Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2015 19:56 - ПАПАТА:ЗЛОСЛОВЕНЕТО СРЕЩУ ДРУГИТЕ Е ТЕРОРИЗЪМ
Автор: estirbg Категория: Бизнес   
Прочетен: 6278 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 01.10.2015 11:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

или: КОЙТО ПРОПОВЯДВА ИСТИНАТА СТАВА ТЕРОРИСТ!

  image Проповедването на истината - забранено! - exministries.tv
















bg.radiovaticana.va
пише:

                                Папата: злословенето срещу другите е тероризъм

В Църквата е разпространена болестта да се сеят раздори и разделения. Ето защо, християните са призовани да умиротворяват и помиряват, както направи Исус. Това посочи Папа Франциск в проповедта си на утринната литургия в религиозен дом „Санта Марта“ във Ватикана.

В размишлението си Папата се спря на посланието на Свети Павел до
Колосяни 1:15-20, в което Апостолът „показва произхода на Исус, който е първороден Син Божи и е самият Бог: Отец Го изпрати за да умиротвори и помири човечеството с Бог, след греха“. Папа Франциск подчерта, че „мирът е дело на Исус, смири Себе Си, бидейки послушен дори до смърт, и то смърт кръстна“ (Фил. 2:8). „Когато говорим за мир или помирение, трябва винаги да си мислим за големия мир и помирение, дарени ни от Исус. Без Него, мирът е невъзможен. Без Него, помирението е невъзможно“. Ето защо, отбеляза Папата, „нашето задължение, сред вестите от войни и омраза, дори и в семействата, е да бъдем мъже и жени на мира, мъже и жени на помирението“:

„Ще е полезно да се запитаме: дали сея мир? Например, с моите думи сея мир или раздори? Колко пъти сме чули някой да казва: Езикът му е като на змия!, защото прави онова, което направи змията с Адам и Ева: унищожи мира. Това е зло, това болестта в нашата Църква: да се сее разделение и омраза, а не мир. Полезно е да си задаваме всеки ден този въпрос: днес посях мир или раздор? Но някой ще каже: понякога нещата трябва да се кажат така както сано с това си поведение какво сееш?“.

Християните, подчерта Папа Франциск, са призовани да бъдат като Исус, който „дойде за да умиротворява и помирява“:

„Ако през живота човек не прави нищо друго освен да умиротворява и помирява, той може да се обяви за светец: този човек е свят. Но трябва да узряваме в това, трябва да обърнем сърцето си: не трябва никога да казваме дори и дума, която разединява, която води до война, никога не трябва да злословим. Какво е злословенето?  Не е просто да се каже нещо срещу някого. Злословенето е тероризъм, защото онзи, който злослови е като терорист, който хвърля бомбата и унищожава: унищожава с езика, не изгражда мир. Дали е хитър за това? Той не е терорист самоубиец, не, той се пази добре от това“.

Папа Франциск призова присъстващите:

„Всеки път, когато искаме да кажем нещо, което ще посее раздор и разделение или когато искаме да злословим, трябва да си прехапем езика! Ако правите това, езикът вместо да посее раздори, ще се подуе. Сеенето на раздори е дело на дявола“.

„Господи, Ти дари живота Си, дай ми благодатта да умиротворявам и помирявам.“, завърши Папата. 

Коментар на Последните дни:

Капанът щракна! Ако до този момент са съществували съмнения каква е причината да се появи тероризмът, сега има възможност да свържат  безсмислените убийства с думите на Франциск. Заключението вдига завесата на предварително изготвения план:

1. Предизвиква се хаос в някои страни;
2. Американците се намесват като миротворци;
3. Появяват се групи (съвсем не случайни!), които изразяват недоволство от техните действия, предприемайки убийствени атентати, сякаш обявяват война на целия свят;
4. Следва призив от ООН за всеобщо обединяване срещу тези терористи;
5. Папата обявява, че бог е един, независимо как го наричат вярващите от различните религии, всяка религия спасява, затова всички трябва да се обединят в името на мира;
6. Папата и религиозните лидери издигат глас за обединение срещу всички, които не искат такова обединение, защото несъгласните разрушават мира и сигурността на останалите;
7. Папата заявява, че всеки, който "злослови", е терорист!

