Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2010 22:27 - БИБЛЕЙСКИ ПЪЗЕЛ - коментар на случващото се до Днес 19.11.10 г.
Автор: estirbg Категория: Други   
Прочетен: 11208 Коментари: 19 Гласове:
9

Последна промяна: 26.11.2010 19:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Случващото се до този момент в светлината на Библията.

         image
Матей 24:23. Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте; защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните.

Забелязали ли сте как в последните години и особено в последните месеци излизат все повече  новини за невероятни неща, които трудно могат да бъдат обяснени? Необичайни явления, чудодейни изцеления, НЛО и какво ли не. Данни за подобни информации  могат да се намерят и в  “архивите”, но в такъв мащаб, в какъвто странните неща се случват днес, едва ли е имало в цялата история на човечеството. Ето някои от тях: Свръх активност на НЛО – видео (http://30dumi.pozicii.net/2010/11/svrahaktivnost-na-nlo-video/). Видео с откъси от клипове с НЛО, заснети в периода октомври-ноември 2010 година. Водещи се опитват да разберат с какво е свързана такава безпрецедентна активна  дейност.”  Свръхмощно изригване е регистрирано на Слънцето http://30dumi.pozicii.net/2010/11/svrahmoshtno-izrigvane-e-registrirano-na-slantseto/

  Националното управление  за океански и атмосферни изследвания в САЩ съобщи, че на  Слънцето е регистрирано изригване, което е  трето  по мощност в последните години.

 Изригването, което е станало на 6 ноември принадлежи към клас M 5.4. Продължителността на тези мощни изригвания  в атмосферата на звездата често не надхвърля няколко минути, но количеството енергия, освободена за това време, може да достигне милиарди мегатона тротилов еквивалент.

 И не само тези. Съобщения за неразлагащи се мъртви, за възкресени починали и какво ли не още чудеса. Дори човек, който е стъпил здраво на Библията може да се чуди какво се случва! Защо е така? Защо все по-необичайни неща се случват? Като че всичко излиза от релсите на нормалното и влиза в сферата на свръхестественото! Телевизията, радиото, вестниците не са в състояние да дадат научно обяснение. Така хората, изумени от явленията си внушават, че "мъртвите", заедно с "извънземните", искат да ни помогнат и неусетно попадат в клопката на  окултизма и спиритизма! Да, доста неща нямат обяснение, но причината е, че съществата, които са причина за тези свръхестествени неща, са много по-съвършени от нас и с цялата си  мощ и разум са се заели да ни унищожат. Тези същества не са “извънземни” в смисъла, който влагат незапознатите с  Божието слово хора. Тези “космически” пришълци са тук от 6000 години и са изгонени от Божието присъствие, защото са решили да последват падналия Луцифер и са застанали срещу Бога. Демоните (защото това са падналите ангели!) вършат неща, непостижими за човека и с действията си внушават на стоящите далече от Библията хора, че случващото се е от Бога или от “събратя по разум”. Така че не приемайте новините за НЛО и свръхмощното изригване на слънцето като  евтина сензация - тази активност не е бивала вероятно от сътворяването на земята и до голяма степен съпровожда пророкуваните измами през  последните дни:

Лука 21:25. И ще станат знамения в слънцето, в луната и в звездите, а по земята бедствие на народите, които ще бъдат в недоумение поради бученето на морето и вълните.  Човеците ще примират от страх и от очакване на онова, което ще постигне света, защото небесните сили ще се разклатят.

