Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2012 10:40 - MADE IN USA: - ХРИСТИЯНИТЕ СА ЗАПЛАХА ЗА ПОЛИТИКАТА!(ДОПЪЛНЕНО!)
Автор: estirbg Категория: Други   
Прочетен: 37250 Коментари: 79 Гласове:
26

Последна промяна: 08.04.2012 16:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Военен доклад определено вещае тормоз за християните!




Автор: Чък Болдуин

Заглавието на доклада е “Стратегически усложнения заради американския милеанизъм”, а авторът му е майор Брайън Л. Стъкърт от Американската армия. Тази монография е била защитена като дисертация на 1 май 2008 г., като е била оценена от следните лица: Тимъти Чалънс – доктор на философските науки, полковник Робърт Тейлър, полковник Стивън Дж. Банак от школата за висши военни науки, както и от Робърт Ф. Бауман – доктор на ф. н. Интересното е, че този доклад не е предназначен за християнски университет или за някой факултет по религиите, а е доклад за военните колежи на Америка, писан от майор на действителна военна служба. Преди да разгледаме доклада, нека поставим още в началото следните въпроси:
На кого му е хрумнала идеята за доклада? Майорът сам ли е избрал темата или му е била възложена от по-висш офицер? Къде още се разпространява този доклад? Какво е точното приложение на този доклад? Случайно ли е, че в документите на Департамента за национална сигурност намираме сходни заключения? И може би най-важният въпрос е: Какво отношение има този доклад за бъдещите политически действия?

Червената нишка пронизваща целия доклад е идеята, че християните милениалисти, т.е. тези, които очакваме буквалното Второ идване на Исус Христос (хайде, помислете кои деноминации се визират зад тази дефиниция! Кои очакват и проповядват най-дързостно непосредствено близкото Библейско завръщане на Божия син? ) сме сочени за врагове и то само защото вярваме в истинското завръщане на Христос.

Запознавайки се с доклада няма как да ни убегне истината, че сред властниците и военните пълководци нараства усещането, че вярващите християни са врагове, които трябва да бъдат поставяни в презряна група, да бъдат сочени като фундаменталисти и терористи, които да бъдат под наблюдение и дори контролирани. Ако вярваме в Библията и в завръщането на Христос, те ни разглеждат като “опасни”, така че  ние, християните, ще е разумно да сме готови за тази груба реалност още от сега и да я очакваме във всичките й извращения, готови за всякакви издевателства над дух и тяло.

Още едно ранно наблюдение: Забелязва се странна и обезпокоителна връзка между изказа и темата на доклада от Стъкърт и вече прочутите доклади на MIAC и агентите по Националната сигурност. Хронологията също е забележителна – докладите на MIAC и Департамента по националната сигурност са написани скоро след публикацията на доклада от майор Стъкърт. Случайност ли е това? Силно съмнително!

Ето няколко извадки от доклада на Стъкърт:

“Милениализмът има силна обяснителна стойност, предизвиква политически усложнения и създава потенциални уязвими места, които нашите врагове могат да използват.” (Abstract [резюме], стр. iii.)

и

“Тези фактори (резултатите от вярата в есхатологията) могат да са проблематични за всеки военен водач или стратег, опитващ да осъществи плановете за външната политика на американското правителство чрез стратегия, военни операции и други програми.” (Abstract, стр. iv.)

Забележете, че още в самото начало на доклада си Стъкърт заявява, че християните, вярващи във Второто пришествие, създават обстоятелства или условия, които могат да се окажат “проблематични” за американските военни лидери. Християните създаваме и “потенциални уязвими места”, които враговете на Америка могат да “използват” – поне така пише Стъкърт. Нещо повече – майорът се оплаква, че християните можем да объркаме плановете за “външната политика на американското правителство”.

Всъщност какви точно са тези планове за въшната политика на САЩ, за които християните сме “проблематични”? Да не би майор Стъкърт да намеква, че военните офицери с християнско вероизповедание, служещи във въоръжените сили на САЩ, са някак проблематични за външната политика? Може би същите тези покръстени офицери правят Америка “уязвима”? Да не би майорът да намеква, че офицерите, вярващи във Второто пришествие на Христос, трябва да бъдат премахнати от военна служба заради вярата им?

Както можем сами да се уверим от 61-страничната монография, майор Стъкърт с лека ръка рисува облик на християните, имащи интерес към есхатологията, който е проблемен облик за политиката на САЩ. При това проблем, който трябва да бъде решен. Но майорът не предлага какво точно трябва да се направи. Ако е дал някъде предложения, те не са част от текста, предназначен за публично четене във военните училища. Очевидно!

Още цитати:

“Влиянието върху американската политика, което имат американските религиозни схващания за Последните времена, ще допринесе за стратегическа надменност и ще предизвика нарастващо дръзки международни действия, което ще доведе до жестокото осъждане на армията по начини, които държавата не може да си позволи.” (Стр. 1)

Значи, отново са нарочени християните, които вярват в завръщането на Христос – защото допринасяли за дързостта, надменността и войните. Ама че арогантност! Може би ние, християните, сме отговорни за по-високите цени на газта и петрола, а може би дори за глобалното затопляне!

Стъкърт продължава:

“Първо, милениалното (апокалиптичното) мислене създава политически усложнения, които могат да предизвикат стратегическа прозрачност, която дава предимство на враговете в тяхното взимане на стратегически решения. Второ, разбирането на американското апокалиптично мислене може да даде на враговете идеи как да манипулират американската политика и съответните ни действия. Трето, враговете могат да експлоатират американския милениализъм, за да засилват вътрешните ни противоречия и дори да разединяват коалиции. Четвърто, враговете могат да използват американския милениализъм, за да деморализират или да ТЕРОРИЗИРАТ коалиционните сили и американския народ. Като имат предвид тези потенциални уязвими места, военните лидери и стратези трябва да ПРЕДПРИЕМАТ ДЕЙСТВИЯ СЕГА за потушаване на последствията.” (Стр. 2. уголемениятшрифт е добавен.)

Скъпи приятели, изправиха ли ви се косите вече? Да не бъде! Не забравяйте на Кого принадлежите!

Според майор Стъкърт вярата във Второто пришествие на Христос прави Америка уязвима пред нейните врагове. Всъщност тези врагове извън страната ли са или са вътре в нея? Това не е уточнено. Да не би тези, които може би ще ТЕРОРИЗИРАТ, са от самия американски народ? Случайно ли се говори за тероризъм? Вече виждате ли общото между този доклад и докладите на MIAC и Департамента по националната сигурност? (В доклада на Департамента по националната сигурност християните в прав текст са посочени като фундаменталисти и потенциални местни терористи) Май всичко започва да си идва на мястото. Понеже вярваме в завръщането на Христос, хора като майор Стъкърт ни смятат за потенциални терористи!

И как трябва да разбираме призива на Стъкърт, че “военните лидери и стратези трябва да предприемат действия сега за потушаване на последствията”? Да не би да предлага, че ние, християните, трябва да бъдем подкарани към онези концентрационни лагери на FEMA (които уж не съществували)? Как точно американските военни възнамеряват да “потушат” действията на християните? Това изявление от доклада е откровено зловещо!

Майор Стъкърт изрично споменава светите и апостолическите Църкви; Асамблеи на Бога; църквите, които не принадлежат към дадено вероизповедание, а също така независимите и южняшките проповедници. С други думи, всеки, който вярва във Второто пришествие на Христос, е мишена на този доклад. Според Стъкърт “милениализмът всъщност е всяка система от вярвания или интерпретации, която приема буквалните хиляда години – Христовият милениум – при четенето и разбирането на книга “Откровение” 20:1-7.” (Стр. 9) Стъкърт дори си позволява да казва, че християнската “мисионерска дейност, особено отвъд океана (тоест в Европа.) оказва сериозна намеса във външната политика на САЩ”. (Стр. 27)

Стъкърт остро смъмря милениалистите, тъй като “(ще отдалечат) САЩ от Обединените нации в близко бъдеще, защото много пред-милениалисти са стигнали до становището, че организацията на ОН е инструмент на Антихриста”. Той добавя още, че “американските пред-милениалисти ще изпитват все по-голяма заплаха от Европейския съюз през идните години”. И отбелязва, че “пред-милениалистките тълкувания на библейските пророчества предричат едно глобално правителство, управлявано от Антихриста, което е причината за враждебно отношение към организации като Обединените нации, Световната търговска организация, Европейския съюз, NAFTA и OPEC”. (Стр. 52)

С други думи, приятели, Стъкърт е неимоверно раздразнен, че някои християни не приемаме и никога няма да се включим в марша към глобалното правителство, подготвяно отрано от институции като ОН, ЕС и другите споменати. Той знае, че се противопоставяме на NAFTA, GATT, WTO, FTAA и целия план за Нов световен ред, заради което се явяваме “проблематични” и трябва да бъдем “потушени”. Стъкърт продължава да обвинява християните, като ги сочи за причинители на проблемите между САЩ и Русия (стр 53), вини ги за проблемите в Средния Изток и Китай (стр. 56), както и за едно предстоящо “глобално бедствие” (ориг: global disaster – стр. 55) Моля, запомнете това обвинение, което в последните дни ще бъде хвърлено върху тези, които пазят точния и непроменен ден на освещение - Съботата, така както изисква Божия закон. Елън Уайт също ни е предупредила, че в самия край на времената, ние ще бъдем обвинени за всички случващи се бедствия по земята, защото ще отхвърлим наложената ни неделя като „Библейска”.

Съвсем явно е, че независимите проповедници с неортодоксални схващания за времената, в които живеем, вероятно ще бъдат следващата мишена на Пентагона, след като почти не останаха журналисти, които да не са се „сраснали“ с военно-индустриалния комплекс.

Майор Стъкърт след това прави едно невероятно признание на стр. 58. Той пише: “Войните са главно заради политиката. Теренът и ползваните технологии могат да помогнат, но, за да имат успехи, военните лидери трябва възможно най-ясно да виждат поставените политически цели. Заради влиянието на пред-милениализма, може да се окаже трудно за някои лидери да видят себе си или правителствата си в точната светлина, а също и да видят обективно целите на политиката.”

Какво всъщност ни казва той? Войната била основно заради политиката? Пък ние, наивниците си мислим, че е за защита на народа и неговата територия. Мислим, че войната е за защита на свободите и човешките права. Войната била заради политиката? Това ли е причината нашите млади мъже да се бият и да измират в Ирак и Афганистан? Защото било заради политиката? Ако е така, чия е тази политика? На майор Стъкърт? На Барак Обама? На Джордж У. Буш? На Съвета за чуждестранни връзки (CFR)? На Обединените нации? На кого точно е тази политика, която изпраща нашите синове и дъщери да се бият и умират? „Добрият” майор мълчи.

Ами какво ни се казва в последното изречение? “Заради влиянието на пред-милениализма, може да се окаже трудно за някои лидери да видят себе си или правителствата си в точната светлина, а също и да видят обективно целите на политиката.” Възхитително осеняване! Вярата във Второто пришествие заслепявала военните лидери! Не могли да виждат ясно себе си и правителствата си! Какво, означава това? Кое точно в правителството няма да се види ясно, ако имаме пред-милениалистични схващания? Може би Стъкърт се безпокои, че офицерът, който вярва в Бог, няма да изпълнява предстоящите закони, които вече са някъде готови написани и дремят в очакване и да влязат в действие - закони действащи в пълно противоречие с Божиите повеления! Дали няма предвид точно това майор Стъкърт? Нямало „да видят обективно целите на политиката.” – чия политика, явно нечия наложена и обявена за „обективна”...Бъдете готови да ни принудят да потъпчем съвестта си!

На стр. 59 Стъкърт обвинява вярата в милениализма, че предизвиквала песимизъм и параноя. На същата страница той обвинява хората с интереси в есхатологията в “склонност към песимизъм в световните връзки и като цяло влошаващи международните отношения”. И така майорът посвещавате 61 страници (и незнайно колко часове в писането им) за обвинения как християните ще докарат “глобално бедствие”, а после ни обвинява, че сме били параноици. Бихме съвсем точно определили, че крадецът вика: “Дръжте крадеца!” ( Тук може би трябва да предположим, че изсипването на оръжия с обеднен уран, измъчването до смърт на неосъдени затворници или перверзното им унижение, както и изтребването на цивилни хора и деца без причина, е нещо, което подобрява международните отношения и което дава блестящи поводи за оптимизъм.)

На стр. 60 Стъкърт обвинява християните, че имат “склонност към ясно различаване на добро, зло, праведно и грешно, което не ни служи добре в международните отношения или политиката за вътрешната сигурност”. Наистина изумително! Да не би Стъкърт да казва, че няма такова нещо като правилно и грешно по отношение на американската външна политика? Да не би да казва, че няма правилно и грешно по вътрешните въпроси? Стъкърт да не би да твърди, че властите в САЩ трябва да могат да правят каквото си поискат, независимо дали е добро, или зло? Може би всичко, направено “в името на сигурността”, е правилно, независимо от неговата същност? Правилно ли е народът да бъде лъган, г-н Стъкърт? Правилно ли е погазването на Конституцията? Праведно ли е да убиваш? Ако нямаше такова нещо като правилно и грешно, морално и неморално, включително при воденето на война и въпросите на вътрешната сигурност, за какво бяха тези Нюрнбергски процеси?

