Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2011 12:09 - КАК ЩЕ ДОЙДЕ ИСУС И КАК ЩЕ НИ ЗАБЛУДИ ЛУЦИФЕР, "приземяващ" се с НЛО - КАКВО КАЗВА БИБЛИЯТА!
Автор: estirbg Категория: История   
Прочетен: 19955 Коментари: 38 Гласове:
16

Последна промяна: 16.12.2012 09:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
МНОГО СТРАННО!!!!        
Загадъчно е изчезнала снимката в началото на постинга с изреченията за предстоящата измама. КОЙ ГИ  Е ИЗТРИЛ И ЗАЩО!????
ЗАЩОТО РАЗОБЛИЧАВА ЕДНА ИЗМАМА, КОЯТО БОГ В ЛЮБОВТА СИ КЪМ ХОРАТА ОБЯСНИ И УТОЧНИ, ЗА ДА НЕ БЪДАТ ЗАБЛУДЕНИ В ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЪБИТИЯ!!! ЯВНО СМЕ НАСТЪПИЛИ ЗМЕЯ ПО ОПАШКАТА И ТОЙ Е ЗАЛИЧИЛ ИСТИНАТА!!!!



                      image




  Луцифер, който ще се представи за Исус, ще се "приземи" с летяща чиния. Това ще се случи много скоро. В последните няколко години съобщенията за НЛО преливат в медиите. Защо ли ни се натрапва това присъствие и как ли ще бъде обяснено от този, който ще предяви претенциите си пред нас да бъде Божия син? Скоро ще разберем...


image

А така ще пристигне Истинският Исус, малко време след Измамника...

Запомнете визуално разликата, за да не бъдете измамени!!!  

  Както разгледах в предишния си постинг, светът приближава своя край и единствената надежда, която имаме лежи в скорошното завръщане на нашия Спасител. И, въпреки че бъдещето изглежда мрачно, трябва непрекъснато да си напомняме Божиите обещания. Едно от моите любими е в Исая 46:9,10“Помнете предишните неща от древността. Защото Аз съм Бог и няма друг. Аз съм Бог и няма подобен на Мене -  Който от началото изявявам края и от древните времена още нестаналите неща. И казвам: Намерението Ми ще устои и ще извърша всичко, що Ми е угодно.” Тук Бог е много ясен -  само Той е Бог – единственият, който може да оповести края още в началото!
    Нека се върнем мислено назад във времето – при първото идване на Исус, когато Той дойде като бебе във Витлеем и умря за нашите грехове. Знаем, че религиозните хора в онези дни имаха на разположение целия Стар Завет – точно както и ние днес. В него се  намират много стихове, които съвсем точно казват как щеше да дойде Исус, кога щеше да дойде и по какъв начин. И въпреки това, огромното мнозинство от вярващите хора тогава пропуснаха първото Му идване! Защо?  Поради две причини – 1. Малцина изследваха Писанията и търсеха истината. И 2. Религиозните водачи бяха създали лъжливо учение. Изваждайки няколко текста от техния контекст и пренебрегвайки много други, те проповядваха една приятна фалшива доктрина, която заблуди мнозина. Ние можем да се поучим много от това, тъй като историята често се повтаря.
      Исус също знаеше това. Ето защо в Мат. 24:4, когато учениците Го запитаха   за белезите на Неговото идване и за края на света, Неговите първи думи бяха: “Пазете се да ви не заблуди някой…” Това е един добър съвет! Нека оставим Библията да ни говори, така че да открием истината.
  В книгата на Даниил откриваме едно от най-драматичните пророчества в Библията относно идващото Божие царство. В него Бог предсказа издигането и упадъка на земните нации, от времето на Вавилон до края на света и Второто идване на Христос. Даниел е бил пленен юдеин във Вавилон – един от малкото останали, които служели на истинския Бог във Вавилон. Той бил високо образован и заемал един от най-високите постове в правителството.

          В Дан. 2:1 се описва как цар Навуходоносор сънувал сън. Сънят бил толкова впечатляващ, че той се събудил уплашен. И въпреки това, не можел да си спомни какво е сънувал! Тогава той събрал своите магьосници и астролози и им заповядал да разберат какво е сънувал, както и да му разтълкуват съня! Разбира се това било невъзможно и докато се препирали за това, царят осъзнал, че всъщност издържа от царската си каса много твърде безполезни хора. Затова решил да ги убие всичките. (стих 12)  Докато командирът на екзекуторския отряд ги събирал, някои от тях отишли при Даниил. Даниил бил изненадан от този прибързан царски указ и бързо отишъл при царя да го помоли за отсрочка. (стих 16) След като Даниил се помолил на Бога, Той му открил съня и значението му през нощта. (стих 19). След това Даниил се явил пред царя. Историята продължава в стихове 26,27 – “Царят, проговаряйки, рече на Даниила, чието име бе Валтасасар: Можеш ли да ми откриеш съня, който видях и значението му?  В отговор Даниил рече на царя: Тайната, която царят изисква, не могат да явят на царя ни мъдреци, ни вражари, ни врачове, ни астролози.” Тук Даниил съвсем ясно посочва мястото на астролозите и гадателите, разкривайки тяхната безполезност и безпомощност. (Между другото, техните методи и практики днес са точно толкова глупави и безполезни, както и тогава.)
   В стихове 28,29 Даниил отдава слава на Бога. – “Но има Бог на небеса, Който открива тайни; и Той явява на цар Навуходоносора онова, що има да стане в последните дни. Ето сънят ти и това, което си видял в главата си, на леглото си: Царю, размишленията ти дойдоха в ума ти на леглото ти за онова, което има да стане по-после; и Оня, Който открива тайни, ти е явил онова, що има да стане.”
     Забележете, ча това видение е за “последните дни”. т.е. нашите. Защото ние живеем в последните дни (вече ви разказах в предишния постинг), така че, това видение е за нас!    След това Даниил разкрива съня –
стихове 31-36 “Ти, Царю, си видял и ето – голям образ, който е бил велик и чийто блясък е бил превъзходен, е стоял пред тебе и изгледът му е бил страшен. Главата на тоя образ е била от чисто злато, гърдите и и мишците му - от сребро, коремът и бедрата му - от мед, краката му – от желязо, нозете му – отчасти от желязо, а отчасти от кал. Ти си гледал, догдето се е отсякъл камък – не с ръце, който е ударил образа в нозете му, които са били от желязо и кал и ги е строшил. Тогава желязото, калта, медта, среброто и златото са се строшили изведнъж и са станали като прах по гумното лете и вятърът ги е отнесъл, и за тях не се е намерило никакво място. А камъкът, който е ударил образа, е станал голяма планина и е изпълнил целия свят. Това е сънят и ще кажем пред царя значението му.”

  Нека разрешим на Библията сама да разтълкува себе си -  това е единственият правилен подход. Какво символизира златната глава? – стихове 37,38 “Царю, ти си цар на царете, на когото небесният Бог даде царство и сила, могъщество и слава. И където и да живеят човеците, горските зверове и небесните птици, Той ги е дал в твоята ръка и те е поставил господар над всички тях. Ти си оная златна глава.Ясно е, че тук е представен Навуходоносор и неговата Вавилонска империя, управлявала света от 606г.пр.Хр. до 538г.пр.Хр.

  Какво представляват сребърните гърди и ръце? Стих 39 (първата част) “И подир тебе ще се издигне друго царство – по-долно от твоето…” Следващата империя беше Мидо-Персия. Точно както среброто е по-малко ценно от златото, така и Мидо-Персия не беше така величествена, както Вавилон, въпреки че го завладя през 538г.пр.Хр. и управлява до 331г.пр.Хр.

  Следват коремът и бедрата от мед. Стих 39 (втората част) “… и друго, трето царство от мед, което ще обладае целия свят.” Третата империя, управлявала света, е Гърция. Под предводителството на Александър Велики тя бързо завладяла Мидо-Персия през 331г.пр.Хр. и управлявала до 168г.пр.Хр.

  Накрая стигаме до четвъртия метал – желязото. Стих 40 – “Ще се издигне и четвърто царство – яко като желязо. Понеже желязото сдробява и строшава всичко, и то ще строшава и стрива, както желязото, което строшава всчко.” Четвъртата и последна империя беше Рим. Той владее света от 168г.пр.Хр. до 476г.сл.Хр. Мощно царство, управлявало целия свят повече от 600 години!

  Наистина, според перфектното изпълнение на това порочество, от времето на Вавилон насам, е имало четири световни империи. Но, предсказвайки последвалите събития, Бог прави това поророчество все по-удивително!

  Стихове 41,42 – “А понеже си видял нозете и пръстите отчасти от грънчарска кал и отчасти от желязо, това ще бъде едно разделено царство. Но в него ще има нещо от силата на желязото, понеже си видял желязото смесено с глинена кал. И както пръстите и нозете са били отчасти от желязо и отчасти от кал, така и царството ще бъде отчасти яко и отчасти крехко.” Бог казва, че Рим – четвъртата империя ще бъде разделена, както пръстите на краката и ще има както силни, така и слаби части. Историята потвърждава това, защото когато Рим пада през 476г., той не е завладян от друга империя, а по-скоро се разпада под натиска на варварските племена от север. Разделя се на 10 по-малки царства – АЛЕМАНИ (днешните германци), ВЕСТГОТИ (днешните испанци), ФРАНКИ (днешните французи), СУЕВИ (днешните португалци),  БУРГУНДИ (днешните швейцарци и австрийци), АНГЛОСАКСОНЦИ (днешните англичани), ЛОМБАРДИ (днешните италианци), ХЕРУЛИ, ВАНДАЛИ и ОСТГОТИ.

