Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2010 18:23 - МЕРЗОСТИТЕ НА ВАВИЛОН - "ИЗЛЕЗТЕ ОТ НЕГО ЛЮДЕ МОИ, ЗА ДА НЕ УЧАСТВАТЕ В ГРЕХОВЕТЕ Й И ДА НЕ СПОДЕЛЯТЕ ЯЗВИТЕ Й!"
Автор: estirbg Категория: История   
Прочетен: 6880 Коментари: 12 Гласове:
16

Последна промяна: 24.12.2010 09:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Има една тържествена вест до всички хора,

image

наречена “тройна ангелска вест” в "Откровение на Йоана".
    Това е последната милостива покана отправена до всеки човек преди второто пришествие на Христос. Бог извика своя верен народ, за да оповести това последно предупреждение към жителите на планетата и да приключи Своята спасителна програма. Друга вест, друга покана, друга възможност няма да има!.
   Нека да видим какво прогласява тройната ангелска вест дадена в Откр.14:6-12:
    “И видях друг ангел, че летеше посред небето който имаше вечното благовестие, за да прогласява на обитаващите по земята и на всеки народ и племе, език и люде.
И каза със силен глас: Бойте се от Бога и въздайте Нему слава, защото настана часът, когато Той ще съди; и поклонете се на Този, Който е направил небето и земята, морето и водните извори.
И един друг ангел, втори, следваше изподире и казваше: Падна, падна великият Вавилон, който напои всичките народи с виното на своето разпалено блудстване.
И друг, трети ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си, той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред святите ангели и пред Агнето. И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му не ще имат отдих ни денем ни нощем, нито кой да е който приема белега на името му. Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божите заповеди и вярата в Исуса.”
    Това е настоящата истина за нашето, последно време и трябва да доминира над всичко останало. Наричаме я тройна ангелска вест, защото се състои от три прокламации предадени символично от трима последователни ангели.
Първата евангелска вест прокламира вечното евангелие в специалната фаза на Божия съд. Силният глас на ангела подчертава важността на тези истини; всички трябва да ги чуят. Всички хора на последното време са поканени да изоставят своите модерни богове и да се обърнат с почит към Твореца, защото само Той заслужава поклонение. Тази покана е особено навременна днес, когато хората служат на съвременните богове - парите, вещите, удоволствията. Великата вест на първия ангел акцентира върху Божия съд, като заявява: “Настана часът на Неговия съд.” “Часът” внушава точно определено време за съд и истината, че краят вече е наближил.
    За кой съд става дума тук? Това не е страшният екзекутивен съд, защото трите ангелски вести предшестват второто пришествие (съгласно ст.14 от същата глава) и защото предупреждението е съпроводено с апел за връщане към Бога, т.е. благодатното време не е още изтекло. Данииловите пророчества посочват, че това е изследователният съд, започнал в 1844 г.
Втората ангелска вест - стих 8. “Вавилон” представлява символ тук и ние трябва да разберем смисъла му. В дните на ап.Йоан древният град Вавилон лежеше в развалини. За да проумеем смисъла на този символ трябва да разгледаме накратко историческата роля на буквалния Вавилон. Още от основаването си (Бит.11гл.) той стана емблема на неверие и цитадела на бунт против Бога. На вавилонски “Баб-илу” означава “врата на боговте”. Управниците на Вавилон го нарекоха така, защото желаеха да вярват, че там боговете общуват с хората и подреждат земните дела. Но Бог и евреите го нарекоха “Вавилон”, което значи “объркване”, “смесване”. Пр. Исая идентифицира Луцифер като невидимия цар на Вавилон. Сатана реши да направи Вавилон център на своя план и своето царство. А Божият град беше Ерусалим. В Стария Завет двата града “Вавилон” - (бъркотия) и Ерусалим (означава “град на мир”) представят силите на доброто и злото, действащи в света. И така Вавилон стана символ на отстъпление от Бога, борба против Бога.
В Новия Завет и специално в Откровението Ерусалим и Вавилон символизират две духовни царства, Божието и сатанинското. Един друг пасаж от Откровението ще ни помогне да разберем окончателно смисъла на въпросния символ - Откр.17:1,5:

"Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;
с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.
И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.
Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.
И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.
И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици;" Откровение 17-1:6

    
Откровение глава 17 описва Вавилон като “великата блудница”/17:1/; “украсена със злато”/17:4/; “облечена в багреница и червено”/17:4/; със “златна чаша” 17:4; “МАЙКА НА БЛУДНИЦИТЕ”/17:5/; “се беше опила от кръвта на светиите”/17:6/; седи на “седем хълма”/17:9/; който управлява над “земните царе”/17:18/. Факт е, че символът "жена" в Библията символизира църква. За невестата на Христос четем : “Неговата жена се е приготвила” /Откровение 19:7/. Павел също пише “Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея” /Ефес. 5:25/. Павел копнееше да представи църквата като “чиста девица на Христа” /2 Кор. 11:2/. Непорочна /чиста/ жена символизира Божията църква. Затова великата блудница в Откровение глава 17 трябва да символизира отстъпила църква, която е отпаднала от истината.
Има само една църква, която отговаря на всеки мъничък детайл от Откровение глава 17. Това е църквата на Рим. Рим е известен като градът на седемте хълма. Мораво и червено са официалните цветове на католическите кардинали. Римската църква е най-богатата църква в света. Казано е, че има повече злато във Ватикана отколкото във Форт Нокс. Папата използва златна чаша в катедралата Свети Петър по време на голяма литургия. Исторически, Римската църква е пила прекалено много от кръвта  на мъчениците, като е отговорна за смъртта на 50-100 милиона така наречени еретици като Ян Хус и Йероним. Папският Рим недвусмислено се отнася към нея като “Майка на църквите”. И това е единствената църква, която някога е “управлявала над царе.” Така всяко парченце пасва съвършено.

    Втората ангелска вест посочва и греховете на духовния Вавилон.  Крайно време е да кажем, че „Царят е гол”! - Световното християнство се отвърна от Божието Слово към човешки философии и традиции. Евангелската истина се замърси и изопачи. Библейският доклад за сътворението бе заменен с еволюционната теория, проповядван на запад даже и от амвоните на протестантските църкви.
    Съвременният автор Джеймс Гилки заявява: “Либералните протестанти са изоставили вярата в дословната непогрешимост на Библията”. Един проповедник казва:”Ние вярваме, че Исус е бил човек..., че е бил роден по обикновен начин... За нас Исусовата смърт по същество не се различава от смъртта на други герои.”
    В модерния Вавилон се намират всички фалшиви доктрини на древния Вавилон - спиритизъм, астрология, езически традиции и поклоненияи т.н. Така, народите и църквите са “напоени” от “виното” на несвятите учения. “Блудството” алегорично означава незаконните връзки между църквата и света. Официалната църква изостави своя законен “съпруг” Христос и се съедини в учения, обичаи и живот със света.
   Втората от трите ангелски вести на Бог сега обявява на всеослушание “Падна, падна великия Вавилон, който напои всичките народи от виното на своето разпалено блудстване” /Откр.14:8/. Забележете, че Вавилон “падна”. Това означава, че тя първоначално е стояла високо, но е отпаднала от благодатта. Сега опива цялата земя с виното си. Виното в Библията е използвано да символизира нечистите учения и доктрини. Чистата доктрина на Исус Христос е наречена “ново вино”/Мат. 9:17/. Виното на Вавилон символизира фалшивите учения на “църквата майка”, които сега обикалят планетата. Нациите са “опити”, което означава, че са объркани.  И още как...