 А ето и още един факт. Преди около пет години премиерът на Израел Шарон изпадна в кома и беше хоспитализиран. Това се случи през януари 2006 година. След известно време излезе съобщение, че равин от Израел е починал и оставил завещание, което трябва да бъде отворено една година по-късно. Когато го отворили, в него били записани доста необичайни неща. Първо, равинът твърдял, че Исус е Месия. Второ, че скоро ще се яви на хората. Трето, това щяло да стане след смъртта на Шарон. Към тези три детайла трябва да се отбележат и някои подробности, защото биха обяснили всичко. Messiah mystery follows death of mystical rabbi.Revered Israeli apocalyptic kabbalah leader shocks Jews, Christians with name "Yeshua" (http://www.wnd.com/?pageId=41669 ). Този равин се е занимавал с кабала, което до голяма степен показва какъв дух го е водил (естетствено, че е сатанински дух). Никак не е изненадващо, че именно поради това Кадури твърди, че Исус е вече между хората и ще се появи съвсем скоро. Божието слово ни предупреждава, че преди да дойде истинският Исус, Сатана ще се представи като Месия. Ето защо информацията, че Шарон, вече 82-годишен и все още в кома, е изпратен вкъщи, трябва да бъде за нас един сигнал, че е възможно съвсем скоро да бъдем свидетели на появата на големия Измамник като Христос!

   Светът е готов да приеме всякакви свръхестествени неща като идващи от Бога и е лесно да бъде измамен, защото “не ходи с вярване, а с виждане”. Не е случайно, че “православният ни народ”, воден от езическите си свещеници, които изобщо не познават Божието слово, хукна да се кланя на останки на Йоан Кръстител. Стотици чакат ред за мощите на Йоан Кръстител (http://www.vesti.bg/index.phtml?oid=3399871&tid=40). А Бог казва, че поклонението пред мъртви е мерзост пред Него! Сатана е заслепил хората и измамите му действат все по-успешно. Именно това е причината англиканите да обърнат гръб на църквата си, която е допуснала две отклонения от истината, за да се влеят в „майката на блудниците” (Ватикана според „Откровение на Йоана”), която изопачава Истината в Словото. (http://news.bbcimg.co.uk/media/images/49848000/jpg/_49848844_001137725-1.jpg)

"Цялата земя отиде учудена след звяра" Откровение 13:3 (Спомняте ли си кого символизираше "звяра" в Библията?). Човечеството вижда забраната, която Ватикана иска за гей-браковете и абортите и е готов да се втурне подир нея, без да обръща внимание на богохулната религия, която проповядва Католическата църква! Ватикана не се притеснява да представя това, което отрича. Папата призова Европа да преоткрие християнските си корени (http://www.focus-news.net/?id=n1458266). Католическата църква се представя за християнска, но вместо да проповядва Христос, тя проповядва езичество. Твърдението, че “Папа Бенедикт XVI призова хората в Испания и от останалата част от света да преоткрият християнските си корени” като израз на желанието Бенедикт да доведе всички при Христос, е абсолютна заблуда. Всъщност личността на Исус е употребена само като удобен декор и примамка, зад който са прикирити истинските цели на Ватикана.

Естествено е, че само с тези измами не може да бъде осъществен планът за глобален контрол, тъй като голяма част от човечеството би се противопоставила на подобна окупация. Поради това се използват средства от различен характер.
Преди няколко десетилетия е била прекратена връзката между долара и златото, като безконтролното печатане на хартиена валута е целяло заробването на народите чрез пари без покритие и постоянно нарастваща лихва. Ефектът е еднопосочното изтичане на благородните метали от хазните на държавите в джобовете на подготвящите Новия световен ред. Лесно е да се разбере, че в даден момент златният стандарт ще бъде възстановен и страните, които не разполагат със златни резерви ще се окажат в невъзможност да купуват каквото и да е. Вероятно това време вече настъпва, защото Световната банка призова за нов златен стандарт (
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-11-09&article=346787). Президентът на Световната банка Робърт Зелик призова страните от Г-20 да обмислят възможностите за приемане на единна резервна валута, чиято стойност да бъде обвързана със златото. След изказването му Нуриел Рубин, професор по икономика от Нюйоркския университет заяви: “Златният стандарт ще направи банките неспособни да се борят с инфлацията или дефлацията и да стимулират заетостта”. На това Робърт Зелик отвърна: “Не съм за връщане на златния стандарт, но светът трябва да приеме, че банките използват златото като алтернатива на парите във времена на несигурност”. Но нали точно банките я създават с алчността си за печалби и световен контрол? Не би било изненадващо точно изказването на Зелик да предхожда момента на налагане златен контрол, така че всяка страна, която не разполага с благородния метал, да бъде поставена на колене!

