Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2011 23:06 - И КАТО МЕ РАЗПНАХА РЕКОХА "АМИН"!
Автор: estirbg Категория: История   
Прочетен: 4634 Коментари: 10 Гласове:
12

Последна промяна: 08.02.2011 23:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Откровено да си призная, два дни едва се въздържах да не се защитя по своему  и да разоблича инициаторката на забавлението, която се похвали, че е с еврейски произход и  представителката на "Българското православие", която след разпъването ми удари кръста и рече "Амин".
Веднага бих ги поставила на място. Защото е много лесно да се види истината, нали оставяме мислите си като знаци и лесно се доказва кой какво е казал, в кой час  го е казал, с една дума  може да се проследи хронологията на целия разговор, както и да изясня смисъла на цитатите от Словото, с които ме обвиниха, че богохулствам и се поставям над Бога!!! Нещо много познато от историята на евреите, само, че в случая - в мини-блог.бг формат.
  Но дали Исус направи същото, когато го разпънаха, дали се оправда?...
Затова се замислих  и обърнах поглед назад, към историята, към невидимите сили, в чийто конфликт участваме и ние...
Моля, имайте търпение и нека да видим кой сътвори моя конфликт....

    На всяко поколение Бог е изпращал Своите служители да изобличават греха както в света, така и в църквата. Но хората желаят да им се говорят успокоителни неща, а чистата и неподправена истина не се приема. Много реформатори са започвали делото си с решението да бъдат твърде внимателни, когато изобличават греховете на църквата и на нацията. Надявали са се, че чрез примера на чист християнски живот ще могат да върнат народа обратно към библейските учения. Божият Дух обаче ги е завладявал, както стана с Илия и го накара да изобличи греховете на безбожния цар и на отклонилия се от Бога народ. Те не са могли да се въздържат да не проповядват ясните учения на Библията, даже и онези, които никак не им се е искало да проповядват. Бивали са подтикнати ревностно да възвестяват истината и опасността, застрашаваща душата. Изричали са без страх от последствията дадените от Господа слова и народът е бил принуден да чуе предупреждението.

    Днес, както и в миналите векове, проповядването на истината, изобличаваща греховете и заблудите на времето, ще предизвика противопоставяне.  “Всеки, който върши зло, мрази светлината и не отива към светлината, да не би да се открият делата му” (Йоан 3:20). Когато някои хора видят, че становището им противоречи със Свещеното писание, решават да го бранят на всяка цена и със злоба нападат характера и мотивите на проповядващите неприятните истини. Така се е действало през всички векове. Илия бе обявен за смутител на Израил, Еремия - за предател, Павел - за осквернител на храма. Оттогава до наше време верните на истината са били обявявани за подстрекатели, еретици, разколници, хулители. Безверните множества със сляпа наивност се доверяват на обвиненията срещу дръзналите да изобличат греховете, защото не приемат сигурното пророческо слово. Същата тенденция ще се засилва. Библията учи ясно, че наближава време, когато държавните закони ще влязат в такова противоречие с Божиите закони, че хората, които спазват Божествени наредби, ще трябва да понасят обвинения и наказания като злосторници....

Бог действа чрез тези, които чуват и се подчиняват на Неговия глас; които изричат, ако е необходимо, неприятни истини; които не се страхуват да изобличат греховете на хората. Бог рядко призовава учени с високи постове да ръководят реформаторски движения, защото се уповават на своите религиозни възгледи, теории и теологични системи и не чувстват никаква нужда да се учат от Господа. Понякога за разгласяване на истината неуки хора са призовавани не защото са неуки, а защото не са толкова горди да отказват поучения от Бога. Те се образоват в Христовото училище и тяхното смирение и послушание са качествата, които ги правят велики.
            Най-голямата пречка за приемането и провъзгласяването на истината е фактът, че тя включва неудобство и укор. Ето го и единственото доказателство срещу истината, което нейните привърженици никога не са могли да опровергаят. Това обаче не е причината да задържи верните Христови последователи. Те не чакат истината да стане популярна. Убедени в дълга си, съзнателно приемат кръста и заедно с апостол Павел държат на убеждението, че “нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава” (2 Кор. 4:17).