В статия за WorldNetDaily, писана от Bob Unruh на 19 декември 2009 г. се казва, че говорител на военния департамент “не можа да отговори дали има и други доклади като този на Стъкърт, които атакуват религиозни вярвания”. Това поражда неминуем въпрос: Къде са военните доклади, които поставят в презряна група “проблематичните” хора с ислямско, юдейско, католическо или либерално протестантско вероизповедание? Защо са обект на атаки само консервативните християни (несъмнено тук на първо място попадат адвентистите, които са най-ревностно проповядват завръщането на Исус и имат единствено вярно тълкувание на Библейските пророчества), вече откровено наричани фундаменталисти или милениалисти?

В статията за WorldNetDaily се казва още, че досега не е направено проучване, което в писмена форма да опровергава или да предлага различно становище от доклада на Стъкърт. Следователно, ако нямаме официално противно мнение, може би трябва да си направим извода, че докладът на Стъкърт де факто е станал част от американската политика. Определено има поводи да се смята, че основните идеи от доклада на майора са си проправили път в докладите на MIAC и Департамента по национална сигурност.

Вижте статията на Bob Unruh тук.

Вижте доклада на майор Стъкърт тук.

Съдържанието на доклада:

– Защо милениализмът е важен
– Ролята на цивилната религия и култура
– Милениалистките теологии в Америка
– След-милениализмът и основаването на Америка
–Гражданската война, Световната война и възходът на пре-милениализма
– Израел, ядрената война и Последните дни
– Съвременният пред-милениализъм сред американския електорат
– Съвременният пред-милениализъм и американската култура
– Светите земи и Армагедон: Политиката на САЩ в Средния Изток
– Антихрист, Гог, Магог, Армиите от Изтока
– Заключения и препоръки
– Библиографски бележки

 

·                                                                                                  * * *

·        Ето какво  предсказва Елън Уайт, пророчицата на адвентния народ, за последните дни, в които ще бъдем „белязани” и гонени! Предупрежденето й от началото на миналия век е в пълен унисон с военния доклад на майор Стъкърт!

“Онези, които живеят в последните дни на земната история, ще разберат какво означава да бъдеш гонен заради истината. В съдилищата ще има несправедливост. Съдиите ще отказват да изслушват мненията на онези, които са верни на Божиите заповеди, защото знаят, че на аргументите им за четвъртата вест не може да се противоречи. Те ще казват: ”Ние имаме закон и според нашия закон ти трябва да умреш!” За тях Божият закон не означава нищо. За тях на първо място стои ‘Нашият закон’. Към тези, които почитат земния закон, те ще се отнесат благосклонно, но към онези, отказали да се преклонят пред идолизираната събота, няма да бъде показана милост” (“Знамения на времето”).

Към адвентистите ще се отнасят с презрение

“Същият властен ум, кроял интриги срещу верните в миналите векове, все още се стреми да премахне от земята онези, които се боят от Бога и изпълняват Неговия закон.

Богатство, гениалност и образование заедно ще се стремят да ги покрият с презрение. Тиранични управители, служители и църковни членове ще заговорничат против тях. Със слово и перо, самохвалство, заплаха и присмехи те ще се стремят да разрушат вярата им” (“Свидетелства”, т.5).

Ще дойде време, когато поради това, че защитаваме библейската истина ще бъдем обявени за предатели” (“Свидетелства”, т.6).

Тези, които почитат библейската събота, ще бъдат отхвърлени, като врагове на закона и реда, като нарушители на моралните норми на обществото, причиняващи анархия и поквара и предизвикващи Божиите съдби над земята. Техните добросъвестни съмнения ще бъдат обявени за упорство и презрение спрямо властта” (“Великата борба”).

Онези, които в злия ден със страхопочитание ще служат на Бога според както им диктува съвестта, ще се нуждаят от кураж, твърдост и познание за Бога и Неговото слово, защото всички, които са верни на Него, ще бъдат гонени, подбудите им ще бъдат опровергавани, най-добрите им намерения тълкувани неправилно, а имената им заклеймени като зли” (“Деяния на апостолите”).

Различни гонения

“Сатана има хиляди прикрити бойни сили, които ще бъдат насочени против верните, пазещи Божиите заповеди, за да ги принудят да постъпят против съвестта им” (Писмо 30, 1892 г.).

“Не бива да се удивляваме от това, което може да се случи сега. Не бива да се учудваме на каквито ида било проявления на терора. Онези, които потъпкват под нозете си Божия закон, имат същото отношение, каквото имаха и тези,

които оскърбяваха и предадоха Исус. Без угризение на съвестта те ще вършат делата на своя баща - дявола” (“Избрани вести”, т.1).

“В последния голям конфликт, в борбата със Сатана, тези, които са верни на Бога, ще видят, че всяка земна подкрепа ще бъде прекратена. Поради отказа да нарушат Божия закон, неискащи да се подчинят на земните сили, на тях ще им бъде забранено да купуват или да продават” (“Животът на Исус”).

“Сатана казва: "Поради опасност от липса на храна и облекло те ще се присъединят към света в потъпкването на Божия закон. Целия свят ще бъде под мое управление’” (“Пророци и царе”).

Мнозина ще бъдат затворени заради вярата си

“Някои ще бъдат изпратени в затвора, защото отказват да нарушат Господната събота” (“Сбирка на Паулсън”).

“Като защитници на истината, нежелаещи да почитат неделната събота, някои от тях ще бъдат хвърлени в затвор, други ще бъдат изпратени в изгнание, а трети ще бъдат третирани като роби. За човешкия ум сега всичко това изглежда невъзможно, но когато предпазващият Божий Дух бъде оттеглен от хората и те попаднат под контрола на Сатана, който ненавижда божествените учения и принципи, тогава ще се случат невероятни събития. Сърцето може да бъде много жестоко, когато от него се отдели Божият страх и любов” (“Великата борба”).

“Ако сме призовани да страдаме заради Божието име, ще можем с доверие в Бога да отидем в затвора, както малкото дете се доверява на родителите си. Сега е времето да култивираме вяра в Бога” (“Нашият висок вик”).

Мнозина умъртвени

“Най-доброто за нас е да бъдем в близко общение с Бога и, ако Той пожелае, да бъдем мъченици за истината. Последиците може би ще са довеждането на много хора при истината” (“Избрани вести”, т.3).

“Мнозина ще бъдат затворени, мнозина ще бягат за живота си от градовете и агломерациите, а и мнозина ще бъдат мъченици в Христовото име, изправени в защита на истината” (“Избрани вести”, т.3).

“Пред нас е разкрита панорамна гледка за бъдещата борба, за риска от затворничество, за изгубване на имуществото, дори и на живота в защита на Божия закон” (“Свидетелства”, т.5).

“Хора ще изискват послушание към човешките закони, като по този начин се потъпкват Божиите. Тези, които са наистина с Бога, ще бъдат заплашвани, спрямо тях щя бъдат правени доноси и ще бъдат обявени извън закона. Те ще бъдат предавани от родители, братя, кръвни роднини и приятели дори и на смърт” (“Пророци и царе”).

Как да останем твърди при гоненията

“Ние трябва да разберем, че следва да пуснем всички ръце освен Христовата! Приятели ще отправят коварни доказателства и ще ни предават. Родители, заблудени от врага,ще мислят, че служат на Бога, като се противопоставят и полагат върховни усилия, за да ни поставят на трудни места, надявайки се, че ще се отречем от вярата си. Но ние трябва да положим ръката си върху Христовата сред тъмнината и опасностите”. (“Мараната”).

Истината е тази - Вярата на всеки християнин ще бъде изпитана, както любовта и верността му към Исус!
Нека никой не се заблуждава, че идат дни на „трансформация и квантов преход”, както вещаят Ню Ейдж заблудите, създадени и прокламирани от самия Сатана!

Предстоят  гонения и мъчения, Самият Исус ни е предупредил, но какво са те на фона на Вечността в присъствието на Дарителя на живота!
Каквито изпитания и да дойдат, в каквито и неволи да попаднем, трябва винаги да имаме вярата, надеждата и упованието в Него, защото сам Бог е рекъл: "Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя"!



по мат. на Ив. Стаменов

 п.п. Позволявам си да включа един мой коментар, цитат от писанията на Е.Уайт от "Великата борба", с който ще подкрепя твърденията си, че ДОКЛАДЪТ НА майор Стъкърт ТОЧНО ОТРАЗЯВА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯТА НА БОЖИЯТА СЛУЖИТЕЛКА. Уверете се сами. Ето и откъса. Моля, прочетете го внимателно - писан е от преди век (дори малко повече):
***************************************************************************************************
"ПОЧИТАЩИТЕ БОЖИЯ ЗАКОН СА ОБВИНЕНИ, ЧЕ СА ПРЕДИЗВИКАЛИ НЕЩАСТИЯТА В СВЕТА, ЧЕ СА ПРИЧИНА ЗА УЖАСНИТЕ КОНВУЛСИИ, РАЗТЪРВАЩИ ПРИРОДАТА, И ЗА БОРБИТЕ И КРЪВОПРОЛИТИЯТА СРЕД ХОРАТА, ИЗПЪЛВАЩИ ЗЕМЯТА СЪС СТРАДАНИЯ. Силата, придружаваща последното предупреждение, е вбесила неправедните. Пламналият им гняв е насочен срещу всички, приели вестта, и Сатана ще възбуди духа на омраза и преследване с още по-голяма сила.
....................................................................................
ТЪЙ КАТО СЪБОТАТА Е СТАНАЛА специален ПРЕДМЕТ НА СПОР И БОРБА В ЦЯЛОТО ХРИСТИЯНСТВО и религиозните и светските власти са се обединили В НАЛАГАНЕ НА НЕДЕЛЯТА, УПОРИТОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ НА ЕДНО НИЩОЖНО МАЛЦИНСТВО ЩЕ СТАНЕ ПОВОД ЗА ВСЕОБЩО ПРОКЛЯТИЕ И НЕНАВИСТ. Ще се подчертава, че застаналите малцина срещу нареждането на църквата и на държавата не трябва повече да бъдат толерирани; че е по-добре да пострадат те, отколкото цели нации да бъдат тласнати към смут и беззаконие. Същият аргумент бе представен преди хиляда и осемстотин години и срещу Христос от управляващите по Негово време “началници народни”. “...за вас е по-добре - бе казал хитрият Каяф - един човек да умре за людете, а не да загине целият народ” (Йоан 11:50). Този довод ще изглежда решаващ и НАКРАЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗДАДЕН УКАЗ СРЕЩУ ВСИЧКИ, ОСВЕЩАВАЩИ СЪБОТАТА СПОРЕД ЧЕТВЪРТАТА ЗАПОВЕД. УКАЗЪТ ПОСТАНОВЯВА НАЙ-СТРОГОТО ИМ НАКАЗАНИЕ И ДАВА НА НАРОДА СВОБОДАТА ДА ГИ УБИВА СЛЕД ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ. Както е постъпвал католицизмът в Стария свят, така ще постъпва и отстъпилият протестантизъм в Новия свят спрямо изпълняващите всичките Божии заповеди.
Тогава Божият народ ще бъде подложен на мъка и страдание, сцени, описани от пророка като времето на Якововата скръб. “Защото така казва Господ: чухме шум на треперене; страх има, а не мир... и лицата на всичките пребледнели. Горко! Защото велик е оня ден. Подобен нему не е бивал; именно той е време на утеснението на Якова*. Но ще бъде избавен от него” (Еремия 30:5-7)." 39 глава “Време на скръб”, "Великата борба"


