Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2010 10:59 - ОГНЕНИТЕ ЕЗИЦИ НА ЕЗИЧЕСТВОТО ЩЕ НИ ИЗГОРЯТ..."РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО" НАИСТИНА ЛИ Е ХРИСТОВО?
Автор: estirbg Категория: История   
Прочетен: 11620 Коментари: 29 Гласове:
17

Последна промяна: 30.12.2010 23:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това не е Рождения ден на Исус!!!
Знаете ли откъде води началото си празникът "Рождество Христово" празнуван от католическите християни на 25-ти декември всяка година?

image

Сред юдеите не е традиционно да се празнуват рожденни дни. Това е въведено от езичниците. Евреите не са празнували рожденния ден на Мойсей или на Авраам или на някой друг, но виждаме езичниците да въвеждат празнуването на рожденния ден на Христос.
За рожденната дата на Христос не се споменава нищо в Писанието. Такъв ден не е отбелязан никъде. Защо ли? Защото Бог познава нашето естество и предварително е разбрал как ще изопачим събитието. Вместо да гледаме към Месия, ще превърнем всичко в ритуали, в ядене и пиене, в подаръци и илюминации. Сатана обаче ни предлага да заменим Христоподобния живот с живот в “християнски” празници: “Рождество  Христово”, “Великден”, “Богоявление” и така нататък. Много лесно, нали! Събираме се на „Бъдни вечер” „ядеш “постно”, на следващия ден блажиш и си християнин и половина! Не се налага да променяш нищо в начина си на живот, няма причина  да имаш нов характер, няма нужда дори да  правиш нещо друго, освен да казваш “Честито Рождество Христово” или “Христос возкресе!” изповядваш вярата в две -три думи, а нали и Библията казва:

 „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш." Римляни 10:9

 Значи имаме и потвърждението и щом сме изповядали Исус и това, че е възкресен (“Христос возкресе!”), значи сме вече в Небесното царство! Ура!!!
 Само че на това се казва: “Ново вино в стари мехове”...