   Ако жената в червена багреница  - Папския Рим от "Откровението" е наречена  МАЙКА НА БЛУДНИЦИТЕ” /17:5/ това означава, че тя не е единствената блудница и има дъщери блудници. Ако майката символизира Римокатолическата църква, то кои са дъщерите и? Дъщерите и не биха ли символизирали църкви, които някак си произлизат от нея, но които всъщност продължават да следват ученията и. Протестантските църкви излязоха от католицизма и реформацията, но излязоха ли напълно? Взеха със себе си неделята. Но в онези ранни “ времена на невежеството Бог не държи бележка” за много неща/Деян. 17:30/. Протестантските реформатори тъкмо излизаха от среднощния мрак на Тъмните векове и на тях Бог не ще държи сметка за спазването на съботата. Но ние сме във времето на края, когато познанието се увеличава /Данаил 12:4/. Сега е време, когато тройна ангелска вест трябва да бъде чута от всеки, да се проумее истината за звяра, образа и белега /Откровение 14:9/ както и да бъде възстановен Истинския Божий Закон.

     В тези заключителни секунди на историята, какво правят протестантските църкви? Проповядват фалшивите пророчества на йезуитския футуризъм за един човек антихрист, който дори още не е тук. Всъщност това е римокатолическа доктрина. Нейна е и доктрината за  спасителната мисия на ДЕВА МАРИЯ. Вторият ангел оповестява : “Падна, падна великият Вавилон” /Откр. 14:8/. Забележете думата падна е спомената два пъти. Това разкрива, че както майката така и дъщерите са отпаднали от благодатта. Така думата Вавилон се отнася за всички църкви отсъпили от ясните Библейски истини и проповядващи фалшиви човешки теории. В семейството на Майката на блудницата попада за съжаление и Православната църква, пропита и омърсена с толкова  много езически обичаи, традиции, символи и поклонения към светци, доктрини за безсмъртието на душата и други заблуди и погрешни практики.... Непросветените миряни  са водени от това семейство на Блудницата не към небето, а към погибелта...

   Но има нещо много важно, което е нужно да разберем - съществуват истински християни както в „майката” така и в „дъщерите й”. Как знаем това? Достатъчно е да се огледаме наоколо. За тях Библията високо извисява глас: “И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея люде мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;"/Откр. 18:4/. Както в католическата църква, така и в протестантските, православните и други църкви днес, Бог има Свой народ. И наистина има мнозина истински християни, които без да знаят настоящата истина са вътре в тях. Да отречем това означава да отречем Библията! Но сега Бог озарява към нас блясък от нова светлина. В “края на времето...знанието ще се умножава” /Дан. 12:4/. Самият Исус Христос сега  в действителност говори гръмогласно от небето като казва: “Излезте от нея люде Мои” /Откр.18:4/. Ще се вслушаме ли в Неговия глас?...

   За да ме разберете по-добре нека ви разкажа една кратичка притча: Веднъж трима пастири с големи стада от овце се събрали на един и същ вир с вода. Овцете им се смесили една с друга, но пастирите не били притеснени. Седнали на една скала, обядвали и говорили с часове. Късно следобеда те си казали “Довиждане” и след това тръгнали в противоположни посоки. Ами овцете? Как биха могли да ги извикат, така че да се разделят? Как би могло стадата да се отделят едно от друго? Но това не било проблем, всеки пастир изсвирил по своя отличителен начин  и всяко познало гласа на Господаря си и го последвало.

      В тези последни дни Добрият Пастир вика овците Си. Точно в този момент Исус Христос вижда милиони от децата Си всички смесени и объркани в блудницата майка и нейните дъщери. Принцът на мира заявява : “ И други овци имам, които не са от тая кошара; и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми и ще станат едно стадо с един Пастир” /Йоан 10:16/. Разберете призива на Исус и го предайте на всички! Крайният план на Исус е да има само едно стадо с един Пастир! Чуваме ли гласът Му? Точно в този момент всемогъщият Бог ни призовава да излезем от цялото вавилонско объркване, от цялата фалшива доктрина, да обърнем гръб на йезуитският футуризъм, езическите обязаности, поклонения и служения и да навлезем в блестящата светлина на Библейската истина за последното време.