     Това е сатанинският замисъл  и изпълнението му е коварно планиран - единствено и само чрез Божието слово става ясно какво всъщност се случва. Ако нямаше тероризъм, нямаше да има възможност Католическата църква да стане обединител на целия свят, защото през последните два века и особено през последните десетилетия светът е доста секуларизиран. Заплахите от неочаквани атентати във всяка точка на земното кълбо, ужасяващите убийства, постоянните предупреждения, че може да избухнат бомби или че някой самоубиец е възможно да задейства капсул-детонатора на взрива, прикрепени към тялото му, шокираха хората в недоумение. Точно в този момент "спасителят" на света - папа Франциск започна втората част на плана - манипулация. Докато до вчера той се молеше за всички, призоваваше за единство, говореше за мир, миеше и целуваше краката на затворници, пращаше в небето атеисти и говореше за обединение против тероризма, сега недвусмислено посочва кои са терористите: всеки, който злослови другите. Според определението на Франциск за "терорист", следва, че ако кажеш на някого, нещо, което не му харесва, ти го убиваш. Например, ако заявиш, че поклонението пред идоли е идолопоклонство, ще бъдеш квалифициран като терорист! Ако предупредиш гейове и лесбийки, че това, което правят е мерзост пред Бога, ставаш потенциален атентатор! Ако наречеш Католическата църква "Звяр", "Блудница", "антихрист", цитирайки Библията, унищожаваш мира, а какво се прави с такива?...
    Затова пък всеки, който не всява раздори и разделения, ще "може да се обяви за светец". 
    За съжаление планът на Луцифер работи - не един или двама "християни" ще бъдат заблудени и ще започнат да проповядват само приятни неща. Впрочем, това се забелязва от няколко години, като пророчествата биват "икономисвани". Но е добре да си припомним думите на Мардохей към Естир:

Естир 4:13 Тогава Мардохей заръча да отговорят на Естир: Не мисли в себе си, че от всичките юдеи само ти ще се избавиш в царския дом.


poslednitedni.info/6/post/2015/09/7552.html 

................................................................................

  Запознахме се с изявлението на папата, а сега ще ви върна малко назад във времето, като ви припомня една друга дефиниция за тероризъм, приета в позорния доклад
озаглавен "Горещи точки на тероризма и други престъпления в САЩ, от 1970 до 2008 г. ", създаден от "Националния консорциум за изследване на тероризма и Отговорите за терористични цели" при Министерството на вътрешната сигурност на USA./докладът е приет и освободен през януари 2012 г.и на него по-подробно съм се спряла в постинга си "НОВ DHS ДОКЛАД: ВСЕКИ, КОЙТО Е ПАТРИОТ, ОБИЧА БОГА И Е АНТИГЛОБАЛИСТ Е ПОТЕНЦИАЛЕН ТЕРОРИСТ!"/ Най-шокираща част от този доклад са обсъжданията за "идеологическата мотивация", даващи нова дефиниция за това що е потенциален тероризъм. Докладът безсрамно се опитва да уличи всеки американец, който горещо обича страната си и свободата си като 100% опасен враг. Някога дълбоко патриотичните американците са били считани за гръбнака на Америка, но днес те са уличени като потенциални терористи и престъпници!.....

  Ето кои групи хора, според вярванията си и идеологията си, вече влизат в списъка на американските терористи чрез новия доклад за DHS, даващ новото уродливо модифицирано определение за "тероризъм"....

- "Яростно националистически настроените (за разлика от универсалната и международна ориентация)"

- "Антиглобалистите"

- "Тези, които са подозрителни към централизирания федерален орган"

- "Благоговеещите за индивидуалната свобода"

- "Вярващите в теориите на конспирацията"

- "Убедените, че личния и / или националния "начин на живот " е под атака"

- "Вярата в необходимостта да бъдат подготвени за атака или чрез участие в  паравоенни подготовки и обучение (survivalism),"

- "Тези, които налагат строги религиозни принципи или закони на обществото (фундаменталисти)" – (Внимание, братя и сестри, тук попадаме ние!)