Тагове:   политика,   made,   християните,   usa,   заплаха,


Гласувай:
27



1. анонимен - поздрави от сем.Радушеви
12.02.2012 11:53
много ценим и уважаваме трудът ти, радваме се че Бог ти е дал тази дарба с която помагаш на братята и сестрите във вярата да разбират истината за времето. Нека Бог ти даде сили да продължаваш в труда си до самия край.
цитирай
2. estirbg - Да благодарим всички на Съхранителя ни -
12.02.2012 12:51
няма да ни остави в неведение и Той ще ни предупреждава по един или друг начин за идващите беди, които все по-ясно се очертават на хоризонта...
Дано администраторите на блогбг. бъдат съпричастни и да разберат своята отговорност при осветляването на тези новини, които ще подготвят и спасят всички християни, вярващи в предопределеността на заключителните събития, дадени в Библията. А те се развиват и изпълняват с осезаема скорост...
цитирай
3. polopot - Естир, вие адвентистите ще се ок...
12.02.2012 13:52
Естир, вие адвентистите ще се окажете най-големите артисти..:)
цитирай
4. estirbg - Артисти?
12.02.2012 14:07
Нали мислите ми не са като твоите и ще имам нужда от разяснение...
Можеш да ми помогнеш, ако желаеш...
Да не би да имаш пред вид музикалната въздишка на Ennio Morricone"'Once Upon a Time in America"?
Да, имаше едно време в Америка демокрация и можеше да се диша с пълни гърди...сега вече - не!
цитирай
5. анонимен - Кой вещае АПОКАЛИПСИС?
12.02.2012 15:35
Хора, кога ще дойде края на света, може да го каже само и единствено БОГ, Господ. Вашата ортодоксална практика обаче не зачита това и на практика хрситиянството е обикновена апокалиптична секта, която не прави друго освен да плаши хората по света със Съдния ден апокалипсиса, с цел да контролира миряните, стадото. Ортодоксалното христянство не показа пред света че може да се реформира. Той е по ретроградно дори и от исляма. Именно на това се е уповавал и майор Брайън Л. Стъкърт , с този трезв научен труд.
цитирай
6. estirbg - Анониен №5,
12.02.2012 16:18
ти май не си чел Библията. Не си информиран, че Исус описва белезите на света преди Второто си идване (те са изпълнени вече!) и не си запознат с последните пророчества в Писанието, които са в развитие, не знаеш, че самият Исус е предрекъл гоненията:
"21 Брат брата ще предаде на смърт, и баща чадо; и чада ще се подигат против родителите си и ще ги умъртвят.
22 Ще бъдете мразени от всички, поради Моето име; а който устои до край, той ще бъде спасен"
Нито пък знаеш какво вещае Откровението на Йоана за последните, нашите дни...
Наричаш болнавите умозрения на майор Стъкърт "трезв научен труд", като го поставяш на везната с Непогрешимото и изпитано от вековете, неунищожимо Божие Слово!
Лошото е, че такива "трезвомисленици" като Стъкърт и други като него, подкрепящи човешкото безумие ще вкарат в най-голямото утеснение нас, последователите на Божиите повеления!
Приятелю, вместо да аплодираш поредното недоносче на американската военна администрация, вземи и почерпи малко мъдрост от Най-Мъдрата книга!
цитирай
7. анонимен - сем.Радушеви
12.02.2012 18:26
Поздрави на всички братя по вяра, с изказването си не целя да обидя никои. Жалко е за тези които както в предпотопните дни не повярваха на думите на един обикновен човечец. Те повярваха но твърде късно, вратата вече беше затворена. В Библията ни е казано, че както е било в предпотопния свят така ще бъде и в последните дни, затова винаги ще има противопоставящи се, но и това е добро за да бъдат умовете ни трезви и да търсим истината в Свещеното писание. Вратат към Христос е все още отворена за всички, сами потърсете и се молете на Господ да ви покаже пътя. Вярвате или не, искате или не Господ идва и самата земя се тресе от това и ни казва, че скоро нещата ще се развият до своята развръзка.
цитирай
8. анонимен - Да не забравяме, че християние и ...
12.02.2012 20:00
Да не забравяме, че християние и американците са еднакви служители на Сатаната. Няма разлика между тях.
цитирай
9. estirbg - watchtowerman,
12.02.2012 20:21
известно ми е, как от блога ти прелива "любовта" ти към вярната Божия служителка Елън Уайт. Видиш ли,че името й се споменава някъде, веднага дотичваш и се разлайваш срещу нея! Извинявай, че съм така рязка, но наистина вече ме дразниш с неприкритата си неприязън и омраза и то не към кой да е, а към тази, която е дала толкова разяснения, уточнения и предупреждения по Словото.
Не виждам какъв е проблемът - и Бибилията и тя (Е.Уайт) говорат едно и също - нещо повече, с повече уточнения и по-обстоятелствено събитията от последните дни са дадени точно чрез нея (Е.Уайт). Исус, както съм цитирала в коментар №6 е споменал за гоненията, но тъй като този момент не е бил непосредствено близък, Той само го е щрихирал. Така че не разбрах защо се заяждаш? Ей, така за спорт и тонос или храниш неразбираема за мен ненавист към Божията пророчица?...
цитирай
10. estirbg - "християните и американците са еднакви служители на Сатаната. Няма разлика между тях."
12.02.2012 20:29
Приятелю анонимен №9,... не знам как с около 2000 позволени оставащи символа да те убедя колко грешиш. За да ме улесниш, моля те, обоснови се. Сподели с нас защо мислиш така?
цитирай
11. penchoan - Още едно доказателство, че II Пр...
12.02.2012 20:51
Още едно доказателство, че II Пришествие е на прага и че Америка е Антихриста в широк смисъл на думата.
цитирай
12. raders - Това по-скоро е лично становище на ...
12.02.2012 20:54
Това по-скоро е лично становище на някой шантав ентусиаст. Би било глупаво да се приеме като нещо сериозно. Американците са прекалено религиозни, за да му обърнат внимание. Но религиозният фанатизъм, независимо от коя религия идва, наистина е нещо опасно и така е било открай време. Най-вече заради глупостта на фанатиците.
цитирай
13. estirbg - penchoan, приятелю,
12.02.2012 21:06
разходи се из блога ми, имам необходимите Библейски доказателства, доказващи, че именно Ватикана и САЩ, като нейно отражение ще наложат Новия Световен Ред, включително гоненията и преследванията (виж"САЩ и Ватикатна - тандемът осъществяващ НСР- I,II, III част").
Не чакай изведнъж, ей така да се появи някаква си личност, която ще бъде нарочена за Антихрист, нито пък пророчеството визира точно САЩ като такъв.
След малко ще ти дам линковете за повече светлина по тези Библейски символи...
Ето, прочети, това:
http://estirbg.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/10/16/belegyt-na-zviara-koi-se-krie-zad-666-kakvo-ni-preduprejdava.621062
както и заглавията, които ти посочих по-горе от блога ми.
цитирай
14. estirbg - "шантав ентусиаст" ?
12.02.2012 21:18
при защитена дисертация, доклад за военните колежи на Америка! -
Цитирам, ако не си обърнал достатъчно внимание:
"Забелязва се странна и обезпокоителна връзка между изказа и темата на доклада от Стъкърт и вече прочутите доклади на MIAC и агентите по Националната сигурност. Хронологията също е забележителна – докладите на MIAC и Департамента по националната сигурност са написани скоро след публикацията на доклада от майор Стъкърт. Случайност ли е това? Силно съмнително!"
Прав си в едно, raders,
в Америка има много "вярващи" и покланящи се на папската неделя! Тях никой няма да ги закача!
Но са малко тези, които следват точните Божии закони и спазват Деня на Твореца - Съботата!
Този доклад ще засегне точно тези "фундаменталисти - милениалисти".
Исус предрича за тях гоненията.
цитирай
15. hristiqnin - Уолтър Вайт в своите лекций казва, ...
12.02.2012 21:54
Уолтър Вайт в своите лекций казва,че ние християните ще бъдем наречени ''христофашисти'',или иначе казано ще бъдем обвинени за фашистка организация!
Но ние имаме белега на Христовата кръв и принадлежим на Бога!
Нему слава преди и сега и за вечни времена!
цитирай
16. estirbg - ''христофашисти'' и "фундаменталисти - милениалисти" са синоними на името, определящо една и съща група християни
12.02.2012 22:29
Майор Стъкърт може би доста се е поизпотил (пък може и да са го посъветвали) как да дефинира християните, неподвластни на човешки (държавнически) закони.
Ако ги бе нарекъл ''христофашисти", реакцията и асоциациите с фашизма биха били много очебийно шокиращи и трябваше да търпи критика от одобряващата го комисия (поне официално, не че те не ни имат за такива!).
Затова са съчинили думата "милениалисти" - хем по-миличко звучи
( :)) ), хем по-широкичко, та да обхване и други непокорни, а новаторското име се отъждествява и с нов, много върл и опасен враг, нали?
Наистина креативен е този майор, колко ли звездички са му "кацнали" на пагоните след тази дисертация? ...
цитирай
17. hektor666 - на вниманието на християните фанатици
13.02.2012 01:19
искате да знаете какво ще ви се случи - какво ви очаква за в бъдеще - ето това ви очаква -

http://hektor666.blog.bg/novini/2011/04/18/ujasnata-religiia-6ta-chast.731787

- не че ще бъдете абсолютните жертви, но вие, и вашият бог, няма да победите света.
цитирай
18. estirbg - "на вниманието на християните фанатици"
13.02.2012 05:26
Хвърлих един бегъл поглед на поднесения линк - в момента нямам време подробно до го чета, но ми е достатъчно да го определя като поредния сатаниннски бълвоч и извращение!
За съжаление чак довечера мога да правя по-подробен разбор! - Сега ме чака нова тежка снеговита работна седмица! Както и повечето от вас...
Дано Бог да ни помага!
цитирай
19. анонимен - Дядо каза
13.02.2012 08:44
Може и да изглежда хитро да говориш от името на всички християни, както прави ester, да си присвоиш правото да съдиш от тяхно име, да определяш целите на човечеството....Някои може и да се подведат. Умните обаче ще прозрат и лукавството, и лицемерието. Няма земен човек , на който да е дадено да знае замислите на небето. Бог не търси съвети нито от проповедници, нито от пророци. Така че всички приказки за края на света са безпочвени, измама и богопротивно дело. А всички земни катаклизми , на които сме свидетели , са действията на умния учител, който подготвя човешкия род да оцелее дори при космически катаклизъм. Велик е Господ и дребни са душиците на тия, които искат да "приватизират" делата му.
цитирай
20. анонимен - До анонимен 19
13.02.2012 09:33
ако не слушаш какво казва Бог от библията, а слушаш дядо си и други човешки учения, дето сега бликат от всяка книжарница, няма да участваш в благата Му на небето.
цитирай
21. анонимен - Адвентистите, според тия писания, ...
13.02.2012 10:31
Адвентистите, според тия писания, се оказват единствените гонени, единствените очакващи Христа, единствените прави, и вероятно единствените, които ще се спасят...Това са смешки! Но, ако съществува такъв доклад, това наистина е обезпокоително, ...но колко да е обезпокоително? Тия неща така или иначе ще се случат. Всичко е въпрос на време... Обаче е тъпо е да се смята, че една секта с късен произход и нарцистичен мироглед, каквито са съботяните носи в себе си Истината. Според Збигнев Бжежински големия враг на САЩ е Руското Православие! Нарцистичните съботянски фанатици, наистина не е зле да стъпят на земята, да се покаят от извратените си вярвания и пак да чакат Второто Пришествие, но с искрено смирение и истинска вяра в Христа Иисуса Господа.
цитирай
22. estirbg - "както прави ester, да си присвоиш правото да съдиш от тяхно име, да определяш целите на човечеството
13.02.2012 13:31
Слуашай, господин Аnonymous №19, не говоря от името на всички християни, а говоря НА всички, които се определят като християни. Дали си забелязал, че темата на постингът ми е предупредителен? И къде определям цели?...
Ей, наистина ме изумявате със заключения!!! Лукавство и лицемерие ли е да споделиш една документирана тревожна новина? Или трябваше да си я задържа за себе си и най-близките си приятели и близки роднини? Така ли е направил Ной? 120 години повтарял страшната вест на съгражданите си и за отплата е получавал високомерен присмех и недоверие. Не сте по-различни от предпотопния свят, след толкова световни революции - никаква духовна еволюция!...
Казваш:"Няма земен човек , на който да е дадено да знае замислите на небето" - ти , приятелю, как мислиш, как е действал Бог през вековете, как е работил с хората? Изпращал им е пророци и чрез тях е уведомявал какво смята да направи, защото:
"Наистина Господ Иеова няма да направи нищо Без да открие Своето намерение на слугите Си пророците."Амос 3:7
И как се отнасяха народите към Божиите пратеници и слуги? - Убиваха ги!
Бог е открил с подробности на Елън Уайт, както и на други хрстияни днес непосредствената близост на края, както и очакващите ни събития с подробности.
Така че всички приказки за края на света НЕ са безпочвени, измама и богопротивно дело. Бог е предупреждавал винаги - по един или друг начин, за да не загине никой, защото Бог не благоволи в смъртта. Друг е въпросът дали ще бъде прието посланието, за това всеки носи отговорността за себе си -
"17 Сине човешки, поставих те страж за Израилевия дом; слушай, прочее, словото от устата Ми, и предупреди ги от Моя страна.
18 Когато кажа на беззаконника: Непременно ще умреш; а ти не го предупредиш, и не говориш за да предпазиш беззаконника от беззаконния му път та да спасиш живота му, оня беззаконник ще умре в беззаконието си; но от твоята ръка ще изискам кръвта му.
19 Обаче, ако предупредиш беззаконника, но той не се върне от беззаконието си и от беззаконния си път, той ще умре в беззаконието си; а ти си избавил душата си.
20 Пак, ако се върне праведникът от правдата си и извърши беззаконие, като Аз поставя препънка пред него, той ще умре; понеже ти не си го предупредил, той ще умре в греха си, и правдата, която е вършил, няма да се помни; но от твоята ръка ще изискам кръвта му.
21 Но ако предупредиш праведника за да не съгреши, и праведникът не съгреши, той непременно ще живее, защото се е свестил; и ти си избавил душата си."
Това е мой дълг, пък вие ако щете слушайте...
цитирай
23. estirbg - Довечера,
13.02.2012 13:35
ще отговоря на останалите, извинете ме, сега ми е невъзможно..
цитирай
24. penchoan - estirbg
13.02.2012 13:37
penchoan, приятелю,
разходи се из блога ми, имам необходимите Библейски доказателства, доказващи, че именно Ватикана и САЩ, като нейно отражение ще наложат Новия Световен Ред, включително гоненията и преследванията (виж"САЩ и Ватикатна - тандемът осъществяващ НСР- I,II, III част").
Не чакай изведнъж, ей така да се появи някаква си личност, която ще бъде нарочена за Антихрист, нито пък пророчеството визира точно САЩ като такъв. След малко ще ти дам линковете за повече светлина по тези Библейски символи...
Ето, прочети, това:
http://estirbg.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/10/16/belegyt-na-zviara-koi-se-krie-zad-666-kakvo-ni-preduprejdava.621062
както и заглавията, които ти посочих по-горе от блога ми.