   Бразилският президент да Силва направи едно обезпокоително заявление: Световната икономика се е насочила към фалит, освен ако богатите държави не увеличат потребителските си нужди (http://www.focus-news.net/?id=n1459945). Какво означава това? Трябва ли да се разбира като изсмукване на последните средства от хората с ниски и средни доходи? Изглежда, това е ходът към окончателното поробване на човечеството!

  Разбира се, за да се предотвратят евентуални бунтове, е необходим световен контрол. Вече знаем световната сила, която Сатана е избрал за тази цел, и е определил като “световен жандарм”. Ден след ден военната хегемония на Съединените щати се увеличава: Индонезия и САЩ ще активизират сътрудничеството в борбата с тероризма :
http://www.focus-news.net/?id=n1459206

    Индонезийският президент заяви: „По време на нашите разговори ние подчертахме важността на борбата с тероризма, тъй като тероризмът е враг на всички държави”.

Бившият президент на Щатите  “разкрива в своята автобиографична книга, че е инструктирал Пентагона да подготви план за нападение над Иран”.

http://www.focus-news.net/?id=n1459105). Явно този план е вече подготвен, защото Барак Обама е “разпоредил да се засили военния натиск върху Ислямска република Иран.” (http://30dumi.pozicii.net/2010/11/sasht-napadat-iran/).

Барак Обама: САЩ и Индия застават заедно срещу тероризма  (http://www.focus-news.net/?id=n1458220)

 По време на речта си в Мумбай, посветена на смъртоносния атентат през 2008 година в индийския град, президентът подчерта „решимостта ни да дадем на хората бъдеще на безопасност и авторитет”, в която САЩ и Индия „застават заедно”.

САЩ искат да засилят присъствието си в Азия (http://www.focus-news.net/?id=n1458414). САЩ предвиждат да увеличат военното си присъствие в Азия и с тази цел искат да засилят отношенията си с австралийската армия.

САЩ са провеждали незаконно следене и в Швеция (http://www.focus-news.net/?id=n1458337)

 Швеция днес разкри наличието на своя територия на американска програма за наблюдението на местното население, след като по-рано Норвегия и Дания обявиха съществуването на подобни системи.

Може би и за Русия вече е намерен подход как да бъде подчинена, защото НАТО предлага сделка на Русия за ПРО (http://www.focus-news.net/?id=n1460316). Според “КомерсантРусия ще печели милиони долари от изтеглянето на НАТО от Афганистан” (http://www.blitz.bg/news/article/92022.)

Русия дълго време упорстваше и твърдеше, че НАТО бил заплаха за нейната сигурност, но явно е ставало въпрос за сигурни пари...Същевременно САЩ ще увеличи оръжията си в Израел - Хилари даде гаранции на Нетаняху за сигурността на Израел”  (http://www.standartnews.com/news/details/id/85599/%D0%A1%D0%90%D0%A9-%D1%89%D0%B5-%D1%83%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B8-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B2-%D0%98%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB)

 Американската армия до края на 2012 г. значително ще увеличи количествата на въоръжението си за спешни случаи, което складира в Израел, съобщи в. "Аарец", цитиран от Франс прес. Сред складираното в Израел американско въоръжение има бронирани машини, артилерия, боеприпаси, както и авиационни бомби с висока точност.

Получава се нещо много странно. Все повече Съединените щати окупират света и засилват присъствието си в Близкия изток. Тези, които желаят да въведат Новия световен ред, са успели да изпълнят две от трите си точки по достигане на този ред, като са предизвикали първите две световни войни. А в момента явно подготвят един конфликт между араби и евреи, защото според този план, крайният резултат трябва да бъде Трета световна война, която да бъде последвана от налагане Новия световен ред. Явно стремежът на шепа хора да господстват над света ги кара да бързат с осъществяване на тази цел с цената на всичко, а техният осенител Сатана, който мрази целия човешки род, желае това още повече...