  Тук отново виждаме удивителното изпълнение на пророчеството, което става все по-драматично. Стих 43 – “И както си видял желязото смесено с глинена кал, така те ще се размесят с потомците на други родове човеци. Но няма да се слеят един с друг, както желязото не се смесва с калта.” Тук Бог предсказва, че тези царства ще се размесят, но никога няма да се обединят. Помислете колко много хора през вековете са се опитвали да докажат, че Бог греши и  са се стремили да обединят Европа - Карл Велики, Хитлер, Сталин, Наполеон и други. Всички тези  мъже с могъщите си армии бяха спрени от седем думички в Библията – “…няма да се слеят един с друг…”.  Чудесно е да знаем, че има един Бог, Който все още контролира този свят има Свой божествен план! И сега има голямо световно движение за обединение на света. Непрекъснато слушаме за “Новия световен ред”, Европейския съюз или Новата ера в световните отношения. Но Божието Слово си остава вярно и Бог твърди, че никога няма да има единно световно   правителство.
 Сцената е подготвена, всичко е на мястото си и царството, което следва е Божието царство. Нека прочетем това – стихове 44,45 “И в дните на ония царе небесният Бог ще издигне царство, което до века няма да се разруши и владичеството над което няма да премине към други люде. Но то ще строши и довърши всички тия царства, а само то ще пребъде до века. Както си видял, че камък се е отсякъл от планината не с ръце и, че е разтрил желязото, медта, калта, среброто и златото, великият Бог открива на царя онова, което има да стане по-после. Сънят е истинен и тълкуванието му – вярно.” Бог казва, че в дните на тези царе (или царства) Той ще установи Своето царство, което ще съществува завинаги! Следващата световна империя ще е Божията! Книгата "Откровение" рисува прекрасната картина на идващото царство – Откр. 21:1-5 “И видях ново небе и нова земя, защото първото небе и първата земя преминаха. И море нямаше вече. Видях и святия град – новия Ерусалим – да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста, украсена за мъжа си. И чух силен глас от пестола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците. Той ще обитава с тях, те ще бъдат Негови люде и сам Бог – техен Бог – ще бъде с тях. Той ще обърше всяка сълза от очите им и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка. Първото премина. И Седящият на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: Напиши, защото тия думи са верни и истинни.”
Гледайки напред към бъдещото изпълнение на това обещание, можем да го обединим с първото обещание на Исус да се завърне отново – Йоан 14:1-3 “Да се не смущава сърцето ви. Вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене. В дома на Отца Ми има много обиталища. Ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз, да бъдете и вие.”

Може да сме сигурни в едно нещо - дяволът не иска ние да мислим за това. Щом той успя така успешно да заблуди хората относно първото идване на Христос, бъдете съвсем сигурни, че ще работи дори още по-усилено да заблуждава относно Второто Му идване! Исус предвидя това и с много любов откри двете измами, които ще се разпространят относно Второто пришествие – Мат. 24:24-26 “…защото ще се появят  лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните. Ето, предсказах ви. Прочее, ако ви кажат: Ето, Той е в пустинята – не излизайте. Или: Ето, Той е във ВЪТРЕШНИТЕ стаи – не вярвайте.”

  Обърнете внимание на първата измама – “Той е в пустинята.” – Христос е дошъл, всеки, който иска, да иде да Го види! Днес, с всички тези фалшиви “Христосовци” и Ню Ейдж движения, непрекъснато чуваме подобни твърдения. Втората измама е по-фина. – “Той е във вътрешните стаи.” Когато хората ви кажат, че Христос е дошъл в някакво “тайно място”, не вярвайте! Удивително е, че това “тайно” идване на Христос е много популярно учение и днес, дори и в християнски църкви.

  Как можем да се упазим от измами? Библията дава пет кристално ясни факта за това как ще дойде Исус. Въоръжен с тези пет библейски факта, никой не може да бъде измамени. Нека ги разгледаме:

 ФАКТ №1 – ПРИШЕСТВИЕТО ЩЕ БЪДЕ БУКВАЛНО!

  Деян. 1:9-11 – “И като изрече това и те Го гледаха, Той се възнесе и облак Го прие от погледа им. И като се взираха към небето, когато възлизаше, ето, двама човека в бели дрехи застанаха при тях, които и рекоха: Галилеяни, защо стоите, та гледате към небето? Тоя Исус, Който се възнесе от вас на небето, така ще дойде, както Го видяхте да отива на небето.” Това беше след разпятието и Лука, 24 глава ни казва, че Исус е имал истински тяло с плът и кости. В този текст има пет думи, които трябва да отбележим – 1.гледаха, 2. погледа им, 3. взираха, 4. гледате, 5. видяхте. Всички те сочат на това, че става въпрос за реална сцена. И ангелът каза: “…така ще дойде, както и отиде…”

 ФАКТ №2 – ПРИШЕСТВИЕТО ЩЕ БЪДЕ ВИДИМО!

  Откр. 1:7 – “Ето, иде с облаците. И ще Го види всяко око – и ония, които Го прободоха, и всички земни племена – ще възридаят за Него. Така е. Амин.” Всяко Око на Земята ще Го види – и грешници, и праведни. Мат. 24:30 – “Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син. И тогава ще заплачат всички земни племена -–като видят Човешкия Син, идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.” Това е нещо, което Сатана никога не може да фалшифицира.

 ФАКТ №3 – ПРИШЕСТВИЕТО ЩЕ СЕ ЧУЕ НАДАЛЕЧ!

  Мат. 24:31 – “Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища – от единия край на небето до другия.” Ще се чуе тръба! И нейният глас ще бъде толкова силен, че ще проникне в гробовете! 1Сол. 4:16,17 – “Понеже сам Господ ще слезе от небето  повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха. И така ще бъдем всякога с Господа.” Какъв прекрасен ден ще бъде това, когато Христос се завърне  и ние бъдем грабнати (занесени) да се срещнем с Него, да се съберем отново с любимите си хора и да живеем вечно в красотите и славата на Едем, които Той е приготвил за нас!
   Нека се обърнем за момент към Исусовите предупреждения тук. Какво да отговорим, ако ни кажат “Той е във вътрешните стаи.”? Днес тази фалшива теория се разраства. Проповядва се “тайното” грабване на Божия народ.

  В последните два библейски пасажа прочетохме за това грабване. Говори се за “всички земни племена”, “Човешкият Син, идещ на небесните облаци”, “сила и голяма слава”, “ангели със силен тръбен глас”, “Господ слиза от небето с повелителен вик”, чува се “глас на архангел” и преди да бъдат грабнати, Божиите избрани по-напред са възкресени. ЗВУЧИ ЛИ ВИ ТАЙНСТВЕНО ТОВА? КАТЕГОРИЧНО НЕ! Теорията за тайното грабване е едно от най-опасните учения, защото приспива хората с лъжлива сигурност. Тя е точно копие на фалшивите учения за първото идване на Христос, които измамиха милиони хора. - Звучи приятно, но не е библейска.

  Ето накратко фалшивото учение за тайното грабване. Откриваме следните четири фундаментални грешки:

1.     Исус ще дойде тайно и ще грабне само светиите.

2.     Ще последват седем години на изпитания, през които всички, които са пропуснали тайното грабване, ще имат втори шанс да се “поправят пред Бога”.

3.     По средата на тези седем години ще се появи Антихристът.

4.     След седем години Христос отново ще дойде и ще приключи всичко.

  Нито едно от тези твърдения не е основано на Библията. Те са извлечени от няколко текста, извадени от техния контекст, докато много други са пренебрегнати. Нека видим отговора на Библията.

  Учението за тайното грабване се опира, най-вероятно, на два текста. Първият е във 2Петр. 3:10 – “А Господният ден ще дойде като крадец…” По много интересен начин този текст се цитира наполовина и се изопачава, за да ни накара да повярваме, че Исус ще дойде тайно. Нека прочетем целия текст в неговия контекст. 2Петр. 3:3,4,10 – “Преди всичко, знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? Защото, откак са се поминали бащите ни, всичко си стои така, както от началото на създанието… А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят; и земята, и каквото се е вършило по нея ще изчезнат.” Очевидно, “като крадец” не означава “тайно”, защото тук се говори за “бучение”, с което “преминават небесата” и за “стопяване” на земята! Сега можем да разберем защо проповедниците на учението за тайното грабване никога не четат целия текст! Акцентът тук е върху това, че Господ ще дойде, когато погиващите хора най-малко Го очакват!
Вторият текст, който винаги се цитира е Мат. 24:40,41 – “…единият се взема, а другият се оставя…” Той отново е изваден от контекста, за да подкрепи тайното пришествие. Един съвсем бегъл поглед върху стиховете веднага изяснява, че тук тайно пришествие дори не се обсъжда! Библията просто казва, че когато Исус дойде, едни ще бъдат взети, а други – оставени. Очевидно, праведните се вземат, а неправедните се оставят. Да погледнем контекста. Бог прави паралел между Ноевите дни и Второто пришествие. Мат. 24:36-39 – “А за оня ден и час никой не знае – нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец. И както бяха Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. Защото както и в ония вни преди потопа ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха до деня, когато Ной влезе в ковчега и не усетиха, докато дойде потопът и завлече всички. Така ще бъде и пришествието на Човешкия Син.” В Ноевите дни някои бяха спасени в ковчега, а други бяха оставени на унищожение. (стих 51)

  Можем да зададем въпроса: Ще има ли втори шанс? Категорично НЕ! Нека видим какво казва Библията – Откр. 22:11,12 “Който върши неправда, нека върши и занапред неправда; и който е нечист, нека бъде и занапред нечист. И праведният нека върши и занапред правда; и святият нека бъде и занапред свят. Ето, ида скоро. И у Мене е наградата, която давам да отплатя на всекиго според каквито са делата му.” Когато Исус дойде, всеки случай е приключен.
    По-нататък  – кога се появява Антихристът? Само по време на последните изпитания? Според Библията не е така. Антихристът или “звярът” е сила, царство, фалшив дух, който действа от времето на Исус Христос, а не някакъв неизвестен човек, който ще се появи в края. (вижте глави 3 и 4) Забележете – 1Йоан 4:3 “А никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде; и сега е вече на света. Откр. 16:10 – “Петият ангел изля чашата си върху престола на звяра. И царството му потъмня, и човеците хапеха езиците си от болки.”

  Павел ясно ни казва, че Второто идване на Исус и грабването няма да станат, докато Антихристът и човекът на греха не привърши своята работа. 2Сол. 2:1 – “А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него…” Тук Павел ясно идентифицира Второто пришествие с грабването. Сега обърнете внимание на стихове 3 и 4 – “Никой да не ви измами по никой начин, защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви чъвекът на греха – синът на погибелта – който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог или на когото се отдава поклонение; щото той седи като Бог в Божия храм и представя себе си за Бог.” Павел ясно казва, че това (второто идване и грабването)  няма да стане, докато не се появи този човек на греха. По-надолу – в стих 7 Павел казва, че той вече действа. Действа и в нашите дни и ако четете последователно постингите ми вече знаете кой е той...
    И най-накрая – има ли две отделни пришествия? Напразно ще търсите в Библията подобно учение.

  Вижте, опасността от вярване в това учение за тайното грабване е огромна. Защото хората се осланят на следните лъжливи надежди:

1.     Няма защо да се притеснявам за изпитанията, защото тогава няма да съм тука.

2.     В случай, че пропусна тайното грабване, все пак ще имам на разположение седем години да си поправя грешката.

3.     Няма защо да се притеснявам относно поклонението на Антихриста или звяра, защото тогава просто няма да ме има.

  Следвайки тази лъжлива сигурност, милиони хора са водени в заблуда точно, както в Христовите дни. Нека следваме истината и да не бъдем заблудени!

  Разбрахме, че Второто пришествие ще бъде буквално, видимо и ще се чуе надалеч. Нека разгледаме следващия факт.

