Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2012 19:28 - ХИЛАРИ КЛИНТЪН НИ ДОНЕСЕ И ВЕСТ ЗА ВОЙНА!(ОБНОВЕНА!)
Автор: estirbg Категория: Бизнес   
Прочетен: 20694 Коментари: 29 Гласове:
34

Последна промяна: 15.12.2012 12:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

        

    От вчера една гореща новина витае из българските масмедии и набързо разтопи ледовете на дипломатическата скука – „Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън пристига на посещение у нас на 5 февруари. Следващата седмица тя ще пристигне в Германия, за да участва в Мюнхенската конференция по сигурността. След това Клинтън ще дойде у нас. Държавният секретар ще е на еднодневна визита в страната ни, като ще обсъди с представители на правителството "редица въпроси, включително демократичните промени в Близкия изток, подкрепата за Афганистан, енергийната сигурност и двустранното сътрудничество в сферата на прилагането на законодателството”. Това е официалната план-програма на бъдещата визита. А не официалната?...

image


Нека се опитаме сами да разберем...

Няма как да не сте чули за въведеното ембарго на Ирански петрол заради ядрената програма на Ислямската република. Спомнете си - на връх Нова година Президентът на САЩ Барак Обама подписа законопроект за самоотбрана на стойност $ 662 милиарда с новите още по-строги санкции, насочени към централната банка и финансовия сектор на Иран, с което се задълбочи ожесточението между Вашингтон и Техеран.

Чрез масмедиите упорита се манипулира световната общественост, че Иран възнамерява да създаде атомна бомба като по този начин се оправдава въпросната резолюция. Дали Иран наистина възнамерява да създаде атомна бомба това е друга тема -  
парещият въпрос е къде е мястото и какво ще е участието на България в този назряващ нов мегавоенен конфликт.

Няма как да чуете от българските медии за създаването на над двеста американски лазарети и болници в Грузия – една сериозна инвестиция от 560 милиона долара. Също така дори не се и спомена у нас, че два от единадесетте самолетоносачи на САЩ пътуват към персийският залив, придружени от над шестдесет военни кораба под британски флаг. Над 60 000 военнослужещи от Ирак бяха преместени в Израел преди четиринадесет дни (това ли беше обещанието на Обама да изтегли американските войски от Ирак?).

 Съвсем очевадно е, че пръстенът около Иран се затяга, и международните сили се готвят за война. На пръв поглед като че ли нищо ново не се забелязва в създалата се геополитическа ситуация - бихме предположили, че процедурата ще е същата като с Афганистан и Ирак – с безразличие бихме я дефинирали като поредния милитаристичен поход в Близкия Изток (от психологическа гледна точка всяко повторение на събития, притъпява сетивата и води до апатия).

                 
image                                

                         
Чжан  Чжао Чжун

Само че в последната ситуация има една съществена разлика и тя е видима в осезателното присъствие на Китай и Русия, които са в опозиция. Една новина, която взриви независимата преса по света, но пак не беше отразена в България, бе изказването на Чжан Чжао Чжун, генерал-майор на Китайската армия. В интервю за NDTV той бе категоричен в изявлението си, че „Китай няма да се поколебае да защити Иран, дори в случай на Трета световна война.“ В отговор на това твърдение Обама разпореди да се засили военното присъствие на САЩ в Австралия, Южна Кореа, Малайзия и Индонезия. Само през януари тази година бяха разположени над 90 000 войници и военна техника - по този начин видимо и обръча около Китай се затваря.

Една бърза ретроспекция би ни навело на мисълта, че сценария за една евентуална война срещу Иран е същия както с този на Ирак. И както тогава, така и сега – доказателства за производство на оръжия за масово унищожение няма. Както нямаше в Ирак, така няма и в Иран – дори световната организация за атомна регулация официално потвърждава, че Иран няма физическата както и финансовата възможност да произведе атомна бомба в следващите петнайсет години.

За да разберем истинската същност на предстоящите събития, трябва да припомним проведените “Пролетни Революции” в Либия, Бейрут, Египет и няколко други Африкански държави, които са били инициирани от ЦРУ, Мосад, МИ-5 както и от други регионални тайни служби, (няма как и Ватикана да не е участвала). Сирия е последната бариера за пътя към Иран.