   Същевременно Съединените щати правят всичко възможно да доведат всеки един човек до състояние на лудост или на затъпяване, за да не може никой да им противодейства. Особено целенасочено това става по отношение противниковите войници: САЩ разработват оръжие с „оглупяващ“ лъч (http://30dumi.pozicii.net/2010/11/sasht-razrabotvat-orazhie-s-oglupyavasht-latch/ )

Изследователската лаборатория на ВВС на САЩ, която е специализирана в изучаване на възможностите на човешкото тяло е получила  предложение за реализиране на нов тип биологично оръжие. Неговата цел е определена като „намаляване ефективността на врага с помощта на въздействие върху мозъка“, съобщава CNews.

Всъщност става дума за оръжия, които извеждат от строя бойците на врага без използването на специални химикали. Предполага се, че ефектът се постига чрез използване на насочено излъчване. Странната на пръв поглед идея  не противоречи на основните насоки на развитие на U. S. армия. В продължение на много години САЩ провеждат експерименти, за да манипулират мисленето на хората, съобщава CNews. А между временно се работи и по друг параграф: Слагат чип във врата на конете(http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-11-06&article=346457). Въпреки, че става въпрос за България, никой не трябва да се заблуждава: в целия свят броят на маркираните животни и хора расте. Идва времето, когато никой няма да може да избяга от световните надзиратели, подготвящи новия ред, така че всеки, който им се възпротиви, веднага да бъде открит и “обезвреден”...

   Зад всичките тези събития, които или са пренебрегвани от  повечето хора или пък предизвикват  страх в други, всъщност би трябвало да видим същественото. Когато Господ обясняваше на Своите ученици колко тежко ще бъде времето до края и особено в последните дни; колко много страдания ще има; колко жертви ще се дадат от вярващите; и как Сатана ще преследва верните, Той каза нещо, което трябва винаги да ни поддържа: най-важното в тези ужасни събития, катастрофи, катаклизми и проблеми не са злините, а това, което се вижда на хоризонта: КРАЯТ НА ЗЛОТО! Сатана може да прави всичко с нас, може да ни преследва, да ни измъчва, да ни убива, но не може да ни отдели от Исус, освен ако ние не се пуснем от ръката на Спасителя...

 

 


Тагове:   пъзел,


Гласувай:
10



1. milady - perfectno.)
20.11.2010 10:50
estir, kakto vinagi si.. nepobedimaa, milaaa...S radost vlizam ,da te 4eta :)Dali 6e do4akame, nashia BOG.kaji..Trudno ee.. mnogo v poslednite dni..S uvajenie JULIA :)
цитирай
2. estirbg - Скъпа Milady,
20.11.2010 11:47
колкото повече времето наближава, толкова и надеждата ни укрепва: „И тъй, като имаме такава надежда, ГОВОРИМ С ГОЛЯМА ОТКРОВЕНОСТ” 2 Коринтяни 3:12
„И всеки, който има тая надежда на Него, очиства себе си, както е Той чист.” 1 Йоаново 3:3
Нека помним винаги, че “Когато почне да става това, трябва да повдигнем главите си ЗАЩОТО ИЗКУПЛЕНИЕТО НИ НАБЛИЖАВА”.(Лука 21:28)
Благодаря ти за подкрепата, мила!
Божията благодат да бъде с теб и с всички, които мислят и работят за своето спасение!