 ФАКТ №4 – ТОВА ЩЕ БЪДЕ ВЕЛИЧЕСТВЕНО СЪБИТИЕ!

  Пс. 50:3 – “Нашият Бог ще дойде и няма да мълчи. Ще има пред Него огън поглъщащ и около Него силна буря.” Сравнете това с Мат. 16:27 – “Защото Човешкият Син ще дойде в славата на Отца Си, със Своите ангели; и тогава ще въздаде всекиму според делата му.” Той ще дойде и няма да мълчи, но в славата на Отца Си и с всички ангели – разбира се,  не тайно.

 ФАКТ №5 – ТОВА ЩЕ БЪДЕ И ПРИРОДНО ЯВЛЕНИЕ!

  Мат. 24:27 – “Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.” Като светкавица от изток до запад! Второто пришествие ще бъде най-чудното явление за всички времена! Семейства ще се съберат отново, смъртта ще изчезне; скръбта и болката - също. Няма да има вече грях или изкушения! Слава на Бога!

  В деня, когато Христос ще се завърне, на земята ще има само две групи хора. Тези, които са неправедни и порочни и онези, които са праведни и святи. Откр. 22:11 – “Който върши неправда, нека върши и занапред неправда; и който е нечист, нека бъде и занапред нечист. И праведният нека върши и занапред правда; и святият нека бъде и занапред свят.” Мъката на хората, принадлежащи към първата група е описана в Откр. 6:14-17  - “…небето биде преместено като свитък, който се свива и всички планини и острови се вдигнаха от местата си. И земните царе, големците и хилядниците; богатите и силните; всеки роб и всеки свободен – се скриха в пещерите и между скалите на планините и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на Седящия на престола и от гнева на Агнето! Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв и кой може да устои?” О, нека не бъдем от тази група!  Те се страхуват, когато Исус идва, защото никога не са взимали решението да Го следват и да пазят Неговото Слово.

  Но има една група хора, които са готови. Тяхната радост и очакване на Исусовото завръщане откриваме в Исая 25:9 – “И в оня ден ще рекат: Ето, Тоя е наш Бог! Чакахме Го и Той ще ни спаси! Тоя е Господ – чакахме Го, ще се възрадваме и развеселим в спасението Му!” Каква увереност!

  След като бъдем грабнати да посрещнем Господа във въздуха, ние започваме своето пътешествие обратно към рая. В Йоан 14:1-3 Исус обеща на всеки от нас по едно обиталище, което лично ще ни приготви. Нашите умове не могат дори да започнат да разбират красотата и славата на небесния ни дом, всякакви човешки представи бледнеят, така че не се мъчете да си го представите...

  Нека разгледаме набързо този невероятен град – Новият Ерусалим. По размери той е огромен – приблизително 600 км ширина и още толкова - дължина. (Откр. 21:16) Самият град е построен от масивно злато, а стените, които го окръжават са от яспис. (Откр. 21:18) Той лежи върху 12 основи, всяка от които е направена от различен вид скъпоценен камък...
    Приятели мои, как да ви опиша нашето истинско отечество - небето, което стои отвъд всякакви представи... Опитайте се да си представите място, в което няма омраза или кражби; място, където никога няма да сте уморени или болни; където няма да има повече самота или страх и всички войни ще са прекратени завинаги, а грехът, във всичките му уродливи форми, е изчезнал. Бог ни дава някои чудесни обещания – самият Той ще живее с нас (Откр. 21:3); ще има радост и удовлетворение завинаги (Пс. 16:11); всички ще бъдат физически съвършени – глухите ще чуват, слепите ще виждат, немите ще говорят и куците ще бягат (Исая 35:5,6; Фил. 3:21). Никакви думи не могат да опишат величието на небето, никое човешко перо не може да го обрисува, нито най-богатото въображение може да си го представи (1Кор. 2:9) То е онова величествено бъдеще, към което Бог желае да гледаме. Да гледаме отвъд временните, нестабилни и отминаващи неща на земята към нашия истински дом. Както казва Исус: “…изправете се и подигнете главите си, защото изкуплението ви наближава.” (Лука 21:28)

 п.п.Току що Дракула ни представи един великолепен визуален материал за измамата, която ни готвят с проекта "Синият лъч" и в дъното на която стои Луцифер. Горещо ви го препоръчвам! Имайте търпение и го изгледайте!
Продължението за предстоящата грандиозна измама и явяването на самия Луцифер като Божия син прочетете тук:

http://estirbg.blog.bg/drugi/2011/08/06/poslednata-mechta-na-lucifer-nai-nakraia-shte-se-sbydne-nais.797171


http://www.vbox7.com/play:3780701e



Тагове:   Луцифер,   исус,   Библията,


Гласувай:
16



1. valben - Интересно!
21.05.2011 12:18
Ще чета и то няколко пъти! Блогодаря за постинга!
цитирай
2. drakulla - А какво ще кажеш
21.05.2011 12:41
за това - дали няма да се сбърка с истинското Пришествие?
http://vbox7.com/play:3780701e
цитирай
3. estirbg - drakulle, приятелю!
21.05.2011 13:12
Проектът "Синият лъч" наистина е фундаментът на най-великата измама, която ни подготват и която непосредствено ни предстои! Не напразно започнах блога си с тази новина, но едва ли всички са обърнали внимание на първия ми постинг. В днешната си статия исках да наблегна преди всичко на Библейските признаци, по които трябва да разпознаем Истинския Исус от измамника Луцифер. Смятам в отделен постинг да се спра точно и на самата измама от страна на падналия ангел и неговите оръдия тук, на земята. Истината наистина е тази...НЕ ТРЯБВА ДА ВЯРВАМЕ НА СЕТИВАТА СИ, КОЛКОТО И УБЕДИТЕЛНИ ДА СА "ДОКАЗАТЕЛСТВАТА". И тъй като ми подаваш един великолепен материал от vbox7, позволявам си веднага да го включа под постинга, за да могат всички да го видят и да не го подминат, ако не четат коментарите! Нали трябва взаимно да се спасяваме от лъжи и измамами...:))
цитирай
4. nkf - Да попитам, от къде е тази катего...
21.05.2011 14:46
Да попитам,от къде е тази категоричност,че дявола щял да се приземи с летяща чиния!?Искам обаче смислен и обоснован отговор,а не алабализми.2-ро-филмите за летящи чинии и извънземни се произвеждат на кило в Холивуд-там е меката и медината на световното еврейство,което е "Божи народ" (има си хас),дали нещо ти говори това или ...?3-то. Кой го е писал това? Ти ли?Кой ти каза на теб,че Вестготите са испанци, а франките французи,пък суевите португалци?Абе бивали такова невежество?Като не разбирате някои неща не ги пишете.Иначе от теб още чакам доказателствата за еврейския произход на Исус.Дали ще ги дочакам скоро или да спирам да чакам?
цитирай
5. estirbg - Няма как да не споделя с вас това, което се случва в момента над София и Витоша - дотам, докъдето стига погледа ми!!!..
21.05.2011 14:55
CHEMTRAILS!!!! НЕБЕТО Е НАШАРЕНО ОТ БАВНО РАЗСЕЙВАЩИ СЕ СЛЕДИ И ВЕЧЕ Е В ОБЛАЦИ. ФИНАТА МЪГЛА, КОЯТО СЕ СТЕЛЕ ВИСОКО В МОМЕНТА И СЕ СЪСТОИ ОТ АЛУМИНИЙ, БАРИЙ, И ДРУГИ ВРЕДНИ МЕТАЛНИ ЧАСТИЦИ И ХИМИКАЛИ, КАКТО ВИРУСИ, ГЪБИЧКИ И ДРУГИ МИКРООРГАНИЗМИ НАД НАС И ЩЕ НИ ПОСИПЕ НАЙ-ВЕРОЯТНО С ОЧАКВАНИЯ ДЪЖД...ТОЧНО ТЕЗИ НАСИЩАНИЯ НА АТМОСФЕРАТА ДАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ И ЗА ДЕЙСТВИЕТО НА ХААРП ОРЪЖИЕТО, КАКТО И ЗА ХОЛОГРАФСКИ ВИЗУАЛНИ ИЗМАМИ. ГЛЕДАЙТЕ http://vbox7.com/play:3780701e НЕПРЕМЕННО!
СЪЖЕЛЯВАМ, ЧЕ БАТЕРИИТЕ НА ФОТОАПАРАТА МИ НЕ СА ЗАРЕДЕНИ, ТОЛКОВА ФРАПИРАЩА ДЕМОНСТРАЦИЯ НА БЕЗОЧЛИВОТО НИ ПРЪСКАНЕ ЕДВА ЛИ БИХ МОГЛА ДА ЗАСНЕМА!!!! СЛЕДВАЩИЯТ МИ ПОСТИНГ ЩЕ БЪДЕ ТОЧНО ЗА ТЕЗИ НАГЛИ ПОСЕГАТЕЛСТВА НА ВЪЗДУХА, КОЙТО ДИШАМЕ И КАК ДОНЯКЪДЕ МОЖЕМ ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ОТРОВИТЕ, С КОИТО РЕГУЛЯРНО НИ ПРЪСКАТ!!! НАИСТИНА НИ ДЕЛЯТ ПОСЛЕДНИ ГОДИНИ ДО КРАЯ!!! ХОРА, ПОВЯРВАЙТЕ И СЕ СЪБУДЕТЕ! ПОБЪРЗАЙТЕ ДА СЕ СПАСИТЕ!СПАСЕНИЕТО Е САМО В ИСУС!В НИКОГО И В НИЩО ДРУГО!!!
цитирай
6. nkf - И в крайна сметка не се разбира какво ...
21.05.2011 15:06
И в крайна сметка не се разбира какво се случва над София?
цитирай
7. estirbg - nkf, приятелю,
21.05.2011 15:09
хайде нека ти отговоря за историческото съдържание и смисъл на написаното малко по-късно,защото аз пък не знам ти каква история четеш!!! Не искам да се заяждам с теб и да пренасям минали спорове от минали постинги отново тук. Един ден наистина (и то скоро!) наистина ще стане ясно кой чии исторически писания е чел и кой как се е учил от тях. Но сега съм много разтревожена от случващото се в момента, защото това значи, нови болести, грипове и депопулация - намаляване на населението на земята, от което трябва да остане само една четвърт!!! Това са плановете на илюминатите. Да не говорим, че насищането на въздуха с метални частици я прави проводима за всякакви електромагнитни манипулации...а това значи дори земетресения!!!...
цитирай
8. estirbg - В момента над София се образуват изкуствени облаци, пълни с отрова, вируси и болести!
21.05.2011 15:12
Няма как, това ще е темата на следващия постинг...
цитирай
9. watchtowerman - Библията говори
21.05.2011 16:12
за Божии колесници. Имаш ли представа що е това?
В Матей 13 :41 Исус казва:"Ще изпрати Син Человеческий Ангелите си, и ще съберат от Царството му всички съблазни и ония, които вършат беззаконие."

