Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2011 16:34 - КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ЛИБИЯ И ОСТАНАЛИТЕ АРАБСКИ СТРАНИ според ПРОРОЧЕСТВОТО НА ДАНИИЛ
Автор: estirbg Категория: История   
Прочетен: 5614 Коментари: 7 Гласове:
21

Последна промяна: 08.04.2011 19:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В пророчеството на Даниил има стихове, които визират случващото се в арабските страни, а това само по себе си означава, че са важни исторически моменти. Несъмнено представляват възлови, драматични и превратни мигове за народите населяващи тези земи и са  част от заключителните събития, отнасящи се до цялото човечество. Нека ги прочетем:

 

Даниил 11 40. И в края на времето южният цар ще се сблъска с него; и северният цар ще дойде против него като вихрушка, с колесници, конници и много кораби; и като влезе в страните, ще нахлуе и ще отмине.

41. Ще влезе и в славната земя и много страни ще се разорят; но следните ще се избавят от ръката му: Едом, Моав и главният град на амонците.
42. Ще простре ръката си върху страните; и Египетската земя няма да я избегне.

43. Защото ще завладее съкровищата на златото, на среброто и на всички скъпоценности на Египет; и либийците и етиопците ще бъдат заставени да го следват по стъпките му.

  44. Но известия от изток и север ще го смутят; затова ще излезе с голяма ярост да погуби мнозина и да ги обрече на изтребление.

 45. И ще постави шатрите на палата си между моретата, върху славния свят хълм; но при все това ще бъде постигнат от края си и няма да има кой да му помогне.

Голям брой тълкуватели на пророчествата влагат духовен смисъл в този пасаж, но мисля, че при тълкуването преди всичко трябва да се водим от правилото: „Когато смисълът, който дава Библията, е ясен, тогава не търсете друго значение!“ Важно е да запомним, че учейки и проповядвайки вълнуващите истини, които откриваме в Светото Писание, трябва също така да се придържаме колкото се може повече към буквалното значение на всеки стих, най-вече, когато става дума за пророчество с геополитическа проекция. Така, че след тази уговорка нека да видим, кои земи и народи има предвид Даниил, когато дава предсказанието си. Но преди това нека да си спомним съня на Навуходоносор, който важи и за нашите дни и отразява състоянието на световната политическа структура както в миналото, така и днес:
"Ти, царю, си видял голям образ. Той е бил велик и блясъкът му е бил превъзходен. Застанал е пред тебе и изгледът му е бил страшен. Главата на този образ е била от чисто злато, гърдите и мишците - от сребро, коремът и бедрата   - от мед, краката от желязо, стъпалата - отчасти от желязо и отчасти от глина. Ти си гледал, докато се е отсякъл камък, не с ръка, и е ударил образа в стъпалата му, направени от желязо и глина, и ги е строшил. Тогава желязото, глината, медта, среброто и златото са се строшили изведнъж и са станали като прах по гумното лете; вятърът ги е отнесъл и за тях не се е намерило никакво място. А камъкът, който е ударил образа, е станал голяма планина и е изпълнил целия свят. Това е сънят и сега ще кажем значението му" (31-37 ст.)

Ето съвсем накратко значението му:

З л а т н а т а   В а в и л о н с к а    и м п е р и я  (605-538 г.пр.Хр.)
          "Царю, ти си цар на царете, на когото небесният Бог даде царство, сила, могъщество и слава. Където и да живеят хората, горските зверове и небесните птици, Той ги даде в твоята ръка и те постави господар над всички тях. ТИ СИ ОНАЗИ ЗЛАТНА ГЛАВА!" (37,38 ст.)

С р е б ъ р н а т а   п е р с и й с к а   и м п е р и я  (538-331 г.пр.Хр.)
          "И подир тебе ще се издигне друго царство, по-долно от твоето..." (39 ст.)

М е д н а т а   Г р ъ к о - М а к е д о н с к а   и м п е р и я   (331-322 г.пр.Хр.)
          "И ще се въздигне друго царство от мед, което ще обладае целия свят" (39 стих).

Ж е л я з н а т а    Р и м с к а    и м п е р и я   (168 г.пр.Хр. - 476 г.сл.Хр.)
         "И ще се издигне четвърто царство яко като желязото понеже; желязото строшава и сдробява всичко, така и то ще строшава и стрива." /40 ст./

Н а с т о я щ и я т  Е в р о п е й с к и съюз в прорчеството е представен така: "А понеже си видял стъпалата на пръстите отчасти от глина /в други преводи - от пръст или грънчарска кал/ и отчасти от желязо, това ще бъде едно разделено царство - в него ще има нещо от силата на желязото, както си видял желязото да бъде смесено с глината. И както пръстите на краката са били отчасти от желязо и отчасти от глина, така и царството ще бъде отчасти силно и отчасти крехко. И както си видял желязото, смесено с глинената кал, така те ще се размесят с потомците на другите родове човеци, но няма да се слеят един с друг, както желязото  не се смесва с калта." (Дан.2:41-43). Това пророчество за състоянието на Европейския съюз в момента няма да коментираме.

