Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2012 10:04 - БЕДИТЕ СА НИ ПО ПЕТИТЕ, НО МОЖЕ ДА СЕ СПАСИМ ОТ ТЯХ! КАК?...
Автор: estirbg Категория: Други   
Прочетен: 15347 Коментари: 29 Гласове:
16

Последна промяна: 14.07.2012 11:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image

  
  След земетресението на 22 юни министър-председателят Бойко Борисов каза по БНТ:
"
Няма човешки жертви, а щетите са измерими. Нека благодарим на Господ, че се отървахме."

"Нека Господ с това земетресение само да ни е предупредил, защото при такива катаклизми никой на никого не може да помогне", допълни тогава министър-председателят.

Ако тези думи са изречени искрено и със страхопочитание пред силата и могъществото на Вседържателя, то може да се каже, че е направена първата плаха крачка към общонационалното ни оцеляване. Макар смътното осъзнаване, че сме толкова зависими от Създателя да представлява само милиметър приближаване към Него, това признание все пак представлява някакво укуражително доближаване към Истината.
Ще ми се да е така!

Дали г-н. Борисов наистина има мъдрост и разбиране колко сме безсилни и безпомощни без Божията защита? И дали знае коя е следващата стъпка, която трябва да направи, за да спаси окаяната ни нация от евентуално ново бедствие?....

Много ми се иска тези редове  да бъдат прочетени и от него (както и от всички други властоимащи и управляващи люде!),така че мъдростта на скептиците „Бог високо, цар далеко” да бъде опровергана в черногледството си...

Словото казва: „Речи им: Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, не благоволя в смъртта на нечестивия, но да се върне нечестивият от пътя си и да живее. Върнете се, върнете се от лошите си пътища, защо да умрете...?” Езекил 33:11

„Понеже Аз не благоволя в смъртта на оня, който умира, казва Господ Иеова; затова върнете се и живейте.” Езекил 18:32

Бог не желае да ни вижда страдащи – та кой родител би се радвал на наложено административно наказание на детето си? Бог не удоволства в мъките и смъртта на хората! Той иска от нас да се обърнем към Него в послушание с цялото си сърце, така че ние да не страдаме и да не умираме.
Това активизиране на бедствията не са по вина на Бог. Те са наша грешка. Националните трагедии са върху нас и ще се увеличават стократно, защото сме водени от собственото си неподчинение към Божия закон, прерастващо в бунт срещу Неговата власт.
  Елементарната истина на Библията е, че Бог е дълбоко бащински загрижен за нас и прилага мъдри методи и пътища, за да помогне на човешките същества да преодолеят греха и начините, които водят до нещастие, мизерия, войни и страдание. В Библията ясно е изречено, че решението на Бог за корекция представлява израз на Божията любов!
В Новия Завет, апостол Павел пише: „Защото Господ наказва този, когото люби, И бие всеки син, когото приема" (Евреи 12:6). Самият Исус Христос казва: „Ония, които любя, Аз ги изобличавам и наказвам; затова бъди ревностен да се покаеш.” (Откровение 3:19).
Ако ние разбираме красивата цел на Божия закон, а след това прилагането на изобличение и наказание за неподчинение, тогава бихме разбрали перфектния смисъл. Бог винаги има за цел да пренасочи и оправи нашите блуждаещи стъпки, за да ни върне към Неговия животоспасителен закон на хармония и любов. Да, Бог се гневи, но Той не въздава повече от заслуженото. Божият гняв не е в противоречие с Неговата любов, но е продукт от нея. Бог е този, който благославя за послушание, но и наказва за неподчинение. Така че няма как да не приемем закономерната коорекция като израз на Божията любов. Вярно е, че Бог е любов (1 Йоан 4:8, 16). - Той е Бог, който дава живота, Той е Бог, който даде и Своя Единороден Син в света (Йоан 3:16). Но тази любов се определя и се изразява в спазването на Божиите заповеди:

„Защото ето що е любов към Бога: да пазим неговите заповеди; а заповедите Му не са тежки. "  (1 Йоан 5:3).
След едно бедствие ние по човешки отсъждаме във въпроса си:  
Нима Бог не ни обича?

Не, проблемът е, че ние не обичаме Бога!
Дълбоко погрешна е представата, че независимо колко зло е извършено, без значение какво правим, Бог е длъжен да ни къпе само в благословения. Размишлявайте върху думите на пророк Малахия: Дотегнахте Господу с думите си; Но пак казвате: С какво Му дотегнахме? С това, дето думате: Всеки, който върши зло, Добър е пред Господа, и Той благоволява в тях; Иначе, къде е Бог на правосъдието? "(Малахия 2:17).
Познаваме ли този Бог? Наистина ли трябва да имаме страх от Бога? Дали сме готови да приемем тази обикновена истина от Библията?
Нека не забравяме, че Писанието ясно говори за природни бедствия, несравнимо експоненциално по-разрушителни от случващите се в момента, когато  селища, градове и области биват заличавани по цялата земя! Спомнете си за Ной в Битие 7. В Книгата на Даниил, която е за края на времето (Даниил 12:4, 9),
пророкът казва: "Всичкото това зло, както е писано в Моисеевия закон, дойде върху нас; но пак не се молихме пред Господа нашия Бог за да се върнем от беззаконията си и да постъпваме разумно според истината Ти. Затова Господ е бдял за това зло, и вече го е докарал върху нас; защото Господ нашият Бог е справедлив във всичките дела, които върши; и ние не послушахме гласа Му. "(Даниил 9:13-14).
Писанието описва Божието осъждение върху различни нации, но най-подробно са отразени наказанията на евреите при многократното им отстъпление и отхвърляне на Законодателя-Творец. – Народът на Израил,  трябваше да бъде еталон сред езическите, но не изпълни докрай тази Божия мисия.  Прочетете съдбата на Содом и Гомор в Битие 19. Прочетете Божията присъда срещу Египет в Изход 12:29-30, както и срещу Израел в Амос 4:10.
Тогава ще разберем защо се случват подобни бедствия и страдания днес над нас и цялото човечество...
Възможно ли е да избегнем тези бедствия?