Ами, ако Ангели обикалят над нас, а ти и твойте тълкуванели ги идентифицирате като демони, к`во ще става тогаз?
цитирай
10. estirbg - watchtowerman,
21.05.2011 16:31
"Божии колесници" - Библията дори ги е описала как ще изглеждат, но никак не приличат на летящи чинии...Нека напиша в един следващ постинг КАК ДА НЕ СЕ БЪРКАТ НЛО-тата с Божии колесници - моля, имайте търпение! С две думи в един коментар няма как да ви убедя! Имам събран материал за връзката на НЛО -та и бедите, които се случват,тук на земята, който е както исторически, така и актуално фактологически подкрепен...Молете се за мен да не ми се случи нищо лошо, защото злото няма да бездейства, когато го разобличават и разкриват плановете му......
цитирай
11. balgarski7vinarki - ta te veche sa doshli, vsichki
21.05.2011 16:58
i igrajiat shah -
a masite gi chakat , kato niakoi podozirat drugi v konspirazia s drug vid za dominazia na Planetata, a ekolozite mechtajat da se proizvede Programist-Mesia i Toi da im pusne edna apokaliptichna virtualka i te da se shumgnat v podzemnite gradove s vsichko "po-zenno" i drugite da polojat beton otgore i ...da zajiveiat estestveno.
Taka che ima raznoobrazie v predstavite za ochakvanite veliki sabitia.
цитирай
12. estirbg - Що се отнася до небесните колесници, ето още видения за тях - "Великата борба" Елън Уайт:
21.05.2011 17:45
"При прозвучаването на Божия глас живите праведни биват преобразени внезапно, “в миг на око”, биват прославени и сега стават безсмъртни; заедно с възкръсналите светии посрещат Господа във въздуха. Ангели “ще съберат избраните Му, от четирите ветрища, от края на земята до края на небето”. Малки дечица биват поставени от тях в ръцете на майките им. Приятели, разделени дълго от смъртта, се събират отново, за да не се разделят никога вече. С радостни песни всички заедно се възнасят нагоре към Божия град.
От всяка страна на облачната колесница има крила, а под нея има живи колела; и когато колесницата върви нагоре към новия Ерусалим, колелата викат: “Свят”, и крилата, когато се движат, викат: “Свят”, и свитата от ангели вика: “Свят, свят, свят e Господ Бог всемогъщ”, а изкупените възкликват: “Алилуя!”
Така че приятелю,watchtowerman, тези колесници нямат нищо общо с НЛО- тата, които са сатанински изобретения.
цитирай
13. watchtowerman - Къде в Библията пише
21.05.2011 18:02
за сатанински колесници и как изглеждат те? Не смяташ ли, че ако щеше да има сатанински колесници Вайт нямаше да ни предупреди? И откъде черпиш сведения, че НЛО са сатанински изобретения?
цитирай
14. estirbg - watchtowerman, приятелю, що се отнася за начина на появяването на Луцифер("идващ" на НЛО), това наистина не го пише в Библията!
21.05.2011 18:45
Но Бог има свои слуги през всичките векове, и в голямата си милост, когато дойде подходящ момент, известява чрез тях накои подробности и истини, като дава още светлина по идващите събития, за да не бъдат заблудени хората, които Той толкова много обича...защото неизразима е любовта Му към хората и не иска никой да погине. Така че сега тази вест приемете априори, но когато се случи, моля, спомнете си предупреждението, което съм отправила към вас...За да споделя тази подробност с вас, значи имам пълната увереност в нея, и поемам своята отговорност при публикуването й. Не ви карам сега да вярвате в нея, но пак подчертавам, когато се случи това, спомнете си тази вест, с която ви предизвестявам измамата...
Нещо зад завесата - това, което ми беше дадено, още преди да прочета Е.Уайт, беше пълно потвърждение на написаното от нея. Едва не припаднах, когато седем години след Моите откровения, прочетох "Великата борба" и видях моите видения в нейните - при двама свидетели няма как да не е вярно това, което Бог е споделил. Новото допълнение беше начинът по който ще се представи Луцифер, който наистина ще "дойде" на НЛО и...земетресение. Прочети първия ми постинг. Ако премълча вестта, Бог ще я даде на друг, така че всички да я чуят - твоя воля е дали ще я приемеш или не. Аз съм длъжна да я представя...Засега само я сейфайте някъде в паметта си, после всичко ще дойде на мястото си. Нека да напиша постинга за НЛО и сатана...Изчакайте...:)
цитирай
15. merlin68 - Значи глобално природно бедствие. ...
21.05.2011 19:17
Значи глобално природно бедствие. Е тогава не е лошо повечко хора да вярват, та като се случи поне да умрат щастливи.
цитирай
16. estirbg - Анонимен 15, никого не искам да убеждавам, защо спорите, когато не сте чели Словото и пророците!
21.05.2011 19:30
Най-лесно е да се отхвърли истината. Изследвайте Писанията и после елате да спорим. Нека ви припомня една притча на Исус:
"Имаше някой си богаташ който се обличаше в мораво и висон, и всеки ден се веселеше бляскаво.
Имаше и един сиромах, на име Лазар, покрит със струпеи, когото туряха да лежи пред портата му,
като желаеше да се нахрани от падналото от трапезата на богаташа; и кучетата дохождаха и лижеха раните му.
Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно. Умря и богаташът и бе погребан.
И в пъкъла, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия.
И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък.
Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш.
И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така, че ония, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам да преминат към нас.
А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом;
защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място.
Но Авраам каза: Имат Моисея и пророците; нека слушат тях.
А той рече: Не отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.
И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят."Лука 16: 19-31
Така и аз, дори да ви давам още истини, пак няма да ви убедя. Като не вярвате в Словото, няма как да повярвате и на тази новина...
"Който има уши да слуша, нека слуша." Матей 11:15
И все пак отново ще повторя - когато се случи, знайте, че това няма да е истинския Исус. Библията е категорична - Истинският Исус ще дойде след Измамника!
"С уши непрестанно ще чуете, но няма да схванете, И с очи непрестанно ще видите, но няма да разберете." Исая 6-9
Много ми се иска да не бъдете с притъпени сетива, за това, което се случва около нас...
цитирай
17. watchtowerman - За авторитет
21.05.2011 21:20
на първо място слагам Библията. След това - човеците, и то само, ако това, което говорят е в унисон с Божието Слово. И така Исая 66:15:
" Господ ще дойде като огън, и колесниците му - като вихрушка".
Ако виждаме летящи обекти в небето или около нас, които нямат земен, човешки произход, това не е сатанинска измама. Сатана и слугите му имат ограничен периметър на действие, те действат чрез човеците, вселявайки се в тях, те не могат да се материализират, но се материализират чрез хората, които им дават място в душите си да им отседнат на гости - при едни си тръгват, при други, остават за постоянно. Иначе, ще излезе,че сатана и слугите му са навсякъде във Вселената,защото докъдето стига погледа на човека се откриват летящи обекти, а не им ли е отредено от Бога място само на земята?!
цитирай
18. mahatma - Айде, намесиха се и йеховисти!
21.05.2011 21:27
Към 19 - отгде черпиш познание, че Бог е в единствено число?
цитирай
19. estirbg - Ето ме пак тук и веднага давам обяснения - първо до анонимен 18
21.05.2011 21:53
Приятелю, знаеш ли кои са белезите на истинската църква. Хайде, нека да ги посоча и да видим коя църква се вписва в тях - така ще оттеглиш погрешните си впечатления и мнение за адвентната църква...
Истинската църква днес не можем да търсим в лицето на католическата или православна църква, защото до 1798 г. истинската църква е в “пустинята”, лишена от официална обществена дейност, докато католическата и православна църкви са официално съществуващи, господствуващи църкви по това време. Това е първият или историческият белег на истинската църква.
Следващите стихове на Откровение 12 гл. минават през великата реформация и в ст.17 стигат до последнте времена Откр.12:17:
“Тогава змеят се разяри против жената, та отиде да воюва против останалите от нейното потомство, които пазят Божиите заповеди и държат свидетелството на Исуса.”
Тук “останалите” от потомството на жената представляват последната генерация верни християни и те са описани с израза: “...пазят Божиите заповеди и държат свидетелството на Исуса.” В този стих именно откриваме втория и третия белег на истинската църква. Но да ги поясним.
Вторият белег засяга Божия закон. Подчертава се, че църквата на остатъка издига авторитета на Божиите заповеди и ги поставя в основата на своя духовен живот. Няколко пъти в Откровението Божиите заповеди са прикачени като атрибут на верния народ на последното време и последната вест. Фактът, че остатъкът е идентифициран по такъв начин показва, че Божият морален закон ще бъде особено оспорван в борбата между змея и църквата.
Третият белег на истинската църква днес е свидетелството Исусово. Новият български превод “свидетелство ЗА Исуса” е неправилен. Правилното звучене на текста е “свидетелството Исусово”. Това се вижда когато сравним този текст с Откр.19:10 последната част: “...защото Духът на пророчеството е свидетелството Исусово...”
Смисълът на всичко това е, че Христос свидетелства на църквата посредством пророчествата. Специалната работа на пророците е била да носят вестите на Исус. Чрез пророците Исус свидетелства за истината - Евр.1:1:
“Бог, Който при разни частични съобщения и по много начини е говорил в старо време на бащите ни чрез пророците.”
Третият белег следователно означава, че истинската църква на последното време ще се отличава с изявлението на пророческия дар в нейната среда. Тя ще притежава вътрешно пророческо ръководство и ще разбира и познава основно библейските пророчества.
И така Духът на пророчеството е един специален дар с който Бог осенява Своя народ и го приготвя да устои в борбата с тъмните сили при тяхната последна атака.
И четвъртия белег на истинската църква днес е, че тя ще познава и проповядва тройната ангелска вест, съобщена в Откр.14:6-12. Това е естествено и логично, защото тя е последната Божия вест до човечеството.
Следователно, ако една църква днес, не съблюдава Божиите непроменени заповеди, тя не може да бъде истинска църква. Ако не притежава специалния Божий дар Духа на пророчеството, тя не може да бъде истинска църква. Ако не познава и не проповядва тройната ангелска вест, тя не може да бъде истинска църква.
За съпоставка можем да хвърлим бегъл поглед върху Откр.17 гл. където е представена блудницата - отпадналите църкви - Откр.17:1-6:
“... Дойди ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води, с която блудстваха земните царе и земните жители се опиха от виното на нейното блудстване... Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато... и държеше в ръката си златна чаша пълна с мръсотии и нечистотии от нейното блудстване. И на челото й имаше написано това име: Тайна, великий Вавилон майка на блудниците и на гнусотиите на земята. И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици...”
Откр.17:15 показва, че тя господства над многото народи:
“Каза ми още: Водите които си видял, гдето седи блудницата са люде и множества, народи и езици.”
Жената държи в ръката си златна чаша, символ на евангелието, но това е само фасада, защото тази чаша е пълна с нечистота, т.е. фалшиви учения. Името на изневерилата на Бога църква според ст.5 е: "Тайна; великий Вавилон". Името представя характера и е тайна за непосветените и неразбиращите духовните истини на Божието Слово. Този текст показва, че блудницата има свои дъщери, именно онези църкви, които приличат на нея в учения, живот, и характер. Ст.6 говори, че тази фалшива религиозна система е избивала Исусовите мъченици.
Всички особености на описанието в Откровение 17 гл. идентифицират римокатолическата църква като блудница и Вавилон, а в историческия контекст на последните времена във връзка с тройния религиозен съюз между спиритизъм, католицизъм и протестантизъм, и всички отпаднали църкви са представени с тези символи.
Сега, предвид съдбите и наказанията, които ще сполетят този духовен Вавилон Бог отправя сериозен апел към всички искрени християни, които все още се намират в тези църкви, да ги напуснат - Откр.18:4:
“И чух друг глас от небето който казваше: Излезте от нея люде Мои за да не участвате в греховете й и да не споделяте язвите й.”
И когато напуснат мистичния Вавилон накъде трябва да се ориентират? Отговорът е в думите на Исус - Йоан 10:16:
“И други овце имам, които не са от тая кошара, и тях трябва да доведа, и ще чуят гласа Ми, и ще станат едно стадо с един Пастир.”
Христос има само една “кошара” и това е Неговата църква, Неговият верен народ. Коя е тази църква днес? Именно онази, която притежава изброените четири белега на истинската църква. Когато искрените вярващи от различни деноминации схванат истината чрез Божия Дух, те напущат този Вавилон и влизат в Христовата кошара. Този процес вече се развива и ще достигне своята кулминация в последните дни на световната история.
трябва да подчертая един съществен пункт във връзка с понятието църква Божия в Библията.
Някои хора мислят, че за спасението не е необходимо да се присъединят към църквата, че спасението ще се осъществи чрез някаква невидима църква. Библията категорично отхвърля тази теза. Съгласно Деян.2:47 спасението на един човек може да се постигне единствено чрез “прибавяне към църквата.”
“А Господ всеки ден прибавяше към църквата ония, които се спасяваха.” (Деян.2:47).
Истинската църква е била винаги обект на най-нежни грижи от Божия страна. Тя е Божията скъпоценност на земята - 1Петр.2:4,5:
“При Когото идвайки като при жив камък, от човеците отхвърлен, а от Бога избран и скъпоценен, и вие като живи камъни се съграждате като духовен дом, за да станете свято свещенство, да принасяте духовни жертви, благоприятни на Бога чрез Исус Христос.”
При наличието на такъв конгломерат от заблуди и фалшификации в света, Божията църква е пазител, съхранител и крепител на истината в света - 1Тим.3:15:
“В случай, че закъснея, да знаеш как трябва да се обхождат хората в Божия дом, който е църква на живия Бог, стълп и подпорка на истината.”
В края на световната драма Бог ще спаси точно тази Своя победоносна църква...
цитирай
20. estirbg - До анонимен 19, който ме обвинява в лъжи, ето ти информация за Божието Триединство. Прочети и имай знания!
21.05.2011 22:06
Терминът “троица” или “триединство” не се срещат никъде в Библията, но учението за триединната същност на Божеството е там. Св.Писание ни учи, че Божеството се състои от три лица: Отец, Син и Св. Дух. Но това не са трима богове, а Един Бог в три лица, три отделни личности. Трудно е да се асимилира нали? Но ако ние бихме могли да разберем Божието естество, това би ни смутило, защото бихме се почувствали велики и мъдри като Него. Как може да се покланяме на такъв Бог? Да Благодарим, че Той е по-велик от нашия интелект и нашата логика. Нека се преклоним пред Безкрайния Бог - Йов 11:7,8:
“Можеш ли да изброиш Божиите дълбочини? Можеш ли да издириш Всемогъщия напълно? Тия тайни са високи до небето; що можеш да сториш? По-дълбоки са от преизподнята; що можеш да узнаеш?”
Тук трябва да отбележим, че Божието естество не е единствената тайна в Писанието. Има и други неща непостижими за нашия ум. Богочовешката природа на Христос, това че Той е Бог и човек в една личност, сътворението на света, възкресението на мъртвите, са все въпроси, които превъзхождат капацитета на нашия малък ум.
Нека разгледаме по-обстойно същността на Божието триединство. Две съвършено ясни твърдения се открояват в Библията. Първото ясно учение на Св.Писание е Божията единственост - Втор.6:4 и Марко 12:29:
“Слушай, Израилю, Йеова нашият Бог е един Господ.”
Същевременно обаче в Библията срещаме пак ясното учение за Божията троичност. Забележителен в това отношение е - Битие 1:26:
“И каза Бог: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие...”
На еврейски глаголът трябва да се съгласува по род и число, т.е. съществително в множествено число нормално върви с глагол в множествено число! В този текст обаче, Бог - Елохим е в множ. чис., а глаголът употребен с Елохим е в единствено число! Дълбокият смисъл на това е, че Бог е три в едно, че трите лиа на Бога действват като едно!
Какви са отношенията между трите лица?
Съвършено единство в мисли, планове и намерения, но отделни независими личности със специални функции. Докладът за кръщението на Спасителя е един от рядките пасажи, където трите Личности едновременно манифестират Себе Си ясно разграничени - Мат.3:16,17:
“И като се кръсти Исус, веднага излезе от водата; и ето отвориха Му се небесата и видя Божият Дух, че слиза като гълъб и се спускаше на Него; и ето глас от небесата, който казваше: Този е възлюбеният Ми Син, в Когото е Моето благоволение.”
Христос, Божият Син се кръщава и се моли на Отца. Отец заявява, че това е Неговият възлюбен Син и Св.Дух под формата на светлинен гълъб трепти над главата на Сина.
Констатираме пълна съгласуваност в действията на трите лица при сътворението на света, създаването на човека, изкуплението, боговдъхновението на Писанията и т.н.
Всяко едно от лицата е наречено Бог - Йоан 1:1,14 и 2Кор.3:17:
“В начало бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог...”
“И Словото стана плът и пребиваваше между нас, и видяхме славата Му като на единородния на Отца, пълно с благодат и истина” (Йоан 1:1,14).
А Господ е Духът, и гдето е Господният Дух, там е свобода” (2Кор.3:17)
В първия текст Синът е наречен Бог, а във втория - Духът. И трите личности са представени в Библията като вечни, всемогъщи, всезнаещи, святи. Те са равни, с еднакъв ранг и достойнство. Всяка от тях е съществувала винаги и не може да се каже, че Отец е съществувал преди Сина и Духа.
В Новия Завет намираме формулата на троичността - Мат.28:19:
“Идете прочее, научете всичките народи и кръщавайте ги в името на Отца, Сина и Святия Дух.”
Най-удивителното е, че всяко от трите лица (всеки хипостас) е цялото, не част от цялото! Ако трябва да си послужим с нашата човешка математика Бог не е 1+1+1=3, а 1.1.1=1.
Съвременната теория на множествата, която стана основа на математичния анализ се зароди в трудовете на немския математик Георг Кантор - (1845-1918 г.). Но колцина знаят, че интересът на самия Кантор, който бил дълбоко вярващ човек, към тези проблеми е възникнал от размишленията му над свойствата на святата троица!
Вълнувалият умовете парадокс, как всеки хипостас на Троицата може да бъде тъждествен на тяхното единство доведе до Канторовата теория на множествата.
В рамките на тази глава е основателно да включим и пояснения върху естеството на Отца, Сина и Духа, и една човешка дефиниция за Бога.
Как да си предоставим Бога?
Всяка човешка представа за Бога е невярна и непълна, защото ограничава Безкрайния. Не трябва да си Го представяме като човек. Изобщо почти нищо не можем да знаем за Неговото физично битие. В Битие 1:26 четем, че човекът е бил създаден по Божий образ и подобие, но това сходство трябва да се разбира по-скоро в нравствен, интелектуален и духовен смисъл отколкото във физичен. Ап.Павел заявява - 1Тим.6:16:
“Който сам притежава безсмъртие, обитавайки в непристъпна светлина, Когото никой човек не е видял, нито може да види; Комуто да бъде чест и вечна слава. Амин.”
А в Йоан 1:18 четем, че Божият Син, Исус Христос е изявил Отца:
“Никой никога не е видял Бога. Единородният Син, Който е в лоното на Отца, Той Го изяви.”
Но Синът не е разкрил нищо от Божието битие, а характера Му. Той ни посочи, че Отец е безкрайно добър и любвеобилен Небесен Баща, свят, праведен истинен и верен, съвършен във всичките си действия. Има едно забележително изказване на Спасителя досежно естеството на Бога - Йоан 4:24:
“Бог е дух и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.”
Това е дефиниция на Христос за Бога, именно “Бог е Дух”. Най-напред това определение отрича пантеистичното начало (сливане на Бога с природата). Бог е надсветовно (трансцедентно) Същество, абсолютно отличен от Своето творение (света). Второ, Бог не може да бъде ограничен по време и място. Той е извън времето и пространството, независим от времето и пространството. Бог е висша морална, интелигентна и духовна Личност, не безлична сила, Творец и Вседържител.
До тук в обясненията на Отца, ние употребявахме понятието “Бог” и “Отец”, равнозначно (като синоними). Това не бива да ни смущава.
Сега да се спрем на Сина, второто лице на Божеството. За Него имаме много повече данни, защото Той е посредникът в отношенията на Бога към човечеството. На три места в посланията си ап.Павел окачествява Христос като образ на Бога. Сам Христос заяви - Йоан 10:30:
“Аз и Отец едно сме.”
Той декларира пълното покритие и единство на Отец и Син в характер, нравствено естество, воля.
Божествеността на Христос е била най-много атакувана, но е и най-ясната истина на Новия и Стария Завет. Ето един класически пример от Духа на пророчеството:
“Христос е предвечен, самосъществуващ Божий Син. Никога не е имало време, когато Той да не е бил в тясно общение с вечния Бог... Той бе равен на Бога, безкраен и всемогъщ... От вечност Той беше посредник на Завета...”
Великият теолог на Новия Завет обсъжда личността и положението на Сина в знаменития пасаж Кол.1:15-17, който е бил предмет на много дискусии през вековете:
“В Него, Който е образ на невидимия Бог, първороден преди всяко създание; понеже чрез Него бе създадено всичко, което е на небесата и на земята, видимото и невидимото, било престоли или господства, било началства или власти, всичко чрез Него бе създадено; и Той е преди всичко и всичко чрез Него се сплотява”.
Христос е описан като “Първороден преди всяко създание”. Гръцки “прототокос” - първороден. Ранните църковни отци прилагаха това определение за Христос като вечен Син на Бога. В IV в. сл.Хр. александрийският епископ Арий създава арианската ерес - причина за много диспути и борби в църквата. Той твърдял, че Христос е първото и най-съвършено творение на Бога. Това налага свикването на първия вселенски събор в Никея - (Мала Азия) в 325 г. - който постулира, че Христос е роден а не сътворен.
Следователно терминът “първороден” трябва да се приеме като фигуративен израз, представящ Сина като пръв по ранг, образ, взет от първородния в едно царско семейство. Думите “роден” и “първороден” означават, че положението на Христос е уникално и абсолютно. В нашия текст Павел изтъква позицията на Христос, за да посрещне аргументите на фалшивите учители, които твърдяха, че Христос е сътворен и отричаха Неговата супремация (върховенство).
Във връзка със спасителния план, Христос прие човешко естество, което Той ще запази за винаги. Той бе възкресен с прославено, духовно тяло, каквото ще имат праведните при възкресението. Но човешкото естество на Христос е добавено към божественото Му естество, което не е намалено.
Следващата глава ще посветим на Святия Дух, третото лице на Божеството. Сега ще кажем само, че той е най-тайнствената Личност на Триединството. Светият Дух е едновременно навсякъде, изпълва всичко, всепроникващ и все пак отделна Личност. Боговдъхновената писателка Е.Г.Вайт отбелязва, че природата на Св.Дух е тайна, и че мълчанието по този въпрос е злато.
Двата най-крупни факта, двете най-велики изяви на Божеството са сътворението на света и изкуплението на човечеството. Можем да си изясним до известна степен функциите на всеки хипостас в сътворението и изкуплението.
Първо - как са участвали трите лица в сътворението на света. Ап.Павел нарича Бога “Създател на всичко” - Ефес.3:9:
“И да осветлявам всичките в наредбата относно тайната която от векове е била скрита у Бога Създателя на всичко.”
Отец е великата Първопричина за съществуването на всичко. Наблюдавайки света не можем да избегнем мисълта за един Създател - Евр.3:4:
“Защото всяка къща се строи от някого; а Тоя Който е устроил всичко е Бог.”
Световно известният изобретател Томас Едисон (1848 - 1931) имал фина религиозна душа. Когато веднаж се изкачил на Айфеловата кула в Париж, той вписал в златната книга следните слова: “На господин Айфел, на инженера, на смелия майстор на огромното изключително майсторско произведение на модерното инженерско изкуство посвещава тези слова един мъж, който изпитва най-голяма почит и най-голямо удивление пред всички инженери, особено пред най-великия между тях - Бога”.
Можем да направим едно съвсем бледо сравнение - да си представим Бога Отца като Инженер Поектант. А за Сина се казва, че всичко е било създадено чрез Него - Евр.1:2 и Кол.1:16:
“В края на тия дни говори нам чрез Сина, Когото постави наследник на всичко, чрез Когото и направи световете.”
Втория текст Кол.1:16 е вече цитиран по-горе.
Христос е Деятелят. Той привежда идеите на Отца в изпълнение и затова може да бъде сравнен с Инженер Изпълнител. Ролята на Духа в сътворението е отбелязана в Битие 1:2:
“А земята беше пуста и неустроена и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата”.
Образно-носещ се над бездната, над хаотичната материя, за да внесе ред и порядък. Божият Дух е активен агент при формирането и организирането на материята.
Второ - изкуплението
Отец участва с любовта Си - Йоан 3:16:
“Защото Бог толкоз възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.”
Любовта се измерва с величината на жертвата.
Отец няма по-скъпо нещо от Сина. Когато Синът страдаше, Отец страдаше с Него. Божията любов ще бъде предмет на изучаване в цялата вечност. Тежестта на спасителния план обаче пада върху Сина., Той е жертвата и даде Себе Си доброволно за нас - Гал.1:3,4:
“Благодат и мир да бъде на вас от Бога Отца и от нашия Господ Исус Христос, Който даде Себе Си за нашите грехове, за да ни избави от настоящия нечист свят според волята на нашия Бог и Отец.”
На Голгота виждаме едно велико страдание и една велика любов!
Духът се намесва по особен начин в принасянето на Христовата жертва - Евр.9:14:
“То колко повече кръвта на Христос, Който чрез вечния Дух принесе Себе Си без недостатък на Бога, ще очисти съвестта ви от мъртвите дела, за да служите на живия Бог.”
След възкресението на Спасителя, Св.Дух ръководи спасителния план на земята.
Известно уточняване на ролята на трите лица в изкуплението имаме във 2Кор.13:14:
“Благодатта на Господ Исус Христос и любовта на Отца и общението на Святия Дух да бъде с всички вас”.
И накрая имайки предвид Божието триединство към кого да се обръщаме с молитва?
Подходящо и нормално е молитвата да бъде отправена към Отца, чрез Сина и във Духа.
Не е погрешно разбира се да се молим:
“Господи Исусе” - това се среща в Библията.
Така че можем да се молим и на Святия Дух...
цитирай
21. estirbg - watchtowerman, приятелю,
21.05.2011 22:42
И аз на първо място слагам Библията. Има ли нещо в блога ми досега, което не е в синхрон със Словото???
Ти казваш:"Сатана и слугите му имат ограничен периметър на действие" - периметърът на падналия ангел е нашата земя. Най-добре съм обяснила присъствието му в постинга ми "Сатана демаскиран - І част". Много подробно съм обяснила присъствието му тук на земята и неговия периметър. Няма да се повтарям, може да го прочетеш.
Що се отнася до пророческият дар, той е чудесен атрибут на Божия народ. Но защо е необходим той? И каква е същността му? В Библията се изтъква, че човекът се нуждае от божествено ръководство. Това е смисълът на Еремия 10:23:
“Господи, познавам, че пътят на човека, не зависи от него; не е дадено на човека, който ходи да оправя стъпките си”.
Още в началото преди грехопадението в невинното си състояние, той е бил обект на Божията грижа и съвети. Но грехът прекъсна личния контакт с Бога и трябваше да се потърсят други пътища за връзка и общуване. Тогава се появи нуждата от пророческа дейност. Пророкът, като Божий представител и посредник трябваше да предава Божията воля на човечеството. В Откр.1:1,2 е дадена веригата за поддържане връзката между Бога и човека:
“Откровението от Исус Христос, което му даде Бог, за да покаже на слугите Си онова, което трябва да стане скоро; а Христос прати та го яви чрез ангела Си на Своя слуга Йоан, който възвести Божието Слово и свидетелството Исус Христово и всичко що е видял.”
Както е изложено тук тази верига се състои от пет звена: Бог, Христос, ангелът, пророкът, народът. Божиите поучения се предават по този канал. Но първите три личности са безгрешни, докато пророкът и народът са засегнати от греха. Това което разкъсва връзката между Бога и човека е грехът, беззаконието, както се подчертава в Ис.59:1,2:
“Ето, господната ръка не се е скъсила та да не може да спаси, нито ухото Му е отъпяло, та да не може да чува; но вашите беззакония са ви отлъчили от Бога ви и вашите грехове са скрили лицето Му и вашите грехове са скрили лицето Му от вас, та не ще да чува.”
Така, че веригата е прекъсната между ангела и пророка поради греха на човека. Необходим е посредник. В няколко глави от евангелието на Йоан се изтъква, че се е наложило Този посредник да е Св.Дух - Йоан 14:26:
“А Утешителят, Св.Дух, Когото Отец ще ви прати в Мое име, Той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което Съм ви казал.”
Чрез действието на Св. Дух, третото лице на Божеството, се осъществява връзката между ангела и пророка.Божиите мъдри и милостиви действия с човешкия род са посочени в един много характерен пасаж: Амос 3:7:
“Наистина Господ Йеова няма да направи нищо без да открие Своето намерение на слугите си, пророците.”
Когато трябва да се съобщат Божиите намерения, когато Всемогъщият предприема нещо, засягащо човечеството, Той потърсва подходящ инструмент, за да предупреди хората и да им даде възможност да се приготвят. Този инструмент е пророкът. Думата преведена “пророк” е от еврейския глагол “казвам”, “съобщавам”. Предсказването на бъдещи събития едва ли е първостепенната длъжност на пророческата служба. Пророкът е Божий говорител. Неговият пръв дълг е да говори за Бога думи на съвет, предупреждение, порицание и насърчение. Това е библейското разбиране на пророческото призвание. .Историята ни показва, че в критични моменти и когато предстоят особено важни събития в спасителния план Бог дава по-големи осветления чрез избрани от Него служители.
Примерно, когато Бог реши да унищожи стария свят с потоп, Той потърси подходящо лице, за да съобщи намеренията Си. Това беше Ной, който получи подробна информация и я предаде на своите съвременници.
При първото идване на Христос, Йоан Кръстител беше избраният инструмент. Той трябваше да предупреди и подготви народа. Така и във връзка с последното съдбоносно дело на тройната ангелска вест и изследователния съд, Бог потърсва подходящи лица за да осветли човечеството. Неговият избор се спира най-напред на двама мъже: Уйлям Фой (да не се смесва с Уилиям Милер) и Хейзън Фос, които получават видения относно тройната ангелска вест.
Кратко време след разочарованието в 1844 г. Уйлям Фой умира, а Хейзън Фос, след остра душевна борба решава да не съобщи видението на народа. Тогава Божият избор се спира на един слаб инструмент - 17 годишното момиче Елена Хармон по баща, а по-късно Елена Гулд Вайт по мъж. Тя получава своето първо видение два месеца след голямото разочарование през декември 1844 г. по време на една молитвена служба в един дом. Сюжетът на това първо видение е великата опитност на адвентния народ и неговото пътуване към небесния град. Но за Елена Гулд Вайт може да се говори много. Това, което ми беше дадено да видя предварително, още преди да се докосна до нейните пророчески видения, е че ние сме последното поколение, и подробностите от моите видения за последните дни, съвпадаха с тези на Елена Вайт(Елън Уайт). Подчертавам, че това "видях" преди да прочета нейните, така че е изключено да има пряка проекция на трудовете й върху съзнанието ми и да са плод на прочетеното. Никак не ви насилвам да вярвате, в това, което ви предупреждавам, но Бог във времето ще докаже, че това е истина...
цитирай
22. estirbg - Ето и откъс от "Великата борба" на Елън Уайт, която точно дефинира признаците за истинското пришествие на Божият син
21.05.2011 23:40
"ИМА ЧЕТИРИ БЕЛЕГА, ПО КОИТО МОЖЕМ ДА ИДЕНТИФИЦИРАМЕ ВТОРОТО ХРИСТОВО ПРИШЕСТВИЕ. Те не могат да бъдат фалшифицирани от лъжливи христосовци: 1. Ще дойде така, че всички живи по това време ще могат да видят завръщането Му (Откр. 1:7; Деян. 1:9; Матей 24:30, 23-27). 2. Ще дойде така, че всички ще могат да Го чуят, (Матей 24:31; 1 Сол. 41:16). 3. Ще дойде във величествена слава - Неговата слава, славата на Отца и славата на милионите придружаващи Го ангели (Лука 9:26; Матей 28:2-4; Матей 25:31; Откр. 6:14-17). 4. Ще дойде неочаквано (Матей 24:44; 24:36)." глава "Зпустяването на земята" от "Великата борба"
цитирай
23. penchoan - Къде пише в Библята, че Луцифер ще ...
22.05.2011 01:05
Къде пише в Библята, че Луцифер ще дойде с летяща чиния?
Никакво вземане няма да има в началото, това също е измислица. Ще бъдат взети на небето само Илия и Енох, след като бъдат убити и възкръснат. Всички други ще страдат еднакво и ще загинат до един. Разликата е, че праведните ще възкръснат за вечен живот, а онези, които приемат знака на звяра, ще бъдат изпратени в долната земя.
Библията просто казва, че когато Исус дойде, едни ще бъдат взети, а други – оставени. Очевидно, праведните се вземат, а неправедните се оставят.