   Реформацията все още не е свършила! Същият Свети Дух, Който се издигна над Мартин Лутер през шестнадесетото столетие сега подтиква християните в двадесет и първото да разнесат тройната ангелска вест. Онези три ангели символизират едно движение на истината, насочващо единствено към Исус Христос, точно преди краят. Всемогъщият сега ни призовава да излезем всички от Вавилон, да пазим  Десетте заповеди, включително и забравената четвърта и напълно да се доверим в любовта, милостта и благодатта на Исус Христос. Това е което Библията казва! Неизчерпаема и нечувана любов говори от Кръста казвайки : “Вярвай и Ме следвай.” Чрез Божията благодат нека всеки да бъде Йероним на това последно поколение, като завършим реформацията, защото тече последният библейски час и скоро ще пристигне Царят на царете и Господарят на господарите...

  Време е да възстановим цялата истина и всеки да я сподели с ближния си...


по С. Уолбърг




Гласувай:
17



1. estirbg - Тази тема е една от най-трудните за мен И ЗНАМ, ЧЕ НЯМА ДА ДОПАДНЕ НА МНОЗИНА...
18.12.2010 19:00
НО НЯМА КАК ДА ПРЕСКОЧА ТАЗИ ИСТИНА. Не знам дали съм успяла да ви я представя по-разбираемо, но ТРЯБВАШЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА Я СПОДЕЛЯ С ВАС, ЗАЩОТО БОГ БУКВАЛНО НИ ЗАПОВЯДВА:"ИЗЛЕЗТЕ ОТ НЕГО ЛЮДЕ МОИ, ЗА ДА НЕ УЧАСТВАТЕ В ГРЕХОВЕТЕ Й И ДА НЕ СПОДЕЛЯТЕ ЯЗВИТЕ Й!"; - ако не го направим, то всички ужасни язви, описани в Откровението ще засегнат и нас!!! За това темата е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНА ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СПАЗВАМЕ ПРАВОСЛАВНИТЕ УЧЕНИЯ И ТРАДИЦИИ. ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ СА И КАТОЛИЦИТЕ И ПРОТЕСТАНТИТЕ И ВСИЧКИ, КОИТО ПРАКТИКУВАТ РЕЛИГИИ, ОСНОВАНИ НА ЕЗИЧЕСКИ ВЯРВАНИЯ.
цитирай
2. balgarski7vinarki - sigurno ima nad kakvo da pomisli chovek, no ne moje li prizivat da e po-sinteziran
18.12.2010 21:57
Vij, i az pisha ot gl.t. na moite razbirania, obache tuk vsichki /vkl. i az / chetat ne koi znae kolko dalgi materiali.
Efektivni sa kratkite i vazdeistvashti prizivi /vj. moi komentar sreshtu sledeneto chrez GSM-te- /
Radvam se che iskash da napravish neshto dobro za chovezite,
Uspeh
цитирай
3. estirbg - Имам само страх от Бога...
18.12.2010 22:05
Ако не кажа истината, ще загинат толкова хора...и кръвта им ще тегне над мен.
Още повече, когато знам, че ние сме последното поколение и няма почти никакво време... бих ли могла да мълча...Мисля, че всеки би го направил на мое място, не е геройство, само обич и грижа...
цитирай
4. kolevdobri - Бахти и глупостите. 99% от христ...
18.12.2010 22:12
Бахти и глупостите. 99% от християните и хабер понятия си нямат от ангели, пророчества, какво казал този, какво казал онзи. Вярват сляпо, защото ако започнат да четат всичко това, което е написано от разни там светци, ще се побъркат и ще се откажат от религията. Затова всички изследвания показват, че вярващите са по-неграмотни от невярващите. Защото да вярваш в глупости е по-лесно, отколкото да поставяш всичко под съмнение. Иска се дупе за да го направиш, а не да се отдадеш на течението. Изчетох куп литература за да разбера какво е това отец, дух и светия син. Има толкова противоречия и толкова различни мнения, че ненапразно мюсюлманите стават все повече и повече. Проста религия за прости хора. Това християнството е само за теолози. Толкова сложна и противоречива материя. Накрая не мога да разбера бог добър ли е или не. Бог дава живот, а раздава ли смърт? Пълен хаос, от който не могат да излязат самите свещеници, когато ги притиснеш с въпроси имат едни и същи научени фрази за защита. Доктрина за държане в подчинение и отвличане на вниманието. Може би е време папата да се извини на цивилизования свят за всички беди, които християнската религия е причинила на човечеството. Християнството е престанало да съществува с процеса на институционизирането на религията. Всичко вече е пари, власт, влияние, безмерно его. Толкова непроизводителна формация - продава само илюзии на хората, нищо съществено. Църкви, имоти, свещи, пари, бизнес, черноризци, индулгенции - нима Господ не вижда как търгуват името му? Стигнахме дотам, че да се строят църкви и да се рисуват икони вече се нарича "богоугодно" дело. Свещениците вече имат канцеларии, където да не им духа вятър, да им е топло, за да могат да разпространяват правата вяра. Църквата се е превърнала в най-големия фетиш и кумир. Жалко за вярата...
цитирай
5. estirbg - bg7vinarki, скъпа,
18.12.2010 22:20
Ако го напиша надве, натри хората могат да останат със съмненията, че това си е моя частна интерпретация. Трябваше да дам доказателства, както Библейски, така и от съвремието, за да обоснова и разясня призива...И на мен щеше да ми е по-лесно с няколко думи да изрека идеята, но щеше да се получи като афиширане на евтина реклама. А върху тази вест всеки трябва дълбоко да се замисли...
цитирай
6. estirbg - "Защото да вярваш в глупости е по-лесно, отколкото да поставяш всичко под съмнение".
18.12.2010 22:36
Точно затова всеки трябва сам да чете и изследва Библията и да не вярва на проповедниците от официалните църкви, за да не бъде заблуждаван.
цитирай
7. kleotemida - За сега само поздрав, много съм у...
19.12.2010 02:21
За сега само поздрав,
много съм уморена заради "тракийските напеви"... ;):))))
Утре ще чета и коментирам!
цитирай
8. kleotemida - А дали е така?
19.12.2010 11:59
kolevdobri написа:
.... Иска се дупе за да го направиш, а не да се отдадеш на течението. Изчетох куп литература за да разбера какво е това отец, дух и светия син. Има толкова противоречия и толкова различни мнения, че ненапразно мюсюлманите стават все повече и повече. Проста религия за прости хора. Това християнството е само за теолози. Толкова сложна и противоречива материя. Накрая не мога да разбера бог добър ли е или не. Бог дава живот, а раздава ли смърт? Пълен хаос, от който не могат да излязат самите свещеници, когато ги притиснеш с въпроси имат едни и същи научени фрази за защита. Доктрина за държане в подчинение и отвличане на вниманието. Може би е време папата да се извини на цивилизования свят за всички беди, които християнската религия е причинила на човечеството. Християнството е престанало да съществува с процеса на институционизирането на религията. Всичко вече е пари, власт, влияние, безмерно его. ..... Жалко за вярата...


