Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2013 10:02 - КОЙ Е ПАПА ФРАНЦИСК – ПРЕМЪЛЧАНОТО МУ МРЪСНО МИНАЛО В „МРЪСНАТА ВОЙНА” НА АРЖЕНТИНА
Автор: estirbg Категория: Други   
Прочетен: 17157 Коментари: 12 Гласове:
29

Последна промяна: 11.04.2013 19:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    



    Неотдавна бяхме свидетели на всесветското триумфално събитие, с което
Конклавът на  Ватикана  избра кардинал Хорхе Марио Берголио като папа Франциск.

Хвалебствените журналистичеки писания и преизобилните суперлативи представят Хорхе Марио Bergoglio като човек, който се отличава с изключителна лична скромност и повишено внимание към съдбите на обикновените хора, особено бедняците. При това, въпреки широкото разпространение в Латинска Америка на „теологията на освобождението”, Франциск се придържал по-скоро към традиционните, дори консервативни възгледи. За първи път в историята на римокатолическата църква понтификът взема папско име Франциск. Паралелът със Свети Франциск Асизки, основател на ордена „сиви братя”, пояснявал неговата лична мисия на този отговорен пост. Францисканците проповядваха абсолютна бедност (за което, между другото, не веднъж са обвинявани в ерес, защото в тяхното поведение бяха виждали неприличен намек на алчността на курията). Затова пък тяхната проповед намираше разбиране сред народа, живял в беднотия и виждал разкошния живот на говорещите за търпение епископи...
Като че ли дотук медиите блестящо финализират психологическия профил на 76-годишният кардинал, архиепископ на Буенос Айрес Хорхе Марио Берголио.

Но дали е така?

Всъщност кой е Хорхе Марио Bergoglio?

                                              image
   През 1973 г. се влива в Ордена на Обществото на Исус в Аржентина.

В това си качество Bergoglio е йезуит от най-висок ранг в Аржентина по време на военната диктатура, осъществена от генерал Хорхе Videla (1976-1983).

По-късно той става епископ и архиепископ на Буенос Айрес. (Явно "достойно" се е представил пред Ватикана с дела и послушание! - моя вметка)Папа Йоан Павел Втори призовава Берголио на консисторията (събрание на папата и кардиналите от католическата църква, на което папата съобщава нови назначения на свободните кардиналски постове) през февруари 2001 г. във Ватикана, където е ръкоположен за кардинал.

Известно е и исторически документирано, че Военната хунта беше подкрепена тайно от Вашингтон.

Тогавашният Държавен секретар на САЩ, Хенри Кисинджър, дирижирано беше намесен и играеше главна задкулисна роля във военния преврат от 1976 г.

Заместник Кисинджър от Латинска Америка, Уилям Роджърс, два дни след преврата, му казва че "ние трябва да очакваме справедлива стойност на репресии, вероятно  добра сделка с кръв в Аржентина, преди да е станало твърде късно." ... ( Архив Национална Сигурност , 23 март, 2006)

image

 ( Хенри Кисинджър и генерал Хорхе Videla (1970)
 

Всъщност превратът беше проектиран в "Операция Кондор"

По ирония на съдбата, в Буенос Айрес на 5 март 2013, седмица преди встъпването кардинал Bergoglio като папа, започна голямото проучване на Продължаващия процес в Буенос Айрес с цел: "да се разгледа съвкупността от престъпления, извършени по Операция Кондор, координирана кампания от различни латиноамерикански диктатури, подкрепяния от САЩ през 1970-те и 1980-те години, които отвличат, задържат, измъчват и убиват десетки хиляди противници на тези режими. "

(За повече информация, вижте Condor Операция:   Карлос Осорио и Петър Kornbluh , 10 март, 2013)

 

image

 

    image     Военната хунта, ръководена от генерал Хорхе Videla (вляво), е отговорна за безброй убийства, включително свещеници и монахини, които се противопоставят на военното управление на ЦРУ, спонсорирало преврата на 24 март 1976, който сваля законното правителството на Исабел Перон.

"Videla е сред генералите, осъдени за престъпления правата на човека, включително и "изчезвания", изтезания, убийства и отвличания. През 1985 г. Videla бе осъден на доживотен затвор във военния затвор на Магдалена ".

Wall Street и неолиберална икономическа програма бяха  фундамента на преврата -

Едно от ключовите назначения на военната хунта на ген. Videla (по инструкциите на Wall Street) е това на министъра на икономиката, Хосе Алфредо Мартинес де Hoz, член на търговско предприятие на Аржентина и близък приятел на Дейвид Рокфелер. Той прилага неолиберална икономическа програма по времето на военната хунта, която е копие на тази, приложена при диктатурата на Пиночет в Чили.

(Неолибералният макроикономически политически пакет е създаден от „чикагските момчета” и за първи път е приложен при диктатурата на Пиночет в Чили, завзела властта след 11 септември 1973 с военен преврат и убийството на президента Салвадор Алиенде.)