Явно Бог  умишлено е заличил датата, и тя не би трябвало да интересува вярващите. Но очевидно хората са искали да направят още един празник и са си измислили тази дата.
И все пак защо тази дата?
Празнуването на Коледа (Рождество Христово) е въведена по римско време от император Константин, който е дал датата - 25-ти декември. Тази дата е била официален празник на култа към слънцето. Този култ е съществувал векове преди да е бил роден Христос. Богът на слънцето е бил наричан с различни имена - Сатурн, Адонис, Ваал. На тази дата сатана е внушил на хората да празнуват и рожденния ден на Кришна, Митра, Осирис, Хорус, Херкулес, Дионисий, Тамуз, Буда и др. Всички тези езически богове са имали точно тази рожденна дата - 25-ти декември. Техните рожденни дни не са били разпръснати през годината, но са били ТОЧНО на тази дата. Вижте внимателно имената им. Има още много. На едно място в една от книгите на пророците се говори за "слънцето на правдата", поради която причина Рим е казал - това ще е датата - тъкмо и двете ще са в синхрон - езичниците ще си празнуват култът към слънцето, а християните - към "слънцето на правдата"(Божия син).
Нищо чудно, че именно римската църква въвежда 25-ти декември (култът към слънцето) като празника "Коледа" или както християните му казват "Рождество Христово".
Мнозина биха казали - ние не празнуваме култът към слънцето, а рождението на Христос. Кой ви каза да го празнувате? Бог или човек? Кого бихте обвинили - тези, които спазват човешката традиция и го празнуват или тези, които не я спазват? Че какво пречи, ще каже някой, да си измислим празник и да го празнуваме? Че какво пречи да го направим на същия ден, както езическите народи го правят? Че какво пречи да го празнуваме по същия начин, само да наричаме този, за който го празнуваме с друго име?
Ето какво казва Словото:
Второзаконие 12:
[30] внимавай на себе си да се не улавяш в примка да ги последваш, когато бъдат изтребени от пред тебе; и да не изпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тия народи на боговете си? - за да направя и аз така.
Христос като юдеин нямаше навика и традицията да си празнува рожденния ден. Защо ние трябва да го празнуваме?
Библията не казва определена дата. Защо ние трябва да я добавяме?
Защо трябва да му честитим рожденния ден на дата, която е всеизвестна с култ към слънцето - нещо, което е омразно на Бога?
И как тогава Святият Дух, както твърдят проповедниците, дава на всички проповедници всяка година на 25-ти декември слово все за раждането на Христос? Не е ли това нагласена проповед, лишена от Божието благословение? Не е ли пълно с излишни програми и нагласени песнички на празник, който нито е заповядван от Бога, нито е достоверен като дата, даже нещо повече - нарочно е свързан с култа към слънцето като нещо "общо" между Христос и Ваал. Това е мерзост пред Бога! Няма нищо "свято" в "рождество Христово" на 25-ти декември. Защо да признаваме нещо, което е измислено от ЧОВЕК и да го наричаме "свято", след като то целенасочено е направено, за да "приобщи" Христос, Ваал, Сатурн и други езически богове, с чиито имена е свързана тази дата. 
Дори католическите енциклопедии говорят за езическия характер на празника:
"Коледа не е сред най-ранните празници на църквата ... първата поява на празника идва от Египет" (Католическа енциклопедия, издание 1911)
Преди да се въведе "Коледа", този празник е бил толкова добре запечатан в съзнанието на хората като дата, както днешната "Коледа". Свързването на двата празника в едно не е била с цел да промени нещо, но напротив - да създаде ИЗКУСТВЕНО празник с етикета "християнски" и да го залепи върху вече добре утвърден и съществуващ езически празник.
Сред българите "Коледа" е бил също окултен ритуал, известен с поклонението на слънцето. Правили са се жертвоприношения от прасета, което обяснява днешната практика на клането на прасета около 25-ти декември. Всичко това не е случайно, но е било направено целенасочено.
Тогава какво общо има светлината с тъмнината, когато всичко е направено с умисъл? Каква е била идеята?
Идеята е била да се угоди на хората. Знаем кой мисли за човешкото, а не за Божието. Угаждането на хората се е състояло в следното - папата е посъветвал Константин да позволи на хората, които се обръщали към християнството да колят говеда, както преди са жертвали на идолите, но този път да ги нарекат жертви в името на Бога.
Всъщност този празник отвръща хората от Господа защото:

1.Създаден е от човеци.

2.Умишлено е свързан с раждането на сина-слънце (Тамуз) с раждането на Христос - Началникът на живота, за да покаже един вид "връзка" между двете.

3.Изкуствено се създава "радостна атмосфера" с елементите на ритуалите, които са се спазвали в езическите обичаи - елхички, украшения, които се поставят точно заради този празник и нямат нищо общо с Христос, а имат общо с езическите ритуали. В църквите е пълно с елхи и елхички.

4.Набива се в главата на хората, че "този е денят, в който Христос се е родил", като въпреки, че някои проповедници казват, че е лъжа, те все пак казват "но сме приели, че това е денят", което свидетелства за един друг Христос, който се представя - който е роден на празника на култа към слънцето. Ако на някой му объркат рожденната дата и му честитят, той обикновено се учудва и се обижда. Колко повече би се обидил Христос, когато умишлено се казва "нека да си ИЗМИСЛИМ един Христос, който е роден на датата на култа към слънцето, защото сякаш имат връзка". Това е друг Христос.

5.Денят е наречен "свят", след като никъде в Словото нямаме заповед да наричаме определени дни "святи", освен установените от Бога празници.

6.Казват "няма нищо лошо да използваме ритуалите на езичниците, но да се покланяме на Христос", докато Словото казва:
[3] Защото обичаите на племената са суетни; Понеже |само| дърво |е| това, което секат от гората, Нещо издялано от дърводелски ръце с брадва;
[4] Украшават го със сребро и злато, Закрепват го с гвоздеи и чукове, За да не се клати;


Проблемът на деня не е в това, че в този ден ти мислиш за Христос или за някой друг, а в това, че този ден специално е определен за поклонение на раждането на Христос - нещо, което Бог не е заповядал.