Най-лесният начин да се контролира едно общество е чрез всяване на страх – и точно това се прилага върху човешките популации от години наред. Нека пак да повторя, че Русия и Китай остро се противопоставят на една евентуална военна намеса в Сирия, както и в Иран. Според редица наблюдатели, събитията още през февруари биха могли да ескалират. На манипулираното общество му трябва много малко, за да подкрепи една военна намеса на правителствата и точно това се очаква да се случи много скоро. Така нареченият военен „похват” “false flag attack” – познат от Виетнам, Никарагуа, Корея  - може да бъде приложен отново– повечето войни на САЩ започнаха точно с такава фалшива инсценировка на атака.

                      image          


В тази гореща и взривоопасна международна обстановка каква ли отредена позиция има за България – това е тревожният въпрос, който не бива да подминаваме с безразличие.Сигурно помните дебата за ракетния щит, на който България (за разлика от Руминия) се противопостави, но все пак остави проблема отворен. Тези разисквания заглъхнаха в медийното пространство в България (както винаги, съществените проблеми се заравят и погребват преждевременно!) – но не и по света. Ракетния щит се очаква да бъде готов до няколко месеца, а Русия заяви преди три седмици, че ако това се случи, ще насочи балистичните си (ядрени) ракети към Европа, както и че ще направи контра-щит обхващащ Русия, Китай и няколко бивши съветски републики. Ако България (след Румъния и Полша) стане част от този американски щит, позволявайки поставянето на част от системите му на ПРО на българска територия, то страната ни фактически се превръща в цел не само за Иран, но и за Русия (тя е много наясно, че този щит може да се използва и за нанасянето на пръв удар). В тази комплицирана международна ситуация едва ли посещението на Хилари Клинтън ще бъде израз на най-сърдечни съюзнически чувства и високопоставен административен поздрав към новоизбрания президент Плевнелиев.

Най-вероятно визитата на Хилари Клинтън ще бъде обвързана преди всичко с обсъждането на въздушен коридор за една евентуална атака срещу Иран, ако силите на ООН не подкрепят военна интервенция срещу мюсюманската държава. Присъствието на НАТО като че ли загубва тежестта си, след като Турция (член на НАТО) вчера съобщи, че няма да позволи използването на въздушния си коридор при една възможна атака срещу Иран. От геополитическа гледна точка северозападна България би имала благоприятно и ключово значение за затварянето на обръча около Иран. След като Грузия ще поеме ранените на север както вече споменахме, България може би ще бъде главно използвана за складиране на амуниции, техника и резервни войски. Важно е да се отбележи, че Америкакнския сенат миналата година одобри използването на ядрено оръжие “за превентивен удар, срещу всяка нация заплашваща националната сигурност на САЩ”. А това логически поствя въпроса дали няма да присъстват и ядрени оръжия в България...

Тази нова студена война, за която медиите премълчават, много скоро би могла да екалира и да се превърне в реално, горещо полесражение. И в нея може да се окаже, че ние сме под прицел. Дано управляващите ни имат политическа мъдрост и зрялост при вземане и подписване на решения и спогодби в предстоящите преговори, като правилно оценят барутната ситуация и не заложат за пореден път българските интереси на несигурна карта.
...................................................................................

Преди няколко години, когато Кондолиза Райс влизаше в НДК, за да присъства на срещата на външните министри на НАТО, София бе разлюляна от стряскащо земетресение. Дали Бог не ни предупреди тогава да внимаваме и бъдем нащрек при подобни милитаристични срещи?

Дано този път  да няма „събуждане” чрез трус, но обезателно е необходима прозорливост и далновидност при обсъждането и подписването на бъдещите военни споразумения , за да не се превърнем в „жива” маша за вадене на „живи” въглени...

*************************************************

46. estirbg - И преди няколко дни -
10.02 23:13
Странна, по-скоро хитра тактика прилага американската дипломация спряма България - след като Хилари дойде окъпана от светлината на прожекторите на репортерите и си отиде набързо, веднага в нейната сянка, инкогнито (БГ - медиите в последствие са разбрали тази информация!) два дни след отпътуването й от София, пристига делегация на официални лица от САЩ, включваща заместник-помощник секретаря по отбраната за политиката в Европа и НАТО (Deputy Assistant Secretary of Defense for European and NATO Policy) - Джеймс Таунсенд (James Townsend), заместник-помощник държавен секретар в бюрото за европейски и евразийски въпроси (Deputy Assistant Secretary of State in the European and Eurasian Affairs) - Мери Йованович (Marie Yovanovitch) и генерал-майор Марк Шислър (Mark Schissler) от европейското командване (European Command) на армията на САЩ.

Агенцията "Стандарт нюз" писа, че "необикновената визита допълнително подхрани слуховете за предстояща военна операция в Близкия Изток и формирането на нова коалиция от типа, съществуващ срещу Ирак през 2003."

