Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2012 11:59 - ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА 2012 г – ПРЕДСТОЯТ МЕСЕЦИ НА ОЩЕ ПО-ОТЧАЙВАЩА ФИНАНСОВА НЕСТАБИЛНОСТ
Автор: estirbg Категория: Бизнес   
Прочетен: 10931 Коментари: 12 Гласове:
21

Последна промяна: 22.07.2012 11:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                      image


      Какво ще донесе втората половина на 2012 г.? Може ли да очакваме международните събития - икономически и политически да са още по-затегнати отколкото са в момента? За съжаление, това изглежда все по-вероятно с всеки изминал ден. Ще ви призная, че съм изключително загрижена, особено за втората половина на 2012. От историческа гледна точка, финансовата криза е много по-вероятно да започне през есента, отколкото през всеки друг сезон на годината. Защо ли?

- Сривът на фондовия пазар от 1929 г. се случи през есента.

- "Черният понеделник", се случи на 19 октомври 1987.

- Финансовата криза от 2008 г. започна отново през есента.

И това не е просто черна статистика. Не е и поредния спад, който носи най-лошото на финансовите пазари. Не е и срива на фондовия пазар, така обичаен вече за всяка от последните години. Ето защо, няма как да се запитаме дали съществуват други конкретни причини и защо трябва да сме изключително загрижени за това какво ще се случи до края на тази година. Да, причини има! Градиентите на "перфектната тиха буря" бавно и съвкупно „работят” като през следващите месеци ще дадат сила на следващата вълна на икономическия световен колапс. За съжаление, нямаме възможност да се възстановим от последната рецесия, а това е предпоставка следващата криза да се окаже още по-болезнена.

По-долу са изброени 17 причини, на които трябва да  обърнете внимание, за да бъдете изключително осторожни за втората половина на 2012 г.

# 1 Историческите тенденции

Новите изследвания на МВФ, (Люк Лавен и Фабиан Валенсия) показаха, че банковата криза е далеч по-вероятно да започне през септември, отколкото през всеки друг месец. Следната таблица е от техния доклад.


image


  Очевидно е какво ще се случи през септември тази година – остават само месец и половина дотогава...

# 2 JP Morgan

Спомняте ли си още през май, JP Morgan обяви, че  ще бъде само с 2 млрд.долара загуба в търговията на някои деривативи? Е, „Ню Йорк Таймс" сега съобщава, че реалната цифра може да достигне 9 милиарда долара, но всъщност никой не знае със сигурност дали няма да се надскочи посочената сума. В един момент JP Morgan ще се нуждае от спасителен план - интересно, тогава какво ли ще предприеме финансовата система на САЩ като спасителни мерки?...

          

# 3 Деривати

Миналият месец "MOODY"S" понижи кредитните рейтинги на 15 големи световни банки. В резултат на това редица от тях са били длъжни да публикуват милиарди долари в допълнително обезпечение срещу дериватните експозиции.
Ето и дословните цитати:

Citigroup’s two-notch long-term rating downgrade from A3 to Baa2 could have led to US$500m in additional liquidity and funding demands due to derivative triggers and exchange margin requirements, according to the bank’s 10Q regulatory filing at the end of the first quarter.

Morgan Stanley – which Moody’s downgraded from A2 to Baa1 – said a two-notch downgrade from both Moody’s and Standard and Poor’s could spur an additional US$6.8bn of collateral requirements in its latest 10Q. The bank did not break down its potential collateral calls under a scenario where only Moody’s downgraded the bank below the Single A threshold.

Royal Bank of Scotland estimated it may have to post Ј9bn of collateral as a result of the one-notch Moody’s downgrade to Baa1 in a statement on June 21, but did not detail how much of this additional requirement was driven by margin for swaps exposures.


В Световният пазар на деривати започнаха да се появяват пукнатини, които са предвестник за неконтролируемо бедствие.

Не забравяйте, че деветте най-големи банки в САЩ имат общо повече от 200 трилиона долара на експозиция по отношение на деривати. Невъзможно е да се определи кога този балон напълно ще се пръсне, но признаците са налице.