Чували сме песнички като "Днес е Рождество, празник е на вси, на този ден Исус се роди". В Словото виждаме, че празниците, които Бог беше определил не бяха за "вси", а бяха само за тези, които са от Божия народ или тези, които искат да се приобщят към Божия народ. Още едно доказателство, че празникът за "вси" няма нищо общо с Божиите принципи. Другото в това стихче е, че "на този ден Исус се роди", което се набива в главите на хората.

Поклонението на "бебето, което се роди" омаловажава авторитета, който Бог има във вселената и се започват едни сладникави "молитви" като "нека се роди малкото (сладко) бебе и в сърцата на всички" и други такива неща, които не виждаме в Писанието като пример.

И така - целият "празник" е основан от човеци, които се покланят със символите, които изобразяват слънцето (Повече за символа на слънцето, използван сред вавилонските култове и досега е звезда, на която 4-те главни лъчи са хоризонтални и вертикални. Другите лъчи са ъглополовящи на главните. Този символ се използва широко в католическата църква:
http://www.aloha.net/~mikesch/verita.htm)
 Заповядан е от човеци. Предназначен е да служи на човеци, а не на Бога. Служи за утоляване на жаждата на човека да има празници. Ако християните толкова искат да имат празници - да празнуват тези, които са определени от Бога. Защо трябва да се измислят други?

Ако Бог е определил празници, които имат определена идея, то значи тези празници са достатъчни за празнуване от човеците. Какво е недостатъчното в Божията заповед, че да измисляме още празници?

Проблемът тук, да повторя, не е в това дали да мислим или да не мислим за Христос или Словото Му всеки ден, а в това, че се потъпкват Божиите принципи и се установяват човешките.

Да не забравяме, че в човешките очи пътищата са все чисти, но Бог претегля всичко. Той е мярката, с която трябва да се съобразяваме:
Притчи 16
"Всичките пътища на човека са чисти в собствените му очи, Но Господ претегля духовете."

И още:
Притчи 16
"Има път, който се вижда прав на човека. Но краят му е пътища към смърт."

Не трябва да пием от виното но Вавилон, ако наистана копнеем да бъдем граждани на Небесното царство! Струва си да помислим!

П.П. З А П О М Н Е Т Е!!! ТЕЗИ ПРАЗНИЦИ ЩЕ ИГРАЯТ КЛЮЧОВА РОЛЯ ЗА ИЗМАМВАНЕ НА ЦЯЛОТО ХРИСТИЯНСТВО, И ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ АНТИХРИСТА КАТО САМИЯ ХРИСТОС! И не е за учудване, ако 1700 години християнството е достатъчно сляпо да нарича деня на раждането на най-гнусния идол - слънцето - рождения ден на Исус, то лесно ще лапне по самото "слънце" (САМИЯ  САТАНА), когато се яви в човешки образ и ще го нарече Исус!