Отговорът на Исус е "да!"  Той също повтори, че ключът за такава защита е покаянието! Бог търси покаянието! Христос казва, че бедствията, които сполитат други трябва да бъдат ясно предупреждение към нас, че ще ни застигне същата съдба, освен ако не се обърнем от греховете си! Бог защитава тези, които са с разкаяно сърце и които сериозно се  съобразяват и изпълняват Неговите повеления. Ето ви един исторически факт, който доказва тази житейска истина.
При първото си идване. Христос ясно заяви на евреите, че те трябва да се покаят или цялата нация ще бъде погубена. Това предупреждение точно се случи и се изпълни за еврейската нация в пророческите 70 години. Само верният на Бог остатък избяга в Пела. Те бяха единствените, които бяха обърнали внимание на предупреждението на Христос.
  От този исторически фрагмент трябва да извлечем мъдрост: - Каквото се случи на еврейския народ, това ще се случи на всеки народ, ако не се вслуша в Божията премъдрост и предупреждение. Днес ужасяващите събития експоненциално се разрастват във всеобщи и всеобхватни.
Тези бедствия са най-силния метод на предупреждение от Бога. Но трагичното е, че светът, включително и изповядващите се за християни, са отвъд точката на покаяние.
Библейското пророчество показва, че този свят абсолютно ще се превърне в жертва на най-тежките бедствия описани в Библията! Въпреки това, точно както в дните на Ной, във времето на всемирен грях, Бог прави оферта за защита за тези лица, макар и малцина, които биха се обърнали към Него в покаяние и послушание!
Това е едно желязно обещание в Библията! Разумни ли ще сме да го разберем и приемем?...

В Писанието фигурира един изумителен исторически доклад за всеобщо покаяние, което спаси затъналата в грехове някогашна столица на асирийското царство Ниневия. Спомнете си за него!

Когато дойде Божието предупреждение до Йона, на Ниневия оставаха само 40 дни преди отреденото й пълно унищожаване (Йона 3:4). Викът не бе напразен. Отекваше из улиците на безбожния град и се предаваше от уста на уста, докато всички жители чуха обезпокоителните думи. Божият Дух отвори всяко сърце за вестта и накара множествата да треперят поради греховете си и да се покайват с дълбоко смирение. “И ниневийските жители повярваха в Бога; и прогласиха пост и се облякоха с вретище от най-големия между тях до най-нищожния, понеже вестта бе стигнала до ниневийския цар, който, като стана от престола си, съблече одеждата си, покри се с вретище и седна на пепел. И обяви и прогласи из Ниневия с указ от царя и от големците му с тия думи: Човеците и животните, говедата и овцете да не вкусят нищо, нито да пасат, нито да пият вода, но човек и животно да се покрият с вретище; и нека викат силно към Бога, да! да се върнат всеки от лошия си път и от неправдата, която е в ръцете им. Кой знае дали Бог не ще се обърне и разкае и се отвърне от лютия Си гняв, та да не погинем?” Когато царят и благородниците заедно с обикновените хора, привилегировани и низшестоящи, “се покаяха чрез Йоновата проповед” и заедно извикаха към небесния Бог, Той им подари Своята милост. “И като видя Бог делата им, как те се обърнаха от лошия си път, Бог се разкая за злото, което бе рекъл да им направи, и не го направи.” Присъдата бе отменена и израилевият Бог бе възвеличен и прославен из целия езически свят, а законът му - почетен.

Един великолепен и поучителен пример как цял град беше пощаден! Ако почерпим мъдрост от този исторически факт, може да намерим единствения правилен отговор на тревожния въпрос ”Как да избегнем предстоящите още по-разрушителни и унищожителни бедствия - предсказани в Писанието! – А той е даден ясно и разбираемо -

Всеобщо дълбоко покаяние, индивидуално и колективно, всесветско отричане от греховния начин на живот, действително обръщане и завръщане към Бога, смирение и послушание и признание на Неговата Неизменна праведност, сила и Творческа мощ. Това е ключът за спасението ни! Друг път за заобикаляне на надвисналите бедствия няма! Ако дълбоко пожелаем и  сериозно се отнесем към поканата за лично и всеобщо покаяние, чудото с Ниневия може отново да се повтори! Така нашата малка нещастна незабележима нация може да се извиси до Бога и да бъде пожалена и спасена сред грохота на случващите се бедствия на непокаялите се нации около нас!!! Размислете върху този призив!

Библията е пълна с примери за индивидуална покаяние и индивидуална защита. Ако се покаем, Бог може да ни предпази така сигурно, както беше защитен Даниил, от челюстите на лъвовете или от пламъците на пещта, в която бяха хвърлени Седрах, Мисах и Авденаго. Древните пророци оцеляваха при множество беди и изнурителни преследвания. Църквата на истинския Бог имаше божествена защита през вековете, когато неговите хора останаха верни на Него. Бог е обещал да ни благослови и да бъде щит в нашия индивидуален живот точно така, както бе за Авраам, Исаак, Яков ...
Апостол Петър пише, че Господ знае как да избави благочестивите от напаст, а неправедните да държи под наказание за съдния ден, (2 Петрово 2:9). Тази истина всеки човек трябва да проумее: Бог защитава праведни и разумни хора, които търсят неговата защита!
Намиране на безопасно място за бягство и защита днес може да изглежда неосъществимо. Но това е въпрос на вяра в Божието Слово, вяра в Неговите обещания. Понеже ти си казал: Господ е прибежище мое, И си направил Всевишния обиталището си, Затова няма да те сполети никакво зло, Нито ще се приближи язва до шатъра ти. Защото ще заповяда на ангелите Си за тебе Да те пазят във всичките ти пътища.” (Псалм 91:9-11).
Помислете върху Библейския потоп при Ной - най-голямото наводнение в историята на човечеството. Със сигурност водите са обхващали дори най-високите планини на планетата, така че не е имало дори една „суха” точка за спасениение! Но Бог даде на Ной предварително предупреждение, както и изрични инструкции за изграждане на ковчег, с който да бъдат защитени всички, които се вслушат в предупреждението Му. Ной вярваше на Бог. Той имаше вяра в изреченото Божие слово. Факт е, че по негово време не е имало физически доказателства, че това, което Бог предупреждава, ще се случи. Ной трябваше просто да вярва. И с тази вяра трябваше да действа послушно, като точно следва Божиите инструкции.
" С вяра Ное, предупреден от Бога за неща, които още не се виждаха, подбуден от страхопочитание, направи ковчег за спасение на дома си; чрез която вяра той осъди света и стана наследник на правдата, която е чрез вяра. "(Евреи 11:7).
Същото е вярно и днес. Бог ни е дал изрични предупреждения за  предстоящо унищожение. Той също ни е дал обещания, че можем да бъдем запазени, както и инструкции за това как да бъдем защитени! А когато Бог дава обещание, ние можем да заложим живота си на него! Бог многократно е доказал през човешката история, че е изпълнявал и ще изпълнява това обещание, дори и днес, ако хората дойдат до покаяние!..