цитирай
3. estirbg - Защо?
20.11.2010 20:32
Понякога много се изумявам от душевността на хората. Наистина ли са толкова заслепени, невиждащи, нечуваще, безразлични и апатични към себе си. Дори и да извися глас и да крещя от блога си, че чергата ни се е подпалила и ще изгорим, пак няма да мръднат и да се поместят. Как да спасяваш хора, които нямат инстинкт за самосъхранение...Какво се е случило с тях, зомбирани ли са от княза на този свят и защо притъпеното човешко чувство се събужда едва, когато нещо страшно се случва ...Защо, защо трябва да вървим само с остен, защо сме толкова упорити в самоизмамите си...
цитирай
4. estirbg - И как да ти е весело?
20.11.2010 21:20
Темата "Как се спасяват охлюви от вряща тенджера" е по-успешна от тази "Как да се спасят човеците"...Тъжно, нали? Но хората предпочитат такива лигави теми.... :(
цитирай
5. alchemist - estirbg спокойно.
21.11.2010 20:20
estirbg моля ви. Уважавам религиозната Ви принадлежност и Правото ви на собствено мнение, ама пуснете и някой по-ведра публикация. Стига с тези мрачно апокалиптични писания. Бог не ние дал живота само за тегло, но и за радост :)

цитирай
6. estirbg - До alchemist
21.11.2010 22:26
Приятелю, Ной предупреждаваше човечеството 120 години, но никой не го послуша и никой не му повярва. Земята и всичко живо по нея беше унищожено за около 40 дни. Аз ви предупреждавам от четири месеца да бъдете готови за ужаса, който ни предстои, лъжите и измамните капани, които сатана ни готви, за да ни завлече и нас в погибел...злото знае, че малко дни му остават и гледа всячески да отклони човечеството от предстоящото - как мислиш по-лесно се нахлузва хомот, естествено когато си библейски неподготвен и неуведомен, опиянен, зашеметен, дремещ, спящ, невярващ. Затова съм и тук, да ви посъбудя и подготвя за очакваните ни опасности. Ти, ако знаеше тази "прогноза" нямаше ли да уведомиш всички?
цитирай
7. eien - Естир, спирам се и чета постингите и никога не се предоверявам на човешките писания и размисли, когато става въпрос за какво има
22.11.2010 12:25
да става и какво ни очаква.
"Съдният ден" няма да бъде разкрит от нашия Небесен Баща дори на Сина Му, Исус Христос.
Доверявам се единствено и само на Словото. И там е казано: "и нищо да не се прибавя и нищо да не се отнема от него." А съвремени пророци, учители и учения, колкото искаме!
Радвам се, че сте вярваща сестра, но се страхувам от някои
излишни "думи-на-истина", думи-заплахи, защото ако само адвентиститите и пазещите съботата бъдат спасени, къде отиваме останалите християни?
А Бог е любов, на кръста Христов, разбойникът до Исус даже нямаше време и възможност да слезе от него, да приеме водно кръщение, да бъде съботянин......и той биде спасен, заради едно единствено нещо: ВЯРАТА му в Господа Исус! В този смисъл, прегледайте някои Ваши постинги...
С обич, ейен
цитирай
8. estirbg - eien,
22.11.2010 12:46
скъпа, нека да оставим този разговор за довечера...в момента ми е невъзможно да пиша...
цитирай
9. eien - Ако спорим, или доказваме позиции, няма да е угодно на Бога.
22.11.2010 12:49
Нека всяка една от двете ни намери време за молитва, общение и четене и вникване в Словото, в ЖИВОТО СЛОВО!
Останете с мир!
цитирай
10. estirbg - Няма да спорим, ще отворим Библията, мила eien,
22.11.2010 15:40
В никакъв случай няма да внушавам мои мисли. С личните си размисли аз самата също бих могла да се подхлъзна в човешките си предположения и изводи. Затова винаги търся истината там, в Библията. Нито духовници, нито църкви не трябва да ни отклоняват и повлияват от изискванията и Божиите постулати отразени и предназначени за нас, в Книгата на живота. Така че трябва да се доверим единствено на Словото. Нека да видим довечера какво е ПИСАНО там..
С обич!
цитирай
11. estirbg - Бог е категоричен, Еиен,
22.11.2010 23:34
Скъпа , когато даваш примера с разбойника, който е изолиран и единичен случай има вероятност с едната гола вяра да изгубим билета си за Вечността. В Новия завет ще ти посоча няколко места, където ясно се указва как може да получим вечен живот и кои ще бъдат тези, които ще имат право да влязат в Новия Небесен Ерусалим. „Блажени, които ПАЗЯТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.