Гласувай:
17



1. estirbg - Кой създаде така наречените "християнски празници"?
24.12.2010 11:35
Историческите факти сочат, че тези празници са със езически произход и са специални дни свързани с определени положения на небесните тела. При езическите религии на мистериите, положението на небесните тела има специално окултно значение при което се отварят специални духовни врати и специални енергии стават достъпни за просветените. Тези специални дати имат окултен смисъл и то не просто суеверен, а с реален демоничен ефект. Това че празниците носят имена на различни божества няма голямо значение за посветените на религиите на мистериите (Mistery religions) защото тези божества са само кодови названия за определени небесни тела. Пред непросветения народ - те са богове, но за просветените в мистериите те са източник на окултно знание и сили.Има две ключови божества в езическия небосклон и това е слънцето и небесната царица. Тези имат много имена в различните религии, но същността е същата. В Библията имената с които тия са известни са Ваал и Астарта.Ние знаем много добре от Писанията, че Бог се гнуси на идолопоклонството и поклонението към небесните тела.
Втор. 4:19 "и да не би, като подигнеш очи към небето, и видиш слънцето и луната, звездите и цялото небесно множество, да се мамиш, та да им се кланяш и да служиш на тях, които Господ твоят Бог разпредели на всичките народи под цялото небе. Добре питам аз как стана така, че "най-святите" "християнски" празници са ТОЧНО В деня на раждане на слънцето и деня на астартата (ashtaroth, easter - велик ден)? Как - това дали е станало "случайно" или има точно конкретна мотивация и цели далеч не по-чисти от тези на Еровоам? И ако Еровоам имаше политически цели, за когото отвръщането на народа от Господа беше само следствие, то дали тези които карат цялото християнство да празнува окултните празници на Ваал и Астарта са имали за цел нещо по-малко от това да подменят истинския Бог с лъжлив?
Ние още не сме видяли смисъла на цялото нещо. Тези езически празници в християнството не са нищо по малко от Троянски кон...
цитирай
2. estirbg - продължение
24.12.2010 11:37
Тези езически празници в християнството не са нищо по малко от Троянски кон, в чийто корем врага стои и дреме докато стане съдбоносния миг да се повдигне да избие стражите на вратите на господния дом и да отвори портите на църквата за Антихриста, когото тя ще прегърне като самия Христос. З А П О М Н Е Т Е!!! ТЕЗИ ПРАЗНИЦИ ЩЕ ИГРАЯТ КЛЮЧОВА РОЛЯ ЗА ИЗМАМВАНЕ НА ЦЯЛОТО ХРИСТИЯНСТВО, И ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ АНТИХРИСТА КАТО САМИЯ ХРИСТОС! И не е за учудване, ако 1700 години християнството е достатъчно сляпо да нарича деня на раждането на най-гнусния идол - слънцето - рождения ден на Исус, то лесно ще лапне по самото "слънце" когато се яви в човешки образ и ще го нарече Исус! КАК МИСЛИТЕ, ЗАЩО МАИТЕ ОБЯВЯВАТ 25 ДЕКЕМВРИ 2012 г. като финална?
цитирай
3. voinov50 - Весели празници
24.12.2010 12:34
и щастлива Нова година!
цитирай
4. estirbg - БЛАГОДАРЯ, ТИ ПРИЯТЕЛЮ
24.12.2010 12:43
Аз наистина ще се веселя в БОЖИИТЕ ПРАЗНИЦИ, ОПРЕДЕЛЕНИ В БИБЛИЯТА от САМИЯ ТВОРЕЦ!
ЗА ДА МОГА ДА СЪМ УЧАСТНИЧКА В НАЙ-ГРАННДИОЗНОТО НЕБЕСНО ПАРТИ, КОЕТО ЩЕ СЕ ОРГАНИЗИРА СКОРО ЗА ВЕРНИТЕ НА ХРИСТОС - СВАТБАТА НА АГНЕТО С НЕГОВАТА НЕВЯСТА, ЧИСТАТА ХРИСТОВА ЦЪРКВА!
цитирай
5. alchemist - естир
24.12.2010 14:54
защо обвинявате църквата за елхичките и други шашми. Те са били въведени от Мартин Лутер и печалбарите ;) Аз не виждам нищо лошо в празниците стига да не се стига до консуматорски изстъпления. А щом официалната църква не слага забрана значи може.

