИСТИНАТА Е ВАШЕ ПРИЗВАНИЕ.
Дата: Понеделник, 2011, Април 4 14:55:43 ЕЕЩ

Здравейте, със следващите редове се обръщамкам към вас, избрани да защитавате правата и интересите на българския народ. Относно така наречената "православна" религия, делата и влиянието и върху държавата, и страната, и последствията от многовековните заблуди и лъжи. Религия, която хули Божието Име, потъпква заповедите Му и отрича СЛОВОТО, чрез създаване на попска религия съставена от човешки повеления, тълкованя, ритуали, обряди и всевъзможни разнообразни заблуди, и зависимости. Конкретно първата заповед на БОГА гласи: "Да нямаш други богове освен Мене", и втората: "Да не си правиш кумир, образ и подобие, и да не им служиш, нито да им се кланяш". На мястото на първата заповед се постави бог-лъжа, който в същност е самият сатана, и всякви дървени идоли с човешки имена. Издигат се в култ човеци и се боготворят молейки се на тях за посредничество към ГОСПОДА. Предлагат се още човешки кости за поклонение, под предлог, че е нещо свето, а пък БОГ казва: "Варосани гробници, от вътре пълни с всякакви нечистотии". Псевдосвещенниците /поповете/ се представят с "владика", "отец", "светейшества" и др., и много държат да им се вика така. Не знаете ли че ЕДИН е НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ??? Не знаете ли защо поповете си присвояват титли и правомощия, канонизират и узаконяват, и заклеймяват??? Защо обичат първите редове, и защо ласкаят управляващи, и лобират в тясна симбиоза с правителства, и силните на деня??? Не каза ли сатана: "...поклони ми се и ще ти дам всичките богатства на този свят"??? Тези, които ще ви кажат, че е "въпрос на тълкование и различни писания" се наричат попове и заблудители, водещи вярващите към заблуда и погибел. НЕ Е ЛИ ЕДИН ГОСПОД-БОГ??? НЕ Е ЛИ ЕДНО НЕГОВОТО СЛОВО И ЕВАНГЕЛИЕ??? НЕ Е ЛИ ИСТИНАТА ЕДНА??? Как тогава, и кой създаде всичките тези религии??? Не е ли самият дявол и сатана, използващ Божието Име, за да заблуди и отвлече вярващите от истината на Бога??? В някои страни се кланят на каменни богове с човешки имена. В други се кланят и боготворят крави, и пак в други се кланят на дървени богове с човешки имена, и ги наричат чудотворни, боготворят човешки кокали, предмети от дърво и метал, и всевъзможни неща. Не знаете ли, че БОГ е ДУХ и ТРЯБВА ДА МУ СЕ КЛАНЯМЕ С ДУХ И ИСТИНА, ЧРЕЗ ПОКАЯНИЕ И ВЯРА??? Не знаете ли, че СЛОВОТО нарича двете религии "православна" и "католическа" "ГРЬЦКИЯ КОЗЕЛ" и "ЗВЯР"????? Знаете ли каква е връзката на "ГРЪЦКИЯ КОЗЕЛ" с константин, констанинопол, истанбул и защо свърталището на "православието" наречено "патриаршия" се намира там???? НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ПАПАТА СЕ САМООПРЕДЕЛЯ за "божи наместник" и псевдопатриарсите за "вселенски" и поповете за "отци"??? НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЗЛАТНИТЕ КОРОНИ И ОДЕЖДИ И СКИПТРИ С КОИТО ХОДЯТ??? Дори ГОСПОД-БОГ не е дошъл на земята така, преди повече от 2000 години!!! Зрелищните церемонии и тържества, не са ли акт на впечатления и заблуда, и зависимост??? Попитайте поповете защо "кръщават" децата??? Водното кръщение не е ли акт на покаяние и примирение с БОГА, както и пълно обръщане от пътя на греха в пътя на Бога??? Тогава какво са прегрешили децата??? Не каза ли ГОСПОД : "не спирайте децата да идват при МЕН,защото на тях принадлежи БОЖИЕТО ЦАРСТВО" това "кръщение", което правят поповете не е ли акт на обвързване и зависимост, както и задължение за точно изпълнение на Божиите повеления, и заповеди??? Така направиха и с родителите на тези деца! Не знаете ли, че ХРИСТОС слезе на земята да премахне всички зависимости и заблуди на лукавия и развърже хората от веригите на сатана, и премахне изпълнението на буквата, за да донесе правилното изпълнение на Божията Воля??? Псевдосвещенниците ще ви кажат за иконите /идолите/ : "ние не се кланяме на иконата, нито на боята нито на дъската, а се кланяме на "същноста". НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ЗАД СЪЩНОСТА на БОЖИИТЕ ЗАБРАНИ се крие сатана??? ТОГАВА НА КОГО ВИ КАРАТ ДА СЕ ПОКЛОНИТЕ???? Обясняват още за иконата /идола/ : "когато едно дете отсъствува от вкъщи и майка му като види негова снимка си мисли още повече за него "АКО СЕ СЕЩАТЕ за ГОСПОД така както и по начина по които ви учи "православието", горко. Не виждате ли че колкото повече и разнообразни празници, обряди и ритуали канонизират, толкова повече ви обират, и предават душите ви на заблуди от сатана вследствието на което е погибел??? Не виждате ли разнообразните панахиди и помени, и "култ към смърта", не виждате ли как се правят, че се молят на помените??? Ако по този начин се прощаваха грехове, след като човек е умрял, то всеки един приживе би безчинствал, и за края на дните си за опрощение би заделил някой друг лев за молитвите на дядо поп?! Също така изливат вино и олио по гробове, паметници и др. мерзостни мероприятия. Не знаете ли че виното символизира НОВИЯ ЗАВЕТ В НЕГОВАТА КРЪВ??? Някога фараона канонизира и обяви себе си за бог, и си направи пирамида. После в други времена се построиха мавзолеи и се кланяха на човешки гнусотии. И в още по-други времена последни хората си направиха златна кутийка /пирамида и мавцолейче/ в която поставиха кокали за поклонение и обявиха, че ще направят българия "малкия йерусалим" - НЕ СА ЛИ ТОВА ГОЛЕМИ МЕРЗОСТТИ???? Карат хората да секланят на икони /идоли/ и след като умрат им поставят същите тези икони с човешки образ и брада, в краката. Може би като задължителен билет за божието царство - наричат ги "чудотворни" как няма да са чудотворни, след като една боядисана дъска-поднос/икона/ обира бабичките, първо финансово и после духовно. НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ЗАД ВСЕКИ ИДОЛ СЕ КРИЕ ЗЛО??? Вижте какво пише в Новия Завет, в "Откровение на Йоана" гл.22:15,18 и 19. Относно "православен и благодатен огън", и целия този цирк, и карнавал в Йерусалим трябва ли да бадем сапричастни, и проводници на "православните" лъжи??? Не знаете ли, че когато е падал огън от ГОСПОДА винаги е било пред очите на всички??? Но след идването на ИСУС вече не, и сам ТОЙ каза, че друго знамение няма да се даде, и при все, че ХРИСТОС обяви следното: "АЗ ще ви изпратя УТЕШИТЕЛЯ, ДУХЪТ НА ИСТИНАТА, който ще ви упътва на всяка истина", и всичките тези думи на БОГА бяха претрансвормирани от попската религия като "православен огън" и направиха тази световна лъжа, при все че такъв огън не се изпраща от НЕГО. Април месец ще излезе дядо поп от капището и ще каже: "ОТ ГОСПОДА Е" и отвън ще има предподготовка за по-зрелищно представяне на лъжата. НЕ Е ли ГОСПОД БОГ, БОГ на всички??? Как тогава се дава само на поповете, когато Господ е казал, че всички трябва да Му служат??? Несъществуващи неща използвани за манипулиране на масите за подържане на геополитическа зависимост и извичане на гнусни печалби използващи ГОСПОДНОТО ИМЕ.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Псалом 115:

1 Не нам, Господи, не нам, Но на Своето име дай слава, Заради милостта Си и заради верността Си.
2 Защо да рекат народите: Где е сега техният Бог?
3 Нашият Бог е на небето; Прави всичко що Му е угодно.
4 Техните идоли са сребро и злато, Направа на човешките ръце.
5 Уста имат, но не говорят; Очи имат, но не виждат;
6 Уши имат, но не чуват; Ноздри имат, но не миришат;
7 Ръце имат, но не пипат; Нозе имат, но не ходят; Нито издават глас от гърлото си.
8 Подобни на тях ще станат ония, които ги правят, Както и всеки, който уповава на тях.
9 Израилю, уповавай на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
10 Доме Ааронов, уповавайте на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
11 Вие, които се боите от Господа, уповавайте на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
12 Господ си спомни за нас; ще ни благослови; Ще благослови Израилевия дом; Ще благослови Аароновия дом.
13 Ще благослови ония, които се боят от Господа, И малки и големи.
14 Дано Господ ви умножава повече и повече - Вас и чадата ви.
15 Благословени сте вие от Господа, Който е направил небето и земята.
16 Небесата са небеса на Господа; А земята Той даде на човешките чада,
17 Мъртвите не хвалят Господа, Нито ония, които слизат в мястото на мълчанието;
18 Но ние ще благославяме Господа От сега и до века. Алилуия.
цитирай
11. nkf - Естир, очаквах да ме залееш с цит...
23.07.2011 16:34
Естир,очаквах да ме залееш с цитати,най-общо казано това ви е на вас, протестантите, силата-да грабнете Писанието и да цитирате отделни пасажи.Сам по себе си един много порочен подход.Но това е малко по-друга тема,ако все пак ти е трудно да схванеш ,ще ти обясня и по-подробно.Разбира се,че Църквата е една и единствена и това са вярващите,клира,като Исус е глава на Църквата.Всичко останало е клубове по интереси(главно протестантските ереси),които са много далеч от истината.Самият факт(отново се повтарям),че твоя клуб по интереси-адвентизма се е провалял комично в опитите си да "предскаже" края на света , идването на Исус, е достатъчно показателен,че вие не ходите в истината,а в плитките води на шарлатанството и измамите.Сега,относно съботата.Излиза,че ако един човек е приел Исус за Спасител,но не спазва съботният ден,то той е осъден!Така ли?Това естествено е глупост и е в кардинално противоречие със самият дух на Евангелието,където ясно се казва,че главното е именно приемането на Исус и вярата в Него.И как тъй спазването на съботния ден е нещо по-голямо от вярата и приемането на Исус,като сам Той упреква еврейте,че не спазват Закона(въпреки,че от Евангелията става пределно ясно,че еврейте са спазвали стриктно съботния ден) и искат да го убият,невярвайки в Него и неприемайки го?Ето, в смисъла на съботният ден,те-еврейте-не са му изменили(на закона),ама Исус не им е зачел това и пак им казва,че са нарушители и престъпници.На тая везна,сам по себе си съботния ден олеква неимоверно.Това обаче не е проблем на вярващите Християни,а тези,като теб, дето пробутват юдаизма за неевреи,известен като протестантство.Междувпрочем това имах предвид,като казах,че еврействаш.В този ред на мисли необходимо ли е да напомням,че ти(а и не само) продължаваш да пробутваш богохулната теза за "богоизбраността" на еврейте и еврейската етническа "принадлежност" на Божия Син?Има и друго!Нима Исус не лекуваше в съботата и заради това не си навлече гнева на равините и книжниците?
цитирай
12. estirbg - Съботата е и твоя препъникамък, защото не разбираш същността й.
23.07.2011 17:04
Тогавашното еврейско официално духовенство (по времето на първото идване на Исус) беше натоварило Съботния ден с куп измислени човешки внушения за "работа, която вкарва в грях" - (например носенето на подметки на обувките) и още куп измислици и човешки повеления, които бяха непосилно бреме за вярващите. Исус дойде освободи Божия избран ден, и показа, че този ден е за освещаване и вършене на добро за ближния - затова лекуваше, затова си навлече и гнева на равините и книжниците...Нека продължа след малко - ще ти разкажа и затова колко грешиш и за адвентистите - имай предвид, че съм била както в православна, така и в евангелска църква и познавам слабостите и пропуските на повечето вероизповедания. Викат ме и трябва да изляза спешно...Извини ме...А през това време пак прочети това, което съм ти отговорила по-горе, защото е видно, че не си го разбрал...
цитирай
13. nkf - И как тъй Исус, кйто е Син Божи и сам ...
23.07.2011 17:08
И как тъй Исус,кйто е Син Божи и сам Бог е в него и той в Бога,ходеше и проповядваше и лекуваше в събота?Та нали и заради това го преследваха равините!Естир,ти наистина ли вярваш в протестантската глупост,че между Адам и Исус има само 2500 години?Тоест до раждането на Исус на земята(щото Исус е преди началото на творението)?Всъщност не се и учудвам,то какви ли не протестантски хаховщини не се проповядват.И тук ще направя едно връщане към началото на моето експозе,засягащо цитирането на Писанието.Естир,ти знаеш ли колко ,да го кажа така-вида Библии има?Знаеш ли колко книги са "извадени" от протестантската Библия?Ами изопачения превод и нагласяния в Библията на крал Джеймс?Чела ли си,сравнявайки една православна и една протестантска библии и отчитала ли си колко разлики има в текстовете им?Ами знаеш ли,че пък Коптската Библия е по-различна от вече споменатите до тук?Тогава цитатите от кой превод на Библията имат по-голяма стойност и са по-близо до истината?После,знаеш ли еврейте по какъв календар се ръководят?Въпросът с календарите е доста интересен и задълбочаването в този проблем ,би искарал на яве доста нелицеприятни неща за пропагандираните от протестантите(нови юдеи) тези(които не са нови,ами е добре познатия юдейски квас).И накрая.Понеже гледам си зачекнала въпроса с иконите,по един доста примитивен и игнорантски начин.Ще ти кажа,че смисъла на иконата е много далеч от понятието "идол".Иконите са отражение на Словото,разказ в картини,идеограми,така да се каже,въпреки,че отношението и разбирането за тях е профанизирано.Иконата е една висока степен на абстракция,нещо тъй далечно и недостижимо за примитивния ултра-материалистичен еврейски усет и ум.Те нали заради тази си грубост така и не успяха да познаят Исус.Препоръчвам ти да четеш повече и неща по-различни и сериозни от разните протестантски сайтчета,да мислиш и да търсиш със сърце и душа истината,която би те направила свободна.
цитирай
14. nkf - Тогавашното еврейско официално ...
23.07.2011 17:21
estirbg написа:
Тогавашното еврейско официално духовенство (по времето на първото идване на Исус) беше натоварило Съботния ден с куп измислени човешки внушения за "работа, която вкарва в грях" - (например носенето на подметки на обувките) и още куп измислици и човешки повеления, които бяха непосилно бреме за вярващите. Исус дойде освободи Божия избран ден, и показа, че този ден е за освещаване и вършене на добро за ближния - затова лекуваше, затова си навлече и гнева на равините и книжниците.