"Ако заключа небето да не вали дъжд, или ако заповядам на скакалците да изпоядат земята, или ако изпратя мор между людете Си,
и людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си та се помолят, и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им. "(2 Летописи 7:13-14).


Нека ви дам пример от нашата съвременност за потвърждение и изпълненение на това чудесно обещание от Бог: През 2007 г. югоизточната част на Австралия е обречена на гибел от десетилетна продължителна суша. Можете да си представите как се е отразила върху селското стопанство, съответно и върху населението. Тогавашният министър-председател Джон Хауърд публично сподели: "Това е много сериозно, това е безпрецедентен случай в моя живот и аз наистина съчувствам много дълбоко на засегнатите хора". В извънредното си обръщение тогава той призова: "Ние всички трябва буквално и без никакви ирония, да се молим за дъжд през следващите шест до осем седмици." (Herald Sun, 28 април, 2007 г.).
Толкова необичайно е един върховен ръководител да се моли за Божията намеса във времето! Звучи сякаш неестествено в нашия закоравял в греховете си светски свят! Но забележете какво се е случило - Още на следващата седмица, след призива за сериозна молитва, десетгодишната суша бива приключена – заваляха напоителни, живителни, благодатни дъждове! Едва ли може да съзрем случайност в тази история. Дори след приключване на сушата, премиерът Хауърд призова сънародниците си да се молят за дъжд и да продължават да търсят намесата на онази "голяма небесна сила", под чието могъщество са всички небесни благословения. Колкото и да звучи невероятно - дъждовете и до днес продължават.
Тази "голяма сила" милостиво се намеси, тъй като лидер на цяла нация увещаваше своите хора за молитва по време на криза. Този пример е още едно потвърждение за начина, по който може да прекроим нашата национална и лична съдба, стига да имаме вяра, желание за лична и общонационална духовна реформация – дълбоко покаяние, отвръщане от извършваните до сега грехове, спазване на Божия закон, което всъщност е доближаване до Създателя с доверие и любов.

Ако:”людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си та се помолят, и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им.” 2 Летописи 7:14

Това е повече от обещание от Бога. Това е един прочувствен израз на сериозното Божие желание да види края на страданията на този настоящ нечист свят .
Един добър климат, едно спокойно бъдеще без земни трусове и катаклизми са час част от благословенията, които Бог дава на всеки народ, който следва Неговите пътища. Той обещава: „ Ако слушаш добре гласа на Господа твоя Бог и внимаваш да вършиш всичките Негови заповеди, които днес ти заповядвам, тогава Господ твоят Бог ще те въздигне ...
 И всички тия благословения ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе, ако слушаш гласа на Господа твоя Бог... Господ ще ти отвори доброто Си съкровище, небето, за да дава дъжд на земята ти на времето му, и да благославя всичките дела на ръцете ти; и ти ще заемаш на много народи, а няма да вземаш на заем.  "(Второзаконие 28:1-2, 12).
Вслушайте се в тези обещания!

Някога фараонът на Египет се съобрази със съветите на един обикновен Божий пратеник и спаси народа си от гладна смърт. Днес ние нямаме такива мъдри фараони във властта. Днешните лидери обикновено вземат решения въз основа на това, което е популярно или удобно, а не това какво е правилно или най-доброто за нацията в дългосрочен план. За съжаление - това е истината за нашия свят. - Малцина са интересуват от  покаяние и изоставяне на греховете си, още по-малко от приемане и съобразяване на Божиите закони като фундамент в личния и социалния си живот.
В Амос 4, Бог повтаря пет пъти: " Но пак не се обърнахте към Мене-казва Господ”.Тези бедствия ще се засилват все повече, докато не се покаем! Бъдете сигурни в това! Ако Бог беше милостив в неотдавнашното разтърсване и се оттървахме на косъм от съкрушителни загуби и разрушения, ако не се покаем лично и всеобщо колективно, то върху нас ще се стоварят още по-големи беди и страдания. Това е простичката Божия истина, която всеки трябва да проумее.

Сега, всички вие, приятели, които четете тези редове, сте длъжни по силата на съвестта, онази Божия искрица, която се надявам все още у вас да не е угаснала, да разясните всеки на ближния си, всеки на любимия си, всеки на детето си, всеки на родителя си, всеки на всеки, какво ни грози, ако не се обърнем към Господа с молитва и покаяние. Бог е изпращал не едно предупредително съобщение и всеки трябва да обърне сериозно внимание върху отправените заплахи. "Търсете Господа, докле може да се намери. Призовавайте Го докато е близо;
 Нека остави нечестивият пътя си, И неправедният помислите си, Нека се обърне към Господа, и Той ще се смили за него, И към нашия Бог, защото Той ще прощава щедро.”
Исая 55:6-7

Ако не дойдем до покаяние с думи, тогава Бог ще ни доведе до себе си с тояга – защо да се случва ужасното, защо да оставаме без домове, без препитание (както вече се случи в Болоня, Модена, Ферара, Ровиго, Верона и Мантуа в Италия), защо да губим близки, защо да викаме към Бога със закъснение, едва когато вече се е случило необратимото?...
СЕГА трябва да се вслушваме в Божието предупреждение, преди да изтече времето!  Точно когато светът повтаря рефрена: "мир и безопасност" - ще дойде внезапно погубление (1 Солунци 5:3). Спешно трябва да предприемем действия, докато предупреждението все още е отправено, не когато бедствието е вече тук! Бог обещава да защити всеки човек, който се кае. Защо да чакаме голямата скръб да ни отговори? Сред всяко бедствие, ще видите историята на хора, които са пощадени, понякога по много необичаен начин. Без съмнение за много от тях това е подарено време и още един шанс, даден за покаяние и спасение в Бога. Но трябва да знаете, че при следващия път вие няма да бъде пощадени в предстоящите ужаси, ако сте били нехайни към отправената покана! Бог се е врекъл в защита за всички онези, които чуват предупреждението и се обръщат към Него в покаяние. Само при това условие, ние може да претендираме за абсолютното Божие обещание в Псалм 91:7, че
" Хиляда души ще падат от страната ти, И десет хиляди до десницата ти, Но до тебе няма да се приближи.
Само с очите си ще гледаш, И ще видиш възмездието на нечестивите
Понеже ти си казал: Господ е прибежище мое, И си направил Всевишния обиталището си,
Затова няма да те сполети никакво зло, Нито ще се приближи язва до шатъра ти.
Защото ще заповяда на ангелите Си за тебе Да те пазят във всичките ти пътища....
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.
Той ще Ме призове, и Аз ще го послушам; С него ще съм, когато е в бедствие; ще го избавя и ще го прославя...