Всички, които решаваме да поемем по тежкия реформаторски път трябва да знаем едно - избираме правото, защото е право, а последиците да оставяме в Божиите ръце. Ако разгледаме историята няма как да не отминем факта, че в критични моменти Господ винаги дава на народа Си някоя конкретна истина. Кой се осмелява да не я разгласи? Особено когато заповядва на служителите Си да представят на света последната покана на милост. И те не могат да мълчат, освен с риск да загубят душите си, защото трябва да изпълнят своя дълг. В такива трудни моменти за изпитание на духа, трябва да си спомняме думите на Господ: “Слушайте Мене, вие, които знаете правда; люде, които имате в сърцето си закона Ми. Не бойте се от укорите на човеците, нито се смущавайте от ругатните им; защото молецът ще ги прояде като дреха и червеят ще ги пояде като вълна; но Моята правда ще пребъдва до века и спасението Ми из родове в родове” (Исая 51:7, 8).

 Жребият на онези, които Бог използва, за да представят истини, специално приложими за тяхното време, е съпротивата.

Никой човек не може да служи на Бога, без да предизвика съпротивата на множествата на мрака. Зли ангели, обезпокоени, че неговото влияние би могло да изтръгне плячката от ръцете им, ще го нападат, ще го клеветят, ще го поставят в неподозирани унизителни ситуации, изопачени и представени по най-лукав начин.

Исус предупреди учениците Си: “Ако бяхте от света, светът щеше да люби своето, а понеже не сте от света, но Аз ви избрах от света, затова светът ви мрази. Помнете думата, която ви казах: слугата не е по-горен от господаря си. Ако Мене гониха, и вас ще гонят. Ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят” (Йоан 15:19-20). А от друга страна нашият Господ заяви ясно: “Горко на вас, когато всички човеци ви захвалят, защото бащите им така правеха на лъжепророците” (Лука 6:26). И днес духът на света не е в по-голяма хармония с Духа на Христос, както бе в предишните времена, и онези, които проповядват чистото Божие слово, няма да бъдат приемани с по-голямо благоволение, отколкото тогава. Формите на опозиция и съпротива срещу истината може да се променят, враждата може да бъде по-прикрита, по-хитра и фина, но същият антагонизъм все още съществува и ще се проявява до края на времето.

Що се отнася до Сатана, той постоянно се стреми да измамва хората и да ги довежда дотам, че да наричат греха правда, а правдата грях. И колко успешно е било това негово дело! Колко често са били хвърляни упреци и злословия върху верните Божии служители само, защото са пожелали да застанат безстрашно в защита на истината! Хора, които са агентите на Сатана, са хвалени и ласкани и даже са смятани за мъченици, докато онези, които всъщност би трябвало да бъдат почитани и подкрепяни за своята вярност към Бога, са отминавани с недоверие подозрение и презрение.

  Сатана е “клеветникът на нашите братя” (Откр. 12:10) казва Словото и неговият дух подбужда хората да наблюдават Божия народ, да изопачават всяко едно тяхно слово, всяка една тяхна стъпка, да ги правят публично посмешище, а добрите им дела да отминават, без дори да ги споменават. Луцифер е особено е активизиран, когато действията на Бога за спасяване на души се разширяват в неговото царство. Колко повече ще се разяри, когато хората могат да бъдат предупредени за бъдещите му планове за измама на човечеството....

Сатана и днес се стреми да побеждава хората така, както победи нашите първи родители, като разклаща доверието в Твореца, като ги подвежда да се усъмняват в мъдростта на Неговото управление и в справедливостта на законите. Големият лъжец се стреми да препише на нашия небесен Баща собствения си ужасно жесток характер. Целта му е да създаде впечатлението, че с изпъждането от небето, само защото не се бил подчинил на един толкова несправедлив владетел, му е причинена голяма неправда. Представя на света свободата, на която хората биха се радвали при неговото управление в контраст на робството, наложено им от строгите заповеди на Йехова. Така успява да отклони души от верността им към Бога.

Самият Сатана е врагът, който изкушава човека да съгрешава, а след това, ако може, го унищожава. Когато осигури жертвата си, ликува над постигнатата гибел. Да му бъдеше разрешено, би помел целия човешки род. Ако Божествената сила не бе му се противопоставила, нито един син или дъщеря на Адам не биха му избегнали.