Значи е за ВЪРШЕНЕ НА ДОБРО-чудесно казано.Да вършиш нещо означава,че не почиваш,тоест вършиш ДЕЛА.Един човек,който за да изхрани семейството си работи и в СЪБОТА,в случая върши добро,защото спасява семейството си от глад и мизерия.И заради това е вече осъден и лишен от спасение,ако и да е приел Исус,така ли?Тогава би излязло,че това добро е осъдено(та нали точно така еврейте осъдиха Исус,задето вършеше ДЕЛА и в събота)Виждаш ли сега как еврействаш,м?Междувпрочем,освен,че тезите ти са вън от духа на Евангелието,те са и дълбоко аморални.
цитирай
15. estirbg - nkf, много грешиш приятелю,
23.07.2011 17:22
точно тези сайтчета са посети с луциферски семенца, които дават отровните кълнове на неверие и съмнения - ЗАПОМНИ!
Притчи 16:25
"Има път, който се вижда прав на човека. Но краят му е пътища към смърт,"
Единственият ориентир може да е само един - ползвам Цариградския превод на Библията, в евангелските и най-вече в католическите библии има големи изопачения и неточности...Излизам - после ще продължа...Имай търпение, ще ти покажа колко грешиш...
цитирай
16. nkf - Нека продължа след малко - ще ти р...
23.07.2011 17:26
estirbg написа:
Нека продължа след малко - ще ти разкажа и затова колко грешиш и за адвентистите - имай предвид, че съм била както в православна, така и в евангелска църква и познавам слабостите и пропуските на повечето вероизповедания.

Да,аз греша за адвентистите,въпреки,че те пропаднали в опитите си за "предсказания".Недей да търсиш грешката в мен,а във вашия клуб .Нали знаеш приказката за гредата и сламката.В случая гредата е при адвентистите,не у мен.Надявам се знаеш каксе изпитват пропоците дали са истински или фалшиви,дали Божия дух говори чрез тях или на падналите ангели?По резултатите можем да отсъдим,че бая паднал ангел ще да е нашепвал на някой адвентист тези "пророчества".
цитирай
17. nkf - точно тези сайтчета са посети с л...
23.07.2011 17:44
estirbg написа:
точно тези сайтчета са посети с луциферски семенца, които дават отровните кълнове на неверие и съмнения - ЗАПОМНИ!

Да,така е!Нагледно го доказваш,като препечатваш юдейския квас от подобни адвентни сайтчета.Радвам се,че поне несъзнателно го потвърди.
Притчи 16:25
estirbg написа:


Единственият ориентир може да е само един - ползвам Цариградския превод на Библията.

Ясно!
цитирай
18. анонимен - Ех, Естир
23.07.2011 18:52
Моля само да не ми отговаряш с дълги постове и с хули срещу православието. Прегледах линка, който си оставила и там има 2-3 неща, с които никой истински православен християнин не е съгласен, например, профанизацията на определени неща, като прасето на Коледа, поставянето на хиляди ястия при молитвата за мъртвите, излишните разходи на определени лоши служители на църквата. Тук ,обаче, не става дума за доктрини в православието, а за определено неразбиране и профанизиране на църковното учение от определени вярващи (вероятно са доста). Относно иконите - Втората Божия заповед не забранява да имаме свещени изображения. Това се вижда ясно още в Стария Завет, гдето Бог заповядал на Мойсей да постави в скинията (подвижния еврейски храм) златни свещени изображения на херувими, и то да ги постави в онази вътрешна част на скинията, към която народът се обръщал да се покланя на Бога, т.е. да ги постави в Святая Святих (Изх. 25:18-19). Знае се също, че в храма, изграден от Соломон, вътре на стените били изваяни и изписани образи на херувими; такива имало и на вратите на храма (3 Цар. 6:23-29, 32, 35). (извадка от православен Катехизис)
Аз никога не се кланям НА изображението, а ПРЕД него НА Бога. Целувам иконите така, както бих целунал снимка на детето си (изразявайки любовта ми към детето, а не към снимката). Относно светиите и мощите, мисля, че ако познаваше дядо ми (който е имал съвсем пряк контакт с Бога - свръхестествен), щеше да разбереш и други неща за православието. Само ще ти кажа, че в живота му са се случвали ред чудеса (като възкресение, например) и че ако видиш свещеник като него, който гори във вярата и любовта, би разберала всичко. Бих те попитал също дали адвентистите изпълнявате Христовата заповед да ядете тялото и да пиете кръвта Му, защото "Ако не ядете плътта на Сина Човечески и не пиете кръвта Му, не ще имате в себе си живот. Който яде Моята плът и пие Моята кръв, има живот вечен, и Аз ще го възкреся в последния ден" (Иоан 6:53-54).
цитирай
19. estirbg - nkf, нищо не ти е ясно и продължаваш за затъваш в грешките и самовнушенията си за безпогрешност
23.07.2011 18:56
Цариградският превод го ползва и православната църква, и там единствено в Откровение на Йоана в 22 глава ще намериш точния превод от старогръцки:
14 Блажени, които ПАЗЯТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.
15 А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже. "

Докато в съвремените библии на евангелската и друге църкви преводът е:
"14 Блажени, КОИТО ИЗПЕРАТ ДРЕХИТЕ СИ, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.
15 А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже." -
Преводът е много майсторски извъртян и отпраща вниманието на хората в друга плоскост, като се заличава категоричното заявление, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗЯТ ТОЧНИТЕ И НЕИЗОПАЧЕНИ БОЖИИ ЗАПОВЕДИ, ЗА ДА БЪДЕШ СПАСЕН И ДА МОЖЕШ ДА БЪДЕШ ПРИЗНАТ ЗА ЖИТЕЛ НА НЕБЕСНОТО ГРАЖДАНСТВО!!!
Католическите библии съвсем са в окаяно състояние и там Законът - Десетте Божии заповеди са орязани, изопачени, лишени от истинският им вид, а в днешните дори липсва и думата "Събота" по последните ми сведения...