- "Тези, които вмъкват религията в политическата сфера"

- "Тези, които се опитват да политизират религията"

- "Тези, които подкрепят политически движения за автономия"

- "Анти-аборт активистите"

- "Анти-католически настроените"(!!!) (Мислите ли, че случайно фигурира тази точка? Римо-католическата църква си е осигурила защита, спокойствие и сила не от Бога, а от дулата на полицията и жандармерията - църква свързана не с небето, а със силата на държавното управление.)

- "Поддръжници на Анти-ядрена енергетика"

/Всички по-горе цитати са директно копирани от доклада./

И ако Министерството на Вътрешната сигурност на USA конкретно и безцеремонно, с присъщата си агресивност определя по новите си критерии кой е терорист и кой лоялен поданик, то папа Франциск внушава същото, но пречупено  през неговата "християнска" загриженост и "морална отговорност" - духовният му изказ може да заблуди успешно всеки, който не познава Бибилията, пророчествата и предупрежденията, отправени към човечеството.
Видно е вече, че тандемът, включващ двата библейски звяра (Първият римо-католическата църква и Вторият - САЩ), набелязват неудобните за тях хора, които ще бъдат уличени като терористи (и двата звяра, забележете, употребяват ЕДНО И СЪЩО кратко и конкретно определение за неудобните, които ще бъдат третирани и преследвани като ТЕРОРИСТИ.
Нека ви припомня предупрежденията на пророчицата на адвентния народ - Елън Уайт.

“Онези, които живеят в последните дни на земната история, ще разберат какво означава да бъдеш гонен заради истината. В съдилищата ще има несправедливост. Съдиите ще отказват да изслушват мненията на онези, които са верни на Божиите заповеди, защото знаят, че на аргументите им за четвъртата вест не може да се противоречи. Те ще казват: ”Ние имаме закон и според нашия закон ти трябва да умреш!” За тях Божият закон не означава нищо. За тях на първо място стои ‘Нашият закон’. Към тези, които почитат земния закон, те ще се отнесат благосклонно, но към онези, отказали да се преклонят пред идолизираната събота, няма да бъде показана милост” (“Знамения на времето”).

Към адвентистите ще се отнасят с презрение

“Същият властен ум, кроял интриги срещу верните в миналите векове, все още се стреми да премахне от земята онези, които се боят от Бога и изпълняват Неговия закон.

Богатство, гениалност и образование заедно ще се стремят да ги покрият с презрение. Тиранични управители, служители и църковни членове ще заговорничат против тях. Със слово и перо, самохвалство, заплаха и присмехи те ще се стремят да разрушат вярата им” (“Свидетелства”, т.5).

Ще дойде време, когато поради това, че защитаваме библейската истина ще бъдем обявени за предатели” (“Свидетелства”, т.6).

Тези, които почитат библейската събота, ще бъдат отхвърлени, като врагове на закона и реда, като нарушители на моралните норми на обществото, причиняващи анархия и поквара и предизвикващи Божиите съдби над земята. Техните добросъвестни съмнения ще бъдат обявени за упорство и презрение спрямо властта” (“Великата борба”).

Онези, които в злия ден със страхопочитание ще служат на Бога според както им диктува съвестта, ще се нуждаят от кураж, твърдост и познание за Бога и Неговото слово, защото всички, които са верни на Него, ще бъдат гонени, подбудите им ще бъдат опровергавани, най-добрите им намерения тълкувани неправилно, а имената им заклеймени като зли” (“Деяния на апостолите”).

Различни гонения

“Сатана има хиляди прикрити бойни сили, които ще бъдат насочени против верните, пазещи Божиите заповеди, за да ги принудят да постъпят против съвестта им” (Писмо 30, 1892 г.).

“Не бива да се удивляваме от това, което може да се случи сега. Не бива да се учудваме на каквито ида било проявления на терора. Онези, които потъпкват под нозете си Божия закон, имат същото отношение, каквото имаха и тези,

които оскърбяваха и предадоха Исус. Без угризение на съвестта те ще вършат делата на своя баща - дявола” (“Избрани вести”, т.1).