Заплатите незабавно бяха замразени с декрет. Недвижимата покупателна способност се срива с повече от 30% в рамките на три месеца след 24 март, 1976 г. (Автор прогнози, Кордоба, Аржентина, юли 1976 г.).

 

image

Под управлението на тогавашният министър на икономиката Хосе Алфредо Мартинес де Hoz централната банка и паричната политика  до голяма степен се определят от Wall Street и МВФ. Валутният пазар е бил манипулиран. Песото  умишлено е надценено, което води до непреодолим външен дълг. Цялата национална икономика е обявена в несъстоятелност.

(Вижте изображението  - от ляво на дясно: Хосе Алфредо Мартинес де Hoz, Дейвид Рокфелер и генерал Хорхе Videla)

Каква беше връзката между Wall Street и католическата църковна йерархия

Wall Street беше твърдо зад военната хунта на  генерал Хорхе Videla, която водеше тази така наречена "мръсна война" от негово име. От своя страна, католическата църковна йерархия заемаше централна роля в поддържането на легитимността на военната хунта.

Орденът на Исус, чийто член е и кардинал Хорхе Марио Bergoglio (настоящият нов папа),  представляващ  консерваторите, най-влиятелната фракция в рамките на католическата църква, е тясно свързана  с икономическия елит на Аржентина  тогава стоеше твърдо зад военната хунта и срещу така наречените "леви" движение в Peronista.

"Мръсната война": Обвиненията, насочени срещу кардинал Хорхе Марио Bergoglio (новият папа Франциск!)


image

(Вляво на снимката: Хорхе Марио Bergoglio(новият папа!) и генерал Хорхе Videla)

Осъждането на военната диктатура (включително неговите нарушения на човешките права) е табу в рамките на католическата църква. Докато висшите ешелони на католическата църква се обявиха в подкрепа на военната хунта, обикновените миряни твърдо се противопоставиха на налагането на военно управление.

През 2005 г., адвокатът по човешките права Myriam Брегман предявява обвинения срещу кардинал Хорхе Bergoglio, като го обвинява в заговор с военната хунта в отвличането на двама йезуитски свещеници през 1976 г.

Няколко години по-късно оцелелите от "мръсната война" открито обвиниха кардинал Хорхе Bergoglio в съучастие в отвличането на свещениците Франциско Jalics  и Орландо Yorio, както и шестима членове на тяхната енория (El Mundo, 8 ноември 2010)

Тези двама свещеници Франциско Jalics  и Орландо Yorio, биват отвлечени от отряди на смъртта през май 1976 г. Пет месеца по-късно са били освободени, след като са били измъчвани и матретирани. Шестима други, свързани с тяхната енория, са отвлечени по времето на същата операция  и са "изчезнали" (desaparecidos). Сред тях са четирима учители със своите съпруги.

При освобождаването си, Priest Орландо Yorio открито "обвини Bergoglio, който ефективно  ги предал [включително шест други хора] на ескадроните на смъртта ... Jalics отказва да обсъди жалбата, след преместването в уединение в немски манастир." ( Associated Press, 13-ти март, 2013 г.),

"По време на първото изпитание на лидерите на военната хунта през 1985 г., Yorio заявява," Аз съм сигурен, че самият Bergoglio е дал списък с имената ни на ВМС (ескадроните на смъртта)". Двамата били отведени в прословутата школа на ВМС по механика (ЕОЦКП) изтезавани и задържани за повече от пет месеца, преди да бъдат упоени и изхвърлени  извън града. (Виж Бил ван Auken, "мръсна война" Папата, световната социалистическа уеб сайт и Global Research, March 14, 2013)

Сред тези, които са "изчезнали" и завлечени от отряди на смъртта, са Моника Candelaria Миньоне и Мария Марта Васкес Окампо, съответно дъщеря на Емилио Миньоне, основателя на CELS (Centro де Estudios Legales г. Sociales) както и дъщерята на президента Madres де Пласа де Майо, Марта Окампо де Васкес. ( El Periodista Online, март 2013 г.).

image

За Мария Марта Васкес със съпруга си Сезар Lugones (виж  снимката в ляво) и Моника Candelaria Миньоне се твърди, че са "предадени на ескадроните на смъртта” от самия йезуит  Хорхе Марио Bergoglio и са сред хилядите "изчезнали"  по времето на "мръсната война на Аржентина ", която бе тайно подкрепена от Вашингтон в " Операция Кондор ". (
Виж memorialmagro.com.ar )

Ходът на съдебния процес започва  през 2005 г.:

"Bergoglio (папа Франциск) бива призоваван на два пъти  по аржентинските закони, но той отказва да се яви на открито съдебно заседание и когато в крайна сметка той  свидетелства през 2010 г., отговорите му били уклончиви": "Най-малко два случая са пряко ангажирани с Bergoglio. В съдебно дело се твърди, че Хорхе Берголио, който бил лидер на йезуитския орден в Аржентина по време на военната диктатура, е замесен в отвличането на двама от неговите колеги – йезуитските свещеници Орландо Йорио и Франсиско Яликс,   работещи в помощ на живущите в бедните квартали, някои от тези бедняци били свързани с левичарските бунтовници.
             Свещениците били затворени от военноморския флот, измъчвани и държани в продължение на пет месеца, преди да бъдат хвърлени полуголи и дрогирани в полето. Новият папа твърди, че се е намесил от тяхно име, за да осигури окончателното им освобождаване и спасяването на живота им. Това може  да е вярно, но няма документ, който да го докаже. Йорио, който почина през 2000 година, обвини Берголио в „действителното предаване /на свещениците/ на отрядите на смъртта”. „Аз съм сигурен, че той самият предаде списъка с нашите имена на флота”, каза Йорио на процеса срещу лидерите на военната хунта през 1985 г. Що се отнася до твърдението на Берголио, че е спасил живота на свещениците, отец Йорио категорично отрича това. „Нямам никаква причина да смятам, че той е направил каквото и да е за нашето освобождаване, до голяма степен мисля тъкмо обратното”, каза свешеникът пред Хорацио Вербитскти, един от най-уважаваните разследващи журналисти в Аржентина. Йорио каза, че Берголио го е изгонил от поста му в йезуитско училище и разпространил неверни слухове, че „бях комунист, подривен партизанин – слухове, които веднага привлякоха вниманието на   силите по сигурността на хунтата”. Що се отнася до Яликс, изглежда той е сключил примирие с Берголио, и сега казва, че „не е в състояние да коментира ролята” на новия папа в това неговото изпитание. „Аз съм се примирил и що се отнася до мен, въпросът е приключил”, каза той наскоро. Прошката е основен принцип в християнството. Но в една по-ранна книга, Яликс пише, че „от последващи изказвания на длъжностно лице и 30 документа, до които имах достъп по-късно, ние можехме да докажем, без всякакво съмнение, че този човек не спази обещанието си /да закриля свещениците/, но точно обратното, той представи фалшиви обвинения на военните.”( Los Angeles Times, 1 април, 2005 г.)

 

Тайният меморандум

Военното правителство признава в тайна бележка (виж по-долу), че отец Bergoglio обвинява двама свещеници като бяха установени контакти с guerilleros, и за това, че не се подчиняват на заповедите на църковната йерархия (Conflictos де obedecencia). Той посочва също, че Орден на йезуитите е поискал тяхното отзоваване, тъй като са отказали да се спазват инструкциите на  Bergoglio.

В документа се признава, че "задържане под стража" на двама свещеници, които биват взети за мъчения в центъра за задържане в Морската гимназия по механика, ЕОЦКП, се основава на информацията, предадена от отец Bergoglio към военните власти. (Подписано от г-н Orcoyen)

(Виж по-долу).


image

 

"Светото Причастие за диктатори"


image

( Хорхе Videla взема причастие датата и името на свещеник непотвърдени)

 

Обвиненията, насочени срещу Bergoglio по отношение на отвлечените йезуитски свещеници и шестима членове на тяхната енория, са само върхът на айсберга. Докато Bergoglio е важна фигура в католическата църква, той със сигурност не е бил сам в подкрепа на военната хунта.

Според адвокат Мириам Брегман: "по собствени изявления на Bergoglio се оказва, че църковните служители знаеха от началото на деня, че хунтата е отговорна за измъчването и убийството на своите граждани", и все пак те одобриха публично диктаторите. "Диктатурата не би могла да действа по този начин, без  ключовата подкрепа на католическото духовенство" ( Los Angeles Times, 1 април 2005 г. акцент добавя)

Всъщност цялата католическата йерархия е зад спонсорираната от САЩ военна диктатура. Заслужава да се припомни, че на 23 март 1976 г., в навечерието на военния преврат:

"Videla и други заговорници получиха благословията на архиепископа на Парана, Адолфо Tortolo, който също така служи като викарий на въоръжените сили. В деня на самия преврат, военните лидери са имали дълга среща с лидерите на конференцията на епископа. Тъй като той излезе от тази среща, архиепископ Tortolo заяви, че въпреки че "църквата има своя специфична мисия. . . има обстоятелства, при които не могат да се въздържат от участие, дори когато това е въпрос на проблеми, свързани с конкретното нареждане на държавата ". Той призова аржентинците да" сътрудничат по позитивен начин "с новото правителство." ( The Humanist.org януари 2011 г., курсивът е добавен)

В интервю, проведено с Ел Sur, генерал Хорхе Videla, който в момента излежава доживотна присъда за престъпления срещу човечеството, както вече по-горе споменах, потвърждава, че:

"Той запази католическата йерархия на страната, информираща го за политически опоненти на режима му, и че католически лидери са му давали съвети за това как да се" управлява "политиката.