Антагонизмът между Духа на Христос и духа на Сатана се открои поразително ясно при посрещането на Исус на земята. Евреите Го отхвърлиха не толкова, защото се яви без земно богатство, блясък и величие. Те виждаха, че Той притежава сила, която многократно би компенсирала липсата на външните предимства. Но чистотата и светостта на Христос предизвикаха омразата на нечестивите. Всеотдайният Му живот без грях бе постоянен упрек за гордия и плътски народ. Точно това предизвика ненавистта към Божия Син. Сатана и злите ангели се обединиха със зли хора. Всички сили на отстъплението направиха заговор срещу Защитника на истината.

Към Христовите последователи се проявява същата непримиримост, както и към Учителя им. Който вижда отвратителния характер на греха и чрез сила отгоре застава срещу него, със сигурност ще възбуди гнева на Сатана и неговите привърженици. Омразата към чистите принципи на истината, опозоряването и преследването на защитниците й ще продължават, докато има грях и грешници. Последователите на Христос и слугите на Сатана не могат да бъдат в съгласие. Препъването в Кръста не е преставало. “...всички, които искат да живеят благочестиво в Христа Исуса, ще бъдат гонени” (2 Тимотей 3:12).

Ръководените от Сатана оръдия работят непрестанно, за да установят властта му и да издигнат сатанинското царство в противовес на Божието.

В битката Сатана мобилизира всичките си сили и влага цялата си мощ. Но защо не среща някаква по-голяма съпротива? Защо Христовите войници са дълбоко спящи и безучастни? Защото истинската им връзка с Христос е слаба; защото са лишени толкова много от Неговия Дух. За тях грехът не е отвратителен и ужасяващ, какъвто беше за Учителя им. Не му се съпротивляват смело и решително, както правеше Христос. Не съзнават неговото изключително голямо зло и зловредност и са слепи както за характера, така и за силата на княза на тъмнината.

От дните на Адам до днес нашият най-голям враг е използвал своята мощ, за да потиска и погубва. Сега се приготвя за последен голям поход срещу човечеството. Всички, стремящи се да следват Исус, ще бъдат доведени до конфликт с безмилостния враг. Колкото по-дълбоко християнинът подражава на Божествения образец, толкова по-сигурно е, че ще стане прицел на сатанинските атаки. Активно ангажираните в Божието дело, стремящи се да демаскират заблудите на злия и да покажат на хората Христос, ще се присъединят към свидетелството на Павел, който споделя, че служи на Господа с голямо смирение на духа, с много сълзи и сред изкушения.

Голямата борба между Христос и Сатана, продължаваща вече почти шест хиляди години, съвсем скоро ще приключи. Затова и нечестивият удвоява усилията си да осуети Христовото дело в полза на човека и да оплете душите в своите примки. Да държи хората в тъмнина и без покаяние, докато посредническата служба на Спасителя като жертва за грях приключи - това е целта, която се стреми да постигне.

Когато не се полагат специални усилия, за да се противостои на неговата сила, когато равнодушието залива църквата и света, тогава е спокоен;  няма опасност да загуби пленените и водените от него според волята му. Но когато вниманието бъде насочено към вечните неща и хората започнат да питат: “...що трябва да сторя, за да се спася?” (Деяния 16:30), опитва се да противопостави своята сила на Христовата и да попречи на влиянието на Светия Дух....