Пожелавам ви весели празници и щастлива нова година!
цитирай
6. estirbg - Приятелю alchemist,
24.12.2010 15:47
Та нали точно това говорих в предишния си пост, ЧЕ ОФИЦИАЛНИТЕ ЦЪРКВИ НИ ОПИВАТ С ВИНОТО НА ВАВИЛОН И ЧЕ ТЕ СА ДЪЩЕРИТЕ НА МАЙКАТА БЛУДНИЦА(РИМОКАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА). ТОЧНО ВЪВ ВИНОТО ВЛИЗАТ И ПОХРИСТИЯНЧЕНИТЕ ЕЗИЧЕСКИ ПРАЗНИЦИ. ТОГАВА КАК ЩЕ ОЧАКВАМЕ ОТ ОФИЦИАЛНИТЕ ЦЪРКВИ ДА ЗАБРАНЯТ ВЪВЕДЕНИТЕ ОТ ТЯХ ПРАЗНИЦИ С ВСИЧКИТЕ ИМ "ШАШМИ". МАРТИН ЛУТЕР НЕ Е ВЪВЕЖДАЛ ЕЛХИЧКИТЕ И ТОВА Е ПОРЕДНАТА МАНИПУЛАЦИЯ, НЕ ЗНАМ ОТКЪДЕ Е ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ...В легендата за елховата традиция фигурира бенедиктинския монах Свети Бонифаций.
ЕЗИЧЕСКИТЕ празници на този свят, измислени от човешки сърца са един от най-мощните пирони, които ни приковават към този паднал свят. Те ни правят да се чувстваме комфортни и съпричастни с него, те са нашата идентичност с този свят много повече от колкото сме мислили или предполагали И ЗАТОВЕ НИ Е МНОГО ТРУДНО ДА СЕ ОТКЪСНЕМ ОТ ТЯХ. НО НА ВСЕКИ, НА КОЙТО МУ Е СКЪП БОГА, КОЙТО ОТ ЛЮБОВ МУ СЕ ПОДЧИНЯВА, КОЙТО ГЛЕДА САМО НЕГО И НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С ТОЯ СВЯТ И ТОЯ ВЕК - НЯМА ДА МУ Е ТРУДНО ДА ИЗПЪЛНЯВА СЛОВОТО.
цитирай
7. pevetsa - Бог да те Благослови със ЗДРАВЕ и ...
24.12.2010 17:57
Бог да те Благослови със ЗДРАВЕ и ОБИЧ!.
За Него бе моята първа песен - 11.05.1979г.
от стихосбирката на Георги Хрусанов - 1942г.

Коледен триптих

Пей девойче из полето
тая вечер на небето
блесна нова лъчезарна
огнена звезда сияйна.

Тя огря поля кошари
спря над къщичките стари
и над снежните поляни
над реки, гори, балкани.

Възвести че в нощ студена
в пещерата приютена
майка свята в късна доба
е родила мъжка рожба.

Херувими светлочели
нему песничка запели
спи ни чедо ненагледно
ти си в свята нощ родено.

Бог те праща на земята
да насаждаш във сърцата
и на прости и на умни
Божиите думи чудни.
цитирай
8. vandela007 - Ти си войн Христов! Възхищавам ти ...
24.12.2010 23:02
Ти си войн Христов! Възхищавам ти се!
цитирай
9. estirbg - Скъпа,
24.12.2010 23:09
адмирации заслужава единствено Святия Дух - Той ни води към Истината!
цитирай
10. razkazvachka - Празникът е създаден от човеци -
25.12.2010 10:16
съзнаващи или не, неговото значение - нека поне веднъж в годината да се обърнат към своята същност - макар и за мигновение...