Като се прибавят скорошните допълнителни усилия за вербуване на южнокавказките нации на Грузия и Азербайджан в подкрепа на военни действия срещу Иран, както вероятно и срещу Сирия, САЩ и неговите съюзници от НАТО добавят към въздушните и морски бази съществуващи в Ирак, Афганистан и монархиите от Персийския залив допълнителни такива, от които да ударят Техеран и Дамаск.....
http://brink.blog.bg/politika/2012/02/10/nova-voenna-koaliciia-nasochena-sreshtu-siriia-i-iran-vodesh.899074
...........................................................................
Не чух ТВ-медията да спомене за такова посещение!!! Вниманието на хората се отклонява със зимните бедствия, като зад гърба им се планира още по-унищожителна катастрофа...
 Моля, прочетете след статията коментар №39, на съблогъра ни Антонио - направил е изчерпателен анализ на приключилото краткосрочно посещение на г-жа. Клинтън, за което му благодаря - аз нямах възможност да проследя събитието с подробности, за съжаление !


   http://rickrozoff.wordpress.com/
по наблюдения на Г. Грънчаров           
 

 





Тагове:   носи,   новина,   Хилари,   Клинтън,


Гласувай:
35



1. estirbg - Неотдавна Хилари Клинтън заяви, че вече не желае да е в политиката
30.01.2012 00:03
Тя е споделила, че няма да се кандидатира нито срещу Обама, нито за поста вицепрезидент, както хора от екипа й настоявали.
"Със сигурност ще остана на поста си, докато президентът Обама номинира някой друг за държавен секретар. Но след като от 20 години съм в голямата политика с всичките предизвикателства, които тя носи, мисля, че вече е време да се оттегля и да преценя колко съм уморена", споделила Хилъри.
Тя е наистина един красноречив говорител и изявител на хегемонната американска политика в света, но напускането й наистина ще постави много въпросителни за бъдещия неин заместник. Дано да не остане в историята на американската администрация с името Килари Клинтън, както я наричат в безпардонния си хумор американците.
цитирай
2. veneti - И се строят...
30.01.2012 08:28
Здравеопазването уж потъва , а се строят частни болници като "молове", някак не се връзва...
цитирай
3. estirbg - Латинке,
30.01.2012 16:09
смайваш ме! Ти доказваш, че от една новина може всичко да се сътвори...
При подобен политически памфлет на човек му иде хем да се смее, хем да плаче - особено, ако е в позицията на потърпевш.
Хайде, доскоро, че сега ме чака дълъг път ....
Поздрави от мен! :)
цитирай
4. estirbg - Тони,
30.01.2012 22:50
клипчето наистина ни "отваря" очите и .. и няма да имат оправдание инициаторите, ако наистина се осъществи подобен сценарий.
Осезаемо е,творческият гений на злото работи денонощно и още с какво ли ще ни изненада...
цитирай
5. estirbg - Тази вечер,
30.01.2012 23:08
БТВ - новините си " услужиха" с темата от блога ми - дори със съпоставката на визата на Хилари с тази на Кондолиза Райт.
Може да е случайно съвпадение, а може и да не е. Всъщност много се радвам - винаги съм желаела истината да достига до хората и нито един да не бъде заблуден.
Дори да "подшушнем" само темата, за да излезе на светло, пак е нещо...
Друг е въпросът в каква светлина и под кой ъгъл ще ни я представят...което отново ни довежда до единственото правилно решение - "Направи си сам и потърси си сам".
цитирай
6. polopot - Аз пък си мисля, че посещението ще ...
01.02.2012 19:20
Аз пък си мисля, че посещението ще има предимно икономическа насоченост. По-конкретно изтребители и шистов газ... Дори Панета заяви, че не иска война срещу Иран...
цитирай
7. estirbg - Хилари???! С икономическа насоченост???!!!
01.02.2012 22:32
Може би, за да ги снабдяваме горките американци с шистов газ????!!!!.....:))))
Пол, дори да представят пред обществеността такава нелепа формулировка на посещението й, то истинската й цел е чисто милитаристична, та дори и само логистична, ако щеш.
Цитирам ти точно думите на Леон Панета, относно за възможни удари върху Иран:
"Ако се наложи да го направим, ше го направим!" - категорично е заявил точно самия Панета на пресконференция в Пентагона някъде тия дни.
цитирай
8. polopot - "Ако се наложи да го направим, ...
01.02.2012 22:54
"Ако се наложи да го направим, ше го направим!" - категорично е заявил точно самия Панета на пресконференция в Пентагона някъде тия дни.