Всъщност, "иска се дупе" да СИ истински християнин сред всичко това, което ни заобикаля. Защото е много лесно да се хвръля вината върху заобикалщото ни, вместо ВЪРХУ ЛИЧНИЯ НИ ИЗБОР. Лесно е да се трърсят кусури в сложността на доктрината или тълкуването й, а не в нежеланието ни да бъдем такива, каквито се иска от нас. И какво те грее лично теб, ако папата се извини или не се извини? Твоето спасение не зависи от това. То зависи от личния ти избор, от мястото, което си заел в този свят и което искаш за себе си изобщо. От твоето взаимоотношение със Създателя ти, от твоето със теб самия, от твоето с хората около теб. Не от теолозите. Църквата била такава, била онакава, теолозите - също, времето било бездуховно и комерсиално... А кой ги направи такива? Не сме ли пак ние Човеците. Да не дойдоха “извънземните” да ни го направят?... Вярващите били малоумни и плуващи по теченениео.... Дали пък е точно така? И защо сламката в чуждото око се вижда по-лесно, но гредата в своето - йок, както казват прехвалените ти мюсюлмани? Остави Бог да съди кой накъде плува и не заемай позицията на арбитър, за да определяш кой е по-течението и кой срещу него! Я си отвори широко очите и виж, че да си вярващ в тези времена е 1000 пъти по-трудно, отколкото да не си! Истински вярваш, защото отвсякъде хиляди такива като теб обясняват колко сложна била доктрината , колко не се връзвала с живота, какъв бил станал света! И вместо да го променяме към добро, ние се оправдаваме с лошотията му и с лъжите, които се ширят навсякъде. И това, ако е позиция, здраве му кажи! Ти лично какво направи, за да се промени с едно-единствено микронче всичко онова, което сочиш като оправдание? Нищо! Ни-щич-ко! Дойде тук и нарече глупост трудът на един християнин, който се опитва поне мъъъничко да отвори очите на непросветените... Т.е. доля още малко гадост в чашата на всеобщата мръсотия...
цитирай
9. estirbg - Клео, скъпа,
19.12.2010 12:23
Това, което аз снощи не можах да направя, ти днес подобаващо и блестящо се справи - защити позицията на ВЕРНИЯ християнин...Сигурна съм, че на небето всички аплодират всяка една наша мъничка спечелена битка. Особено тези над себе си - те са най-трудните, трудно ще ни бъде да се отскубнем от прегръдката на Вавилонсия свят, но с Божия помощ, няма невъзможности ... Благодаря, ти, мила! Винаги си добре дошла - желая ти слънчев и усмихнат ден!
цитирай
10. анонимен - томас
17.01.2011 16:18
всъщност се иска само търпение за да разбереш какво е Бог Отец, Какво е Бог Син, какво е Святия Дух - всичко е описано ясно в Библията - какви литератури ви трябват????