цитирай
11. estirbg - Да отделим само ден за Създателя си...повече от тъжно е, мила приятелко...
25.12.2010 10:33
Йоан 4:24
"Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят."
цитирай
12. integritylife - Харесва ми написаното!
25.12.2010 14:41
Чисто, радикално и освободително - от всякаква суета, светщита и религия. Вярвам, че Бог Исус се радва и удоволства, а сатана скърца със зъби...
цитирай
13. estirbg - Няма по-добро от това да стоим в Неговата светлина!
25.12.2010 15:00
Ефесяни 5:9
(защото плодът на светлината се състои във всичко що е благо, право и истинно).
"Благо, право и истинно" - затова ти е харесало, приятелю integritylife!
Но не на всеки му допада това - "Понеже всеки, който върши зло, мрази светлината, и не отива към светлината, да не би да се открият делата му;
но който постъпва според истината отива към светлината, за да се явят делата му, понеже са извършени по Бога."Йоан 3 - 20:21
цитирай
14. анонимен - Чета всичките тези блогове, зад...
25.12.2010 22:49
Чета всичките тези блогове, задълбочени тълкувания и високоумия. Разбира се че са верни теоретично тези разсъждения в по-голямата си част и какво от това. Спомням си за фарисеите, които цепят косъма на 2-ве и дават десятък от кимиона в прекалената си ревност към закона - пак са много далеч и изпускат истината. Според мен нещата стоят така: и тези , които празнуват празника Рождество и тези които не го празнуват - заради Господа да го правят. По този начин всички пътища водят към Него. И се изпълнява словото: "Аз съм Пътят, Истината и Животът". А истината дали да го празнуваме или не е при Неговите нозе, на Пътя който е Той. Всичко останало е човешко високоумие и гонене на вятъра. От което единствено се възгордява човекът поради многото си знание.
цитирай
15. kleotemida - Като сме без/делници, да не сме без празници...
25.12.2010 23:24
Няма да коментирам, само ще отбележа, че "почитайки" божиите дни, ние отработваме в събота, за да празнуваме човешките празници по няколко дни поред... Толкова за "почитта"...

Статията ти е хубава! :)
цитирай
16. estirbg - Приятелю анонимен,
25.12.2010 23:50
спомни си думите на Даниил:
Даниил 12:4"А ти,Данииле,затвори думите и запечатай книгата до края на времето, когато мнозина ще я изследват,и ЗНАНИЕТО ЗА НЕЯ ЩЕ СЕ УМНОЖАВА."Във всяка една следваща епоха Бог е разширявал знанията на хората върху Посланията Си и съответно с това се увеличават и изискванията Му към вярващите.Колкото повече светлина имаме по Словото,толкова повече ще се изисква от нас,последното поколение.Ти как тълкуваш горчивината на Бога: "Людете Ми ще загинат поради липса на знания"и още:"Защото Господ е Бог на знания".т.е.за да разбираме Бога,това което Той изисква от нас,ние трябва да имаме знание върху Словото Му и правилно разбиране, а не по фарисейски да го извращаваме и да ритаме срещу всяка една нова истина. Не бива "знанието" да го идентифицираме като "човешко високоумие и гонене на вятъра", приятелю, защото останеш ли си със знанията на баба си и дядо си от миналия век напълно е възможно да не съзреш идващата опасност преоблечена във фината коварна измама на врага. А сме в последни времена и знаем, че на "змея малко му остава" и "той ще бъде твърде разярен"...
Прочети, приятелю, първия и втория ми коментар веднага след постинга, за да разбереш защо акцентирам върху т.н. "християнски" празници. Ами защото ще бъдем излъгани чрез тях!!! Приковани ли сме с тях към този свят много лесно ще се поклоним на звяра - "и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея " Откровение 13-3. Ти как мислиш, как ще бъде подлъгано човечеството, естествено чрез традициите, "християнските" празници, "посланията " на Дева Мария, иконите, мощите и какви ли не още скрити и измамни манипулации. Да благодарим на Святия дух, който ни води мисълта към възможните капани на врага и съответно да предупреждаваме хората. Прочети и предишния ми постинг - "Мерзостите на Вавилон и съответно трите ангелски висти",които са последни и си отнасят за нашето последно поколение...ти къде видя някъде да съм се възгордяла "поради многото си знание" - както самия твърдиш?
цитирай
17. anian - Честито Рождество!
26.12.2010 00:10
Не е важно, кога е роден, а кога ще се роди и в нашето сърце!

Весели празници!
цитирай
18. estirbg - "Радвайте се всякога в Господа; пак ще кажа: Радвайте се." Филипяни 4:4
26.12.2010 00:20
"Не е важно, кога е роден, а кога ще се роди и в нашето сърце!"
И най-вече как ще бъдем обновени в Него, anian!
Права си!