Именно. Щом ти го казва официално значи атака няма да има...;)
цитирай
9. estirbg - Когато изявленито е "материализирано" с военна техника, морски съдове и инвестиции
01.02.2012 23:04
какво ти идва на ум, скъпи ми приятелю?
Морски круизи ли са това или световна партия шах, разигравана от великите сили?
Мисля, че не е само празно дрънчене на доспехи!
Някак не се вмества само в рамките на студената война...
цитирай
10. estirbg - Панети е заявил още на тази пресконеренция:
01.02.2012 23:15
"До една година иранците ще произведат достатъчно обогатен уран за направата на атомна бомба. САЩ ще направят всичко необходимо, за да им попречат. Съединените щати и президентът бяха ясни по въпроса. Не желаят Иран да разрабова атомно оръжие. Това е насока за нас, очевидно също и за израелците, следователно ние споделяме обща цел в случая."
Е, по-ясно не може да бъде казано....
ВЕрвай им, ако искаш!
цитирай
11. venziko - Напълно си права
04.02.2012 12:04
Темата е Иран
цитирай
12. анонимен - da se pomolim
05.02.2012 01:02
bog da vrazumi dneshnite ni rukovoditeli.da im podskaje nai dobria nachin za lavirane v polza na rod i rodina
цитирай
13. estirbg - Това,
05.02.2012 01:39
което можем най-разумно да направим в случая (предстоящото посещение на височайшата госпожа!) и да помогнем сами на себе си, е наистина настойчивата молитва към Върховния Държател на световете и народите. Бог може да прави чудеса, да въздига царе и да събаря режими с оглавяващи ги главнокомандващи. Доказал го е в цялата човешка история. Наистина дано даде мъдрост на управляващите да отстояват интересите на народа и страната ни - достатъчно окаян и оскърбен народ сме, за да си самопричиняваме нови беди и мъки...
Думите на Божия слуга, Даниил, нека да бъдат и наши слова:
"Да бъде благословено името Божие От века и до века; Защото мъдростта и силата са Негови.
Той изменява времената и годините; СВАЛЯ ЦАРЕ И ПОСТАВЯ ЦАРЕ; Той е, който дава мъдрост на мъдрите И знание на разумните. Той открива дълбоките и скрити неща; Той познава онова, което е в тъмнината; И светлината обитава с Него." Даниил 2 - 20:22
цитирай
14. estirbg - Вчера, 04.02., г-жа. Клинтън, съвсем ясно дефинира какво предстои и как ще "решат" ситуацията в Сирия - ОТКРОВЕНА ВОЕННА НАМЕСА!!!
05.02.2012 09:31
Вечерта на 4 ноември Русия и Китай наложиха вето на проект на Съвета за сигурност на ООН за резолюция, осъждаща насилието в Сирия. Според ООН в Сирия са загинали вече повече от 5400 души. Проектът за резолюция след много дни на дебати, дискусии и корекции отбелязва „пълна подкрепа на инициативата на Арабската лига.“ „Инициативата“ предвижда създаването на „преходно правителство“ – което в действителност е свалянето на президента Асад.
Резолюцията осъжда „широко разпространената употреба на насилие от страна на сирийските власти, повтарящи се груби нарушения на човешките права, екзекуции без съд, използването на войска за потушаването на гражданските протести“.
Русия обяви, че подобен език за резолюция е „неприемлив.“
Китай заяви, че сирийските проблеми трябва да бъдат решени от сирийците и чужда военна интервенция е „недопустима“
Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън осъди категорично позицията, застъпена от Русия и Китай.
Тя каза: „Трудно е да повярвам в това, че след най-кървавия ден в историята на сирийските протести има такива, които искат да не се допусне осъждане на насилието от страна на международната общност. Аз бих искал да им задам въпрос: Какво друго трябва да узнаем, за да може Съветът за сигурност да действа решително? Знам какво ще се случи сега. Повече кръв, повече съпротива на насилието и още по-голяма вероятност в Сирия да започне гражданска война."
КАКВО ДВУЛЕЧИЕ, КАКЪВ ПСЕВДОХУМАНИЗЪМ! И С ТАЗИ ВОЙНСТВЕНА КРАЧКА ЩЕ СТЪПИ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ!
ВЯРВА ЛИ ОЩЕ НЯКОЙ, ЧЕ ПОСЕЩЕНИЕТО Й Е ДОБРОНАМЕРЕНО ???
НАИСТИНА ЛОШИ ДНИ ИДАТ ЗА НАС, СКЪПИ МИ ПРИЯТЕЛИ!!!
цитирай
15. estirbg - Ето и мнението на Джулието Киеза -
05.02.2012 16:46
Войната срещу Иран е практически неизбежна. Това становище изрази днес в Москва известният италиански политолог Джулието Киеза. „Ако преди две или три години войната срещу Иран беше само една неясна перспектива, то сега нейната вероятност е 100 процента – казва експертът. – Това ще бъде сериозна и рискована война за тези, които ще я запалят. Но веднага да бъдат унищожени иранските лидери и да се спечели няма да стане. Иран няма да победи, но няма да остане беззащитен. „
Политологът смята, че американската армия и НАТО няма да участват в сухопътните операции и ще използва сили от Пакистан и Ирак. „Именно за тази цел се създават огнища на напрежение в Близкия изток“, – каза той.
Коментирайки възможните последици от тази война за Русия, експертът отбележи, че в първите етапи интересите на държавата няма да бъдат засегнати. „Друг въпрос – възможна употреба на ядрени оръжия на границата с Русия и изостряне на ситуацията в Южен Кавказ , разбира се, ще се отрази неблагоприятно на интересите на Руската федерация“, – смята анализаторът.
„Русия ще използва политически лостове в Съвета за сигурност на ООН в сътрудничество с Китай, но на други действия, е малко вероятно да се реши“ – смята Киеза.
Отговор "дали- или" - няма да се забави и ще бъде най-късно до месец април.
цитирай
16. boristodorov56 - Малко шизофренично ми се чини!
05.02.2012 17:01
"КАКВО ДВУЛЕЧИЕ, КАКЪВ ПСЕВДОХУМАНИЗЪМ!"