Драга estirbg,
в предсказанията на Нострадамус ясно е казано, че страната отвъд океана, която воюва срещу Хитлер, ще стане самата тя антихрист. А личността на антихриста е президентът Обама, той добре е описан. По-късно ще се появи лъжепророк от жълтата раса, дори отсега някои посочват корееца Муун. Сегашният папа и кардиналите в Рим ще бъдат убити, а новият, последен папа Петър Римлянина ще бъде принуден да бяга от Рим и да се крие. Той ще бъде "роден несъвършен" - куц. Папата не разполага с армия. Антихристът ще наложи нова религия, която ще празнува в четвъртък - деня на Юпитер. В Америка ще има червен болшевишки режим. След края на световната война и гибелта на Антихриста, последният папа ще се върне, за да оплаче загиналите свещеници и миряни.
цитирай
25. анонимен - Не защитавам генерала и неговата дисертация, дори напротив!
13.02.2012 16:38
Сега, прекалено фанатизираното очакване на Второто Пришествие, наистина може да бъде заплаха. Знаем какво се случи, когато "Клонка Давидова" очакваха завръщането на Христос. Мисълта, че Пришествието е едва ли не утре може да разбие семейства, приятелства,да доведе до загуба на работа и т.н. Аз например вярвам, че Пришествието ще е в рамките на моя живот, но не лежа на тази мисъл и според мен, никой не трябва да го прави. По-важното според мен е да се опитваме да придобием любовта към Бога,ближните и враговете,да се научим да обичаме всичко създадено от Бога, отколкото да прекарваме по цял ден в четене на конспирации, които са доста съмнителни(в тях има истини, но има и много лъжи!, както и е интересен факта, защо елита не ги премахва, а ги оставя да се множат и разпространяват - почти всеки е чувал за НСР, няма ли нещо съмнително за една "строго пазена тайна"?) Адвентистите специално от 1844г., казвате че ще е много скоро, но не се е случило. Вие по-скоро предполагате, правите си собствени пророчества и свободно си тълкувате Библията. Например ти естир(пък и не само ти), твърдиш, че на 21 или 23.12.12 или пък на друга дата ще има измамно Второ Пришествие. Но ако това не се случи (измамата), не биха ли били тези предположения лъжепророчества? В допълнение твърдиш, че сам сатана ще се преправи на Христос, което си е чисто свободно тълкуване на Библията. Никъде в Библията не пише, че змея ще се преправи на Христос. Но ясно е направено разграничение, че змея, звяра и лъжепророка са три различни личности. И е казано, че змея (княза на този свят), дава своята власт на звяра(дава този свят на антихриста), който ще обедини света в НСР (той, а не САЩ или Сенегал). Инак до появата на звяра НСР е просто една мечта на демоничните слуги (масоните), която именно той ще изпълни. Хубаво е да бъдем будни за изпълнението на пророчествата, но не трябва да хвърляме толкова сили в есхатологията, колкото в постогането на любовта, която ще ни даде духовно зрение, с което да видим звяра.
цитирай
26. анонимен - Естир, ти с
13.02.2012 17:09
Ной и Божиите пророци ли се сравняваш? Това звучи доста смело и нескромно.
цитирай
27. анонимен - Поздравления за мелодията
13.02.2012 18:56
На първо място благодаря ти за върховната мелодия.

Китайците казват "Съществуват три вида истина - моята, твоята и ИСТИНАТА"

Аз не съм християнин, или по-точно бях християнин. ИСТИНАТА е че християните са отговорни за много престъпления пред света. За конкистата, покоряването на Северна Америка и за други знайни и незнайни покръствания на хора с различно виждане на нещата от живота. Моята истина е че те са отговорни за всички големи и малки войни, които се водят от средновековието до наши дни - всичките се подпалват от християни (без да уточнявам дали са католици, протестанти, православни и т.н християни). Големи престъпления са се вършели в името на вашия Иисус Христос. За пръв пример давам кървавите кръстоносни походи, първата световна, втората световна война, така, както върви може би и третата световна война. Последното, за което се сещам в момента са масовото самоубийство/убийство в Уейко и разни геноциди насам-натам - сетих се :)) например Африка. Между радикалният ислямист и радикалният християнин - за мен лично няма абсолютно никаква разлика - и двамата са абсолютно фанатизирани типове, склонни на еднакви престъпления. Тук бих посочил последният случай Брейвик, който решил, че страната му се замърсява от разни имигранти, християни, мюсюлмани и т.н. и решил да постреля на воля, за да наложи волята си.

В този случай изобщо не виня този военен, че вижда голяма опасност в лицето на християните. Мюсюлманите и Юдаистите са също толкова сериозна заплаха за мира в света.

Моят извод е, че докато има религия - има страдание. Та, това е моята гледна точка. Не ме плюйте много :))
цитирай
28. raders - penchoan, приятелю, разходи се из ...
13.02.2012 20:47
penchoan написа:
[quote] penchoan, приятелю,
разходи се из блога ми, имам необходимите Библейски доказателства, доказващи, че именно Ватикана и САЩ, като нейно отражение ще наложат Новия Световен Ред, включително гоненията и преследванията (виж"САЩ и Ватикатна - тандемът осъществяващ НСР- I,II, III част").
Не чакай изведнъж, ей така да се появи някаква си личност, която ще бъде нарочена за Антихрист, нито пък пророчеството визира точно САЩ като такъв. След малко ще ти дам линковете за повече светлина по тези Библейски символи...
Ето, прочети, това:
http://estirbg.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/10/16/belegyt-na-zviara-koi-se-krie-zad-666-kakvo-ni-preduprejdava.621062
както и заглавията, които ти посочих по-горе от блога ми.

Драга estirbg,
в предсказанията на Нострадамус ясно е казано, че страната отвъд океана, която воюва срещу Хитлер, ще стане самата тя антихрист. А личността на антихриста е президентът Обама, той добре е описан. По-късно ще се появи лъжепророк от жълтата раса, дори отсега някои посочват корееца Муун. Сегашният папа и кардиналите в Рим ще бъдат убити, а новият, последен папа Петър Римлянина ще бъде принуден да бяга от Рим и да се крие. Той ще бъде "роден несъвършен" - куц. Папата не разполага с армия. Антихристът ще наложи нова религия, която ще празнува в четвъртък - деня на Юпитер. В Америка ще има червен болшевишки режим. След края на световната война и гибелта на Антихриста, последният папа ще се върне, за да оплаче загиналите свещеници и миряни. [/
quote]

Винаги си бил много оригинален и този път не правиш изключение. Добре, че не можете да осъзнаете колко сте смешни всички
цитирай
29. estirbg - Изчетох оставените коментари, и...
13.02.2012 23:12
няма да скрия..крайно съм огорчена.Прочетох..и знаете ли какво открих? Елън Уайт е била абсолютно права! И не напразно е написала тези редове преди стотина години, (вмъкнала съм ги в края на горната статия):
“Онези, които в злия ден със страхопочитание ще служат на Бога според както им диктува съвестта,...подбудите им ще бъдат опровергавани, най-добрите им намерения тълкувани неправилно, а имената им заклеймени като зли” (“Деяния на апостолите”).
Думите й буквално бяха изпълнени за тия два дни! Моля, насладете се: - бях наречена лукава и дребна душица, целяща да приватизира Божиите дела (някога обвиниха Исус, че върши Божиите дела и го обявиха за богохулник!), по-надолу в друг коментар, че съм Нарцистично съботянска фанатичка, сравнявала съм се нескромно с Ной и Божиите пророци (всеки верен християнин е слуга и трябва да изпълни това, което Бог му възлага "Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар" Марк 16 - 15:16), вярванията ми са били извратени, като ме назидават за покаяние и смирение(как разбирате смирението, скъпи ми съдители? Да мълча и да гледам как ще загинат ближните ми? Да не разкрия измамите на Сатана, с които и вие ще бъдете заблудени? Вие, смирените как спасявате събратята си? Като мълчите!) А raders накрая обобщи осенен с космическа мъдрост, че сме били смешници..
Смешници? Да виждаш как буреносните облаци се събират и да се смееш пред връхлитащият ураган? Били конспиративни теории писанията ми - защо не помислите? Как ще преценим в кой час на дадено пророчество сме, ако не следим случващото се около нас? Бог е дал плана си за човечеството в пророчествата, дал е белезите, които предвестяват Второто Му идване...и те са изпълнени! А след като са изпълнени това значи, че трябва СПЕШНО да се погрижим за собственото си спасение и да се покаем! Не виждам никоя от официалните църкви да приготвя народа за този Най-Велик Момент, нито да свидетелства и да отправя настойчиви призиви и проповеди за покаяние, още по-малко за скорошно пришествие...Възмутителен духовен упадък и позорен сън! Нищо по-различно от момента, когато трябваше да се роди Божият младенец преди 2000 години!А в Писанието било посочено кога това трябвало да се случи...Само че "великите " тогавашни духовници са нехаели...както и сега. Затова вестта е била дадена на обикновените полски човеци...както и сега...
цитирай
30. анонимен - Не ме е страх
14.02.2012 07:10
Старая се да живея в настоящето, защо ли - защото само с това разполагам. Не ме е страх от нищо, което ще дойде в бъдеще. Във всяко столетие досега разни християни са предсказвали края на света, такъв, какъвто го познаваме. И... са прави. Живота си върви и всичко се променя. Вижте само последния век, какви колосални промени ни донесе. Излишно е да се притеснявам за утре, защото какво толкова страшно може да се случи... да умра... всички умираме в края на краищата, защо да ме е страх?

Интересно ще бъде, когато видите, че никой няма да дойде, да ни спаси, защото спасението е в нашите ръце.

Хайде със здраве :)))
цитирай
31. анонимен - Естир, това което
14.02.2012 13:58
не харесвам в адвентизма като цяло е липсата на смирение. Като ви гледам имам чувството, че смятате че знаете абсолютно всичко и сте вече спасени и единствената ви задача е да разпространявате вашите "истини". Никога не смятате, че може да сте в грешка, но винаги сте готови да атакувате този с различно мнение от Вашето. Това състояние, в което някой вече започне да се смята за учител, че е сигурен за Рая и да се смята за пророк и безпогрешен вършител на Божията воля се нарича изпадане в прелест. Покаяние за греховете е това да се разкаеш за греховете си, да ги изповядаш, а не да тръгваш да обвиняваш, кой е грешен и кой не (това си чисто гледане в съчицата в окото на ближния). Това са неща, които почти всички адвентисти правят. Естир, да в духовен упадък сме, но това не значи, че Църквата е виновна за това. Тя не може насила да ни спаси. Просто са такива времената, че хората нито търсят, нито слушат Църквата. Тя ни зове към покаяние, има достатъчно творби от светите отци и който иска винаги може да намери (дори и в интернет), в които можем да вземем пример от техните жития и мъдри слова. Също така има и много свещеници, които учат на покаяние и любов, а не разказват поредната конспирация с участието на Ватикана и приземяващ се с летяща чиния Иисус(което пак казвам, ако не се случи си е чисто лъжепророчество и свободно тълкуване на Библията!). Аз смятам също, че сме в последните времена, а и светите отци също са ни дали напътствия за тях, за да можем да разпознаем признаците. Но най-важните неща са любовта и смирението. Под смирение разбирай това да не възвисяваш себе си и да не се смяташ за безгрешен човек. Защото всички сме грешни и недостойни за Божията любов. Ако знаеш признаците на Последните Времена и антихриста смело ги разгласявай и на другите(както е казал Кирил Йерусалимски), но смяташ ли че си достигнала до тази святост, че Бог да ти ги прояви.
цитирай
32. анонимен - поздрави от сем.Радушеви
14.02.2012 20:40
Псалми 15гл. 1 (По слав. 14). Давидов псалом.
Господи, кой ще обитава в Твоя шатър?
Кой ще живее в Твоя свет хълм?
2 Оня, който ходи незлобливо, който върши правда,
И който говори истина от сърцето си;
3 Който не одумва с езика си,
Нито струва зло на приятеля си,
Нито приема да хвърли укор против ближния си,
4 Пред чиито очи е презрян безчестният;
Но той почита ония, които се боят от Господа;
Който, ако и да се е клел за своя повреда не се отмята;
5 Който не дава парите си с лихва,
Нито приема подкуп против невинния.
Който прави това няма да се поклати до века.

галатяни 5:14,15 14 Защото целият закон се изпълнява в една дума, сиреч, в тая "Да обичаш ближния си както себе си".
15 Но ако се хапете и се ядете един друг, пазете се да не би един друг да се изтребите.