Не е вярно, че ще бъдат взети праведниците, а ще останат грешните. Обратно е, първо ще бъдат изтребени грешниците, две трети от населението при идване на Христос, докато останат само праведните, които ще загинат, ще изгорят последни:
Захарий 13;8. И в цялата земя, казва Господ, Две части от жителите и‘ ще се изтребят и изчезнат, А третата ще се остави в нея. 13;9. И тая част Аз ще прекарам през огън, Пречиствайки ги както се чисти среброто, И изпитвайки ги както се изпитва златото. Те ще призоват Моето име, И Аз ще ги послушам; Ще река: Тия са мои люде; А те ще рекат, всеки един: Господ е мой Бог.
Подобно нещо твърди и Даниил:
12; 11. И от времето, когато се премахне всегдашната <жертва>, и се постави мерзостта, която докарва запустение; ще има хиляда и двеста и деветдесет дни.
12. Блажен, който изтърпи и стигне до хиляда и триста и тридесет и петте дни.
Последните 45 дни ще бъдат на огъня. Блажени тези, които изтърпят 45 в огъня!
Те ще възкръстнат за вечен живот. От огъня тялото им ще се стопи и ще остане само 10 грама, тогава те ще бъдат взети на небето:
1Сол. 4:16,17 – “Понеже сам Господ ще слезе от небето повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха. И така ще бъдем всякога с Господа.”
цитирай
24. estirbg - penchoan, приятелю,
22.05.2011 08:48
Не очакай Бибилията да те осведоми точно и дословно как ще дойде Луцифер - незабравяй кога е писана и че човеците, водени от Святия дух са виждали и предрекли бъдещите събития, но не са знаели как да ги нарекат с днешните наименования, които ти, аз и всички ние употребяваме. Знаеш, че Библията работи преди всичко със символи, така че никой да не очаква да прочете някъде Библейското съобщение:"Луцифер ще дойде с НЛО, внимавайте!"...Не знам чия църква посещаваш, но трактовките, които споделяш за последните дни на човечеството са невярни и за мен са доста странни. Моля те, прочети моя коментар в позиция 22 и провери дали твоята църква отговаря на изискванията за истинност и правдивост при проповядване на Божието слово.
Трябва пак да подчертая и повторя един от основните белези на истинската Христова църква - истинската църква на последното време ще се отличава с изявлението на пророческия дар в нейната среда. Тя ще притежава вътрешно пророческо ръководство и ще разбира и познава основно библейските пророчества.
Така че Духът на пророчеството е един специален дар, с който Бог осенява Своя народ и го приготвя да устои в борбата с тъмните сили при тяхната последна атака.
Явно трябва да разкажа в отделна тема какво казва Словото за Второто пришествие и 1 000 - та години, т.н. Милениум. Нека това да бъде отделен постинг, тъй като коментарите ми стават прекалено дълги, и не всички ги четат. Темата, за грабването и състоянието на праведни и неправедни е много дълга и е важна, трябва всички да я прочетат, така че имай търпение, ще говорим и по нея. Поздрави от мен!
цитирай
25. estirbg - Анонимен №28,
22.05.2011 09:05
Коментарът ти е неуместен под този постинг, както и в моя блог. Подобни изказвания може да публикуваш под спиритични и астрологични статии. Не се шегувай със сериозни послания, но както е писано:"Всички ще бъдат научени от Бога". Това желая всекиму...
цитирай
26. amity - на първо място слагам Библията. ...
22.05.2011 22:57
watchtowerman написа:
на първо място слагам Библията. След това - човеците, и то само, ако това, което говорят е в унисон с Божието Слово. И така Исая 66:15:
" Господ ще дойде като огън, и колесниците му - като вихрушка".
Ако виждаме летящи обекти в небето или около нас, които нямат земен, човешки произход, това не е сатанинска измама. Сатана и слугите му имат ограничен периметър на действие, те действат чрез човеците, вселявайки се в тях, те не могат да се материализират, но се материализират чрез хората, които им дават място в душите си да им отседнат на гости - при едни си тръгват, при други, остават за постоянно. Иначе, ще излезе,че сатана и слугите му са навсякъде във Вселената,защото докъдето стига погледа на човека се откриват летящи обекти, а не им ли е отредено от Бога място само на земята?!