Как да квалифицираме подкрепата за решима на Ал Асад, който изтребва несъгласните с него и нежелаещи да живеят в неговия режим ?

цитирай
17. estirbg - Борка,
05.02.2012 18:13
политиката на Щатите винаги е била псевдохуманна и двулична - Хилари е нейно отражение и не виждам защо осъждаш възмущението ми от нейното нашествие на бг територия. Никога не съм подкрепяла политиката на Библейския звяр (САЩ) и няма да я подкрепя, пък реакцията ми нека да я тълкува всеки кой как иска.
С бомби и заплахи не се решават проблемите - войната, която винаги е била престъпление срещу човечеството, сега е повече от безумие - независимо зад каква кауза е обявена. Пък Щатите, където и да са стъпили, досега никога не са носили маслиново клонче...
цитирай
18. boristodorov56 - Не ме интерисуват американците какви са! Задавам конкретен въпрос. Отговори на него?
05.02.2012 19:19
estirbg написа:
политиката на Щатите винаги е била псевдохуманна и двулична - Хилари е нейно отражение и не виждам защо осъждаш възмущението ми от нейното нашествие на бг територия. Никога не съм подкрепяла политиката на Библейския звяр (САЩ) и няма да я подкрепя, пък реакцията ми нека да я тълкува всеки кой как иска.
С бомби и заплахи не се решават проблемите - войната, която винаги е била престъпление срещу човечеството, сега е повече от безумие - независимо зад каква кауза е обявена. Пък Щатите, където и да са стъпили, досега никога не са носили маслиново клонче...