# 4 LEAP/E2020 Предупреждение

(LEAP / Европа 2020 - лаборатория на политическото очакване) е мозъчен тръст, създадена да анализира и предвижда развитие на глобалната икономика от европейска гледна точка и да публикува платен абонамент месечен икономически бюлетин прогноза . Тя е основана през 1997 г. наред с други от Франк Biancheri, основател на Европейската студентска мрежа AEGEE (Асоциация на Йtats Генерални де l"Europe) и един от малкото пан-европейски партии, Нюропиънс . LEAP/E2020 твърди, че е първият европейски сайт на очакване, независим от никое правителство или лоби.) LEAP/E2020 даде червен сигнал за глобалната финансова система за тази есен. Тя предупреждава, че "втората половина на 2012 г. ще представлява "голяма инфлексна точка" за глобалната икономическа система."

    Шокът от есента на 2008 г. ще изглежда като малка лятна буря, в сравнение с това, което ще се случи на планетата в продължение на няколко месеца.

    Факт е - LEAP/E2020 никога не е виждала такова хронологично сближаване на поредица от взривни  фундаментални фактори (икономически, финансови, геополитически ...) от 2006 г. насам. Логично е, в нашите християнски наблюдения да публикуваме редовно "прогноза за времето на криза", и да сигнализираме всички с предупредителен сигнал за тревога ("Red Alert"), тъй като предстоящите събития, които принадлежат към тази категория, са налице и ще разтърсят световната финансово-политическа система през следващите месеци септември / октомври.

# 5 Повишаване на песимизмът

Едно скорошно проучване на корпоративните ръководители установи, че само 20% от тях очакват световната икономика да се подобри през следващите 12 месеца и 48% очакват световната икономика да се влоши през следващите 12 месеца.

# 6 Испания

Испанската финансова система е в основата на общия кошмар в този момент. MOODY"S наскоро понижена испански дълг с едно ниво, като преди няколко седмици понижи кредитните рейтинги на 28 основни испански банки.

Според CNBC, Испания краткосрочните разходи по заеми, сега са около три пъти по-високи, отколкото те са били само преди месец.
Ето фактите дословно:

Spain"s short-term borrowing costs nearly tripled at auction on Tuesday, underlining the country"s precarious finances as it struggles against recession and juggles with a debt crisis among its newly downgraded banks.

The yield paid on a 3-month bill was 2.362 percent, up from just 0.846 percent a month ago. For six-month paper, it leapt to 3.237 percent from 1.737 percent in May.

Излишно е да казвам, това е много, много лоша новина.

# 7 Италия

Ситуацията в Италия продължава да се влошава и много анализатори смятат, че тя може да бъде една от следващите в падащото домино. Ето какво пише в една скорошна статия на Businessweek

    "Третата най-голяма икономика в еврозоната се вижда като една от следващите в доминото, изложена на риск, след като на 9 юни Европейския съюз отпусна заеми на Испания в размер на $ 125 милиарда в банкови спасителни фондове. Доходността на десетгодишните държавни облигации в Италия на 13 юни достигна 6,2%, от предишните 4,8% през март. Съвсем обяснимо е защо инвеститорите ще бъдат толкова резервирани в бъдещите си финансови  планове и в тази европейска единица."

В една скорошна статия на Fortune са набелязани подробно някои от основните икономически показатели, посочени от много икономисти, които са дълбоко загрижени за италианската икономика, пропадаща все повече и почти неспасяемо.

   Ето  и факторите:
- размера на изключителен дълг на страната (на € 1,9 трилиона или 120 от БВП); като планината на дълга ще се търкаля през следващите 12 месеца (близо € 400 млрд.)

пропукване на доверието в пазара около способността на министър-председателя Марио Монти, така че да се  намали "данъчния отпечатък" на страната и да се стимулира растежа.
- страхът около кредитоспособността на Италия, който наскоро беше изразен съвсем основателно.