Хорхе Videla каза, че той е имал "много разговори" с примат на Аржентина, кардинал Раул Франциско Primatesta, за мръсната война на режима му срещу леви активисти. Той каза, че има разговори с други водещи епископи от епископска конференция на Аржентина, както и с папския нунций в страната по това време, Пио Laghi.

"Те ни информираха за начина, по който да се справим със ситуацията", каза Videla "(Том Henningan Бивш аржентински диктатор - признания Време е, 24 юли 2012 г., курсивът е мой)

 ( El Periodista Online, март 2013 г.).

При одобряване на военната хунта, католическата йерархия е съучастник в изтезанията и масовите убийства на около  22 000 душши - мъртви и изчезнали за периода 1976-1978 ... Още хиляди жертви са били убити между 1978 и 1983 г., когато военните са принудени да сдадат властта. "( Архив на Националната сигурност, март 23, 2006).

Ролята на Ватикана

image

(Ватиканският нунций Пио Laghi и генерал Хорхе Videla)

   Ватикана при папа Павел VI и Папа Йоан Павел II е играла централна роля в подкрепа на аржентинската военна хунта. Този позорен исторически факт е още едно доказателство за истинската коварна същност на Римо-католическата църква, която исторически остава непроменима в своето двуличие и поквара.

Пио Laghi, апостолски нунций на Ватикана в Аржентина призна, че са "си затваряли очите" заа мъченията и масовите убийства.

Laghi имал лични връзки с членове на управляващата военна хунта, включително генерал Хорхе Videla и адмирал Емилио Едуардо Massera.

Адмирал Емилио Massera в тясна връзка със своите работещи в САЩ, е бил ръководител на "La Guerra Sucia" (Мръсната война). Под егидата на военния режим, той установи, че:

"Центъра за разпити и изтезания в Морската гимназия по механика, ЕОЦКП [близо до Буенос Айрес, ... Това беше сложна, многофункционална структура, от жизненоважно значение във военения план за унищожаването на около 30 хиляди" врагове на държавата ".... Хиляди затворници ЕОЦКП, включително, две френски монахини, рутинно безмилостно са измъчвани преди да бъдат убити или пуснати от самолет в река Плата.

Най-силният член на триумвирата Емилио Мassera, правеше всичко възможно да запази връзките си с Вашингтон. Той активно подпомага  разработването на Плана  Cуndor, съвместна схема за координиран тероризъм, който се практикува от военните режими в Южна Америка (Хю O"Shaughnessy, адмирал Емилио Massera: Военноморският офицер, който участва в преврата от 1976 г. в Аржентина и по-късно вкаран в затвора за участието си в престъпленията на хунтата , The Independent, 10 ноември 2010 г., курсивът е добавен)

Доклади потвърждават, че представител на Ватикана Пио Laghi и адмирал Емилио Massera са приятели.

image

(Вдясно адмирал Емилио Massera, един от архитектите на "мръсната война", и папа Павел VI във Ватикана)

Католическата църква: Чили срещу Аржентина

Заслужава да се отбележи, че в резултат на военния преврат в Чили през септември 11,1973, кардиналът на Сантяго де Чили, Раул Силва Henriquez открито осъди военната хунта, ръководена от генерал Аугусто Пиночет. В ярък контраст в Аржентина, тази позиция на католическата йерархия в Чили е инструмент за ограничаване на вълната от политически убийства и нарушения на човешките права, насочени срещу поддръжниците на Салвадор Алиенде и противници на военния режим.

... Скоро след преврата, Силва и други църковни лидери публикуват декларация, в която се осъжда и изразява съжалението за кръвопролитията. Това е основна повратна точка за много от членовете на чилийските духовенство ... Кардиналът тогава посети Националния стадион и остана шокиран от мащабите на репресиите на правителството, инструктира помощниците си да започне да събира информация за хилядите, които се  стичаха тогава към църквата за убежище.

Действията на Силва доведе до открит конфликт с Пиночет, който не се поколеба да заплаши църквата и Comitй Pro-Пас.

Ако католическата йерархия в Аржентина и Хорхе Марио Bergoglio изразиха сходна позиция с тази на чилийския кардинал Раул Силва Henriquez, хиляди човешки живота щяха да бъдат спасени. 

Хорхе Марио Bergoglio не е, по думите на Саманта Пауър, "свидетел". Той е бил съучастник в обширни престъпления срещу човечеството. 

Ето защо трябва да сме наясно, че Папа Франциск не е "човек на народа" и не върви по стъпките на Свети Франциск от Асизи, покровителят на бедните, както е изваян в хоровата мантра на западните медии. Точно обратното: неговите усилия са в рамките на военната хунта, която извършва геноцид, последователно насочен към прогресивни членове на католическото духовенство, както и към активистите, защитаващи  правата на човека, участващи в обикновените програми за борба с бедността.