В горните ти коментари недвусмислено личи, че за теб авторитетът на Съботния Божий ден е под съмнение и тук трябва да променя неправиланата посока на мислите и разсъжденията ти -
Христос е изразил становището Си, най-напред общо за Божия Закон, кратко и ясно в планинската проповед – Мат-5:17.18:”Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците: не съм дошъл да разруша, но да изпълня. Защото истина ви казвам: Докато премине небето и земята, нито една йота, нито една чертица от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне." Тези думи на Исус подчертават валидността на Божия закон като цяло, докато трае светът, докато има небе и земя. А в Марко 2:27.28 Исус говори за съботната наредба:
"И им каза: Съботата е направена за човека, а не човекът за съботата; така че Човешкият Син е господар и на съботата."
Тук Той ни казва три неща: Първо - съботата е направена за човека, а не за евреите, както често се изтъква от дилетанти. Съботата няма национален характер, а общочовешки. И действително, когато Бог учреди този празник, непосредствено след сътворението, не съществуваше никаква нация, а само първата човешка двойка, прародителите на цялото човечество' В Ис. 56:2-7 четем, че съботата бе задължителна в Стария Завет не само за евреите, но и за всички чужденци, които, изоставяйки езичеството, възприемаха правата вяра в единия и истински Бог: "Блажен онзи човек, който прави това, и онзи човешки син, който се държи за него, който пази съботата да не я оскверни и въздържа ръката си да не стори никакво зло... Също и чужденците, които се прилепват към Господа, за да Му служат, да обичат името на Господа и да бъдат Негови слуги - всеки от тях, който пази съботата да не я оскверни и държи завета Ми, и тях ще доведа в светия Си хълм и ще ги зарадвам в Моя молитвен дом ... Защото домът Ми ще се нарече молитвен дом на всички племена." Второ, с израза "съботата е направена за човека, а не човекът за съботата", Исус представя истинското предназначение на тази прастара наредба. Той иска да ни каже, че всичко е създадено за доброто на човека, включително и съботата. Христос ни поучава, че човек не трябва да счита себе си роб на съботата, чиито ограничения го потискат, но да гледа на нея като на скъпоценно средство за получаване на небесни благословения. Човек периодично се нуждае от почивка и съботата му осигурява такава. Но не е само това. Съботата ни предпазва от затъване във физически и материални грижи, които могат да задушат по-висшата част на нашата личност. Тя трябва да служи за култивиране на духовната природа на човека като Интелигентно и морално същество и е прекрасна възможност за общуване с нашия Бог. В полза на тази концепция за съботата може да се изтъкне и фактът, че най-напред бе създаден' човекът, а после съботата, както дрехата се ушива за човека, а не обратно. Но представяйки по този начин достойнствата На съботната институция, Христос имаше предвид още нещо. Равинските учения бяха превърнали съботата в тежко и непоносимо бреме за народа. Исус искаше да поправи тази деформация. Еврейските законно учители бяха напластили върху съботата редица фанатични изисквания, които бяха чужди на духа на Божията наредба. Примерно, твърдели, че в съботен ден не трябва да се ходи с подковани обувки, защото това означава носене на товар, Т.е. работа и следователно, нарушение на заповедта. Или ако в събота те заболи зъб и вземеш оцет в устата си, трябва да го глътнеш. В противен случай ти си се лекувал в събота, а това е вече нарушение. Равинските школи на Хилел и Шамай в съвремието на Исус са считали, че не бива да се лекува в събота, ако не съществува опасност за живота.
И трето, Човешкият Син е Господар на съботата. Сам Христос е автор на съботата още при сътворението и след това при оповестяване на закона на Синай. С други думи, промени могат да бъдат направени само от Господаря. Но Господарят утвърждава съботната почивка. В Новия Завет няма никакво изявление за отменяне на съботния ден и учредяване на нов почивен ден.
В посланието си към евреите 4-та глава, ап. Павел коментира интересния въпрос за почивката. Той изхожда от основния текст в Бит. 2 гл., "който разгледахме, и придава на понятието "почивка" нов, евангелски, духовен смисъл. Съботната институция става в Новия Завет символ на почивката, която получаваме чрез вяра в Христос, почивка от грехове, злини и страдания. В Евр. 4:9-11 великият теолог на Новия Завет заключава, че "за Божия народ остава една съботна почивка"; и призовава всички вярващи да влязат в тази почивка: Следователно за Божия народ остава една съботна почивка. Защото онзи, който е влязъл в Неговата почивка, той си е починал от своите дела, както и Бог от Своите Си. Затова нека се постараем да влезем в тази почивка, за да не падне някой в това да дава същия пример на неверие".
Макар че смисълът на "съботна почивка" тук е фигуративен, все пак този образ е изграден на основата на буквалния седми ден - съботата от сътворението. Съгласно Исая-66:22,23-съботната наредба ще пребъде и в новия свят, като ден на поклонение и богослужение: "Защото както новото небе и новата земя, които Аз ще направя, ще пребъдат пред Мен, казва Господ, така ще пребъде родът ви и името ви. И от новолуние до новолуние, и от събота до събота ще идва всяка твар да се покланя пред Мен, казва Господ." Библията не познава друг почивен ден освен съботата - мемориалния акт на сътворението.

Следва продължение...

цитирай
20. estirbg - nkf, ти казваш:"Един човек,който за да изхрани семейството си работи и в СЪБОТА,в случая върши добро,защото спасява семейството си от глад и мизерия."
23.07.2011 19:12
Нека да ти разкажа как практически трябва да се спазва съботният ден. Кои човешки дейности съответстват на святостта на този ден и какво не бива да се върши е събота. Този въпрос Христос постави открито пред Своите съвременници в една синагога в съботен ден. Там присъстваше един нещастен човек с атрофирана ръка. Господ Исус желаеше да облекчи страданието, да излекува болния. Както ти споменах по-горе модните равински школи на хилел и Шамай забранявали лекуването в събота, особено на хроничните случаи, освен ако съществува опасност за живота. Съответните текстове са - Лука 6:6-10 и Матей 12:9-13: "И в друга събота влезе в синагогата и поучаваше, и там имаше един човек, чиято дясна ръка беше изсъхнала. И книжниците и фарисеите Го наблюдаваха дали в събота ще го изцели, за да могат да Го обвинят. Но Той знаеше мислите им и каза на човека с изсъхналата ръка: Стани и се изправи на средата. И той стана и се изправи. Тогава Исус им каза: Питам ви какво е позволено да прави човек в събота - добро ли да прави или зло, да спаси ли живот или да погуби? И като ги изгледа всички, каза на човека: Протегни ръката си. И той направи така и ръката му оздравя." Лvка 6:6-10

"И като си тръгна оттам, дойде в синагогата им. Там имаше един човек с изсъхнала ръка. За да обвинят Исус Го попитаха: Позволено ли е човек да изцелява в събота? А Той им каза: Кой от вас, ако има една овца и тя в съботен ден падне в яма няма да я улови и извади? А колко по-ценен е човек от овца! Затова е позволено да се прави добро в съботен ден. Тогава каза на човека: Протегни ръката си. И той я протегна и тя стана здрава като другата." Мат. 12:9-13 С въпроса, поставен в Лука и отговора даден в Матей, Христос изясни духа на истинското съблюдаване на съботната наредба. Преди всичко в този ден трябва да се върши добро, да се облекчават болките и страданията, да се занесе Божията утеха на нещастните. Всичко, свързано с неотложните нужди на живота, с поддържането и запазването на живота, е в хармония със святостта на съботата. Но всекидневните занятия професионалната дейност, текущите работи на деня, трябва да се преустановят в почивния ден.