Как така могат да се материализират само чрез хората? Според теб какво са демоните - някакви облачета? Та нали са същества, които са изхвърлени от Небето. Откр.12:9. И беше свален големият змей, онази старовременна змия, която се нарича дявол и Сатана, който мами целия свят; свален беше на земята, свалени бяха и ангелите му заедно с него.
На земята са свалени паднали ангели, а не облачета! това, че не ги виждаме, не означава, че те нямат тела, а защото са от съвсем друга материя.
цитирай
27. amity - От огъня тялото им ще се стопи и ще ...
22.05.2011 23:07
penchoan написа:
От огъня тялото им ще се стопи и ще остане само 10 грама, тогава те ще бъдат взети на небето:
1Сол. 4:16,17 – “Понеже сам Господ ще слезе от небето повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха. И така ще бъдем всякога с Господа.”


Как така ще останат десет грама? Това къде го пише?
Колкото за 1 Солунци 4:16, 17, съвсем не се говори, че няколко грама от хората ще бъдат взети от земята, а какво ще стане при Второто пришествие. Праведните ще бъдат преобразени, а мъртвите в Христа ще бъдат възкресени и заедно двете групи ще бъдат взети при Исус.
цитирай
28. penchoan - От огъня тялото им ще се стопи и ще ...
23.05.2011 20:42
amity написа:
penchoan написа:
От огъня тялото им ще се стопи и ще остане само 10 грама, тогава те ще бъдат взети на небето:
1Сол. 4:16,17 – “Понеже сам Господ ще слезе от небето повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха. И така ще бъдем всякога с Господа.”


Как така ще останат десет грама? Това къде го пише?
Колкото за 1 Солунци 4:16, 17, съвсем не се говори, че няколко грама от хората ще бъдат взети от земята, а какво ще стане при Второто пришествие. Праведните ще бъдат преобразени, а мъртвите в Христа ще бъдат възкресени и заедно двете групи ще бъдат взети при Исус.


Ап. Павел казва: "...ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с мъртвите в Христа."
Когато едно човешко тяло се постави в огън с милиони градуси топлина, в продължение на 45 дни, какво ще остане от него? При това се казва, че тялото е останало живо. Това е етерно тяло, а един кубически метър етер тежи около 20 грама. Каквото е отношението на теглото на еднакъв обем вода към въздух, такова е отношението на тегло на въздух към етер. Приблизително 1: 800.
цитирай
29. estirbg - penchoan, приятелю,
23.05.2011 23:06
хайде да се поразходим из Библията, за да видим откъде черпиш сведения, че 45 дни ще горим, ще станем етерни въздишки, тежащи 10 грама, за да може Бог да ни прибере при Второто си идване...Покажи ми пасажи от Словото, къде е описан този план на Възкресение! Спомни си, когато Исус възкръсна и се яви пред учениците си в какво тяло беше - в етерно ли? Нали Тома не повярва, че е възкръснал от мъртвите и Исус му позволи дори да пипне ребрата и плътта му!
" И подир осем дни учениците Му пак бяха вътре, и Тома с тях. Исус дохожда, като беше заключена вратата, застана насред, и рече: Мир вам!
27 Тогава каза на Тома: Дай си пръста тука и виж ръцете Ми, и дай ръката си и тури я в ребрата Ми; и не бъди невярващ, а вярващ.
28 Тома в отговор Му рече: Господ мой и Бог мой!
29 Исус му казва: Понеже Ме видя, [Томо], ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали."
Неговите ученици в посланията си категорично заявяват, че възкръсналите ще бъдат в плът, такава като на възкръсналия Исус .
"Възлюбени, сега сме Божии чада, и още не е станало явно какво ще бъдем; но знаем, че когато стане явно, ЩЕ БЪДЕМ ПОДОБНИ НЕМУ, защото ще Го видим както е". 1 Йоаново 3:2
Ясно е, че става въпрос за плът, но с особени качества - фактът, че Исус е могъл да премине през заключената врата на стаята, където са били събрани учениците Му говори, че това е нещо повече от нашите разбирания за плът, може би със свойства на телепортация, щом физическите препятствия се преминават...това все още не знаем, но същественото е, че това не е етерно тяло, 10 грама дух, ...който се облича ...с чаршафи....:))))
цитирай
30. watchtowerman - amity,
23.05.2011 23:23
би ли казал къде си виждал "паднал ангел", защото аз видях един как падна в планината - Ангел туриста от дружество Еделвайс, и си навяхна крака, та трябваше да го нося на гръб до най-близкия диснапсер. Да не би да си видял същия тоз Ангел, ама паднал на друго място. или пък друг Ангел ще да е. А за дяволи да не говорим - много са, макар и да се спомихнаха мнозина, ама се роят още повече напоследък...
цитирай
31. penchoan - хайде да се поразходим из Библията, ...
24.05.2011 05:58
estirbg написа:
хайде да се поразходим из Библията, за да видим откъде черпиш сведения, че 45 дни ще горим, ще станем етерни въздишки, тежащи 10 грама, за да може Бог да ни прибере при Второто си идване...Покажи ми пасажи от Словото, къде е описан този план на Възкресение! Спомни си, когато Исус възкръсна и се яви пред учениците си в какво тяло беше - в етерно ли? Нали Тома не повярва, че е възкръснал от мъртвите и Исус му позволи дори да пипне ребрата и плътта му!
" И подир осем дни учениците Му пак бяха вътре, и Тома с тях. Исус дохожда, като беше заключена вратата, застана насред, и рече: Мир вам!
27 Тогава каза на Тома: Дай си пръста тука и виж ръцете Ми, и дай ръката си и тури я в ребрата Ми; и не бъди невярващ, а вярващ.
28 Тома в отговор Му рече: Господ мой и Бог мой!
29 Исус му казва: Понеже Ме видя, [Томо], ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали."
Неговите ученици в посланията си категорично заявяват, че възкръсналите ще бъдат в плът, такава като на възкръсналия Исус .
"Възлюбени, сега сме Божии чада, и още не е станало явно какво ще бъдем; но знаем, че когато стане явно, ЩЕ БЪДЕМ ПОДОБНИ НЕМУ, защото ще Го видим както е". 1 Йоаново 3:2
Ясно е, че става въпрос за плът, но с особени качества - фактът, че Исус е могъл да премине през заключената врата на стаята, където са били събрани учениците Му говори, че това е нещо повече от нашите разбирания за плът, може би със свойства на телепортация, щом физическите препятствия се преминават...това все още не знаем, но същественото е, че това не е етерно тяло, 10 грама дух, ...който се облича ...с чаршафи....:))))


