Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2011 13:01 - МИЛЕНИУМЪТ - БИБЛЕЙСКАТА ИСТИНА СРЕЩУ ЧОВЕШКИТЕ БАСНИ
Автор: estirbg Категория: История   
Прочетен: 7781 Коментари: 12 Гласове:
9

Последна промяна: 02.07.2011 17:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Хората са полудели по новия милениум, новото хилядолетие. Какво ни чака зад ъгъла? Царят спекулации…

 image

   Този пленяващ умовете времеви период от книгата Откровение – 1000-та години на мир в религиозните среди често е наричан “милениум”, въпреки че такъв термин не се среща в Писанието. Той се състои от две латински думи – “мили”, което означава “хиляда” и “анум”, което означава “години”.
    Напоследък тази тема се популяризира повече от когато и да било и това е крещящо забележително. Някои казват, че това ще бъде  велико време на мир по земята, когато всички хора ще се обединят и ще имат втори шанс да приемат Христос. Други казват, че това ще бъде период на мир за евреите, когато ще се прекратят войните. Някои казват, че ще бъде време на тотално опустошение на земята. За да се ориентираме в тези толкова противоречащи си теории, отново трябва да оставим Божието Слово да говори. Ще видите колко проста е цялата тема, тъй като Божието Слово винаги е просто, стига да го оставим само да тълкува себе си.

   След като се завърна в небето, Исус даде едно чудесно обещание, което е било надежда за всички християни през всички векове: Йоан 14:1-3 – “Да се не смущава сърцето ви. Вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене. В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз, да бъдете и вие.” Скоро Исус ще се завърне и ще ни вземе при Себе си в небето, за да бъдем заедно с Него.
    Когато това стане, на земята ще има две класи хора. Праведни и нечестиви. За тях можем да прочетем в Исая 66:5 – “Вие, които треперите от Словото на Господа, слушайте словото Му като казва: Братята ви, които ви мразят, които ви отхвърлят поради Моето име, са рекли: Господ нека прослави Себе Си, та да видим вашата радост! Но те ще се посрамят.” Той ще дойде за “радост” на едни и за “срам” на други. Нека ние бъдем от групата на радващите се! В Ис. 25:9 пророк Исая описва тази радостна група и нейното свидетелство – “И в оня ден ще рекат: Ето, Тоя е нашият Бог! Чакахме Го и Той ще ни спаси. Тоя е Господ! Чакахме Го, ще се възрадваме и развеселим в спасението Му!” Контрастното описание на другата група намираме в Откр. 6:14-17 – “Небето биде преместено като свитък, който се свива и всички планини и острови се дигнаха от местата си. И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините. И казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на Седящия на престола и от гнева на Агнето. Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв и кой може да устои?” Не искаме да бъдем част от тази група, нали?
Важно е да разберем, че когато Исус се завърне, случаят на всеки човек ще бъде окончателно решен и няма да има втори шанс! Фалшивото учение за втория шанс е измама, създадена от Сатана, за да приспива хората с лъжлива сигурност. От Откр. 22:11,12 разбираме, че преди Исус да дойде, всички ще са направили своя избор и ще бъдат или спасени, или изгубени. – “Който върши неправда, нека върши и занапред неправда; и който е нечист, нека бъде и занапред нечист; и праведният нека въши и занапред правда; и святият нека бъде и занапред свят. Ето, ида скоро. И у Мене е наградата, която давам да отплатя на всекиго според каквито са делата му.”
Когато Исус дойде, този 1000-годишен период ще започне. Второто пришествие отбелязва началото на милениума. Откр. 19 глава ни представя една символична картина на Неговото завръщане. Тази глава предхожда 20 глава, която разказва за самия милениум. Затова, нека отново се върнем на нея за момент и разгледаме събитията, предшестващи Второто пришествие. Откр. 19:11 – “След това видях небето отворено и ето – бял кон; и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен; и съди, и воюва праведно.” Тук е представена символичната картина на Христовото завръщане на бял кон. Стихове 13-15 продължават с описанието на небесните армии, които идват заедно с Него. – “И беше облечен в дреха, попръскана с кръв. И името Му беше Божието Слово. И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне. Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него народите. И Той ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий.” Мечът, излизащ от устата Му, представлява Божието Слово. (Еф. 6:17; Евр. 4:12) Това е забележително. Това означава, че когато Христос дойде, мечът на Божието Слово ще бъде този, който ще раздели спасените от изгубените. В онзи ден няма да има значение какво казват хората, какво мислят приятелите ни или какво учи популярното християнство! Единственият въпрос ще бъде: “последвах ли напълно Божието Слово?” Стихове 17,18 – “После видях един ангел, стоящ във слънцето и, извиквайки със силен глас, каза на всичките птици, които летят посред небето: Дойдете, събирайте се за великата Божия вечеря, за да ядете месата на царе и месата на хилядници, месата на юнаци и месата на коне и на ония, които яздят на тях; дори месата на взички човеци – свободни и роби, малки и големи.”  Тук отново виждаме нечестивите, които викаха на скалите и на планините при Исусовото пришествие. (Откр. 6:14-17) Човките на птиците са пълни с тяхната плът. По-нататък, в стихове 19,20 се натъкваме на нещо много интересно. – “И видях звяра, и земните царе, и войските им – събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство. И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра и, които се покланяха на неговия образ. Те двамата бидоха хвърлени живи в огненото езеро, което гори със жупел.” Бог отделя звяра и лъжепророка от останалите нечестиви и ги хвърля в “огнено езеро”, докато другите са унищожени. Стих 21 – “А останалите бидоха избити с меча на яздещия на коня – с меча, който излизаше из устата Му. И всичките птици се наситиха от месата им.”
  Нека сега се върнем към Мат. 24 глава и прочетем какво говори самият Исус Христос по този въпрос. Мат. 24:27,28 – “Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия син. Дето бъде мършата, там ще се съберат и орлите.” Второто пришествие ще донесе смърт! Нека прочетем по-надолу, сихове 29-31 – “А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят. Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син. И тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия Син, идещ на небесните облаци със сила и голяма слава. Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.” Съвсем ясно е, че Исус идва със сила и голяма слава преди милениума. Събитията следват в този ред:

1.     Второ пришествие.

2.     Първо възкресение.

3.     Вземане на Божиите светии.

4.     Божието присъствие убива нечестивите.

5.     Първата смърт за нечестивите.

6.     Птиците се хранят с плътта на нечестивите.

7.     Огненото езеро - само за звяра и лъжепророка.

  Нека от обобщеното дотук отидем веднага в Откр. 20:1-3, за да видим как продължава милениумът. – “И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. Той улови змея – старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда година. И, като го хвърли в бездната, заключи я и запечата я над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което трябва да бъде пуснат за малко време.” Сатана е вързан за 1000 години и след като те свършат, ще бъде пуснат за малко. Обърнете внимание на стих 3, където се казва, че “не мами вече народите”. Следователно, дяволът мами народите сега! Но, слава да бъде на Бога, на дяволските дела ще бъде сложен край! Грехът ще изчезне и дяволът ще бъде принуден да спре да работи! Със всичко ще бъде приключено за период от 1000 години!  По-надолу – в стих 4 – картината се променя и описва друга група. – “И видях престоли. И на тия, които бяха насядали на тях, бе дадено да съдят. Видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелстването си за Исуса и поради Божието Слово; и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си или на ръката си. И те оживяха и царуваха с Христа 1000 години.” Праведните живеят и царуват с Христос през 1000-та години. А какво става с нечестивите, които са унищожени, както прочетохме преди малко? Следващият, 5 стих ни казва: “Другите мъртви не оживяха, докле не се свършиха 1000-та години. Това е първото възкресение.” Те не оживяват докато не свършат 1000-та години. Това е първото възкресение. Именно то е онова, в което искаме да участваме! Защото стих 6 казва, че тогава ще бъдем “блажени”. – “Блажен и свят оня, който участва в първото възкресение. Над такива втората смърт не ще има сила, а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него 1000 години.” Ето какъв е редът на събитията  по време на милениума:

1.     Сатана е вързан за 1000 години.

2.     След 1000 години е пуснат за малко.

3.     Грехът е прекратен.

4.     Праведните живеят и царуват с Христос през 1000 години.

5.     Нечестивите са унищожени при Христовото пришествие и не оживяват, докато не свършат 1000-та години.

  Нека, сега, изведем четирите ключови фрази, които правят тази тема толкова ясна, че дори и едно дете би могло да я разбере. В началото отбелязахме, че на земята има само две класи хора – праведни и нечестиви. Те, от своя страна, се делят на живи и мъртви. Така че, фактически, има четири групи:

1.     Живи праведни

2.     Мъртви праведни

3.     Живи нечестиви

4.     Мъртви нечестиви

  Днес по света има много класи, изкуствено създадени от хората. Ние разделяме хората по раса, образование, финансово положение и т.н. Но Бог не гледа на хората по този начин и, ако ние го правим, постъпваме глупаво. Той не се прекланя пред личности и в Неговите очи има само четири класи хора. Всики създадени от човека разделения ще изчезнат като роса пред слънцето. Всички хора по света ще бъдат в една от четирите групи, а Христовото идване ще отправи всяка една от тях в нейната посока.

  Както вече ви разказах, ще има две възкресения – първо и второ. Първото е преди 1000-та години. Второто е след 1000-та години. За да потвърдим всичко това, нека прочетем и думите на самия Исус в Йоан 5:28,29 – “Недейте се чуди на това, защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му и ще излязат. Ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са въшили зло, ще възкръснат за осъждане.” Има възкресение за “живот” преди 1000-та години и възкресение за “смърт” след тях. Нека най-напред разгледаме възкресението на праведните. 1Сол. 4:16,17 – “Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред. После ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.” Ето защо, в Йоан 14:1-3 Исус каза: “Да се не смущава сърцето ви. Вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене. В дома на Отца Ми има много обиталища. Ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. И като отида, и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз, да бъдете и вие.” Тогава всички праведни От Адам до края, ще отидат в небето – както праведните живи, така и праведните, които са възкръснали от мъртвите. Това е истината за първите две групи – те са в небето по време на 1000-та години.