В поученията Си Исус посочи колко скъпоценен е човек. В Матей 12:11 Той предложи един много подходящ за фарисеите пример. Те не биха допуснали в събота да пострада личният им интерес, респективно да се лишат от една овца. А не би ли трябвало в този хубав ден Божията милост да спаси един страдащ човек? И Христос заключава, че е "позволено да се прави добро в съботния ден". Това изявление на Исус, откъснато от контекста, може да се изтълкува погрешно, както може да се направи и с всеки откъс, отделен от контекста (контекст означава текстовата среда, т.е. за какво става дума в целия пасаж). Някой може да каже: добро е да поработя на лозето или да почистя жилището си и т.н. Но Исус говори за специален вид добро. Контекстът показва, че става дума за лекуване на болен човек, за облекчаване на страдания. Такъв вид добро е позволено да се прави в съботен ден.

Изобщо, евангелският разказ свидетелства, че от около 20-те специални случая на изцеление, споменати от него, 7 са извършени в съботен ден:

1.Обладаният от демонична сила в синагогата в Капернаум (Марко 1 :21-28).

2. Паралитикът в къпалнята Витезда (Йоан 5:1-16).

3. Слепороденият (Йоан 9:1-7).

4. Сакатата жена, болна от 18 години (Лука 13:10-17).

5. Човекът, болен от воднянка (Лука 14:1-6).

6. Човекът с изсъхналата ръка (Мат.12:9-13).

7. Петровата тъща (Марко 1:29-31).

Във връзка с изцелението на паралитика в съботен ден, описано в Йоан 5 гл., пак възникна спор - Йоан 5:16-18: "И затова юдеите гонеха Исус, защото вършеше тези неща в събота. А Исус им отговори: Отец Ми работи до сега и Аз работя. Затова юдеите искаха още повече да Го убият, защото не само нарушаваше съботата, но и правеше Бога Свой Отец, и така правеше Себе Си равен на Бога."

Духовете се възбудиха, защото Христос не споделяше тяхното становище. На тях им се струваше, че Той нарушава съботата. Тогава Той изрече знаменитата мисъл: "Отец Ми работи до сега и Аз работя!" Това означава, че Бог поддържа всичко сътворено, живота и съществуването на всички неща, и в съботен ден по необходимост. Всеки миг Той поддържа с енергия света и всичко, което е създал. Той е Великият Вседържител. Иначе всичко би загинало, светът би се разрушил.

Нека посочим накратко някои обичайни дейности, които трябва да се прекратят в събота.

Случаят с манната, описан в Изх.16 гл., ни учи, че приготвянето на храната и всички домакински работи трябва да се приключат преди настъпването на съботата - Изх.16:23:

"А той им каза: Това е както каза Господ. Утре е събота, свята почивка на Господа; Опечете колкото искате да опечете, и сварете колкото искате да сварите и сложете настрана каквото остане за утре."

А историята разказана в Неемия-13:15-18 показва, че всяка търговия, покупки и снабдяване с продукти, всичко това е несъвместимо със святостта и предназначението на съботата:

"През онези дни видях неколцина в Юдея, че в събота тъпчеха грозде в лина, внасяха снопи и товареха на осли вино, грозде, смокини и всякакви товари, които докарваха в Ерусалим в съботен ден; и аз заявих против тях, когато така продаваха храна. Също и тиряните, които живееха в града, донасяха риби и всякакви стоки и продаваха в събота на юдеите и в Ерусалим ... Тогава изобличих юдейските благородни, като им казах: Какво е това зло, което правите, като осквернявате съботния ден? Не постъпиха ли така бащите ви, така че нашият Бог докара всичкото това зло на нас и на този град?"

Продуктите трябва да бъдат закупени и храната за събота приготвена в петък.

И мислите и разговорите в събота трябва да бъдат свети и заети с възвишени духовни теми - Исая 58:13.14: "Ако отдръпнеш крака си в събота, за да не вършиш своята воля в светия Ми ден и наречеш съботата наслада, свята на Господа, ден за почитане и Го почиташ като не следваш в нея своите си пътища, и не търсиш своето си удоволствие, и не говориш своите си думи, тогава ще се наслаждаваш в Господа; и Аз ще те направя да яздиш по високите места на земята и ще те храня с наследството на баща ти Яков; защото уста- та Господни изговориха това." Съботните часове са късче небе на земята, едно предвкусване на почивката и радостта в бъдещия свят. Така че , моля те, коригирай неправилните си разбирания за смисъла, освещаването и практическата същност на Библейската Събота. Гордостта е присъща на упорития, самовъзнесен и заслепен човек, а това е грях! Нека да реформираме себе си спрямо Словото!
цитирай
21. анонимен - Естир, направи нещо за мен
23.07.2011 19:21
Прочети св. Йоан Златоуст или пък стареца Паисий Светогорец или прочети за живота на св. Йоан Кронщадски (ако повярваш, че така е живял, както пише, не мислиш ли, че е имал Христа в себе си?) . Прочети ги дори без да ги почиташ, а само като друг поглед върху нещата. Моля те! А знаеш ли, относно иконите и източното пеене, одеждите на свещениците, общността от вярващите, особено на Великденските служби - те създават изключително настроение у вярващия, който отива при Христа с вяра.
цитирай
22. estirbg - Анонимен 21,
23.07.2011 19:26
Дали Исус беше в такива одежди и с какво привличаше човешките маси? Хайде, помисли тази вечер, пък аз ще се постарая да прочета това, което ми препоръчваш, макар и не веднага...Имам още да отговарям на nkf...Така че извини ме, прочети и това, каето съм написала като отговор и на nkf, полезно е и ти , както и всички да го знаят!
цитирай
23. анонимен - Защо трябва да станат тези страшни неща?
25.07.2011 23:23
След като Бог знае ,че ще станат тези страшни неща , защо не се намеси и да предотвърти действията на звяра. Ако ти знаеш нещо страшно няма ли да го предотвъртиш , ако имаш силата и вярата в себе си. Ако Бог допусне да стане това страшно време , а знае че ще стане няма ли да има вина . Само не ми казвай ,че с това страдание на хората , те ще станат чисти души.Какъв е смисълът? Защо трябва да го преживеем ние?
цитирай
24. estirbg - Ще ти отговоря, ако се прибера тази вечер по-рано...
26.07.2011 08:35
Или тази, или утре вечер, тъй като поех един ангажимент...Извини ме, анонимен №23! Лек ден!
цитирай
25. анонимен - evgeni
26.07.2011 23:38
Относно: ИСТИНАТА Е ВАШЕ ПРИЗВАНИЕ.
Дата: Понеделник, 2011, Април 4 14:55:43 ЕЕЩ