kolevdobri - Бог не е нито добър - нито лош - Бог е справедлив - казвам на теб и на всички, които искат някой да им излее акъл с фуния - не става. Бог лично може да ти даде, ако имаш търпението да седнеш и да отвориш Библията- почваш да четеш страница по страница и всичко ще ти се изяснява. Четене обаче с вяра, че каквото е писано там е истина, а то е истина и днес се доказва - човек трябва да се старае да е такъв какъвто Бог иска - Бог ясно е описал всичко в Библията - като пише не кради - трябва да се стараеш да не крадеш, като нпише не убивай - трябва да се стараеш да не убиваш - като пише не прелюбодействай трябва да се стараеш да не прелюбодействаш - като пише не се гневи и т.н. - всичко и Святия Дух ще ти разкрие всичко. А иначе Святия Дух е Бог - Бог Отец, Бог Син и Святия Дух са едно цяло - трите лица на един Бог - те правят всичко в единомислие - и в Битие е писано и в новия завет и на много други места. Говориш за мюсюлманите - там няма вечен живот - колкото и да станат - Бог казва, че две трети от жителите на земята ще бъдат изтребени - там ще има и много "уж християни" - съветвам те да отделяш време за четене на Библията и всичко ще ти се изясни - зарежи сапунки, чалги, дискотеки, алкохол и т.н. - всичко което ти пречи
цитирай
11. amity - МЕРЗОСТИТЕ НА ВАВИЛОН
07.02.2011 20:03
kolevdobri написа:
Бахти и глупостите. 99% от християните и хабер понятия си нямат от ангели, пророчества, какво казал този, какво казал онзи. Вярват сляпо, защото ако започнат да четат всичко това, което е написано от разни там светци, ще се побъркат и ще се откажат от религията.


Да, наистина. Проблемът е, че вместо да се чете Библията, се четат жития на светци, народно творчество, кой какво сънувал, кой какво си мислил. Вместо да се слуша Бог, се слушат човешки мнения и поради това има толкова много деноминации, а от християнството няма останало нищо. Само връщането към Божието слово може да покаже истината и вярващият да бъде наистина вярващ, а не само да се мисли за такъв.
цитирай
12. анонимен - Mnenie
04.03.2011 03:27
Mda, za sygalenie e to4no taka. Vid im se kraia mamka im. 6te gi ma4kame skoro.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884273
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031