цитирай
19. merita - Ще кажа само че съм съгласна с каз...
31.12.2010 11:42
Ще кажа само че съм съгласна с казаното от теб мила!
Аз като свидетел на Йехова съм християнка и не приемам фалшивите празници на Вавилон Велики.Бог ни е дал дупх на истина и е казал , че иска да му се покланяме с дух и истина.Чустването на фалшиви празници отразява консуматорския дух на този Сатанов свят.Аз също не искам да съм част от света на Сатан и не споделям неговата материалистична нагласа.Празнуването на т.н Коледа е точно отражение на този комерсиален дух и няма нищо общо с вярата в Исус Христос.Дядо Коледа , един фалшив символ на благотворителност е продукт на фаршивата религия също.
Благодаря за споделеното и дано повече хора се освободят от фалшивите традиции , наложени от погрешните реригиозни догми .
Поздрав!
цитирай
20. estirbg - merita,
31.12.2010 13:25
нека да не се идентифицираме с църквите си, мила. Моята също не е споменавам, за да няма моменти на агресия и да не се тълкува като "завербуване". Още повече, че в Библията се говори за отстъпление на църквите в Духа и Истината в последното време, така че, по-важното е да се държим за Словото, отколкото за църковната си принадлежност. Слънчеви празници и благословения, мила!
цитирай
21. mimayordanova - Много интересно.
12.01.2011 20:49
Много интересно.
цитирай
22. анонимен - Въпрос към автора
14.01.2011 11:54
estir, като коментар на статията ви, ще кажа, че е твърде крайна. Хващате се за "думата" и вероятно някъде по пътя сте загубила смисъла на християнството. (Дано греша). Докато преглеждах блога ви, се зачудих как живеете в реалния си живот? Дали живеете като Христос? Буквално ли? Не ми отговаряйте, моля...
Но друго стана повод за коментара ми. Защо след като сте "защитник" на Бога и словото Му, се обръщате към merita с обръщението "мила". Нима са ви мили свидетелите на Йехова? Нима за вас те са християни? И защо да не се идентифицирате с църквата си? Та нали църквата е невястата Христова?

Останете си със здраве,
И.
цитирай
23. анонимен - към първия анонимен
16.01.2011 22:33
22. анонимен - Въпрос към автора
14.01 11:54

............
Явно вие не сте отваряли Библията - ако беше така, щеше да ви е ясно, че там пише -

Матей 5:44
Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят;

относно обръщението мила - ние не трябва да се караме и хокаме сгрешилите - а да им обясним с любов истината.

Второ - щеше да ви е ясно, че там пише

Матей 6:24
Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира. Не можете да слугувате на Бога и на мамона.
Лука 16:13
Никой служител не може да служи на двама господари; защото или ще намрази единия и другия ще обикне, или ще се привърже към единия а другия ще презира. Не можете да служите на Бога и на мамона.


всеки, един човек трябва да избере - Христос или заблудите - а тия псевдохристиянски празници наистина са заблуди, 25 декември е превърнат в ден, в който се пазарува като за последно и то обикновено непотребни неща - а Господ Исус Христос остава някъде назад - Бог нарочно не е дал датата - поздрави към авторката. Радост е да се чете такава статия. Днес повечето са се подлъгали по света - зяпат сапунки и слушат чалги, гледат предавания като слави, азис и биг брадър, Библия не отварят но "Слава на Бога - те са Християни" - Библията казва друго

цитирай
24. анонимен - томас
16.01.2011 22:35
Аниан :) раздвам се да видя мнението ти тук :) и че продължаваш да се интересуваш от Бог аз съм томас :) - предното мнение е мое :) Не се увличайте по подобни празници - човешки наредби и поучения - Христос каза:

Матей 15:9
Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения човешки заповеди".
цитирай
25. анонимен - томас
16.01.2011 22:43
към анонимния


Йоан 14:6
Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.