Здравейте, със следващите редове се обръщамкам към вас, избрани да защитавате правата и интересите на българския народ. Относно така наречената "православна" религия, делата и влиянието и върху държавата, и страната, и последствията от многовековните заблуди и лъжи. Религия, която хули Божието Име, потъпква заповедите Му и отрича СЛОВОТО, чрез създаване на попска религия съставена от човешки повеления, тълкованя, ритуали, обряди и всевъзможни разнообразни заблуди, и зависимости. Конкретно първата заповед на БОГА гласи: "Да нямаш други богове освен Мене", и втората: "Да не си правиш кумир, образ и подобие, и да не им служиш, нито да им се кланяш". На мястото на първата заповед се постави бог-лъжа, който в същност е самият сатана, и всякви дървени идоли с човешки имена. Издигат се в култ човеци и се боготворят молейки се на тях за посредничество към ГОСПОДА. Предлагат се още човешки кости за поклонение, под предлог, че е нещо свето, а пък БОГ казва: "Варосани гробници, от вътре пълни с всякакви нечистотии". Псевдосвещенниците /поповете/ се представят с "владика", "отец", "светейшества" и др., и много държат да им се вика така. Не знаете ли че ЕДИН е НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ??? Не знаете ли защо поповете си присвояват титли и правомощия, канонизират и узаконяват, и заклеймяват??? Защо обичат първите редове, и защо ласкаят управляващи, и лобират в тясна симбиоза с правителства, и силните на деня??? Не каза ли сатана: "...поклони ми се и ще ти дам всичките богатства на този свят"??? Тези, които ще ви кажат, че е "въпрос на тълкование и различни писания" се наричат попове и заблудители, водещи вярващите към заблуда и погибел. НЕ Е ЛИ ЕДИН ГОСПОД-БОГ??? НЕ Е ЛИ ЕДНО НЕГОВОТО СЛОВО И ЕВАНГЕЛИЕ??? НЕ Е ЛИ ИСТИНАТА ЕДНА??? Как тогава, и кой създаде всичките тези религии??? Не е ли самият дявол и сатана, използващ Божието Име, за да заблуди и отвлече вярващите от истината на Бога??? В някои страни се кланят на каменни богове с човешки имена. В други се кланят и боготворят крави, и пак в други се кланят на дървени богове с човешки имена, и ги наричат чудотворни, боготворят човешки кокали, предмети от дърво и метал, и всевъзможни неща. Не знаете ли, че БОГ е ДУХ и ТРЯБВА ДА МУ СЕ КЛАНЯМЕ С ДУХ И ИСТИНА, ЧРЕЗ ПОКАЯНИЕ И ВЯРА??? Не знаете ли, че СЛОВОТО нарича двете религии "православна" и "католическа" "ГРЬЦКИЯ КОЗЕЛ" и "ЗВЯР"????? Знаете ли каква е връзката на "ГРЪЦКИЯ КОЗЕЛ" с константин, констанинопол, истанбул и защо свърталището на "православието" наречено "патриаршия" се намира там???? НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ПАПАТА СЕ САМООПРЕДЕЛЯ за "божи наместник" и псевдопатриарсите за "вселенски" и поповете за "отци"??? НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЗЛАТНИТЕ КОРОНИ И ОДЕЖДИ И СКИПТРИ С КОИТО ХОДЯТ??? Дори ГОСПОД-БОГ не е дошъл на земята така, преди повече от 2000 години!!! Зрелищните церемонии и тържества, не са ли акт на впечатления и заблуда, и зависимост??? Попитайте поповете защо "кръщават" децата??? Водното кръщение не е ли акт на покаяние и примирение с БОГА, както и пълно обръщане от пътя на греха в пътя на Бога??? Тогава какво са прегрешили децата??? Не каза ли ГОСПОД : "не спирайте децата да идват при МЕН,защото на тях принадлежи БОЖИЕТО ЦАРСТВО" това "кръщение", което правят поповете не е ли акт на обвързване и зависимост, както и задължение за точно изпълнение на Божиите повеления, и заповеди??? Така направиха и с родителите на тези деца! Не знаете ли, че ХРИСТОС слезе на земята да премахне всички зависимости и заблуди на лукавия и развърже хората от веригите на сатана, и премахне изпълнението на буквата, за да донесе правилното изпълнение на Божията Воля??? Псевдосвещенниците ще ви кажат за иконите /идолите/ : "ние не се кланяме на иконата, нито на боята нито на дъската, а се кланяме на "същноста". НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ЗАД СЪЩНОСТА на БОЖИИТЕ ЗАБРАНИ се крие сатана??? ТОГАВА НА КОГО ВИ КАРАТ ДА СЕ ПОКЛОНИТЕ???? Обясняват още за иконата /идола/ : "когато едно дете отсъствува от вкъщи и майка му като види негова снимка си мисли още повече за него "АКО СЕ СЕЩАТЕ за ГОСПОД така както и по начина по които ви учи "православието", горко. Не виждате ли че колкото повече и разнообразни празници, обряди и ритуали канонизират, толкова повече ви обират, и предават душите ви на заблуди от сатана вследствието на което е погибел??? Не виждате ли разнообразните панахиди и помени, и "култ към смърта", не виждате ли как се правят, че се молят на помените??? Ако по този начин се прощаваха грехове, след като човек е умрял, то всеки един приживе би безчинствал, и за края на дните си за опрощение би заделил някой друг лев за молитвите на дядо поп?! Също така изливат вино и олио по гробове, паметници и др. мерзостни мероприятия. Не знаете ли че виното символизира НОВИЯ ЗАВЕТ В НЕГОВАТА КРЪВ??? Някога фараона канонизира и обяви себе си за бог, и си направи пирамида. После в други времена се построиха мавзолеи и се кланяха на човешки гнусотии. И в още по-други времена последни хората си направиха златна кутийка /пирамида и мавцолейче/ в която поставиха кокали за поклонение и обявиха, че ще направят българия "малкия йерусалим" - НЕ СА ЛИ ТОВА ГОЛЕМИ МЕРЗОСТТИ???? Карат хората да секланят на икони /идоли/ и след като умрат им поставят същите тези икони с човешки образ и брада, в краката. Може би като задължителен билет за божието царство - наричат ги "чудотворни" как няма да са чудотворни, след като една боядисана дъска-поднос/икона/ обира бабичките, първо финансово и после духовно. НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ЗАД ВСЕКИ ИДОЛ СЕ КРИЕ ЗЛО??? Вижте какво пише в Новия Завет, в "Откровение на Йоана" гл.22:15,18 и 19. Относно "православен и благодатен огън", и целия този цирк, и карнавал в Йерусалим трябва ли да бадем сапричастни, и проводници на "православните" лъжи??? Не знаете ли, че когато е падал огън от ГОСПОДА винаги е било пред очите на всички??? Но след идването на ИСУС вече не, и сам ТОЙ каза, че друго знамение няма да се даде, и при все, че ХРИСТОС обяви следното: "АЗ ще ви изпратя УТЕШИТЕЛЯ, ДУХЪТ НА ИСТИНАТА, който ще ви упътва на всяка истина", и всичките тези думи на БОГА бяха претрансвормирани от попската религия като "православен огън" и направиха тази световна лъжа, при все че такъв огън не се изпраща от НЕГО. Април месец ще излезе дядо поп от капището и ще каже: "ОТ ГОСПОДА Е" и отвън ще има предподготовка за по-зрелищно представяне на лъжата. НЕ Е ли ГОСПОД БОГ, БОГ на всички??? Как тогава се дава само на поповете, когато Господ е казал, че всички трябва да Му служат??? Несъществуващи неща използвани за манипулиране на масите за подържане на геополитическа зависимост и извичане на гнусни печалби използващи ГОСПОДНОТО ИМЕ.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Псалом 115:

1 Не нам, Господи, не нам, Но на Своето име дай слава, Заради милостта Си и заради верността Си.
2 Защо да рекат народите: Где е сега техният Бог?
3 Нашият Бог е на небето; Прави всичко що Му е угодно.
4 Техните идоли са сребро и злато, Направа на човешките ръце.
5 Уста имат, но не говорят; Очи имат, но не виждат;
6 Уши имат, но не чуват; Ноздри имат, но не миришат;
7 Ръце имат, но не пипат; Нозе имат, но не ходят; Нито издават глас от гърлото си.
8 Подобни на тях ще станат ония, които ги правят, Както и всеки, който уповава на тях.
9 Израилю, уповавай на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
10 Доме Ааронов, уповавайте на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
11 Вие, които се боите от Господа, уповавайте на Господа; Той е тяхна помощ и щит.
12 Господ си спомни за нас; ще ни благослови; Ще благослови Израилевия дом; Ще благослови Аароновия дом.
13 Ще благослови ония, които се боят от Господа, И малки и големи.
14 Дано Господ ви умножава повече и повече - Вас и чадата ви.
15 Благословени сте вие от Господа, Който е направил небето и земята.
16 Небесата са небеса на Господа; А земята Той даде на човешките чада,
17 Мъртвите не хвалят Господа, Нито ония, които слизат в мястото на мълчанието;
18 Но ние ще благославяме Господа От сега и до века. Алилуия.


цитирай
26. анонимен - evgeni
26.07.2011 23:40
estirbg написа:
zlokuche и barboroк, които побързаха да отразят милото си присъствие и привързаност към моя блог, като за пореден път ми натресаха набърза ръка минусите си...Само че не знаят, че там, горе на небето те се превръщат в неизличими "плюсове"!!! Така че драскайте и набивайте отрицателни вотове на воля!!!

цитирай
27. estirbg - nkf,
29.07.2011 08:41
"прибрах" коментара ти и довечера ще ти отговоря.
Обидните квалификации, които употребяваш, никак не са в християнските норми на общуване ...
цитирай
28. estirbg - До анонимен №22
29.07.2011 21:16
анонимен написа:
След като Бог знае ,че ще станат тези страшни неща , защо не се намеси и да предотвърти действията на звяра. Ако ти знаеш нещо страшно няма ли да го предотвъртиш , ако имаш силата и вярата в себе си. Ако Бог допусне да стане това страшно време , а знае че ще стане няма ли да има вина . Само не ми казвай ,че с това страдание на хората , те ще станат чисти души.Какъв е смисълът? Защо трябва да го преживеем ние?


Тези въпроси много подробно съм разгледала в постинга си "Сатана демаскиран - І част" - проблемът с възникване на злото във Вселената в лицето на Луцифер, потенциалната му пагубна същност върху небесните чисти светове и народи, мъдрият план на Твореца за спасението на целия Унивърс от една евентуална бъдеща инвазия, както и възловата роля на земното човечество в този план за спасение на всички Божии творения, включая и себе си - всичко това е представено в споменатата тема...Четете внимателно и ако има въпроси отново питайте - стига да имам светлина по въпроса - ще отговоря! Моля за извинение за забавения отговор -
Поздрави от мен!
цитирай
29. анонимен - Здравей Естир, Виждам, че не си ми ...
02.08.2011 15:03
Здравей Естир,
Виждам, че не си ми отговорила на въпроса за причастието (мнение N18). Надявам се да помислиш върху него, а ето ти и един линк с доста обяснения за православната почит към светиите и св. Богородица - http://www.pravoslavieto.com/books/agiologia/pochit_Bogoroditsa_i_svetiite.htm
Надявам се да ти хареса.
цитирай
30. nkf - "прибрах" коментара ти ...
07.08.2011 14:35
estirbg написа:
"прибрах" коментара ти и довечера ще ти отговоря.

Аха,така ли се нарича триенето на коментари?Да,не се учудвам,напълно в стила на иначе "свободолюбивите" и говорещи вечно "истини" протестанти.Няма проблем-трий си на воля,то сами по себе си делата ти най-добре показват какво си и що си, и колко струваш.То по това става и кристално ясно каква е същността на приятелчетата ти от кръжока по маскиран юдаизъм, наречен адвентизъм/протестантизъм.Иначе отдавна спрях да чакам твоите отговори.То, твоето "утре","по-късно",довечера","после","след малко" така и не дойдоха.Но как ли пък да дойдат,като си дълбоко невежа, с бедна култура,та ти дори Библията не си чела от кора до кора-безусловно убеден съм в това!Освен да цитираш предварително подготвени извадки от Библията,без да се съобразяваш с останалия контекст,с духа на Писанието-друго не умееш.
estirbg написа:

Обидните квалификации, които употребяваш, никак не са в християнските норми на общуване ...

Отново демонстрираш перфидност,типично по фарисейски.Не знаех,че фактическите констатции,изречени или написани са "обидни квалификации",явно това,че юдейският кръжок известен като "адвентизъм",изрече фалшиви "пророчества", чрез тарторите си, за идването Исус и това беше ЛЪЖА!Безусловна лъжа,а да наречеш лъжецът ,лъжец не е обида,а истина.Просто констатация на факти и нищо повече.Лъжите на вашият неоюдейски кръжок са ярко свидетелство,че вие не ходите в истината и сте лишени от Благодат.Така,че "пророчествата" ти,публикувани тук и взети от разни смешни евангелски сайтчета не са нищо друго ,а лъжа,примесена с с цитати от Библията.Няма как да е иначе,нали трябва да звучи достоверно,все пак!Значи,ако ти се обиждаш,то какво да кажем ние,Християните,които биваме обиждани,чрез това пробутване на юдаизъм?Тоест,как трябва да се чувстваме от твоята нагла и неграмотна юдейска пропаганда?
цитирай
31. nkf - Здравей Естир, Виждам, че не си ми ...
07.08.2011 14:43
анонимен написа:
Здравей Естир,
Виждам, че не си ми отговорила на въпроса за причастието (мнение N18). Надявам се да помислиш върху него, а ето ти и един линк с доста обяснения за православната почит към светиите и св. Богородица - http://www.pravoslavieto.com/books/agiologia/pochit_Bogoroditsa_i_svetiite.htm
Надявам се да ти хареса.