-    спад на БВП през от последните три последователни тримесечия.
- нарастващата безработица (особено сред младите хора).
-  влошаване на конкурентоспособността на пазара на труда, както и засилената конкуренция за експортни стоки на основните търговски партньори на Италия.

# 8 Гърция

Развитието на финансовия кошмар, който се разгръща в Гърция също е непредсказуем:
-    безработицата надвишава 20 %,
-     безработицата сред младите хора е над 50%,
- гръцката икономика се е свила с близо 25% през последните четири години, като гръцки политици декларират, че ще е необходим допълнително още 1/3 от пакета за спасяване.

# 9 Кипър

Малката островна държава Кипър се превърна в петия член на еврозоната, която официално поиска спасителен план. Това е още един знак, че еврозоната бързо се разпада.

# 10 Германия

Германският канцлер Ангела Меркел продължава да насърчава за икономии като единствен път на Европа за излизането й от финансовата криза. Тя продължава да поддържа много твърда позиция срещу всякакъв вид дългове в еврозоната.

    Меркел, която говори неотдавна на конференция в Берлин, по повод искането на Испания за помощ за своите банки,  твърдо заяви, че "икономически грешен и непродуктивен" е подобен подход.

    "... в Брюксел погледите на всички ще бъдат обърнати към Германия за пореден път," заяви Меркел. "Казвам съвсем открито: когато мисля за срещата на върха в четвъртък, аз съм загрижена, че отново тема на дискусията ще бъде проведена твърде много за всякакви идеи за съвместна отговорност и твърде малко за подобряване на надзора и структурни мерки."

В действителност, Меркел казва, че няма да има никакви еврооблигации - цитирам: "докато съм жива". Това означава, че няма да има никакви "бързи решения" за проблемите, които се разширяват в Европа.

# 11 Сривове на банки

Всеки ден, стотици милиони долари се изтеглят от банките в южната част на Европа. Голяма част от тези пари се прехвърлят към банка в северната част на Европа.

Ето и цитат от статия в CNBC относно разгръщането на банковата криза в Европа.

    "Финансови консултанти и частни банкери, чиито клиенти имат твърде големи сметки, за да бъдат покрити от цяла Европа са с гаранция за депозитите до 100000 евро ($ 125,000), докладват: "Банката се управляват от банков превод", а той се е ускорил значително през месец май.
Ето какво още пише в статията  CNBC:

Much of this money has headed north to banks in London, Frankfurt and Geneva, financial advisers say.

"It"s been an ongoing process but it certainly picked up pace a couple of weeks ago We believe there is a continuous 2-3 year bank run by wire transfer," said Lorne Baring, managing director at B Capital, a Geneva-based pan European wealth management firm.

Колко дълго може така банките да работят, преди банковата система да рухне?...Отговор ще даде близкото бъдеще.

# 12 Започнали са приготовления за срива на Еврозоната

И така – „умните” пари вече "отписват" Южна Европа. Всички големи финансови институции на континента се подготвят за най-лошото. Вижте как Visa Европа вече действа:

    "Visa Европа предвижда провеждането на седмични срещи за обсъждане на сценарии в случай на разпад на еврозоната, присъединявайки се към други компании, които се подготвят за потенциален разпад на валутния блок.
    Търговският директор Стив Пери заяви във вторник, че управлението на компанията за кредитни карти във Великобритания се базира на седмични проучвания върху различните възможни резултати, включително тотален колапс на еврозоната."


# 13 Глобалното кредитиране се забавя

По цялото земно кълбо кредитния поток започва да се замразява. В действителност, Банката за международни разплащания казва, че в световен мащаб кредитирането се свива с най-бързо темпо от финансовата криза през 2008 година.

# 14 Сложните кибератаки срещу банките

Няма как да се отрече - много хакери чрез сложни операции успешно са нахлули в десетки банки в Европа. Досега се оценява, че са откраднати над 60 млн. евро 
.