Как да квалифицираме подкрепата за решима на Ал Асад, който изтребва несъгласните с него и нежелаещи да живеят в неговия режим ?
цитирай
19. estirbg - Ти откъде си сигурен,
05.02.2012 19:27
че това е вярно,а?
Не погледна ли това, което ти пратих?
Манипулации всякакви. Босненски игрички - сякаш не ни пързаляха тогава. После истината излезе съвсем друга.
Сега отново не вярвам и съм убедена, че е злостна манипулация.
Пак те моля, погледни това, което ти пратих.
цитирай
20. estirbg - Ето за какво става въпрос, Борисе - прочети интервюто на Г.Грънчаров:
05.02.2012 19:34
Неудобната истина за Сирия, за която не се говори –
Самир е независим журналист, свърза се с мен малко след публикуването на една моя статия за геополитиката в Близкия Изток. Разказа ми доста интересни неща, и реших да публикувам кратко интервю с него.
По медиите чуваме как режима в Сирия ежедневно избива мирни демонстранти на опозицията и как само за една година от началото на протестите са починали над 5000 души в следствие на тази агресия. На скоро излезна и една статия в New York Times, в която един бивш войник на Сирийските “Anti-Riot”-части сподели в детайл как той и други са имали заповед да стрелят срещу мирни демонстранти.
“част от снимките и клиповете, които гледате на десетки хиляди протестиращи всъщност са демонстрации в подкрепа на сегашния режим” ми разказва Самир Ал Фахад, независим журналист от Ливан. “Прекарах близо 2 месеца в Дамаск и Хомс още в началото на безредиците миналата година. Тогава се появиха първите слухове за снайперисти, които безцелно избиваха демонстранти. Никой тогава не говореше за Сирийската армия а по-скоро за Мюсюлманското Братство, противник на режима на Асад още от 70-те” продължава разказа си Самир и го прекъсвам.
Това малко ми прилича на Босна през 90-те, когато Босненци инсценираха бомбени атентати срещу собственото си население обвинявайки Сърбите, за да провокират намесата на НАТО. Същото ли се случва сега в Сирия?
“В началото да, но Мюсюлманското Братство нямат интерес от намесата на НАТО, поне за сега. Целта им бе да привлекат вниманието на межународните медии, които да обвинят режима на Асад за избитите демонстранти и да намерят повече симпатизанти, които да се включат в редиците на М.Б.”
Искате да кажете, че демонстриращите които виждаме всекидневно са част от Мюсюлманското Братство?
“Не всички, но стават повече и повече. Разберете, че тук вече не става дума за демонстрации, това си е чиста гражданска война провокирана от Мюсюлманското Братство. От месеци вече не става дума за избити демонстранти, те са точно толкова въоръжени колкото Сирийските сили за сигурност. Аз не казвам, че не е имало цивилни жертви – имало е. Но със сигурност не всички от тези 5000 жертви са били цивилни, невъоръжени демонстранти. Отделно никой не споменава колко са жертвите на Сирийските части за сигурност, които също понесоха огромни загуби на човешки живот.”

Кой има интерес от смяната на режима в Сирия?

“САЩ и Израел сред други.”

Но това не е логично – нали точно САЩ се борят срещу радикалният Ислям в Близкия Изток. Сирия е най-близкия съюзник на Иран, финансирал Хамас за борбата им срещу Израелската окупация в Газа. А Хамас се свързва напоследък доста с Мюсюлманското Братство – къде е логиката? Мюсюлманското Братство поемайки контрол над Сирия няма ли да направи позицията на Иран по-силна в региона?

“От десетилетия знаем, че големите международни сили “радикализират” мюсюлмански държави наливайки пари в Хамас, Ал Кайда, Мюсюлманското Братство – вижте как се промени Северна Африка само за една година. Отдавна вече не става дума само за петрол, дрогата или чиста геополитика. Глобално погледнато се задава нещо голямо.”

Нещо голямо, но какво?

“Няколко бомби, свързани помежду си. Ако едната гръмне, гръмват всички. Това което хората на Запад обаче трябва да разберат, е че именно тяхната външна политика създаде това. Мюсюлманите са точно толкова манипулирани колкото и Християните и нищо чудно скоро да се изправят един срещу друг във война, инсценирана и подготвена от десетилетия зад гърба ни.

Каква е прогнозата ви за Сирия?

“Ще станем свидетели на още по-кървава гражданска война. Дори евентуалната оставка на Асад няма да промени нещата докато САЩ наливат пари в едните и Русия пари в другите. А дори и да се оттеглят, вече е прекалено късно за мирно разрешаване на конфликта.”

А каква е ролята на Турция? Появиха се слухове, че тя приема дезертьори от Сирийската армия на тяхна територия и след това ги връща като “демонстранти”, и то въоръжени.

“Не са слухове, преди няколко дни Ердоган съвсем официално се срещна с лидера на Хамас [Исмаил Хания] и му обеща финансова инжекция от близо 300 млн долара. По-миналата седмица Турция пък реши да не предостави въздушните си коридори за едно евентуално нападение над Иран. Всеки може да си сглоби картинката която се задава, сам.”

Какво мислите за България, най-вече за официалната визита на Хилъри Клинтън след няколко дни?

“По принцип такива посещения се правят като част от обиколка обхващащи повече държави. Фактът, че Хилъри Клинтън след международна конференция [в Мюнхен] ще посети само България би трябвало да предизвика по-голяма реакция от медиите ви, след като вие ми казахте че се отразяват само официалните причини за визитата и.”