А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже.”Откровение на Йоана 22 14-15.
Условието е ясно – спазване на Декалога – Десетте Божии заповеди.
Спомни си за епизода, когато богатия младж попита Исус как да наследи вечен живот – Спасителя му отговори: „Пази заповедите...следвай ме!” – това е ключът. Да се пазят заповедите и да се ходи така, както Исус е ходил в живота си. СамиятБожий син изпълняваше заповедите и очаква това от своите последователи.
„Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.” Йоан 14-15
„ Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня.
Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.”Матей 19:17 т.е. Закона (Десетте Божии) заповеди е валиден за всички времена.
Следва едно важно предупреждение от самия Исус в Матей 7 -21-23 „Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но КОЙТО ВЪРШИ ВОЛЯТА НА ОТЦА МИ, Който е на небесата.
В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?
Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите БЕЗЗАКОНИЕ.”т.е.отново се допираме до Закона с Десетте Божии заповеди. Правилния път на всеки, който иска да бъде приет в небесното гражданство е да ходи, както Учителят Исус е ходил, и да върши това, което Учителят е казал. Примерът и ученията на Исус са единственият пътеводител на всеки, който иска да бъде спасен.
„Който казва, че пребъдва в Него, сам е длъжен да ходи, както е ходил Христос.” І Йоан 2:6
Когато Исус дойде на земята като Спасител и като морален еталон, с живота си ни показа как да спазваме Закона – самият Той почиташе Десетте заповеди и святата събота, която Той беше установил като мемориал на сътворението: „И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая си влезе в синагогата един СЪБОТЕН ден и стана да чете.” Лука 4:16
Спор за Съботата не може да има. Нещо повече в Яков 2:10 е писано, че само една заповед, ако не спазваш, ти вече си престъпил закона и си закононарушител:„Защото, който опази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко.
Понеже Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона.
Така говорете и така постъпвайте като човеци, които ще бъдат съдени по закона на свободата.”
„Прочее, ако някой знае да прави добро и го не прави, грях е нему. Яков 4:17
ТАКА ЧЕ ВЕЧНИЯ ЖИВОТ ЗАВИСИ ОТ ПРИЕМАНЕТО НА ЖИВОТА И УЧЕНИЯТА НА НАШИЯ УЧИТЕЛ. НЕПОСЛУШАНИЕТО ЗНАЧИ СМЪРТ.
„АКО ПАЗИТЕ МОИТЕ ЗАПОВЕДИ, ще пребъдвате в любовта Ми, както и Аз ОПАЗИХ ЗАПОВЕДИТЕ на Отца Си и пребъдвам в Неговата любов.”Йоан 15:10
„КОЙТО КАЗВА: ПОЗНАВАМ Го, А ЗАПОВЕДИТЕ Му НЕ ПАЗИ, ЛЪЖЕЦ Е, И ИСТИНАТА НЕ Е В НЕГО.” І Йоан 2:4
Така че нека не се самозалъгваме, за да не изпуснем небесното си гражданство...
цитирай
12. eien - Няма да високоумствам и ще продължа да вярвам в моя Спасител
23.11.2010 00:24
Ще продължа да се моля на Бог на вярата Ми още вяра да придаде.
Оставям коментар 7 , за да се спрете на него след 4 години....
цитирай
13. estirbg - Срокове не бих посочила, но както ...
23.11.2010 18:44
Срокове не бих посочила, но както бързо се развиват събитията четири години може да са излишни на този свят и твърде голям бонус...но да не спрягаме времето, а да вършим това, което ПИШЕ В БИБЛИЯТА. Всеки със собствената си съвест решава какво да прави със себе си, аз съм длъжна да предупредя, защото един ден и на мен ще ми се търси сметка, затова, че не съм ви предизвестила...
цитирай
14. анонимен - Защо вашата църква не е познала за ...
25.11.2010 07:42
Защо вашата църква не е познала за второто пришествие през 1844-година??? Да не би да е сменен календара с 300-години напред, от 700-година са го направили на 1000-година - за да уплашат хората че Христос ще дойде втори път..
цитирай
15. estirbg - Спокойно, имам отговор и то библейски обоснован! Но вече започват служебните ми задължения...
25.11.2010 08:34
Ще се постарая, ако нямам непредвидени обстоятелства, още тази вечер или най-късно утре вечер да отговоря обосновано.