"Шестдесет милиона евро са били откраднати от банкови сметки в масивна банкова киберакция, след като измамниците нахлули в десетки финансови институции по целия свят.
    Според съвместен доклад на фирмата за софтуер за сигурност McAfee и "Гардиън", повече от 60 фирми са пострадали от това, което тя нарича "вътрешна ниво на разбиране".


# 15 Общински фалити в САЩ

Навсякъде в САЩ има градове, които са на ръба на финансова катастрофа. Миналия месец Стоктън, Калифорния, стана най-големият град в САЩ, който обяви банкрут, но реалността е, че това е само началото на общинската дългова криза ...
Stockton, California, said it will file for bankruptcy after talks with bondholders and labor unions failed, making the agricultural center the biggest U.S. city to seek court protection from creditors.

“The city is fiscally insolvent and must seek Chapter 9 bankruptcy protection,” Stockton said in a statement released yesterday after its council voted 6-1 to adopt a spending plan for operating under bankruptcy protection."    
   
# 16 Така наречените Obamacare решения са също кризисен фактор

Икономиката на САЩ вече е в пълна и обща бъркотия и сега Obamacare решения ще я затвърдят и задълбочат. В цяла Америка собствениците на малък бизнес се оказва, че ще бъдат особено затормозени и притиснати от подобен пакет от решения.


# 17 Изборите в САЩ

Съобщава се, че Барак Обама е пуснал армия от "хиляди адвокати", които трябва да се справят с всички спорове, възникващи с течение на процедурите или резултатите за гласуване. Със сигурност предстоящите избори ще бъдат подобни по сценария на тези на Буш срещу Гор, когато съдбата на председателството се определя в съда. Тази изборна кампания вероятно ще бъде изключително неприятна и се опасявам какво може да се случи, ако не е известен победителят в самия изборен ден – при всички случаи бурни граждански вълнения със сигурност ще има.

Определено живеем в "интересни" времена.

Лично аз съм дълбоко загрижена за тези три месеца - септември, октомври, ноември.

Неотдавна Джо Байдън произнесе реч, в която той направи следното изявление ....

"Това е депресия за милиони и милиони американци."

Всъщност не съобщи нищо ново и обнадеждаващо - милиони американци са без работа в момента и милиони американци от средната класа са съкрушени през последните години - те живеят в една нескончаема хронична депресия, изостряща се с всеки изминал ден.
Когато хората губят всичко, отчаяните хора правят отчаяни неща - особено когато са гневни и ядосани.

    Цяла плеяда от последни проучвания на общественото мнение показват, че гнева и разочарованието в САЩ се покачва до безпрецедентни нива - очаква се съвсем реална и неминуема експлозия. Споделяйки с вас тези финансови негативни новини, няма как да не ви обърна отново внимание, че наистина живеем в „началото на страданията”, които пророчески са набелязани от Исус. Колко от нас ще сверят часовниците си и ще забележат, че краят на земната история приключва? Каква ще е позицията ни за собственото ни спасение зависи единствено от нашето решение днес. Дано Бог даде мъдрост на всички ни и да осъзнаем стойността на собствената си душа, откупена с безценната кръв на Спасителя...

image

п.п.Думите, оцветени в синьо са активни и водят към съответните препратки - с линкове към доказателствени статии.


 
 



Гласувай:
22



1. gocho52 - Не бойте се , моряци!
15.07.2012 12:34
Корабът потъва бавно...има вода за всички.
цитирай
2. анонимен - сем.Радушеви
17.07.2012 18:33
Мир и благодат на всички. Стихове за размисъл...