  Следват живите нечестиви. Четохме, че те викат към скалите и планините да паднат върху тях и да ги скрият. Нека видим защо. 2Сол. 2:8 – “... и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си...” Те ще бъдат убити от блясъка на Христовото пришествие. Грешният човек не може да види Бога и да живее. Никакъв грях не може да съществува в Божието присъствие. Ето защо Исус казва: “Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.” (Мат. 5:8) Ето какво още каза Той в Лука 17:26-30 – “И както стана в Ноевите дни, така ще бъде и в дните на Човешкия Син – ядяха, пиеха, женеха се и се омъжваха до деня, когато Ной влезе в ковчега и дойде потопът, и ги погуби всички. Така също, както стана в Лотовите дни – ядяха, пиеха, купуваха, продаваха, садяха и градяха. А в деня, когато Лот излезе от Содом, огън и сяра наваляха от небето и ги погубиха всички. Подобно на това ще бъде и в деня, когато Човешкият Син ще се яви.” Те всички бяха “погубени”. Стихове 36,37 – “Двама ще бъдат на нива – единият ще се вземе, а другият ще се остави. Отговарят Му, казвайки: Къде, Господи?  А той им рече: Гдето е трупът, там ще се съберат и орлите.” “Където се събират орлите” – точно както се казва и в Откровение.. още един стих, за да изясним напълно въпроса – Ис. 13:9 – “Ето, денят Господен иде – лют, с негодуване и пламенен гняв – за да запусти земята и да изтреби от нея грешните й.”

  И накрая, последната група – нечестивите мъртви. Те вече са опитали първата смърт и просто ще си останат мъртви още 1000 години. Откр. 20:5 – “Другите мъртви не оживяха, докле не се свършиха 1000-та години. Това е първото възкресение.”

  Да повторим четирите групи, в които ще се разпределим всички ние, потомците на Адам и Ева: Праведните живи са взети в небето, а праведните мъртви са възкресени и също взети в небето. Те живеят и царуват с Христос. Живите нечестиви са унищожени, птиците  се хранят с месата им, а мъртвите нечестиви си остават мъртви.

  Тогава, кой остава жив на земята след Второто пришествие и след началото на милениума? Никой! Милениумът не е епоха на прогрес и мир на земята, а време на тотално разрушение. Няколко библейски пророци са видяли във видение как ще изглежда земята по време на милениума и са я описали. Например Ер. 4:23-28 – “Погледнах на земята и ето – тя беше пуста и празна; на небето – и нямаше светлината му. Погледнах на планините и ето – трепереха и всичките хълмове се тресяха. Погледнах и ето – нямаше човек и всичките небесни птици бяха избягали. Погледнах и ето – плодородната страна бе пуста и всичките й градове бяха съсипани от присъствието на Господа и от Неговия пламенен гняв. Защото така казва Господ: Цялата страна ще запустее, но съвършено изтребление няма да нанеса. Затова земята ще жалее и небето горе ще се помрачи; защото Аз изговорих това, Аз го намислих, не съм се разкаял за него, нито ще се отвърна от него.” След като Исус дойде, славата и мощта на Неговото присъствие ще оставят земята опустошена. Всички градове са разрушени и мрак покрива земята. Само че, Господ казва: “Съвършено изтребление няма да нанеса.” Защо? Защото трябва да минат 1000 години и тогава ще дойде окончателният край.

  В Исая 24 глава е описана подобна картина. Стихове 1, 3-5, 19,20 – “Ето, Господ изпразва земята и я запустява, превръща я и разпръсва жителите й... Съвсем ще се изпразни земята и съвършено ще се оголи, защото Господ е изговорил това слово. Земята жалее и повяхва, високопоставените между людете на земята се изнемощяли. Земята тоже е осквернена под жителите си, защото престъпиха законите, не зачитаха повелението, нарушиха вечния завет... Земята се съкруши съвсем, земята се разложи съвсем, земята силно се разтърси. Земята ще полита като някой пиян и ще се люлее насам натам като колиба; беззаконието й ще натегне върху нея.” По-надолу, стихове 20,21 казват, че нечестивите ще бъдат събрани в “тъмницата”. – “И в оня ден Господ ще накаже във височината воинството на високопоставените и на земята – земните царе. И ще бъдат събрани, както се събират затворниците в тъмницата. И ще бъдат затворени в тъмницата, и след дълго време ще бъдат наказани.” Сатана също е вързан в тъмницата. (Откр. 20:3) И “след дълго време” (1000 години) ще бъдат отново посетени, за да получат окончателното си унищожение.

  Може би се чудите: “Какво е тъмницата?” Гръцката дума, употребена тук е “АБУСОС”. В превода на Септуагинтата тази дума е употребена в Бит. 1:2 – “А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.”Думата, преведена тук с “бездна” е същата, преведена с “тъмница”. Това състояние на земята – неустроена и покрита с мрак – това е “тъмницата”. За да потвърдим това, нека изследваме Ис. 14:12-14 – “Как си паднал от небето ти, Деннице, Сине на зората! Как си отсечен до земята ти, който поваляше народите! А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, ще възвиша престола си над Божиите звезди и ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север; ще възляза над висотата на облаците,ще бъда подобен на Всевишния.” Както виждате, Сатана винаги е страдал от натрапчивата идея да бъде бог. Само че, забележете какво става с него – стих 15 – “Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, до най-долните дълбочини на рова.” Точно както казва книгата Откровение. Следват стихове 19,20 – “А ти си отхвърлен от гроба си като презряно клонче, като дреха на убити, на прободени с нож, на слизащи между камъните на рова – като потъпкан под нозе труп. Ти не ще се съединиш с тях в погребение, защото си погубил земята си, избил си своите люде. Родът на злодейците никога не ще се споменува.” Сатана отново се присъединява към нечестивите в “тъмницата”, но “не се съединява с тях в погребение”. Ето, че парченцата на мозайката се подреждат съвършено. Сатана е вързан на земята, която е в състояние на разруха и мрак не с буквални вериги, но с веригите на мрака и обстоятелствата. А какви са обстоятелствата? Дяволът е “ефективен” само, когато има някой, когото да изкушава. Той има нужда от хора. Но сега няма нито един човек. Всички праведни са в небето, а всички нечестиви са мъртви. Най-накрая грехът е премахнат.