С личната си подкрепа на "мръсната война" в Аржентина, Хорхе Марио Bergoglio е в очевидно нарушаване на самите принципи на християнския морал, които ценят стойността на човешкия живот.

"Операция Кондор" и католическата църква

 Несъмнено изборът на кардинал Bergoglio от Конклава на Ватикана, като папа Франциск неминуемо ще има непосредствени последици по отношение на продължаващото следствие по операция "Кондор"  в Буенос Айрес.

Църквата е участвал в подкрепа на военната хунта. Това е нещо, което ще се появи в хода на досъдебното производство. Няма съмнение, че ще има опити да се манипулират фактите за  ролята на католическата църква и новоназначения папа Франциск, който несъмнено е асистирал  на военната хунта.

Хорхе Марио Bergoglio: "Дали това не е Папата на Вашингтон във Ватикана?" Отговорът е "ДА!" Bergoglio е мостът между Ватикана и Вашингтон!

Избирането на папа Франциск има широки геополитически последствия за целия латиноамериканския регион.

През 1970 г. Хорхе Марио Bergoglio е в подкрепа на военна диктатура, спонсорирана от американската.

Католическата йерархия в Аржентина подкрепи военното правителство. Програмата на хунтата за изтезания, убийства и изчезвания "на хиляди политически опоненти е координирана и подкрепена от Вашингтон в рамките на ЦРУ ( "Операция Кондор ").

Интересите на Уолстрийт бяха подкрепени чрез офиса на Хосе Алфредо Мартинес де Hoz "в Министерството на икономиката.

Католическата църква в Латинска Америка е политически влиятелна. Тя също има сцепление в общественото мнение. Това е известно и разбрано от архитектите на американската външна политика, както и американското разузнаване.

В Латинска Америка, където редица правителства  сега са предизвикателство за хегемонията на САЩ, може да се очаква едно - Bergoglio като новия папа Франциск и като лидер на католическата църква, ще играе де факто,  дискретна политическа роля ("под прикритие") от името на Вашингтон.

С Хорхе Bergoglio, папа Франциск във Ватикана, който вярно служеше на американските интереси в разцвета на генерал Хорхе Videla и адмирал Емилио Massera, йерархията на Католическата църква в Латинска Америка може отново ефективно да подкопае "прогресивните" (левицата) правителства, не само в Аржентина (по отношение на правителството на Кристина Kirschner), но и целия регион, включително Венецуела, Еквадор и Боливия.

Дали по ирония на съдбата или нечий добре организиран план, избирането на  "про-САЩ папата" Франциск е станало седмица след смъртта на президента Уго Чавес.

"Смяна на режима" във Ватикана

Не безизвестно е, че Държавния департамент на САЩ редовно упражнява натиск върху членовете на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации с цел да повлияят на гласуването, отнасящи се до резолюциите на Съвета за сигурност.

Факт е, че с тайни операции и пропагандни кампании, които периодически се прилага с цел да повлияят на национални избори в различни страни по света, САЩ успяват да проведат своята световна хегемонна политика.

По същия начин, исторически документирано е, че ЦРУ е в здрав синтез с Ватикана, осъществен на фундаментални дългогодишен тайни отношения.

Дали е нямало опит от правителството на САЩ да повлияят на резултата от избора на новия папа?

Несъмнено Хорхе Марио Bergoglio, твърдо ангажиран да служи на американските външнополитически интереси в Латинска Америка, е предпочитания кандидат на Вашингтон.

Ето защо така „странно” натежаха 90 гласа от 115 – те кардинали от Конклава във Ватикана при избирането на новият папа Франциск.

Ако Библията описва Римокатолическата църква като леопард - звяр, който се прикрива зад мимикрията на своята окраска, то несъмнено за Франциск може да очакваме, че ще бъде железен юмрук в кадифената ръкавица, изплетена от легендите за Свети Франциск от Асизи, покровителят на бедните, и медийните оди за добротворството и дълбокото човеколюбие на кардинал Хорхе Марио Bergoglio –  Новият папа Франциск.
Времето е забързано и "включено на високи обороти" и скоро сами ще бъдем свидетели (за съжаление и участници) на интересни, но и опасни събития...

Вижте:Кой е папа Франсоа I, Интервю на Мишел Чосудовски с Бони Фокнър, KPFA Pacifica

Global Research телевизия (GRTV) Интервю с Мишел Чосудовски

По материали на globalresearch.ca

 