 Нека се съсредоточим отновo върху арабските страни и да видим какво е било дадено на Даниил за тях.

42. Ще простре ръката си върху страните; и Египетската земя няма да я избегне.
43. Защото ще завладее съкровищата на златото, на среброто и на всички скъпоценности на Египет; и либийците и етиопците ще бъдат заставени да го следват по стъпките му.

Златната глава, някогашният Вавилон съответства на днешен Ирак. „Сребърните гърди” (Мидо-Персия) отговарят на днешен Иран. Тогава стихът ще се разбере по този начин: Защото ще завладее съкровищата на златото (Ирак), на среброто (Иран) и на всички скъпоценности на Египет- и вече ще има актуален и разбираем смисъл - Ще завладее съкровищата на Ирак, Иран и скъпоценностите на Египет.

"...и северният цар ще дойде против него като вихрушка, с колесници и конници, и много кораби; и като влезе в страните, ще нахлуе и замине." (40 стих, II част)

         Кой е северният цар? Под "северен цар" евреите са разбирали Вавилон, а той е бил символ на дръзко противопоставяне на Божия авторитет, робство и неразбория. Ако следим събитията и пресата може и  сами да определим кои сили стоят зад метафората ”северният цар”...

 

image

 Йоан Павел II и Роналд Рейган и техните приемници

Нека сверим докъде пророчеството се е изпълнило.

 

Ирак - Ситуацията не е нужно да се коментира – всички сме свидетели какво се случи там – в момента е окупиран и под контрола на миротворческите сили ...на САЩ.

До преди няколко месеца имаше съобщения за протести в Египет, на които  в началото никой не им обърна внимание. Но подобни избухнаха в Тунис, Йемен, Алжир и в други страни. А когато Мубарак, президентът на Египет, подаде оставка, започнаха протести и в Иран. Сега целият Арабски свят е под напрежение и скоростта, с която се развиват събитията, надминава дори бързината на случилото се през 1989 г. на Европейския континент.

Що се отнася до Иран той отдавна се опитва да демонстрира сила чрез придобиването на ядрено оръжие. От доста време САЩ убеждава света, че Иран скоро ще може да създаде такова и че тази страна е  заплаха за световната сигурност.

image

 
Иран


image

 Ирак

Не е невъзможно следващата цел на Вашингтон да стане именно Иран. За “съкровището на Египет” също може би е настъпило времето, защото както и да се погледне на събитията през последните дни, явно е, че те не са случайни и за тях има сериозна подготовка. Така че определено може да говорим за контролиран и целенасочен „взрив” в целия арабски свят, за да може да се отвори за западната култура и да се даде възможност Ватикана да се намести в Северната част на Африка. Ако се погледне по този начин на 43-ти стих, положението става пределно ясно.
По-нататък пророчеството продължава с думите, Даниил 11:43. ... и либийците и етиопците ще бъдат заставени да го следват по стъпките му.

Либийците и етиопците ще бъдат заставени да го следват. Новините от последните дни показват именно това.  http://www.dnes.bg/world/2011/04/01/kadafi-taino-pregovaria-s-london.115073

Самият Сейф ал Ислам води преговори за търсене на пътища за урегулиране на ситуацията около Либия. А в тези преговори няма как да не бъде заставен да извърши волята на „северният цар”...

  image

 

ЛИБИЯ

image

 

ЕТИОПИЯ

 “Ще бъдат заставени” означава, че съгласието няма да бъде доброволно, а ще бъде използвана сила. Наскоро имаше съобщения за насилствени действия срещу християни в Етиопия. Умишлено или не, те създават условия за натиск от страна на Ватикана, която постоянно апелира за защита на вярващите в Исус. Напълно е възможно под маската на подобно покровителство в Либия и Етиопия да бъдат изпратени “умиротворителни” сили, като е съвсем естествено основната роля да се повери на служещи от американската армия и НАТО. Какво би трябвало да бъде заключението от всичко дотук? Ако наистина чрез “съкровището на златото и на среброто” Бог ни представя днешните Ирак и Иран; чрез “завладяване скъпоценностите на Египет” ставащите в момента събития в тази страна; а чрез “заставяне либийците и етиопците да го следват” зараждащите се насилия срещу християните в тези страни с последващо “умиротворяване”, то  последните стихове в тази глава придобиват голяма яснота. При положение, че точно това  е тяхното значение, то  наистина “Той (Исус) е близо, при вратата”!  Завладяването на посочените държави би трябвало да ни даде разбирането на пророчеството и коя сила ще иска "да седне като бог в Божия храм", както и да ни насочи към конкретното време. Ако пред очите ни тези страни  биват окупирани, то е естествено следващото да бъде тоталното господство на Северният цар, времето на скръб и Второто пришествие!