“В последния голям конфликт, в борбата със Сатана, тези, които са верни на Бога, ще видят, че всяка земна подкрепа ще бъде прекратена. Поради отказа да нарушат Божия закон, неискащи да се подчинят на земните сили, на тях ще им бъде забранено да купуват или да продават” (“Животът на Исус”).

“Сатана казва: "Поради опасност от липса на храна и облекло те ще се присъединят към света в потъпкването на Божия закон. Целия свят ще бъде под мое управление’” (“Пророци и царе”).

Мнозина ще бъдат затворени заради вярата си

“Някои ще бъдат изпратени в затвора, защото отказват да нарушат Господната събота” (“Сбирка на Паулсън”).

“Като защитници на истината, нежелаещи да почитат неделната събота, някои от тях ще бъдат хвърлени в затвор, други ще бъдат изпратени в изгнание, а трети ще бъдат третирани като роби. За човешкия ум сега всичко това изглежда невъзможно, но когато предпазващият Божий Дух бъде оттеглен от хората и те попаднат под контрола на Сатана, който ненавижда божествените учения и принципи, тогава ще се случат невероятни събития. Сърцето може да бъде много жестоко, когато от него се отдели Божият страх и любов” (“Великата борба”).

“Ако сме призовани да страдаме заради Божието име, ще можем с доверие в Бога да отидем в затвора, както малкото дете се доверява на родителите си. Сега е времето да култивираме вяра в Бога” (“Нашият висок вик”).

Мнозина умъртвени

“Най-доброто за нас е да бъдем в близко общение с Бога и, ако Той пожелае, да бъдем мъченици за истината. Последиците може би ще са довеждането на много хора при истината” (“Избрани вести”, т.3).

“Мнозина ще бъдат затворени, мнозина ще бягат за живота си от градовете и агломерациите, а и мнозина ще бъдат мъченици в Христовото име, изправени в защита на истината” (“Избрани вести”, т.3).

“Пред нас е разкрита панорамна гледка за бъдещата борба, за риска от затворничество, за изгубване на имуществото, дори и на живота в защита на Божия закон” (“Свидетелства”, т.5).

“Хора ще изискват послушание към човешките закони, като по този начин се потъпкват Божиите. Тези, които са наистина с Бога, ще бъдат заплашвани, спрямо тях щя бъдат правени доноси и ще бъдат обявени извън закона. Те ще бъдат предавани от родители, братя, кръвни роднини и приятели дори и на смърт” (“Пророци и царе”).

Как да останем твърди при гоненията

“Ние трябва да разберем, че следва да пуснем всички ръце освен Христовата! Приятели ще отправят коварни доказателства и ще ни предават. Родители, заблудени от врага, ще мислят, че служат на Бога, като се противопоставят и полагат върховни усилия, за да ни поставят на трудни места, надявайки се, че ще се отречем от вярата си. Но ние трябва да положим ръката си върху Христовата сред тъмнината и опасностите”. (“Мараната”).

Истината е тази - Вярата на всеки християнин ще бъде изпитана, както любовта и верността му към Исус!
Нека никой не се заблуждава, че идат дни на „трансформация и квантов преход”, както вещаят Ню Ейдж заблудите, създадени и прокламирани от самия Сатана!

Предстоят  гонения и мъчения, Самият Исус ни е предупредил, но какво са те на фона на Вечността в присъствието на Дарителя на живота!
Каквито изпитания и да дойдат, в каквито и неволи да попаднем, трябва винаги да имаме вярата, надеждата и упованието в Него, защото сам Бог е рекъл: "Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя"!