п.п.Позволявам си да добавя един мой гневен коментар - напълно мотивиран е:

13. estirbg   - Ако беше показан червен картон на хомосексуалистите и парадът им не бе одобрен и разрешен, сега зеленият "покрив" над София нямаше да гори!!!
Защо управляващите не отворят Най-Мъдрата Книга, за да се съобразят с желанията и изискванията на Най-Главния? Защо трябваше да допускаме да шества тази мерзост, която е повече от отвратителна в очите на Всевишния? Докога ще злоупотребяваме с търпението Му и ще го дразним с безумията и престъпленията си?! Да, защото това зрелище, което бе допуснато да мине по булевардите на столицата беше повече от престъпление, повече от поквара и развала! Содом и Гомор бяха изпепелени най-вече заради този грях - и ние ли трябва да изгорим заради глупостта на ръководната администрация, която трябваше да угоди на европейските властелини!!!...
"Толерантоност и търпимост!"-"мир и безопасност", а светът все повече се опиянянва от безразсъдство и умопомрачения!
Земетресение, градушка, торнадо, а сега и пожар!!! Само за месец!!!
СОФИЯ!!! ОСЪЗНАЙ СЕ НА КАКЪВ ВУЛКАН ОТ БЕДСТВИЯ СЕДИШ - АКО ПРОДЪЛЖАВАШ ДА РАЗПРЪСКВАШ ЗЛОВОНИЯ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ДУХОВНИ ПАДЕНИЯ, КАТО ПОКВАРЯВАШ И ДРУГАТА БЪЛГАРИЯ, АРСЕНАЛЪТ ЗА НАКАЗАНИЯ ЩЕ СЕ ОТВОРИ!!!
ВЕЧЕ МЕ Е ГНУС ДА ЖИВЕЯ В ТОЗИ СВЯТ!!!
 



 

 




Гласувай:
18



1. estirbg - п.п.
01.07.2012 10:14
Имайте предвид, че рано или късно Върховният на Римокатолическата църква ще направи подобно изявление, свързано със случващите се бедствия, като призове да се спазва неделята, като част от Божия закон, което е фатална заблуда! И тук ще повторя за тези, които не следят постингите в блога ми, че Бог желае да освещаваме Неговия истински ден - Съботата, а не фалшивия - неделята! В предстоящите земни събития Съботата наистина ще се превърне в разделителна бразда между тези, които избират да се поклонят на автентичния Божи закон и тези, които се покланят на фалшивия, проповядван и наложен от световните официални църкви!
цитирай
2. estirbg - Чудя се и недоумявам!
01.07.2012 12:00
как читателите съзнателно "прескачат" предложената животоспасяваща тема и явно не желаят бедствията да ги "прескочат"! Колко ли огорчен е и Бог, когато вижда как за сетен път им подава ръка, а хората (за кой ли път!) я отблъскват...:(
Много съм обезкуражена и огорчена от сънародниците си...
Толкова ли неразумен народ сме, че не желаем да проумеем елементарната истина - само да "духне" Господ върху нас и ще изчезнем като прах!
Толкова ли е къса паметта ни, че за двайсетина дни забравихме животинския ужас в очите на ближните си?
Какво? Още по-силна плесница ли трябва да получим, за да се сетим, че не ние диктуваме законите в този свят?
Хайде, не дремете в летните жеги, не заспивайте, ако не искате пак да ни люшнат земните вълни или да ни заравни градушка и потоп! Пък онази мини фуния на торнадото, което се изви на 22 юни над София беше само проект-предупреждение - "хоботът" на смерча ли трябва да се забие в снагата ни, че да се сетим да се молим и говорим на съседа си?
Ставайте! Четете! Не бъдете ленниви за живота си, а животът на близките и любимите ви? - отговорни ще бъдете и за тях, знайте, и не разчитайте само на слънчевите прогнози на Емо Чолаков!!!
Бъдете по-мъдри от съгражданите на Ной! Вярвам и във вас, приятели!Дерзайте!
цитирай
3. x2012x - В България е страшно бедствие
01.07.2012 12:23
Кой , как видя на улицата иска да ни удари силно заметресение и да ни отърве от жалкият живот до , които ни докараха през последните 23 години . Бедствието е вече 23 години в България . 1 000 000 умрели от глад и болести , 2 000 000 избягали от родината . Картината е ужасяваща . Боже , спаси ни от продажните политици ! Не се издържа вече ... Пак вдигнаха цената на тока . Разбра ли Естир , те се молят да ги затрупа , затова са земетресенията ! Моли се Бог да ни даде ,честен управител като цар Давид !
цитирай
4. estirbg - x2012x, приятелю,
01.07.2012 18:41
проблемът не е само до управителя. Проблемът е в самите нас. Бог не казва "Внимавайте, изберете си по-свестен вожд!" - мигар при цар Давид всичко е било наред и не е имало грешници?
Проблемът опира до личното ни спасение, което е пряко зависимо и определящо от личното покаяние и обръщане към Бога. Колкото и да не вярваме, Библията категорично казва: "Покорявайте се заради Господа на всяка човешка власт, било на царя, като върховен владетел, било на управителите..".1 Петрово 2-13:14
Какво като имам перфектен президент или премиер, а аз върша грешните си дела на тъмно, но уловимо от всевиждащото око на Върховния Небесен Съдия - пак ще си получа наказанието - не можем да избегнем присъдата на небесния съд
Мигар нации с "умни" и "далновидни" главнокомандващи не бяха пометени за секунди и отнесени в океана?
Ако си прочел внимателно приложените цитати за покаяние, които съм дала от Словото, няма как да не забележиш, че Бог иска взаимно послушание - и пак фигурира абсолютната условност на взаимния договор - "АКО слушаш добре гласа на Господа твоя Бог и внимаваш да вършиш всичките Негови заповеди, които днес ти заповядвам, ТОГАВА Господ твоят Бог ще те въздигне ..." така че покаянието трябва да е всеобхватно - от лидерите, до най-скромните и бедни люде в едно общество.
цитирай
5. estirbg - И защо заради "Джулая в Пловдив" и "Джулая по селски" бях изтикана назад в листата на постингите?
01.07.2012 22:40
Може ли толкова съществена иформация за библейски важни истини да останат на тъмно - без популяризация и избутване назад след не толкова съществени заглавия и съдържания? Джулая ли е по-важна от живота на хората и техните съдби?
Всъщност кому служат някои модератори?
Покаянието би трябвало от тях да започне, защото трябва да осъзнаят собствената си отговорност пред хората и Създателя си. Понятия като "човешки дълг" и "съвест" не трябва да са им чужди и нека не се уповават само на кратковременния си земен път изживян посвоему. Никой не трябва да се самозалъгва - всеки ще отговаря за деянията си един ден пред Върховния и не ще избяга от присъдата си...
цитирай
6. maranatha - Бойко Борисов
01.07.2012 23:42
Съмнявам се, че премиерът е бил сериозен, когато е изрекъл тези думи. Той постоянно тръби, че Господ е българин или просто го нарича "Началникът горе" или "Дедо Боже". Истина е, че досега са ни заобикаляли големите земетресения, но това едва ли ще продължи още дълго. Целият свят ври и кипи от морална разруха, войни, безредици, бедност, епидемии, природни бедствия и глад. Добрата новина е, че остава още малко!
цитирай
7. estirbg - "..остава още малко!"
02.07.2012 00:27
И още по-тревожно ми е за всички нехаещи около мен.
Точно това най-много ме гнети и боли...
цитирай
8. анонимен - сем.Радушеви
02.07.2012 18:27
Тъжно но е така. Молете се братя за всички. Вижте какво казва Божието слово:

Еремия 7гл.

23 Но това им заповядах като рекох:
Слушайте гласа Ми,
И Аз ще ви бъда Бог,
И вие ще Ми бъдете люде!
И ходете по всичките пътища, които ви заповядам,
За да благоденствувате.
24 Те, обаче, не послушаха нито преклониха ухото си,
Но ходиха по намеренията и по упоритостта на своето нечестиво сърце,
И отидоха назад, а не напред.
25 От деня, когато излязоха бащите ви из Египетската земя, до днес
Пращах всичките Си слуги пророците при вас,
Като ставах рано всеки ден и ги пращах;
26 Те, обаче, не Ме послушаха, нито преклониха ухото си,
Но закоравиха врата си;
Постъпиха по-зле от бащите си.
27 Затова говори им всички тия думи,
Но те няма да те послушат;
Тоже извикай към тях,
Но те не ще ти отговорят.
28 Тогава им кажи:
Тоя е народът, който не слуша гласа на Господа своя Бог,
Нито приема наставления;
Честността изчезна и се изгуби от устата им.


цитирай
9. анонимен - сем.Радушеви
02.07.2012 18:39
А също четох коментари като: *Земята се тресе ние не!*
Така е правят това и казват тези думи хора които си закоравяват сърцето, както фараона на Божиите дела и язви над Египет. Така ще е и дори по време на язвите:

откровение 16 глава
8 Четвъртият ангел изля чашата си върху слънцето, на което се позволи да гори човеците с огън.
9 А като се опекоха човеците от голяма жега, похулиха името на Бога, Който има власт над тия язви, и не се покаяха да Му отдадат слава.
10 Петият ангел изля чашата си върху престола на звяра; и царството му потъмня, и човеците хапеха езиците си от болки,
11 и похулиха небесния Бог поради болките си и раните си, и не се покаяха за делата си.


И така пак ще казват като от предният постинг един анонимен каза, че можел да обясни всички случки от Библията и те нямали нищо общо с Бог . Той не ги бил правил тези неща, ами те сами. Да ама не! и така ще си закоравите сърцата и ще погинете, а Бог ви обича и чака и моли и търпи...

2 петрово 3:9

9 Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.

Но ще дойде време и господ ще каже до тук:
11 Който върши неправда, нека върши и за напред неправда; и който е нечист, нека бъде и за напред нечист; и праведният нека върши и за напред правда, и светият нека бъде и за напред свет.

цитирай
10. анонимен - сем.Радушеви
02.07.2012 18:52
Да и още какви мерзости се правят още по земята ме е срам да ги напиша като : Нудитска християнска църква. Публични клубове(не само с хора а и с животни). Сватби между мъже, така и само между жени знаете. Убииства. Глад поради алчността и лакомията на другите. Само по 30 000 деца умират от глад всеки ден...ДЕЦА! А колко хляб и храна се хвърля. Също и ругатните и нечовешките отношения на бичувания експерименти и какво ли още не, както над хора така и над животите.
Ако можем да видим само злото за един ден по цялата земя, мисля че ще полудеем от злоба и мъка...

До кога си мислите че Господ ще чака. Аз знам, докато ти и аз мили братко, сестро и приятелю който четеш не се обърнеме с вяра към Господа и не признаем греховете си. И Той е верен и праведен да ни прости и да ни очисти от всяка неправда.

А за тези които упорстват и не слушат умоляващият глас на Господа, и не спират с злините... затова земята ще се тресе като пияна и още неща които ни разкрива Библията както за земята така и за хората които вършат зло пред Небето:

Исая 24глава 19 до 22 стихове

19 Земята се съкруши съвсем,
Земята се разложи съвсем,
Земята силно се разтърси.
20 Земята ще полита като някой пиян,
И ще се люлее насам натам като колиба;
Беззаконието й ще натегне върху нея;
И ще падне и няма вече да стане.
21 И в оня ден
Господ ще накаже във височината войнството на високопоставените,
И на земята земните царе.
22 И ще бъдат събрани,
Както се събират затворниците в тъмницата.
И ще бъдат затворени в тъмницата,
И след дълго време ще бъдат наказани.
цитирай
11. анонимен - сем.Радушеви
02.07.2012 18:59
1 Петрово 4

2 за да живеете през останалото в тялото време, не вече по човешки страсти, а по Божията воля.
3 Защото доволно е миналото време, когато сте живели така, както желаят да живеят езичниците, като сте прекарвали в нечистоти, в страсти, във винопийства, в пирования, в опивания, и в омразните идолослужения.
4 Относно това те се и чудят, и ви хулят за гдето не тичате с тях в същата крайност на разврата;
5 но те ще отговорят пред Онзи, Който скоро ще {Гръцки: Е готов да.}* съди живите и мъртвите,

2 Петрово 3

3 Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват:
4 Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието.
5 Защото те своеволно не признават това, че чрез Божието слово от начало е имало небе и земя сплотена от водата, и всред водата,
6 но пак посредством тях тогавашният свят, потопен от водата загина.
7 Така със същото слово, и днешните небе и земя са натрупани за огън, пазени до деня на страшния съд и погибелта на нечестивите човеци.
8 Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден.
9 Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.