Гласувай:
31



1. podvodni - Ето ти малко теми за размисъл. Папа ...
24.03.2013 13:49
Ето ти малко теми за размисъл.
Папа Йоан - Павел 2 бе от Полски (източно-европейски произход), имал някакви връзки с нацисткине през ВСВ. По негово време "падна" соц. системата.
Папа Бенедикт 16-ти. Произход - Германия (западна европа, член на "Хитлер Югенд") По негово време - криза в ЕС (Запада).
Папа Франциск. Произход Аржентина (Южна Америка) Контакти с военната хунта в Аржентина - ЦРУ, ТНТ ендТ, Юнайтед Фруутс. Избран за папа непосредствено след смъртта на Уго Чавес Следствие - ?
Какво ли готвят на Южна Америка - най голямата католическа общност.?
цитирай
2. estirbg - :), приятелю,
24.03.2013 14:20
скромните ми човешки прогнози няма да надминат Божията промисъл, която ни е предупредила какво има да се случва...:)
Моята цел е само да констатирам колко перфектно съвпадат пророчествата от Писанието с произтичащите събития.
В този ред на съждение продължавам коментара ти с нерадостните мисли, че не само Южна Америка ще бъде във вихъра на всепоглъщащото торнадо на тандема на Ватикана - САЩ, но вгорчена ще е и съдбата на целия свят...както и на нас - нищо, че Православната не удостои с подобаващо внимание и присъствие Новият избор на Ватикана.
Но времето ще покаже - човечеството се блъска от безумие в безумие, ала от хилядите пътища само един води към спасение...
цитирай
3. tikoev - Моята цел е само да констатирам ...
24.03.2013 20:49
estirbg написа:

Моята цел е само да констатирам колко перфектно съвпадат пророчествата от Писанието с произтичащите събития.

Говорил съм с богослови и преобладаващото тяхно мнение е, че всички религии са истински и легитимни, а само будизма не...Но никой не казва защо...Но съдейки за връзките на католическата, православната, мохамеданството и изобщо всички религии със светската власт по света само доказва колко скоро ще бъде краят им и пророчествата за жълтата раса ще се сбъднат. Ще се сбъднат, защото същите тези религии отдавна не са онези институции които би трябвало да приближават хората към Бога...Те са се превърнали във абсолютно финансоводалавераджийски институции. Необлагаеми. И нямащи нищо общо с дърводелеца от Назарет...
цитирай
4. rada1952 - за какво говорим?
24.03.2013 21:31
Доброжелателно позитивно оценявам труда ,който сте положили !Допада ми начина на изложение, фактологията и стремежът към обективност.
Статията ми харесва като добре свършена работа. Струва ми се наивно да се вярва ,че е в нашата компетентност да съдим какви са били мотивите , когато определен човек е правил изборите в живота си. Още по-малко можем да определим доколко изборът на Папа е добре направен. Да не забравяме това се случва във Ватикана. държава, пазеща тайните си по-добре от която и да е друга, поради невероятното си влияние върху Световната политика. Информацията е най-мощното средство и с нея трябва да се отнасяме внимателно. Моментът е изключително опасен, светът е в най-кризисната точка. Осъждането е равносилно на подкрепата на ислямисткия фундалинтамизъм, извинете за силните думи. Трябва да сме отговорни какво говорим, пишем и какво би предизвикало. КАКВА Е ЦЕЛТА НА СТАТИЯТА? Ако не ми отговорите, ще го приема за нормално, тук изложи едно скромно лично мнение, постарах се да бъда кратка. Отговорете на себе си и ако наистина сте отговорен, осъзнат човек,з който отчита всички проблеми на нашия свят в момента, напишете нещо, което ще помогне на хората да разберат по-добре това , което става в глобален мащаб, какво би могло да се направи, негативизмът е последното нещо от което имат нужда хората в момента. Проява на висша форма на осъзнатост е да се прецени кога да бъдат поднесени определени факти, това не е цензура.Защото ние носим лична отговорност за това, което говорим и правим не само пред себе си. Благодаря за вниманието, ако сте прочели коментара!
цитирай
5. estirbg - tikoev, приятелю,
24.03.2013 21:56
това което и ти споделяш относно състоянието на религиите и по-специално т.н."християнски"-поставям ги в кавички, защото те само се наричат по име, но не и по същност-в Библията не на едно място се говори за фалшивите църкви и фалшивите пастори, които ще бъдат осъдени в края на времената. Те наистина нямат "нищо общо с дърводелеца от Назарет", но в Писанието никъде не пише за властваща "жълта раса"-няма такова пророчество.
Що се отнася до Будизма-това е едно древно съчинение, което отклонява хиляди души по кривия път, водещ към ада - спасението е предоставено САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ БОЖИЯТ СИН ИСУС И НИКОЙ ДРУГ! ТОЙ И САМО ТОЙ Е
пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене" Йоан 14:6
"И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим." Деяния 4:12
Ако можеха всички да проумеят тази простичка истина, то сатана наистина ще остане почти сам в огнената геена...
Странно ми е защо така упорито хората бягат от истината и се завличат по десетки други фалшиви теории и религии, като спасението вече е само на един клик разстояние - все още може Библията да се чете он лайн...стига да пречупим в себе си леността и безхаберието.
Наистина, ние сме най-големите врагове на самите себе си, дори не разговаряме със Създателя в една семпла молитва-разговор...Той желае това от нас, желае да Му се доверим и да Му дадем товара от душите и плещите си.
Тогава...тогава няма да има нито страх, нито стрес и злите сили ще бъдат държани далеч от нас.
Колко от нас проумяват това блаженство да бъдеш Божий син или Божия дъщеря и колко от нас осъзнават привилегията да бъдеш част от Божието семейство?...
Много богослови изричат подобни приказки, но дали те сверяват думите, поведението и живота си спрямо стандарта, оставен в Божието слово. Защото "
Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата"Матей :7-21
цитирай
6. estirbg - rada,
24.03.2013 22:41
съвсем разбираема е реакцията ти. В никакъв случай постингът ми не бива да бъде приеман като"Осъждане, което да е равносилно на подкрепата на ислямисткия фундалинтамизъм".
Не всички са чели Словото, не всички църкви знаят и разбират пророчествата за последните времена и по-точно Откровението на Йоана, което посочва Римо-католическата църква и САЩ, като тандем, който ще установи Новия Световен ред и ще принуди човечеството да се поклони и изпълнява папските закони (в това число и освещаване на папската неделя, а не на Божията събота, както Творецът ни е предупредил в Четвъртата Си заповед).
Няма как да не си забелязала как медията превъзнасяше личността на Хорхе Берголио без и дума да се обелва за мрачното му минало.
Едно трябва да проумеем - "Вълкът козината си мени, но не и нрава!" - римо-католическата църква никога не е менила нрава си и много скоро ние ще се сблъскаме с жестоката истина на преродената инквизиция.
Много хора са заблудени от благовидно представяния й характер, "любов" и "грижа" - но както сама си се уверила от статията, тя не е пощадила своите собствени миряни, какво остава за хората от другите църкви?...
В едно близко бъдеще, когато някои от хората ще откажат да спазват нейните заповеди, а ще предпочетат да бъдат верни на Бога и Неговите автентични повеления, как мислиш, дали няма да важи доктрината на светата инквизиция, че "всеки, който не е съгласен с папските писания е еретик и трябва да бъде унищожен"?
Да, Библията, дори Самият Исус недвусмислено предрича, че ще има в края на времената много умъртвени верни Негови последователи. От кого ще са умъртвени - пак там, в Библията е даден кой е врагът на човечеството - това е тя, римо-католическата църква в тандем със САЩ (вторият звяр посочен в Словото). Не е ислямисткият фундалинтамизъм, както изкуствено е нагнетявана в хората тази фалшива следа...
Ето малко светлина за "Първият звяр, посочен в Библията - римо-католическата църква
http://estirbg.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/09/26/koia-svetovna-sila-dnes-vizira-bibliiata-v-simvola-quot-zvia.611373 -