 

 






Гласувай:
10



1. estirbg - И тъй като говорим за плановете на князът на този свят,
06.09.2015 23:10
няма как да не спомена случващите се демографски аномалии и неконтролируемо преливане на етноси, на които сме непосредствени свидетели.
Информираните, които са запознати с истинската същност на този изкуствено предизвикан световен социален миграционен катаклизъм, няма как да не знаят кой е инициаторът на тази хуманитарна криза - САЩ (Вторият библейски звяр от Откровението на Йоан). Само че малко са хората, които предусещат, че ИСТИНСКАТА КРИЗА тепърва предстои.
Припомням ви пророческите слова на Самият Исус, които щрихират белезите на последните дни на човечеството, преди Второто Му идване:

"6 И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът.
7 Защото ще се повдигне НАРОД ПРОТИВ НАРОД, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.
8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания,
9 Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име.
10 И тогава мнозина ще се съблазнят, и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят.
11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.
12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.
13 Но който устои до край, той ще бъде спасен." Матей 24:6-13

Независимо, че адвентната църква има определено тълкование за "Защото ще се повдигне НАРОД ПРОТИВ НАРОД", засягащо нейния народ, в нейните редици, лично мое мнение е, че тук е заложен един глобален световен междуетносен антагонизъм - "народ против народ" се отнася до един драматичен конфликт между отделни народностни съобщества в рамките на държавата, в противен случай Исус не би добавил следващото уточнение "и царство против царство", което вече визира конфликт и между отделните държави, т.е.ще има както междуетнически вълнения в рамките на държавите, така и междудържавни сблъсъци и противоречия на интереси - с други думи - хаосът наистина ще бъде неописуем и...както се досещате в този хаос ще бъде въведен Новия Световен Ред в "името на спокойствието на всеки".
Така ще се изпълнят и останалите пророчества за истинските вярващи, които действително ще бъдат притиснати отвсякъде, включая и биологичното им оцеляване - дали ще бъде белязане с чип или друга идентификация тепърва ще видим, но рестрикции ще има - и Е. Уайт споменава този момент.
Въпросът"Да бъдем или да не бъдем" Христови вече наистина ще бъде съдбовно определящ - чрез него ще изпитаме както собствената си вяра, така и готовността си да докажем пред цялата вселена силата на любовта си към Изкупителя.
Спасението ще е индивидуално, всеки трябва да изживее своя болезнен катарзис, оглеждайки се във Великия Еталон.
цитирай
2. zaw12929 - zaw12929 -. estirbg - сигурно имате ...
07.09.2015 21:18
zaw12929 - . estirbg - сигурно имате богословско образование
20:33
Погледнах вашите 110 постинги- те са на много високо ниво написани, аз имам чувство за православното християнство, но виждам, че в 10-те божи заповеди не се говори за цинизма, а той е разпространен доста при общуването- в блога и когато написах този постинг, имах в предвид предният , цинизма на автора "добронамерен". Защото по голямата част от блогарите са атеисти и всяко мое споменаване за Бог предизвиква съжаление, което не ме разколебава. Искрено вярваща в Бог, които е един за света, всеки ден се възхищавам от контакта си с Бог.