цитирай
12. анонимен - сем.Радушеви
02.07.2012 18:59
1 Юда 1:17-25

17 Но, вие, възлюбени, помнете думите изговорени по-напред от апостолите на нашия Господ Исус Христос, как ви казваха:
18 В последно време ще има присмивачи, които ще ходят по своите нечестиви страсти.
19 Тия са, които правят разцепления, плътски, които нямат Духа.
20 А вие възлюбени, като назидавате себе си във вашата пресвета вяра и се молите на Светия Дух,
21 пазете себе си в Божията любов, ожидайки милостта на нашия Господ Исус Христос за вечен живот.
22 И към едни, които са в съмнение, бивайте милостиви;
23 други спасявайте, като ги изтръгвате из огъня; а към други показвайте милост, със страх, като се гнусите даже и от осквернената от плътта дреха.
24 А на Онзи, Който може да ви пази от препъване, и да ви постави непорочни в радост пред Своята слава,
25 на единствения Бог наш Спасител, чрез Исуса Христа нашия Господ, да бъде слава и величие, и преди всичките векове, и сега, и до всичките векове. Амин.
цитирай
13. estirbg - Ако беше показан червен картон на хомосексуалистите и парадът им не бе одобрен и разрешен
03.07.2012 17:39
сега зеленият "покрив" над София нямаше да гори!!!
Защо управляващите не отворят Най-Мъдрата Книга, за да се съобразят с желанията и изискваният на Най-Главния? Защо трябваше да допускаме да шества тази мерзост, която е повече от отвратителна в очите на Всевишния? Докога ще злоупотребяваме с търпението Му и ще го дразним с безумията и престъпленията си?! Да, защото това зрелище, което бе допуснато да мине по булевардите на столицата беше повече от престъпление, повече от поквара и развала! Содом и Гомор бяха изпепелени най-вече заради този грях - и ние ли трябва да изгорим заради глупостта на ръководната администрация, която трябваше да угоди на европейските властелини!!!...
"Толерантоност и търпимост!"-"мир и безопасност", а светът все повече се опиянянва от безразсъдство и умопомрачения!
Земетресение, градушка, торнадо, а сега и пожар!!! Само за месец!!!
СОФИЯ!!! ОСЪЗНАЙ СЕ НА КАКЪВ ВУЛКАН ОТ БЕДСТВИЯ СЕДИШ - АКО ПРОДЪЛЖАВАШ ДА РАЗПРЪСКВАШ ЗЛОВОНИЯ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ДУХОВНИ ПАДЕНИЯ, КАТО ПОКВАРЯВАШ И ДРУГАТА БЪЛГАРИЯ, АРСЕНАЛЪТ ЗА НАКАЗАНИЯ ЩЕ СЕ ОТВОРИ!!!
ВЕЧЕ МЕ Е ГНУС ДА ЖИВЕЯ В ТОЗИ СВЯТ!!!
цитирай
14. анонимен - сем.Радушеви
03.07.2012 21:19
Естир знаеш каде трябва да отидем и то още сега не да чакаме неделният закон и тогава да заживееме на местата които Бог ни е казал чрез пророка си. Даже може да направиш една хубава тема та да я прочетат всички. Да заживеем сред планински хълмове и поля, да дишаме чист въздух и да ядем здравословна храна... Но нека някои да не ми кажат: ,
*но чакай ако всички излезем от градовете кой ще проповядва*. И в селата има хора които чакат да чуят Божиите думи. Но си мисля че можем да живеем спокоини не в центровете на градовете, а да си почиваме и къщите ни да са в провинцията, а да работиме в градовете. Ако искате и така ще проповядваме. Но толкоз от мен повече от книгата на Елена Вайт: Събития на последното време. Или от следващата тема на Естир :)