  Сега Сатана има на разположение 1000 години за размисъл. Какво ще направи? Земята е покрита с мрак, навсякъде е осеяно с трупове, всичко е напълно разрушено. Сатана е принуден да живее сам със себе си цели 1000 години с нито един човек на разположение, когото да мами – само да мисли, да мисли и да мисли.

  Предполагам, че ще размишлява за хората, които е изкушавал, през цялата земна история. Може би ще си припомни за бедняка, когото е пристрастил към алкохола; как човекът се е борил с навика си и как отново и отново е падал в калта – ето го, опитва се да се изправи, да се изчисти, да се върне при семейството си, молейки го за прошка и за още един шанс... но бедният човек отново пада и отново се изправя. Докато един ден среща Исус. Малко пламъче на надежда засиява в сърцето му, когато чува за Божията безусловна любов и желнието Му да прощава. Сърцето му се изпълва с мир и сила, когато стъпва в пътеката на вярата и приема Исус. Животът му се променя и ден след ден той израства, побеждавайки греха. След това Исус идва и го отвежда със Себе си у дома. Дяволът знае, че този човек го няма на земята; че е горе в небето за 1000 години. И всичко това само, защото се е осмелил да вземе страната на Исус.

  Тогава, може би, дяволът ще погледне надолу и там той ще види обърнатото надолу лице на друг човек. Човек, който е бил унищожен от Божията слава. Птиците се хранят с плътта му. Той разпознава този човек. Познавал го е много добре преди – когато все още е живял в този свят. Това е бил един много добър, морален човек. Всички са го харесвали. Бил е честен и е давал големи дарения. Имало време, когато този човек наистина искал да вземе окончателно решение да последва Господа във всичко, но дяволът бил там, за да му каже: “Не, не, не! Почакай. Не го прави точно сега. Дай си още малко време. Нещата ще се пооправят и тогава ще имаш още един шанс.” И така, този човек не взел решението. Дяволът си спомня как Святият Дух довел този човек до истината и колко близо бил той до предаване. Но одобрението на приятелите, на семейството и светската слава го върнали обратно. Дяволът си припомня и последния апел на Святия Дух към този човек да следва Божието Слово и да спазва Божиите заповеди, но той предпочел човешките заповеди и традициите, за да запази популярността си. След това дошъл Исус и вместо да се зарадва, този човек крещял към планините и скалите да паднат отгоре му. Той е унищожен от Божията слава и сега вече за този човек, лежащ с лице в калта, няма никаква надежда! Той никога не е имал куража да последва Исус напълно. И сега е изгубил всичко!

  Кой от тези двамата ще бъдеш ти? Аз избрах да служа на Господ и да се покорявам на Словото Му, не на официалните църкви! Помислете и вие върху това!...

  Ще попитате: “А какво ще правят светиите в небето 1000 години?” Откр. 20:4,12 – “И видях престоли. И на тия, които бяха насядали на тях, бе дадено да съдят. Видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелстването си за Исуса и поради Божието Слово; и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си или на ръката си. И те оживяха и царуваха с Христа хиляда години... Видях и мъртвите – големи и малки – стоящи пред престола. И едни книги се разгънаха. Разгъна се и друга книга, която е книгата на живота. И мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.” Ще бъдем поставени на престоли и на нас ще ни се даде да съдим. Когато отидете в небето, ще преживеете три изненади:

1.     Вие сте там!

2.     Много хора, за които сте смятали, че ще са там, ги няма!

3.  Много хора, за които сте били сигурни, че в никакъв случай няма да са там, са там!

   Бог ще събере всички светии – всички, които са били потискани и презирани, всички, които са били изкушавани и изпитвани, но са останали верни на Исус и ще им каже: “Съдете!”. 1000 години ще имаме възможност да разглеждаме и изучаваме Божията справедливост. Сатана беше обвинил Бога, че е несправедлив и затова Той ще каже: “Добре, светии Мои, отворете вие книгите и вие преценете.” Представете си, че сте били сигурни за някого, че ще е в небето, а не го виждате там и питате: “Господи, защо?” А той ще ви отговори: “Провери и виж сам.” Когато го направите, ще видите, че Господ е бил справедлив и добър! 1Кор. 6:2 – “Или не знаете, че светиите ще съдят света? Ако, прочее, вие ще съдите света, не сте ли достойни да съдите ни най-малките работи?” Светиите ще съдят света. Стих 3 – “Не знаете ли, че ние ще съдим ангели? А колко повече житейските работи...” Ще съдят също и ангели – това са падналите ангели. 2Петр. 2:4 – “Защото, ако Бог не пощади и ангели, когато съгрешиха, но ги хвърли в мрака на най-дълбоките ровове и ги предаде да бъдат вардени за съд...” Божият характер – на любов и справедливост – трябва да бъде реабилитиран пред очите на цялата Вселена. Днес дяволът тотално е опoрочил представата за него. Всеки път, когато нещо на тази земя се обърка, когато има смърт или бедствия, всичко се пише на сметката на Бога! - “Защо Бог направи това?” или “Защо Бог изпрати това земетресение?” Всяко лошо нещо се нарича “Божа работа”! Когато седнем на съдийските престоли, ще можем да се убедим, че зад всяка смърт стои дяволът. Той и неговите ангели носят отговорността за всяка болест, бедствие, болка, мъка или сълза. Бог ще ни даде 1000 години, за да реабилитираме  напълно Неговата любов и справедливост. Бог няма да бърза, нито пък ние. Пророк Малахия го е казал по следния начин: “Тия ще бъдат Мои – казва Господ на силите – Да! Избрана скъпоценност в деня, който определям и ще бъда благосклонен към тях, както е благосклонен човек към сина, който му работи. Тогава изново ще разсъдите между праведен и нечестив - между оня, който служи Богу и оня, който не Му служи.” (Мал. 3:17,18)