Исус е можел да сгъстява и да разрежда етерното си тяло след възкресението. И ние ще се научим на това след време. Когато тялото е сгъстено, минава през вратата, а когато е разредено, може да преминава през стената на къщата.
цитирай
32. estirbg - Eтерно тяло, което може да се пипне и да има ребра!?? :))
24.05.2011 09:46
penchoan, приятелю, нима Бог създаде Адам и Ева като етерни тела!? Те бяха безсмъртна плът, докато несъгрешиха. След възкресението ще бъдем със същата тази плът, с която са били прародителите ни, но грехът и смъртта ще бъдат унищожени и хвърлени в огненото езеро.
"14 И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро." Откровение
Всъщност лично за мен този въпрос не е толкова важен. Трябва преди всичко да се вълнуваме и да работим прилежно за нашето спасение - Бог по-добре знае от нас какво и как да ни даде - както съм Му се доверила напълно в този живот, така ще го следвам неотменно и в бъдещия...Дай Боже на всички!!!
цитирай
33. анонимен - НА КОГО ОТДАВАМЕ СЛАВАТА?
20.05.2012 02:36
Според Православното учение Божието Слово- Библията не може правилно да се тълкува от хора, които не са просветени от Святия Дух. За едно такова разбиране се нуждаем и от Свещеното Предание писано от святи и богоугодни хора, които са живели през вековете до нас. Преданието на Католическата църква е фалшифицирано и пълно с лъжи и измами, които доведоха до Реформацията през 17 век. Свещени реликви, Чистилище, Индолгенции, Поклонения и молитви на светиите и обожаствяването на Богородица и Папата бяха разобличени от протестантството- Лютер Цвингли и Калвин в Европа- Германия, Швейцария и Великобритания. Но истинския разцвет на протестантската мисъл стана в Новия Свят - в масонска Америка. Там се появяват и ученията на Адвентисти, Йеховисти, Мормони и много други. Според адвентизма почти до тяхното явяване Христовата църква е била в плен. От кого? Естествено отговора е от Сатана. По този начин се отхвърля всичко писано след края на Новозаветния период. По този начин за да добием представа за Божиите неща трябва да четем само адвентната литература и то след Елена Вайт, която наистина е имала пророчески дар. До тук всичко е наред ако в света имаше Католическа, православна и адвантна църква. Избора е очеваден. Да, но в Америка има и Мормони, които също си имат пророк и освен тях още 1000 други църкви и организации...Не е ли редно тогава да се запитаме - Не е ли вярно православното учение, че когато няма Предание хората четейки Библията особено пророческите книги като Данаил и Откровението се объркват като пиле в кълчища?? Въпроса ми е риторичен. Що се отнася до така наречените Неиндифицирани летящи обекти НЛО не се ангажирам със мнение основано на Библията. Може и да е така в много от случаите. Но на определени тайни от журналистите места се пазят напълно материални неща от НЕземен произход включително и тела на загинали извънземни, които съвсем не са демони или ангели. Ако приписваме на сатана всяко нещо, което не разбираме на кого отдаваме слава? На Бог или на сатана?
цитирай
34. анонимен - Истинската църква
20.05.2012 02:51
Истинската църква днес не можем да търсим в лицето на католическата или православна църква, защото до 1798 г. истинската църква е в “пустинята”, лишена от официална обществена дейност, докато католическата и православна църкви са официално съществуващи, господствуващи църкви по това време. Това е първият или историческият белег на истинската църква.
Следващите стихове на Откровение 12 гл. минават през великата реформация и в ст.17 стигат до последнте времена Откр.12:17: Значи основанието да бъдат отхвърлени изцяло Католическата и Православната църква е в адвентното тълкуване на книгата Откровение! Ако се докаже, че това тълкуване е неправилно тогава какво остава??? Исус казва за църквата си: Портите адови няма да и надделеят" Но според Урия Смит и други адвентни тълкователи дявола е толкова силен, че е завладял църквата и то за векове, а не години. Ако отидем на библейски уроци в адвентна църква НИКОГА там няма да чуем ДРУГИ тълкувания на Откровение дори не се споманава, че има такива. Това е факта. Наистина първите реформатори за които споменах по горе Лутер, Цвингли и Калвин имат доста изписани страници по Библията, но не и по откровението. Адвентизма се крепи точно на тази книга и по точно на коментарите и.Едва ли някой тук ще противоречи на този добре известен факт. Не твърдя, че коментарите са погрешни, но не ги приемам и за единствено верни. За съжаление факт е, че всеки член на това общество преди да бъде приет за такъв минава курс , а след това ежеседмично се повтарят едни и същи стихове, едни и същи доктрини докато те не станат част от същността на всеки един адвентно вярващ.
цитирай
35. penchoan - Откр. 1:7 – “Ето, иде с облаците. И ще ...
20.05.2012 20:58
Откр. 1:7 – “Ето, иде с облаците. И ще Го види всяко око – и ония, които Го прободоха, и всички земни племена – ще възридаят за Него.


Казва се: Ще го видят и ония, които Го прободоха. Има се в предвид ония, които Го прободоха, ще се преродят да получат наказание.

Какъв прекрасен ден ще бъде това, когато Христос се завърне и ние бъдем грабнати (занесени) да се срещнем с Него, да се съберем отново с любимите си хора и да живеем вечно в красотите и славата на Едем, които Той е приготвил за нас!


Идването на Христос ще бъде страшно и тъжно събитие, а не прекрасен ден, макар че ние го желаем, защото ще сложи край този престъпен свят и начало на новото време. Горко на ония, които желаят Господния ден!
Амос 5;18 Горко на ония, които желаят денят Господен! За какво ви е той? Денят Господен е тъмнина, а не виделина. Амос 8; 8 Не ще ли се поклати земята за това, И всеки, който живее на нея да жалее? Така! И тя цяла ще се издига като Нил, Ще се развълнува и спада пак като Египетската река.
9. В оня ден казва Господ Иеова, Ще направя да залезе слънцето на пладне, И ще помрача земята посред бял ден.
10. Ще обърна пируванията ви в жалеене, И всичките ви песни в плач; Ще туря вретище на всички кръстове, И плешивост на всяка глава; И ще причиня жалеене като за единороден син, И краят му ще бъде като ден на горчивина.
цитирай
36. estirbg - Анониен №24,
05.06.2012 22:38
от коментара ти личи, че си силен привърженик и почитател на "свещените писания" писани от кого? - от хора, разбира се. Ако си вникнал внимателно в думите на Исус, няма кака да не забележиш, че Той не еднократно насочва вниманието на всички слушатели към коварната същност на преданията, които се поставят на мястото на Истинското Божие Слово:" Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед?"....Така, заради вашето предание, осуетихте Божията дума." Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: -
"Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене.
Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения ЧОВЕШКИ ЗАПОВЕДИ".
Матей 15 - 2:9
Православната църква тъкмо това прави - проповядва, насочва хората да вършат неща, които не са благоугодни на Бога - езически обряди, празници, почитания, покланяния и...нарушаване поне на две от Божиите заповеди - Втората,отнасяща се до идолопоклонствата, както и Четвъртата, която изисква поклонение в Съботата - изрично посочена от Самият Творец, а не човешки променения ден - неделята, определен от Римокатолическата и приет от почти всички църкви, включително и православната, превърнала прекрасния Божий ден в ден на поклонение на мъртвите!!! Да, съботата е е определен за ден на мъртвите! Дори те да са наши близки. Само тези две доказателства са достатъчни, за да бъде дефинирана тази църква като фалшива и дъщеря на майката-блудница - (Римо-католическата църква)!
Твърдението ти:"За съжаление факт е, че всеки член на това общество преди да бъде приет за такъв минава курс , а след това ежеседмично се повтарят едни и същи стихове, едни и същи доктрини докато те не станат част от същността на всеки един адвентно вярващ." - е абсолютно невярно и дори звучи злонамерено оклеветяващо, както и всички твърдения отнасящи се до адвентизма, придаващи му дори сатанински окраски!
Що се отнася до истинската църква, ще се постарая да напиша постинг и на тази тема, за да няма спекулации и криворазбрани истини...
Няма да трия коментарите ти, въпреки, че възмущението ми е много силно....

цитирай
37. анонимен - Estirbg в коя църква вярваш?
08.06.2012 09:58
До колкото разбирам от постовете ти, не си привърженик на православието?
цитирай
38. krumbelosvet - Многократно съм чел Стария и Новия Завет, някои места - десетки пъти.
19.09.2016 20:39
Автор(ката) Естир обаче или е надарен с феноменална и УСЛУЖЛИВА памет, или разполаа с чудесен софтуер, или и двете. Не мога да се меря с такава мощ. А това сигнализира опасност. ЧОВЕК от друга, ЧОВЕШКА църква, поема БОЖИИ функции и претендира за монопол над истината. Да, той блестящо (и Луцифер е блестящ) оперира с библейски цитати, но тия операции не са винаги безспорни, защото възможните комбинации са практически безброй. Да, "проекта син лъч" е реален и е предсказан в Апокалипсиса. Да, Православната Църква е далече от съвършенство. А коя е близка?
Искрено благодаря за Блестящия пост, но си запазвам правото да се моля "във вътрешната си стая", както съветва Исус и от Него да очаквам разум за разпознаване на "звяра".
Изкушавам се обаче да задам един въпрос, чийто отговор нямам средство да потърся сам. В Библията има множество благослови и проклятия за евреите. Кое е повече? Ако резултатът е близо до равенство, значи отговорът е невъзможен, защото освен количество, благословите и проклятията имат и трудно сравнима сила.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883838
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031