Срамувам се от всички вас, че говорите така. Надявам се и вие. Внимавайте като критикувате една или друга християнска общност, защото Господ е казал, че има овце и в други кошари. И смятам че Библията която е писмо от Бога за нас е достатъчна истина която тълкува сама себе си. И има достатъчно пророчества които говорят от преди хиляди години за нашето време, с точни периоди и години които са описани в книгата на пророк Данаил.
В Притчи 10глава 19 и 20 стих е казано следното:
19 В многото говорене грехът е неизбежен;
Но който въздържа устните си е разумен.
20 Езикът на праведния е избрано сребро;

Срамувам се от всички вас
цитирай
33. анонимен - сем.Радушеви
14.02.2012 20:52
Естир продължавай да ни радваш с информацията която намираш. Нека Бог и царквата ти баде пътеводител. Чакаме и се молим с нетърпение да напишеш статията която ще ни каже, че неделният закон от САЩ е гласуван. Както хубаво е и написано в Библията в Матей че това ще е един знак за напускане на големите градове...ти знаеш. Бог да благослови всички които искрено и с молитва търсят и четат Божието слово.
цитирай
34. анонимен - Радушеви
15.02.2012 19:39
Нашият Обама пак се изявява виште това на този сайт: http://www.thetrumpet.com/9107.7893.0.0/president-obama-vs-the-catholic-church
Едно итересно сайтче за информация. От него преди време ми показаха и тази информация за папата него може да го видите пак там: http://www.thetrumpet.com/?q=5676.4031.0.0
Естир преди време беше казала, че ти трябва информация, надяваме се и ще се радваме ако сме помогнали с нещо.
цитирай
35. анонимен - А ти какво очакваше
17.02.2012 07:02
Да уплашиш всичи. Срамувай се колкото искаш - щом ти харесва :), но не виждам уплашени хора, което е добре. Страхливият е лесен за манипулация, смелият - изобщо не е лесен.
цитирай
36. estirbg - Скъпо семейство Радушеви,
18.02.2012 18:12
от сърце ви благодаря за ценната и навременна подкрепа! Понякога наистина се чувствам като самотен войн в блога си, но в най-критичните моменти Бог винаги ми изпраща помощ.
Благодаря, че се вслушахте в тихия Му глас и напомнихте Неговите думи - нека някой смее да ги оспори! Може всеки да ме критикува, ругае или "назидава", може да си позволи всякакви издевателства над писанията ми, коментарите, вижданията, намеренията и действията ми - може да действа както сърцето му диктува, но не може и няма право да съди или критикува Божието слово. Защото самото Божие Слово е Съдия и Обвинител! И това всички трябва да знаем и да не забравяме!....
Благодаря за интересния източник на информация, който ми препоръчахте - току що го разгледах и го намирам за полезен и обективен. Сигурно ще се възползвам - в последни времена сме и наистина е нужно внимателно да наблюдаваме случващото се около нас.
Не знам дали от мен ще чуете за гласуването на Неделния закон - не е известно докога ще можем свободно да се движим в информационната система и дали ще имаме достъп за размяна на информация между самите нас, обикновените потребители - сами знаете - ще настъпи страшна нощ преди изгрева, който ще бъде донесен от облака на завръщащия се Исус...
Но бъдете уверени, Бог ще намери начин да уведоми всичките си чада и ще ги упъти какво да предприемат в последните мигове - ако трябва ангели-куриери ще изпрати, имайте вяра и в най-невероятните неща!
Марк 10:27
"... защото за Бога всичко е възможно."
Бог да бъде с вас и дано по-скоро се изпълнят Неговите намерения за всички ни, които копнеем да бъдем завинаги в святото Му присъствие...
цитирай
37. estirbg - До анонимен 37,
18.02.2012 18:19
а ти какво очакваше
анонимен написа:
Да уплашиш всичи. Срамувай се колкото искаш - щом ти харесва :), но не виждам уплашени хора, което е добре. Страхливият е лесен за манипулация, смелият - изобщо не е лесен.

Глупаво е да се перчим със собствени сили и човешка "смелост".
На Бог принадлежи върховната мъдрост и върховната сила - Той е този, който определя човешки съдби и човешката история.
И това е доказано!
цитирай
38. vmir - Типичен пример на нашенски апокалиптични изводи върху материя, която е далеч от нашенската практика.
19.02.2012 02:48
Забавлявам се да чета заплахите ти, без да знаеш сигурно, че в американските военни бази има църкви, които се посещават от по-голямата част от войниците, и ако се предприемат гоненията, които апокалиптично вещаеш, това ще разцепи първо самата US армия. Добре е, даже е желателно, когато човек изнася проповед за нещо си, да се е заинтересувал преди това как изглежда то не само от собствената му камбанария. Няма църква, която да не е благославяла войни, както и няма продължителна война без цивилни жертви, въпреки благословията на църквата, и е нелепо да се играе на загриженост заради самата загриженост, защото с подобно лицемерие се задълбочават неразбориите, а следователно и броя на невинните жертви.
цитирай
39. estirbg - Ще отмина и този път твоя хаплив коментар,vmir,
19.02.2012 08:41
не за друго, а защото не си запознат нито със Светото Писание, нито с трудовете на Елън Уайт, част от които съм цитирала и поднесла в статията и по които си се пиплъзнал с присъщата ти незадълбоченост и безмъдрие.
Ако беше ги чел, едва ли щеше да гледаш от твоята си камбанария и би споделял подобни мисли...
цитирай
40. анонимен - сем.Радушеви
19.02.2012 10:16
В 1 Коринтяни 1:18,31 можете да прочетете следното:
18 Защото словото на кръста е безумие за тия, които погиват; а за нас, които се спасяваме, то е Божия сила.
19 Понеже е писано:
"Ще унищожа мъдростта на мъдрите,
И разума на разумните ще отхвърля".
20 Где е мъдрият? Где книжникът? Где е разисквачът на тоз век? Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост?
21 Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите.
22 Понеже юдеите искат знамения, а гърците търсят мъдрост;
23 а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост;
24 но за самите призвани, и юдеи и гърци, Христос Божия сила и Божия премъдрост.
25 Защото Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците.
26 Понеже, братя, вижте какви сте вие призваните, че между вас няма мнозина мъдри според човеците, нито мнозина силни, нито мнозина благородни.
27 Но Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; също избра Бог немощните неща на света, за да посрами силните;
28 още и долните и презрените неща на света избра Бог, да! и ония, които ги няма, за да унищожи тия, които ги има,
29 за да не се похвали ни една твар пред Бога.
30 А от Него сте вие в Христа Исуса, Който стана за нас мъдрост от Бога, и правда, и освещение, и изкупление;
31 тъй щото, както е писано, "който се хвали, с Господа да се хвали".

Също прочетете и Матей 11:15,30

Данаил 12:10 :
9 А той рече: Иди си, Данииле; защото думите са затворени и запечатани до края на времето.
10 Мнозина ще се чистят и избелят и ще бъдат опитани; а нечестивите ще вършат нечестие, и никой от нечестивите не ще разбере; но разумните ще разберат.

2 Коринтяни 4:7>12,17,18 :
7 А ние имаме това съкровище в пръстни съдове, за да се види, че превъзходната сила е от Бога, а не от нас.
8 Угнетявани сме отвсякъде, но не сме утеснени; в недоумение сме, но не до отчаяние;
9 гонени сме, но не оставени; повалени
цитирай
41. анонимен - сем.Радушеви
19.02.2012 10:19
2 Тимотей 3 глава:
1 А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена.
2 Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви,
3 без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто,
4 предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви,
5 имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; тоже от такива страни.

10 А ти си последвал моето учение, поведение, прицелна точка, вярата ми, дълготърпението, любовта, твърдостта,
11 гоненията, страданията; какви неща ме сполетяха в Антиохия, в Икония, в Листра; какви гонения издържах; и от всички тях ме избави Господ.
12 Но и всички, които искат да живеят благочестиво в Христа Исуса, ще бъдат гонени.
13 А нечестиви човеци и измамници ще се влошават повече и повече, като мамят и бъдат мамени.
14 А ти постоянствувай в това, което си научил и за което си бил убеден, като знаеш от какви лица си се научил,
15 и че от детинство знаеш свещените писания, които могат да те направят мъдър за спасение чрез вяра в Христа Исуса.
16 Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;
17 за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършено приготвен за всяко добро дело.
цитирай
42. estirbg - Мило сем.Радушеви,
19.02.2012 11:36
няма да ни оставят свободни в интернет пространството, АСТА, IPRED, и други възбрани са като многоглав змей - една отсечеш, две изникват. Вижте това:
http://monica.blog.bg/novini/2012/02/19/vnimanie-ipred-nova-zaplaha-za-svobodata-v-internet.904492
Смисълът на рестриктните"реформи" не са толкова корпоративни, те служат само за параван - истината е, че планетарният управляващия елит в сянка, не желае истината за тях и техните зли намерения да се знаят, обсъждат и съответно да се организира отпор като противодействие!
За това под всякакви претексти примката ще се затяга...
И това ще бъде най-малкото зло...
цитирай
43. анонимен - Доказано от кой?
19.02.2012 12:24
Доказано как. Вие християните не спирате да ме изумявате. Както аз не мога да докажа съществуването на някакъв бог, така и вие не можете да ми докажете съществуването му. Единствено изопачени факти - така присъщи на вас християните (тук визирам също и поддръжници на други религии).

Измама и насилие - това са оръжията на религията. Нещо като моркова и тоягата. Само че аз не съм овца и никога няма да бъда. АЗ СЪМ СВОБОДЕН ЧОВЕК. Над такива не можете и няма да имате власт никога.
цитирай
44. estirbg - Приятелю, анонимен №44
19.02.2012 13:41
Може би трябва да започнеш от тук. Чудесни видео материали и достатъчно добре аргументирани доказателства за Голямата истина за Космическия конфликт и нашето лично участие в него.

http://thelastnews.net/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=7&Itemid=53
цитирай
45. анонимен - Това не са доказателства а теории
19.02.2012 13:55
1. Специално за потопа - вероятно го е имало, щом толкова много народи са писали за него в миналото, но това не означава, че писаното във вашата библия относно Ной е вярно. Не си ли задавате въпроса, как може в един кораб, пък бил и той най-големия да се съберат от всички животни по двойка?!?... Не съм математик, но сметнете размера... Това трябва да е кораб 10-ки пъти по-голям от най-големия кораб, който е построяван някога на земята - и това с тесла, длето и други сечива... по първобитни способи... като по това време например колелата на каруците са били съвсем примитивни. Интелигентна недостатъчност е да не си задавате тези въпроси и да опирате до обикновена сляпа вяра.

2. Другото също е теория, която не е доказана по никакъв начин, т.е. никакви факти - обикновено задаване на въпроси, на които на този етап от развитие не можем да дадем АБСОЛЮТНО верен отговор.

Продължавам да очаквам доказателства... :)))
цитирай
46. estirbg - До №46,
19.02.2012 15:23
http://thelastnews.net/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=7&Itemid=53&lang=bg
Виж видео - филми-научни.
Там всичко е дадено.
Ти май само заглавията гледаш - много бързо се върна при мен за нови доказателства...:))
цитирай
47. анонимен - сем.Радушеви
19.02.2012 17:56
матей 11:27
27 Всичко Ми е предадено от Отца Ми; и, освен Отца, никой не познава Сина; нито познава някой Отца, освен Синът и оня, комуто Синът би благоволил да Го открие.

лука16:31
31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.

лука24:27
25 И Той им рече: О несмислени и мудни по сърце да вярвате всичко, което са говорили пророците!
26 Не трябваше ли Христос да пострада така и да влезе в славата Си?
27 И като почна от Моисея и от всичките пророци, тълкуваше им писаното за Него във всичките писания.