  Какъв ден ще бъде това! 1000 години радост в небето, забравили всички сърдечни болки! 1000 години без кихане, главоболие, очила, хапчета, престъпления, катастрофи или болка! Къпани в светлината на Божията любов в продължение на 1000 години! Времето лекува. През това време Бог ще изтрие всички сълзи. Каквото и на тази земя да ви задържа все още да не последвате Исус, отхвърлете го. Какво струва то в сравнение с цялата вечност? Толкова много се притесняваме какво мислят другите. Живеем така, сякаш това, което мисли този свят за нас или нашето семейство или приятели, е най-важното нещо. Бог копнее да отвърне очите ни от временните неща на този свят и да осъзнаем, че сме само пътници, преминаващи през земята, които с нетърпение очакват истинския си дом в небесата.

  Скоро бях в гробището - баща ми почина преди около две седмици. Там имаше както много стари, така и нови надгробни камъни. На повечето от новите имаше засадени цветя. А старите гробове – от 1890 или 1910 години, например – бяха изцяло изоставени. Нямаха цветя. Повечето камъни бяха избелели, а някои от тях – и съборени. Всичко беше обрасло с бурени. Нямаше и един едничък човек, който да го е грижа, за хората, погребани там. Стоейки край тях, си мислех: “Огромното мнозинство от тези хора са умрели, но не са получили спасение. Вероятно са прекарали целия си живот, притеснявайки се какво мислят другите за тях. Най-вероятно, никога не са следвали Словото, истината, защото са се страхували да се изправят срещу семейства или приятели. Сега са мъртви. Няма абсолютно никой който да го е грижа за тях. Чудя се как ли биха служили на Бога сега, ако имаха втори шанс?”

  Може един ден да бъдете най-богатият глупак, погребан в гробището, получил пълното одобрение на приятели и роднини, но ако умрете без Христос, нямате нищо и не интересувате никого. Направете мъдър избор.

  Когато 1000-та години свършат, ние ще се завърнем отново на земята. Бог е създал тази земя, за да бъде населявана. Изглежда сякаш дяволът е успял да осуети този план, но това не е окончателно. В Мат. 5:5 Исус каза: “Блажени кротките, защото те ще наследят земята.” Днес, изглежда горделивите и суетните са наследили земята. Но, един ден, Исус ще се завърне със Своите хора и те ще наследят земята.

  Нека отново се върнем към книгата Откровение и да видим как става това. Откр. 21:1,2 – “И видях ново небе и нова земя, защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. Видях и святия град – новия Ерусалим – да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста, украсена за мъжа си.” Забележете, че Новият Ерусалим слиза от небето. Този велик град ще слезе на земята след милениума. Това ще бъде един величествен град, приблизително 375 мили дълъг, широк и висок. (Откр. 21:16) В него ще бъде Божият народ. Пророк Захария казва, че ще се разположи на Елеонската планина. След това идват финалните събития от земната история.

  Щом Новият Ерусалим се спусне от небето, нечестивите мъртви възкръсват във второто възкресение и навлизаме в онова “кратко време”, за което говори в Откр. 20:5,7 – “Другите мъртви не оживяха, докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение... И когато се свършат 1000-та години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си.” Сатана излиза от затвора си, тъй като нечестивите са възкресени и той разполага с хора, с които да работи. Стих 8 – “И ще излезе да мами народите в четирите краища на земята – Гога и Магога – да ги събере за войната – чието число е като морския пясък.” Болшинството от хората са тук – нечестивите от всички епохи. Дяволът ги измамва, че той ги е възкресил и, че могат да превземат святия град. Започват война срещу града и се опитват да го завладеят.

  Представете си един такъв поход към града. Стените му са прозрачни. Светиите са вътре в него, а онези, които са отказали да вършат Божията воля, са отвън. Това ще бъде най-величественият момент от историята на земята! Нечестивите се опитват да завладеят града и тогава нашият велик Цар на царете слага окончателен край на греха. Откр. 20:9,14,15 – “И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град. Но огън падна от Бога из небето, та ги изпояде... И смъртта, и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това е втората смърт. И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.” Това е адският огън и той слага край на греха. Слава да бъде на Бога за това!