п.п. Напоследък мнозина заговориха, че  Второто пришествие ще бъде кой знае кога, защото Арабският свят бил толкова затворен, че поне още  стотина години ще са необходими, за да може Евангелието да достигне дотам. Но не бива да забравяме, че Бог си служи дори и с нечестивите, за да спаси света, като използва техните действия, за да се отворят вратите за проповядване на благата вест. Както чрез събитията през 1898 г. атеистичните страни от Източна Европа познаха силата на Божието слово, така ще се случи и със събитията в Северна Африка и в Близкия изток. След този невероятен бунт през последните седмици в почти целия арабски свят, “демократичните” сили ще имат възможност да вкарат в тези страни всичко пошло и отвратително за Бога, като западната култура ще стане нещо обичайно в изброените страни. А заедно с това ще навлезе и падналото християнство, в лицето преди всичко на католицизма, колкото и да изглежда невероятно. Никак не е случайно, че Ватикана действа най-вече чрез идеята за майчината защита, като поставя на преден план Дева Мария, която е почитана и в християнския, и в мюсюлманския свят. Ако към това се прибавят увеличаващите се спиритически чудеса в арабския свят и явяванията на “Мария” там, “невъзможното” за приемане християнство от арабите става повече от вероятно.

по материали на Таймсбг

 



Гласувай:
21



1. kleotemida - Когато и както. . . да бъде Божията ...
02.04.2011 17:35
Когато и както... да бъде Божията воля!
Амин!
цитирай
2. estirbg - Амин!
02.04.2011 17:47
Ето и малко хумор:
Бате Гошо от "19 мин." казва:
"Изпълнявайки предизборното обещание, Барак Обама започна да изтегля войските от Ирак.
И изпрати армията в Либия, за да може следващията кандидат за президент пак да обещае изтегляне на американския народ..."
цитирай
3. estirbg - ПРОПУСНАЛА съм нещо много съществено, за което се извинявам, но бързах да пусна постинга, А КОЙТО БЪРЗА - ГРЕШИ!
02.04.2011 20:37
"но следните ще се избавят от ръката му: Едом, Моав и главният град на амонците." Даниил 11-41
На местата, където са били Едом и Моав, сега са Сирия и Йордания. В Сирия също започнаха бунтове. Йордания не е по-добро положение. Дали тези страни ще останат с настоящите си режими си или американците също ще ги прегазят? Може би съвсем скоро ще разберем. Каквото и да се случи обаче, промените в този район на света говорят само едно: такива бунтове и такова разместване на управляващи не е имало в света и дори случилото се в Източна Европа бледнее с настоящото положение в Северна Африка и Близкия изток.
цитирай
4. vandela007 - Цитирам те:
03.04.2011 16:23
"Не бива да забравяме, че Бог си служи дори и с нечестивите, за да спаси света, като използва техните действия, за да се отворят вратите за проповядване на благата вест. След този невероятен бунт в Близкия изток през последните седмици в почти целия арабски свят, “демократичните” сили ще имат възможност да вкарат в тези страни всичко пошло и отвратително за Бога. А заедно с това ще навлезе и падналото християнство, в лицето преди всичко на католицизма. Никак не е случайно, че Ватикана действа най-вече чрез идеята за майчината защита, като поставя на преден план Дева Мария, която е почитана и в християнския, и в мюсюлманския свят... така “невъзможното” за приемане християнство от арабите става повече от вероятно."

Какво разбрах: Бог ще си послужи чрез нечестивите (падналото християнство, което ще вкара всичко пошло и отвратително за Бога) и така ще спаси света (в случая арабите).
Правилно ли съм разбрала?
цитирай
5. kleotemida - vandela007, може и правилно да си я ...
03.04.2011 17:31
vandela007, може и правилно да си я разбрала, защото да си послужиш, не значи непременно да възложиш мисия на някого или да си в контакт с него, достатъчно е само да не го спираш, да не му пречиш и да чакаш резултата от собствените му дела.
цитирай
6. estirbg - Ванче, не е това, което си мислиш -
03.04.2011 20:20
просто ще се изпълни Божия план, който както си спомняш включва тотално господство на двата звяра - Ватикана и Щатите. Същевременно с навлизането на католицизма, ще се отвори врата и за чистото християнство, спазващо точно библейските повеления. Така че с лошото, ще се промъкне и истинското. Спомни си какво се случи у нас след 1989 г. - нахлу всякакво християнство, секти и т.н. Но заедно с това между буклуците прорастна и се разви чистото истинското христово учение...Така ще се случи и там - Истината ще стане достъпно за тези, които Бог е прозрял, че са Негови и ще ги спаси...
цитирай
7. vandela007 - Естир,
04.04.2011 09:59
Това уточнение беше необходимо. Въпросът ми беше предизвикателство към теб да го напишеш. Благодаря.
А инъче - Бог може да си послужи и с нечестивите, и даже с камъните, както е казал в Лука 19:40.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883509
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031