1 Йоаново 2 глава:
12 Пиша вам, дечица, защото ви се простиха греховете заради Неговото име.
13 Пиша вам, бащи, защото познавате Този, Който е отначало. Пиша вам, младежи, защото победихте лукавия. Писах вам, дечица, защото познавате Отца.
14 Писах вам, бащи, защото познавате Този, Който е отначало. Писах вам, младежи, защото сте силни, и Божието слово пребъдва във вас, и победихте лукавия.
15 Не любете света, нито каквото е на света. Ако люби някой света, в него няма любов към Отца.
16 Защото всичко що е в света, - похотта на плътта, пожеланието на очите, и тщеславието на живота, - не е от Отца, но е от света;
17 и светът преминава, и неговите похоти; а който върши Божията воля, пребъдва до века.
цитирай
3. анонимен - сем.Радушеви
17.07.2012 18:34
колосяни 3 гл.
23 Каквото и да вършите, работете от сърце, като на Господа, а не като на човеци;
24 понеже знаете, че за награда от Господа ще получите наследството. Слугувайте на Господа Христа.
25 Защото, който струва неправда, ще получи обратно неправдата си, и то без лицеприятие.
цитирай
4. анонимен - сем.Радушеви
17.07.2012 18:37
Притчи 3 глава:

5 Уповавай на Господа от все сърце,
И не се облягай на своя разум.
6 Във всичките си пътища признавай Него,
И Той ще оправя пътеките ти.
7 Не мисли себе си за мъдър;
Бой се от Господа, и отклонявай се от зло;
8 Това ще бъде здраве за тялото ти
И влага за костите ти.
9 Почитай Господа от имота си
И от първаците на всичкия доход.
10 Така ще се изпълнят житниците ти с изобилие,
И линовете ти ще се преливат с ново вино.
11 Сине мой, не презирай наказанието от Господа,
И да ти не дотегва, когато Той те изобличава,
12 Защото Господ изобличава оня, когото люби,
Както и бащата сина, който му е мил.
13 Блажен оня човек, който е намерил мъдрост,
И човек, който е придобил разум,
14 Защото търговията с нея е по-износна от търговията със сребро,
И печалбата от нея по-скъпа от чисто злато.
15 Тя е по-скъпа от безценни камъни
И нищо, което би пожелал ти, не се сравнява с нея.
16 Дългоденствие е в десницата й,
А в левицата й богатство и слава.
17 Пътищата й са пътища приятни,
И всичките й пътеки мир.
18 Тя е дърво на живот за тия, които я прегръщат
И блажени са ония, които я държат.
19 С мъдрост Господ основа земята,
С разум утвърди небето.
20 Чрез Неговото знание се разтвориха бездните
И от облаците капе роса.
21 Сине мой, тия неща да се не отдалечават от очите ти;
Пази здравомислие и разсъдителност,
22 Така те ще бъдат живот на душата ти
И украшение на шията ти.
23 Тогава ще ходиш безопасно по пътя си,
И ногата ти не ще се спъне.
24 Когато лягаш не ще се страхуваш;
Да! ще лягаш и сънят ти ще бъде сладък.
25 Не ще се боиш от внезапен страх,
Нито от бурята, когато нападне нечестивите,
26 Защото Господ ще бъде твое упование,
И ще опази ногата ти да се не хване.
27 Не въздържай доброто от ония, на които се дължи,
Когато ти дава ръка да им го направиш.
цитирай
5. анонимен - сем.Радушеви
17.07.2012 18:39
:)

матей 28

19 Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух,
20 като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин].
цитирай
6. анонимен - За парите!!!
22.07.2012 18:33
Има едно правило(тайно),празна пара не чини!!!Щом оправят кризата с печатане(празни пари),ясно е.Прах в очите.Стягайте си градинките,там е истината(а и дряновите сопи)за посегатели!!!
цитирай
7. анонимен - сем.Радушеви
25.07.2012 18:29
Така е за парите, но е истина че Господ ни дава всички средства и ще трябва да отговаряме за тях пред Него. Като даваме чест от тях на царквата. А също и как ги харчим разумно или безразборно.
Що се отнася за земята казано от коментар 6 на шега или не, е вярно че трябва да си гледаме градинките. И Библията го подкрепяа, а също и религиозната писателка Елена Вайт в неините книги е потчертала въпроса за напускане на градовете които с наближаването на края ще се превращат в леговища на греха. Наистина е добре да живеем в провинцията, както за нас така и за децата ни. А когато останем без работа, дали заради Съботата или просто от кризата, е добре да имаме парче земя за обработваме за да нямаме лишения от храна. Вярно е също че Бог ще ни даде водата и храната, но ако легнем и нехаем пак ми се струва че не е добра идея...(повече на тази теме друг път)