с любезни поздрави на всички.
цитирай
15. estirbg - Скъпо семейство,
03.07.2012 22:13
постечение на обстоятелствата се изселих отдавна от София и живея в планината в момента.
Обичам я повече от себе си и сега от сърцето ми капе кръв, когато виждам как гори - задушливият и призрачен дим дойде на противоположния склон на Витоша привечер, което значи, че пожарът се разраства!!!! Снощи се виждаше само димът В ДАЛЕЧИНАТА, но сега съвсем осезателно се усеща стелещият се лютив дим, което е много обезпокоително!!! Дори не смея да отворя прозорците!
Когато дойдат бедствията - спасение няма никъде! "Покрай сухото гори и мокрото" - заради грозните грехове на едни, ще страдат и покаяните - всички сме в един свят и на една земя - няма къде да избягаме - спасението е само в Исус, Той е единствената ни надежда! Моля ви, приятели, молете се пожара да бъде загасен по-скоро! Молитвата има невероятна сила, когато е обща!
цитирай
16. estirbg - Според Капитал:
03.07.2012 23:03
Вече са задимени районите около Владая, Мърчаево. Пушекът стига до Кладница, Драгичево и Перник, предаде БГНЕС.
..............
ПУШЕКЪТ НА НАШИТЕ БЕЗЗАКОНИЯ! СЕГА ЩЕ СИ ГО ИЗДИШАМЕ!
цитирай
17. maranatha - За голямо съжаление животът в провинцията е невъзможен... поне в България
04.07.2012 00:32
Първо, навсякъде цари жестока безработица и човек трябва да прави и невъзможното да оцелява. В селата има разруха и престъпност без дори минимално полицейско присъствие. Ако си оставиш къщата за седмица без надзор, със сигурност ще я намериш ограбена и обезкостена. Но дори да си там, не е необичайно циганите да влязат и пред очите ти да отмъкнат всичко. Реколтата се граби и нямаш почти никакъв шанс да си опазиш лозята или нивите, или бостаните. Овошките се секат, за да могат крадците да ги обират по-лесно. Мой близък роднина, който живее в село до Стражица, е единственият, чиято къща не е ограбена, и то само защото всички знаят, че в дома си има ловна пушка, която често използва. С очите си съм виждал къщи, от които са изтръгнати дори кабелите, тъй като се знае, че стопаните им не ги навестяват много често. Децата ще трябва да учат в селското училище, където поне половината ученици са циганета. Ако не ги малтретират или ограбват, със сигурност ще научат всичко друго освен учебния материал. Ако ти се наложи медицинска помощ, си просто обречен. За най-малкото нещо трябва да ходиш до близкия окръжен град или до София. А ако нямаш кола - просто загиваш. Ако ли пък притежаваш кола, трябва да имаш солидни спестявания или най-малкото добре платена работа, за да я поддържаш финансово. Съветите, които е дала Елън Уайт за излизане от големите градове, може да са приложими за Америка, но за България просто не са възможни.
цитирай
18. estirbg - Да, така е!
04.07.2012 01:03
Изпълнимо и поносимо е само, когато си на около 20-30 км от голямо селище и имаш личен или сигурен обществен превоз. Всъщност, както има предимства животът извън града, така има и трудности и неудачи. - Зимата, при един обилен снеговалеж и непочистени пътища, оставаш блокиран и парализиран в планината - малко са шефовете, които биха ти съчувствали и биха приели закъснението или отсъствието ти на работното ти място.
А отоплението - яко трябва да се потрудиш, когато се прибереш от работа и макар, че биобатериите ти вечер вече са на минимум, трябва да палиш парно, камини и т.н. Така денят ти, който започва от 5.00 ч. сутринта, приключва след 24 ч., ако искаш да си в крак с информацията от нета.
Затова най-блаженният ми, най-прекрасният ми ден е СЪБОТАТА!
БЛАГОДАРЯ, ЧЕ Я ИМА!
А едно време майките и бащите ни са работили на този ден...
Дали пак няма да посегнат и да ни го отнемат, за да възхвалят неделята?...
Май на там се развиват събитията ...и то много бързо.
цитирай
19. eien - Пазете се от заклеймяване
04.07.2012 04:33
Разбирам, че ревностно пазите съботата, но никого не касае това, ако няма в сърцето, думите, обноските, действията и съветите ОБИЧ. Любов към Бога и към ближния! И моля Ви не ми отговаряйте с настървение, не съм тук, за да се заяждам. Жалко е, че когато говори и пише вярващ/вярваща иска да бъде чут/чута, но не иска в никакъв случай да чува.
цитирай
20. estirbg - eien, мила, ти казваш:
04.07.2012 10:42
"ако няма в сърцето, думите, обноските, действията и съветите ОБИЧ. Любов към Бога и към ближния!"
Разбира се, че това е безусловно необходимо!
Но Бог ясно е определил какво значи "любов" - не веднъж съм писала и цитирала, че тя се определя и изразява в спазването на Божиите заповеди:
„Защото ето що е любов към Бога: да пазим неговите заповеди; а заповедите Му не са тежки. " (1 Йоан 5:3).
Това не е моя интерпретация. Това е Негово изискване. И кой разумен би се осмелил да оспорва Закона на Твореца...
Скъпа ми приятелко, в този Закон, в тези Десет заповеди - Бог точно дава критериите, моралните законови уредби на взаимоотношения както между човеците (втората половина на Декалога), така и между Него и хората (първата половина от Десетте Божии заповеди). Когато преглеждат съдбите ни, те ще са на базата на този закон - написан "черно на бяло". Когато дойде, например, моя ред пред съда, аз как бих се защитила?- на базата на моя си измислен морален закон ли? Какво ще кажа:"Господи, цял живот не съм лошо направила, обичала съм, съчувствала съм, помагала съм и т.н."
"А Мен как почете? Моят ден, който изрично ви подчертах с императивното "ПОМНИ СЪБОТНИЯ ДЕН!", ти съобрази ли се с него? Да съм посочвал неделята някъде в Словото Си? С първите четири заповеди определих как трябва да се отнасяте към Мен, Вашия баща, защото Аз ви сътворих! Вие изпълнихте ли го? Също разясних, че само една заповед, ако нарушите, вече сте закононарушители: Яков 2:10-12
"Защото, който опази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко.
Понеже Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона.
Така говорете и така постъпвайте като човеци, които ще бъдат съдени по закона на свободата."
Сега разбираш ли каква ще ти е съдбата? Ако оправдая теб, ще трябва да оправдая и непокаяния убиец или крадец. Тогава бих обявил и Закона си за невалиден...Впрочем това искаше и най-големия ви изкусител - сатана. Вие му се доверихте и приехте неговите измами. Не мога сега да ви оправдая..."
Тогава скъпа ми, eien, ти как би се защитила? С огромно съжаление би съзряла колко си се самозаблуждавала в собствените си добродетели, би разбрала със закъснение, че си градила на пясъчна основа и горчивината на изгубените ти мечти за рая ще бъдат най-тежкото ти наказание.
Моля те, не приемай и този ми коментар като заяждане и обвинение. Имаме Един Съдия и Той е над нас - и трябва да се съобразяваме единствено с Него...
цитирай
21. анонимен - сем.Радушеви
04.07.2012 21:58
Здравейте, :) и благодаря за коментарите... По късно ще попиша по темата коята ми е любима. Разбира се че трябва и мъдро решение каде да се засели ме и дали сега да го направиме. Но сега нямам време. До скоро :)
цитирай
22. inkata22 - Балгодаря Ви
05.07.2012 13:38
Самите мисли и думи ,изречени тук са генератор на новото.Ще видите.Нещата не са напълно изпуснати ...
цитирай
23. inkata22 - Моите приказни не са само подкрепа ,а и едно наближаващо бъдеще!
08.07.2012 11:57
Никой не може да ни мисли толкова много зло ,колкото самите ние. Обърканите процеси в развитието на последните технически революции и насоките на общо човешко развитие са причините за нарасналите проблеми. Човечеството няма много алтернативи- вече изкараме правилната карта като последна и то в последния момент...Иначе катастрофата е неизбежна. Просто четете Виктор Шаубергер за водата и селското стопанство,за избора "експлозия"или "имплозия"
Четете Рудолф Щайнер и Кастанеда,Санчес,Чопра,Марес... В действието и най-вече в осъзнаването на това ,което реално става с нас не само в рамките на един (нашия си)живот е откриването на отговорите на всички въпроси ,дори и на тези ,защо не се вслушваме в божията промисъл,защо се проявяваме като неверници и тънем в безпътие и грях...Не пишете само ,но и действайте ! Оставяйте знаци и символи за другите след вас.Това е пътя. Молете се ,но и работете...Казаха го ...дванадесет без пет е вече.
Пожелавам ви упорство и здраве!
цитирай
24. estirbg - Наско,
11.07.2012 12:51
не ми е ясен този феномен на самоизтриващите се коментари...
И други подобни мистериозно са изчезвали от блога ми, и то преди всичко от "анонимни". Но ти си се легитимирал и не би трябвало да се случи тази неприятност.
Чела съм оплакванията и на други блогъри, че и при тях се случва същата редукция.
Нямам обяснение какъв е механизъма, но бъди сигурен, че не съм си позволила да изтрия твоето позитивно и подкрепящо мнение.
Поздрави от мен!
цитирай
25. estirbg - Вижте това и размислете какво ни очаква в съвсем близкото бъдеще:
11.07.2012 20:08
Духовният лидер на Иран призова народа си да се готви за война и за края на света: http://30dumi.eu/2012/07/duhovniyat-lider-na-iran-prizova-naroda-si-da-se-gotvi-za-vojna-i-za-kraya-na-sveta/
В Европа започват гонения на християни?
http://30dumi.eu/2012/07/v-evropa-zapochvat-goneniya-na-hristiyani/
цитирай
26. анонимен - сем.Радушеви
12.07.2012 00:07
Написах коментари и ги няма...не обвинявам никой.Бог да е с вас :)
цитирай
27. анонимен - Aтанас
12.07.2012 09:12
Господ дойде да ни призове към покаяние /Мат.9:13/ и незнам дали един от начините е природните стихии http://30dumi.eu/2012/07/planetata-zemya-se-razbuntuva-sreshtu-kogo-li/