44. анонимен. Това което търсиш приятелю го търси от Бог, защото няма как да ти придем вяра или нещо подобно. Като вярващи можем само да те запознаем с Библията и Христос.А за доказателства можеш да си ги потарсиш от самия Творец и Саздател питай Него и Го моли на колене за доказателсва та дано се смили над теб та да ти се открие по чуден начин. Това ти пиша, защото и в Библията има описани случаи на хора съмняваши се, на които Бог по чуден начин се е откривал.
цитирай
48. kleotemida - Доказателства?... М?... :))
19.02.2012 17:57
Доказателствата, приятелю, всеки сам си ги намира и Вижда. Много са, стига да искаш да ги видиш - и в (микро)биологията, и в (астро)физиката, и в математиката, и в геологията, и в палеонтологията и в още един куп фундаментални науки. Но не искаш ли, и Сам Бог да ти се яви, ще си намериш основание да Го отхвърлиш, заедно с всичките Му доказателства. В крайна сметка мъдър и умен е не този, който вижда невидимото, а този, който не си затваря очите пред видимото и си позволява да го ВИДИ. А не вика като Вуте пред клетката на жирафа, "Е, те такова животно нема!".
Същото е и с тази монография. Не ми е ясно даже защо изобщо се "хващате за гушата" относно това кой какъв бил - адвентист, протестант, парвославeн, католик или вярващ от някаква друга християнска деноминация. Защото, щом даден християнин вярва в Библията и във Второто пришествие на Иисус, щом изповядва и устоява Христовите ценности, спазва и залага на Божиите закони и повеления, той неминуемо според тази монография е враг на "плановете за външната политика на американското правителство чрез стратегия, военни операции и други програми". Не би могло и да бъде друго! Просто няма как, ако внимателно следи тази външа политика и не си е заврял главата в пясъка като щраус! Но това, че според тази монография тези вярващи са определени като врагове на дадени външни (и вътрешни) политики, това ни на йота не значи, че са врагове на човешкия род! Човешкият род има един враг и всеки христянин (добър или лош, в христянски аспект), от която и конфесия или деноминация да е, го знае! Знае и името му, знае и делата му. И се стреми да го разпознае като двигател и подбудител за определени човешки дела - било то в делата на политици, държавници, военни или на бакалина в съседския магазин. И не само да ги разпознае, но и да се разграничи от тях И ДА НЕ УЧАСТВА В ТЯХ! А това Е и ЩЕ Е най-големият „грях” на християните! От това се страхуват такива като майорчето, от това се страхуват и всички онези, които са горе по върховете на тази античовешка световна политика, отдавна загърбили всякакъв морал и човешки ценности, да не говорим за Бога. Може би точно заради това нежелание да участват в такива дела на някои им е угодно и удобно да ги наричат (засега тук-там в шизоидните си писания) врагове на човечеството?
Всъщност, да поставя въпроса си по друг начин. С какво точно съм враг на човечеството, ако не искам децата ни да стават пушечно месо във военни конфликти и сатанински дела, водещи до свръх богатството и централизирането на световното управление в ръцете на 2-3 хил. „звездни” семейства, които са решили, че са цвета на човешкия род, а всички други са добитъкът, който трябва да работи за тях? С какво точно съм враг на човечеството, ако смятам за престъпление изхвърлянето и унищожаването на тонове храна, само за да се задържи високата й стойност по борсите, когато на всяка минута умира по един човек от глад в света? И имам смелостта да кажа, че това е престъпление точно срещу човешкия род и да назова виновниците? С какво точно съм враг на човечеството, ако за мен убийството значи точно убийство, независимо кой стои зад него и с какви прозрачни и не до там прозрачни цели? И имам смелостта да се опълча против него? С какво точно съм враг на човешкия род, ако искам да празнувам и отправям възхвала на Бога точно в събота, а не в неделя? Кому точно пречи това? И твърдението ми, че зад моето „виждане” и зад силата ми да го устоявам стои вярата вярата ми в Иисуса Христа като Бог и Спасител, вярата ми в истиността на повелите: „Не убивай!”; „Не пожелавай жената на ближния си, ни къщата му, ни добитъка му, ни имотите му!”; „Ако имаш две ризи, дай едната на бедния!”. Това ли значи да си враг на човечеството и човешкия род?
И кои точно са овцете, тръгнали доброволно на заколение? Кои са слепите и глухите? И кои зрящите и чуващите?
Много още бих писала, но не виждам смисъл.
Четейки обаче, някои от коментарите, мога само да възкликна: Горко на тоя твърдоглав човешки род, опиянен от собствената си глупост! Горко на слепите и глухите, а няма по-сляп от този, който не иска да види и по-глух от този, който не иска да чуе!...
Бог каза, „Бъдете незлобиви (кротки) като гълъбите и мъдри като змиите!”, а не – Плюйте отрова като змиите и я цвъкайте навсякъде като гълъбите... Това е кредтото на онзи Другия – Проказата на този свят, която е ослепила очите ви и заглушила ушите ви... НО всеки сам избира на кого и какво да се кланя и по чия воля да върви. Според - да му е!
цитирай
49. анонимен - сем.Радушеви
19.02.2012 18:00
Здравей Естир, докато все още можем да си пишем безпрепятствено в интернет, искаме да ти дадем още един материал, който обаче не е от нашата адвентна църква, но има полезна информация за края на времето. Филмът е дълъг и на английски. Въоръжи се с търпение. :)
цитирай
50. estirbg - Мила ми Клео,
19.02.2012 19:40
коментарът ти си е цял целеничък постинг, достоен да бъде четен от всички - за размисъл и преоценка на собствените си виждания, разбирания и реформаторски преосмисляне на приоритети в бита и живота като цяло на всеки.
Ако това достигне до разума и сърцето на всеки, проблеми между нас християните не би трябвало да има. Словото е едно, Законите са дадени и носят печата на Божия авторитет и никое друго човешко мнение или разсъждение не би трябвало да ги изкривява и преиначава. Това трябва да разберат всички, които претендират, че са Божии. Свободни интерпретации по Закона и Словото не може и не трябва да има! Тогава не би имало нито адвентисти, нито православни, нито католици...
цитирай
51. kleotemida - Така е, Естир, не би трябвало да има. ...
19.02.2012 21:56
Така е, Естир, не би трябвало да има. Но в случая с тази монография като враг се припознават не само адвендистите. Това касае християните от всички конфесии и деноминации. Защото става дума за нещо много, много по-важно и съществено погледнато в по-широк план. Майор Стъкърт не пише за ИНДИВИДУАЛНАТА есхатология, а за ескатологията като ЦЯЛО. И то не за коя да е есхатология, а за ВСЕОБЩАТА библейска есхатология и по-конкретно за вярващите в буквалното завръщане на Исус Христос на земята и пророчествата за последните времена преди идването му.
Нека обърнем внимание на това какво е Есхатология. "Това е система от религиозни възгледи и представи за края на света, изкуплението, задгробния живот, съдбата на Вселената и прехода ѝ в качествено ново състояние" [чичко Гугъл. Да не се бърка с Гогол :))].
Т.е. майорът е обезпокоен, че библейското религиозно учение за космоса, историята, техния край и спасението на всемирното човечество, ще навреди на американската политика. А ако отидем и малко по-далеч в разсъжденията си, че вярата в Иисус Христос и в неговото завръщане ще бъде враг на тази политика. И защо това опасение? Ще копирам от горе онова забележително осеняване на Стокърт: Защото хрстияните имат “склонност към ясно различаване на добро, зло, праведно и грешно, което не ни служи добре в международните отношения или политиката за вътрешната сигурност”. Т.е. Христос дава на християните възможност ясно да различаваме и разграничаваме добро от зло, праведно от грешно, само дето нашето добро и зло, праведно и грешно, май нямат нищо общо с тези понятия в американската политика.
Христос е съвест и мярка! Но дали съвременните политици имат нужда от Тази Съвест и Тази Мярка? Не, те нямат нужда от нея. Те искат да са и съвестта, и мярката. Нещо повече, те се страхуват от разпонзаваемост на действията им и последиците от тези действия в Пророчествата за последните времена. Само дето те нямат нужда от библейските пророчества, те искат да са пророците. И никой да не разпознава действията и целите им. Да, ама, не! Както казва Стопанинът:
„Самата същност на библейските пророчества говори за детерминизъм – тоест предопределеност – на тези събития. Да си против тези събития, е равносилно на това да си против Божията воля!”
Само дето кой точно би „спечелил” от това „против тези събития”? И всъщност нима наистина някой се заблуждава, че може да победи, опълчвайки се на Бог?
Затова ще завърша така:
Помирете се с Христос! Не воювайте срещу Него и апостолите Му! Тази ваша война срещу Него е загубена предварително!
цитирай
52. estirbg - Скъпа,
19.02.2012 22:50
този доклад може да визира НА ПРЪВ ПОГЛЕД всички деноминации, които очакват завръщането на Исус - това е уловка. Всъщност под прицел и само ГОНЕНИ ще бъдат тези, които спазват точно Божия закон, включая Четвъртата заповед. Тя е тази, която боде очите на Ватикана, и за това е офанзивата в момента за налагане на неделята като единствен ден на поклонение (фалшив!) с поредния Призив на Европейския алианс за неделята, насрочен за 04. 03.2012
Виж това:http://www.timesbg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1069:nov-priziv-za-nedelna-pochivka&catid=2:2010-11-11-08-45-29&Itemid=2
Кой мислиш ще се възпротиви - православната ли? Протестантската ли, която потъпка реформаторския си дух? Или католическата - дето и тя води стотици към геената?
Не! Елън Уайт точно посочва кои ще бъдат гонени - САМО ТЕЗИ, КОИТО СПАЗВАТ ТОЧНИТЕ ДЕСЕТ ЗАПОВЕДИ, ВКЛЮЧАЯ СЪБОТНАТА. Това значи, че другите деноминации, покланящи се на "господа" в неделя, няма да бъдат пипнати!
Само шепа люде ще бъдат в утеснение , като Четвъртата заповед ще бъде разграничителната линия между гонени и необезпокоявани.На този етап докладът сега всички християни могат да го приемат като всеобща заплаха, но това е измама, халосен патрон, дори и за тези, които са дъновисти, както и други псевдохристияни, които очакват някакво пришествие на Ариман(?!).
Този доклад, който по-нататък ще се трансформира в бъдещ закон ще преследва само адвентистите. И това съвсем ясно е описала Елън Уайт във "Великата борба". Мога да ти я пратя, ако я нямаш!
Така, че докладът е предупреждение преди всичко към нас и бъдещето ще покаже, че това е истина.
Един факт, както виждаш може да се приеме по различен начин, но съм убедена, че дойде ли моментът на Неделния закон, хвърлят ли се обвиненията, че случващите се беди на земята са поради упоритостта на на някои (разбирай адвентистите), които не спазват всеобщата заповед за поклонение в неделя - всички деноминации, "християни" и поклонници на Исус ще се нахвърлят върху пазителите на автентичните заповеди.
Що се отнася за Стопанина - той е на много погрешен път. Той е окултист.Неговите осезания за бъдещето се крепят на предсказанията на врачки (Ванга, Севрюкова и др.),а "духовни учители" са му Рудолф Щайнер и Беинса Дуно. Дано да знаеш, че те са едни от коварните модификатори на Божието Слово...
цитирай
53. анонимен - сем.Радушеви
19.02.2012 23:02
Та естир адреса е :http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AOtQdv3nELI
цитирай
54. estirbg - Благодаря ви, приятели!
19.02.2012 23:25
При първа възможност на спокойствие ще го изгледам.
Спокойна нощ и успешна седмица от сърце ви желая!
Бог да бди над вас!
цитирай
55. анонимен - Естир, имам всички томове на Елън ...
19.02.2012 23:38
Естир, имам всички томове на Елън Уйат. Но не съм й поклонник и пресявам доста внимателно написаното от нея (и не само от нея). Съжалявам. Има доста неточности и при нея самата относно цитати и препратки. Всъщност, такава съм си, недоверчива :)). Още повече, че в Библията не пише, че шепа люде ще бъдат утеснени, а че всички християни ще бъдат преследвани. А едва ли само адвендистите са християни, нали?
А и размисли сама. От гледна точка точно на този доклад кое е по-опасното за политиката на този майор. Дали съботата или милиенизма във вярванията на християните? Съботата или библейския есхтолизъм като цяло? Неделният закон няма да е само, за да се набедят адвендистите, той ще е началото на края на обединението на църквите и религиите в икуменическото движение или може би единната икуменическа църква. Т.е. това ще е опитът да се сложи край на християнстово и то да бъде подменено с нещо друго, което няма нищо общо с Христос. Всъщност, появи ли се неделният закон, доста адвентни църкви ще набъбнат. Със сигурност ще се появят хора, които ще спазват съботния ден и от другите църковни конфесии и деноминации. Бог има свои навсякъде и във всички църкви, та даже и в другите религии. Той ще си ги повика и няма да ги изостави. А целта на Сатана и на поклонниците му не е да утесни и унищожи малцина. Целта му е да унищожи всички от човешкия род. Всички, Естир!
цитирай
56. kleotemida - Горният коментар е мой, ама защо ...
19.02.2012 23:43
Горният коментар е мой, ама защо излязох анонимна, идея нямам.
цитирай
57. estirbg - "да унищожи всички от човешкия род".
20.02.2012 00:01
като ги накара да му се поклонят - в неделята. Това ще стане, Клео! И това е написано в Библията!
Пък аз не се намирам за толкова мъдра и не бих си позволила да правя критика на трудовете на Уайт - "От плодовете им ще ги познаете" Матей 7- 16
Тя е доказала и продължава да доказва, че ни е оставила добри плодове и много светлина по основни Библейски въпроси.
За мен, както и за моите останали сестри и събратя - тя е Божията вестителка и тя е тази, която ми отвори очите за много истини от Словото...
Между впрочем, моля те погледни, оставила съм ти важно съобщение на "лични".
Поздрави от мен и лека нощ!
цитирай
58. анонимен - сем.Радушеви
20.02.2012 18:13
Право правиш клео като пресяваш всяка информация, стига твоето сито да е Библията и мъдростта на Бога и църквата...:) И ако ти е удобно моля да ми напишеш нещата които са съмнителни от трудовете на Елена Вайт, за да ги погледна. Благодаря ти предварително :)

Притчи 1:7
7 Страх от Господа е начало на мъдростта;

2 Петрово 1 :
2 Благодат и мир да ви се умножи чрез познаването на Бога и на Исуса, нашия Господ.
3 Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко що е потребно за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила;
4 чрез които се подариха скъпоценните нам и твърде големи обещания, за да станете чрез тях участници на божественото естество, като сте избягали от произлязлото от страстите разтление в света;
5 то по самата тая причина положете всяко старание и прибавете на вярата си добродетел, на добродетелта си благоразумие,
6 на благоразумието си себеобуздание, на себеобузданието си твърдост, на твърдостта си благочестие,
7 на благочестието си братолюбие, и на братолюбието си любов.
8 Защото ако тия добродетели се намират у вас и изобилват, те ви правят да не сте безделни нито безплодни в познанието на нашия Господ Исус Христос.
9 Но оня, у когото те не се намират, е сляп, късоглед, и е забравил, че е бил очистен от старите си грехове.
10 Затова, братя, постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране; защото, като вършите тия добродетели, никога няма да изпаднете.
11 Понеже така ще ви се даде голям достъп във вечното царство на нашия Господ и Спасител Исус Христос.

1 Тимотея 3:15
...за да знаеш, как трябва да се обхождат хората в Божия дом, който е църква на живия Бог, стълб и подпорка на истината.
цитирай
59. momchil - Абсолютно прав е майор Стъкърт. Не ...
20.02.2012 18:34
Абсолютно прав е майор Стъкърт. Не само християните, а всички, които очакват скоро края на света са опасни. Да си го чакат, но далеч от каквито и да е властови позиции, дори и най-ниските. А междувременно може да ми прехвърлите имотите си щото така или иначе няма да ви трябват много време /според вас/. Аз съм съгласен да ида в ада, а вие така или иначе ще отиете в рая, така че може да си бъдем взаимно полезни.
Поздрави
П.С Може да ми пратите лично съобщение, ако приемате предложението ми. Това важи и за коментиращите. Аз поемам разноските по прехвърлянето.
цитирай
60. antoninus - До 46. анонимен
20.02.2012 18:41
Виж http://www.christiananswers.net/q-eden/edn-c013.html
1. Корабът е бил огромен. Интелекта на хората преди 4000 години е бил завиден - доказателство са пирамидите напр.;
2. Не е нужно да се вземат възрастни индивиди, могат да се вземат и млади (слончета напр., вместо възрастни слонове - искат по-малко храна, по-малко място и имат цял живот за размножаване). Бог лесно може да отсее дефектните животни и да избере най-доброто;
3. Не всички видове животни е трябвало да се вземат - водните обитатели са си били ок.
4. Много животни са дребни, по-малки от овце;
5. Вземат се по семейстов - т.е коне, но не от всеки род, а една двойка, една двойка кучета, една двойка котки и т.н.