http://estirbg.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/09/26/sasht-quot-vtoriiat-zviar-quot-posochen-v-bibleiskoto-proroc.611392 - "Вторият звяр" - САЩ

http://estirbg.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/10/02/sasht-i-vatikana-tandemyt-osyshtestviavasht-noviia-svetoven-.614546 - Първият и Вторият звяр в тандем ще господстват над целия свят.

С този постинг доказвам, че съюзът между Ватикана и САЩ става все по-здрав и единен в съвместната хегемония над човечеството и че пророчествата в Библията се изпълняват перфектно за кой ли път.
Дано да съм била полезна. Готова съм да дам още пояснения...
цитирай
7. estirbg - Който отрече католическата истина...
24.03.2013 23:16
Може би не знаете, но не много отдавна Бенедикт XVI увеличи правомощията на Конгрегацията за доктрината на вярата – това име нищо не ви говори, нали? Всъщност зад това ново авторитетно и лъскаво наименование стои жестоката средновековна Инквизиция! Защо трябва да се увеличават правата на тази организация? Защото явно се подготвя нещо прикрито за бъдещето и тази организация трябва да е готова за съответни предстоящи ситуации. Преди края на миналото столетие предишният папа беше вече направил подготовката за вече осъществената промяна. Ватикана заяви, че всеки, който не е съгласен с католическите учения, е терорист. Канон 1436 пояснява "как трябва да се постъпва с несъгласните с католическата вяра”. Всички знаем от историята как Средновековната Католическа църква постъпваше с еретиците:
Канон 1436:"Който отрече или постави под съмнение, която и да е истина, след като е бил законно предупреден, трябва да бъде наказан като еретик!"
Едва ли е нужен друг коментар...

цитирай
8. drakulla - от коментара
25.03.2013 14:22
на rada тук виждам, че за нея е важно спасението на материалния свят и на телата човешки. Важното, обаче е спасението на Душите.
цитирай
9. estirbg - Още информация - Фокус-нюз пише:
27.03.2013 20:00
Има вероятност папа Франциск да вземе решение да закрие Ватиканската банка, която в Католическата църква официално се нарича Институт за религиозни дейности, предаде РИА Новости.