А за края на света ''... всичко това е начало на болки.''/Мат.24:8/ но има два пътя до пресъздаването на света при второто Христово пришествие - /Мат.23:39/ и описаното в глава 24.

Всички знаят кой е Мойсей и той изрично казва на евреите и всички -
''15. Господ, Бог твой, ще ти издигне Пророк изсред тебе, от твоите братя, като мене, - Него слушайте'' /Второзаконие 18:15/
И по-надолу в стих-18 Мойсей точно е записал казаното му от Бог -
''17. И рече ми Господ: добро е това, що (ти) са казали;
18. Аз ще им издигна Пророк изсред братята им, какъвто си ти, ще вложа думите Си в устата Му, и Той ще им говори всичко, що Му Аз заповядам;
19. а който не послуша думите Ми, които (Оня Пророк) ще говори от Мое име, от него ще диря сметка.''
И този Пророк е Господ Исус и Христос е гръцка дума - на еврейски е Месия,Помазаник.
Св.Ап.Петър го казва в /Деян.2:36/ , и Св.Ап.Павел в /Рим.10:1-4/
И в /Деян.3:22 и 7:37/ се цитират думите на Мойсей от Второзаконие 18:15

И трябва да се учим и молим за да разберем какво иска да ни каже ,и научи Господ Исус Христос ,и всичко е записано в Новия Завет ,и на места в Старият Завет където много хора може да се заблудят и тълкуват погрешно.Единствено и само във Библията има Слово Божие.

Св.Ап.Павел е казал в /1.Тим.2:9/ как да се обличат жените - пожелание ,и прилично облечени е най-малкото с което започват християнските задължения като добродетели.
цитирай
28. estirbg - Препоръчвам ви, скъпи приятели, да прочетете този постинг:
12.07.2012 23:42
http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2012/07/12/kak-da-bydat-unishtojeni-izlishnite-hora-eto-niakoi-idei.978313#last_comment
цитирай
29. анонимен - Атанас
13.07.2012 17:31
Да ,естир страшни изказвания но липсата на страх от Бога и атеизма става болест - психопатии доказани с ядрен резонанс към 5 до 7 минута - http://www.youtube.com/watch?v=TWrqR_-04Uw но при политици и банкери е опасно защото обричат милиони на смърт.Или е мании http://zahariada.blog.bg/politika/2012/05/02/vlastta-deistvitelno-razvrashtava.948488

Но реалноста и истината е - икономиката е точна наука и 10год. са много http://e-vestnik.bg/13784/zhak-atali-vsichki-razoreni-sled-10-godini/ включително и за екологията според генералният секретар на ООН Бан Ки-мун http://science.actualno.com/news_382588.html и 50трилиона е минимума поне 100 са http://www.greentech.bg/?p=21201
Проблема е ,че за 3% ръст на БВП са нужни 5-планети като ресурси и енергийни източници или да се експлоатират другите и затова досега вървяха нещата ,и в този филм http://www.dokumentalni.com/?p=1748 е анализирано добре ,и тук http://e-vestnik.bg/14675/naselenieto-na-sveta-izyazhda-zhivotinskite-i-rastitelni-vidove/ ,и трябва да се знае 1-2-3 закон на термодинамиката т.е. защо и ''Къде се провалиха икономистите?''- http://greentech-bg.net/?p=2147 Поради многообразието на информация в повечето случаи невярна хората си мислят че нещата са измислица и от екологична и икономическа гледна точка ,и за това съм сложил нет-адреси.

Това което можем да направим е с референдум да се приеме че държавата т.е. ние данъкоплатците ще даваме социални помощи до 2-деца.Отделно трябва световна операция за образоване на хората че има спирали за жените и т.н. средства против забременяване ,и да се дават и слагат безплатно спиралите.

Темата и проблемите са много ,и сложни но аз от възможните 100% съм сигурен 101% , че всичко е написано в Новия Завет ,и се моля винаги на Господ Исус Христос да ми дава мъдрост и разум за да се науча и разбирам - основата и всичко е записано в Новия Завет и трябва със смирение да се учим и молим ,и покаем с ''... дела достойни за покаянието''/Деян.26:20/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884045
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031