Благодаря ви за времето, Самир
цитирай
21. estirbg - И това като допълнение и...размишление, приятелю, Борка! Пък после ме наричай шизофреничка!
05.02.2012 19:47
Сирия / Ветото на Русия и Китай – Коментар към медиите
4 Feb ’12 – 21:18

Босненски Игрички

“Коя държава ще убие 250 души точно в деня, когато пред ООН минава трета резоюлиця за евентуална смяна на режима?” пита посланика на Сирия пред съвета на ООН преди близо час.

Искам някой да ми обясни логиката, и най-вече че случилото днес отново беше отразено с “размазани клипове” взети от youtube. То сякаш това вече стана практика. Как ще скриеш избиването на 5000 души, като това се случва все на обществени места. Защо не виждаме Сирийските сили в снимки и видео, как избиват мирни демонстранти?

Някой сега ще кажат, че няма журналисти (западни) и те не се допускат от режима. Приемам, но тогава как пък изтича другата информация? И от кого изтича? От къде се появяват тези размазани клипчета, които действат като безспорно доказателство пред света, че главния виновник е Сирийската армия – но тя сякаш се губи в тях?

Въщност коментара ми е насочен към медиите ни, които преди изказването на посланиците към ООН гръмнаха с новината, че Русия и Китай отхвърлиха вето “за изтегляне на Сирийски военни части от градовете” цитирайки АФП самодоволни, че само това се изисква от тях.

Резолюцията в интерес на истината нямаше нищо или малко общо с това – главната и точка гласеше “смяна на режима”, по специално предаване на властта към вице-президента на Сирия, но не за това става дума.

Драги “журналисти”, как пък веднъж не направихте разследване на слуховете, че дадена “организация” (наречена мирна опозиция) сама избива членовете си и после обвинява за това властите, за да получи международно внимание, както се е случвало толкова често в историята. Пълно е с такива свидетели, които по една или друга причина не се харесват. Реторичен въпрос – че коя уважаваща себе си медия ще противоречи на АФП. Тук вече има конфликт, защото на тези хора не се дава глас.

Истината е, че в Сирия се прилага същата схема която се приложи в Босна преди 20 години. Но такава пропаганда като сега не съм виждал през живота си. А вие медиите, главните редактори и журналисти сте част от нея, защото задачата на един журналист не е да цитира “общо приета реторика”, а да си напъне гъза и да съобщи какво се случва – двете страни на монетата (!)

Аз не съм в Сирия и не мога да твърдя, че Сирийското правителство не е предприамало съмнителни действия. Но също така си задавам съвсем логически въпроси, както и изслушвам другата страна (в този случай Русия, Китай и Сирия) и си задавам тези “неудобните” въпроси, които за вас са табу.

Не веднъж не-задаването на такива въпроси е довело до много голямо кръвопролитие. Последния пример имаме в Сърбия - когато беше водена същата медиина война. И точно заради нея хората все още си мислят, че Милосевич е “инициатора” на конфликта което вече (официално) бе опровергато чрез свидетелски показания на натовки генерали, цивилни, неправителствено организации и редица независими документални филма. И накрая все пак се доказа, как мюсюлманските Босненци сами са избивали населението си и то познайте кога: Ден два преди свикване на ООН.
...........................................................................
Борка, монетата има две страни, приятелю! Лошото е че наистина сме се превърнали в едни ленниви консуматори и "кълвем" всичко каквото ни поднесат - както фалшива храна, така и фалшива информация. За това наистина понякога доста трябва да се потрудим, докато намерим зрънцето истина!
цитирай
22. estirbg - Целта?
05.02.2012 21:03
Най-общо: война, хаос, приземяване и инсценировка на въдворяващи ни извънземни с приземяващ се псевдоисус (колкото и невероятно да звучи!! Вече в Италия е имало такава суха тренировка!), Нов световен ред, Десет световни зони на управление, Поклонение пред самия Луцифер с "освещаване" на неговия ден - неделята!
Забележка:на войните могат да дават всякакви дефиниции и разцветки, но всички случващи се събития водят към една цел - НОВ СВЕТОВЕН РЕД с драконовски полицейски режим свързан с тотално господство и поклонение на княза на този свят - сатана! Така е написано в Библията така и ще стане, дори и за тези, които не вярват!
цитирай
23. estirbg - Централният осведомителен бюлетин на БТВ за днес, 06.02.12 г. приключи акцентирайки върху неочакваната беда в с. Бисер
06.02.2012 20:03
Всякаш за правителството беше добре дошла трагедията на наводнените хорица, за да отклони общественото внимание и разисквания в друга посока, далеч по-безопасна от тази, за евентуално търсен отчет и по-голяма прозрачност за кратката, но изключително тревожна и с бъдещи драматични последствия за Бг, виза на мисис Милитъри.
Дяволът си знае работата - направи десетки хора нещастни днес и...прикри следите си от вчерашния заговор срещу народа ни....
цитирай
24. amity - Аз пък си мисля, че посещението ще ...
07.02.2012 15:08
polopot написа:
Аз пък си мисля, че посещението ще има предимно икономическа насоченост. По-конкретно изтребители и шистов газ... Дори Панета заяви, че не иска война срещу Иран...