  След като Бог очисти с огън тази болна от грях планета, той ще създаде нова земя. Ис. 65:17-19 – “Понеже, ето създавам ново небе и нова земя. И предишните неща няма да се спомнят, нито ще дойдат на ум. Но вие веселете се и радвайте се винаги в онова, което създавам. Защото, ето, създавам Ерусалим за радост и людете му - за веселие.” В новата земя ще се изпълнят и най-смелите ни мисли, най-големите ни мечти и най-сладките ни копнежи. Стихове 21-23,25 – “Те ще постороят къщи и ще живеят в тях, ще насадят лозя и ще ядат плода им. Няма те да построят, а друг да живее там; няма те да насадят, а друг да яде. Защото дните на Моите люде ще бъдат като дните на дърво и избраните Ми за дълго ще се наслаждават на делото на ръцете си. Нито ще се трудят напразно, нито ще раждат чада за бедствие. Защото те са род на благословените от Господа, тоже и потомството им... Вълкът и агнето ще пасат заедно и лъвът ще яде слама като вола и храна на змията ще бъде пръстта. Не ще повреждат, нито ще погубват в цялата Ми свята планина – казва Господ.” Всичко е ново. В нашия нов дом ще живеем както в началото. Всички ще имаме градски резиденции и селски имения. Заобиколени от новата красота, няма дори да си спомняме предишната земя. Няма да има изкушения или грях. Нека Бог ни даде от Своята благодат, да можем всичко да счетем за загуба с изключение на това – да бъдем готови за този ден!

  И накрая, най-голямата ни радост ще бъде тази, описана в Ис. 66:22,23 – “Защото, както новото небе и новата земя, които Аз ще направя, ще пребъдат пред Мене – казва Господ – така ще пребъде родът ви и името ви. И от новолуние до новолуние, и от събота до събота, ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене – казва Господ.” Всяка събота ще се събирам в святия град и там ще служим и хвалим нашия Бог и Спасител Исус Христос.
Нека още днес си уговорим среща да се видим там!
Копнейте за този миг!!!

 

п.п.Тази страничка я сканирах от  "Великита борба" на Елън Уайт. Схемата най-нагледно дава представа за събитията свързани с библейските хиляда години, така наречения Милениум.

image




Тагове:   Милениум,   библейски,


Гласувай:
10



1. pevetsa - Филипяни 2:5-15
25.06.2011 18:25
5 Имайте в себе си същия дух, който беше и в Христа Исуса;
6 Който, като беше в Божия образ, пак не счете, че трябва твърдо да държи равенството с Бога,
7 но се отказа от всичко, като взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците;
8 и, като се намери в човешки образ, смири Себе Си и стана послушен до смърт, даже смърт на кръст.
9 Затова и Бог го превъзвиши, и Му подари името, което е над всяко друго име;
10 така щото в Исусовото име да се поклони всяко коляно от небесните и земните и подземните същества,
11 и всеки език да изповяда, че Исус Христос е Господ, за слава на Бога Отца.
12 Затова, възлюбени мои, както сте били винаги послушни, не само както при мое присъствие, но сега много повече при моето отсъствие, изработвайте спасението си със страх и трепет;
13 Защото Бог е, Който, според благоволението Си, действува във вас и да желаете това и да го изработвате.
14 Вършете всичко без роптание и без препиране,
15 за да бъдете безукорни и незлобливи, непорочни Божии чада всред опако и извратено поколение, между които блестите като светила на света,
цитирай
2. estirbg - Пак най-големите истини за най-истинското ни непосредствено бъдеще остават на тъмно!
25.06.2011 22:12
Вече 10 часа, откакто съм пуснала постинга и нито веднъж не е минал на рекламното пано... дали "проверяващите" са затрупани с по-стойностни и важни писания? Пак опираме до субективизма, но Бог е Този, който вижда всичко и чува нашите мисли...Преди всичко трябва да се съобразяваме само с Неговото мнение и преценка, а не с човешките стандарти. Дано всички разберат колко е важно това...
цитирай
3. анонимен - дано
26.06.2011 10:42
Право е писаното по-горе.
цитирай
4. estirbg - Така е -
26.06.2011 12:43
анонимен написа:
Право е писаното по-горе.