Калкулации показват, че е възможно да остане достатъчно място за храна, дори и без да взимаме в предвид, че в екстремни състояния животните изпадат в хибернация /състояние на регулирана хипотермия, продължаващо от няколко дена до месеци и позволяващо запазване на енергия /
цитирай
61. estirbg - Постарах се да намеря писанията на Е.Уайт от "Великата борба", с които ще подкрепя твърденията си,
20.02.2012 20:42
че ДОКЛАДЪТ НА Стъкърт ТОЧНО ОТРАЗЯВА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯТА НА БОЖИЯТА СЛУЖИТЕЛКА. Уверете се сами. Ето и откъса. Моля, прочетете го внимателно - писан е от преди век (дори малко повече):
******************************************
"ПОЧИТАЩИТЕ БОЖИЯ ЗАКО СА ОБВИНЕНИ, ЧЕ СА ПРЕДИЗВИКАЛИ НЕЩАСТИЯТА В СВЕТА, ЧЕ СА ПРИЧИНА ЗА УЖАСНИТЕ КОНВУЛСИИ, РАЗТЪРВАЩИ ПРИРОДАТА, И ЗА БОРБИТЕ И КРЪВОПРОЛИТИЯТА СРЕД ХОРАТА, ИЗПЪЛВАЩИ ЗЕМЯТА СЪС СТРАДАНИЯ. Силата, придружаваща последното предупреждение, е вбесила неправедните. Пламналият им гняв е насочен срещу всички, приели вестта, и Сатана ще възбуди духа на омраза и преследване с още по-голяма сила.
Нито народ, нито свещеници узнаха, когато Божието присъствие се оттегли от еврейската нация. Макар че се намираха под властта на Сатана и бяха управлявани от най-ужасни и отвратителни страсти, все още се смятаха за Божии избраници. Службите в храма продължаваха; жертвите се принасяха върху осквернените олтари; Божественото благословение се призоваваше ежедневно за народ, виновен за кръвта на скъпия Божи Син; кроеше се погубването на Неговите служители и апостоли. Така и, когато в светилището бъде произнесено неотменимото решение и участта на света бъде определена завинаги, жителите на земята няма да знаят. Народ, от когото Божият Дух се е оттеглил окончателно, ще продължава да спазва религиозните форми; и сатанинската страст, с която князът на този свят го вдъхновява да изпълнява неговите злобни и гибелни намерения, ще се оприличава на ревностна дейност за Бога.
ТЪЙ КАТО СЪБОТАТА Е СТАНАЛА специален ПРЕДМЕТ НА СПОР И БОРБА В ЦЯЛОТО ХРИСТИЯНСТВО и религиозните и светските власти са се обединили В НАЛАГАНЕ НА НЕДЕЛЯТА, УПОРИТОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ НА ЕДНО НИЩОЖНО МАЛЦИНСТВО ЩЕ СТАНЕ ПОВОД ЗА ВСЕОБЩО ПРОКЛЯТИЕ И НЕНАВИСТ. Ще се подчертава, че застаналите малцина срещу нареждането на църквата и на държавата не трябва повече да бъдат толерирани; че е по-добре да пострадат те, отколкото цели нации да бъдат тласнати към смут и беззаконие. Същият аргумент бе представен преди хиляда и осемстотин години и срещу Христос от управляващите по Негово време “началници народни”. “...за вас е по-добре - бе казал хитрият Каяф - един човек да умре за людете, а не да загине целият народ” (Йоан 11:50). Този довод ще изглежда решаващ и НАКРАЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗДАДЕН УКАЗ СРЕЩУ ВСИЧКИ, ОСВЕЩАВАЩИ СЪБОТАТА СПОРЕД ЧЕТВЪРТАТА ЗАПОВЕД. УКАЗЪТ ПОСТАНОВЯВА НАЙ-СТРОГОТО ИМ НАКАЗАНИЕ И ДАВА НА НАРОДА СВОБОДАТА ДА ГИ УБИВА СЛЕД ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ. Както е постъпвал католицизмът в Стария свят, така ще постъпва и отстъпилият протестантизъм в Новия свят спрямо изпълняващите всичките Божии заповеди.
Тогава Божият народ ще бъде подложен на мъка и страдание, сцени, описани от пророка като времето на Якововата скръб. “Защото така казва Господ: чухме шум на треперене; страх има, а не мир... и лицата на всичките пребледнели. Горко! Защото велик е оня ден. Подобен нему не е бивал; именно той е време на утеснението на Якова*. Но ще бъде избавен от него” (Еремия 30:5-7)." 39 глава “Време на скръб”, "Великата борба"
цитирай
62. kleotemida - Мило семейство Радушеви, нима има друго сито освен Библията и мъдростта на Бога?
20.02.2012 20:49
Не е ли написано:

20 Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, Наистина няма зазоряване за тях. [Исая, гл. 8]

анонимен написа:
Право правиш клео като пресяваш всяка информация, стига твоето сито да е Библията и мъдростта на Бога и църквата...:) И ако ти е удобно моля да ми напишеш нещата които са съмнителни от трудовете на Елена Вайт, за да ги погледна. Благодаря ти предварително :)


Виж за църквата... сори, църкви много... Пък и трябва ли да притуряме на Библията и мъдростта на Бога? Не беше ли написано точно в Библията:

Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в тая книга, и, ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от светия град, които са описани в тая книга. [Откр. 22:18-19]

Що се касае до Елън Уайт, моля не задавайте въпроси, на които не искате да получите отговор. Защото, ако искахте, щяхте да ги намерите в историята на собствената си църква. Или поне тук:

Когато някой пророк говори от Господнето име, и думата му не се сбъдне нито се изпълни, тая дума Господ не е говорил; пророкът я е говорил надменно; да се не боиш от него. [Втор. 18:12]

или може би в 1 Тимотей

И ако някой предава друго учение, и не се съобразява със здравите думи на нашия Господ Исус Христос и учението, което е съгласно с благочестието, той се е възгордял и не знае нищо.” [6:3-4]

а може би в Езекил:

Бедствие след бедствие ще дохожда, И слух след слух ще пристига; Тогава ще поискат видение от пророк; Но поуката ще се изгуби от свещеника, И съветът от старейшините. [7:26]

********************************
Тук, за съжаление, аз не мога да си позволя да сложа усмивка... За което моля да бъда извинена.
цитирай
63. estirbg - БРОЯЧЪТ НА КОМЕНТАРИТЕ ПОД СТАТИЯТА НЕ "РАБОТИ"!
20.02.2012 22:22
НЯКОЛКО ДНИ НЕ СИ ОТВАРЯХ ПОСТИНГА ПОРАДИ ТАЗИ НЕПРИЯТНА ЗАБЛУДА.
ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ И ДРУГИ СЪЩО НЕПОДОЗИРАТ ДОСАДНАТА НЕИЗПРАВНОСТ И ПОДМИНАВАТ ЧЕТИВОТО, "КОНСЕРВИРАЛО" СЕ С КОНСТАНТЕН БРОЙ КОМЕНТАРИ.:(
цитирай
64. анонимен - Хей... страхотна идея
21.02.2012 07:16
momchil написа:
Абсолютно прав е майор Стъкърт. Не само християните, а всички, които очакват скоро края на света са опасни. Да си го чакат, но далеч от каквито и да е властови позиции, дори и най-ниските. А междувременно може да ми прехвърлите имотите си щото така или иначе няма да ви трябват много време /според вас/. Аз съм съгласен да ида в ада, а вие така или иначе ще отиете в рая, така че може да си бъдем взаимно полезни.
Поздрави
П.С Може да ми пратите лично съобщение, ако приемате предложението ми. Това важи и за коментиращите. Аз поемам разноските по прехвърлянето.



И аз съм за - ако някой смята че светът скоро ще свърши, да не ме забравяте и мен - може да ми прехвърлите всичко и на мое име, а пък ние с човека със страхотната идея ще си разделиме нещата някакси примерно 70/30 (защото идеята е негова все пак).
цитирай
65. antoninus - Не сте прави
21.02.2012 14:39
анонимен написа:
momchil написа:
Абсолютно прав е майор Стъкърт. Не само християните, а всички, които очакват скоро края на света са опасни. Да си го чакат, но далеч от каквито и да е властови позиции, дори и най-ниските. А междувременно може да ми прехвърлите имотите си щото така или иначе няма да ви трябват много време /според вас/. Аз съм съгласен да ида в ада, а вие така или иначе ще отиете в рая, така че може да си бъдем взаимно полезни.
Поздрави
П.С Може да ми пратите лично съобщение, ако приемате предложението ми. Това важи и за коментиращите. Аз поемам разноските по прехвърлянето.



И аз съм за - ако някой смята че светът скоро ще свърши, да не ме забравяте и мен - може да ми прехвърлите всичко и на мое име, а пък ние с човека със страхотната идея ще си разделиме нещата някакси примерно 70/30 (защото идеята е негова все пак).


Разбира се, че ако някой вярващ реши да дари имота си, ще го направи в ползва на нуждаещите се или в полза на някое богоугодно дело, а не в полза на някой грешник. Да дариш имота си на някой грешник никак няма да те ползва пред Бог.
цитирай
66. antoninus - До Клеотемида
21.02.2012 14:44
Ако намекваш, че пророчествата на Е. Уайт не са се сбъднали, то виж :
Има ли Елън Уайт неизпълнени пророчества? http://nikidimov.com/ellen-white/ellen-white_003/

Много от пророчествата на Елън Уайт са дадени под определено условие, също както повечето от библейските пророчества – ако условието не се изпълни, не се изпълнява и пророчеството. Това не може да бъде основание Елън Уайт да бъде обявена за фалшив пророк, защото би означавало, че трябва да обявим и повечето от библейските пророци за такива.
цитирай
67. kleotemida - Не мисля, че темата е за Елън Уайт и не мисля, че даденият линк осветлява нещата.
21.02.2012 19:14
antoninus написа:
Ако намекваш, че пророчествата на Е. Уайт не са се сбъднали, то виж :
Има ли Елън Уайт неизпълнени пророчества? http://nikidimov.com/ellen-white/ellen-white_003/

Много от пророчествата на Елън Уайт са дадени под определено условие, също както повечето от библейските пророчества – ако условието не се изпълни, не се изпълнява и пророчеството. Това не може да бъде основание Елън Уайт да бъде обявена за фалшив пророк, защото би означавало, че трябва да обявим и повечето от библейските пророци за такива.


И... всъщност, да, намеквам за неизпълнените пророчества, които, за съжаление, не са само две и някои от тях съвсем не са под условие, както е в разбора на автора от линка. Но и не намеквам само това. Не случайно съм дала и други цитати от Библията. Можех да дам и още, но и тези са достатъчно като отговор в коментр под статия, която не визира точно г-жа Вайт. Не разбрах само защо бе необходим този линк, след като има твърде обширни изследвания от собствената ви андвентна църква не само върху сбъднати/несбъднати пророчества на г-жа Вайт, а и върху други страни, свързани с това на какви условия трябва да отговаря един пророк, за да е Пророк? Не случайно първият цитат от Библията, който давам в горния си коментар, е:

20 Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, Наистина няма зазоряване за тях. [Исая, гл. 8]

Но мога да цитирам и Еремия:

Чух що говорят пророците, които в Мое име пророкуват лъжа, като казват: Видях сън, видях сън! Затова, ето, Аз съм против пророците, казва Господ, които крадат думите Ми всеки от ближния си. [23:25-30]


но дали ще ви ползва?
цитирай
68. анонимен - сем.Радушеви
21.02.2012 21:45
някой може ли да ми каже моля как да свалям от you tube клиповете :)
цитирай
69. estirbg - Неправилно отъждествяваш Елън с лъжливите пророци, Клео - цитатите, които си употребила никак не пасват за Уайт!
21.02.2012 21:52
Ти цитираш:"20 Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, Наистина няма зазоряване за тях. [Исая, гл. 8]
Къде откри Елън Уайт не само да не говори, но и да не действа според Словото?
Защо реши, че тя е лъжепророк?
А какви качества трябва да притежава или по-точно лично ти как ще познаеш, че един пророк е Божий за да му се довериш?
цитирай
70. анонимен - сем.Радушеви
21.02.2012 21:56
Та и да се върнем и на темата. вместо да сме си полезни в постингите и коментарите ни да са полезни и да се насърчаваме с стихове от библията... ние като виждам правиме само люти коментари и нападки. Защо бе хора и братя. Няма ли да се умори тая човешка злоба и надпревара кой е по голям и на кой устата е по правилна и оригинална в говорене. Моля ви от сърце пишете думи на насърчение, на подкрепа, на мир и любов. Както подобава на един последовател на истината, а под истина говоря Божието слово.
цитирай
71. estirbg - сем.Радушеви,
21.02.2012 22:02
1. Отваряте клипа, който искате да свалите.
2. От Adress bar-а копирате линка на съответния клип.
3. Влизате в сайта http://savevid.com
4. Поставяте копирания линк от клипа.
5. Избирате си формат, под който да се запише на компютъра и сте готови :)
цитирай
72. kleotemida - Ти цитираш:"20 Нека прибя...
21.02.2012 23:00
estirbg написа:
Ти цитираш:"20 Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, Наистина няма зазоряване за тях. [Исая, гл. 8]
Къде откри Елън Уайт не само да не говори, но и да не действа според Словото?
Защо реши, че тя е лъжепророк?
А какви качества трябва да притежава или по-точно лично ти как ще познаеш, че един пророк е Божий за да му се довериш?