Днес си мислех и за един анонимен които имаше, не помня в кои постинг и кои коментар, Та каза че можел да докаже всичко в Библията научно и нямало нищо интерестно. Но Библията говори ча много по дълбоки и чудни неща, пророчества както за човешката история как ще върви, така и за раждането на Исус и много неща. А за какво са ни пророчествата...еми ето Исус го е казал:

Иоан 13
19 Отсега ви казвам това нещо преди да е станало, та когато стане да повярвате, че съм Аз това, което рекох.

и в :
лука 16
31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.


Не знам до колко разбирате тези стихове, но за катаклизмите е вярно че се случват и Исус е казал: като видите тези неща да знаете че съм близо при вратата

Както знаеме знаменията на времето : като се намръщи времето като задуха по студен и хладен въздух и се наредят от облаци,знаеме че ще завали...
Ето и един пример: Или ако като майката на едно дете е казала; синко прибери прането като се прибереш от училище. А то не послуша а почне да анализира или да доказва че това е нищо и не послуша, не е добре.

продължава...
цитирай
8. анонимен - сем.Радушеви
25.07.2012 18:46
Така е разбирасе и за Божиите думи. Той е казал като видите тези неща да не се смущавате:

матей 24гл.

3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?
4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;
5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.
6 И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът.
7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.
8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания,
9 Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име.
10 И тогава мнозина ще се съблазнят, и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят.
11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.
12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.
13 Но който устои до край, той ще бъде спасен.
14 И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът.

Кое от тия неща не е станало. Но Исус е казал като видите тия неща се гответе за Моето пришествие. Как!!!???
Еми не по начина които някои казват : **еее еми то си е имало земетресения и урагани и ..всякакви други неща, нищо ново. Само са малко повечко и какво от това нищо не е. Това си е от земята или леднисците и...и...и така** .

Да ама статистиките и учените говоряд друго
И вместо да се покаем за греховете си, вместо да търсим опрощение и милост от Бога, който ще прощава щедро. Ние още повече и все по дръско затъваме в все по-долни и мерзостни грехове. Дръско се смеем и се присмиваме дори на тези който се боят от Бога. Все повече закоравяваме сърцата си и не искаме да пуснем Исус там...който даде живота си за точно такива като нас....
...
цитирай
9. анонимен - сем.Радушеви
25.07.2012 19:02
Ако ми позволите бих искал още няколко стиха да цитирам от Библията ( четете я докато не я забранят)

Исая 46гл:
9 Помнете предишните неща от древността;
Защото Аз съм Бог, и няма друг;
Аз съм Бог, и няма подобен на Мене,
10 Който от началото изявявам края,
И от древните времена нестаналите още неща,
И казвам: Намерението Ми ще устои,
И ще извърша всичко що Ми е угодно;

Иов 33 гл:
12 Ето, в това ти не си прав;
Ще ти отговоря, че Бог е по-велик от човека.
13 Защо се препираш с Него,
Загдето Той не дава отчет ни за едно от Своите дела?
14 Защото сигурно Бог говори веднъж и дваж,
Само че човекът не внимава.
15 В сън, в нощно видение,
Когато дълбок сън напада човеците,
Когато сънуват на леглата си,
16 Тогава Той отваря ушите на човеците,
И запечатва поука в тях,
17 За да отвърне човека от намерението му,
И да извади гордостта из човека;
18 Предпазва душата му от гроба,
И живота му, за да не падне от меч.
19 Той бива и наказван с болки на леглото си,
Да! с непрестанни болки в костите си,
20 Така щото душата му се отвръща от хляб,
И сърцето му от вкусното ястие.