И зненадана от Вашата оценка. Фотосите взех от блог, показващ красотата на България. Да на едно место има змия, за мен тя е част от природата, срещам змии даже в двора, в градината. Пазя се от тях, но те са само символ на природата в която има всякакви опасности. Не споделям Вашите символи за нещата и ако греша, моля Бог всеки ден за прошка и намирам подкрепата му и никога не съм си слагала в ума за Луцифер! Не съм църковен човек. За мен Бог е с мен винаги, навсякъде , защото ме е дарил с ум и мисъл. С молитва се свързвам с него- намирам отговор. Не съм и проповедник, но когато участвам в спор, споделям, че постъпвам така по божията воля, изискваща да налагаме с действията си доброта, да не сме надменни, злобни, а да сме винаги добронамерени, дори смирени. Защото съм обикновен човек с две висши образования на инженер и патентен експерт- професия, да защитавам творенията на човешкия ум, които правят човека образ и подобие на Бог. Човекът откривайки непрекъснато непоклатимите закони на природата успява да създава един свят , които не е сътворен от Бог, а Бог го е създал, да бъде творец създавайки един свят, успоредно на природата, наречен цивилизация, която за различните епохи има различни измерения. Свят плод на човешкия ум, знания, подсказан му от Бог, било. като техническо или художествено постижение- интелектуална собственост, която умножава богатствата на света.
Моят поглед на света е друг- светски, макар да съм вярваща, професията ми слага светски отпечатък, аз живея с проблемите, които решавам, без да нарушавам божите заповеди- затова те са точни, ясни, кратки, възможни за изпълнение от всеки. Да имам библия 1600 страници , чета в нея с интерес, но аз живея моят живот и той няма толкова време, да знае, да повтаря живота на хората, страдали за утвърждаването на религия. Аз трябва днес и всеки ден да правя това за православното християнство. Всеки човек трябва да има не само чувството за толерантност към другите човеци, но и оценка затова, спазва ли каноните на религията и тази оценка измолва сам от Бог
Никой не може да ми прехвърли грехове, ако аз не греша . Никой не може да моли Бог вместо мен и да получи знак... а цинизмът е външен натиск, отнемане свободата ми... вече казах достатъчно само ще добавя- за мен протестантите са циници... точка. Православието е моята, затова е истинската вяра... защото някой казват, че тя е враг на Европа, аз не мога да уважава тези, които насаждат омраза срещу православието...
цитирай
3. estirbg - zaw12929, приятелю,
07.09.2015 23:19
нито за миг не съм се усъмнила в твоята любов към Твореца, нито пък в твоята искреност във вярата. Най-малко пък желая да насаждам омраза към православието.
Не, не това ми е амбицията.
Желанието ми е вярващите внимателно ДА ЧЕТАТА БИБЛИЯТА И ДА НЕ СЕ РЪКОВОДЯТ ПО ЧОВЕШКИ МНЕНИЯ И КАНОНИ, СЪЧИНЕНИ ОТ ХОРА.
Тревогата ми е, че не се спазва Божия закон, като Втората и Четвъртата заповед са изопачени както от римо-католическата църква, православието, евангелските и други "протестантски" църкви.
(Втората е свързана с идолопоклонството, което е силно застъпено в Православната църква, а Четвъртата заповед, отнасяща се до Божия ден, който е СЪБОТА, (според Библията), е превърнат в ден за мъртвите според официалната ни църква.
Ето затова съм тук - да изправя грешките, да обърна внимание на вярващите както върху Божия закон (Десетте Божии заповеди), така и върху пророчествата, които посочват кой е врага и къде да го търсим, защото заблудите са неизброими.
Не забравяй, че ще бъдем съдени според Божието слово, а не според човешки наредби, канони или езически традиции (отново повтарям, така присъщи на православието).
Тук съм за да предупреждавам и доколкото мога да ви доведа до Онзи, който спасява (и аз живея с копнежа да бъда между спасените, но идат усилни времена, които ще покажат дали ще издържа изпитанията).
Така че не бързай да слагаш точка, не бързай да осъждаш кой е циник и кой не, знаеш кой е Съдията.
Яков 4:12
"Само Един е законодател и съдия, Който може да спаси и да погуби; а ти кой си та съдиш ближния си?" -
Не бива да забравяме че
Исая 33:22
"Господ е наш съдия, Господ е наш законодател, Господ е наш цар, Той ще ни спаси." но само ако изпълняваме Словото Му .
Затова апелирам.