За теб може и да не пасват, но за някои от делата и думите на г-жа Уйат на мен ми пасват идеално. И ако, по думите на сем.Радушеви, се отдам на люти коментари и злостни нападки срещу някого, щях да ползвам паралелни доказателства в цитати от Библията, съпоставени с цитати от Е.Уайт. Съпроводено с един доста нелицеприятен коментар. И не го правя, защото не го мога. Просто този спор не е моят спор. Единственото, което подчертах е, че не съм поклонник на Е.Уайт и внимателно пресявам казаното и написаното (че и преписаното) от нея. Мое право е, така, както е и ваше право да я приемате за пророк и за каквото поискате. Но не приемам подигравателно-снизходителния тон или назидателно-обвинителния, да не говорим за осъдителния, когато се възползвам от правото си! Един Е Съдникът и никой християнин не може да си присвоява това право! То принадлижи единствено Нему!

п.п. Сем.Радушеви, ако трябва да отговоря в духа на вашия инсинуативен коментар, щях просто да ви отговоря с цитит на Е.Уйат към тези, които не са били съгласни с нея и по нейнния безцеремонен начин. Но тъй като наистина вярвам и съм убедена, че бихте искали да си пишем "думи на насърчение, на подкрепа, на мир и любов", няма да го направя.
Бог да е с вас!
цитирай
73. анонимен - сем.Радушеви
21.02.2012 23:52
Бог нека да е и с вас и да огрява вашите сърца с любовта си. Вище нещо интерестно, което просто е уааааау :))
http://www.youtube.com/watch?v=Zp7GYzbNPYU&feature=fvwrel
цитирай
74. анонимен - сем.Радушеви
22.02.2012 00:00
http://www.youtube.com/watch?v=BGxRWCmwSDE&feature=results_main&playnext=1&list=PLBCD0809886B52D4E
цитирай
75. анонимен - муспи
26.02.2012 02:37
Драги помагачи на Бога (благите думи от мира сево се наричат лицемерие). Всички знаеме че света се владее от едно племе, но което избягвате да споменавате, затова да го нарека условно - албанци. Те назначават американското правителство и нашето с Бойко, зает с магистрали и геноцид. Тези албанци са подгонили Отрочето още с появяването Му, отцепили са от църквата католичеството , и всички злодеяния в които го обвинявате са все албански мероприятия. Кръстоносците са воювали с православната църква, избивали и грабили са Константинопол, до Йерусалим не са ходили, или са направили показно с два взвода - защо да пращат огромна армия срещу шепа бедуини на камили? Албанците след това пък разцепват католиците, а после протестантите ги разнищтват на над две хиляди църкви, всяка убедена че е правата. Останала е последната крепост Православието, макар че и то гъмжи от албански дедективи. Лукаво искат да му поемат разноските, да го уредят в комфорт, както цялото западно християнство, срещу богоугодното дело - да се обедини с другите религии за общо благо. В този океан църкви има и някои дето спазват съботата така енергично, като че ли е първата заповед. В албанските синагоги се спазва съботата, но нито те нито съботяните са отронили дума по този очевиден факт. Албанците нарушават всички останали заповеди с благословията на сиагогата - вместо бог дявол, крадат, лъжат, убиват, прелюбодействат, лъжесвидетелстват... в такива мащаби, че са дали облика на съвременния свят. Спазването на четвъртата заповед не ги е спасила, защото - "съботата е за човека, а не човека за съботата", - иначе съботата погубва. А като се има предвид че всички западни църкви са под тяхен идеологически и финансов похлупак, невъзможно е съботянството да не е допуснато, даже спуснато от тях във войната им с Христос, да създава този албански хаос, дето в мътна вода най лесно се лови риба.
цитирай
76. анонимен - муспи
26.02.2012 02:56
Самият Христос не му отдава особено значение, Той влиза в разговор за съботата след като го предизвикат, а не с такава твърда целенасоченос както примерно за любовта към ближния. Неговите заповеди са съвсем други - кротки и дълбоки, за сърцето. Даже и това - "казано ви е, аз пък ви казвам" не е допълване, а по същество диаметрално противоположно на старозаветното. Може ли Христос да дава заповеди след като вече ги има? Ако не може, значи не е Бог за нас, значи се превръщаме в този майор от пентагона. А Неговото "дойдох не да променя закона, а да го изпълня" съвсем не е в полза на старозаветния. Изпълнението на този чужд на Христос закон е на кръста - където законниците Го убиват в събота, а Той възкръсва в неделя. Църквата е удостоена със свободата да определи кое от двете й е празник - да тръгне след Христос ли, или се върне при яхвето.
Евреите каквото и да правят, винаги пускат отпред легион дезинформация. След като по тяхните откровения главен враг им е Православието, заиграването им със съботите последните два века, в края на времената, и то без да обръщат внимание че те самите са съботяни, и ако им се каже реагират - че какво от това, - е по тяхния сценарий за усвояване на наследството.
цитирай
77. анонимен - сем.Радушеви
26.02.2012 22:40
интересна информация. Дай ми някои сайтове и линкове и ние да си ги провериме. А за Христос не е бил разпънат в събота а в петьк преди залеза. И така се изпьлняват и неговите думи, че на третият ден ще въскръстне т.е. в неделя.

лука 18:33
32 Защото ще бъде предаден на езичниците, които ще Му се поругаят, и безсрамно ще Го оскърбят, и ще Го заплюят,
33 и, когато Го бият, ще Го убият; и на третия ден ще възкръсне.

но и има в библията, надявам се, че знаеш за дълбоките и чудни пророчества около това на раждането, смъртта и въскресението на нашият Господ и Спасител Христос, с точни дати и години...

лука 23:44 до 55 стихове:
44 А беше вече около шестият час, и тъмнина покриваше цялата земя до деветия час,
45 като потъмня слънцето; и завесата на храма се раздра през средата.
46 И Исус извика със силен глас и рече: Отче в Твоите ръце предавам духа Си. И това като рече, издъхна.
47 И стотникът като видя станалото, прослави Бога, като каза: Наистина Този човек бе праведен.
48 А всичките множества, надошли на това зрелище, като виждаха какво стана, връщаха се биещи се в гърди.
49 А всичките Негови познайници и жените, които бяха дошли подир Него от Галилея, стояха надалеч и гледаха това.
50 И ето, един човек на име Иосиф, който беше съветник, човек добър и праведен,
51 който не беше се съгласил с намерението и делото им, - от юдейския град Ариматея, човек, който ожидаше Божието царство, -
52 той отиде при Пилата и поиска Исусовото тяло.
53 И като го сне, обви го с плащаница, и положи го в гроб изсечен в скала, гдето никой не бе още полаган.

54 И беше приготвителен ден, и съботата настъпваше

55 И жените, които бяха дошли с Него от Галилея, вървяха изподире и видяха гроба и как беше положено тялото Му.

цитирай
78. анонимен - сем.Радушеви
26.02.2012 22:44
лука 24:25,26,27
25 И Той им рече: О несмислени и мудни по сърце да вярвате всичко, което са говорили пророците!
26 Не трябваше ли Христос да пострада така и да влезе в славата Си?
27 И като почна от Моисея и от всичките пророци, тълкуваше им писаното за Него във всичките писания.
цитирай
79. анонимен - муспи
28.02.2012 03:34
Да, наистина Христос е убит в петък, аз се сетих след като вече го написах, макар че ако ще е по сектантски, може да се спори че е паднал мрак, слънцето е залязло предварително и т.н. Но не трябва да се спори, защото истината е извън буквата, цитатите като правило не се отнасят до същтноста. Старият завет който е насадил този стил на цитатничество, е пълен с взаимно изключващи се цитати, даващи възможност да се защитава всяка възможна теза. Позоваването на цитати не допуска основната мисъл. Например, княз Мишкин е идиот, така го е нарекъл автора, - да разгърнем медицински справочници - ще излезе че идиот е с физически увреждания, умствено непълноценен. Но Достоевски сам казва че е създал образ на съвършенния човек, и то по християнски съвършен. Сигурно е имал предвид че съвършенния пред Бога е за присмех на околните и е социално несъвместим в обществото. Но за това не можем да намерим цитат в романа за да го заявим. Защото истината се представя по художествен начин, а не декларативно. От тази гледна точка старият завет е нехудожествени книги, ориенталски фолклор в сравнение с евангелията. Този фолклор са откраднати, неизвестно от кого все още предания, чужди на ориенталския начин на мислене, и нескопосано оеврейчени. Любителите на цитати нека да намерят в историята един цитат че евреите са биле в Египет, че това чергарско племе е имало държава, соломонов храм, от който няма останал нито един камък, а по тяхните научни чертежи е колкото петдесет акропола. Те за художествено смятат голямо и доказано чрез авторитет. Самият Достоевски казва че който и да било лист от евангелето е по художествен от всички човешки гении. Апокрифите, колкото и да са любопитни, имат един общ знаменател - не са художествени. Това дразни тяхните защитници, защото и те донякъде го съзнават. Църквата ги е отхвърлила не защото водачите й са биле творци, напротив, те като правило са все догматици, а защото красотата е не само синоним на истината, а има свойството да прониква до всяко сърце,
цитирай
80. анонимен - муспи 2
28.02.2012 04:06
включително и на църковните ерарси, и Бог чрез красотата ги е вдъхновил да ги отхвърлят. "Само излязлото от сърцето може да стигне до сърце" - Бетовен.
Христос е спуснатото Божие сърце. Той не може да се докаже с нищо, защото Сам свидетелства за себе си.
Християнството, запазено относително само в Православието, не се подкрепя и доказва в стария завет - пророчствата за Христос могат при нужда да се пласират и като за дървения им месия, - не го отрича, а минава покрай него сякаш го няма. Позоваванията на Христос на няколко места на стария завет, са все вмъкнати изкуствено, нуемуло, като чуждо тяло в евангелията, от ясно кои - от тези които каквото и да пипнат се получава грозно.
Дяволът няма религия. Той като паразит във всичко, паразитства и върху християнството, за да се препитава с отпаднали души, и ако може - дяволът е оптимист като всеки бизнесмен, да завладе всички. А за нас хората остава скромният подвиг, да осъзнаеме че този завет е чужд на Божието откровение и е негов антипод, че йехова е дявол - Христос нито веднъж не му споменава името! Неговото Отче няма нищо общо с яхвето. И въобще какво е това - първи, втори завет? Христос казва че извън Него няма нищо, че всички преди Него са крадци и разбойници. Но не подобава на Бога да влезе в ръкопашна схватка с дявола. Бог само свети и така поразява противящия се, - ето ни разговора Му с княза на този свят в пустинята, макар че се спуска в нашия грешен свят за да унищожи този княз, и ни казва че го е направил.
Ние хората, ако сме вярващи християни, сме длъжни за делото да казваме при всеки срещтнат евреин - махни се от мен сатана! За свикналите на цитатна мотивация, има повече от всякакви цитати: Евреите като бесове на този дявол воюват с Христос, вече са завладяли света, българите намаляхме за 20 години с една трета, направиха да оцеляваме под цигани и турци, не крит че ни мразят и се наслаждават на агонията ни. Тяхните комсомолски отряди в редиците ни са многобройните секти, все на тяхна издръжса
цитирай
81. анонимен - муспи 3
28.02.2012 04:26
и под тяхен контрол. - Махнете се от нас сатани!
И не трябва да се залага зад извадени от контекста букви, като примерно това - по Откровението на Йоан, - че това са неевреи. Евреи са хазари, симити, чифути, англоамериканци, масони, розенкрайцери, демократи, комунисти и всякакви канибали - все тея които са се обединили от човеконенавистническата богоборческа старозаветна лъжа. И как прагматичният човешки разум, съществуващ в този суров свят, не обръща внимание че няма официално обявена сатанинска религия, която да е байряк на бесовете? Правителствата, банките, армиите са тяхни, а за религия се разсейват? - може би исляма? - те го пробутват. Че исляма е създаден от евреите за примитивните арабски племена, за борбата с Християнството. Няма обещано наследство, няма конспирация - кръвта и плътта на дявола. Естествено юдаизма, - но всеки мълчи, мълчи с това угодно на дявола мълчание, което ще позволи скоро да се чуе - в осем часа сутринта всички пред блоковете, ще се оформят колоните за поетапното изтегляне към Анадола, - за гражданско неподчинение, в името на бога - разтрел. Редът в колоните лакейски ще се подържа от всякакви сектанти, незабелязващи че синедриона вече ги е отписал като изиграли си ролята. Отписани ще са и от Бога, макар че ще си дават вид че се провежда пресяване.
цитирай
82. анонимен - сем.Радушеви
28.02.2012 17:56
Без да коментирам това, муспи 3, какво си написал за да не влизам в бесмислени спорове и обидни намеци ще те посъветвам най-искрено и от сърце да оставиш всичко на страна, най-вече себелюбието и гордостта, което ти замъглява погледа и главата, да вземеш здраво Библията и да почнеш да я изучаваш на колене и в молитва гореща към Бога. Моли Го за мъдрост и любов, за просветление, защото още съвсем малко време и няма да се намери. Библията ще бъде забранена и ще я търсим за да прочетем малко от нея но няма да я има вече.
цитирай
83. анонимен - муспи
29.02.2012 02:48
Ако смирението беше лакеството пред дявола, значи света е божието царство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883523
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031