Днес спешно е нужно хората да бъдат събудени от летаргията, за да се приготвят за опасността и важните събития, свързани с края на благодатното време. Божият пророк заявява: “...денят Господен е велик и твърде страшен, и кой може да го изтърпи?” Кой ще устои, когато се яви? Този, за Когото се казва: “...очите Ти са твърде чисти, за да гледаш злото и не можеш да погледнеш извращението...” (Йоил 2:11; Авакум 1:13). За тези, които викат: “Боже мой, ние... Те познаваме”, а в същото време нарушават Неговия завет и тичат след чужди богове, криещи нечестие в сърцата си и обичащи пътищата на неправдата - за тях Господният ден ще бъде ли “тъмнина, а не виделина? Дори мрак, без никаква светлина?” (Осия 8:2, 1; Пс. 16:4; Амос 5:20). “И в онова време, казва Господ, ще претърся Ерусалим с лампи и ще накажа мъжете, които почиват на дрождието си, които думат в сърцето си: Господ няма да стори ни добро, ни зло” (Софония 1:12). “Ще накажа света за злината им и нечестивите за беззаконието им; ще направя да престане големеенето на гордите и ще смиря високоумието на страшните” (Исая 13:11). “Нито среброто им, нито златото им ще може да ги избави”. “Затова имотът им ще бъде разграбен и къщите им запустени” (Софония 1:18, 13).

Съзерцавайки отдалеч това ужасно време, пророк Еремия възкликна: “Боли ме в дълбочините на сърцето ми... не мога да мълча, защото си чула, душе моя, тръбен глас, тревога за бой. Погибел върху погибел се прогласява...” (Еремия 4:19, 20).

“Ден на гняв е оня ден, ден на смущение и на утеснение, ден на опустошение и на разорение, ден на тъмнина и на мрак, ден на облак и на гъста мъгла, ден на тръба и на тревога...” (Софония 1:15, 16). “Ето, денят Господен иде..., за да запусти земята и да изтреби от нея грешните й” (Исая 13:9).

За да се приготви един народ, който да устои в деня на Бога, трябва наистина да се извърши голяма реформация. Бог видя, че много от изповядващите се за Негов народ не градят за вечността, и в Своята милост се готвеше да изпрати предупредителна вест, за да ги събуди от безчувствието им и да ги накара да се приготвят за идването Му.

Хората не могат безнаказано да отхвърлят милостивите предупреждения на Бога. Една вест бе изпратена от небето на земята по времето на Ной и спасението на земните жители зависеше от начина, по който те се отнесоха към нея. Понеже отхвърлиха предупреждението, Божият Дух се оттегли и жителите на земята загинаха във водите на потопа. По времето на Авраам милостта спря да умолява престъпните жители на Содом и всички освен Лот, съпругата му и двете му дъщери бяха погълнати от огъня, изпратен от небето. Така бе и в дните на Христос. Божият Син заяви на невярващите евреи от това поколение: “Ето, вашият дом се оставя пуст” (Матей 23:38). Поглеждайки назад към миналите дни, същата безпределна Сила заявява за онези, които “не приеха да обичат истината, за да се спасят. И затова Бог праща заблуда да действа между тях, за да повярват лъжа, та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата” (2 Сол. 2:10-12). Когато отхвърлят ученията на Неговото Слово, Бог оттегля Духа Си и ги оставя на измамите, които обичат.

Пред нас е “времето на изпитанието, което ще дойде върху цялата вселена да изпита ония, които живеят по земята” (Откр. 3:10). Всички, чиято вяра не е твърдо основана на Божието слово, ще бъдат заблудени и победени. Сатана “действа с всичката измама на неправдата”, за да спечели власт над човешките чеда, и неговите хитрости ще се увеличават постоянно. Но той може да постигне целта си само, когато хората се подчинят доброволно на изкушенията му. Сериозно търсещите познание на истината и стремящите се чрез послушание да очистят душите си, като по този начин правят всичко, за да се приготвят за сблъсъка, ще намерят в Бога на истината сигурна закрила. “Понеже си опазил Моята заповед да търпиш, то Аз ще опазя тебе...” (Откр. 3:10) - е обещанието на Спасителя. Той по-скоро би изпратил всеки ангел от небето да закриля народа Му, отколкото да остави една-единствена уповаваща се на Него душа да бъде победена от Сатана.

Неизразимо учудваща е слепотата на хората от това поколение. Хиляди отхвърлят Божието слово като недостойно за вярване, а приемат с голямо доверие заблудите на Сатана. Скептици и подигравчии отричат фанатизма на защитниците на вярата, на пророците и апостолите, а се развличат, като осмиват тържествените изявления на Писанието за Христос, за изкупителния план и за отплатата на отхвърлящите истината. Те проявяват такава увереност, сякаш действително са сключили завет със смъртта и договор с преизподнята и са издигнали пред себе си непроходима, непроницаема бариера за Божието отмъщение. Нищо не може да пробуди страха им. Така напълно са се отдали, свързали са се тясно с изкусителя и така са се изпълнили с неговия дух, че нямат никаква сила, нито пък склонност да се освободят от уловките му.