И както всяка истина - трудно излиза на този свят, така и тази ще бъде захвърлена и потулена в прашните ъгли на блог.бг! А тя е животоспасяваща...
цитирай
5. strianakiev - Истината...
30.06.2011 17:07
Не трябва да забравяме, че истината в нашия материален свят е илюзия...всеки от нас има свое персонално ниво и представа за нея...Голямата и единствена истина не е по нашите възможности. Ние не можем да стигнем и никога няма да проумеем делата на Исус. Нека да опитаме поне да си обясним света, който ни заобикаля, защото за сега само той ни е даден и нашата задача е да го променим, като променим себе си.
цитирай
6. estirbg - Грешиш, приятелю, ти казваш:"Не трябва да забравяме, че истината в нашия материален свят е илюзия
30.06.2011 21:51
За да не се лутаме в този свят без ориентир и за да не се питаме правилно ли вършим нещата или грешим, Бог ни е дал Неговиа "наръчник". Дал ни е Декалога, с помощта на който да разграничаваме зоброто от злото. Има ли сигурен критерия за право и добро?
Понятия, като морал, право, истина и добро, макар и да се считат от хората за относителни и зависими от епохата, културата и възгледите на дадено общество, от библейска гледна точка са абсолютни и валидни за всички времена и общества. Бог не е оставил решението на този въпрос да зависи от човешкото мислене, защото то се влияе от различни фактори и е често противоречиво. Затова във Втор.12:8,28 четем, че при определяне на добро и зло не нашите чувства трябва да бъдат меродавни а онова, което е постановил Бог:
“Да не правите никак, както ние днес правим тук - всеки както му се вижда за добро. Внимавай и слушай всички тия думи, които ти заповядвам, за да бъде добре на тебе и на чадата ти след тебе до века, когато вършиш онова, което е добро и право пред Господа твоя Бог.”
Духовните закони, дадени на човечеството в Божието Слово представляват Десетте Божии заповеди. Те регламентират отношенията между човека и Бога и човешките взаимни отношения. Та не са ни дадени, за да ни ограничават, а за да ни предпазят и ръководят в живота. Защо има Правилник за движението по улиците и пътищата? За безопасност! Така и съблюдаването на Божия Закон е път към мир, свобода и сигурност. Псалмистът заявява - Пс.119:165:
“Много мир имат ония, които обичат Твоя Закон и за тях няма спънки, та да се препъват.”...Прочети приятелю, постинга ми за" Божият закон е отхвърлен-човечеството ще бъде погубено", за да не се повтарям.
Правиш още една съществена грешка като твърдиш, че "Ние не можем да стигнем и никога няма да проумеем делата на Исус."
Делото на Исус, ако не беше разбрано и непонятно и за най-обикновения човек как щеше да има спасителна мисия? Това би било лишило от смисъл и жертвата, и смъртта на кръста - те биха били напразни! Дефицитът на вяра е най-големият пропуск на днешното поколение и го лишава от Небесните обещания на Божия син.
Само чрез Вярата в Христа може да достиганем все по-пълно покритие на живота ни с великите принципи на Божия Закон - това трябва да знаем и да не забравяме!
И още нещо, приятелю, не съм злопаметна, но защо джентълментското възпитание на твоето поколение не допусна коментара ми, който обяснява от библейска гледна точка понятието "смърт" и разобличава безумната теория за живот след смъртта? Не е зле да поразгледаш блога ми и да коригираш възгледите си спрямо това, което е казал Бог в Словото си, а не според църковните митове и легенди! Бог държи да се изпълнява Словото Му, а не човешки заповеди, които са далеч от повеленията Му!(та дори те да са от свещеници)...И пак призовавам - четете Библията. Ако имате въпроси, питайте ме на "лични съобщения". Готова съм да отговарям на всички, доколкото знам и мога.
цитирай
7. strianakiev - Привт уважаема estribg!
01.07.2011 14:25
Голяма е вероятността човек да греши. Та ние не знаем нищо за същността си. Хубавите приказки и призиви са добро нещо особено, ако са искрени, както е при Вас. Но дали това е достатъчно? Четенето на Библията изисква огромно усилие. Лично аз го правя от десетилетия и усещам благотворното и влияние. Ако се постараем обаче да се огледаме около себе си не може да не видим, че това, което ни е заповядал Исус Христос и показал с живота си като човек далеч не е наше ежедневие. Над 2000 години Христовото учение озарява света с заповедта да обичаме ближния си така, както обичаме себе си, но дали успяваме да изпълним това? Какво стана с това учение? Много коварно и последоателно то бе лишено от така наречения апостол Павел от ролята му на антитеза на иудаизма. Как мислите защо апостол Павел не пожела да се срешне с Исус Христос. Защо той не изпълнява нито една от препоръките на Исус Христос? Нима смятате, че всичко това е случайно? През цялото време Исус Христос обяснява на своите последователи как да живеят и да се отнасят помежду си. Той не говори за духовния свят, какво представлява той, а само фрагментарно загатва, какво ще се случи там. Основния призив на Исус Христос към хората не е как да постигнат дуговния свят, а как да проумеят, че другия до тях е също Божие творение и е не по-малко ценен за Твореца от самия него. Революцията, която реалира в съзнаието на хората Исус Христос няма равна на себе си. Това е и причината да се говори за Нова ера. Чрез присъствието на Исус Христос на земята, чрез личния му пример, чрез действията му е единствено възможно да се промени заповедта : "Око за око зъб за зъб! със заповетта "Милост искам, а не жертви!" Това, че някой човек прекрасно познава Библията и е в състояние да цитира огромни пасажи от нея и си ляга и става с нея е само предпоставка за някакво събуждане...Трудното започва след това...Пред теб се изправя деня в който ти трябва да действаш и с действията си да променяш себе си а от тук и света, който създаваш заедно с другите хора...
цитирай
8. estirbg - strianakiev,
01.07.2011 23:13