"да уплашат хората че Христос ще дойде втори път.." - това Ваше изявление ме изуми! Христис не е плашило и Той НАИСТИНА СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ БЕЛЕЗИ, КОИТО ТОЙ Е СПОМЕНАЛ ВЕЧЕ СА ИЗПЪЛНЕНИ. НЕЩО ПОВЕЧЕ - ПРОРЧЕСКИТЕ СЪБИТИЯ ОТ "ОТКРОВЕНИЕ НА ЙОАНА" СА В ХОД, "ЗВЯРА" В ЛИЦЕТО НА РИМОКАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА ДОРИ ОТ ДОГОДИНА ЩЕ НАЛОЖИ ПОВСЕМЕСТНО В ЦЕЛИЯ СВЯТ СВОЯ БЕЛЕГ - ПОКЛОНЕНИЕТО НА ФАЛШИВИЯ "БОЖИ ДЕН" - НЕДЕЛЯТА /ЕЗИЧЕСКИЯ ПРАЗНИК НА СЛЪНЦЕТО/. МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ ПОСТИНГИТЕ МИ ОТ "САТАНА ДЕМАСКИРАН І,ІІ,ІІІ ЧАСТ, ТА ДО ПОСЛЕДНИЯ - ТОГАВА НАИСТИНА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ СЕ НАМИРАМЕ В ПОСЛЕДНИТЕ ВРЕМЕНА...
цитирай
16. estirbg - отговор до анонимен 14 - част І
25.11.2010 22:14
Към края на 18-ти и началото на 19 век се пробужда изключитилин интерес към големите пророчества на Даниил и „Откровението на Йоан” в различни страни. Започва прилижно изучаване(слава Богу, че са свършили тази огромна работа , като за нас е останало само да предаваме вестта!) на пророчествата. Първият, който посочва, че 2300 пророчески години на Даниил завършват в 1844 г. е американецът Дейвис. Томас Нютон, Едуард Ирвин, Елиот, Йохан Бенгел и др. в Англия, Германия, Швейцария, Холандия, Франция. Пресмятането на големия пророчески период от 2300 денонощия съгласно Дан.8:14 довежда тези искрени християни в началото на 19 век до дълбокото убеждение, че в 1844 г. Христос ще дойде и ще настъпи края на света, съгласно Словото. Защо? Изчислението направено от тях било напълно вярно, но те сгрешили в тълкуването на израза”светилището ще се очисти”. Всеобщо било разбирането тогава, че светилището е нашата земя. Те приели този възглед и го свързали с огненото очистване на земята и считали, че това ще стане при второто идване на Христос. Точното пресмятане на пророческия период от 2300 години, като вземем предвид всички налични библейски и исторически данни показва, че той трябва да завърши на 22.10.1844 г. Защо 22 октомври? Защото денят на омилостивението през 1844 г. се пада на на 22 октомври. Това изчисление е абсолютно вярно! Но както вече споменах сгрешили в тълкуването на събитието. Независимо от горчивото разочарование на християните след този ден на очакване, в отговор на искрените им молитви Бог им дал отговор за несъстоялото се събитие. Става ясно, че в края на 2300 г. Христос не трябваше да дойде на земята, а да премине от Светая в Светая Светих в НЕБЕСНОТО СВЕТИЛИЩЕ (тук трябва да сте запознати със Светилището и Свещенството, както и службата на свещениците според претенциите на Самия БОГ) И С ТОВА ДА ЗАПОЧНЕ ИЗСЛЕДОВАТЕЛНИЯ СЪД. В този съдебен процес се разследват случаите на всички вярващи от Адам до второто пришествие на Христос.
цитирай
17. estirbg - отговор до анонимен 14 - част ІІ
25.11.2010 22:16
Или с други думи това предварително заседание не се занимава с невярващите , а само с онези, които са имали някаква връзка с Христос.. Целта на Изследователния съд е да оцени техния живот и вярност към истината, и в резултат да се определят поданиците на бъдещото Христово царство от всички времена и народи.” 17 Защото дойде времето да се започне съдът от Божието домочадие; и ако почне първо от нас, каква ще бъде сетнината на тия, които не се покоряват на Божието благовестие?”1 Петр.4:17
„докато дойде Старият по дни, и се извърши съд за светиите на Всевишния, и настана времето, когато светиите завладяха царството” Дан.7:22
СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ ЩЕ БЪДАТ ОПРАВДАНИ. Разследването не се провежда, за да бъде информиран Бог, защото Той знае всичко, а за да бъде информиран целия Унивърс и Бог оправдан в приемането на едни и отхвърлянето на други. Сатана претендира, че хорат като грешници са негови законни поданици, но Исус защитава тяхното покаяние и вяра...Впрочем тази тема е много обширна и изключително важна, така че ще я разгледам в отделен постинг! Ще обясня и как става пресмятането на прословутите 2300 пророчески години...
цитирай
18. анонимен - томас
17.01.2011 20:20
а пък това ме порази - брей - работата вече била свършена и за хората сега оставало само да повтарят като папагали... "слава Богу, че са свършили тази огромна работа , като за нас е останало само да предаваме вестта!) на пророчествата" - а къде остана личното общуване с Бог днес??? Бог днес не разкрива ли според някои хора?!