Целият свят с изключение на опазените от Божията сила чрез вяра в Неговото Слово ще бъде въвлечен в измамата. Хората биват приспивани все повече и повече в една фатална сигурност, за да се пробудят едва при изливането на Божия гняв.

Господ Бог казва: “Ще направя правосъдието връвта и правдата отвеса; и градушка ще помете прибежището при лъжи; и водата ще наводни скривалището. Договорът ви със смъртта ще се унищожи и съглашението ви с преизподнята не ще устои; когато заливащата беда минава, тогава ще се стъпчете от нея” (Исая 28:17, 18).

Нито зли хора, нито зли ангели могат да попречат на Божието дело или пък да лишат Божия народ от Неговото присъствие, ако той изповяда греховете си със смирено, съкрушено сърце, ако ги изостави и с вяра се уповае на обещанията Му. Всяко изкушение, всяко противно влияние, независимо дали е явно или тайно, може да бъде отблъснато успешно “не чрез сила, нито чрез мощ, но чрез Духа Ми, казва Господ на силите” (Захария 4:6).

“Защото очите на Господа са върху праведните и ушите Му - към тяхната молитва... И кой ще ви стори зло, ако сте ревностни за доброто?” (1 Петрово 3:12-13).



 П.П.Тези, които се подиграваха и се развличаха с предупрежденията ми трябва да ги разочаровам: Всяка една ваша хула, отправена към мен, тук на земята, се превръща в благословение за мен на небето!!!

Матей 5:11"Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене;"

Така че хулете ме на воля!!!

 