Ти отговори от естир недей да чакаш,най-много ще ти нахвърли няколко цитата от Библията,откъснати и изкарани от цялостния смисъл и дух на Писанието и ще се удари в гърдите,че само тяхният юдейски кръжок разполага с истината.А и какви светии и каква Богородица,тя естир, Великден нарече сатанинска измама,ти си седнал да я занимавш с някакви си светии!Важното е там да се спазва шабата и друго не ти трябва-готов спасен си,щото Господ друго не го интересува,само шабата!
цитирай
32. nkf - Здравей Естир, Виждам, че не си ми ...
07.08.2011 14:45
анонимен написа:
Здравей Естир,
Виждам, че не си ми отговорила на въпроса за причастието (мнение N18). Надявам се да помислиш върху него, а ето ти и един линк с доста обяснения за православната почит към светиите и св. Богородица - http://www.pravoslavieto.com/books/agiologia/pochit_Bogoroditsa_i_svetiite.htm
Надявам се да ти хареса.

Щях да забравя.Освен шабата,който задължително трябва да спазваш,щото иначе кофти,няма да се спасиш-трябва да почиташ еврейте за Божи народ и най-питомни маслини,иначе пак лошо.
цитирай
33. анонимен - до nkf и Естир
09.08.2011 20:59
Е, недей да я обиждаш. Отговор ще изчакам. Естир най-вероятно е заета с доста неща в живота, тъй че нека проявим търпение (с което ще спасяваме душите си). Относно обидите - и аз бих казал, че не е приятно за мен, като православен християнин, да чета нападки, най-малкото доста плоски (визирам коментара със заглавие OFICIALNITE ZABLUDI и дадения от Естир линк). Виждам, че протестантите и адвентистите бързат да хулят, без дори да положат труд и да видят православната аргументация. Всяко нещо в православния бит има своя смисъл, но за да се разбере, е нужно човек да чете повече църковна история. Относно хулите към короните на епископите, ще кажа, че епископите не са Христос, нито се обявават за Христови наместници. Добър пример за хулителите е св. Франциск от Асизи, който облечен като Христос и отивайки в Рим не хулил и не съдил богато облечения папа. Въобще, относно истините на вярата - не си ли се замисляла, че всички църковни отци от втори, трети и четвърти век тълкуват св. Писание като православните. Как съвременните протестанти и адвентисти с лека ръка захвърлят тези хора (имали пряк контакт с апостолите) като еретици и идолопоклонци, пък смятат, че Библията само те я разбират. Относно Христовите дрехи - отново ще кажа - прочети за живота на стареца Паисий Светогорец или за живота на св. Йоан Кронщадски или св. Серафим Саровски. Ако пък ти трябват самите книги, ще се радвам да ти дам.
цитирай
34. estirbg - Не знам дали си заслужава да си губя времето да отговарям на хапливите коментари на някои посетители
17.09.2011 21:18
Има толкова още много важни теми, на които трябва да отделя време. Но същността на злото е известна - разсейва и отклонява от истината, като предизвиква безсмислени спорове и напада с фалшиви доводи и злостни атаки. Надявам се наистина да намеря време, за да повторя основни библейски постулати, които някои като nkf не желаят да приемат...
цитирай
35. nkf - Има толкова още много важни теми, на ...
25.09.2011 13:49
estirbg написа:
Има толкова още много важни теми, на които трябва да отделя време.

Лошото е,че важните теми не са лъжица за всяка уста,аоще по-малко пък са за теб,предвид същностните ти характеристики.Да не говорим,че умишлено манипулираш и открито лъжеш в постовете и коментарите си.
estirbg написа:

Но същността на злото е известна - разсейва и отклонява от истината, като пр
Аха,не знаех,че аз съм злото,но сигурно е така,щом ти- естир,полуграмотната,неоюдейка,с огромно его и претенции,но комична същност го казва...така ще да е!
estirbg написа:

едизвиква безсмислени спорове и напада с фалшиви доводи и злостни атаки.
Даа,очевидно,че всичко,извън неоеврейската ти пропаганда и лъжи е"безсмислен спор","фалшиви доводи" и "злостни атаки".Слушай сега морално деградирало същество,наречено естир.Питах те за доказателствата ти,че Исус е еврейн и вече месеци наред ги чакам,но ти така и не ги представяш,което означава,че ти ги нямаш,но въпреки това налагаш тези,които очевидно са лъжа.Тоест ти си една лъжкиня и Богохулничка.Все пак,предполагам,че го правиш от простотия.Дори сам по себе си този въпрос казва ,ако не всичко,то поне много за теб и за сектата ти.И кое е фалшив довод моля?Че беше обяснено как неоврейската ти секта се е провалила във врачуването и пророкуването и това показва,че не ходи в истината, и че няма никакво Божие благоволение?Това,че беше обяснено как манипулираш със шабата,твърдейки,че спасение има само чрез спазването на събота?Хах!Изоблечена,претеглена и оценена,като негодна си,както и цялата ти секта.А какво да кажем за безумните ти нападки,граничещи с истерия и откровено патологично състояние срещу Светия Престол,срещу Православната църква?Безумна жено,покай се и се смири,преди да е станало твърде късно!
estirbg написа:

Надявам се наистина да намеря време, за да повторя основни библейски постулати, които някои като nkf не желаят да приемат...

Първи прочети Библията от кора до кора,поне два пъти!
цитирай
36. estirbg - Някои четат Библията и си я нагаждат така, както на тях им е угодно.
15.10.2011 00:10
Не напразно е писано:Притчи 16:25
"Има път, който се вижда прав на човека. Но краят му е пътища към смърт,"
Радвам се, че на края на времената ще има Един, който ще отсъди кой е прав и кой заблуден.
"Но казвам ви, че мнозина ще дойдат от изток и запад, и ще насядат с Авраама, Исаака и Якова в небесното царство;
а чадата на царството ще бъдат изхвърлени във външната тъмнина; там ще бъде плач и скърцане със зъби"Матей 8:12-11
Съжелявам, за теб прителю, че толкова упорстваш в отричане на фундаментални истини... Дано Бог да ти помогне да разбереш Словото...нужно е не само да го четеш, но и да Го проумяваш. Ти молиш ли се да Го разбираш, защото Бибилията се чете не веднъж или дваж, а постоянно?
цитирай
37. анонимен - http://dnes.dir.bg/news/ikonomika-papa-benedikt-hvІ-9761013?nt=10
25.10.2011 14:05
http://dnes.dir.bg/news/ikonomika-papa-benedikt-hvІ-9761013?nt=10
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883917
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031