Иначе е вярно, че сме свидетели на огромна медийна, псевдо научна, управленска, чалга (метал) и всякаква демонична атака - всеки ден говорят по тв за извънземни - добре, че не гледам телевизая, но понякога при родителите ми гледам какви глупости има по тв - от всяка телевизия се показват врачки, медиуми, говори се за любовника на азис - И ТО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КАТО НЕЩО НОРМАЛНО ?! - забравя се това - даже грубо се потъпква -

Левит 18:22
С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота.

Римляни 1 :25-32
25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.
26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.
27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.
28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,
29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба;
30 шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си,
31 безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви;
32 които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат.
цитирай
19. анонимен - ТОМАС
17.01.2011 20:30
свидетели сме на възраждането на покварата от времето на Ной и Лот - и товса не е случайно - няма никакви извънземни - както ни ги представят извънземни от други цивилизации, други раси - това са демони - паднали ангели, които работят за погубването на повече души на хора, защото те самите са осъдени и ги е яд, че хората ще отидат там, от където те са ИЗГОНЕНИ - ЗА ТОВА е цялата тая анархия по земята - дявола подготвя идването на най-големия световен диктатор - антихриста - който уж в началото ще дойде за добро, но после ще направи такива злини - каквито никога не са ставали и няма никога повече да стават.


това е било по времето на Ной
Битие 6:12
И Бог видя земята; и, ето, тя бе развратена защото всяка твар се обхождаше развратно на земята.
Битие 6:13
И рече Бог на Ноя: Краят на всяка твар се предвижда от Мене, защото земята се изпълни с насилие чрез тях; затова, ето, ще ги изтребя заедно със земята.

Това е било по времето на Ной, Лот - така е и ДНЕС!!!


Лука 17:26-30
26 И както стана в Ноевите дни, така ще бъде и в дните на Човешкия Син;
27 ядяха, пиеха, женеха се и се омъжваха до деня, когато Ное влезе в ковчега, и дойде потопът и ги погуби всички.
28 Така също, както стана в Лотовите дни; ядяха, пиеха, купуваха, продаваха, садяха и градяха,
29 а в деня, когато Лот излезе от Содом, огън и сяра наваляха от небето и ги погубиха всички, -
30 подобно на това ще бъде и в деня, когато Човешкият Син ще се яви.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883966
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031