Щатите винаги са казвали, че не искат война. А същевременно май не остана държава, която да не е опитала колко са верни тези изявления. Япония - през Втората световна, Корея, Виетнам, Югославия, Ирак, Афганистан и кои ли не, провериха колко са верни думите на американските президенти.
цитирай
25. milady - bravooo. .tva e .))
09.02.2012 10:57
Estir, mila zdravei..kakto vinagi si perfectna..BOG da darji rakata ti i..pisalkata ..v neya..Samo TOI darji kontrolaa...Mnogoo radost i draznovenie, v imeto na OTCA..
цитирай
26. apostapostoloff - Ние у
09.02.2012 14:55
ТПК- то не мислим така. Па и ония от ГДКБУМКП не сакат война! И що си пуснал тая гадна музика, а?
цитирай
27. estirbg - apostapostoloff, знам, че съм ти антипатична с позицията си по един или друг проблем,
09.02.2012 19:41
но аз нямам амбицията да се харесвам. Истината почти винаги е нелицеприятна и не на всички им допада "бодливата" й същност. Като не одобряваш моите виждания - подминавай блога ми! Твоето зряло поколение няма как да не помни една славянска мъдрост -"На вкус и цвет товарищей нет"!
Пък музиката специално я подбрах - "Американско кафе" с ориенталски привкус - може би, защото много им се иска на Новите завоеватели пак да си пият кафето под ориенталски мотиви...
Всъщност, ако се беше поогледал щеше да намериш копчето, за да спреш "гадната" музика от радоприемника - ама ТПК-то и това не може. То таквиз само радиоточки е виждало...:)))))
Извини ме, че се пошегувах!:)))))
цитирай
28. alchemist - Преди години
10.02.2012 20:45
в един вестник пишеше, че Америка и Евразия, ще станат съперници. Дотук разбирам, но ми е интересно защо малка България не защитава европейските интереси, а американските?
Сигурно Хилъри с посещението си благодари на своите слуги от София за изпълнените им задачи, както и да им постави лично нови заповеди?
Препоръчвам книгата "Новият световен ред" на Партиздат изд. 1983г. има писани много неща.
цитирай
29. estirbg - И преди няколко дни -
10.02.2012 23:13
Странна, по-скоро хитра тактика прилага американската дипломация спряма България - след като Хилари дойде окъпана от светлината на прожекторите на репортерите и си отиде набързо, веднага в нейната сянка, инкогнито (БГ- медиите в последствие са разбрали тази информация!) два дни след отпътуването на Клинтън от София, пристига делегация на официални лица от САЩ, включваща заместник-помощник секретаря по отбраната за политиката в Европа и НАТО (Deputy Assistant Secretary of Defense for European and NATO Policy) - Джеймс Таунсенд (James Townsend), заместник-помощник държавен секретар в бюрото за европейски и евразийски въпроси (Deputy Assistant Secretary of State in the European and Eurasian Affairs) - Мери Йованович (Marie Yovanovitch) и генерал-майор Марк Шислър (Mark Schissler) от европейското командване (European Command) на армията на САЩ.

Агенцията "Стандарт нюз" писа, че "необикновената визита допълнително подхрани слуховете за предстояща военна операция в Близкия Изток и формирането на нова коалиция от типа, съществуващ срещу Ирак през 2003."

Като се прибавят скорошните допълнителни усилия за вербуване на южнокавказките нации на Грузия и Азербайджан в подкрепа на военни действия срещу Иран, както вероятно и срещу Сирия, САЩ и неговите съюзници от НАТО добавят към въздушните и морски бази съществуващи в Ирак, Афганистан и монархиите от Персийския залив допълнителни такива, от които да ударят Техеран и Дамаск.....
http://brink.blog.bg/politika/2012/02/10/nova-voenna-koaliciia-nasochena-sreshtu-siriia-i-iran-vodesh.899074
...........................................................................
Не чух ТВ-медията да спомена за такова посещение!!! Вниманието на хората се отклонява със зимните бедствия, като зад гърба им се планира още по-унищожителна катастрофа...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884074
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031