цитирай
4. atanasio - Здравей ,естирбг
09.10.2015 22:57
като прочетох постинга се сетих веднага за една добра статия - http://wwwws/mneniya-komentar/savremieto_ni_prevrashta_v_umereni_antihristi-272853

Аз обичам да чета и изслушвам мнения и се моля на Господ да ми даде Дух Свети/Лук.11:13/ за да ме ''научи на всичко”/Иоан.14:26/ ,и ”упъти на всяка истина”/Иоан.16:13/ ,и затова разбирам почти всичко ,разграничавам истината от лъжата.

Господ е казал ” идете и научете всички народи като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светия Дух ,и като ги учите да пазят всичко което съм ви заповядал”/Матея 28:19/ - Православието най-стриктно се предържа към Новия Завет но има много за изправяне защото трябва катехизация и да се поучи от другите за някои неща(Каритас) макар ,че едно е време е имало ''Василиада'' тоест някои неща може да се организират в система

Св.ап.Павел обяснява в /Римляни 12:6/ ,че имаме различни дарби.

Когато е необходимо за благото на Божието дело, Св. Дух дава на човека изключителни способности. Той обаче не ги дава, за да покаже с това, че онзи, който ги има, е спасен, но за обща полза на цялата църква, за проповядване на Евангелието и за усъвършенстване на църквата. Не трябва да се очаква, че всички членове на църквата трябва да имат една и съща дарба, нито пък друг да има всичките. Ако някой не е получил дарба, това не означава, че той няма да се спаси, защото за спасението на всеки вярващ е от значение да има т. нар. “плодове” на Св. Дух - „А плодът на духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вяра, кротост, въздържание“. (Гал 5:22-23)

Християнството е старание с всички сили да изпълняваме казаното от Господ/Мат.7:12/ ,и ако искаме ,търсим и хлопаме/Мат.7:7/ ще достигнем до познание на истината и спасим.

Обяснил съм почти всичко в началото на публикацията за покаянието и т.н. - https://www/atanas/posts/1552051295073099

КАЗВАНЕТО НА ИСТИНАТА Е С ЦЕЛ ПОКАЯНИЕ и мисля ,че трябва по-директно да се каже и св.ап.Павел го е казал в /Деян.18:30/

Покаяние е гръцка дума и буквално преведено е промяна ,обнова на ума - нравствено и т.н. обяснил съм това до което съм достигнал - http://atanasio/drugi/2015/05/18/bibliiata-i-naukite.1362356
цитирай
5. atanasio - Естир
10.10.2015 12:19
не забравяй думите на Господ /Лука 6:22/

и /Иоана 16:33/

,и /Матея 5:44/защото Бог '' иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината''(стих 4) - http://www-patriarshia/index?file=bible_new_testament_22.xml#2

Трябва да се молим но и да се казва истината и съм обяснил - https://www/atanas.shalapatov/posts/1552051295073099
цитирай
6. hristiqnskaprosveta - Ереси и лъжеучения...
16.01.2022 06:21
... или иначе казано адвентистки глупости на заблудените протестанти. Истинската църква е само една и тя е СВЕТАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА, която Бог е създал и укрепил на земята и портите адови не ще й надделеят (Мат. 16:18)

На коя Църква са дадени обещанията за непогрешимост и вечност? С други думи - коя Църква е спасяваща? Несъмнено че само тази Църква може да бъде призната за "стълб и крепило на истината" или за Църква спасяваща, която ръководи и спасява Самият Господ, защото Спасителят казва: "Без Мене не можете да вършите нищо" (Иоан 15:5).; Господ според свидетелството на ап. Павел е Спасител само на онази Църква, която в Словото Божие се нарича Негово тяло: "Христос е глава на църквата, и Той е спасител на тялото" (Еф. 5:23). Митрополит Макарий.

"Църквата е общество на православно вярващи и кръстени в Иисуса Христа, от Него Самия основано непосредствено и посредством Светите Апостоли, от Него Самия оживявано и водено към вечния живот: видимо - чрез духовните пастири, чрез учението, свещенодействията и управлението, и наред с това невидимо - чрез вседействащата благодат на Всесветия Дух." Митрополит Московски Макарий (4, 306).

"Светата Съборна Ортодоксална Църква повсеместно и в пълнота преподава цялото това учение, което трябва да знаят хората, учението за видимите и невидимите неща, небесни и земни, тя довежда целия човешки род при истинската вяра, тя повсеместно лекува и изцелява всякакви грехове, има в себе си всякое съвършенство, в делата, словата и всички духовни дарове... Тя единствена в целия свят има безпределна сила. В нея ние, приемайки наставленията и водейки добър живот, ще получим Царството Небесно и ще наследим вечния живот." Свети Кирил Иерусалимски (Огласително поучение 18).

В най - общи линий, единствената спасяваща хората църква е православната. Всичко извън нея са секти и ереси на Сатаната. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884039
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031