откровение 3гл:
19 Ония, които любя, Аз ги изобличавам и наказвам; затова бъди ревностен да се покаеш.
20 Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене.
21 На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол.
22 Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите.

Филипяни 4 гл.
29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.

Окровение 21гл: (прочетете си я цялата:

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.

амин
цитирай
10. анонимен - сем.Радушеви
26.07.2012 21:45
До естрир и всички :)

4 Иоан до седемте църкви, които са в Азия: Благодат и мир да бъде на вас от Онзи, Който е, и Който е бил, и Който иде, и от седемте духове, които са пред неговия престол,
5 и от Исуса Христа, който е верният свидетел, първороденият от мъртвите и началникът на земните царе. На този, Който ни люби, и ни е развързал от греховете ни чрез кръвта Си,
6 и Който ни е направил Царство от свещеници на своя Бог и Отец, на Него да бъде слава и господство във вечни векове. Амин.
7 Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха; и всички земни племена ще възридаят за Него. Така е. Амин.


Незнам още колко ще можеме да си пишем и да си общуваме чрез този портал защото може много скоро да го затворят. И защо защото си говориме за Бог и какво казва Библията. Ето какво имам впредвид : ( http://thelastnews.net/ )

Поне на мен вече не ми дава да го отварям. Християнски сайт в който имаше много проповеди и полезна информация.

Наистина ще ми липсвате всички. Та да си кажем сбогом...казвам го с натъжено сърце. Дано да ви видя всички един ден в небето. Тажно ми е и че скоро няма да можем да ходиме свободно на църква.
Но дерзайте нашият Господ и спасител Исус Христос идва. Каквото и да става Той е обещал да ни пази и да ни закриля. Ще ни даде хляб и вода, докато другите без Него няма да имат привилегията да се ползват от услугите на Господ, защото сега нея търсят.

поздрав с Исая 66:22,23
22 Защото, както новото небе
И новата земя, които Аз ще направя,
Ще пребъдат пред Мене, казва Господ,
Така ще пребъде родът ви и името ви.
23 И от новолуние до новолуние,
И от събота до събота,
Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене,
Казва Господ.

Амин . и нека Божият мир почива на вас. Той ни е казал да не се смущава сърцето ни...

Иоана 14глава:
1 Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене.
2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.
цитирай
11. анонимен - сем.Радушеви
26.07.2012 21:50
Иоана 14гл продължение:
1 Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене.
2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.
3 И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие.
4 И вие знаете за къде отивам и пътя [знаете].
5 Тома Му казва: Господи, не знаем къде отиваш; а как знаем пътя?
6 Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.
7 Ако бяхте познали Мене, бихте познали и Отца Ми; отсега Го познавате и сте Го видели.
8 Филип Му казва: Господи, покажи ни Отца, и достатъчно ни е.
9 Исус му казва: Толкова време съм с вас и не познаваш ли Ме Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца; как казваш ти: Покажи ми Отца?
10 Не вярваш ли, че Аз съм в Отца, и че Отец е в Мене? Думите, които Аз ви казвам, не от Себе Си ги говоря; но пребъдващият в Мене Отец върши Своите дела.
11 Вярвайте Ме, че Аз съм в Отца и че Отец е в Мене; или пък вярвайте Ме поради самите дела.
12 Истина, истина ви казвам, който вярва в Мене, делата, които върша Аз, и той ще ги върши; защото Аз отивам при Отца.
13 И каквото и да поискате в Мое име, ще го сторя, за да се прослави Отец в Сина.
14 Ако поискате нещо в Мое име, това ще сторя.
15 Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.
16 И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.
17 Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде.
18 Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас.
19 Още малко, и светът няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете.
20 В оня ден ще познаете, че Аз съм в Отца Си, и вие в Мене, и Аз във вас.
21 Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему.

цитирай
12. анонимен - сем.Радушеви
26.07.2012 21:52
И една новина за сащ, за сушата там:

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&tl=bg&u=http%3A%2F%2Fwww.thetrumpet.com%2F%3Fpage%3Dcolumns
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883535
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031