нека да ти отговоря утре, тази вечер съм много уморена...
цитирай
9. estirbg - strianakiev,
02.07.2011 11:02
споделеното от теб за апостол Павел звучи грозно и алогично, но нямам идея откъде си чел информация - впрочем Сатана отдавна се стреми да оклевети и дискредитира Божието слово по един или друг начин, сигурно си се позовавал на някои от тези злонамерени източници, които хвърлят сянка и върху самите ученици на Исус...Апостол Павел не е причината днес да сме в това окаяно духовно състояние. Причината е в самите нас и самия Луцифер, който толерира и доразвива греховното ни естество, като ни отдалечава от Христовата жертва и спасение и същевременно ни тътри към огнената геена със себе си. Това му е целта: Колкото може повече души да завлече!
Нещо друго, помисли само - дали Бог би оставил някъде, някой да противоречи на повеленията Му, най-вече в Словото Му и толкова стотици години ще остави някакви заблуди в Писанията си? Не! Категорично НЕ! Заблуди, съмнения, клевти и компромати може да сее само падналия ангел. Убедена съм, че ти си объркан точно от такива плевелни семена.
Що се отнася до Библията, тя е книга чудо! Несравнима с никое творение на човешкия дух. Нейната древност, запазеност и интегритет не е ли чудо? Защо? Защото е самото Божие слово, а то е неунищожимо. И както казва ап. Петър:
"Защото "Всяка твар е като трева, И всичката й слава като цвят от трева; Тревата изсъхва, и цветът й окапва, Но Словото божие трае до века"; и това е словото, което ви е благовестено.!"1Петр.1:24,25.
Няма фалшиви апостоли в Библията, пиятелю! Не хвърляй сянка и съмнения върху Словото. То не е нито трудно за четене, нито за разбиране, само трябва да се чете с искрена молитва, за да бъде проумяно. Но за да разберете историческите детайли и дълбоки духовни мотиви на всички случили се описани събития в Библията, горещо препоръчвам да се чете пенталогията на Елън Уайт. Уверявам ви, всякакви въпроси и всякакви съмнения ще отпаднат!
А ето и книгите в пенталогията:
Патриарси и пророци
Пророци и царе
Копнежът на вековете (Животът на Исус Христос)
Деяния на апостолите
Великата борба
цитирай
10. strianakiev - Благодаря за времето, което ми отделихте...
02.07.2011 11:42
Простете, но действително се заблудих, че във Ваше лице ще срещна един човек, който наистина се е устремил към духовното с пълното съзнание, че това е наистина трънлив и изпълнен с колебания път. Би било неправилно и грешно да правя, каквито и да е опити да Ви предлагам, каквито и да е аргументи за казаното от мен. Няма да ги чуете. Пък дали и трябва да бъде смутена Вашата непоколебима "вяра". Вие сте щастлив човек и това за Вас е най-важното. Има признаци във Вашия исказ, които ме карат да се извиня и да прекратя диалога. Той просто няма да може да се състои. Вашата безкрайна увереност, че боравите с истината от последна инстанция ме кара да си мисля, че сте постигнали Високо духовно ниво и черпите информацията от извора. Дори давате съвети, кой какви книги да чете. Забележително. Вие сте престанали да се съмнявате. Не мога да не се почувствам поласкан от факта, че един Пророк ме е удостоил със своето внимание и ме е информирал за Голямата истина. Защо ли въпреки това не успявам да се съглася, че не е имало фалшиви Пророци?
цитирай
11. estirbg - Ще отмина сарказма и незаслужените Ви прикрити обиди и обвинения
02.07.2011 12:28
И Исус беше обвиняван и питан от невежите "Ти ли си царя?" преди да бъде разпънат. Всеки искрен ВЯРВЯЩ В БОЖИЕТО СЛОВО ХРИСТИЯНИН ще бъде обвиняван, оскърбяван, бит и гоненен. "Който казва, че пребъдва в Него, сам е длъжен да ходи, както е ходил Христос". 2 Тимотей 3:12
Но и всички, които искат да живеят благочестиво в Христа Исуса, ще бъдат гонени"
Такива като Вас, нежелаещи да се покаят и поучат от Истината някога Го разпънаха. Такива като Вас някога убиваха изпратените от Бога пророци и напълно разбираем и оправдан е и гнева на Божия Син: "ето, Аз изпращам до вас пророци, мъдри и книжници; едни от тях ще убиете и ще разпънете, и други от тях ще биете в синагогите си, и ще ги гоните от град в град;
за да дойде върху вас всичката праведна кръв проляна на земята..." Матей 23 34:35
Жалко за Вас, Господин strianakiev, прекланям се пред достолепния Ви вид, който предполага мъдрост и разум, но уви! Чувствате се уязвен от Истината, която ви сервирах за консумация и показахте добре прикритата си жлъч и надменност към една скромна и вярна слугиня на Бога.
И още нещо, скъпи ми господине - Аз никога не сам се съмнявала нито в Бога, нито в Словото Му! Затова съм щастлив човек, напълно уверена в прекрасните обещания на Създателя! Но и нещастна и с дълбоко скръбно сърце, защото толкова невярващи и погиващи има около мен, отказващи да приемат спасителното въже...
Ще се моля за Вас.
цитирай
12. estirbg - Благодаря на модератора, който отговаря за категория "Бизнес" и бе съпричастен с душа и сърце към тази наистина важна и животоспасяваща общочовешка те
02.07.2011 15:10
Бизнесът се ръководи и извършва от хора, а хората са Божии създания, нуждаещи от Словото на Създателя, Неговото спасение и Неговата надежда. Още повече, че текат последните години...
Благодаря ви, приятели, всички вие, които помагате и имате чувство на дълг към Великото дело! Аз не ви познавам, но съм убедена, че Бог ви познава по-добре от самите вас и в идващият час на Истината ще получите заслужената награда за популяризиране на Спасителната мисия...
Всеки е длъжен да направи и даде всичко от себе си, пък ако щат хората да приемат поканата - Исус даде живота Си на кръста, но пак повечето хората след чутовния Му подвиг Го загърбиха, оскверниха и забравиха.
Съвсем скоро Той ще дойде и ще отсее житото от плявата. Имайте вяра и побързайте да се реформирате...
Благодаря ви още веднъж!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883895
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031