Клаудио Мария Чели, председател на Папския Съвет за Социални Комуникации, новият римски папа не изключва възможността да закрие Ватиканската банка във връзка с нейната непрозрачност и обвиненията на ЕС за пране на пари”.
Коментар на Писано е:

На пръв поглед решението е впечатляващо. Но възможно ли е наистина това да се случи или зад думите се трие нещо по-особено? В книгата “Духът чука на вратата се казва:
“И католицизмът все повече набляга на социалните действия. Религиозно-политическите енциклики “Рерум новарум” (“За новите неща”, 1891 г.) и “Квадрагесимо Ано” (“Четиридесета година”, 1931 г.) поставиха основата за превръщане на католическите доктрини в социални програми и в закон на страната.”
Явно целта е да бъдат накарани хората да вярват, че всичко, което прави църквата, е за тяхно добро...
Но...продължението гласи:

“Матер ет магистер” (“Майка и учител”, 1961 г.) съдържа изискването работници, обществени служители и чиновници да спазват неделята: “...Църквата винаги е настоявала за точното спазване на третата заповед от Декалога (?) “Помни почивния ден, за да го съблюдаваш свято”. (Третата заповед на Декалога, записан в Библията гласи нещо съвсем различно, а четвъртата Божия заповед е: “Помни съботния ден, за да го освещаваш...”). Религия, морал и хигиена, всички те се обединяват в закона за периодичната почивка, който църквата от векове е преобразувала в съблюдаване на неделята. С голяма мъка трябва да признаем и да осъдим пренебрегването, ако не и пълното потъпкване, на този свят закон и последвалите го вредни резултати за здравето на телата и душите на нашите любими работници.
В името на Бога и заради материалните и духовните интереси на хората Ние призоваваме всички – граждански власти, и работници да съблюдават заповедите на Бога и на Неговата църква и Ние напомняме на всеки поотделно за неговата отговорност пред Бога и пред обществото”.

После папата добавя: “Това предполага промяна на общественото мнение и НАМЕСА НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ!”

Става ли ясно какво се крие зад изявената загриженост на Берголио за бедните и зад ликвидирането на Ватиканската банка (ако евентуално наистина я закрие)? Спечелване сърцата на хората (умовете през това време явно ще бъдат блокирани от видяното)... А после...
цитирай
10. dalida - Здравей!
31.03.2013 11:17
Светът не е идеален и ние сме гости на тази земя. Някои хора живеят по сто години и повече, но други живеят и по-малко.
През времето което съм на тази земя осъзнах едно нещо - че световният мир е по-важен от това, кой какъв е бил през това време.
Европа наскоро се "ожени4 за Америките. Америките се "ожениха" за Китай(подписан договор за сътрудничество), Азия и Америка имат дългогодищно икономическо сътрудничество - доказателствата за това са космическите полети - американци и руснаци.
Нека не бъдем съдници на другите. Нека дадем втори шанс на сгрешилите да повярват в Бог и да се реваншират!
Нека не прибързваме и да отхвърляме това, което църквата приема.
Нека никога не забравяме, че военните и политиците командват света.
Ако те решат да има война - ние нищо не можем да направим.
Затова е по-добре да се придържаме към Световния мир и да живеем в съгласие с Него!

Безбожниците - комунисти искат война. Северна и Южна Корея - два невинни народа са изправени един срещу друг само защото военните и политиците им не искат да се разберат по мирен начин.

А, аз искам моите деца и техните деца да живеят в МИР!!
цитирай
11. estirbg - Скъпа ми приятелко,
31.03.2013 11:37
за съжаление този МИР, за който копнеем и ти, и аз, а и повечето хора няма да се осъществи в рамките на съществуващото днешно общество. Истински МИР ще има едва в царството на Исус Христос. То скоро ще "взриви" и унищожи този омърсен и измъчен живот на земята, за да бъде планетата ни отново преустроена в нов Едем, вечният рай за изкупените и устоялите в изпитанията през вековете.
Предстоят тежки времена според предреченото в Божието слово, Далида.
Всички хора трябва да се покаят за греховете си и да признаят Създателя като единствен Творец и Създател на живота. Луцифер мрази Бога и всячески ще работи да омаловажи и елиминира върховното Му право над всичко живо...
Прочети шестият ми коментар до rada, за да не се повтарям.
Поздрави от мен, скъпа ми приятелко, и спокоен уикенд!
цитирай
12. nacionallist - По онова време в латиноамерикан...
29.08.2013 10:02
По онова време в латиноамериканските държави управлявани от десни националистически режими се появяват следните позиви и постери със прикани към убийства на свещеници и монаси които открито критикуват режима на диктаторите. По улиците на Буенос Айрес, Сянтаиго и Рио де Жанейро се появяват призиви от рода на: "бъди патриот убий поне един поп". Или пък "стани националист и ликвидирай свещеник - комунист". Най - лошото е че промитите от правителствената пропаганда мозъци наистина вярват, че църквите се използват за събори на противници на режима и започват безмилостни атаки на всички несъгласни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1881160
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031