Гласувай:
13



1. estirbg - Тъкмо събирах материал за един от най-важните си постинги и Злото ми скрои този номер...
23.01.2011 23:54
Така вместо да работя по важни теми, трябваше да се отклоня в тази непредвидена, но необходима посока.
Обещавам, че повече няма да си губя времето с жалки и безвкусни импровизации на нечии оръдия...
цитирай
2. kleotemida - “не чрез сила, нито чрез мощ, но чрез Духа Ми, казва Господ на силите” !!!
24.01.2011 00:13
Да бъде!
цитирай
3. estirbg - Преди малко ми беше ми направена забележка за правописа
24.01.2011 20:28
Моля за извинение, по-късно ще прегледам постинга си отново!
цитирай
4. kleotemida - Остави "умниците" да мъдруватт над правописа
24.01.2011 22:07
и не им се връзвай, в постинга има само две правописни грешки и то неволни.
цитирай
5. pevetsa - Лука 8:1-17
25.01.2011 17:58
1 И скоро след това Исус ходеше по градове и села да проповядва и да благовестява Божието царство; и с Него бяха дванадесетте ученика,
2 и някои жени, които бяха изцелени от зли духове и болести; Мария наречена Магдалина, от която бяха излезли седем беса,
3 И Иоана жената на Иродовия настойник Хуза и Сусана, и много други, които им услужваха с имота си.
4 И понеже се събра голямо множество, и дохождаха при Него от всеки град, рече с притча:
5 Сеячът излезе да сее семето си; и когато сееше, едно падна край пътя; и затъпка се, и небесните птици го изкълваха.
6 А друго падна на канарата; и щом поникна изсъхна, защото нямаше влага.
7 Друго пък падна всред тръните; и заедно с него пораснаха тръните и го заглушиха.
8 А друго падна на добра земя и като порасна, даде стократен плод. Като каза това, извика: Който има уши да слуша, нека слуша.
9 А учениците Му Го попитаха за значението на тая притча.
10 Той каза: На вас е дадено да знаете тайните на Божието царство; а на другите се проповядва с притчи, тъй щото, като гледат да не виждат, и като слушат, да не разбират.
11 Прочее, ето значението на притчата. Семето е Божието слово.
12 А посяното край пътя са тия, които са слушали; тогава дохожда дяволът и отнема словото от сърцата им, да не би да повярват и се спасят.
13 Падналото на канарата са тия, които, когато чуят, приемат словото с радост; но те, като нямат корен, временно вярват, а когато настане изпитание, отстъпват.
14 Падналото всред тръните са ония, които са слушали, и, като си отиват, заглъхват от грижи и богатства и житейски удоволствия и не дават узрял плод.
15 А посяното на добра земя са тия, които, като чуят словото, държат го в искрено и добро сърце, и дават плод с търпение.
16 И никой, като запали светило не го покрива със съд, нито го туря под легло; но го туря на светилник, за да видят светлината тия, които влизат.
17 Защото няма нещо тайно, което не ще стане явно, нито потаено, което не ще се узнае и не ще излезе на яве.
цитирай
6. kleotemida - Ееееех, неразумниииийййй. . . . все ...
25.01.2011 19:54
Ееееех, неразумниииийййй.... все религията ви е в устата, толкова ли е трудно да се види Вярата?!
цитирай
7. estirbg - Не е така, приятел,
25.01.2011 20:13
всички сме от Един Адам и от Една Ева. Всички сме и под Един Закон - Десетте Божии заповеди. Единствено евреите бяха облагодетелствени с това,че Бог им довери да пазят Неговите повеления, като бъдат еталон на всички народи. Те не оправдаха Доверието Му и на няколко пъти Той изливаше гнева Си върху тях, почти до унищожение - оставаше само най-верните Му, които се съобразяваха, спазваха и съхраняваха Неговите изисквания. Тези, които бяха убити, бяха убити под Закон, т.е.те умряха поради греховете си и упоритото си непослушание, така че Н И К О Й Н Е М О Ж Е Д А ОБЯВИ БОГ ЗА ЖЕСТОК И ОТМЪСТИТЕЛЕН.
"Всеки, който върши грях, върши и беззаконие, защото грехът е беззаконие;" Йоаново 3:4
СЪЩОТО ЧАКА И НАС, АКО НЕ СЕ ВСЛУШАМЕ И НЕ ИЗПЪЛНЯВАМЕ ВЕЧНИТЕ ПРЕДПИСАНИЯ НА СЪЗДАТЕЛЯ И СЪДЪТ и ПРИСЪДАТА НЯМА ДА НИ СЕ РАЗМИНАТ В КРАЯ НА ВРЕМЕНАТA.
Така, че евреите носят още по-голям грях - колокото повече ти е дадено, толкова повече от теб ще се изисква. Евреите разпънаха Исус, макар, че изследваха писанията, но в гордостта и самолюбието си не Го познаха и Го отхвърлиха. Огледаха своята жалка греховна същност в кристалната чистота на Небесния образец, но не се отвратиха от себе си, не се реформираха, като решиха проблема във варианта на Каин - унищожение! ...И това не важи само за тях - грехът е повсеместен, просто защото Исус е изместен ...
цитирай
8. vandela007 - .
26.01.2011 20:19
Поздравявам те и те подкрепям!
цитирай
9. estirbg - Ценя присъствието, подкрепата и насърчението ти, мила Ванче!
26.01.2011 20:44
Ако знаеш колко много работа имаме още и колко малко време да я свършим...но да се надяваме, че модераторите ще са съпричастни в спасението на съгражданите си...Не че Бог няма да прибере и спаси угодните Му. Просто Създателят иска да види колко е нашата любов към съчовеците и как ние чрез нея спасяваме ближните си...
цитирай
10. pentecost - Чудесно
21.02.2011 01:10
Естирбг, много добре написана статия, боговдъхновена, не бих могъл така добре да се изразя. За съжаление, ще си остане "глас в пустиня", но все пак поне братята и сестрите в Господа да се насърчаваме и изграждаме един друг.

Само да дам един пример от нашата бг действителност към момента: Като се опитам да обясня на хората истината за Ванга и Вяра Кочовкса, така скачат и врякат, само дето с камъни не ме замерят. Слепотата е повсеместна, но не трябва да спираме да отваряме очите на хората, колкото трудно и болезнено за нас да е това. Чрез силата на Святия Дух всяка една крепост на злото може да бъде съборена, за да се открие пътя към Господа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884086
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031