няма друг път - не водят всички пътища. какво е Християнското в коледа? Какво е общото на коледа с Христос - хората умишлено са заблуждавани да правят РИТУАЛИ - 7 постни ядената - даже не знаят какво е да постят - и много от хората си мислят, че да си Християнин е да обиколят три пъти храма на великден, да боядисат яйца и да ядат козунак, да минат под маса, да направят постни яденета на коледа, да палнат някоя свещичка и са Християни - да ама не - нищо подобно. Христос каза -





не е казал празнувайте измислени празници - каза учете хората на Божието Слово
цитирай
26. estirbg - "Защо след като сте "защитник" на Бога и словото Му, се обръщате към merita с обръщението "мила". Нима са ви мили свидетелите на Йехова
19.01.2011 20:32
Честно да си призная, много изумена бях от това разсъждение на Анонимен 22. Ами представи си, че Мерита е един искрен християнин, който не е наясно къде е попаднал...Знаеш ли, че аз бях доста време в евангелската петдесятна църква, докато разбера, че и тя е една от дъщерите на майката-блудница: Не изпълнява Божия закон такъв какъвто е, не разглежда нищо от Откровението на Йоана, нито пророчествата на Даниил, а те визират събитията и Божиите послания точно за нашето последно поколение! Просто вършат престъпления! Благодаря на Бога, че ми даде светлина и Истина да я напусна навреме. Същата ситуация може и с Мерита да е, защо да я мразя - това не е християнска обхода с ближните, точно обратното - на нея, както и на всеки бих показала истината, пък всеки сам избира как ще живее - според нея или против нея...
цитирай
27. анонимен - Смятате ли че Бог е Спасител само за ...
29.01.2011 17:04
Смятате ли че Бог е Спасител само за един много ограничен кръг хора и че за него е най- важно да сме стриктни пазители на закона?Аз вярвам в Бог-любов,които иска да сме щастливи,да даряваме любов и да сме навсякъде където има нужда,мизерия.
И всичко това в името на Исус,който прекара живота си сред отхвърлените от обществото без да упреква,без да изолира никого,раздавайки любов,милосърдие,надежда.Той дойде за всички нас и смятам че всички сме обични божии деца.Да даряваме любов,да я излъчваме с цялото си същество.И да не се опитваме да разделим Бог.Има толкова много изповедания,но всички те щом са искрени,водят към доброта,взаимна любов,толерантност и по-добър свят.
Бог е любов.Нека се стремим към него споделяйки тази любов.
цитирай
28. estirbg - Анонимен:"Смятате ли че Бог е Спасител само за един много ограничен кръг хора и че за него е най-важно да сме стриктни пазители на закона?"
01.02.2011 21:36
Исус дойде преди всичко да даде спасение на всички хора, като взе греховете им и Сам увисна на кръста вместо всички нас. Защото ние трябваше да бъдем на кръста, ние сме грешниците, не Той, Чистият и Святият. Със собственият си пример Той ни показа как да живеем в любов към Небесния си баща, в любов към ближния и като спазваме Неговия закон (Десетте Божии заповеди).
"Защото ето що е любов към Бога: да пазим неговите заповеди; а заповедите Му не са тежки."1 Йоаново 5:3
Самия Исус казва:
"Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди." Йоан 14:15
Така, че не е достатъчно само една любов, иска се и ПОСЛУШАНИЕ И СМИРЕНИЕ, БЕЗ НИТО ЕДИН ЩРИХ НА ГОРДОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ.
В "Откровение на Йоана" посланието към нас, последните, недвусмислено е показано кои ще влязат в Святия Небесен Ерусалим:
"14 Блажени, КОИТО ПАЗЯТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.
15 А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже. "22:14-15 (Цариградски превод)


цитирай
29. blagovestie - Права си, Естир!
24.12.2011 18:26
В Библията никъде никой не е празнувал Рождество. Още по-малко са се правили баници, питки с късмети, СЕДЕМ ястия, парите да зависят от парчето питка, получено през някой ден, обикаляне с тамян и какво ли не. Още по-малко с размяна на подаръци, украсяване на елхи и т.н., и т.н.

Но и аз тази вечер отбелязвам Бъдни вечер със семейството си. Утре - Рождество Христово. Използвам поне един ден да се говори изцяло за Него. Да се припомня смисъла на раждането Му. Да се почита това, че стана плът.

Бъди благословена и не спирай да светиш! Благодаря ти!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883531
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031